Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

36
42 e jƒƒrgƒng • Jƒnuƒri 2011 • nr. 3 Mijn Favoriet Jubilaris Hennie Roukens Jorrit Smink Techniek goeroe Ed Baas Voetbalvaders Die ene wedstrijd Hoofdsponsors: clubblad OfficiËle uitgƒve vƒn de SPortvereniging Huizen

description

In dit nummer o.a.: Mijn Favoriet Jubilaris Hennie Roukens Jorrit Smink Techniek goeroe Ed Baas Voetbalvaders Die ene wedstrijd

Transcript of Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Page 1: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

42 e jƒƒrgƒng • Jƒnuƒri 2011 • nr. 3

M i j n F a v o r i e tJ u b i l a r i s H e n n i e R o u k e n sJ o r r i t S m i n kT e c h n i e k g o e r o e E d B a a sV o e t b a l v a d e r sD i e e n e w e d s t r i j d

Hoofdsponsors:

clubbladOfficiËle uitgƒve vƒn de SPortvereniging Huizen

Page 2: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

co-sponsors

Vers-Logistiek op TopniveauHandelsweg 3, 3899 AA Zeewolde

Telefoon (036) 547 74 00, fax (036) 547 74 01

BN internationalproduceert vinyl wandbekledingen boekbindmateriaal.Deze kwaliteitsprodukten wordengeëxporteerd naar ruim 60 landen.

BN international bvRokerijweg 5 - 1271 AH HuizenTelefoon (035) 524 84 00Fax (035) 525 60 04

Page 3: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Sjaak Veerman (voorzitter)

De aftrap

Hoofdredƒctie

Jan Spilt

Redƒctie

Robin Belder, Ingrid Honing,

Koen Schouten, Naud Schiks

Medewerkers

Ron Tuijnman, Jacqueline

Wagemaker, Dick Honing

Fotogrƒfie

Henk Heijnen - www.henkheijnen.nl

Vormgeving

Drukkerij J Bout & Zonen

Ceintuurbaan 32-34 1271 BJ Huizen

Druk

Drukkerij Kos & Van As

Ceintuurbaan 2-B 1271 BH Huizen

Redƒctieƒdres

Jan Spilt

Valkenaarstraat 113, 1271 TL Huizen

035-5255736 - 06-14708354

[email protected]

C O L O F O N

De verantwoordelijkheid voor de inhoud van het clubblad berust bij de redactie.

Ingezonden brieven, mededelingen e.d. kunnen worden bezorgd op

bovenvermeld redactieadres.

Klachten over de bezorging door te geven aan: Anneke Honing 035-5255796

Beste wensen voor 2011Mijn laatste aftrap rondde ik af met de wens, dat een ieder bij het lezen van de eerste aftrap van 2011 zou kunnen terugzien op een goede tijd. Een ieder kan voor zichzelf invullen of dit ook het geval is geweest. We staan aan het begin van een nieuw kalenderjaar. Ik wil dan ook allereerst een ieder, die zich aan onze vereni-ging verbonden weet, het beste voor 2011 wensen.

Een korte terugblikWe kunnen terugzien op een geslaagde, gezellige kerstborrel waar veel medewer-kers en vrijwilligers aanwezig waren. Mooi, dat ook de eerste selectie van de partij was. Het was goed om zo met elkaar het jaar 2010 en daarmee de eerste seizoens-helft 2010/2011 af te sluiten. We hebben met elkaar onder andere kort stil gestaan bij de tegenvallende resultaten van de eerste selectie en de status rond het project “draaien” inclusief een nieuw terras. De Oudejaarsklaverjas was drukbezocht en gezellig. Het resultaat van de zalmactie is top en een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de laatste keer. Hartelijk dank, aan een ieder die aan de laatste, suc-cesvolle activiteiten in 2010 heeft bijgedragen.

Een (verre) blik vooruitMedio juni 2011. Het zonovergoten en drukbezochte straatvoetbaltoernooi ligt al weer een paar weken achter ons. We hebben ons gehandhaafd in de hoofdklasse, het tweede heeft een mooi seizoen achter de rug en de A1 is gepromoveerd. We zien terug op een (voetballend) geslaagd seizoen 2010/2011 waar naast prestatie ook volop plezier is beleefd. De toernooien waren ondanks het (vervroegde) on-derhoud van de velden gezellig en druk. Het G-voetbal is van de grond gekomen. Het onderhoud van onze velden is in volle gang en alles is erop gericht om de start van 2011/2012 voortvarend te laten zijn, zodat ieder spelend lid volgens het trainingsschema tijdig met de voorbereiding kan starten. De selecties en de bege-leidingsteams van de selectie- en recreatieteams staan. Ieder team heeft een trainer en een toegewijde leider. Meer (club)scheidsrechters staan klaar om wedstrijden in goede banen te leiden. Een groeiend aantal nieuwe leden vindt hun weg naar de s.v. Huizen en huidige leden blijven hun club trouw. Het aantal vrijwilligers al dan niet voor specifieke projecten groeit. Het seizoen 2011/2012 zien we met vertrouwen tegemoet door de steun van trouwe sponsors, de groeiende businessclub Zuyderzee,

de goede samenwerking met de Stichting Kinderopvang Huizen en de goede ban-den met de gemeente Huizen. Onze vereniging leeft en bruist. We bouwen met elkaar verder aan mooie, realistische toekomst van de s.v. Huizen.

Samen dromen omzetten in werkelijkheidWat de (nabije) toekomst brengt weten we niet. Het ontslaat ons echter niet van onze verantwoordelijkheid om van onze dromen werkelijkheid te maken. Ik ga er hierbij vanuit dat, de beelden die ik bij het vooruitblikken voor ogen zie, niet alleen mijn (droom)beelden zijn. Hoe deze dan te realiseren? De basis ligt in het samen willen werken aan het realiseren van onze dromen c.q. doelen. Zo komen onze capaciteiten op de juiste plaats tot hun recht en verder tot ontwikkeling. Een verrijking voor een ieder persoonlijk en daarmee ook voor ons als vereniging. De eind 2010 verzonden en op onze website zichtbare kaart, waarin we als bestuur een ieder danken voor zijn/haar bijdrage in 2010 en een ieder een voorspoedig 2011 wensen, verwoordt het treffend: “Samen zijn we sterk”. Alleen samen kunnen we onze dromen in werkelijkheid omzetten.

Samen vanuit een gezamenlijk vertrekpunt blijvend aan de slagWat willen we als vereniging? Wat is breder geformuleerd ons gezamenlijk ver-trekpunt? We willen een goed georganiseerde, prettige en financieel gezonde ver-eniging met een representatieve accommodatie zijn. We willen de beste jeugd-opleiding in de regio hebben en hiermee een eigen gezicht geven aan het eerste elftal dat in de hoofdklasse speelt. We willen nieuwe activiteiten ontplooien en een belangrijke sociale rol in de gemeente Huizen vervullen. Het is mooi om te zien, dat we door samenwerking bezig zijn om ons “willen” om te zetten in realiteit. Het is van belang dit te blijven doen en ons continu af te vragen hoe het beter kan. Stel jezelf hierbij eens de vraag hoe je nu bijdraagt c.q. verder bij kan dragen aan de realisatie van ons “willen”, onze dromen. Wat gaat goed? Wat kan er beter? Ga hier met elkaar over in gesprek. Uiteraard respectvol naar elkaar toe. Wanneer je mogelijkheden tot verbeteringen ziet, laat het degene met wie je samenwerkt weten en pak het samen in afstemming met de verantwoordelijke(n) op. Weet in ieder geval, dat ik open sta voor alle suggesties die bij kunnen dragen aan het welzijn van onze vereniging.

Tot slotIk ben ervan overtuigd, dat we samen met alle belanghebbenden in staat zijn om te realiseren wat ik hierboven heb beschreven. Ik wens een ieder op zijn/haar aandachtsgebied hierbij veel succes en plezier toe. Laten we de handen in een (blijven) slaan om aan het eind van het seizoen 2010/2011 tevreden achterom te kunnen kijken en om het seizoen 2011/2012 met vertrouwen tegemoet te kunnen zien. Samen zijn en blijven we sterk.

1

2

41421

30

26

2. Jorrit Smink: jongensdroom die uit kwam

4. Wolven: kampioenen!

6. In Memoriam: Andries Honing 7. Langs de Zijlijn: winterstop

8. Sponsornieuws / Van de Bestuurstafel

10. Ed Baas; techniek goeroe van s.v. Huizen

12. Column Jamory Leysner: Op de bank

14. Mijn Favoriet: Erwin en Arnold

16. Tussen de lijnen met Huizen 1: stukjes van de zure appel

18. Poster: Rafa Begeer 21. Oudejaarsklaverjas: strijden om nel en pit

22. Voetbalvaders m/v: belangrijkste is plezier

25. Onmisbaar: grensgeval Karel Boor

26. Hennie Roukens: vergeten jubilaris

29. Die ene Wedstrijd: CSW - Huizen 1982

30. Jeugdoverzicht

31. Column Uitgesproken: geld maakt meer kapot dan je lief is

32. Het Profiel: Jeroen Spies

inhoudsopgave

Page 4: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Het seizoen 2005/2006 was voor s.v. Huizen een groot succes. Niet alleen keerde het eerste elftal terug op het hoogste amateurniveau, ook de A1 pakte dat jaar het kampioenschap. Archi-tect van deze talentvolle groep was trainer Jor-rit Smink. Na afloop van het succesvolle seizoen pakte hij echter zijn koffers in en vertrok naar Zuid-Amerika. Vierenhalf jaar later is het tijd om weer eens contact met hem te zoeken.

In 2006 heb je Huizen verlaten en ben je vertrokken naar Chili. Waarom?

“In 2006 ben ik getrouwd met de Chileense Carolina. Ondanks dat ik s.v.

Huizen een geweldige club vind, wilde ik graag naar Chili. Een prachtig

land!”

Hoe moeilijk was het een baan te vinden in het Chileense voetbal?

“Heel moeilijk. Nederlandse trainers zijn over de hele wereld beroemd om-

dat ze de beste zijn, behalve in Zuid-Amerika. Daar denken ze gewoon: Bra-

zilië vijf WK´s, Argentinië en Uruguay twee. Waarom dan een Nederlandse

trainer nemen die de cultuur van de Zuid-Amerikaanse spelers waarschijn-

lijk niet eens begrijpt? Uiteindelijk heb ik mijn boek Ajax Training Sessions

en mijn CV naar 25 clubs gestuurd. Daar kreeg ik één reactie op. Dat was

van een voorzitter die dacht dat ik Ronald Koeman was. Toen ik vertelde

dat ik niet Ronald Koeman was, maar Jorrit Smink, wilde hij me opmerkelijk

genoeg uiteindelijk toch hebben. Zo begon mijn avontuur.”

Wat zijn de grote verschillen tussen het voetbal in Chili en in Nederland?

“In het Chileense clubvoetbal is alles afgestemd op een luie (maar meestal

wel geniale) nummer tien. Hij en de (meestal) twee spitsen hoeven nooit

mee te verdedigen. Zelfs bij eredivisieclubs niet. Zuid-Amerikaans voetbal

draait om individuele helden, niet om teamprestaties.”

Je hebt een hoop bizarre dingen meegemaakt (onlangs verscheen het

lezenswaardige boek ‘Dromen, Pesos en Spelersvrouwen’ over de trai-

nerscarrière van Smink in Chili, red). Waarover heb je je het meest ver-

wonderd?

“Ik heb in de derde divisie gewerkt (zeg maar de hoofdklasse) met louter

spelers die er alles voor over hadden om prof te worden. De werklust was gi-

gantisch. Het vreemde is dat veel Chilenen die dan uiteindelijk prof worden

denken dat ze alles in hun leven hebben bereikt en vervolgens doen ze er

eigenlijk niets meer aan om een volgende stap te zetten. Alsof Nordin Am-

rabat van Huizen naar Omniworld ging en vervolgens zou denken: ‘mooi,

ik heb het bereikt’. Ik heb grotere talenten gezien dan Amrabat, maar die

hadden helaas niet zijn wilskracht om de echte top te halen.”

Zijn er momenten geweest waarop je dacht: ‘Zat ik maar lekker in de

kantine bij s.v. Huizen’?

“Mijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer was niet leuk, met publiek dat om

je vertrek vraagt. We verloren drie keer op rij en de spelers waren niet be-

taald. Die deden hun best niet meer. Helaas richt de aandacht zich dan op

de trainer in plaats van de voorzitter die zijn spelers niet heeft betaald. Dan

verlang je echt naar een kop thee en een gevulde koek op De Wolfskamer.”

Heb je sinds 2006 nog geprobeerd spelers van

Huizen naar Chili te halen?

“Ja. Ik heb zelfs Sebastian van Kammen en

Thomas van Middelkoop een aanbieding ge-

daan. Het is jammer dat ze niet zijn gekomen.

Ik denk dat dan alles wel wat anders zou zijn

gelopen, want ze zouden het hier voortreffe-

lijk hebben gedaan. Maar ik begrijp ook goed

dat je niet zomaar naar Chili gaat.”

Hoe moeilijk is het voor iemand uit Europa

om te werken in de Chileense voetbalcompetitie?

“Als Europeaan en zelfs als onbekende Europeaan bij een kleine club, krijg

je alle aandacht op je. Zeker van de media. En die aandacht is er niet om

vriendjes met je te worden. De media wil dat je niet slaagt, zodat bewezen

wordt dat Zuid-Amerikanen beter zijn. Vergis je niet, Zuid-Amerika huilt

echt dat Europa nu 10-9 voorstaat in WK-titels. Ze maken zich zo druk om

de vergelijking. In de stadions merkte ik dat bij uitwedstrijden ook. Dan

stonden er de hele wedstrijd achter de dug-out mensen te schreeuwen dat

ik moest oprotten naar mijn eigen land. Bij één wedstrijd was dat echt heel

erg, toen maakten wij vervolgens bij 0-0 stand een prachtig doelpunt en liet

ik mij in mijn emotie een beetje gaan en maakte het Mourinho ssssshhh-

gebaar. Helaas werd een paar seconden later het doelpunt afgekeurd om

onbegrijpelijke redenen (buitenspel bij een teruggelegde bal). De reactie

van het publiek laat zich raden. Wel ben ik heel positief over het werken met

Zuid-Amerikaanse spelers, voornamelijk in de derde divisie. Die wilskracht

was echt ongelooflijk, evenals hun vertrouwen in mij als coach. Ik kon ze bij

wijze van spreken zes uur rondjes laten lopen en dan zeiden ze na afloop:

“Heerlijk getraind, profe, dank u wel”.”

Volg je het voetbal in Nederland nog vanuit Chili?

“Ik volg alles, tot en met de vierde klasse amateurs en de hoogste jeugd.

Hopelijk lezen psychiaters dit niet, want ik wil niet in een inrichting.”

Hoe kijk je van afstand naar de prestaties van s.v. Huizen?

“Ik vind het jammer dat Huizen dit seizoen nog niet zo goed draait. Hopelijk

komt dat nog.”

Hoe ben je ooit bij Huizen terechtgekomen?

“Toen Jurgen Kok de A1 deed, zat ik bij Abcoude A1. We hebben drie keer

tegen elkaar gespeeld en Huizen heeft alle drie de wedstrijden gewonnen.

Toch haalde Kok me naar Huizen. Daar ben ik hem nog zeer dankbaar

voor.”

De A1 had destijds een geweldige lichting met spelers die zelfs in het

betaald voetbal zijn gekomen. Zag je de potentie van dat team in de

voorbereiding op het seizoen?

“Het was vanaf het begin duidelijk dat we kampioen moesten worden. Ik

denk dat ik ook de ideale trainer was voor die groep. Het team was zo goed

dat ze eigenlijk geen trainer nodig hadden, maar wel iemand die al die

persoonlijkheden een beetje kon sturen.”

Had je verwacht dat er spelers van jouw team een aantal jaren later

het betaald voetbal zouden halen?

“Ik heb zowel Nordin Amrabat als Melvin Platje aan het begin van het

seizoen beloofd dat ze het jaar daarop bij een profclub zouden spelen.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Jorrit Smink in chili: Tekst: Robin Belder

DE JONGENSDROOM DIE UITKWAM

2

Page 5: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

3

■ Jorrit Smink (derdevan links) met zijn technische staf in chili

Hoe zien je toekomstplannen eruit?

“De enige constante factoren in mijn leven zijn mijn dochter Emily, die nu

vier is en het onroerend goed dat ik hier heb gekocht. Het onroerend goed

zorgt voor een groot deel van mijn inkomen en Emily zorgt voor plezier en

regelmaat. Voor de rest pak ik de dingen aan die ik leuk en interessant vind.

Ik vind heel veel dingen interessant, maar wat precies, dat verandert per

jaar. Ik heb mijn jongensdroom (betaald voetbal trainer worden) verwe-

zenlijkt. Nu heb ik elk jaar weer andere dromen.”

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Ik had ook verwacht dat Sebastian van Kammen door zou breken in het

profvoetbal. Zo ook Thomas van Middelkoop. Die had in de A1 ook echt een

fantastisch seizoen. Ik snap niet waarom hij nu niet minimaal hoofdklasse

speelt. Wat ik verder onbegrijpelijk vind is dat Sieuwerd Teerink niet hoger

speelt. Ik vind het echt heel jammer dat Huizen hem heeft laten gaan. Hij

is een topkeeper!”

Jullie wonnen toen diverse wedstrijden met grote cijfers. Wat was de

kracht van dat team?

