Weekbulletin 48 2014

12
12-48 28/11/2014 - 04/12/2014 AGENDA: Donderdag 27 nov. maandoverzicht 4 komt uit RAPPORT 1 t.b.v. de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis 16.00-17.00: ‘Time for tea’ t.b.v. team Vrijdag 28 nov. Roostervrij gr. 1/2 Maandag 01 dec. 15.45: rapportgesprekken (volgens planning) 16.00-17.30: BOVO-overleg Vught 18.45: vervolg rapportgesprekken (volgens planning) Dinsdag 02 dec. 15.45: rapportgesprekken (volgens planning) 18.45: vervolg rapportgesprekken (volgens planning) Woensdag 03 dec. Donderdag 04 dec. Vrijdag 05 dec. Sint Nicolaas brengt een bezoek aan onze school In de groepen 5 t/m 8 vieren we het Sinterklaas- feest met surprises. RAPPORT 1 SCHOOLJAAR 2014-2015 Vandaag krijgen de kinderen uit de groepen 3 t/m 7A hun eerste rapport mee naar huis. Zoals u kunt zien hebben de kinderen weer erg hard gewerkt. De resultaten van uw kind(-eren) worden tijdens de komende rapportgesprekken met de groepsleer- kracht besproken. De uitnodiging voor dit gesprek ontvangt u (nogmaals) bij het rap- port. We vragen u of u zich aan de gemelde tijd wilt houden zodat deze avonden voor een ieder volgens rooster verlopen. Alvast onze dank hier voor. OUDERGESPREKKEN EN BEKIJKEN GEVONDEN VOORWERPEN Aanstaande maandagmiddag en avond en dinsdag a.s. kunt u weer kijken of u nog iets mist van uw zoon/dochter. In de verwerkingsruimte van de BB leggen we alle ge- vonden voorwerpen van de afgelopen periode voor u neer. Het is weer een hele ver- zameling! Na de oudergesprekken worden de spullen weggebracht. VAKANTIEROOSTER 2015 - 2016 Het ‘Brabants Overleg Vakantieplanning’ (B.O.V.) heeft voor het komend schooljaar de vakantieplanning bekend gemaakt. Wij hebben deze planning voor u op onze website gezet, KLIK HIER. Zoals u ziet is dit nog een vrij ‘kaal’ schema. De ‘roostervrije dagen’ voor de onde r- bouw, studie(mid-)dagen e.d. zijn hier nog niet op terug te vinden. Zodra we daar mee duidelijkheid over hebben, informeren we u uiteraard opnieuw. Voor nu heeft u al wel een kleine houvast over hoe de vakanties komend schooljaar gepland zijn.

description

 

Transcript of Weekbulletin 48 2014

Page 1: Weekbulletin 48 2014

12-48 28/11/2014 -

04/12/2014

AGENDA: Donderdag 27 nov. maandoverzicht 4 komt uit

RAPPORT 1 t.b.v. de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis 16.00-17.00: ‘Time for tea’ t.b.v. team

Vrijdag 28 nov. Roostervrij gr. 1/2

Maandag 01 dec. 15.45: rapportgesprekken (volgens planning) 16.00-17.30: BOVO-overleg Vught 18.45: vervolg rapportgesprekken (volgens planning)

Dinsdag 02 dec. 15.45: rapportgesprekken (volgens planning) 18.45: vervolg rapportgesprekken (volgens planning)

Woensdag 03 dec.

Donderdag 04 dec.

Vrijdag 05 dec. Sint Nicolaas brengt een bezoek aan onze school In de groepen 5 t/m 8 vieren we het Sinterklaas-feest met surprises.

RAPPORT 1 SCHOOLJAAR 2014-2015

Vandaag krijgen de kinderen uit de groepen 3 t/m 7A hun eerste rapport mee naar huis. Zoals u kunt zien hebben de kinderen weer erg hard gewerkt. De resultaten van uw kind(-eren) worden tijdens de komende rapportgesprekken met de groepsleer-kracht besproken. De uitnodiging voor dit gesprek ontvangt u (nogmaals) bij het rap-port. We vragen u of u zich aan de gemelde tijd wilt houden zodat deze avonden voor een ieder volgens rooster verlopen. Alvast onze dank hier voor.

