Weekbulletin 09 2015

12
22-09 27/02/2015 - 05/03/2015 AGENDA: Donderdag 26 feb. maandoverzicht 7 komt uit Vrijdag 27 feb. Maandag 02 mrt. Dinsdag 03 mrt. 16.00-17.30: Teamvergadering Woensdag 04 mrt. LANDELIJKE ‘LUIZENDAG!’ 13.30-17.00: schoolschaakkampioenschap voor basis- scholen in Vught en Cromvoirt bij bs De Lichtstraat 13.30-17.00: BHV herhalingscursus t.b.v. BHV-ers team Donderdag 05 mrt. weekbulletin voor 2 weken! Vrijdag 06 mrt. roostervrij gr. 1 t/m 2 SCHOOLTIJDEN Beste ouders/verzorgers graag willen we u nog even helpen herinneren aan onze schooltijden voor alle groepen: Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag: 08.45 u. 12.00 u. 13.15 u. 15.30 u. Woensdag: 08.45 u. 12.30 u. Vijf minuten voor aanvang van de lessen gaat de eerste bel en gaan de deuren open. Het zou fijn zijn wanneer alle kinderen dan reeds aanwezig zijn. Na de tweede bel kunnen we dan direct starten! N.B. UIT ONZE SCHOOLGIDS!: - Binnenkomst groepen 1/2 Kleuters die voor het eerst de school bezoeken, kunnen de eerste twee weken door ouders verzorgers naar binnen worden gebracht. Na deze gewenningsperiode neemt u bij de eerste bel afscheid op de speelplaats en gaat uw kleuter zelfstandig naar de klas. Ons onderwijs is er opgericht om de kinderen zelfstandig te laten functioneren. Wij ervaren dat kinderen trots zijn op deze zelfstandigheid. Na schooltijd bent u altijd welkom om samen met uw kind te komen kijken in de groep. - Binnenkomst groepen 3/4 : De kinderen uit groep 3 en 4 wachten bij de eerste bel op een plaats bij hun groep, de leerkrachten geven de volgorde van het naar binnengaan aan: groep 4a-4-3a-3. De kinderen gaan zonder hun ouders naar binnen. Bij de tweede bel gaat de buitendeur in verband met de veiligheid dicht.

description

 

Transcript of Weekbulletin 09 2015

22-09 27/02/2015 -

05/03/2015

AGENDA: Donderdag 26 feb. maandoverzicht 7 komt uit

Vrijdag 27 feb.

Maandag 02 mrt.

Dinsdag 03 mrt. 16.00-17.30: Teamvergadering

Woensdag 04 mrt. LANDELIJKE ‘LUIZENDAG!’ 13.30-17.00: schoolschaakkampioenschap voor basis-scholen in Vught en Cromvoirt bij bs De Lichtstraat

13.30-17.00: BHV herhalingscursus t.b.v. BHV-ers team

Donderdag 05 mrt. weekbulletin voor 2 weken!

Vrijdag 06 mrt. roostervrij gr. 1 t/m 2

SCHOOLTIJDEN

Beste ouders/verzorgers graag willen we u nog even helpen herinneren aan onze schooltijden voor alle groepen: Maandag, dinsdag donderdag en vrijdag: 08.45 u. – 12.00 u. 13.15 u. – 15.30 u. Woensdag: 08.45 u. – 12.30 u.

Vijf minuten voor aanvang van de lessen gaat de eerste bel en gaan de deuren open. Het zou fijn zijn wanneer alle kinderen dan reeds aanwezig zijn. Na de tweede bel kunnen we dan direct starten!

N.B. UIT ONZE SCHOOLGIDS!:

- Binnenkomst groepen 1/2

Kleuters die voor het eerst de school bezoeken, kunnen de eerste twee weken door

ouders verzorgers naar binnen worden gebracht. Na deze gewenningsperiode neemt u bij de eerste bel afscheid op de speelplaats en gaat uw kleuter zelfstandig naar de

klas. Ons onderwijs is er opgericht om de kinderen zelfstandig te laten functioneren. Wij ervaren dat kinderen trots zijn op deze zelfstandigheid. Na schooltijd bent u altijd welkom om samen met uw kind te komen kijken in de groep.

