Weekbulletin 17 2015

16
27-17 24/04/2015 - 21/05/2015 AGENDA: Donderdag 23 apr. CITO eindtoets gr. 8-8A (dag 3) maandoverzicht 9 komt uit Vrijdag 24 apr. DAG VAN DE KONINGSSPELEN 14.00 u. begin Mei-vakantie (t/m vr. 08 mei) Maandag 27 apr. MEIVAKANTIE t/m Vrijdag 08 mei Maandag 11 mei Hoofdluiscontrole 19.30: info bijeenkomst HULP ouders verkeersexamen gr. 7 (bs. De Springplank) Dinsdag 12 mei Woensdag 13 mei STUDIEDAG TEAM ROOSTERVRIJ voor ALLE groepen Donderdag 14 mei Hemelvaart Vrijdag 15 mei Hemelvaartsvakantie Maandag 18 mei 15.45: Maandaggesprekken (gr. 1/2A t/m gr. 8A) 16.00-17.30: overleg werkgroep ‘BOVO’ 19.30-22.00: MR-vergadering Dinsdag 19 mei Woensdag 20 mei 11.00: KANJERles gr. 4A 20.00-22.00: Ouderraadvergadering Donderdag 21 mei De SCHOOLFOTOGRAAF komt op school PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN gr 7-7A 16.00-17.30: OB- overleg Vrijdag 22 mei Roostervrij gr. 1/4 13.00: i.v.m. studiemiddag TEAM ROOSTERVRIJE MIDDAG voor ALLE overige GROEPEN WEEKBULLETIN VOOR 4 WEKEN!!! De komende 4 weken ontvangt u geen weekbulletin. Bewaart u dit bulletin daarom goed. U ontvangt het volgende bulletin pas in de week van 22 mei. HERINNERING…HERINNERING…HERINNER VRIJDAG 24 APRIL “CONTINUROOSTER”; ’S MIDDAGS OM 14.00 U. VRIJ!! Ter gelegenheid van de “De Dag van de Koningsspe- len” gaan we er MORGEN, vrijdag 24 april een andere schooldag van maken.

description

 

Transcript of Weekbulletin 17 2015

Page 1: Weekbulletin 17 2015

27-17 24/04/2015 -

21/05/2015

AGENDA: Donderdag 23 apr. CITO – eindtoets gr. 8-8A (dag 3)

maandoverzicht 9 komt uit

Vrijdag 24 apr. DAG VAN DE KONINGSSPELEN 14.00 u. begin Mei-vakantie (t/m vr. 08 mei)

Maandag 27 apr. MEIVAKANTIE

t/m Vrijdag 08 mei

Maandag 11 mei Hoofdluiscontrole 19.30: info bijeenkomst HULP ouders verkeersexamen gr. 7 (bs. De Springplank)

Dinsdag 12 mei Woensdag 13 mei STUDIEDAG TEAM ROOSTERVRIJ voor ALLE groepen

Donderdag 14 mei Hemelvaart

Vrijdag 15 mei Hemelvaartsvakantie

Maandag 18 mei 15.45: Maandaggesprekken (gr. 1/2A t/m gr. 8A) 16.00-17.30: overleg werkgroep ‘BOVO’ 19.30-22.00: MR-vergadering

Dinsdag 19 mei

Woensdag 20 mei 11.00: KANJERles gr. 4A 20.00-22.00: Ouderraadvergadering

Donderdag 21 mei De SCHOOLFOTOGRAAF komt op school

PRAKTISCH VERKEERSEXAMEN gr 7-7A 16.00-17.30: OB- overleg

Vrijdag 22 mei Roostervrij gr. 1/4

13.00: i.v.m. studiemiddag TEAM

ROOSTERVRIJE MIDDAG voor ALLE overige GROEPEN

WEEKBULLETIN VOOR 4 WEKEN!!!

De komende 4 weken ontvangt u geen weekbulletin. Bewaart u dit bulletin daarom

goed. U ontvangt het volgende bulletin pas in de week van 22 mei.

HERINNERING…HERINNERING…HERINNER

VRIJDAG 24 APRIL “CONTINUROOSTER”; ’S MIDDAGS OM 14.00 U. VRIJ!!

Ter gelegenheid van de “De Dag van de Koningsspe-len” gaan we er MORGEN, vrijdag 24 april een andere schooldag van maken.

