weekbulletin 17 -2013

15
32-17 26/04/2013- 16/05/2013 AGENDA: Donderdag 25 apr. Maandoverzicht 9 komt uit Vrijdag 26 apr. “KONINGSSPELEN” 14.00 u. begin Mei-vakantie (t/m vr. 10 mei) Zaterdag 27 apr. Zondag 28 apr. Maandag 29 apr. Begin meivakantie t/m vr. 10 mei Dinsdag 30 apr. Koninginnedag én TROONSWISSELING Woensdag 01 mei tot en met Woensdag 08 mei vervolg meivakantie Donderdag 09 mei Hemelvaartsdag Vrijdag 10 mei Laatste dag meivakantie Zaterdag 11 mei Zondag 12 mei Moederdag Maandag 13 mei Hoofdluiscontrole Dinsdag 14 mei 20.00: Ouderraad vergadering Woensdag 15 mei 08.45-12.30: bezoek rioolwaterzuivering gr 8A 08.45-..: ‘Kabouterroute’bij IJzerenman gr.1/2 Donderdag 16 mei 16.00 u. 20.00 u.: KANJERtraining team Vrijdag 17 mei 08.45-..: ‘Kabouterroute’bij IJzerenman gr.1/2B KONINGSSPELEN EEN GROOT SUCCES In een speciale mail hebben we u reeds geïnformeerd over het feit dat het een meer dan geslaagde dag is geweest maar ook in dit weekbulletin willen we het nog wel een keer vermelden. Kinderen, ouders en ook het team kijken terug op een bijzonder feest. Iedereen nogmaals hartelijk dank voor de inzet, medewerking en bijdrage aan deze dag. Voor ‘links’ naar foto’s, de flashmob en het bericht op de site van het BD verwijzen we graag naar de mail die u afgelopen vrijdag reeds heeft mogen ontvangen. KONINGSTEGEL OP DE SCHALM Een initiatief vanuit de KnikkerSpelen heeft erin geresulteerd dat ruim 7200 basisscho- len van ons land, in het kader van de troonswisseling, een Koningstegel hebben ont- vangen. Ranomi Kromowidjojo overhandigde afgelopen week in Eindhoven de eerste Koningstegel en gaf daarmee het startsein van deze landelijke actie. “Knikkeren geeft veel plezier”, zo zei Ranomi. De organisatie van de KnikkerSpelen is trots een bijdrage te leveren aan het landelijke buitensport- en spelprogramma op basisscholen tijdens de Koningsspelen.

description

weekbulletin 17 -2013

Transcript of weekbulletin 17 -2013

Page 1: weekbulletin 17 -2013

32-17 26/04/2013- 16/05/2013

AGENDA: Donderdag 25 apr. Maandoverzicht 9 komt uit

Vrijdag 26 apr. “KONINGSSPELEN”

14.00 u. begin Mei-vakantie (t/m vr. 10 mei)

Zaterdag 27 apr.

Zondag 28 apr.

Maandag 29 apr. Begin meivakantie t/m vr. 10 mei

Dinsdag 30 apr. Koninginnedag én TROONSWISSELING

Woensdag 01 mei tot en met

Woensdag 08 mei vervolg meivakantie

Donderdag 09 mei Hemelvaartsdag

Vrijdag 10 mei Laatste dag meivakantie

Zaterdag 11 mei

Zondag 12 mei Moederdag

Maandag 13 mei Hoofdluiscontrole

Dinsdag 14 mei 20.00: Ouderraad vergadering

Woensdag 15 mei 08.45-12.30: bezoek rioolwaterzuivering gr 8A 08.45-..: ‘Kabouterroute’bij IJzerenman gr.1/2

Donderdag 16 mei 16.00 u. – 20.00 u.: KANJERtraining team

Vrijdag 17 mei 08.45-..: ‘Kabouterroute’bij IJzerenman gr.1/2B

KONINGSSPELEN EEN GROOT SUCCES

In een speciale mail hebben we u reeds geïnformeerd over het feit dat het een meer dan geslaagde dag is geweest maar ook in dit weekbulletin willen we het nog wel een keer vermelden. Kinderen, ouders en ook het team kijken terug op een bijzonder feest. Iedereen nogmaals hartelijk dank voor de inzet, medewerking en bijdrage aan deze dag.

