weekbulletin 14 -2011

12
19/14 01/04/2010- 07/04/2010 AGENDA: Donderdag 31 mrt. - RAPPORT 2 voor de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis - MAANDOVERZICHT 8 gaat mee - 16.00 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8 Vrijdag 01 apr. - bezoek aan het gemeentehuis door de groepen 8 - 19.00 u.: H. Vormsel viering H. Hartkerk te Vught Maandag 04 apr. - bezoek van advocaat in groepen 8 - Rapport gesprekken n.a.v. 2e rapport - 20.00 u.: MR vergadering Dinsdag 05 apr. - Rapport gesprekken n.a.v. 2e rapport Woensdag 06 apr. Donderdag 07 apr. Vrijdag 08 apr. - Roostervrij groepen 1/2 - E.H.B.O. lessen groepen 8 VASTENAKTIE t.b.v. STICHTING JAPTHI Het is weer vastentijd. Van vroeger uit een perio- de van bezinning op leven en leefstijl. Een tijd om verschil te maken, verschil in eigen leven én in het leven van minder bedeelden. Maartje van de Brand heeft zich het lot aange- trokken van gehandicapte kinderen in India. Zij zoekt de kinderen en biedt ze een echt waardig liefdevol leven via de Stichting Japthi. http://stichting-japthi.jimdo.com Via de site http://maartjevdbrand.waarbenjij.nu/ kan iedereen de belevenissen van de kinderen en de vorderingen van het tot stand komen van het weeshuis volgen. Ook dit jaar willen we de vastentijd aangrijpen om haar werk en de Stichting Japthi te steunen. We doen dit door voor deze stichting een sponsorloop te organiseren. Dit zal gebeuren voor het einde van de vastenperiode namelijk op donderdagmiddag 21 april. De sponsorloop zal ongeveer een uur duren. Wij beginnen om ±13.45 uur en eindigen om ±14.45 uur. De Directie ______________________________________________________________ ONTMOET DE OUDERRAAD De Ouderraad van de Schalm heeft tot taak om samen met de leerkrachten activiteiten aan uw kind(-eren) aan te bieden om zo de schooltijd van uw kind een extra dimensie

description

weekbulletin 14 -2011

Transcript of weekbulletin 14 -2011

19/14 01/04/2010- 07/04/2010

AGENDA: Donderdag 31 mrt. - RAPPORT 2 voor de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis

- MAANDOVERZICHT 8 gaat mee - 16.00 – 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8

Vrijdag 01 apr. - bezoek aan het gemeentehuis door de groepen 8 - 19.00 u.: H. Vormsel viering H. Hartkerk te Vught

Maandag 04 apr. - bezoek van advocaat in groepen 8 - Rapport gesprekken n.a.v. 2e rapport - 20.00 u.: MR vergadering

Dinsdag 05 apr. - Rapport gesprekken n.a.v. 2e rapport Woensdag 06 apr. Donderdag 07 apr.

Vrijdag 08 apr. - Roostervrij groepen 1/2 - E.H.B.O. lessen groepen 8

VASTENAKTIE t.b.v. STICHTING JAPTHI

Het is weer vastentijd. Van vroeger uit een perio-de van bezinning op leven en leefstijl. Een tijd om verschil te maken, verschil in eigen leven én in het leven van minder bedeelden.

Maartje van de Brand heeft zich het lot aange-trokken van gehandicapte kinderen in India. Zij zoekt de kinderen en biedt ze een echt waardig liefdevol leven via de Stichting Japthi. http://stichting-japthi.jimdo.com Via de site http://maartjevdbrand.waarbenjij.nu/ kan iedereen de belevenissen van de kinderen en de vorderingen van het tot stand komen van het weeshuis volgen.

Ook dit jaar willen we de vastentijd aangrijpen om haar werk en de Stichting Japthi te steunen. We doen dit door voor deze stichting een sponsorloop te organiseren. Dit zal gebeuren voor het einde van de vastenperiode namelijk op donderdagmiddag 21 april. De sponsorloop zal ongeveer een uur duren. Wij beginnen om ±13.45 uur en eindigen om ±14.45 uur. De Directie

______________________________________________________________

ONTMOET DE OUDERRAAD

De Ouderraad van de Schalm heeft tot taak om samen met de leerkrachten activiteiten aan uw kind(-eren) aan te bieden om zo de schooltijd van uw kind een extra dimensie

te geven. Denkt u bijvoorbeeld aan de sinterklaas- en kerstviering, carnaval, juffendag, Engelse les in groepen 7/8, musea bezoeken, avondvierdaagse, etc., etc.

