weekbulletin 08 -2011

12
15/08 25/02/2010- 03/03/2010 AGENDA: Donderdag 24 feb. - maandoverzicht 7 komt uit Vrijdag 25 feb. - roostervrij groep 1-4 Maandag 28 feb. - 15.45 u. 17.00 u.: maandaggesprekken (behalve gr. 1/2a) Dinsdag 01 mrt. - 20.00 u.: Ouderraadvergadering Woensdag 02 mrt. - 12.45 u. 14.00 u.: maandaggesprekken (ALLÉÉN gr. 1/2a) Donderdag 03 mrt. Vrijdag 04 mrt. - ‟s morgens CARNAVAL vieren in de groepen - ROOSTERVRIJEMIDDAG ALLE GROEPEN RAPPORTAVONDEN 2 E RAPPORT Donderdag 31 maart a.s. krijgen de kinderen uit de groepen 3 t/m 7 het tweede rapport mee naar huis. Ook dit keer worden alle ouders/verzorgers hiervoor uitgenodigd. Tij- dens een 10 minuten gesprek wil de groepsleerkracht van uw kind hier met u over van gedachten wisselen. De gesprekken zullen plaatsvinden ‟s middags na school en ‟s avonds op maandag 4 en 11 april en dinsdag 5 april. Houdt u a.u.b. nu reeds deze data vrij in uw agenda. In de week na de carnavalsvakantie ontvangt u van de groeps- leerkracht een uitnodiging voor dit gesprek (dag en tijd). VISIEONTWIKKELING Binnen het team werken we in onze visievergaderingen verder aan de invoering van doorgaande leerlijnen. We ontwikkelen een verantwoorde doorgaande leerlijn in zelf- standig werken en differentiatie in aanpak en werk. NIEUW HEKWERK Afgelopen week is door grondaankoop de ruimte bij de fietsenstalling van de boven- bouw vergroot. We kunnen nu meer fietsen herbergen. De offerte voor de inrichting van de verkregen ruimte loopt bij verschillende aanbie- ders. !!!HERHALING!!! PRIKACTIE LEERPLICHTAMBTENAAR !!!WEDEROM!!! Geachte ouders/verzorgers, Graag wil ik u onderstaande informatie doorgeven die de leerplichtambtenaar ons de- ze week wederom heeft toegestuurd. Verder verwijs ik ook graag naar het bericht van het NKO in de bijlage dat hier ook informatie over geeft (incl. een stukje uit/link naar het jeugd- journaal) ------------------------------------------------------------ De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. De leerplichtambtenaren van het RBL houden ook dit keer weer een prikactie. Deze keer wordt er op 04 en 14 maart gecon- troleerd. De opzet is in grote lijnen dezelfde als de vorige keer vlak voor de kerstvakantie.

description

weekbulletin 08 -2011

Transcript of weekbulletin 08 -2011

Page 1: weekbulletin 08 -2011

15/08 25/02/2010- 03/03/2010

AGENDA: Donderdag 24 feb. - maandoverzicht 7 komt uit

Vrijdag 25 feb. - roostervrij groep 1-4

Maandag 28 feb. - 15.45 u. – 17.00 u.: maandaggesprekken (behalve gr. 1/2a)

Dinsdag 01 mrt. - 20.00 u.: Ouderraadvergadering

Woensdag 02 mrt. - 12.45 u. – 14.00 u.: maandaggesprekken (ALLÉÉN gr. 1/2a)

Donderdag 03 mrt.

Vrijdag 04 mrt. - ‟s morgens CARNAVAL vieren in de groepen - ROOSTERVRIJEMIDDAG ALLE GROEPEN

RAPPORTAVONDEN 2E RAPPORT

Donderdag 31 maart a.s. krijgen de kinderen uit de groepen 3 t/m 7 het tweede rapport mee naar huis. Ook dit keer worden alle ouders/verzorgers hiervoor uitgenodigd. Tij-dens een 10 minuten gesprek wil de groepsleerkracht van uw kind hier met u over van gedachten wisselen. De gesprekken zullen plaatsvinden ‟s middags na school en ‟s avonds op maandag 4 en 11 april en dinsdag 5 april. Houdt u a.u.b. nu reeds deze data vrij in uw agenda. In de week na de carnavalsvakantie ontvangt u van de groeps-leerkracht een uitnodiging voor dit gesprek (dag en tijd).

