Westkustmagazine Najaar 2014

24
Jaargang 12, editie 5, najaarsspecial 2014 Titsia Brabants, Miss Elegantie De Panne Special: fashion & lifestyle! 30 bladzijden extra!

description

Westkustmagazine Najaar 2014

Transcript of Westkustmagazine Najaar 2014

Page 1: Westkustmagazine Najaar 2014

Jaargang 12, editie 5, najaarsspecial 2014

Titsia Brabants,Miss Elegantie De Panne

Special: fashion & lifestyle! 30 bladzijden extra!

Page 2: Westkustmagazine Najaar 2014

Editoriaal

06 Maak kennis met onze Covergirl Titsia!

08 Extra: 27 bladzijden fashion & lifestyle!

34 De “Wanderer” blijft in Oostduinkerke

38 Wonen we straks allemaal in Groot-Koksijde?

42 Nieuwpoort herdenkt de Eerste Wereldoorlog

46 En wat was nu hét evenement van de zomer?

50 Walter Carels: fotografie als passie

54 Besparen op verwarming doe je zo

58 Zet u schrap voor de sequel van “All Saints”!

60 Jan Roels: topfiscalist, ondernemer én deejay!

62 De klassieke modetips van onze fashionista!

Westkust Magazine verschijnt tweemaandelijks in 40.000 exemplaren. Zo’n 26.000 stuks worden huis-aan-huis bedeeld in de brievenbussen van Adinkerke, De Panne, Sint-Idesbald, Koksijde, Oostduinkerke, Wulpen, Nieuwpoort, Sint-Joris, Ramskapelle, Veurne, Avekapelle, Booitshoeke, Bulskamp, De Moeren, Eggewaertskapelle, Houtem, Steenkerke, Beauvoorde en Zoutenaaie. De overige 14.000 exemplaren worden verdeeld via adverteerders, horecazaken, winkels, culturele centra, toerismekantoren, handelszaken en diverse wachtzalen.

Uitgever WestkustMedia bvbaStrandlaan 249, B-8670 Sint-Idesbald (Koksijde)T 058 51 07 09M [email protected] www.westkustmedia.beBTW BE 0478.900.975 - RPR VeurneBank (KBC) 738-0168409-39

Verantwoordelijke uitgeverFrederic Devos GSM 0475 50 37 [email protected]

AdvertentieregieSofie Van BiervlietGSM 0472 36 10 [email protected]

RedactieFrederic Devos (fd)Wouter Verheecke (wv)Anne-Sophie Verlinde (av)

DrukDrukkerij PattynHandelsstraat 17 - 8630 Veurne

www.drukkerij-pattyn.be

Lid Unie van de Uitgevers van de Periodieke Pers

Foto coverModel: Titsia BrabantFotograaf: Gerrit DevinckKleding: NorthSea, De PanneLocatie: Dumontwijk, De PanneMet onze speciale dank aan de Dienst Toerisme van De Panne

In samenspraak met de Belgische Distributiedienst volgen wij nauwgezet de bedeling van ons blad. Westkust Magazine dient in principe in alle brievenbus-sen terecht te komen, behalve wanneer reclamedrukwerk uitdrukkelijk gewei-gerd wordt. Heeft u desalniettemin geen Westkust Magazine ontvangen? Aarzel dan vooral niet en geef ons een seintje. Wij doen het nodige opdat zulks zich niet meer voordoet.

© Westkust Magazine is een titel van WestkustMedia bvba. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen of vermenigvuldigd zonder voorafgaandelijk toestemming van de uitgever. De redactie van Westkust Magazine behoudt zicht het recht om ingezonden materiaal zonder kennisgeving geheel of gedeeltelijk te publiceren. Over uitslagen en/of wedstrijden wordt niet gecorrespondeerd. WestkustMedia bvba is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave, noch voor handelingen van derden welke mogelijkerwijs voortvloeien uit het lezen van deze uitgave.

Verder in dit nummer

WESTKUST LIFESTYLE WEEKEND!Hier is-ie dan: onze fonkelnieuwe najaarsspecial! Gloeiend heet opgediend en pittig op smaak gebracht met 30 extra-bladzijden boordevol fashion and lifestyle. Voor het eerst in de geschiedenis breien we nog een zeemzoet nagerechtje aan onze grosse pièce.

Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 september pakken we immers uit met een “Westkust Lifestyle Weekend”. Primeur! Dat weekend zwaaien de deuren van de 12 deelnemende shops gezwind open en kan u –letterlijk- proeven van de nieuwe herfst-winter collectie. Klap op de vuurpijl: leuke acties en kortingen (zie blz. 32 & 33).

Kortom: nooit zullen meer redenen samenscholen om ‘ns goed te gaan winkelen… in eigen regio!

And now… shop ‘till you drop!

Met vriendelijke groeten,Fre Devos,Hoofdredacteur.

COLOFON

blz06 blz50

blz38

blz62

blz46

blz58

blz42

Westkustmagazine 5

(Fot

o M

arie

tta

Vosk

ania

n)

Page 3: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine6

De zon straalde uit volle kracht over de drukbe-volkte Esplanade toen Titsia Brabant het kroontje van Miss Elegantie opgezet kreeg. “Een onver-getelijk moment”, blikt ze terug. “Ik heb er met volle teugen van genoten.” Naast haar nadruk-kelijke schoonheid, had de jury vooral lof voor het enthousiasme en de spontaniteit waarmee de half Belgische, half Mexicaanse laureate de finale had aangepakt.

Vuurdoop

Amper één dag na haar verkiezing verscheen alzo een stralende covergirl voor de lens van onze huisfotograaf Gerrit Devinck. “Als kind had ik al een paar fotosessies gedaan in Mexico”, verklapt Titsia. “Maar dat is inmiddels al meer dan tien jaar geleden. Dit was dus mijn eerste échte fotoshoot als jongvolwassene. Een prachtervaring. De sfeer tijdens de shoot was heel ontspannen en losjes, waardoor ik stressloos voor de lens kon poseren. Echt de max! Ik was ook bijzonder blij met de sty-ling: de kledij van Boetiek NorthSea in De Panne was helemaal mijn kopje thee.”

Angelina Jolie

Het leven van onze covergirl bestaat uit twee hoofdstukken: 10 jaar Mexico en 10 jaar België. “Hoewel ik in België ben geboren, groeide ik tot mijn 10 jaar op in Mexico”, verduidelijkt Titsia. “Mijn papa was vroeger internationaal model en tegelijk ook de lijfwacht van Antonio Banderas. Mijn Mexicaanse mama was zijn manager.

Ik vond dat allemaal heel spannend. Door papa kwam ik regelmatig in contact met celebrities, zoals Angelina Jolie bijvoorbeeld. Doordat mijn ouders in het milieu zaten, heb ik als kind ook al wat modellenwerk gedaan. Ik was het gezicht van verschillende grote reclamecampagnes in Zuid-Amerika.”

Miss België

Een jaar lang zal Titsia Brabant als regerende “Miss Elegantie” de gemeente De Panne mogen verte-genwoordigen op tal van plechtigheden en festivi-teiten. Maar dit is niet alles. Titsia is eveneens in de running voor Miss Antwerpen, wat uiteindelijk kan resulteren in een selectie voor de finale van Miss België. Een titel die haar, volgens onze zeer bescheiden mening, niet zou misstaan! U kan Titsia alvast een spreekwoordelijk duwtje in de ranke rug geven door de Facebook-pagina “Miss Antwerpen 2015 – kandidate 06 – Titsia Brabants” te vind-ik-leuk’en. U moest al aan het klikken zijn!

Credits fotoshoot

Model: Titsia Brabant, Miss Elegantie 2014Fotograaf: Gerrit Devinck, VeurneKleding: NorthSea, De PanneLocatie: Dumontwijk, De PanneMet onze speciale dank aan de Dienst Toerisme van De Panne!

Dit voorjaar hadden we het al op een akkoordje gegooid met de Dienst Toerisme van De Panne: de volgende Miss Elegantie komt op de cover van Westkust Magazine. Yep: il faut vivre dangereusement. En dus keken we reikhalzend uit naar wie het felbegeerde Elegantie-lintje rond haar slanke taille zou mogen gorden. Dat werd deze überravissante Titsia Brabant uit Mortsel, een 20-jarige studente met Mexicaanse roots. Vandaar wellicht die spontane “Ai caramba!” toen u onze cover zag! U blij, wij blij.

Fre Devos

Onze covergirl: Miss Elegantie Titsia Brabant

BELGISCHE BEAUTY MET EEN FLINKE SCHEUT PITTIGE GUACAMOLE

"Als kind was ik het gezicht van

verschillende grote reclame­

campagnes"

Page 4: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine8

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: WeekendMode

WeekendMode, dat is 2 verdiepingen shopping-plezier. Je vindt er al je favoriete collecties voor dames, heren en kinderen. Voor feestkledij net zo goed als een sportieve outfit voor alledag. Plus een ruime keuze nachtkledij, ondergoed, badmode, bad-linnen en accessoires. De collecties worden boven-dien maandelijks vernieuwd. Zaakvoerder Patricia heeft alvast een heel gewiekste modetip in petto.

