Catalogus najaar Aerial 2014

86
1.3 2014

description

Voor meer informatie mail naar [email protected] of kijk op onze website www.aerialmediacom.nl

Transcript of Catalogus najaar Aerial 2014

Page 1: Catalogus najaar Aerial 2014

1.3

2014

Page 2: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 3: Catalogus najaar Aerial 2014

Beste lezer,

De eerste echte aanbieding van Aerial Media Company ligt voor u. In maart van 2014 zijn wij gestart met de uitgeverij en hebben in korte tijd een mooie en even-wichtige aanbieding samengesteld. Van jeugdboeken, fictie tot prachtige foto-boeken.

Boeken die het verdienen bij u in de winkel een plaats te vinden en verkocht te worden.

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij en wensen u een uitstekend ‘boe-ken’ najaar toe.

Peter van Haaften & Hans Janssen

Page 4: Catalogus najaar Aerial 2014

Hoera! Kipper geeft morgen een feest want hij is jarig. Hij is druk bezig met het schrijven van de uitnodigingen. Met een groot penseel verft hij:Morgu is mijn ferjaardagfees. Om 12 uur. Kome jullie ook? Maar nie te latHij bakt ook een taart. Hij pakt een grote kom en doet er krenten en eieren in. En bloem en suiker en nog meer krenten.

De volgende dag is het zo ver. Kipper wacht op zijn vriendjes. En hij wacht…. Maar er komt niemand. Zelfs zijn beste vriend Tijger niet. En de taart ruikt zo heerlijk. Waarom komen zijn vrienden niet naar zijn feest?

Mick Inkpen is een van ‘s werelds bestverkopende auteurs en illustrators van prentenboeken voor kinderen. De ‘Kipper’ en ‘Wibbly Pig’ verhalen zijn we-reldwijd miljoenen keren gelezen. Mick Inkpen heeft verschillende prestigieuze prijzen gewonnen: o.a. ‘the British Book Award‘ (2 keer) en ‘the Children’s Book Award‘. Kipper won in 1998 een BAFTA voor beste animatiefilm voor kinderen.

Kipper’s feest

Kipper is het liefste hondje van de hele we-reld. Hij is vrolijk, nieuwsgierig, grappig en on-deugend. Hij betovert alle kinderen en ouders zodra ze begonnen zijn met het lezen van zijn verhalen. Kipper’s boeken zijn wereldwijd mil-joenen keren gelezen en voorgelezen.

Kipper’s feest Mick Inkpen

978-94-026-0025-4 Gebonden 9,99Aantal pagina’s: 3223 x 25 cmNUR 274

Verschijnt oktober 2014

De 60ste Kinderboekenweek draait om Feest!

Kipper is te zien op Netflix!

Page 5: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 6: Catalogus najaar Aerial 2014

Foto Marijn Olislagers

Page 7: Catalogus najaar Aerial 2014

Annemarie BonGeboren in Den Bosch op 11 februari 1954. Ze komt uit een gezin van vier kinderen waar-van zij de oudste is. Annemarie woont nog steeds in Den Bosch en een aantal van haar boeken spelen zich ook af in deze stad.

Annemarie was dol op tekenen, knutselen, lezen en buiten spelen in de natuur. Ook op de middelbare school vond ze te veel dingen leuk: Nederlands, tekenen, biologie en wiskunde. Ze wist daardoor niet welk beroep ze moest kiezen en is toen maar biochemisch analist geworden. Het werk in een labora-torium vond ze uiteindelijk nogal saai.

Gelukkig kon ze bij de regionale krant als freelance journalist beginnen. Na verloop van tijd schreef ze voornamelijk voor de kinderpagina’s. In 1991 werd ze hoofdredacteur van het jeugdtijdschrift Taptoe. Daarnaast begon ze ver-haaltjes voor jonge kinderen en informatieve boekjes te schrijven. Van het een kwam het ander. Sinds 2002 is Annemarie Bon full time schrijfster. Ze schrijft zowel informatieve boeken, als leesboeken en jongerenromans, maar ook korte verhalen, artikelen, interviews, puzzels en nog veel meer voor allerlei leeftijden, van peuters tot pubers en af en toe voor volwassenen. Lekker afwis-selend! Productief is Annemarie Bon eveneens. Educatieve boekjes meegere-kend, dan loopt het aantal titels al snel op tot 180.

Het werk van Annemarie Bon is veelzijdig. Haar stijl is vlot en eigentijds. Annemarie heeft veel voor jonge kinderen geschreven. De boeken van Haas zijn erg populair, alsook de vele AVI-boekjes die op haar naam staan. Voor basisschoolkinderen schreef ze onder meer de Goudkust-boeken en boeken in het kader van makkelijk lezen.

Voor jongeren schrijft ze twee soorten boeken: realistische verhalen met heftige thema’s en humoristische boeken. Toch zijn ook haar realistische boe-ken nooit loodzwaar.

Foto Marijn Olislagers

Page 8: Catalogus najaar Aerial 2014

Nienke is een onzeker meisje van vijftien jaar. Als ze tijdens een uit-wisselingsprogramma Sander ontmoet, is ze helemaal in de wolken. Ze beleven samen een paar heerlijke dagen, maar Sander woont ver weg en eenmaal thuis mailt hij al snel dat hij geen verkering wil. Een paar weken later merkt Nienke dat ze zwanger is. De zwangerschapstest is onverbiddelijk...

Nienke wil een abortus, maar haar moeder is daar principieel op tegen. Ze heeft een andere oplossing bedacht. Als de baby er eenmaal is, gaat Nienke twijfelen aan haar moeders plan. Dan blijkt ze allang niet meer de onzekere puber te zijn van een jaar geleden,maar een zelfstandige meid die opkomt voor zichzelf én haar kind.

Een nieuw leven

Spannend verhaal waarin alle aspecten van een tienerzwangerschap invoelbaar beschre-ven worden en de harde weg naar volwas-senheid met wat hulp goed afgelegd wordt. Realistisch, eigentijds en informatief zonder dramatisch te worden.

NBDBiblion, Ellie de Ridder

Een nieuw leven Annemarie Bon Herziene editie 978-94-026-0003-2 Paperback € 10,00978-94-026-0004-9 Ebook € 4,99Aantal pagina’s: 19213,5 x 21 cmNUR 284

Verschijnt juli 2014

Page 9: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 10: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 11: Catalogus najaar Aerial 2014

Love u 2 much

Annemarie Bon verstaat de kunst om met haar boeken de jeugd vanaf een jaar of twaalf aan te spreken. Beslist een aanrader.

