Weekbulletin 26 2015

12
33-26 26/06/2015 - 02/07/2015 AGENDA: Donderdag 25 juni maandoverzicht 11 komt uit JUFFEN EN MEESTERDAG gr. 5 & 6 08.45-12.30: bezoek Rechtbank gr. 8A Vrijdag 26 juni Juf Renée & Kevin gaan trouwen! verjaardag lkr. gr. 7 en 8 in De Efteling Spelletjesmiddag gr 1/2 Maandag 29 juni JUFFEN EN MEESTERDAG gr. 3 & 4 19.30: MR vergadering Dinsdag 30 juni Woensdag 01 juli 20.00-22.00: Ouderraadvergadering Donderdag 02 juni 16.00-17.30: BB-overleg Vrijdag 03 juli Fietstocht groepen 8 STUDIEMIDDAG TEAM ROOSTERVRIJE middag voor ALLE groepen INDELING NIEUWE GROEPEN 5 & 7 De kinderen in de huidige groepen 4 hebben vandaag de samenstelling van de nieuwe groepen 5 voor komend schooljaar mee naar huis gekregen. De kinderen in de huidige groepen 6 krijgen z.s.m. komende week de nieuwe indeling voor de groepen 7 mee naar huis. Als gevolg o.a. van enkele onduidelijkheden m.b.t. in- en uitstroom in deze groepen voor komend schooljaar, is het ons helaas niet gelukt deze lijsten nu reeds in gereedheid te brengen. We vragen uw begrip hier voor. N.B.: als gevolg van mutaties, o.a. in- en uitstroom, is het altijd mogelijk dat er nog wijzigingen moeten worden doorgevoerd. De lijsten zijn dus allen onder voorbehoud. GOED BEZOCHTE INFORMATIE AVOND NIEUWE GROEPEN 3 Vanavond hebben we de ouders uit de groepen 2 van onze school geïnformeerd over hoe er komend schooljaar gewerkt zal gaan worden met de kinderen in groep 3. Deze extra ouderavond was belegd omdat we komend schooljaar te maken hebben met grote groepen 3. I.t.t. voorgaande jaren, toen er ook grote groepen 3 waren, is het voor komend jaar mogelijk gemaakt om hier structureel een oplossing voor te vinden in een 3 e groepsleerkracht die de beide groepen gaat ondersteunen. Ook in de middagen worden deze groepen ondersteund. Het was een goed bezochte avond die door een ieder als erg waardevol werd gezien. We danken alle aanwezigen, ouders maar ook collega’s. We zijn blij met de positieve insteek die een ieder hierbij heeft gehad en zien met veel vertrouwen het komend schooljaar tegemoet. N.B.: KLIK HIER voor meer info over de inhoud van deze ouderbijeenkomst

description

 

Transcript of Weekbulletin 26 2015

Page 1: Weekbulletin 26 2015

33-26 26/06/2015 -

02/07/2015

AGENDA: Donderdag 25 juni maandoverzicht 11 komt uit

JUFFEN EN MEESTERDAG gr. 5 & 6 08.45-12.30: bezoek Rechtbank gr. 8A

Vrijdag 26 juni Juf Renée & Kevin gaan trouwen! verjaardag lkr. gr. 7 en 8 in De Efteling Spelletjesmiddag gr 1/2

Maandag 29 juni JUFFEN EN MEESTERDAG gr. 3 & 4

19.30: MR vergadering

Dinsdag 30 juni

Woensdag 01 juli 20.00-22.00: Ouderraadvergadering

Donderdag 02 juni 16.00-17.30: BB-overleg

Vrijdag 03 juli Fietstocht groepen 8

STUDIEMIDDAG TEAM ROOSTERVRIJE middag voor ALLE groepen

INDELING NIEUWE GROEPEN 5 & 7

De kinderen in de huidige groepen 4 hebben vandaag de samenstelling van de nieuwe groepen 5 voor komend schooljaar mee naar huis gekregen.