Patricia

“Wanneer ik shop, hou ik altijd mijn kleerkast in het achterhoofd.”, zegt Patricia. “Ik toets voortdurend af waarmee ik mijn nieuwe stukken kan combineren. In dat kader is een top en een broek in dezelfde print altijd heel handig. Samen vormen ze precies een jumpsuit. En apart kan je ze met meerdere outfits matchen. Op een zwarte broek is de top wat gekle-der. En de printbroek kan je makkelijk combineren met een uni bloes of pull. Handig, toch?”

Patricia:• Topje, Elvira: 39,95 euro.• Broek, Elvira: 39,95 euro.• Jasje, Vero Moda: 59,95 euro.• Halsketting, Les Cordes: 35 euro.• Oorbellen, Les Cordes: 15 euro.

Fien:• T-shirt, Terre Bleue: 39,90 euro.• Cardigan, Terre Bleue: 74,90 euro.• Rok, Geisha: 39,99 euro.• Panty, Pieces: 7,95 euro.• Oorbellen, Pieces: 3,95 euro.

Dries• Hemd, Selected: 49,95 euro.• Pull, Selected: 49,95 euro.• Jas, Partners: 159,95 euro.• Broek, State of Art: 99,95 euro.• Schoenen, Selected: 99,95 euro.

“WIJ GAAN VOOR CASUAL… MAAR MÉT STIJL, NATUURLIJK!”

Dries

“Casual, maar met stijl”, vat Dries zijn outfit samen. “Broek-hemd-pull is helemaal mijn ding in de herfst en winter. En de gestepte jas is helemaal in dit seizoen. En wat ik –als man- vooral leuk vindt aan WeekendMode, is dat je hier een vol-ledige outfit kan kopen, van kop tot teen, inclusief schoenen. De max!”

Fien

Dochter Fien heeft een aardje naar zijn vaartje: de kwieke jongedame is heel modebewust en koos dus haar outfit zelf. “Ik mix graag verschillende merken door elkaar.”, zegt Fien. “Ik vond de com-binatie van oud roze met een pied-de-poule print wel leuk. Cool en trendy, maar tegelijk met een hele lieve uitstraling. En met de accessoires van Pieces is het geheel helemaal… àf!”

’t Is weer voorbij, die mooie zomer! En dus zetten wij ons schrap voor een nieuw schooljaar, een nieuw seizoen en bovenal: een nieuwe collectie. Wij vroegen aan de zaakvoerders van verschillende plaatselijke fashionstores om hun favoriete outfit te showen voor de lens van onze fotograaf Roel Leuridan. Maak kennis met de herfstfa-vorietjes van Dries en Patricia Lecluyse-Vandenbroucke en hun lieve dochter Fien van boetiek WeekendMode in Sint-Idesbald

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker eens binnen bij: WeekendMode, Strandlaan 313

in Sint-Idesbald, Koksijde.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 5: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine10

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Aspetto

Caroline (links):• Jeans, Tom Tailor: 69,99 euro.• Top, S. Oliver: 12,99 euro.• Bloes, Tom Tailor: 39,99 euro.• Jas nep-leder, Cécil: 99,99 euro.• Lederen handtas, Pieces: 79,99 euro.

Petra (midden):• Jeans, S. Oliver: 59,99 euro.• Trui, QS by S. Oliver: 59,99 euro.• Jeansjas, Tom Tailor: 89,99 euro.• Wintersjaal, Pieces: 19,99 euro.• Handtas, Pieces: 39,99 euro.• Bloemensjaal, QS by S. Oliver: 19,99 euro.

Valerie (rechts):• Flodderbroek, Elvira: 39,99 euro.• Top, Elvira: 39,99 euro.• Handtas, S. Oliver: 49,99 euro.• Armbandjes, Pieces: 16,99 euro.

“JAJA, DIERENPRINTS ZIJN ZO HEET ALS EEN KLONTJE DEZE HERFST!”

Caroline

“Dierenprints zijn zo heet als een klontje deze herfst”, weet zaakvoerder Caroline. “Mijn tijger-topje combineer graag met een zwarte jeans, top en neplederen jas. Daarbij nog lichtbruine laarsjes en dito handtas en het plaatje is àf!”

Petra

“Mijn lichtroze jeans en jeansjasje in oud roze matchen perfect met mijn wel heel speciale trui”, vindt Petra. “De voorkant van mijn trui is in poly-ester voile, de achterkant is een pull in viscose: ik ben er weg van. Let ook op mijn wintersjaal: met tijgerprint, uiteraard!” (lacht)

Valerie

“En met mijn flodderbroek en bijhorend topje maak ik het dierenprint-rijtje compleet”, zegt Valerie. “Samen hebben beide stukken de look van een jumpsuit: sportief en tegelijk heel vrouwelijk. I like!”

Op het Terlinckplein, hartje Koksijde, biedt Boetiek Aspetto onderdak aan een rits toffe topmerken: Mexx, Geisha, Elvira, Tom Tailor, Pieces: noem maar op. Kort gezegd: jonge mode voor hippe meisjes én trendy dames. En de ontvangst mag er best wezen: daar zorgen zaakvoeder Caroline en haar vriendelijke verkoopsteam Petra en Valerie voor… met goed advies én een brede glimlach! Alstublieft!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker

eens binnen in Boetiek Aspetto,

Terlinckplein 8 in Koksijde-Bad.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 6: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine12

Of optiekzaken ook in aanmerking komen voor onze Modespecial? A-maar-natuurlijk-da! Sterker nog: een bril is misschien wel het meest imago-bepalende accessoire in modeland. En dus haalden we de volledige Hostens-equipe voor de lens van onze fotograaf Roel, met deze fijnbesnaarde waaier aan brilmonturen als resultaat. Veel “kijk”-plezier!

Fre Devos

Plaatselijke handelaars showen nieuwste briltrends: Optiek Hostens, Veurne

EEN BRIL IS HET MEEST IMAGO-BEPA-LENDE ACCESSOIRE IN MODELAND!

Leuke bril gezien? Spring dan zeker eens binnen

bij Optiek Hostens, Ooststraat 26 in Veurne.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o's

Roe

l Leu

rida

n, K

oksi

jde)

IngridTheo James, 345 euro.“Theo is een Belgische topdesigner van trendy brillen. Zijn collectie is heel vlot van kleur en vorm. Dit kleur is zeer geschikt voor blonde types.”

StefaanLindberg, 435 euro.“Deze ultra lichte retrobril met 100% tita-niumveren vind ik tegelijk hip en toch nog klassiek. En dus perfect combineerbaar met elke outfit.”

InezRay-Ban, 199 euro.“Ray Ban is een merk dat staat als een huis: zeer kwalitatief, degelijk, en daarbij ook nog ‘ns heel modieus. Dit pilotenmodel is een klassieker. De goudkleur is vooral in zwang bij jonge meisjes: en terecht!”

DanielleFace-à-face, 342 euro.“Door zijn verschillende facetten, heeft deze bril een knappe 3D-look. Ik was er meteen weg van. Een jong en stijlvol damesmodel!”

AnnickChristian Dior, 220,50 euro.“Ik ging meteen door de knieën voor deze bril, wellicht door zijn knappe reliëfstruc-tuur. Een klassevol, jong damesmodel: helemaal mijn kopje thee.”

ChristelFace-à-face, 384 euro.“Toch een iets gedurfder model, vooral door zijn aparte vorm. Ik hou wel van die sixties-look. Een bril met een speciaal karakter!”

IngeMax Mara, 175,50 euro.“Een heel vrouwlijk cellullo-model met meta-len veren. Door de combinatie van materialen oogt deze neusfiets heel licht in uitzicht. Let op het goudkleurige accentje: knap, toch?”

Lien & NinaLien: Superdry, 24 euro.“Hip, trendy en héél betaalbaar, die collectie van Superdry! We hebben keuze uit een hele rits monturen, telkens beschikbaar in verschillende kleuren.”Nina: Julbo, 32 euro.Ook mini-mensjes zijn gevoelig aan de zon en kunnen dus wat bescherming gebruiken. En het mag best ook mooi ogen, niet?

Page 7: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine14

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Profil, De Panne

Sylvie

Het mag duidelijk wezen: de favoriete winteroutfit van Sylvie is een kleedje met daaronder een paar mooie laarzen. “Past bij elke gelegenheid.”, zo oordeelt Sylvie. “In onze benedenverdieping heb-ben we een gigantisch aanbod aan leuke kleedjes, trouwens. Ik combineer deze outfit dan met blitse, vaak gekleurde panty’s. En ja: ook de handtas hoort erbij. We hebben een behoorlijk assortiment aan passende tassen, dames!”

Hans

Hans is dan weer een echte “jeansman”. “Of het nu een gewone is, of zoals hier een gekleurde: een jeans zit altijd goed.”, vindt hij. “Dit combineer ik dan met een hemd, geruit of met een print. Vanaf nu beschikken we trouwens ook over een nieuwe

Christine:• Bloesje, S. Oliver: 35,99 euro.• Sjaal, S. Oliver: 25,99 euro.• Broek, Expresso: 99,95 euro.• Vestje (imitatie-leer),

Expresso: 139,95 euro.• Handtas, Boo: 64 euro.• Horloge, Fossil

(De Westhoek, Koksijde): 139 euro.

