S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

44
Vakantie- en activiteiten- brochure voor senioren 2015 Tijd voor vitaliteit

description

 

Transcript of S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Page 1: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Vakantie- en activiteiten -brochure voor senioren 2015

Tijd voor vitaliteit

Page 2: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

TENA. Een kwestie van zekerheidbij alle vormen van urineverlies.

Wenst u informatie en advies?

Richt u zich dan tot Medishop Bond Moyson.Zij adviseert u graag over de verschillende TENA-producten.

Page 3: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Met S-Plus op reis

S-Academie

S-Sport

Buitenlandse reizenTurkije - Side 4Spanje - Costa Almeria 5Toscane 6Polen 8Haute-Provence 10Corfu 12Tunesië 13Lorraine 14Binnenlandse reizenArdennen 15Arrangementen aan de kust - Nieuwpoort 16Herfstweekend 17Midweek of weekverblijf te Blankenberge 18

Open school voor volwassenen 20Taal- en computercursussen 20Filmaanbod seniorennamiddagen 21 Lenteshow 21Adamo 21Cirque du Soleil 22Drie moaten tegoare “De Latste Kanse” 22Kerst Revueshow in de Kaasboerin 22Wereldfestival Izegem 22Met de huifkar door de Kempen 23Bedrijf in de kijker 23Payottenland 24Mijnsite Lewarde en Valenciennes 24Kempens kanaal en Isotropolis 25Eigen kweek 25Over auto’s en taxi’s 26Door het portaal van Vlaanderen naar de tuin 26Bedrijf in de kijker 27Verrassingsreis 27Historisch Zoutleeuw 27Voordelen S-Plus West-Vlaanderen 28

Aquagym - Sportief waterturnen 29Dansfeest Izegem 29Bowling - boltra - krolf 30Petanque - koersbal 32Fietsen 33Wandelen 34Sportieve meerdaagse 35Sportclubs 37Voordelen S-Sport West-Vlaanderen 40Algemene voorwaarden 41

Deel

1

Deel

2

Deel

3

ColofonJAARBROCHURE VOOR SENIOREN 2015

Jaarlijks tijdschrift van S-Plus vzw

REDACTIE

Dirk Laruweere – An Campe –

Ellen Kimpe – Sabine Leenknegt –

Karien Geldhof

VORMGEVING

Inge Raemaekers

LITHOGRAFIE EN DRUK

All-in-Media bvba

EINDREDACTIE

Dirk Laruweere

Verantwoordelijke: UITGEVER

Dirk Laruweere

ADRESGEGEVENS

Pres. Kennedypark 2 - 8500 Kortrijk

T: 056 23 03 91

Zilverstraat 43 - 8000 Brugge

T: 050 44 79 52

E: [email protected]

VERGUNNINGSNUMMERS

A2233 - A1169 - A1374

3

Inhoud

Page 4: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM van zaterdag 25 april tot en met dinsdag 5 mei 2015

PRIJS:Leden: €820,00

INBEGREPEN IN DE PRIJS: Vervoer heen en terug naar luchthaven - Oostende/Antalya en terug – maaltijden tijdens de vluchten – transfer naar hotel en terug – 10 overnachtingen all-in – Nederlandstalige begeleiding vanaf Oostende – medische begeleiding – luchthaventaksen – btw – bagage- en annuleringsverzekering –brandstofgarantie-2 excursies en begeleide kennismaking met de omgeving.

OPMERKINGEN- Geen toeslag single (beperkt aantal!);- Om te kunnen genieten van de ledenprijs, dient men lid te zijn

van S-Plus seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal S-Plus secretariaat tel. 050/44.79.51;

INSCHRIJVINGEN: bij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Azura cvba, ondernemingsnummer 0415.795.547, r.p.r. Luik, vergunning A1374

Logies Seher Sun Palace**** Dit recente en budgetvriendelijke resort is centraal gelegen vlakbij het strand en op enkele kilometers van het historische Side. Alles is er aanwezig voor een complete en zorgeloze strandvakantie: een goede All In, afwisselende activiteiten voor iedereen en comfortabele kamers.

Faciliteiten: tv-salon, kapsalon, schoonheidssalon, discotheek, shops, wasservice. Wifi (gratis) in een deel van het resort. Hoofdrestaurant met terras (maaltijden in buffetvorm, kinderbuffet). A-la-carterestaurants (vanaf 1/5): Turkse en visgerechten. Verschillende bars. 2 zoetwaterzwembaden, zonneterras. Gratis ligzetels, matrassen en parasols aan het zwembad en het strand. Handdoekenservice (wisselen = betalend).

Betalend: tennis met verlichting, tennismateriaal, speelzaal (biljart, tafelvoetbal, airhockey en computerspelletjes), spa- en wellnesscentrum met stoombad, bubbelbad, massages en verzorgingen. Alle kamers beschikken over badkamer (douche, haardroger), laminaatvloer, individuele airco, telefoon, wifi (gratis), satelliet-tv (flatscreen), koelkast, safe (betalend) en balkon. Eén persoon in dubbele kamer (beperkt aantal zonder toeslag).

All-in: Ontbijt, laat ontbijt, middag- en avondmaal in buffetvorm. A-la-carteavondmaal (1x/verblijf in beide restaurants). Snacks (vanaf 1/5).Patisserie (10-12u. en 14-17u.). Middernachtsnack/-soep (23.30-24u.). Selectie van lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken (10-24u., vers fruitsap en dranken in de discotheek betalend). Koelkast (bij aankomst gevuld met 1 fles water). Tennis, beachvolley, boccia, pingpong, vogelpik. Fitness, aerobic, sauna, hamam. Softanimatie overdag en ‘s avonds.

Side is een van de meest geliefde badplaatsen van de Turkse Riviera,op nog geen uurtje rijden van de antiek steden Perge en Aspendos. Daarnaast zijn de grote troeven, het brede fijn zandstrand en het levendige karakter van het “toeristisch vissersdorp”. Een nieuwe wandelpromenade verbindt Kumköy en Colakli met het centrum. Afstand tot de luchthaven: 60 km

TurkijeSide

4

Buitenlandse reizen

Page 5: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM Van donderdag 14 mei tot en met zondag 24 mei 2015

PRIJSLeden: €825,00

INBEGREPEN IN DE PRIJSVervoer naar luchthaven en terug - chartervlucht Zaventem/Almeria en terug – maaltijden tijdens de vluchten – transfer naar hotel en terug - 10 overnachtingen halfpension in tweepersoonsappartement – Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem – btw – bagage-en annuleringsverzekering – brandstofgarantie – 2 excursies en begeleide kennismaking met de omgeving.

OPMERKINGEN- Geen toeslag single appartement (beperkt aantal!);- Opleg volpension: €110 per persoon- Om te kunnen genieten van de ledenprijs, dient men lid te zijn

van S-Plus seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal S-Plus secretariaat tel. 050/44.79.51;

INSCHRIJVINGENbij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Azura cvba, ondernemingsnummer 0415.795.547, r.p.r. Luik, vergunning A1374

Logies Aparthotel Bahia Serena**** ligt direct aan het kiezelstrand van Roquetas, met winkeltjes en terrasjes vlakbij in het commerciële centrum van Playa Serena. Een bushalte op 200 m en iets verderop het golfterrein van Playa Serena. Men verblijft er in een ruim appartement, met een salon en een een aparte slaapkamer.

Faciliteiten: Tv-salon, Speelzaal, shop, wassalon, parking, Wifi (gratis) in een deel van het resort, zoetwaterzwembad, terrassen, gratis parasols en ligzetels aan het zwembad, gratis handdoekenservice (mits waarborg en betalen bij verlies), grote overdekte patio, klein overdekt zwembad (verwarmd half mei) Gratis pingpong en sauna. beperkt animatieprogramma.

Betalend: goed uitgeruste fitnesszaal en massage. Restaurant (maaltijden in buffetvorm), snackbar, de maaltijden worden genomen in het hoofdrestaurant. Bar. Alle appartementen beschikken over badkamer, tegelvloer, centrale airco/verwarming, aparte slaapkamer, ruime afzonderlijke zithoek, kitchenette, telefoon, satelliet-tv, koelkast, thee- en koffiefaciliteiten, safe (betalend) en balkon. Eén persoon in appartement (beperkt aantal zonder toeslag)

In Roquetas de Mar heerst een rustige en residentiële vakantiesfeer, niet in het minst dankzij het vele groen. Maar ook de winkels, restaurants, bars langs de wandeldijk en het brede strand dragen bij tot het vakantiegevoel. Afstand tot de luchthaven 40 km.

Spanje Roquetas de Mar - Costa Almeria

5

Page 6: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Met bezoeken aan Luzern (CH), Collodi, Montecatini Terme En Alto, Firenze, San Gimingnano, Volterra, Pisa, Viareggio, Siena, Chianti, Lucca en Bern(CH).

MONTECATINI TERMEOnze verblijfplaats Montecatini Terme is een stad gelegen op 40 km van Firenze en 40 km van de Tyreense Zee. Montecatini Terme is gelegen in een prachtige vallei begroeid met olijfbomen en bloemen en oase van rust in één van de mooiste Toscaanse landschappen. De stad is al eeuwen gekend voor de behandeling met thermaal water en is dan ook uitgegroeid tot één van de bekendste kuuroorden van Italië. We vinden in Montecatini Terme alle sportmogelijkheden van een golfterrein met 18 holes tot en met een Olympisch zwembad, tennisterreinen en minigolf. In het gezellige centrum is het lekker kuieren tussen de winkels, restaurants en terrasjes. Verder vinden we er ook nog cinema’s, dancings en een groot schaduwrijk park met thermale gebouwen.

HOTEL PUCCINI****Hotel Puccini ligt in het hart van Montecatini Terme, langs de hoofdstraat de “Corso Roma”, op slechts enkele stappen verwijderd van de beroemde Kursaal en kuuroorden. Het hotel is volledig gerenoveerd en voorzien van centrale airconditioning, een lift, en een gezellige bar met terras. In het restaurant zorgt de eigenaar zelf voor de heerlijke maaltijden en het uitstekend ontbijtbuffet. Alle 35 kamers zijn elegant en comfortabel ingericht en voorzien van alle moderne gemakken zoals telefoon, safe, minibar, TV met lcd-scherm en wifi. De badkamer is voorzien van een haardroger en een Hydro massage douche. Het hotel beschikt ook over roomservice, 24-uursreceptie, wasserij, stomerij, strijkservice en een fax/kopieerapparaat. Het gezellige terras dat uitgeeft op de “Corso Roma” zal s’avonds na het diner zeker de verzamelplaats worden om nog even na te praten over de bezienswaardigheden die we de afgelopen dag/dagen hebben kunnen bewonderen.

ZATERDAG 13 JUNI 2015Vroeg vertrek uit Brugge, via Brussel en Luxembourg naar Colmar (vrij middagmaal) en verder via Bazel naar de Vierwaldstätter See. Wij voorzien een vroege aankomst rond 16u00 zodat we nog alle tijd hebben om te genieten van de prachtige omgeving van ons hotel Bellevue*** gedurende een deugddoende wandeling of

te aperitieven vanop het terras van het hotel met een subliem panorama over de Vierwaldstätter See. Avondmaal en overnachting (wij raden u aan afzonderlijke bagage te voorzien voor de 1ste nacht).