OUDERGESPREKKEN EN BEKIJKEN GEVONDEN VOORWERPEN

Aanstaande maandagmiddag en avond en dinsdag a.s. kunt u weer kijken of u nog iets mist van uw zoon/dochter. In de verwerkingsruimte van de BB leggen we alle ge-vonden voorwerpen van de afgelopen periode voor u neer. Het is weer een hele ver-zameling!

Na de oudergesprekken worden de spullen weggebracht.

VAKANTIEROOSTER 2015 - 2016

Het ‘Brabants Overleg Vakantieplanning’ (B.O.V.) heeft voor het komend schooljaar de vakantieplanning bekend gemaakt. Wij hebben deze planning voor u op onze website

gezet, KLIK HIER.

Zoals u ziet is dit nog een vrij ‘kaal’ schema. De ‘roostervrije dagen’ voor de onder-bouw, studie(mid-)dagen e.d. zijn hier nog niet op terug te vinden. Zodra we daar mee duidelijkheid over hebben, informeren we u uiteraard opnieuw. Voor nu heeft u al wel een kleine houvast over hoe de vakanties komend schooljaar gepland zijn.

Page 2: Weekbulletin 48 2014

JUF ELIZABETH VAN DER WERFF MOGELIJK TOT AAN DE ZOMERVA-KANTIE IB-BB

Zoals het er nu voorstaat blijft Elizabeth van der Werff mogelijk tot de zomervakantie intern begeleider van de bovenbouw. Het zal een vervangingsbenoeming worden en later een PayRoll constructie. We mogen op dit moment van onze stichting geen andere invulling geven aan deze formatieruimte. Daarnaast geeft een tijdshorizon meer kans op een constructieve schoolontwikkeling en zekerheid voor ondersteuning in de bouw.

Ik heb alle vertrouwen in deze constructie. Op maandag zal Elizabeth, Jasper vervangen in groep 5a (Jasper stuurt kinderen met ontwikkelingsvoorsprong aan). Daarnaast is Elizabeth op dinsdag, donderdag en vrijdagochtend intern begeleider bovenbouw.

We wensen haar heel veel succes.

De Directie

______________________________________________________________

HULPOUDERS GEZOCHT

VOOR DE AANKLEDING VAN DE SCHOOL IN ‘KERSTSFEER’

Direct na Sinterklaas zal de school weer in kerstsfeer komen. Het is inmiddels traditie om dit op de 1

e schooldag na 5 december te doen. Dit jaar gaan we op maandag-

avond 8 december om 18.30 uur de school versieren. Graag komen we in contact

met aantal ouders die die avond een handje kunnen helpen. Met elkaar is het erg ge-zellig en zo klaar:)

Op vrijdagmiddag 19 december, na schooltijd, gaan we alles weer opruimen

Wilt u en kunt u ons hierbij helpen? Meldt u dan aan via: [email protected] of [email protected] (m: 06 – 284 348 05)

We hopen jullie te zien.

Tevens attenderen we u allen op de gezellig kerstborrel, welke traditiegetrouw elk jaar gehouden wordt. Nu op woensdag 17 december, vanaf 17.00 u. t/m 19.00 u. (wanneer de kinderen de kerstviering hebben in de school).

Hiervoor graag hulpouders vanaf 16.00 u. aanwezig.

SCHOLENVOLLEYBALTOERNOOI JANUARI 2015

Volleybalvereniging VVC organisteer op 25 januari 2015 het jaarlijkse schoolvolleybal-toernooi. Volleybal ervaring is niet strikt noodzakelijk. We komen graag in contact met ouders/kinderen die met elkaar een balletje willen slaan en De Schalm willen verte-genwoordigen op dit scholentoernooi.

Extra info: Het scholenvolleybaltoernooi: De kinderen spelen 4 tegen 4 op een klein aangepast veldje (ongeveer een badmintonveld). Vangen en gooien maakt voor de groepen 4, 5 en 6 nog deel uit van de wedstrijd.