Hans:• Hemd, S. Oliver: 45,99 euro.• Broek, S. Oliver: 49,99 euro.• Blazer (imitatie-leer), S. Oliver: 129,99 euro.• Riem, S. Oliver: 29,99 euro.• Pull, S. Oliver: 29,99 euro.• Horloge, Hugo Boss

(De Westhoek, Koksijde): 129 euro.

Sylvie:• Kleedje, Lavand: 64,95 euro.• Lederen jasje, S. Oliver: 229,99 euro.• Handtas, Boo: 75 euro.• Horloge, Ice Watch

(Ice Watch Store De Panne): 139 euro.

“EEN PERFECTE OUTFIT DANKZIJ PERSONAL STYLING-ADVIES”

reeks geklede hemden van Lerros, met een hele mooie en verfijnde afwerking aan de kraag. Met een basis V-trui zetten we het kersje op de taart. Deze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de herst-regenboog!”

Christine

In tegenstelling tot haar dochter, koos Christine resoluut voor een broek. Christine: “De broek is ook deze herfst en winter een blijver in de damescollectie. Wij hebben ze in slimfit-model ofwel straight. Ikzelf ging voor slimfit. Hoge taille modellen zijn comfortabel om dragen, vind ik. We hebben deze broeken in effen kleuren, maar ook met prints. Persoonlijk hou ik mijn bovenstukjes liever effen. Daar breng ik dan wat variatie in met een sjaal met prints. Speciale vermelding voor de imitatie lederen jacket: ik ben er dol op!”

Precies 6 jaar geleden namen Hans en Sylvie Vanbesien-Camelbeke Boetiek Profil uit De Panne over van hun (schoon)moeder Christine. Hoewel de zaak trouw gebleven is aan haar principes (trendy en betaalbare kwaliteitskledij) kon het jonge koppel toch haar eigen accenten leggen. “We volgen de trends op de voet”, begint Sylvie. “En dankzij een doorgedreven opleiding in ‘personal styling’, kunnen we ons cliënteel makkelijk helpen aan een perfecte outfit en knappe look. We hebben dan ook voor elk type wel iets in huis.” Geven we tot slot nog mee dat Boetiek Profil onderdak biedt aan maar liefst 2 verdiepingen mode. Op de kelderverdieping kunnen meisjes en dames in alle comfort kiezen, passen en proeven van de nieuwste trends.

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker

eens binnen in Boetiek Profil,

Zeelaan 176-178 in De Panne

(zie ook bladzijde hiernaast)

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 8: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine16

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Absolutely Golf & Fashion

Kathleen

“Ik ben vooral dol op de lichte donsjassen van Peak Performance.”, zegt Kathleen. “Ze zijn ver-krijgbaar in 7 verschillende kleuren, en dit zowel voor dames, heren als voor kinderen. Ik koos voor felgeel, vooral omdat de rest van mijn outfit iets donkerder is van kleur. In een sportieve maar tegelijk modieuze outfit mag best wat contrast zit-ten, toch?”

Laurent• Broek (met stretch), Hugo Boss: 139,95 euro.• Polo, Hugo Boss: 79,95 euro.• Pull (water repellent), Hugo Boss: 139,95 euro.• Lichte donsjas, Peak Performance: 175 euro.• Schoenen spikes, Footjoy: 185 euro.• Sporttas, Hugo Boss: 239 euro.

Kathleen• Broek, Brax: 179,95 euro.• Pull met rits, Brax: 84,95 euro.• Lichte donsjas, Peak Performance: 250 euro.• Schoenen, Ecco: 159,90 euro.• Reistas, Peak Performance: 250 euro.

“WIJ GAAN VOOR SPORTIEF, MAAR TEGELIJK OOK MODIEUS!”

Laurent

“Ik pikte er dan weer een antraciet donsjas uit”, lacht Laurent. “Maar ik volg de mode-principes van mijn vrouw: alleen zit het contrast bij mij in de hoogblauwe, waterafstotende trui van Hugo Boss. Speciale vermelding ook voor mijn schoenen van Footjoy: waterdicht en heel comfy. Of zoals de naam het zelf zegt: een plezier voor de voeten!”

Absolutely Golf & Fashion is de golfspeciaalzaak die echt alles in huis heeft, van functionele modieuze golfkledij voor groot en klein tot het nieuwste golfmateriaal met toebehoren. En dit voor ieders budget. En… het professioneel advies van “golf-addict” Laurent en fashionista Kathleen krijgt u er zomaar gratis bovenop! Met de glimlach, natuurlijk… zoals op de foto!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Op zoek naar

golf-toebehoren? Eén adres!

Absolutely Golf & Fashion,

De Pannelaan 85 in Adinkerke.

Zie ook de bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 9: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine18

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Accompli, Nieuwpoort­Bad

Caroline en Manon

“Mijn dochter Manon is gewoon dol op haar über-zachte parka”, lacht zaakvoerder Carolien Tulpin. “Dus zij moest gewoon mee op de foto! Mijn outfit is van weer volledig getekend Magdalena: Belgische topmode én topkwaliteit!”

Carolien• Pull, Magdalena: 125 euro.• Sjaal, Magdalena: 89 euro.• Rok, Magdalena: 129 euro.• Laarsjes, Catherine Parra: 279 euro.

Manon• Poncho, Titto: 99 euro.• Handtas, Catherine Parra: 299 euro

(klein) en 399 euro (groot)

Vanessa• Broek, No Man’s Land: 133 euro.• T-shirt, La Fée Maraboutée: 79 euro.• Halsketting, Nilu: 70 euro.• Laarsjes, Catherine Parra: 245 euro.• Armbanden, Biba (6 euro/stuk),

Noosa (19,95 euro), Chunks (9,95 euro).• Handtas, Catherine Parra: 299 euro.

“HIPPE MERKEN, JONGE IDEEËN EN FRISSE ACCESSOIRES: DAAR STAAN WE VOOR!”

Vanessa

“Het is geen toeval dat ik voor een zwarte outfit koos”, verklapt Vanessa. “Ik vind zwart chique, elegant, vrouwelijk en bovendien geschikt voor elke gelegenheid. Accessoires maken je look hele-maal af en dus ben ik helemaal losgegaan in arm-candy. Let ook de passende laarsjes en handtas: de max, toch?”

Boetiek Accompli uit Nieuwpoort-Bad staat voor hippe merken, jonge ideeën en frisse accessoires. Elk seizoen weer verrast zaakvoerder Carolien Tulpin haar trouwe cliën-teel met heel aparte mode. Hierbij legt ze graag de focus op Belgische topmerken à la Magdalena en Nilu. Maar ook merken zoals Four Roses, Nathalie Vleeschouwer, Aymara en Titto krijgen een speciaal plaatsje in Boetiek Accompli. Ziehier de trendy outfits van Carolien, dochter Manon en verkoopster Vanessa!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker

eens binnen in Boetiek Accompli, Albert

I-laan 163 in Nieuwpoort-Bad.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 10: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine20

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Vanheule Jeans & Fashion

Thibault

“Ik heb mijn outfit zelf mogen kiezen, uit de stoere kindercollectie van Pepe Jeans.”, zegt een fiere Thibault. “Vooral de bodywarmer vind ik de max: stoer en zeer leuk om te dragen.”

Sarah

“Ik ben van kop tot teen gekleed in Maison Scotch, een merk waar ik dol op ben”, verklapt Sarah. “De Scotch-lijn “Amsterdams Blauw” is écht cool, en biedt een ruim assortiment aan bijhorende sweats,

Thibault• Broek, Pepe Jeans: 79,95 euro.• Hemd, Pepe Jeans: 65 euro.• Sweater, Pepe Jeans: 69,95 euro.• Bodywarmer, Pepe Jeans: 105 euro.

Sarah• Broek, Maison Scotch: 129,95 euro.• Hemd, Maison Scotch: 99,95 euro.• Gilet, Maison Scotch: 149,95 euro.

Chris• Broek, G-Star: 149,95 euro.• Hemd, G-Star: 89,95 euro.• Jas, G-Star: 179,95 euro.

“DIT SEIZOEN IS HET ALLEMAAL JEANS WAT DE KLOK SLAAT”

tees, shirts en jackets. Ik heb het met mijn zachte gilet echter redelijk klassiek gehouden.”

Chris

“Deze winter is het allemaal jeans wat de klok slaat”, voorspelt zaakvoerder Chris. “Van uitbun-dig stonewashed tot ingetogen raw denim, van donkerblauw tot lichtgrijs: alles kan. Naast de jeans biedt G-Star ook een ruim assortiment aan perfect bijpassende bovenstukken en dit alles tegen heel betaalbare prijzen.”

Vanheule Jeans & Fashion is een gevestigde waarde in het plaatselijke modegebeuren. De strakke zaak biedt een knap en zeer uitgebreid assortiment jeans aan, voor hem en haar. Strak, bootcut, skinny? Vanheule heeft het in huis. En met merken als G-Star, Pepe Jeans, Franklin Marhall, Nudie Jeans en Maison Scotch kan je zowel voor een trendy als een klassieke outfit gaan. Jawel: voor elk wat wils! Dat bewijzen ook onze gelegenheidsmodellen Chris Vanheule en kinderen Sarah en Thibault!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker

eens binnen in Vanheule Jeans

& Fashion, Zeelaan 325 in Koksijde-Bad.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 11: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine22

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Beauty Factory

Anje• Grijze ketting, Loulou: 72,50 euro.• Ring, Loulou: 31 euro.• Armband, Loulou: 71 euro.• Handtas: 105 euro.• Uurwerk, Twice As Nice: 69 euro.