Page 2: Weekbulletin 17 2015

STUDIEDAG TEAM

Graag maken we u er nog even op attent dat op woensdag 13 mei ALLE kinderen een vrije dag hebben i.v.m. een studiedag van Het Team.

Deze roostervrije dag was al kenbaar gemaakt op de jaarplanning begin dit schooljaar (zie kalender 2014-2015).

LEERKRACHTEN DE SCHALM KRIJGEN 9,4 VAN LEERLINGEN

In de periode november-januari van dit schooljaar hebben we u en de kinderen uit de groepen 6 t/m 8 gevraagd deel te nemen aan de POM (Primair Onderwijs Monitor). Het doel van deze meting is om ons informatie te geven voor het besturen van onze school. We willen u graag informeren over de uitslag van dit onderzoek. Eén score op een vraag aan de kinderen van onze school willen hier speciaal vermelden. Op de vraag welk cijfer de kinderen aan de leerkrachten op onze school zouden willen geven, antwoorden de kinderen, gemiddeld, met een 9,4! Hier zijn we natuurlijk enorm trots op!

Voor de overige scores verwijzen we u graag naar het complete document wat u op

onze website kunt vinden: KLIK HIER.

WISSELING GROEPEN 4 EN 6

De kinderen uit de groepen 4 en 6 hebben vandaag een brief mee naar huis gekregen waarin de ouders/verzorgers uit deze groepen geïnformeerd worden over de wisseling van deze groepen aan het einde van dit schooljaar. Wanneer u de brief nog niet heeft

ontvangen dan kunt u die lezen op onze website, KLIK HIER.

BS. DE SCHALM ONTVANGT VIGNET ‘GEZONDE SCHOOL’

Het vignet is een erkenning voor onze school en is het bewijs dat wij de gezondheid van onze kinderen hoog in het vaandel hebben staan. We hebben dit vignet ontvangen omdat wij structureel aan gezondheid werken waar-door we ons kunnen profileren als Gezonde School. Werken aan een goede gezond-heid (op uw school) vinden we dan ook enorm belangrijk. PROFICIAT allemaal

Benieuwd naar ons vignet? KLIK HIER!

Wilt u meer weten over het begrip ‘gezonde school’? Ga dan naar de website ‘http://www.gezondeschool.nl/’.

N.B.: na de meivakantie zal de werkgroep ‘gezondheid’ nog een feestelijk tintje bren-

gen aan de uitreiking van dit vignet.

PRIKACTIE LEERPLICHTAMBTENAAR

Geachte ouders/verzorgers, Graag wil ik u onderstaande informatie doorgeven die de leerplichtambtenaar ons ter info weer heeft toegestuurd. ------------------------------------------------------------

Naast de reguliere lessen besteden we deze dag uiteraard aandacht aan De Konings-spelen. Het middagprogramma eindigt om 14.00 u. waarna de MEI-VAKANTIE begint!

Page 3: Weekbulletin 17 2015

Geachte Directie,

Op donderdag 23 en vrijdag 24 april houden de leerplichtambtenaren van het RBL (Haaren, Schijndel, Sint-Michielsgestel en Vught) weer een prikactie. Op 23 april is deze bedoeld voor de scholen die op 24 april gesloten zijn. De opzet is dezelfde als de vorige keren. Informeert u de ouders/verzorgers a.u.b. ook over deze actie?

Aanpak

lk vraag u die ochtend voor 10.00 uur via de mail de volgende leerlingen te melden: 1. kinderen die geen toestemming hebben gekregen voor de afwezigheid: de ou-

der heeft verlof bij u aangevraagd maar niet gekregen. De kinderen zijn vervol-gens of afwezig of ziek gemeld;

2. kinderen die niet zijn afgemeld en dus onbekend afwezig zijn; 3. overige afwezigen waarbij u vraagtekens plaatst.

Aandachtspunten: - Als een broertje/zusje van een ziekgemeld of afwezig kind wel op school is,

hoeft u dit kind niet te melden! - De controle door de leerplichtambtenaar zal namelijk op het verblijfadres van

het kind plaatsvinden. (Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om het juiste verblijfadres van het kind op te geven.)

Vanaf 10.00 uur zullen de leerplichtambtenaren de gemelde leerlingen thuis gaan be-zoeken.

Hoe en wat melden?

