STARTKRANTJE 2011

download STARTKRANTJE 2011

of 28

Transcript of STARTKRANTJE 2011

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    1/28

    Hlemaal mee met KSJ 1Verantwoordelijke uitgever:KSJ Bocholt september 2011 P.A. Anke Stienen

    Dit Krantje is van:...................

    ...................

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    2/28

    Voorwoord

    H lieve kindertjes & ouders!

    Het is zover: het eerste krantje van een nieuw KSJ-jaar! Het jaar starten doen we met een extra dik krantje.We beginnen natuurlijk met de verschillende groepen voor te stellen. Ook stelt elke leider en leidster zicheven kort voor. Moest je niet meer weten hoe je avoriete leid(st)er er uit ziet, geen paniek! Iedereen hee eenleuke oto toegevoegd.

    Na het voorstellen en voorstellen en voorstellen volgen de leuke kampverslagen. Even herinneringenophalen en terug een beetje genieten van het wondermooie kamp! En voor de pleziersmurfes onder julliezijn er smurfige kleurplaten, mopjes en spelletjes! (Ook mag je alle smuren doorheen het blaadje kleuren!)

    Maar, Wat is KSJ Bocholt eigenlijk?Nouuu, we zijn een bende leuke jongens en meisjes die om de 2 weken samenkomen om te spelen. In hetbos, op de wei o in de lokalen. Wat we dan doen? We ravotten, maken tochten, knutselen, spelen de zotstespelletjes en nog veeeeeeeel meer van die leuke dingen!

    Maar dat is niet alles! Elk jaar gaan we samen op weekend! & NATUURLIJK sluiten we het super toffe jaar amet ons ameus zomerkamp.

    Wil je ook liever met je vriendjes o vriendinnetjes spelen dan achter je computer o tv te zitten, kom danmaar eens kijken. Iedereen is welkom. Ben je groot o klein, blond o zwart, een beetje verlegen o een grap-

    jas, je zal zeker een hoop plezier maken!

    We starten op zondag 25 september! Zet deze datum dus alvast in je agenda!

    En twijel je toch nog een beetje? Kom een keer proberen!

    Tijdens het jaar komen we om de 2 weken op zondagnamiddag samen. (13.30u tot 16.30u)En waar? aan de lokalen van Jeugdheem Sloerodoe, Brogelerweg 150

    Onze activiteitenkalender vind je achteraan in het krantje!

    Hopelijk tot 25 september!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    3/28

    Startactiviteit

    De vakantie is gedaan en ons werk jaar start weer, eindelijk! Op zondag 25 september vliegen we er weer in

    met onze startactiviteit.Deze activiteit start om 13u30 (inschrijvingen beginnen al om 13u00)en we stoppen op het normale tijdstip, 16u30. (hierna is er ook nog tijd om je in te schrijven)Alle smuren zijn er klaar voor!Maar dit jaar zal het een klein beetje anders zijn. De activiteit zal dit jaar in 2 groepen zijn, de sloebers en derojos samen en de doewas, 16+ en spruitjes samen! (op de pagina na de medische fiche vind je een beetjemeer uitleg over deze activiteit)

    Na het spel met de supercoole smuren is er nog even tijd om elkaar beter te leren kennen! Zo leer je ookde andere leden van je groep een beetje kennen. Dat moet wel, want met deze groep ga je elke 14 dagen veelsport, spel, actie en vooral plezier beleven. Zorg dus dat je die dag zeker op post bent met je slechte kleren en

    je goede vrienden. Dan zal het zeker een spetterende startactiviteit en een nog spetterender jaar worden.

    Oh ja, als je naar onze startactiviteit komt ben je helemaal niets verplicht. Je hoe je niet meteen de eersteactiviteit in te schrijven,

    je mag gerust een o twee keer komen om te zien o het je bevalt.

    Wens je toch al lid te worden dan kan dat. Je kan je al om 13u00 inschrijven, owel om 16u30 als de activiteitgedaan is.Daarvoor moet je 2 dingen doen:1. Vul de medische fiche op de volgende pagina in en bezorg deze aan de leiding.

    2. Stort 28 voor het eerste kind en 26 voor het tweede kindop het rekeningnummer van de KSJ: BE 28 0016 4898 2620 o betaal cash bij de inschrijvingen.

    Vergeet niet de naam van je kind te vermelden op het overschrijvingsormulier. Je kunt voor en na de eersteactiviteiten ook cash betalen.Na je inschrijving krijg je 2 mouwschildjes, n van het jaarthema en n van de groep waarin je staat. Ditschildje kan je bijvoorbeeld op je KSJ T-shirt naaien. Bij de inschrijving kunnen nieuwe leden een KSJ T-shirt passen en dan krijg je dat de volgende activiteit.Voor leden die al een T-shirt hebben: Als jullie cht nog een 2e willen, kunnen jullie er een bijbestellen.

    Tot dan!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    4/28

    Identiteit

    Naam + voornaam:

    Adres:Geboortedatum:Tel. waar we je ouders kunnen bereiken tijdens de activiteit:GSM:

    Medische gegevens

    Naam + Tel. van uw huisarts:Lijdt hij/zij aan een bepaalde ziekte?Werd hij/zij gevaccineerd tegen de klem (tetanus)? ja neenZo ja, wanneer?Is hij/zij bijzonder gevoelig o allergisch voor:Bepaalde geneesmiddelen? ja- neen. Zo ja, welke?

    Bepaalde stoffen o levensmiddelen? ja- neen Zo ja, welke?

    Is hij/ zij vlug moe? ja- neenKan hij/ zij deelnemen aan alle sport- en spelactiviteiten? ja- neen

    Andere inlichtingen betreffende bovengenoemd lid, waarop u onze aandachtwil vestigen?

    Ik betaal hierbij ........ EUR

    Handtekening van de ouders

    Medische Fiche

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    5/28

    25 september:Startactiviteit

    Dit jaar gaan we met de startactiviteit op pad met de Smuren. Na lang zoeken hee Gargamel, samen met

    zijn sluwe hulpjes Grijntje en Azral, het Dorpje van de smuren gevonden en hij is van plan om alle smurente vangen en op te sluiten.

    Hij hee de smuren nodig om een toverdrankje te maken waarmee hij eeuwig kan blijven leven. De Smurenwillen dit natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en zijn allemaal gevlucht. De smuren zijn elkaar een beetjeuit het oog verloren en zijn allemaal ergens anders in het grote bos terecht gekomen.