“Als je een aanval hebt met Amrabat op links, Platje in de spits, een aardige

rechtsbuiten, Van Kammen op tien en ook nog eens Van Middelkoop links-

half, dan hoef je als trainer echt heel weinig meer te doen. Zoveel individu-

ele kwaliteit zal de derde divisie niet snel meer zien. Daarbij hadden we ook

nog een paar heel goede verdedigers en dus een topkeeper.”

Halverwege het seizoen vertrokken Sebastian van Kammen en Nordin

Amrabat naar het eerste elftal. Hoe frustrerend was dat voor jou?

“Sebastian vertrok al na zeven wedstrijden. De spelers waren daar boos

over. Ik niet, we hadden genoeg kwaliteit over en het is alleen maar goed

als jeugdspelers doorbreken. Amrabat ging in de winterstop. Ik heb hem

nadrukkelijk meermalen bij Jurgen Kok aanbevolen, evenals Platje trou-

wens. Ik ben dankbaar dat Jurgen me ooit naar Huizen heeft gehaald,

maar hij mag me op zijn beurt dankbaar zijn dat ik zo volhoudend was dat

Amrabat een kans verdiende in het eerste.”

Wat kan je nog herinneren van de kampioenswedstrijd?

“Vrijwel alles. Dat was een speciale wedstrijd. Alle toppers waren ziek of al

in het eerste. We kwamen 0-2 achter en we wonnen met 3-2. Het was heel

mooi om te zien dat enkele jongens die tot dan toe weinig hadden gespeeld

ineens zo goed de kar trokken. Het voor elkaar willen werken was het hele

jaar al goed, maar bereikte die wedstrijd een hoogtepunt. Het feest daarna

was helemaal geweldig, zeker toen ook het eerste nog eens kampioen werd.

Dat was toch ook een beetje het kampioenschap van de A1.”

Hoe moeilijk was het voor je om de functies

trainer/coach van de A1 én hoofd opleidingen te combineren?

“Ik vond het heel moeilijk. Vooral omdat ik zelf de jeugdtrainers van de

selecties niet had aangesteld en er een aantal trainers tussen zat die het

niveau van Huizen niet aankon. Ik had het daar vaak erg moeilijk mee. Ik

denk wel met veel plezier terug aan een interne trainerscursus, met vrijwil-

ligers. Dat vind ik altijd top, mensen die voor niets training geven en dan

ook nog eens vier dinsdagavonden in de regen naar een A1-trainer gaan

luisteren.”

Heb je er wel eens spijt van gehad dat je zo snel weer bij Huizen bent

vertrokken?

“Huizen is een topclub. Als de club in Chili zou bestaan zou het zeker in de

eredivisie spelen. Ik vind het jammer dat ik zo´n mooie club moest achterla-

ten, zeker na zo´n mooi seizoen. Maar ik wilde persé naar Chili. Ik voel me

in dit land veel meer thuis dan in Nederland.”

Heb je nog contact met mensen van Huizen of spelers uit jouw team

van toen?

“Sinds Nordin bij PSV speelt krijg ik nog maar sporadisch een mail van hem,

maar dat is te begrijpen. Bij Omniworld en VVV sprak ik hem redelijk vaak

over de msn. Nu hij in Turkije gaat spelen zal het nog wel lastiger worden.

Platje spreek ik ook nog af en toe, net als Sieuwerd Teerink en Tijn Hammer

(al zat die niet in mijn A1). Langs deze weg wil ik in ieder geval de hartelijke

groeten doen aan Cor van de Wal, Jan van der Roest, Jaap Vedder en de

mensen van het jeugdbestuur met wie ik toen werkte, als ook oud-trainers

en spelers natuurlijk. Mochten jullie eens in Chili komen, stuur me dan een

mailtje.”

Je bent coach geweest, technisch directeur, hoofd opleidingen, wedstrij-

danalist maar ook journalist, je hebt boeken en columns geschreven.

Maar wat doe je van dit alles het liefst?

“Deze vraag kan ik alleen beantwoorden met mijn levensfilosofie. Het leven

is veel te kort om je maar op één beroep te richten in mijn ogen. Bij Het Pa-

rool werken mensen die al tien jaar lang de stukken over Ajax schrijven. Af

en toe lees ik het en dan denk ik: jongens, stop er toch mee, jullie schrijven

niets creatiefs meer, alles gaat op de automatische piloot. Ik heb niet iets

wat ik het liefst doe. Wat ik het liefst doe is een heleboel verschillende dingen

doen. Zo zijn je dagen altijd interessant. Nu heb ik hier een halve hectare

grond gekocht en bouw ik bijvoorbeeld een huis. Ik moet de bouwers sturen

en moet daar dus alles over weten, ook over de tuin. Ook organiseer ik de

zakenlunch voor de Nederlandse vereniging, schrijf ik af en toe voor het AD

en werk ik één dag in de week voor een Chileens sportbedrijfje. Veel verschil-

lende dingen doen, alleen zo kan ik leven.”

■ Jorrit Smink coachend in chili

Page 6: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

hoofdsponsor / hoofd jeugdsponsor

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 | 4

Al enige jaren spelen de allerjongsten Wolven

(t/m 6 jaar) van de voetbalvereniging s.v. Hui-

zen een onderlinge competitie in regio 't Gooi.

In deze competitie spelen 16 teams uit en thuis

een wedstrijd van 2x 15 minuten met afslui-

tend penalty’s schieten.

s.v. Huizen

Wolven A kampioen!

Onze Wolven A, bestaande uit Jim, Raoul, Niels, Boris, Koen, Younas,

Owen en Tycho, en onder leiding van Ron Bunschoten & Claudia Koning

wisten in elf weken maar liefst tien keer te winnen! Daarom mochten

zij zich Najaarskampioen van de onderlinge competitie noemen. Met

bloemen, taart en een prachtige medaille vierden zij deze overwinning.

Meer informatie over voetballen bij s.v. Huizen, stuur een mail naar:

[email protected]

In jan/febr. is er weer plek voor nieuwe spelers en speelsters t/m 9 jaar.

Page 7: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

hoofdsponsor / hoofd jeugdsponsor

Page 8: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

In Memoriam: Andries Honing

Op de laatste zaterdag in november van het vori-ge jaar overleed op 80-jarige leeftijd Andries Ho-ning, erelid van onze vereniging. Een vereniging waarvan hij ruim 67 jaar lid is geweest. Voetbal, en in het bijzonder de s.v. Huizen, bepaalde het leven van Andries Honing waar het geel-groen van de vereniging als een rode draad door zijn leven liep. Als clubbladredacteur had ik een aantal jaren ge-leden het genoegen om samen met zijn zoon en kleinzoon terug te blikken op de rijke voetbalcar-rière van de familie Honing. Drie generaties Ho-ning die uitkwamen in het 1e elftal, uniek bij de vereniging. Liefst zeventien (!) seizoenen speelde Andries Honing in het 1e elftal. De noeste en nij-vere voetballer groeide uit tot een boegbeeld van de vereniging.

Aanvankelijk stond hij rechts op het middenveld, maar al spoe-dig belandde hij op de spilplaats om daar nooit meer te ver-dwijnen. Honing stond niet bekend als een makkelijke voetbal-ler. Hij eiste meer dan honderd procent van zichzelf én van zijn teamgenoten. Die volle overgave leidde wel eens tot conflicten maar dat hoorde nu eenmaal bij zijn stijl van voetballen. In zijn actieve carrière als voetballer reeg Andries Honing de succes-sen met Huizen aaneen. Vele malen werd het kampioenschap in de afdeling behaald en maar liefst tot driemaal mocht hij zich met s.v. Huizen laten huldigen als kampioen van Nederland. Met legende Evert Sterk als trainer werd Andries Honing voor het eerst landskampioen in 1950 nadat Quick Boys in

een beslissingswedstrijd met 2-1 werd ver-slagen. Een jaar later prolongeerde Huizen met slechts één verliespunt de titel. Tien jaar later herhaalde s.v. Huizen dit kunstje en mocht het zich opnieuw kampioen van Ne-derland noemen. In de kampioenscompeti-tie stond Andries Honing in de belsissende wedstrijd tegen Genemuiden aan de basis van dit succes met een uniek doelpunt. De keeper van Genemuiden schoot de bal uit en Andries Honing retourneerde de bal vanuit het middenveld in één keer in het doel waar-na Huizen het kampioenschap kon vieren.

Na zijn loopbaan als actieve speler ging Ho-ning niet voor de club verloren. Integendeel, zelfs tot op hoge leeftijd was hij actief bij de

club. Elftalleider, bestuurslid, trainer en medewerker bij de on-derhoudsploeg van de gebouwen en velden, niets was Andries teveel. Altijd kon er een beroep worden gedaan op de Huizer in hart en nieren. De laatste levensjaren van Andries Honing ken-merkten zich door een afnemende gezondheid waarna op de laatste zaterdag van november een einde aan zijn leven kwam. Een zaterdag die bij leven in het teken stond van voetbal en in het bijzonder van zijn s.v. Huizen. Een clubicoon is niet meer.

Jan Spilt Bedroefd hebben wij kennis genomen dat op 80-jarige leeftijd is overleden

Andries Honing

Erelid van s.v. Huizen

Ruim 67 jaar is hij lid geweest van onze vereniging. Hij was jarenlang speler van ons eerste elftal. Met

respect kijken wij terug op zijn inzet als bestuurslid en later als algemeen medewerker. In onze

herinnering leeft hij voort.

Wij wensen zijn vrouw, de kinderen, kleinkinderen en de verdere familie veel sterkte toe bij het

verwerken van dit verlies.

Bestuur, leden en

sponsors s.v. Huizen

Huizen, november 2010

6

Page 9: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

“Gewoon de competitie stil leggen in de wintermaanden en dan in het voorjaar langer door voetballen. Wie zit er nu te wachten om in de wintermaanden te voetballen? Ik in ieder geval niet. In het voorjaar en de zomer is er minder kans op blessures, de velden zijn beter bespeel-baar en de wedstrij-den trekken meer toeschouwers. Tel uit je winst! Daar komt bij dat het kli-maat de laatste ja-ren flink in de war is. Het wordt steeds eerder winter lijk het wel. Nee, gewoon doorvoetballen in de zomer. Wat de kansen betreft van het eerste elftal om in de hoofdklasse te

blijven ben ik wel positief gestemd. Ten-minste, als de spelers die er nu zijn niet zo makkelijk weglopen als enkelen eer-der deden in het seizoen. Als die trend

doorzet gaat het onherroepelijk mis, zoveel is wel zeker. Wel

moet de verdediging wel wat professioneler ope-

ren dan het nu vaak deed. Acht doelpun-ten in de wedstrijd tegen Volendam is natuurlijk leuk voor het plubliek maar

het mag natuurlijk op dit niveau niet ge-

beuren. De trainer weg sturen lost niks op. Dat is

mij te makkelijk, nee gewoon met deze selectie verder. Dan moet

het gaan lukken”.

Ever

t Kle

in

“De officiële winterstop komt altijd op het verkeerde moment. Als het goed weer is moet er gewoon gevoetbald worden. Een langere winterstop is voor mij geen optie. De meeste jaren hebben we gewoon tot de Kerst door kunnen voetbal-len al gaat het sinds vorig seizoen steeds eerder mis. Voetbal is een sport voor kerels, die geven niets om een beetje kou. Daar komt bij dat koud weer goed is voor de omzet van de erwtensoep van Ad. Nee, voetbal is en blijft voor mij een win-

tersport. Ook volgend seizoen spelen we in de hoofdklasse. Dat komt allemaal wel goed. We kunnen er nu wat slecht

voor staan, met wat gerichte versterkingen er bij kan het

alleen maar beter gaan. Daar komt bij dat we

ook regelmatig pech hadden. Het dub-beltje zal toch in 2011 wel de andere kant opvallen? Een veilige plek is meer

dan haalbaar. Met de juiste mentaliteit

en instelling kom je een heel eind. Met wat nieuwe

jongens er bij moet het zeer gaan lukken”.

J

an Vet

“Misschien moet de winterstop nog wel vroeger ingaan. In januari kan je vaak door voetballen maar ligt het vaak stil. Een langere winterstop en dan het programma door schui-ven naar het voorjaar is niks. Je komt dan in de knoei met het onderhoud van de velden. Daar begin-nen we bij Huizen toch altijd al te laat aan door de vele toernooien, die zijn natuurlijk ook belang-rijk voor de club. Naast de gezelligheid is dit een enorme bron van inkomsten. Gewoon de huidige winterstop af-schaffen en voetballen wanneer moge-

lijk met uitzondering van Kerst en Oud en Nieuw. Dat is voor mij de ideale situ-atie. Het eerste elftal zal het niet gemak-

kelijk krijgen zich te handhaven in de hoofdklasse. Ze maken

te vaak en te veel dezelf-de fouten. Vooral in de

omschakeling bij bal-verlies gaat het mis. Dat moet er toch echt uit. Ik begrijp dat er na de win-terstop enkele goede

krachten bij komen. Dat is wel nodig, want

nu is de selectie wel erg smal. Als het lukt om en-

kele sterke voetballers te ha-len, dan zie ik de tweede helft van de

competitie met vertrouwen tegemoet”.

Hans

Hog

endoorn

“Natuurlijk is het bij mooier weer aan-genamer om langs de lijn te staan. Maar ja, voetbal is nu een-maal een wintersport en dat moet voor mij vooral zo blijven. Al is het tegenwoordig wel zo dat het competi-tieverloop door de kunstgrasvelden een onregelmatiger ver-loopt krijgt. Je krijgt scheve competities, daar zit toch ook nie-mand op te wachten, lijkt me. Daar komt bij dat clubs met kunstgras in het voordeel zijn. Die ploegen kunnen vaak gewoon door trainen en staan op zaterdag fit en scherp aan de aftrap. De winterstop lan-ger maken zie ik niet zitten. De voetballe-

rij is een traditioneel wereldje die nu niet echt van veranderingen houdt. Als

je tot de zomer door voetbalt kom je in de knoei met het

onderhoud van de vel-den en loop je tegen het feit aan dat men-sen op vakantie zijn. Als we elke mogelijk-heid aangrijpen om versterking binnen te halen zie ik ons

volgend jaar weer te-rug in de hoofdklasse.

Vooral verdedigend is versterking echt nodig, dat

is wel gebleken. Met de instelling die de jongens nu hebben en de verbe-tenheid die ze uitstralen om Huizen in de hoofdklasse te houden zie ik de toekomst met vertrouwen tegemoet”.

G

uus Balk

‘Van ons mogen ze de winterstop direct afschaffen. Het is een dramatische periode. Gewoon doorvoet-ballen wanneer mogelijk. Het winterweer van dit jaar en vorig jaar is een ramp. Siberische toestanden! Van wedstrijden spelen en trainen komt dan weinig terecht. Voor-al dat de trainingen niet door kunnen gaan is rampzalig voor de ontwikkeling van voor-al de jeugdspelers. Misschien biedt die nieuwe sporthal in de toekomst enige soelaas. Daar hopen we

dan maar op. Het eerste elftal speelt tot nu toe dramatisch. Natuurlijk wa-

ren er uitzonderingen zoals het duel tegen Noordwijk.

Daarin lieten ze zien dat het wel degelijk kan voetballen. Het is voor ons een raadsel dat dat niveau niet vastgehouden kan worden. Iedereen

vloog er in die wed-strijd op en straalde

uit een goed resultaat te willen behalen. Alleen

als dat gevoel terug komt, maakt het elftal een kans om be-

houden te blijven voor de hoofdklasse”.

Jeff

rey

en Quinten van ' t Land

Velen bij de club steken hun mening niet onder stoelen of banken. Het ‘heuveltje’ is wereldberoemd in Huizen en berucht

bij vriend en vijand. Met het draaien van het hoofdveld leek het ‘heuveltje’ een gedaantewisseling te moeten ondergaan,

maar tot nu toe hebben de bulldozers weinig grip gehad op deze vermaarde plek op ons sportcomplex. De winter is er

deze keer vroeg bij. In 2009 werd het half december koud en wit, nu was het eind november al raak. Voor voetballers

vervelende tijden, er kan door de winterse neerslag niet getraind of gespeeld worden. Aanleiding voor het clubblad de

mening van de supporters te peilen over het fenomeen ‘winterstop’. Dit vond plaats tijdens een ‘schaduwwedstrijd’ van

het 1e elftal op het kunstgras tegen NSC omdat er weer eens een reguliere competitiewedstrijd was afgelast. En passant

kijken de fans vooruit naar de alles beslissende tweede helft van de voetbalcompetitie.

tekst: Jan Spilt

langs de zijlijn

“De periode tussen Kerst en Oud en Nieuw is natuurlijk een periode waarin er niet gevoetbald dient te wor-den. Voor de rest mogen ze het van mij van week tot week bekijken. Door-voetballen tot juni is niks, mensen willen naar de camping of op vakantie. Je hebt te maken met toernooien en ook het onderhoud van de velden moet in die periode plaats vinden. Dat wordt dus een moei-lijk verhaal. Wat minder moeilijk gaat worden is handha-ving van het eerste elftal. Als het elftal zich goed kan versterken kunnen we rustig op onze nieuwe tribune zitten ge-

nieten. Nee, dat zie ik wel positief tege-moet. We moeten met alles voorkomen

een promotie/degradatie wedstrijd te spelen. Het mag dan wel

de laatste strohalm zijn, zo’n wedstrijd, ik moet

er niet aan denken. Krijg je te maken met een ploeg die de nacompetitie heeft gewonnen en denkt iedereen te kunnen verslaan.

