Almonte Magazine 1 - 2013

45
Almonte Magazine Seizoen 2012 - 2013 Nummer 1 Wij durven én wij dromen

description

Het eerste digitale magazine van Almonte

Transcript of Almonte Magazine 1 - 2013

Page 1: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte MagazineSeizoen 2012 - 2013Nummer 1

Wij durven énwij dromen

Page 2: Almonte Magazine 1 - 2013

InhoudColofon 2Van de redactie 28 is een mooi getal 3Bestuurszaken 4Scheidsrechters onze helden 5STAR 8Waar komt onze naam vandaan 9U 10 t/m U 14 12Sponsoractiviteiten 19U 16 t/m U 20 21Damesteams 34Herenteams 39Kantine Eckart 45

ColofonFotografie: Monique Warrink en Dorus de GrootOntwerp: Monique Warrink en Stephan HermsenRedactie: Monique Warrink en Stephan HermsenSporthal Sporthal Eckart Weegschaalstraat 1 5632 CW EindhovenPostadres Almonte Eindhoven Weegschaalstraat 32 5602 CX Eindhoven

Van de redactieVoor je ligt het Almonte Magazine van seizoen 2012-2013.Anders dan we in eerste instantie hadden gewild. De afgelopen maanden zijn verschillende mensen hiermee druk bezig geweest.

Eerst wilden we een fysieke magazine printen. Maar al snel bleek dat de kosten zeer hoog waren (een aantal duizend euro’s).

Dus op het laatste moment hebben we gekozen voor een nieuwe vorm, namelijk een digitale versie. Hierdoor is het gratis geworden en dat is weer positief voor onze financiële situatie.

Naast de keuze voor een digitale versie hebben we gekozen om het magazine meer inhoud te geven wat onze totale vereniging weerspiegelt.

Dus nu van alle teams een foto met tekst. Maar ook aandacht voor onze scheidsrechters, de kantine én een stukje historie.

Het is onze bedoeling om maart weer een volgendemagazine te maken. Nu dat we de basis hebben gelegd,is het minder werk om een vervolg te maken.

We hopen dat jullie onze inzet kunnen waarderen en wellicht zijn er mensen met meer ervaring die ons voor komende seizoenen willen helpen om te zorgen dat we beter op tijd zijn en dat de inhoud nog meer aansluit bij jullie wensen.

Groeten,De redactie

Page 3: Almonte Magazine 1 - 2013

8 is een mooi getalAls ik, inmiddels behorend bij een illustere groep van oud voorzitters, terugdenk aan mijn periode bij Almonte dan voel ik een trotse glimlach opkomen.

De ALV van oktober 2012 was redelijk goed bezocht. Er stond ook iets belangrijks op de agenda; wisselingen in het bestuur en in het bijzonder die van de voorzitters. Voor het prachtige nieuwe blad 2012/2013 is mij gevraagd hier even bij stil te staan.

Na acht jaren voelde ik dat het tijd was gekomen om de moker van het gezag door te geven aan iemand anders. Dat kan dan ook niet zomaar iemand anders zijn. Ik ben ook erg blij dat Henk Dibbets deze nieuwe functie heeft aanvaard. Almonte had het niet beter kunnen treffen. Het betuur is nog verder versterkt met de komst van Dorus de Groot als secretaris en dus staat niets ons meer in de weg.

Maar nu even terugkijken. Natuurlijk is er een gevoel van melancholie als je terugdenkt aan de voorbije acht jaren. Dit gevoel heeft niet alleen te maken met het feit dat Almonte van ver moest komen en dat de goede naam wederom opgebouwd moest worden. Ook en wellicht nog veel meer heeft dat gevoel te maken met de beelden en herinneringen die je gegund zijn en je overkomen gedurende een dergelijk proces, dat ik zie als een reis.

Beelden van overwinningen en momenten van succes maar ook, zoals dat er kennelijk bij hoort, ervaringen van verlies. Beelden van kinderen die de eerste schreden zetten en de boze angsten overwinnen op het niets ontziende sportveld. De plek waar overwinningen en verlies samenkomen. Coaches en begeleiders die radeloosheid, rust en uitzinnige vreugde combineren en daarmee een onuitwisbare indruk achterlaten. Kinderen volwassen zien worden, die de vereniging verlaten en dan die mooie momenten als ze weer terug komen in de Eckart. Mensen zien komen en mensen zien gaan. Allemaal herinneringen. Ik stop ze in mijn rugzak en wandel verder.

Iedere twee a drie jaar hebben wij een credo gelanceerd. Deze prijkt steeds op onze site of nieuwe blad van dat moment. Terugkijkend verwoorden deze zinnen onze situaties van toen. “Samen Sterk” was de eerste. Binding tussen de breedte- en de topsport en tussen de dames en de herenlijn. Kortweg het hervinden van onze vereniging. Met “Bij Dromen hoort verantwoordelijkheid” werd de weg ingeslagen ieder op te roepen om mee te werken aan wat wij uiteindelijk willen bereiken. De afgelopen twee jaar: “de toekomst is aan hen die durven dromen” Een zin die alles zegt over de ambitie die nodig is om iets moois te maken. Tenslotte past het bij een volwassen vereniging, die veel heeft mee gemaakt, die trots is op wie en wat zij is om te zeggen: “wij dromen en wij durven” Immers: Wij weten inmiddels wie wij zijn en wij zijn klaar voor een volgende fase in onze groei. Dat moment is dus nu aangekomen.

De talloze vrijwilligers op de achtergrond die dit mogelijk hebben gemaakt ben ik dankbaar. Het belang van deze mensen kan niet voldoende onderschreven worden. Zonder deze onbaatzuchtige inbreng was en is het allemaal niet mogelijk. Mijn hoop is dat nog meer mensen het plezier van het geven van een dergelijke bijdrage willen ervaren en zich als vrijwilliger aanmelden bij onze club. Ik beloof die mensen dat het een mooie ervaring zal zijn.

Ieder wil ik bedanken voor het vertrouwen dat heb gekregen voor de afgelopen 8 jaar en het nieuwe bestuur wil ik alle wijsheid en kracht toewensen. Ik ben overtuigt van een mooie toekomst voor onze vereniging.

