Weekblad Goed Nieuws Week 42 2012

12
VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN. NUMMER 2271 - 17 OKTOBER 2012 - WEEK 42 OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN Zondag 21 oktober OPEN DA G RUITERCENTRUM DAALDERHOF OIRSBEEK HELE DAG VAN 12.00 UUR - 18.00 UUR * Gratis pony rijden * Diverse demonstraties * Westernshow * Hoogte record springen * Kúr op muziek * Carrousel * Gratis entree Tot ziens in Daalderhof ! Tel. 06-53565154 Douvenderweg 29, Oirsbeek www.ruitercentrumdaalderhof.nl Fysiotherapie Haptotherapie Ontspanning Marino Simons Sleyerweg 17 - Sweikhuizen T. 046 - 443 27 82 Mob. 06 - 13756610 SVO heeft haar kampioenen van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet. Maar liefst 27 kampioenen waren present en werden geeerd, om hun podiumplek op een LK of NK. Na het openingswoord door de voorzitter Hans von Weersch, die z’n trots over de vereniging, de trainers en de prestaties van de sporters, niet onder stoelen of banken stak, mochten de train(st)ers zelf hun kampioenen naar voren roepen. Martijn Verhoosel had samen met Suzanne Hensen en Katharina Hanebeck, bij het groepsspringen op de mini-trampoline twee teams naar het podium begeleidt: het dames senioren team had een 2e plaats op de B-lijn in Limburg behaald en het herenjeugd team een 2e plaats in de C-lijn op het NK. Foto: het damesenioren team van SVO: Astrid Heijendaal,Joyce Habets, Lara Vaessen, Sharon Penners, Demi Pecasse en Kelly van Wamel. SVO Acrobatics hadden dit seizoen 3 teams op het ereschavot bij de NK’s: op B-niveau dames paar een bronzen plak voor Aurelia Verheijen en Danila Willems. Op C-niveau dames groep werd eveneens een bronzen plak behaald door Audrey en Wendy Vanthoor met Danee van der Broeck. Er werd een gouden plak behaald door Celsey Harte en Jill Kurvers op E-niveau. Bij de afdeling judo werden wederom René de Vlieger en Marco Colson gehuldigd voor hun 3e plaats op het NK kata,in het Kime-No-Kata. Tot slot hadden de meisjesselectie turnen SVO een all-round Limburgs Kampioen: Fleur Visser (jeugd niveau 8) en waren er maar liefst 7 meisjes die op het LK een toestelfinale medaille wonnen: Kelsey Cornelius, Evi van Berkel, Esmee Frissen, Yvet Quaedvlieg, Kyra Jussen en Bo Hermans. Foto: Jan Eijkenboom van de JBN speld Tamara de speld van verdienste op. Na al deze huldigingen was er nog een verrassing voor Tamara de Rooy-Hautvast: al ruim 33 jaar is ze lid van de afdeling judo, niet alleen als judoka, maar ook inmiddels als judo-leraar bij SVO. Zij werd door de Judo Bond Nederland vereerd met de speld van verdienste, waar zij ook jarenlang in de jeugdcommissie werkzaam was. Kampioenenavond SVO Schinnen.

description

Weekblad Goed Nieuws Week 42 2012

Transcript of Weekblad Goed Nieuws Week 42 2012

VERSCHIJNT WEKELIJKS HUIS AAN HUIS IN AMSTENRADE, BINGELRADE, DOENRADE, JABEEK, MERKELBEEK, OIRSBEEK, PUTH, SCHINNEN, SCHINVELD EN SWEIKHUIZEN.

NUMMER 2271 - 17 OKTOBER 2012 - WEEK 42OPLAGE 9.525 EX. ZET- EN DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN

Zondag 21 oktober

OPEN DAGRUITERCENTRUM DAALDERHOF

OIRSBEEKHELE DAG VAN 12.00 UUR - 18.00 UUR

* Gratis pony rijden

* Diverse demonstraties

* Westernshow

* Hoogte record springen

* Kúr op muziek

* Carrousel

* Gratis entree

Tot ziens in Daalderhof !Tel. 06-53565154

Douvenderweg 29, Oirsbeekwww.ruitercentrumdaalderhof.nl

FysiotherapieHaptotherapieOntspanning

Marino SimonsSleyerweg 17 - Sweikhuizen

T. 046 - 443 27 82Mob. 06 - 13756610

SVO heeft haar kampioenen van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet. Maar liefst 27 kampioenen waren present en werden geeerd, om hun podiumplek op een LK of NK.Na het openingswoord door de voorzitter Hans von Weersch, die z’n trots over de vereniging, de trainers en de prestaties van de sporters, niet onder stoelen of banken stak, mochten de train(st)ers zelf hun kampioenen naar voren roepen.Martijn Verhoosel had samen met Suzanne Hensen en Katharina Hanebeck, bij het groepsspringen op de mini-trampoline twee teams naar het podium begeleidt: het dames senioren team had een 2e plaats op de B-lijn in Limburg behaald en het herenjeugd team een 2e plaats in de C-lijn op het NK.

Foto: het damesenioren team van SVO: Astrid Heijendaal,Joyce Habets, Lara Vaessen, Sharon Penners, Demi Pecasse en Kelly van Wamel.

SVO Acrobatics hadden dit seizoen 3 teams op het ereschavot bij de NK’s: op B-niveau dames paar een bronzen plak voor Aurelia Verheijen en Danila Willems. Op C-niveau dames groep werd eveneens een bronzen plak behaald door Audrey en Wendy Vanthoor met Danee van der Broeck. Er werd een gouden plak behaald door Celsey Harte en Jill Kurvers op E-niveau. Bij de afdeling judo werden

wederom René de Vlieger en Marco Colson gehuldigd voor hun 3e plaats op het NK kata,in het Kime-No-Kata.Tot slot hadden de meisjesselectie turnen SVO een all-round Limburgs Kampioen: Fleur Visser (jeugd niveau 8) en waren er maar liefst 7 meisjes die op het LK een toestelfinale medaille wonnen: Kelsey Cornelius, Evi van Berkel, Esmee Frissen, Yvet Quaedvlieg, Kyra Jussen en Bo Hermans.

Foto: Jan Eijkenboom van de JBN speld Tamara de speld van verdienste op.

Na al deze huldigingen was er nog een verrassing voor Tamara de Rooy-Hautvast: al ruim 33 jaar is ze lid van de afdeling judo, niet alleen als judoka, maar ook inmiddels als judo-leraar bij SVO. Zij werd door de Judo Bond Nederland vereerd met de speld van verdienste, waar zij ook jarenlang in de jeugdcommissie werkzaam was.

Kampioenenavond SVO Schinnen.

ColofonWeekblad Goed Nieuws is een uitgave van drukkerij/uitgeverij van Breugeloffset.Provincialeweg Zuid 22 6438 BE OirsbeekTel.: [email protected]@weekbladgoednieuws.nl

Oplage: 9525 exemplarenVerschijnt wekelijks, iedere woensdag aan huis in: Amstenrade, Doenrade, Oirsbeek, Puth, Schinnen, Sweikhuizen,Bingelrade, Jabeek, Merkelbeek en Schinveld

Advertenties en kopij dienen vrijdags voor verschijningsdatum in ons bezit te zijn.

Wij kunnen geen enkele aan- sprakelijkheid aanvaarden voor schade van welke aard dan ook, ontstaan door het niet, niet tijdig of onjuist plaatsen van advertenties. Fouten in telefonisch opgegeven advertenties of fouten ontstaan door onduidelijk handschrift van de opdrachtgever, behoeven niet door ons te worden gecompenseerd. Eventuele druk- en zetfouten in artikelen en advertenties zijn voorbehouden.

