Workpower bondenboekje januari 2012

17
Bondenboekje 2012 WORKPOWER www.fnvjong.nl E S jong

description

Een boekje waarin hel kort beschreven is wat de FNV-bonden kunnen betekenen voor jongeren.

Transcript of Workpower bondenboekje januari 2012

Page 1: Workpower bondenboekje januari 2012

1

Bondenboekje 2012WorkpoWer

www.fnvjong.nl

POWER TO THE

WETEN-WAT-JE

-WILLERS jong

Page 2: Workpower bondenboekje januari 2012

BondenboekjeWorkpoWer

POWER TO THE

WETEN-WAT-JE-

WILLERS jong

Page 3: Workpower bondenboekje januari 2012

FNV JongFNV Jong is het jongerennetwerk van de FNV. Zij luis-teren, praten en voeren actie zodat politiek, werkgevers en de vakbonden rekening houden met jongeren. FNV Jong komt op voor jouw belangen wat betreft werk, zorg en inkomen. Dat geldt voor alle jonge FNV-leden. Maar ze maken zich ook druk om jongeren die géén lid zijn, omdat ze willen dat die zich beter organiseren. Samen ben je nou eenmaal sterker dan alleen.

Lid zijnLid zijn heeft veel voordelen. Met je ledenpas kun je profiteren van allerlei voordelen en kortingen. Dat is toch mooi meegenomen. Speciaal voor jonge leden organiseren veel FNV-bonden cursussen over bijvoor-beeld het zoeken naar de juiste baan, solliciteren of arbeidsomstandigheden. Ook kun je als je tussen de 18 en 27 jaar bent een voordelige zorgverzekering afslui-ten bij Menzis. Dat is FNV BudgetZorg. Kijk voor meer info op www.fnvmenzis.nl zoek BudgetZorg.

Waarom dit boekje?In dit boekje staat heel kort beschreven wat de bonden voor jou kunnen betekenen. En als je na het lezen hiervan niet zeker weet welke bond het best bij jou past, kijk dan op www.fnv.nl/bondenzoeker. Meer informatie over onder andere werken, solliciteren en salaris vind je op www.fnvjong.nl.

Over de FNVVakbonden zijn verenigingen die proberen voor alle werknemers goede arbeidsvoorwaarden (loon, vrije tijd, goed en gezond werk enzovoort) te regelen bij werkgevers. Daarnaast praten ze met de politiek over belangrijke zaken als (jeugd)werkgelegenheid, uitkeringen en bijstand.

De FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) is de grootste en meest bekende vakbond van Nederland. De FNV omvat 19 verschillende vakbonden die ieder leden hebben uit bepaalde beroeps- of doelgroepen. Bijvoorbeeld de politiebond, ambtenarenbond en de bond voor onderwijzers. Of de vrouwenbond en de bond voor senioren.

De FNV is er voor iedereen. Of je nou jong bent of oud. Werk hebt of een uitkering. De FNV-bonden hebben bij elkaar ongeveer 1,4 miljoen leden.

Page 4: Workpower bondenboekje januari 2012

6 7

ABVAkABo FNV 8

AFMp/FNV 10

ALGeMeNe oNDerWIJSBoND 11

FNV BoNDGeNoTeN 12

FNV BoUW 14

FNV HoreCABoND 16

FNV kIeM 17

FNV MooI 18

MArVer/FNV 19

NAUTILUS NL 20

NeDerLANDSe VereNIGING VAN JoUrNALISTeN 21

NeDerLANDSe poLITIeBoND 22

FNV SporT, NL SporTer eN VVCS 23

ANBo 24

FNV ZeLFSTANDIGeN 25

FNV VroUWeNBoND 28

LID WorDeN? 29

Page 5: Workpower bondenboekje januari 2012

Werk je bij de overheid, in de zorg, het welzijnswerk of in het onder-wijs? Dan word je lid van Abva-kabo FNV, de grootste vakbond in de publieke sector. De bond maakt zich sterk voor alle zaken die te maken hebben met werk, stage en inkomen. Dat je een eerlijk sala-ris verdient bijvoorbeeld. Maar ook dat je veilig en gezond kunt werken en dat je voldoende moge-lijkheden krijgt om je te ontwik-kelen. Deze bond doet dit al voor ruim 350.000 leden, binnenkort ook voor jou?

