weekbulletin 06 -2013

7
23-06 07/02/2013- 21/02/2013 AGENDA: Donderdag 7 feb. CITO Eindtoets groepen 8 (dag 3) Schooladviezen voor de kinderen in groep 8 gaan mee. Vrijdag 8 feb. Carnavalsviering in de groepen ’s middags ROOSTERVRIJ voor ALLE GROEPEN i.v.m. het begin van de Voorjaarsvakantie - 12.00 u.: begin VOORJAARSVAKANTIE Zaterdag 9 feb. Zondag 10 feb. CARNAVAL Maandag 11 feb. Voorjaarsvakantie t/m vr. 11 feb. Dinsdag 12 feb. 13.30 u.: verzamelen voor de kinderoptocht Woensdag 13 feb. As-woensdag Donderdag 14 feb. Vrijdag 15 feb. Zaterdag 16 feb. Zondag 17 feb. Maandag 18 febr. Hoofdluiscontrole door het LOT-team in ALLE groepen Dinsdag 19 febr. 16.00 u. 17.00 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) 19.00 u. 20.30 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) ‘belevingsavond’ (1) vormelingen (loc. zaaltje achter H. Hart kerk) Woensdag 20 febr. 13.00 u. 14.30 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) Donderdag 21 febr. maandoverzicht 7 komt uit 16.00 u. 17.00 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) 19.00 u. 20.30 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) Vrijdag 22 febr. HERINNERING .. PRIKACTIE LEERPLICHTAMBTENAAR ..HERINNERING Geachte ouders/verzorgers, Graag wil ik u onderstaande informatie doorgeven die de leerplichtambtenaar ons de- ze week heeft toegestuurd. ------------------------------------------------------------ De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. De leerplichtambtenaren van het RBL houden ook dit jaar weer een prikactie. Deze keer wordt er op 8 februari gecontro- leerd. De opzet is zoals voorheen. Aanpak Voor 10.00 uur worden alle twijfelachtige ziekmeldingen en gevallen van ongeoor- loofd schoolverzuim bij het RBL gemeld. Het gaat dan om: 1. kinderen die niet zijn afgemeld en dus onbekend afwezig zijn.

description

weekbulletin 06 -2013

Transcript of weekbulletin 06 -2013

23-06 07/02/2013- 21/02/2013

AGENDA: Donderdag 7 feb. CITO Eindtoets groepen 8 (dag 3)

Schooladviezen voor de kinderen in groep 8 gaan mee.

Vrijdag 8 feb. Carnavalsviering in de groepen ’s middags ROOSTERVRIJ voor ALLE GROEPEN i.v.m. het begin van de Voorjaarsvakantie - 12.00 u.: begin VOORJAARSVAKANTIE

Zaterdag 9 feb.

Zondag 10 feb. CARNAVAL

Maandag 11 feb. Voorjaarsvakantie t/m vr. 11 feb. Dinsdag 12 feb. 13.30 u.: verzamelen voor de kinderoptocht

Woensdag 13 feb. As-woensdag

Donderdag 14 feb.

Vrijdag 15 feb.

Zaterdag 16 feb.

Zondag 17 feb.

Maandag 18 febr. Hoofdluiscontrole door het LOT-team in ALLE groepen

Dinsdag 19 febr. 16.00 u. – 17.00 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) 19.00 u. – 20.30 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak)

‘belevingsavond’ (1) vormelingen (loc. zaaltje achter H. Hart kerk) Woensdag 20 febr. 13.00 u. – 14.30 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak)

Donderdag 21 febr. maandoverzicht 7 komt uit 16.00 u. – 17.00 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak) 19.00 u. – 20.30 u.: Adviesgesprekken groepen 8 (op afspraak)

Vrijdag 22 febr.

