Weekbulletin 37-2010

14
01 10/09/2010- 16/09/2010 AGENDA: Donderdag 09 sept. 16.00: Teamvergadering Vrijdag 10 sept. Maandag 13 sept. 08.45: Hoofdluiscontrole groepen 1/2 19.30: Kennismakingsavond groepen 8 Dinsdag 14 sept. 11.00: Stuurgroep Twinschool 16.00: Teamvergadering ‘TechXperience’ 20.00: Ouderraadvergadering 20.00: Kennismakingsavond groepen 6 Woensdag 15 sept. Donderdag 16 sept. 19.30: Kennismakingsavond groepen 7 Vrijdag 17 sept. Roostervrij groepen 1/2 WELKOM We zijn afgelopen maandag op een prettige wijze het nieuwe schooljaar met de kinde- ren gestart. Alle leerkrachten zijn in de zomervakantie in hun lokaal aan de slag ge- weest, zodat alle kinderen in een mooi aangeklede uitdagende, overzichtelijke en ge- zellige werkomgeving gestart zijn. We hopen dat u allemaal hebt genoten van een fijne vakantie en dat u en de kinderen weer voldoende energie hebben opgedaan voor een inspirerend nieuw schooljaar. Een speciaal welkom aan alle nieuwe kinderen en hun ouders. Speciaal welkom aan de nieuwe kinderen uit Australië. We hebben er alle vertrouwen in dat het een fijne, leerzame en gezellige schoolperiode wordt! SCHOOLTIJDEN Voor alle duidelijkheid vermelden we hier nog even de schooltijden voor alle groepen: Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag: 08.45 u. 12.00 u. 13.15 u. 15.30 u. Woensdag: 08.45 u. 12.30 u. NIEUWE COLLEGA’S We heten de volgende nieuwe collega van harte welkom op onze school: Groep 7a: juf Frida Lucas. Groep 6: juf Esther van Zandvoort (Talent-Kentalis). juf Leonie Sieben (Talent-Kentalis).

description

Weekbulletin 37-2010

Transcript of Weekbulletin 37-2010

Page 1: Weekbulletin 37-2010

01 10/09/2010- 16/09/2010

AGENDA:

Donderdag 09 sept. 16.00: Teamvergadering Vrijdag 10 sept. Maandag 13 sept. 08.45: Hoofdluiscontrole groepen 1/2

19.30: Kennismakingsavond groepen 8 Dinsdag 14 sept. 11.00: Stuurgroep Twinschool

16.00: Teamvergadering ‘TechXperience’ 20.00: Ouderraadvergadering 20.00: Kennismakingsavond groepen 6

Woensdag 15 sept. Donderdag 16 sept. 19.30: Kennismakingsavond groepen 7 Vrijdag 17 sept. Roostervrij groepen 1/2

WELKOM

We zijn afgelopen maandag op een prettige wijze het nieuwe schooljaar met de kinde-ren gestart. Alle leerkrachten zijn in de zomervakantie in hun lokaal aan de slag ge-weest, zodat alle kinderen in een mooi aangeklede uitdagende, overzichtelijke en ge-zellige werkomgeving gestart zijn. We hopen dat u allemaal hebt genoten van een fijne vakantie en dat u en de kinderen weer voldoende energie hebben opgedaan voor een inspirerend nieuw schooljaar. Een speciaal welkom aan alle nieuwe kinderen en hun ouders. Speciaal welkom aan de nieuwe kinderen uit Australië. We hebben er alle vertrouwen in dat het een fijne, leerzame en gezellige schoolperiode wordt!

SCHOOLTIJDEN

Voor alle duidelijkheid vermelden we hier nog even de schooltijden voor alle groepen: Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag: 08.45 u. – 12.00 u. 13.15 u. – 15.30 u. Woensdag: 08.45 u. – 12.30 u.

NIEUWE COLLEGA’S

We heten de volgende nieuwe collega van harte welkom op onze school: Groep 7a: juf Frida Lucas. Groep 6: juf Esther van Zandvoort (Talent-Kentalis). juf Leonie Sieben (Talent-Kentalis).