Voor ‘links’ naar foto’s, de flashmob en het bericht op de site van het BD verwijzen we graag naar de mail die u afgelopen vrijdag reeds heeft mogen ontvangen.

KONINGSTEGEL OP DE SCHALM

Een initiatief vanuit de KnikkerSpelen heeft erin geresulteerd dat ruim 7200 basisscho-len van ons land, in het kader van de troonswisseling, een Koningstegel hebben ont-vangen. Ranomi Kromowidjojo overhandigde afgelopen week in Eindhoven de eerste Koningstegel en gaf daarmee het startsein van deze landelijke actie. “Knikkeren geeft veel plezier”, zo zei Ranomi. De organisatie van de KnikkerSpelen is trots een bijdrage te leveren aan het landelijke buitensport- en spelprogramma op basisscholen tijdens de Koningsspelen.

Page 2: weekbulletin 17 -2013

De speciaal geproduceerde Koningstegel is afgelopen woensdag, aan de voorzijde van onze school, door meneer Ton en Yassin op het schoolplein gelegd. Iedereen kan vanaf nu dus knikkeren in deze unieke Koningstegel.

SUZETTE BRANTS HEEFT EEN NIEUWE BAAN

We hebben goed nieuws! Suzette heeft een nieuwe uitdagende baan aangenomen als directeur op basisschool de Vlonder in Uden. Een prachtige uitdaging waarin Suzette ten volle haar ambitie kan laten ontkiemen.

In de brief, die op onze website staat, meer info over dit goede nieuws. (KLIK HIER)

PARKEREN ACHTERZIJDE SCHOOL & KISS AND RIDE ZONE

Zo vlak voor de meivakantie, na een kleine 2 weken, met behulp van enkele ouders, het verkeer te hebben geregeld aan de achterzijde van onze school, willen we u even informeren over het verloop. Om te beginnen zijn we erg blij en enthousiast over de vele ouders/verzorgers die de weg naar en in de ‘Kiss and ride straat’ hebben gevonden. Hoewel de doorstroom soms wat ‘stopt’ i.v.m. de drukte, gaat dit al enorm veel beter dan enige tijd geleden. Ook weten steeds meer ouders de weg naar onze school te voet of op de fiets te vin-den. We hopen dat dit voort mag duren zeker ook kijkend naar de ‘op voeten en fiet-sen’ actie van de werkgroep verkeer (zie weekbulletin 30-15). Wanneer u geen gebruik kunt maken van de K & R zone en u uw auto toch moet par-keren dan kan en mag dit alleen in de ‘gewone parkeervakken’. Parkeervakken die gemarkeerd worden met het bordje van KENTALIS moeten vrij blijven voor personeel van Kentalis/Viataal.

Volgt u a.u.b. de instructies op van de mensen die u hier op wijzen.

Dank voor uw hulp, medewerking en begrip ook namens de ‘collega hulp-ouder’ die hier staat voor u en voor de veiligheid van u en uw kind(-eren).

P.S.: Wanneer u voor schooltijd op het plein wacht tot uw kind naar binnen gaat, wilt u

dan eens nadenken over de vraag om uzelf op te geven om mee te helpen bij het re-gelen van het verkeer? U kunt uw deelname kenbaar maken aan de directie, bij onze conciërge of bij één van de leerkrachten die buiten aanwezig is. DANK U WEL!