HERINNERING .. PRIKACTIE LEERPLICHTAMBTENAAR ..HERINNERING

Geachte ouders/verzorgers, Graag wil ik u onderstaande informatie doorgeven die de leerplichtambtenaar ons de-ze week heeft toegestuurd. ------------------------------------------------------------ De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. De leerplichtambtenaren van het RBL houden ook dit jaar weer een prikactie. Deze keer wordt er op 8 februari gecontro-leerd. De opzet is zoals voorheen.

Aanpak Voor 10.00 uur worden alle twijfelachtige ziekmeldingen en gevallen van ongeoor-

loofd schoolverzuim bij het RBL gemeld. Het gaat dan om: 1. kinderen die niet zijn afgemeld en dus onbekend afwezig zijn.

2. kinderen die geen toestemming hebben gekregen voor de afwezigheid: de ouder heeft verlof bij u aangevraagd maar niet gekregen. De kinderen zijn vervolgens of afwezig of ziek gemeld;

Belangrijk: bij de ziekmelding dient het verblijfadres van het kind te worden door-gegeven! De controle door de leerplichtambtenaar zal namelijk op het verblijf-adres van het kind plaatsvinden. Wanneer de leerplichtambtenaar bij een contro-lebezoek aan huis niemand thuis aantreft, dan wordt dus zonder meer proces-verbaal tegen de ouders opgemaakt. De ouders krijgen dan niet eerst een waar-schuwing.

3. afmeldingen van leerlingen waarbij de directie vraagtekens plaatst.

De leerplichtambtenaren van het RBD kunnen dan gericht gaan controleren. Vanaf 10.00 uur zullen de leerplichtambtenaren de gemelde leerlingen thuis gaan bezoeken.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft over de geplande prikactie, kunt u telefonisch contact opnemen met het RBL, 073-55 31 193 of via de e-mail: rbl@sint-michielsgestel.

Met vriendelijke groet, J. van Grinsven, coördinator RBL.

------------------------------------------------------------

PROJECTEN IN DE GROEPEN 5 T/M 8

Tijdens het landenproject in het begin van het schooljaar, hebben we ervaren dat door het creëren van betekenisvolle activiteiten de betrokkenheid en het enthousiasme van de leerlingen zeer hoog was.

Na de voorjaarsvakantie gaan de groepen 5 t/m 8 weer starten met een project. In de eerste week gaan alle groepen aan de slag met activiteiten om het project vanuit ver-schillende invalshoeken te verkennen. De leerlingen raken zo betrokken bij het on-derwerp en oriënteren zich zo inhoudelijk op wat ze al weten, welke interessante kwesties er spelen en welke vragen ze hebben. Zo geven we samen met de leerlingen richting aan het thema en creëren we een gezamenlijke basis om het onderwerp ver-der uit te diepen.

Bij het werken aan projecten willen we dat de leerlingen: - leren zich te oriënteren op een onderwerp en vragen te stellen; - communiceren met anderen en zich durven te uiten; - initiatief nemen; - informatie verwerken en presenteren.

We werken toe naar een eindproduct(ie). Dit kan een krant zijn, een beeld of schilderij, een voorstelling of bijvoorbeeld een presentatie. Hierin zullen initiatieven van de leer-lingen worden gestimuleerd.

U kunt de ontwikkelingen van het project volgen op de website. Hier zal iedere groep wekelijks informatie opzetten.

Met vriendelijke groet, MT bs De Schalm

WERKZAAMHEDEN OMGEVING THERESIALAAN

Enige tijd geleden hebben we u geïnformeerd over de werkzaamheden aan de There-sialaan e.o. die dit kalenderjaar zullen plaatsvinden. Op onze website kunt u hier de

verschillende nieuwsbrieven over teruglezen. Als gevolg van de (verlate?) winter schuiven de werkzaamheden echter een paar we-ken op. Op het kaartje kunt u bij de vermelde weeknummers dus 1 of 2 weken bijtel-len.

De werkzaamheden aan de voorzijde hebben uiteraard voor alle aanwonenden enor-me gevolgen voor de bereikbaarheid, zo ook voor De Schalm. Met de gemeente wordt een goed en nauw contact onderhouden opdat tijdig ingespeeld kan worden op de actualiteit.