De melding graag via e-mail doen: [email protected] Vermeld hierbij:

- naam en geboortedatum van het kind; - verblijfadres van het ziekgemelde kind als dit afwijkt van het woonadres; - relevante informatie zoals: is het kind afgemeld? Is er verlof aangevraagd? Zo

ja, door wie en wanneer? - sinds wanneer het kind afwezig is.

Wilt u in ieder geval reageren, ook als er geen afwezigen zijn?

Doel van de actie?

Het doel van de actie is u inmiddels duidelijk. lk ga er vanuit dat ik op uw medewerking mag rekenen.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft over de geplande prikactie, kunt u telefonisch contact opnemen met het RBL, 073-55 31 193 of via de e-mail: rbl@sint-michielsgestel.

Met vriendelijke groet, J. van Grinsven, coördinator RBL.

------------------------------------------------------------ met vriendelijke groet, De Directie

______________________________________________________________

Page 4: Weekbulletin 17 2015

KONINGSDANS

Morgenmiddag, vrijdag 24 april, wordt door ALLE KINDEREN van De Schalm, ter ere van De Koningsdag, een speciale Koningsdans gedanst! Deze dans zal om 13.00 u. plaatsvinden. ALLE ouders, verzorgers en overige belang-stellenden die hierbij willen zijn om dit fleurige optreden bij te wonen, zijn van harte welkom! U KOMT TOCH OOK?

LOT CONTROLE NA DE MEIVAKANTIE!!!

Beste ouders,

Op maandag 11 mei, staat er weer een hoofdluiscontrole

op het programma. Wij stellen het namens alle LOT ouders op prijs als de kinderen

- met 'schoon gewassen haren' naar school komen en

- dat er geen gel, wax en - ingewikkelde vlechten in de haren zitten.

Uiteraard ligt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij u als ouder, om van te voren te checken of uw kind luizen heeft en zodoende al te behandelen. Doe dit overigens NIET op de ochtend zelf.

Zodra een LOT ouder een luis of levende neet in het haar van uw zoon/dochter heeft gevonden wordt u als ouder opgebeld en kunt u uw zoon/dochter komen halen. Uw kind mag dan dus NIET terug naar de klas.

Bij oude neten mag uw kind gewoon op school blijven, maar verzoeken wij de ouders om toch echt te blijven kammen.

Aan het Luizen Opsporings Team het verzoek deze datum te noteren zodat iedereen!!

er weer is. Het is erg vervelend als je het luizenpluizen alleen moet doen!! Verzoek aan de klassenouders om te zorgen dat er voldoende LOT ouders zijn (mini-maal 2 per klas).

De LOT ouders worden om 8:45 uur verwacht en dienen door de hoofdingang bin-nen te komen (en dus niet via één van de zij-ingangen).

Namens de commissie Gezondheid & Preventie,

Michelle Kwantes-van Schaik en Kim Wesselman

HERINNERING … OUDERBIJDRAGE 2014 - 2015 … HERINNERING

Ouders/verzorgers die de vrijwillige ouderbijdrage voor dit schooljaar nog vergeten zijn te voldoen, worden hier vandaag middels een brief nog even aan herinnerd. De brief zal met het oudste kind op onze school mee naar huis gegeven worden. We hopen dat u de ouderbijdrage voor dit schooljaar eerdaags wilt voldoen zodat we de geplande activiteiten door kunnen laten gaan. Dank u wel.

Page 5: Weekbulletin 17 2015

AVONDWANDELVIERDAAGSE 2015

In 2015 zal voor het achttiende achtereenvolgende jaar de avondvier-daagse gehouden worden. De data van de avondvierdaagse zijn.

Dinsdag 9 juni tot en met vrijdag 12 juni

Ook dit jaar heb je de keuze uit twee routes. Een route van 5 km en een route van 10 km. De startlocatie is gedurende 3 dagen de atletiekbaan van Prins Hendrik aan de Sportlaan 1 in het Stadhouderpark. Op de donderdag zal gestart worden vanaf het sportterrein van Real Lunet in sportpark Bergenshuizen.

Op de laatste avond worden de wandelaars verwelkomd door ouders, opa's en oma's en diverse vertegenwoordigers uit de Vughtse gemeenschap. Voor iedere wandelaar ligt er een medaille klaar en een versnapering. Voor de basisschool met relatief de meeste wandelaars is er een wisselbeker.