VISIEONTWIKKELING

Binnen het team werken we in onze visievergaderingen verder aan de invoering van doorgaande leerlijnen. We ontwikkelen een verantwoorde doorgaande leerlijn in zelf-standig werken en differentiatie in aanpak en werk.

NIEUW HEKWERK Afgelopen week is door grondaankoop de ruimte bij de fietsenstalling van de boven-bouw vergroot. We kunnen nu meer fietsen herbergen. De offerte voor de inrichting van de verkregen ruimte loopt bij verschillende aanbie-ders.

!!!HERHALING!!! PRIKACTIE LEERPLICHTAMBTENAAR !!!WEDEROM!!!

Geachte ouders/verzorgers, Graag wil ik u onderstaande informatie doorgeven die de leerplichtambtenaar ons de-ze week wederom heeft toegestuurd. Verder verwijs ik ook graag naar het bericht van het NKO in de bijlage dat hier ook informatie over geeft (incl. een stukje uit/link naar het jeugd-

journaal) ------------------------------------------------------------ De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. De leerplichtambtenaren van het RBL houden ook dit keer weer een prikactie. Deze keer wordt er op 04 en 14 maart gecon-troleerd. De opzet is in grote lijnen dezelfde als de vorige keer vlak voor de kerstvakantie.

Page 2: weekbulletin 08 -2011

Aanpak Voor 10.00 uur worden alle twijfelachtige ziekmeldingen en gevallen van ongeoor-

loofd schoolverzuim bij het RBL gemeld. Het gaat dan om: 1. kinderen die niet zijn afgemeld en dus onbekend afwezig zijn. 2. mogelijke controle bij kinderen die deze ochtend door de ouder(s) zijn ziek ge-

meld. Belangrijk: bij de ziekmelding dient het verblijfadres van het kind te worden doorgegeven! De controle door de leerplichtambtenaar zal namelijk op het ver-blijfadres van het kind plaatsvinden.

3. afmeldingen van leerlingen waarbij de directie vraagtekens plaatst. De leerplichtambtenaren van het RBD gaan dan gericht controleren. Vanaf 10.00 uur kunnen de leerplichtambtenaren de gemelde leerlingen thuis gaan bezoeken.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft over de geplande prikactie, kunt u telefonisch contact opnemen met het RBL, 073-55 31 640 of via de e-mail: rbl@sint-michielsgestel.

Met vriendelijke groet, J. van Grinsven, coördinator RBL.

------------------------------------------------------------ met vriendelijke groet, De Directie

______________________________________________________________

BETALING WOLDHUIS GROEPEN 8 2011-2012

In december van het afgelopen jaar hebben wij u, ouders van de kinderen in de huidi-ge groepen 7, gevraagd in hoeveel termijnen u de betaling voor de werkweek van uw kind voor komend schooljaar wilt voldoen. Vandaag krijgen de kinderen, van wie de ouders hebben aangegeven de betaling voor deze werkweek in 6 termijnen te willen voldoen, de tweede betalingsherinnering mee naar huis. Wij hopen dat e.e.a. zal lei-den tot een vlotte afhandeling van de betalingen. Via het weekbulletin zullen we steeds vermelden wanneer de volgende betalingsherin-nering met uw kind mee naar huis komt.

DEUN & DEINDER VEUR DE KEINDER!

Zaterdag 19 februari deden we mee met Deun en Deinder. Het thema was gif ‟t ‟n kleurke

Britt Wirtz was dit jaar gekozen als jeugdprinses carnaval en haar vader voor prins. Britt had een hele mooie jurk aan met een kroontje . Ze ging na de optredens een speech houden. Ze bedankte iedereen van het Dommelbaorzedurp. Ook mocht ze de prijzen uitreiken. Ze gingen ook het jeugdprinsengroeplied zingen.

Page 3: weekbulletin 08 -2011

Het was heel gezellig. Je kreeg een bon voor limona-de,chips en een suikerspin. We gingen ook de polonaise doen wat heel leuk was. Bij ons optreden hadden we kartonnen potloden, wat het natuurlijk heel vrolijk maakte. We droegen een schalm T-shirt met een rode/oranje cowboy hoed en een boerensjaal. We hadden een spandoek met daarop het refrein. Ons optreden kon beginnen. Het refrein ging zo: Op melodie van „Heb je even voor mij‟ van Frans Bauer.