De kinderen in de huidige groepen 6 krijgen z.s.m. komende week de nieuwe indeling voor de groepen 7 mee naar huis. Als gevolg o.a. van enkele onduidelijkheden m.b.t. in- en uitstroom in deze groepen voor komend schooljaar, is het ons helaas niet gelukt deze lijsten nu reeds in gereedheid te brengen. We vragen uw begrip hier voor.

N.B.: als gevolg van mutaties, o.a. in- en uitstroom, is het altijd mogelijk dat er nog wijzigingen moeten worden doorgevoerd. De lijsten zijn dus allen onder voorbehoud.

GOED BEZOCHTE INFORMATIE AVOND NIEUWE GROEPEN 3

Vanavond hebben we de ouders uit de groepen 2 van onze school geïnformeerd over hoe er komend schooljaar gewerkt zal gaan worden met de kinderen in groep 3. Deze extra ouderavond was belegd omdat we komend schooljaar te maken hebben met grote groepen 3. I.t.t. voorgaande jaren, toen er ook grote groepen 3 waren, is het voor komend jaar mogelijk gemaakt om hier structureel een oplossing voor te vinden in een 3

e groepsleerkracht die de beide groepen gaat ondersteunen.

Ook in de middagen worden deze groepen ondersteund. Het was een goed bezochte avond die door een ieder als erg waardevol werd gezien. We danken alle aanwezigen, ouders maar ook collega’s. We zijn blij met de positieve insteek die een ieder hierbij heeft gehad en zien met veel vertrouwen het komend schooljaar tegemoet.

N.B.: KLIK HIER voor meer info over de inhoud van deze ouderbijeenkomst

Page 2: Weekbulletin 26 2015

HELP DEN BOSCH EARLY ENGLISH PROGRAMME!

______________________________________________________________

MR-VERGADERING

Maandagavond 29 juni om 19.30 u. is de volgende MR-vergadering. Indien u iets te melden of vragen heeft, dan bent u van harte welkom. Het eerste half uur van dit over-leg is ‘openbaar’ en staat altijd ter beschikking van ouders/verzorgers van onze school om hierbij aanwezig te zijn.

met vriendelijke groet, mevr. M. van der Miessen secretaris

______________________________________________________________

WELKOM

Wij heten van harte welkom:

Diede Habraken groep 1-2A

Tessa Sluijter groep 3

Daan Sluijter groep 7A

Quirijn van der Lande groep 8A

Wij wensen hen een goede start toe van een leerzame en fijne basisschoolperiode.

SPORT- EN SPELDAG 2015 EEN GROOT SUCCES

Beste ouders/verzorgers,

We kijken met elkaar, kinderen, team en medewerkers, terug op een hele gezellige, sportieve en dus hele geslaagde sport- en spelletjesdag voor alle kinderen van onze school. Alle ouders/verzorgers en andere vrijwilligers die mee hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken, willen we hierbij nogmaals HEEL HARTELIJK BEDANKEN voor hun hulp. Zonder deze hulp zou het niet mogelijk zijn geweest dit zo te laten ver-lopen.

Met sportieve groet, Werkgroep sportdag

klik hier!

Wanted: new English teachers and a place to live!

Voor volgend jaar zijn we nog op zoek naar nieuwe HBO’ers die met een www.startersbeurs.nl in het project willen komen werken of naar au pairs of andere native speakers die het leuk vinden om (enkele dagen) Engels te komen geven in ons project. Ook zijn we voor onze leerkrachten uit Engeland op

zoek naar een huis, want het huis waarin ze de afgelopen twee jaar hebben gewoond

is verkocht. Meer info? KLIK HIER! Voor nog meer steun … KLIK HIER!

Page 3: Weekbulletin 26 2015

FIETSTOESTEMMING GROEPEN 7

Nu de kinderen van de groepen 7 geslaagd zijn voor hun verkeersexamen, willen we hier graag gebruik van maken. Alle kinderen in deze groepen hebben vandaag een brief mee naar huis gekregen waarin gevraagd wordt om toestemming te geven om op de fiets naar de gymles te mogen gaan onder begeleiding van de groepsleerkracht. We willen de antwoordstrookjes graag uiterlijk a.s. woensdag terug hebben. Vanaf volgende week donderdag kunnen we dan op de fiets naar de gymzaal!