Ineke van Nispen, Plantage Books and more

Tijdens een bezoek aan een fantasy-event waar bezoekers hun favoriete ka-rakters uit fantasyverhalen naspelen, raakt Evy tot over haar oren verliefd op de 24-jarige Lucien. Haar vriendin Janna baalt want sinds Evy hem heeft ont-moet, ziet Janna haar vriendin nauwelijks meer.

Op een dag staat Evy huilend bij haar op de stoep. Lucien is spoorloos ver-dwenen en heeft een grote som geld achtergelaten op haar bankrekening. Samen met hun gezamenlijke vriendin Stella proberen ze Lucien op te sporen. Ze ontdekken dat Evy in handen is gevallen van een gewiekste fraudeur.

Love u 2 much Annemarie Bon Herziene editie 978-94-026-0007-0 Paperback € 10,00978-94-026-0008-7 Ebook € 4,99Aantal pagina’s: 14413,5 x 21 cmNUR 284

Verschijnt juli 2014

Page 12: Catalogus najaar Aerial 2014

Mette leidt een zorgeloos leven. Ze is kunstzinnig, heeft een eigen stijl en heeft een bijbaantje waar ze erg goed in is: ze is de ideale oppas. Ze wordt gevraagd bij een nieuw gezin een avondje op te passen. Het lijkt een peulenschil.

Ze snuffelt wat rond, sms’t met een jongen uit haar klas en vermaakt zich prima. Maar wanneer de moeder van het gezin thuiskomt en haar baby blijkt te zijn gestorven, is Mettes zorgeloze leventje voorgoed voorbij.

Oppassen

Deze beklemmende thriller geeft een heel re-alistische kijk op een speciale ziekte, Münch-hausen by proxy. Dit spannende en krachtige verhaal is boeiend en tegelijk angstaanjagend.

Mik Ghys, Pluizuit

OppassenAnnemarie Bon Herziene editie 978-94-026-0005-6 Paperback € 10,00978-94-026-0006-3 Ebook € 4,99Aantal pagina’s: 16013,5 x 21 cmNUR 284

Verschijnt juli 2014

Page 13: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 14: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 15: Catalogus najaar Aerial 2014

Niets meer te verliezen

Voor een niet historicus moet het tijdrovend en ingewikkeld zijn om een historisch verhaal te schrijven. Het is Annemarie Bon gelukt. Het is haar ook gelukt om een boeiend boek te maken van het historische verhaal. Verdient wel een plek op de Jonge Jury Kerntitellijst.

Elly Vernooij, jeugdbibliothecaris

Het is 1629. De protestante geuzen zijn al zestig jaar in oorlog met Spanje en willen het katholieke Den Bosch veroveren. Omdat de zestienjarige Freek nergens anders werk kan vinden, sluit hij zich aan bij het geuzenleger. Hij ont-dekt al gauw dat het leven in het leger veel harder is dan hij dacht. En willen de Bosschenaren eigenlijk wel bevrijd worden van de Spanjaarden?

In een dorp vlak bij Den Bosch woont Hella. Door de oplaaiende strijd kan ze haar vriendje Aart niet langer opzoeken, die in de stad als leerling-brouwer werkt. Maar ook in haar dorp wordt het leven steeds grimmiger. De levens van Freek en Hella kruisen elkaar op een gruwelijke manier. Daarna is niets meer hetzelfde.

Een spannende jeugdroman over vriendschap, vertrouwen en verraad, tegen de achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog.

Niets meer te verliezen Annemarie Bon Herziene editie 978-94-026-0009-4 Paperback € 10,00978-94-026-0010-0 Ebook € 4,99Aantal pagina’s: 24413,5 x 21 cmNUR 284

Verschijnt juli 2014

Page 16: Catalogus najaar Aerial 2014

Altijd feest in Goudkust is een heerlijke dikke leesbundel over de avonturen van Jennifer en haar familie in een bijzondere volksbuurt. Omdat de adellijke ouders van Jennifer al hun geld hebben verloren bij de paardenrace, moeten ze naar Goudkust verhuizen. Een achterbuurt, zoals Jennifers moeder het noemt. Jennifer vindt dat helemaal niet erg, want nu heeft ze eindelijk kinderen om mee te spelen! Al snel heeft Jennifer contact met de kinderen uit de buurt en als haar ouders besluiten dat hun paard naar de slacht moet, helpen de buurtkinderen haar. Maar daar staat wel iets tegenover! Dan valt Goudkust in de prijzen. De hoofdprijs van de Straatnamenloterij valt op de Goudenregen-straat. Niets is meer het zelfde en moet de hele buurt op de cursus ‘Zo maakt geld gelukkig’.

De vele illustraties van Andrea Kruis passen uitstekend bij de grappige sfeer van de avonturen in Goudkust.

Altijd feest in Goudkust

Een heerlijk vrolijk boek met veel grappige dialogen. Vooral de tegenstellingen tussen de bekakte moeder van Jennifer en Tessa, het buurmeisje, zijn erg leuk om te lezen. Een ge-zellig boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of acht.

Altijd feest in Goudkust Annemarie Bon Illustraties van Andrea Kruis978-94-026-0013-1 Paperback € 12,99978-94-026-0014-8 Ebook € 6,99Aantal pagina’s: 24012,5 x 21 cmNUR 284

Verschijnt juli 2014

Page 17: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 18: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 19: Catalogus najaar Aerial 2014

Z van Zachariah

‘It is an extremely good and interesting novel, and if it is good enough for children then it must be good enough for adults too. In fact, it is a great deal more adult than a lot of adult novels I have been reading recently.’

Peter Ackroyd, The Spectator, 1975

Ann Burden is een zestien jarig meisje en woont in een afgelegen vallei. Door een vernietigende nucleaire aanval verliest zij haar hele familie en gelooft ze zelfs dat ze de enige overlevende is van deze ramp. Maar door de rook van een kampvuur in de verte schrikt ze op uit haar eenzaamheid. Er is nog een overlevende en komt langzaam dichterbij. Wie is deze man? En wat wil hij? Kan Ann hem vertrouwen? Na een tijdje realiseert Ann zich dat er nog ergere dingen kunnen zijn dan de laatste overlevende op aarde.