ASBESTSANERING GROEPEN 3

Tijdens een onderzoek door de fa. Search, in opdracht van stg. Leijestroom, is afgelo-pen jaar asbest gevonden in de muur tussen de groepen 3 en 3A. Tijdens de meiva-kantie (6 t/m 8 mei) zal dit asbest worden verwijderd. Voor meer info verwijzen we graag naar de brief die als bijlage mee zal gaan met dit bulletin of die te vinden is op onze website (KLIK HIER).

m.vr.gr. De Directie

______________________________________________________________

Page 3: weekbulletin 17 -2013

van de werkgroep ‘Gezondheid en Preventie’:

HOOFDLUISCONTROLE LOT-OUDERS!!

Met heel veel inspanning en met heel veel ouders, zijn we ook dit jaar de strijd tegen hoofdluis aangegaan. Het is enorm merkbaar dat u, de ouders/verzorgers, de kinderen controleert aan het einde van een vakantie, vóór de LOT-controle.

Hierdoor is het aantal kinderen met hoofdluis dit jaar erg gedaald. We blijven daarom op deze manier controleren!

Maandag 13 mei 2013 vindt er vanaf 08.50 uur dus weer in alle groepen (dus van 1

t/m 8!) een luizencontrole plaats.

Aan het Luizen Opsporings Team weer het verzoek tijdig aanwezig te zijn. Mocht je onverhoopt niet kunnen, wil je dan, aan de hand van de klassenlijst, zelf voor ver-vanging zorgen?

Verder het bekende verzoek aan u, de ouders/verzorgers, om:

het haar van de meisjes niet mooi op te steken of in te vlechten,

de jongens niet te veel gel,

het haar en hoofdhuid goed te reinigen!!

Om een explosieve verspreiding van luizen te voorkomen verzoeken wij u vriendelijk om uw kind aan het einde van de voorjaarsvakantie zelf ook te controleren!

Tot slot nog het verzoek aan de LOT-ouders om de school via de hoofdingang binnen

te gaan!

TRAKTATIES EN LUNCHTROMMELS

Al enige jaren proberen we als school gezonde, hartige traktaties te promoten. De laatste tijd worden in de diverse groepen weer allerlei soorten hard en zacht snoep uitgedeeld. De afspraak is: een kleine gezonde traktatie en géén cadeautjes! Om u een idee te geven over ‘gezond trakteren’ KLIK HIER! of HIER!

Tevens zien we in de lunchtrommels regelmatig hele ‘snoepfabrieken’ langskomen. De afspraak is: brood en/of fruit met iets om op te drinken! Ook hier hebben we voor u een tweetal voorbeelden: KLIK HIER! of HIER!

AVONDWANDELVIERDAAGSE 2013

In 2013 zal voor het zestiende achtereenvolgende jaar de avondvier-daagse gehouden worden. De data van de avondvierdaagse zijn.

Dinsdag 11 juni tot en met vrijdag 14 juni

Ook dit jaar heb je de keuze uit twee routes. Een route van 5 km en een route van 10 km. De startlocatie is gedurende 3 dagen de atletiekbaan van Prins Hendrik aan de Sportlaan 1 in het Stadhouderpark. Op de donderdag zal gestart worden vanaf het sportterrein van Real Lunet in sportpark Bergenshuizen.

Page 4: weekbulletin 17 -2013

Op de laatste avond worden de wandelaars verwelkomd door ouders, opa's en oma's en diverse vertegenwoordigers uit de Vughtse gemeenschap. Voor iedere wandelaar ligt er een medaille klaar en een versnapering. Voor de basisschool met relatief de meeste wandelaars is er een wisselbeker.

Wij hopen dat er weer veel kinderen en ouders in juni bij de start van de avondvier-daagse zijn. Zodra de inschrijving begint of wanneer er meer informatie is over dit grootse wandelevenement van en in Vught, dan hoort u van ons.

De sportcommissie

HERINNERING OUDERBIJDRAGE voor de ouders die nog niet betaald hebben. Heeft u uw bijdrage reeds betaald, dan kunt u dit bericht overslaan.