Page 2: Weekbulletin 37-2010

GYMNASTIEKROOSTER

Het gymrooster voor alle groepen is ook bekend. Op de dag dat uw kind gymnastiek heeft moet uw kind de gymspullen bij zich hebben. De gymspullen gaan dezelfde dag weer mee terug naar huis. De kinderen die op de fiets naar de gymzaal gaan moeten op die dag met de fiets naar school komen. Tussen haakjes staat aangegeven waar de kinderen de gymles hebben: O = Sporthal Ouwerkerk, M = Martinihal, G = gymzaal Maurick en T = Talent.

ma: Gr 3a (G) Gr 4a (G) Gr 4 (G) Gr 7 (O) Gr 7a (O)

di: Gr 3 (M) Gr 3a (M) Gr 8 (O) Gr 5 (O) Gr 6a (O) Gr 8a (O)

wo: Gr 5a (T) Gr 6 (T)

do: Gr 3 (G) Gr 4 (G) Gr 4a (G) Gr 8a (O) Gr 7 (O) Gr 5 (O) Gr 6a (O) Gr 7a (O) Gr 8 (O)

vr: Gr 5a (T) Gr 6 (T)

COMPENSATIEVERLOF (VOORHEEN ADV-VERVANGING) EN BAPO

U wordt hiervan op de hoogte gehouden in het ‘Weekbulletin’.

NAAM - ADRES - WOONPLAATS - EMAIL

Na de vakantie bleek dat het aantal wijzigingen in bovenstaande gegevens fors is toe-genomen. Wilt u mutaties zo snel mogelijk doorgeven, zodat wij de groepslijsten en alarmlijsten up-to-date kunnen maken? Wilt u dit doorgeven aan onze administratie, mevrouw Tine Janssen: [email protected] Alle kinderen krijgen vandaag de leerlingenlijsten van hun eigen groep mee naar huis incl. de mutaties t/m woe. 08 sept.

KENNISMAKINGSAVONDEN

Alle kinderen krijgen vandaag een brief mee over de kennismakingsavonden die eer-daags in alle groepen gehouden zullen worden. Wij vragen uw speciale aandacht voor de starttijd van de groepen 7 en 8. Zij starten om 19.30 uur. Wij vragen u het ant-

woordstrookje z.s.m. met uw kind mee naar school te geven dit i.v.m. het klaarzetten van koffie en thee.

ENTREETOETSEN GROEP 7

Eind vorig schooljaar is o.a. in de groepen 7 de CITO entreetoets afgenomen. De re-sultaten van deze toets zijn reeds in het bezit van de betreffende ouders. Onlangs is gebleken dat de normering van de ‘Spelling niet-werkwoorden’ te zwaar is geweest. CITO heeft deze aangepast. In het verlengde hiervan is ook de score voor ‘Spelling totaal’, ‘Taal totaal’ en de ‘Entreetoets’ zelf aangepast. De kinderen uit de groepen 7 van afgelopen jaar krijgen vandaag deze aangepaste uitslag mee naar huis.

MOBIELE TELEFOONS

Het gebruik van mobiele telefoons door kinderen op school neemt steeds meer toe. We zien op onze school niet alleen kinderen in de bovenbouw met een ‘mobiel’ maar ook in de lagere groepen komen we ze tegen. Omdat gebruik onder school niet mag leiden tot ‘ongewenst gebruik’ met schadelijke gevolgen voor medeleerlingen en/of personeel, worden bij binnenkomst in de groep ALLE mobiele telefoons door de leer-

Page 3: Weekbulletin 37-2010

kracht in bewaring genomen en pas weer NA schooltijd (12.00 u., 12.30 u. of 15.30 u.) aan uw kind teruggegeven. Tijdens de pauze en het overblijven blijven de telefoons in de afgesloten kast bij de leerkracht. Indien contact met u noodzakelijk is kan en mag altijd gebruik worden gemaakt van de ‘schooltelefoon’. Ook u kunt ons altijd via 073 – 656 36 78 bereiken indien u belangrijke informatie door wilt geven aan uw kind.