    Opa smur is met zijn luchtballon gevlucht en hee een eindje verder in het bos een open plaats gevonden.Hij hee het geweldige idee gekregen om hier een nieuw dorpje op te bouwen om te leven. Maar hij is al deandere smuren kwijt. Het zou voor hem alleen een jaar duren eer hij alle smuren hee gevonden in dit grotebos.

    Maar dan ziet hij allemaal lieve kindjes van KSJ Bocholt voorbij komen. Hij aarzelt niet en vraagt aan dekindjes om hem te helpen met het zoeken naar de andere Smuren. De lieve kindjes zeggen natuurlijk geennee en gaan onmiddellijk op pad om de andere smuren te zoeken en willen zels helpen met het opbouwen

    van hun dorpje.

    Sloebers & Rojos

    Doewas, 16+ en

    SpruitjesVoor de al wat oudere kindjes, vana het eerste middelbaar, is er een ietwat aangepaste startactiviteit.

    Geen spelletjes met de Sloebers en Rojos, neen,

    wij spelen alleen met de grote mensen! Misschien dat de smuren er iets mee te maken zullen hebben, maardan op zo een knettergekke manier dat iedereen zich te pletter amuseert.

    En zich niet ondergewaardeerd voelen, want alle volwassen trekken van jullie persoonlijkheden zullenaangesproken worden!

    Dusssss: wees niet bang, kom eens een kijkje nemen, een hapje proeven, een slokje nippen, een .., en wordtBETOVERD door onze leuke KSJ!!!!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    6/28

    Voorstellen van de groepen!Sloebers

    Dit is de jongste KSJ groep (maar daarom niet minder cool)Alle kinderen van het 1e, 2e en 3e studiejaar horen bij deze hippe groep!Maar je denkt misschien, wat doen we dan?Wel, we doen HEEEEEEL veel leuke dingen! Zoals in het bos spelen enhutten bouwen, ravotten en fijne spelen op t plein en als het regent kunnenwe naar binnen om te knutselen, te koken en nog veel meer!

    Ook gaan we met zn allen op weekend! Dit is een 2daagse waar je je rot kanamuseren, eventjes zonder het alziend oog van mama en papa.

    & Natuurlijk sluit deze groep, net als alle groepen het jaar a meteen SUPERTOF zomerkamp!

    TOT SNEL !

    RojosZit jij in het 4e, 5eo 6eleerjaar en vind jij zondag ook de saaiste dag

    van de week??

    Dan hee KSJ Bocholt d oplossing voor jou! DE ROJOS

    Bij ons kan je je om de 2 weken komen uitleven met al je vriendjesen vriendinnetjes (en maak je nieuwe vriendjes!).We doen keisuperduperleuke activiteiten zoals bosspelen, span-nende tochten, dorpsspel, knutselen, verkleden, ons-vuil-maak-spellen.. Samen met je superenthousiaste leiding !!

    Bij de rojos ga je je smurfig goed amuseren, want.. DE ROJOSZIJN DE BESTE!! TEGEN ONS KAN NIEMAND OP EN ALS ZEONS WILLEN PESTEN DAN.....

    TOT SMURFS !!!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    7/28

    DoewasDe doewas is een groep jongens en meiden van 12 tot 15 jaar (1e tot 4emiddelbaar). Een bende die houdt van een uitdaging op zondagnamid-dag.

    Tijdens activiteiten bewijzen ze steeds dat zij geen mietjes zijn. Dit doenze door opdrachten tegen extreem korte tijd uit te voeren, door metdorpsspel zich weer helemaal te geven, door met bosspelen te blijvengaan tot ze erbij neervallen, en gewoon door zo zot te doen dat je er haastschrik van zou krijgen

    Maar het meest leuke is dat ze zich niet laten doen door een beetje ver,water o eten. Nee, kleine kindjes zijn ze niet meer, maar elkaar eens pla-gen dat kunnen ze nog goed!

    Ben jij iemand die graag eens gek doet en zich niet laat doen, kom dan

    zeker eens een kijkje nemen op onze startactiviteit en schrij je in vooreen supervet KSJ-jaar!

    16+Graag even stilte terwijl de 16 + (lees zestien plus) groep wordt voorgesteld.Stilte, omdat wij een hoog gehalte van respect waarderen. Respect, datwij ook verdienen, dat hee onze groep meerdere keren bewezen doorde eeuwen heen. Wie zijn wij, vraagt u zich misschien a? Wel, wij zijn

    de meest gewaardeerde, geroemde, geerde en wat niet al groep van KSJBocholt. Maar wij zijn vooral het ALLER LEUKSTE JOEPIE!Als je bent geboren in 1995, eliciteer jezel! Want jij kan deel uitmaken

    van deze elitegroep binnen de KSJ! Als plus zestienjarigen zijnde, genietenjullie van enorme privileges binnen de KSJ. Jullie worden op handengedragen, en niets is te veel voor jullie. Pure adoratie, daar komt het opneer. Deze adoratie gaat door om de twee weken op zondag. O op eenzaterdag. O op een vrijdag, daar geven wij niets om. Wij doorbrekende regels! De regels worden zels voor ons opnieuw geschreven! Maarwat het allerbelangrijkste is om te onthouden uit dit eerbetoon, is dat

    wanneer je je aansluit bij onze groep, je supercoole activiteiten naar je toe gesmeten krijgt. Activiteiten alsdropping, nachtspelen (maar niet te eng want dan dur de leiding misschien niet meer mee), knutselen,Twister, zakdoek leggen (nee grapje, de laatste waren niet echt. Tenzij jullie dit willen doen, dan doen wedat. Want onthoudt het maar: JULLIE ZIJN ALLES!)Ook heel belangrijk is de groepsdynamiek binnen de 16+ , dat klinkt misschien saai en is ook als je hethelemaal gaat uitpluizen niet interessant genoeg om hier in te zetten DUS gaan we hier geen woordenmeer aan vuil maken. Jullie weten wat we bedoelen, dat is goed genoeg.Het belangrijkste in ieder geval is dat wij, jullie leiding, er alles aan gaan doen om van dit 16+ jaar hetleukste 16+ jaar OOIT te maken! En ik heb een donkerblauw vermoeden dat dat ons prima gaat lukken!Als jullie hier zin in hebben, wat bijna een natuurlijke reactie moet zijn op bovenstaande non-fictie,KOMT DAN ZIEN op onze startactiviteit! EN VERGEET NOOIT HOEZEER WIJ, NU AL VAN JULLIEHOUDEN!Met vriendelijke groeten, jullie leiding a.k.a. JANNELIEN en LOES

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    8/28

    SpruitjesDe spruitjes is een nieuwe groep die bestaat uit jongeren van 17 jaar. Deze

    jongeren werden normaal dit jaar leiding, maar aan een overvloed aan lei-

    ding was dit niet nodig.De spruitjes staan ons bij wanneer er bij een groep meer mankracht nodig is.Ze volgen al onze vergaderingen mee zodat ze weten wat er reilt en zeilt opde ksj. Ook zijn ze aanwezig op het sloeber- en rojo- weekend zodat de ledenzeker geen aandacht te kort komen.