Beste ouders/verzorgers,

Begin januari van dit jaar heeft uw oudste kind een brief mee naar huis gekregen m.b.t. de (vrijwillige) ouderbijdrage en het verzoek deze bijdrage vóór 1 februari te

voldoen. Eind januari is heeft u per mail een eerste herinneringsbericht hierover ontvangen. Vele ouders hebben deze bijdrage reeds betaald waarvoor dank. Indien u deze nog niet heeft voldaan (mogelijk is deze brief zoek geraakt of is het u ontgaan), dan ver-zoeken wij u vriendelijk deze bijdrage alsnog te betalen.

De (minimale) ouderbijdrage bedraagt: 30 euro per kind in de groepen 1-6 45 euro per kind in de groepen 7-8

Zoals u weet, heeft de oudervereniging deze bijdragen nodig voor het financieren van alle extra activiteiten op school (Sinterklaas, sportdag, Kerstviering, Koningsspelen, kasteel- en musea bezoeken, etc)

U kunt uw bijdrage overmaken op

rek. nr. 2963664 tnv Oudervereniging Katholieke Basisschool Vught

o.v.v. de naam (namen) van uw kind(-eren)

Indien u vragen heeft omtrent de ouderbijdrage, kunt u contact opnemen met Paul-Jeroen Zweep, penningmeester van de Oudervereniging.

Met vriendelijke groet, Namens de Oudervereniging

Paul-Jeroen Zweep penningmeester [email protected] 073 – 689 10 50

______________________________________________________________

SCHOOLVOETBAL GROEPEN 5 & 6

Dit jaar deden we met 7 sportieve teams mee! Alle wedstrijden waren even spannend, niemand gaf snel op! Schalm 1 heeft met de eerste plaats de beker mee naar school genomen.

Page 5: weekbulletin 17 -2013

Schalm 3 en het meisjes team van de groepen 6 haalden de derde plaats met een beker! De andere teams kunnen trots zijn op hun sportieve wedstrijden!

Alle ouders die zich de afgelopen woensdagen in gezet hebben voor de school-voetbalwedstrijden ENORM BEDANKT!

Schalm 1 van de groepen 8 gaat op 15 mei onze school vertegenwoordigen tij-dens de districtskampioenschappen op het terrein van VFC De Zwaluw! Zorg dat je erbij bent!

BETALING WOLDHUIS GROEPEN 8 SCHOOLJAAR 2013-2014

In december van het afgelopen jaar hebben wij u, ouders van de kinderen in de huidi-ge groepen 7, gevraagd in hoeveel termijnen u de betaling voor de werkweek van uw kind voor komend schooljaar wilt voldoen. Afgelopen week hebben de kinderen, van wie de ouders hebben aangegeven de betaling voor deze werkweek in 6 termijnen te willen voldoen, de vijfde betalingsherinnering mee naar huis. Wij hopen dat e.e.a. zal leiden tot een vlotte afhandeling van de betalingen. Via het weekbulletin zullen we steeds vermelden wanneer de volgende betalingsherin-nering met uw kind mee naar huis komt.

______________________________________________________________

Page 6: weekbulletin 17 -2013

VERJAARDAGEN IN DE MAAND MEI:

datum gr.