Dat kon dan wel eens verkeerd aflopen. Zover

komt het niet want ik heb er alle vertrouwen in dat we

ons ‘gewoon’ kunnen handhaven. Gewoon na de winterstop een goede serie neerzetten, dat geeft rust en ver-trouwen”.

Ge

rard

Baas

7| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Page 10: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

5 -sterren sponsors

Nieuwe tribune in gebruik; officiële opening uitgesteld

Zoals we allemaal hebben kunnen zien is de nieuwe tribune klaar.

De eerste wedstrijden zijn inmiddels op het vernieuwde hoofdveld

met daarlangs de nieuwe tribune gespeeld. Het geheel is erg fraai

geworden. Het lag in de bedoeling het vernieuwde complex op 11

december jl. officieel te openen; maar door vertraging bij de aanleg

van het terras en de staantribune is besloten deze opening uit te

stellen. Het bestuur hecht er de voorkeur aan de officiële opening pas

dan plaats te doen vinden als alles klaar is. Als hernieuwde datum

voor de opening is gekozen voor zaterdag 7 mei a.s. We zullen u

vroegtijdig informeren via onze website.

Eerste selectie

De officiële winterstop is inmiddels voorbij, de 2e competitiehelft

gaat van start. Helaas vinden we het eerste elftal terug in de onder-

ste regionen van de hoofdklasse A. Het spel van onze hoofdmacht is

over het algemeen goed te noemen, maar te veel wedstrijden werden

ongelukkig verloren of gelijkgespeeld. Toch is er vertrouwen in een

goede afloop van dit seizoen; de selectie herbergt voldoende kwaliteit

en als het vertrouwen middels een aantal goede resultaten toeneemt

dan moet rechtstreekse handhaving mogelijk zijn. Op moment van

schrijven wordt er gesproken met de selectie-trainers over het al of

niet verlengen van het contract. Hoofdtrainer Jamory Leysner heeft

het bestuur inmiddels meegedeeld dat dit seizoen zijn laatste zal zijn

bij s.v. Huizen; volgend seizoen zal hij werkzaam zijn bij een andere

vereniging.

Problemen met kelderbier in de kantine.

De kwaliteit van het tapbier in de kantine heeft enige tijd te wen-

sen over gelaten. “Heineken” heeft het probleem serieus aangepakt;

maar de consequentie was helaas dat er enige tijd uitsluitend bier

in flessen verkocht kon worden. Gelukkig betrof het geen thuiswed-

strijden van Huizen 1 en ziet het ernaar uit dat rond de jaarwisseling

alles weer in orde is.

Bewaking technisch beleid

Het bestuur staat voor een borging van het gevoerde beleid; ook op

voetbaltechnisch gebied. De gedefinieerde uitgangspunten over de

opleiding, het gezicht van het eerste elftal, de ambitie en de door-

stroming dienen te worden bewaakt door daartoe aangezochte le-

den van de vereniging met kennis van zaken. De vorming van een

Technische Commissie is daarvoor in de ogen van het bestuur een

goed instrument. De TC zal er in eerste samenstelling als volgt uit

zien: Mark Schipper (voorzitter), Leo Ruiters, Henk van Metelen, Paul

Kos, Jan Veerman en Arnold Kos. Mark Schipper zal tevens ad inte-

rim toetreden tot het bestuur. Het bestuur wenst genoemde heren

succes met hun belangrijke functie.

Drumkorps Nederland

In een onlangs gehouden onderhoud met het bestuur van de Drum

Corps Nederland (DCN) heeft een evaluatie plaatsgevonden van het

in juni 2010 gehouden drumkorps contest. Het bestuur van DCN

heeft aangegeven zeer tevreden zijn over de samenwerking met s.v.

Huizen en wil deze samenwerking de komende jaren graag voort

zetten. De DCN contest 2011 bij s.v. Huizen zal plaatsvinden op zater-

dag 25 juni a.s. Noteer vast in uw agenda!

sponsorcommissie

sponsornieuwsKoos Drooger

Van de bestuurstafelKippersluis BV Co-sponsor in de verlenging.Het Muiderbergse bedrijf Kippersluis BV, al meer dan 55 jaar een

gedegen familiebedrijf op het gebied van grond- en sloopwerken,

bodem- en tanksaneringen, verhuur en containerservice, sierbestra-

ting en asbestverwijdering, heeft met ingang van 1 januari 2011 zijn

jarenlang trouwe Co-sponsorschap met 3 jaar verlengd.

Wij zijn dit bedrijf zeer erkentelijk voor hun betrokkenheid en cou-

lance, waarmee zij de club tegemoet zijn gekomen bij de sloop van

de tribune.

Wij hebben de inzet, effectiviteit en kwaliteit van dit bedrijf mogen

ervaren als een warme douche. Het bestuur bedankt Kippersluis voor

zijn vertrouwen en ondersteuning.

Nieuw BCZ-liD

Namens de Business Club Zuyderzee zijn wij trots

een nieuw lid aan u voor te mogen stellen:

Wens Geschenken (dhr. Arco Schaap)

Wij wensen de nieuwe sponsor een prettig

verblijf toe bij onze vereniging.

Zƒlmƒctie 2010 een groot succes.De zalmactie is dit jaar uitstekend verlopen. Vele particulieren en

bedrijven weten ondertussen deze actie te waarderen. Behalve de

550 Noorse- en wilde zalmzijden zijn ruim 500 pakjes zalm- en pa-

lingfilet verkocht. De verkoop van de geschenkpakketten is met ruim

30 % gestegen.

Wij zijn er mede door uw bestellingen in geslaagd de opbrengst

van vorig jaar (e 3.800) te overtroeven. Met de netto-opbrengst van

e 5.600 tot nu toe zijn wij als zalmteam super tevreden. Deze op-

brengst kan echter nog oplopen. Hierbij is het goed te vermelden

dat wij een leuke deal met de heer L. Versluis van de PLUS hebben

gesloten. De PLUS blijft voorlopig de pakjes Noorse- en wilde zalm

van Steur verkopen voor de “s.v. Huizen prijs”. DUS nu voor zalm

naar de PLUS.

Wij bedanken een ieder die zijn of haar bijdrage heeft geleverd om

deze actie tot dit grote succes te brengen.

Het zalmteam| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 | 8

Page 11: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

5 -sterren sponsors

www.rabobank.nl/noordgooiland

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank Noord Gooiland: dichtbij u,midden in het Gooi.

Het is tijd om tesporten.

Sporten is goed. En sporten is leuk. Sportvere-

nigingen vervullen een belangrijke functie in de

lokale samenleving. Rabobank Noord Gooiland

voelt zich verbonden met de lokale samenleving

en met deze club. Wilt u bankieren bij een bank

die dichtbij u staat en midden in het Gooi? Bel:

(035) 697 37 37.

www.rabobank.nl/noordgooiland

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank Noord Gooiland: dichtbij u,midden in het Gooi.

Het is tijd om tesporten.

Sporten is goed. En sporten is leuk. Sportvere-

nigingen vervullen een belangrijke functie in de

lokale samenleving. Rabobank Noord Gooiland

voelt zich verbonden met de lokale samenleving

en met deze club. Wilt u bankieren bij een bank

die dichtbij u staat en midden in het Gooi? Bel:

(035) 697 37 37.

Page 12: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Tekst: Jan Spilt

Ed Baas; Techniek goeroe aan de slag bij s.v. Huizen

10

Ed Baas, van Voetbalschool techniek (VST), heeft bij de s.v. Huizen sinds de start van dit voetbalseizoen de

techniektraining geïntroduceerd. ‘Door gericht te trainen, kun je de techniek van iedere speler verbeteren.

Kinderen moeten plezier in voetballen hebben en je hebt meer plezier als je de technische vaardigheden beter

beheerst’ is de stellige overtuiging van de techniek goeroe. Vooralsnog ligt het accent van de techniektrai-

ningen bij de E en de F pupillen selectie teams, in de toekomst wordt een verdere uitbreiding van de extra

trainingen niet uitgesloten. Vaak wordt gedacht dat de specifieke techniektrainingen alleen geschikt zijn

voor de getalenteerde voetballers. ‘Ik weet uit ervaring dat iedere speler op ieder niveau beter wordt van

techniektraining’.

Ed Baas is geboren in 1961 in Huizen en woon-achtig in Bussum. Ooit begonnen met voetbal in de schaduw van de Kuip. ‘Ik ben getrouwd met een geweldige vrouw en heb twee kinderen, een zoon en een dochter die beiden voetballen. Als jeugdspeler heb ik bij s.v. Huizen gespeeld, waar ik de jeugdopleiding heb doorlopen. La-ter bij SV Lelystad ’67 en nog later, gespeeld in de zaal in de hoofdklasse voor Lobelia in Hilversum, Toen mijn zoon ging voetballen bij SDO heb ik mij al gauw aangemeld als jeugd-trainer. In de afgelopen acht jaar heb ik F-, E-, D- en C-teams getraind en gecoacht, de laatste vier jaar de D- en C-selectie. Ik ben altijd erg ge-interesseerd geweest in de Coerver technieken.’

Wiel Coerver methodeVoor de jeugdige lezers die zich afvragen wie of wat die Wiel Coerver nu is: Coerver was een meer dan een verdienstelijke voetballer en werd met Rapid JC, de voorloper van het huidige Roda JC, in 1956 kampioen van Nederland. Als coach won hij met Feyenoord in 1974 de UEFA Cup en de nationale titel. Wiel Coerver is ech-ter vooral bekend geworden met de Coerver-methode, die gericht is op zo volledig moge-lijke balbeheersing, aangevuld met de nodige techniek. Coerver is in tal van landen actief (geweest) om zijn methode aan jeugdige voet-ballers te onderwijzen. Ook zijn er boeken en dvd’s uitgebracht om de oefenstof duidelijk te maken. De Coerver-methode wordt in tal van landen door vele nationale voetbalbonden en clubs omarmd, onder andere door de jeugdaf-deling van Manchester United waar René Meu-lensteen (First team coach Manchester United), en ooit assistent van Coerver, de specifieke tech-niektraining heeft geïntroduceerd.

StormachtigOok Ed Baas werd een grote fan van de be-faamde Wiel Coerver methode. ‘De dvd’s van Wiel Coerver zijn bijster interessant, alleen onbereikbaar voor degenen die er mee aan de slag willen. De beelden geven acties weer

waarop minstens drie jaar geoefend is. Dat kan je natuurlijk op die manier niet overbrengen op de jeugd. Het moest dichter bij de basis, ook voor de trainers die de oefenstof willen aanbie-den. René Meulensteen heeft de oefenstof toe-gankelijker gemaakt en al zoekende kwam ik terecht bij de Voetbal Techniek School. VST heeft de visie van Meulensteen/Coerver omgezet naar een eigen methode die trainbaar is voor alle niveau`s. Toen de VST in februari 2005 startte bij de VVZ in Zaandam heb ik mijn beide kinde-ren meteen ingeschreven voor de eerste lessen. Hierdoor ben ik nog enthousiaster geworden. Door het enorme plezier onder de kinderen, de gedrevenheid, visie en methode die Charles van Altena en Rob Bloemkolk daar hanteerde en de stormachtige ontwikkeling van de technische vaardigheden bij mijn kinderen heb ik de VST in november 2005 geïntroduceerd bij SDO, met als doel een techniekopleiding binnen SDO te starten’.

Voetbalschool‘Vanaf dat moment ging alles in een stroom-versnelling, ik kon als techniektrainer wor-den opgeleid door VST, volgde in juni 2006 de 3-daagse René Meulensteen training in Papen-dal en de opleiding van Cock van Dijk (tech-niektrainer AZ) in 2007 en zette ik mij in voor de oprichting van de interne techniekschool bij SDO. In september 2006 ging de interne tech-niekschool van SDO van start. Op vrijdagavond gaf de SDO techniekschool trainingen aan zo’n 120 kinderen van de F t/m B en aan jongens en meisjes. Een enorme organisatie waarbij ik zorgde voor de technische coördinatie, de opzet van de techniektrainingen en het aansturen en opleiden van trainers. Doordat ik door ouders en spelers van buiten SDO werd gebeld voor techniektraining, ontstond het idee een eigen club onafhankelijke techniekschool te starten en de link naar VST was snel gelegd. In sep-tember 2007 startte ik bij de HSV Wasmeer in Hilversum vestiging VST Het Gooi waar tot op heden veel voetballertjes het beste uit de bal

hebben gehaald. De voetbalschool voorziet duidelijk in een behoefte.’

StraatvoetbalEr wordt geacht dat als kinderen bij een club komen voetballen er al een balgevoel is. De praktijk wijst uit dat dit vaak niet het geval is. ‘Het straatvoetbal is voor een groot deel ver-dwenen bij de jeugd. Tijdens het voetballen op straat leren spelers de techniek spelenderwijs. Het straatvoetbal vormde je als voetballer. Technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Door het voor een groot deel verdwenen beeld van straatvoetbal neemt niet alleen de techniek af, maar ook de mentale weerbaarheid en de slim-heid om met een bepaald fysiek om te gaan. De techniek vormt de belangrijkste basis voor een goede voetballer. Zowel aanvallend als verdedi-gend. Bij voetbalverenigingen is vaak de gele-genheid om specifieke voetbaltraining te geven of te krijgen minimaal gezien de geringe trai-ningsuren. De specifieke techniektraining biedt een speler via een leerplan de mogelijkheid om zich te bekwamen ’ is de stellige overtuiging van Ed Baas die bij s.v. Huizen geassisteerd wordt door Nico Puijk.

Beste uit de balInitiator bij de s.v. Huizen voor het aanbie-den van specifieke techniektraining is jeugd-bestuurslid Mark Schipper. Schipper, vroeger zelf een begenadigde voetballer, vindt dat er dringend behoefte is aan technische scholing van jeugdspelers. ‘Je ziet bij onze A, B en C

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

■ Ed Baas onderricht de s.v. Huizen jeugd

Page 13: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

11

Tekst: Jan Spilt

Ed Baas; Techniek goeroe aan de slag bij s.v. Huizen

selectiespelers dat zij nog technische ba-sisvaardigheden missen, deze vaardigheden moet je in de D, E en F pupillen al opdoen’, weet Schipper. ‘Het is belangrijk dat kinderen baas worden over de bal.’ Met die gedachte benaderde hij Ed Baas van de VST die het gedachtegoed van Schipper alleen maar kan beamen. ‘Het is namelijk niet alleen kappen en draaien en een schaar. Het is veel meer. Het gaat ook om de juiste lichaams-houding, coördinatie, balgevoel, balvaardig-heid, snelvoetenwerk, handelingssnelheid, het aan- en meenemen van de bal. We trainen de vier basis situaties in het veld waar een speler mee te maken krijgt, een tegenstander voor je, naast je, komend van links of rechts en in de rug. Zo kan een speler zich in het veld beter redden. Vervolgens gaat het om in de situatie en positioneel de bewegingen goed toe te pas-sen, we leiden geen circus artiesten op die de bal 1000 keer hoog houden. Een speler met een goede techniek heeft meer tijd om tactisch de juiste keuze te maken. Spelers kunnen zich in-dividueel beter ontwikkelen. Dat is uiteindelijk het doel’, benadrukt Baas. ‘En dat is nou pre-cies wat ik graag wil uitdragen naar de jeugd. Met de juiste training, een positieve instelling, plezier, inzet en doorzettingsvermogen, haal je het beste uit de bal en je eigen vaardighe-den. Iedereen kan zich spectaculair verbete-ren. Techniektraining is meer dan vier scharen en dan er langs.’

Know howDe s.v. Huizen wil de techniek-trainingen in de toekomst uitbreiden. ‘Eigenlijk moeten zoveel mogelijk s.v. Huizen

spe-lers uit de D, E en F categorie de kans krijgen techniektraining te volgen. We denken erover na hoe dit mogelijk te maken. Wellicht kan Ed Baas een aantal van onze trainers begeleiden zodat wij op termijn zelf de know how in huis hebben om techniektrainingen te verzorgen. En wanneer we veel meer spelers techniektrai-ning gaan aanbieden ontkom je er niet aan een kleine bijdrage te vragen aan de ouders, dit is bij andere clubs die techniektraining aanbieden heel gebruikelijk. Nu is er een aan-tal sponsors bereid geweest de kosten voor hun rekening te nemen, waarvoor nogmaals dank, maar als de club dit structureel wil aanbieden ontko-men we niet aan

een kleine bijdrage’, besluit Schipper. De techniektrai-

ning wordt dit seizoen gesponsord door de

volgende bedrij-ven: Werner

Abdoel-hak

met Welke

professionals, Peter Westland met

Arachnoid trading en Van Engelenhoven met Young Parker

Insurance. Indien u deze techniektrai-ning voor meer s.v. Huizen spelertjes moge-

lijk wilt maken en hier een financiële bijdrage voor over heeft, kunt u contact opnemen met

Mark Schipper: [email protected]

Page 14: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

hoofdsponsor / hoofd jeugdsponsor

Column Jamory Leysner

op de bank

sponsorcommissie

sponsornieuwsDe sponsorcommissie van de s.v. Huizen heeft

een overeenkomst gesloten met het jonge be-

drijf JAZZ, waardoor het sinds enkele weken

mogelijk is om op de vereniging gratis te In-

ternetten. Het enige wat u daarvoor nodig

heeft is een Smartphone, Tablet-PC (bijvoor-

beeld een Apple iPad), PDA of een Laptop.