DE GEZONDE SCHOOL EN VERANTWOORD TRAKTEREN

De verjaardag van een kind is een feest wat vaak zijn ‘bekroning’ vindt in het trakteren van de klas. Uw kind staat die dag in het middelpunt van de belangstelling en ziet daar vaak al weken naar uit. Voor uw kind en de klas ook het moment op een ‘extraatje’ tussendoor (de pauze). Aansluitend op de invoering van de ‘verantwoorde lunch’ door de tussenschoolse opvang willen we vanaf dit schooljaar in alle groepen een verant-woorde verjaardagstraktatie introduceren. We doen daarom een beroep op u als ouder om ons hierin te helpen en ook de traktatie van uw kind ‘verantwoord’ te maken. Laat uw ‘gezond’ verstand en creativiteit de vrije loop en bezorg uw kind en de groep een gezonde versnapering (géén ‘cadeaus’ a.u.b.). Omdat we hier een serieus item van maken zullen we minder verantwoorde traktaties (lees: snoep/zoetigheid/roomijs) niet laten uitdelen tot het moment waarop de school uit gaat. De kinderen kunnen het dan mee naar huis nemen en thuis opeten. Hoewel chips ook tot de minder gezonde trak-taties behoord maken we hier een uitzondering voor maar we hopen dat u met een andere, verantwoorde, traktatie zult komen en er dus niet bij iedere verjaardag op chips getrakteerd zal worden.

BIJLAGE BIJ DE SCHOOLGIDS 2010-2011

Alle oudste kinderen krijgen volgende week de ‘Bijlage bij de Schoolgids’ mee naar

huis. Hierin staan belangrijke adressen, maar ook bijvoorbeeld welke groepsleerkracht op welke dag in de groep van uw kind aanwezig is. Ook treft u er een Schooljaarover-zicht in aan. Een handig gidsje om goed te bewaren.

SCHOOLBENODIGDHEDEN

De school verstrekt de kinderen in alle groepen de benodigde schoolbehoeften. Het is daarom niet noodzakelijk maar ook niet gewenst, dat kinderen pennen, potloden,

stiften, gummen, linialen, of andere dan de hier aangegeven mappen van thuis mee-nemen. Het wordt ten sterkste ontraden kinderen waardevolle voorwerpen en speelgoed mee naar school te geven, tenzij hier bij gelegenheid om wordt gevraagd. Aan kinderen in groep 4 wordt een vulpen verstrekt, die zij alleen op school gebruiken. Tot en met groep 8 wordt op school met een vulpen geschreven. De kinderen krijgen hiervoor de benodigde vullingen. Tegen kostprijs kan op school een nieuwe vulpen worden gekocht indien de van school gekregen vulpen defect of kwijt is geraakt. In de (taken-)schriften op school wordt alleen met een vulpen geschreven; dus niet met een balpen. In bijgevoegd schema kunt u teruglezen wat van thuis meegenomen dient te worden (X). Alle overige materialen die van thuis worden meegenomen zijn niet nodig. Indien

onduidelijkheid bestaat over de aan te schaffen spullen kunt u de groepsleerkracht om advies vragen.

Page 4: Weekbulletin 37-2010

scha

art

je

pla

kstift

10 à

12 s

tift

en

in

een

ho

esje

A-4

huis

werk

ma

p

Gym

nastiekscho

e-

nen

met klit

ten

ba

nd

mark

eestift

en

rod

e p

en

Gr 1/2 X

Gr 3 X X X

Gr 4 X X X

Gr 5 X X X

Gr 6 X X X X

Gr 7 X X X X X X

Gr 8 X X X X X

WEEKBULLETIN

Een nieuw schooljaar en dus een nieuw begin. We hebben daarom het voornemen om het weekbulletin wat aan te gaan passen. De voornaamste aanpassing zal zijn dat de frequentie van het bulletin wordt verminderd en we hopen dat het bulletin hierdoor beter gelezen wordt. We gaan u daarom dit schooljaar, i.t.t. voorgaande jaren, maan-delijks informeren. Het weekbulletin wordt dus een MAANDbulletin.