Chris FrankenVoorzitter 2004 tot 2012

Page 4: Almonte Magazine 1 - 2013

BestuurszakenAfscheid van Chris Franken

Ik vind het een grote eer om Chris Franken op te mogen volgen als Voorzitter van Almonte. Ik heb Chris de afgelopen 3 jaar meegemaakt als een voorzitter met veel drive en beleving voor de club. Hij heeft maar liefst 8 jaar zijn ziel en zaligheid in Almonte gestoken. Na het faillissement van PSV Almonte begon hij aan een avontuur met een forse restschuld op zak. Hij is in staat geweest om Almonte weer op de kaart te zetten als een van de grootste basketball clubs van Nederland. Het respect voor Almonte is weer helemaal terug. Ook de mooie projecten die Almonte de afgelopen jaren heeft gerealiseerd, hebben bijgedragen aan het feit, dat Almonte binnen de Nederlandse Basketball Bond wordt gezien als een van de beste verenigingen. Chris is altijd op zoek gegaan naar vernieuwing en verbetering voor Almonte. Ik vind het jammer dat Chris besloten heeft om terug te treden, maar ik zal er alles aan doen om een waardig opvolger te zijn.Chris bedankt en ik hoop je vaak in de hal aan te treffen!

Henk DibbetsVoorzitter Almonte Hieronder een foto van ons bestuur in zijn nieuwe samenstelling:

Vlnr: Dorus de Groot (secretaris)Margreet van Putten (bestuurslid)Geert Warrink (wedstrijdsecretaris)Tom Lennaerts (penningmeester)Henk Dibbets (voorzitter)

Belangrijke emailadressen voor de vereniging:[email protected]: website en algemene [email protected] : [email protected]: financiële [email protected] : [email protected]: basketbalinhoudelijke [email protected]: algemene bestuurszaken

Website: www.almonte.nl

Page 5: Almonte Magazine 1 - 2013

Onze scheidsrechters, onze helden

Het is wel heel toevallig dat de NBB in het jaar dat wij ook hadden bedacht dat we onze heren en dames in het grijs in het zonnetje mogen zetten een landelijke campagne voeren op dit onderwerp.Almonte als vereniging vindt het van belang dat we, en hiermee bedoelen we niet alleen de spelers en coaches, maar zeker ook het publiek tijdens de wedstrijden eens wat meer respect mogen tonen aan scheidsrechters op het veld.

Ik zelf, Stephan Hermsen, ben nu al bijna 20 jaar actief binnen het basketbal als speler en coach. Iets wat ik al snel geleerd heb, is dat wij allemaal net zoveel, zo niet meer, fouten maken als de mensen die fluiten. Binnen onze vereniging fluit iedereen die ouder is dan 16 jaar wel eens een wedstrijd. Dat hebben we nodig als vereniging omdat we anders ook niet kunnen spelen. Maar daarnaast zijn wij verplicht om ook een aantal scheidsrechters aan de bond te leveren omdat we teams hebben die op niveau spelen. Deze mensen willen we specifiek in het zonnetje zetten omdat vaak niet bekend is hoeveel zij voor de vereniging doen. Bedenk daarbij dat de NBB scheidsrechters die in onze hal fluiten, en die vaak namens een andere vereniging opgegeven zijn, dus net zoveel doen als onze scheidsrechters.

Hier zijn ze dan…. Onze helden:Willem Oskam, Tanja Vink, Hans Peels, Rokan de Hingh en George Sahhar. Maar ook twee jonge scheidsrechters binnen onze vereniging die nu al vaak invallen omdat iemand niet komt opdagen – Laila de Groot en Marcel Warrink.

Hieronder een aantal foto’s: Hans Peels bij een wedstrijd. Marcel Warrink samen met Tanja Vink bij een wedstrijd. Willem Oskam tijdens een WK voor scholen in China (helemaal rechts).

www.bromfietsverzekering.nl

Page 6: Almonte Magazine 1 - 2013

Onze scheidsrechters, onze helden

VDL Groep

Krachtdoor samenwerking

www.vdlgroep.com

We hebben via een mini-interview de scheidsrechters verschillende vragen gesteld. Zij hebben daar allemaal op hun eigen manier op geantwoord. Hierdoor krijgen we ook een beeld wat deze bijzondere mensen bezig houdt.

Zo merken we dat iedereen al heel lang fluit. Tanja fluit al 15 jaar, Hans 14 jaar, Willem 23 jaar. Het zijn dus echte verenigingsmensen, zonder wie onze vereniging niet zou kunnen bestaan. Marcel en Laila beginnen pas en fluiten beiden nu ongeveer een jaar. Ze vinden het fluiten vooral leuk als het ergens om gaat. Zo vindt Marcel het helemaal niet erg als de gemoederen een beetje oplopen.

Willem vertelt dat hij het ook gewoon was gaan doen omdat het moest vanuit de vereniging, maar dat naarmate hij het langer deed en naarmate hij beter werd, hij het ook steeds leuker begon te vinden. Tanja fluit omdat ze het leuk vond en ze het op jonge leeftijd al goed kon. Hans ziet het echt als hobby, en dat moet ook wel. Wist je dat deze helden meer wedstrijden fluiten dan dat spelers wedstrijden spelen in een seizoen?Hans en Willem lijken soms gekloond te zijn…. Ze fluiten weleens drie wedstrijden in een week… en komen makkelijk aan 40 tot 50 wedstrijden in een seizoen. Als dat geen biertje waard is, de volgende keer dat je ernaast zit dan weet ik het ook niet. (O ja Tanja, Laila en Marcel drinken (nog) geen bier ;-))

Het ergste wat met je kan gebeuren als scheids, lijkt voor onze scheidsrechters vooral fysiek geweld te zijn. Gelukkig is dit nog nooit een van onze scheidsrechters is overkomen, maar het komt helaas wel voor. Ook op het basketbalveld, en met hoog lopende emoties speelt het altijd op de achtergrond. Geweld is overigens niet alleen slaan. Als je op het veld agressief op een scheidsrechter afstapt en begin te roepen, denken sommige mensen dat dit normaal is. Ik zou zeggen, probeer het eens op straat of in een winkel en kijk eens wat er gebeurt. (AUB foto’s op facebook plaatsen ;-))Gelukkig zijn onze jonge scheidsrechters hier nog niet mee bezig. Marcel heeft wel per ongeluk een keer 8 seconden gefloten bij een onder 10 wedstrijd. (voor de mensen die het niet weten, dit geld pas twee leeftijdscategorieën hoger)

Op de vraag wat je doet als je direct na een ‘call’ merkt dat je ernaast zit, wordt er met een knipoog gereageerd door iedereen. Maar uiteindelijk is het antwoord “herstellen”.

Alle scheidsrechters geven aan dat de leukste wedstrijden vooral wedstrijden op niveau zijn. En dan niet per sé een specifieke klasse. Het gaat er meer om dat spelers en coaches met het spelletje bezig zijn en niet met alles daarom heen, zoals publiek, tegenstander of scheidsrechters.

