Weekbulletin 35 2014

12
01-35 29/08/2014- 04/09/2014 AGENDA: Donderdag 28 aug. Maandoverzicht 1 komt uit 16.00 u.: Onder- en Bovenbouwoverleg Vrijdag 29 aug. Maandag 01 sept. 08.45 - …: hoofdluiscontrole gr. 1 t/m 8A 20.00-22.00: MR-vergadering Dinsdag 02 sept. Woensdag 03 sept. Donderdag 04 sept. Vrijdag 05 sept. Roostervrij gr. 1/2 WELKOM Na een zonovergoten zomervakantie zijn we afgelopen maandag vol energie met weer een nieuw schooljaar gestart. We hopen dat u allen heeft genoten van een fijne vakan- tie en dat u en de kinderen voldoende energie hebben opgedaan voor een inspirerend schooljaar. Een speciaal welkom aan alle nieuwe kinderen en hun ouders. We hebben er alle ver- trouwen in dat het een fijne, leerzame en gezellige schoolperiode wordt! In de vakantie is er door de leerkrachten veel voorwerk verricht zodat de kinderen di- rect goed konden starten. Ook is er in een aantal lokalen geschilderd waardoor het er weer ‘fris’ uit ziet. Iedereen een fijne schooljaar toegewenst. PASSEND ONDERWIJS VAN START Sinds 1 augustus is Passend Onderwijs een feit. Passend Onderwijs biedt kansen voor alle kinderen! Bs. De Schalm maakt, samen met o.a. alle Leijestroom scholen uit Vught, deel uit van SWV DE MEIERIJ. Om u (kort) nader te informeren over Passend Onderwijs en SWV DE MEIERIJ kunt u hieronder klikken op de 'link' naar een kennismakingsfilmpje. SWV De Meierij

description

 

Transcript of Weekbulletin 35 2014

Page 1: Weekbulletin 35 2014

01-35 29/08/2014- 04/09/2014

AGENDA: Donderdag 28 aug. Maandoverzicht 1 komt uit

16.00 u.: Onder- en Bovenbouwoverleg

Vrijdag 29 aug.

Maandag 01 sept. 08.45 - …: hoofdluiscontrole gr. 1 t/m 8A 20.00-22.00: MR-vergadering

Dinsdag 02 sept.

Woensdag 03 sept.

Donderdag 04 sept.

Vrijdag 05 sept. Roostervrij gr. 1/2

WELKOM

Na een zonovergoten zomervakantie zijn we afgelopen maandag vol energie met weer een nieuw schooljaar gestart. We hopen dat u allen heeft genoten van een fijne vakan-tie en dat u en de kinderen voldoende energie hebben opgedaan voor een inspirerend schooljaar. Een speciaal welkom aan alle nieuwe kinderen en hun ouders. We hebben er alle ver-trouwen in dat het een fijne, leerzame en gezellige schoolperiode wordt!

In de vakantie is er door de leerkrachten veel voorwerk verricht zodat de kinderen di-rect goed konden starten. Ook is er in een aantal lokalen geschilderd waardoor het er weer ‘fris’ uit ziet.

Iedereen een fijne schooljaar toegewenst.

PASSEND ONDERWIJS VAN START

Sinds 1 augustus is Passend Onderwijs een feit. Passend Onderwijs biedt kansen voor alle kinderen!

Bs. De Schalm maakt, samen met o.a. alle Leijestroom scholen uit Vught, deel uit van SWV DE MEIERIJ.

Om u (kort) nader te informeren over Passend Onderwijs en SWV DE MEIERIJ kunt u hieronder klikken op de 'link' naar een kennismakingsfilmpje.

SWV De Meierij

Page 2: Weekbulletin 35 2014

VERKEERSSITUATIE!

Vorige week hebben we alle ouders/verzorgers, via een extra digitaal weekbulletin, geïnformeerd over de verkeerssituatie op het terrein van Park Eikenheuvel. Velen van u hebben de oproep, om de achterzijde van onze school te vermijden voor het bren-gen en halen van uw kind(-eren), opgevolgd. Mede namens de collega’s van Kentalis willen we u hier nog even hartelijk voor bedanken. Wij zijn ons er van bewust dat het een lastige situatie is maar hebben er vertrouwen in dat, zodra dit alles over een week of 8-10 is opgelost, dat het er dan voor iedereen beter op zal worden. Ter info hebben alle kinderen afgelopen week nog een gekleurd, papieren, exemplaar mee naar huis gekregen waar de huidige verkeerstechnische aanpassingen op ver-meld staan. U kunt dit ook nog terug lezen op onze site (KLIK HIER).