ABVAkABo FNV

8 9

Lidmaatschap kost € 4,35 per maand voor leden jonger dan 23 jaar en studenten zonder inkomen tijdens de opleiding en maximaal 6 maanden daarna. Lid zijn biedt veel voordelen. We zetten er een paar op een rijtje:• gratis trainingen en workshops op jouw vakgebied

of voor je persoonlijke ontwikkeling• gratis hulp en advies op het gebied van werk en

inkomen• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-

ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

0900 2282522 (€ 0,10 per minuut)www.abvakabofnv.nl www.100procentko.nlwww.fnv.nl/idmaatschap

Page 6: Workpower bondenboekje januari 2012

AFMp/FNVJe werkt bij de landmacht, luchtmacht of mari-ne en zorgt voor de veiligheid van je medemen-sen. Natuurlijk is er dan een vakbond die ook voor jou zorgt. Dat is de AFMP/FNV. Deze bond werkt samen met MARVER/FNV, de bond voor Marechausseepersoneel. Samen hebben zijbijna 25.000 leden. De AFMP/FNV maakt af-spraken met Defensie over je salaris en over je toelagen als je op oefening moet of wordt uitgezonden.

Als je militair bent, ben je voor € 7,88 per maand lid. Als je een hogere rang hebt, betaal je wat meer. Het maximum maandbedrag is € 15,75. Als lid krijg je veel voordelen, bijvoorbeeld:• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-

ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• korting op autobrandstof met de Esso tankpas• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s,

boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

0348 487050www.afmp.nlwww.fnv.nl/idmaatschap

11

ALGeMeNe oNDerWIJSBoNDDe Algemene Onderwijsbond, de AOb, is met ongeveer 80.000 leden de grootste onderwijs-bond. Als je een baan hebt in het onderwijs, moet je dus bij deze vakbond zijn. Het maakt niet uit of je assistent, leraar of directeur bent. De bond komt op voor de belangen van alle medewerkers. En bewaakt de kwaliteit van het onderwijs. Ook zorgt de bond voor een goed loon en redelijke werktijden.

Voor studenten kost lidmaatschap € 1,- per maand. Het is gratis als je in de laatste 2 jaar van de leraren-opleiding zit. Als je werkt, betaal je tussen € 6,00 en € 17,00 per maand (hangt af van inkomen). Lid zijn biedt veel voordelen, zoals:• elke twee weken ‘het Onderwijsblad’: actueel,

informatief en leuk om te lezen• telefonisch advies, bijvoorbeeld over je LIO-loon

of toekomstige salaris• www.straksvoordeklas.nl: over afstuderen en

stage, didactiek en leservaring, werk en inkomen• workshops over orde houden, time management

en omgaan met ouders• toegang tot het startersevenement AOb!Live• met je onderwijspas krijg je korting op boeken,

reizen en tijdschriften

0900 4636262 (€ 0,05 p/m)Lid worden kan via www.aob.nlwww.straksvoordeklas.nl

10

Page 7: Workpower bondenboekje januari 2012

FNV Bondgenoten is de groot-ste bond binnen de FNV, dus grote kans dat de bond in jouw bedrijf actief is. Of je nou schoonmaker, chauffeur of uitzendkracht bent, of werkt bij een bank, supermarkt, in de in-dustrie, beveiliging, agrarische sector of metaal. FNV Bondge-noten is jouw persoonlijke ca-och op het gebied van werk en inkomen. De bond zorgt voor je cao, salarisonderhandelingen en goed werk.