Page 3: Weekbulletin 48 2014

Dus als een school één team van 5 kinderen op de been kan krijgen is deelname al verzekerd. Hoe meer teams hoe gezelliger het wordt! We vragen voor elk team 1 of 2 coaches, bijvoor-beeld een ouder en/of docent. VVC-Vught zorgt voor scheidsrechters.

Als het niet lukt om kinderen uit één groep te laten spelen kunnen ook combinaties worden gemaakt van kinderen uit groep 4 en 5, 5 en 6 of zelfs 4, 5 en 6. Alle kinderen spelen met de-zelfde spelregels. Ook voor het toernooi voor de groepen 7 en 8 mag, als het niet lukt om kinderen uit één groep te laten spelen, combinatie(s) worden gemaakt. De ervaring is dat het toernooi rond 9.30/10.00 uur begint en voor de groepen 4, 5 en 6 rond 14.00 uur is afgelopen. Als er veel deelnemers zijn kan het toernooi wat langer duren. Aanslui-tend vindt het toernooi voor de groepen 7 en 8 plaats.

aanmelden: [email protected]

OUDERBIJDRAGE 2014 - 2015 MET VERMELDING VAN IBAN-NUMMER!!!

Beste ouders/verzorgers,

Ook dit schooljaar heeft de oudervereniging weer veel leuke dingen voor uw kind(eren) in petto. Mede dankzij de vrijwillige inzet van veel ouders en de inzet van de leerkrach-ten wordt hier mee een extra dimensie gegeven aan de schooltijd van uw kind(eren).

OUDERBIJDRAGE

Alleen dankzij de jaarlijkse ouderbijdrage is het mogelijk om deze activiteiten te orga-niseren. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van dinsdag 14 oktober jl is op basis van de jaarplannen besloten om de (minimum) ouderbijdrage voor de groepen 1 t/m 6 gelijk te trekken aan de bijdrage voor de groepen 7 & 8. Reden hiervoor is dat de ou-dervereniging nu ook voor de lagere groepen de Engelse les financieel ondersteunt.

De ouderbijdrage voor dit schooljaar is dan ook vastgesteld op: € 45,- per kind

Vandaag heeft u een speciaal mailbericht ontvangen waarin u gevraagd wordt deze ouderbijdrage vóór 1 januari 2015 te voldoen. Tevens krijgen alle oudste kinderen van een gezin op onze school een brief mee waarin u dit alles nog eens na kunt lezen.

Wij verzoeken u vriendelijk uw bijdrage voor 1 januari 2015 over te maken op

rek. nr.: NL16INGB0002963664 t.n.v. Oudervereniging Katholieke Basisschool

De Schalm in Vught o.v.v. de voor- en achternaam van uw oudste kind.

Met vriendelijke groet, Namens de Oudervereniging

Paul-Jeroen Zweep Penningmeester [email protected] T: 06 – 225 617 75

______________________________________________________________

Page 4: Weekbulletin 48 2014

MR-INFO

Vandaag heeft u vanuit de MR een speciale mail ontvangen. In dat bericht hebben we geïnformeerd over de (gewijzigde) samenstelling van de MR. Verder hebben we vanuit de MR u geïnformeerd over de stand van zaken en de voort-gang rond de ‘wisseling van de groepen 4 & 6’ welke het afgelopen schooljaar voor het eerst op De Schalm heeft plaatsgevonden. Indien dit bericht aan uw aandacht ontsnapt mocht zijn dan kunt u deze brief nog eens rustig teruglezen via de website van De Schalm. KLIK HIER!

______________________________________________________________

WELKOM

Wij heten van harte welkom:

Noor Tam groep 1/2C

Wij wensen haar een goede start toe van een leerzame en fijne basisschoolperiode.

SINTERKLAAS BRENGT BEZOEK AAN DE SCHALM

Ook dit jaar mogen we Sinterklaas op onze school verwelkomen en wel op vrijdag 5 december. Rond 08.45 u. verwachten wij dat hij aan de voorzijde van onze school zal aankomen. Alle kinderen, van groep 1-2A t/m 8A zullen hem dan toezingen op het plein. Ook ou-ders zijn hierbij uiteraard van harte welkom. Nadat de Sint feestelijk zal zijn onthaald, gaan de kinderen van de groepen 5 t/m 8 naar de eigen klas. Zij vieren het Sinterklaasfeest met surpirses. De kinderen van de groepen 1-2 en 3-4 gaan die ochtend naar de speelzaal van onze school. Hier zal Sinterklaas met zijn Pieten een heel groot feest mee gaan maken, samen met de kinderen. Het belooft weer enorm gezellig te worden!