ZONDAG 14 JUNI 2015Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken wij via de St. Gottard-tunnel en Lugano richting Italië. Via Milaan (vrij middagmaal), Parma en La Spezia bereiken wij omstreeks 16u00 Montecatini Terme, onze verblijfplaats voor de ganse week. Wij nemen onze intrek in Hotel Puccini**** en kunnen voor het avondmaal nog eens de omgeving van ons hotel verkennen. Overnachting.

MAANDAG 15 JUNI 2015In de voormiddag brengen we een bezoek aan het dorpje Collodi, de “geboorteplaats” van Pinocchio. We bezoeken er het park en de eveneens in Collodi gelegen fantastische Garzoni Tuinen. Deze tuinen werden in 1652 ontworpen en bestaan uit een prachtig landschap dat zich vanuit de Villa Garzoni uitstrekt. Na het middagmaal bezoeken we met de tandradbaan het pittoreske Montecatino Alto, gelegen op 299 meter hoogte. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DINSDAG 16 JUNI 2015Na het ontbijtbuffet maken wij een korte wandeling naar het station waar de trein op ons wacht voor een aangename rit naar Firenze, de mooiste kunststad ter wereld, gelegen aan de rivier de Arno. Via de San Lorenzkerk, de parochiekerk van de Medici, en de Duomo Santa Maria del Fiore, bereiken we de 82 meter hoge Campanile, die we kunnen beklimmen om te genieten van een prachtig panorama. We bezoeken ook de Piazza della Signoria met het leuke marktje en de Accademia di Belle Arti, waar we de David van Michelangelo kunnen bewonderen. Na het middagmaal gaat het richting Palazzo Pitti, waar we op de eerste verdieping een collectie schilderijen kunnen bekijken, heel bijzonder zijn de werken van Rafaël en Titiaan. Achter het paleis bevindt zich de “Giardino di Boboli”, een terrasgewijs aangelegd park vol antieke ene renaissance beelden. Verder bezoeken we nog de Ponte Vecchio, de basiliek van Santa Croche. De moedigen onder ons nemen nog de trappen naar Piazzale Michelangelo van waarop we een adembenemend uitzicht hebben over Firenze. Terug naar Montecatini Terme met de trein voor avondmaal en overnachting.

10-daagse reis naar Toscane

6

Buitenlandse reizen

Page 7: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

PERIODE Van zaterdag 13 tot en met maandag 22 juni 2015

PRIJS Leden: €1.310,00

INBEGREPEN10-daagse reis in vol Pension met uitzondering van middagmalen op 1ste, 2de, 9de en 10de dag – Alle vermelde uitstappen – Verblijf 1 nacht in een 3-sterren hotel en 8 nachten in een 4-sterren hotel – Busreis met luxecar – Nederlandstalige gids voor de volledige rondreis – btw en baantaksen – annulatie- en reisbijstandsverzekering.

NIET INBEGREPENPersoonlijke uitgaven – Eventuele bijkomende toegangstickets en degustaties – De lokale hoteltaksen in Italië (€1,40 per nacht op datum van 1 november 2014) OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus,

seniorenvereniging van Bond Moyson. Lid worden kan via het regionale secretariaat tel 050/44.79.51

- Het programma kan door onvoorziene omstandigheden, zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden

- Opleg single: €195,00- Reisdocumenten: Identiteitskaart (nog 3 maanden geldig na

terugkomst)

INSCHRIJVINGENbij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Car-lines BVBA, ondernemingsnummer 0422.290.290, r.p.r. Veurne, vergunning 1169

WOENSDAG 17 JUNI 2015Na een lekkere nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet rijden we met onze comfortabele bus naar het stadje San Gimingnano, gelegen ten midden van olijfbomen en wijngaarden op de top van en heuvel. Reeds van ver ziet men de familietorens van de stad oprijzen. Van de 72 torens staan er nog 13 overeind. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg via een prachtige route naar Volterra. De omwalde stad ligt op een hoogte die de valleien van de Era en de Cecina beheerst. De stad kende een hoogtepunt ten tijde van de Etrusken en werd later in de middeleeuwen verder uitgebouwd. We vinden er vele artisanale winkeltjes in de omgeving van de Piazza dei Priori waar we het Palazzo del Priori uit 1257, één van de oudste paleizen van Toscane. Het meest bekende plein van Volterra is de Piazza San Giovanni, waar we kunnen u genieten van een heerlijke kop koffie terwijl de zon straalt en we uikijken naar het typisch Toscaanse leven van de lokale bevolking. Daarna brengen we nog een bezoek aan de Duomo, de kathedraal die bij het plein is gebouwd in typisch romaanse stijl alvorens terug te keren naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DONDERDAG 18 JUNI 2015Na het ontbijtbuffet rijden we naar Pisa en bezoeken op de Piazza del Duomo de 4 gebouwen die samen een wereldberoemde monumentale eenheid vormen, de Duomo(kathedraal), de Battistero(doopkapel), de Camposanto(begraafplaats) en de Campanile(de 58 meter hoge scheve toren). Daarna rijden we naar de oudste Toscaanse badplaats Viareggio. Na het middagmaal kuieren we op de langs het strand gelegen brede boulevard tussen de stijlvolle boetieks, palmbomen, café’s, ijssalons, terrasjes en elegante huizen. Daarna terug naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

VRIJDAG 19 JUNI 2015Dag uitstap naar Siena, een nog echt middeleeuwse stad met smalle bochtige straten die allen leiden naar een schelpvormige Piazza del Campo, dat één van de mooiste pleinen van Italië is. Het plein wordt gedomineerd door het Palazzo Pubblico, nog steeds het stadhuis en onderkomen van het Museo Civico, en de 102m hoge Torre del Mangia, de campanile van het paleis. Wij zien er ook en prachtige fontein, de Fonta Gaia uit 1408. Op de hoogste heuvel van de drie heuvels verheft zich de beroemde Duomo waar we beeldhouwwerken van Michelangelo en Nicola Pisano kunnen aanschouwen. Na het middagmaal kunnen wij de streek van Chianti niet verlaten zonder die uitstekende Chianti wijn te degusteren en brengen dan ook een bezoek aan een lokale wijnboer. Een beetje verblijd keren wij terug naar Montecatini Terme voor avondmaal en overnachting.

ZATERDAG 20 JUNI 2015In de voormiddag bezoeken we het mooie Lucca, een geheel ommuurde stad waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het mooiste plein van Lucca is zonder twijfel het Piazza dell’Anfiteatro, het plein heeft zijn ovale vorm te danken aan een voormalig amfitheater. Bezoek aan de Dom San Martino, het heeft een fraaie 13e-eeuwse voorgevel met 4 rijen arcaden. Wij kunnen Lucca niet verlaten alvorens te genieten van één van de mooiste trekpleisters van de stad, een prachtige wandeling over de stadswallen met uitzicht op het centrum. Daarna keren we terug naar het hotel voor het middagmaal. Vervolgens hebben wij nog een vrije namiddag om de nodige inkopen te doen in Montecatini Terme of nog te genieten van een mooie wandeling door de prachtige parken. Avondmaal en overnachting in het hotel.

ZONDAG 21 JUNI 2015Na het ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan via (door +/- 100 tunnels) Genova, Alessandria en Aosta (vrij middagmaal). We vervolgen onze weg via de Grote Sint Bernard de grens over met Zwitserland naar Martigny om uiteindelijk de officiële hoofdstad van Zwitserland te bereiken, Bern. Bij aankomst, eerst kamerverdeling, en daarna brengen wij een kort bezoek aan de oude binnenstad met zijn unieke middeleeuwse sfeer, talrijke bronnen, zandsteengevels en historische torens. Avondmaal en overnachting in het centrum van Bern in Hotel Bristol****.

MAANDAG 22 JUNI 2015Na ons laatste ontbijtbuffet vatten we onze terugreis aan, via Basel en Colmar bereiken we Strasbourg (vrij middagmaal) en zo verder via Luxemburg en Brussel naar Brugge.

Tennis overdag (incl.materiaal), ping-pong, fitness, aerobic, Turks bad, sauna. Animatie overdag en ’s avonds.

7

Page 8: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Met bezoeken aan Dresden, Wroclaw, Krakau, Auschwitz/Birkenau, de zoutmijnen Van Wieliczka, Zakopane, het Jasna Gora klooster in Czestochowa, Warschau en Poznan.

POLEN Door het toegenomen toerisme uit het westen zijn de Polen in een versneld tempo begonnen aan de restauratie van oude stads- en dorpskernen. Daarom zijn wij nu in de mogelijkheid om de opgeknapte historische gebouwen, pleinen en straten in al hun pracht te bewonderen. Tijdens deze rondreis maken wij kennis met de mooiste steden van Polen waar kunst, cultuur en historisch verleden op de eerste plaats komen, alsook met de lieflijke dorpjes met hun houten huizen en de prachtige berglandschappen van de Hoge Tatra en de Karpaten. Polen, een land nog vol tradities en folklore, meer dan het bezoeken waard.

HOTEL PARK INN KRAKAU****Ons luxueus verblijfshotel ligt in het centrum van Krakau, slechts door de rivier gescheiden van het Joodse Kwartier en op wandelafstand van alle bezienswaardigheden van de oude binnenstad. Het hotel beschikt over 151 moderne en warm ingerichte kamers, allen voorzien van airconditioning, waterkoker, satelliet-TV, minibar, bureau en wifi. In het grill restaurant kunnen wij genieten van een uitgebreid assortiment van lokale gerechten. Gezellig verpozen bij een lekker drankje na een drukke dag kunnen wij in de ontspannende atmosfeer van de hotelbar.

HOTEL MERCURE GRAND WARSCHAU****Het rijk uitgeruste Mercure Grand Hotel ligt in het centrum van Warschau in een rustige omgeving. Het is modern en functioneel ingericht en voldoet aan de hoogste waarden. Het hotel restaurant is gespecialiseerd in Poolse en Franse gerechten. Direct naast het restaurant is een stilistisch ingerichte bar waar alcoholische dranken uit de hele wereld worden geschonken. Zowel het restaurant als de bar hebben een speciaal geselecteerde wijnkaart, “Grands Vins Mercure”, met een uitgebreide selectie van deze heerlijke nobele drank. De kamers beschikken over airconditioning, internet, satelliet lcd tv, badkamer met vloerverwarming en douche, kluis, telefoon, minibar, thee- en koffiefaciliteiten en een föhn. Het hotel beschikt ook nog over een fitnesscentrum en een sauna.

ZATERDAG 18 JULI 2015Vertrek uit Brugge om 04u30. Via Brussel en Keulen (vrij ontbijt) naar Eisenach (vrij middagmaal) en verder naar Dresden. Bezoek aan het historisch centrum van deze prachtige stad. Na het bezoek rijden wij naar ons overnachtinghotel op 5 km van het centrum. We verblijven in het Wyndham Garden Hotel Dresden****. Avondmaal en overnachting (wij raden u aan afzonderlijke bagage te voorzien voor de 1ste nacht)

ZONDAG 19 JULI 2015Na een uitgebreid ontbijtbuffet vertrekken wij om 07u30. Via Bautzen bereiken we Gorlitz, de grens met Polen. Na een korte hygiënische stop bereiken we Wroclaw. Wij maken een korte wandeling door het historische oude centrum en eindigen op het marktplein met zijn gerestaureerde herenhuizen en het prachtige stadhuis met de gotische puntgevel, we nemen er ook het middagmaal. Daarna rijden we verder via Katowice naar Krakau waar we inchecken in Hotel Park Inn**** voor 5 nachten. Avondmaal en overnachting.