Wij hopen dat er weer veel kinderen en ouders in juni bij de start van de avondvier-daagse zijn. In en bij het weekbulletin van donderdag 21 mei meer informatie over inschrijven e.d.

Nu al iets meer info lezen? KLIK HIER

De sportcommissie

______________________________________________________________

MR-VERGADERING

Maandagavond 18 mei om 19.30 u. is de volgende MR-vergadering. Indien u iets te melden of vragen heeft, dan bent u van harte welkom. Het eerste half uur van dit over-leg is ‘openbaar’ en staat altijd ter beschikking van ouders/verzorgers van onze school om hierbij aanwezig te zijn.

met vriendelijke groet,

mevr. M. van der Miessen secretaris

______________________________________________________________

WELKOM

Wij heten in de periode van 1 mei t/m 22 mei de volgende kinderen van harte welkom:

Micky Laurijssen groep 1-2C

Wij wensen hen een goed start toe van een leerzame en fijne basisschoolperiode.

KONINGSDAG’, VR. 24 APR.

Morgen, vrijdag 24 april, is het weer De Koningsdag. Op De Schalm maken we er een gezellige Koningsmiddag van.

Hoe ziet deze dag er in z’n geheel uit?

Page 6: Weekbulletin 17 2015

Tot de lunchpauze is er een gewoon lesprogramma volgens het normale rooster. Om 12.00 u. gaan alle kinderen, in hun eigen groep, samen lunchen. Dit is een specia-le Koningslunch! De kinderen hoeven hier zelf niets voor mee te nemen. De lunch wordt helemaal voor ze verzorgd. Na de lunch, om ±12.45 u., gaan we met zijn allen naar buiten om De Koningsmiddag feestelijk te beginnen met het zingen van het nieuwe Koningslied en het dansen van de daarbij speciaal ontworpen ‘Koningsdans’. Na deze (korte) opening zetten we de middag voort in de eigen klas met gezellige ‘Ko-ningsdagactiviteiten’. Om 14.00 u. kan iedereen gaan genieten van een welverdiende meivakantie.

BIBLIOTHEEK OP SCHOOL

Een aantal ouders is al maanden bijna dagelijks bezig met het invoeren van een ver-rassend groot aantal leesboeken in een digitaal uitleensysteem. Het einde daarvan is bijna in zicht. Nu is het moment gekomen om de bibliotheek daadwerkelijk in te gaan richten in de aula. Dat betekent dat de meeste boeken daar komen te staan, waarbij er verschillende kasten zullen zijn voor de verschillende soorten boeken.

Op donderdagochtend 28 mei van 8.45 tot 12.00 willen we een begin maken met de inrichting van de schoolbibliotheek. Er komt iemand van de bibliotheek om ons daarbij te helpen. We zouden daarbij graag extra hulp krijgen. Dus, vindt u het leuk om sa-men met ons een begin te maken met de inrichting van de bibliotheek, geeft u zich dan op bij Heidi Schel: [email protected]

Alvast bedankt!

BETALING WERKWEEK WOLDHUIS GROEPEN 8 2015 - 2016

Vandaag krijgen die kinderen, van wie de ouders hebben aangegeven de betaling voor deze werkweek te willen voldoen in 6 termijnen, de vijfde betalingsherinnering mee naar huis. Via het weekbulletin zullen we steeds vermelden wanneer de volgende betalingsherin-nering met uw kind mee naar huis komt. Wij hopen dat e.e.a. zal leiden tot een vlotte afhandeling van de betalingen.

VERJAARDAGEN LEERKRACHTEN GROEPEN 7 & 8

In navolging van voorgaande jaren vieren de leerkrachten van de groepen 7 en 8 hun verjaardag ook dit jaar weer met de kinderen in de Efteling. De ouders van de kinderen uit deze groepen die tot nu toe hebben gereageerd via de antwoordstrook, waren allen positief. Hoewel dus nog niet alle antwoordstroken binnen zijn, gaan we ervan uit dat ook deze kinderen toestemming krijgen van hun ouders/verzorgers om hier heen te gaan. De allerlaatste antwoordstroken hebben we graag per omgaande. Uw kind krijgt NA de meivakantie een briefje mee naar huis waarin gevraagd wordt de eigen bijdrage voor dit dagje uit (€13,=) vóór donderdag 21 mei mee naar school te

nemen. Alvast dank voor de medewerking.