Laure• Halsketting, Loulou: 83 euro.• Oorbellen, Loulou: 39 euro.• Uurwerk, Twice As Nice: 59,95 euro.• Armband, Twice As Nice: 29,95 euro.• Handtas, Le Jour Où: 87,50 euro.

BEAUTY FACTORY: SPLINTERNIEUW SCHOONHEIDSFABRIEKJE IN

HET HARTJE VAN SINT-IDESBALD

Styling

Uiteraard werd de volledige styling van zowel Anje als Laure (hairstyling, make-up en schoonheidszor-gen) in eigen huis verzorgd. Voor de fashionstyling stond Boetiek Sandra in (zie ook blz. 26 en 27).

Westkust Lifestyle Weekend

De Beauty Factory neemt tevens ook deel aan ons Westkust Lifestyle Weekend (zie bladzijden 32 en 33). Dat weekend wordt u vergast op een hapje en een drankje, plus een korting van 20% op elke aankoop!

Ladies: there is a God! In het hartje van het kunstenaarsoord Sint-Idesbald zwaaiden deze zomer de fonkelnieuwe deuren open van de Beauty Factory. Zoals de naam het zelf zegt: een piekfijn schoonheidsfabriekje waar u terecht kan voor zowel hairsty-ling als schoonheidszorgen: opsteekwerk, hairwellness, gelaatsverzorgingen, epilaties, manicure en pedicure, gelnagels en fantasienagels, maquillage, noem maar op. Daar bovenop biedt de Beauty Factory ook nog ‘ns onderdak aan een fijn assortiment aan juwelen, mode-accessoires en lederwaren. Kortom: het walhalla van elke vrouw. Wij haalden zaakvoerders Anje en Laure voor onze lens voor een unieke moeder-dochter fotoshoot! Tot slot nog een pittig detail: beide dames werden gekleed door de verre buren van Boetiek Sandra (zie ook blz. 26 en 27 iets verderop).

Fre Devos

Deze fonkelnieuwe zaak kan u ontdekken in de

Strandlaan 299 in Sint-Idesbald.

Zie ook de bladzijde hiernaast!

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 12: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine24

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Dominique Fashion

Ingrid

“Rita en ik kozen allebei, zonder van het elkaar te weten, voor een blauwe outfit”, zegt zaakvoerder Ingrid Snijers. “Puur toeval. Of net niet: blauwtin-ten zijn heel erg in zwang deze herfst. Mijn vol-ledige outfit is getekend McGregor: een heel kwa-litatief en modieus merk. Kledij die echt goed zit!”

Ingrid• Gillet, McGregor: 119,95 euro.• Hemd, McGregor: 89,95 euro.• Broek, McGregor: 79,95 euro.• Sjaal, McGregor: 59,95 euro.

Rita• Kleedje, No Secret: 69,50 euro.• Vest, No Secret: 102,95 euro.• Laarzen, Marco Torzi: 90 euro.• Sjaal, No Secret: 17,50 euro.

“BLAUWTINTEN ZIJN HEEL ERG IN DEZE HERFST”

Rita

“Ik ben dol op kleedjes en dus draag ik ze elk sei-zoen van het jaar.”, laat Rita weten. “In de winter en de herfst combineer ik die met laarzen, maar voor speciale gelegenheden ga ik uiteraard voor elegante pumps. Hoe dan ook: keuze te over in Dominique Shoes wat dat betreft. Ik hou ook enorm van sjaals: ze geven je outfit een leuke, kleurrijke toets!”

In het hoogste stukje Strandlaan in Sint-Idesbald kan je niet naast het mini-imperium van Dominique Fashion kijken. Tussen de verkeerslichten van de Koninklijke Baan en de Zeedijk tref je drie verschillende winkels aan. Met name Dominique Bis (dames-mode), Dominique Beach (sportieve damesmode) en Dominique Shoes (schoenen en accessoires). Eén ding is zeker: met zaakvoerder Ingrid en verkoopster Rita heeft onze fotograaf Roel er wellicht de vrolijkste shoot uit zijn carrière opzitten. Alleen jammer dat er geen frisse glaasjes witte wijn klaarstonden aan het nochtans knusse praattafeltje!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker eens

binnen in de drie winkels van

Dominique Fashion, gelegen in de Strandlaan

332, 338 en 373 in Sint-Idesbald.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 13: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine26

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Boetiek Sandra

Cynthia

Zaakvoerder Cynthia opteerde voor een zwart elegant kleedje, getekend Caroline Biss. “Dit merk slaagt er telkens weer in om met de nodige accen-ten en subtiele kleuren heel vrouwelijk uit de hoek te komen”, zo oordeelt Cynthia. “En de juiste accessoires maken de outfit af!”

Pauline

Cynthia’s dochter Pauline gaat voor Cambio, de perfect zittende broek voor elke dag. Dit in combi-natie met een casual jeansbloesje van Gigue en een superleuke jas van Terre Bleue. Stijlvol.. relax.. en met een speelse toets !

(vlnr)Cynthia:• Handtas, Caroline Biss: 175 euro.• Kleedje, Caroline Biss: 180 euro.• Halsketting, Titto: 56 euro.• Armband, Titto: 45 euro.• Sjaal, Titto: 55 euro.• Oorbellen, Titto: 29 euro.

Pauline:• Parka, Terre Bleue: 249 euro.• Broek, Cambio: 109,90 euro.• Oorbellen, Titto: 29 euro.• Bloes, Gigue: 139 euro.

Leentje:• Blazer, Xandres: 279 euro.• Broek, Xandres: 129 euro.• Bloes, R2: 99 euro.• Collier, Titto: 37 euro.• Armband, Titto: 27 euro.

Gwendoline:• Kleedje, Caroline Biss: 200 euro.• Halsketting, Titto: 28 euro.• Teddy, Xandres: 299 euro.

Hairstyling: Beauty Factory, Strandlaan 299 in Sint-Idesbald zie ook blz. 22 & 23).

“TIJDLOZE KLASSE, MET NET DAT TIKKELTJE MEER”

Leentje

Fashion consultant Leentje ging resoluut voor een outfit van Xandres. “Dit merk is sinds jaar en dag het stokpaardje van ‘onze’ boetiek.”, zegt Leentje. “Het staat voor tijdloze klasse, met net dat tik-keltje meer. Kijk maar naar de mooie details en kleurschakeringen!”

Gwendoline

Fashion consultant Gwendoline voelt zich prima in een knap kleedje met tijgerprint van Caroline Biss. “Het teddy-jasje van Xandres geeft het geheel dan weer een zachte toets”, vindt Gwendoline. De trendy juweeltjes geeft Gwendoline de uitstraling van een actieve, hedendaagse vrouw.

De gezellige Boetiek Sandra in Sint-Idesbald biedt onderdak aan een hele resem top-merken voor dames. Tijdens een regenachtige “zomeravond” kwam de sympathieke “Sandra-equipe” samen voor de lens van onze fotograaf. Ziehier de keuze’s van zaak-voerder Cynthia en haar charmante ‘fashion consultants’ Leentje en Gwendoline. Ook dochter Pauline (uiteraard òòk een fashionista!) kwam de shoot maar al te graag ver-voegen. Tot slot nog een modieus detail: de Beauty Factory uit Sint-Idesbald stond in voor de hairstyling van deze shoot! Check it out!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker

eens binnen in Boetiek Sandra,

Strandlaan 202-206 in Sint-Idesbald,

Koksijde.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 14: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine28

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: Duo, Lingerie & Solarium

Stephany

“Ik ben verzot op de nachtkledij van Alice et Maman, vooral omdat elk model wel dat tikkeltje extra heeft”, meent zaakvoerder Stephany. “Hun slaapkleedjes en pyama’s worden allemaal afge-werkt met leuke, modieuze details: een pluimpje, een strikje, noem maar op. Supervrouwelijk en heel fashionable. Helemaal mijn stijl! En dat ik voor dit zwart modelletje koos, ligt ook voor de hand. Zwart is met kop en schouders mijn favo-riete modekleur.”

Stephany• Pyama, Alice & Maman: 116 euro.

An• Home-wear, Key Cy: 175 euro.• BH, l’Aventure: 73 euro.

“SUPERVROUWELIJK EN HEEL FASHIONABLE”

An

“De tijd dat homewear enkel voor thuis bestemd was, is voorgoed voorbij”, meent An Geuens. “Tegenwoordig doemen de fluweelzachte pakjes steeds meer op in het straatbeeld. Persoonlijk vind ik Key Cy zowat de Rolls Royce onder de homewear: echte topkwaliteit, tot in de kleinste details afgewerkt. Mijn rood pakje bijvoorbeeld is op de rug piekfijn afgewerkt met glinsterende Swarovski-steentjes: echt prachtig!”