Z van Zachariah is een Stoner onder de YA’s. Uitgegeven in 1973 maar nooit vertaald in het Nederlands. Maar voor middelbare scholieren een begrip. Velen lazen en lezen het voor de literatuurlijst Engels. Robert C. O’Brien was auteur en journalist voor o.a. Newsweek en National Geographic. Hij stierf voordat het boek af was en op basis van zijn notities schreven zijn vrouw en dochter het laatste hoofdstuk.

Z for Zachariah wordt verfilmd in Nieuw Zeeland door Tobey Maguire’s maat-schappij met director Craig Zobel, starring: Chris Pine en Margot Robbie.

Z van Zachariah Robert C. O’Brien Oorspronkelijke titel: Z for Zachariah978-94-026-0000-1 Paperback € 14.99978-94-026-0001-8 Ebook € 9,99Aantal pagina’s: 19213,5 x 21 cm NUR 330Verschijnt september 2014

2015 in de bioscoop

Page 20: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 21: Catalogus najaar Aerial 2014

Tiny FisscherTiny Fisscher is geboren in Castricum op 11 juni 1958. Ze komt uit een onder-wijzersgezin met vijf kinderen, zij is het enige meisje. Intussen woont ze al jarenlang met veel plezier in Amsterdam. Ze is getrouwd en heeft een dochter die in 1986 is geboren. Tiny is altijd dol geweest op lezen en heeft tijdens haar schooljaren ook veel verhalen en opstellen geschreven, maar ze moest er achtendertig voor worden om van dat schrijven serieuzer werk te maken. Ze debuteerde in 1999 met ‘En dan was ik de prinses’ en heeft intussen meer dan dertig boeken op haar naam staan.

Ze begon met schrijven voor jongere kinderen, maar gaandeweg is ze zich ook op een oudere doelgroep gaan richten. Haar eerste 12+ boeken gingen over de avonturen van een jong model, waarin ze de verhalen van haar eigen doch-ter verwerkte, die op veertienjarige leeftijd in Amsterdam werd gescout. Deze boeken groeiden uit tot een vijfdelige serie. Haar dochter is nog steeds model, maar fotografeert nu ook zelf en woont en werkt momenteel in New York.

Tiny schrijft het liefst over onderwerpen die haar persoonlijk bezighouden en veel van haar boeken hebben een (auto)biografische inslag. Zo heeft ze in het prentenboek ‘Floep’ haar ervaringen met haar eigen honden verwerkt, en haar 12+ boek ‘Over van alles, maar vooral over de liefde’ gaat deels over het over-lijden van haar eigen vader. Toch kan ze ook goed uit de voeten met verzonnen verhalen, wat ze bewezen heeft met diverse sprookjesboeken en met haar nieuwste jeugdroman ‘Dat stomme boek’. Tussen het schrijven door heeft ze altijd ander werk gedaan. Ze heeft veel uit-eenlopende banen gehad, van schoonheidsspecialist tot leerkracht basisonderwijs, van NT2-docent tot pilates- en aerobicinstructeur. Momenteel werkt ze naast haar schrijverschap ook als masseur.

Haar veelzijdigheid komt ook tot uiting in haar boeken. Ze schrijft voor zowel kleuters, kinderen, jongeren als volwassen – fictie en non-fictie. Hoewel Tiny zware onderwerpen niet schuwt en in de meeste van haar kinder- en jeugdromans onderwerpen voorkomen als geloof, dood en liefde, blijft haar toon licht en toegankelijk en heeft ze een vlotte schrijfstijl. ‘Ik wil mijn lezers graag meenemen in een ontroerend verhaal, maar ook humor en relativerings-vermogen zijn in mijn leven en werk belangrijke factoren.’

Page 22: Catalogus najaar Aerial 2014

Deze qua taalgebruik opgefriste versie maakt het nu ook mogelijk om kinderen vanaf tien jaar van dit meesterwerk te laten genieten! Een must voor kinderen, ouders, grootouders en ieder ander die zichzelf herkent in de ontroerende Kees, een doodgewone jongen uit het begin van de vorige eeuw die zo graag bijzonder wil zijn. Door de prachtige sfeerte-kening van het leven van honderd jaar geleden is dit boek ook een must voor scholen en bibliotheken!

‘Het knappe van de bewerking van Tiny Fisscher is dat ze dat heeft gedaan zonder de tijdgeest van het verhaal aan te tasten.’Hanneke Koene – kinderboekwinkel De Boekenwurm te Maastricht.

Voorbeelden van de bewerking:

Oorspronkelijk:‘D’mee raakt die krant óók nog weg,’ zei Kees, mogelijke brutaalheid van z’n onderstelling temperend door een lichtzinnig gegrinnik.

Bewerking:‘Straks raakt die krant ook nog weg,’ zei Kees. Om niet al te brutaal over te komen, grinnikte hij er lichtjes bij.

Kees de jongen -Theo Thijssen

Eindelijk een bewerking voor de jeugd van deze klassieker die iedereen gelezen moet hebben!

Bewerkt voor de jeugd vanaf 10+

Kees de Jongen Tiny FisscherBewerking voor jeugd 10+978-94-026-0011-7 Paperback € 14,99978-94-026-0012-4 Ebook € 9,99Aantal pagina’s: 36013,5 x 21 cmNUR 280

Verschijnt september 2014

Page 23: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 24: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 25: Catalogus najaar Aerial 2014

Sandra van SchijndelSandra startte haar werkzame carrière met het geven van danslessen. Enkele jaren was ze bezig met choreograferen van hiphop tot latin. Op haar 19de kwam ze bij toeval in aanraking met andere sporten. Ze begon op een sportschool vanwege een afwezige docent en werd in het diepe gegooid: een zaal vol leden die graag wilden sporten. Ze had een nieuw doel gevonden! Mensen tot de limit pushen! Ze verbreedde zichzelf en werd een allround sportinstructrice met de nadruk op krachttraining. Vervolgens werkt ze enkele jaren op Mallorca en in Italië en na terugkomst start ze wederom als sportinstructrice in Vlijmen bij Total Fit.

Na de bevalling van haar dochter krijgt ze wat vage lichamelijke klachten. Na vele onderzoeken werd niets gevonden. Dus dacht ze dat het tussen de oren zat. Ze zocht zelf naar mogelijke oplossingen en vond die in het bewuster om-gaan met voeding; weten wat je eet.