Page 7: Almonte Magazine 1 - 2013

Onze scheidsrechters, onze helden

Daarmee komen we op wat soms het fluiten niet leuk maakt en dat is toch het niet accepteren van een beslissing. Terwijl Tanja terecht aangeeft dat zij zelf ook heus wel snapt dat ze fouten maakt. “Maar ja, zij maken ook fouten”, aldus Tanja.

Wat ze ons ook allemaal willen meegeven is dat er wat hen betreft wat meer plezier en respect op het veld (en van de tribune mag zijn). Ze kunnen allemaal wel een grapje of opmerking hebben op het veld. Als het maar leuk blijft. Maar verwacht van deze ervaren rotten in het vak dat als je iets blijft zeggen, dat je soms ook iets terug mag verwachten.

Willem geeft een volgende voorbeeld:“In Breda zat de hele tribune zich met de wedstrijd te bemoeien. Ik draaide me om en zei: ”Wil de eredivisiescheidsrechter onder jullie nu opstaan en het dan overnemen?” Het werd doodstil en we hebben ze niet meer gehoord... ”

Zelf vind ik het leukste wat ik ooit een scheidsrechter heb horen doen, is na het herhaaldelijk zeuren van een coach: de scheidsrechter draait zich naar hem om. Hij loopt rustig naar hem toe en zegt: “Je was wel een beetje laat met je laatste time-out. Ik had hem eerder genomen. En die drie wissels hebben ook niet zo goed uitgepakt.” Vervolgens draait hij om en loopt rustig weer naar zijn positie op het veld. Kan ik alleen maar waarderen. (redactie)

En als allerlaatste, speciaal voor een scheidsrechter waarvan ik zijn naam niet zal noemen….

Wat is je favoriete fluitje? …. Het fluitje bier aan de bar, na afloop.

Stephan Hermsen

Page 8: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte presenteert:STAR-team, STAR-expert team & STAR-heroes

Het STAR team is het team vol nieuwe kids van 7-12 jaar die nog nooit hebben gebasketbald. Door middel van leuke spelletjes leren ze spelenderwijs lekker te bewegen met een bal en met elkaar.

STAR is gebaseerd op het landelijke basketbaltraject van de NBB en staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatieen Respect. Middels deze methode worden niet alleen basketball-skills aangeleerd, maar gaat het ook om onderling respect en het samen spelen. Afgelopen jaar zijn er op allerlei basisscholen in Eindhoven clinics gegeven via deze methode. Dankzij deze clinics hebben we toen in samenwerking met Sportformule Eindhoven een groep opgezet die een volledige lessenreeks basketball konden volgen, zonder direct lid te hoeven worden van de vereniging. Inmiddels is deze groep doorgegroeid tot de STAR-expert groep en volgen ze onder een flexibel lidmaatschap wekelijks basketballessen.

Vanaf 25 oktober wordt ditzelfde traject doorlopen met kinderen die een geestelijke of verstandelijke beperking hebben. Als de kids enthousiast zijn over de clinics en zin hebben om lekker te basketballen, kunnen zij deelnemen aan de groep STAR-heroes.

Zo kunnen we als vereniging aanbod leveren dat meer aansluit bij de behoeftes van de kinderen en bij de steeds veranderde maatschappij.

Ben je enthousiast geworden over de nieuwe projecten van Almonte, meld je dan snel aan voor een proefles! Aanmelden kan via [email protected]

Tot binnenkort!

Diana Derkx & Janneke Smulders

STAR-team

STAR-Expert team

Page 9: Almonte Magazine 1 - 2013

Waar komt onze naam vandaan

Welkom in Almonte

Dr. Naismith – De grondlegger van basketbal.

Een beetje “Historie”Wist je dat onze verenigingsnaam Almonte een rijke geschiedenis heeft? Zoals op onze website is te lezen hebben we eerder zo geheten, maar nog veel verder daarvoor…. Basketbal kent zijn oorsprong in Almonte (Canada). Als ode aan die oorsprong een korte foto-impressie van Marije van Hoeckel en haar bezoek aan Almonte en onder andere het Naismith museum. Dank aan haar voor de mooie impressie

Page 10: Almonte Magazine 1 - 2013

Waar komt onze naam vandaan

De spelregels die Naismith met de hand geschreven heeft bij zijn eerste poging een nieuw balspelletje te bedenken

De eisen/ competenties die aan Basketbal spelers gesteld worden

Naismith met zijn perzikenmanden

Page 11: Almonte Magazine 1 - 2013

Waar komt onze naam vandaan

De perzikenmand, die men aanvankelijk ophing om een bal in te gooien, met een laddertje moest men vervolgens die bal er weer uithalen. Pas later werd de bodem eronderuit gehaald.

Een maquette van een sportzaal, met daarbij nog het laddertje om de bal uit de mand te vissen

Page 12: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 10

Zie hier de toekomst van Almonte Basketbal! Actief, leergierig en temperamentvol is deze jongste groep van onze vereniging. Elke training weer leggen zij veel energie in de oefeningen en tijdens de wedstrijden gaan zij aan de rand van de afgrond en er overheen. Met trots mogen wij dan ook zeggen ,”dat wij ons vereerd voelen om deze jongens en meisjes te mogen trainen en coachen”.

Wat een leuke bijkomstigheid is, is dat ons team de grootste populatie aan meiden heeft van alles teams tot aan U14. Girlpower is dus elke training aan de orde en mannen pas op! Power hebben ze zeker, dat bewijzen zij keer op keer! Wat de meiden aan power brengen vullen onze mannen met snelheid aan. Smeed dit nu samen in één groep en je hebt een geoliede en gestroomlijnde machine die op elk willekeurig moment de strijd durft aan te gaan met elk ander team! Vergis je niet zij spelen met plezier en een enorme inzet maar, onderschat ze niet want dan ben gewogen en te licht bevonden.Respect en sportiviteit staat hoog in het vaandel bij ons team. Het woord ‘teamsport’ wordt wel duidelijk wat wij daar mee bedoelen als je een kijkje bij ons komt nemen!

Op naar een puike seizoen met veel plezier!!

Peter en Chynna

Page 13: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 12-1'De talenten van de toekomst'U12-1 is een zeer enthousiast en hardwerkend team dat elke training gaat voor het individueel en samen beter worden. De kinderen trainen 3 tot 4 keer per week en spelen daarnaast nog een wedstrijd in het weekend. Het team bestaat uit 10 vaste spelers waarvan er volgend jaar een heleboel nog een jaar U12 mogen spelen.

