Welten in praktijk maart 2014

16
Jaargang 9 - maart 2014 Welten In Praktijk is een uitgave voor Weltenaren over Weltenaren, opdrachtgevers en de financiële wereld. Wederzijds ondernemerschap Inzet coaches goud waard Hoofd om de deur bij a.s.r. Verzekeringen Pagina 2 Pagina 8 Pagina 12 → Lees meer over Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling op pagina 9 t/m 11 >> In Praktijk Vanaf 1 januari 2014 is Welten officieel geaccrediteerd als exameninstituut. Het Welten Examen Instituut (WEI) is vanaf nu bereikbaar voor alle Wft gerelateerde examens. Op deze manier kan Welten haar eigen collega’s en relaties nog beter ondersteunen in het gehele traject binnen de Wft; van studie tot diploma. Begin februari werden de eerste initiële Wft examens door de overheid vrijgegeven. Met ingang van dit jaar komen de examens uit een centrale itembank, die wordt beheerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in opdracht van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). WEI verzorgde in de eerste week van februari al voor zestig kandidaten het Wft examen, waaronder ook trainers van Welten. Op deze wijze is Welten niet alleen gecertificeerd maar bovendien perfect aangesloten bij de manier van examineren en kunnen zij hierop anticiperen in de Wft trainingen. Goede aansluiting De eerste reeks van examens was voor Welten ook een unieke kans om de afstemming tussen studiematerialen en examenstof te toetsen. Deze aansluiting bleek zeer goed te zijn; de kandidaten die de studiematerialen van Welten voldoende hadden ingezet zijn ook geslaagd voor het examen. Het Welten Examen Instituut is voor alle financiële professionals en bedrijven beschikbaar. Via de Welten website (www.welten.eu) kunnen examens geboekt worden op de locaties verspreid over heel Nederland. Van studie tot diploma Welten Examen Instituut

description

Welten In Praktijk is een uitgave voor en over Weltenaren, opdrachtgevers en de financiële wereld. In deze uitgave: Welten Examen Instituut, Inzet coaches Qredits goud waard, Interim Management - wederzijds ondernemerschap, samenwerking bij productmanagement, cedeo-erkenning, Wft Vakbekwaamheid, Suriname Financiële Campus, Cees Welten: 'Houdbaarheidsdatum in financiële sector'.

Transcript of Welten in praktijk maart 2014

Page 1: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014

Welten In Praktijk is een uitgave voor Weltenaren over Weltenaren, opdrachtgevers en de financiële wereld.

Wederzijds ondernemerschap

Inzet coaches goud waard

Hoofd om de deur bij a.s.r. Verzekeringen

→ Pagina 2 → Pagina 8 → Pagina 12

→ Lees meer over Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling op pagina 9 t/m 11 >>

In Praktijk

Vanaf 1 januari 2014 is Welten officieel geaccrediteerd als exameninstituut. Het Welten Examen Instituut (WEI) is vanaf nu bereikbaar voor alle Wft gerelateerde examens. Op deze manier kan Welten haar eigen collega’s en relaties nog beter ondersteunen in het gehele traject binnen de Wft; van studie tot diploma.

Begin februari werden de eerste initiële Wft examens door de overheid vrijgegeven. Met ingang van dit jaar komen de examens uit een centrale itembank, die wordt beheerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) in opdracht van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD). WEI verzorgde in de eerste week van februari al voor zestig kandidaten het Wft examen, waaronder ook trainers van Welten. Op deze wijze is

Welten niet alleen gecertificeerd maar bovendien perfect aangesloten bij de manier van examineren en kunnen zij hierop anticiperen in de Wft trainingen.

Goede aansluitingDe eerste reeks van examens was voor Welten ook een unieke kans om de afstemming tussen studiematerialen en examenstof te toetsen. Deze aansluiting bleek zeer goed te zijn; de kandidaten die

de studiematerialen van Welten voldoende hadden ingezet zijn ook geslaagd voor het examen.

Het Welten Examen Instituut is voor alle financiële professionals en bedrijven beschikbaar. Via de Welten website (www.welten.eu) kunnen examens geboekt worden op de locaties verspreid over heel Nederland.

Van studie tot diploma

Welten Examen Instituut

Page 2: Welten in praktijk maart 2014

2 Jaargang 9 - maart 2014

5-jarig jubileum Qredits

Inzet coaches is goud waard

De koningin benadrukte in haar toespraak het succes van Qredits. “We mogen samen trots zijn op wat er is opgebouwd. Samen hebben we iets belangrijks aangetoond. Wat we de afgelopen jaren hebben kunnen bewijzen, is dat het wél mogelijk is deze kleine ondernemers te financieren.”

Daarnaast bedankte ze de Qredits-coaches die zich vrijwillig inzetten voor onder-nemers. “Geweldig dat u uw kennis en ervaring ter beschik-king stelt! Dat u uw netwerk

verbindt met dat van de onder-nemers. Dat u hen behoedt voor fouten die u wellicht zelf ooit heeft gemaakt. Uw inzet is goud waard.”

Qredits verstrekte in vijf jaar tijd 4500 microkredieten aan vaak startende ondernemers die bij gewone banken om uiteenlopende redenen niet terecht konden. Volgens koningin Máxima moet nu goed worden gekeken hoe het bereik van Qredits verder kan worden vergroot. “De naams-bekendheid moet omhoog,

zodat iedere starter weet dat Qredits er voor hem of haar is”, redeneerde de koningin. “De komende vijf jaar moeten we werken aan schaalgrootte. Meer aanvragen en meer leningen betekenen: meer impact. En daar gaat het uiteindelijk om. We willen met Qredits merkbaar verschil maken in Nederland.”

Signing Session Een belangrijk moment tijdens het symposium was de Signing Session van een nieuwe lening van 45,5 miljoen door banken

Ter ere van het 5-jarig jubileum nodigde Qredits alle partners en vrijwillige coaches

uit voor een symposium op 31 januari in het Auditorium van Rabobank Nederland.

Onder de ruim vierhonderd aanwezigen waren ook zo’n tien Weltenaren aanwezig.

Hare Majesteit Koningin Máxima was, vanuit haar functie als lid van het Nederlands

Comité voor Ondernemerschap en Financiering, als eregast aanwezig.