ENGELSTALIGE VOORSTELLING VOOR DE ONDERBOUWGROEPEN

Afgelopen maandagmiddag verrasten de Engelse leerkrachten de onderbouw met een fantastische voorstelling. Mommy frog and Daddy frog wilden graag op vakantie. Al hun dierenvriendjes wilden ook wel op vakantie. Ze wilden allemaal naar een ander land. Toen de bus dan eindelijk kon gaan vertrekken waren Dragon and Daddy frog te laat en misten zij de bus. Gelukkig kwamen de andere dieren er nog net op tijd achter en gingen ze terug met de bus naar hun vriendjes. Toen besloten ze allemaal om thuis te blijven bij elkaar. Want … There is no place like home!!! De kinderen hebben enorm genoten van deze afscheidsvoorstelling waarin volop werd gezongen en de kinderen actief mee mochten doen. De Engelse leerkrachten hebben op deze leuke en inspire-rende manier afscheid genomen van de kinderen. Volgend jaar hopen we weer op net zo enthousiaste studenten en leerkrachten te kunnen rekenen.

OVERZICHT BETALINGEN WOLDHUIS 2015

Alle ouders/verzorgers in groep 7 hebben vandaag een overzicht ontvangen m.b.t. de betaling voor de werkweek van hun kind komend schooljaar naar Het Woldhuis. Indien de betaling helemaal is afgerond bedanken wij u voor de snelle afhandeling. Heeft u nog niet het volledige bedrag voldaan t.b.v. deze werkweek, dan heeft u een schrijven ontvangen met daarin het verzoek het resterende bedrag voor 1 juli over te maken op vernoemde rekening.

Zodra we het geld van u hebben ontvangen, krijgt u van ons hiervan een bevestiging.

De leerkrachten groep 8

Page 4: Weekbulletin 26 2015

MUSICAL GROEPEN 8 IN HET FORUM VAN HET MAURICK COLLEGE!

HERINNERING – HERINNERING - HERINNNERING

Beste ouders / verzorgers van groep 8, Zoals u al weet komt de eindmusical en het afscheid van de groepen 8 er weer aan. Net als afgelopen jaar is er dit jaar van iedere klas een aparte avondvoorstelling.

Maandag 13 juli:

- De ochtend hebben de groepen 8 vrij. - ‘s Middags zal groep 8a de musical opvoeren voor de school . - ’s Middags zal groep 8 de liedjes en dansjes tonen aan de kleuters. - ’s Avonds zijn er twee avondvoorstellingen voor ouders en belangstellenden

in het ‘forum’ van Het Maurick College te Vught. Waarschijnlijk is de planning: 18.45u - 20.00u groep 8 GEWIJZIGD!!!

20.30u - 21.45u groep 8a GEWIJZIGD!!!

Tijdens de avondvoorstelling mag ieder kind max. 6 personen meenemen

Dinsdag 14 juli:

- De ochtend hebben de groepen 8 vrij. - ‘s Middags zal groep 8 de musical opvoeren voor de school - ’s Middags zal groep 8a de liedjes en dansjes tonen aan de kleuters. - 's Avonds is het eindfeest op De Schalm van 20.30u tot 23.00u

Woensdag 15 juli:

- De groepen 8 moeten om 10.45 u. op school zijn. - Om 12.00u worden de leerlingen uitgezwaaid op het schoolplein, ouders en

andere belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. - Donderdag 16 en vrijdag 17 juli zijn de groepen 8 vrij.