- Binnenkomst groepen 3/4 : De kinderen uit groep 3 en 4 wachten bij de eerste bel op een plaats bij hun groep, de leerkrachten geven de volgorde van het naar binnengaan aan: groep 4a-4-3a-3. De kinderen gaan zonder hun ouders naar binnen.

Bij de tweede bel gaat de buitendeur in verband met de veiligheid dicht.

- Binnenkomst groepen 5/6: Bij de eerste bel wachten de kinderen uit groep 5 en 6 bij de ingang tot een leerkracht de volgorde van binnenkomst aangeeft: 5-5A-6-6A. Bij de tweede bel gaat de buitendeur in verband met de veiligheid dicht. Ook hier geldt dat de kinderen zelfstandig naar binnen gaan!

- Binnenkomst groepen 7/8:

Bij de eerste bel wordt door een leerkracht de volgorde van binnenkomst aangegeven: 8A-8-7A-7. Bij de tweede bel gaat de buitendeur in verband met de veiligheid dicht.

De leesouders en ouders van het Luizen Opsporings Team gaan via de hoofdingang, zonder kinderen, naar binnen.

UITNODIGING RAPPORTGESPREKKEN

Vandaag krijgen alle oudste kinderen uit de groepen 3 t/m 7A de uitnodiging mee naar huis voor het rapportgesprek. Deze gesprekken zullen plaatsvinden nadat uw kind het tweede rapport heeft ontvangen (do. 19 mrt. a.s.).

Zoals u ongetwijfeld op de jaarkalander heeft kunnen lezen, zijn de gesprekken n.a.v. het eerste rapport op ma., di. en do. 23, 24 en 26 mrt. Gesprekken met ouders/verzorgers met meer dan één kind in de groepen 3 t/m 7A, zijn op dezelfde dag gepland.

In verband met de strakke planning aan u het verzoek of u zich aan de geplande tijd wilt houden zodat alle gesprekken niet alleen op het geplande moment kunnen plaats-vinden (dag en tijd) maar ook op de aangegeven tijd kunnen beginnen.

De gesprekken duren ± 10 minuten. Mocht blijken dat deze tijd niet toereikend is, dan kan in overleg met de groepsleerkracht een vervolggesprek gepland worden, bij voor-keur op de momenten van de maandagmiddaggesprekken.

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, namens het team,

VRIJDAG 24 APRIL “CONTINUROOSTER”; ’S MIDDAGS OM 14.00 U. VRIJ!!

Ter gelegenheid van de “De Dag van de Koningsspe-len” gaan we er op vrijdag 24 april een andere schooldag van maken.

Naast de reguliere lessen besteden we deze dag ook aandacht aan De Koningsspe-len.

Wat er die dag precies allemaal gaat gebeuren dat zal t.z.t. gecommuniceerd gaan worden al willen we natuurlijk niet alles ‘verklappen’.

Wat we in ieder geval al wel bekend kunnen en willen maken is het volgende: - Tussen de middag blijven ALLE KINDEREN OP SCHOOL!

In de eigen groep zal, o.l.v. de juf of meester, geluncht worden. Dit is GRATIS! - Doordat we deze dag een continurooster hebben zal het middagprogramma ein-

digen om 14.00 u. waarna de MEI-VAKANTIE begint!

WEEKBULLETIN 23-10 VOOR TWEE WEKEN

Komende week verschijnt weekbulletin 23-10. Door omstandigheden bevat dat bulletin info voor TWEE WEKEN! Bewaart u daarom het weekbulletin van komende donder-

dag goed.

de directie

______________________________________________________________

SCHALM 2E PRIJS KINDEROPTOCHT VUGHT

Dinsdag 17 feb. was het weer zo ver. Ruim 30 kinderen van onze school, samen met een enthousiaste groep ouders, hadden zich verzameld voor de kinderoptocht tijdens het Carnaval van Vught. Het werd weer een hele gezellige, sfeervolle bijeenkomst. De jury beoordeelde onze deelname met een 2

e prijs! GEWELDIG en iedereen van

harte proficiat met deze prestatie. Dank aan al die mensen die ons op welke manier geholpen hebben met het bouwen van de kar, het verzamelen van materialen, kleding, het maken er van e.d. Volgend jaar doen we zeker weer mee!