Rechtover de tramhalte “Oostduinkerke-Bad” bevindt zich een van de pittigste boe-tiekjes van de Westkust: Duo is de naam. En da’s een vlag die de lading behoorlijk dekt. Duo is immers zowel lingerieboetiek als solarium. Terwijl gezelligheid en warme kleuren overheersen in de lingeriezaak, werd het zonnebankcenter in een strak en futuristisch design gegoten. In Duo wordt u bovendien verwelkomd door een bijzon-der symathiek “duo”, met name zaakvoerder Stephany Rademan en verkoopster An Geuens. Jaja: alle goeie dingen bestaan uit twee!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker eens

binnen in Duo (lingerie en solarium),

Albert I-laan 79 in Oostduinkerke-Bad.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 15: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine30

Plaatselijke handelaars showen nieuwe collectie: NorthSea, De Panne

Ann

“Zachte zandschakeringen en warme aardetinten zijn heel erg in de mode dit seizoen”, weet Ann Deschuymere. “Ik koos voor een zwarte leather-look broek van Liu Jo: die zit me als gegoten. En ik ben he-le-maal weg van het nepbonten jasje: zacht om dragen, heel comfy en lekker warm!”

Ann• Broek, Liu Jo: 125 euro.• Bloes, Nenette: 125 euro.• Laarsjes, Twin Set: 310 euro.• Jasje nepbont, Luckylu: 350 euro.

Rik• Broek, Mason’s: 149 euro.• Hemd, Westbrook: 95 euro.• Blazer, Manuel Ritz: 349 euro.• Schoenen, Calver: 205 euro.

“ZACHTE ZANDSCHAKERINGEN EN WARME AARDETINTEN ZIJN

ERG IN DE MODE DIT SEIZOEN.”

Rik

“De chino-broeken blijven het bijzonder goed doen, en dit voor het derde seizoen op rij.”, vertelt Rik Vandecasteele. “Ik hou wel van de aansluiten-de slimleg-chino’s van Mason’s: heel fashionable en tot in de kleinste details afgewerkt. Topkwaliteit. En met een hemd en een blazer kan je als man nooit fout zitten, vind ik.”

In het commerciële hartje van De Panne bouwden Rik en Ann Vandecasteele-Deschuymere een mini-imperium uit. In hun drie winkels kan je terecht voor mak-kelijk draagbare heren- en damesmode. North Sea Shoes staat dan weer garant voor kwalteitsschoenen, van stijlvol klassiek tot lekker hip. De drie North Sea-telgjes zijn op een steenworp van elkaar verwijderd. Het sympathieke koppel zat inmiddels al voor de derde keer in onze fotostudio, en dat merk je. Ziehier de “Brangelina van de Westkust”!

Fre Devos

Leuke outfit gezien? Spring dan zeker eens binnen bij: WeekendMode, Strandlaan 313

in Sint-Idesbald, Koksijde.

Zie ook bladzijde hiernaast.

(Fot

o R

oel L

euri

dan,

Kok

sijd

e)

Page 16: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine34

Nieuw in Nieuwpoort!

“Wij zijn Mephisto-believers van het eerste uur.”, vertelt Katrien Verdievel. “Door de jaren heen is het merk sterk geëvolueerd en is de collectie fors uitgebreid. Mephisto België had ons al een paar keer gevraagd of we geen Mephisto Shop wilden openen in Nieuwpoort. Tot nu toe hadden we de boot wat afgehouden. Doch, de jongste jaren merken we dat onze huidige winkel op bepaalde momenten echt wel te klein geworden is. En dus hebben we de knoop deze zomer doorgehakt. Alles is razendsnel gegaan. Halfweg augustus was

de winkel af. En we zijn er best fier op: het is echt wel een gezellige shop geworden.”

De fonkelnieuwe Mephisto Shop is gelegen in de Franslaan 17, dus eigenlijk om de hoek van Schoenen Verdievel. En, ja hoor: de shop is het ommetje méér dan waard!

MEER INFO: Mephisto Shop, Franslaan 17 in Nieuwpoort-Bad (t 058 230 730).

Het welbekende Beaufort04-kunstwerk “Wanderer” kreeg deze zomer een nieuwe stek toegewezen. Opmerkelijk: het werk werd immers aangekocht door de projectontwikkelaar van de gelijknamige nieuwbouw-residentie in Oostduinkerke. De faun met gouden hoorn van de Cypriotische kunstenaar Melita Couta blijft zodoende op Oostduinkerks grondgebied. Resultaat: iedereen content!

Groep Driemo-Omniflat legt een prachtige link tussen het kunstwerk en de residentie. Net zoals

het kunstwerk dat in de verte staart, heeft de projectontwikkelaar Driemo verder gekeken dan een doorsnee ontwikkelaar aan de kust. Net zoals bij de vissers zal hij de behoeder zijn van vrijheid en geborgenheid die zijn toekomstige buren zul-len vinden in residentie Wanderer. Als dat niet schoon is!

MEER INFO: Agence Driemo, Zeedijk 27 in De Panne (tel. 058 41 51 36 & www.residentiewanderer.be). (F

oto

Fre

ddy

Pene

l)

DE NIEUWE MEPHISTO SHOP LOERT OM HET HOEKJE!Shopaholics der Westkust: we hebben goed nieuws voor u! De commerciële kroon van Nieuwpoort heeft er immers een fonkelende parel bij. Twee weken geleden zwaaiden de deuren van Mephisto Shop in de Franslaan gezwind open. Opmerkelijk: de piekfijne schoenwinkel is een realisatie van… Schoenen Verdievel. Daar wilden wij wel eens het fijne van weten!

Fre Devos

GROEP DRIEMO-OMNIFLAT GEEFT KUNSTWERK “WANDERER” NIEUWE STEK

Kunstwerk blijft in Oostduinkerke

Page 17: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine38

Tijdens de regeringsonderhandelingen dropte het Agentschap Binnenlands Bestuur een drastisch voorstel op tafel. Bedoeling zou zijn om pro-vincies af te schaffen. Gemeenten zouden dus meer bevoegdheden krijgen. Vlaanderen zou in dat geval dus nog bestaan uit 2 bestuurniveaus: Vlaanderen enerzijds, de gemeenten anderzijds. That’s it.

Halvering

Maar daarvoor heb je bestuurskrachtige gemeen-ten nodig. Gemeenten met minder dan 15.000 inwoners vallen dus door de mazen van het politieke net, en zouden dus moeten fusioneren. In onze provincie zou het aantal gemeenten terug-gedrongen worden van 64 naar amper 27 stuks.

Opslorp-operatie

We projecteren de plannen naar onze regio. Noch De Panne (10.700), noch Veurne (11.300), noch Alveringem (5.000) halen de kaap van de 15.000 inwoners. En dus zouden deze gemeenten volgens de studie best opgeslorpt worden door Koksijde (22.200). Voorts stellen de onderzoekers voor dat Nieuwpoort (11.500) samensmelt met Middelkerke (9.500).

Tegenkanting

Maar zover zijn we nog niet. Plaatselijk botsen de plannen op flink wat verzet. Zowel de Pannese burgemeester Ann Vanheste (SP-a) als burgemees-ter Peter Roose (SP-a) van Veurne zijn tegen. “Bij kleine gemeenten met enkele duizenden inwoners biedt een fusie misschien nog voordelen.”, zo oor-deelt Ann Vanheste. “Maar niet voor De Panne. Wij staan nu nog dicht bij de bevolking, wat enorm veel voordelen biedt naar het beleid toe. Na een schaalvergroting valt deze gigantische troef weg.”

Koksijde is pro

Frappant is dat Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) het idee wel genegen is. In Het Laatste Nieuws liet de burgervader recentelijk nog optekenen dat hij er ook graag Nieuwpoort bij zou hebben om zo één grote, sterke gemeente te vormen. De heksenstad behoort trouwens, samen met De Panne en Koksijde, ook tot de Politiezone Westkust.

Subjectieve criteria

Heel opmerkelijk: in 2011 haalde Willy Vandendriessche uit Veurne nog de pers met een studie rond een fusie tussen Veurne, Koksijde, De Panne en Nieuwpoort. Een visionaire thesis, zo blijkt nu. “Uit mijn onderzoek bleek dat deze fusie niets dan voordelen biedt.”, zegt de inmiddels afgestu-deerde master bestuurskunde en publiek manage-ment. “Vergelijk het gerust met een schaalvergroting in de privé-sector. Door een efficiënter gebruik van personeel en middelen, ga je flink wat besparen. Zo’n “Westkust-gemeente” zou ook veel meer poli-tieke slagkracht hebben. We zouden dan op het niveau staan van pakweg Roeselare. Maar goed: in mijn studie werden enkel de objectieve criteria in de schaal geworpen. Het emotionele speelt hier ook een rol. Vooral dan bij burgers en plaatselijke politici. Ik kan mij bijvoorbeeld inbeelden dat de doorsnee Veurnenaar het niet ziet zitten om plots als ‘Groot-Koksijdenaar’ te worden beschouwd. Kijk naar de fusie tussen Koksijde en Oostduinkerke. Die dateert van 1973, en nog steeds zijn er Oostduinkerkenaars die het vertikken om te zeggen dat ze eigenlijk in Koksijde wonen.”

Financiële beloning

Tot slot nog dit: de Vlaamse regering wil alvast vrijwil-lige fusies stimuleren. Wie vanaf 2019 samensmelt, zal worden beloond met financiële middelen. De redenering hierachter is dat kleine gemeenten zo hun krachten kunnen bundelen en hun slagkracht verho-gen. Wordt sowieso vervolgd.