MAANDAG 20 JULI 2015Vandaag bezoeken we de wereldberoemde “Zoutmijn van Wieliczika”. Tijdens het 2 uur durende bezoek komen we langs ondergrondse kamers, zoutmeren, houten mijnwerktuigen en ondergrondse gebouwen, waarvan de Sint-Kingakapel, met zijn altaarstukken, kandelaars en beelden van zout het indrukwekkendst is. Na het vrije middagmaal vertrekken we met onze gids voor een wandeling door het historische centrum van Krakau. Sinds 1978 staat Krakau op de Unesco-lijst van de belangrijkste cultuurobjecten ter wereld. We bezoeken er de “Rynek” (grote markt) met de “Raadhuistoren”, de”Lakenhal” en de “Mariakerk” en de prachtigste hoekjes van de 6000 monumenten die in Krakau te vinden zijn. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

DINSDAG 21 JULI 2015Na het ontbijtbuffet maken we een korte wandeling naar het oude centrum van Krakau, via een omhooglopend pad bereiken we één van de mooiste plaatsen van Krakau waar we halt houden aan de “Wawelburcht”. We brengen een bezoek aan de gotische kathedraal en het koninklijk paleis dat een oppervlakte telt van ruim 7000 m². Tijdens een rondleiding wandelen we van de ene prachtige zaal in de andere. De meest bijzondere locaties

10-daagse reis naar Polen

8

Buitenlandse reizen

Page 9: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

PERIODEVan zaterdag 18 tot en met maandag 27 juli 2015

PRIJSLeden: €1.260,00

INBEGREPEN10-daagse reis in vol Pension met uitzondering van middagmalen op 1ste, 3de, 8ste en 10de dag – Alle vermelde uitstappen – 4-sterren hotels – Busreis met luxecar – Nederlandstalige gids voor de volledige rondreis – btw en baantaksen – annulatie en reisbijstandsverzekering.

NIET INBEGREPENPersoonlijke uitgaven – Eventuele bijkomende toegangstickets en degustaties

OPMERKINGEN - Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus

seniorenvereniging van Bond Moyson. Lid worden kan via het regionale secretariaat tel 050/44.79.51

- Het programma kan door onvoorziene omstandigheden, zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden

- Opleg single: €275,00- Reisdocumenten: Identiteitskaart (nog 3 maanden geldig na

terugkomst)

INSCHRIJVINGEN:bij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Car-lines BVBA, ondernemingsnummer 0422.290.290, r.p.r. Veurne, vergunning 1169

zijn: de ridderzaal, wapenzaal, senatorenzaal, audiëntiezaal en natuurlijk de Koninklijke privé vertrekken. Na het middagmaal is er een vrije namiddag voorzien in Krakau om te winkelen of te genieten va een lekkere rustpauze op één van de vele terrasjes. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

WOENSDAG 22 JULI 2015Vandaag wordt het een aangrijpende dag. We bezoeken het voormalige Nazi-concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Onder leiding van een plaatselijke gids brengen wij een bezoek aan het dodenkamp waar ongeveer 4 miljoen mensen de dood vonden. Na een moment van bezinning rijden we terug naar Krakau. Middagmaal. In de namiddag bezoeken we de jodenwijk “Kazimierz” waar een bezoek wordt gebracht aan de “Oude Synagoge” en de “Remuh-begraafplaats”, één van de belangrijkste joodse begraafplaatsen van Europa. Dit deel van de stad heeft als decor gefungeerd in Steven Spielbergs film “Schindler’s list”. Mogelijkheid om een de dorst weg te spoelen op één van de vele terrasjes waar men ‘s avonds nog echte klezmerorkesten kan horen spelen. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DONDERDAG 23 JULI 2015Na het ontbijt rijden we zuidwaarts naar Zakopane gelegen tegen het Hoge Tatramassief. We slenteren er door het verkeersvrije centrum en bewonderen er de talrijke houten vakwerkhuizen van de Goralen, een etnisch-culturele minderheid in Polen. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg door de Dunajec-vallei, we houden nog even halt in Chocolow een 16-eeuwse dorp waar de mooiste voorbeelden van hooglandarchitectuur te vinden zijn. Uiteindelijk komen we aan het Sromowskie-meer gelegen in het Pieninski Park Narodowy waar we de mogelijkheid hebben om een rustige en ontspannende vlottentocht te maken op de Dunajecrivier. Nadien terug naar Krakau voor avondmaal en overnachting.

VRIJDAG 24 JULI 2015We genieten van ons laatste ontbijtbuffet in Krakau en rijden richting Czestochowa via de “Adelaarsnestenroute”, een bergketen van kalksteen met rotstoppen die bezaaid zijn met ruïnes uit de 14de eeuw. Het klooster “Jasna Gora” in Czestochowa is het beroemdste Mariaheiligdom in Polen en het belangrijkste bedevaartsoord van het land. De zwarte Madonna is de grootste schat van Jasna Gora waaraan wonderdadige krachten worden toegeschreven. Na het bezoek aan het heiligdom nemen we eerst het middagmaal, daarna rijden we richting Warschau waar we allereerst een halt houden aan het “Lazienki Paleis” om een bezoek te brengen aan de prachtige tuinen, paviljoenen en paleizen. Kamerverdeling en avondmaal in ons verblijfshotel in Warschau, Hotel Mercure Grand Warschau****.

ZATERDAG 25 JULI 2015Vandaag slapen we uit en bezoeken na het ontbijtbuffet het historische centrum van Warschau, de Nieuwe Stad – Nowe Miasto – en de Oude Stad – Stare Miasto met het prachtige Koninklijk Slot en het Oude stadsplein met zijn vele terrasjes. Vrij middagmaal (Noël geeft u de nodige suggesties). Vrije tijd in Warschau om te winkelen of te slenteren door de gezellige winkelstraten. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

ZONDAG 26 JULI 2015Na het ontbijtbuffet vatten wij onze terugreis aan. Via Konin en Wrzesnia bereiken we Poznan onze laatste halteplaats in Polen. We bezoeken er de Oude Markt en het Renaissancistische

stadhuis met zijn drie loggia’s boven elkaar. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg richting Frankfurt/Oder gelegen aan de Pools-Duitse grens. We houden halt in de omgeving van Berlijn voor onze laatste overnachting in Hotel NH Berlin Potsdam****. Avondmaal en overnachting.

MAANDAG 27 JULI 2015Na ons laatste ontbijtbuffet vatten we om 08u00 onze terugreis aan, via Magdeburg en Hannover (vrij middagmaal). Verder via Dortmund en Antwerpen naar Brugge waar de aankomst voorzien is omstreeks 19u00.

9

Page 10: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Met bezoeken aan Sisteron, Les Gorges du Verdon, Gap, Notre-Dame de la Salette, Moustiers-Ste-Marie, Digne-les-Bains, Castellane, Grasse, Lac de Serre-Poncon, Barcelonnette, St-Veran en de Luberon.

GRAND HOTEL DU COURS*** - SISTERONGrand Hôtel du Cours is prachtig gelegen aan de rivier de Durance in het hart van de historische stad Sisteron, het staat reeds 3 generaties onder de leiding van de familie Michel. Het typische stadshotel beschikt over een mooie bar met een gezellig terras dat uitkijkt op het oude Sisteron met de Citadel, de kathedraal en de oude straten. De 50 comfortabele kamers van Grand Hôtel du Cours beschikken over airconditioning, een minibar, een flatscreen-tv en een telefoon. De badkamers zijn voorzien van bad of douche, een wc en een föhn. Het restaurant biedt gevarieerde menu’s met een uitbreide keuze aan lokale specialiteiten.

ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2015Vroeg vertrek uit Brugge, via Rijsel en Saint Quentin (vrij ontbijt) naar Reims. Vervolgens rijden we richting Troyes en Dijon (vrij middagmaal) naar Beaune, Lyon en Grenoble. Ons overnachtingshotel is gelegen in de omgeving van Grenoble, in Voiron, hotel Best Western Palladior****, avondmaal en overnachting.

ZONDAG 13 SEPTEMBER 2015Na genoten te hebben van het ontbijtbuffet rijden we rond Grenoble en via La Route Napoleon, via Vizille en La Mure bereiken we uiteindelijk Corps. Hier buigen we af en volgen de hellende, 15km lange, bochtige route naar Notre-Dame de la Salette op 1800 meter hoogte. Het betreft een bedevaartsoord waar in het jaar 1846 een verschijning van Maria aan twee herderskinderen zou hebben plaatsgevonden welke door de Katholieke Kerk wordt erkend. Na het bezoek stoppen wij onderweg voor het middagmaal om uiteindelijk Gap te bereiken waar we halt houden voor een kort bezoek alvorens door te rijden naar Sisteron waar we inchecken in ons verblijfshotel en nog een korte verkenningswandeling maken in Sisteron voor het avondmaal en overnachting.

MAANDAG 14 SEPTEMBER 2015Na een lekkere nachtrust en een uitgebreid ontbijtbuffet rijden

we richting het Regionale Park de Queyras en via de Lac de Serre-Ponçon naar Barcelonnette, de hoofdstad van de vallei van de Ubaye, gelegen op 1135 meter hoogte. Het Manuelplein, het hart van het historisch centrum is omgeven door mooi gekleurde gevels en autovrije straten met winkeltjes. Het meest opvallende zijn de Mexicaanse villa’s, geklasseerd als historisch monument, die werden gebouwd tussen 1880 en 1930 door inwoners van Barcelonnette die fortuin maakten in Mexico. Na het middagmaal rijden we richting Lac de Serre-Ponçon en houden halt aan de Demoiselles Coiffées, door erosie gesculpteerde monolieten. Na een boottocht op het meer keren wij terug langs een panoramische route naar Sisteron voor avondmaal en overnachting.