TAFELS IN DE GROEPEN 4

De kinderen in de groepen vier zijn al druk met het oefenen van de tafels. Deze week krijgen zij de tafel van 5 mee naar huis. Wilt u thuis ook (blijven) oefenen?

HEEL HOLLAND BAKT IN GROEP 3

Het is de druk in de bakkerij van de groepen 3. De bestellingen voor de feestdagen stromen binnen. Of het nu gaat om een banketletter of verse pepernoten, het maakt de hulppieten in de bakkerij niets uit. Zij hebben plezier in hun werk en voorzien de ge-bakken producten van mooie verpakkingen en prijsjes. Het is wel hard werken in de bakkerij. Komt u ook langs voor een bestelling? U Mag natuurlijk ook gewoon even komen proeven.

Page 5: Weekbulletin 48 2014
Page 6: Weekbulletin 48 2014

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

49 01 dec. 15.45: rapportgesprek-ken (volgens planning) 16.00-17.30: BOVO-overleg Vught 18.45: vervolg rapport-gesprekken (volgens plan-

ning)

02 dec. 15.45: rapportgesprek-ken (volgens planning) 18.45: vervolg rapport-gesprekken (volgens plan-

ning)

03 dec.

50 08 dec. Afname Drempeltoets (enkele ll’n groepen 8) 15.45: Maandagge-sprekken (alléén groepen 1-2) 20.00: RvT overleg stg. Leijestroom

09 dec.

10 dec.

51 15 dec. 19.30-22.00: MR-vergadering

16 dec. 20.00-22.00: GMR-vergadering

17 dec. 17.00 u.-18.45 u.: KERST-VIERING IN DE GROE-PEN

52 22 dec. Kerstvakantie t/m vr. 02 jan.

23 dec. Kerstvakantie

24 dec. Kerstvakantie

01 29 dec. Kerstvakantie

30 dec. Kerstvakantie

31 dec. Kerstvakantie

Page 7: Weekbulletin 48 2014

04

28/11/2014 - 18/12/2014

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

04 dec.

05 dec.

Sint Nico-laas brengt een bezoek aan onze school

In de groepen 5 t/m 8 vieren we het Sinter-klaasfeest met surprises.

06 dec.

07 nov.

11 dec. 16.00-17.30: OB-overleg

12 dec. Roostervrij gr. 1/2

13 dec.

14 dec.

18 dec. maandoverzicht 5 komt uit

19 dec.

08.30-11.30: schaat-sen door gr. 5 t/m 8

(o.v.b. en altijd volgens schema)

20 dec.

21 dec.

’s middags ROOS-TERVRIJ voor ALLE groepen (begin Kerstvak.)

25 dec.

26 dec.

27 dec. Kerstvakantie

28 dec Kerstvakantie.

01 jan. 2015 Kerstvakantie

02 jan. EINDE Kerstvakantie

03 jan.

04 jan.

Page 8: Weekbulletin 48 2014
Page 9: Weekbulletin 48 2014

FIRST LEGO LEAGUE 2014

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Na slechts enkele weken van voorbereiding zijn we met een hele jonge groep kinderen naar de Regio Finaledag van de FLL ge-gaan in Tilburg. Het werd een hele feestelijke dag waarin we veel gezien maar vooral ook veel geleerd hebben!