Boem, paukenslag! Tijdens de Vlaamse regeringsonderhandlingen kwam het fusiespook alweder opduiken. En dat zorgt hier en daar voor verhitte reacties. Waar het over gaat: in de coulissen van het Vlaams Parlement gaan steeds meer stemmen op om de gemeen-ten opnieuw aan een heuse fusieronde te onderwerpen. Concreter: voor ons zou het betekenen dat De Panne, Veurne, Alveringem (en misschien ook Nieuwpoort) in de toekomst door Koksijde zouden worden opgeslorpt. Rijzen uw haren ten berge? Wel: stay cool, daddy-o. Zover is het nog niet. Maar… het kàn wel. Ooit.

Fre Devos

Denkpistes rond grote “Westkust­gemeente” krijgen alsmaar meer vorm

HET FUSIEMONSTER IS TERUG: SLOKT KOKSIJDE IEDEREEN OP?

“Ook emotionele

criteria spelen een rol. Kijk naar

de fusie tussen Koksijde en

Oostduinkerke. Die dateert van 1973, en nog

steeds zijn er Oost-duinkerkenaars die

het vertikken om te zeggen dat ze

eigenlijk in Koksijde wonen.”

Page 18: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine42

Eén eeuw na De Groote Oorlog…

De uitgelezen plaats om het verhaal van de onder-waterzetting te vertellen, is het Koning Albert I-monument aan de rand van het Sluizencomplex “De Ganzepoot”. Onder het monument heeft Nieuwpoort een eigentijds en interactief bezoe-kerscentrum gebouwd: Westfront. Een hoogte-punt bij het bezoek is zeker de projectie van het tot leven gewekte IJzerpanorama, een schilderij van 115 m lang bij 15 m hoog. Vergeet bij uw bezoek ook niet de lift te nemen naar de top van het Koning Albert I-monument om er te genieten van het panorama over de kust en het hinterland.

GoneWest

Tijdens het openingsweekend gaat tegelijk ook het culturele herdenkingsprogramma “GoneWest” van start. Een bijzonder onderdeel hiervan wordt het “Lichtfront”. Hierbij zal de ganse frontlinie

-van Nieuwpoort tot aan de Franse grens in Ploegsteert- door 8.750 fakkels verlicht worden, terwijl de namen van alle oorlogsslachtoffers op het Koning Albert I-monument geprojecteerd wor-den. Tegelijk grijpen enkele concerten plaats. Op zondag 18 oktober is er van de evocatie van de IJzerslag, met concerten van onder andere Ozark Henry, Amatorski en Wannes Cappelle. Op 28 oktober zal Koning Filip buitenlandse staatshoof-den en regeringsleiders van de WO I-landen ont-vangen in Ieper en Nieuwpoort.

Meer info?

Voor een volledig beeld op alle evenementen in het kader van de Nieuwpoortse WO I-herdenking, surf naar www.nieuwpoort2014-2018.be. Of haal de brochure bij de toerismekantoren van Nieuwpoort.

Tijdens het weekend van 18 en 19 oktober, een dikke eeuw na de start van De Groote Oorlog, zwaaien de fonkelnieuwe deuren van Westfront Nieuwpoort open. Het knappe bezoekerscentrum zal het volledige verhaal brengen van de onderwaterzetting van de poldervlakte, waardoor de Duitse invasie kon gepareerd worden. Aan de opening wor-den enkele zeer merkwaardige evenementen gekoppeld.

Fre Devos

Maak kennis met Sofie Van Biervliet: kersverse interieurstyliste uit Vinkem, Veurne. “Ik richt mij vooral op de inrich-ting van woningen, B&B’s, kinderkamers en feestruimten”, deelt Sofie mee. “Mijn stijl? Tijdloos, cosy, zeg maar in één woord: gezellig!”

Sofie staat in voor een totaalinrichting. U krijgt advies over het gebruik van stoffen, meubilair, decoratie en de juiste kleurencombinaties. “Alles moet een stijlvol geheel vormen”, zo oordeelt ze.

“Meubelen en decoratiestukken moeten op de juiste plaats komen, en dat proces kan soms verrassend uitdraaien. Samen met de klant wil ik een sfeer cre-ëren waar iedereen zich echt ‘thuis’ in voelt.”

Eens proeven van Sofie’s eigenzinnige stijl? Dat kan. Surf naar de website van B&B De Halve Maan uit Veurne (www.halve-maan.be): elk stukje interieur werd door Sofie gerealiseerd. Doen!

MEER INFO: Sofie Van Biervliet (gsm 0476 57 14 65 & mail [email protected]).

WESTFRONT NIEUWPOORT WELDRA OPEN

Nieuw aan de Westkust!

INTERIEURSTYLISTE SOFIE HOUDT HET GRAAG GEZELLIG!

Page 19: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine46

WKM: Een plastic zeil, bruine zeep en zwem-kledij. Dat plaatje kenden we al uit de jeugd-beweging. Maar onze duinen pasten daar tot dusver niet in. Hoe kwamen jullie op het idee voor die strandslide?Képhren: “Op het internet circuleren heel wat leuke filmpjes van zogeheten ‘megaslides’, maar volgens mij zijn wij de eersten die er eentje bouwden met een landingsbad op het noordzeestrand. ‘Why not?’, dachten we, en we verzamelden een 25-tal vrienden om een eerste glijbaan te maken.”Kane: “Mijn aftermovie van die eerste slide werd gepost op heel wat lokale blogs en nieuwssites, waardoor we honger kregen om het allemaal eens wat groter aan te pakken. Een hogere slide, meer helpende handen en een samenwerking met het productiehuis Chic Air, dat luchtbeelden maakte met een drone.”Matz: “We maakten een eventpagina aan op Facebook en op drie dagen tijd troffen we alle voorbereidingen, inclusief de taken- en kosten-verdeling. Ze keken nogal vreemd op bij de Brico toen ze daar tot twee maal toe een groepje jongeren zagen buitenlopen met die enorme zeilen!” (lacht)

WKM: Hoe zijn jullie precies te werk gegaan voor het bouwen van de glijbaan?Képhren: “Eerst groeven we een diepe put als lan-dingsbad, dat we dan met emmers, bidons en krui-wagens vulden met zeewater. Eens het hoogwater was, trok een groepje zich terug in de duinen om daar aan de eigenlijke glijbaan te werken, terwijl de rest op het strand bezig bleef. Zeil erover, bruine

zeep erop en klaar!”Matz: “Of da’s althans de korte versie, want we zijn beginnen graven om 10 uur en pas om 15 uur kon de fun beginnen. Drie uur later hebben we alles weer opgekraamd.”Kane: “We hadden gerekend op een vijftigtal vrijwilligers, maar doordat toeristen en andere toevallige voorbijgangers ook graag een handje toestaken, waren dat er op een bepaald moment drie keer zoveel. Dat samenhorigheidsgevoel onder onbekenden gaf ons een echte kick, net als het sliden zelf natuurlijk!” Matz: “En dan moest de echte hype nog volgen, wanneer de tweede aftermovie online kwam. In no time werd die gedeeld tot in Latijns-Amerika, Zuid-Afrika en Australië, en hier bij ons werd ze opgepikt door onder meer VTM, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws…”WKM: ‘Het strand van Oostduinkerke heeft er een topattractie bij’, titelde de VTM nieuws-dienst daarbij. Zijn jullie nu de nieuwe ambas-sadeurs van de Westkust? Képhren: “Da’s grappig, want eigenlijk was dit een soort van protestactie omdat we vinden dat hier veel te weinig gebeurt voor de jeugd. ‘Dan maar zelf de handen uit de mouwen steken’, dachten we.”Kane: “Dit smaakt in ieder geval naar meer en we denken er dan ook aan om volgend jaar een derde slide te bouwen. Dan willen we het allemaal nog wat professioneler aanpakken met sponsors, eten en drank en een verzekering. Je hoort er nog wel van!”

Bij Kane Demeulemeester, Képhren Houbaert en Matz Cappelle zal de zomer van 2014 nog lang blijven nazinderen als die van de ‘SuperUltraMega slide’. Voor wie net terug is van een internetloze vakantie in de Afghaanse bergen: in volle komkommer-tijd vatten de drie twintigers het plan op om een grote glijbaan te bouwen vanaf de Oostduinkerkse duinen tot in de Noordzee, met de gewaardeerde hulp van een leger leeftijdsgenoten. De aftermovie kreeg al gauw veel bekijks op onze eigen blog, maar werd later ook opgepikt door andere nieuwssites en groeide zo uit tot een internationale internethit. Vinden wij leuk!

Wouter Verheecke

Aftermovie meer dan 200.000 keer bekeken

DE HELE WERELD VERGAAPT ZICH AAN DE OOSTDUINKERKSE STRANDSLIDE

“Als we nu naar ‘het grootste

plastic zeil’ vragen, weten ze in de Brico

hoe laat het is”

Vele tientallen jongeren slierden afgelopen zomer van

de ‘SuperUltraMega slide’, waarmee ze onze Westkust aardig op de kaart zetten.