De stap naar andere, echt pure voeding was een openbaring! Dat wilde ze graag vastleggen. Haar ervaringen en vooral het gevoel van fitheid in een mak-kelijk te volgen programma. Dat was het begin van haar eerste boek; Let’s go Paleo!

Na een try-out in printvorm blijkt er veel behoefte te zijn aan meer informatie. Ze organiseert in samenwerking met haar sportschool bijeenkomsten waar ze voorlichting geeft over voeding, het Paleo principe en de bijeenkomsten wor-den zelfs uitgebreid met heuse kook- en proefavonden waaraan zowel vrou-wen en mannen enthousiast deelnemen.

Page 26: Catalogus najaar Aerial 2014

Sandra van Schijndel is al vele jaren actief bezig met voeding. Toen haar eigen gezondheid door vage klachten achteruit ging, startte ze de zoektocht naar de voor haar juiste voeding. De stap naar andere, echt pure voeding was een openbaring! Ze legde haar ervaringen vast in een boek met vele recepten in een makkelijk te volgen programma.

De Paleo gedachte gaat terug naar de eetgewoonten van onze voorouders. Onbewerkt voedsel zorgde er voor dat het lichaam uitstekend functioneerde. Ze wisten ook niet beter omdat bewerkt voedsel gewoonweg niet bestond.

Het boek bevat voor 28 dagen recepten voor ontbijt, lunch en avondeten, veel informatie over gezonde voeding en gezond leven.

Let’s go Paleo

In Engeland, Duitsland en Verenigde Staten is het Paleo principe een echte hype. Ook in Ne-derland en Vlaanderen wordt het steeds be-kender en dat komt met name omdat het geen dieet is maar een levenswijze. Word bewust van wat je eet en focus daarbij op de kwaliteit van het voedsel.

Let’s go Paleo Sandra van SchijndelGeheel in kleur978-94-026-0002-5 Paperback met flappen € 22,50Aantal pagina’s: 24013,5 x 23 cmNUR 440

Verschijnt september 2014

Page 27: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 28: Catalogus najaar Aerial 2014

Let’s go Paleo

Page 29: Catalogus najaar Aerial 2014

Maak op unieke wijze kennis met de auteur!Bekijk de filmpjes via de QR code op het boek.

Aerial Media Company laat de lezer op ludieke wijze kennis maken met de au-teur. Achter op het boek staat een QR code die gekoppeld is met korte filmpjes van circa 1,5 minuut waarin de auteur iets vertelt over het boek.

Geen (sluik) reclame maar apart opge-nomen video’s die de auteur introduce-ren in hun eigen omgeving. De auteur vertelt in het kort iets over het boek. Dit kan de zoekende consument bij u in de winkel helpen bij de keuze van het boek en de lezer maakt kennis met de auteur.

Probeer het uit! Scan de code en kijk wat er gebeurt!

Page 30: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 31: Catalogus najaar Aerial 2014

Amanda ProwseAmanda is a natural storyteller whose cha-racters jump from the page, grab hold of your heart and don’t let go - The Bookseller

Amanda Prowse is haar hele leven bezig geweest met korte verhalen schrijven en notities bijhouden voor romans. 5 jaar geleden nam ze ontslag als manage-ment consultant en besloot ze full time te gaan schrijven. Haar eerste boek Poppy Day publiceerde ze zelf in oktober 2011 als e-book en werd toen door een Engelse uitgeverij opgemerkt. Er werden meer dan 300.000 van verkocht! Al haar verschenen boeken behoren tot haar ‘No Greater love serie.’ Amanda Prowse’s ambitie is verhalen te schrijven die de lezers weerhoudt het slaapka-merlampje uit te doen; het neerzetten van verhaallijnen en hoofdpersonen die we in iedere stap wil volgen en het haast onmogelijk wordt een ander boek te lezen voordat de herinnering aan haar verhaal enigszins vermindert. Amanda woont in het zuiden van Engeland met haar man en twee zonen.

No Greater love

De romans die Amanda Prowse in deze serie schrijft bestaan uit hedendaagse verhalen waarbij de romantiek centraal staat.

De verhaallijnverhaal van de hoofdpersoon (altijd een vrouw!) staat vaak in een historisch perspectief door generaties heen: gewone mannen en vrouwen ‘who do extraordinary things for love’.

Page 32: Catalogus najaar Aerial 2014

Pru is de welbekende eigenaresse van een goedlopende patisserie in May-fair. Ze draagt Chanel en heeft een duur verzorgd kapsel. Als je deze elegante dame tegenkomt zou je niet verwachten dat ze afgelopen jaar 66 is geworden. Maar achter dit uiterlijk schuilt niet een succesvolle zakenvrouw vol zelfvertrou-wen. Om dit te bereiken heeft Pru vreselijke dingen moeten doen. En ze doet er alles aan deze verborgen te houden. Zeker nu ze voor de eerste keer in haar leven ontzettend verliefd raakt..

“Het is een lekker leesbaar boek. Qua leeservaring deed het mij erg denken aan boeken van Maeve Binchy en Katie Fforde. De soms uitvoerige beschrijving van de recepten deed me weer denken aan boeken als ‘Rode ro-zen en tortilla’s’. Ook hier gebruikt Pru haar recepten om Chris te verleiden, al ligt er een stuk minder nadruk op dan bij Laura Esquivel. Misschien is dat ook een verschil in cultuur: Brits versus Mexicaans.”

Een beetje liefde

Iedereen heeft een klein beetje liefde nodig

‘A modern-day love story’ - Daily Mail

Een beetje liefde Amanda Prowse 978-94-026-0015-5 Paperback € 17.99978-94-026-0016-2 E-book € 9,99Aantal pagina’s: circa 34813,5 x 21 cmNUR 302Verschijnt september 2014

Page 33: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 34: Catalogus najaar Aerial 2014

Kathryn is het ultieme voorbeeld van de perfecte echtgenote en moeder. Als je stiekem door de ramen van het gezellige huis gluurt, zie je een gelukkig gezin aan de keukentafel eten. Alle wereldse problemen zijn buitengesloten van deze tafel. Je wordt jaloers als je ze ziet zitten. Maar schijn bedriegt. Kathryn zit ge-vangen in een vreselijke droom. En ze heeft besloten er iets aan te gaan doen.