De (‘bijna jarige’) groepsleerkrachten van de groepen 7 & 8

Page 7: Weekbulletin 17 2015
Page 8: Weekbulletin 17 2015

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

18 27 apr.

MEIVAKANTIE

KONINGSDAG

28 apr.

MEIVAKANTIE

29 apr.

MEIVAKANTIE

19 04 mei

Dodenherdenking

05 mei

Bevrijdingsdag

06 mei

MEIVAKANTIE

20 11 mei

Hoofdluiscontrole 19.30: info bijeenkomst HULP ouders verkeers-examen gr. 7 (bs. De Springplank)

12 mei 13 mei STUDIEDAG TEAM ROOSTERVRIJ voor ALLE groepen

21 18 mei 15.45: Maandagge-sprekken (gr. 1/2A t/m gr. 8A) 16.00-17.30: overleg werkgroep ‘BOVO’ 19.30-22.00: MR-vergadering

19 mei 20 mei 11.00: KANJERles gr. 4A 20.00-22.00: Ouderraadvergadering

22 25 mei

2e Pinksterdag

26 mei DAG vd HOOGBE-GAAFDHEID

20.00-22.30: GMR-vergadering

27 mei 13.00-14.00: overleg werkgroep ‘ICT’

Page 9: Weekbulletin 17 2015

09 24/04/2015 -

28/05/2015

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

30 apr.

MEIVAKANTIE

01 mei

MEIVAKANTIE

02 mei

MEIVAKANTIE

03 mei

MEIVAKANTIE

07 mei

MEIVAKANTIE

08 mei

MEIVAKANTIE

09 mei

MEIVAKANTIE

10 mei

MEIVAKANTIE

Moederdag

14 mei HEMELVAARTSDAG

10.00: Eerste H. Communie leer-lingen groepen 4

(H. Hart kerk, Vught)

15 mei

HEM-ELVAARTSVAKANTIE

16 mei

HEM-ELVAARTSVAKANTIE

17 mei

HEM-ELVAARTSVAKANTIE

21 mei De SCHOOLFOTO-GRAAF komt op school PRAKTISCH VER-KEERSEXAMEN gr 7-7A 16.00-17.30: OB- overleg

22 mei

Roostervrij gr. 1/4

23 mei 24 mei

13.00: i.v.m. studiemiddag

TEAM ROOSTERVRIJE MIDDAG voor ALLE overige GROEPEN

28 mei maandoverzicht 10 komt uit 16.00-17.30: team-verg.

29 mei spelletjesmiddag gr. 1/2

30 mei 31 mei

11.00: H. Vormsel viering ll’n groepen 8 (H. Hart kerk)

Page 10: Weekbulletin 17 2015
Page 11: Weekbulletin 17 2015

‘VRIJHEID GEEF JE DOOR’

In de meivakantie staan we op 4 en 5 mei weer even stil bij het begrip ‘VRIJHEID’. Voor ons in het ‘vrije westen’ zo heel gewoon maar voor heel veel kinderen en volwas-senen elders in de wereld een stuk minder gewoon. In de groepen 7 & 8 staan we hier jaarlijks wat meer bij stil. De kinderen uit de groepen 7 hebben van de commissie 4 & 5 mei een speciaal boekje rondom dit onderwerp mee naar huis gekregen. Het vertelt over het belang van vrede, vrijheid en democratie, en over de tradities en achtergron-den van herdenken en vieren op 4 en 5 mei.

______________________________________________________________

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND MEI

datum gr.