FNV BoNDGeNoTeN

12 13

Scholieren en studenten zijn het eerste jaar gratis lid. Tot en met 18 jaar ben je voor € 6,40 per maand lid. Ben je tussen de 19 en 22, dan betaal je € 10,70 per maand. Ben je werkloos, dan is het maandbedrag € 8,65. Door zo’n lidmaatschap krijg je veel voordelen, zoals:• gratis juridische informatie en advies over geld-

zaken, en na een jaar lidmaatschap heb je zelfs recht op gratis rechtsbijstand

• gratis loopbaanadvies• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s,

boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting, wat je veel geld kan opleveren

0900 9690 (lokaal tarief)www.fnvbondgenoten.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

Page 8: Workpower bondenboekje januari 2012

Tot en met 16 jaar betaal je € 3,79 per maand om lid te worden. Daarna gelden per leeftijd verschillende maandbedragen. Het maximumbedrag tot je 22ste is € 12,89. Lidmaatschap van FNV Bouw biedt veel voor-delen. We zetten er een paar op een rij:• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-

ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• de bond biedt je gratis diensten die ergens anders bakken geld kosten, denk aan juridisch advies

• als je je diploma hebt gehaald, kun je tot € 60,00 per keer krijgen als je ‘m opstuurt

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

Lid worden kan viawww.bahm.nl ofwww.fnvbouw.nl/lidmaatschapwww.fnv.nl/lidmaatschap

FNV BoUW

14

Werknemers in de bouwsector kunnen terecht bij FNV Bouw. Deze vakbond heeft circa 120.000 leden. Veilig werken staat voorop. De bond zorgt voor een goede beloning en bemiddelt bij problemen op het werk. Ook worden leerling-werknemers begeleid. Dus als je naast je beroepsopleiding in de bouw werkt, helpt FNV Bouw je verder op weg.

15

Page 9: Workpower bondenboekje januari 2012

16 17

FNV kIeMFNV KIEM is de vakbond voor mensen die wer-ken in de kunsten, informatie-industrie, enter-tainment en de (multi-)media. Ook als je free-lancer of kleine zelfstandige bent (je hebt dan een eigen bedrijf zonder personeel), kun je lid worden. De bond heeft ruim 36.000 leden. FNV KIEM maakt afspraken over je salaris, onderhandelt over goede arbeidsvoorwaarden en geeft loopbaanadvies.

Lid worden kost € 6,03 per maand als je 16 jaar bent. Ben je 17 of 18 jaar, dan betaal je € 7,98. En ben je 19 of 20, dan is het maandbedrag € 11,89. Zo’n lid-maatschap biedt veel voordelen, bijvoorbeeld:• korting op trainingen op jouw vakgebied• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-

ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

0900 3685436 (lokaal tarief)www.fnvkiem.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

FNV HoreCABoNDWerk je in de horeca, catering of recreatie? Dan kun je rekenen op de FNV Horecabond. Als vakorganisatie met bijna 25.000 leden zorgen wij ervoor dat jij je werk onder goede omstan-digheden kunt doen. Maar ook dat de branche in een goed daglicht staat. Daarom zijn wij er voor iedere werknemer die met passie en plezier het vakmanschap hoog houdt.

Iedereen is anders. Dat weet de FNV Horecabond als geen ander. Daarom zijn er drie verschillende leden-pakketten: Basis € 6,50, Basis+ € 9,60 en Zeker! € 14,80. Word je lid en heb je als leerling een conflict met je leerbedrijf, dan kun je rekenen op onze hulp! Leden krijgen veel voordelen, zoals:• gespecialiseerde juridische hulp (gratis of met

flinke korting)• advies over werk en inkomen• voordelige aanvullende rechtsbijstand via

ARAG Rechtsbijstandverzekering• gratis hulp bij het invullen van de belas-

tingpapieren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• gratis magazines of jouw sector

0900 2022323 voor leden (€ 0,20 p/m) 0900 2391000 voor niet-leden (€ 0,50 p/m)www.fnvhorecabond.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

Page 10: Workpower bondenboekje januari 2012

FNV MooIBen je kapper of werkzaam in de beauty- of wellness-sector, dan word je lid van FNV Mooi. Ook als je leerling bent of een eigen bedrijf zon-der personeel hebt, staat deze vakbond voor je klaar. Natuurlijk regelt de bond dat je een leuk loon krijgt en dat je gezond en veilig kunt wer-ken. Ook word je geholpen als je problemen hebt op de werkvloer. Verder zorgt FNV Mooi ervoor dat de opleidingen goed aansluiten op je vak.