Fotografie: Henri Westerveld, Beeldkr8

Page 3: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014 3In Praktijk

en verzekeraars*. Namens de vier banken tekende Rien Nagel, lid RvB Rabobank, en namens de negen verzeke-raars Emiel Roozen, voorzitter commissie FEZ van het Verbond van Verzekeraars.

Hiermee heeft Qredits in totaal 121 miljoen aan financieringen aangetrokken. Deze funding is tot eind 2016 voldoende om de groei van Qredits te kunnen financieren en toe te groeien naar jaarlijks tweeduizend te verstrekken microkredieten en vierhonderd MKB-kredieten. Fantastisch nieuws voor (MKB-)ondernemers in Nederland!

Lancering app“Een beetje bedrijf heeft tegenwoordig een app, dus ook Qredits kon niet achterblijven”, aldus Elwin Groenevelt. Samen met Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie

van Economische Zaken werd daarom de Qredits app tijdens het symposium gelanceerd. Naast nieuws, foto’s, video’s en hoogtepunten uit vijf jaar Qredits biedt de app ook voor de coaches de mogelijkheid hun coachtraject in te zien.

Speciale ontmoetingOp uitnodiging van Qredits kreeg collega Jean-Pierre Adams (Propositiemanager Business Banking) gelegen-heid Hare Majesteit Koningin Máxima persoonlijk te woord te staan. Vanaf de start van Qredits doen en denken ruim 30 Welten collega’s actief mee in de ontwikkeling van dit initiatief, met name in de rol van vrijwillig coach voor startende ondernemers. Máxima wilde vooral weten hoe de coachpool van Qredits kan doorgroeien van 600 naar 900 vrijwillige coaches.

Verwijzend naar Welten gaf Jean-Pierre aan dat er meer gebruik gemaakt kan worden van relatief jonge coaches. Vaak wordt ervan uitgegaan dat een coach een ervaren senior is. Dat hoeft lang niet altijd zo te zijn. Met name ondernemers die op jonge leeftijd een bedrijf starten, bijvoorbeeld na afronding van een middelbare of hogere (beroeps)opleiding, hebben veel baat bij een enthousiast

klankbord, een actieve ge-sprekspartner die meedenkt zodra de situatie daarom vraagt. Niet om kant-en-klare oplossingen aan te dragen maar veel meer om onder-nemers te stimuleren in het creëren van verschillende opties of het aanleggen van een eigen netwerk via bijvoor-beeld social media. Daar hoef je geen 45-plus voor te zijn. Jonge ondernemers creëren bovendien makkelijker een band met een coach die even jong en enthousiast is als zijzelf.

Welten zet graag kennis en ervaring van Weltenaren in op gebied van MVO en is daarom sinds 2010 officieel partner van het coachingsprogramma van Qredits.

OproepQredits heeft behoefte aan vrijwillige coaches in de regio’s Zeeland en Groningen en in de postcodegebieden 77, 78, 79 en 83. Bovendien is er vraag naar coaches die bekend zijn met social media, Google en netwerken.

Wil jij jouw kennis en ervaring inzetten om startende en bestaande ondernemers te begeleiden bij hun onderneming? Door je aan te melden als coach van Qredits draag je bij aan de ontwikkeling van goed ondernemerschap in Nederland. Heb je interesse? Stuur dan een mailtje naar Yvette Vromans ([email protected])

* De overeenkomst is onder- tekend door ABN AMRO, ING Bank, Rabobank, Triodos Bank, Aegon, a.s.r., Achmea, Delta Lloyd, De Goudse, Generali, INGAM, SERLEV, VvAA en Qredits.

Foto

grafi

e: H

enri

Wes

terv

eld,

Bee

ldkr

8

Jean-Pierre Adams hier links naast de koningin

Page 4: Welten in praktijk maart 2014

4 Jaargang 9 - maart 2014

“Het was de zomer van 2011”, herinnert Merijn zich. “Meteen toen ik de zweefvliegtuigen zag, kwam dat ultieme gevoel van vroeger bij me terug. Op internet zocht ik naar de mogelijkheden om mijn oude hobby weer op te pakken. Zo kwam ik terecht bij TZC, de Twentse Zweefvlieg Club. Als lid betaal je een jaarlijkse contributie waarvoor je in het seizoen van april tot en met oktober gebruik kunt maken van de baan en het materiaal

van de club. In de maanden dat we niet vliegen, plegen we onderhoud. Niet alleen aan de vliegtuigen, maar bijvoorbeeld ook aan ons clubhuis.”

VeiligheidDe piloot dient zich tijdens de vlucht te houden aan strikte veiligheidsregels. “Gelukkig gebeuren er weinig ongeluk-ken bij het zweefvliegen. Procentueel gezien loop je bij zweefvliegen minder gevaar dan bij autorijden. Maar als het

in de lucht mis gaat, dan heb je wel een serieus probleem. Daarom wordt er op toegezien dat de regels strikt worden nageleefd. Voor het geval het echt fout gaat, draagt de piloot een parachute als laatste redmiddel.”

Eerste solovluchtNa 48 vluchten met een instructeur, mocht Merijn vorig jaar eindelijk een vlucht alleen uitvoeren. “De eerste keer dat je alleen in het zweefvliegtuig zit en zelf het toestel bestuurt is onvergetelijk. Het gevoel vrijheid dat je dan hebt is niet te beschrijven.”

Merijn mag nu solovluchten uitvoeren, maar staat nog wel onder de verantwoordelijk-heid van een instructeur. Hierdoor geldt een restrictie van 5 kilometer. “Wanneer ik mijn GPL (red.: Glider Pilot Licence) behaal, geldt de restrictie niet meer en ben ik volwaardig zweefvlieger. Het lijkt me geweldig om uiteindelijk wedstrijden te vliegen. Hiervoor wordt dan

een parcours uitgezet, waarbij je van het ene naar het andere punt vliegt. Wie dit het snelst doet, wint.”