    Het blijven dus gewoon leden maar dan met iets meer verantwoordelijkheiden inzeg.Dit wil zeggen dat ze evenzeer nog activiteiten hebben als een gewone KSJ-groep, maar ook deelnemen aan de activiteiten van de leiding.

    Ze hebben dus geen eigen weekend, maar gaan mee op de andere weekends! & Ze verdienen natuurlijk ookeen superto zomerkamp. Dit is officieel de laatste keer dat ze als lid mee gaan.

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    9/28

    Voorstellen van de LEIDING!Dat werd tijd zeg!

    Naam:Ben SavelkoulBijnaam:Bens

    leefijd: 25leiding van:De leiding?!lievelingskleur:blauw!leukste lied:Shes a lady in red!!!meest gebruikte (stop)woord: Oooww yeaahhh!!!avoriete smur: Grote smurfijnste ksj-ervaring: Kampvuur

    Naam:LOES!Bijnaam:LOESCHleefijd: 20

    leiding van:16+lievelingskleur:Blauw. En streepjes.leukste lied:Tandenpoetsen van Mini Discomeest gebruikte (stop)woord(jes): eventueel/eitelijk/desalniettemin/sowieso/contrecoeur/consiliumabe-undi/etceteraavoriete smur: Textiel smurfijnste ksj-ervaring: Toen ik pannenkoeken met heeeel

    veeel suiker at op kamp!

    Naam:Sanne DeckersBijnaam:Sannekeleefijd: 22leiding van:De lieve Sloebers!lievelingskleur:Paarsleukste lied:Simply Red - Fairgroundmeest gebruikte (stop)woord: Jaja,avoriete smur: Baby smurfijnste ksj-ervaring: Zo zijn er zoveel, maar om er eentjete vertellen: die keer dat er opeens n kroketje door deeetzaal vloog op kamp en binnen de minuut was echtiedereen met eten aan het gooien met kroketten, appel-moes, mayonaise, ketchup,...! Het was een vieze, maarhele leuke gebeurtenis.

    Naam:Kurtleefijd: 21leiding van:De Spruitjeslievelingskleur:Roodleukste lied:het kampliedavoriete smur: Grote smur

    fijnste ksj-ervaring: De Joepie-tocht

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    10/28

    Naam:Sarah VanherkBijnaam:Saarleefijd: 19leiding van:Rojoslievelingskleur:Groenleukste lied: Amar nao pecadameest gebruikte (stop)woord: Euuuhhavoriete smur: Kwebbel. hihi, dit is geen smurfe ;)fijnste ksj-ervaring: Alle kampen

    Naam:Ben KuppensBijnaam:Kuppieleefijd: 21leiding van:Sloeberslievelingskleur:Roodleukste lied: Bumba stopdans

    avoriete smur: Lol smurfijnste ksj-ervaring: Het dansen van de Bumba stop-dans op de grote markt in Leuven.

    Naam:Babette ParedisBijnaam:Babsleefijd: 17leiding van:DOEWASlievelingskleur:Allemaalleukste lied: Joebadoebadoe - Samson en Gert

    meest gebruikte (stop)woord: Euh, achja, jaja ...avoriete smur: Moppersmurfijnste ksj-ervaring: Doop toen ik leiding werd

    Naam:MilanBijnaam:Milaanleefijd: 20leiding van:Spruitjeslievelingskleur:Blauwleukste lied: Summer o 69meest gebruikte (stop)woord: Dit snap ik nietavoriete smur: Smul smurfijnste ksj-ervaring: te veel om op te sommen!

    Naam:Michiel Danilsleefijd: 18leiding van:Doewaslievelingskleur:roodleukste lied: Dj resh Loudermeest gebruikte (stop)woord:jah.. Waar waren wegebleven?avoriete smur: Kok smurfijnste ksj-ervaring: Fiesta Loca & KSJ-weekends

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    11/28

    Naam:Manonleefijd: 17leiding van:sloeberslievelingskleur:roodleukste lied: the leemhouse (Samson & Gert)meest gebruikte (stop)woord: alle ja/euhmavoriete smur: Lol smurfijnste ksj-ervaring: het piratenkamvuur

    Naam:Dries GeebelenBijnaam:3Sleefijd: 20leiding van:DOEWAS!lievelingskleur:ROODavoriete smur: Klungelfijnste ksj-ervaring: het hele laatste kamp was gewoongeweldig!

    Naam:Elinegeweldigleefijd: 18leiding van:Sloebers!!lievelingskleur:blauwleukste lied: De Leem Housemeest gebruikte (stop)woord: me duts.avoriete smur: Lol smurfijnste ksj-ervaring: Vikingen met de sloebers!

    Naam:Sanne SavelkoulBijnaam:Ennasleefijd: 20leiding van:DE ROJOS ZIJN DE BESTE EN TEGENONS KAN NIEMAND OP !!!lievelingskleur:appelblauwzeegroenleukste lied: De bumbastopdans natuurlijkavoriete smur: Klungel, hippe smur en TOETERSMURFfijnste ksj-ervaring: mijn verjaardagen op kamp, dat

    iedereen voor mij zingt en de leiding en mijn lieveleden mij verwennen met keivette cadeautjes !!!

