WellnesSelect Lente 2011

8
WELLNES Tijd voor jezelf in de Pfalz Het goede van zout Ontspannende stop langs Route du Soleil Sanadome JAARGANG 1 1 NUMMER 1 1 LENTE 20 11 1

description

Wellness magazine met informatie over wellness, wellnessbestemmingen en speciale arrangementen.

Transcript of WellnesSelect Lente 2011

Page 1: WellnesSelect Lente 2011

WELLNES

Tijd voor jezelf in de PfalzHet goede van zoutOntspannende stop langs Route du Soleil

Sanadome

J A A R G A N G 1 1 N U M M E R 1 1 L E N T E 2 0 1 1

1

Page 2: WellnesSelect Lente 2011

WellnesSelect geeft informatie en tips over wellness in binnen- en buitenland.Een gezonde leefstijl issteeds belangrijker om je goed te voelen en gezond ouder te worden.Wellness bevat alle ingrediën-ten voor deze gezonde leefstijl: Beweging,Voeding en Ontspanning.WellnesSelect geeft inspiratie enpraktische tips om invulling te geven aan een gezonde leefstijl.We schrijven over het ruime en geva-rieerde aanbod met als overeenkomst:kwaliteit.Onze selectie is gemaakt op ondermeer de kwaliteitvan de locatie, behandelingen en gekwalificeerde medewerkers.VandaarWellnesSelect!

Op de website www.wellnesselect.nl vindt u aanvullende informatie over de genoemde wellnesshotels, kuuroorden, bestemmin-gen en arrangementen. Op de website kunt u direct boeken. Op uw gezondheid!

Sanadome, bron van ontspanningSanadome kan wel de grootste bron van ontspanning genoemd worden.Niet alleen letterlijk vanwege het thermaal water uit eigen bron,maar ook dankzij de vele wellnessmogelijkheden.

Tijd voor jezelf in de PfalzDe stress van alledag achter u laten en uzelf even opladen.Dat is tijd voor jezelf in Rheinland-Pfalz.

Wellnesstips voor CitytripsWaan u in Marrakech tijdens een bezoek aan de Zeïn Oriental Spain hartje Brussel, duik in het bier in het prachtige Praag of kies vooreen romantische wellnessbreak in Zagreb!

Het goede van zoutZouttherapie en zoutgrotten zijn één van de trends voor 2011.En dat is niet voor niets! Zouttherapie werkt ontstressend enbovendien verlichtend bij vele klachten.

Kuuroord van de maand: VittelOntspannende stop langs de Route du SoleilVoor een ontspannende break of als tussenstop onderweg naar het zuiden isVittel een echte aanrader. Het be-kende bronwater wordt niet alleen gebruikt om te drinken, maar ook in het kuuroord ingezet. Het bronwatergeeft ontspanning en verlichting bij diverse aandoeningen aan bijvoorbeeld de stofwisseling en het bewegings-apparaat. Les Thermes de Vittel is in 2010 geheel vernieuwd en biedt drie nieuwe afdelingen waaronder eenOosterse met hammam, een Scandinavische met sauna’s, ijsfontein en belevenisdouche en een wildwatererva-ring met jacuzzi’s. Op het prachtige terras geniet u comfortabel van de zuivere lucht.

Geschiedenis in ontspannen gezondheidIn het begin van de 20ste eeuw ontwikkeldeVittel zich tot een sportief en dynamisch kuuroord. De thermen,de renbaan, de golfbanen, het casino, de biologische (moes)tuin Jardins de la Terre en het Parc AventuresmakenVittel tot op de dag van vandaag een gewaardeerde plek waar het aangenaam toeven is!

Vittel voor levensgenietersLogis l’Orée du Bois ligt in de natuur vlakbij de Thermen. Het hotel beschikt zelf ook over zwembad,hammam en sauna.Arrangement incl. overnachting, ontbijt en toegangVittel Thermal Spavanaf € 122,- voor 2 personen.Vittel ligt op circa 5 uur rijden vanaf Utrecht, vlak langs de Route du Soleil.