Heeft u het Goed Nieuws niet ontvangen, bel dan 046-442 14 99

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

HaneboutenGegrilde drumsticksWitte druivenMandarijnenRookvleesBoerenhamLeverkaasRookworst

€ 5.00€ 1.98€ 1.98€ 1.49€ 2.79€ 2.09€ 0.79€ 2.29

9 stuks5 stuksper kilo10 stuks100 gram100 gram100 gramper stuk

Aardappelen, vers van het land: Nicola vastkokend Ramos bloemig, en frites aardappelen

Seniorenclub SweikhuizenWoensdag 24 oktober 2012 houdt Seniorenclub Sweikhuizen, in het kader van de jaarlijkse ledenwerfactie een inloopmiddag.Deze middag zal plaatsvinden in het Rector Raevenhuis in Sweikhuizen.Mevr. Y. Gerrits zal een presentatie verzorgen over “ Huisvrouwen “ en “ Huismannen “. Aanvang: 14.00 uur. Niet-leden zijn ook van harte welkom. Het eerste kopje koffie / thee is voor iedereen gratis. Deze middag is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de gemeente Schinnen.

DRUMZ L!VE Op zaterdag 9 maart 2013, zal de nieuwe slagwerkformatie DrumZ, in samenwerking met SMART-productions uit Oirsbeek, hun eerste grootse theatershow presenteren aan het grote publiek.Deze nieuwe slagwerkformatie, bestaande uit de 5 slagwerkers Roy en Maurice Suijkerbuijk,

Mark Rooding, Michael Beugels en Chris Luijten (aangevuld voor deze show met basgitarist Roy Blezer), zal deze avond een 1,5 uur durende SPECTAKELSHOW brengen met traditioneel slagwerk als ook alternatief slagwerk. Aangevuld met een DJ, lichtshow en heel veel entertainment. Drumz nodigt dan ook iedereen uit om naar deze theatershow te komen kijken en genieten. Uw kunt dan met eigen ogen zien dat DrumZ een wervelende show brengt. Deze avond zal om 20.00 uur beginnen in het MFC de Oirsprong te Oirsbeek en de zaal gaat open om 19.00 uur. De entree voor deze avond bedraagt € 7,50 in de voorverkoop en € 10,00 aan de avondkassa.Entreekaarten zijn verkrijgbaar op de volgende plaatsen:Sigarenspeciaalzaak Twan Senden te Amstenrade, Triepels Slagwerk te Geleen, cafetaria De Kirkpley in Oirsbeek, MFC De Oirsprong te Oirsbeek en via Chris Luijten tel. 06-12381559 of [email protected]. En vanaf 15 november a.s. ook verkrijgbaar bij Muziekcentrale Adams te Ittervoort.

Onderstaande fondsen, stichtingen, bedrijven en instellingen

maken de bouw van bovenstaand schutterslokaal mogelijk

Gemeente Schinnen DSM/FSI VAN WIJNEN Meer dan bouwen

Hendrik Brunssum

Stichting Tieluja

Nimax

Maria Solberg Stichting

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

Slagerij - TraiteurPENNINGS-HABETSRaadhuisstraat 25 t.o. de kerkOirsbeek, telefoon (046) 442 12 44

Haal het beste vlees, vleeswaren, salades en kant en klaar producten gewoon bij de vakman slager

HamworstGebakken pasteiMalse runderlapjesGepaneerde schnitzels

€ 1.09€ 1.09€ 1.49

4 halen 3 betalen!

Aanbiedingen geldig van donderdag 18 t/m zaterdag 20 oktober!

100 gram100 gram100 gram

Ook uw adres voor het fijnste koud buffet, hapjes buffet,diverse soepen, kant en klaar producten uit eigen keuken

Het is weer tijd voor eigen fabrikaat Erwtensoep, Rookworst, Casseler, gegrild Zeeuwsspek,

Zuurkoolspek, Balkenbrij, Bloedworst, Zuurkool uit ‘t vat.

Woensdag gehaktdag per kilo € 5.25

Voor de winter onder de pannen?Na zeven jaar is schutterij “St.Joseph” Sweykhuizen, in het voorjaar van 2012, eindelijk kunnen beginnen met de bouw van een eigen onderkomen, een eigen clubgebouw.

In lengte van jaren heeft schutterij “St.Joseph” geschoten naast en achter het schutterslokaal van café Kersemakers te Sweikhuizen. Hiervoor moest iedere zaterdag, wanneer er werd geschoten, het schootsveld worden afgezet d.m.v. borden en vlaggen, ter aanduiding dat er werd geschoten. Steeds vaker kwam het voor dat er vlaggen en borden werden weggehaald en vernield. Zodoende ontstond er een onveilige situatie. Er werd besloten om te stoppen en uit te wijken naar een andere plek, maar die was er niet. Schutterij “St. Sebastianus” Puth bood aan om bij hun te komen schieten. Deze geste werd met beide handen aangenomen, maar het was toch geen eigen locatie. Ca. 20 jaar hebben de schutters van Sweikhuizen gebruik kunnen maken van de faciliteiten in Puth. Maar ook de schutterij uit Puth kreeg problemen met het schootsveld, dus “St. Joseph” Sweykhuizen moest weer op zoek naar een nieuwe locatie. “St. Gertrudis” Amstenrade bood de helpende hand. Daar hebben de schutters van Sweikhuizen 3 jaar lang gebruik mogen maken.Toen kwam de tijd dat de overheid subsidie ging verstrekken voor kogelvangers. In 2002 vroeg schutterij “St. Joseph” subsidie aan bij de provincie en gemeente voor het plaatsen van een kogelvanger. Deze subsidie werd verleend en de procedures voor het plaatsen van de kogelvanger werden gestart. Het duurde tot 2005 alvorens kon worden begonnen met het plaatsen. Op zondag 3 april werd dan toch de kogelvanger in gebruik genomen.Nu dook al snel een nieuw probleem op, n.l opslagruimte en toiletten. Dit probleem had nu de grootste prioriteit, dus werd in 2005 een brief gestuurd naar de gemeente om de mogelijkheid te bekijken voor een gebouw naast het schietterrein. Het duurde tot 2007 alvorens de welstandscommissie in principe akkoord ging met het plan.In januari 2008 was een bijeenkomst belegd door de gemeente voor de 6 schutterijen in de gemeente Schinnen. In deze bijeenkomst

deelde de burgemeester mede dat er door de gemeente werd gewerkt aan een honkenbeleid voor de schutterijen.Hierna volgde een lange tijd van vergaderen met de schutterijen onderling en met de gemeente. In maart 2009 ging de gemeenteraad akkoord met het voorstel van B & W omtrent de richtlijnen voor de bouw van schutterslokalen in de gemeente Schinnen.Voor schutterij “St. Joseph” was dit een belangrijk besluit. Men ging aan de slag. Er werd een bouwcommissie in het leven geroepen die verder alles ging regelen in samenwerking met het bestuur. Tekeningen werden gemaakt en natuurlijk moest worden onderzocht hoe e.e.a. werd gefinancierd. De begroting die werd opgemaakt wees uit dat de schutterij dit niet kon bekostigen uit eigen middelen.Er werden fondsen, instellingen, stichtingen en bedrijven benaderd voor een financiële bijdrage voor de realisatie van het clubgebouw. Er moesten vele brieven worden geschreven en telefoontjes gepleegd. Zelfs internet moest in vele gevallen uitkomst bieden. Het eindresultaat was van dien aard dat door het bestuur werd besloten om de bouw te laten doorgaan.Tekeningen werden ingediend bij de welstandcommissie en deze werden goedgekeurdOp 13 juli 2010 werd de bouwvergunning aangevraagd. Ook werd een kennisgeving geplaatst dat de gemeente Schinnen voornemens was een projectbesluit voor te bereiden voor de realisatie van het schutterslokaal te Sweikhuizen. Schutterij St. Joseph moest wachten tot het voorjaar van 2011 alvorens het projectbesluit klaar was en goedgekeurd door de provincie.Hierna werd de kennisgeving geplaatst door de gemeente dat zij voornemens was een projectbesluit te nemen, alsmede bouwvergunning te verlenen voor de realisatie van een clubgebouw ten behoeve van schutterij “St. Joseph” Sweykhuizen.31 Augustus 2011 werd het