“Je leeft als lezer erg mee met Kate, en het is op een bepaalde manier origi-neel en anders dan de meeste andere romantische romans. Amanda Prowse is maatschappijkritisch en ik vind haar verwijzingen naar literatuur (Hamlet, Iliad, Thomas Hardy, Henry Fielding) erg leuk. Een boek dat naar mijn mening best veel vrouwen zal aanspreken.”

Wat heb ik gedaan? ‘Captivating, heartbreaking, superbly written’ – Closer

Wat heb ik gedaan? Amanda Prowse 978-94-026-0017-9 Paperback € 17.99978-94-026-0018-6 E-book € 9,99Aantal pagina’s: circa 34813,5 x 21 cmNUR 302

Verschijnt oktober 2014

Page 35: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 36: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 37: Catalogus najaar Aerial 2014

Hubrecht DuijkerTijdens een carrière als reclameadviseur raakte Hubrecht geboeid door wijn. Zo zeer zelfs dat hij in de loop van de jaren ’60 de opleiding voor het Slijters-vakdiploma ging volgen (met succes). Dat was toen de enige wijncursus in Nederland. In het najaar van 1969 schreef hij zijn eerste wijnartikelen. Ze ver-schenen in de door hem bedachte en samengestelde kwartaaluitgave Wijn & Spijs, een publicatie van Wijn Verlinden. Een jaar later kreeg Hij een wekelijkse wijnrubriek in Het Parool. In 1971 begon hij te schrijven voor Het Financiële Dagblad en zou dat ruim veertig jaar blijven doen. Andere media volgden. Anno1973 verscheen zijn eerste boek, Kleintje wijn.

Op 1 januari 1974 was het zover: Hubrecht Duijker werd de eerste fulltime wijn-schrijver van Nederland. Een jaar later kwam De grote wijnen van Bordeaux op de markt, in Nederland en tegelijk ook in Engeland en Amerika. Later versche-nen eveneens Duitse en Franse edities. Dit werk maakte de weg vrij voor een serie boeken in dezelfde stijl. Meer dan honderd andere werken zijn inmiddels gevolgd.

Hubrecht Duijker was ook jaren actief op televisie. Eerst als samensteller en scenarist van een reeks AVRO-programma’s waarvoor op locatie werd gefilmd in heel Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Zuid-Afri-ka, Chili, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarna heeft hij zes jaar wekelijks over wijn mogen praten in Koken met sterren.

Verder stond hij aan de wieg van de opleiding van vinoloog (een door hem bedachte titel die nu ook in de Van Dale staat). Hubrecht schreef voor deze opleiding de allereerste cursus, en heeft ook het allereerste examen met goed gevolg afgelegd.

Vandaag de dag publiceert hij voornamelijk op zijn eigen website, die dagelijks door honderden wijnliefhebbers wordt bezocht.

Page 38: Catalogus najaar Aerial 2014

Vinpressionist Hubrecht Duijker reist al 45 jaar door de wereld van de wijn, schreef meer wijnboeken dan wie ook en stond aan de wieg van de opleiding voor vinoloog. In deze vrolijke, alles halve serieuze terugblik memoreert hij veel van de leukste, verrassendste en smakelijkste momenten die hij reizend en proevend meemaakte.

Tegelijk is dit een soms onthullend kijkje achter de schermen, wat betreft châteaus in Bordeaux, blindproeverijen in binnen- en buitenland, een bekend kookprogramma op tv, hoe een onmogelijk wijnboek toch werd gemaakt, erva-ringen tijdens wereldwijde tv trips en hoe je jouw vermeende status als wijn-kenner kunt beschermen.

In vino vrolijkheid

Een prettige afdronk van de belevenissen in wijnland.

In vino vrolijkheid Hubrecht Duijker 978-94-026-0019-3 Paperback € 10,00978-94-026-0020-9 E-book € 4,99Aantal pagina’s: 14412,5 x 20 cmNUR 447

Verschijnt oktober 2014

Page 39: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 40: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 41: Catalogus najaar Aerial 2014

Mark JensenMark Jensen ontdekte zijn passie voor koken toen hij 27 werd. Hij wilde iets anders gaan doen maar wist nog niet precies wat. Hij verhuisde naar Byron Bay en begon als keukenhulp en ober in een restaurant. Zo rolde hij langzaam maar zeker de horeca in. Hij wilde een uitstekende chefkok worden en had daarvoor de juiste opleiding nodig. In Sydney kon hij beginnen bij Matt Morans kitchen in the Paddington Inn Bistro. Moran is bekend vanwege het gebruik van verse ingrediënten. Na 3 uitstekende leerjaren begon Mark bij het Bennelong Restaurant - Sydney Opera House. Onder leiding van Anni Krystis verfijnde hij zijn bij Moran geleerde technieken.

In 1995 besloot hij zijn eigen restaurant te openen in the Olympic Hotel. Zo werd zijn naam en faam als chefkok steeds bekender. Jaren later vraagt zijn schoonbroer Luke Nguyen hem bij te staan in de keuken van zijn nieuwe res-taurant Red Lantern. Dit restaurant werd meteen een hit in Sydney: ‘a cool but casual dining room, fresh ingredients crafted in a traditional manner with infor-mative service.’

Mark Jensen werkt ook mee aan het succesvolle kookprogramma Ready Ste-ady Cook. Hierover zegt hij: ‘The most enjoyable part of being on Ready Ste-ady Cook is meeting and exchanging ideas with the other talented chefs and sharing the passion of food with the contestants.’

De afgelopen jaren waren zeer succesvol en geeft Mark Jensen les op the Sy-dney Seafood Food School en wordt hij regelmatig gevraagd voor kookdemon-straties op prestigieuze evenementen en koksopleidingen in Australië.

Page 42: Catalogus najaar Aerial 2014

Red Lantern chef Mark Jensen is er van overtuigd dat je geen eigen boerderij hoeft te beginnen om bewuster om te gaan met ons milieu. Goed koken, echt eten en een duurzame toekomst kan ook zonder naar het platteland te ver-huizen. In principe kan het vanuit je eigen supermarkt in stad of dorp, je eigen keuken of tuin. Koop seizoensbepaalde voedingsmiddelen in de winkel of kweek groentes in je eigen tuin. Gebruik biologisch verantwoorde producten en volg de adviezen van de Urban Cook. Mark Jensen laat op eenvoudige wijze zien hoe we minder voedsel verspillen en de voedselketen minder onder druk zetten. Maar de Urban Cook is vooral een inspirerend kookboek met meer dan 100 recepten door alle seizoenen heen die eenvoudig te maken zijn en vooral over-treffen door de smaakbeleving.