De Ouderraad kent hiervoor de volgende commissies: Kerst, Natuur, Cultuur, Carna-val, Sport, Gezondheid en Verkeer.

Alle leden van De Ouderraad willen het mooie, fijne maar vooral gezellige werk wat zij verrichten voor uw kind(-eren) op De Schalm graag met u delen. Wij zijn daarom tij-dens de komende rapportgesprekken op school te vinden in de verwerkingsruimte van de BB. In een speciale „stand‟ staan wij klaar om u te ontmoeten. Onder het genot van een kopje thee of koffie kunt u nader kennismaken met ons en kunnen we met elkaar van gedachten wisselen over al die activiteiten die de Ouderraad voor uw kind(-eren) op De Schalm verzorgt. Uw mening, informatie en gedachten worden hierbij erg op prijs gesteld.

Graag tot één van de komende ouderavonden, met vriendelijke groet, namens de Ouderraad,

Doesje van Benthem voorzitter

______________________________________________________________

WELKOM NIEUWE KINDEREN!

Voortaan zullen wij onder het kopje “Welkom nieuwe kinderen!”, melden welke kinde-ren starten in groep 1/2. Deze week heten wij hartelijk welkom:

Mila Salomons 1/2A

Fabiënne van Dijk 1/2B

Noud Stevens 1/2B

Anoek Koolen 1/2C

Daan Wassenberg 1/2C

Wij wensen hen een goede start van een leerzame en fijne basisschoolperiode.

BETALING WERKWEEK WOLDHUIS GROEPEN 8 2011-2012

Vandaag krijgen die kinderen, van wie de ouders hebben aangegeven de betaling voor deze werkweek te willen voldoen in 6 termijnen, de derde betalingsherinnering mee naar huis. Heeft u aangegeven de betaling in 2 termijnen te voldoen dan ontvangt u vandaag de eerste betalingsherinnering. Wij hopen dat e.e.a. zal leiden tot een vlotte afhandeling van de betalingen. Via het weekbulletin zullen we steeds vermelden wanneer de volgende betalingsherinnering met uw kind mee naar huis komt.

TIME FOR ENGLISH (HERHALING)

Op de website van onze school hebben de kinderen die deelnemen aan „time for En-glish‟, een aantal „animal reports‟ gezet die ze hebben gemaakt tijdens de „Lunchtime‟ lessen. U wordt hierbij van harte uitgenodigd deze verslagen te lezen. Tevens op de speciale „Engelse pagina‟ van onze site een verslag van de korte to-neelstukjes die de kinderen hebben gespeeld voor hun ouders.

VOORJAARSSCHOONMAAK? DENK AAN ONZE KLEUTERS! ZIJ SPE-LEN GRAAG MET UW OUDE SPULLEN!

Voor de onderbouw zijn wij op zoek naar de volgende spullen om mee te spelen:

Voor in de zandbak: Pannen, garde, vergiet, schuimspaan, pollepel, ijslepel, taartvormen, houten lepels en spatels, cakevormen en plastic bakjes voor ijs-klontjes.

Plastic buizen en bochten (bouwafval).

Om tenten te bouwen: dunne lappen en vitrage.

Voor in het huis: mooie jurken en kinderblazers (t/m maat 140), indianenkle-ding, hakschoenen en laarzen (t/m maat 37), kroontjes, diadeem, bruidskin-derkleding, kapotte föhn, oude sieraden en oude brilmonturen, mini-tv (max. 30 cm) en schemerlampen.

Voor in de bouwhoek: kleine plastic poppetjes (ridders, indianen, playmobil, etc.), dieren, boompjes, hekjes, etc.

Bij twijfel, graag overleg met een van de leerkrachten uit de onderbouw.

FOTO & VIDEO ‘LINKS’

In de groepen 1/2D, 3 & 3A, 4 en 5 t/m 8A zijn de afgelopen periode weer foto‟s ge-maakt. In het mailbericht staan voor deze groepen speciale „links‟ naar de betreffende foto‟s. Alle „links‟ die in het mailbericht vermeld staan, zullen tot 28 april actief blijven. Ouders/verzorgers van groep 7 hebben een aparte mail ontvangen met daarin een „link‟ naar een video opname uit de groep van hun kind. Onder leiding van onze mu-ziekleerkracht dhr. Jacques Noyons hebben de kinderen een eigen „invulling‟ mogen geven aan het lied „beroemd‟. Het leverde hele leuke beelden op. Deze video opna-mes blijven slechts 7 dagen op het Internet staan.