Indien er dringende informatie voor handen is, krijgt u deze, zoals altijd op donderdag mee naar huis. Ouders/verzorgers van wie we het mailadres hebben, ontvangen deze info (maandbulletin én brieven), voor zover mogelijk, per mail. Omdat we hebben be-grepen dat het ‘doorklikken’ vanuit de mail als lastig ervaren wordt, zal het bulletin en de ‘brieven’ weer als bijlage met de mail worden meegestuurd. Om er zeker van te zijn dat u dit laatste weekbulletin allemaal kunt lezen, zal het naast

digitaal ook aan alle oudste kinderen op papier worden meegegeven. Ons bulletin zal, net als voorgaande jaren, inclusief bijlage, ALTIJD op de schoolsite terug te vinden zijn (www.deschalmvught.nl) onder de knop ‘Actueel’ en/of ‘Weekbulle-tin archief’. Het nieuwe ‘MAANDbulletin’ zal naar verwachting op onderstaande data verschijnen:

do. 30 sept. do. 24 feb.

do. 21 okt. do. 31 mrt.

do. 25 nov. do. 28 apr.

do. 23 dec. do. 26 mei

do. 27 jan. do. 30 juni

AFSCHEID JUF JESSIE VAN GOGH

Na een lange werkzame periode in het onderwijs neemt onze collega Jessie van Gogh afscheid van ons op 1 november aanstaande. We gaan een betrokken en toegewijde collega missen.

Over het afscheid met het team en de kinderen wordt u nader op de hoogte gebracht.

STUDIEDAG TEAM

Graag helpen we u er aan herinneren dat we op do. 23 september met het gehele team een studiedag hebben. ALLE kinderen zijn die dag vrij.

Page 5: Weekbulletin 37-2010

ERNSTIGE TELEFOON EN INTERNETSTORING

Onze school heeft sinds begin deze week te kampen met een ernstige telefoonstoring. KPN is direct op de hoogte gebracht. Bij meting van het net bleek dat het een pro-bleem is dat buiten ons gebouw ligt. We kunnen nu echter wél naar buiten bellen maar zijn zelf nog erg moeilijk bereikbaar. Indien u ons nodig heeft, kunt u ons voorlopig bereiken via 06 - 478 728 39

We gaan er van uit dat KPN haar belofte om dit probleem op korte termijn op te los-sen, spoedig zal kunnen nakomen. Naast het feit dat onze telefoonlijnen niet meer werken zijn we gistermiddag gecon-fronteerd met het feit dat onze Internetverbinding niet meer werkt. De oorzaak van deze storing ligt vermoedelijk wel op school maar zeker weten doen we dit niet. Op dit moment wordt hard gewerkt om ook dit probleem z.s.m. op te lossen. Voor contact met school verzoeken we u gebruik te maken van het hiervoor vermelde mobiele nummer. Zodra de Internetverbinding is hersteld kunnen we u dit weekbulletin pas/ook mailen. Excuses voor het ongemak.

Namens de collega’s wens ik een ieder een heel goed schooljaar.

Dhr. G. de Ronde directeur

______________________________________________________________

LOT OUDERS GEZOCHT

Beste ouders, We zijn op zoek naar ouders die graag meer contact met school willen hebben.... on-geveer 5 keer per jaar...........

Voor m.n. de groepen 1/2 zoeken wij voor dit schooljaar nog enkele ouders die helpen om luizen op te sporen!! We hebben ongeveer 3 ouders per klas nodig!! Dit is dus een zeer dringende oproep!!! Wat houdt de functie in? Vijf keer per jaar, op de maandag na elke vakantie, worden alle kinderen op school gekamd. Dit kammen duurt ongeveer een uur (tussen 9 en 10 uur) en dat is een heel gezellig uur. Je ziet alle kinderen uit de klas langskomen en kunt even bijpraten na de vakantie met andere ouders uit de klas.

Elke klas wordt door eigen ouders gekamd, zijn er geen ouders dan kan de klas niet gekamd worden....

Op onze oproep per mail in de vakantie hebben al een aantal ouders positief gerea-geerd. We hopen dat dit bericht in dit laatste weekbulletin nog enkele positieve reac-ties meer op mag leveren. Vele handen maken tenslotte licht werk! Verzamel zelf en een grote groep ouders en geniet zo zelf ook mee van de eerste stappen van je kind op de lagere school!!!

Namens de LOT coördinatoren, Edith Stuyfzand en Caroline Goetzee

Gaarne reageren op : [email protected] of [email protected]

______________________________________________________________

Page 6: Weekbulletin 37-2010

HERINNERING!!!! ELKE 10 MINUTEN EEN TREIN LET DUS OP!!!