Hoewel de werkzaamheden aan de voorzijde van onze school plaats gaan vinden, zal dit ongetwijfeld ook aan de achterzijde van onze school gevolgen hebben voor de be-reikbaarheid en met name de doorstroom. Zo zal de gemeente eerdaags starten met het plaatsen van een (betonnen) afzetting rond het terrein. Parkeren in de vakken is

dan alleen nog mogelijk (en zo hoort het natuurlijk ook!). Over overige maatregelen m.b.t. het gebruik van het terrein (routing, ‘kiss and ride zone’ e.d.) maar ook over maatregelen

aan de voorzijde van onze school, wordt op dit moment met de verkeerswerkgroep van onze school, KENTALIS en de gemeente overleg gevoerd. Na de vakantie kunnen we u hier nader over informeren.

Zodra we meer info hebben zullen we dit met u delen. We vragen u nu reeds om zo veel als mogelijk met de fiets naar school te komen.

______________________________________________________________

LOT CONTROLE NA DE VAKANTIE!!

Beste Ouders!

Maandag 18 februari 2013 vindt er vanaf 08.45 uur in alle groepen (dus van 1 t/m 8!) weer een luizencontrole plaats. Aan het Luizen Opsporings Team het verzoek tijdig

aanwezig te zijn. Mocht je onverhoopt niet kunnen, wil je dan, aan de hand van de klassenlijst, zelf voor vervanging zorgen?

Verder het verzoek aan de ouders om:

het haar van de meisjes niet mooi op te steken of in te vlechten,

de jongens niet te veel gel,

het haar en hoofdhuid goed te reinigen!!

Om een explosieve verspreiding van luizen te voorkomen verzoeken wij u vriendelijk om uw kind aan het einde van de voorjaarsvakantie zelf ook te controleren!

Tot slot nog het verzoek aan de LOT-ouders om de school via de hoofdingang binnen

te gaan!

Een hele gezellige Carnaval en een fijne vakantie!!

LOT-coördinatoren namens de ouderraad Kim Wesselman en Tineke Trompert

______________________________________________________________

OPENING CARNAVALSOCHTEND “HOUDT OE EIGEN NIE IN”

Aankomende vrijdagochtend ontvangen wij Jeugdprins Sven d’n Urst en Prins Alfredo XVIII met zijn gevolg bij ons op school. Andere jaren is de opening van de carnavalsochtend buiten op het schoolplein. Doordat de muziekboxen dit jaar binnen staan voor ons liedjesfestijn, kan dat dit jaar helaas niet. Alle kinderen gaan om 08.50 u. naar buiten om de 2 prinsen te ontvangen maar daar-na gaan we gezamenlijk naar binnen en wordt de opening gehouden in de verwer-kingsruimte van de bovenbouw. Omdat de ruimte dit niet toelaat kunnen hier helaas geen ouders aanwezig zijn bij

deze opening. U bent natuurlijk wel van harte welkom bij de aankomst.

Daarnaast willen we u er nogmaals aan herinneren dat het niet de bedoeling is dat de kinderen confetti en spuitbussen mee naar school nemen. Houdt u in gedachten dat de jongere kinderen erg verdrietig zijn als ze hun toverstaf, pistool of zwaard in het feestgedruis verliezen?!

OM 12.00U IS DE OCHTEND AFGELOPEN EN GAAN WE ALLEMAAL GENIETEN VAN EEN FIJNE CARNAVALSVAKANTIE

Wij wensen iedereen een fijne carnaval! De Carnavalscommissie

WELKOM

Wij heten van harte welkom:

Anne Delmee groep 1/2A

Roberto van den Boogaard groep 1/2D

Wij wensen hen een goede start toe van een leerzame en fijne basisschoolperiode.