projectbesluit vastgesteld en de bouwvergunning verleend. De beroepstermijn ging ook op deze datum in. Jammer voor onze vereniging werd er bezwaar gemaakt, maar na enkele goed verlopen gesprekken werd ook dit euvel opgelost.Het was reeds november 2011 en dus besloot het bestuur van schutterij “St. Joseph” de bouw te starten in het voorjaar van 2012. Toen de vorst uit de grond was en de sneeuwlaag was verdwenen werd definitief gestart met de bouw. De werkzaamheden, met uitzondering van de grondwerkzaamheden, werden en

worden nog, helemaal uitgevoerd door vrijwilligers, voornamelijk leden van de schutterij. De leden zullen er alles aan doen om voor de winter de pannen op het dak te kunnen leggenBestuur, ere-leden en leden van schutterij “St. Joseph” danken alle sponsoren (financieel of materieel) van harte voor hun steun ter realisatie van dit voor de vereniging zo belangrijke lokaal. De hoop is om bij het koningsvogelschieten van 2013 het clubgebouw te kunnen openen. De staat van de werkzaamheden ziet er nu uit, zoals op de foto is te zien

Voor betalingen aan de St. Lambertusparochie, te Oirsbeek, liefst de Giro 970811 maar bank kan ook 102700303 met vermelding van H.Mis of kerkbijdrage. E-mail: [email protected] www.kerkoirsbeek.nl

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

Week 42. 17 okt. tot 24 oktober 2012. Kantoor open: dins- t/m vrijdag van 10-12.00 uur. Tel. Kantoor, 4421436. Koster, 06 20192963. Pastoor L. Cordewener, 4421233.

OKTOBERMAAND ROZENKRANSMAAND. We bidden in deze maand op elke werkdag de Rozenkrans voor de Heilige Maagd Maria in de kerk. Bij goed weer aan de Fatimagrot.

Woensdag 17 oktober 18.30 uur Rozenkransgebed. Geen H. Mis.

Zaterdag 20 oktober om 19.00 uur. H. Lucas evangelist (18/10). Deze viering luisteren we op met samenzang ovl de organist.H. Mis voor Frans Boymans voor zijn verjaardag. * Lies Beugels-Pirnay en echtgenoot.* voor de missionarissen en hun helpers. * Huub Vankan vw de offergang. * Jan Smeets vw de offergang. * Werner Ramakers vw de offergang. *Corrie Swieringa vw de parochie.* Mia Douven-Muyrers vw de parochie. * Harie Meulenberg vw zijn verjaardag tevens voor ouders Meulenberg-Dassen en broers Sjang en Huub.

Zondag 21 oktober om 11.00 uur. Negenentwintigste zondag door het jaar. Wereldmissiedag.Pater Maas gaat voor in deze eucharistieviering en preekt over zijn missie. Het Antilliaans gospelkoor Together luistert de H. Mis op met enthousiaste zang. Jaardienst voor Fien Dols en overleden familie. * Jrd. Mia van den Elsen-van der Weide.*Jrd. Maria Vossen-Goossens en overleden familie. *Jrd overleden ouders Willem Spruyt en Annie Spruyt-Hambeukers.H. Mis Z.E.H Jan Kuipers en zus Maria. * overleden ouders Hensgens-Ackermans.* Henrica van den Bosch. *Albert Wehrens vw de offergang. *Jac van Dael vw de offergang.

Zondag 21 oktober om 14.30 uur. Doopplechtigheid voor Jarn.We feliciteren de familie Meerveld met de geboorte en doop van hun zoon.

Woensdag 24 oktober Geen H. Mis. De intenties die opgegeven zijn voor de woensdag en worden in het weekend vermeld.

Op 9 oktober vernamen we het overlijden van Mw. Beumers,

een sportieve en creatieve vrouw. Ze woonde aan de Provinciale weg. Op 10 oktober moesten we vernemen dat Jac Hamstra is overleden in de leeftijd van 69 jaar. Een rustige bezige man, hij woonde aan de WijngaardshageDat zij rusten in vrede.

Graag maken we U attent op het gospelkoor Together. Dit luisteren de H. Mis van 21 oktober op. De dag dat het Wereldmissiedag is. De kerkdeurcollecte is voor de missie van pater Maas in Mozambique. In dit land zorgt hij voor de opgroeiende jeugd met opleiding en sport. Ieder jaar krijgen we van hem een verantwoording van uw donaties. Dat geeft een goed gevoel, je ziet immers waar het geld terecht komt. Graag bevelen we deze kerkdeurcollecte bij U aan.

Het is goed zich te realiseren dat we gekomen zijn in een naar we hopen beperkte tijd, waarin we niet zomaar bijzondere diensten er tussendoor kunnen regelen zoals U van pastoor Cordewener gewend was. We vragen U tijdig uw bijzondere vieringen zoals Doop en Huwelijk aan te geven en wat keuze te laten in de datum met de pastoor of diens vervanger. De pastores zullen enkel gecoördineerd inzetbaar zijn. De pastores die ons helpen zijn op meer plaatsen nodig.

Allerheiligen wordt dit jaar in onze parochie gevierd op 28 oktober. In de ochtend is om 11.00 uur een plechtige eucharistieviering die opgeluisterd wordt door het koor Chantez.In de namiddag, om 15.00 uur, is de herdenking van alle overledenen,

speciaal die van het afgelopen jaar. We doen dat in een ingetogen viering die opgeluisterd wordt door het parochieel gemengd zangkoor St. Lambertus met gepaste gezangen. Na afloop van deze viering is de zegening van de graven van onze overledenen. Het is goed onze ouders en geliefden niet te vergeten en op deze dag te gedenken. We weten wat ze allemaal voor ons hebben gedaan, veelal stonden ze met beperkte middelen altijd voor ons klaar, met al hun goedheid en zorgen. Ze hebben ons het leven gegeven met alle mogelijkheden. Voor veel families is het ook een gezellige dag van samenzijn. Mogen we U vragen om de graven de nodige aandacht te geven en een bloemetje erop te zetten voor deze speciale gedenkdag en kijk daarbij eens links en rechts. Als U weet dat een graf in de vergetelheid is geraakt, poets dat dan ook een beetje, dan ziet het geheel beter uit.

De nieuwe missiekalender is in huis. Dit jaar een bijzonder mooie mogen we wel zeggen. Hij kost € 8,00 en is af te halen op het parochiekantoor.

Kindergebedje. Wij bidden voor de natuur die door de mensen verwoest wordt door eigenbelang. Dat elk mens, maar ook de aarde, bloemen en planten respect en eerbied mogen krijgen om net als wij te kunnen leven. Geef ons de kracht en de moed om nee te zeggen tegen afbraak en verspilling van onze goede aarde. God geef ons nog een kans om hem te behouden. Pastoor zegt:,,Wie naast zijn schoenen loopt, is gauw op zijn teentjes getrapt!’’

Dierenbescherming

De collecte voor de dierenbescherming heeft dit jaar in Amstenrade € 387,21 en in Oirsbeek € 260,77 opgebracht.Namens de dieren hartelijk bedankt.

Herfst. De herfst komt niet onverwacht Hij toont ons eerst zijn prachtige kleurenDe dag wordt kort en lang de nacht. Een geleidelijk vertrouwd gebeuren.Je mijmert op een mooie dag De zon schijnt schaarse stralenEen traantje soms een lach Ik laat mijn gedachten dwalen.Is het koud en giert de wind Wat kan het behaaglijk wezenWanneer men zijn verpozing vindt In spelen of lezen.De jaargetijden wisselen snel Beheersen heel ons levenVerlies geen tijd, bedenk dit wel Dit leven duurt maar even.