Heb je ’n kleurtje voor mij, 2X Blauw en geel maakt me blij,2X Met een kiel hemelsblauw , En ’n plaatje op de mouw, Dat is waar ik van hou !!!!!!!

Na de optredens werden prinses Britt en haar gevolg geïnstalleerd. Ook dit was heel leuk, want Britt hield een speech. Ze bedankte het dommelbaorzedurp.

Nu werd het pas echt spannend, want over enkele minuten werd de prijsuitreiking bekend gemaakt

Dit was het liedje dat steeds werd gezongen als er iemand 1e 2

e of 3

e werd:

HOSSA HOSSA HOSSA HÉÉ!!!! HOSSA HOSSA HOSSA HÉÉ!!!! LALALALALALALALALALALAL HÉÉ LALALALALALALALALALALALA HÉÉ

Ondanks dat het zo goed ging werden. We toch 3e. De Piramide werd 1

e.

Toch was het leuke dag.

GROETJES VAN FIANNE, BRITT EN NOORTJE

FOTO LINKS

In de groepen 1/2A, C, D en E, groep 3 en 3A, 4 en 4A, 6, 6A, 7, 7A, 8 en 8A zijn de afgelopen periode foto‟s gemaakt. In dit mailbericht staan voor deze groepen speciale „links‟ naar deze foto‟s. Verder vindt u in dit mailbericht een „link‟ (de eerste „link‟) naar de foto‟s die reeds ge-maakt zijn tijdens „Deun en Deinder‟. Deze „link‟ wordt ook gebruikt voor de foto‟s die nog gemaakt zullen worden tijdens de Carnavalsochtend op school komende week/vrijdag. Alle „links‟ die in het mailbericht vermeld staan, zullen tot 24 maart actief blijven. De „link‟ naar de foto‟s van Carnaval vindt u ook hier

CARNAVAL OP DE SCHALM https://picasaweb.google.com/infodeschalmvught/Carnaval2011?authkey=Gv1sRgCPP9wunuruvDhgE&feat=directlink

THEMA PLUK VAN DE PETTEFLET GROEPEN 3

Afgelopen 4 weken hebben wij gewerkt rondom het thema Pluk van de Petteflet. Als afsluiting van dit thema hebben we een leuke Pluk middag georganiseerd. De kinderen mochten zich verkleden als een personage uit Pluk van de Petteflet. Ze hadden dans-jes, liedjes, versjes en toneelstukjes ingestudeerd en mochten voor de klas optreden.

Page 4: weekbulletin 08 -2011

Vervolgens gingen we zogenaamd bij mevrouw Helderder op bezoek. De kinderen moesten zich natuurlijk zo netjes mogelijk gedragen. Ze kregen cake en deze hebben we keurig netjes met mes en vork opgegeten. En uiteindelijk werden we allemaal me-vrouw Heldertjes en hebben de kinderen de klas super netjes schoon gepoetst! Het was een erg leuke middag!

VEILIG OP WEG

Transport en Logistiek Nederland geven samen met Mebin Beton, les over vrachtau-to‟s en andere grote voertuigen in het verkeer aan de groepen 8 en 8a.

Maandag 21 februari kwamen mevrouw Anjo en meneer Wout van Mebin beton lesge-ven over de „dode hoek”, fietsers en vrachtwagens in het verkeer. De presentatie begon met een voorlichtingsfilm waarin Bart, van Zepplin, de vuistre-gels van het verkeer liet zien en uitlegde. n.a.v. De film deden we de Nationale Veilig-heidsquiz. Deze quiz kon je goed maken als je de film begrepen had. De praktijklessen werden vanuit de cabine van de vrachtwagen en achter de vrachtwagen gegeven. In de klas hebben we nog situaties na gespeeld op modelborden. We kwamen erachter dat vrachtwagens onmogelijk een rotonde konden nemen zonder het fietspad te raken.

Onze positie op de fiets naast of liever drie meter achter de vrachtwagen is nu wel duidelijk. Wij kunnen volgend jaar veilig op weg. Onze klassenfoto‟s kunt u zien op:http://www.veilig-op-weg.nl.