Als u thuis al gebruik maakt van draadloos internet kan dat op de Hot-

spots van JAZZ ook. Als u nog niet eerder van draadloos internet gebruik

gemaakt hebt, controleer dan eerst even of het maken van een WiFi verbin-

ding met uw Smartphone, Tablet-PC, PDA of Laptop mogelijk is.

1. Kies het netwerk JAZZ uit ‘draadloze netwerken’

2. Start de internet browser, de JAZZ inlogpagina start vanzelf

3. Volg de instructies op de JAZZ inlogpagina

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 | 12

Hoewel het jaar alweer een paar weken oud is wil ik toch iedereen vanaf deze plek alsnog een gelukkig en vooral gezond 2011 toewensen. Dat al je dromen mogen uitkomen en dat je ook maar veel plezier in het leven mag hebben. En als we het over dromen hebben dan kan ik jullie zeggen dat ook mijn droom werkelijkheid gaat worden in 2011. Ik vertrek definitief uit Neder-land en emigreer naar de Verenigde Staten. Dat is een droom die ik al jaren koester en die nu gaat uitkomen.

Dat is natuurlijk geen beslissing die je zomaar neemt, maar is een

weloverwogen beslissing naar aanleiding van de mogelijkheden die

je daar worden geboden. Ik heb een vijf jarig contract getekend als

Hoofd Opleidingen bij de Rush Soccer Academy. Ik ga aan de slag bij

Michigan Rush in de staat Michigan, die een samenwerking heeft met

AJ Auxerre in Frankrijk. Het aanbod voor deze job is mij vorig jaar ook

al gedaan, maar ik zag toen nog genoeg uitdaging bij s.v. Huizen met

de mensen om mij heen om er iets moois van te maken. Mede dankzij

de koersverandering van het bestuur om iemand het technische beleid

te laten uitvoeren die totaal geen ervaring of diploma’s heeft op het

niveau waar we in werken, heeft dit voor mij de keuze makkelijker ge-

maakt om op het aanbod in te gaan in de VS. Als er wederzijds geen

vertrouwen is in een goede toekomst dan moet je eerlijk tegen elkaar

zijn en dat tegen elkaar durven uit te spreken in de juiste volgorde.

Geen enkele persoon staat boven het belang van s.v. Huizen.

The American Dream

Als we terugkijken op 2010 dan komen er diverse mooie momenten

bij mij naar boven. Finaleplaats van het Nederlands elftal op het WK,

promotie van ons naar de hoofdklasse, tot de laatste speeldag nog kans

op het kampioenschap gemaakt, het behalen van het diploma coach

betaald voetbal van mijn collega Regillio Simons en moeizame start in

de hoofdklasse. Maar dat zijn allemaal zaken die betrekking hebben

op voetbal. Helaas worden we door diverse zaken op de feiten gedrukt

dat het leven niet alleen maar uit voetbal bestaat. Ziektes van dierba-

ren om je heen, zelf ziek worden, verschrikkelijke berichten in de media

wat er allemaal voor rampen in de wereld gebeuren. Of je moet er

niet aan denken dat je nietsvermoedend je kind elke ochtend naar de

crèche brengt en dat er zulke zieke mensen rondlopen als die Robert M.

Als je daarover nadenkt dan is winnen of verliezen maar heel beperkt.

We moeten ook vooruit kijken naar 2011 en hebben nog heel wat werk te

verzetten. Voor de kwaliteiten die het 1e elftal bezit staan we te laag op

de ranglijst. De rentree in de hoofdklasse is dus zwaar te noemen, maar

met alle steun van iedereen gaan we zeker boven de rode streep blijven.

Daar ben ik van overtuigd. Ten slotte wil ik dit stukje heel toepasselijk

afsluiten in het Engels voor iedereen die ik binnen

de club een warm hart toe bedeel:

I wish all my friends at s.v. Huizen a

lots of luck and health in 2011.Make

sure you enjoy life and appreciate

all the people who appreciate you.

Life is too short, so make sure you

follow your dreams and make sure

they come true. I looked at myself

in the mirror and told myself; “

This is the moment to follow my

American Dream “.

What is your dream in 2011?

Page 15: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

hoofdsponsor / hoofd jeugdsponsor

Page 16: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

5 -sterren sponsorTekst: Ingrid Honing

Mijn favoriet:De 10 vragen van

Erw i n v a n We s se l aa n A r n o l d K l e i nDeze keer is het Erwin van Wessel die zijn favoriete speler het hemd

van het lijf mag vragen. Winterse perikelen en vakanties dreigden

even spelbreker te zijn maar dan toch op een late decemberavond,

ontmoet Erwin dan eindelijk zijn favoriet Arnold Klein in het clubge-

bouw van de s.v. Huizen. De 8-jarige Erwin komt uit een echte voet-

balfamilie, regelmatig gaat hij bij zijn broers Patrick (14) en Jurgen

(12) kijken die ook bij Huizen voetballen. Ook gaat hij graag met zijn

vader mee naar Huizen 1 kijken. Erwin is met zijn tweede seizoen in

het geel groen bezig en speelt in de F5. Net zoals zijn favoriete speler

Arnold Klein is hij middenvelder. Voor Arnold heeft hij tien vragen

bedacht, die hij bijna allemaal uit zijn hoofd weet te stellen. Eigenlijk

is het een vraag meer, want samen met zijn broer Jurgen vraagt hij

of Arnold misschien een gasttraining wil geven op een woensdagmid-

dag. “ Ja, natuurlijk is dat mogelijk, maar alleen als het mooi weer

is” lacht Arnold Erwin toe, die tevreden een sprongetje van vreugde

maakt.

Erwin heeft juist die middag nog in de zaal gevoetbald. “Dat was bij

het 4 tegen 4 toernooi. Drie keer wist ik te scoren maar helaas heb-

ben we niet alles gewonnen. Vorig seizoen hebben we bij Huizen een

toernooi gewonnen en toen mocht ik de echte beker meenemen Dat

was pas gaaf!” Erwin gaat naar school op de Koningin Wilhelmina

school. Later wil Erwin tuinman of sneeuwschuiver worden. De afge-

lopen tijd heeft Erwin al veel sneeuw weggeschoven. “Het makkelijk-

ste is met een schoffel” zegt hij. Maar ook koken vindt hij erg leuk.

Zo helpt hij regelmatig zijn ouders in de keuken. Naast alle hobby’s

kijkt Erwin het liefst op televisie naar Sponsebob, Ned’s SurvivalGids

en Nickelodeon. Ook is hij een verwoede verzamelaar. Inmiddels be-

schikt Erwin over een imposante verzameling bierdoppen en vooral de

spaaracties bij de supermarkten hebben Erwin’s speciale aandacht.

E r w i n a a n A r n o l d :Hoe oud ben je en waar woon je?

Ik ben 31 jaar en woon in Eemnes.

Heb je ook in de F5 gevoetbald?

Nee, ik ben begonnen in de F3. Eigenlijk was het jeugdvoetbal de

mooiste voetbaltijd. Alles mocht, niets moest. Erg leuk!

Hoelang zit je al op voetbal bij s.v.Huizen en heb je in de jeugd ook

bij s.v. Huizen gevoetbald?

Dit is mijn 16e jaar bij s.v. Huizen. Tussendoor ben ik wel een aantal

keer weg geweest, zoals een jaar bij FC Utrecht in de B1 en bij HFC

Haarlem. Verder heb ik nog gevoetbald bij EDO (Haarlem) en Sparta

Nijkerk. Vorig seizoen speelde ik nog in Veenendaal bij DOVO om dit

seizoen terug te keren bij s.v. Huizen. Ondanks dat we (nog) laag

staan heb ik daar geen spijt van.

Op welke positie speel je het liefst?

Het liefst speel ik als verdedigende middenvelder. Af en toe sta ik cen-

traal achterin. Dat vind ik niet altijd leuk, maar je kunt niet alles voor

het zeggen hebben. Tenslotte bepaalt de trainer de opstelling en als

die denkt dat ik op die plaats nodig ben doe ik het maar. En waar sta

jij op het middenveld? “Ik speel als aanvallende middenvelder”, aldus

Erwin. Lekker aanvallen en doelpunten maken.”

Wat is je favoriete voetbalclub?

Op eerlijk te zijn heb ik die eigenlijk niet. Maar Barcelona en Arsenal

zijn het mooist om naar te kijken. Vooral Barcelona speelt dit moment

schitterend voetbal. Lijkt wel vanaf een andere planeet, zo goed is het.

Wie is je voorbeeld als voetballer en waarom?

Dat zijn er twee. Mark van Bommel, omdat het een hele goede ver-

dedigende middenvelder is. Hij heeft een geweldig inzicht en weet

zich altijd precies goed op te stellen. Verder speelt hij slim en schuwt

een mannelijk duel op zijn tijd niet. Andrés Iniesta vind ik ook een

goede middenvelder. Bij Barcelona en het Spaanse nationale elftal is

hij vaak dé uitblinker.

Ga je wel eens bij andere (jeugd)teams kijken?

Meestal komt daar niet van. Helaas. Dat komt omdat ik zelf heel lang

trainer ben geweest, zowel bij de junioren als senioren. Daardoor had

ik op zaterdag vaak een dubbel programma. Af en toe probeer ik

bij de zoon van mijn vriendin te kijken, die voetbalt in Baarn. Spijtig

genoeg moet die vaak voetballen als wij moeten verzamelen voor een

wedstrijd met Huizen 1.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?

Anders dan vroeger. Vroeger aten we niet van tevoren, dat is nu wel.

Daarna wordt er nog wat muziek gedraaid in de kleedkamer en

vanaf 13.30 uur ga ik me rustig aankleden en voorbereiden op de

wedstrijd. Een standaard ritueel heb ik niet. Je hebt spelers die altijd

eerst altijd hun linkersok aantrekken en dan pas hun rechter maar

dat vind ik flauwekul.

Wat doe je voor werk? Of studeer je nog?

Ik werk als fysiotherapeut, waarbij ik wel cursussen volg waardoor

ik meer leer van het vak. Bovendien heb ik enkele diploma’s om als

voetbaltrainer te fungeren. Tot vorig seizoen combineerde ik dat met

voetballen zelf maar dat werd wat al te druk.

Wat is je favoriete eten en vakantieland?

Italië is mijn favoriete vakantieland en Corsica hoort daar ook bij,

vind ik. Corsica mag dan officieel wel bij Frankrijk horen, de Italiaan-

se invloeden zijn heel erg groot. Bij Italië hoort natuurlijk Italiaans

eten. Van pizza tot lasagna. Ik vind alles lekker als het maar zelfge-

maakt is. En wat vind jij lekker? vraagt Arnold aan Erwin. “Patat,

broodje kroket en zuurkoolstampot met spekjes en worst."

14 | sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Page 17: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

5 -sterren sponsor

  

Nijverheidsweg 24, 1271 EA Huizen 

035 – 528 00 00  

www.vdroest.nl 

[email protected] 

Adviesgroep Van der Roest… 

… als het om uw toekomst gaat… 

‐ Hypotheken 

‐ Inkomensvoorzieningen  

‐ Sparen voor later 

‐ Verzekeren (particulier en zakelijk) 

Al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner in verzekeren en financiële    

dienstverlening. Adviesgroep Van der Roest adviseert u deskundig en objectief 

en is één van de meest voordelige aanbieders in de markt gebleken.         

Kwaliteit voor een eerlijke prijs. Neem contact op voor meer informatie. 

Van der Roest  Privé Pakket & 

Professional  Pakket  

voor particulier en bedrijf: 

‐ Scherpe premie 

‐ Uitstekende voorwaarden 

‐ Deskundig advies 

‐ Gemakkelijk en snel 

‐ Snelle schadeafwikkeling 

door eigen 

schadebehandelaars 

  

Nijverheidsweg 24, 1271 EA Huizen 

035 – 528 00 00  

www.vdroest.nl 

[email protected] 

Adviesgroep Van der Roest… 

… als het om uw toekomst gaat… 

‐ Hypotheken 

‐ Inkomensvoorzieningen  

‐ Sparen voor later 

‐ Verzekeren (particulier en zakelijk) 

Al meer dan 30 jaar een betrouwbare partner in verzekeren en financiële    

dienstverlening. Adviesgroep Van der Roest adviseert u deskundig en objectief 

en is één van de meest voordelige aanbieders in de markt gebleken.         

Kwaliteit voor een eerlijke prijs. Neem contact op voor meer informatie. 

Van der Roest  Privé Pakket & 

Professional  Pakket  

voor particulier en bedrijf: 

‐ Scherpe premie 

‐ Uitstekende voorwaarden 

‐ Deskundig advies 

‐ Gemakkelijk en snel 

‐ Snelle schadeafwikkeling 

door eigen 

schadebehandelaars 

postadres: Postbus 64, NL-1270 AB Huizenadres: Nijverheidsweg 20, NL-1271 EA Huizen

telefoon: +31 (0)35 6568000telefax: +31 (0)35 5250784

e-mail: [email protected]: www.visser-kaas.nl

Page 18: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

■ Danny Benning op weg naar basisplaats?

16

Dat er mensen zijn die zich zorgen maken over de opwarming van onze aard-kloot lijkt, als ik dit schrijf, iets lachwekkends te hebben: een witte sneeuw-vlakte strekt zich in mijn achtertuin uit en de pogingen mijn stoep sneeuwvrij te maken heb ik maar opgegeven. TNT post zal toch wel weer staken… Als ook Ajax - Feyenoord wordt afgelast vanwege de barre weersomstandighe-den besluit ik mijn verhaal voor het clubblad dan maar te gaan doen op deze ingesneeuwde zondagmorgen…..

tekst: ron tuijnman

tussen de lijnen met huizen 1 Hapjes van een zure appel...

Page 19: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

■ Een feestend 1e elftal. Beeld voor 2011?

ODIN

Waar ik de vorige sessie na Volendam (4-4) nog hoopvol eindigde met het

bespeuren van een stijgende lijn, was daar tegen ODIN niets meer van

te bespeuren. Een onmachtig aanvallend Huizen werd hopeloos wegge-

counterd door een laf maar leep spelend ODIN. Nadat Huizen zich met

de rust via Limon nog uitzicht heeft verschaft op een redelijk resultaat,

krijgt het na de thee genadeloos het deksel op de neus en lopen de

Heemskerkers genadeloos door onze groengele defensie heen.

Ik had ze nog zo gewaarschuwd, foetert Leysner na afloop: “Het staat al

op mijn blaadje (hij wijst op de flap-over met de wedstrijdbespreking). Ik

heb er met hele grote letters boven geschreven: ‘LAFFE PLOEG!’

Huizen – ODIN ’59 1-3 (1-1)24. Rik Stals 0-1, 43. Omar Limon 1-1, 54. Stefan Koster 1-2, 63. Rik Stals 1-3

Scheveningen

In tien dramatische minuten liet Huizen de wedstrijd in en tegen Scheve-

ningen door de vingers glippen. Via onder meer een waanzinnig strakke

vrije trap van Sjaak Polak (die van die brommer, weet u nog?) werd

Huizen na een hoopvol begin door deze titelkandidaat naar een wat

geflatteerde 3-0 nederlaag gespeeld. Voetballend kon Huizen zich goed

meten met de gastheren, maar ook nu was het weer gebrek aan scorend

vermogen dat het grote verschil maakte.

“Dit was een lesje hoofdklasse,“ analyseert Leysner na afloop mistroostig.

“We zijn afgetroefd op gogme en effectiviteit…”

Scheveningen – Huizen 3-0 (0-0)58. Nieuwenburg 1-0, 61. Polak 2-0, 67. Nieuwlaat 3-0

Voorschoten

Van een titelkandidaat verliezen is geen schande, zeker niet als je voet-

ballend heel aardig meekomt op hun niveau. Maar dan moet je tegen de

staartploegen wel je punten pakken - zeker thuis. Om een triest verhaal

niet langer te rekken dan noodzakelijk: tegen het povere Voorschoten

zag Huizen wederom geen kans ook maar een punt over de eindstreep te

trekken. In een wedstrijd die naar een bedroevend niveau afglijdt, komt

Huizen nog wel via Pengel op voorsprong, maar ziet het op slag van rust

Voorschoten al afstand nemen. Ondanks een hectisch slotakkoord blijft

Huizen met 2-3 aan de verkeerde kant van de score.

“Als je speelt zoals de laatste zestig minuten, dan pak je geen punt

meer,” sombert een zichtbaar aangeslagen Leysner na afloop.

Huizen – Voorschoten: 2 – 3 (1 – 2)32. Pengel 1-0, 43. Angelista 1-1, 45. Susan 1-2, 57. Miranda 1-3,

90. Limon 2-3 (pen.)

Winterstop

De winterstop is zo’n moment om eens de balans op te maken hoe men

er voor staat. En zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden is de situ-

atie zorgelijk. Reden om eens aan te schuiven bij aanvoerder Ervin Lee en

met hem deze eerste teleurstellende seizoenshelft door te nemen. Ik tref

hem na een bemoedigende vriendschappelijke wedstrijd tegen hoofd-

klasser NSC die we met 3-1 winnend hebben afgesloten…

“Ik had verwacht voor aanvang van dit seizoen dat we mee zouden gaan

draaien voor de eerste vier, vijf plaatsen. En dat verwacht ik eerlijk ge-

zegd nog steeds,”opent onze steunpilaar verrassend. “Als ik kijk naar de

kwaliteiten die we hebben in deze groep, dan moet het gewoon mogelijk

zijn om bij die eerste vier of vijf plaatsen te eindigen. Tot nu toe hebben

we aardige wedstrijden gespeeld – we zijn eigenlijk maar één wedstrijd

helemaal weggespeeld, dat was hier thuis tegen Young Boys, maar voor

■ Danny Benning op weg naar basisplaats?

tekst: ron tuijnman

tussen de lijnen met huizen 1 Hapjes van een zure appel...