Iedereen zou dit moeten ervarenMerijn is tijdens het vliegseizoen minimaal één keer per week op de club om een vlucht te maken. “Zeker als het mooi weer is, is het echt genieten. Ideaal is het wanneer er schapenwolken zijn. Dat is een teken dat de thermiek goed is. Als de omstandigheden optimaal zijn, vlieg je in Nederland ongeveer op een hoogte van 1500 meter. Eenmaal in de lucht geniet ik van de vrijheid, de rust en het mooie uitzicht. Zo mooi, iedereen zou dit mimimaal één keer moeten ervaren!”

Wil je een keer mee vliegen? Kijk dan op de achterzijde van deze Welten In Praktijk.

Dit houdt mij bezig

Stijgen tot grote hoogteHet zweefvliegen zit in zijn DNA. De ouders van

collega Merijn van Grevenhof leerden elkaar zo’n

45 jaar geleden kennen op de zweefvliegclub in

Gilze-Rijen. Zodoende maakte Merijn kennis met

deze niet alledaagse hobby en vloog hij zo’n drie-

kwartjaar op de club waarvan zijn ouders vroeger

lid waren. Toen Merijn naar Enschede verhuisde

verruilde hij de vliegsport voor het studentenleven.

Het begon weer te kriebelen toen de Weltenaar

tijdens een opdracht in Zutphen vanaf zijn werkplek

een paar vliegtuigen door de lucht zag zweven.

Genieten van de rust en het mooie uitzicht

Zweefvliegen. Hoe werkt het? Het vliegtuig wordt omhoog getrokken door een lier. Op de lier – die het vermogen heeft van een vrachtwagen – zijn trommels gevestigd waar sterke kabels omheen gerold zijn. Bij een startsein wordt de kabel met hoge snelheid ‘ingelierd’. Door de snelheid en door de vorm van het toestel, krijgt het ‘draagkracht’ en gaat het vliegtuig omhoog. Op ongeveer 400 meter hoogte komt het toestel los van de kabel en begint de zweefvlucht.

Tijdens een vlucht wordt gebruik gemaakt van thermiek. Dit is warme lucht die opstijgt. Wanneer een piloot die warme lucht tegenkomt (in de vorm van een bol), probeert hij in die ‘thermiekbel’ rondjes te draaien. Hierdoor wint hij veel hoogte en kan hij doorvliegen naar de volgende thermiekbel. Op deze manier kunnen grote afstanden worden afgelegd.

Page 5: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014 5In Praktijk

Olf had een niet alledaags cv, met de focus op sport-management. Welten had echter goede ervaringen met jonge hbo’ers met een financieel afwijkend cv en zo gebeurde het dat Olf in 2007 op gesprek kwam bij Welten.

Zijn prettige, natuurlijke charme viel direct op tijdens de eerste kennismaking. Olf was vriendelijk, beetje verlegen en had een verzorgde uitstraling. Belangrijker nog was de klik tijdens dat gesprek, want als wij een klik hebben met een kandidaat, dan hebben onze opdrachtgevers dat ook. Een aanwinst voor Welten dus.

Naast het hebben van een niet alledaags cv was ook Olf zelf een niet alledaagse verschijning. Hij was goed gekleed en had wat langer haar dan een gemiddelde collega bij de bank.

Dit haar deed hij regelmatig nonchalant naar achteren, waarbij je oog dan al snel viel op de surfbandjes om zijn pols. Door zijn vriendelijke glimlach en ontspannen houding hadden anderen graag met Olf te maken.

Tijdens zijn eerste inwerk-opdracht bij de lokale Rabobank in Roden, maakte Olf kennis met de basisproducten en processen van de zakelijke markt. Tegelijkertijd volgde hij een traineeship waarin hij met succes een post hbo-studie, junior course finance aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen volgde.

De teamplayer in Olf kwam naar boven toen hij bij vervolg-opdrachten samenwerkte met een grote groep jonge collega’s. Op ontspannen wijze maakte hij eenvoudig contact met zijn bankcollega’s, waarmee hij

samen lunchte en soms ook op stap ging. Tijdens zijn laatste opdracht in Leeuwarden was Olf na werktijd regelmatig met collega’s op de tennisbaan te vinden. Daar liet hij zijn passie zien voor de sport, voor tennis.

Op Olf kon je niet echt kwaad worden als er een keer wat was. Op een natuurlijke manier kreeg hij het dan voor elkaar dat je begrip voor hem had, waarna er snel rust in het gesprek kwam. Steeds vaker kwam het voor dat de gesprek-ken minder over werk gingen, maar meer over wintersport en een lange reis naar Australië die op de planning stond.

Olf was goed in zijn werk. Op de commerciële binnendienst loste hij de vele vragen van klanten op. Hij beheerste de combinatie van verkoop en service en collega’s werkten graag met hem samen.

Olf, bedankt voor het contact dat wij samen hadden en alles wat je voor Welten en onze opdrachtgevers hebt betekend!

Onze gedachten gaan uit naar zijn vriendin Christel, zijn zoontje Niek en andere dierbaren.

Tiemen Dolfijn

In memoriam

Olf van Ringelenstein

Het jaar was nog maar net begonnen toen het

schokkende bericht kwam over het onverwachte

overlijden van collega Olf van Ringelenstein.

Olf was pas 30 jaar.

Page 6: Welten in praktijk maart 2014

6 Jaargang 9 - maart 2014

Jurgen startte in 2003 bij Welten. “Na uiteenlopende opdrachten bij verschillende lokale Rabobanken, leek het me interessant eens een opdracht voor Rabobank Nederland te doen”, vertelt Jurgen. “Die kans deed zich gelukkig snel voor; eerst als medewerker Kenniscentrum Particulieren en nu sinds twee jaar als productspecialist Wonen. Naast deze opdracht schrijf ik ook artikelen voor Welten Permanent Actueel.”

Afwisseling“Als productspecialist houd ik me bezig met het ontwikkelen en onderhouden van hypo-theekproducten. Het woord ‘product’ is in dit geval heel ruim”, legt Jurgen uit. “Hier-onder vallen ook processen, systemen, hulpmiddelen en documenten. Ons doel is kwalitatief hoogwaardige en marktconforme hypotheek-producten te ontwikkelen en te onderhouden voor de aan- gesloten banken en de uit-eindelijke consument.”