Direct aan de start van het nieuwe schooljaar houden ProRail, NS en de goederenver-voerders een proef: Elke tien minuten een trein! Tijdens deze proef die de gehele maand september duurt, rijden er meer treinen over het spoor en zijn de overgangen vaker en ook langer gesloten! Houd hier rekening mee als je naar school rijdt. Het kan zijn dat je langer voor een gesloten spoorwegboom staat, ga hier niet onderdoor, maar wacht met overstekentot de spoorbomen weer open gaan en de rode lichten zijn ge-doofd! De proef vindt plaats van maandag 6 september tot en met vrijdag 1 oktober. Tijdens deze proef rijdt er in de ochtend- en avondspits elke 10 minuten een trein op het traject Eindhoven – Amsterdam.

SPORTDAG

Op woensdag 13 oktober 2010 zal de sport- en speldag plaatsvinden voor de groe-

pen 1 t/m 8. Voor de groepen 1 tot en met 4 zal dit op school zijn en voor de groepen 5 t/m 8 op de locatie Sportpark ‘De Koepel’. Natuurlijk doen wij weer een beroep op u ouders/verzorgers! Via uw kind heeft u een brief gekregen, waarop u zichzelf als hulpouder kunt opgeven. Indien u mee kunt en wilt helpen, wilt u dit dan z.s.m. aan ons laten weten? Dank voor uw hulp. De Sportdagcommissie

THE GRANT OPENING OF WIGGLETON

On Wednesday 21st of July Wiggleton was officially opened by the Director of the school and was a huge success. Wiggleton is an English village that many of the child-ren have created during their lunchtime English programme. Each group opened a specific shop or service which were:

Hotel: Carlijne Goatzee & Ella Schrijnemakers Tourist Information Office: Merel van Benthem & Frederique Mutsaerts Leisure Centre: Joshua and Justin Heijmans Supermarket: Djulia Voets, Zara Smits, Eden Whien, Elina Boon & Sterre Schipers Theatre & Cinema: Jasper Goatzee, Charles Mutsaerts & Finn van Benthem Cafe: Lotte van der Veen, Annelore Jacobs, Celeste Leermakers, Charley Stein & Eva

Prins Police Station: Dominique Melchior, Juliette Wagemakers , Maarten van Dijk, Olivier

Kapetyn, Barend Kapetyn, Friso-Quint ter Bruggen , Emilie van Vlissingen Travel Shop: Otis de Waal, Marisa de Waal, Derek van Benthem, Alex Shrijnemakers,

Emma Wyngaarden, Camille Briquet

The village was visited by lots of parents and teachers who were given role play cards to act out with the children. The children all worked really hard to create all of the re-sources needed: from menu's and brochures to posters and badges. They did extre-mely well, spoke lots of english and had lots of fun and needless to say we were really proud of them!

If you'd like your child to join the next Lunchtime English programme then please con-tact Vicki & Kerry at [email protected] (see the advert at the end of this bulletin)

Page 7: Weekbulletin 37-2010

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

35. 30 AUG. ZOMERVAKANTIE

31 AUG. ZOMERVAKANTIE

01 sept. ZOMERVAKANTIE

36. 06 sept. . - Begin schooljaar 2010-2011 - Hoofdluiscontrole gr. 3 t/m 8

07 sept. 16.00 – 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8

08 sept. start actie Jantje Beton gr. 5 t/m 7

37 13 sept. - Hoofdluiscontrole gr. 1/2 - 19.30 u.: info avond gr. 8 en 8a

14 sept. - 16.00 – 17.30: teamvergadering - 20.00 u.: ouderraadver. - 20.00 u.: info avond gr. 6 en 6a

15 sept.

38. 20 sept. - groep 3 naar de bieb - groep 3a naar de bieb

21 sept. - 20.00 u.: info avond gr 5 en 5a

22 sept. - 20.00 u.: info avond gr 3 en 3a - 13.00 – 14.00: bouwoverleg gr. 6 t/m 8

39. 27 sept. - 15.45 u. – 17.00 u.: maandaggesprekken

28 sept. - 20.00 u.: info avond gr 4 en 4a

29 sept. - start kinderpostzegel-actie gr. 8 (zij zijn12.00 u. uit!!) - 13.00 – 14.00: overleg gr. 3 t/m 8

Page 8: Weekbulletin 37-2010

01 30/08/2010- 03/10/2010

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

02 sept. ZOMERVAKANTIE

03 sept. 15.30 u. Einde ZO-MERVAKANTIE

04 sept.