Dit team speelt in het seizoen 2012-2013 wederom in de U12 TOP klasse. Een klasse door heel Zuid-Nederland waarin talententeams op U12 leeftijd spelen om meer uitdaging te krijgen. In plaats van het standaard slangenmodel, spelen wij al met de U14 regels. Er mag dus normaal gewisseld worden, alle regels gelden en zo leren de kids al serieus te ballen. Ook een grotere bal is geen probleem.

We gaan er een heel gaaf seizoen van maken, waarin we gaan werken aan goed samenspel, samen hard werken en goede basis fundamentals. Daarnaast gaan we natuurlijk ook leuke dingen buiten het zelf basketballen doen. Zo zijn de U12ers weer mascottes bij Heren 1, gaan we uitjes maken met het team en mogen we hopelijk weer met de Eiffeltowers het veld op.

Romek, Timo, 'Magic' Mees, Quint, Daniel, Lars, Quentin, Ruben, Mees en Soufiane

Een team dat je wel eens kan doen verbazen...

Maartjewww.ju12.nl

Page 14: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 12-2

Wij presenteren u: de jongens en meiden van U12-2!! Een bonte mix van jonge basketballers; U12-2 bestaat uit jongens, meisjes, kinderen die alleen getraind hebben, kinderen met wedstrijdervaring en nieuwe talenten die allemaal één ding gemeen hebben: een geweldig enthousiasme voor en plezier in basketbal. Na een aantal trainingen en twee wedstrijden vormen we al een echt team!

De reeds gespeelde wedstrijden waren veelbelovend. Het enthousiasme van de kids is goed te zien in de speelwijze en tijdens de trainingen zullen we er hard aan gaan werken om dit enthousiasme in goede banen te gaan leiden. Naast het structureren van aanval en verdediging zullen we ook veel aandacht gaan besteden aan de verbetering van de Fundamentals en het vergroten van het spelinzicht.

Al met al hopen we een succesvol seizoen te draaien, waarbij we de spelers veel kunnen leren, zodat ze nog beter worden, er met veel plezier gespeeld wordt en er nog veel wedstrijden gewonnen worden!!

Karin en Stefanie

Page 15: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 14-1

vlnr bovencoach Marcel, Dejan, Jim, Edin, Michael, Ray, Emiel, Tom, coach Fransvlnr onderKevin, Almir, Kiki, Dewy, Tomer U14 jongens en meiden, een team met al wat spelers die al langer spelen en jongens die aan hun tweede jaar beginnen. Allemaal zijn we lekker leergierig, Marcel en Frans kunnen hun ei wel kwijt bij deze groep. Regelmatig schieten de jongens en meiden met scherp raak, waardoor Marcel en Frans ook aan sprintjes toekomen tijdens de training. Door hard te werken, en concentratie willen we als TEAM dit jaar een flinke stap zetten,om aan het eind van het jaar sterke tegenstanders uit te dagen. Enkele spelers trainen nog bij andere teams mee,sommige doen er nog een tweede sport bij. lekker sportief allemaal.Met zelfs internationale ervaring in het team gaan voor een fantastisch seizoen. Kom kijken

Page 16: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 14-2Wij zijn BFF’s: best friends foreverEen super enthousiast en fanatiek team dat 2 maal in de week traint. We spelen om samen wedstrijden te winnen en het gezellig te hebben. De sfeer is top, lekker basketballen met twee trainers.

“Together we play and together we win and together BFF”

Ruud en Marcel

Page 17: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 14-3

Het seizoen begon voor dit team een beetje moeizaam. Sommigen waren compleet nieuw in deze sport en er moest natuurlijk op elkaar worden ingespeeld.

Dit team was ook ingedeeld in een te hoge wintercompetitie, we spelen bijna alleen maar tegen JU14-1 teams. Die lat ligt net iets te hoog. We hebben er alle vertrouwen in dat we heel hoog gaan eindigen in de competitie na de winter!

Ik had niet veel trainingen nodig om in te zien dat deze jongens zeer getalenteerd waren. De trainingen verliepen vloeiend, de jongens pakte alle oefeningen zeer snel op en een groei was zichtbaar. Ze zijn nu ook beter op elkaar ingespeeld en dat is te zien. Na een vrij forse nederlaag de eerste wedstrijd tegen High Five JU14-1, wat de jongens helemaal niet kwalijk is te nemen aangezien de grote ervaring van dit team, hebben ze een top wedstrijd gespeeld tegen JU14-1 van Oss. Het was een kleine nederlaag. Na 1 week zo'n grote groei voorspeld veel goeds voor de rest van het seizoen, we hebben er allemaal de volste vertrouwen in!

Coach Pim

Page 18: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte gemengd U 14-4

Een klein en gezellig groepje jongens en meiden maakt dit jaar kennis met Basketball. Alles is nieuw maar wordt snel opgepikt. De favoriete onderdelen op de training zijn shoot-out en partijtje.

Per januari willen competitie gaan spelen, daar hebben we echter nog versterking voor nodig. Ben jij 12 of 13 jaar en wil je beginnen met basketballen, meld je dan nu aan. Dit kan via [email protected] Hopelijk tot snel,

Paul en Jan-Pieter

Page 19: Almonte Magazine 1 - 2013

Sponsoractiviteiten

Naast verschillende sponsoractiviteiten willen we u graag nog erop wijzen dat er een aantal structurelemanieren zijn om geld voor Almonte te verdienen. Wij zijn een vereniging waar niemand in dienst is. Dat betekentdat alle geld dat we binnen halen of ingezet wordt om activiteiten zoals clinics of toernooien te betalen. Of webouwen reserves die uiteindelijk ook weer altijd voor de leden wordt ingezet.

De twee acties waar nu aandacht voor gevraagd wordt zijn, de Vriendenloterij en Sponsorklicks. Hierbij informatie van deze twee acties:

Veel mensen spelen al mee met de vriendenloterij. Wist je dat je je doel kan aanpassen naar Almonte?

Als je al loten hebt, kun je via de site www.vriendenloterij.nl of 0900-300 1400 aangeven dat je via Almonte mee speelt en dat levert voor bijvoorbeeld één lot en één jaar spelen ruim € 60 op voor de vereniging.

Page 20: Almonte Magazine 1 - 2013

Sponsoractiviteiten

Via de Nederlandse Basketbal Bond hebben we een mail ontvangen van www.sponsorkliks.nl Bijna iedereen besteld wel eens iets via webwinkels

Hiernaast staat een overzicht van een aantal bekende sites die deelnemen aan deze actie ( er doen nog veel meer sites mee)

Normaal ga je zelf bijvoorbeeld naar een van deze sites. Doe je dat via www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=3014en plaats je een bestelling op de sites die aangesloten zijn, dan ontvangen wij als vereniging geld. Per site is dat wisselend. Maar het loopt op tot 10% van je aankoopbedrag.