______________________________________________________________

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND JULI:

datum gr.

datum gr. 26-06 Milan van der Lek 7

05-07 Hidde Krouwer 7A 26-06 Zhurui Cleary 7A

07-07 Pim Hachmang 5A 27-06 Olivier Kolster 6

08-07 Luke Bemer 4 27-06 Maxime Kolster 6A

09-07 Jet van den Boom 1/2C 28-06 Adam Walji 1/2D

09-07 Oliver Rijsman 8A 28-06 Marit Hanssen 3

10-07 Julie Boselie 1/2A 28-06 Meike Anker 7

10-07 Zelie van den Bergh 1/2B 28-06 Job Hertzberger 7A

11-07 Anna Stieger 4 28-06 Barend van Spaendonck 7A

13-07 Julius Otters 1/2B 30-06 Jamie Termeer 5A

14-07 Fréderique Smits van Oyen 1/2C 30-06 Lise Hendrikx 7

16-07 Britte Holl 1/2E 01-07 Julius Ruijters 8A

17-07 Sóphia Funcke 3A 02-07 Thijn van Engelen 8A

18-07 Camille Briquet 8 03-07 Merel Derissen 7A

19-07 Rard de Vries 4A 04-07 Eef Reijnen 1/2B

20-07 Jones Boeyen 3

Page 5: Weekbulletin 26 2015
Page 6: Weekbulletin 26 2015

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

27 29 juni JUFFEN EN MEES-TERDAG gr. 3 & 4 19.30: MR vergadering

30 juni 01 juli 20.00-22.00: Ouderraadvergadering

28 06 juli

07 juli DAG vh SPROOKJE 20.00: GMR vergadering

08 juli INDIANENDAG gr 1/2

29 13 juli 18.45u - 20.00u musical groep 8 (zie weekbull) 19.00: poetsavond groe-pen 1-2 20.30u - 21.45u musical groep 8a (zie weekbull)

14 juli 20.30u - 23.00u eind-feest groep 8 & 8a

15 juli 12.00: uitzwaaien groe-pen 8 19.00: poetsavond groe-pen 3-4

30 20 juli ZOMERVAKANTIE 2015 dag 1 – wk 1

21 juli

22 juli

31 27 juli ZOMERVAKANTIE 2015 dag 8 – wk 2

28 juli

29 juli

Page 7: Weekbulletin 26 2015

11

26/06/2015 - 16/07/2015

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

02 juli 16.00-17.30: BB-overleg

03 juli Fietstocht groepen 8

04 juli Vader-Kind weekend groepen 8 dag 1 START 102

e editie

Tour de France (UTRECHT; Ned.) t/m 26

juli

05 juli Vader-Kind weekend groepen 8 dag 2

STUDIEMIDDAG TEAM ROOSTER-VRIJE middag voor ALLE groepen

09 juli Rapport 3 gr. 3 t/m 8 gaat mee 19.00: poetsavond groepen 1 en 2

10 juli 11 juli

12 juli

16 juli Maandbulletin 12 gaat mee Doorschuifmoment gr. 3 t/m 8

17 juli Laatste schooldag schooljr. 2014-2015

18 juli

19 juli

ROOSTERVRIJE middag voor ALLE groepen

23 juli 24 juli 25 juli

26 juli Finish Tour de France (Parijs)

30 juli 31 juli 01 aug

02 aug

Page 8: Weekbulletin 26 2015
Page 9: Weekbulletin 26 2015

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND JULI: (VERVOLG)

datum gr.

datum gr. 20-07 Filip van de Geer 4A

22-07 Maxim Koel 7A 20-07 Julia Hendriks 8

24-07 Frederique Huibers 1/2A 21-07 Anna Bergknut 1/2B

24-07 Lucas Kimmel 1/2B 21-07 Olivier van der Steen 3

24-07 Amber Mutsaerts 3 21-07 Renske van der Steen 5A

25-07 Casper Vos 5 21-07 Ties Valkenburg 8A

26-07 Winnie van de Pas 5A 22-07 Julius Aarninkhof 1/2E

27-07 Jasper van der Woerd 3 22-07 Eefje van der Steen 3A

28-07 Jennifer van Loon 8 22-07 Pepijn Koel 7

31-07 Joa van Loon 1/2A

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND JULI:

datum gr. wordt vervangen door: 25-06 juf Renée Schenkelaars 3A vervangerspool regelt dit 26-06 juf Renée Schenkelaars 3A vervangerspool regelt dit juf Stephanie Brouwer 4A juf Kirsten Vorstenbosch juf Britt van den Heuvel 8 dhr. Joop de Krom dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t. 29-06 juf Ellen de koning 5 juf Marlous van der Miessen 06-07 dhr. Mart van Loon 6 juf Marlous van der Miessen 07-07 juf Stephanie Brouwer 4A juf Yvonne Sturing 09-07 juf Marlies Michels 1-2E juf Antoinette Spoormakers 10-07 dhr. Luuk van Kessel 7 juf Yvonne Sturing dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