    Naam:Ine Van Wortswinkelleefijd: 22leiding van:Rojoslievelingskleur:Groenleukste lied: Learn to fly - Foo Fightersavoriete smur: Smurfinfijnste ksj-ervaring: het mega grote water-gooi gevechtmet alle groepen in lanaken!!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    12/28

    Naam:Jannelien VerjansBijnaam:Jantjeleefijd: 19leiding van:De beste (16+)lievelingskleur:Oranjeleukste lied:Tandenpoetsenavoriete smur: VERGEET smur (& mopjes smur)fijnste ksj-ervaring: hard en out dansen op onze vetteKSJ-uifes

    Naam:Laura Boonenleefijd: 21leiding van:SUPER ROJOslievelingskleur:rood-blauwleukste lied: alles kan in wonderlandmeest gebruikte (stop)woord: stop!avoriete smur: KLUNGEL! en toetersmurfijnste ksj-ervaring: elke keer als de sint op bezoek

    komtlievelingseten: rieten met currysaus

    Naam:Tom HaelsBijnaam:Tommeke/Haelskeleefijd:18leiding van:Rojoslievelingskleur:modderleukste lied: Summer o 69meest gebruikte (stop)woord: ik ga je pakken

    avoriete smur: VERGEET smurfijnste ksj-ervaring: moddervoetballen

    Naam:Anke StienenBijnaam:Ankes, Ankerleefijd: 20leiding van:Sloeberslievelingskleur:Groen en Groenleukste lied: Filmster - K3meest gebruikte (stop)woord: effectie, abstract en andere

    moeilijke woordenavoriete smur: Bril smurfijnste ksj-ervaring: kamp in Aarschot

    Naam:Fabian MuldersBijnaam:Faableefijd: 18leiding van:Sloeberslievelingskleur:Groenleukste lied: smells like teen spirit van Nirvanaavoriete smur: Lolsmur

    fijnste ksj-ervaring: Weekend met de 16+

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    13/28

    Leesplezier: de kampverslagenDit jaar vertrokken we niet op kamp als de Flinstones, als nonnen o als Hippies, maarals echte, gevaarlijk uitziende piraten!We hadden allemaal ons verkleedkostuumpje aan en waren klaar om naar Aarschotte vertrekken. Hier brachten onze lieve mamas en papas ons naar toe en daar

    aangekomen werden we verwelkomd door twee grote piratenschepen en allemaal piraten.We renden de auto uit en gingen op zoek naar onze kajuit en dit was een gezellige boel. Nadat we ons genstalleerdhadden en mama en papa nog een kus hadden gegeven, gingen we beginnen met het kamp. Hh, een weekjezonder mama en papa, dat is ook eens leuk hoor!We begonnen met een paar kleine spelletjes, om zo helemaal in het KSJ-gevoel te komen. Daarna ontdektenwe een speelbos, hierin zijn we begonnen met een hut te bouwen. We hadden allerlei ideen van hoe we dezehut konden maken en we zijn hier dan ook de hele week aan bezig geweest. Natuurlijk niet elk moment, maarzo nu en dan. We hadden een mooie hut en daarbij natuurlijk ook verdedigingsmuren, vallen, valse deuren,enzovoort!Die eerste avond zijn we ook nog een avondwandeling gaan maken. We kwamen uit in een groot bos met een

    zandberg. Hier hebben we ons kostelijk geamuseerd met vlaggen, de bal vangen, zand gooien, Na deze eersteavond dacht de leiding dat we vast en zeker moe waren en fijn zouden slapen. Maar niets was minder waarhoor! De volgende morgen waren we om 7u al klaarwakker. De leiding had dit al snel door, omdat we zo eenkabaal maakten. Maarja, we hebben nu eenmaal veel energie!Dus de volgende dag was begonnen en eerst zijn we begonnen met bezoekdag voor te stellen. We wilden ietsheel leuks doen voor onze ouders en we hebben helemaal zel een verhaal verzonnen. De leiding hee a entoe bijgestuurd, maar we zijn trots op onszel hoor! Rens en Martijn waren de kapiteinen, Dimitri was de

    kok, Jennier en Kaat waren de prinsessen en Girben, Stijn, Jelle en Maartenwaren de bemanningsleden van Rens en Martijn. Nadat we het verhaalhadden gemaakt, gingen we druk aan de slag met oeenen, want het moest

    natuurlijk wel heel leuk zijn voor de ouders.Namiddag zijn we naar Scherpenheuvel gegaan en hier hebben we eendorpsspel gespeeld. We werden in groepjes verdeeld en we moesten degevaren van de zee proberen uit te schakelen. Dit konden we doen dooropdrachten in het dorp te vervullen, bijvoorbeeld handtekeningen van

    voorbijgangers verzamelen, een toneeltje doen voor voorbijgangers, inoliantenpas rondlopen op het grote plein, en nog veel meer. Uiteindelijk hadden we, door heel goed samen tewerken, alle opdrachten tot een goed einde gebracht en zo de gevaren van de zee uitgeschakeld. Op weg naarde kampplaats, kregen we nog een ijsje en hier hebben we van gesmuld hoor!s Avonds stonden er gezelschapsspelen op het menu en hier hebben we ons ook heel goed mee geamuseerd.

    Daarna zijn we terug naar buiten gegaan om Vikingen te spelen en dit ging ook heel goed. De leiding was heelverbaasd dat wij dit zo goed konden, maar wij zijn dan ook niet zomaar een stel Sloebers h, wij kunnen alles!Daarna was het weer tijd om bed in te kruipen. En weet je wat wij altijd doen voor we bed in gaan? We wassenons in komen J Buiten staan allemaal komen met water en hierin wassen we ons, best wel leuk en zorgt vooreen echt kampgevoel.De volgende morgen waren we al ietsje later wakker, om 7u15, maar dit was nog veel te vroeg volgens deleiding. Maarja, kunnen wij ook niks aan doenVoormiddag speelden we laddercompetitie. Dit is een spel waarbij al onze namen willekeurig aan een touw, vanboven naar beneden, worden opgehangen. Het is de bedoeling dat jou naam op het einde van het spel vanbovenhangt, dan heb je gewonnen. Je kunt dit doen door elkaar uit te dagen en een opdracht te doen. Degene diedan de opdracht wint, gaat een stapje omhoog en zo kan je winnen. De uitdagingen waren kegelwerpen, elkaar

    in de ogen kijken zonder te lachen, hanengevecht, enzoverder. We hebben hier veel bij gelachen, maar het waswel een heel leuk spel!Namiddag gingen we aan de slag voor de bezoekdag, want we moesten hiervoor nog een heleboel knutselen,zoals haaien, een kasteel, zwaarden, enzovoort. We hadden ons verdeeld in verschillende groepjes en iedereen

    De sloebers:

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    14/28

    ging aan de slag met karton, scharen en ver. We hebben de hele middaggeknutseld, totdat het begon te regenen. Gelukkig hadden we alles optijd binnen gelegd en hebben we nog even weerwolven gespeeld, voordatwe gingen eten.s Avonds hebben we nog een wandeling gemaakt naar het leuke bos enhier hebben we weer enkele spellen gespeeld. Het is echt zo een leuk bosmet het zand en met de reuzengrote dennenappels. Opeens vielen zeons op en hier hebben we er natuurlijk een deel van meegenomen naarde kampplaats. Die avond moesten we onze rugzak klaarmaken om de

    volgende dag op dagtocht mee te nemen. We waren benieuwd waar weheen zouden wandelen