Hoe zit het met privacy en dat soort zaken?

Als je normaal via een van deze sites bestelt, maak je ook een account aan om te bestellen. Nu wordt alleen ook bijgehouden dat je via Sponsorkliks.nl bentaangemeld en dat dit namens Almonte heeft plaats gevonden.Verder zijn er geen kosten voor ons aan verbonden als vereniging. Ook delen we jullie gegevens niet met deze partij.

Deze actie loopt vanaf juli. Een aantal mensen hebbende site al gebruikt en de afgelopen maanden hebbenwe bijna 300 euro binnen gehaald.

Page 21: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte meiden U 16-1

Een team met toekomst

Sinds jaar en dag ontwikkelt Almonte talent op meisjesniveau, zo ook nu weer met dit team. Na de successen van afgelopen seizoen, dubbel kampioen van zowel de eigen klasse als van Zuid-Nederland, is er voor gekozen te gaan spelen in het sterke Rayon West/Noord-Holland. Eigenlijk kan dit beschouwd worden als de Eredivisie voor meiden onder 16 jaar. Doelstelling is voor dit seizoen om zo hoog mogelijk te eindigen, doelstelling op langere termijn is het afleveren van speelsters die mee gaan doe in het team onder 20 dat Eredivisie speelt en wellicht kunnen een paar talenten mee gaan doen aan de diverse nationaal team selecties. Dit is niet haalbaar voor iedereen, maar er wordt hard getraind, dus wie weet wat de toekomst gaat brengen.Op dit moment spelen er al een aantal meisjes in de Rayon Zuid selectie en zijn 4 meiden al mee aan het trainen van DU20.

Ons motto: ‘Je speelt zoals je traint’ en dat betekent dat er veel gevraagd wordt van dit team. Echter, plezier in de sport staat voorop en dan komen de prestaties vanzelf.

Coach Margreet

Page 22: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte meiden U 16 - 2

Vanaf begin dit seizoen heb ik aangegeven deze meiden training te willen gaan geven. En het coachen op te pakken. Dit omdat deze meiden al lange tijd op zoek waren naar een vaste trainer/coach en dit mij er leuk leek. Deze mu16 meiden zijn erg enthousiaste meiden en hebben veel plezier in het basketballen. Ze werken hard, willen graag leren en hebben veel plezier, dit vind ik dan ook erg belangrijk!Basketbal is een teamspel, dit doe je samen. Je helpt elkaar, je leert van elkaar en samen werk je hard.Ik kan helaas nog geen coach ervaring vertellen, omdat ze in de competitie een beetje pech hebben. 2 wedstrijden zijn afgelast en de eerste wedstrijd kon ik er niet bij zijn. Dus op naar de eerst volgende wedstrijd met deze meiden. Het training geven doe ik met plezier, het is leuk om de meiden zo enthousiast te zien!!

Hanneke van den Braak

Page 23: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 16 - 1

“I can accept failure, but I can't accept not trying”

Ook dit seizoen staat er weer een totaal ander JU16-1 team. Veel jongens zijn doorgeschoven vanuit de JU14. Een gemotiveerde groep die nu vier keer per week traint. Het vele en harde trainen zullen ze nodig hebben om zich staande te kunnen houden in de U18 Hoofdklasse, aangezien er geen U16 Hoofdklasse is dit seizoen. Een uitdagende competitie waarin deze jongens heel hard moeten werken en keuzes zullen moeten maken om het als team op te lossen.

Dirk van Dijk

Page 24: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 16 - 2

JU-16-2 staat dit jaar onder leiding van het jonge coachingsduo Andy Carmona en Thijs Findhammer. JU16-2 is een leuke, gemotiveerde groep spelers die na 2 maanden training al veel progressie hebben gemaakt en nog gaan maken. Ons doel is om met leuk attractie spel zo hoog mogelijk te eindigen dit seizoen.

No mercy!

Page 25: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 16 - 3

De jongens onder 16 – 3 worden dit jaar getraind en gecoacht door Joost van Kleef en Mark van Waas. Beide spelen bij Heren 4. Vorig jaar deden ze met z’n tweeën de jongens onder 14-3. Daarmee zijn ze in de tweede helft van de competitie kampioen geworden. Aangezien 8 van de 10 jongens naar onder 16 gingen, zijn Joost en Mark ook meegegaan naar deze hogere leeftijdsgroep. Van het jongens onder 14 team die vorig jaar kampioen zijn geworden zijn er 4 jongens in het basisteam terug te vinden en 2 jongens zijn als bankspeler bij het team betrokken. Het team is daardoor een goede mix van 1e en 2e jaar onder 16, waardoor er voor iedereen veel te leren valt. Daarvoor zijn de trainingen elke week weer belangrijk. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteit en in de trainingen proberen de jongens van elkaar te leren en zullen de trainers de basisvaardigheden van alle spelers verbeteren. Natuurlijk wil jongens onder 16-3 dit jaar kampioen worden. Dit zal niet makkelijk zijn, maar met de juiste inzet en met goed teamspel moet het mogelijk zijn. Dus op naar het kampioenschap!

Joost en Mark

Page 26: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 16 - 4

Het JU16-4 team van dit seizoen, een leuke gemotiveerde groep die 1 keer in de week traint onder supervisie van een nieuwe coach.

Samen spelen we voor de winst en plezier.

Coach Joshua

Page 27: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte meiden U 18 - 1

‘Eenheid door verscheidenheid’

Het seizoen 2012-2013 staat voor MU18 in het teken van ‘team-effort’. Iedere speelster heeft zijn eigen kwaliteiten en zal daar op gewaardeerd worden, door coach en teamgenoten. Zo verschillend als we zijn, streven we hetzelfde doel na. Wij willen graag winnen met veel spelplezier en veel teamgevoel!

Wie wij zijn?Chantalle, Danique, Daphne, Meg, Vivian, Sanneke, Anouk, Judith, Chynna, Milly en Mart

Page 28: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 18 - 1JU 18-1 van dit jaar is een mengelmoes van voormalig u18 en u16 hoofdklasse spelers. Aangevuld met u18 veteraan en captain Sam van de Wiel.We zijn een team met gigantisch fysiek potentieel maar we moeten wel stappen gaan maken in handelingssnelheid en intensiteit. De drive van de jongens om zich te bewijzen is elke training aan het groeien en daarmee ook de intensiteit van trainen/spelen.