______________________________________________________________ INGEKOMEN BERICHTEN

INLOOPAVOND VERKENNING N65 VUGHT - HAAREN

De gemeenten Vught en Haaren, provincie Noord-Brabant en het ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseren woensdag 1 juli een inloopavond over de Verkenning N65 Vught-Haaren. Tijdens deze avond praten de partijen belangstel-lenden bij over de voortgang en planning van de verkenning. Het ministerie, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Vught, Haaren en ’s-Hertogenbosch onderzoeken momenteel welke aanpassingen benodigd zijn aan de N65 in Vught en Haaren. Het primaire doel is het verbeteren van de leefbaarheid. Iedereen is van harte welkom.

De algemene inloopavond van woensdag 1 juli volgt op enkele bewonersavonden en gesprekken met inwoners van Vught en Helvoirt die in de directe nabijheid van de N65 wonen. Afhankelijk van de toekomstige besluitvorming kunnen de gevolgen voor deze bewoners heel ingrijpend zijn. Bijvoorbeeld vanwege de noodzakelijke aankoop of sloop van woningen. Het project Verkenning N65 Vught-Haaren vindt het belangrijk deze belanghebbenden zoveel mogelijk vooraf persoonlijk te informeren over deze mogelijke gevolgen.

De avond van 1 juli is bedoeld voor alle belangstellenden. Belangstellenden uit Vught en Haaren zijn van harte welkom bij Novalis Flex Office, Industrieweg 9c in Vught. De

Page 10: Weekbulletin 26 2015

inloopavond start om 19.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Er is gelegenheid tot het stel-len van vragen.

Verkenning N65 Vught-Haaren

De N65 tussen Tilburg en ‘s-Hertogenbosch is een rijksweg met veel verkeer die di-verse woongebieden doorkruist. Daarom doen het Rijk, provincie Noord-Brabant en de gemeenten Vught, Haaren en ‘s-Hertogenbosch momenteel een verkenning van de N65 Vught-Haaren. De verkenning heeft als primair doel het verbeteren van de leef-baarheid. Voor maatregelen aan de N65 is 100 miljoen euro (incl. btw) beschikbaar. De Verkenning is gestart met de ondertekening van de startbeslissing van de MIRT Verkenning N65 Vught-Haaren op 16 mei 2013.

MORGENAVOND PREMIÈRE: V.O.S. SPEELT ‘THE LION KING’

De Vereniging Oisterwijkse Spelers is een enthousiast amateur theatergezelschap wat

jaarlijks, zo vlak voor de zomervakantie, een toneeluitvoering met muziek en dans op ‘de planken’ brengt in het Openlucht Theater in Oisterwijk. Zo speelden zij o.a. de mu-sicals ‘Les Miserables’ en Hair maar ook brachten zij ‘Hercules’, ‘De Bokkenrijders’, ‘Romeo en Julia’, ‘Calander girls’ en afgelopen jaar ‘De Feeks’ op de planken.

Dit jaar bestaat het Openlucht Theater 100 jaar en de V.O.S. 50 jaar. Voor de V.O.S. een reden om dit keer een wel HEEL BIJZONDERE UITVOERING te verzorgen!

VANAF morgenavond kun je naar …….

Kaartjes kunnen worden gekocht (via RA-

BOBANK ‘Hart van Brabant’ met korting!) op de verschillende voorverkoopadressen. Een kaartje geeft toegang tot de voorstel-ling op eender welke dag deze wordt op-gevoerd.

Jij komt toch zeker ook?