De bond heeft verschillende tarieven voor lidmaat-schap vanaf 16 tot en met 22 jaar. Kijk op www.fnvmooi.nl voor meer informatie over de tarieven. Als je lid bent van FNV Mooi, krijg je veel voordelen, zoals:• de bond biedt je gratis diensten die ergens

anders bakken geld kosten, denk aan juri-disch advies

• gratis hulp bij het invullen van je belas-tingpapieren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, boeken, vakanties, opleidingen, fiet-sen, kleding en nog veel meer

030 2314221www.fnvmooi.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

18 19

MArVer/FNVAls je bij de Koninklijke Marechaussee werkt, zorg je voor de veiligheid van je medemensen. Het is fijn dat er dan een vakbond is die ook jouw veiligheid bewaakt en dat is MARVER/FNV. Deze bond werkt samen met de AFMP/FNV, de bond voor militairen. Samen hebben zij bijna 25.000 leden. MARVER/FNV maakt afspraken met Defensie over je salaris en over je toelagen als je op oefening moet of wordt uitgezonden. En biedt juridische ondersteuning.

Ben je pas bij de Marechaussee en sta je onderaan de ladder, dan betaal je € 7,88 per maand om lid te worden. Als je een hogere rang hebt, betaal je meer, maximaal € 15,75. Zo’n lidmaatschap biedt veel voor-delen, bijvoorbeeld:

• korting op autobrandstof met de Esso tankpas

• gratis hulp bij het invullen van je belas-tingpapieren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

0348 487054www.marechausseevereniging.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

Page 11: Workpower bondenboekje januari 2012

20 21

NAUTILUS INTerNATIoNALNautilus International is de vakbond die zich sterk maakt voor veiligheid en leefbaarheid aan boord van schepen. Als je werkt in de bin-nenvaart, koopvaardij, offshore of waterbouw, word je lid van deze bond. Nautilus Internatio-nal heeft ongeveer 5.600 leden. De bond zorgt niet alleen voor veilige werkomstandigheden, maar ook voor een leuk loon en goede arbeids-voorwaarden.

Tot en met 18 jaar ben je voor € 6,80 per maand lid. Daarna gelden per leeftijd andere bedragen. Het maxi-mumbedrag tot je 23ste is € 12,50. Als je lid bent van Nautilus International krijg je veel voordelen. We zetten er een paar op een rij: • de bond biedt je gratis diensten die ergens anders

bakken geld kosten, denk aan juridisch advies• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-

ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

010 4771188www.nautilusint.orgwww.fnv.nl/lidmaatschap

NeDerLANDSe VereNIGING VAN JoUrNALISTeNJournalisten en fotografen kunnen terecht bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten, de NVJ. Deze bond heeft ruim 8.000 leden. Het maakt niet uit of je in loondienst bent of freelance werkt. Freelance werken betekent dat je geen baas hebt en voor jezelf werkt. Ook dan is het handig om een bond achter je te hebben. De NVJ helpt je verder in je vak, met trainingen, juridisch advies, maar ook bijvoorbeeld met het starten van een eigen bedrijf, met contracten en je administratie. Als je voor een baas werkt, maakt de bond afspraken over een goede beloning en dito arbeidsvoorwaarden. Er is een speciale sectie voor studenten en beginnende journalisten, de sectie ‘VIP’ (Vers In de Pers), met een eigen website en eigen activiteiten.

Studenten journalistiek betalen € 5,50 per maand. Lid zijn van deze bond biedt veel voordelen, bijvoor-beeld:• studentenperskaart• de bond biedt je gratis diensten die ergens anders

bakken geld kosten, denk aan juridisch advies, masterclasses en workshops

• gratis abonnement op het vakblad Villamedia Magazine

020 6766771 www.nvj.nlwww.versindepers.nl www.fnv.nl/lidmaatschap

21

Page 12: Workpower bondenboekje januari 2012

NeDerLANDSe poLITIeBoNDOok voor politiemensen is het goed om lid te zijn van een vakbond. De politiebond van de FNV, de NPB, maakt het werk zo veilig en prettig mogelijk. En zorgt ook nog voor een leuk loon. De bond heeft bijna 24.000 leden en is de groot-ste politiebond. Er is een speciaal adviesorgaan voor jongeren onder de 30 jaar, NPB Jong. Dat bestaat uit jonge politiecollega’s uit alle delen van het land. Zij letten op zaken die voor jonge agenten belangrijk zijn, zoals een goede rechts-positie voor studerende en beginnende agenten. En geven hulp en informatie.