05 sept.

09 sept. 16.00 – 17.30: teamvergadering

10 sept.

11 sept. 12 sept.

16 sept. 19.30 u.: info avond gr. 7 en 7a

17 sept. ROOSTERVRIJ gr. 1/2

18 sept. 19 sept.

23 sept. STUDIEDAG TEAM ALLE groepen zijn VRIJ

24 sept. 25 sept. 26 sept.

30 sept. - gr. 7 en 7A naar pre-historisch dorp (Eindhoven) - 16.00 – 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8

01 okt. ROOSTERVRIJ gr. 1/4

02 okt. 03 okt.

Page 9: Weekbulletin 37-2010

PERSUITNODIGING

Basisschool De Schalm doet mee aan recordpoging voorlezen samen met 30.000 kinderen

Vught, 1 september 2010

Basisschool De Schalm uit Vught doet op donderdag 9 september mee aan de feestelijke nationale recordpoging simultaan voorlezen. Ter gelegenheid van de zesde editie van de Week van de Alfabetisering, lezen minimaal 30.000 kinderen, verspreid over honderden locaties in het land gelijktijdig voor uit één boek. Van-uit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam volgen 1.500 kinderen samen met H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden en demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt de landelijke recordpoging.

102 kinderen van basisschool De Schalm lezen in de klas om exact 15:00 uur geza-menlijk één minuut uit het boek ‘Geel gras’ van Simon van der Geest. De scholen - uit alle delen van het land, van Yerseke tot Zwolle - die zich in Rotterdam verzameld hebben, brengen allemaal een levensgroot versierd boek mee. Het mooist versierde boek wordt door een jury bekroond. H.K.H. Prinses Laurentien der Neder-landen zal uit het mooist versierde boek voorlezen.

Met het evenement adviseren Stichting Lezen & Schrijven en Stichting Lezen jong en oud om dagelijks 15 minuten te lezen. Uit onderzoek blijkt dat een kwartier lezen per dag de woordenschat bij kinderen (en ouderen) aanzienlijk vergroot. En die is essenti-eel voor een goede taal- en leesontwikkeling en het voorkomen van laaggeletterdheid.

Groepen 5 en 6

ACTIE JANTJE BETON

Ook dit jaar doen de groepen 5, 6 en 7 van onze school mee aan de actie Jantje Be-ton. Deze actie, die bestaat uit het verkopen van loten, zet zich in voor goede doelen ten gunste van allerlei projecten voor kinderen en jongeren in het land. De helft van de opbrengst van deze loterij mag echter bestemd worden voor de eigen school. Dit jaar gaan we sparen voor spelmateriaal voor op het schoolplein. Deze actieperiode loopt van woensdag 08 tot en met woensdag 23 september. Aan

alle kinderen van groep 5 t/m 7 is gevraagd een boekje van tien loten te verkopen aan familie, buren en andere bekenden (niet langs de deuren). De loten kosten € 2,- per

stuk. Alle boekjes moeten na afloop terug mee naar school! Ook de boekjes met niet verkochte loten moeten worden ingeleverd. Elk kind wat mee heeft geholpen met de verkoop van loten, maakt kans op een prijs. Een compleet overzicht van het prijzenpakket is te lezen op de site: www.jantjebeton.nl/loterij. Wij rekenen op de medewerking van een ieder en wensen de kinderen van de groe-pen 5, 6 en 7 alle succes toe bij het verkopen van de loten.

Page 10: Weekbulletin 37-2010

FIETSEN GROEP 8

De leerlingen van groep 8 hebben deze week een brief meegekregen waarin ouders om toestemming wordt gevraagd voor die kinderen die op dinsdag voor schooltijd, zelfstandig naar de gymzaal mogen fietsen en op donderdag, na afloop van de gym-les, na schooltijd, rechtstreeks naar huis mogen fietsen.