‘LINK’ NAAR DE FOTO’S VAN CARNAVAL

Hierbij geven we u nogmaals de ‘link’ naar de foto’s van Carnaval die gemaakt zijn o.a. tijdens de verschillende activiteiten rondom het ‘thema’ Carnaval. Ook de foto’s die morgen gemaakt worden tijdens de Carnavalsochtend op school komen er bij te staan. Deze ‘link’ zal tot woe 27 februari actief blijven. Veel kijk plezier!

CARNAVAL OP DE SCHALM https://picasaweb.google.com/infodeschalmvught/Carnaval2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNucrPH4qaGZvgE&feat=directlink

______________________________________________________________

VERJAARDAGEN:

8-2 Job Ruijters 8A 15-2 Bart Hajer 6 8-2 Zara Ruffini 1/2C 15-2 Sebastian Stehmann 6A

10-2 Berend van Oeijen 7 15-2 Olivier Aarninkhof 1/2C 11-2 Boudewijn Funcke 6 17-2 Mats Willemse 1/2E 11-2 Thomas Martens 7 20-2 Cecilia van Iersel 1/2A 11-2 Anne van den Wassenberg 5A 21-2 Mo van Erp 8A 13-2 Fréderique Hurxkens 6 21-2 Rein Bluijssen 4 14-2 Hazel van Es 3 22-2 Ezra Ruffini 3A

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK:

datum gr. wordt vervangen door: 08 feb. juf Heidi Schel 3A juf Yvonne Mutsaars 18 feb. juf Marjo Scheel 6 dhr. Jasper van Schaijk dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 19 feb. juf Babette vd Wal 3 dhr. Jasper van Schaijk juf Marjo Scheel 6 juf Ijole van Gelder 20 feb. juf Renée Schenkelaars 5A dhr. Jasper van Schaijk juf Marjo Scheel 6 juf Ijole van Gelder 21 feb. juf Marjo Scheel 6 juf Ijole van Gelder 22 feb. juf Nicole Sluijter 1-2A juf Mariët vd Ven juf Antoinette Spoormakers 1-2B juf Monique Hoevenaar juf Heidi Schel 3A juf Onnie van Grinsven juf Marjo Scheel 6 juf Ijole van Gelder juf Yvonne van Dongen (½ dag) 7 & 8A dhr. Marc Verschuur

______________________________________________________________

INGEKOMEN MEDEDELINGEN

SPORTKAMPEN VAN SPORTIVUN

Dit jaar zijn ze er weer, de super leuke en professionele Sportkampen van Sporti-vun. Of de kinderen nu beter willen wor-den in hun specifieke sport of de sport van hun leven willen ontdekken. Het kan allemaal bij de Sportkampen van Sportivun!

In 2013 staan al onze kampen in het teken van ‘Leven als een prof!’. Sport, beweging, gezondheid en fun staan centraal. Onder deskundige begeleiding van (ex-) topsporters biedt Sportivun een ervaring voor het leven. Daarbij halen we met ons sportadvies het beste in kinderen naar boven! Tijdens de sportkampen slapen we in ons eigen Olympische dorp en leven we als ech-te profs, eten we echte sport maaltijden en liggen de medailles klaar!

Voor meer informatie, sprint snel; http://www.sportkampenvansportivun.nl/ Ontvang nu 10 % op inschrijvingen in de zomer! Vul ‘basisschool13’ in op het in-

schrijfformulier!

Het thema ‘Leven als een prof!’ is terug te vinden in ons hele programma. Dat is overigens flink uitge-breid! Naast de bekende multi-sportkampen heb-ben we nu ook triathlon-,

tennis- , badminton-, schoonspring-,en voetbalkampen! Kinderen van 7 t/m 10 en 10 t/m 13 jaar krijgen training van professionele trainers en (ex-)topsporters worden bege-leid door super leuke en goed geschoolde staff!

Met sportieve groet,

Arjen Hop

Sportkampen van Sportivun Een initiatief van Nationaal Bureau Sport Stimulering Tolweg 4G 3741 LK Baarn T : 035 30 30 035 W : http://www.sportkampenvansportivun.nl/