De Kinderoptocht gemist? Hier een paar foto’s waar u vast net zo blij van wordt als wij.

De Carnavalscommissie

______________________________________________________________

SKATE CLINIC DL. 3

Als gevolg van het slechte weer in de week voor de voorjaarsvakantie is de geplande skate clinic voor een paar groepen van onze school toen niet door kunnen gaan. Afge-lopen maandag was het de bedoeling dat de groepen 3, 8 en 8A deze clinic als nog zouden kunnen volgen. Het weer echter werkte opnieuw niet mee waardoor deze groepen het wederom nog tegoed hebben. Voor de groepen, 3A, 4 & 4A en 7 & 7A, wordt deze clinic komende maandag ver-zorgd. Kinderen die zelf skates hebben en/of beschermende hulpmiddelen, wordt ge-

vraagd dit mee te nemen. Denk er ’s morgens bij het aankleden aan dat je ‘makkelijk zittende kleding’ aan trekt die ook tegen een stootje kan! O ja, deze clinic is alléén mogelijk dankzij de ouderbijdrage die de ouders (jaarlijks) bijdragen aan de school t.b.v. dergelijke activiteiten. Dankjewel hiervoor.

KIES; KINDEREN IN ECHTSCHEIDINGS SITUATIE

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze om-gaan met de veranderende situatie kan zeer verschillend zijn. Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen gaan met alles wat ze moeilijk vin-den van de scheiding. Zodoende kunnen blokkades in een vroeg stadium worden verminderd/opgeheven. Problemen zullen zich minder stapelen en kinderen zullen zo minder hinder ondervin-den in hun dagelijkse ontwikkeling. Onderzoek, door de universiteit van Utrecht, heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert. In kleine groepen en onder begeleiding van speciaal hiervoor getrainde begeleiders van KIES-groepen komen de kinderen 8 keer 1 uur bijeen. Ouders willen zeker niet dat hun kind last heeft van de scheiding. Maar hoe kun je een kind hierbij begeleiden? Bij KIES wordt op verschillende wijzen geoefend om kinderen beter te leren omgaan met de scheiding van hun ouders en kunnen Om uw kind aan KIES deel te laten ne-men, is schriftelijke toestemming nodig van beide ouders of voogd.

Op 11 mei start er een KIEStraining op onze school. Er worden 8 bijeenkomsten ge-houden op maandagmiddag onder schooltijd. Als U uw kind op wil geven voor deze training, kunt u uw kind voor 16 maart aanmelden bij Heidi Schel:

[email protected] Daarna ontvangt U een toestemmingsformulier. Beide ou-ders moeten toestemming geven voor de training.

NB: Er is maximaal plaats voor 10 deelnemers. Mochten er meer leerlingen aange-meld worden, bepaalt de IB-er samen met de leerkracht welke kinderen het meest in aanmerking komen. Na de zomervakantie kunnen we opnieuw een traject starten, zodat kinderen die nu niet deel kunnen nemen, volgend jaar wel aan de beurt komen.

BETALING WERKWEEK WOLDHUIS GROEPEN 8 2015 - 2016

Vandaag krijgen die kinderen, van wie de ouders hebben aangegeven de betaling voor deze werkweek te willen voldoen in 6 termijnen, de derde betalingsherinnering mee naar huis. Heeft u aangegeven de betaling in 2 termijnen te voldoen dan ontvangt u vandaag de eerste betalingsherinnering. Wij hopen dat e.e.a. zal leiden tot een vlotte afhandeling van de betalingen. Via het weekbulletin zullen we steeds vermelden wanneer de volgende betalingsherinnering met uw kind mee naar huis komt.

______________________________________________________________

WEEK MAANDAG DINSDAG WOENSDAG

10 02 mrt.

03 mrt.

16.00-17.30: Teamvergadering

04 mrt.

LANDELIJKE ‘LUI-ZENDAG!’

13.30-17.00: BHV herhalingscursus t.b.v. BHV-ers team

11 09 mrt.