PUBLIEKSDAG TU EINDHOVEN

Evenals voorgaande jaren worden de kinderen en hun ouders uit de groepen 5 t/m 8 uitgenodigd voor de publieksdag van de Technische Universiteit Eindhoven. Onder het motto ‘Energy & Health’ ontdekken kinderen (en volwassenen!) een wereld vol techno-logie. Samen met de ouders kunnen de kinderen spannende proeven in het Weten-schaps- en Techniekcircus bekijken, robots besturen of gaan zelf als een robot het speelveld in. Dit is slechts een kleine greep uit het zeer uitgebreide programma. Naast dit gevarieerde programma in het Auditorium van de TU/e, openen meerdere facultei-ten hun deuren De techniekdag is op zondag 3 oktober aanstaande van 12.00 u. tot 17.00 u.. De toe-gang is gratis. Meer informatie over deze dag op www.tue.nl/publieksdag (o.a. bestel-formulier voor gratis toegangskaarten voor de shows en andere activiteiten).

KINDERUNIVERSITEIT TILBURG

De Universiteit Tilburg organiseert ook dit jaar de ‘Kinderuniversiteit Tilburg’. Op 6 maandagmiddagen zijn er colleges voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Op een vrolijke, maar serieuze wijze laten hoogleraren van de Kinderuniversiteit zien dat wetenschap boeiend en nuttig is. Dit jaar zal Professor Zeelenberg uitleggen wat je kunt leren van snuffelen door an-dermans spullen. Hoogleraar klimaat & economie Reyer Gerlagh praat over klimaat-verandering. Professor en strafrechter Tijs Kooijmans geeft antwoord op de vraag waarom we rechters en politieagenten nodig hebben. Hoogleraar Erik Borgman komt uitleggen waarom het zo lastig is de vraag ‘Wie ben ik?’ te beantwoorden. Professor Jaap van den Herik vertelt de kinderen dat robots ook emoties kunnen hebben en ten-slotte is er een speciaal collega over geheimen. Wie dat geeft is nog geheim…… De nieuwe reeks kindercolleges start na de herfstvakantie, het eerste college is op maandagmiddag 01 november, daarna volgen er nog vijf. De toegang is gratis! Voor elk college zijn 160 – 170 plaatsen beschikbaar. Kinderen kunnen zich tot 16 okt. indi-vidueel aanmelden of in groepjes van vijf via de website www.dekinderuniversiteit.nl. Zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, dan wordt er geloot. Ouders mogen niet mee in de zaal, maar kunnen in een naastgelegen zaal het college via een videoverbinding volgen. Op eerder vernoemde site vindt u meer informatie. Bij de conciërge ligt voor de geïnteresseerde ook nog een flyer (beperkt aantal).

______________________________________________________________

Page 11: Weekbulletin 37-2010

VERJAARDAGEN 01-09 Lara Mutsaerts 1/2C 14-09 Berend Drontmann 8 01-09 Eline Ouwens 1/2E 15-09 Wout van Benthem 1/2B 01-09 Zaza Whien 4 15-09 Evivan der Velden 7A 01-09 Fleur Benier 7 16-09 Marie – Claire Haring 8A 02-09 Sterre Schipper 5 17-09 Sebastiën Roeffen 4A 03-09 Alana Daly 1/2C 17-09 Valentijn Roeffen 5A 03-09 Thijmen van Vlerken 3A 18-09 Emilie Otters 4A 04-09 Sweder Keunen 3 20-09 Hein Raijmakers 1/2D 06-09 Valérie van Dommelen 3A 20-09 Walter van Beusekom 6A 06-09 Sterre van Kuijk 5A 20-09 Roemer Pott Hofstede 8A 07-09 Ties Vierhout 1/2C 23-09 Oden Derks 1/2C 07-09 Derek van Benthem 5A 23-09 Kiki op de Coul 4A 08-09 Philip Ledeboer 1/2C 24-09 Hugo Bemer 3 08-09 Tobias deVries 7 24-09 Maura Vugts 3A 09-09 Bas Kuiten 3A 24-09 Loren Whien 3A 09-09 Isabel Dapper 6 24-09 Mateo Malbasic 8A 10-09 Eden Whien 5 25-09 Machiel van Amelsfort 4 11-09 Maxvan Weert 5 25-09 Alexan der Schrijnemakers 4 11-09 Judith Fick 7A 26-09 Lisaten Kate 1/2C 12-09 Zoë de Loos 1/2D 28-09 Dominic Huijbers 1/2A 13-09 Joris Ledeboer 1/2E 29-09 Rutger de Boer 4 14-09 Britt van Brunschot 7 29-09 Roeland de Boer 4A 14-09 Matthijs van Brunschot 7A 30-09 Fianne de Boer 7