STAGIAIRE IN GROEP 1/2A

Ik ben Andra Versteeg, 26 jaar oud en ik loop de komende maanden sta-ge in groep 1/2A bij juf Mariët. Hiervóór heb ik stage gelopen in groep 7, waar ik erg van genoten heb. Elke dinsdag zal ik aanwezig zijn op De Schalm en zelf lessen geven en de groep begeleiden. Momenteel ben ik eerstejaars deeltijdstudent aan de Pabo in Den Bosch. Hiervóór heb ik natuur- en sterrenkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Naast studeren, werk ik ook parttime in de kinderopvang. Ik ben opgegroeid in Vught, maar heb voor mijn vorige studie 7 jaar in Nijmegen en omgeving gewoond. Afgelopen zomer ben ik terug verhuisd naar Vught, waar ik nu mijn eigen huisje heb. Ik heb het erg naar mijn zin op De Schalm en geniet van de een leuke, fijne, leerzame tijd.

Page 5: weekbulletin 08 -2011
Page 6: weekbulletin 08 -2011

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

09. 28 feb. - 15.45 u. – 17.00 u.: maandaggesprekken (behalve gr. 1/2a)

01 mrt. - 20.00 u.: Ouderraad-vergadering

02 mrt. - 12.45 u. – 14.00 u.: maandaggesprekken (ALLÉÉN gr. 1/2a)

10. 07 mrt. VOORJAARSVAKANTIE CARNAVAL

08 mrt. VOORJAARSVAKANTIE CARNAVAL Vastenavond

09 mrt. VOORJAARSVAKANTIE As-woensdag

11. 14 mrt. - 08.45 u.: hoofdluiscon-trole gr. 1 t/m 8

15 mrt. - 16.00 – 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8

16 mrt.

12. 21 mrt. - 15.45 u. – 17.00 u.: maandaggesprekken

22 mrt. - 20.00: GMR vergade-ring

23 mrt.

13. 28 mrt.

29 mrt. 30 mrt.

Page 7: weekbulletin 08 -2011

07 24/02/2011- 31/03/2011

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

03 mrt.

04 mrt. - ‟s morgens CAR-NAVAL vieren in de groepen - ROOSTERVRIJE-MIDDAG ALLE GROEPEN

05 mrt. 06 mrt. CARNAVAL

10 mrt. VOORJAARS- VAKANTIE

11 mrt. VOORJAARS- VAKANTIE

12 mrt.

13 mrt.

17 mrt. - Schoolfotograaf op school

18 mrt. - spelletjesmidag grp 1/2

19 mrt. - voorronde Brabants kampioenschap voor-lezen (Merel van Benthem gr. 8)

20 mrt.

24 mrt. - NS info groepen 8

25 mrt. Roostervrij groep 1/4

26 mrt.

27 mrt.

31 mrt. - RAPPORT 2 voor de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis - MAANDOVER-ZICHT 8 gaat mee - 16.00 – 17.00 u.: bouwoverleg gr. 1 t/m 8

01 apr.

02 apr. - 19.00 u. H. Vorm-selviering H. Hart kerk Vught

03 apr.

Page 8: weekbulletin 08 -2011
Page 9: weekbulletin 08 -2011

SCHRIJFSTER OP BEZOEK GROEPEN 7

Dinsdag 8 februari kwam bij ons een schrijfster in de klas. Ze heette Anna van Praag. Het was heel gezellig en we hadden veel vragen. Ze vertelde veel over zichzelf en natuurlijk ook over haar boeken. Het was erg interessant. Ze vertelde ook over een boek dat heel spannend was, waardoor de meeste ouders hem weer terug legde. Maar natuurlijk vonden wij het boek heel leuk. Het heette: „Nooit meer lief‟. Ze vertelde dat ze een wereldreis had gemaakt in een landrover. Het was super spannend om naar te luisteren. Ze was niet zo bekend bij de leerlingen, maar nu natuurlijk wel. We hopen dat ze nog een keertje terugkomt om nog meer te vertellen.