10 mrt.

16.00-17.30: ‘Time for Tea’ t.b.v. het team with English Trainees

11 mrt.

12 16 mrt.

15.45: Maandagge-sprekken (gr. 1/2A t/m gr. 1/2E)

17 mrt.

16.00-17.00: overleg werkgr. ICT

18 mrt.

NATIONALE ‘BOOMFEESTDAG!’

13 23 mrt.

16.00-18.30: BOVO-overleg Vught 15.45: rapportgesprek-ken (volgens planning)

24 mrt. 15.45: rapportgesprek-ken (volgens planning) 18.45: vervolg rapport-gesprekken (volgens plan-

ning) 20.00-22.00: GMR-vergadering

25 mrt.

14 30 mrt. 31 mrt. 01 apr.

07 27/02/2015 -

26/03/2015

DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG

05 mrt.

weekbulletin voor 2 weken!

06 mrt.

roostervrij gr. 1 t/m 2

07 mrt.

08 mrt.

12 mrt.

16.00-17.30: OB-overleg 16.00-17.30: BB-overleg

GÉÉN WEEKBULLETIN

13 mrt.

14 mrt.

15 mrt.

19 mrt.

RAPPORT 2 t.b.v. de groepen 3 t/m 7 gaat mee naar huis

20 mrt.

roostervrij gr. 1 t/m 4

21 mrt.

22 mrt.

26 mrt. maandoverzicht 8 komt uit 15.45: rapportge-sprekken (volgens plan-

ning) 18.45: vervolg rap-portgesprekken (vol-

gens planning)

27 mrt.

spelletjesmiddag gr. 1/2

28 mrt.

29 mrt.

INGANG ZOMER-TIJD

02 apr.

Witte Donderdag

Excursie 2

e kamer

en Ridderzaal door groepen 8

03 apr.

Goede Vrijdag

04 apr.

PAASZATERDAG

05 apr.

PASEN

’s middags ROOSTERVRIJ

voor ALLE groepen 15.00: Kruisweg (H. Hart kerk; Vor-melingen groepen 8 o.v.b.)

VERJAARDAGEN KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND MAART

datum gr. datum gr. 27-02 Hidde Kuijs 4 15-03 Valentijn van der Lek 1/2D 27-02 Elke van der Velden 8A 15-03 Fabienne van Dijk 4A 29-02 Ties van Boxtel 3A 16-03 Julia Hertzberger 5 01-03 Lotte Hajer 6A 18-03 Julia Maas 1/2B 01-03 Willem Bluijssen 8A 18-03 Fientje Bosters 1/2D 02-03 Huub Vonk 1/2E 18-03 Maartje Kwaijtaal 3A 02-03 Famke de Gier 7 18-03 Elmar Snoek 7 03-03 Olivier Collard 1/2B 21-03 Berend Ruijters 5A 03-03 Thomas Kuiper 8 23-03 Olivier Kraan 6A 05-03 Olivia Hoekstra 8A 24-03 Feline van de Pas 3A 06-03 Saar Coenen 1/2B 24-03 Mila Salomons 4A 06-03 Sterre Klaarenbeek 5A 25-03 Mats Habraken 1/2D 07-03 Gillian de Gunst 5A 26-03 Simon Dolkemade 1/2E 10-03 Johannes Gijsbertsen 1/2C 27-03 Pien Kwantes 3A 10-03 Isa de Laat 5A 27-03 Isabelle Gerbens 6 13-03 Mees Salomons 1/2E 28-03 Ties Hendrikx 1/2D 13-03 Daan van den Wassenberg 4 28-03 Karlijn van Vlerken 3 13-03 Anoek Koolen 5 31-03 Marit van de Mosselaer 8 14-03 Lucas van der Geld 6A 14-03 Merel Vuurens 7