    Deze morgen hebben we toch ietsje langer geslapen, maar nog steeds niet lang genoeg volgens de leiding.Maar we waren allemaal ris om op dagtocht te vertrekken. Eerst smeerden we onze boterhammen om meete nemen, we vulden onze drinkflessen en smeerden ons in met zonnecrme, want het zou echt een warmedag worden vandaag. En toen gingen we op pad. De leiding had een kaart waar de route op stond, maar zewilden ons niet vertellen waar we heen gingen. Na enkele uurtjes gewandeld te hebben, was het tijd om eenmiddagpauze te houden en om onze boterhammen op te eten. Toen we allemaal goed gegeten en voldoende

    gerust hadden, konden we terug op pad vertrekken. Maar die leiding van ons was even de weg kwijt, jongensjongens toch Maar uiteindelijk wisten ze de weg weer en konden we , zonder omwegen, terug verder gaan.En na een hal uurtje kwamen we op onze bestemming aan: een speeltuin! Hier waren we wel blij mee, wanthet was een grote speeltuin, waar ons goed konden amuseren. Zo hebben we in het touwennet geklommen,op de trein gespeeld, in het ort gespeeld en nog zoveel meer. Het was echt heel leuk daar. En vlak voor weterug vertrokken, kregen we ook nog een ijsje van de leiding. Vol goede moed vertrokken we terug naar dekampplaats, want dit jaar zouden wij, de dappere Sloebers, ervoor zorgen dat we de hele weg terug zoudenwandelen! Zonder opgehaald te worden. En we kunnen met hele grote trotsheid zeggen dat dat ons ook geluktis! We hebben die dag ongeveer 14 kilometer gelopen en ook de leiding was heel trots op ons. We moeten weltoegeven dat we na die dagtocht toch allemaal een beetje moe waren Maar dat hoort erbij natuurlijk. We

    gingen allemaal met een tevreden gevoel naar bed.

    En de volgende morgen hadden we lang genoeg geslapen, zels een beetje langer dande bedoeling was. En vandaag hadden we de kampplaats voor ons alleen, want deRojos waren vandaag op dagtocht en de oudste groepen op tweedaagse. Voormiddagbegonnen we met n tegen allen en hierbij moesten wij een lijst met opdrachten toteen goed einde brengen. Als ons dit zou lukken, voordat het 12uur was, kregen wetwee vieruurtjes vandaag! Dus we begonnen eraan, want twee vieruurtjes zagen we welzitten. We moesten rondjes lopen, insecten verzamelen, gedichtjes maken, portrettenmaken en nog een heleboel. Maar het lukte ons om alles voor 12 uur te doen, dus we

    keken alvast uit naar vier uur!Namiddag speelden we nog in het bos en toen het een beetje opgeklaard was, trokkenwe vlug onze zwemkleren aan en konden we genieten van het goede weer in hetzwembadje. We hebben ons hierin goed geamuseerd en we vonden het jammer toen

    we eruit moesten om te aan eten.s Avonds hebben we nog buiten gespeeld, vooral Vikingen, want hier zijn we erg goed in. We hebben dit eenpaar keer gespeeld tegen de leiding, en je zou denken dat de leiding zou winnen, maar niets is minder waar,ook wij wonnen enkele spelletjes! Toen het donker begon te worden en we de blokjes niet meer zagen staan,zijn we naar bed gegaan.

    En de volgende dag moesten we goed oeenen voor bezoekdag, want die was

    al over twee dagen. We trokken allemaal onze piratenkleren aan en zorgdenervoor dat we alle attributen die we geknutseld hadden, klaar hadden staan. Weoeenden en oeenden en oeenden en uiteindelijk kende iedereen zijn tekstje

    vanbuiten, dus we waren helemaal klaar voor bezoekdag. Toen we genoeg

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    15/28

    geoeend hadden, speelden we nog enkele kleine spelletjes zoals 1 2 3 piano, weerwolven, moordenaar endetective,Namiddag was het vendelactiviteit en hierbij moesten we met de verschillende

    vendels tegen elkaar strijden en uiteindelijk zou er een vendel de winnaar zijn.Het was de bedoeling dat we door middel van opdrachten te doen, stukjes vaneen schatkaart zouden verzamelen. Wanneer een vendel alle stukjes had, zoudeze kunnen zien waar het zwaard van Kapitein Fabian zich zou bevinden.

    Uiteindelijk is er n vendel gewonnen, maar eerlijk gezegd zijn we al vergetenwelke vendel, omdat het zo leuk was!s Avonds hadden we een uife en hiervoor maakten we ons allemaal klaar. Kaat

    en Jennier hadden hun haren mooi gedaan, leuke kleedjes aan getrokken en een laagje make-up opgedaan. Dejongens smeerden gel in hun haar en ze zagen er allemaal stoer uit. We amuseerden ons goed op het uife enhebben flink gedanst! Hierna waren we toch wel moe en zijn we weer gaan slapen.De volgende morgen gingen we naar het bos om Stratego te spelen. We werden in twee groepjes verdeelden elke groep mocht een kamp bouwen in het bos. In het kamp zouden twee leiding zitten om het kamp tebewaken en wij gingen erop uit om het andere kamp te veroveren door de vlag daar te gaan stelen. Dit waswel heel spannend hoor, want we moesten oppassen dat we niemand van de andere groep tegenkwamen.Uiteindelijk hadden we elk een keer de vlag kunnen stelen en zo waren allebei de groepjes winnaars.

    Namiddag hebben we nog voor een laatste keer goed geoeend voor bezoekdag en omdat we Stratego zo leukvonden, gingen we dit nog een keer doen. Dit maal in een ander boos, maar het was even leuk hoor!s Avonds was er het kampvuur en dit was echt heel sjiek! Er was een spel gemaakt, waarbij de Sloebers & Rojosmoesten strijden tegen de Doewas Junior, Senior & 16+. Als wij, Sloebers & Rojos, zouden winnen, mochtenwij langer opblijven, maar andersom gelde dit natuurlijk ook. Er waren drie opdrachten en bij de eerste waser een hindernis parcours waarbij we door autobanden moesten kruipen en over stoelen moesten klimmen.En wij wonnen deze opdracht! WE waren heel blij en gingen alles geven tijdens de andere opdrachten. Tussende opdrachten door, lieten we trouwens onze stukjes van de bezoekdag zien. Zo kon iedereen zien wat wegedaan hadden. Dit deden we voor het grote vuur en dit zag er dus heel spectaculair uit. Maar goed, de tweedeopdracht kwam eraan. Hierbij vormden we allemaal samen een grote cirkel en om en om stond er een Sloeber/