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

MARIAGROTDonatie instandhouding Maria-grot. Giro 8032259. Grotcomité Oirsbeek

PARTY VERHUURWij verhuren en bezorgen sta-tafels, krukken, tafels, stoelen, koelkasten, koffiepercolator, verlichting, bar, enz. Tel. 046-4421609

DAKDAKWERKEN WIM HERMSENAdviseurs/specialisten op dak-gebied. Vern. + rep.pannen en platte daken, boeiboord, dak-goten, schoorstenen, zinkwerk. telefoon 045-525 15 58. www.wimhermsen.nl

SPAARRENTEKlanten van Rabo, ING, AbnAmro en anderen opgelet:Consumenten-Geldgids juni 2012 hoogste scoreRegioBank Spaar-op-MaatGroeirente 4,15%. Vrij opneem-baar. Slaapt uw spaargeld ook? Bel 045-5245984 of loop eens binnen. RegioBank(OnderdeelSNSReaalGroep)Stationstraat 77 Nuth

LAPTOP OF TV DEFECT?LMC Electronics. Wij repareren alle merken laptops. Hardware-matige of softwarematige repa-raties. Scherm gebroken, HDD defect, optical drive, adapter, moederbord defect, wij kunnen deze (meestal) repareren! Onderzoekskosten bedragen € 30,-. Ook repareren wij mobie-le navigatie, KTV, LCD, plasma, DVD en audio 046-4434520 (ma-do, 9.00 - 20.00 uur, vrij 13.00 - 20.00 uur.

RAMEN & DEURENAl uw kunststof RAMEN & (TUIN)DEUREN, ook op maat, inmeten en plaatsen tegen fabrieksprijzen.06-51319999. Zie ook:www.wolterlommen.nl

OUD GOUDTE KOOP GEVRAAGD 17-30 euro per gram. Mariet Stijfs, Oirsbeek,046-442 50 37

Strijkservice Nicole06-20221682

BERThaartrends voor &

Last van HAARSTRESS?Onze haarmenu’s

bieden de oplossing!

Hoofdstraat 10A Amstenrade Telefoon 046 442 06 33

www.bertmaassenhaartrends.nl

De historie van het Limburgse Schutterswezen en de bijdrage aan de Limburgse CultuurDe Stichting Beschermd Dorpsgezicht Amstenrade wil weer één van haar doelstellingen oppakken. n.l. het organiseren van lezingen met betrekking tot Limburgse Cultuur en Historie.De keus hiervoor is gevallen op Dhr. Luc Wolters. Hij komt op woensdag 24 oktober 2012 spreken over: De historie van het Limburgse Schutterswezen en de bijdrage aan de Limburgse Cultuur.Drs. Luc Wolters is afgestudeerd op het onderwerp van de Limburgse Schutterij. Hij is eindredacteur van het Limburgs Schutterstijdschrift, conservator van het Limburgs Schutterij Museum en doet historisch onderzoek naar het schutterswezen. Wolters heeft een historisch bureau, Historie Present.De heer Wolters krijgt op deze avond welwillende medewerking van Schutterij St. Gertrudis Amstenrade.Locatie: Gemeenschapshuis “Oud Dorp” Hagendorenweg 10, 6436CS Amstenrade.Aanvang: 20.00 uur.Toegang gratis.Iedereen is welkom.

Betrokken bij de jeugd en op zoek naar een uitdaging?De groeiende vereniging Scouting Schinnen is op zoek naar leiding of maatschappelijke stagiaires. Ben je ouder dan 16 jaar en vind je het leuk om met kinderen of jongeren aan de slag te gaan. Voor meer informatie of aanmeldingen kun je contact opnemen met onze de groepsbegeleider. Pascal Pluijmaekers, [email protected], 046- 442 14 35 (na 19.00 uur te bereiken)

Rij-instructie

Rijschool Damoiseaux - Postbus 1050 - 6160 BB Geleentel. 06-515 52 872 [email protected]

KWALITEITSLABEL VAN BOVAGANWB

Autorijschool Damoiseaux

DUS NEET LANG HELLEN...HERMAN BELLEN!

De eerste 5 lessen aan 27,50 euro!

Spoedcursus en pakketten zie:www.rijschooldamoiseaux.nl

Theorie: in overleg, eventueel privéles.

Inktcartridges + kopiëren + papiershopVerstegen Lindelaan 48 OirsbeekTel. 046 - 4422531 E-mail: [email protected]

Te koop

scharrelkippenschinnen

046-443 14 12alleen op afspraak

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

RegioBank AmstenradeWIJ ZIJN UW BANK ! ! !Groeirente tot 4.15 %John en Yvonne DiddenParallelstraat 45 AmstenradeT. 046-4424993

WENSKAARTENDe leukste Hallmark wenskaarten zijn bij ons verkrijgbaar. Voor elke gelegenheid een passende kaart. Nieuw assortiment! Drukkerij-Uitgeverij van Breugeloffset, Provincialeweg Zuid 22 Oirsbeek. Tel. 046-442 14 99

LEER ZELF KLEDING MAKEN van gedipl. coupeu-se in de ochtend- of avonduren. Voor beginners en gevorderden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Voor meer info: 06-30576719

KNOPS TIMMERWERKENAmstenrade. Voor nieuwe en onderhoudswerkzaamheden o.a. diverse plafonds, mdf + gipsplaat, Scheidingswanden. Vervangen van houten- of kunststofkozijnen. Kleine verbouwingen. Bel voor meer info: 046-7850359 of 06-51512102

Snel en effectief (voet) WRATTEN verwijderen! A. Franssen, pedicure, 046 - 442 5010

GEZOCHTVrouw met ervaring, zoekt werk als schoonmaakster. Beschikbaar op MA t/m ZAT Tel. 0628332109 Miha Agav

CHRISTMAS BY CANDLE LIGHTbij Moments Decoratie op zaterdag 10 en zondag 11 november van 16.00 - 22.00 uur. Kerstdecoraties en thema bloemwerk. Met een hapje en een drankje. Breinder 3 Schinnen

Grote KERSTMARKT 9 december DOENRADE. Standhouders mail naar [email protected] of tel. 046-4398797.

Bij

Mittens Antiek te Amstenrade begint vanaf 1 oktober weer de oktoberkortingsmaand

Wij geven sowieso 10% korting op onze collectie gedurende de hele maand. Verder zijn er vele aantrekkelijke koopjes

Hoofdstraat 22AmstenradeTel.: 046-4397376Openingstijden:di. wo. vr. za. 11.00 - 16.00 uur

Aktie

Bromfi etsrijbewijs Nu vanaf € 255,- Incl. examen

Rijschool AB Schinnen

Altaarstraat 91 - Schinnen Tel. 046 4523221/ 06 43258715Vraag naar de voorwaarden !Tevens kunt u bij ons terecht voor Auto: schakel of automaatMotor: lichte of zware cat: Wij verzorgen ook de theorielessen

NIEUW

Dorpstraat 64 Schinnen Tel.: 046-4431721 www.autobedrijfkees.nl

Het vertrouwde adres voor:

Top occasions alle merkenBrom-mobielenReparatie en onderhoudSchade herstelAPK keuringSchokdempersBanden etc.

“Uw totaalinstallateur voor gas, water, cv, airco, badkamers, sanitair e.d.”