Delphi van den Broek, Britt Wirtz, Noortje Hanssen gr.7

DE STERRENWACHT

Groep 7 is op dinsdag 8 februari naar de Sterrenwacht Halley in Heesch geweest. Het was heel interessant en mooi! We zagen de planeet Jupiter & de 4 manen! En de echte Maan. Je moest om 19:00 u. bij degene zijn met wie je naar de sterrenwacht reed. Toen reden we naar de sterrenwacht. De mensen van de sterrenwacht lieten je binnen. En je ging naar een onderdeel - er waren 3 onderdelen Een daarvan was: dat je door de ruimte vloog, de andere was :uitleg . En nog een andere was :dat je in de koepel naar de planeten en de sterren ging kij-ken! Wij hadden Jupiter en de 4 Manen en de echte Maan gezien. Daarna gingen we naar buiten om de sterrenbeelden te bekijken - we zagen de grote Beer & Orian Wij vonden dat heel mooi om te zien en iedereen vond het interessant! Binnendoor kreeg je ook nog wat te drinken en een speculaasje met M&M‟s Toen was het afgelopen, dat vond iedereen jammer . Daarna werd je naar huis gebracht door één van de ouders. En toen gingen we slapen.

Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…..

Namens groep 7, Florien ,Carolijn en Willemijn.

______________________________________________________________

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN MAART 24-02 Daan van Hoeven 3 11-03 Djulia Voets 6 25-02 Lennart Funcke 1/2C 13-03 Job Smit 7 25-02 Joris Kemperink 3 14-03 Lucas van der Geld 1/2D 27-02 Elke van der Velden 4 14-03 Wouter Menschaar 1/2E 01-03 Lotte Hajer 1/2D 14-03 Merel Vuurens 3 01-03 Willem Bluijssen 4 16-03 Julia Hertzberger 1/2D 02-03 Troy Markus 1/2A 17-03 Anne Borst 6 02-03 Famke de Gier 3 20-03 Max Arnouts 5A 02-03 Felix Maas 8A 21-03 Berend Ruijters 1/2E

Page 10: weekbulletin 08 -2011

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN MAART (VERVOLG)

03-03 Thomas Kuiper 4A 21-03 Niamh Termeer 5 05-03 Olivia Hoekstra 4 21-03 Noortje Borst 8A 05-03 Dixie Groenewoud 5 23-03 Olivier Kraan 1/2E 05-03 Nikki Robeerst 7 24-03 Don van Xanten 5A 06-03 Sterre Klaarenbeek 1/2B 25-03 Teun Dirven 5 07-03 Gillian de Gunst 1/2D 27-03 Isabelle Gerbens 1/2A 07-03 Marijn Verboven 5A 30-03 Ella Schrijnemakers 6A 08-03 Celeste Leermakers 6A 30-03 Babette Korver 8A 09-03 Carlijn Trompenaars 8A 31-03 Marit van de Mosselaer 4A 09-03 Céline de Vries 8A 31-03 Derk Paymans 7A 11-03 Fleur Paymans 5A 31-03 John – John Groenewoud 8A

VERLOF / AFWEZIG IN DE MAAND MAART datum gr. wordt vervangen door: 25-02 juf Ellen de Koning 5 juf Remy Breekpot juf Angeline van Dijk 7 juf Yvonne Sturing 28-02 juf Marloes van den Brand 6 juf Remy Breekpot juf Lucy Dussenbroek 6A juf Yvonne Sturing 01-03 juf M.-José v. Asseldonk 4 juf Stephanie Brouwer juf Lucy Dussenbroek 6A juf Yvonne Sturing 02-03 juf Lucy Dussenbroek 6A juf Yvonne Sturing dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils dhr. G. de Ronde dir. n.v.t. 03-03 juf Marlies Michels 1/2E juf Antoinette Spoormakers 14-03 dhr. Gerald van Gils adjunct n.v.t. 16-03 dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils dhr. G. de Ronde dir. n.v.t. 17-03 dhr. Gerald van Gils adjunct n.v.t. 18-03 juf Marjo Scheel 8A juf Yvonne Sturing dhr. Gerald van Gils adjunct n.v.t. 21-03 juf Angeline van Dijk 7 juf Yvonne Sturing 23-03 juf M.-José v. Asseldonk 4 juf Stephanie Brouwer dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils 24-03 juf Marlies Michels 1/2E juf Antoinette Spoormakers 25-03 juf Frida Lucas 7A juf Yvonne Sturing juf Ellen de Koning 5 juf Remy Breekpot 28-03 juf Frida Lucas 7A juf Yvonne Sturing juf Marloes van den Brand 6 juf Remy Breekpot 30-03 dhr. Joop de Krom 8 dhr. Gerald van Gils