    Rojo o n van de oudsten. Wanneer een naam gezegd werd, moesten we ons loslaten van de grond en moestendegenen die langs je staan, je van de grond houden. Degenen die op de grond vielen, waren uit. En ook dezeopdracht wonnen we! We waren heel blij en gaven ook alles tijdens de laatste opdracht: limbodansen! En ookhier wonnen we, dus wij mochten lekker langer opblijven dan de oudste groepen. Voordat zij naar bed gingen,kregen we eerst nog warme chocomelk en een stukje cake, dit was wel gezellig bij het kampvuur. Toen gingende oudsten naar hun tenten om te slapen en wij mochten nog genieten in onze slaapzakken bij het kampvuur.Dit was heel leuk en na een gezellige avond kropen wij ook ons bedje in.En toen was de laatste dag jammer genoeg aangebroken. Al onze ouders kwamen op bezoek en we deden onstoneelstukje over de twee piraten die streden om de prinses. De ouders vonden dit heel grappig en we warenblij dat alles goed gegaan was. Jammer genoeg moesten we naar huis, want we vonden dit echt een GEWELDIG

    kamp! Zeker weten dat we er volgend jaar weer bij zijn!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    16/28

    De rojos:

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    17/28

    Het nieuwe werkjaar is weer bijna daar, maar natuurlijk zijn we het knotsgekke en ooh zo leuke piratenkampniet vergeten! De doewa jr's hebben zich supergoed geamuseerd! Hun kamp zat dan ook vol leuke momenten.

    We zullen ze eens eventjes op een rijtje zetten, zodat we met veel plezierkunnen terugdenken aan het kamp.

    De doewa jr's is een kleine, maar fijne groep van vij leden, waarvan er vierop kamp gingen. We begonnen het kamp met een fietstocht naar de kamp-plaats. We waren sneller daar dan gedacht, dat hadden we maar weer eensgoed gedaan :) Als we een competitie spel deden, hebben we dat samen metde rojo's gedaan. Piratenstratego waarbij je je tegenstanders moet verslaan,was superleuk! Daarom hebben we dat ook twee keer gespeeld. Ook het

    verspel voor piraten hebben we samen met de rojo's gedaan. Hier moestende leden hun penseel in de ver stoppen en dan naar de andere kant van

    de weide lopen waar een stuk papier lag waarop ze bepaalde piratenspul-len moesten verven. MAAAR natuurlijk waren er piratentikkers met ver endus werd niet alleen het stukje papier beklad. Zowel leden als leiding hingenonder de ver!De doewa jr's werden ook getest op hun kennis, samen met de rojo's. Het waseen supermoeilijke quiz over piraten, maar natuurlijk hebben wij gewonnen

    van de rojo's! We hebben ook 'De Slimste Doewa Jr Piraat' gespeeld en dewinnaar was 'kleine Janne'.De tweedaagse was ook superleuk! Voora deden we een spel met opdrach-ten. Ook de leden zorgden voor opdrachten die de leiding moest uitvoeren. Wanneer de leiding deze goed

    deden, werden er meer kilometers gefietst op tweedaagse. Wanneer de ledenhun opdrachten juist uitvoerden gingen er kilometers a. Uiteindelijk heb-ben we op tweedaagse zel toch meer kilometers gefietst dan agesproken!

    Tja de doewa jr's is toch een straffe bende he?! We hebben ook veeeel omweggefietst, maar de seer was des te beter :) De leden gingen op zoek naar eenslaapplaats en hadden die snel gevonden. Ze hadden nog opdrachten ge-kregen die ze tijdens de tweedaagse moesten uitvoeren en dat lukte redelijkgoed. Jep, het was een leuke tweedaagse! :)Een tegen allen hebben we ook gedaan en de leden hadden net niet alleopdrachten op tijd uitgevoerd, maar omdat het op 1 o 2 minuutjes aankwam

    hee de lieve leiding geen tegenprestatie opgegeven. Ook vikingen hebben we veel gespeeld, dat is een spel methouten blokjes die je zo snel mogelijk moet omgooien.Natuurlijk is het motto van kamp 'hoe vettiger hoe prettiger' en dus mochten de oudste groepen eens lekker

    vuil worden! We aten spaghetti zonder bestek n zonder handen: gewoon op tael happen met de mond om zospaghetti in ons buikje te krijgen! Binnen de vij minuten hingen alle gezichtjes onder de oranje spaghettisausmet her en der slierten spaghetti. En also dat nog niet genoeg was... Wanneer iedereen genoeg gegeten had,werd er met spaghetti gegooid! Jaja, de leden zagener schoon uit!Op het einde van elk kamp is er de bezoekdag, dedag dat de mama's en de papa's op bezoek komen enhun kroost komen halen. Maar voor de leden naarhuis toe gaan, doet elke groep nog een sketch. Dedoewa jr's hadden gekozen voor Bumba, Bumbaluen Nanadu die vochten om het Gouden Ei. Uiteinde-lijk werd het aan KSJ Bocholt geschonken, hoe lie!Na de bezoekdag zat het kamp erop, want de dagerna gingen we allemaal moe maar tevreden met defiets terug naar huis!

    De doewas Jr:

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    18/28

    De doewas Sr:Een onmogelijke taak hee zich aan mij opgedrongen. De taak om het kamp

    van de Doewas Senior te bespreken, om de verslaggeving in orde te maken,kortom, om te vertellen wat wij deze zomer allemaal hebben gespeeld inWolsdonk.

    Het begon allemaal op een normale, zomerse voormiddag. Niemand wist nogwat er zich allemaal in de nabije toekomst ging aspelen, en iedereen fietste met risse moed richting Grote Brogel.Daarna richting Leopoldsburg. Daarna richting Tessenderlo en uiteindelijk richting Wolsdonk. Aangezien deopgesomde plaatsen allemaal in dezelde richting liggen, fietsten we eigenlijk steeds richting Wolsdonk. Maardit terzijde, aangekomen in Wolsdonk kregen de meisjes al te maken met het eerste zware obstakel. Het eerste

    van velen, maar de meisjes zijn hard. O dat dachten ze nog, daar op die eerste lieelijke zomerdag in juli.Ze moesten namelijk hun eigen tent op zetten! Oh nee, wat een zware zware taak voor deze ongetraindeluxepaardjes zonder eelt op hun handen. Maar, tot onze verbazing slaagde de meisjes er met glans in om hun

    verblijplaats vast te ankeren in de grond. Grappig, het gebruik van het woord ankeren. Grappig, omdat ze plotsomsingeld werden door piraten! Maar geen echte piraten, het was gewoon de leiding van de andere groepen die

    zich klaarmaakten voor het kampthema. Maar de schrik, die toch wel eventjes was toegeslaan, hield hen nietmeer los. Ze deden wel stoer, o toch zo stoer mogelijk, maar wij zagen de eerste zenuwen al trillen.