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 | 17

Page 20: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Rafa

begeer

Page 21: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

19

de rest hebben we allemaal gewoon genoeg mogelijkheden gehad om

doelpunten te maken, sowieso om kansen te creëren, alleen tegen Young

Boys niet. We zitten nu op een punt dat we allemaal naar die winterstop

snakken om ons weer op te kunnen laden om na de winterstop weer fris

te kunnen vlammen. Dus vandaar dat ik je zeg: mijn verwachtingen zijn

nog steeds hetzelfde!”

‘Ik vind dat redelijk optimistisch als je nu derde van onderen staat…”

“Ja, dat is natuurlijk een grote stap, en misschien een beetje onrealis-

tisch, maar als je toch kijkt naar hoe dicht de ploegen op elkaar zitten…

De eerste twee tot drie zitten natuurlijk al op flinke straatlengte afstand

van de rest, maar de nummers vier, vijf en zes die zitten toch al heel

dicht tegen die middenmoot aan. Wij kijken natuurlijk eerst naar de

middenmoot, maar vanuit die middenmoot willen we toch verder kijken

wat de mogelijkheden nog zijn. We moeten natuurlijk eerst uit die de-

gradatiezone vandaan zien te komen. Maar goed, ik had dit dus vooraf

niet verwacht dat we nu op deze plek zouden staan, dus dat is voor mij

ook heel teleurstellend. Je gaat toch met een heel ander verwachtingspa-

troon, een heel ander doel dat nieuwe seizoen in.”

“Waar had je dat optimisme op gebaseerd?”

“Als ik kijk naar de namen van de spelers die we op dat moment in de selectie

hadden, dan heb je toch wel zoiets van ‘we kunnen het wel redelijk gaan

doen in deze competitie!’. Maar goed, dan valt er een aantal spelers af

om wat voor reden dan ook, maar ook dan nog heb ik zoiets van ‘jam-

mer, vervelend dat die spelers weg zijn gevallen, maar dan nog staat er

een goed team. Als ik kijk naar vandaag – en dan niks ten nadele van

NSC – maar we hebben ze toch alle kanten van het veld laten zien…”

“Heb je het idee dat het ontbreken van een tribune, de rommelige

entourage, een rol heeft gespeeld?”

“Tja, dat zou natuurlijk ook wel kunnen. Toen die tribune er nog niet

stond had je wel eens het gevoel van ‘waar zijn we in hemelsnaam in

beland?’ en ik ben blij dat het er nu staat, het ziet er perfect uit, schitte-

rend! Ik hoop dat nu ook de prestaties beter worden. We werken er hard

aan. Samen met een aantal andere bepalende spelers proberen we de

rest op te peppen en te motiveren om alles eruit te halen. En de ene keer

lukt dat wat beter dan de andere keer.”

“Begreep ik goed dat dit je laatste seizoen zou gaan worden?”

“Nou, als het lichaam het houdt, dan wil ik eigenlijk nog een jaar

doorgaan,” reageert Ervin wat verbaasd. “Maar daarna niet

meer, dan vind ik het genoeg geweest. Zoals het nu gaat gaat het

prima. Natuurlijk heb ik wel wat pijntjes na een wedstrijd, maar

als ik een dag rust heb genomen, dan kan ik daarna gewoon weer

voluit op de training gaan. Nee, zoals het nu gaat hoop

ik dat ik in de zomerstop voldoende reserves op kan

bouwen om ook dit seizoen weer goed

af te maken. Maar dan is het

voor mij ook wel ge-

noeg…

Ik ben

het

seizoen

goed begonnen, maar na een wedstrijd of vier had ik

even een dipje. Maar vandaag (tegen NSC) ging het

weer prima. Naast dat ik hier train volg ik ook een

sportopleiding dus dat kost ook heel veel kracht en

energie. Nu heb ik daar een soort ritme in gevonden,

dus nu gaat het me wat makkelijker af.”

“Van welke spelers betreur je het het meest dat ze niet gekomen zijn

of weggegaan zijn? Wie ‘mis’ je nu echt?”

“Nou ja, missen: ik betreur het natuurlijk dat die mannen niet gekomen

zijn of verdwenen zijn. Heije en Mols zijn natuurlijk hele goede voetbal-

lers. Maar voor dat middenveld hebben we nu Brian Tevreden die daar

heel goed uit de voeten kan. Ook Jeffrey Mols had natuurlijk een bruik-

bare voetballer in dit team geweest. Ik hoop dat ik zijn positie een beetje

in kan vullen, maar het is gewoon vervelend als een speler gedurende

het seizoen weg gaat. We hebben nu een aantal jongens van het tweede

erbij gekregen, jongens als Jelmer van Waveren en Danny Benning, jon-

gens waarvan ik gehoopt had dat ze al aan het begin van het seizoen

er bij zouden zijn gekomen, jonge spelers die nog wel het nodige moeten

leren, maar die je alleen maar beter kunt maken. Als je bijvoorbeeld

Danny op de juiste momenten coacht, dan pikt hij dat heel erg goed op.

Hij doet niet meer en niet minder dan hij moét doen. Maar ook bijvoor-

beeld een Garreth Jones, die er ook tegenaan zit. Al die gasten zijn heel

erg leergierig, dus die komen er wel. Dan komen er wellicht nog een of

twee mensen bij die ons team, met hun ervaring, nog sterker kunnen

maken. Ik heb er dus alle vertrouwen in voor de tweede seizoenshelft!”

Conclusie

Ondanks de bemoedigende woorden van onze dappere aanvoerder

blijft de huidige stand op de ranglijst natuurlijk zorgen baren. En

zoals het in de voetballerij gewoon is staan er dan van alle kanten

mensen op die menen dat ze de wijsheid én oplossing voor alle pro-

blemen wel paraat hebben. Geruchten en onrust genoeg, maar ik

ben oprecht van mening dat dat allemaal kortzichtig opportunis-

me is en dat ons als club maar één ding te doen staat en dat

is, met zijn alleen knokken voor een beter resultaat door

deze trainer en zijn groep alle vertrouwen en steun te

geven en achter onze ploeg te blijven staan.

Niemand met enige realiteitszin had kunnen

verwachten dat we zomaar even de topklasse in

zouden wandelen. En dus moesten we nederlagen

incalculeren en ons vooral richten op handhaving.

Die doelstelling staat nog steeds recht overeind en

gelet op het vertoonde spel moeten de punten

straks gewoon gaan komen. Zeker als het lukt

om nog enkele gerichte versterkingen in de win-

terstop binnen te halen om opengevallen plek-

ken in de selectie weer wat op te vullen. Want

ik blijf hoopvol en vol vertrouwen - ondanks alle

zure appels waar we nu als club even doorheen

zullen moeten bijten!

■ Arnold Klein, motor op het middenveld

Aanvoerder Ervin Lee heeft alle ■ vertrouwen in de 2e competitiehelft.

Page 22: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

3 -sterren sponsors

Slagerij De kroonburgerKronenburgerstraat 231271 PJ Huizen

H.J. SlokkerAmbachtsweg 52B1271 AM Huizen

L'Unité GroepNijverheidsweg 181271 EA Huizen

Meijer GroenWayensedijk 273992 LN Houten

Alto SportswearBakkenzuigerstraat 581333 HA Almere

bunschoten herenmodeHavenstraat 131271 AB Huizen (035) - 5253559

Infinity Groep BVToetsenbordweg 481033 MZ Amsterdam(020) - 6366573www.infinitygroep.nl

Marek Reklame b.vKaap Hoornstroom 261271 EL Huizen

Koops Auto / Fivan HuizenMachineweg 2A1271 EE Huizen

Voorma & Walch MakelaarsCeintuurbaan 22, 1271 BJ HuizenBrink 34, 1251 KW LarenKooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naardenwww.voorma-walch.nl

Van Halteren Metaal bvDe Kronkels 27 / Postbus 48 3750 GA BunschotenVoor verdraaid goed werk in de metaal

Brasil Koffie- & TheehandelBirkstraat 143a 3768 HE Soest (055) - 5051616www.brasilkoffie.nl

Vreeswijk & Koebrugge BVGoederenweg 211271 EH Huizen (035) - 5253910www.vreeswijkenkoebrugge.nlVreeswijk & Koebrugge

BOUWMAATSCHAPPIJ B.V.

Page 23: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

3 -sterren sponsors

21

Elke natie heeft haar ‘voetbal’, in Ierland heet het hurling, in de Verenigde Staten baseball, in

Pakistan hockey. Naast zo’n nationale sport heeft ook elk land zijn ‘klaverjas’. Wie het woorden-

boek opslaat om klaverjas te vertalen, merkt dat het niet gaat, het is een Nederlandse

hebbelijkheid die niet valt uit te leggen aan het buitenland. Toch ‘klaverjast’ men ook

daar, in Frankrijk heet het wellicht jeu- de-boule, in Griekenland triktrak,

maar ze doen het.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Tijden veranderen. Twitteren en gamen hebben onherroe-

pelijk aan populariteit gewonnen. Daarover kan geen mis-

verstand bestaan. Tradities zijn er tegenwoordig om overboord

gegooid te worden. Dat geldt kennelijk niet voor de traditionele

klaverjasavond bij de s.v. Huizen in de feestmaand. Het is de laat-

ste woensdagavond van 2010 en werkelijk mudvol in de kantine. On-

gewoon veel voertuigen vullen op deze decemberavond de door de

sneeuw en ijsresten onzichtbare parkeervakken. En dat allemaal om te

klaverjassen, dat ogenschijnlijk simpele en vriendelijke oer-Nederlandse

kaartspelletje. Is het eigenlijk wel zo’n vriendelijk spelletje? Als niet-

kaarter heb ik er natuurlijk niet echt kijk op maar toch al te vaak hoor

ik over misleidende trucs als seinen, kraken, duiken, onder-en overtroe-

ven, extra roem bijschrijven, kaarten afnemen en opzettelijk verzaken.

Van de gelukkigen die deze avond een stoeltje konden reserveren om

het enerverende spel te spelen is echter geen wanklank, laat staan

vals spel, te vernemen. Bij sommige andere klaverjasavonden wordt er

door tegenstanders regelmatig een hartaanval gesimuleerd om aan te

geven dat harten troef gespeeld moet worden. Ook werd er wel eens

geklaagd dat je beter met scheenbeschermers kon gaan klaverjassen

omdat de tegenpartij al trappend aangaf dat schoppen de voorkeur

genoot. Of omdat opponenten opzichtig naar buiten zaten te staren

om elkaar duidelijk te maken dat zij een rits ruiten in handen hadden.

Van dat alles bij de s.v. Huizen niets te merken, gezelligheid is troef!

In de keuken bevindt zich het kloppende hart van de klaverjasavond.

Als een ware rekenmeester houdt Jan Klein minutieus de standen bij. De

klaverjas bestaat uit drie speelronden. Tussen de rondes door haasten

de meeste kaarspelers zich naar de bar. Sommigen begeven zich naar

het buitenterras alwaar aan het geroezemoes te horen is dat een te-

vreden roker dikwijls geen onruststoker is. Het is bijna niet meer voor

te stellen dat enkele jaren terug dit evenement zich afspeelde onder

een dikke blauwe walm van sigaren en sigarettenrook.

Na de korte onderbreking schuiven de koppels aan voor de

heropende jacht op nel en pit. Een aangename stilte vervult het

clubhuis. Een stilte die slechts af en toe wordt onderbroken door ‘drie

bier en een borreltje’. Het kantinepersoneel is er maar weer druk mee

om alle bestellingen op tijd aan de tafels af te leveren. “Na twee ronden

begint er meestal een beetje verschil in het klassement af te tekenen”,

weet Jan Klein vanuit de keuken te melden. “In de derde ronde wordt

er doorgaans fanatiek gespeeld. Het gaat te ver om te stellen dat er

met het mes op tafel wordt gekaart, maar verliezen vind niemand leuk,

zelfs op deze feestelijke avond niet”. Na afloop merkt een ervaren kaar-

ter onder het genot van een gele schuimkraag op “dat meedoen net

zo belangrijk is als winnen. Tuurlijk erger je wel eens aan koppels die

voor iedere slag naar hun kaarten turen, of aan die echte broodkaar-

ters waar alleen winst telt. Maar wat geeft het, kijk om je heen, het is

toch een schitterende avond?” Kaarters die bij het klaverjassen buiten

de prijzen vallen vestigen hun hoop op de grootse loterij. De prijzen

zijn overigens beschikbaar gesteld door plaatselijke sponsors, waarvoor

hulde. Een keur aan prijzen, variërend van een verlaat kerstkonijn tot

een heus stoomstrijkijzer, vinden hun weg naar de blijde winnaars. Na

afloop bleef het nog lang onrustig op en rond De Wolfskamer waaraan

meteen de conclusie kan worden verbonden dat de activiteitencommis-

sie kan terug blikken op een perfecte jaarafsluiting.

Tekst: Jan Spilt

Veel animo Oudejaarsklaverjas

Page 24: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

22

tekst: Naud schiks

Voetbalvaders m/v

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Augustus.

De zomervakantie zit erop en zoonlief is rijp voor zijn

eerste serieuze stappen op het heilige gras van De Wolfs-

kamer. Na een voetbalstilte van een decennium, komt vader

ook weer voor het eerst van dichtbij in aanraking met het geliefde

spelletje. Zijn eigen Curriculum Vitae: Via de F12, E9 en A3 uiteindelijk

in het 6e van BVV ‘31. Een indrukwekkende carrière waar de gemid-

delde vader het toch mee zal moeten doen. En tja, er had wel meer in

gezeten, maaaaar….

Zoonlief staat aan het begin van zijn carrière en om de mate van ta-

lent vast te kunnen stellen worden de komende woensdagmiddagen

als snippermiddag opgegeven bij de baas. Met de andere vaders,

worden de eerste nieuwe Van Persies en Sneijders gescout. Za-

terdag is de belangrijke dag. Wekker op 7 uur. Eerst door het

gordijn gluren of regen geen spelbreker gaat worden. Zoonlief

ook maar wakker maken, zodat hij uitgeslapen aan zijn eerste heuse

wedstrijd kan beginnen. Onder het ontbijt worden de laatste advie-

zen meegegeven en wordt voor de 12e keer gecontroleerd of alles in de

voetbaltas zit.

Ruim op tijd (Jan van der Poel heeft nog maar net het hek open) betreden

vader en zoon het complex. Omdat de kantine nog maar net open is en

Roelie’s koffie nog pruttelt, eerst maar even naar de Wolvenarena. Want je

moet toch op zijn minst even het gras onder je voeten “voelen”.

Voetbalvader. Ondanks dat iedereen binnen s.v. Huizen weet wat er mee bedoeld wordt, komt

dit woord echter niet in de Dikke van Dale voor. Om een definitie te geven van een voetbalvader,

moet je echt even achter het oor krabben en de hersenen goed in beweging zetten. Dan nog is

het bijna onmogelijk om in een paar woorden gestalte te geven aan dit begrip. En dat terwijl

iedereen ze wel kent en ook meemaakt binnen de hekken van De Wolfskamer. Misschien bent u

er zelf wel een! De kans is erg groot want de eenvoudigste definitie is natuurlijk: Vader van een

voetballend kind. En hoewel het vaak de vaders zijn, zou dit ook zomaar over moe-

ders kunnen gaan. Vandaar M/V

Page 25: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 | 23

Inmiddels druppelen er meer teamleden binnen en heeft Roelie de eerste

10 liter “leut” klaar. Als Wolvenleidster Brenda de spelertjes bijeen roept

om te gaan omkleden, krijgt zoonlief de allerlaatste instructies mee, om

vooral ook opa en oma niet teleur te stellen. Want dat we een echte voet-

balfamilie zijn, blijkt wel uit het feit dat opa zijn carrière begon bij het

Amsterdamse “De Volewijckers” en het daar ook nog eens tot erelid heeft

geschopt! Als de talenten van de toekomst de mini arena betreden heb-

ben, draaien de handycams volop en klikken de Kodaks van alle kanten.

Na deze persvoorstelling kan het dan echt gebeuren; voetballen! Na-

dat de bal de eerste omwenteling gemaakt heeft, Geht’s los”. Een oor-

verdovend geschreeuw: Liiiiiiinks, naar vóóóóóren, teruuuuuug! Waar

in een later stadium van de voetbalcarrière dringend behoefte aan is,

ontbreekt het in deze fase in ieder geval niet: coaches! Iedere wolf heeft

minimaal één coach. Vaders lopen fanatiek van links naar rechts langs

de boarding en schreeuwen hun pupillen richting doel van de tegen-

stander. Een enkele moeder weet zich een plekje tussen de vaders te

bemachtigen. Andere moeders hebben het al gauw gezien en verplaat-

sen de gespreksstof naar de tuniekjes van Anna van Toor en de modieuze

laarsjes bij Han Landman. Nadat de scheids voor het eindsignaal geflo-

ten heeft, lopen de moegestreden vaders met rode hoofden van opwin-

ding richting kantine, om de rauw geschreeuwde kelen te smeren met

een gele rakker en de wedstrijd nog eens goed te analyseren.