WELLNESSELECT LENTE 2011

WELLNES

In deze Lente-editie van WellnesSelect

3

45

6

Kijk opWellnesSelect.nl voor aanvullende informatie en arrangementen.

Tip!

Page 3: WellnesSelect Lente 2011

Sanadome, bron van ontspanning

LENTE 2011 WELLNESSELECT

Sanadome kan zondermeer de grootste bron van ontspanning genoemd worden.Niet enkel vanwegehet thermale water uit eigen bron,maar ook dankzij de vele wellnessmogelijkheden.Sanadome biedtvoor elk wat wils: van een dagje wellness, een wellnessweekend tot een complete kuur om het lijf ende geest weer op te laden.

- Toegang tot het Thermenlandschap- Lente smoothie- Kraxenofen, een stoombehandeling in geurende

hooikruiden- Gebruik badjas en handdoeken- Cadeau: Sanadome badslippers

€ 47,50 p.p.Kijk op WellnesSelect.nl voor de speciale extrabehandelingen voor detox (ontgifting), droge huiden gevoelige spieren en gewrichten.

WellnesSelectlentearrangement

DeThermenAlle baden in de Thermen van Sanadome zijn voorzien van mi-neraalrijk thermaal water uit eigen bronnen:een zoetwaterbronen een thermale zoutwaterbron (70 en 700 meter diepte). Dethermale zoutwaterbron is door het 'Deutscher Bäderverband'gekwalificeerd als een Jodide houdende thermaal sole (zeerzout). Zoals u ook verderop in dit magazine leest, is dit bijzon-der heilzaam voor verschillende klachten en ontstressend.

Sanadome biedt een ruime keuze aan baden. Een thermaal bin-nenbad met whirlpools en massagestralen, een thermaal buiten-bad met onder andere jetstream en onderwater massagestralen,een zoutwaterbad met Dode Zee-effect en warmwaterbaden.Het warme water van 37°C zorgt voor een diepe ontspanning enheeft een positieve invloed op de spieren en gewrichten.De ther-men zijn enkel te bezoeken in badkleding.

Van gelaatsbehandelingen totwellnessrituelenSanadome biedt een ruime keuze aan wellnessbehandelingenen -rituelen.Onderga een eeuwenoude traditie uit de Oosten-

rijkse Kraxenofen: een stoombehandeling in geurende hooi-kruiden. Of maak een reis over zeeën en oceanen tijdens deIndocéane Ritual.

Ontspannende kuurbadenEen speciaal kuurbad van fijnkorrelig warm zand van ca. 50 °Czorgt voor intense ontspanning. Het zand sluit nauw om uwlichaam, afgeschermd door een dun katoenen vlies. Door dedirecte warmte werkt het verlichtend bij spieren gewrichts-klachten. In dit bijzondere zandbad of speciale waterbed wordtuw lichaam ‘verpakt’ in een waardevolle pakking. Speciaal af-gestemd op uw huid en behoefte. Er zijn pakkingen voor eennormale, (zeer) droge huid, maar ook pakkingen met ontslak-kende werking of pakkingen die zeer geschikt zijn voor perso-nen met gevoelige spieren en gewrichten.

3

Kijk opWellnesSelect.nl voor aanvullende informatie en arrangementen.

Page 4: WellnesSelect Lente 2011

Stress kan vele oorzaken hebben, maar nog meer gevolgen!Zowel mentaal als fysiek ontspannen is belangrijk in alle stadiavan stress.De stress van alledag even achter u laten en uzelf op-laden is dus heel verstandig. Dat is tijd voor uzelf in Rheinland-Pfalz. Slechts op vier uur rijden vanaf Utrecht.

IchZeit in Rheinland-PfalzIn deze regio is wellness een traditie van meer dan 2000 jaar.Al in de tijd van de Romeinen werd voor ontspanning een be-zoek gebracht aan een van de thermen of badhuizen. Deze2000 jaar oude traditie is vertaald naar de hedendaagse tijd enwensen met het speciale IchZeit-aanbod in de wellnesshotelsen kuuroorden.