N.B.: In verband met de drukte die e.e.a. nu aan de voorzijde van onze school tot ge-volg heeft, vragen we u om zo veel als mogelijk gebruik te maken van de Kiss & Ride zone die hier ’s morgens is.

Voor een goed werkende K & R-zone is het belangrijk dat deze op de juiste wijze wordt gebruikt. De voornaamste punten voor het welslagen van deze zone zijn:

- Komt u a.u.b. via Het Loeffplein (H. Hart kerk) naar onze school gereden.

U kunt uw kind op deze manier veilig aan de trottoir-/schoolzijde uit laten stappen.

- Wanneer u uit de richting van de Martinilaan komt, vragen we u om het ‘rondje’ St. Barbarastraat, St. Catharinastraat te rijden. U komt zo ook

aan de juiste, rechterzijde van de Theresialaan om uw kind uit te laten stap-pen aan de trottoir-/schoolzijde.

Verlaat u a.u.b. uw auto niet maar rijdt u, nadat uw kind(-eren) is(zijn) uitgestapt, direct door.

SCHOOLBENODIGDHEDEN

De school verstrekt de kinderen in alle groepen de benodigde schoolbehoeften. Het is daarom niet noodzakelijk maar ook niet gewenst, dat kinderen pennen, potloden,

stiften, gummen, linialen, of andere dan de aangegeven spullen van thuis meenemen. Het wordt ten sterkste ontraden kinderen waardevolle voorwerpen en speelgoed mee naar school te geven, tenzij hier bij gelegenheid om wordt gevraagd.

Aan kinderen in groep 4 wordt een vulpen verstrekt, die zij alleen op school gebruiken. Tot en met groep 8 wordt op school met een vulpen geschreven. De kinderen krijgen hiervoor de benodigde vullingen. Tegen kostprijs (€5,=) kan op school een nieuwe vulpen worden gekocht indien de van school gekregen vulpen defect of kwijt is ge-raakt. In de schriften wordt op school alleen met een vulpen geschreven; dus niet met bal-pen. Vanaf groep 6 krijgen de kinderen éénmalig een koptelefoon die ze meenemen naar de leerjaren 7 & 8. Indien een leerling de koptelefoon verliest of wanneer deze defect raakt, kan er op school een nieuwe aangeschaft worden à € 1,50 p.s.

In bijgevoegd schema kunt u teruglezen wat van thuis meegenomen dient te worden (X). Alle overige materialen die van thuis worden meegenomen zijn niet nodig. Indien

onduidelijkheid bestaat over de aan te schaffen spullen kunt u de groepsleerkracht om advies vragen.

Page 3: Weekbulletin 35 2014

scha

art

je

pla

kstift

10

à

12

stift

en

in

een

ho

esje

/ e

tui

A-4

huis

werk

ma

p

Gym

nastiekscho

e-

nen

met klit

ten

ba

nd

1 m

ark

ee

rstift

Gr 1/2 X

Gr 3 X X X

Gr 4 X X X

Gr 5 X X X

Gr 6 X X X X X

Gr 7 X X X X X

Gr 8 X X X X X * Op maandag, woensdag en vrijdag kan voor € 5,= p.s. een vulpen bij meneer Ton

een vulpen worden aangeschaft.

KLEUTERS: GYMSCHOENEN

Beste ouders, Wilt u zo vriendelijk zijn uw kind gymschoenen met klittenband mee te geven. Deze

moeten voorzien zijn van de naam van uw kind. De schoenen blijven op school en worden in een klassenbak bewaard. Dank voor uw medewerking.

KENNISMAKINGSAVOND

Op woensdagavond 10 sept. organiseren we voor alle groepen de jaarlijkse algeme-

ne kennismakingsavond. Deze avond begint om 19.15 u. (deur open) en zal duren tot uiterlijk 22.00 u. Volgende week informeren we u nader over de invulling van deze avond. Wij vragen u nu reeds om deze avond te reserveren in uw agenda en hopen u dan op school te mogen begroeten.

Dhr. G. de Ronde & G. van Gils Directie

______________________________________________________________

LOT CONTROLE NA DE ZOMERVAKANTIE

Beste Ouders!