De trend van duurzaam leven zet zich ook door in onze keuken. Duurzaam betekent gericht op de toekomst. Eenderde van de CO2-uitstoot van een gezin hangt samen met eten: productie, aanschaf, verbruik en afval. Duurzaam eten betekent dus duurzaam koken én duurzaam kopen: dus gebruik de producten van het seizoen; geen ingevlogen aardbeien, maar aardbeien van eigen bo-dem omdat de productie hiervan veel minder energie en transport kost en dus duurzamer is.

De Urban Cook

Een must-have kookboek voor het drukke ge-zin dat verantwoord wil eten en ook wil genie-ten van de zelfgemaakte gerechten.

De Urban Cook Mark Jensen 978-94-026-0022-3 Gebonden met stofomslag € 24,99Aantal pagina’s: 28819 x 26 cmNUR 440

Verschijnt oktober 2014

Page 43: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 44: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 45: Catalogus najaar Aerial 2014

De Urban Cook

Page 46: Catalogus najaar Aerial 2014

De Urban Cook

Page 47: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 48: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 49: Catalogus najaar Aerial 2014

De Urban Cook

Page 50: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 51: Catalogus najaar Aerial 2014

De Urban Cook

Page 52: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 53: Catalogus najaar Aerial 2014

Sneh RoySneh Roy groeide op in Mumbai en leeft nu met haar gezin in Sydney. Sneh is van oorsprong een culinaire fotografe, styliste en grafisch ontwerpster. Zij heeft als food editor een maandelijkse column in Elle Australië en publiceert internationaal regelmatig in verschillende internationale bekende culinaire tijd-schriften; ook online. Zij is de bedenkster en drijvende kracht achter de zeer bekende blog Cook Republic, de prijswinnende culinaire blog van Australië in 2013.

Sneh Roy doet alles zelf; van recept, styling en fotografie. Dat is de kracht van deze jonge multi getalenteerde en prijswinnende food blogger.Haar eerste boek bestaat uit meer dan 100 recepten van deze zeer populaire blog en website, geïllustreerd met fantastisch beeldmateriaal. Tafelen betekent voor Sney Roy gezellig samenzijn met familie en vrienden. Dat kan binnen of buiten tijdens een picknick zijn. Maar ook de ontspannende momenten met een heerlijke thee en cakejes zijn waardevol.

Page 54: Catalogus najaar Aerial 2014

Tasty Express Sneh Roy 978-94-026-0021-6 Paperback met flappen € 24,99Aantal pagina’s: 22823,4 x 15,3 cmNUR 440

Verschijnt november 2014

Tasty Express nodigt je uit om meer dan 100 spannende recepten te proeven van de populaire blogger Sneh Roy van het bekroonde blog Cook Republic.

Haar eenvoudige, maar creatieve benadering van eten en haar verleidelijke fotografie leverden haar al veel enthousiaste volgers op. Nu presenteert ze een verbluffende reeks nieuwe recepten en een handvol van haar populairste crea-ties.

Snehs inspiratie omvat het kosmopolitische eten van stadse foodtrucks en cafés, de verse variatie van een levendige markt en de onvergetelijke aroma’s van haar jeugd in India. Ze houdt van gezonde versies van moderne klassie-kers als taco’s, platte broden, groenteburgers, granola en froyo, plus nog wat onweerstaanbaar zondige lekkernijen. Veel van haar robuuste gerechten kun je zo meenemen in een lunchbox of picknickmand voor je werk, je eerstvolgende kampeertrip of een neem-allemaal-iets-lekkers-mee-avond. De recepten zijn overwegend vegetarisch en je kunt ze met je eigen favoriete ingrediënten ge-makkelijk aanpassen aan wat je nodig hebt.

Voor Sneh draait eten om delen met familie en vrienden tijdens gezellige eten-tjes, picknicks en bijeenkomsten, maar ook om rustige momenten met een komvol van iets vertrouwds en voedzaams. In Tasty Express brengt ze haar eigenzinnige gevoel voor humor, haar eten en haar fotografie samen en nodigt ze jou uit mee te gaan op een lekkere en leuke ontdekkingstocht.

Tasty Express staat vol makkelijk-te-maken & makkelijk-mee-te-nemen, gezon-de en onverwachte recepten van foodblogger en multitalent Sneh Roy. Deze ongelooflijk lekkere creaties worden ongetwijfeld je nieuwe favorieten – ook om indruk mee te maken.

Tasty Express

Page 55: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 56: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 57: Catalogus najaar Aerial 2014

Tasty Express

Page 58: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 59: Catalogus najaar Aerial 2014

Tasty Express

Page 60: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 61: Catalogus najaar Aerial 2014

Tasty Express

Page 62: Catalogus najaar Aerial 2014

Foto Radek Nowacki

Page 63: Catalogus najaar Aerial 2014

David EustaceDe van oorsprong Schotse David Eustace werkte op mijnenvegers en later als cipier in de beruchte Barlinnie Prison in Glasgow voordat hij zijn liefde voor fo-tografie ontdekte. Hij begon zijn carrière als oudere student aan de Edinburgh Napier University en een paar weken na zijn afstuderen werkte hij voor bladen als GQ, Tatler, Vogue, The Sunday Times and Sunday Telegraph magazines. David Eustace woont in New York en in Edinburgh en als we naar zijn werk kij-ken ontstaat er een lijst van Who’s Who uit de internationale wereld van kunst, film, muziek en design. Hij werkt voor meerdere wereldwijde internationale merken en is het gezicht van alle internationale marketingcampagnes van het Panasonic Lumix system. En daarnaast is zijn landschaps fotografie van gebie-den in Amerika, het Midden Oosten en zijn eigen Schotland ‘breathtaking’

Eastace beelden worden internationaal tentoongesteld en verzameld in privé collecties over de hele wereld. In 2011 ontving hij de Honorary Dr of Arts (Pho-tography) van de universiteit van Edinburgh.