SCHOOLVOETBALTOERNOOI

Woensdagmiddag 13, 20 en 27 april a.s. wordt het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi gehouden voor de jongens en meisjes van de groepen 5 t/m 8. De kinderen en bege-leiders die aan dit toernooi namens onze school deelnemen, krijgen hierover vandaag een brief mee naar huis met nadere informatie. In verband met het aanvangstijdstip van dit toernooi krijgen alle kinderen die aan het toernooi meedoen nog een goedkeuringsbriefje mee naar huis waarop door de ouders goedkeuring wordt gegeven dat ze om 12.00 uur naar huis mogen om zich tijdig te kunnen melden op het sportpark. Geen goedkeuringsbriefje van thuis betekent niet eerder naar huis dan 12:30 u.!

Hoewel de teamindeling al aan de kinderen is medegedeeld willen we deze indeling hier in het weekbulletin voor alle overige belangstellenden nog even plaatsen.

Jongens en meisjes die niet meespelen maar ook alle ouders/verzorgers en leerkrach-ten vragen we om alle voetballertjes, jongens en meisjes, van groep 5 t/m 8, aan te komen moedigen. Bedenk een leuke „YELL‟, maak een spandoek en laat je zien en horen! Moedig de teams aan om het beste in hen naar boven te laten komen!

Allemaal HEEL VEEL SUCCES! Namens de werkgroep SPORT Juf Marjo Scheel Woensdagmiddag 13 april: Meisjes groep 7 – 7A

Meisjes gr. 7-7a T 1 Meisjes gr. 7-7a T 2 Meisjes gr. 7-7a T 3

Yente Niemeyer 7 Charley Stein 7 Nikki vd Rakt 7 Carolijn de Boer 7 Carlijne Goetzee 7 Noortje Hanssen 7 Emma v Haren 7 Britt Wirtz 7 Renee Verhoeven 7 Florien Scholten 7 Britt v Brunschot 7 Anouk Raymakers 7a Willemijn Faber 7 Fleur Benier 7 Maartje vd Broek 7a Annelore Jacobs 7a Delphi v d Broek 7 Sanne Dirven 7a Guusje v Driel 7a Judith Fick 7a Vivienne Rozemeyer 7a Isabelle Cosijnse 7a Vera Koning 7a Feline v Engelen 7a Lotte vd Veen 7a Eva v Os 7a Eline Trompenaars 7a Jazz Groenewoud 7a Nikki Robeerst 7 Begeleiders Begeleiders Begeleiders

Meneer Niemeyer Mevrouw Goetzee Ouder van Anouk Meneer de Boer Mevrouw Wirtz Meneer vd Broek Meneer v Driel Mevrouw Stein Meneer Dirven Ouder van Annelore Ouder Nikki Robeerst Meneer Trompenaars

Woensdagmiddag 13 april: Meisjes groep 8 – 8A

Meisjes gr. 8-8a T 1 Meisjes gr. 8-8a T 2 Meisjes gr. 8-8a T 3

Muck v Erp 8 Pleun Buiting 8 Carlijn Trompenaars 8a Pien Gilhaus 8 Nadine 8 Sheyda Moradipahah 8 Liselotte Franken 8 Merel v Benthum 8 Lamee Dunlop 8 Martje v d Heuvel 8 Maxime Suiskens 8 Lina Stilmant 8a Marie Claire Haring 8a Laura Ruis 8 Eva v Duynhoven 8a Céline de Vries 8a Maaike Pruijt 8a JuliaSchoonen 8a Eva Scholten 8a Leonore Keuenen 8a Talja Lems 8a Babette Korver 8a Kathelijne Nederveen 8a Noortje Borst 8a Eveline Rewiersma 8a Begeleiders Begeleiders Begeleiders

Meneer Gilhaus Meneer Buiting Mevrouw Pieterse Carlijn) Ouder van Muck Ouder van Nadine Mevrouw Stilmant Meneer Haring

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

13. 28 mrt.

29 mrt. 30 mrt.