Echte IchtZeit (tijd voor uzelf) wordt hier vertaald naar spe-cifieke programma’s waarbij de innerlijke balans, zowel men-taal als fysiek, wordt behouden of hersteld.Tijdens het verblijf,maar ook wanneer u weer thuis bent. Programma’s bieden

een combinatie van behandelingen in het wellnesscentrum enactiviteiten. Bijvoorbeeld een workshop over voeding, tipsvoor ontspanning of een ontspannen kennismaking met yogaof Qi Gong.

Kwaliteit staat vooropDe deelnemende hotels aan het IchZeit-programma zijn ge-selecteerd op hoogwaardige criteria. Zo hebben de hotels eenrustige ligging in de natuur,minimaal 3 sterren en een ambiancedie rust en welbevinden uitstraalt. In de keuken worden vooralregionale seizoensproducten gebruikt. Aan de wellnesscentraworden criteria gesteld die te vergelijken zijn met die vanWellness Stars.

Druk, druk, druk ... ofwel: stress. De ene keer watmeer dan de andere keer,maar iedereen heeft erwel eens last van.Problemen op het werk,het ver-lies van een dierbare, gebrek aan echte socialecontacten of gewoon drukte zonder echt aanwijs-bare reden.

Tijd voor jezelf in de Pfalz

WELLNESSELECT LENTE 2011

IchZeit zelf ervaren? Met onderstaand arrangementbent u er even helemaal uit!Natuurlijk in balans-arrangement in Hotel ZugBrücke in Höhr-Grenzhausen: incl. 2 overnachtingen met ontbijt,4-gangen diner, vrij gebruik van het Aviva Balance center en dagelijks ontspannings- en activiteitenprogramma.

Vanaf € 269,- per persoon.Hotel Zugbrücke ligt in het Westenwald op circa tien minuten van Koblenz. Naast het hotel ligt het startpunt voorverschillende wandel- en nordic walking routes.

IchZeit, ontstressen op slechts vier uur afstandIchZeit biedt diverse arrangementen om te onthaasten. Deze arrangementen vindt u op www.ichzeit.info.Rheinland-Pfalz is een paradijs voor wandelaars en fietsers, maar eveneens een bekend wijngebied.

4

Kijk opWellnesSelect.nl voor aanvullende informatie en arrangementen.

Page 5: WellnesSelect Lente 2011

LENTE 2011 WELLNESSELECT

WellnessTips voor CityTrips

Kijk opWellnesSelect.nl voor speciale arrangementen naar deze steden!

Authentieke Marokkaanse hammam in hartje BrusselIn een voormalig Koninklijk Pakhuis is de Zeïn Oriental Spa gevestigd. In de 400 m² grote hammam waant u zich in Marrakech.Deze oosterse spa beschikt ook over een kapsalon en schoonheidssalon maar de hammam met haar rituelen staat centraal.

Begin aan een ontdekkingsreis die 1,5 tot 5 uur kan duren. Bij ontvangst wordt er gevraagd naar uw wensen en wordt er eenprogramma op maat samengesteld. Er is van alles mogelijk: massage met zwarte zeep, scrub of pakking met zwarte zeep ofrasulmodder. De kleizeep Rasul uit Marokko is rijk aan magnesium en ijzeroxide en is 100% natuurlijk. EenVIP-behandeling in eenprivé-ruimte is ook mogelijk.

De hammam is dagelijks geopend, maar niet altijd gelijktijdig geopend voor mannen en vrouwen. Op WellnesSelect.nl vindt uactuele informatie.

Bezoek een bierspa tijdens citytrip PraagMet de ligging aan de Moldau en de prachtige architectuur is Praag één van de mooiste steden in Europa. De historische binnen-stad laat alle architectonische stijlen zien. Een wandeling door Praag is alsof je door verschillende eeuwen wandelt.