datum gr. 27-4 Valentine Hulsbergen 1/2A

15-5 Bono van Vliet 1/2D 28-4 Tara Bodewes 7A

15-5 Ashling Markus 1/2A 29-4 Juriaan Trompert 5A

16-5 Mats van Bilsen 5A 1-5 Luis Smit 8

17-5 Linde-Mare Dooreleijers 6 1-5 Lotte Weenink 5

17-5 Gijs de Laat 6A 2-5 Arwen Slenders 5A

19-5 Charlotte v. Elderen 1/2D 3-5 Merle de Kinderen 3

21-5 Paula Kraanen 8 3-5 Carice von Morgen 1/2B

21-5 Youp Basten 5A 4-5 Rana Snoek 1/2E

22-5 Lore de Gier 8 6-5 Fleur Caris 8

22-5 Guus, Basten 1/2B 6-5 Thomas Ruis 7A

23-5 Camilla v. Hooft 1/2A 7-5 Oliver van den Boogaart 3A

23-5 Carmel v. Hooft 1/2A 7-5 Dominique Hoebink 1/2E

24-5 Lieske Otters 7A 8-5 Willemijn Schendstok 3

26-5 Sanne Dirven 8 9-5 Julie Hurxkens 3A

28-5 Stijn van der Zandt 7A 9-5 Julian de Kinderen 1/2E

30-5 Nynke de Haas 6A 13-5 Luca van der Lek 3

31-5 Claire Nederveen 7 13-5 Taeke Wolbert 1/2D

31-5 Ava van Dijk 4A 14-5 Juul van den Broek 7A

Page 7: weekbulletin 17 -2013
Page 8: weekbulletin 17 -2013

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

18. 29 apr.

MEIVAKANTIE

30 apr.

Koninginnedag - TROONSWISSELING

01 mei

MEIVAKANTIE

19. 06 mei

MEIVAKANTIE

07 mei

MEIVAKANTIE

08 mei

MEIVAKANTIE

20. 13 mei

Hoofdluiscontrole

14 mei

20.00: Ouderraad vergadering

15 mei

08.45-12.30: bezoek rioolwaterzuivering gr 8A 08.45-..: ‘Kabouter-route’bij IJzerenman gr.1/2

21. 20 mei

2e Pinksterdag

ROOSTERVRIJ voor ALLE GROEPEN

21 mei

22 mei

13.00-16.00: Teamvergadering

22. 27 mei

JUFFENDAG gr 3/4

15.45: Maandagge-sprekken (gr. 1/2 - 8) 20.00: MR verga-dering

20.00: Bestuurs-vergadering

28 mei

09.30-14.15: dans-workshop gr 1-2 16.00-17.00: onder- bouw overleg

29 mei

08.45-12.30: bezoek NM Kamp Vught gr 7-7A 09.15-11.30: dans-workshop gr 5-6

Page 9: weekbulletin 17 -2013

09 26/04/2013- 30/05/2013

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

02 mei

MEIVAKANTIE

03 mei

MEIVAKANTIE

04 mei

Dodenherdenking

05 mei

Bevrijdingsdag

09 mei

HEMEL-VAARTSDAG

10 mei

MEIVAKANTIE

11 mei

12 mei

Moederdag

16 mei

- 16.00 u. – 20.00 u.: KANJERtrain-

ing team

17 mei

08.45-..: ‘Kabouter-route’bij IJzeren-man gr.1/2B

18 mei

19 mei

Pinksteren

23 mei

Maandoverzicht 10 komt uit PRAKTISCH VERKEERSEXA-MEN gr 7-7A - 16.00 u. – 20.00 u.: KANJERtrai-

ning team

24 mei

Roostervrij gr. 1/2

10.00-11.00: gast-les WO ll groepen 7

25 mei

Provinciaal Kampi-oenschap school-zwemmen te Oss

26 mei

30 mei

Klassenlunch

groepen 8 bezoek nat. Muse-um Tilburg gr 6A 16.00-17.00: bo-venbouw overleg

31 mei

TROUWDAG juf

Babette en Bob verjaardag lkr. gr. 7 en 8 in De Efteling spelletjesmiddag gr. 1-2 bezoek nat. Muse-um Tilburg gr 6

01 juni

02 juni

10.00: Eerste H. Communie leer-lingen groepen 4

(H. Hart kerk, Vught)

Page 10: weekbulletin 17 -2013
Page 11: weekbulletin 17 -2013

VERLOF / AFWEZIG IN DE MAAND MEI:

datum gr. wordt vervangen door: 26 apr. juf Heidi Schel 3A juf Onnie van Grinsven juf Marlous vd Miessen 6A juf Dominique Kooper 13 mei juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont

juf Marie-José v Asseldonk 4 dhr. Jasper van Schaijk

juf Marjo Scheel 6 juf Reinie Poelstra

dhr. Joop de Krom 8 dhr. Luuk van Kessel

14 mei juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont

juf Babette van de Wal 3 nog onbekend

juf Marie-José v Asseldonk 4 dhr. Jasper van Schaijk

juf Marjo Scheel 6 juf Reinie Poelstra

dhr. Joop de Krom 8 dhr. Luuk van Kessel

15 mei juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont

juf Marie-José v Asseldonk 4 dhr. Jasper van Schaijk

juf Renée Schenkelaars 5A nog onbekend

juf Marjo Scheel 6 juf Reinie Poelstra

dhr. Joop de Krom 8 dhr. Luuk van Kessel

16 mei juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont

juf Marjo Scheel 6 juf Reinie Poelstra

17 mei juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont

juf Heidi Schel 3A juf Onnie van Grinsven

juf Marie-José v Asseldonk 4 dhr. Jasper van Schaijk

juf Frida Lucas 8A nog onbekend

dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

21 mei juf Babette van de Wal 3 dhr. Jasper van Schaijk

dhr. Joop de Krom 8 dhr. Luuk van Kessel

22 mei juf Ellen de Koning 5 dhr. Jasper van Schaijk

dhr. Joop de Krom 8 dhr. Luuk van Kessel

23 mei juf Marlies Michels 1-2E juf Antoinette Spoormakers

24 mei juf Heidi Schel 3A juf Onnie van Grinsven

juf Yvonne van Dongen (½ dag) 7 & 8A dhr. Marc Verschuur

dhr. Gerald Gils adj. dir. n.v.t.

dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

27 mei juf Reinie Poelstra 1-2D juf Jolanda Franchimont

juf Stephanie Brouwer 4A dhr. Jasper van Schaijk

juf Marjo Scheel 6 juf Reinie Poelstra

28 mei juf Babette van de Wal 3 dhr. Jasper van Schaijk

29 mei juf Babette van de Wal 3 juf Antoinette Spoormakers

juf Ellen de Koning 5 dhr. Jasper van Schaijk

dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

30 mei juf Babette van de Wal 3 juf Antoinette Spoormakers

dhr. Gerald Gils adj. dir. n.v.t.

31 mei juf Babette van de Wal 3 juf Antoinette Spoormakers

juf Heidi Schel 3A juf Onnie van Grinsven

juf Yvonne van Dongen (½ dag) 7 & 8A dhr. Marc Verschuur

dhr. Gerald Gils adj. dir. n.v.t.

______________________________________________________________

Page 12: weekbulletin 17 -2013

INGEKOMEN MEDEDELINGEN

A4D EN LOPEN VOOR KIKA:

Rondom de A4d van dit jaar wordt er weer een sponsoractie gehouden t.b.v. KiKa (kinderen kankervrij). Afgelopen jaar is er met deze actie tijdens de A4d ruim 100.000 EURO opgehaald en het zou fantastisch zijn wanneer dat dit jaar overtroffen zou kun-nen worden. Wil je mee doen of meer informatie over deze sponsoractie dan kun je hiervoor naar de website www.loopvoorkika.nl. P.S.: Deze sponsoractie wordt niet door De Schalm en/of de oudervereniging van De Schalm georganiseerd.

START TO SKATE

Leer skeeleren met de Vughtse IJsclub, 3 dinsdagavonden: 14, 21 en 28 mei 2013

Start-to-Skate is een landelijke actie om volwas-senen en kinderen vanaf 6 jaar enthousiast te maken voor het skeeleren. Overal in het land wordt wel wat georganiseerd en de Vughtse IJs-club (VIJC) doet ook mee.

Op drie dinsdagavonden, 14, 21 en 28 mei verzorgt de VIJC van 18.30 uur tot 19.30 uur een clinic op het Zorgpark Voorburg (Reinier van Arkel) in Vught. In leeftijds-groepen van maximaal 12 personen oefent u onder begeleiding van ervaren trainers de slag, verschillende remtechnieken en balans. De trainers en vrijwilligers van de VIJC zorgen ervoor dat het drie fantastische avonden worden.