“De afdeling participeert in diverse projecten”, vertelt Ingeborg. “Dat zorgt voor de nodige afwisseling. Eigenlijk komt er geen proces, docu-ment of systeem tot stand

zonder dat onze afdeling erbij betrokken is. Op dit moment is Jurgen bezig met het implementeren van het nieuwe beleid rondom de overbrug-gingsfinancieringen. Hiervoor is afstemming met diverse afdelingen nodig.” Jurgen vindt deze diversiteit wel prettig. “Er komen veel aspecten samen in deze rol en dat past me wel. Ik houd me graag bezig met de inhoud van het product en kom het liefst samen met collega’s tot bruikbare oplossingen. Mijn ervaring vanuit eerdere opdrachten komt me daarbij goed van pas.”

“Het was direct een groot voordeel dat Jurgen al diverse rollen binnen Rabobank had vervuld”, zegt Ingeborg. “Niet alleen vanwege de brede kennis van onze bankproducten, maar ook omdat hij de wegen kende naar de verschillende afdelingen. Een absolute pre voor de rol van product-specialist aangezien wij in ons werk veel afhankelijk zijn van andere disciplines binnen de bank.”

Bruggen slaanOp de afdeling Product- management werken zo’n 30 mensen. Ingeborg stuurt

Als productspecialist is Weltenaar Jurgen Boeren inmiddels twee jaar een vertrouwd gezicht binnen het team Wonen bij Rabobank Nederland. Samen met productmanager Ingeborg Zevalkink, vertelt Jurgen over de werkzaamheden en samenwerking op een dynamische afdeling.

Ingeborg Zevalkink

Interview met Ingeborg Zevalkink, Rabo bank Nederland en Jurgen Boeren, Welten

Samenw erking bij Productm anagement

Page 7: Welten in praktijk maart 2014

In Praktijk Jaargang 9 - maart 2014 7

acht medewerkers aan. “Waar de andere teams hard werken aan de vernieuwing van het hypotheekproces, zorgt ons team ervoor dat de bestaande producten zolang optimaal blijven functioneren. Waar nodig passen wij de komende periode alvast onze werkwijze aan richting de nieuwe keten”, zegt Ingeborg. “In de nieuwe keten worden de moderne communicatiekanalen inge-zet”, legt Jurgen uit. “Hierdoor beslist de klant uiteindelijk zelf hoe hij het hypotheekproces doorloopt en wanneer hij de hulp van de lokale bank inroept. In ons werk slaan we nu bruggen tussen de bestaande en de nieuwe keten, waardoor deze steeds dichter naar elkaar toekomen. Bij vrijwel alles wat we doen stellen we onszelf de vraag: wat doet het met de nieuwe keten?”

WIKI-JurgenIngeborg waardeert de prettige en open werkhouding van Jurgen. “Hij werkt hard en weet daarnaast met zijn enthousiasme te zorgen voor een goede sfeer op de afdeling.” Jurgen is op zijn beurt blij met de coachende manier van leidinggeven van Ingeborg. “Het is prettig dat Ingeborg veel ervaring heeft met projecten. Ze weet me op een goede manier te motiveren en stuurt bij waar nodig. Daar leer ik erg veel van.” “O, maar wij leren ook veel van Jurgen!”, reageert Ingeborg. “Als we iets niet weten, dan vragen we het aan ‘WIKI-Jurgen’. Hij weet

bijna alles. En als hij niet direct het antwoord heeft, dan weet hij wel waar we het kunnen vinden. Ik merk sowieso dat professionals van Welten over het algemeen echt inhoude-lijke vakmensen zijn. Het is ook een voordeel dat Welten zelf opleidingen verzorgt, al zou ik graag zien dat er iets meer aandacht zou zijn voor bijvoorbeeld trainingen voor projectmedewerkers. Dit is overigens ook iets wat ik met Welten zelf goed kan bespreken. Zij houden op een prettige manier de vinger aan de pols door regelmatig te informeren naar de gang van zaken.”

Carrièrearchitect Jurgen werkt inmiddels ruim 10 jaar bij Welten. Vervelen doet het niet. “Ik heb altijd opdrachten kunnen doen waarin ik me steeds verder kan ontwikkelen. Dat past ook in het DNA van Welten, waar ik mezelf heel goed in herken. Binnen Welten zijn er veel mogelijkheden voor iedereen. Je moet wel zelf aangeven wat je wilt en daarvoor de kansen creëren. Dat zie ik als het centraal stellen van de mens. Bij Welten ben ik zelf architect van mijn carrière en dat bevalt me goed!”

Jurgen Boeren

Interview met Ingeborg Zevalkink, Rabo bank Nederland en Jurgen Boeren, Welten

Samenw erking bij Productm anagement

Page 8: Welten in praktijk maart 2014

8 Jaargang 9 - maart 20148 Jaargang 9 - maart 2014

De financiële dienstverlening was jarenlang mijn werkdomein. Daarnaast studeerde ik veel en heb ik deelgenomen aan of initiatief genomen tot (maatschappelijke) activiteiten. Ik kon steeds invulling geven aan mijn wens ondernemend te zijn. Enkele jaren geleden wisselde ik het ‘ondernemend zijn’ in voor ‘ondernemer zijn’ en richtte mijn eigen bedrijf op: ZEBB, Partners in verandering. ZEBB staat voor Zelf Een Bedrijf Begonnen. Sindsdien houd ik me bezig met ver- andermanagement en borging van de veranderingen. Dit doe ik op basis van project- en interim management, Consultancy en Coaching. Ik werk afwisselend alleen of in teamverband.

Werken met mensenNaast vrijheid van denken, is voor mij werken met mensen belangrijk. Op die manier kan ik toegevoegde waarde bieden en een gewenste rol vervullen. Om hierbij het maximale te kunnen bieden, is het voor mij belangrijk dat ook de opdracht-gever ambitieus is. Project- en interim management opdrachten verkrijg ik vanuit mijn eigen netwerk of via bemiddeling. Voor dit laatste maakte ik een overzicht van waar in mijn ogen een ideale partij aan moet voldoen en voerde ik gesprekken met detacheerders. Ik wilde mij niet binden aan één bureau, maar ook niet overal ingeschreven staan.