    Desalniettemin hadden ze s avonds een hele grote honger, en konden ze deze stillen met stapels rauw vlees. Dieze met hun handen moesten eten. En ze hingen helemaal vol met bloed. En niemand vond dit raar.Na een nacht vol nachtmerries en ziektes door het rauwe vlees, stonden de meisjes op. Ze voelden zich allemaaleen beetje vreemd, maar, dachten ze, dat komt gewoon omdat we niet gewoon zijn om in tenten te slapen.Dit klonk allemaal superlogisch in de oren van de andere meisjes en ze namen hun kleren en wasspullen omzich te gaan wassen. Op de wasplaats aangekomen, zagen ze voor de rest helemaal niemand, geen leidingen geen leden. Dit niet raar vindend wasten ze zich, kleedden ze zich om en gingen in de rij staan voor hetdenkbeeldige kamplied. Uiteindelijk kwam de leiding aangewaggeld, maar nog steeds vond niemand van deleden de gebeurende gebeurtenissen raar. Ze vonden het ook niet raar dat de hel van de ledematen van deandere mensen op het kamp verdwenen waren, en dat hun monden, na het grondig wassen, nog steeds naarbloed smaakte. Tijdens het ontbijt leek de leiding een beetje astandelijk, maar de meisjes dachten Whatever,ochtendhumeur! en aten hun boterhammetjes netjes op.Die dag stonden er verschillende spellen op het programma, maar de leiding leek niet echt gemotiveerd. Demeisjes gingen een beetje verder van de leiding staan in een groepje en vroegen zich, oprecht genteresseerd,a wat er gaande zou zijn? Ze besloten om dan ook maar niks te doen de komende dagen en het er eens goed

    van te nemen, nu toch niemand op hen reageerde. Ze aten snoepjes en koekjes en dronken risdrank, wantniemand zei er toch iets van!Tot op de dag van het kampvuur. Het was volle maan, en de meisjes kregen een enorme trek in vlees. Ze wisten

    niet waar deze drang vandaan kwam en waren ook niet het minst gemotiveerd om dit uit te zoeken, maaraten gewoon IEDEREEN op die rond het kampvuur zat OH NEE!!! De hele KSJ was opgegeten! Wat moestenze nu tegen de kampbazin vertellen! Die zou nooit geloven dat ze *poe* ineens allemaal weg waren! En hoemoesten ze nu de weg van Wolsdonk richting Tessenderlo, Leopoldsburg, Grote Brogel en uiteindelijk Bocholtterugvinden!!??

    Net op het moment dat ze echt niet meer wisten wat ze moesten doen, en alle eindjes aan elkaar hadden geknooptvan het grote mysterie dat hen in de ban hield namelijk dat ze wel zombies o weerwolven o vampieren moestenzijn, en wanneer ze aan het wenen waren dat dit echt het allerstomste kamp ooit was, werden ze gezamenlijkwakker van hun gezamenlijke nachtmerrie en bleek het pas de volgende dag te zijn na de eerste dag. Wat een

    opluchting!! Wat volgde was een super leuk kamp, met de leukste leden, leukste leiding, leukste tweedaagse enalles wat er op een kamp gedaan en beleed en geplezierd wordt, en iedereen keerde blij en tevreden weer naarhuis. En hopelijk zonder smaak van bloed in hun mond AAAAAAAAAAAAAH. Grapje.P.S.: Merci, Doewas Senior, voor dit leuke kamp. Vana nu zijn jullie 16+, en schrijven jullie de verslagen lekkerzel neh!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    19/28

    16+:Wij de ubercoole 16+ hadden het megavetste kamp ooit!!!!!!!!!

    Zoals het zegt zijn we 16+ dus geen kleine kinderspelletjes

    meer voor ons . De dag dat we naar het kamp etsen was ieder-

    een opgetogen omdat elke leiding vol verassingen zit waar-door we wisten dat er alleen de coolste en beste activiteiten

    gingen komen om het kamp geweldig te maken voor ons (de

    beste groep die er is). Het coolste ding dat in ons geheugen geg-

    rift staat is vlotte tocht waar we zelf een vlot moesten sjorren en

    ermee op de demer gevaard hebben. Maar we kunne ook niet

    het voedselgevecht vergeten waarna we gingen rugbyen met

    een waterballon om ons schoon te krijgen. Maar die vlotten-

    tocht blijft toch het meeste hangen jonge jonge jonge toch daar

    hadden we ons beter op moeten voorbereiden. Wij zijn dus gewoon naar de demer gegaan en daar hebben

    we ons vlot in elkaar moeten schorren en dat lukte redelijk goed nadat onze leiding het supergoed had uit-

    gelegd toen wouden we dus op het water gaan en dat deeden we dan ook maar wel maar voor een paar sec-

    onden want we hadden de tonnen niet goed vast geschort dus zonk het vlot meteen precies de titanic zijden

    we maar na dat we dus gezonken waren hebben we de tonnen er terug onder vast gemaakt zodat we verder

    konden en ja dat was gelukt maar het duurde veeeeeel te lang eer dat we er uit konden er was nergens ietsje

    beschaving te bespeuren alleen maar velden en woesternij maar op een keer vonden we dan toch een plaatsje

    waar we eruit konden gelukkig maar dachten we maar we moesten nog door al die velden op lopen en dat

    was geen makkie nadat we een paar keer het vlot als brug hadden moe-

    ten gebruiken zaten we nog in de velden het begon al donker te worden.