Bier is de nationale drank vanTsjechië maar deTsjechen drinken het niet alleen… er kan ook in het bier gebaad worden! Een bier-bad is niet alleen ontspannend maar heeft ook een positief effect op de (droge) huid, uw spieren en het immuunsysteem. In hethistorisch centrum van Praag bevindt zich de Pivní Lázné Zoto Beer Spa. Na het bierbad is het heerlijk ontspannen op een hooi-bed waarna Praag weer in alle pracht op u wacht.

WellnessBreak in romantisch ZagrebOp slechts twee uur vliegen ligt Zagreb:een moderne stad met historische kern;charmante cafés; stijlvolle restaurants en vele musea.Gelegen aan de voet van het natuurpark Medvednica en met haar vele parken is Zagreb ook een groene stad. Struin door de par-ken en de historische binnenstad en sla zeker de stadsmarkt Dolac niet over, met de bloemenmarkt en overdekte vlees- en vis-markt.Kroatië heeft een kuurtraditie én een groot aanbod aan wellnesshotels. HetWestin Hotel Zagreb biedt een uitgebreide fitness ensfeervol wellnesscenter met zwembad en sauna. De holistische massage is een aanrader. De therapeutes zijn opgeleid om ver-schillende technieken toe te passen afgestemd op uw behoeften en wensen.Ook in de hotelkamer staat wellness centraal met hetHeavenly Bed en Heavenly Shower!

51

2

3

Page 6: WellnesSelect Lente 2011

De kracht van natuurlijk zouthoudendbronwaterWarm zouthoudend bronwater vindt zijn werking in de combi-natie van temperatuur, waterdruk, opwaartse druk, de water-weerstand en mineralen.

In de loop van het ontstaan van de aarde werd een deel van hetzeewater in ondiepe bekkens van de overige oceanen gescheiden.Dit zeewater verdampte en liet hoge geconcentreerdheid mine-ralen achter. Natuurlijke waterarmen stuiten op deze zeewater-afzettingen en deze lossen door de aardwarmte in het water op.Met als resultaat het natuurlijk zouthoudend bronwater.We-reldwijd zijn er vele plekken waar dit natuurlijk zouthoudendebronwater wordt geboord.De resultaten hebben uiteenlopendezoutconcentraties, samenstellingen en temperaturen.We spre-ken van zouthoudend bronwater bij een zoutgehalte vanaf 1,4%(14 gr per liter).

Bronwater met vele kwaliteiten!Zoutwaterbaden worden volgens eeuwenoude tradities ingezetbij de behandeling van reumatische aandoeningen en bij klach-ten aan het bewegingsapparaat. De opwaartse druk maakt dathet bewegen gemakkelijker gaat. In Nederland heeft Sanadomeeen zoutwaterbad en over de grens in Duitsland zijn diversethermale baden met zouthoudend bronwater: de SoleThermen.Bad Sassendorf, Bad Salzuflen en Bad Reichenall met zouthou-dend Alpenwater zijn enkele voorbeelden.

Het heilzame effect van het zoute water op huidaandoeningenwordt met name veroorzaakt door de regenererende en remi-neraliserende eigenschappen van het zouthoudende bronwater.Daarnaast is het inademen van de zoute lucht met name heilzaambij klachten aan de luchtwegen.Het Salinendal in het Duitse Pfalz,(met de kuuroorden Bad Kreuznach en Bad Münster) wordt welhet grootste inhalotorium van Europa genoemd. In dit dal wordtde zoutbevattende lucht door de zogenaamde ‘Gradierwerke’verstuift, hetgeen een positieve invloed heeft op de ademhaling.

Zouttherapie is al eeuwenlang een traditie in Oost-Europa maar de laatste jaren wordt het in meer-dere landen toegepast, mét succes. Zo vindt u zoutgrotten steeds vaker in wellnesscentra. Ook deweg naar thermale baden met sterk zouthoudend water wordt steeds vaker gevonden.Niet verwon-derlijk, want zouttherapieën verlichtten klachten aan de luchtwegen en de huid.Het werkt eveneensverlichtend bij gewrichtspijn en reumatische aandoeningen.Daarnaast is het ontstressend.Niet voorniets is een wandeling in de zeelucht langs het strand ontspannend!