Page 64: Catalogus najaar Aerial 2014

Dit is de allereerste uitgave van het werk van ’s werelds meest vooraanstaan-de fotograaf van dit moment. Sterker nog, het is een prachtig overzichtswerk waarin het beste van de fotograaf is verzameld. Van portretten, landschappen tot fotografische observaties. De foto’s van modellen gaven een doorkijk van de hedendaagse iconen op het gebied van kunst, muziek, film en design. Van Sophia Loren tot Milton Glaser.

De in 2012 overleden beroemde fotografe Eve Arnold en oprichter van Mag-num Photo’s, werd door Eustace voor Vogue gefotografeerd. Van de vele foto’s die van haar zijn gemaakt in haar leven vond zij maar 2 foto’s mooi, één van deze foto’s was van David. Dit boek is een fotografische reis door het indruk-wekkende portfolio van Eustace’s werk van de afgelopen 25 jaar.

Dit met alle zorg uitgegeven boek is een samenwerking tussen Clearview in London en Aerial. Het boek wordt in het Engels uitgegeven maar heeft voor de Nederlandse en Belgische markt een stofomslag met Nederlandse tekst.

I write to tell you of a baby boy born only yesterday…

De titel van het boek verwijst naar de eerste zin van de brief van ‘Church of Scotland’s So-cial Service’, die de adoptiemoeder van David Eustace ontving in 1961.

I write to tell you of a baby boy born only yesterday… David Eustace978-94-026-0026-1 € 65,00Gebonden met stofomslag Aantal pagina’s: 25636,4 x 28,4 cmNUR 652

Verschijnt november 2014

Page 65: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 66: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 67: Catalogus najaar Aerial 2014

I write to tell you of a baby boy born only yesterday…

Page 68: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 69: Catalogus najaar Aerial 2014

I write to tell you of a baby boy born only yesterday…

Page 70: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 71: Catalogus najaar Aerial 2014

Marc DijkMarc Dijk is 25 jaar actief als verkoper & communicatie entertrainer. Hij on-dersteunt (grote) groepen en geeft individuele coaching aan (lijn)managers en directieleden met betrekking tot onderscheidende salescontacten.

‘Mijn passie voor commercie en trainen is gevoed door de managers en trai-ners die mijn talent zagen en het hielpen te ontwikkelen. Mijn successen als verkoper, salesmanager en trainer heb ik deels aan hun te danken. Omdat ik weet hoe belangrijk inspiratiebronnen zijn voor grensverleggende prestaties, onderzoek ik succesvolle praktijkmensen. Hun visie, de wijze waarop ze kijken, horen en voelen en van daaruit weten te sturen, leidt tot werkelijk onderschei-dende strategieën met geweldige communicatie als bindmiddel.’

Marc Dijk was jarenlang Manager People Development & Global Trainer bij o.a. Dutchtone, Orange, UPC en iLocal/TomTom. Vanaf 2005 is hij zelfstandig gaan ondernemen. Als trainer en coach van (verkoop)teams. Nu heeft hij 100 tot 150 optredens per jaar voor kleine en grote groepen.

Page 72: Catalogus najaar Aerial 2014

Het managementboek Red de salestijger van Marc Dijk, is de leidraad om de tijgers van de sales te redden. Dit boek, bedoelt voor de salesmanager en ver-koper, gaat over het ontdekken & ont-wikkelen van ieders sales talent. Hoe stel je een optimaal verkoopteam samen en hoe ontwikkel en train/verbe-ter je dit team door middel van excellente communicatie? Het boek geeft de managers en hun verkooptijgers weer de drive om klanten recht in hun ’koop-’ hart te raken.

Volgens Marc Dijk sterft de echte salestijger uit omdat verkopers in een dieren-tuincultuur belanden. De honger om te jagen ontbreekt en regels en procedu-res van grote bedrijven zorgen ervoor dat ze in hun hok blijven liggen. Werving en selectiebureaus zorgen voor de gouden kettingen, waardoor ze na een jaar dood ongelukkig worden.

En de klant…..? De consument wil begrepen en geholpen worden. Tijgers die in hun hok blijven, zijn zelfs in een dierentuin saai. Na één keer heb je het wel gezien.

Dit boek Red de salestijger is ingedeeld in duidelijke hoofdstukken die de le-zer stap voor stap leiden door alle cruciale onderwerpen van sales: voorberei-ding, coaching, training en selectie, het lezen van cijfers en anticiperen hierop. Verder besteedt de auteur veel aandacht aan bedrijfsculturen in verschillende soorten organisaties. Red de Salestijger is het boek dat elke salesmanager en verkoper moet lezen!

bouw je beste salesteam ooit – scouting & selectie - Voorbereiding op een sales dag- verkoopplannen - de on-ZIN van een verkoopmodel - uitvoering en beleving - evaluatie gedrag, onderbouw met cijfers

Red de Salestijger - Inspire to sell

Red de salestijgerMarc Dijk978-94-026-0024-7 Gebonden € 17,95978-94-026-0023-0 E-book € 11,99Aantal pagina’s: 12813,5 x 21 cmNUR 800

Verschijnt oktober 2014

Page 73: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 74: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 75: Catalogus najaar Aerial 2014

Sjoerd Spendel en Lennart de JongSjoerd Spendel is een 22-jarige student van de opleiding Small Business & Re-tail Management met een fotografisch geheugen. Hij is al vanaf jonge leeftijd online bezig met het creëren van online content. Vanuit deze passie is hij op 18-jarige leeftijd gestart met digitale fotografie. Daarnaast is Sjoerd een gebo-ren blogger. Zo is hij oprichter van onder andere ServedFresh.nl en LOIIS.nl. Sjoerd probeert zoveel mogelijk nieuwe dingen te ondernemen (met en zonder camera) en nieuwe dingen te ontdekken.

Lennart de Jong (26) is werkzaam als all-round creatief en heeft een passie voor advertising, fotografie en reizen. Naast fotografie houdt Lennart zich da-gelijks bezig met het ontwikkelen van branded content, activaties en campag-nes. Zijn foto’s komen onder andere uit Amsterdam, Australië, Marokko, Azië en Canada.

Ze fotografeerden voor het eerst samen op de NDSM-werf in Amsterdam en startten drie jaar geleden het ‘365 dagen project’. Het succes kwam totaal onverwacht, ze begonnen immers met het blog om elkaar te stimuleren, be-ter te maken. De Jong: ‘We wilden elkaar blijven aansporen om de camera te pakken. We zeiden: we hebben de spullen, we hebben met onze blog een platform, daarop kunnen we onze foto’s publiceren. Let’s go!’