Voor meer info ga naar de speciale

V.O.S. pagina: KLIK HIER Of kijk even naar DIT FILMPJE!

LEZEN IN DE VAKANTIE MET DE VAKANTIEBIEB – APP !!HERHALING!!

Ook in de zomervakantie is lezen leuk. En het wordt nog leuker want via de vakantie-BIEB - app kun je een grote selectie e-books lezen.

Doe je mee? Dan maak je ook nog eens kans op het winnen van een I-pad. Alle kinderen in de groepen 4 t/m 8 hebben vandaag een folder mee naar huis gekre-

gen. Folder gemist? KLIK HIER!

Page 11: Weekbulletin 26 2015

FUN2MOVE

Beste ouders / verzorgers,

Ook komende zomervakantie organiseert MOVE Vught weer heel veel sport- en spel activiteiten voor de jeugd. Kijk op onze folder voor meer info!

KLIK HIER

KIDSPROOF

Het is bijna zomervakantie! Zes volle weken tijd voor ontspanning! Op de redactie van Kidsproof Den Bosch ise de afgelopen weken heel hard gewerkt om op www.kidsproof.nl een zo compleet mogelijke uitagenda voor ouders & kinderen te ma-ken met alle kinderactiviteiten in de regio.

Op de uitagenda van Kidsproof Den Bosch vind je volop leuke tips voor uitjes in de natuur, boerderij-activiteiten, leuke workshops in de musea, speciale kindervoorstellin-gen in de theaters, verkoelende wateractiviteiten en nog veel meer! Zowel gratis als low budget en betaalde activiteiten. Allemaal in onze eigen, directe omgeving. Ide-aal voor ouders van kinderen in de leeftijd van 2 tot 20 jaar.

JWR MUSICAL AFSLUITING

Op zondag 5 juli presenteren de koren en jazzdancers van Stichting Jeugdwerk Rozenoord zich weer in Theater De Speeldoos in Vught bij wijze van seizoensaf-

sluiting. Kaarten zijn nog verkrijgbaar. Voor meer info KLIK HIER

ZOMERSCHOOL

Voor kinderen is 6 weken zomervakantie best lang. Leerstof kan vergeten worden en het maken van een goede start aan het begin van een nieuw schooljaar wordt lastiger. De zomerschool van het ‘SUCCES INSTITUUT voorkomt dit en verhoogt het plezier in

het leren. Voor het hoe en wat, waar en wanneer, meer info dus, KLIK HIER!

TEKEN- EN SCHILDERLESSEN

Aan de Bosscheweg in Vught worden teken- en schilderlessen gegeven door mevr. Janssen – Quaadvliet. Iedereen is welkom om deze lessen te volgen er is echter nog maar een beperkt aantal plaatsen vrij. Wil je nog beter leren tekenen en/of schilderen? Zorg dat je jezelf hiervoor snel op-geeft!

Meer info over deze lessen of wil je weten hoe je jezelf kunt opgeven? KLIK HIER!

Page 12: Weekbulletin 26 2015

LUNCHTIME ENGLISH

Lunch Time - English for kids - lt is designed to help your child to develop and

maintain their English leve l. Each group focuses on a mix of conversation, writing, spe lling and vocabulary building to ensure that your child can have a dedicated hour for enjoying and using Englis h.

The courses: The courses are at sc hool during lunch time and are taught by

Vicki van de Waardt a native English speaker w ho has 13 years experience

as a Primary School teacher in the UK and has been teaching English at De

Schalm in Vught for the last 7 years.

Curriculum: We have developed our own programme in line w ith

the Cambr idge International Press, the English National Curriculum and other

sc hemes for teaching English as a seco nd language.

The differentiated courses have been created to support and extend the Eng-lish learnt previously and in the English class lesso ns. Who: Beginners only group 4 to 8 Advanced group 3 to 8

When: Once a week on a Monday, Tuesday, Thursday

or Friday From 12 pm - 1. 15 pm. Children bring their own lunch

Price: 300 euro per child (24 week programme) Group size: a maximum of 8 children per class

Where: Basisschool De Schalm, Vught Start date: September 20 15