Het was ook dit jaar heel interessant hoe om te zien hoe de jongens en meisjes van De Schalm zich voorbereid hadden op dit evenement en vooral hoe het allemaal zou gaan omdat het voor de meesten helemaal nieuw was. Gelukkig hadden we een paar kinderen die dit al eens meegemaakt hadden zodat die ons konden vertellen waar we op moesten letten. Ondanks het feit dat we met een bijna nieuw team mee hebben gedaan hebben de kinderen het heel er g goed gedaan en hebben ze kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Niet alleen de robot wedstrijden maar ook de presentatie van het onderzoek (een app voor huisdieren) werd vol overtuiging gepresenteerd. Ook bij de technische presentatie, waar uitgelegd moest worden hoe men met de robot bij de verschillende missies tot bepaalde oplossingen was gekomen, toonden de kinderen hun in korte tijd vergaarde kennis van zaken. Ook op het onderdeel ‘samenwerken’ stonden ze hun ‘mannetje’.

Volgend jaar willen we weer mee doen. Met een beetje meer tijd en de kennis van dit jaar moeten we weer een beetje hoger op de eindstand kunnen komen te staan.

FLL VERSLAGJE DOOR TIES EN GUUS

Toen ik er voor het eerst van hoorde wist ik nog niet wat het was, maar ik kwam er al gauw genoeg achter. We begonnen er ook mee te leren wat het was, hoe het moest

Page 10: Weekbulletin 48 2014

en de bedoeling en het was heel leuk (daar hoefde ik niet lang over na te denken) enz. We moesten allemaal een missie maken. We hadden een deur, de samenwerkingsop-dracht en toen gingen we de groepen splitsen. De ene helft moest werken aan de pre-sentatie en de andere helft ging programmeren. Dat ging wel goed toen we het aan elkaar moesten laten zien ging alles volgens plan. Toen was het zaterdag 22 november. De dag waarop het ging gebeuren. Eerst moes-ten we om half acht op om vervolgens om kwart over acht naar school te gaan. We gingen bij elkaar in de auto. Toen we daar aan kwamen was ik wel een beetje zenuw-achtig toen gingen we naar binnen. Toen moesten we onze presentatie laten zien dat ging goed. Het ging over: leren over huisdieren. Onze oplossing was een app. Waar van je berichtjes krijgt als je ze uit moet laten of eten geven. En toen kwam het grote moment waarop we hadden gewacht we mochten de arena in de eerste keer ging goed en daarna verliep het ook volgens plan uit eindelijk kregen we te horen (wij en de coaches) dat we 22 waren geworden ik vond dat heel knap want we waren met 40 teams we hadden het dus heel goed gedaan. Als ik nog een ding mee kon geven was het begin op tijd Einde bedankt dat jullie dit wouden lezen. geschreven door Ties en Guus

FIETSCONTROLE

Woensdag 12 november j.l. is de fietsverlichting van alle kinderen van de bovenbouw gecontroleerd. Gelukkig waren de meeste fietsen dik in orde! De kinderen waarvan de fiets nog niet helemaal in orde bleek, hebben een briefje meegekregen met daarop aangegeven wat er nog ontbrak of gemaakt zou moeten worden. Wij willen graag alle ouders/verzorgers bedanken die deze ochtend alle fietsen hebben gecontroleerd! Vele handen maakten licht werk en dankzij uw hulp kunnen de kinderen weer veilig van en naar school fietsen.

De verkeerscommissie

OPEN DAGEN VO - SCHOLEN

In januari en februari houden de scholen voor VO in de regio weer hun traditionele ‘OPEN DAGEN’. Op onze website hebben we voor u een overzicht geplaatst van de (meeste) Open Dagen van scholen voor VO uit de regio. In de kranten en sommige huis aan huis bladen zullen deze data ook terug te vinden zijn. Via ‘DEZE LINK’ komt u direct bij het overzicht.

______________________________________________________________

Page 11: Weekbulletin 48 2014

VERJAARDAGEN IN DE MAAND DECEMBER:

datum gr. datum gr. 27-11 Abel van Duren 1/2B 11-12 Lotte Ruis 5A 27-11 Naomi Czifra 7 12-12 Blues Groenewoud 7A 28-11 Hein Fritschy 3 14-12 Floor van Son 8 28-11 Valérie Zweep 8A 15-12 Tom Derissen 3A 29-11 Olivier de Groot 5A 15-12 Rosalie Wouters 7A 30-11 Stephanie Roze-meijer 8 16-12 Nanne Anker 8A 01-12 Veerle Timmermans 7 17-12 Victor Potters 1/2B 02-12 Daan de Bruijn 1/2A 18-12 Roos Bouwman 5A 02-12 Bink Driessen 8 21-12 Sanne Koolen 1/2C 03-12 Tom Clercx 1/2D 21-12 Julie v Spaendonck 1/2E 03-12 Bram Bouwman 3A 21-12 Faris Saleh 6 03-12 Julian van der Steen 5A 24-12 Eline Clercx 3A 03-12 Reinoud Koelink 6 26-12 Colette Brakels 6A 03-12 Marit Martens 6A 27-12 Féline Mutsaers 1/2A 05-12 Maud Krouwer 4 28-12 Joris Houben 6A 09-12 Olivier de Bruyne 5 29-12 Tim Stehmann 5 10-12 Max van den Oord 8A 31-12 Cathelijn Klarenbeek 7

VERLOF / AFWEZIG IN DE MAAND DECEMBER:

datum gr. wordt vervangen door: 01-12 juf Marloes van den Brand 7A dhr. Joop de Krom 03-12 dhr. Mart van Loon 6 juf Kris Raaijmaakers 10-12 juf Ellen de koning 5 juf Kirsten Vorstenbosch dhr. Mart van Loon 6 juf Marlous van der Miessen 11-12 juf Nicole Sluijter 1-2A juf Anneke Dielissen 12-12 juf Renée Schenkelaars 3A juf Antoinette Spoormakers juf Britt van den Heuvel 8 dhr. Joop de Krom dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

______________________________________________________________ INGEKOMEN BERICHTEN

ABC ZWEMMEN BIJ DE DOMMELBAARZEN

Kom ook leren zwemmen in Vught bij zwemvereniging de Dommelbaarzen! Drie keer per schooljaar kunnen kinderen starten met zwemmen voor hun diploma A, B en C bij de Vughtse zwemvereniging de Dommelbaarzen.

Inschrijven is eenvoudig. U kunt de naam van uw kind op het inschrijfformulier invullen. KLIK HIER. of ga naar www.dommelbaarzen.com.

Stuurt u het ingevulde inschrijfformulier vervolgens naar onderstaand postbus adres.

Voor snelle beslissers: betaal € 45,- i.p.v. € 64,50 voor de eerste 3 maanden zwemles

incl. inschrijfgeld. Deze actie loopt tot en met eind december 2014!

Voor meer info KLIK HIER of ga naar www.dommelbaarzen.com.

Voor vragen mail naar [email protected].

Page 12: Weekbulletin 48 2014

OPEN DAG MUSIC’SCOOL

Zondagmiddag 30 november organiseert Music’scool ‘s-Hertogenbosch van 13 – 16:00 uur een Open Dag bij W2 Poppodium in ‘s-Hertogenbosch. De docenten van Music'scool geven workshops gitaar, basgitaar, drums, keyboard en zang. Er is ook NIEUW lesaanbod bij Music'scool zoals Rap, Sax, DJ, Djembé en Mu-sic/Composer.

Wil jij ook eens lekker muziek gaan maken? Kom dan tussen langs bij de Open Dag, de entree is gratis! Meer info? KLIK HIER!

VAN NIKS & VAN ALLES

Beste mensen in Vught, Wie zijn wij? Samen met de bibliotheek organiseren wij o.a. de voorleeswedstrijden van Vught. Maar wij doen meer! In 2015 gaan wij vaker peuter & kleuterochtenden organiseren! Tevens hebben wij nu ook een interessant aanbod voor kinderen van 8+. Hierbij informeren wij u over ons programma, voor grote en kleine billen, die niet alleen maar stil willen zitten!

KLIK HIER!

Veel goeds: Sandra, Lianne & Janine www.vanniksenvanalles.nl

31 DEC. OLIEBOLLEN VELDLOOP STENEN HUT

Op de laatste dag van dit kalenderjaar organiseren ‘de vrienden van Reinier’ weer de jaarlijkse OLIEBOLLEN veldloop. De start is bij de Stenen Hut en de opbrengst van deze veldloop komt ten goede aan de stichting ‘Vrienden van Reinier’. Voor meer info KLIK HIER!

TAA DEN BOSCH