Page 76: Catalogus najaar Aerial 2014

Drie jaar geleden begonnen de fotografen Spendel & De Jong op Tumblr het 365 Dagen-Project. 1 Picture a day, for a period of 365 days. Ze probeerden de tijdsgeest van het betreffende jaar te vangen in beeld.

Spendel & De jong: ‘Vandaag de dag zie je steeds meer websites, weblogs en social media pagina’s met maar één doel: snel groeien en geld verdienen. We geloven dat je alleen met echte passie voor je content (in dit geval foto’s) het ook op lange termijn volhoudt. Delen, omdat je iets te vertellen hebt of wil laten zien en andere mensen kan inspireren. Meer moet er niet achter zitten. Internet is liefde.’

Ze deden dit op Tumblr, no-nonsense platform om makkelijk en snel foto’s te delen. De Tumblr-gebruiker was een perfecte match bij het project. Van alle-daagse foto’s tot bijzonder momenten, het kan allemaal op Tumblr.In 3 jaar tijd groeide de blog enorm en ontstond er veel publicitaire belangstel-ling voor de fotografen en hun blog. Momenteel hebben ze bijna 300.000 volgers over de hele wereld!

De Jong: ‘Bij 50.000 volgers dachten we al: dat is een stadion vol. Gekkenhuis. Nu hebben we een kwart miljoen volgers, een kwart miljoen!’Hashtag365 bevat prachtige zwart-wit foto’s uit drie jaren op Tumblr.

Hashtag365 is verkocht aan Engelse uitgever en verschijnt in Engeland en Amerika in het voorjaar 2015!

HASHTAG365

Een briljante vertaling van een succesvol on-line concept naar....een boek!

A social Media phenomenon captured in a solid book!

Hashtag365Sjoerd Spendel & Lennart de Jong978-94-026-0536-5 Gebonden € 27,50Aantal pagina’s: 16030 x 30 cmNUR 653

Verschijnt oktober 2014

Page 77: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 78: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 79: Catalogus najaar Aerial 2014

HASHTAG365

Page 80: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 81: Catalogus najaar Aerial 2014

HASHTAG365

Page 82: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 83: Catalogus najaar Aerial 2014

Simon HammelburgSimon Hammelburg (Amsterdam, 1952) schrijft vanaf zijn jonge jaren cabaretliedjes. Vele honderden werden gebruikt voor radio, televisie, grammofoonplaten en cd’s.

Als journalist werkte hij aanvankelijk bij AVRO’s Radiojournaal. Hij was presen-tator en reizend verslaggever. Begin jaren tachtig werd hij correspondent voor Nederlandse omroepen, kranten en tijdschriften in New York.

In Los Angeles was hij Consul Industriële Zaken voor het Ministerie van Econo-mische zaken. Hammelburg werkte mee aan diverse boeken, waaronder ‘Mijn Jodendom’ (1980) onder redactie van Dick Houwaart. In 1996 publiceerde hij succesvol zijn eigen boek ‘Kaddisj voor Daisy, herinneringen van Holocausto-verlevenden en hun kinderen’.

Page 84: Catalogus najaar Aerial 2014

In 1996 verscheen het boek Kaddisj voor Daisy. Het was het debuut van Simon Hammel-burg over Holocaustslachtoffers en vooral hun kinderen. Een aangrijpend boek over in feite de tweede generatie slachtoffers. Het zeer lovend gerecenseerde boek verdween echter na korte tijd weer uit de boekwinkel en is tot op heden niet meer verkrijgbaar geweest. 18 Jaar heeft Hammelburg het oorspronkelijke manuscript bewerkt, aangevuld en verfijnd. Hij bracht persoonlijke ervaringen en de kostbare getuigenissen van twaalfhonderd respondenten na een oproep voor een compensatieregeling vanuit het herenigd Duitsland, bijeen.

Nu is het tijd om de definitieve versie in het Nederlands en Engels te publiceren.

De hoofdpersoon verliest zijn vrouw door een auto-ongeluk. Tijdens het rouwproces bezoekt hij plaatsen waar hij zijn vrouw Daisy ontmoette en waar ze gelukkig waren.

Tijdens deze reis heeft hij veel contact met lotgenoten, zijn broer en ouders. Hammelburg beschrijft niet alleen dit weerzien, maar vooral de vele gesprekken tussendoor, over hetonderduiken, vervolgingen in de kampen, de hoop op een nieuw bestaan in Israël, de eenzaamheid in het naoorlogse Europa dat het te druk had met de wederopbouw. Voelbaar wordt de schade die de Holocaust heeft aangericht bij hen die verder moeten leven.

‘De kracht ligt niet in de onontkoombare beklemming van de getuigenissen, maar in de directheid van een gesprek onder vrienden over wat onder vreemden niet in woorden is te vangen.’ – Dagblad Trouw

Tegelijk met de Nederlandse editie verschijnt een Engelse editie.

Van binnen is alles stuk

Herinneringen van vernielde generaties

‘Ik weet er alles van, Daisy. Toch kan ik er niet boos om worden. Aan de buitenkant hebben zij de Holo-caust overleefd, van binnen is bijna alles stuk en dat merk je dan weer aan de buitenkant. Niet erg aange-naam maar er is niets aan te doen.’

Van binnen is alles stukSimon Hammelburg978-94-026-0027-8 Gebonden € 17,95978-94-026-0028-5 E-Book € 9,99Aantal pagina’s: 20813,5 x 21 cmNUR 301

Verschijnt oktober 2014

Broken on the insideSimon Hammelburg978-94-026-0100-8 Hardcover € 17,95978-94-026-0029-2 E-book € 9,99Pages: 20813,5 x 21 cmFiction

Release: October 2014

Page 85: Catalogus najaar Aerial 2014
Page 86: Catalogus najaar Aerial 2014

1.3

Geachte lezer, beste boekhandelaar, Voor Vlaanderen kunt u contact opnemen met Agora: [email protected] Wilt u al informatie over onze auteurs en boeken, leesexemplaren of inkoopmogelijkheden?Stuur ons dan een mail via [email protected] Peter van HaaftenHans Janssen Newtonstraat 64004 KD Tiel+31(0)344745110