Tel: 045 405 94 73 / 06 542 323 26 E-mail: [email protected]

Kijk ook eens op onze website: www.tb-heijnens.nl

HV Zwart WitZondag 21 oktober11.00 D. Born A1 - ZW A113.25: D. Wijnandia 2 - ZW 1

Dichter bij de BokkenrijdersBokkenrijderfestival in de gemeente Schinnen.Medio september 2013, (de 2e of 3e zondag) zal de werkgroep “dichter bij Schinnen” een vervolg op de gedichtenroute organiseren.De werkgroep bestaat momenteel uit; Wiel Raes, Jacq Dohmen en Bert Kok. Deze keer staat de organisatie in het teken van de Bokkenrijdershistorie in Schinnen.Het wordt een Bokkenrijderfestival met vele activiteiten op een centrale plek voor jong en oud met o.a. muziek, wagenspel, en een Bokkenrijderactiviteit voor de jeugd. Daarnaast toneel op historische plekken en de opening van een historische bokkenrijders –wandelroute en een Bokkenrijdersgedichten- wandelroute in de gemeente Schinnen.Ook nu worden alle inwoners weer uitgenodigd om een gedicht te maken; deze keer betrekking hebbende op de Bokkenrijders.De gedichten ( in het Nederlands ) mogen niet eerder gepubliceerd zijn. Iedereen woonachtig in Schinnen mag meedoen; leeftijdgrenzen zijn er niet. Maak voor uzelf een kopie van uw gedicht; ze worden namelijk niet geretourneerd. Stuur uw gedicht voorzien van naam, adres, telefoonnummer, naar E-mail adres [email protected]

Spooktocht bij scouting SchinnenOp zaterdag 27 oktober 2012 organiseert scouting Schinnen weer de jaarlijkse spooktocht.Het thema van dit jaar is ‘Monsterlijk Verraad’. Iedereen is van harte welkom op zaterdag 27 oktober, om 19.00 uur. De deelnemers verzamelen in het scoutinggebouw (Burgemeester Pijlstraat 1b,

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

laser ontharing voor alle huidtypes Actie :nu 1 keer oksels gratis laseren. Vraag vrijblijvend om informatie! Schoonheidssalon Marjo Beumers Tel. 046-4424001/[email protected]: 0681130993

KINDERFEESTJE! Kom gezellig met vriendinnen poseren in mijn fotostudio. Voor iedere deelneemster zijn er 2 foto’s naar keuze. Ik zorg voor de cola, chips en een visagiste. Kijk op www.sjurlie.nl

(COMMUNIE-)FEEST IN 2013? Party Unlimited verhuur; Professionals in party verhuur! Luxe tenten, koelkast, tap, springkussens, servies, verl., spellenpakketten, flipperkast, airhockey, springkussens, Kortom.. echt alles onder 1 dak voor uw feest! Niet alleen de beste; ook de voordeligste! Kijk op www.puv1.nl of bel 046-4812299

ALLERHEILIGEN BLOEMSTUKKENBestel tijdig uw grafbloemstuk. Verder grote keuze uit zelfgemaakte stukken bij Moments Decoratie, Breinder 3 Schinnen. Tel. 046-4433876

Micro-dermabrassie De meest efficiënte moderne pijnloze peeling methode zeer geschikt voor: -Verouderde huid - Rokershuid -Acné littekens - Futloze, droge en ruwe huid. Vraag vrijblijvend voor informatie Schoonheidssalon Marjo Beu-mers 046-4424001/0622854289

Speelgoed- & Baby-beurs Schinnen Wat wordt er ingenomen en ver-kocht; Speelgoed kompleet en schoon. Baby artikelen en baby kleding t/m maat 86. Vraag de inschrijf voorwaarden en inschrijf code aan via [email protected] Inbreng: maandag 22 oktober van 09:00 tot 12:00 uur en van 18:30 tot 20:30 uur. Verkoop; dinsdag 23 oktober van 18:30 tot 20:30 uur en woensdag 24 oktober van 11:30 tot 13:30 uur. Locatie: Bur-gemeester Pijlsstraat 1b Schin-nen (Scouting/JIS gebouw naast brandweer) Organisatie: basis-school St. Dionysius/het JIS/Scouting Schinnen

Op zondag 28 oktober a.s. vindt de officiële opening plaats van Anytime Fitness Oirsbeek. Burgemeester B.H.M. Link zal voor deze feestelijke gelegenheid aanwezig zijn. Het officiële gedeelte zal gevolgd worden door een gezellig hapje en drankje in

onze club.

Vier deze officiële opening van Anytime Fitness Oirsbeek samen met ons en alle andere leden mee. Heb je nog een familielid, kennis of vriend(in) die je ook een vitaler en gezonder leven gunt? Neem deze dan gezellig mee en laat hem/haar kennis maken

met Anytime Fitness. Bovendien geldt onze openings-aanbieding nog maar t/m 28 oktober dus laat hem/haar nog snel profiteren van deze korting!

GRAND OPENING Anytime Fitness

28 OKTOBER VAN 16:00 TOT 18:00BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!

Provencialeweg Zuid 91a, 6438 BC Oirsbeek, www.anytime�tness.nl

Op zondag 28 oktober a.s. vindt de officiële opening plaats van Anytime Fitness Oirsbeek. Burgemeester B.H.M. Link zal voor deze feestelijke gelegenheid aanwezig zijn. Het officiële gedeelte zal gevolgd worden door een gezellig hapje en drankje in

onze club.

Vier deze officiële opening van Anytime Fitness Oirsbeek samen met ons en alle andere leden mee. Heb je nog een familielid, kennis of vriend(in) die je ook een vitaler en gezonder leven gunt? Neem deze dan gezellig mee en laat hem/haar kennis maken

met Anytime Fitness. Bovendien geldt onze openings-aanbieding nog maar t/m 28 oktober dus laat hem/haar nog snel profiteren van deze korting!

GRAND OPENING Anytime Fitness

28 OKTOBER VAN 16:00 TOT 18:00BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!BELEEF DIT FEEST SAMEN MET ONS!

GRAND OPENING GRAND OPENING

Provencialeweg Zuid 91a, 6438 BC Oirsbeek, www.anytime�tness.nl Provincialeweg Zuid 91a

Schinnen) waar zij groepjes maken van ongeveer 6-8 personen. Kinderen onder de 12 jaar mogen alleen meelopen onder begeleiding van een volwassene. Aanmelden via [email protected] onder vermelding van het aantal deelnemers. Aan de spooktocht zijn geen kosten verbonden. Tot zaterdag 27 oktober, als je durft tenminste...En voor de echte die-hards: zaklampen zijn niet toegestaan!

OUD PAPIER

Aanstaande zaterdag wordt

het oud papier opgehaald door

Harmonie St. Gerlachus

in Oirsbeek NOORD

Contactinformatie

Bezoekadres GemeentehuisScalahof 1, 6365 BK Schinnen

Openingstijden gemeentehuisMaandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur m.u.v. woensdag. Woensdag van 14.00 - 17.00 uur17.00 - 19.30 uur (burgerzaken)

Correspondentie-adresPostbus 50, 6365 ZH SchinnenE-mail: [email protected]: 51332736

Telefonische bereikbaarheid: Telefoon: 046-443 9292Fax: 046-443 9224

@infoschinnen

Politie wijkpost SchinnenGehuisvest in gemeentehuis Schinnen, Scalahof 1.Geopend: woensdag van 15.00 -19.00 uur.Telefonisch bereikbaar 0900-8844

Kijk voor verdere infortmatieop www.schinnen.nl

Algemene informatieBezoek ook eens onze vernieuwde website op www.schinnen.nl! Hierop kunt u steeds de meest recente informatie, vacatures, bekendmakingen en nog veel meer van en over de gemeente Schinnen vinden. Als u de gemeente Schinnen wilt e-mailen, dan kan dat ook op [email protected]. Volg ons ook op twitter: @infoschinnen

M e d e d e l i n g e n

Twitter is een fantastisch middel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de gemeente Schinnen. Volg ons dus ook op twitter: @InfoSchinnen

De volledige tekst en de bezwaarmogelijkheden van bovengenoemde besluiten kunt u nalezen via “bekendmakingen” op www.schinnen.nl. De data genoemd in de digitale bekendmakingen zijn leidend.

Beschikkingen omgevingsvergunning Soort Locatie Plaats Omschrijving Verzenddatum Omgevingsvergunning Pastoor

Sandersstraat 38 Oirsbeek Het plaatsen van een

erfafscheiding 5 oktober 2012

Omgevingsvergunning Pastoor Albertsstraat 10

Puth Het realiseren van een overkapping aan de voorzijde van de woning

5 oktober 2012

Omgevingsvergunning Omgevingsvergunning (activiteit Milieu)

Spaubeek/Schinnen Stroopfabriek Canisius-Henssen

Oude Kerk 3A/ Borgerweg Nagelbeek 6/ Borgerweg 4 Schinnen

Verplaatsen van een bestaand hekwerk bij het compressorstation van de Gasunie Verandering inrichting

4 oktober 2012 8 oktober 2012

De volledige tekst en de bezwaarmogelijkheden van bovengenoemde besluiten kunt u nalezen via “bekendmakingen” op www.schinnen.nl. De data genoemd in de digitale bekendmakingen zijn leidend.