Kom op wedstrijd dagen is binnen gelopen en ervaar een stevige pot basketball!

Coach Koen van Gerven

Page 29: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 18 - 2

Het tweede onder 18 team, speelt al jaren samen en door de jaren heen heeft coach Peter Snel ze ook al verschillende malen begeleid.

De redactie voorspelt dat de meeste van de jongens in dit team wel langer bij de verenging te zien zullen zijn. Er zitten echt een paar verenigingsdieren tussen die op al jonge leeftijd training geven. School laat het niet elk jaar toe, maar dit team levert altijd wel één of twee trainers.

Samen met twee bankspelers – Frederic Dibbets (niet op foto) en Danny Pruysen(niet op foto) gaan ze weer een leuk seizoen tegemoet.Stacho Garay, Pim Snel, Hans Brombacher, Kevin Vos, Pim van Tongeren (PT), Tom Hagenaars, Jeppe Koelewijn (niet op foto), Job Stikkelbroek en Daan Boer

Page 30: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte jongens U 18 - 3Team 3 van de jongens tot 18 heeft dit seizoen een verjongingskuur ondergaan. Vrijwel allemaal speelden ze vorig jaar nog in de jeugd tot 16. En dan is het best lastig om in de nieuwe competitie je draai te vinden. De vuurdoop was in Bakel: Yellow Sox uit, altijd moeilijk! Maar onze jongens stonden daar hun mannetje! Ook wedstrijd 2 en 3 werden gewonnen, dus tijd om onze helden even voor te stellen:� Stijn: de nestor van ons team, hij is al 17 (als enige). Zorgt voor heel wat schaduw met zijn bijna 2 meter. � Luuk: geef mij de bal en ik gooi hem erin (of mis, maar dan gooi ik hem er de 2e keer wel in of ..). � Chris: twijfelt nog wat het belangrijkste is: winnen of je tegenstander door de benen spelen. � Chiel: ons geheime wapen, tot dusverre nog achter de hand gehouden. � Rob: onze Bestse speler. Vindt het geen punt het winnende punt te maken. � Mark: als je denkt hem gepasseerd het hebben, blijkt hij weer voor je neus te staan. � Wouter: bezig met (schouder uit de) kom back, 100% score uit vrije worpen. � Laurens: altijd op de juiste plaats, ook als hij op vakantie is. � Bas: probeer daar maar eens om heen te komen. � Guido: nieuw bij Almonte, wordt beter door thuis te oefenen, maar dat geldt niet voor zijn enkel. � Lorenzo: ons onzichtbare wapen. De competitie is goed begonnen, maar dat geldt ook voor een paar van de tegenstanders. Ju18-3 gaat het in ieder geval spannend maken!

Hans Boschman

Page 31: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames U 20 - 1

Het Seizoen 2012-2013 zijn we ingegaan met de meiden van U20 als leer proces, bouwen aan het team en het proces, om vervolgens seizoen 2013-2014 mee te doen om de “Final Four”. De insteek van dit verhaal is vooral omdat veel Dames nog geen ervaring hebben in de Ere-divisie. We hebben Aggy Schalkwijk, Lauren Asseldonck en Inge Silkens kunnen overtuigen om dit seizoen toch bij Almonte te blijven en mee te bouwen aan het team.

We hebben 11 vaste speelsters en twee vaste bank speelster toch worden we nu al gekweld door blessures en zullen op regelmatige basis beroep moeten doen op de aan stormende talenten van U16: Sabine Hermans, Tessa Schellekens, en Laila de Groot. Helaas zullen wij Jule Mevis moeten missen tot zeker eind februari met een zware knie blessure.De visie is om een sterke Dames lijn op te zetten en hier zijn nu de fundamenten mee gezet! Op dit moment zijn we een aantal wedstrijden verder in het seizoen en de resultaten vallen alleen maar mee. Alleen de eerste wedstrijd werd verloren van Apollo, dit lag vooral aan de overschatting van de tegenpartij en het onderschatten van eigen kunnen. We hebben een 6-8 en staan op een mooie vijfde plaats.

Als de dames in zichzelf gaan geloven en iets constantere wedstrijden spelen dan zal DU20 dit seizoen voor een aardige verrassing kunnen zorgen. De Dames spelen hun thuis wedstrijden op zaterdagen om 14 uur en wij zouden het fijn vinden als jullie heb regelmatig komen aanmoedigen.