5 Jaar later

Inmiddels is het koren van het kaf gescheiden en speelt zoonlief in de D2.

Nog niet helemaal klaar voor het grote werk (D1), maar na diverse keren

Dick Honing aangesproken te hebben, is nu eindelijk duidelijk gemaakt,

hoe talentvol zoonlief wel niet is en dat het onbegrijpelijk is dat zijn

kwaliteiten nog niet eerder opgemerkt zijn. En als je dan ziet wat er nu

in de D1 loopt, wordt het hoog tijd dat er eens andere mensen het selec-

tiebeleid gaan bepalen. En dat linkerbeen en de kracht in het schot, dat

oefenen we zelf wel, op zondagochtend, op de velden van SC AH. En die

snelheid, die komt vast wel als hij gaat groeien en langere benen krijgt!

Thuis is, onder het nuttigen van het avondeten, nog maar één onder-

werp waarover gesproken wordt: voetbal. De cijfers op het schoolrapport

zijn ondergeschikt aan die van het voetbalrapport dat rond de winter-

stop verschijnt. Want in de D-tjes komen mannen, gekleed in lange Adi-

das jassen, met meer dan gemiddelde interesse, de verrichtingen van de

talenten aanschouwen.

Door het over- enthousiasme van menig voetbalvader, wordt nog wel eens

een opa van de tegenpartij, puzzelend in een Sudoku, aangezien voor

een met notitieboekje getooide spion van Bert van Marwijk. Laat normaal

gesproken de communicatie nog wel eens te wensen over, binnen enkele

minuten is de gehele ouderlijke supportersschare op de hoogte van een

scout. De échte voetbalvader kan zijn overmatige nieuwsgierigheid ech-

ter niet bedwingen en gaat de conversatie aan met de talentenjager. Na

eerst een spervuur aan vragen over van welke club hij is en wie hij op de

korrel heeft, blijkt dat de scout er ineens onbedoeld een adviseur bij heeft.

“Ziet u die rechtsbuiten! Staat al volop in de belangstelling van diverse

clubs. Snel handelen is mijn advies! En dat rechtsbackie. Klein mannetje,

maar iedere lange slungel die het hart heeft hem te passeren moet het

bekopen met een elleboog! Dat wordt een hele echte, meneer. Jammer

dat hij

vandaag zijn dag niet heeft. Zou

ik zeker nog een keer voor terugkomen. En dan kunt u

mij altijd even aanschieten. Mijn naam is trouwens Albers en hier heeft

u mijn kaartje met 06 nummer. Als u van te voren even belt, weet u zeker

dat ik er ben.”

Zaterdagavond

Zoon, wist jij dat er vandaag een scout van FC Utrecht langs het veld

stond? En weet jij dat jij vandaag als een krant speelde? En weet jij dat

papa er alles aan heeft moeten doen om de beste man ervan te over-

tuigen dat je vandaag gewoon even een slechte dag had? Weet jij dat

je papa heeeeel verdrietig hebt gemaakt? Weet jij dat ik niet voor niets

iedere zondag ruzie met je moeder heb om met jou die extra training te

kunnen doen? Je hebt papa in de steek gelaten!

Putlucht

Als vader na het eten de voetbaltas uitpakt en de met zweetlucht door-

drenkte voetbalsokken in de wasmand kiepert, gaan zijn gedachten te-

rug naar zo’n 25 jaar geleden. Sommige dingen veranderen niet: De kille

tegels in de kleedkamers met de donker gebeitste banken. De ijzeren ha-

ken voor de kleding. Het gat in de deur, het resultaat van een onterechte

beslissing van de scheids. Een verweerde douchekop, waaruit het water sij-

pelt dat nooit echt warm is. En dan die putlucht, die smerige putlucht die

in ieder douchehok van een kleedkamer hangt, bij welke club je ook komt.

Waarschijnlijk wordt die veroorzaakt door de ontelbare voetbaldromen die

hier doorheen gespoeld zijn. Na die van de vader, nu ook die van de zoon.

Iedere overeenkomst in dit artikel of delen uit dit artikel, met bestaande

vaders of moeders, berust op puur toeval. Echter het herkennen van

delen uit dit artikel is geen toeval, maar berust op waarheid. Zoals ge-

bleken is, valt het niet mee om een voetbalvader in een paar zinnen neer

te zetten.

Gelukkig is bovenstaande meer de beleving van menigeen, hoewel een

enkeling best eens teveel doorslaat in zijn beleving.

Campagne

Elk weekend staan we langs de lijn: voetbalouders. Bent u er ook n? Dit is een kreet uit de campagne die de KNVB vorig jaar gestart is met

Pierre van Hooijdonk als boegbeeld. De campagne gaat verder met:

Als voetbalouder staat u achter uw zoon of dochter. Tijdens de wedstrijd

moedigt u het team van uw kind aan. En soms doet u wat voor het team

of de vereniging, bijvoorbeeld een keer rijden naar een uitwedstrijd. Of

u helpt een handje in de kantine of bij een toernooitje. Kleine moeite,

groot plezier! Want ook u kunt plezier en nieuwe vrienden maken op de

vereniging. Net als uw kind.

Heeft u totaal geen verstand van voetbal? Of spreekt u niet goed

Nederlands? Dat maakt niet uit. Iedere vader of moeder kan voetbalou-

der worden. Want elk kind verdient een ouder die vol trots achter hem

staat. Oók op het voetbalveld.

En zoals bovenstaand is verwoord, zou het ook altijd moeten zijn.

En zo ziet ook zoonlief het liefst zijn vader. En als er echt een talent in

hem of haar schuilt, dan komt dat, zeker bij s.v. Huizen, echt wel boven

drijven.

Want de belangrijkste voedingsbodem voor een (talentvol)voetballertje

is PLEZIER!!

Page 26: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

4 -sterren sponsors

Bij Bang & Olufsen is elk product dat wij creëren ontworpen om uw kijk- en klankervaring te verhogen, zonder dat het zich opdringt in uw omgeving. De BeoVision 10 vormt hierop geen uitzondering. Hij is de platste flatscreen-televisie die wij ooit gecreëerd hebben, ontworpen om aan de wand te hangen en discreet in uw decor op te gaan. Deze flatscreen is nu beschikbaar in de afmetingen 40" en 46". Om dit doel te verwezenlijken, hebben wij het op zichzelf al slanke frame nog verder verfijnd met het gebruik van reflecterende oppervlakken en hoeken, zodat het nog slanker oogt dan het in werkelijkheid al is: bijna onzichtbaar wanneer u het van opzij bekijkt. Ook hebben wij de grenzen van de hoogglanzende afwerking verlegd door middel van een ‘spiegeleffect’. Tel daarbij dan nog de

op maat gemaakte audio-innovaties aan de binnenkant op, waaronder een geïntegreerde digitale surround-soundmodule, die klank verschaffen die men allesbehalve plat kan noemen. Op die wijze krijgt u nog meer dan een spitstechnologische High-Definition-televisie met onovertroffen technische prestaties. Met alleen maar een technologisch geavanceerde flatscreen-televisie namen wij geen genoegen. De BeoVision 10 is zo’n mooi product dat u hem met trots aan de wand zult hangen, tussen al uw andere kunstwerken.

Bang & Olufsen Rob Schipper Het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1 NAARDEN Tel. 035-6947763

Bang & Olufsen Rob Schipper Havenstraat 17 HUIZEN Tel. 035-5253631

Bij Bang & Olufsen is elk product dat wij creëren ontworpen om uw kijk- en klankervaring te verhogen, zonder dat het zich opdringt in uw omgeving. De BeoVision 10 vormt hierop geen uitzondering. Hij is de platste flatscreen-televisie die wij ooit gecreëerd hebben, ontworpen om aan de wand te hangen en discreet in uw decor op te gaan. Deze flatscreen is nu beschikbaar in de afmetingen 40" en 46". Om dit doel te verwezenlijken, hebben wij het op zichzelf al slanke frame nog verder verfijnd met het gebruik van reflecterende oppervlakken en hoeken, zodat het nog slanker oogt dan het in werkelijkheid al is: bijna onzichtbaar wanneer u het van opzij bekijkt. Ook hebben wij de grenzen van de hoogglanzende afwerking verlegd door middel van een ‘spiegeleffect’. Tel daarbij dan nog de

op maat gemaakte audio-innovaties aan de binnenkant op, waaronder een geïntegreerde digitale surround-soundmodule, die klank verschaffen die men allesbehalve plat kan noemen. Op die wijze krijgt u nog meer dan een spitstechnologische High-Definition-televisie met onovertroffen technische prestaties. Met alleen maar een technologisch geavanceerde flatscreen-televisie namen wij geen genoegen. De BeoVision 10 is zo’n mooi product dat u hem met trots aan de wand zult hangen, tussen al uw andere kunstwerken.

Bang & Olufsen Rob Schipper Het Arsenaal, Kooltjesbuurt 1 NAARDEN Tel. 035-6947763

Bang & Olufsen Rob Schipper Havenstraat 17 HUIZEN Tel. 035-5253631

Page 27: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

4 -sterren sponsors

Onmisbaar, dat zijn de spelers die wekelijks op

het veld staan om een zo goed mogelijk resul-

taat neer te zetten. Onmisbaar, dat zijn ook de

grensrechters, scheidsrechters en elftalleiders.

Regelmatig worden zij benadeeld en toch zijn

zij degenen die alles wekelijks in goede banen

leiden, zodat iedereen zijn favoriete sport kan

beoefenen. Dit keer in uw clubblad aandacht

voor een man die volgens eigen zeggen geen

verstand van voetbal heeft en toch al jaren

actief is als leider of grensrechter. Zijn naam:

Karel Boor.

Momenteel is Karel grensrechter bij het 3e elftal. Het elftal waar beide

zoons Sjoerd (25) en Frank (21) in spelen. Grensrechter? “Nee, dat ben

ik niet. Ik ben grensgeval, grensrechter klinkt veel te serieus. Maar als

grensgeval heb ik het erg naar mijn zin. Je komt nog eens ergens en je

spreekt nog eens iemand.” “En je blijft in beweging”, voegt zijn vrouw

Trudy er aan toe.

“Zelf heb ik nooit gevoetbald, althans niet op het veld. Wel heb ik een

jaar of vijf bij zvv Madjoe in de zaal gevoetbald. Ik was geen echte voet-

baller, het werk als vrijwillige brandweer sprak mij meer aan, daarom

ben ik ook gestopt met zaalvoetballen. Als kind kwam ik wel bij Huizen

kijken met mijn maat Henk Visser. Ik weet nog goed dat er in die tijd

ook betaald moest worden voor een tribuneplaats. Gingen we de eerste

helft staan en dan de tweede helft op de tribune zitten. Terugkijkend op

mijn eerste ervaring als grensgeval was dat in de zaal. Een wedstrijd

in De Bun die vanaf het eerste fluitsignaal al niet vlekkeloos verliep. Ik

vlagde voor buitenspel. Scheidsrechter Klaas Bor was het daar niet mee

eens, want in de zaal kun je niet voor buitenspel vlaggen. Er waren hier

en daar wat opstootjes, waardoor de luidruchtige toeschouwers op de

tribune vriendelijk werden verzocht om de tribune te verlaten en plaats

te nemen in het restaurant. Het restaurant had een open uitzicht over

de sporthal, waardoor er nog steeds geluidsoverlast was. Dit leidde uit-

eindelijk tot een gestaakte wedstrijd”, zo weet Karel zich moeiteloos te

herinneren.

In het dagelijkse leven heeft Karel samen met zijn twee broers zijn een

loodgieterbedrijf. Een bedrijf dat door zijn vader in 1930 werd opge-

richt. Doordat er op zaterdag gewerkt moest worden was het vooral

Trudy die langs de lijn hun zoons stond aan te moedigen. Tot zo’n tien

jaar geleden toen Karel niet meer op zaterdag hoefde te werken en bij

het elftal van Sjoerd leider werd. “Zowel met Sjoerd als Frank ging ik wel

mee naar de wedstrijden en vlagde ik af en toe. En dat is leuk, want je

beleeft van alles. Zo kreeg Frank tijdens zijn eerste toernooi in Nijverdal

een bal tegen zijn neus. Bril gebroken. Vervolgens naar de opticien,

zodat hij de laatste wedstrijdjes nog kon keepen. Op dat moment min-

der leuk, maar toen ik een paar maanden geleden door Nijverdal reed

was het een leuke herinnering”. Na een aantal jaar toeschouwer te zijn

geweest werd Karel leider bij de A2. Het leiderschap werd gecombineerd

met het schrijven van wedstrijdverslagen. Deze verslagen werden uiter-

aard met een dosis humor geschreven.

Humor, daar houdt Karel wel van en dan vooral Engelse humor. Laurel

en Hardy zijn nog altijd zijn idolen. De serie zwart/wit video’s is dan ook

compleet. In het huis vind je deze twee mannen op verschillende plek-

ken terug. Mede door de Engelse humor mag Karel graag zijn vakantie

doorbrengen in Groot-Brittannië. Van Sinterklaas kreeg Karel wel een

heel speciaal cadeau; een vlag van ongeveer 1½ meter lang. Die krijg

je niet zomaar, de aanleiding dateert van een aantal jaren geleden. “Ik

kan er niet zo goed tegen als de grensrechter genegeerd wordt door de

scheidsrechter. Zo fungeerde ik eens in Maarssen als grensgeval maar

wat ik ook deed; de scheidsrechter negeerde me in alle opzichten. Tot-

dat ik de cornervlag pakte om daar mee te zwaaien. Toen zag hij me

wel…. Als ik genegeerd word door de scheids wil ik nog wel eens op een

stoel of hek gaan staan of mijn vlag neerleggen. Dat wordt niet altijd

gewaardeerd en zo is het zijn eigen leven gaan leiden waardoor je van

Sint een grote vlag krijgt”.

Ondanks dat Karel herhaaldelijk beweert geen verstand van voetbal

te hebben gaat hij af en toe wel een wedstrijd bij het eerste elftal

bekijken.”Het is mooi dat er weer een paar jongens uit eigen jeugdop-

leiding in het eerste spelen. We hebben in mijn ogen toch een aardige

jeugdopleiding en het is dan toch jammer als er weinig doorstroomt.

Bij Ajax zie je een gelijkenis. De jeugdopleiding van Ajax schijnt één van

de beste van de wereld te zijn en kost tevens miljoenen. Als je ziet wat

er aan doorstroming is, is dat relatief weinig. Gelukkig zie je daar bij

Huizen weer verandering in komen. Het moet intentie zijn om met je

eigen jeugd topklasse te spelen. Neem een voorbeeld aan Genemuiden.

Die spelen topklasse en hebben maximaal vijf spelers van buitenaf in

hun eerste elftal lopen”. Naast vrijwilliger is Karel ook bordsponsor. “Niet

alleen bij s.v. Huizen. Ook bij de buren, maar die zullen toch altijd on-

deraan eindigen. De letter Z van Zuidvogels is de laatste letter in het

alfabet. Door mijn neefje zijn we ook bordsponsor bij AH geworden”.

Kortom, Jak Boor & Zn Loodgieters en Electro is in de Huizer voetbalwe-

reld goed vertegenwoordigd.

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 | 25

Karel Boor

Tekst: ingrid honing

onmisbaar

Page 28: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

26

Hennie Roukens doet zijn verhaal aan de tafel in zijn zorgappartement.

Buiten dwarrelt de sneeuw naar beneden, de winter is er vroeg bij deze

keer. In de hal van het fraaie zorgcomplex valt meteen de wand met

de tekst ‘wie van zijn herinneringen kan genieten leeft tweemaal ‘op.

Een tekst op het lijf geschreven van Hennie Roukens (80) die menig

voetstap heeft staan op De Wolfskamer bij zijn s.v. Huizen. Nog altijd

bezoekt Roukens met zijn scootmobiel de thuiswedstrijden van het eer-

ste elftal en ook doordeweeks, wanneer het weer het toelaat, brengt hij

vrijwel elke dag een bezoekje aan het sportpark. Met

hartstocht vertelt Roukens over zijn leven bij

die ene club; zijn s.v. Huizen. Sportmas-

seur, jeugdtrainer, bestuurslid, elftal-

leider, kantinebeheerder en coach van

het dames elftal. Niets was Roukens

teveel. Reden voor het toenmalige be-

stuur en de leden om Hennie Roukens

te benoemen tot lid van verdienste

en later tot erelid van de s.v. Huizen.

Zijn hart mag dan wat gebreken

vertonen, dat er in de man een

geel-groen hart klopt is meer dan

duidelijk.