Programmabegroting 2013

Van 18 oktober 2012 tot de dag van behandeling in de Raad (8 november a.s.) ligt de programmabegroting 2013 voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis.Voor nadere inlichtingen: :Sector Bestuurs- en managementondersteuningTelefoon: 046 – 443 9292

Nieuwe aanpak uitvoering WmoPer medio november 2012 gaat de gemeente een nieuwe werkwijze hanteren bij de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Uitgangspunt is de zelfredzaamheid van de aanvrager.

De bedoeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen in de samenleving. Soms ervaren mensen belemmeringen om zelfstandig te zijn, bijvoorbeeld door een beperking of chronische ziekte. Met goede hulp en ondersteuning is dat wel weer mogelijk. Deze wet bestaat al enkele jaren en was tot nu toe erg gericht op het aanbod van diensten en hulpmiddelen. Tot nu toe keek de gemeente met welke beschikbare voorziening iemand het beste geholpen was bij het oplossen van zijn of haar woon-, vervoers- of mobiliteitsprobleem. Dat gaat nu veranderen. De nieuwe werkwijze betekent meer maatwerk voor de aanvrager. De gemeente maakt bijvoorbeeld meer tijd vrij in het eerste gesprek met de aanvrager. Dit noemen we het ‘keukentafelgesprek’.

Samen voor elkaar!De gemeente Schinnen vindt het belangrijk dat er nu en in de toekomst goede zorg, welzijn en een prettig leefklimaat in Schinnen is. We willen de kwaliteit behouden, maar er is minder geld beschikbaar vanuit de overheid. Daarom moeten gemeente,zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligers en inwoners beter samenwerken. We kunnen het niet alleen en we vinden het belangrijk dat iedereen meedoet. De samenleving als gehéél (gemeente, inwoners, maatschappelijke organisaties, verenigingen,enz.) draagt de verantwoordelijkheid dat ook echt iedereen kan meedoen. Met het motto “Samen voor elkaar!” willen we dat duidelijk maken

Meer weten?Op 7 november a.s. verschijnt samen met Goed Nieuws een Wmo-krant, waarin u alles kunt lezen over de nieuwe werkwijze. Bovendien wordt op zaterdag 17 november een infomarkt georganiseerd over dit onderwerp. Deze infomarkt vindt plaats in gemeenschapshuis Noeber Beemden, van 13.00 tot 16.00 uur.Noteert u deze datum alvast in uw agenda!

Nacht van de Nacht

Op 27 oktober, op de dag dat de klok een uur wordt teruggezet en de wintertijd ingaat, organiseren de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties de achtste Nacht van de Nacht. Op deze dag wordt speciaal aandacht gevraagd voor de toenemende lichthinder in ons land. Voldoende licht is natuurlijk van belang voor de veiligheid en het kan ook sfeervol zijn. Maar er kan veel zuiniger en slimmer verlicht worden zonder dat de veiligheid of de sfeer in het geding is.Voor meer informatie kunt u terecht op www.nachtvandenacht.nl en op onze gemeentelijke website www.schinnen.nl.

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

Gemeentelijke bekendmakingen Inzameling snoeiafval

In week 43 (22 oktober – 26 oktober) wordt het snoeiafval aan huis opgehaald. Het inzamelschema kunt u vinden op de afvalkalender, alsmede op onze website www.schinnen.nl. Om de inzameling op een goede en ordelijke wijze te laten verlopen vragen wij u rekening te houden met de volgende voorwaarden:

• Het snoeiafval dient op tijd (uiterlijk 07.30 uur) op een voor de inzameldienst duidelijk zichtbare plaats te worden aangeboden.• De aan te bieden hoeveelheid mag maximaal 2m3 bedragen. • Het snoeiafval dient in handzame pakketjes te worden gebundeld.• Het snoeiafval mag niet in plastic worden verpakt.• Het snoeiafval mag niet te grof zijn (duimdik) en niet langer dan 1,5 mtr. zijn.

Openingstijden milieupark (wintertijd)

In verband met de aanvang van de wintertijd (zondag 28 oktober) komt de maandag- openstelling, alsmede de vrijdagochtendopenstelling m.i.v. week 44 te vervallen.

Tot en met week 13 (2013) gelden de volgende openingstijden: donderdag: 13.30 tot 17.30 uurvrijdag: 13.30 tot 17.30 uurzaterdag: 08.30 tot 13.30 uur

Wij verzoeken u hiermee rekening te houden.

Voor reparaties van klokken, horloges

en sieraden.

Hoofdstraat 14, Amstenrade(046) 442 58 07

Gediplomeerd uurwerktechnicus

Stucadoorsbedrijf

J.W. NievelsteinVoor al uw stukadoorswerken

Dorpsstraat 91 BingelradeTelefoon: 046 - 442 21 83 / 06 - 53 54 14 21

P. KnoorenIn de Dreef 27 Jabeek

046 - 4424338 046 - 442 22 99

Erkend Glas,- schilders- en afwerkingsbedrijf

Laag btw-tarief voor schilderonderhoud aan huizen vanaf 2 jaar en ouder.

6% btw

H i e r k r i j g j e w e l d e a a n d a c h t e n b e g e l e i d i n g d i e j e v e r d i e n t !

In slechts 30 minuutjes doe je een complete training ge-richt op de conditie en ver-steviging van het hele lichaam.

30 minuten fitness, hét fitnesscentrum voor vrouwen

30 minuten fitnessvoor vrouwen

Kouvenderstraat 87HoensbroekBel voor proefles 045-5212815www.30minutenfitness.nl

sport tot januari

voor € 60!w a n n e e r j e s t a r t m e t e e n p r o g r a m m a v a n 1 2 o f 2 4 m a a n d e n , i n f o r m e e r n a a r d e m o g e l i j k h e d e n b i j d e z e a c t i e

Profiteer van onze herfstactie:

KBO Afdeling OirsbeekDonderdag 18 oktober 2012 Jeu de boulesOp deze dag is de afsluiting van het jeu de boules seizoen. Een groep enhousiaste spelers heeft vanaf april met veel plezier op de jeu de boules banen van TCO aan de Krekelbergerweg gespeeld. Donderdag 18 oktober de laatste keer van dit seizoen en daarom tracteert de KBO de deelnemers in de pauze op een kop koffie met een stuk vlaai. Start zoals altijd om 14.00 uur. Kom op tijd en neem eigen ballen mee.Woensdag 31 oktober 2012 Bezoek aan het Glasmalerei museum in LinnichIn de mededelingen bij de Nestor van oktober is al uitvoerig aandacht aan deze activiteit besteed. Mensen die het museum hebben bezocht, waren zeer enthousiast en zeiden dat een bezoek zeker de moeite waard was. U hebt nog een paar dagen om u aan te melden voor dit uitstapje.De bijdrage is slechts 6 Euro per persoon; de reiskosten bedragen eveneens 6 Euro. Dit bedrag moet u rechtstreeks aan de chauffeur betalen. Wanneer u nog mee wilt gaan: meldt u aan bij Jos Kessels, Dorpstraat 47 in Oirsbeek. U hebt nog 5 dagen tijd!Woensdag 7 november 2012 AmusementsmiddagHet belooft een prachtige, gezellige en humoristische middag te worden. Reserveer deze datum en let op de mededelingen bij de Nestor van november. U krijgt dan nadere informatie en het inschrijvingsformulier wordt dan bijgevoegd.Donderdag 8 november 2012 Minicongres “Het eeuwige weekend”KBO Westelijke Mijnstreek organi seert dit minicongres in Gemeenschapshuis Born, Prins Bisdomstraat 5, 6121 JE Born.Wanneer men uit het arbeidsleven stapt, begint als het ware een “eeuwig weekend”. Er verandert veel, het samenleven met je partner moet een nieuwe vorm krijgen, vrienschappen en werkgerelateerde contacten verdwijnen langzaam. Deze middag wil men deze nieuwe levensperiode bespreekbaar maken.Het programma begint om 13.30 uur. Van 13.00 uur tot 13.30 uur is ontvangst met koffie of thee. De afsluiting is rond 16.30 uur.Wanneer u dit congres wilt bijwonen, meldt u dan aan bij Mathieu Scheepers,