Aanstaande maandag, 1 september, is de eerste hoofdluiscontrole van het nieuwe schooljaar. Wij stellen het namens alle LOT (Luizen Opsporings Team) ouders op prijs als de kinderen met 'schoon gewassen haren' naar school komen en dat er geen

gel, wax en ingewikkelde vlechten in de haren zitten. Uiteraard ligt er ook een stukje verantwoordelijkheid bij u als ouder, om van te voren te checken of uw kind luizen heeft en zodoende al te behandelen. De LOT ouders worden om 8:45 uur verwacht en dienen door de hoofdingang binnen

te komen (en dus niet via één van de zij-ingangen). Tevens zijn wij altijd op zoek naar nieuwe LOT-ouders, die op de maandag, na elke vakantie (dus in totaal maar 5 keer), mee willen helpen met luizen pluizen. Er zijn ont-

Page 4: Weekbulletin 35 2014

wikkelingen om het luizenpluizen op een andere manier aan te gaan pakken, maar daarover zullen wij in een volgendebulletin verder berichten.

Graag opgeven bij Michelle Kwantes-van Schaik: [email protected] wanneer je je beschikbaar wilt stellen als LOT ouder.

Met vriendelijke groet, namens de commissie Gezondheid & Preventie, Michelle Kwantes-van Schaik en Kim Wesselman

______________________________________________________________

WELKOM

Wij heten van harte welkom:

Zaina Dings gr. 1/2C Mees Bruekers gr. 1/2E

Juno van Rijn gr. 1/2C Romaisa Dings gr. 3

Wij wensen hen een goede start toe van een leerzame en fijne basisschoolperiode.

EVEN VOORSTELLEN

Dit schooljaar begroeten wij weer een aantal studenten van verschillende opleidingen. Deze week stellen 3 lio-studenten zich aan u voor.

Hallo allemaal,

Graag stel ik me aan jullie voor. Mijn naam is Bo van de Ven en ik ben 24 jaar. Samen met mijn vriend woon ik in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Ik ben derdejaars student van de HAN te Nijmegen, waar ik de opleiding Pedagogiek volg. Omdat het onderwijs mij erg interes-seert, kom ik dit schooljaar stage lopen op De Schalm! Ik zal het hele schooljaar van maandag tot en met donder-dag meelopen met Diana Kappen. Soms zal ik te vinden zijn in de klas, bijvoorbeeld om een observatie te doen.

Groetjes, Bo van de Ven

Hallo,

Ik ben Lindy van den Braak. ik ben 19 jaar en ik kom uit Boxtel. Ik houd erg van ballet, dit doe ik wekelijks al 11 jaar lang.

Dit jaar kom ik afstuderen op de Schalm in groep 4A bij juf Ste-phanie. Iedere maandag, dinsdag en woensdag ben ik op de Schalm aanwezig. De start is gemaakt en ik heb al met veel ple-zier in de klas en op de Schalm gewerkt.

Page 5: Weekbulletin 35 2014
Page 6: Weekbulletin 35 2014

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

36 01 sept. 08:45 u.: hoofdluiscon-trole gr. 3 t/m 8A 20.00-22.00: MR-vergadering

02 sept.

03 sept.

37 08 sept.

09 sept.

10 sept. 12.30: start actie Jantje Beton gr. 5 t/m 7 19.30 u.: kennisma-kingsavond groepen 1-2A t/m 8A

38 15 sept. 15.45: Maandagge-sprekken (gr. 1/2 t/m gr. 8a) 19.30-20.30: info avond Woldhuis tbv groepen 7

16 sept. 20.00: Ouderraadverga-dering

17 sept. studiemiddag TEAM

39 22 sept. 20.00: Bestuursvergade-ring

23 sept. 20.00: ALV-Oudervereniging met info IPC + Engels vvto

24 sept. EINDE actie JB 12.00: start Kinderpost-zegel Actie gr. 8 en 8A studiemiddag TEAM

40 29 sept. Werkweek groepen 8 Woldhuis 20.00-23.00: GMR-vergadering

30 sept. Werkweek groepen 8 Woldhuis

01 okt. Start Kinderboekenweek 2014 thema “FEEST” Werkweek groepen 8 Woldhuis

Page 7: Weekbulletin 35 2014

01

29/08/2014 - 25/09/2014

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

04 sept.

05 sept. roostervrij gr. 1 t/m 2

06 sept.

07 sept.

11 sept.

12 sept.

13 sept.

14 sept.

18 sept.

19 sept. roostervrij gr. 1 t/m 4

20 sept.

21 sept.

13.00: i.v.m. studiemiddag

TEAM ROOSTERVRIJE MIDDAG voor ALLE overige GROEPEN

25 sept. maandoverzicht 2 komt uit

26 sept. spelletjesmiddag gr. 1/2 EINDE Kinderpostze-gel Actie gr. 8 en 8A

27 sept.