Coach Tom

Page 32: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames U 20 - 1

Naam Roos de Grauw

Nummer: 4 Leeftijd: 18 Lengte: 167 CM Positie: Guard/Forward

Naam Inge Silkens

Nummer: 6 Leeftijd: 19 Lengte: 181 CM Positie: Center

Naam Laura Bakker

Nummer: 8 Leeftijd: 18 Lengte: 179 CM Positie: Guard

Naam Aggy Schalkwijk

Nummer: 10 Leeftijd: 17 Lengte: 183 CM Positie: Center/Forward

Naam Renate Berkelmans

Nummer: 5 Leeftijd: 18 Lengte: 170 CM Positie: Guard/Forward

Naam Lauren van Asseldonk

Nummer: 7 Leeftijd: 18 Lengte: 176 CM Positie: Guard

Naam Rowan Bouwmans

Nummer: 9 Leeftijd: 18 Lengte: 177 CM Positie: Center

Naam Laura Ackermans

Nummer: 11 Leeftijd: 18 Lengte: 179 CM Positie: Center

Page 33: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames U 20 - 1

Naam Marleen Stoetzer

Nummer: 12 Leeftijd: 18 Lengte: 177 CM Positie: Shooting Forward

Naam Jule Mevis

Nummer: 13 Leeftijd: 18 Lengte: 175 CM Positie: Guard

Naam Suzanne Peels

Nummer: 14 Leeftijd: 18 Lengte: 182 CM Positie: Center

Naam Nicki Ackermans

Nummer: 15 Leeftijd: 19 Lengte: 185 CM Positie: Center / Forward

Naam Vivian Cheung

Nummer: BS MU18 Leeftijd: 16 Lengte: 174 CM Positie: Shooting Foward

Naam Laila de Groot

Nummer: BS MU16 Leeftijd: 15 Lengte: 169 CM Positie: Guard/Forward

Naam Sabine Hermans

Nummer: BS MU16 Leeftijd: 15 Lengte: 168 CM Positie: Guard

Naam Tessa Schellekens

Nummer: BS MU16 Leeftijd: 15 Lengte: 180 CM Positie: Center

Tom Lenaerts

Headcoach

Page 34: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames 1

Na een succesvol jaar in de Promotiedivisie vorig seizoen verliet een aantal speelsters het eerste damesteam van Almonte. Dat was reden voor het bestuur om het team terug te trekken en uit te laten komen in de Hoofdklasse. Er was immers (nog) geen aanvulling vanuit een andere vereniging of de jeugd. Dit seizoen wordt dan ook als een overgangsjaar gezien. De verwachtingen zijn hoog en de “opdracht” is dan ook duidelijk: weer kampioen worden. Toch moeten we daar realistisch in zijn. Het team is immers op een groot aantal plaatsen gewijzigd. Bepalende speelsters hebben het team verlaten, speelsters van dames 2 en U20 completeren het team. We hebben nu een team waarin een mix van leeftijd en ervaring samen komt. De voorbereiding is gebruikt om van de groep een team te smeden waarbij automatismen zijn getraind. Dat doen we op een beheerste wijze waarbij we de tijd nemen om in het seizoen te groeien. De groep bestaat uit enthousiaste meiden die er elke training en wedstrijd vol voor willen gaan. Met het talent en de inzet moeten we, met de steun van onze supporters, een heel eind kunnen komen.

Uiteindelijk telt maar 1 ding: KAMPIOEN worden!!!!

Marie-José Allers

Page 35: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames 1

Donna Franken

Nummer: 4Leeftijd: 18Lengte: 1.70Positie: Guard

Sanne van Dongen

Nummer: 5Leeftijd: 25Lengte: 1.68Positie: Forward

Iris Verbakel

Nummer: 6Leeftijd: 24Lengte: 1.76Positie: Forward

Inge Vening

Nummer: 7Leeftijd: 25Lengte: 1.76Positie: Forward

Hanneke van de Braak

Nummer: 8Leeftijd: 19Lengte: 1.65Positie: Guard

Chantal Canters

Nummer: 9Leeftijd: 26Lengte: 1.65Positie: Guard

Janneke Smulders

Nummer: 10Leeftijd: 22Lengte: 1.77Positie: Forward

Heleen van Delft

Nummer: 11Leeftijd: 20Lengte: 1.80Positie: Center

Page 36: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames 1

Arlen van Rens

Nummer: 12Leeftijd: 23Lengte: 1.73Positie: Forward

Faith Rooke

Nummer: 13Leeftijd: 21Lengte: 1.75Positie: Guard / Forward

Diana Derkx

Nummer: 14Leeftijd: 24Lengte: 1.77Positie: Forward

Annemarieke de Haan

Nummer: 12Leeftijd: 29Lengte: 1.82Positie: Center

Aggy Schalkwijk

Nummer: 16Leeftijd: 18Lengte: 1.78Positie: Power Forward

Marie-José Allers

Head-coach

Page 37: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames 2

Dames 2 is een groep van dertien dames. Hiervan spelen elf dames competitiewedstrijden en twee dames trainen met het team mee. We zijn een team met grote verschillen, onder andere in leeftijd (van begin 20 tot begin 40) en basketbalervaring. Daar staat tegenover dat de speelsters van dames 2 ook veel overeenkomsten hebben. Zo zijn we in het veld allemaal bloedfanatiek! Om dit in het seizoen 2012/2013 onder controle te houden, staan de wedstrijden onder leiding van coach Alfredo. Hij zal proberen om ons tijdens de wedstrijden (bij) te sturen en te helpen aan zoveel mogelijk overwinningen. Maar zodra de training of wedstrijd voorbij is, dan draait het bij dames 2 vooral om de gezelligheid. De spreekwoordelijke derde helft is dan ook erg belangrijk voor ons! Kortom, we zijn een fanatiek maar vooral ook een heel gezellig team. Helaas is ons team voor het seizoen 2012/2013 nog niet helemaal compleet. We zijn nog dringend op zoek naar een trainer. Dus heb je op donderdagavond (21.30 uur) zin en tijd om een groep mondige dames training te geven?

Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op! Dit kan via [email protected] .

Page 38: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Dames RecreantenAnders dan de naam doet vermoeden, is Dames Recreanten niet zomaar een gezelligheidsteam! Ook al trainen de dames maar één keer in de week één uur en spelen we geen competitie, dat wil niet zeggen dat we geen aspiraties hebben! De meeste dames in ons team hebben jarenlang op allerlei niveaus meegedraaid in heel veel verschillende competities. We zijn gestopt om allerlei verschillende redenen: studie, werk, kinderen, blessures, verhuizingen, en ga zo maar door. Toch is voor ons allemaal al snel gebleken dat we het basketbalspelletje niet konden missen. Allemaal zijn we ervan overtuigd dat we de leukste sport beoefenen die er maar bestaat! Daarom hebben we ons verenigd in een heel bijzonder team: samen beschikken we over meer basketbal ervaring dan enig ander team van Almonte!Wij komen samen om nog eens lekker een potje basketbal te spelen; we leven voor de mooie pass, de snelle break, het ongelooflijke shot of het mooie block. En we staan altijd open voor mensen die onze visie op basketbal delen!

Wel moeten we erbij vermelden dat er een streng selectiebeleid geldt...We vragen nogal wat van nieuwe recreanten: Sportiviteit is voor ons heel belangrijk, net als team spirit. Maar ook verwachten we dames die het gezellig vinden om na de training aan de stamtafel na te praten (kan over de training gaan, maar veel vaker over de meest uiteenlopende andere zaken, van voetbal tot telefoons of sport of kinderen). Daarnaast hebben we altijd een plekje voor dames die basketbal een warm hart toedragen, en die blij worden van de geur van kleedkamers, de kleur oranje en het gepiep van rubberen zolen.

Wij gaan nog wel even door! Jij ook?