De bond kost 0,7 procent van je bruto maandsalaris, met een minimum van € 7,25 en een maximum van € 13,80 per maand. De eerste 2 maanden zijn gratis. Als je lid bent van de NPB, krijg je veel voordelen, zoals:• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-

ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• de bond biedt je gratis diensten die ergens anders bakken geld kosten, denk aan juridisch advies

• korting op autobrandstof met de Esso tankpas• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s,

boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

0348 707432www.politiebond.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

2322

FNV SporT, NL SporTer eN VVCSMensen die in de sport werken, ook zzp’ers, kunnen zich aansluiten bij FNV Sport. Het gaat dan niet om professionele sporters, maar bijvoorbeeld om managers, trainers, personeel van fitnesscentra en andere werknemers in de sport. Deze vakbond heeft circa 1.250 leden. Het belangrijkste doel van FNV Sport is het ver-beteren van de arbeidsvoorwaarden. Professio-nele sporters kunnen terecht bij speciale bon-den, namelijk VVCS voor voetbalspelers met een contract en NL Sporter voor andere topsporters.

Tot 23 jaar ben je voor maximaal € 12,75 per maand lid van FNV Sport. Studenten betalen slechts € 3,00 per maand! Voor de contributies van VVCS en NL Sporter verwijzen we je naar de websites. Zo’n lid-maatschap biedt veel voordelen, bijvoorbeeld:• de bond biedt je gratis diensten die ergens anders

bakken geld kosten, denk aan juridisch advies• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapieren

of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s,

boeken, vakanties, opleidingen, fietsen, kleding en nog veel meer

0900 2282522 (€ 0,10 per minuut)www.fnvsport.nl 023 5546990www.nlsporter.nl 023 5546930www.vvcs.nl www.fnv.nl/lidmaatschap

Page 13: Workpower bondenboekje januari 2012

ANBoOok als je ouder bent en niet meer werkt, is de FNV er voor jou. Je kunt dan lid worden van ANBO. Deze bond is niet gekoppeld aan een bepaalde beroepsgroep. ANBO houdt zich bezig met zaken die belangrijk zijn voor senioren, onder andere de AOW, zorg, mobiliteit en huis-vesting.

De voordelen van lidmaatschap zijn gericht op ouderen, bijvoorbeeld computercursussen, diverse recreatieactiviteiten en een goedkope rijbewijskeu-ring. Lid worden van ANBO is voor jou natuurlijk

nog lang niet aan de orde. Maar het is wel goed om te weten dat

er later ook een speciale bond voor je is.

www.anbo.nl

FNV ZeLFSTANDIGeNTegenwoordig komt het steeds vaker voor dat mensen voor zichzelf werken. Als zogenaamde zzp’er: zelfstandige zonder personeel. Dat betekent dus dat je eigen baas bent en een bedrijf hebt zonder personeel in dienst. Ook dan staat de bond voor je klaar. Twee bonden richten zich specifiek op zzp’ers: FNV Zelfstan-digen Bouw en FNV Zelfstandigen in Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg. Daarnaast zijn er vier bonden die behalve werknemers ook zzp’ers vertegenwoordigen. Dit zijn FNV KIEM, FNV Mooi, FNV Sport en de NVJ. Over deze bonden vind je eerder in dit boekje informatie. Onge-veer 35.000 zzp’ers zijn lid. Onder andere voor advies, workshops en het op-bouwen van een netwerk.

2524

Page 14: Workpower bondenboekje januari 2012

FNV ZeLFSTANDIGeN BoUWFNV Zelfstandigen Bouw, FNV Zbo, is met ruim 10.000 leden de grootste vereniging voor zzp’ers in de bouw en hout.