14. 04 apr. - Rapportgesprekken n.a.v. rapport 2 - 20.00 u.: MR verga-dering

05 apr. Rapportgesprekken n.a.v. rapport 2

06 apr.

15. 11 apr. - Rapportgesprekken n.a.v. rapport 2 - 15.45 u. – 17.00 u.: maandaggesprekken grp 1/2 (behalve 1/2A)

12 apr. - Rapportgesprekken n.a.v. rapport 2 - 20.00 u.: Ouder-raadvergadering

13 apr. - 12.00 u.: school-voetbal meisjes 7/8 - 12.45 u. – 14.00 u.: „maandag‟gesprekken alléén grp. 1/2A

16. 18 apr.. Bezoek groepen 8 aan de rechtbank te Den Bosch

19 apr. 16.00 u. – 17.00 u.: bouwvergadering

20 apr. 12.00 u.: schoolvoet-bal jongens 7/8

17. 25 apr. 2

e PAASDAG (vrij!)

26 apr. 20.00 u.: GMR verga-dering

27 apr. 12.00 u.: schoolvoet-bal meisjes & jongens 5/6

08 01/04/2011- 28/04/2011

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

31 mrt. - RAPPORT 2 voor de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis - MAANDOVERZICHT 8 gaat mee - 16.00 – 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8

01 apr. - groepen 8 bezoek Gemeentehuis - 19.00 u. H. Vormselviering H. Hart kerk Vught

02 apr.

03 apr.

07 apr.

08 apr. - Roostervrij groep 1/2 - EHBO lessen groepen 8

09 apr.

10 apr.

14 apr. - AH lunch grp 8 & 8A - theoretisch ver-keersexamen grp 7 - 16.00 u. – 17.30 u.: teamvergadering

15 apr. - EHBO examen groepen 8 - spelletjesmiddag groep 1/2

16 apr.

17 apr.

21 apr. WITTE DONDER-DAG ‟s middags SPON-SORLOOP tbv stg. Japthi

22 apr. GOEDE VRIJDAG „Paasviering‟ op school! ROOSTERVRIJE MIDDAG ALLE GROEPEN

23 apr. PAASZATERDAG

24 apr. PASEN

28 apr. MAANDOVER-ZICHT 9 gaat mee naar huis

29 apr. 15.30 u. begin MEI-vakantie

30 apr. KONINGINNEDAG

01 mei

SCHOOLVOETBALTOERNOOI (vervolg)

Woensdagmiddag 20 april: Jongens groep 7 – 8

Jongens grp 7-7a T 1 Jongens grp 7-7a T 2 Jongens grp 8-8a T 1 Jongens grp 8-8a T 2

Bart v Haren 7 Michiel v Lier 7 Teun v Haren 8 Bram v. Vught 8 Mathijs Ruis 7 Jarno v Tilt 7 Tim Brekelmans 8 Olivier Kaptein 8 Eelko de Rouw 7 Jasper vd Mosselaer 7 Bill Groenewoud 8 Maarten Heeg 8 Job Clerkx 7 Tobias de Vries 7 Bas den Hollander 8 Loet v Oeijen 8 Daan Rozemeyer 7 Roderik de Méris 7 Cas Swinkels 8 Maarten v Dijk 8 Theun Dingemans 7 Fianne de Boer 7 Justin Heijmans 8 Berend Drontmann 8 Jack Groenewoud 7a Maurits Potters 7a Lennart v Enkhuyzen 8 Floris v Lier 8 Sander de Jong 7a Mathijs v Erp 7a Mark ten Have 8a Gosse Drent 8 Joep Raymakers 7a Youri Traa 7a Mateo Malbasic 8a Felix Maas 8a Sjors Buiting 7a Dax Stuijfzand 7a Reinout v Kampen 8a Maximiliaan v Olphen 8a Derk Paymans 7a Charles Mutsaerts 7a Bram Swanenberg 8a Robert Schuurmans 8a Pec Slenders 7a Jan vd Heuvel 7a Sjoerd Faber 8a Olivier Eerden 8a JohnJ Groenewoud 8a Roemer P Hofstede 8a Wout Verzantvoort 8a Tjardo de Boer 8a Begeleiders Begeleiders Begeleiders Begeleiders

Meneer Groenewoud Mevrouw Potters Meneer ten Have Mevrouw Kapteyn Meneer de Rouw Ouder Jan v d Heuvel Meneer Malbasic Ouder van Bram Mevrouw de Jong Hanneke v Krevel Ouder van Teun Mevrouw Slenders (Ouder Mathijs v Erp) Ouder van Bill Mevrouw Ruis Mevrouw Mutsaerts Meneer v Haren