Page 39: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Heren 1

www.bromfietsverzekering.nl

Dit seizoen houden we de vaste kern van het vorige seizoen over. Bob van den Enden, die ons vorig jaar een aantal keer uit de brand heeft geholpen, zal vanaf dit seizoen deel uit maken van de vaste selectie. Naast Bob hebben we een toevoeging uit de jeugdopleiding van Zwolle, Brian ten Bosch en Grard van Moosdijk. Beide spelers kwamen uit voor het U20 eredivisie team. Brain zal deel uitmaken van de vaste selectie waar Grard voor zowel heren 1 als heren 2 zal uitkomen.Gedurende het afgelopen seizoen lieten de jongens van U18 zien dat de aansluiting nabij is. Erdinc Bostanci, Sam van de Wiel en Leroy van Eijk lieten zich vanuit de eigen jeugd toevoegen als bankspeler van het vaandelteam van Almonte. Ook zijn Thijs Findhammer, Kai Tholen en Bart van der Horst doorgestroomd vanuit Almonte heren 2. Almonte 1 team bestaat voor 75% uit eigen jeugd en dit is iets waar wij erg trots op zijn.Ook de trainersstaf is uitgebreid. Maarten Jan van de Braak zal zich voornamelijk bezighouden met het maken en analyseren van videomateriaal. Maarten Jan is een ervaren trainer die ook binnen onze jeugdopleiding een vaste waarde is. De doelstellingen van dit seizoen zijn simpel, 1 plaats hoger eindigen dan het vorige. Verder uitbouwen van het aanvallend systeem en het door laten stromen van jonge spelers. Het eerste team heeft een verplichting naar de club en laat zien dat het op meerdere fronten actief is. Zo verzorgen ze trainingen, geven ze clinics, zorgen voor sponsoren en helpen ze bij het organiseren van evenementen.Dit laat zien dat het een groep is waar we de komende jaren van kunnen genieten.

Koen van Hapert,trainer/coach Almonte heren 1

Page 40: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Heren 1

Grard van de Moosdijk

Nummer: 4Leeftijd: 19Lengte: 1.84Positie: Guard

Thijs Findhammer

Nummer: 5Leeftijd: 22Lengte: 1.83Positie: Guard

Sjors Hoekema

Nummer: 6Leeftijd: 29Lengte: 1.80Positie: Guard

Stefano Di Lucente

Nummer: 8Leeftijd: 22Lengte: 1.90Positie: Forward

Gregory Pinas

Nummer: 7Leeftijd: 28Lengte: 1.94Positie: Forward

Bob van den Enden

Nummer: 9Leeftijd: Lengte: 1.93Positie: Forward

Kai Tholen

Nummer: 10Leeftijd: 25Lengte: 2.00Positie: Forward

Brian ten Bosch

Nummer: 11Leeftijd: Lengte: 1.85Positie: Guard

Page 41: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Heren 1

Ruud Wiegmans

Nummer: 12Leeftijd: 28Lengte: 2.01Positie: Center

Carel Fitie

Nummer: 13Leeftijd: 32Lengte: 2.00Positie: Center

Remco Smits

Nummer: 14Leeftijd: 37Lengte: 2.14Positie: Center

Bart van der Horst

Nummer: 15Leeftijd: 22Lengte: 1.96Positie: Center

Bart Ponte

Nummer: Leeftijd: 20Lengte: 1.98Positie: Center

Koen van Hapert

Head-coach

Stephan Hermsen

Assistent-coach

Maarten-Jan van den Braak

Assistent-coach

Page 42: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Heren 2

At the end of the last season it was clear that the Heren 2 was going to be a much renovated team for the season 2012/13. Some guys joined permanently the Heren 1 and some people quit Almonte, so we started the season with a lot of new faces! Only Rik, Nick, Carlos and Dennis were with me “full time” the last season. Despite all the bad luck we had, a really amazing amount of injuries, we finished 4th in Hoofdklasse (winning 3 games vs the top 3 teams) and this season of course we want to improve! My idea is to create a team that is fun to watch, that plays with a contagious enthusiasm and in which everyone understands his role and feels important. And I believe that we are on a very good way! I have an intriguing group of young players that have good skills but that still have a lot of things to learn. For most of them it’s their first season at senior level. With the help of the older players, a lot of hard work at practice and humbleness, the kids of the ’92 and ’94 generations will have the chance to show all their potential. We need support from our fans, so come to watch our home games and cheers for us!

Coach Francesco

Page 43: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Heren 3Heren 3, de voormalige V.V.A., Vrienden Van Almonte. Na jaren vaste gezichten, staat er dit seizoen een volledig nieuw team. Een team met grote uiteenlopende basketballers, van jonge jongens tot heren met meer ervaring, van technische basketballers tot de echte werkers. Een team dat gedurende het seizoen nog vele malen beter kan worden, een team dat nog wel eens voor verrassingen kan gaan zorgen…

Coach Bastin

Page 44: Almonte Magazine 1 - 2013

Almonte Heren 4

Heren Senioren 4 is een op veel ervaring gebaseerd team, spelend in de eerste klasse kern. Van links naar rechts: Remy, Martijn, Frans, Paultje Pils, Ben, Mikal, Mark, Lange Paul, Nika, JP en Joost. Grote afwezige op de foto is Dragan, de team BBQ inspirator. Doel van dit seizoen is natuurlijk om kampioen te worden en te promoveren, maar mogelijk moet dat doel worden bijgesteld. De competitie is dit jaar uitgebreid met een aantal teams uit Limburg dus we mogen ons dit jaar verheugen op een groot aantal wedstrijden (en ook langere reistijd).

En... Heren Senioren 4 heeft nog steeds een vacature open staan voor een trainer/coach.

Page 45: Almonte Magazine 1 - 2013

Sporthal EckartEr werd ons gevraagd of we een stukje wilde schrijven voor het clubblad en natuurlijk vonden we dit een leuk idee.Nou...ik zal maar beginnen met ons even voor te stellen voor diegene die ons nog niet kennen. Mijn naam is Ingeborg Hurkmans en ben 37 jaar, ik ben getrouwd met Arjan van de Ven en hij is 40 jaar. Samen hebben we een dochter genaamd Britte en zij wordt 7 December 2012 7 jaar.Op 1 Maart 2011 zijn wij begonnen in Sportcafé de Eckart, daarnaast doen wij ook het avond- en weekend beheer van de sporthal. Verder doen wij ook lunches en catering op locatie, bij uw bedrijf of bij u thuis. Hoe we het beheer van de sporthal moesten doen en een café runnen wisten we wel, omdat ik die ervaring vanuit sportcafé de Tempel al had. Toch weet je nooit hoe de verenigingen die er zitten op je zullen reageren. Gelukkig klikte het wel meteen met Almonte.Basketbal kende ik alleen van de televisie en wist geen één regel. Maar doordat ik nu regelmatig in de zaal ga kijken en dan vraag waarom er gefloten is, snap ik het wel steeds beter.Toen ik op het begin al die lange kerels zag, dacht ik tjonge wat ben ik klein zeg. Nu merk ik het niet eens meer. Ik moet zeggen dat de meeste mensen van Almonte waaronder ook de ouders erg gezellige mensen zijn en ook steeds meer met ons mee denken om iets te organiseren, en te helpen ook waar dat nodig is. Dus bij deze ALMONTE bedankt!! En wij hopen dat we er nog veel mooie jaren van kunnen maken.

Ingeborg, Arjan en Britte