Start to Skate kost in het totaal € 15,- per deelnemer. Het dragen van helm en pols-beschermers is verplicht, eventueel na overleg te lenen van de VIJC. Knie- en elle-boogbeschermers worden ook aangeraden.

Na Start to Skate krijgt u vast de smaak van het skeeleren te pakken. Als u lid wordt van de VIJC is het mogelijk om de hele zomer elke maandagavond in clubverband te skeeleren.

Inschrijven ? Stuur een email naar: [email protected] Voor meer informatie kunt u bellen met Korri van Kempen 06 49682903 Meer informatie over onze schaatsclub op www.vughtseijsclub.nl

FIETSTOCHT KONINGINNEDAG

Rij op de kroningsdag van Willem Alexander met je versierde fiets langs het gemeentehuis in Vught! Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te rij-den in dit spektakel. Versier je fiets thuis zo mooi mogelijk en fiets mee!

Je mag alleen komen, met heel je klas, maar na-tuurlijk ook met je vriendjes en vriendinnetjes. De parade komt langs het gemeentehuis waar de bur-gemeester met heel veel mensen zal staan te zwaaien. En wie zich als de allermooiste koning of koningin verkleed, kan een Staatsieportret winnen.

Page 13: weekbulletin 17 -2013

Het spektakel duurt ongeveer 30 minuten. Daarna is er, voor iedereen met een mooi versierde fiets, een lekkere verrassing. Er zijn prijzen te winnen voor de drie mooist versierde fietsen. En wat het leukste is: je mag he-lemaal gratis meedoen!

Verzamelen doen we om 11.15 uur bij Huize Eliza-beth bij de zwarte stip op het kaartje. Tot dan!

SPORTKAMPEN VAN SPORTIVUN

Altijd al eens willen trainen als een echte topsporter? Tijdens de schoolkampen van Sportivun is dit mogelijk! Maak kennis met de kampen die dit jaar het thema ‘Leven als een prof’ dragen.

Tijdens de schoolkampen is er een uitstekende balans tussen Sport en Fun, tussen inspanning en ontspanning. En iedereen telt mee! Optioneel kunnen kinderen de Sporttest doen. Tijdens dit dagdeel worden kinderen getest op fysieke en mentale ei-genschappen en ontvangen zij een sportadvies. Dit kan bijdragen tot verbetering van de huidige sport of zelfs tot een aanbeveling voor een andere sport. Of kinderen nu een echte Olympiërs zijn of niet, alle kinderen kunnen meedoen aan de schoolkampen van Sportivun. Tijdens de schoolkampen slapen we in ons eigen Olym-pische dorp en leven we als echte profs, eten we topsportmaaltijden en liggen de me-dailles klaar!

Het thema ‘Leven als een prof!’ is terug te vinden in ons hele programma. Kinderen van 7-10, 10-13 en 13-16 jaar krijgen training van professionele trainers en worden begeleid door super leuke en goed geschoolde staff!

Tot en met maandag 28 april heeft Sportivun een zeer aantrekkelijke aanbieding. Boek voor maandag 28 april 2013 en bij een boeking van drie of meer kinderen ontvangt ieder kind 20% korting! Ouders hoeven alleen maar hun deelname aan de actie aan te geven op het inschrijfformulier en de korting wordt automatisch verwerkt.

Inschrijven kan direct via: www.sportkampenvansportivun.nl.

LUNCHTIME IN GROEPEN 4 (VREEMDE TAAL)

Vanuit particulier initiatie gaat Svetlana Tompoidi een van de twee 'nieuwe' talen (Mandarijn en Russisch) aanbieden in een try-out. De insteek om voor Russisch te kiezen en niet voor het op voorhand liggend Engels heeft te ma-ken met de eerste kennismaking en onderzoek naar een ‘match’. Na deze try-out wordt geëvalueerd wat het vervolg zal zijn. Voor meer info KLIK HIER! Voor de flyer Russisch KLIK HIER.