DINSDAG 15 SEPTEMBER 2015Vandaag brengen wij een bezoek aan Grasse het wereldcentrum van de parfumerie. Het microklimaat van Grasse is uitstekend om massaal bloemen te kweken zoals viooltjes, jasmijn en rozen. Wij brengen natuurlijk en bezoek aan de meest gekende parfumerie Fragonard en het Internationaal museum van de Parfumerie. Na het vrije middagmaal vervolgen wij onze weg langs de Napoleon route via Castellane naar Digne-les-Bains, hoofdstad van het departement Alpes-de-Haute-Provence, kuuroord en hoofdstad van de lavendel. We bezoeken het historisch centrum dat gedomineerd wordt door de heuvel van de Cathédrale Saint Jérome. Daarna terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015Na het ontbijtbuffet vertrekken wij om één van de hoogtepunten van onze reis te bewonderen, de Gorges du Verdon. Wij volgen de route Napoleon tot in Castellane waar we een kort bezoek brengen aan, het kloppend hart van deze oude Provençaalse stad, de mooie Place Marcel Sauvaire. Hier starten we onze rit door de grootste canyon van Europa, met kloven tot 800 meter diep. Iets voor Palud-sur-Verdon slaan we af om de ‘Route des Crêtes’ te volgen, een smalle en soms steile weg, die tot vlakbij de canyon leidt en adembenemende vergezichten biedt. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg richting Moustiers Sainte-Marie, geklasseerd als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk en het kruispunt van de “Gorges du Verdon” en “La Route de la Lavande”. Het dorp is wereldwijd bekend voor zijn fijne faience en schitterende uitzichten. Terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

8-daagse reis naar de Haute-Provence

10

Buitenlandse reizen

Page 11: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

PERIODEVan zaterdag 12 tot en met zaterdag 19 september 2015

PRIJSLeden: €998,00

INBEGREPEN8-daagse reis in vol Pension, dranken inbegrepen, met uitzondering van middagmalen op 1ste, 4de en 8ste dag – Alle vermelde uitstappen – Verblijf 1 nacht in een 4-sterren hotel en 6 nachten in een 3-sterren hotel – Busreis met luxecar – Nederlandstalige gids voor de volledige rondreis – btw en baantaksen – annulatie en reisbijstandsverzekering.

NIET INBEGREPENPersoonlijke uitgeven – Eventuele bijkomende toegangstickets en degustaties

OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus

seniorenvereniging van Bond Moyson. Lid worden kan via het regionale secretariaat tel 050/44.79.51

- Het programma kan door onvoorziene omstandigheden, zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden

- Opleg single: €178,00- Reisdocumenten: Identiteitskaart (nog 3 maanden geldig na

terugkomst)

INSCHRIJVINGENbij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Car-lines BVBA, ondernemingsnummer 0422.290.290, r.p.r. Veurne, vergunning 1169

DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2015Na een rustige nacht en een lekker ontbijt vertrekken wij via Tallard en de Lac de Serre-Ponçon naar Embrun. We maken een korte wandeling door het aan de Durance gelegen stadje dat ook gekend is als het “Nice van de Alpen” vanwege zijn gematigd klimaat. Vervolgens rijden we via Guillestre en de “Gorges de Guil” via het imposante Château Queyras naar St.-Véran, het hoogst gelegen dorp van Europa met zijn traditionele houten huizen en zijn “Greniers au Vent”. Na het middagmaal vervolgen wij onze weg via de Col de l’Izoard (2360 meter hoogte), bekend van de ronde van Frankrijk. We rijden via “La Casse Déserte” met zijn typisch maanlandschap richting Briançon en vervolgens in zuidelijke richting tot in Sisteron voor avondmaal en overnachting.

VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2015Vandaag genieten we van een rustige dag. Na het ontbijtbuffet ontdekken we “La Montagne du Luberon” en maken een rondrit langs enkele van de mooiste dorpjes van Frankrijk zoals Bonnieux, Lacoste en Ménerbes. Wij kunnen natuurlijk Frankrijk niet verlaten zonder dat wij eventjes halt houden in een wijndomein waar we kunnen genieten van een wijndegustatie met wijnen van de Luberon. Terug naar het hotel voor een laat middagmaal. Nadien hebben we nog voldoende tijd om onze laatste inkopen te doen of te slenteren door het oude centrum van Sisteron. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

ZATERDAG 19 SEPTEMBER 2015Na ons laatste ontbijtbuffet vatten wij onze terugreis aan. In het begin volgen wij nog een beetje de Route Napoleon, en via Gap en Grenoble bereiken wij Lyon. Na het vrije middagmaal vervolgen wij onze weg en via Dijon, Troyes en Reims bereiken wij uiteindelijk Brugge en onze verschillende afstapplaatsen.

11

Page 12: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM van vrijdag 18 september tot en met maandag 28 September 2015

PRIJSLeden: €925,00

INBEGREPEN IN DE PRIJSVervoer heen terug naar luchthaven - chartervlucht Zaventem/Corfu en terug – maaltijden tijdens de vluchten – transfer naar hotel en terug -10 overnachtingen All-in – Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem – btw – bagage-en annuleringsverzekering – brandstofgarantie – 2 excursies en begeleide kennismaking met de omgeving.

OPMERKINGEN- Geen toeslag single (beperkt aantal!);- Om te kunnen genieten van de ledenprijs, dient men lid te zijn

van S-Plus seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal S-Plus secretariaat tel. 050/44.79.51;

INSCHRIJVINGENbij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Azura cvba, ondernemingsnummer 0415.795.547, r.p.r. Luik, vergunning A1374

Dassia, op 12 km van Corfu-stad, is een door veel groen omgeven dorpje met een aangename typisch Griekse sfeer, en nog niet zo heel lang geleden door het toerisme ontdekt. In het noorden ligt de hoogste berg van het eiland, de Pantokrator en de olijfbomen groeien tot aan de zee/ Het kleine centrum herbergt verschillende bars, restaurants en winkeltjes. Afstand tot de luchthaven 15 km.

Logies Hotel Elea Beach*** ligt op 300 m van het centrum van Dassia, met een bushalte op 100 m en gezellige bars, restaurantjes en winkeltjes vlakbij. Dankzij de uitstekende service met vriendelijk en behulpzaam personeel geniet je hier van een gemoedelijke sfeer en de typische Griekse gastvrijheid. Vanuit de tuin van dit eenvoudige hotel heb je direct toegang tot het strand, waar je je aan verschillende watersporten kunt wagen.

Faciliteiten: Tv-salon, salon, shop, safe te huur aan de receptie,wifi (gratis) in een deel van het resort, hoofdrestaurant (maaltijden in buffetvorm), à-la-cartemaaltijden in de taverne, 2x/week Grieks buffet,bar en poolbar. Zoetwaterzwembad, zwembad met gedeeltelijk zoet en gedeeltelijk zout water, tuin en zonneterrassen die aflopen naar het strand. Ligzetels gratis aan het zwembad en het strand (beschikbaar 9-12u30), parasols gratis aan het zwembad (betalend in de tuin en aan het strand).

Gratis: pingpong, boccia, vogelpik, bingo, aerobic, aquarobic. 6x/week avondanimatie (Griekse avond, livemuziek, folklore, fakirshow, magic show). Betalend en onafhankelijk van het hotel: watersporten (25% korting). Alle kamers beschikken over badkamer (haardroger), houten vloer, individuele airco, telefoon, wifi (gratis), satelliet-tv, koelkast en balkon, zeezicht.

CorfuDassia

All-in: Ontbijt, middag- en avondmaal in buffetvorm, snacks: toast en koekjes (10-18u.), schepijs (10-18u.), lokale wijn, lokaal bier, water en fruitsap tijdens de maaltijden, selectie van lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken (10-23u.)

12

Buitenlandse reizen

Page 13: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM Van zaterdag 21 november tot en met dinsdag 1 december 2015

PRIJSLeden: €850,00

INBEGREPEN IN DE PRIJSVervoer naar luchthaven heen en terug - chartervlucht Zaventem/Enfidha en terug – maaltijden tijdens de vluchten – transfer naar hotel en terug – 10 overnachtingen all-in – Nederlandstalige begeleiding vanaf Zaventem – luchthaventaksen – btw – bagage- en annuleringsverzekering –brandstofgarantie-2 excursies en begeleide kennismaking met de omgeving.

OPMERKINGEN- Geen toeslag single (beperkt aantal!);- Om te kunnen genieten van de ledenprijs, dient men lid te zijn

van S-Plus seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal S-Plus secretariaat tel. 050/44.79.51

INSCHRIJVINGENbij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Azura cvba, ondernemingsnummer 0415.795.547, r.p.r. Luik, vergunning A1374

Het aantrekkelijke Port El Kantaoui werd gebouwd in de vorm van een Tunesisch dorpje rond een gezellige jachthaven met winkels, restaurants, bars, vakantiewoningen en hotels, op 8 km van Sousse. Afstand tot de luchthaven: 40 km.

Logies Seabel Club Alhambra Beach Golf & Spa**** is een aantrekkelijke en mooi gelegen Andalusische club omgeven door een grote tuin, direct aan het strand, op 2 km van Port El Kantaoui en langs het 36-holes golfterrein. Het geheel werd gebouwd naar het idee van het Spaanse Alhambra. De ruime kamers bevinden zich in gebouwtjes van 2 verdiepingen.

Faciliteiten: Amfitheater (indoor),winkeltje, discotheek, safe aan de receptie, wasservice, wifi (gratis) in een deel van het resort, hoofdrestaurant (maaltijden in buffetvorm), à-la-carterestaurant, lobbybar, poolbar, beachbar, bar. 2 zoetwaterzwembaden (waarvan 1 naast het strand), zonneterras. Gratis ligzetels aan het zwembad en het strand. Handdoeken mits waarborg. Overdekt zwembad.

Betalend: 3 tennisterreinen (gravel), tennis met verlichting, tennislessen, golflessen, wellnesscentrum met hamam, massages en kuren Alle kamers beschikken over badkamer (bad of douche, haardroger), tegelvloer, individuele airco, telefoon, satelliet-tv en balkon of terras. Minibar (betalend)

All-in: Ontbijt, middag- en avondmaal in buffetvorm. Laat ontbijt (10-12u.). 3x/week themabuffet (Italiaanse, Tunesische en visgerechten). Tunesisch à-la-carteavondmaal (1x/week). Snacks (16-18u.). Selectie van lokale alcoholische en niet-alcoholische dranken (24-24u.). Tennisterreinen overdag (verhard), pingpong, petanque, golfinitiatie (1x/week, groepsles), minigolf, aerobic, gym, stretching, jogging, moderne en oosterse dans • Windsurfen, zeilen, waterfiets, kano. Animatie overdag en ‘s avonds • Tunesische avond (1x/week)

TunesiëPort El Kantaoui

13

Page 14: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

PERIODE Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 december 2015

PRIJSLeden: €413,00

INBEGREPEN3-daagse reis in vol Pension, dranken inbegrepen – Alle vermelde uitstappen – Verblijf in een 4-sterren hotel – Busreis met luxecar – Nederlandstalige gids voor de volledige rondreis – btw en baantaksen – annulatie- en reisbijstandsverzekering.

NIET INBEGREPENPersoonlijke uitgaven – Eventuele bijkomende toegangstickets en degustaties

OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus -

seniorenvereniging van Bond Moyson. Lid worden kan via het regionale secretariaat tel 050/44.79.51

- Het programma kan door onvoorziene omstandigheden, zonder voorafgaande verwittiging gewijzigd worden

- Opleg single: €73- Reisdocumenten: Identiteitskaart (nog 3 maanden geldig na

terugkomst)

INSCHRIJVINGENbij S-Plus, tel. 050/44.79.51 en 52 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00Voorbereiding, bemiddeling en uitvoering van de reizen door Car-lines BVBA, ondernemingsnummer 0422.290.290, r.p.r. Veurne, vergunning 1169

Met bezoeken aan Metz, Nancy en VerdunHOTEL NOVOTEL METZ CENTRE****Het viersterrenhotel Novotel Metz Centre ligt in het historische centrum van Metz, op wandelafstand van de kerstmarkt, de kathedraal St. Etienne, het station en 10 minuten lopen van het Centre Pompidou Metz. Het hotel beschikt over 120 ruime comfortabele kamers die voorzien zijn van alle gebruikelijke faciliteiten, een badkamer met bad/douche en haardroger, een flatscreen-tv, airconditioning, minibar, kabel-tv en gratis draadloos internet. Het restaurant serveert eigentijdse gerechten, de gezellige bar is geopend van 6:30 tot middernacht. Het hotel beschikt verder nog over een buitenzwembad, 24/24 receptie en een fitnessruimte.