Duurzame samenwerkingDe markt voor detachering is aan ver-andering onderhevig: steeds meer gestructureerde inkoop bij opdrachtgevers, zwaardere screening, tarieven en marges die onder druk staan, flexibele schil, krimpende arbeidsmarkt, digitalisering van opdrachtinvulling, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Een van de belang-rijke kenmerken voor een succesvolle partij is naar mijn mening het onder- nemerschap. Hoe gaat een bedrijf om met veranderingen en ontwikkelingen? Dat is voor mij de bindende factor met Welten Interim Management, waar het niet alleen om winst draait, maar ook om de duurzame samenwerking.

Welten heeft een missie én een visie, kent de markt van opdrachtgevers en zelfstandigen goed, is actief in de markt, vervult opdrachten met een vaste kern medewerkers en een flexibele schil, zorgt voor goede opleidingsmogelijkheden, onderhoudt actief en met regelmaat de contacten, is transparant, organiseert bijeenkomsten en komt haar (financiële) afspraken na. Bovendien weten ze het onderscheid te maken tussen het aanbieden van standaard opdrachten en specifieke opdrachten. Vooral dat laatste is belang-rijk voor mij. Doordat ze zowel de op-drachtgever als de zelfstandige goed kennen, zijn ze in staat de best passende opdrachten aan te bieden. Ik heb inmiddels een aantal uitdagende opdrachten via Welten gedaan op het gebied van implementatie Hypotheek Advies Kader en compliancy op klantintegriteit.

Ik ervaar het als erg prettig dat Welten ook de zelfstandigen persoonlijk kent en dat ze ons benaderen alsof we eigen medewerkers zijn. Mijn skills, persoonlijke toegevoegde waarden en opdrachtwensen zijn bekend. Het hele team weet opdracht-gevers, medewerkers en zelfstandigen aan Welten te binden. Het werken met vaste aanspreekpunten en goede vastleg-ging via ‘Mijn Welten’ versterkt het proces voor een ‘goede en succesvolle match’.

VerbeterpuntenIs dit alles te mooi om waar te zijn? Niet altijd natuurlijk. Er gaat best wel eens een keer iets mis, maar dan wordt dit snel opgelost. Zijn er verbeterpunten? Natuurlijk, en daar wordt over gesproken met opdrachtgevers, medewerkers en met de flexibele schil. Welten luistert, is transparant en aan de verbeterpunten wordt hard gewerkt.

Vanuit een visie toekomstgericht en flexibel handelen in een veranderende omgeving; dat doen echte ondernemers. Daarom spreek ik van “wederzijds ondernemerschap”.

Door: Mike Tomeij

Welten Interim Management

Wederzijds Ondernemerschap

Page 9: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014 9In Praktijk

Welten Opleiding & Organisatieontwikkeling

Gemeente Den Haag – die tot de G-4 van Nederland behoort – koos afgelopen najaar voor Welten als partner om een onderzoek uit te voeren naar de

effectiviteit en efficiëntie van haar afdeling Schuldhulpverlening. Een mooi compliment richting alle collega’s die in dit vakgebied actief zijn of zijn geweest. Onze ervaringen in de afgelopen jaren bij gemeentes als Tilburg, Den Bosch en Helmond – in

combinatie met onze brede ervaring in de procesgestuurde financiële sector – gaf de doorslag. Momenteel wordt gewerkt aan de afronding van het onderzoek.

Vakmanschap in schuldhulpverlening ontwikkelt zich goed

G-4 gemeente kiest voor Welten

De nieuwe adaptieve digitale leermethodes én de mogelijkheid de individuele studie-voortgang te bewaken, blijken uitstekend te werken. Na de eerste examens medio januari zijn de berichten van deelnemers over de studiematerialen positief; zowel qua inhoud als over de didactische opzet.

Door middel van het digitale dashboard kunnen deelnemers de eigen voortgang van activiteiten en kennisopname bewaken. Na 80% activiteiten en 80% kennisopname

krijgt de deelnemer toegang tot de oefenexamens. Hierin wordt ook de toepassing getoetst. Bij het succesvol doorlopen van minimaal één oefenexamen is de deelnemer klaar voor het officiële examen.

Alle kandidaten die de benodigde 80/80 realiseerden en het oefenexamen voldoende behaalden, hebben – op één deelnemer na – het examen gehaald. Een mooi resultaat!

Adaptief leren Welten en digitale voortgang

Ideale voorbereiding op het nieuwe examen Voorbeeld van de voortgang

Nieuwe pilot met intakekompasOm meer te kunnen doen met minder mensen, is samen-werking met vrijwilligers in de wereld van Schuldhulp- verlening hét devies. De uitdaging zit daarbij in het behouden van kwaliteit en het volgen van de activiteiten van de vrijwilligers. Eerder was Welten hiervoor een van de partijen in een vergelijkbaar project bij de gemeente Helmond, waar een proces en ondersteunende tooling (het intakekompas) zijn uitgewerkt en succesvol geïmplemen-teerd. Gemeente Den Haag is in samenwerking met Welten een vergelijkbaar project gestart waarbij we momenteel een pilot voorbereiden in een van de stadsdelen. Als dit succesvol is, wordt deze werkwijze verder uitgerold over de andere stadsdelen en de diverse betrokken organisaties.

Page 10: Welten in praktijk maart 2014

10 Jaargang 9 - maart 2014

Uitbreiding vakgebiedSinds begin dit jaar is ook collega Martijn Roos actief binnen het vakgebied Schuld-hulpverlening. Met de komst van Martijn is de continuïteit op het gebied van het leggen en onderhouden van relaties én de acquisitie van nieuwe projecten en opdrachten gewaarborgd. Martijn zal binnenkort enkele dagen stage lopen bij de gemeente Tilburg om het vakgebied zelf te ervaren. Over enige tijd neemt Martijn bovendien in het project bij de gemeente Den Haag het stokje over van Karen Dekker in verband met zwangerschapsverlof.

Voor collega’s van Welten vond op dinsdagavond 18 februari een webinar plaats om iedereen ook via dit kanaal bij te praten over Wft Vakbe-kwaamheid en te polsen of ze over alle benodigde informatie beschikken. De opkomst van het online seminar was goed. Door de diverse polls was er de nodige interactie. Bovendien was er de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Deze vragen werden tijdens het webinar beantwoord.