28 sept.

02 okt. Werkweek groepen 8 Woldhuis Deze week GÉÉN weekbulletin

03 okt. Werkweek groepen 8 Woldhuis (± 16.00: thuiskomst!) roostervrij gr. 1 t/m 2

04 okt.

05 okt.

DAG VAN DE LE-RAAR (wordt ma. 6 okt

gevierd)

Page 8: Weekbulletin 35 2014
Page 9: Weekbulletin 35 2014

EVEN VOORSTELLEN (VERVOLG)

Hallo allemaal,

Via deze weg wil ik mezelf even voorstellen. Ik ben Kirsten Vorstenbosch. Het komende schooljaar loop ik mijn LIO-stage in groep 5 bij juffrouw Ellen de Koning. Ik zit in het laatste jaar van de PABO en ik hoop dit jaar af te studeren. Ik ben op maandag, dinsdag en woensdag in de klas. In de loop van het jaar zal ik steeds meer lessen geven. Ik ben 21 jaar, woon in Esch en zit zelf in Eindhoven op school.

Mijn hobby’s zijn korfballen en muziek maken. Ik maak graag kennis met jullie, je bent dus altijd van harte welkom om even kennis te komen maken.

Veel groetjes en tot ziens! Kirsten Vorstenbosch

______________________________________________________________

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND SEPTEMBER:

datum gr. datum gr. 1-09 Eline Ouwens 6 17-09 Robin Kuijper 3A 1-09 Lara Mutsaerts 6A 17-09 Sebastiën Roeffen 8 2-09 Camilla de Groot 1/2B 18-09 Eva Knoups 5 3-09 Thijmen van Vlerken 7A 18-09 Emilie Otters 8 4-09 Momijn de Fijter 3 19-09 Beau Wijtmans 1/2B 4-09 Max de Bruijn 4 19-09 Friso Povel 3 4-09 Sweder Keunen 7A 19-09 Floris Zweers 4 5-09 Thijs van Rijn 1/2E 20-09 Hein Raijmakers 5 6-09 Valérie van Dommelen 7A 21-09 Charlie Groenewoud 3A 7-09 Valentijn van Deursen 1/2E 23-09 Oden Derks 5 7-09 Floris van Deursen 1/2E 23-09 Kiki Op de Coul 8 7-09 Ties Vierhout 6A 24-09 Dean de Brouwer 1/2D 8-09 Philip Ledeboer 4 24-09 Hugo Bemer 7A 9-09 Josefien Kraan 4 24-09 Maura Vugts 7A 9-09 Bas Kuiten 7 25-09 Max van Etten 1/2D 12-09 Zoë de Loos 6A 25-09 Machiel van Amelsfort 8A 13-09 Stijn Raadschelders 1/2C 25-09 Alexander Schrijnemakers 8A 13-09 Valentijn de Bruyne 4A 26-09 Kiki Delmee 1/2A 13-09 Joris Ledeboer 6A 28-09 Valentijn Weemers 1/2D 14-09 Collin Jansen 1/2D 28-09 Dominic Huijbers 5 15-09 Charlotte v. Genugten 3A 29-09 Lucas Driessen 4A 15-09 Marieke v. Genugten 3A 29-09 Roeland de Boer 8 15-09 Ferran de Waal 4 29-09 Rutger de Boer 8A 15-09 Wout van Benthem 5 30-09 Pleun Laurijssen 3 16-09 Danique Lingg 1/2E 30-09 Joshua Timmermans 4A

Page 10: Weekbulletin 35 2014

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK:

datum gr. wordt vervangen door: 03-09 dhr. Mart van Loon 6 juf Kris Raaijmaakers 03-09 juf Frida Lucas 8A dhr. Joop de Krom 05-09 juf Ellen de Koning 5 de vervangerspool regelt dit

______________________________________________________________

INGEKOMEN BERICHTEN

SAMEN VECHTEN TEGEN KANKER

Op zondag 14 september 2014 vindt voor de eerste keer het event Swim to Fight Can-cer plaats. Bij deze eerste editie in Brabant zwem je 2 kilometer in de Singelgracht en de Stadsdommel door en langs prachtig gerestaureerde Vestingwerken in 's-Hertogenbosch. 1 op de 3 mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. Samen in actie voor meer kankeronderzoek.

Doe mee aan Swim to Fight Cancer en zorg dat je samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar brengt voor de strijd tegen kanker. Via jouw strijd tegen het water.