VRIJDAG 11 DECEMBER 2015Vroeg vertrek uit Brugge, via Brussel en Namen bereiken we Wanlin, waar we halt houden voor een vrij ontbijt. We vervolgen onze weg richting Luxemburg om uiteindelijk in de late voormiddag aan te komen in Metz. We houden halt aan ons verblijfshotel en starten met de verkenning van Metz. Na het bezoek is het tijd geworden om het innerlijke te versterken en in een lokaal restaurant genieten wij van de lokale gastronomische specialiteiten. Met een rond buikje vervolgen wij ons bezoek aan Metz. Wij bezoeken oa. het middeleeuwse Place St-Louis, Place de la Comédie, Chapelle des Tempeliers, het onder Napoléon III opgerichte Arsenaal en het Centre Pompidou van Metz. Nu is het tijd geworden voor ontspanning en brengen wij een bezoek aan de gezellige kerstmarkt van Metz die zich uitstrekt over een vijftal markten. Na te hebben genoten van enkele glazen glühwein keren wij terug naar ons verblijfshotel voor avondmaal en overnachting.

ZATERDAG 12 DECEMBER 2015Na het uitgebreid ontbijtbuffet rijden wij richting Nancy en bij aankomst verlaten wij de bus in het centrum van de stad. We bezoeken oa de Place Stanislas, het Opera-Theater, het Grand-Hôtel, het Museum van Schone Kunsten, het Pavillon Jacquet, en de Arc de Triomphe ter ere van Lodewijk XV. In de buurt van de Place Stanislas vinden we de Place d’Alliance, eveneens UNESCO-werelderfgoed. Vervolgens bereiken wij de Place de la Carrière uit de 18de eeuw, omzoomd met 18de eeuwse gebouwen. We passeren ook aan de Basiliek Saint-Epvre, een neogotische kerk uit de 19e eeuw. Wij eindigen onze rondgang bij La Cathédrale Notre-Dame-de-l’Annonciation de Nancy die stamt uit de 18e eeuw. ‘s Middags nemen we de tijd om de lokale gastronomie te ontdekken met

een uitgebreid middagmaal, waarna we tussen de houten chalets in het stadscentrum van Nancy gaan slenteren, tussen het station en het winkelgebied St Sébastian, op korte afstand van het nieuwe place Charles III. In het sprookjesachtige kerstdorp kan je werkelijk van alles vinden, gastronomie, cultuur, kunst en natuurlijk nog veel meer….glühwein. Na het bezoek aan Nancy rijden we terug naar Metz voor avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

ZONDAG 13 DECEMBER 2015We rijden naar Verdun, de hoofdstad van de Eerste Wereldoorlog. De Slag van Verdun (1916), tussen Frankrijk en Duitsland, één van de meest bloedige veldslagen uit de geschiedenis was een continue strijd van 300 dagen en nachten waarin 300.000 mannen gedood werden of vermist raakten en 400.000 soldaten werden verwond. De bisschoppelijke stad werd na de oorlog opnieuw opgebouwd. Naast de talloze ‘Venetiaanse’ grachten die de stad telt, wordt deze ook doorkruist door de Maas. Verdun is tegenwoordig een gezellige stad met gerenoveerde en sierlijke architectuur. Na het bezoek aan enkele van deze monumenten nemen wij het middagmaal in een lokaal restaurant en maken nadien nog een wandeling langs de binnenstad met de “Cathédrale Notre-Dame”, “La Porte Chaussée” en “Le Monument à la Victoire”. Wij vatten tijdig de terugtocht aan en via Sedan, Mons en Kortrijk komen wij uiteindelijk op een treffelijk uur in Brugge aan.

3 dagen gastronomie in de streek van de Lorraine

14

Buitenlandse reizen

Page 15: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM van maandag 7 tot vrijdag 11 september 2015

PRIJSLeden: €393

INBEGREPEN IN DE PRIJS- Heen en terugreis per luxe-autocar;- Volpension (tafelbier en water inbegrepen)- Overnachting in twee- of driepersoonskamers (met bad + WC);- Begeleiding van bij het opstappen tot de terugkeer- Alle uitstappen met uitzondering van eventuele toegangsgelden

OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus

-seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93 of 056/23.03.88

- Volpension = vanaf middagmaal 1e dag tot en met middagmaal laatste dag;

- Wie een éénpersoonskamer wenst, dient een opleg van €60,00 te betalen.

INSCHRIJVENbij S-Plus, tel. 056/23.03.93 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00

VerblijfWanneer de Maas de provincie Namen binnenstroomt, legt zij haar meest pittoreske traject af. Haar bedding zoekend langs imposante rotsformaties en ruïnes van diverse versterkte burchten, krijgt haar traject een romantisch karakter.

Castel les Sorbiers is gelegen aan de oever van de Maas en bestaat uit verscheidene gebouwen die dateren van begin 1900. Ze bevinden zich in een 18 ha groot domein, inspiratiebron van romantiek en rust. Met 30 prachtige kamers en een geraffineerde keuken heeft Castel les Sorbiers alles voor een perfecte vakantie. ProgrammaOnze chauffeur met luxe-autocar blijft gedurende gans het verblijf ter plaatse en brengt ons naar de mooiste plekjes en interessantste bezienswaardigheden in de nabije en verdere omgeving.

Op het programma staan:- Uitstap naar Dinant met bezoek van de Citadel. - Bezoek aan de Abdij van Maredsous- Bezoek aan het Kasteel van Freyr- Bezoek aan de tuinen van Annevoie- Bezoek Brouwerij “Caracole” met degustatie- Uitstap naar Namen met bezoek aan Citadel en shopping in het

centrum

Ardennen - Vijfdaagse ontdekking van Dinant en omgeving

15

Binnenlandse reizen

Page 16: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Arrangementen aan de kust

Nieuwpoort

Gastronomische visweekends

Weekend voor alleenstaanden

DATUM: 4 PERIODENvan vrijdag 1 tot en met zondag 3 mei 2015van vrijdag 25 tot en met zondag 27 september 2015van vrijdag 2 tot en met zondag 4 oktober 2015van vrijdag 16 tot en met zondag 18 oktober 2015

PRIJS Leden: €162,00

INBEGREPEN- Welkomstdrink;- Volpension (vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag);- Drank bij de maaltijden;- Gastronomisch vismenu (6-gangen) op zaterdagmiddag

(aperitief en wijnen inbegrepen!);- Muzikale avond met live-muziek- Begeleiding

OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus

-seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93

- Wie een éénpersoonskamer wenst, dient een opleg van €20,00 te betalen.

DATUMvan vrijdag 29 tot en met zondag 31 mei 2015

PRIJSLeden: €115,00

INBEGREPEN- Volpension (vanaf vrijdagavond tot en met zondagmiddag);- Tafelbier en water bij de maaltijden;- Gratis gebruik van fietsen;- Muzikale avond met live-muziek;

OPMERKING- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus

-seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93

- Geen opleg single!

“Waar het binnenland in zee mondt, zoet zout wordt en de blik op oneindig staat, is zoveel te beleven...Dat is Nieuwpoort, de parel van de Westhoek.Rustig wandelen op de brede zeedijk tot Oostduinkerke en terug. Een uitstapje met de tram naar Nieuwpoort Stad met een bezoekje aan de vismijn, met de Seastar van Nieuwpoort naar Oostende, een bezoek aan het natuurreservaat “Ijzermonding”...Kortom alles is mogelijk voor een heerlijk en ontspannend weekend.

Ons gastronomisch vismenu is lekker, verzorgd en ruim voldoende. Een feest dat u opnieuw niet mag missen!

Ben je die muren thuis even beu …Vind je het alleen thuiszitten sneu …Dan raden wij jullie het volgende weekend aan …Spreekt het je aan?Schrijf dan vlug in …

Misschien vind je daar ook wel een nieuw vriend(in) …Op het programma staan o.a. een ontspannende wandeling, een spelletje minigolf, een fietsuitstapje, lekker eten en drinken, een muzikale dansavond, enz.

ONS HOTEL:Het vakantiecentrum “De Barkentijn” is de vroegere Villa Crombez. Deze adellijke familie was in de 19de eeuw eigenaar van alle gronden in Nieuwpoort-Bad. Volledig opgetrokken in Normandische stijl, werd het gebouw in 1981 geklasseerd door Monumentenzorg. Het centrum is gelegen op de verkeersvrije zeedijk en beschikt over bar, restaurant, salon, privé-parking en verzorgde kamers met WC en douche.

16

Binnenlandse reizen

Page 17: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Seniorenweken aan zee

Mosselfestijn

Formule bed & breakfast De Barkentijn

Kom je terug met ons mee? Wij hebben voor u een gevarieerd en ontspannend animatieprogramma samengesteld.

DATUMvan vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus 2015

PRIJSLeden: €120,00

INBEGREPEN- Volpension (van vrijdagavond tot en met zondagmiddag);- Tafelbier en water bij de maaltijden;- Mosselfestijn op zaterdagmiddag (verse mosselen à volonté

met frietjes + wijnen inbegrepen);- Animatie + begeleiding.

OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen dient men lid te zijn van S-Plus-

seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionale secretariaat tel. 056/23.03.93

- Wie een éénpersoonskamer wenst, dient een opleg van €20,00 te betalen.

Nu geen 2 maar 3 dagen, hopelijk in zonneschijn… Genietend van ons mosselfestijn!

PERIODEhet ganse jaar

PRIJS Leden: €35,00

INBEGREPEN1 overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet;

OPMERKING- Om te kunnen boeken, dient men lid te zijn van S-Plus -

seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93

- Wie een éénpersoonskamer wenst, dient een opleg van €10,00 te betalen.

De hype van vandaag … S-Plus voldoet aan de vraag …

Zoek je aan zee een plaats om te overnachten,Dan schetsen we je hier wat je kunt verwachten.Een vakantiecentrum vlak aan het strand,Is dit geen ideaal slaappand …Een uitvalbasis voor al je bezoeken,Dus wacht niet te lang om te boeken.

Voormiddag:- een gezonde en leuke wandeling- met het treintje naar de markt (vrijdag)Namiddag: - competitie oude volksspelen- petanque- fietsen- bowling- mini-golf- kubb-spel

INSCHRIJVEN voor de arrangementen op deze pagina: bij S-Plus tel 056/23.03.93 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00.

Avond: - bingo-avond- filmavond- quizavond- kaartavond- muzikale avond met

live-muziek

DATA: 2 periodenvan vrijdag 12 juni tot vrijdag 19 juni 2015 van vrijdag 19 juni tot vrijdag 26 juni 2015 Mogelijkheid om 2 weken te boeken!