Page 14: weekbulletin 17 -2013

104 LEERZAME APPS EN SITES

De moderne media nemen hand-over-hand toe in gebruik. Op school maar zeker thuis wordt veelvuldig en vaak gebruik ge-maakt van de computer, laptop of tablet. Ook de smartphone van m.n. de ouders/verzorgers wordt regelmatig gebruikt door het jonge kind. Kinderen in de groepen 7 en 8 beschikken in een groot aantal gevallen al zelf over een smartphone.

Over de instrumentele vaardigheid, het kunnen ‘werken met ….’, beschikken kinderen vaak al op jonge leeftijd (vanaf 3 jaar). De functionele vaardigheid, het gebruik kunnen maken van of werken met de ‘juiste’ programma’s is echter een andere vraag.

Deze laatste vraag: “Welke programma’s zijn voor ons kind geschikt om ook thuis mee te oefenen?” of, “Waar vind ik een programma zodat ons kind hier thuis mee kan oefe-nen?” wordt vaak door ouders gesteld.

Stichting ‘Kennisnet’ en de stichting ‘mijn kind online’ hebben in een brochure de bes-te, leerzame apps en sites voor kinderen op een rij gezet. Voor baby’s en peuters, maar ook voor kinderen in de onderbouw van de basisschool. Zelf zoeken naar goede apps en websites hoeft dus niet meer: de beste 104 zijn al verzameld en voorzien van tips voor ouders en leerkrachten. Veel leerplezier! KLIK HIER om de brochure te downloaden of te bestellen.

ALPE d’HUKIDS VUGHT

Alpe d'HuKids is een sportief evenement, waarbij we aandacht vragen voor de strijd tegen kanker door kinderen zoveel mogelijk rondjes te laten 'wieleren' voor een spon-sorbedrag.

Dit alles staat te gebeuren op Zorgpark Voorburg waar op woensdag 22 mei een mooi, gezellig en 'sportief saamhorigheids-evenement' georganiseerd wordt. De opbrengsten hiervan gaan rechtstreeks naar de Stichting Alpe d'HuZes.

De educatieve film van 3 minuten, die vorig jaar gemaakt is door de Vughtse kunste-naar Jan-Hein Arens, geeft het doel weer van dit evenement: Kanker, wat is dat?

Via de volgende ‘link’ krijgt u een sfeer impressie van Alpe d'HuKids 2012 in Vught

Voor meer informatie over de Stichting Alpe d'HuZes en het KWF Kankerfonds ga naar www. opgevenisgeenoptie.nl

Voor meer info over de actie Alpe d’HuKids Vught (o.a. sponsor formulier) KLIK HIER!

Page 15: weekbulletin 17 -2013

KABOUTERS GEZOCHT

Scouting ‘JEEP’ uit Vught Zuid zoekt nieuwe ‘kabouters’ voor haar club. Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud en houd je van gezelligheid, knutselen, creatief bezig zijn e.d., dan is JEEP vast en zeker iets voor jou. Voor meer info KLIK HIER!

KOMEDIE VOOR JONG EN OUD IN NATUURTHEATER OISTERWIJK

De V.O.S. (Vereniging Oisterwijkse Spelers) speelt dit jaar de hilarische komedie ‘Ca-lander Girls’. Het vertelt het waargebeurde verhaal van de vriendinnen Chris en An-nie. Een verhaal van een ongekend positieve actie, die niet alleen effect heeft op het rustige leven van de vrouwen, maar op de hele wereld.

Naast het hilarische en komische in dit stuk zal ook verlies en verdriet een plaats krij-gen. Het wordt een muziektheater waarin spel afgewisseld wordt met heerlijke liedjes en muziek.

U komt toch ook in het Natuurtheater Oisterwijk!

Dit zijn de speeldata:

zaterdag 8 juni om 20.30u première

zondag 9 juni om 14.30u

zaterdag 15 juni om 20.30u

zondag 16 juni om 14.30u

vrijdag 21 juni om 20.30u

zaterdag 22 juni om 20.30u

zondag 23 juni om 14.30u