    En we hadden honger dus keken we in de rugzak gelukkig had iemand

    chips bij dus konden we die op eten wat een geluk ! toen zijn we ein-

    delijk in wat bewoondere wereld terecht gekomen en hebben we andereleiding kunnen bellen voor ons op te komen halen man wat waren we

    blij dat we die leiding op een keer zagen ! eindelijk terug naar de kamp

    plaats man wat een ervaring dit zal ons dus nooit meer overkomen. We

    hebben natuurlijk ook nog veeeel andere dingen gedaan me dit was toch

    het meest ervaringrijkste. We zij ook op 2 daagse geweest natuurlijk zoals elke groep doet vanaf de doewas

    maar wij hadden de vetste stad Antwerpen genaamd. Hier moesten we dan onze slaapplaats gaan zoeken

    makkelijker gezegt dan gedaan natuurlijk in zo een grootte stad dus zijn we maar wat uit de stad gegaan om

    onze slaapplaats te zoeken en ja we hebben daar 1 gevonden en niet zomaar 1 het was het cultureelcentrum

    en een om u tegen te zeggen daar mochten we in de sporthal slapen daar hebben we nog een kaartenhuisje

    van matjes gemaakt. De volgende dag kregen we een stadsspel in onze handen de ene groep was wel beterals de andere maarja niks aan te doen we werden er vast gebonden aan palen moesten fotos trekken van

    kannibalen en noem maar op. We zijn natuurlijk ook naar Starbucks geweest dat konden we niet laten liggen

    s werelds beste kofe vonden we !! en ja onze 2 daagse zat er weer op dus op terug naar de kamp plaats

    want daar kwamen de ouders ons nog bezoeken!! En elk jaar moeten we een toneeltje, liedje, opvoeren

    dit jaar deden we pimp my bike dit vonden we best grappig en de ouders blijkbaar ook nadat we een schroot

    van een ets hadden omgetovert naar een mega race mobiel werd het

    tijd dat de ouders naar huis vertrokken met de kleinste van de ksj dus

    waren de oudste er nog en daar hebben we nog goed gefeest tijdens

    ons fuifje want ook een toffe leidster van de ksj was jarig dat moest

    gevierd worden natuurlijk! Na een hoop van cadeaus en kusjes kon

    er weer verder gefeest worden en de volgende dag moesten we weer

    naar huis etsen jammer maar helaas L maar u hoort het dus et was

    echt een super leuk mega vet kamp om nooit te vergeten !!!!

    dankuwel hiervoor leiding !!!!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    20/28

    Wist-Je-Dat:... de doewa's jr op tweedaagse bij een superlieve vrouw hebben geslapen en daar een keilekker ontbijt hebbengekregen met zels 3 verschillende soorten kaas

    ... (grote/lange) Janne 2 dagen later is gekomen en het kamp toen pas echt kon beginnen

    ... kleine Janne en Lorenzo kei schattige nanadu's zijn

    ... Sanne heel erg blij was met haar verjaardagscadeau van de Doewa's junior :-) BEDANKT!

    ... Merle bijna gestikt is in een klerenketting

    ... Silke totaal niet voor een kikkerknuffel kan zorgen?

    ... de Doewas Sr. KEIGOED een vlot kunnen sjorren zolang ze er zel niet op hoeven te passen?

    ... Haske en Yana supergoed toneel kunnen spelen en dat de hele KSJ inclusie leiding hierin gelooden?

    ... Daisy een 16plusser kan transormeren naar een lieveheersbeestje?

    ... de Doewas Sr. hun kampplaats voorbij gefietst waren op tweedaagse zodat ze nog even konden gaan zwem-men? HOE SPORTIEF!

    ... De 16+ers echt vl pech hadden het vorige jaar?!

    ... Bart & Niels het kampvuur de hele nacht aan hielden?

    ... Jolien het enige meisjes is bij de 16+?

    ... De leiding uitkijkt naar het nieuwe jaar?!

    ... De zon deze zomer heel weinig scheen? En we op kamp veel geluk hadden, want het was toen wl mooiweer!

    ... De smuren de startactiviteit komen opfleuren?

    ... Jennier en Kaat hele mooie prinsessen waren?

    ... Rens en Martijn bewezen hebben dat ze echte kapiteinen zijn?

    ... Girben, Jelle, Dimitri, Stijn en Maarten echte boshutbouwers zijn?

    ... De kampgroepsoto van de Sloebers de derde prijs hee gewonnen tijdens Jong in Bocholt?

    ... we jullie allemaal terug zien op 25 september?

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    21/28

    Tijd voor spelletjes:

    Lach je een smurf!Wat moet je doen als je op een kruising fietsende Smuren van rechts ziet komen?De psyciater bellen want smuren bestaan niet, ha-ha

    Waarom lachen Smuen altijd?Ze zijn zo klein dat het gras tegen hun oksels kietelt!

    Wat zegt een smur als ie tegen de muur loopt?O nee, weer een blauwe plek!

    Waarom neemt Domme Smur altijd een douche voor hij een appel eet?Omdat iedereen altijd zegt: Eet nooit ongewassen ruit

    Smurfin vraagt:Hoe smaakt de soep, Moppersmur?Moppersmur:Slecht!Smurfin vraagt boos:Kun je niet met twee woorden spreken,Moppersmur: Heel Slecht!

    Grote Smur zegt tegen Luilak Smur:Je moet je gezicht beter wassen, ik kan zo zienwat je vanochtend gegeten hebt.

    Luilak Smur:Wat dan, Grote Smur?Grote Smur:Brood met jam.Luilak Smur:Fout! Dat was gisteren.

    HAHAHAHAHA

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    22/28

    Lachen met Loes

    Zegt de ene ksj-er tegen de andere : "Ik ken een droge mop."Zegt de andere: "Wat dan?"

    Zegt de ene weer: "KURK."hahahahahahaha

    De kleine Jan is voor het eerst op een boerderij. Als ze hem de stal laten zien, vraagt hij:"Wat is dat voor een dier?""Dat is een koe, Jantje.""En wat hee die op haar kop staan?""Twee hoorns, Jantje."Op hetzelde moment loeit de koe en Jantje vraagt:"Met welke hoorn hee ze nu getoeterd?"

    hahahahahhhahahahahahahahahahaha

    Waarom vliegen vogels 's winters naar het zuiden?Het is te ver om te lopen!hahahahahaha

    "Kun jij zwemmen, Henk?""Ja, juffrouw.""Waar heb je dat geleerd?""In het water, juffrouw."hahahahahahahahahahahahaha

    Waarom kun je een muis niet melken?Omdat je er geen emmer onder kunt zetten!hahahahahahahahahahahahaha

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    23/28

    Kleuren maar!

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    24/28

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    25/28

    Woordzoeker

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    26/28

    Zoek de 7 verschillen

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    27/28

    ACTIVITEITEN 2011 - 2012

    25 september: Startactiviteit met de smurfen9 oktober

    23 oktober

    6 november

    20 november

    4 december: SinterklaasActiviteit18 december

    8 januari

    22 januari

    5 februari

    18-19-20 februari: Sloeber & Rojo-weekend4 maart

    18 maart

    1 april: APRILVIS

    15 april

    29 april13 mei: Laatste activiteit :(

  • 8/13/2019 STARTKRANTJE 2011

    28/28