PRIJS: €314,00 per week

INBEGREPEN- Volpension (van vrijdagavond tot vrijdagmiddag);- Tafelbier en water bij de maaltijden- Overnachting in twee- of driepersoonskamers;- Animatieprogramma + begeleiding.

OPMERKING- Om te kunnen deelnemen dient men lid te zijn van S-Plus

-seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionale secretariaat tel. 056/23.03.93

- Wie busvervoer wenst heen en terug, dient een opleg van €30,00 te betalen (beperkt aantal opstapplaatsen!)

- Wie een éénpersoonskamer wenst, dient een opleg van €40,00 te betalen.

17

Page 18: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM van maandag 2 tot en met vrijdag 6 november 2015

PRIJS: Leden: €185,00

INBEGREPEN- Volpension (vanaf maandagavond tot en met vrijdagmiddag);- Tafelbier en water bij de maaltijden;- Animatieprogramma (zie hieronder);- Begeleiding.

PROGRAMMAMaandag:

16.00u-17.00u: Aankomst 17.30u: Verwelkoming met drink18.00u: Avondmaal 19.30u: Quizavond

Dinsdag:08.00u: Ontbijt 10.00u: Initiatie Nordic Walking 12.00u: Middagmaal 14.00u: Fietstocht 18.00u: Avondmaal 19.30u: Gezelschapsspelen of filmavond

Woensdag:08.00u: Ontbijt 10.00u: Volksspelen 12.00u: Middagmaal 13.30u: Uitstapje met de tram naar Oostende 18.00u: Avondmaal 19.30u: Bowlingavond

Donderdag:08.00u: Ontbijt 10.00u: Wandelen op de kustwandelroute + havenveren naar

de tweede pier12.00u: Middagmaal 14.30u: Minigolf 18.00u: Avondmaal 19.30u: Muzikale avond met Johnny Clarysse

Vrijdag:08.15u: Ontbijt 09.30u: Uitchecken 10.00u: Met de tram naar de markt in Nieuwpoort-Stad 12.00u: Middagmaal 13.30u: Vertrek naar huis

OPMERKINGEN- Om te kunnen deelnemen, dient men lid te zijn van S-Plus

- seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93.

- Facultatief animatieprogramma.- Wie een éénpersoonskamer wenst, dient een opleg van €30,00

te betalen.

INSCHRIJVEN bij S-Plus tel 056/23.03.93 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00.

Arrangementen aan de kust

Herfstmidweek te Nieuwpoort

Blankenberge

PRIJSLeden midweek: €210,00Leden week: €360,00

INBEGREPEN- 4 of 7 overnachtingen op basis van volpension;- begeleiding

OPMERKING- Om te kunnen boeken, dient men lid te zijn van S-Plus -

seniorenbeweging Bond Moyson. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93

- Het animatieprogramma is facultatief. Voor bepaalde activiteiten wordt een tussenkomst gevraagd!

- Opleg single: €50,00 (midweek) en €87,50 (week) – opgelet: per periode zijn er een beperkt aantal 1 persoonskamers (kleine kamers op de 4e verdieping)

- Busvervoer heen en terug: €30,00 pp. (beperkt aantal opstapplaatsen!)

INSCHRIJVENbij S-Plus tel 056/23.03.93

Keuze uit een midweek van maandag 23 maart tot vrijdag 27 maart 2015 of weekverblijf van vrijdag 20 maart tot vrijdag 27 maart 2015 Wat is er aangenamer dan er eens een tijd tussenuit te knijpen?De tredmolen van alledag achter je te laten en jezelf te verwennen met een welverdiende vakantie?! S-Plus besloot om in 2015 terug de mogelijkheid te bieden van een midweek of er een volledige week tussenuit te knijpen! De keuze is dus aan jullie!De Floreal Club Blankenberge ligt tegenover het bekende Sea Life Center en het Stedelijk Zwembad van Blankenberge. Dit indrukwekkende vakantiecentrum biedt een schat aan activiteiten, moderne faciliteiten en eersteklas gastvrijheid. Tevens beschikt het over een perfecte locatie vlak bij het strand en het winkelgebied. In deze Floreal Club kan u logeren in goed uitgeruste kamers in hotelformule. Alle verblijven beschikken over een safe, kleurentelevisie, een telefoon en natuurlijk een koelkast. Floreal Club Blankenberge heeft echt alle troeven om u een actieve of rustige vakantie aan te bieden: een ruim wandelpark, ruime buitenterrassen en een assortiment aan sportinfrastructuur. Bijna iedere dag en avond is er wel iets te beleven. Het animatieprogramma (activiteit + prijs) zal later bekendgemaakt worden.

Midweek of weekverblijf in de Floreal Club

18

Binnenlandse reizen

Page 19: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Ontspannen en genieten in stijl in Petit Rouge

DATUM van maandag 20 tot en met vrijdag 24 april 2015

PRIJS €320,00 per week

INBEGREPEN- 4 overnachtingen op basis van volpension (tafelbier en water

inbegrepen)- begeleiding- gratis en vrij gebruik van zwembad, Finse sauna, Romeins

stoombad, jacuzzi- 1 toegangsticket voor Sea Life Centre

OPMERKING- Om te kunnen deelnemen dient men lid te zijn van de

seniorenbeweging S-Plus. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93

- Opleg single €75- Opleg kamer met zeezicht €50

INSCHRIJVENbij S-Plus tel 056/23.03.93 vanaf dinsdag 20 januari om 8u00.

Een wandeling op het strand. Een zeebries of een stevige westenwind in je haren. De eindeloze horizon en het bijzondere licht van het Noordzeestrand. De Belgische kust blijft betoveren. Vakantiecentrum Petit Rouge op de Blankenbergse zeedijk verleidt je met het comfort van een viersterrenhotel. Gezellig en lekker tafelen, rust en wellness, gastvriendelijkheid en een prachtig zicht op zee vormen de rode draad van jouw verblijf.

Ontdek, ontspan en genietLaat de alledaagse stress van je afvloeien in de thalasso van Petit Rouge. Uitgerust met een Finse sauna, een Romeins stoombad, zwembad en jacuzzi bevat het wellnesscentrum alle moderne faciliteiten om je volledig in de watten te leggen.

Tafelen in adembenemend decorHet restaurant van Petit Rouge gunt je vanaf de eerste verdieping een adembenemend zicht op de zee, wat je ongetwijfeld een instant hongergevoel geeft. Onze chef-koks zorgen tegelijkertijd voor een bijhorende culinaire ervaring die je smaakzintuigen zeker bekoren. Ingrediënten van de vismijn en de vroegmarkt gaan ‘linea recta’ naar je tafel met zicht op zee.Het ontbijt in buffetvorm verwelkomt je iedere ochtend met een uitgebreide selectie aan verse producten. Voor de lunch en het diner voorziet Petit rouge een dagmenu.In de brasserie (gelijkvloers) of op het zonnige terras op de zeedijk kan je genieten van onze lekkere snacks, een dagmenu of een streekbiertje tegen gunstige prijzen.

De kamersDe 82 kamers met rode, gele of blauwe accenten zijn uitgerust met alle comfort. Alle kamers zijn voorzien van bi-bedden met donsdekens, airco, ruime kasten, designverlichting, televisie, branddetectie en een bureau met een mandje vers fruit om je welkom te heten in je verblijf. Top of the bill zijn de kamers met prachtig zicht op zee.

Ontspanning en vrije tijdHet zoetwaterzwembad in de thalasso van Petit Rouge is de ideale uitvalbasis voor een frisse duik in het water. Je kan gratis gebruik maken van het zwembad gedurende je verblijf. Verder bieden wij tijdens uw verblijf diverse uitstapmogelijkheden en bezoeken zoals:- een bezoek aan het Sea Life Centre- met de tram naar Knokke- bowlingnamiddag of avond- een quizavond

Formule bed & breakfast Petit RougePERIODE het ganse jaar

PRIJS Leden: €45,00

INBEGREPEN- 1 overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet- gratis gebruik van zwembad en jacuzzi

OPMERKING- Om te kunnen deelnemen dient men lid te zijn van de

seniorenbeweging S-Plus. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.93

- Opleg single €15 per persoon- Opleg kamer met zeezicht €10 per persoon- Opleg hoogseizoen (schoolvakanties, feestdagen, verlengde

weekends) €10 per persoon- Opleg 1 overnachting €10 per persoon

INSCHRIJVENrechtstreeks bij Petit Rouge tel 050/43.50.43 – [email protected]

19

Page 20: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

S-Plus komt voor de basiscursus computer, basiscursus internet, Engels en Frans voor beginners tot maximum €5,00 per kalenderjaar tussen in het basispakket van het cursusgeld. Niet in de handboeken. De terugbetaling voor eenzelfde cursus is éénmalig.Inlichtingen over locatie en cursussen, bij het Centrum voor Basiseducatie, voor de regio Kortrijk tel. 056/22.62.84 voor de regio Brugge tel. 050/34.15.15 met vermelding dat u lid bent van S-Plus en op vertoon van uw lidkaart 2015.

S-Plus leden krijgen, op vertoon van de lidkaart, een korting van 20% op het deelnamegeld, met een maximum van €15,00 per kalenderjaar voor basiscursus computer, internet en talen. De terugbetaling voor eenzelfde cursus is éénmalig.

CVO3hofsteden organiseert cursussen in de vestigingen Kortrijk, Menen, Tielt, Wevelgem, Heule, Zwevegem, tel. 056/25.47.13

CVO Avelgem-Harelbeke organiseert cursussen in de vestigingen Avelgem, Harelbeke en Spiere. Tel. 056/65.01.42

CVO IVO Brugge organiseert cursussen in de vestigingen in Sint-Andries, Sint-Michiels en Knokke. Tel. 050/38.67.63Maldegem valt niet onder S-Plus West-Vlaanderen, dus daar geldt dit leden voordeel niet.

CVO Cervo-Go organiseert cursussen in de vestigingen in De Panne, Nieuwpoort, Gistel, Middelkerke, Diksmuide, Ieper, Poperinge, Zonnebeke, Wervik, Westende, Beselare, Koksijde, Poelkapelle en Reningelst tel. tel. 058/41.51.61

CVO De Avondschool Oostende organiseert cursussen in de vestigingen in Oostende, Bredene, Torhout, Koekelare, Izegem en Roeselare. Tel. 059/70.07.10

Cursussen

Open school: leren op maat en op je eigen tempo

Taal- en computercursussen - speciale S-Plus korting bij CVO

20

S-Academie

Page 21: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Kinepolis Kortrijk – Brugge en S-Plus West-Vlaanderen nodigen u uit op de maandelijkse ‘Seniors at the Movies’. U kunt genieten van een echte topfilm met koffie en gebak na de film voor €9,15. S-Plus leden betalen slechts €7,15! Er is onthaal vanaf 13u30 en de film start om 14u15. Reservatie is verplicht op het nummer 056/23.03.93 (regio Kortrijk) en 050/44.79.52 (regio Brugge). Wij hopen u alvast te mogen verwelkomen!