Kanjer

“Gezien mijn leeftijd is 40 jaar lidmaatschap van de vereniging niet

veel. Dat hadden er minstens twintig meer kunnen zijn maar zelf

heb ik nooit gevoetbald. In mijn jeugd had de watersport mijn pas-

sie. Als dertien jarige jongen voer ik al mee op een Huizer botter en

later zeilde ik wekelijks wedstrijden op de Loosdrechtse Plassen. Pas

in 1970 meldde ik me aan als lid bij de s.v. Huizen. In mijn militaire

diensttijd werkte ik in een hospitaal waar mijn interesse werd gewekt

voor sportmasseur. Na het behalen van diverse diploma’s werd ik via

de toenmalige s.v. Huizen voorzitter Lammert van der Sleet, in mijn

dagelijks leven mijn chef bij de Philips, geïntroduceerd bij de vereni-

ging. Behalve dat ik medisch verzorger voor het eerste elftal was kon

de hele vereniging bij mij terecht, daar werd in die tijd dankbaar

gebruik van gemaakt. In mijn loopbaan als verzorger heb ik, geloof

ik, wel twintig trainers meegemaakt. Henk Buskermolen was voor mij

de allergrootste. Die man was in begin jaren zeventig van de vorige

eeuw zijn tijd in meerdere opzichten vooruit. Wat een kanjer! Met Nico

van Miltenburg heb ik ook altijd prettig gewerkt, iets wat zeker ook

gold voor Bert Wouterse. Een trainer die vijf jaar bij onze club werkte.

Kom daar nu eens om! Uitgesproken hoogtepunt was het behalen van

het landskampioenschap in 1974 en de daar uit voortvloeiende reis

naar Parijs. We zaten ergens in Parijs in een obscuur hotelletje van

waaruit we de toeristische hoogtepunten van de lichtstad bezochten.

Ook speelden we nog een wedstrijd tegen de Franse amateurkam-

pioen die met 6-2 gewonnen werd. De laatste dag van de trip

speelden we de return maar die wedstrijd ging

verloren. Die Fransen hadden ons eerst cham-

pagne voorgezet zodat van voetballen

weinig meer terecht kwam.”

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

De vergeten jubilaris : hennie Roukens tekst: Jan Spilt

“Club is een anker in mijn leven”Hennie Roukens was op zijn zacht gezegd ‘not amused’ toen hij november vorig jaar het clubblad on-der ogen kreeg. Niet dat hij het blad met de nieuwe lay out er op achteruit vond gegaan, integendeel zelfs. Nee, het deed hem pijn dat zijn naam niet vermeld stond bij het overzicht van de jubilarissen. Hij was immers toch ook 40 jaar lid van die prachtige vereniging? Een fout van uw hoofdredacteur was er de oorzaak van dat Hennie Roukens niet stond vermeld. Nogmaals excuses hiervoor. Niet veel leden van onze vereniging hebben de titel lid van verdienste én erelid. Hennie Roukens wel, iets wat het nog pijnlijker maakte hem niet te vermelden.

Page 29: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

‘Uitgesproken hoogtepunt was het behalen van het landskampioenschap in 1974’

Saamhorigheid

“In 1990 legde ik mijn werkzaamheden als medisch verzorger

neer om verder te gaan als kantine beheerder. De helaas veel te vroeg

overleden Jaap Brands en Piet Doorn stopten na vele jaren trouwe

dienst waarna ik deze taak overnam. Drie jaar heb ik dat mogen doen

en ook dat was een prachtige tijd. Wat ik deed bij de club, deed ik met

plezier. We hadden een leuke ploeg achter de bar, vooral op zaterdag-

avond was het vaak heel gezellig. Terwijl ik het geld aan het tellen was

dronk de ploeg een borreltje. Er was een grote saamhorigheid, iets wat

nu helaas minder is bij de vereniging. In de periode als kantinebeheer-

der deed je toen nog elke vrijdagmiddag zelf de inkopen bij de Hocras.

Ik had in die tijd een leidinggevende functie bij Philips en die maakten

er niet zo’n probleem van als je wat werk moest doen voor de club.

Dat kon toen allemaal nog. Als bestuurslid beheerde ik de portefeuille

onderhoud van gebouwen en terrein. Zes jaar maakte ik deel uit van

het hoofdbestuur samen met o.a. Henk de Lange, Rinus van Wessel,

Piet Klein, Paul Kos en Paul van der Poel. Gezondheidsproblemen waren

er de oorzaak dat ik mijn bestuursfunctie neer moest leggen. Helaas,

want ook dat vond ik een mooie periode bij de club. Vooral in de zo-

merperiode was er veel werk te verrichten. Kijk, nu gaat het sproeien

met een grote haspel die zichzelf voorttrekt, maar toen was het avond

aan avond slepen met grote stalen buizen. Dat viel niet altijd mee.

Het reguliere onderhoud aan de accommodatie was mooi om te doen.

Een prachtig stel mensen stond altijd paraat om allerlei onderhoud te

verrichtten. In 1991 werd ik door het toenmalige bestuur en de leden

benoemt tot erelid. Een titel waar ik tot op de dag van vandaag hart-

stikke trots op ben. Ik heb heel veel aan de club te danken”

Plezier

“ In het zorgcentrum waar ik nu woon heb ik

het reuze naar de zin. Niks moet, alles mag.

Op de televisie kan ik via Eredivisie Live al het

voetbal volgen. s’Avonds ga ik lekker eten in het

restaurant. Dan spreek je nog wat mensen en

het is vaak gezellig. Mijn oude trainingsmaat

Henk Loosman woont ook hier. Samen trainden

we in een grijs verleden de jeugdvoetballers op

woensdagmiddag. Ik trainde, zoals ik ze noem-

de, de jeugd zonder toekomst, en Henk nam de spelers die wat meer in

hun mars onder zijn hoede. Plezier maken met de jongens was voor mij

het belangrijkste. Plezier is voor mij de basis van goed presteren. Dat

plezier zie ik bij het huidige eerste elftal niet direct terug. Het gaat al-

lemaal wat verkrampt en dat heeft natuurlijk ook te maken met de wat

tegenvallende prestaties. Nu we weer in de hoofdklasse spelen moeten

we er als vereniging wel alles aan doen om op dat niveau te blijven.

De topklasse is voor ons te hoog gegrepen maar een terugkeer naar de

eerste klasse en dan weer spelen tegen Zuidvogels, dat zie ik niet zitten.

Toch ben ik er bang voor. Niet dat ik iets tegen de Zuidvogels heb, maar

laten die maar een treetje lager voetballen als wij. Ik zou het heel erg

vinden als we weer degraderen. Nu komen we op de regionale TV en

staan we in de aandacht van de overige media. Dat zou dan allemaal

minder worden, maar gelukkig is het nog niet zo ver en heb ik hoop

dat het allemaal goed komt. Maar helemaal gerust ben ik er niet op.”

‘Plezier is voor mij de basis van goed presteren’De nieuwe tribune ziet er prachtig uit. Een aanwinst voor onze accom-

modatie, dat zeker. Een nadeel is alleen dat de tribune wat ver af ligt

van de kantine. Ik ben bang dat veel mensen in de rust niet de moeite

nemen om naar de kantine te lopen. Dat scheelt dan weer omzet in de

kantine en dat is altijd jammer.

De vergeten jubilaris : hennie Roukens tekst: Jan Spilt

“Club is een anker in mijn leven”

Amateur-kampioen van Nederland 1974Staand v.l.n.r.: Harmen Slokker ✝ (grensrechter), Theo Kos ✝ (elftalleider), Hennie Roukens (verzorger/masseur), Appie Bout, Izaak Zwart, Jan Kleine, Jacob van Leeuwen, Piet Schipper,

Wout van Slooten, Nico Molenaar, Bert Visser en Henk Buskermolen (trainer). Zittend: Bert Gooyer, Hennie Huussen, Piet Honing, Rob de Groot, Henk van Metelen, Leo Klein en Dick Kruimer.

27

Page 30: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

hoofd jeugdsponsor

MSL ADV SV HUIZEN WT.indd 1 10-06-10 17:19

Page 31: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

hoofd jeugdsponsor

Huizen heeft de afgelopen decennia vele onvergete-

lijke wedstrijden gespeeld. Het clubblad kijkt dit sei-

zoen samen met een aantal betrokkenen terug op

een paar van die duels. Voor het tweede verhaal uit

de voetbalhistorie van onze club gaan we terug naar

de jaren tachtig. Een jaar na de allereerste degra-

datie van Huizen eindigt het elftal van trainer Bert

Wouterse in de tweede klasse op een glansrijke eer-

ste plaats. Op Hemelvaartsdag 1982 wordt het kam-

pioenschap behaald

in een regenachtig

Wilnis. Doelpunten-

maker Dick Honing

blikt terug.

“De degradatie was bij Hui-

zen hard aangekomen. Een

van de redenen dat we het

niet gered hadden, was vol-

gens trainer Bert Wouterse

het vertrek van Leo Ruiters

naar Telstar. Met Leo hadden

we volgens hem gewoon volop

meegedaan en waren we niet

gedegradeerd. Maar voor het

eerst in de historie van de club speelden we niet meer op het hoogste ni-

veau. Na een seizoen bij Telstar kwam Ruiters weer terug bij Huizen en dat

scheelde een hoop want hij maakte gelijk 23 doelpunten.

Huizen begon het seizoen goed. Pas in de tiende wedstrijd kreeg de ploeg

zijn eerste doelpunt tegen. Dat was best uniek. En het was zeker geen mak-

kelijk poule met clubs als Marken, Geinoord en FC Lisse. We hadden best

een goed, geroutineerd elftal. Johan van den Brink was een grandioze kee-

per, helemaal dat seizoen. Hij pakte alles. Centraal achterin stonden Piet

Honing en Jan Kleine. Dankzij hen kregen we bijna geen tegengoals. Ook

het middenveld was goed. Rob de Groot was een hele mooie voetballer en

Rob Hesta ging altijd voorop in de strijd en scoorde dertien doelpunten.

En voorin stond dan Leo Ruiters die er dus meer dan twintig in schoot. We

eindigden met een doelsaldo van 50 goals voor en slechts 9 tegen.

In het begin van het seizoen was ik er nog niet vaak bij en speelde ik in het

tweede. Bijna het hele jaar koos Wouterse voor een 4-3-3-systeem. Op een

gegeven moment haalde hij linkerspits Hans Lankreijer eruit en koos voor

een 4-4-2-systeem met een extra middenvelder. Zo speelde ik aan het einde

van het seizoen alles mee. Met nog drie wedstrijden te spelen konden we

kampioen worden. Het was een wonder dat de kampioenswedstrijd tegen

CSW doorging. Normaal gesproken werd het snel afgelast in Wilnis, maar

deze keer dus niet. Tijdens de wedstrijd heeft het voor mijn gevoel van het

begin tot aan het eind geregend. Halverwege de eerste helft kreeg ik een

steekbal van Rob de Groot. Ik weet nog wel dat het honderd procent zeker

geen buitenspel was. Ik glipte er net tussendoor en half glijdend kon ik de

bal nog onder de keeper doorschuiven. Het was groot feest. Ik lag nog plat

op mijn rug toen ik alle spelers om mij kreeg. Zo veel goals scoorde ik niet,

dus het was wel heel mooi dat ik juist in die wedstrijd een doelpunt maakte.

In de tweede helft werd Reinaldo de Groot gewisseld en dat was heel heftig

voor hem. De supporters waren het niet eens met de wissel en lieten dat

horen ook. De journalist van de Gooi & Eemlander schreef: ‘Inderdaad een

vreemde wissel daar de jonge spits tot dan toe de gevaarlijkste pion was

geweest.’. Maar de trainer was zeker van zijn gelijk. Ik heb Reinaldo nog

even in de kantine gezien maar vervolgens is hij bij Huizen vertrokken en ik

heb nooit meer wat van hem gehoord.

Aan het einde van de wedstrijd maakten Rob Hesta en natuurlijk Leo Ruiters

nog een doelpunt en wonnen we met 0-3. Uiteindelijk werd ik nog gewisseld

voor Jan van Tuyl. Ik realiseer me nu pas dat we maar twee reservespelers

hadden. Tijdens die wedstrijd zaten Jan van Tuyl en Hans Lankreijer op de

bank met reservekeeper Albert Hadders. Als je dan vergelijkt dat ze nu met

zeven of acht man op de bank zitten... Bij het eindsignaal regende het voor

mijn gevoel nog harder. Het was chaos op het veld. Supporters namen de

spelers op de schouders, maar door het slechte weer waren we toch snel in

de kleedkamer. Toch moesten we weer naar buiten want er moest nog een

kampioensfoto gemaakt worden. Dat vond niet iedereen even leuk want

sommigen hadden hun shirt al uitgetrokken. Ze moesten die natte zooi dus

gewoon weer aantrekken.

Op de terugweg zat de bus vol. Er waren ook gewoon supporters bij; dat

kon nog allemaal in die tijd. Maar het was nog steeds slecht weer en Hemel-

vaartsdag dus dat wij met de bus toeterend door Huizen hebben gereden,

is vast niet door heel veel mensen opgemerkt. Bij de kantine was het wel

wat feestelijker. Wij waren heel blij, maar de mensen van het bestuur waren

vooral opgelucht dat we weer terug waren gekeerd op het hoogste niveau.

Wat me wel bij is gebleven is dat Hans Lankreijer zat te huilen in de kan-

tine. Zo teleurgesteld was hij dat hij niet meer in de plannen van Wouterse

voorkwam en dus ook niet meer in de basis had gestaan tijdens de kampi-

oenswedstrijd. Ook hij is, net als Reinaldo de Groot, uiteindelijk weggegaan.

Uiteindelijk hebben we er als spelers nog een feestje van gemaakt. Als ik nu

terugkijk is het kampioenschap van 1982 toch één van de hoogtepunten

van mijn carrière geweest. “

CSW - HUIZEN 0-3 (0-1)2 0 m e i 1 9 8 2

■ Dick Honing anno 2011

■ Kampioenselftal 1982: Staand vlnr: Bert Flierman (verzorger), Bert Wouterse (trainer), Peter Kos, Jan van Tuyl, Jan Kleine, Clemens Snoek, Piet Honing, Leo Ruiters, Rob de Groot, Albert Hadders, Pim Rebel(materiaal verzorger) en Harmen Slokker ✝ (grensrechter). Zittend vlnr: Dirk Bunschoten (elftalleider), Edwin Wortel (supporter), Johan van den Brink✝, Johan van den Born, Rob Hesta, Reinaldo de Groot, Dick Honing en Hans Lankreijer.

Tekst: robin belder

die ene wedstrijd......

C.S.W. - Huizen 0-3 (0-1). 25. Honing 0-1, 75. Hesta 0-2, 82. Ruiters 0-3. 29

Page 32: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Dit tweede overzicht van het seizoen schrijf ik als er buiten een flinke sneeuwlaag ligt en de wedstrijden van zaterdag 27 november jl. achteraf de laatste van het jaar 2010 bleken. De balans kan nu opgemaakt worden van de tussenstanden voor veel juniorenteams en de ‘bijna’ eindstanden voor alle najaarscompetities. Opmer-kelijk is het dat er op 15 januari 2011 nog een inhaalprogramma van de najaarscompetitie is gepland. Gezien de winterse perikelen ligt een Elfstedentocht meer in het verschiet vandaar dat dit overzicht wat korter is dan normaal.

De KNVB heeft inmiddels wel de nieuwe indelingen voor de voorjaarscompetities gemaakt. Deze competitie begint op 22 januari 2011. Voor deze competitie hebben we drie extra F-pupillen teams kunnen inschrijven die de Wolven dus gaan verlaten. Dat is een team meer ten opzichte van vorig seizoen. Hieronder het overzicht tot en met de wedstrijden van 18 december jl.

ƒ-junioren:A-1: Helaas werd de topper tegen Hollandia A-1 verloren maar de

achterstand op deze ploeg die nu aan de leiding gaat in de 4e

divisie bedraagt slechts drie punten. Nog volop kansen op een

kampioenschap maar de gewonnen eerste periodetitel is ook

nog altijd een achterdeurtje naar promotie.

A-2: Dit team zakte naar de 4e plaats op de ranglijst, zonder zelf te

spelen sinds 13 november!

A-4: De A-4 maakte een sprongetje van de 10e naar de 7e plaats.

B-junioren:B-1: Het gaat goed met dit team, zij staan in de kopgroep maar

moeten twee inhaalwedstrijden winnen om echt mee te kunnen

doen om de eerste plaats.

B-2 t/m B-6:

Vooral middenmootposities voor deze teams. Slechts de B-3 bleef

puntloos en zal in de voorjaarscompetitie een klasse lager gaan

spelen.

C-junioren:C-1: De C-1 is begonnen met punten halen en dat biedt perspectief

voor de 2e seizoenshelft. De laatste twee wedstrijden leverden

vier punten op tegen ploegen die hoger op de ranglijst staan.

C-2 t/m C-5:

Slechts de C-5 zal iets lager gaan spelen omdat zij op de 10e

plaats eindigden. De C-2 werd achtste in de 2e klasse en zowel de

C-3 als de C-4 werd vierde in hun 3e klasse.

D-pupillen: D-1: Als pupillenteam spelen zij een ‘hele’ competitie net als de E-1

trouwens. De D-1 speelt in een 1e klasse. Samen met NVC D-1

voert dit team de ranglijst aan, met Hercules D-1 in de achter-

volging op twee punten achterstand.

D-2 t/m D-7:

Twee(!) najaarskampioenen in de D-categorie, zowel de D-5 als

de D-7 heeft alle wedstrijden gewonnen en zullen na de win-

terstop op een hoger niveau uit komen. De D-2 werd zesde in

de 2e klasse, D-3 vijfde ook in een 2e klasse, D-4 werd vierde in

een 3e klasse en de D-6 werd derde in een 4e klasse. Deze teams

blijven ongeveer op hetzelfde niveau spelen.