Woensdagmiddag 27 april: Meisjes groep 5 - 6

Meisjes gr. 5-5a T 1 Meisjes gr. 6-6a T 1 Meisjes gr. 6- 6a T 2

Juul vd Broek 5 Isabel Dapper 6 Anne Borst 6 Dixie Groenewoud 5 Daphne Tijdeman 6 Pauline Valkenburg 6 Sophie v Lier 5 Cato v Driel 6 Vivian v Enkhuizen 6 Isabelle Hoppenbrouwers 5 Claire Nederveen 6a Daphne vd Wiel 6 Annelinde v Stiphout 5a Fredrique Gebel 6a Jeske vd Pol 6a Sterre v kuijk 5a Yante Bodewes 6a Zara Smits 6a Nienke v Son 5a Aimee vd Bogaard 6a Madelief v Pinxteren 6a Maltea Malbasic 5a Paula Kraanen 6a Ella Schrijnemakers 6a Philippine v Olphen 5a Begeleiders Begeleiders Begeleiders

Meneer Groenewoud Mevrouw Farren Mevrouw vd Pol Mevrouw v Kuijk Meneer Tijdeman Mevrouw vd Ven Meneer v Son Mevrouw Craymans Meneer Kop Mevrouw v Pinxteren Meneer Ykema(Juul)

Woensdagmiddag 27 april: Jongens groep 5 - 6

jongens gr. 5/6 T 1 jongens gr. 5/6 T 2 jongens gr. 5/6 T 3 jongens gr. 5/6 T 4

Jimmy Groenewoud 6 Gijs Hanssen 6 Ziggy van Vliet 5 Teun Dirven 5 Stijn Swanenberg 6 Mo van Erp 6 Jasper Goetzee 5 Mick Lems 5 Job Ruijters 6 Noud Hendrikx 6 Nathan Overweg 5 Michiel v Kampen 5 Alex v Tilburg 6 Sven Wirtz 6a Joost Kwaijtaal 5 Micha Strating 5 Thom Verzantvoort 6 Finn v Benthem 6a Thomas Ruis 5 Stijn vd Zandt 5 Geert Gilhaus 6a PieterBas Kwaijtaal 6a Koen Scholten 5a Bart Vennix 5 Sebastiaan Koel 6a Wouter Leunisse 6a Berend van Oeijen 5a Dorus Kapteyn 5a Walter v Beusekom 6a Alexander Rijsman 5 Max Arnouts 5a Jelle Reinke 5a Haiko de Boer 6a Jelle Faber 5 Marijn Verboven 5a Valentijn Roeffen 5a Philip Maas 6a Derek v Benthem 5a Don v Xanten 5a Begeleiders Begeleiders Begeleiders Begeleiders

Meneer Gilhaus Meneer Kwaijtaal Mevrouw Goetzee Meneer Lems Meneer Koel Mevrouw Wirtz Meneer v Vliet Meneer Dirven Meneer Groenewoud Mevrouw v Benthem Mevrouw Scholten Mevrouw Kapteijn Mevrouw Hanssen

______________________________________________________________

VERJAARDAGEN

01-04 Marijn Potters 1/2B 14-04 Neomi Chocolaad 3A 02-04 Duco op de Coul 1/2D 16-04 Benjamin Groenewoud 1/2A 03-04 Faye Reuser 1/2C 16-04 Bastiaan Hertzberger 1/2E 04-04 Olivier Zweep 3A 17-04 Julie Povel 1/2C 04-04 Bob Groenewoud 5A 17-04 Pauline Valkenburg 6 04-04 Madelief van Pinxteren 6A 17-04 Liselotte Franken 8 05-04 Fréderique Drontmann 3 18-04 Otisde Waal 1/2B 06-04 Valentijn Rensen 1/2D 20-04 Jurriaan Meiss 1/2C 06-04 Piet – Hein Jacobs 4A 21-04 Boris van Geffen 4A 08-04 Charley Stein 7 23-04 Micky Graat 3 09-04 Isabel Kriesels 3 23-04 Jimmy Groenewoud 6 09-04 Pieter-Bas Kwaijtaal 6A 28-04 Tara Bodewes 5 13-04 Hugo Briquet 1/2C 29-04 Juriaan Trompert 3