Op 14 september 1629 overwon Frederik Hendrik ’s-Hertogenbosch door het water rondom de stad te 'verslaan'. Draag op 14 september 2014 je steentje bij aan de strijd tegen kanker, door opnieuw het water rond de stad te verslaan!

WAT IS HET CENTRUM VOOR JEUGD EN GEZIN (CJG)?

Het CJG is al jaren een vraagbaak voor ouders en professionals met vragen over op-voeden en opgroeien. Wij vinden geen enkele vraag raar. Hoe klein, onschuldig of in-gewikkeld ook. We kennen geen wachtlijst, er staat altijd een deskundige voor je klaar. De hulp is gra-tis. Je kunt je vraag stellen per telefoon, per email of via social media (twitter en facebook). We zijn vijf dagen per week bereikbaar.

Waarom zou ik contact opnemen?

Omdat het normaal is om vragen over opvoeden en opgroeien te hebben. Groter wor-den gaat niet altijd vanzelf. Wij denken graag met je mee, geven praktische tips en kij-ken welke oplossing het best bij je past. Als je extra hulp of begeleiding wenst, kunnen

Page 11: Weekbulletin 35 2014

we ook een afspraak maken met een deskundige die verder op je vraag in gaat. We werken samen met instellingen voor (jeugd) gezondheidszorg, welzijn, geestelijke ge-zondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijk werk.

Is het anoniem?

Ja, het CJG noteert alleen je vraag, niet je naam of adres, alleen als jij daar toestem-ming voor geeft.

Op onze website www.cjgvught.nl is veel informatie te vinden over opgroeien en op-voeden en het aanbod van het Centrum Jeugd en Gezin.

CJG Vught Dorpsstraat 28 5261 CK Vught Tel. 0800-6441414 www.cjgvught.nl

CJG Haaren Leypad 1 B 5076 BE Haaren Tel. 0800-6441414 www.cjghaaren.nl

CJG Sint-Michielsgestel Groot Grinsel 16 5275 BZ Den Dungen Tel. 0800-6441414 www.cjg-gestel.nl

SEPTEMBER IS MEEZINGMAAND BIJ DE FOR TEEN POPPERS

Zingen voor de jeugd van 8 t/m 12 jaar

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en vind je zingen ook superleuk? Kom dan de hele maand september gratis meedoen tijden de Meezingmaand van de For Teen Poppers.

For Teen Poppers

De For Teen Poppers is het jeugdkoor van Stichting Jeugdwerk Rozenoord. Iedere vrijdagavond van 18.30 tot 19.30 uur zingen de kinderen onder leiding van dirigente Imke Hoevenaars allerlei liedjes en leren ze hoe ze nog mooier kunnen zingen.

Jij komt toch ook?

Doe je mee? Je bent van harte welkom op 5, 12, 19 en 26 september in 't Vlierthonk, Vliertstraat 4 in Vught. Wil je meer informatie of direct lid worden? Kijk dan op www.jeugdwerkrozenoord.nl.

MIK KUNST EN CULTUUR NODIGT UIT

Doe mee met de open lessen van MiK! De eerste 2 weken van het schooljaar kun je gratis kennis maken met MiK. Hoe creatief ben jij? Maak kennis met Kunst & Cul-tuur en verdiep je in wat bij jou past. Kom jij ook proeven, kijken en meedoen?

Wil je weten wat MiK je kan bieden? Ga naar de (ver-

nieuwde) website, www.mikweb.nl. Voor de info folder KLIK HIER.

Page 12: Weekbulletin 35 2014

DINEAUX NEDERLAND

Dineaux is gespecialiseerd in het aanbieden van uitdagende, boeiende en goed uitge-balanceerde sport- en bewegingsprogramma’s voor schoolgaande jeugd in de basis-schoolleeftijd.

In samenwerking met het onderwijs, de gemeenten en de kinderopvang werken zij aan de sportstimulering in Nederland.

Alle oudsten hebben de INFO FOLDER mee naar huis gekregen.

Voor meer info zie de folder of neemt u contact op: T : 088 – 346 32 89 @ : [email protected]

DE KOOKTUIN, KOKEN VOOR VOLWASSENEN

Beste kookliefhebbers,

Dit najaar organiseert de kooktuin een kookcursus voor volwassenen. Heb je zin om 1 keer in de maand met een kleine gezelschap (6-8 personen) een aantal verrassende kooklessen te volgen? Geef je dan op voor deze najaarscursus.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met Catrien Kuijpers (tel: 06-24429678 of mail: [email protected])

met smakelijke groet Ctrien Kuijpers de kooktuin