datum gr. 23-04 Tijn Schapendonk 3A

15-05 Juul Wesselman 1/2B 23-04 Jens de Vlugt 4

15-05 Matias van de Laar 1/2D 23-04 Micky Graat 7

15-05 Bono van Vliet 5 24-04 Thijn Boers 1/2A

16-05 Mats van Bilsen 7A 01-05 Lotte Weenink 7

17-05 Linde-Mare Dooreleijers 8 02-05 Arwen Slenders 7A

17-05 Gijs de Laat 8A 03-05 Carice von Morgen 3A

19-05 Charlotte van Elderen 3A 03-05 Merle de Kinderen 5

21-05 Norah van de Leest 1/2D 07-05 Dominique Hoebink 4A

21-05 Julia van Renterghem 1/2E 07-05 Oliver van den Boogaart 5

21-05 Youp Basten 7A 08-05 Rick van de Kamp 1/2C

22-05 Guus Basten 4 08-05 Willemijn Schendstok 5

23-05 Sebastiaan Dix 1/2A 09-05 Julian de Kinderen 3

23-05 Camilla van Hooft 4 09-05 Julie Hürxkens 5

23-05 Carmel van Hooft 4A 11-05 Puck ten Horn 1/2D

24-05 Tirza de Mast 1/2A 13-05 Taeke Wolbert 3A

26-05 Lieve van Boxtel 1/2B 13-05 Luca van der Lek 4

30-05 Timo Driessen 1/2C 14-05 Tommy Griep 3

30-05 Nynke de Haas 8A

31-05 Ava van Dijk 6

Page 12: Weekbulletin 17 2015

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND MEI

datum gr. wordt vervangen door: 23-04 juf Nicole Sluijter 1-2A juf Natasja van Daal juf Nicole van Zon 1-2C juf Saskia Verduijn dhr. Jasper van Schaijk 5A dhr. Joop de Krom 24-04 juf Nicole Sluijter 1-2A juf Natasja van Daal 11-05 juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit 12-05 juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit 18-05 juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit juf Mieke Offermans 1-2D vervangingspool regelt dit juf Hilde van Falier 4 vervangingspool regelt dit juf Stephanie Brouwer 4A juf Lindy van den Braak juf Ellen de koning 5 vervangingspool regelt dit juf Dominique Kooper 6A juf Marlous van der Miessen dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t. 19-05 juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit 20-05 juf Nicole Sluijter 1-2A juf Anneke Dielissen juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit 21-05 juf Nicole Sluijter 1-2A vervangingspool regelt dit juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit juf Marlies Michels 1-2E juf Antoinette Spoormakers dhr. Jasper van Schaijk 5A dhr. Joop de Krom 22-05 juf Nicole Sluijter 1-2A vervangingspool regelt dit 26-05 juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit juf Britt van den Heuvel 8 dhr. Joop de Krom dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 27-05 juf Nicole Sluijter 1-2A juf Anneke Dielissen juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 28-05 juf Nicole Sluijter 1-2A vervangingspool regelt dit juf Nicole van Zon 1-2C vervangingspool regelt dit 29-05 juf Nicole Sluijter 1-2A vervangingspool regelt dit dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

______________________________________________________________ INGEKOMEN BERICHTEN

START TO SKATE

Leer skeeleren met de Vughtse IJsclub, 3 dinsdagavonden: 12, 19 en 26 mei 2015

Start-to-Skate is een landelijke actie om je enthou-siast te maken voor het skeeleren. Overal in het land wordt wel wat georganiseerd en de Vughtse IJsclub (VIJC) doet ook mee.

Op drie dinsdagavonden, 12, 19 en 26 mei verzorgt de VIJC van 18.30 tot 19.30 uur drie lessen op het terrein van Zorgpark Voorburg (Reinier van Arkel) in Vught. In leef-tijds-groepen van maximaal 12 personen oefen je onder begeleiding van ervaren trai-ners de slag, verschillende remtechnieken en balans. De trainers en vrijwilligers van de VIJC zorgen ervoor dat drie fantastische avonden worden.

Page 13: Weekbulletin 17 2015

Start to Skate kost in totaal € 16,- per deelnemer. Het dragen van een helm is ver-plicht. Een helm is na overleg eventueel te lenen van de VIJC. We raden met name polsbeschermers aan maar ook knie- en elleboogbeschermers. Na Start to Skate krijgt u vast de smaak van het skeeleren te pakken. Door lid te worden van de VIJC is het mogelijk om de hele zomer elke maandagavond in club-verband te skeeleren.

Inschrijven ? Op de website http://www.vughtseijsclub.nl/start-to-skate/ kunt u zich online inschrijven. Voor meer informatie kunt u bellen met Judy Bepple 06 38453232 en/of mailen naar [email protected].

Meer informatie over onze schaatsclub op www.vughtseijsclub.nl/

JWR VOORTAAN IN ELZENBURG

Laatste jeugdmiddag in 't Vlierthonk was succes

De woensdagmiddagclub van Stichting Jeugdwerk Rozenoord vindt voortaan plaats in het nieuwe gebouw Elzenburg aan de Brabantlaan. Kinderen in de basisschoolleeftijd uit Vught en omgeving kunnen hier na de zomervakantie terecht om, als vanouds maar in een nieuwe omgeving, te knutselen en te spelen onder begeleiding van vrijwil-ligers. Tot die tijd zijn er geen speelmiddagen in verband met de verhuizing.