(Foto Jade Madoe)

Page 20: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine50

WKM: In april vroeg de North American Land Sailing Associaton jou of jij het WK zeilwagen-rijden in beeld wou brengen. Hoe kwamen ze bij jou terecht?Walter: “Het zeilwagenrijden wordt traditioneel vooral aan de Europese kust beoefend en is eigen-lijk ook alleen daar bekend. Hoewel het WK dit jaar plaatsvond op het uitgedroogde meer van Smith Creek Playa in Nevada, is het dus niet eens zo gek dat daarvoor geen Amerikaanse persfoto-graaf was aangesteld. Goeie foto’s nemen volstaat immers niet; je moet de sport ook door en door kennen om te weten waar je op welk moment moet staan. Voor ik mij toelegde op het fotografe-ren van de races, was ik zelf piloot, voorzitter van de Belgian Buggy Association en internationale racemaster. Ik heb dan ook best wel wat naam en faam verworven in het wereldje en dat zal ook wel een rol hebben gespeeld in de beslissing om mij te vragen als enige officiële fotograaf.”

WKM: Hoezo?Walter: “Het is duidelijk dat de NALSA de bekend-heid van de sport met dit WK ook tot buiten de Europese grenzen wou uitdragen en ze zagen mij daarbij als een belangrijke pion. Het heeft de orga-nisatoren heel wat moeite en vooral ook een aardi-ge duit gekost om daar ‘in the middle of nowhere’ een ietwat stabiele internetverbinding te voorzien, maar die investering heeft zeker geloond. Op drie weken tijd werden mijn foto’s immers meer dan 500.000 keer aangeklikt op mijn website, en dat door zo’n 100.000 unieke bezoekers. De meesten van hen zijn weliswaar Europese familieleden van

de renners die hun prestaties op de voet wilden volgen, maar de beelden werden ook bekeken in Canada, Australië en de VS. Die visibiliteit is een absoluut record voor mij, maar tegelijk ook een unicum voor de sport.”

WKM: Hoe belangrijk zijn die statistieken voor jou?Walter: “Het was natuurlijk al een hele eer om hiervoor uitgenodigd te zijn, maar die cijfers en commentaren zie ik als een extra blijk van waar-dering voor mijn werk. Rijk ben ik er overigens niet door geworden – mijn reiskosten werden betaald en that’s it – maar een verrijking was deze opdracht zeker wel, als fotograaf én als mens. We moesten acht liter water per dag drinken om de hitte te kunnen trotseren en door het vele avond- en nachtwerk voor het bewerken en online plaat-sen van de foto’s heb ik een week lang op adrena-line overleefd. Maar dat is allemaal snel vergeten als ik nu de foto’s herbekijk!”

Wat kan dit nog overtreffen?Walter: “Ik krijg liefst opdrachten waarbij ik mij moet bewijzen als technisch fotograaf en in dat opzicht was dit zeker een uitdaging. Er was de snel-heid, het uitzonderlijke licht, het stof … Dit was dus echt kicken voor mij, maar ik ben eigenlijk ook al fier als ik een van mijn foto’s zie op een tramstel in De Panne, of wanneer ik merk welke vooruitgang mijn cursisten maken. Mijn opdracht is geslaagd als ik mijn passie kan overbrengen op anderen.”

Website: www.carelsphotography.net

Temperaturen tot 45°C in de schaduw, windsnelheden tot 90 km/uur en zandstor-men die ineens komen opzetten en even snel weer gaan liggen. Dat waren de extreme omstandigheden waarmee niet alleen de deelnemers, maar ook fotograaf Walter Carels af te rekenen kreeg in Nevada. Nu het zand en de vermoeidheid stilaan weer uit de kleren gekropen zijn, zochten we hem op in zijn thuishaven Sint-Idesbald, voor een terugblik op die onvergetelijke ervaring.

Wouter Verheecke

Officiële fotograaf op WK zeilwagenrijden in Nevada

“BEPROEVING VOOR MIJN EIGEN BODY EN DIE VAN MIJN CAMERA”

“Stof op de lens en rubber dat smelt. Mijn ca-mera heeft afge-zien, maar heeft

het overleefd”

Walter Carels (56) is de huisfotograaf van gemeente De Panne en geeft geregeld cursussen aan startende en gevorderde hobbyfotografen. In juli offerde hij een week van zijn verlof op

om zonder vrouw en kinderen naar het WK zeilwagenracen in Amerika te vliegen.

Page 21: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine54

“De installatie van een pelletkachel

kan op korte tijd flink wat

besparingen opleveren.”

Ivo Willaert heeft er een rijkgevulde loopbaan als installateur van centrale verwarmingen en zon-nepanelen opzitten. “De stap naar pelletkachels is niet meer dan een logisch gevolg”, begint Ivo. “Van nature uit ben ik altijd al bijzonder geïnteresseerd geweest in zuinige en ecologisch verantwoorde verwarmingsoplossingen. Pelletkachels zijn hét antwoord in deze zoektocht. Vooral omdat ze zo multifunctioneel zijn. Een pelletkachel kan je als hoofd- of als bijverwarming gebruiken. Je kan er zelfs je centrale verwarming en warm water mee genereren. Of ze kunnen gecombineerd worden met zonne-energie. Kortom: mogelijkheden zat.”

Sleutel naar succes

Een pelletkachel is een gesloten verbrandingssy-steem dat volledig is afgesloten van de te verwar-men ruimte. Een CO-vergiftiging is dus uitgeslo-ten. De kachel heeft een voorraad-reservoir tussen de 11 en 50 kg, alnaargelang de behoeften. “Ivo is echt een krak in KW-berekeningen en verbran-dingsparameters.”, vervolgt mede-zaakvoerder en echtgenote Delphine. “Dat is meteen ook de sleutel naar succes. Wij garanderen dat uw huis hoe dan ook probleemloos, veilig, gezond en zeer zuinig verwarmd wordt.”

Totaalprojecten

“We hebben ook oog voor het esthetische”, pikt Ivo in. “Een pelletkachel maakt deel uit van uw interieur: het is een sierraad in uw huiskamer. Een bron van gezelligheid ook. We zijn gespecialiseerd in totaalprojecten, waarbij de pelletkachel perfect geïntegreerd wordt in uw interieur. We verzorgen alles tot in de puntjes: van a tot z.”

Besparen

Wil u meer weten omtrent pelletkachels? Welaan dan: aarzel niet en spring eens binnen in de toon-zaal van ID Pellets in Veurne. Aan de hand van enkele voorbeelden en een aantal haarfijne bereke-ningen, komt u te weten welke besparingen u kan realiseren met de installatie van een pelletkachel. “Wie liever ongestoord uitleg krijgt, mag altijd een afspraak maken”, voegt Ivo nog toe. “Zo maken wij de nodige tijd vrij om alles op uw persoonlijke maat uit de doeken te doen. En… we hebben uit-stekende koffie in huis!”

MEER INFO: ID Pellets, Brugsesteenweg in Veurne (tel. 058 69 00 19 & web www.idpellets.be). Zie ook de bladzijde hiernaast.

Pelletkachels. Velen hoorden de klok al luiden, doch weinigen weten waar de klepel precies hangt. Jammer, want pellets worden beschouwd als dé verwarming van de toekomst. Wegens: zeer energiezuinig, ecologisch verantwoord en bijzonder hoog van rendement. De voorbije jaren groeide ID Pellets uit Veurne uit tot dé regionale specialist ter zake. Wij dus Veurnewaarts voor een interessante koffie met zaakvoerders Ivo en Delphine Willaert. Ziehier het relaas!

Publi-reportage: ID Pellets Veurne

PELLETKACHELS: DÉ ENERGIEZUINIGE EN ECOLOGISCHE VERWARMING VAN DE TOEKOMST

VÓÓR

ID Pellets is gespecialiseerd in totaalprojecten, waarbij de pelletkachel perfect geïntegreerd wordt in uw interieur.

NA

Page 22: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine58

De New Kokkel: comfort food for cozy people

“Comfort food staat voor een authentieke keuken”, verduidelijkt André Buyens. “Bij ons dus geen moleculaire poespas of extreme capriolen. Wij gaan voor goudeerlijke gerechten, waar de pro-ducten voor zichzelf spreken. Helemaal back-to-basics: terug naar de keuken van toen. Een ander belangrijk aspect is de sfeer. We mikken op gezel-ligheid. Binnen kunnen onze gasten genieten van een warm kader met zacht knisperend haardvuur. En onze tuin buiten is een piepklein grasgroen eilandje van rust, en dit op een boogscheut van het drukste rondpunt van Koksijde!”

Smaakvol

De New Kokkel is zowel over de middag als ’s avonds open. “Ons menukaart is redelijk beperkt en wisselt zeer regelmatig.”, vertelt Amanda Russell. “Onze gasten hebben keuze uit een zestal voorgerechten en evenveel hoofdgerechten. Tel daarbij nog een handvol desserts. Geen zee aan mogelijkheden, maar wel gerechten vol smaak, bereid met dagverse producten… en met heel veel liefde, natuurlijk!” (lacht)

Foodies der Westkust: slaakt een kreet van puur jolijt, gij allen! Onze regio heeft er immers een smakelijke hotspot bij. Deze zomer namen André –Dédé pour les amis- en Amanda Buyens-Russell het restaurant De Kokkel over. Het interieur werd opgefrist, de tuin heringericht en de naam werd aangepast naar… De New Kokkel. Ook aan het concept werd gesleuteld. De New Kokkel staat voor “comfort food”. Wij trokken Zeepanne-waarts voor meer tekst en uitleg hierover.