Dit zijn de films die wij u aanbieden voor de komende maanden:Dinsdag 10 februari (Brugge) en donderdag 12 februari 2015 (Kortrijk): ‘The Judge’Dinsdag 10 maart (Brugge) en donderdag 12 maart 2015 (Kortrijk): ‘Brabanconne’Dinsdag 14 april (Brugge) en donderdag 9 april 2015 (Kortrijk): ‘Suite Francaise’Dinsdag 12 mei (Brugge) en donderdag 14 mei 2015 (Kortrijk): ‘Best Exotic Marigold Hotel 2’Dinsdag 9 juni (Brugge) en donderdag 11 juni 2015 (Kortrijk): ‘My Old Lady’

Info en inschrijvingen min. 8 dagen voor de filmvoorstelling: bij S-Academie tel 056/23.03.93 (Kortrijk) of 050/44.79.52 (Brugge)

Vous Permettez Monsieur?! Salvatore Adamo, een levende legende!

Nog steeds trekt hij volle zalen en blijft het publiek genieten van de hemelse en unieke stem van deze Siciliaanse Belg.Op het podium laat hij zich omringen door topmuzikanten, en in zijn concert zal zowel nieuw werk als de tijdloze klassiekers zoals “Dolce Paola”, “Tombe La Neige”, “Vous Permettez Monsieur”, “Inch’Allah” en andere grauw gedraaide nummers jouw oren strelen.

Filmaanbod seniorennamiddagen

Met S-Plus naar Adamo

Film - theater - muziek - spektakel

DATUM zaterdag 23 mei 2015

LOCATIE Kursaal Oostende, aanvang om 20u

PRIJSticket 1e categorie, met eigen vervoer lid: €53,00 – niet-lid: €63,00Ticket 1e categorie met busvervoer lid: €64,50 – niet-lid €74,50 (bussen vertrekken kort na de middag zodat u nog even vrij kan rondkuieren in Oostende)

Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen en Kortrijk. Regio Brugge opstapplaats in Brugge (E40 afrit Loppem)

INSCHRIJVINGENregio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52.

Het succes van de Herfstshow van 16/10 zetten we voort met de Lenteshow, op dinsdag 24 maart.

Laura Lynn, Steve Ryckier en David Vandyck garanderen jou een namiddag entertainment en ambiance!

Laura Lynn, in Ardooie geboren, lanceerde in 2005 haar eerste single “Je hebt me 1000maal belogen”. Dit was meteen een schot in de roos dat haar bekroonde tot de Schlagerkoningin die nu nog steeds de scepter zwaait.Met Steve Ryckier werd een duizendpoot in huis gehaald. Eén voor één komen ze op het toneel ; “Elvis Presley, André Hazes, Tom Jones, Eddy Wally, Bart Peeters, … Een spetterende performance vol humor met meer dan 30 artiesten door één man! David Vandyck maakt het plaatje af. De veelzijdige Westvlaming David brengt opmerkelijke covers en uiteraard ook liedjes uit zijn debuutalbum met zijn meest bekende hits “een superlange nacht” en “met heel mijn hart”.

Na de Herfstshow komt de …Lenteshow in Feestcomplex Europa

DATUMdinsdag 24 maart 2015 - aankomst om 11u30

LOCATIE Feestcomplex Europa in Geraardsbergen

PRIJSlid S-Plus €46,00 ; niet-lid €56,00

INBEGREPENbusvervoer, driegangen middagmaal, show, avondlunch, begeleiding, verzekering (Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen, Bissegem en Kortrijk – Regio Brugge opstap in Brugge en Oostende)Reserveer vanaf donderdag 22 januari om 8u op tel. 056/23.03.92 (regio Kortrijk) of 050/44.79.51 (regio Brugge - afrit E40 Loppem)

21

Page 22: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Film - theater - muziek - spektakel

Voor het eerst in België met hun nieuwste show AMALUNAEen mysterieus eiland waar schoonheid en moed heerst… Amaluna. Amaluna ging in 2012 in Montréal in wereldpremière en is een “big top show” die u meeneemt naar een mysterieus eiland bewoond door godinnen en meegevoerd door het ritme van de maan. De koningin, Prospera, leidt haar dochter naar de inwijdingsrite die vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht eert en deze waarden overdraagt van de ene generatie op de andere. Tijdens de luwte van de storm die Prospera aanwakkerde, landt een groep jonge mannen op het eiland, verleidend en stoer, en romantiek ontluikt tussen Prospera’s dochter en een dappere jonge volger. De liefde van de jonge tortelduiven worden beproefd en getest tot ze de gemoederen tot rust kunnen brengen en het vertrouwen en de harmonie op het eiland zich herstelt. Deze bijzonder indrukwekkende show komt voor het eerst naar België en slaat haar tenten op aan Brussel Expo.

Wordt verwacht december 2015 - Drie moaten tegoare “De Latste Kanse” Drie Westvlaamse maten samen met de langste muzikale carrière, en nog altijd super actief, samen op het podium voor een uniek en historisch concert. Hou de Kras en ook de S-Magazine in de gaten! Zodra de concrete gegevens bekend zijn zullen we deze hierin publiceren.

In de aanloop naar Kerst zijn de dagen soms wat somber, donker en koud… Haal dit jaar de lichtjes, toeters en bellen maar wat vroeger binnen, en laat je opvrolijken door de spetterdende Kerst Revueshow! Een gevarieerde middagshow waarin ontspanning, zang en humor de boventoon spelen, voorafgegaan door een lekker middagmaal. De namiddag wordt afgesloten met een verzorgde broodmaaltijd. Tijdens de Kerst Revueshow kan je genieten van de optredens van Lindsay, Wim Soetaer, Maartje Van Neygen (dochter van Eric en Sanne), Marc Dex, bijgestaan door het Showballet Showcase.

Grenzeloze Passie voor Muziek en Dans – Op vrijdag 3 juli brengt S-Plus u richting Izegem waar het zal bruisen van culturele activiteit. Dan gaat immers het 24e “Wereldfestival Izegem” door. Niet minder dan 200 buitenlandse artiesten zullen ons verwennen en ons het beste bieden uit hun volkscultuur. Muziek en dans, uit alle continenten en van wereldklasse, zullen het festivalpodium beheersen. Naast het gewaarborgd spetterend spektakel biedt het Wereldfestival de ideale gelegenheid om vreemde culturen en tradities te ontdekken en te waarderen. Het festival staat garant voor een prima organisatie. In de concerthal (met klimaatregeling) kunt u genieten van ensembles en groepen uit verschillende landen en werelddelen (China, Japan, Bulgarije, Cyprus, Zuid-Afrika,…). Dit alles overgoten met een professionele regie, klank en lichtshow. Alle zitplaatsen bevinden zich op comfortabele tribunes met genummerde kuipzetels. Na de voorstelling wordt er een broodjesmaaltijd en drankje voorzien. Zet u schrap en wees er als de kippen bij om uw plaats te reserveren!

Cirque du Soleil

Willem Vermandere - Will Tura - Tony Sandler

Kerst Revueshow - In de Kaasboerin

Wereldfestival Izegem

DATUM vrijdag 16 oktober 2015, aanvang om 16u30

LOCATIE Grand Chapiteau, Expo Brussel

PRIJSlid S-Plus €44,00 – niet-lid €54,00

INBEGREPENRechtsstreeks busvervoer, tickets categorie 3, begeleiding, verzekering – Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen en Kortrijk – Regio Brugge opstap in Brugge (E40 afrit Loppem) en Oostende. Reserveer vanaf donderdag 22 januari om 8u op tel. 056/23.03.92 (regio Kortrijk) of 050/44.79.51 (regio Brugge)

DATUM dinsdag 10 december 2015

PLAATS de Kaasboerin in Postel

PRIJS lid S-Plus €47,00 ; niet-lid €57,00

INBEGREPENbusvervoer, driegangen middagmaal, show, avondlunch, begeleiding, verzekering – Busvervoer regio Kortrijk opstap plaatsen in Ieper, Menen en Kortrijk – Regio Brugge opstap in Brugge (E40 afrit Loppem) en Oostende – Reserveer vanaf donderdag 22 januari om 8u op tel. 056/23.03.92 (regio Kortrijk) of 050/44.79.51 (regio Brugge)

DATUM vrijdag 3 juli 2015 aankomst: 14u15 einde voorstelling: rond 19u30

PLAATS Zaal ISO, Izegem

PRIJS lid S-Plus €27,50niet-lid €37,50

INBEGREPENbusvervoer, broodjesmaaltijd (2 broodjes met kaas/hesp en 1 drankje), show, begeleiding, verzekering. Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen, Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende – Reserveer vanaf donderdag 22 januari om 8u op tel. 056/23.03.92 (regio Kortrijk) of 050/44.79.51 (regio Brugge)

22

S-Academie

Page 23: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Dagtrips

Bedrijf in de kijker: achter de schermen van de VRT en Brussels Airport

DATA donderdag 3 september (regio Brugge) dinsdag 25 augustus (regio Kortrijk)

PRIJS lid S-Plus €66,00 - niet-lid €76,00

INBEGREPENbusvervoer, totaal ontbijt, alle vermelde bezoeken, huifkartocht, uitgebreide barbecue met frisdranken en koffie, avondmaal met wijndegustatie, verzekering, begeleiding Jonckheere Noël.

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

DATA dinsdag 10 november (regio Brugge) donderdag 12 november (regio Kortrijk)

PRIJS lid S-Plus €56,00 - niet-lid €66,00

INBEGREPEN busvervoer, bezoek VRT, 3-gangenlunch met drankje en koffie, rondleiding Brussels Airport, begeleiding, verzekering en koffie tijdens heenreis

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (E40 afrit Loppem) en Oostende

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Met de huifkar door de KempenDe Kempen op zijn bestVia Antwerpen en na een lekker ontbijt, rijden we richting Retie. In een bosrijk watergebied met mooie natuur is de Priorij van Corsendonk gelegen. Het geheel heeft een boeiend ontstaan en geschiedenis en is nu een beschermd historisch monument. Na het geleid bezoek kunnen we genieten in de gewelvenkelder van een fris Corsendonk bier. We vervolgen onze weg door de Kempen en de purperen hei. In een typische ruime Roesthoeve nemen we ons uitgebreid middagmaal in de vorm van een barbecue met alles erop en eraan, tot koffie, schepijs en frisdranken toe. Een huifkar brengt ons langs bospaden, akkers en rustige landschappen. Zigzaggend over de landgrens op de kadans van levende paardenkracht. Een tijdloze cocon van gezelligheid en verhalen. Tussenin een stop voor een natje. Na een onvergetelijke tocht worden we in een mooi wijnhuis verwelkomd met een aperitief vooraleer we het avondmaal nemen met een wijdegustatie van vele soorten wijnen en een kaasplank als afsluiter van deze unieke dag.