Raadhuisstraat 4 in Oirsbeek. Er is geen inschrijvingsformulier, maar een briefje met uw naam en “Minicongres Born” volstaat. De toegang en de koffie/thee is gratis! Bij de Nestor van november wordt nog nadere informatie verstrekt.Woensdag 14 november 2012 “Pijn en pijnbestrijding”De Seniorenvereniging Amsten-rade organiseert deze avond een lezing met als thema “Pijn en pijnbestrijding”. Ook de leden van KBO afdeling Oirsbeek zijn deze avond van harte welkom in “Oud Dorp” in Amstenrade. Reserveer deze avond al vast op uw kalender. In Goed Nieuws van woensdag 7 november ontvangt u nadere informatie. In de mededelingen bij de Nestor van november zal aan

deze avond eveneens aandacht worden besteed.

Peter van HalAnjerstraat 86451 HD SchinveldTelefoon: 045-564 25 76fax: 045-564 25 77Mobiel: 06-20 95 1404www.klussenbedrijf-okido.nl

Nieuw:Kerolit

gevel- en dakrandbekleding

Klussenbedrijf OKIDO

Gespecialiseerd in* platte daken

* zinkwerk* trespa bekleding

* isolatie* dakramen-dakkapellen

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

Goed Advies.Pien WinkensVan Riet Rober Advocatentel: 045-521 36 39

www.offermanns.nl www.vanrietrober.nl www.donners-advies.nlwww.schoonbrood.biz

Niet meer aansprakelijk voor schulden uit uw onderneming? De nieuwe Flex-BV! Tim is een jonge, enthousiaste werknemer die dagelijks met veel plezier naar zijn werk gaat, een sinds jaar en dag bestaande

eenmanszaak. Helaas blijkt ook de werkgever van Tim last te hebben van de nog steeds aanhoudende economische crisis en kan

hij niet meer aan al zijn betalingsverplichtingen voldoen. Uiteindelijk wordt het faillissement aangevraagd en het personeel, en

dus ook Tim, wordt door de curator ontslagen. Tim vindt niet snel nieuw werk en hij besluit voor zichzelf te gaan beginnen. Tim

wil echter niet, zoals zijn voormalige werkgever, privé met de schulden blijven zitten als het in de toekomst ook met zijn bedrijf

eens minder zou mogen gaan. Tim overweegt een besloten vennootschap op te richten zodat hij privé niet aansprakelijk is voor

de schulden. In de praktijk blijkt dat veel bedrijven afzien van het oprichten van een BV vanwege de hoge kosten en eisen en

ook Tim wil voorlopig zo weinig mogelijk kosten maken voor het opstarten van zijn bedrijf.

Het kabinet heeft een aantal nieuwe maatregelen doorgevoerd waardoor het makkelijker en goedkoper wordt om een nieuwe

BV op en in te richten. Per 1 oktober 2012 geldt het nieuwe BV-recht. De verplichte bankverklaring, accountantscontrole en het

startkapitaal van € 18.000,00 worden afgeschaft.

Tim heeft wel oren naar zo’n Flex-BV. Of het voor Tim inderdaad aantrekkelijk is om een dergelijke BV op te starten dient door

een deskundige goed met Tim bekeken te worden aangezien de nieuwe wet uiteraard ook weer nieuwe regels en mogelijk-

heden met zich meebrengt.

Zo wordt, onder andere, het startkapitaal dat gezien wordt als ‘verzekering’ voor mogelijke schuldeisers in de nieuwe wetgeving

vervangen door de uitkeringsregeling, inhoudende dat de BV geen dividend mag uitkeren als duidelijk is dat het bedrijf zijn

schulden niet kan betalen. Doet de BV dat toch of wordt er anderszins onzorgvuldig gehandeld dan kunnen de bestuurders en

aandeelhouders alsnog privé aansprakelijk worden gesteld.

Glaszetters & Kozijnenmontagebedrijf24 uurs service

PERFECT

Wij leveren en plaatsen:

Kunststof ramen en deuren Hardhouten ramen en deurenAlle soorten glas Rolluiken (eigen fabrikage)

Bel voor een vrijblijvende offerte: Tel. 046-442 08 80Perfect Fax. 046-442 08 81Grachtstraat 456438 HM Oirsbeek

Rolluiken 15% korting. Motoren van € 160,- voor € 140,-

Manege HoubenPaard- en ponyrijden op niveau

06 - 229 99 223

www.stalhouben.nl

Creaclub Schepenbank

Op dinsdag 23 oktober om 19.30 uur kunt U bij Creaclub Schepenbank Oirsbeek een herfstguirlande komen knutselen onder leiding van Karin Overtoom. Er wordt gezorgd voor koffie en vlaai. Aanmelden of meer info via [email protected] of bel met 0464397002

Collecte Nierstichting

De opbrengst van de collecte voor de Nierstichting 2012 heeft in Schinnen € 1328.39 en in Amstenrade € 940.77 opgebracht. Alle collectanten en gulle gevers, hartelijk dank.

AdveoZaterdag 20 oktober - veteranen17.00: Adveo - Sweikhuizer boysZondag 21 oktober11.00: Adveo 4 - Vaesrade 414.30: Geusselt Sport 1 - Adveo 1

Adveo Schinnen JeugdZaterdag 20 oktober11.00: SVN C2 - Schinnen C211.30: Adveo D2 co-Langeberg D210.30: Schinnen E2co DVO E210.30: De Ster E3 - Adveo D3coAdveo A1co, C1co, E1co , Schinnen B1co, Schinnen D1co, Schinnen D3co, Schinnen E4 co en Schinnen F1 co vrijWoensdag 24 oktober19.00: Geleen Z. C3 - Adveo C1coDonderdag 25 oktober19.00: Schinnen B1co - Kerkrade W B1Maandag 29 oktober18.30: Adveo E1 co - De Leeuw E1

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

PERMANENT MAKE-UP Loopt niet uit, jaren plezier, tijd-besparend. Brigitte Loog 06-48173636, GGD-gecertificeerd en 15 jr ervaring.

Te huur in AmstenradeAppartement op de tweede ver-dieping, Hoofdstraat 21.Totaal 100 m. woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, badkamer, sep. toilet, berging. Huur 630,-- per maand exclusief g/w/l. Info 046.4421481 of [email protected] liefst na 18.00 uur

COMPUTERLES (privé-les 1op1) in uw eigen tempo, door geduldig lerares met jarenlange ervaring, op uw eigen PC/laptop, alle programma’s/toepassingen mogelijk. Binnenkort ook weer TYPECURSUS, aangepast voor kinderen met DYSLEXIE. Dagen/tijden in onderling overleg, lage cursuskosten! Bel voor meer info 0638747794.

Het Groene Bolletje BV* tuinaanleg * bestrating

* opritten en grondwerken

Onze minikraan kan door elke deur (0.75 m).

Maak vrijblijvend een afspraak 06 - 54248086

kinderkunst feestjes 06 - 47017314

BurtyBert Janssen ©www.burty.nl

www.burty.nl

U bent van harte welkom bij cafe/brasserie ’t Schuttershüske

Wij serveren voor u op 21 oktober a.s. vanaf 17:00 tot ± 21:00 uur 3 Sliptongen geserveerd met geb.aardappelen of frites en salade voor € 9.90 p.p.