Fre Devos

Wie er vorig jaar bij was, zal het volmondig beamen: deze piekfijne party staat voor vettige beats, sexy dancers, sprankelende gintastings, tongstrelende hapjes en bovenal: héél veel ambiance.

Uitslapen

“All Saints” gaat van start op vrijdag 31 oktober in de Kapel Ster der Zee in Koksijde en dit reeds

vanaf 18 uur. Goed nieuws voor nachtuilen: zater-dag 1 november is een officiële feestdag. U kan ’s anderendaags dus zorgenloos tot de middag in bed liggen stinken met de smaak van een dood vogeltje in de mond. Meer gegevens over “All Saints” kan u oprakelen op de website van het feestfabriekje: u moest al aan het surfen zijn! (fd)

MEER INFO: www.glam-events.be(Fot

o G

erri

t Dev

inck

)

“GEEN MOLECULAIRE POESPAS OF EXTREME CAPRIOLEN. WIJ GAAN VOOR EEN AUTHENTIEKE KEUKEN.”

Engelen en demonen in kapel Ster Der Zee

ALL SAINTS: THE SEQUEL!Party-people! Het aftellen is begonnen. Op Allerheiligen scholen de engelen en demo-nen der Westkust namelijk weer samen in de kapel Ster Der Zee voor de tweede editie van “All Saints”. Span uw spreekwoordelijke bretellekens maar aan!

MEER INFO: De New Kokkel, Strandlaan 6 in Koksijde (tel. 058 55 15 58 & www.denewkokkel.be). Zie ook bladzijde hiernaast.

Page 23: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine60

Bijkluspot

Jan Roels (53) is de vleesgeworden Westvlaamse nuchterheid. Geboren en in een kroostrijk gezin waar “trunten” niet in het woordenboek stond, getogen in het landelijke Pervijze waar “wrochten” nog een echte deugd is. “Na studies Rechten en Notariaat en 2 jaar Fiscale Hogeschool, startte het zogenaamde echte leven”, begint Jan. “Onze studies betaalden wij thuis vanuit een gezamenlijke ‘bij-kluspot’. Tijdens vakanties doorkruiste ik Europa als jobstudent op de nachttreinen van Wagons Lits. Tijdens het academiejaar droegen mijn dj-sets in Kortrijk en Leuven bij aan ons gezamenlijk ‘ famili-aal studiefonds’.”

Internationale carrière

Als jonge coming man begon Jan Roels bij de firma Arthur Andersen. Hij werd er redelijk snel vennoot (tax partner) en later ook verantwoordelijk voor de opleidingen in de Europese “Tax”-afdelingen. Tegelijk beheerde Jan Roels belangrijke globale en Europese tax accounts. Na zijn de overgang naar Deloitte in 2002, werd Jan Roels hoofd van de Europese interna-tionale tax afdeling. Internationale fusies en overna-mes waren zijn kopje thee. Daarbij moest hij ook nog waken over de kwaliteit van de dienstverlening aan multinationale ondernemingen.

“A different path”

“Mijn job als internationaal fiscalist-jurist heb ik met heel veel passie en enthousiasme gedaan.”, vertelt Jan Roels. “Maar naar het einde toe, ga je toch even nadenken over ‘the other shadow in life’. Muziek en events zijn altijd mijn passie geweest. Daarom werd jaren geleden stilletjes gestart met Sawnd & Lite...”

Tevreden

Ondertussen is Sawnd&Lite explosief gegroeid.

“We beschikken over een zeer ruim assortiment aan diensten en materiaal”, vervolgt Jan Roels enthou-siast. “Klank, licht, LED-walls, dj’s… noem maar op. We hebben alles in huis om van uw feest een topevenement te maken. En zoals in mijn vorig leven als jurist: niks nieuws onder de zon wat de omgang met klanten betreft. We staan voor een heldere communicatie en voor een prima verhou-ding tussen prijs en kwaliteit. Ik hou enorm van Sawnd&Lite: ’t is mijn geesteskindje. We werken met een toffe en jonge crew, de klanten zijn tevre-den en de lichtspektakels die we creëren zijn wer-kelijk het neusje van de zalm. Kortom: tot u spreekt een zeer tevreden man.”

Dj RULES rules!

Ondertussen wist Jan Roels ook een stevige repu-tatie op te bouwen als Dj RULES. Zijn dj sets weerklonken al in binnen- en buitenland: van de Culture Club (Gent) tot de 360° Bar (Val Thorens) en van de Pangea (Puerto Banus) tot de Jeux D’Hiver (Brussel). Deejay RULES staat voor latino-house, dance, deep vibes en progressive house vibes. “Hiermee sluit de cirkel wat”, analyseert Jan. “Als student draaide ik plaatjes om mijn studies te betalen. Vandaag doe ik het voor de erkenning, de vibes maar ook de uitdaging. De passie is al die jaren dezelfde gebleven. Elke dag loop ik playlists en muzieksites af op zoek naar vernieuwende, ongekende tunes. ‘Always one step ahead’, zoals vroeger in de business. Het publiek kijkt vaak op wanneer ik de dj-booth bestijg. Zo van: ‘wat komt die oude rakker hier doen?’. Mijn eeuwige zwarte pet verhult gelukkig wat! (lacht) Maar zodra “the bass drops” is het kicken, ja. Crazy crowds zijn het mooiste cadeau voor een deejay.”

MEER INFO: Sawnd&Lite (gsm 0495 59 49 38 of www.sawndlite.eu) of beluister dj sets van Dj RULES op (www.soundcloud.com/dj-rules-1).

Of het aan onze gezonde buitenlucht ligt, is niet meteen duidelijk. Maar feit is wel dat onze westelijke uithoek flink wat opmerkelijke zonen en dochters uitzendt. Zoals deze meneer. Jarenlang begeleidde hij internationale mega-fusies en overnames. En vandaag lijmt hij beats feilloos aan elkaar en tilt hij evenementen naar een hoger niveau. Ziehier de zeer opmerke-lijke levenswandel van internationaal topfiscalist, ondernemer en deejay Jan Roels!

De kleurrijke carrière van Jan Roels

“DE KICK VAN EEN DOLENTHOUSIAST PUBLIEK: DAAR DOE JE HET VOOR.”

“Als student draaide ik plaatjes om mijn studies te betalen. Vandaag

doe ik het voor de erkenning, de

vibes maar ook de uitdaging. Maar de passie is dezelfde

gebleven.”

Jan Roels by day and dj Rules by night!

Page 24: Westkustmagazine Najaar 2014

Westkustmagazine62

De modetips van onze fashionista Anne­Sophie Verlinde

De winterjas!

Eén van de belangrijkste items deze herfst en winter is… de winterjas! Je brengt er tenslotte het grootste deel van het seizoen in door. Modehuizen komen dit najaar op de proppen met leuke bontjas-sen in uitbundige tinten (ga voor ecologisch bont!) (foto 1), kleurrijke trench coats, jaren '60 mantel-tjes (foto 2), capes en lederen jacks. Dus ladiez... voor elke mood en elk weertype een ander jasje!

Golden lady

And we’re going for the gold this fall! Goud heerst over de herfst. Zorg er echter voor dat je er niet gaat uitzien als een goedkope glitterbal. Hou het dus subtiel, met gouden accessoires of een leuk gouden detail. Goud combineer je best met zwart (foto 3 & 4). Me dunkt dat deze trend een blijvertje is!

Crazy with prints

Zeg het met prints! Alles kan. Van geometrische 3D-prints tot diagonale strepen en van moza-ïekprints tot foto’s. Ook dierenprints (foto 5 & 6) en abstracte opdrukken blijven zo heet als een vlammetje. De kunst bestaat er ech-ter in om de verschillende prints met elkaar te combineren tot een mooi geheel. Mijn raad: make it crazy but beautiful.

Make-up looks

Smokey eyes (foto 7 & 8) en donkerrode lippen (foto 9 & 10) zijn dé hits van het najaar 2014.

Verder blijft het accent op de huid liggen. De wenkbrauwen zijn nog steeds vol, breed en super-verzorgd. Blush is een beetje uit. Geef je gezicht wat “shape” met highlights en poeders die net dat ietsje lichter of donkerder zijn.

Kapsel

De meeste haarlooks zijn vrij eenvoudig na te doen dit seizoen. ‘Natural’ is het sleutelwoord. Lang en middellang haar worden redelijk nonchalant gedragen. Vastgebonden in een paardenstaart of een knot, maar dan weer met wat losse lokjes voor het gezicht voor een casual look. Keep it simple, girlz!

Urban Retro

Een golf van de swingende sixties en een toets van de nineties streetwear (foto 11 & 12). Daar gaan we voor. De fashionindustrie heeft gemixt en gematched! En het is geslaagd, stijl-vol en toch een tikkeltje funky.

En in deze speciale “mode- en lifestyle”-special mag onze fashionista des huizes de laatste noten van onze modieuze symfonie spelen. Ziehier enkele spitse tips om de herfst in stijl in te stappen. Merci, Anne-Sophie!

Anne-Sophie Verlinde

STIJLVOL DE HERFST IN!

4

3

2

1

6

8

7

5

9

10

1211