______________________________________________________________

Page 11: weekbulletin 08 -2011

INGEKOMEN MEDEDELINGEN

INTERNET VAARDIGHEID

Het ministerie van Economische Zaken probeert de huidige werkende generatie steeds meer digitaal vaardig te maken. Daarom heeft dit ministerie met de universiteit Twente een online tool ontwikkeld waarmee u kunt bekijken hoe vaardig u bent met het gebruik van internet. Indien u iets niet snapt krijgt u meteen uitleg. Na elke module wordt aangegeven in hoeverre uw vaardigheden voldoende ontwikkeld zijn. Onze internetvaardigheden moeten toch zeker op zijn minst in de pas blijven lopen met die van onze kinderen?

Via: http://www.internetbootcamp.nl/ maakt u eerst uw eigen cursusomgeving aan. Vervolgens kunt u dan 4 modules doorlopen:

1. Knoppenkennis 2. Navigeren en oriënteren 3. Informatie zoeken op het internet 4. Het internet doelmatig gebruiken

Iedere module vraagt een kleine 15 minuten van uw tijd en kan tussentijds worden afgebroken. Succes

CARNAVALSKNUTSELEN OP 2 MAART

Op woensdagmiddag 2 maart staat de hobbymiddag van Jeugdwerk Rozen-oord in het teken van Carnaval. Om de sfeer te verhogen wordt aan alle kin-deren gevraagd of ze in hun eigen carnavalskleding willen komen.

De laatste middag voor de Carnaval opent jeugdwerk Rozenoord haar deuren om 14.00u met als thema: Carnaval! Alle medewerkers zullen in carnavalskleding de kinderen weer de leukste hout en knutselwerkstukken laten maken. Met carna-valsmuziek én een schminkster wordt de Carnavalssfeer verhoogd. Van 14.00u t/m 16.00u is het weer ouderwets gezellig in ‟t Vlierthonk. Kom op tijd, want vol is vol. De entree is gratis én er is voor alle kinderen iets lekkers en gratis te drinken deze middag. Diegene die het leukste is verkleed krijgt een prijsje.

Op woensdag 9 maart, ná de carnaval, is er géén knutselmiddag. Op woensdag 16 maart zijn we er weer!

We wensen alle kinderen en hun ouders een hele gezellige carnaval 2006.

Info: 073-6564188 www.jeugdwerkrozenoord.nl

Page 12: weekbulletin 08 -2011

MEER BEWEGEN GEEFT MEER ENERGIE

In het kader van “Meer bewegen geeft meer energie!” heeft Loopschool Wim Akker-mans samen met de Stichting Peuterspeelzalen Vught en Basisschool de Schalm het initiatief genomen om ouders/verzorgers de gelegenheid te bieden deel te nemen aan een looptraining onder de enthousiasmerende leiding van ultraloper en hardlooptrainer Wim Akkermans zelf. Voor meer info en een antwoordstrook om uzelf aan te melden voor deze training vindt u in de bijlage bij dit weekbulletin.

NKO NIEUWS

Kinderen één dag eerder op voorjaarsvakantie? het mag echt niet. De onderwijsin-spectie gaat wederom streng controleren! Maar wat zijn nu precies de regels? De verhoogde controle op de aanschaf van alcohol onder jongeren beneden de 16 jaar blijkt zeer succesvol. Volgens het kabinet moet de controle echter nog strenger én moeten jongeren zelf opdraaien voor de hoge boetes wanneer zij gesnapt worden. Dit en nog veel meer nieuws leest u in dit nummer van Ouders Actueel.

Via onderstaande link komt u bij het nummer van deze week. Belangstellenden kun-nen zich voor Ouders Actueel aanmelden via www.nko.nl

http://www.oudersactueel.nl/18_februari_2011.htm Uit het (jeugd-) journaal het volgende fragment.

http://nos.nl/l/tcm:5-902977/