Gelieve telefonisch of via de mail te reserveren t/m 19 oktober a.s

Eveline Graus en Frans America tel: 0639145859Heidestraat 20 • 6443 VZ BrunssumEmail: [email protected]

Schuttershüske Speeltuin Pompgebouwen Evenemententerrein Camping

Excursie Beelden-museum VaalsOp zaterdag 27 oktober a.s. is de jaarlijkse “kleine excursie” van de Culturele Vereniging Oirsbeek naar Museum Vaals, een bijzondere trekpleister in het mooie Limburg. Vertrek om 12.00 uur bij de Sporthal te Oirsbeek. Aanmelden tot 23 okt. bij Wim Cuypers, tel. 046-4431709, e-mail: [email protected] of Margriet Kuijpers, tel. 046-4422100, e-mail: [email protected]

DoenradeSnelheidscontroleOp dinsdag 9 oktober stond de radarwagen opgesteld op de Provincialeweg Noord tussen 15:30 uur en 21:30 uur. Er passeerden 5388 voertuigen waarvan er 104 te hard reden en dus op de foto gingen.De dagwinnaar passeerde de radar met 111km/uur waar 80km/uur toegestaan is.Betrof een rustige week.De wijkagenten Lucas Koetsenruijter en Ronald Veltrop

Het recht in eigen hand nemen kan aardig uit de hand lopenKlaas kon het niet meer aanzien. De politie deed niks aan het feit dat zijn buurman hem ieder moment van de dag aan het treiteren was en op die regenachtige maandagochtend heeft Klaas besloten het dan maar zelf te doen. Hij pakte een groot stuk hout en is daarmee naar het huis van de buurman gegaan om hem flink te mishandelen. Man wat voelde dat goed!

Gelukkig kennen wij in Nederland een democratische rechtstaat waarin iemand pas veroordeeld kan worden voor een strafbaar feit als er voldoende bewijs voorhanden is. Zonder dat bewijs kan in principe niemand veroordeeld worden, alle recente juridische dwalingen als Lucia de B en dergelijke buiten beschouwing latend.

Politie doet aan de hand van een aangifte onderzoek naar de vraag of iemand in een bepaald geval veroordeeld kan worden voor een strafbaar feit. Het is vervolgens de Officier van Justitie die op basis van dat politieonderzoek bepaalt of de dader ook daadwerkelijk vervolgd wordt. Te vaak hoor ik nog dat iemand geen aangifte kan doen omdat politie van mening is dat er geen zaak is. In dat geval moet u gewoon voet bij stuk houden en eisen dat uw aangifte wordt opgenomen, omdat het niet aan politie doch aan de Officier van Justitie is die beslissing te nemen. In het uiterste geval ga ik graag met u mee naar een politiebureau om de agent achter de balie daarop te wijzen.

Bepaalt een Officier van Justitie dat hij geen vervolging instelt omdat er tegen iemand te weinig bewijs ligt dan dient hij de aangever hiervan in kennis te stellen door het verstrekken van een ‘beslissing niet verdere vervolging. Aangever heeft vervolgens drie maanden de tijd om tegen die beslissing een klaagschrift in te dienen bij het Gerechtshof omdat hij het hier niet mee eens is. Voor het opstellen van een dergelijk klaagschrift kunt u uiteraard bij ons kantoor terecht.

Toch zijn er veel personen zoals Klaas, die menen dat zij zelf maar voor rechter moeten spelen in een zaak waarin politie van mening is dat er geen bewijs is. Vanuit bepaalde emoties wellicht begrijpelijk, maar zeer onverstandig, omdat het voor eigen rechter spelen zwaar wordt aangerekend. Op 9 oktober 2012 deed de Rechtbank Den Haag een uitspraak in een dergelijke zaak, waarin de dader iemand met een glazen fles zodanig mishandelde dat het slachtoffer haast zijn oor moest missen. De reden voor de dader was het feit dat het slachtoffer zijn vriendin zou hebben misbruikt, een feit dat niet bewezen was.

Het oordeel van de Rechtbank was niet mals: een celstraf voor de duur van 30 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. De omgekeerde wereld? In wat voor land leven wij nu toch? Ik hoor het u denken, maar meen u te moeten wijzen op het feit dat wij in de tijd van Napoleon ooit kozen voor het strafrechtelijke systeem zoals wij dat nu kennen. Een systeem dat wellicht zijn nadelen kent, maar ook zeker een systeem waarbij het slechts aan rechters is om te oordelen over een strafbaar feit. Als wij dat oordeel aan de gewone man over zouden laten dreigt al gauw willekeur, iets waarmee de samenleving naar mijn mening niet gebaat is.

Wenst u het recht niet in eigen hand te nemen, neem KBW Advocaten dan ter hand, Dorpsstraat 43 Schinnen.

KBWAdvocatenkooi breij wijnands

* Erkend VFAS Echtscheidingsmediator* Erkend NMI Mediator

Dorpsstraat 43 - 6365 BH Schinnentel. (046) 443 88 88 - fax (046) 443 44 99

[email protected] - www.kbw-advocaten.nl

ALGEMENE RECHTSPRAKTIJK

mw. mr. A.E.P. Kooi ** mw. mr. C.C.B. Breij ** mr. R.A. Wijnands

* Personen- en Familierecht - Arbeidsrecht* Huurrecht - Bestuursrecht

* Sociaal Zekerheidsrecht - Strafrecht* Algemeen Verbintenissenrecht

Goed Nieuws - 17 oktober 2012

Frans en Miranda Laeven

Belenweg 296447 BV Merkelbeek

T. 046 442 15 64

E EVVMerkelbeek

Chrysantendiverse kleuren

groot 50 cmvan € 5.95 voor € 3.50

Nieuwintroductie korting

Duck diepvriesvoer hond nu 10% korting

Workshopcup cakes maken

op donderdagavond 25 oktober

Opgave en info in de winkel

Violenp/st € 0.50

tray 12 stuksnu € 3.95

Het roer moet om!

lijst 4nr.

Schinnen

lijst 4nr.

Schinnen

B. Reijmers

R. Lindelauf

“Essent” geld over de balk?Niet met ons! LIJST 4 VVD Schinnen

VVD stemmers bedankt!

Meeste stemmen in Schinnen

De VVD fracti e feliciteerde Karin Straus met haar

Kamerlidmaatschap. Karin vertegenwoordigt uw

stem in Den Haag. In Schinnen zullen wij uw VVD

stem beharti gen en hopen dat u in 2014 uw stem

wederom aan ons toevertrouwt.

Onderste Puth 436155 LP Puth

046 - 443 33 7006-23394922B R O O D J E S &

C A T E R I N G S E R V I C E

www.anjas-broodjesdienst.nl

Dorpstraat 40 Oirsbeek tel:046 4421634, www.bakkerij-pieters.nl

Week 42-2012

Deze week :

Kersen vlaai 5 Strikken (nonnevotten)

Bergländer tarwe vloer

10 harde broodjes wit

8.35 4.50 1.75 2.50

VV AmstenradeZaterdag 20 oktober17.00 A’rade Vet - Bekkerveld 814.45 A’rade A1 - Haanrade A112.30 A’rade A2 - GSV\’28 A110.30 A’rade B1 – FC RIA B109.00 Amstenrade F1 - Haslou F109.00 Gr Ster F7 - Amstenrade F2 09.00 Amstenrade F3 - DVO F2 Zondag 21 oktober14.00 A’rade VR1 - SSS `18 112.00 A’rade 4 - Langeberg 310.00 A’rade VR2 - Brunssum VR1 RKVV DOENRADE

Zaterdag 20 oktober11.00: Geleen Zuid D3-Doenrade/Puth D211.00: D’rade MD1-BSV LimbMD1

16.00:Jabeek vet-Doenrade vetZondag 21 oktober13.00:Doenrade 2-SVN 3 (Beker)10.30:Doenrade 3-Caesar 611.30:Doenrade 4-Abdissenb 3