Eigen studioWelten organiseerde eerder al een aantal webinars.

Het bespaart reistijd en -kosten, zonder afbreuk te doen aan het persoonlijke karakter.

Voor diverse doeleinden is dit het perfecte communicatie-middel. Om die reden wordt dit voorjaar voor het eerst een eigen studio op de Welten Campus in Vessem in gebruik genomen. Deze studio zal wordt gebruikt voor fotografie, filmopname ter ondersteuning van de opleidingen en webinars. Ook voor vaardigheidstrainingen op het gebied van virtuele communicatiekanalen zal de studio worden ingezet.

Voor respectievelijk de zesde en derde keer op rij ontving Welten het Cedeo-certificaat voor Maatwerk Bedrijfs- opleidingen en Open Bedrijfsopleidingen. Een uitgebreid klanttevredenheids- onderzoek staat centraal in de erkenningsprocedure.

Met betrekking tot de maatwerk opleidin-gen gaf 90% van de respondenten aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de opleidingen en de samenwerking. Over de open opleidingen waren alle ondervraagden tevreden tot zeer tevreden. Enkele quotes van de ondervraagden:

Maatwerk

“Welten is in staat om de behoefte op een juiste manier te vertalen naar een maatwerktraject.”

“Het was zeer afwisselend. Ook met externe sprekers en casuïstiek. Trainers van Welten weten goed te schakelen tussen beginners en gevorderden.”

Open

“Wanneer trainingen nodig zijn, kijken we als eerste bij Welten. Zij nemen veel uit handen en dat is, zeker bij grote groepen, erg plezierig.”

“De trainers hebben veel ervaring en zijn heel erg goed op de hoogte van de materie in het algemeen en de processen binnen onze organisatie. Tevens weet men de hele groep te binden en te boeien.”

Samenwerking met Stuurman Budget ControlStuurman Budget Control (SBC) is een innovatieve organisatie die voor enkele gemeentes het onderdeel coaching bij Schuldhulpverlening uitvoert. Indien SBC klanten begeleidt waarbij de financiële situatie complex blijkt te zijn (bijvoorbeeld met een eigen woning), schakelt zij Welten in. Zo werken we nu bijvoorbeeld samen bij de gemeente Hilversum.

Welten Webinar Wft Vakbekwaamheid

Welten wederom Cedeo-erkend

Page 11: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014 11In Praktijk

De Suriname Financiële Campus (SFC) reikte medio februari in Paramaribo de certificaten uit aan 256 personen die de eerste training ‘financiële dienst-verlening’ met succes volgden. De SFC is op opgezet door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) en ging in juli 2013 van start. De training is ontwikkeld in samenwerking met Welten International en lokale deskundigen uit de financiële sector.

SFC is een deelproject van het nationaal programma tot institutionele versterking van de financiële sector in Suriname en het vergroten van het financieel bewustzijn van Surinamers.

Moderne leermethoden en techniekenDe deelnemers aan de training zijn werkzaam bij banken, verzekeringsmaat-

schappijen, cambio’s, pensioenfondsen, spaar- en kredietcoöperaties en de Women Business Group. Met de module ‘financiële dienstverlening’ beoogt de CBvS het ontwikkelen van opleidings-programma’s gebaseerd op Surinaamse wet- en regelgeving. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de meest moderne leer-methoden en technieken.

De CBvS streeft ernaar om in totaal voor 1.200 personen uit de financiële sector deze basismodule te verzorgen. Momenteel worden vervolgtrainingen ontwikkeld, onder meer gericht op de verzekeringsbranche en meer specifiek op de juridische benadering van de financiële dienstverlening.

Suriname Financiële Campus

Eerste certificaten uitgereikt

Foto

grafi

e: C

BvS

Bankpresident Gillmore Hoefdraad tijdens de certificaatuitreiking: “Het financieel bewustzijn van de burgers bevordert de financiële stabiliteit en maakt sociaal economische ontwikkeling op nationaal niveau mogelijk.”

Page 12: Welten in praktijk maart 2014

12 Jaargang 9 - maart 2014

Naast het bieden van (interim) oplossingen en opleidingen, waarderen opdrachtgevers Welten steeds vaker omdat

op alle niveaus wordt meegedacht. Met een frisse blik signaleren Weltenaren vaak tal van kansen en mogelijkheden

binnen de organisatie of afdeling waarvoor ze op dat moment werkzaam zijn. Voor de opdrachtgevers zijn dit niet zelden

zeer waardevolle signalen die de professionals graag met ze delen. Het ‘hoofd-om-de-deur-advies’ noemt Welten dit.

Hoofd om de deur bij a.s.r. Verzekeringen

“Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noice before defeat.”

Met dit citaat van de Chinese generaal en schrijver Sun Tzu opende Weltenaar Martijn Cissen zijn hoofd-om-de-deur-advies (HODDA) voor a.s.r. Verzekeringen. Martijn werkte het laatste halfjaar van 2013 met veel plezier bij a.s.r. Verzekeringen in Utrecht als beheerder binnen het team Automotive. Hij was onder meer verant-woordelijk voor de nazorg bij schade-afwikkeling en bood algehele administratieve ondersteuning bij het beheer van de portefeuille. Tijdens het laatste werkoverleg

met de groep Beheer van het Team Automotive kondigde hij zijn HODDA aan.

VerbeterkansenGedurende zijn opdracht signaleerde Martijn vooral positieve zaken. Zijn algemene conclusie was dan ook dat er van ‘tactics

without strategy’ absoluut geen sprake is. Wel kwam hij met een aantal verbeter-kansen. Hij gaf a.s.r. in zijn advies wat handreikingen (tactics), waarmee een overwinning makkelijker en sneller bereik-baar is. Hieronder in grote lijnen het HODDA van Martijn.

StrategyDe doelstellingen zijn heel duidelijk en het beleid is goed vastgesteld. Soms lijkt men te veronderstellen dat wanneer het beleid eenmaal is gecommuniceerd, het voor iedereen duidelijk is en blijft. De praktijk leert vaak anders.

