Nieuwslijntje januari 2012

2
1 Nieuwslijntje Nieuwtjes over onze school voor de ouders - Vijfde jaargang nr. 6 - januari 2012 Vrije Basisschool O.L.V. van Vreugde, Vlietestraat 127, 8531 HULSTE - tel. 056/ 71 35 86 site : www.vbsolvvanvreugde.be Uitspraak van de maand : Mama en Sanne kwamen met de fiets naar school. Door de kou kreeg Sanne (4 jaar) tranen in de ogen. Daarop reageerde ze verontwaardigd met de woorden : “Mama, ik heb ergens pijn maar ik weet nog niet waar !? “ Maak plaats ... Maak plaats in je agenda Maak plaats voor een kind tussen de drukte van Godswege gezonden voor wat tijd voor een kind. dat jou een stukje op weg zal zetten in een nieuwe wereld. Maak plaats in je huis tussen alle versieringen door voor wat ruimte voor een kind. Maak plaats in je leven tussen alle beslommeringen door voor wat openheid voor een kind. Beste mama’s en papa’s, familie, vrienden, ... Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om jullie het allerbeste, een goede gezondheid en veel plezier toe te wensen in 2012. Een nieuw jaar vol uitdagingen ligt voor ons en wij nemen graag de handschoen op. Techniek wordt op de voorgrond geplaatst in zowel kleuter als lager, taal blijft een prioriteit - we gaan op zoek om ons taalaanbod rijk en gevarieerd te houden, onze rapporten worden herwerkt en krijgen een nieuwe invulling naar volgend jaar toe, we gaan op zoek naar een nieuwe methode wereldoriëntatie, enz... U merkt het, met het hele team blijven we ons dagdagelijks inzetten om jullie kinderen kwalitatief onderwijs aan te bieden. We danken jullie dan ook graag voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen en hopen op een positieve samenwerking. Samen school maken ! Directeur Renaat

description

Nieuwslijntje januari 2012

Transcript of Nieuwslijntje januari 2012

Page 1: Nieuwslijntje januari 2012

1

Nieuwslijntje

Nieuwtjes over onze school voor de ouders - Vijfde jaargang nr. 6 - januari 2012Vrije Basisschool O.L.V. van Vreugde, Vlietestraat 127, 8531 HULSTE - tel. 056/ 71 35 86 site : www.vbsolvvanvreugde.be

Uitspraak van de maand :Mama en Sanne kwamen met de fiets naar school. Door de kou kreeg Sanne (4 jaar) tranen in de ogen. Daarop reageerde ze verontwaardigd met de woorden : “Mama, ik heb ergens pijn maar ik weet nog niet waar !? “

Maak plaats ...

Maak plaats in je agenda Maak plaats voor een kindtussen de drukte van Godswege gezondenvoor wat tijd voor een kind. dat jou een stukje op weg zal zetten in een nieuwe wereld.Maak plaats in je huistussen alle versieringen doorvoor wat ruimte voor een kind.

Maak plaats in je leventussen alle beslommeringen doorvoor wat openheid voor een kind.

Beste mama’s en papa’s, familie, vrienden, ...

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om jullie het allerbeste, een goede gezondheid en veel plezier toe te wensen in 2012. Een nieuw jaar vol uitdagingen ligt voor ons en wij nemen graag de handschoen op. Techniek wordt op de voorgrond geplaatst in zowel kleuter als lager, taal blijft een prioriteit - we gaan op zoek om ons taalaanbod rijk en gevarieerd te houden, onze rapporten worden herwerkt en krijgen een nieuwe invulling naar volgend jaar toe, we gaan op zoek naar een nieuwe methode wereldoriëntatie, enz... U merkt het, met het hele team blijven we ons dagdagelijks inzetten om jullie kinderen kwalitatief onderwijs aan te bieden. We danken jullie dan ook graag voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen en hopen op een positieve samenwerking. Samen school maken !

Directeur Renaat

Page 2: Nieuwslijntje januari 2012

2

Enkele weetjes ...

Proficiat aan papa Francis Verspeelt en mama Annick Houtsaeger met de geboorte van Laurence. Een zusje voor Pauline (1ste kl).

Ook papa Dieter Van Ryckeghem en mama Jessica Maes zijn voor de tweede keer trotse ouders geworden. Kobe (2de kl.) heeft er een zusje bij genaamd Renée.

Juf Hilde D’hondt (oud collega) is oma geworden. Haar dochter schonk het leven aan een zoon genaamd Gust op 3 januari 2012.

Deze keer was het de beurt aan de 20 leerlingen van het vierde leerjaar om er enkele dagen op uit te trekken. Van woensdag, 11 tot vrijdag 13 januari 2012 gingen ook zij op sportklassen te Wielsbeke. Een gevarieerde mix van les en sportactiviteiten werd ze voorgeschoteld met een overnachting van donderdag op vrijdag. Juf Hilde en meester Bart tekenden present en leidden alles in goede banen, waarvoor dank.Zelf was ik getuige van het avondspel “de wolven van Wakkerdam” waar het inlevingsvermogen alleszins hoog was. Winnaars waren ... de weerwolven !

Momenteel geniet de speelweide van een rustperiode. Om het gras wat te sparen en te voorkomen dat de lln. met modderkledij thuis komen is het voetbalveld momenteel gesloten. Een ideaal moment om enkele veranderingen door te voeren. Vier van de acht esdoorns werden verwijderd om de groeikansen van de resterende bomen te optimaliseren. Van de afgezaagde bomen werd de onderkant van de stam omgetoverd tot een moderne, natuurlijke houten stoel. Het overtollige hout werd in fijne stukjes versnipperd en werd bijvoorbeeld onder de struiken of aan de stam van de notelaar verspreid. U merkt dat wij milieubewust omgaan met onze natuur. In de zomer worden alle bomen professioneel gesnoeid.