MD-1: Op 20 november van het vorige kalenderjaar werd de eerste over-

winning van het seizoen geboekt en dat leverde een voorlaatste

plaats op in de 1e klasse voor zeven-tallen.

e-pupillen:E-1: Dit team doet het uitstekend in de hoofdklasse. Zij staan derde

op drie punten achterstand van de verrassende koploper Zuid-

vogels E-1.

E-2: Zij eindigen in de top 3 van een 2e klasse en promoveren daar-

door na de winterstop naar een 1e klasse.

E-3: Dit team staat derde maar heeft de minste verliespunten in hun

2e klasse, door de vreemde planning van wedstrijden door de

KNVB zullen zij géén kampioen kunnen worden. Ze gaan wel

hoger spelen na de winterstop.

E-4 t/m E-10:

Hier zijn de uitschieters naar boven de E-5 en de E-7, zij gaan het

na de winterstop misschien wat moeilijker krijgen. De andere

teams eindigden allemaal in het onderste deel van de ranglijst.

F-pupillen:F-1: De F-1 heeft het moeilijk gehad in de sterke 1e klasse, vooral de

teams van “grote” verenigingen uit Almere waren te sterk. Daar-

door ‘degradeert’ de F-1 naar de 2e klasse maar zal wel meer

aan overwinningen kunnen denken.

F-2 t/m F-8:

Eigenlijk allemaal leuk meegedaan in hun klassen, slechts de

F-4 kwam pas aan overwinningen toe nadat ze iets lager waren

ingedeeld. De teams eindigden allemaal tussen de 4e en de 8e plaats.

30 | sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

samenstelling: Dick honing

Hoe vergaat het de jeugd van s.v. Huizen in 2010/2011?

Page 33: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

Ergens voor de tweede wereldoorlog vertrok Gerrit Visser naar de VS om daar zijn voetbalgeluk te beproeven. Hij is daar gebleven en voor zover bekend was hij de eerste Ne-derlandse betaald voetballer. Dan is er ook nog het vreem-de verhaal van vliegende keep Gerrit Keizer. Hij zou voor twee clubs tegelijk gespeeld hebben: bij Ajax als amateur en betaald voor Arsenal. De meest bekende is Bep Bakhuys. Al in de tijd dat hij voor VVV speelde “kreeg” hij een siga-renzaak van de club. Toen Metz hem een contract van 600 gulden per maand aanbood was hij de eerste die offici-eel verkaste. Hij werd uitgespuugd door de KNVB en dat weerhield tijdelijk een aantal spelers ervan zijn voorbeeld te volgen. Na de tweede wereldoorlog was het hek van de dam. Velen trokken naar het buitenland voor het grote geld, met als gevolg dat het Nederlands Elftal nog slechts bestond uit een aantal amateurs, dat het niet kon bolwer-ken tegen de grote voetballanden.

De kentering voor het betaald voetbal kwam in 1953 toen een elftal van

in het buitenland spelende Nederlanders een benefietwedstrijd speelde

tegen Frankrijk voor de slachtoffers van de watersnoodramp. Een groot

succes en het betaald voetbal was niet meer te stoppen. In 1954 werd de

Nederlandse Beroeps Voetbalbond opgericht. Daar maakten tien clubs

deel van uit. De KNVB ging uiteindelijk overstag en fuseerde met deze

“wilde” bond. Betaald voetbal was een feit.

Midden zestiger jaren waren er drie divisies, waarvan de laagste zelfs nog

een A- en B-poule kende….. In Hilversum had men zelfs twee profclubs:

FC Hilversum en HVV ’t Gooi (nu sc ’t Gooi). Begin jaren zeventig zaten

veel clubs met hoge schulden en hadden eigenlijk geen bestaansrecht. De

boel werd grondig gesaneerd: de tweede divisie en veel clubs verdwenen

of gingen als amateurclub verder. Daarmee werd de boel er op het oog

gezonder op…..

Bij veel amateurclubs werd nogal wat “onder de tafel doorgeschoven”

De clubs in de eerste divisie moesten daar weer bovenuit. Voor veel clubs

betekende dat een faillissement. Er wordt geen betaald voetbal meer ge-

speeld op de Wageningse Berg en ook Zeeland doet het zonder betaald

voetbal sinds FC Vlissingen in 1992 verdween. Betalen bij de amateurs is

inmiddels wijd verbreid en ook daar gaan clubs aan onderdoor. Zelfs in

de eredivisie staan de clubs er slecht voor. Alleen FC Twente doet het goed.

In de eerste divisie degradeer je als je gezond bent (FC Oss), anderen gin-

gen met strafpunten de competitie weer in. Het laatste slachtoffer van een

faillissement was het in 1889(!) opgerichte FC Haarlem.

En de amateurclubs blijven maar dokken! Ook daar vallen slachtoffers.

Ook onze mooie club heeft al eens op het randje gebalanceerd. Goede

voornemens ten spijt blijft geld een rol spelen. Het laatste gerucht wil dat

de club weer mensen terughaalt die in het verleden niet zo goed de vinger

op de knip hielden. Ik hoop echter dat ze daar van geleerd hebben. Wat

mij betreft voetbal je ergens omdat je de club mooi vindt of omdat je er

plezier hebt. Ik hoop dat die aspecten weer wat meer op de voorgrond

komen. We hebben onze lessen geleerd toch?

TAM TAM

Column Uitgesproken

Geld maakt meer kapot dan je lief is…

wolven: Uit deze categorie worden dit seizoen dus maar liefst 3 F-pupillenteams

samengesteld. Zij zullen dus als F-9, F-10 en F-11 aan de ‘echte’ competi-

tie mee gaan doen na de winterstop. Elders in dit clubblad vindt u nog

iets meer info over de Wolven.

wiNTeRSTOP : De officiële winterstop zou dus eigenlijk tot 22 januari 2011 duren, maar

door de vele afgelastingen zijn we ijs en weder dienende weer van start

gegaan op 15 januari 2011. Omdat de wedstrijden van 15 januari a.s.

nog meetellen voor de eindstanden van de najaarscompetitie kunnen ui-

teraard veel teams nog wat plaatsen stijgen of dalen. Maar dat zal géén

extra kampioenen op kunnen leveren. Of er moet nog meer ingehaald

gaan worden…..

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

samenstelling: Dick honing

Hoe vergaat het de jeugd van s.v. Huizen in 2010/2011?

31

Page 34: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

co-sponsors

| sv Huizen clubblƒd 2010 - 2011 |

Naam: Jeroen Spies.Woonplaats: Veenendaal.Geboren: Op 29 oktober 1984 te Rhenen. Opleiding en beroep: Havo aan het Christelijk Lyceum te Veenendaal en HEAO op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Werkzaam bij BVVA Accoun-tants & Belastingadviseurs te Amersfoort als accountant. Hiervoor gewerkt bij HZW Accountants & Belastingadviseurs te Veenendaal.Partner: Ik woon samen met Miranda in Veenendaal. Wij zijn niet getrouwd en hebben (nog) geen kinderen. Dat zijn dingen voor de toekomst!Functie bij de s.v. Huizen: Trainer/coach van s.v. Huizen A1 sinds het huidige seizoen.Favoriete muziek: Wat muziek betreft houd ik vrijwel van alle soorten, met uitzondering van Hard Rock en Metal-achtige liedjes. Mijn favoriete muzikant is zonder twijfel Michael Jackson. Ik kan urenlang naar zijn muziek luisteren en eigenlijk zijn bijna al zijn nummers uniek en mooi. Zijn mooiste? Ik weet het echt niet, het zijn er echt te veel om op te noemen!Favoriete tv programma: Aangezien ik weinig thuis ben is het voor mij niet al-tijd mogelijk om een bepaalde tv serie te volgen of überhaupt televisie te kijken. Als ik dan toch een aantal programma´s moet opnoemen, dan zijn het o.a. De Wereld Draait Door, Studio Sport, Leiders gezocht en Two and a half men.Film: De beste film ooit voor mij is The Enemy of the State uit 1998 met o.a. rollen voor Will Smith en Gene Hackman.Lezen: Ik ben niet echt een lezer. Ik ben weinig thuis (lees: laat thuis) en op de momenten dat ik thuis kom plof ik liever op de bank, duik ik achter mijn laptop of ga ik wat gezelligs doen met Miranda. Op vakantie wil ik nog wel eens een boek meenemen en dan moet je vooral denken aan de boeken van Dan Brown. Kranten/tijdschriften: Net als boeken lees ik ook weinig kranten en tijdschriften. Ik ben geabonneerd op de Voet-baltrainer (Vakblad voor voetbaltrainers) en het blad van de VVON, www.vvon.eu (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland). Ik vind het belangrijk voor mijn ontwikkeling als voetbaltrainer om mezelf te verdiepen in alles waar je als trainer mee te maken kan krijgen. Kranten lees ik weinig tot helemaal niet. Via internet houd ik me op de hoogte van alle nieuwsperikelen. Website: Uiteraard de website van de A1 van s.v. Huizen, namelijk: www.hugoo.nl. Deze wordt non stop bijgehouden door Hugo Roozendaal (vader van Danny Roozendaal, speler van de A1). Bij deze wil ik van de gelegenheid ge-bruik maken om hem te bedanken voor de tijd en moeite die hij steekt in het up-to-date houden van de website.Vakantiebestemming: Mijn favoriete vakantiebestemming is, hoe gek het ook klinkt, The Big Apple, ofwel New York. Je kunt het niet echt een relaxvakantie noemen als je naar New York gaat, maar wij hebben het daar echt fantastisch gehad. Leukste jeugdherinnering: Ik heb altijd enorm veel plezier gehad op de vakan-ties met mijn broertjes en ouders. We zijn echt overal geweest en het geeft me een goed gevoel als ik eraan terug denk.Spijt: Ik heb niet echt ergens spijt van. Uiteraard zijn er momenten dat je achteraf denkt: had ik het maar anders gedaan. Dat geldt waarschijnlijk voor iedereen. Het kan me wel spijten als ik iemand (onbewust) heb gekwetst en niet direct besef wat mijn opmerking met een ander doet. Ik probeer dan ook vaak na te denken over wat ik zeg, echter ook mij ‘ontglipt’ wel eens iets.Ergernis: Mensen die nooit interesse in een ander tonen, altijd over zichzelf of het eigen gezin praten en nooit aandacht schenken hoe het met een ander gaat. Iedereen kent de voorbeelden wel: je krijgt een vraag, geeft antwoord en vervolgens gaat die andere persoon weer vrolijk verder praten over zijn of haar eigen situatie.Voor het laatst dronken: Pffff dat moet al zeker jaren geleden zijn geweest. Ik heb veel gefeest en ook een aantal keren te veel gedronken, maar goed…..het is beter dat ik daar niet te veel over ga vertellen haha. Hobby’s: Naast het zijn van trainer ben ik 2 a 3 keer in de week te vinden in een sportschool. Je zou het een hobby kunnen noemen, maar zelf vind ik het ook gewoon lekker om fit te blijven.

Geloof je in wonderen: Dit vind ik een lastige vraag. Er gebeuren dingen die je niet altijd kunt verklaren, maar zijn dat dan wonderen? Ik denk dat dingen gaan zoals ze gaan en dat het op een of andere manier zo moet zijn. Beste / slechtste eigenschap: Het is niet makkelijk om hier zelf een antwoord op te geven. Ik ben in ieder geval heel erg ambitieus. Van nature heb ik een rustig karakter en weet ik precies wat ik wel en ook vooral wat ik niet wil. Ik kan zo nu en dan arrogant overkomen en kan niet goed tegen mijn verlies. Welke verleiding kan je niet weerstaan: Dat wil je echt niet weten.Van welke sport houdt je niet: Vrijwel elke sport vind ik leuk om naar te kijken, zeker als het van een hoog niveau is. Alleen paardensport vind ik verschrikkelijk. Drijfveer: Presteren en beter worden in de dingen die ik doe.Een dag ruilen met…. Een vrouw?....Om ze beter te leren begrijpen? Nee! Wel-licht dan toch Johan Cruijff om te kunnen begrijpen hoe hij denkt en te weten wat er omgaat in zijn hoofd.Je bent nu een half jaar actief bij de s.v. Huizen. Voldoet het aan je ver-wachtingen: Je weet nooit echt wat je helemaal moet verwachten op het mo-ment dat je binnenstapt bij een nieuwe club, maar dat betekent niet dat je geen verwachtingen hebt. Verwachtingen zijn wat mij betreft gebaseerd op je eigen waarden en normen, ervaringen die je hebt opgedaan in het verleden en het gevoel dat je ontwikkelt op het moment dat je iemand voor het eerst(e)

ontmoet/spreekt. Als ik dit vertaal naar mijn verwachtingen toen ik bij s.v. Huizen aan trad als trainer van de A1, dan waren deze

louter positief. Prettige mensen om mee samen te werken en de ambitie om s.v. Huizen naar een hoger plan te tillen.

Eerdere clubs als trainer: Begonnen als 15-jarige bij GVVV uit Veenendaal, als trainer van het elftal van mijn broertje. Vervolgens diverse jeugdelftallen getraind bij GVVV en ben op mijn 19e gestopt als voetballer om me definitief te storten op het ‘trainersvak’. Na deze peri-ode ben ik beland in Tiel bij RKTVC (twee jaar B1), ver-volgens overgestapt naar de A1 van v.v. Bennekom. De afgelopen twee jaar ben ik actief geweest bij de jeugd-

opleiding van FC Utrecht, bij respectievelijk de D1 en C2. De A1 is periode kampioen. Wat zijn de verdere doel-

stellingen dit seizoen: Spelers beter maken en het plezier

geven om te komen trainen, want dat is de basis voor succes! Ik moet aan het einde van het seizoen het gevoel hebben dat de spe-

lers wat geleerd hebben. Dat kan in kleine dingen zitten en hoeven er echt geen tientallen te zijn. Spelers motiveren en meegeven dat ze keihard moeten werken kunnen we vrijwel allemaal. Echter de spelers die dingen leren waardoor ze wellicht het 1e van s.v. Huizen zullen halen en zichtbaar beter gaan voetbal-len, is voor mij persoonlijk de belangrijkste doelstelling.Wanneer kunnen we weer jeugdspelers begroeten in de 1e selectie: Wat mij betreft zo snel mogelijk, echter we moeten wel realistisch zijn en spelers de tijd gunnen om zich te ontwikkelen tot waardige 1e elftalspelers. Daarnaast moe-ten de spelers zichzelf ook de tijd en de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en niet bij de eerste de beste teleurstelling bij de pakken neer gaan zitten. Dit is overigens ook een taak voor de trainers. Op dit moment is er een aantal die over de capaciteiten beschikken om het (ooit) te kunnen halen en hopelijk zijn er spelers die volgend jaar al terug te vinden zijn in de 1e selectie van s.v. Huizen. Wanneer zie jij je seizoen als geslaagd: Als ik het gevoel heb dat we er alles hebben uitgehaald en iedereen met een positief gevoel terugkijkt op het gehele seizoen. Het zou daarnaast een mooie bekroning zijn als we zouden promove-ren, al dan niet via de nacompetitie en er een of meer spelers van de huidige A1 volgend jaar schitteren tijdens de wedstrijden van s.v. Huizen 1.Wat zijn je persoonlijke ambities bij de s.v. Huizen: Laat ik voorop stellen dat ik het tot nu toe erg naar mijn zin heb bij s.v. Huizen en de intentie heb om nog jaren actief te zijn bij s.v. Huizen. Ik streef naar het hoogst haalbare en dat zou, mocht ik tot in lengte van jaren bij s.v. Huizen actief blijven, het 1e elftal bete-kenen. Of het zo ver komt, wie zal het zeggen. De toekomst zal het uitwijzen!Als je de macht had bij de s.v. Huizen, wat zou je dan als eerste veranderen: De accommodatie! Als ik de accommodatie bekijk en vergelijk met andere (top) amateurs dan is hier en daar nog het nodige te verbeteren. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan verbeteringen van de accommodatie en dat vind ik een enorm pluspunt.

Je

roen

Spies

samenstelling: Jan spilt

het profiel

32

Page 35: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

sub-sponsors

“Nothing escapes his eagle eye...”

Best Fish Almere-HollandPurmerweg 9 1311 XE Almere - (036) 5397373

Schoonmaakbedrijf G. EckhardtDr. Kuyperlaan 34 1272 HS Huizen - (035) 5262381

Visser Bouw Maatschappij bvHavenstraat 911271 AD Huizen - (035) 5269966

co-sponsors

Visser Bouw Maatschappij B.V.

Page 36: Clubblad s.v. Huizen 2010-2011 (januari 2011)

5 -sterren sponsor

Zet koers naar de toekomst, sla af in Huizen of Naarden

Huizen, Machineweg 1, Tel. 035 - 52 888 52Naarden, Amsterdamsestraatweg 17, Tel. 035 - 699 11 11www.fred-janssen.nl

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dichtbijomdat u verder wilt

Met vestigingen in

Huizen en Almere

Kijk voor uitgebreide informatie en een

succesvol resultaat op www.lentink.org

LENTINK Accountants/Belastingadviseurs

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dichtbijomdat u verder wilt

Met vestigingen in

Huizen en Almere

Kijk voor uitgebreide informatie en een

succesvol resultaat op www.lentink.org

LENTINK Accountants/Belastingadviseurs

Zet koers naar de toekomst, sla af in Huizen of Naarden

Huizen, Machineweg 1, Tel. 035 - 52 888 52Huizen, Ambachtsweg 50, Tel. 035 - 52 888 52Naarden, Amsterdamsestraatweg 17, Tel. 035 - 699 11 11www.fred-janssen.nl