WELLNESSELECT LENTE 2011

OpWellnesSelect.nl vindt u meer informatie over de genoemde kuuroorden.

Dode Zee, de grootste natuurlijkespa ter wereldMet een ligging van meer dan 400 meter onder zeeniveau is de Dode Zee een geliefde bestem-ming voor zouttherapie. Het zout van de Dode Zee wordt bovendien vaak gebruikt in zoutgrottenzoals in de SpessartTherme van Bad Söden-Salmünster.Het zoutgehalte in deze zeezoutgrotten is maar liefstnegen keer hoger dan dat van zeewater. Een verblijf van 45 minuten in deze zoutgrot geeft hetzelfde effect alsdrie dagen inademen aan zee! Er is ook een speciale ruimte voor kinderen met speelgoed.

6

Het goede van zout

Page 7: WellnesSelect Lente 2011

Bad Sassendorf, één van de meestbekende Duitse zoutthermen

LENTE 2011 WELLNESSELECT

Kijk opWellnesSelect.nl voor aanvullende informatie en arrangementen.

Maritim Hotel Schnitterhof ligt midden in het kuur-park en beschikt over een wellnesscentrum metzwembad, sauna- en fitnessgedeelte. Het arrangementis inclusief 2 overnachtingen, ontbijt, diner, gebruikwellnessfaciliteiten en 1 dag toegang Sole Therme –

vanaf € 185 p.p.Bad Sassendorf is een erkende geneeskrachtige zout-water- en modderbadplaats op circa 2,5 uur rijden vanUtrecht.

3-daags BadSassendorf-arrangement

Ervaar het weldadige zoutwater in de SoleTherme. Dit ther-maalbad met zoutwater van 33 graden Celsius is dé plek om teontspannen. U vindt hier naast het thermaalbad ook een uitge-breid saunalandschap. In de zeezoutgrot kunt u de heilzamewerking van het zout zelf ervaren. In het wellnesscentrum vandeze thermen met 4 Wellness Stars kunt diverse gelaats- enlichaamsbehandelingen boeken.Bad Sassendorf heeft een naam hoog te houden als bestemmingvoor een wellnessvakantie, maar ook bij verlichting van huid-klachten en ademhalingsaandoeningen, evenals bij het verlichtenvan spier- en gewrichtsklachten. In de klinieken en het therapie-centrum worden hydrotherapie, massages, inhalaties en badenaangeboden waarbij de natuurlijke geneesmiddelen, het zout-houdend water en modder worden toegepast.Het water wordtonder meer in de vorm van baden en inhalaties toegepast. Demodder ervaart u in een warme of koude pakking, als modder-bad of tijdens een moddermassage.

3

COLOFONWellnesSelect is een uitgave vanInterAction Leisure & Wellness Communication BV.Postbus 60295 – 1320 AH AlmereT. 035-2011 227 – www.interaction.nlContactpersoon:Yvonne de Boer

© InterAction Leisure & Wellness Communication BV. Niets uit deze uitgave mag, op welke wijze ook, verveelvoudigd worden zonder schriftelijke toestemmingvan de uitgever. WellnesSelect is niet wettelijk aansprakelijk voor eventuele onjuistheden in deze uitgave.

7

Page 8: WellnesSelect Lente 2011

������������

����������������� ���

��&������������#����� ���#������#�!����������&����������������'�!���#������ �$����#�������

�����������!���&���������������#�!��� �������$�������#��!������������!���������$����� ���������� ����$���#��&������������ "�������� !%����� ����� �����

���������"��!%�������"��������������� �����!������������&����!��"� !����!$�����#����#��&��������������!���

�������������"�!���$���������������������������!������ !����#������!����!��������#�����!���� �!����������!������� ��!�������� �"��� ��$����� ����""��������!�� ���!����

����������������!����$$$�!����������