Lidmaatschap kost je € 17,50 per maand (automati-sche incasso). Betaal je per jaar, dan ben je voorde-liger uit, want dan kost het lidmaatschap € 195,00. Ook is het mogelijk per half jaar te betalen, dan betaal je € 100,00.

Lid zijn van FNV Zbo levert je meer voordeel op dan je denkt:• gratis hulp bij wanbetalers• gratis bedrijfsrechtsbijstand• gratis advies en informatie• korting op verzekeringen en administratie• cursussen en workshops

0348 439000fnvzbo.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

FNV ZeLFSTANDIGeN IN DIeNSTeN, GroeN, HANDeL, ICT, INDUSTrIe, VerVoer eN ZorGFNV Zelfstandigen in Diensten, Groen, Han-del, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg is een snel groeiende vereniging met meer dan 14.000 leden. Een groot deel hiervan werkt in de zake-lijke dienstverlening.

Lidmaatschap kost je € 17,00 per maand. Als je per jaar betaalt, ben je voordeliger uit. Voor een jaar betaal je namelijk € 189,00. Lid zijn levert veel voor-delen op, onder meer:• brochures en handleidingen, zoals voor het op-

stellen van goede contracten of voor het bepalen van een gezond tarief

• juridisch advies en begeleiding• toegang tot een uitgebreid netwerk en de moge-

lijkheid tot het deelnemen aan seminars, bijeen-komsten en trainingen

• FNV Zelfstandigen in Diensten enzovoorts heeft geen ledenpas, maar biedt wel kortingen op diver-se verzekeringen en heeft afspraken met diverse organisaties om direct voordeel aan zijn leden te bieden.

030 2637203www.fnvzzp.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

26 27

KleinAn
Notitie
088 0997020
Page 15: Workpower bondenboekje januari 2012

28 29

FNV VroUWeNBoNDDe FNV Vrouwenbond is een podium voor vrouwen die ervaringen met elkaar willen delen over hun werk en hun leven. Deze bond bemid-delt niet bij conflicten met je baas maar richt zich meer op zaken die voor vrouwen belang-rijk zijn, zoals pensioen, kinderopvang en verlofregelingen.

Voor € 7,25 per maand ben je lid van de FNV Vrou-wenbond. Lid zijn biedt veel voordelen. We zetten er een paar op een rij:• de bond biedt je gratis diensten die ergens anders

bakken geld kosten, bijvoorbeeld een speciaal ‘VrouwenAdviesTeam’

• je kunt meedoen aan workshops, trainingen, net-werkbijeenkomsten en intervisiegroepen

• gratis hulp bij het invullen van je belastingpapie-ren of bij het terugkrijgen van te veel betaalde belasting

• met je ledenpas krijg je korting op dvd’s, cd’s, korting op je belkosten, op vakanties, opleidingen en sportscholen en nog veel meer

020 5816398www.fnvvrouwenbond.nlwww.fnv.nl/lidmaatschap

LID WorDeN?Wil je weten van welke bond je lid kunt worden of wil je meer informatie? Ga dan naar www.fnv.nl/bondenzoeker. Je kunt ook bellen naar FNV Publieksvoorlichting op 0900 - 3 300 300 (€ 0,10 per minuut). De medewerkers zijn elke werkdag bereikbaar tussen 12.30 en 16.00 uur.

www.fnv.nl/bondenzoeker www.fnv.nl/lidmaatschap

29

Page 16: Workpower bondenboekje januari 2012

Colofon

Workpower Bondenboekje 2012 is een publicatie van FNV Jong

Uitgave: Stichting FNV PersTekst & realisatie: FNV Marketing & CommunicatieVormgeving en illustraties: www.the-fresh-connection.comDrukwerk: Mediadam

Aan dit Bondenboekje kunnen geen rechten worden ontleend. Regelgeving is aan verandering onderhevig en kan zijn gewijzigd. Kijk voor uitgebreide informatie en de meest actuele gegevens op www.fnvjong.nl

Page 17: Workpower bondenboekje januari 2012

www.fnvjong.nl

POWER TO THE

WETEN-WAT-JE

-WILLERS jong