VERLOF / AFWEZIG IN APRIL

datum gr. wordt vervangen door: 01-04 dhr. Gerald van Gils adjunct n.v.t. 06-04 juf M.-José v. Asseldonk 4 juf Stephanie Brouwer dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils 07-04 juf Marlies Michels 1/2E juf Antoinette Spoormakers 08-04 juf Heidi Schel 3A juf Remy Breekpot juf Frida Lucas 7A juf Yvonne Sturing 13-04 dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils 15-04 juf Ellen de Koning 5 juf Remy Breekpot juf Angeline van Dijk 7 juf Yvonne Sturing 18-04 juf Frida Lucas 7A juf Yvonne Sturing 20-04 juf M.-José v. Asseldonk 4 juf Stephanie Brouwer dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing dhr. G. de Ronde dir. n.v.t. 21-04 juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing

VERLOF / AFWEZIG IN APRIL (vervolg)

datum gr. wordt vervangen door: 22-04 juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing 26-04 juf Marloes van den Brand 6 juf Remy Breekpot juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing 27-04 dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing 28-04 juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing 29-04 juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing

______________________________________________________________ INGEKOMEN MEDEDELINGEN

DREAM4KIDS VOORJAARSKLEDINGBEURS 2011:

Stichting Dream4Kids is een netwerk van betrokken mensen en instellingen die de mooiste dromen realiseert van kinderen die een ingrijpende of traumatische ervaring achter de rug hebben. Bijvoorbeeld: kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling, misbruik of kinderen die één of beide ouders verloren hebben.

De kinderen waar Dream4Kids een verschil voor maakt, zijn kinderen tussen de 6 en de 18 jaar. Door de ingrijpende ervaring zijn de kinderen en hun omgeving vaak in een negatieve spiraal terecht gekomen. Om deze spiraal te doorbreken willen wij de diep-ste verlangens en dromen van deze kinderen uit laten komen.

Om geld in te zamelen organiseert Stichting Dream4Kids op 20 en 21 mei een twee-dehands kledingbeurs.

De beurs wordt gehouden in zaal Schoonveld (JJ) aan de van de Pollstraat te Vught en zal worden gepresenteerd door……… MISS BRABANT 2011!!!!!

Wil je deelnemen aan de kids modeshow op vrijdagavond 20 mei en ben je tussen de

4 en 15 jaar oud, meld je dan nu aan op [email protected]. Graag je naam, leeftijd en kledingmaat vermelden, zodat de organisatoren een gevarieerde selectie kunnen maken.

Kleding voor de beurs kan op het kantoor aan de Raadhuisstraat 2B te Vught worden afgegeven (ma t/m do tussen 10-15 uur). Wij zijn blij met alle kleding (kinderen en volwassenen), dus gooi niks weg, maar bewaar al je „oude‟ kleding, schoenen en ac-cessoires voor de Dream4Kids Voorjaarskledingbeurs!

Stichting Dream4Kids

Raadhuisstraat 2B 5261 EH VUGHT 073-6428890

EEN TEEK? PAK ‘M BEET!:

Geachte ouder/verzorger,

Binnenkort is het weer „de week van de teek‟ (4 april tot en met 10 april). De GGD Hart voor Brabant is daarom gestart met een publiekscampagne over teken. Het doel van deze campagne is om onder andere basisschoolleerlingen, recreanten, kampeer-ders, hondenbezitters en scouts te informeren over de eenvoudige maatregelen die de ziekte van Lyme kunnen voorkomen.

De kernboodschap van de campagne is: „Een tekenbeet is meestal onschuldig, maar kán u ziek maken als de teek lang vastgebeten in de huid zit. Geef de teek dus geen kans. Een tekencontrole nadat u in het groen bent geweest, is een kleine moeite maar erg belangrijk. Heeft een teek u toch te pakken, dan kunt u hem eenvoudig zelf verwij-deren.‟

Op de website van de GGD Hart voor Brabant (www.ggdhvb.nl) kunt u info materiaal downloaden over tekenbeten en de ziekte van Lyme.

Bij vragen over teken en de ziekte van Lyme kunt u contact opnemen met een mede-werker van het Bureau Infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant op tele-foonnummer 073-6404074.

Met vriendelijke groet,

C.J. Wijkmans, arts Maatschappij en Gezondheid