Afsluiting met Pasen

Op woensdag 1 april was de laatste jeugdmiddag in 't Vlierthonk. Deze middag stond in het teken van Pasen. De kinderen mochten paaseitjes gaan zoeken in de tuin van Huize Elisabeth. Het was gelukkig droog en er waren ruim 40 kinderen aanwezig. De drie kinderen die de meeste eitjes hadden gevonden, kregen een chocolade paas-haas. Ook was er een gouden ei verstopt, waar ook een prijsje aan verbonden was. Een vrijwilliger verkleed als paashaas betrok de bewoners van Huize Elisabeth bij de middag: hij deelde aan hen chocolade eitjes uit.

Vrijwilligers en sponsoren

Al met al was het een fijne afsluiting van de jaren op Rozenoord. Voor de vrijwilligers maar ook zeker voor de kinderen. Met grote dank ook aan de sponsoren voor hun bijdrage.

JEUGDCULTUURFONDS NU OOK VOOR KINDEREN UIT VUGHT

In 2012 sloot de gemeente Vught zich aan bij Stichting Jeugdsportfonds ’s-Hertogenbosch, om op die manier bij te dragen aan sportplezier voor alle Vughtse kinderen, ook voor kinderen uit gezinnen waar te weinig geld is om de contributie van

Page 14: Weekbulletin 17 2015

een sportvereniging te betalen. In 2014 hebben bijna 70 kinderen in Vught via het Jeugdsportfonds kunnen sporten, die gezien de financiële thuissituatie anders niet mee hadden kunnen doen. Meer informatie over het Jeugdsportfonds ’s-Hertogenbosch-Vught is te vinden op http://shertogenbosch-vught.jeugdsportfonds.nl.

Op de website van bs De Schalm vindt u de brief met daarin deze info, KLIK HIER.

FAMILIEFILMS IN DE MEIVAKANTIE IN DE SPEELDOOS VUGHT

MET TEKENINGEN VAN FIEP WESTENDORP

Pim en Pom: Het Grote Avontuur (AL) met stemmen van o.a. Georgina Verbaan en Tjitske Reidinga

De twee katten Pim en Pom zijn elkaars beste vrienden en wonen samen bij hun baas-je de Vrouw. Als de nichtjes Treesje en Sjaantje op bezoek komen, nemen ze de poe-zen mee naar het park voor een picknick. Zij willen dolgraag de katten zelf houden en bedenken daarvoor stiekem een plan. Als Pim en Pom weten te ontsnappen aan de nichtjes, verdwalen ze en moeten samen op straat overleven. Daar ontmoeten ze een straatkattenbende die hun vriendschap op de proef stelt. Gaat het Pim en Pom lukken om samen te blijven en hun baasje terug te vinden?

Met tekeningen van Fiep Westendorp en muziek van o.a. Acda en de Munnik, Huub van der Lubbe en Do.

Jeugd / Familie 2014 | regie: Gioia Smid | Duur: +/- 70 min.

Pim en Pom: Het Grote Avontuur is te zien op donderdag 7 mei om 14.30 uur in Thea-ter de Speeldoos in Vught. Entree € 5,00. Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 11.30u tot 17.30u) of op www.theaterdespeeldoos.nl. Wiplala (AL)

VERFILMING VAN HET BOEK VAN ANNIE M.G. SCHMIDT

met o.a. Geza Weisz en Peter Paul Muller

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een Wiplala. En zo heet hij ook. Wipla-

la kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer te-

rug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom net zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het begin

van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

Geslaagde verfilming van het boek van Annie M.G. Schmidt levert een filmavontuur op

voor jong en oud – NU.nl ****

Naast een komisch en spannend avontuur, is Wiplala een ontroerende film die de kij-

kers leert om in zichzelf en anderen te durven geloven – Telegraaf ****

Jeugd / Familie 2014 | regie: Tim Oliehoek | Duur: +/- 93 min.

Wiplala is te zien op vrijdag 8 mei om 14.30 uur in Theater de Speeldoos in Vught. Entree € 5,00. Kaarten zijn te reserveren via tel. 073-656 55 88 (werkdagen van 11.30u tot 17.30u) of op www.theaterdespeeldoos.nl.