Kracht van herhalingDe medewerkers krijgen dagelijks veel informatie te verwerken. Het is niet zo verwonderlijk dat beleidslijnen vaak net zo eenvoudig vergeten worden als ze worden geïntroduceerd. Daarom is het belangrijk het beleid intern zo veel en zo vaak mogelijk uit te dragen. Kies daarbij een toonzetting waaruit blijk dat je elkaar wilt helpen en waarbij de samenwerking voorop staat.

Evalueren en aanpassenBeleid is bovenal een dynamisch geheel en zal dan ook met regelmaat opnieuw beoordeeld en waar nodig aangepast moeten worden.

Beheer en routeMartijn is erg onder de indruk van de wijze waarop bij a.s.r. de nazorg en naselectie zorgvuldig worden uitgevoerd en toegepast. In zijn HODDA geeft hij een aantal mogelijke verbeterpunten aan. Deze extra handelingen kosten weliswaar wat tijd, maar werken direct door op het rendement van de portefeuille en verdienen om die reden meer aandacht.

TacticsBij de doorvertaling van de strategy richting de klant speelt de communicatie naar buiten toe een belangrijke rol.

Actief communicerenHet is beter niet slechts een e-mailbericht te sturen, maar deze vooraf te bespreken met de klant. Dit geldt met name voor berichten waarin meegedeeld wordt dat de polis moet worden aangepast wegens het schadeverloop. De boodschap wordt op die manier persoonlijk toegelicht en voorkomt miscommunicatie.

Benadrukken samenwerking Tot slot formuleerde Martijn een aantal punten om de samenwerking met de tussenpersonen beter te benadrukken.

De frisse blik van Martijn

het DNA van Welten

De mens centraal

No-nonsense

Altijd door passiegedreven

Ook het hoofd-om-deur-advies past binnen het DNA van Welten

Welten streeft naar een grote mate van professionaliteit. Door ervaring, creativiteit, innovatie en vooral door te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, halen wij het beste uit ons zelf. Weltenaren denken in oplossingen vanuit de passie om de beste zijn.

De redactie van Welten In Praktijk vroeg Teammanager Danny Dijkman van a.s.r. om een korte reactie.“De bevindingen en het advies van Martijn zijn voor ons herkenbaar en waardevol. Zeker ook waar het de kracht van herhaling betreft. Het is prettig wanneer iemand van buiten de organisatie zijn ervaring met ons deelt. Daar gaan we in de toekomst zeker iets mee doen.”

Page 13: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014 13In Praktijk

Het is mijn eerste stagedag. Hier keek al een tijdje naar uit. Ik mag

me op de Welten Campus melden voor de start van mijn CEO-stage;

om 10.00 uur om precies te zijn. ‘Nette tijd, niets mis mee’, hoor ik je

denken. Helaas gaan sommige studentenwekkers pas na 09.00 uur af,

met als gevolg dat ik tegen 11.00 uur op de campus arriveer.

Geen goede start en meteen een van mijn grote minpunten ontrafeld.

De switch van studenten- naar bedrijfsleven is nog niet helemaal

gemaakt. This is my wake up call!

Twee weken zijn inmiddels verstreken. Ik heb eerst meegekeken op de interne afdelingen van Welten en ik volg een basisopleiding waarmee ik mijn Wft’s snel hoop te halen. Twee leerzame weken, op meerdere vlakken.

MaximaalOm het maximale uit deze stage te halen voor een kansrijke carrière, moet ik keuzes maken waarvoor zaken moeten wijken. In mijn geval zal dit deels ten koste gaan van mijn sociale leven. Gelukkig heb ik wel sterk het vermoeden dat deze ervaring het veel meer dan waard is.Tijdens de CEO Challenge merkte ik al dat de sfeer op de campus erg prettig is. Direct ook tijdens mijn eerste week valt op hoe betrokken iedereen is. Mijn nieuwe collega’s laten me op een enthousiaste manier kennismaken met Welten en ze zijn allemaal behulpzaam.

Week twee stond vooral in het teken van de generieke opleiding die ik met tien trainees volg. Een erg leerzame en intensieve week, waarin de combinatie van kennis, inzicht en toepassing voorop staat.

Echte stageDe échte stage begint na de opleidings-weken. Dan loop ik mee met Cees. Dit betekent dat zijn agenda ook mijn agenda wordt en dat mijn leven als student plaats maakt voor het serieuze werk. Ik heb erg veel zin in de leerzame tijd die nu aanbreekt en ik ben benieuwd wat er de komende maanden op mijn pad komt.

Door: Job Segeth, CEO Stagiair

Van het Welten Blog …

Wake up call

Volg de stage van Job op www.welten.eu/blog

Page 14: Welten in praktijk maart 2014

14 Jaargang 9 - maart 2014

Onze trainers

Rondleiding inMuzieum Nijmegen tijdens bijeenkomst voor

Weltenaren die 5-jarig jubileum vieren.

Helen en Jean-Pierre 10 jaar in dienst

Creatieve versiering van Welten tas

door Neel Fleuren, CAPTER

Welten wijze in beeld

Welten in brailleschrift -Muzieum

CEO Stagiair Job bekijkt het menu.

Bij aanvang stage volgt hij de opleiding

en dus ook de kookworkshop.

CAPTER in brailleschrift - Muzieum

Lol in de keuken

1e opleidingsgroep dit jaartijdens kookworkshopop de campus

De nieuwe traineeshebben er zin in.

Page 15: Welten in praktijk maart 2014

Jaargang 9 - maart 2014 15In Praktijk

Meepraten over dit onderwerp? Ga naar www.welten.eu/blog.

Zit de sector nog wel te wachten op 50-plussers; of ze nu fit zijn of niet? Een retail adviseur van deze leeftijd is een uitzondering, terwijl een CEO van bijna 70 jaar wel weer kan. Waarom? En waarom zijn hypotheekadviseurs van 50+ eerder uitzondering dan regel?

Veranderende wereldHet kostenaspect speelt daarbij zeker een rol. Zo is er een accountantskantoor dat als beleid heeft een (te) oude maat om te ruilen tegen twee jongeren voor dezelfde prijs.Er is echter meer aan de hand. Steeds vaker komt het voor dat de nieuwe, snel veranderende wereld, niet meer aansluit bij de competenties en voorkeur van de oudere generatie. Dit heeft als gevolg dat medewerkers uit deze categorie niet meer gelukkig zijn in hun rol en daardoor in de ogen van de manager onvoldoende functioneren. En dan ontstaat een lastige situatie voor de medewerker die nog 10 jaar heeft te gaan tot aan zijn pensioen.