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND MAART

datum gr. wordt vervangen door: 27-02 juf Yvonne Mutsaars 1-2D juf Mieke Offermans juf Marlies Michels 1-2E juf Monique van Remmen juf Babette van de Wal 3 juf Berni Itterson juf Stephanie Brouwer 4A juf Yvonne Sturing dhr. Luuk van Kessel 7 juf Lieke van de Ven dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t. 02-03 dhr. Jasper van Schaijk 5A juf Marlous van der Miessen 06-03 juf Britt van den Heuvel 8 dhr. Joop de Krom juf Renée Schenkelaars 3A juf Yvonne Sturing dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t. 09-03 dhr. Mart van Loon 6 juf Marlous van der Miessen juf Reinie Poelstra 7A dhr. Joop de Krom dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 10-03 dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 11-03 dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 12-03 juf Marlies Michels 1-2E juf Antoinette Spoormakers dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. 13-03 dhr. Luuk van Kessel 7 juf Yvonne Sturing juf Frida Lucas 8A dhr. Joop de Krom dhr. Gerald van Gils adj. dir. n.v.t. dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t. 16-03 dhr. Jasper van Schaijk 5A juf Marlous van der Miessen 19-03 juf Nicole Sluijter 1-2A juf Anneke Dielissen 20-03 juf Britt van den Heuvel 8 dhr. Joop de Krom dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t.

VERLOF / AFWEZIG KOMENDE WEEK EN IN DE MAAND MAART (VERVOLG)

datum gr. wordt vervangen door: 24-03 dhr. Mart van Loon 6 vervangingspool regelt dit

26-03 juf Elizabeth van derWerff IB-BB n.v.t. 27-03 dhr. Luuk van Kessel 7 juf Yvonne Sturing dhr. Gerard de Ronde dir. n.v.t. 30-03 juf Ellen de koning 5 juf Marlous van der Miessen 01-04 dhr. Luuk van Kessel 7 juf Yvonne Sturing

______________________________________________________________ INGEKOMEN BERICHTEN

SISTERRUN 29 MAART 2015

Op zondag 29 maart ben je van harte welkom in Vught voor een onvergetelijke Brabantse dag. Inschrijven kan voor de 5 km, 7,5 km en 10 km hardlopen en de wandelafstand van 7 km. Nieuw dit jaar is een Kidsrun, speciaal voor jon-gens en meisjes tot 13 jaar!

Inschrijven? KLIK HIER Meer info o.a. het parcours? KLIK HIER

POSITIEF OPVOEDEN VOOR GESCHEIDEN OUDERS

Het CJG (Centrum Jeugd & Gezin) organiseert voor gescheiden ouders een cursus positief opvoeden.

De cursus ondersteunt ouders bij de veranderingen die een echtscheiding met zich mee brengt. Ouders krijgen handvatten die het opvoeden gemakkelijker en plezieriger

maakt en het zelfvertrouwen vergroot. Voor de hele flyer KLIK HIER

Voor informatie en aanmelden:

Ingrid van der Leegte of Laura van Weert [email protected] tel.: 0800 - 644 14 14

KLEINSTRUISJE SPEELT SPELLTEJES

Wat? : meespeelvoorstelling voor kinderen van 5 tot 9 jaar Wanneer? : zondag 15 maart 2015 Waar? : Verkadefabriek Den Bosch Hoe laat? : Aanvang: 14.30 u. (kinderen) 15.15 u. (ouders/volwassenen) Kosten? : 7,50 euro (kinderen), 5,00 (volwassenen)

De voorstelling van Klein Struisje is dit keer een heel groot spelletje. In korte tijd spelen we levensecht Ganzebord, Memory of Monopolie. Welk spel we pre-cies spelen en wat jou rol is? Daar komende we al improviserend samen achter. In verschillende spel- en theatervormen komt ieder kind aan zet; meedoen is bij Klein Struisje namelijk belangrijker dan winnen!

Klein Struisje speelt spelletjes is een bijzondere spelmiddag van waarin je spelender-wijs met theater kennismaakt. Hou jij van spelletjes en heb je zin in theater? En ben je tussen de vijf en negen jaar oud? Speel dan met ons mee! Het speelkwartier voor kinderen begint om 14.30 uur, vanaf 15.15 uur zijn alle papa's, mama's en andere grote mensen welkom om in het publiek plaats te nemen.

Wil je alvast meer weten over Struis en Klein Struisje? http://www.struis-improvisatie.nl Reserveren: 073-6818160 of www.verkadefabriek.nl