VERLOF / AFWEZIG IN SEPTEMBER datum gr. wordt vervangen door: 08-09 dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils 15-09 juf Marie-José van Asseldonk 4 juf Stephanie Brouwer dhr. Joop de Krom 8 juf Frida Lucas dhr. Gerald van Gils dhr. Gerard de Ronde 17-09 juf Heidi Schel 3a juf Remy Breekpot juf Marlous vd Miessen 6a juf Yvonne Sturing 18-09 dhr. Gerald van Gils 19-09 dhr. Gerald van Gils 20-09 juf Dominique Kooper 4a juf Remy Breekpot juf Angeline van Dijk 7 juf Yvonne Sturing 22-09 dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils 22-09 juf Marjo Scheel 8a juf Remy Breekpot 24-09 juf Marloes van den Brand 6 juf Remy Breekpot 27-09 juf Ellen de Koning 5 juf Remy Breekpot Dhr. Gerald van Gils 29-09 juf Marie-José van Asseldonk 4 juf Stephanie Brouwer dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils 30-09 dhr. Gerard de Ronde

______________________________________________________________

Page 12: Weekbulletin 37-2010

INGEKOMEN MEDEDELINGEN

BIJLAGE:

In the last news bulletin we had the wrong email address on our advert so please could you email us again if you are interested in Lunchtime English and haven't

received an answer from us to your email request.

Page 13: Weekbulletin 37-2010

JEUGDWERK ROZENOORD BEGINT NIEUW SEIZOEN VOOR DE JEUGD!

Vanaf maandag 13 september starten de activiteiten

Voor het 46e seizoen zijn de medewerk(st)ers van het bekende Stichting Jeugdwerk

Rozenoord al begonnen met de voorbereidingen. Het Jeugdwerk heeft ook dit seizoen weer heel wat in petto voor de Vughtse jeugd. Wie nog nooit gehoord heeft van de herfst- en lentespeeldagen, het kinderkamp Bladel, de Jazz-dance, popkoor For Teen Poppers en natuurlijk niet te vergeten de woensdagmiddag-club en de dins-dagavondhobbyclub voor gehandicapte jeugd en jongeren, moet toch écht eens

een keertje binnen wandelen in gebouw ’t Vlierthonk aan de Vliertstraat 4 te Vught!

Voor meer informative kunt u terecht op de website: www.jeugdwerkrozenoord.nl of neemt u contact op met Jeugdwerk Roozenoord via 073-6564188 of [email protected]

ONTDEK MIK KUNSTEDUCATIE

Knutselen, schilderen, muzieklessen, dansen en toneelspelen. Het kan allemaal bij MiK! Aan het begin van het nieuwe schooljaar brengt MiK graag haar grote diversi-teit in lessen en cursussen onder de aandacht. MiK geeft aan dat er nog plek is in sommige dansgroepen en bij een aantal muziekinstrumenten. DOREMI-na-school-LATIDO, een uitstekende muziekbasiscursus voor kinderen van groep 4 en 5, is van start gegaan en hier en daar is nog wel een plekje vrij!

Proeflessen atelier/ beeldend Het atelier van MiK in De zolder van Roozenoord aan de Vlierstraat 4 is op maan-dag 13 september geopend voor kinderen van 6 tot 8 jaar en op donderdag 16 sep-tember voor de groep van 9 tot 12 jaar. Zij kunnen dan komen proefdraaien! Graag even aanmelden via dit mailadres: [email protected].

MiK heeft haar website vernieuwd, kijk op www.mikweb.nl of bel 073-5492901 voor nadere info.

Met vriendelijke groet,

Annelies Bijvelds T 073 - 54 92 901

Medewerker PR en Communicatie

F 073 - 54 74 452

www.mikweb.nl

Page 14: Weekbulletin 37-2010