Van de werkgever wordt verwacht dat deze op zijn minst passend werk, opleiding en begeleiding biedt. Helaas is er vaak geen passend werk dat wel aansluit bij de mogelijkheden van senior medewerker. Bovendien vereist het ook medewerking van de betreffende collega.

AfscheidIn dit soort situaties kan de werkgever niet anders dan het pad te bewandelen van het afscheid. Immers, bij het niet aansluiten

van de competenties en behoefte van de werkgever, kan deze er alleen nog voor kiezen om vanwege bedrijfseconomische redenen afscheid te nemen. Kostbaar voor de werkgever, maar op de lange termijn de enige, juiste optie. Helaas voor werknemer in kwestie een emotionele optie, temeer omdat diens kansen op de arbeidsmarkt erg klein zijn.

Bij Welten werkt dit niet anders en ook wij hebben collega’s die terugkijkend uitstekend en naar volle tevredenheid hebben gefunctioneerd. Wanneer we echter kijken naar vandaag en richting de toekomst, is er soms de pijnlijke constatering dat wat in het verleden was, nu niet meer geldt. Ik onderken het probleem en denk al enige tijd na over een goede oplossing voor deze doelgroep. Zowel voor Welten als voor de betreffende collega’s en ook voor de samenleving. Een win-win-win situatie dus.

Afscheid nemen is voor de werkgever rationeel; hij kent de rekening. Voor de medewerker emotioneel; voor hem breekt een tijd aan van enorme onzekerheid. Voor de samenleving een kostenpost. De kans is immers groot dat de financiële gevolgen van het afscheid ten volle voor rekening van Vadertje Staat komen.

Alternatief werk vinden is voor de werkgever al moeilijk genoeg. Bovendien staat het vaak niet in verhouding tot het salaris. Een hypotheekadviseur met 30 jaar ervaring die zijn rol niet meer aan kan, maar wel

zeer bekwaam is om conciërge te worden, is prachtig… maar voor de werkgever niet te betalen.

Win-win-winIk stel voor in dit soort situaties een bijdrage van de Staat te vragen. Nog even het voorbeeld van de hypotheek-adviseur die conciërge wordt. Stel dat – gelet op het alternatieve werk - 70% van de loonsom bedrijfseconomisch verant-woord is, dan pleit ik voor een aanvullende uitkering van 30% voor de werknemer. De werkgever kan de medewerker in dienst houden met passende taken én met een reductie van salaris naar de maatstaven van het alternatieve werk.

Wij zijn gewend dat bij ontslag de werkgever een suppletie uitkeert – meestal in de vorm van een eenmalige uitkering. Waarom draaien we het niet om? De medewerker blijft in dienst, zei het tegen een lager salaris en de uitkeringsinstantie zorgt voor de suppletie. Medewerker blij, want hij behoudt baan met passend werk. Werkgever blij omdat hij geen afscheid hoeft te nemen van een gemotiveerde medewerker. Vadertje Staat blij want in plaats van 70% wordt slechts 30% uitgekeerd. En dus win-win-win!

Door: Cees Welten

Column

Houdbaarheidsdatum in financiële sector

Zet televisie of radio aan en in ieder blok met commercials komt

minimaal één uiting voorbij waarin het gaat over fitte, actieve, gezonde

50-plussers. Maar hoe is het met deze energieke groep mensen gesteld

in een professionele omgeving?

Page 16: Welten in praktijk maart 2014

16 Jaargang 9 - maart 2014 In Praktijk

Welten In Praktijk ontvangen? Welten In Praktijk niet meer ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]

Redactie: Marcelle van Vlerken Yvette Vromans

Tekst: Marcelle van Vlerken Yvette Vromans

Fotografie:Diverse Weltenaren

Realisatie:Bek | www.bek.nl [email protected] | Veghel

www.linkedin.com/company/welten

www.twitter.com/welten_vessem

www.facebook.com/werkenbijwelten

Colofon > [email protected]

Jesper (van origine hordeloper) behaalde op de 400 meter vlak een nieuw persoon-lijk record van 46,91 seconden en bleef daarmee slechts 0.11 seconden verwijderd van de WK-limiet. Het is de derde Nederlandse tijd ooit gelopen. Jesper, die vorig jaar op deze afstand won met een tijd van 47.28, moest zijn

meerdere erkennen in een ‘knotsgekke’ Bram Peters (46.71). Desalniettemin een topprestatie van Jesper die respect heeft voor de winnaar van het goud.

Goede start: 3 keer 1e in januariHet indoorseizoen begon in januari sowieso al goed voor Jesper. In Dortmund liep hij zowel op de 200 als op de 400 meter de snelste tijd en in Bordeaux was de Weltenatleet zijn concurrenten te snel af op de 400 meter horden. Als enige bleef Jesper met een tijd van 50.88 onder de 51 seconden!

Het Omnisport Apeldoorn vormde in het weekend van

22 en 23 februari voor de zesde keer het strijdtoneel

voor de Nederlandse Kampioenschappen Indooratletiek

Senioren. Weltenatleet Jesper Arts liep een geweldige

400 meter finale.

Zilver voor Weltenatleet Jesper Arts

Jesper is van origine specialist 400 m horden

Jesper en Welten Gezien zijn ambities past Jesper heel goed bij Welten. Welten investeert graag in jonge, gemotiveerde talenten die aan het begin staan van een sportieve loopbaan, maar niet de (financiële) middelen hebben de sport op topniveau te kunnen beoefenen.

Wil je de prestaties van Jesper volgen? Kijk dan op www.jesperarts.nl. Of volg Jesper op Twitter @Jesper_Arts.

Vlieg een keer mee!Wil jij ook een door de lucht zweven en het gevoel ervaren dat collega Merijn op pagina 4 omschrijft?

Dit is jouw kans. Stuur voor 15 april 2014 een e-mail naar [email protected]. Welten verloot onder de aanmeldingen vijf vluchten. De gelukkigen vliegen mee in een tweezitter met een ervaren piloot van TZC.