Nieuwsgierig hoe een echte televisiestudio er uit ziet en hoe verschillende bekende programma’s tot stand komen? Al gehoord van een autocue? S-Plus biedt u de kans de regiekamers, de radio- en opnamestudio’s van de VRT te doorkruisen. Professionele gidsen leiden ons doorheen het VRT-gebouw en schetsen een duidelijk beeld van de belangrijke rol radio en TV spelen in ons dagelijks leven. Na de lunch bezoeken we één van de meest bedrijvige ondernemingen van Brussel. Met een oppervlakte van 1245 hectare, circa 225.000 vliegbewegingen en ruim 19 miljoen passagiers per jaar is Brussels Airport een belangrijke speler in Europa. Altijd al willen weten hoe een vliegtuig klaargemaakt wordt voor vertrek? Benieuwd naar hoe de bevoorrading van brandstof gebeurt? Of wilt u liever het laden en lossen van de bagage meebeleven vanop de eerste rij? Professionele gidsen nemen ons (langs de grenscontrole, weliswaar) mee doorheen een terminal. U krijgt een panoramisch zicht op de inschepingsvloer. U wordt tot heel dichtbij de startbaan gebracht en krijgt hierbij alle info over het vliegen, de begeleiding van de piloot, enz… In het 2e deel maakt u, onder begeleiding van de gids, een luchthavenrondrit met passages langs de luchthavenbrandweer, de militaire luchthaven, de nieuwe verkeerstoren en het computergestuurde luchtverkeerscentrum CANAC. Kortom, een ganse dag proeven van professionele bedrijvigheid achter de schermen van de meest gekende werkplekken van ons land.

23

Page 24: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM donderdag 21 mei (regio Brugge) donderdag 4 juni (regio Kortrijk)

PRIJS lid S-Plus €60,00 - niet-lid €70,00

INBEGREPENbusvervoer, totaal ontbijt, middagmaal, avondmaal, degustatie, alle bezoeken, verzekering, begeleiding Jonckheere Noël.

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

De voortuin van het PajottenlandAffligem en omgevingWe vertoeven in een mooie streek met historische waarde en oude cultuurlandschappen met bossen, vierkanthoeven, weiden en kouters. We bezoeken de abdij van Affligem, één van de oudste en meest vermaarde abdijen van de Lage Landen, gesticht in 1062, met de zegel van Sint-Benedictus. Culinaire bekendheid verwierven ze door haar smaakvolle abdijkaas en haar verrukkelijke abdijbier. Natuurlijk een degustatie van 3 bieren met abdijkaas en informatie over de productie. Na het middagmaal maken we een trip door de streek en houden halt aan de beeldentuin ‘De Montil’ met internationale allure. We genieten van het hoppeland en de –teelt. We krijgen alle informatie over de zandschilderkunst die stoelt op de aloude volkskunst van het zandtekenen. Een kunstenares leert ons hoe we stillevens, landschappen en portretten moeten maken in het zand. Tussenin genieten we van al het bijzondere van deze streek en zijn natuur. Vooraleer we huiswaarts keren, genieten we nog van een lekker avondmaal.

Dagtrips

Mijnsite Lewarde en ValenciennesDATA dinsdag 14 april (regio Brugge), donderdag 16 april (regio Kortrijk)

PRIJS lid S-Plus €57,50 - niet-lid €67,50

INBEGREPENbusvervoer, bezoeken, treintje, ontbijt, middagmaal, gids Roger Benauwt, verzekering

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge (E40 afrit Loppem) opstapplaatsen in Oostende en Brugge.

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Het leven in en rond de mijnen. Een blik op de evolutie van techniek en werkomstandigheden in de ondergrond tussen 1720 en 1990.Het historisch mijncentrum op de site van de vroegere mijn “Delloye” in Lewarde is het belangrijkste mijnmuseum in Frankrijk. We zien hoe steenkool gevormd wordt en volgen de geschiedenis van de mijnwerker en zijn familie. In een bezoek aan de mijnschacht ontdekken we het labeur in de ondergrondse wereld, het gedruis van de machines en de bewegingen van de mijnwerkers. U betreedt de loopbrug van de mijnwerkers en komt zo in de ruimte waar vrouwen en leerling mijnwerkers de kolen sorteren. Ook krijgen we een kijk op het leven in de mijnwerkerssite, hoe de mijnwerker en zijn familie leefden, vrije tijd, gezondheid, hoe ze woonden … Na het middagmaal volgt een rondrit en een bezoek aan Valenciennes. Door haar ligging dicht bij de steenkoolmijnen was Valenciennes de hoofdstad van de staal- en metaalindustrie. We nemen ook een kijkje rond en in het mooie stadhuis, de kerk Saint-Géry, het Spaanse Huis en andere historische gebouwen. Nadien heb je nog wat tijd in Valenciennes.24

S-Academie

Page 25: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Eigen Kweek

DATAdinsdag 12 mei (regio Brugge), dinsdag 5 mei (regio Kortrijk)

PRIJS lid S-Plus €67,00 - niet-lid €77,00

INBEGREPENbusvervoer, ontbijt, bezoeken, middagmaal, koffie met cake, avondstop zonder drank, gids Roger Benauwt, verzekering

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstapplaatsen in Oostende en Brugge (E40 afrit Loppem).

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

In de voetsporen van de familie Welvaert. “Rien à déclarer?” “niets aan te geven?”In de voormiddag bezoeken we het Musée de la Frontière over blauwers en kommiezen in Godewaersvelde. Een verzameling van grenspalen, documenten, oude douanieruniformen, werktuigen, machines om tabak te kerven, smokkeltassen voor mens en dier, een oude herbergtoog, oude uithangborden, gedetailleerde grenskaarten… Deze schijnbaar verwarde inventarisatie is de opsomming van een verdwenen wereld, deze van de grens. In 1993 werden de Europese grenzen opgeheven. In Godewaersvelde kan je je inleven in hoe het grensleven was in de 19de en 20ste eeuw.Na het middagmaal dompelen we onder in “Eigen Kweek”. De opnames van deze serie vonden hoofdzakelijk plaats in één van de gemeentes in Heuvelland, namelijk Wijtschate, ‘Wietschoate’ uitgesproken in het plaatselijke dialect. Wil je wel eens de locaties

Kempens kanaal en Isotopolis

DATUM woensdag 8 juli (regio Kortrijk) donderdag 20 augustus (regio Brugge)

PRIJS lid S-Plus €64,00 - niet-lid €74,00

INBEGREPEN busvervoer, volledig ontbijt, alle vermelde bezoeken, boottocht, middagmaal, avondmaal, verzekering, begeleiding Jonckheere Noël.

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Boottocht – Radioactief afvalNa een lekker totaalontbijt, rijden we naar Dessel, gelegen in de Kempense kanaalzone. Aan het zilvermeer schepen we in voor een 2 uur durende boottocht op de Kempense kanalen en grote kanaalmeer. We ervaren de sluizen en de adembenemende natuur op een andere manier. De groene oevers glijden ons voorbij terwijl we rustig nippen aan een kelk patersbier of een koffie. Dit is oeverloos genieten terwijl we uitleg krijgen over de witzandontginning en omgeving.Na een lekker 3-gangen menu rijden we naar Isotopolis in Dessel. Het informatiecentrum laat ons een kijkje nemen achter de muren van een opslagplaats van radioactief afval. We krijgen informatie over complexe materies van radioactiviteit en beheer van radioactief afval. We sluiten af met een lekker avondmaal terwijl we nakaarten over de belevenis.

uit de serie in het echt zien? Iets proeven van eigen kweek uit Heuvelland? Horen vertellen over het echte boerenleven? We starten alvast met een koffie en met gebak van “shit of mouse”! Op de terugweg houden we halt voor een eerlijk avondmaal …

25

Page 26: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM dinsdag 27 oktober (regio Kortrijk), donderdag 29 oktober (regio Brugge)

PRIJS lid S-Plus €41,00 ; niet-lid €51,00

INBEGREPENbusvervoer, bezoek Audi met drankje, middagmaal met drankje, rondleiding Tour&Taxis, begeleiding, verzekering.

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (E40 afrit Loppem) en Oostende

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Over Auto’s en TaxisBezoek aan Audi en Tour&TaxisBenieuwd hoe een auto gemaakt wordt? Kom dan mee de moderne samenwerking tussen mens en machine aanschouwen in Audi Brussels! Bij deze procedure worden 800 tot 1000 onderdelen samengevoegd tot een kant en klare auto. Voor de productie van de A1 worden in totaal 450 robots ingezet. Ongeveer 2.550 medewerkers zijn hier tewerkgesteld. Tijdens de wandeling doorheen de gebouwen, ontdek je het proces van plaatslagerij tot montage! Tijdens de middag proeven we van de befaamde keuken in het bedrijfsrestaurant.

Na het middagmaal gaan we met de gids op ontdekking op de site van Tour&Taxis. Deze naam is afkomstig van de familie Von Thurn und Tassis, die de Post oprichtte. Tot in de 18de eeuw organiseerde zij de postverdeling vanuit Brussel. Op het einde van de 19de eeuw werd België de vijfde economische macht in Europa. Daarom was een nieuwe haven een absolute noodzaak. Tour & Taxis leek de ideale plaats daarvoor: de site lag langs het kanaal, gaf uit op de poorten van de stad. Tour&Taxis is een unieke locatie met een uitzonderlijke architectuur in het hart van onze Belgische hoofdstad. Het enorme complex is een voormalige en volledig gerestaureerde opslagplaats, bestaande uit: Hôtel de la Poste, het goederenstation, het Koninklijk pakhuis en de schuren, ruimtes voor exclusieve evenementen, verschillende handelszaken, restaurants voor fijnproevers, diensten en een stadsproject dat veelbelovend is voor de hele wijk.

Door “de Schoondijkse Tuin” naar “Het Portaal van Vlaanderen” - Juust Wa‘k Wou

DATA donderdag 25 juni (regio Kortrijk), vrijdag 26 juni (regio Brugge)

PRIJS lid S-Plus €62,00 ; niet-lid €72,00

INBEGREPENbusvervoer, koffie en cake, middagmaal, bezoeken, boottocht, avondstop zonder drank, gids Roger Benauwt, verzekering

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstapplaatsen in Oostende en Brugge (E40 afrit Loppem).

INSCHRIJVENvooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Je kan de natuurpracht bewonderen in “de mooiste tuin van Nederland” (2011) “Juust Wa’k Wou” in Schoondijke West-Zeeuwsvlaanderen. Een liefhebberstuin van 5200 m2 naar eigen ontwerp en aanleg door Kees Jacobse. Het binnengedeelte met veel borders, natuurlijke vijver en waterpartijen, rozentuin en zijn natuurlijk hoogteverschil vormt de basis van deze tuin. Je ontdekt er terrassen, kuipplanten en overal leuke hoekjes met collages en stillevens. Zeker de moeite waard zijn de witte-, kruiden-, varen-, grassen en siergroentetuin én last but not least de Engelse border met zijn grote verscheidenheid aan planten en kleuren. Een tuin om beslist leuke ideeën voor thuis op te doen!

Na het middagmaal bezoek je Het Portaal van Vlaanderen, dit is een toeristisch haveninformatiecentrum op het sluizencomplex in Terneuzen waarbij je een zicht krijgt op de imposante sluizen, drukke scheepvaart, havens en havenbedrijven in de Kanaalzone.Je krijgt een rondleiding in het sluizencomplex met bezoek aan brugkelder en radartoren. Het sluizencomplex vormt de onmisbare schakel tussen de Westerschelde en het kanaal van Gent naar Terneuzen, één van de drukst bevaren kanalen die Europa rijk is. Geniet van een magnifiek uitzicht vanaf de radartoren en bewonder de grote zeeschepen die rakelings langs varen. Daarna maak je een ritje met het toeristentreintje naar de Scheldeboulevard. Je stapt uit voor een kleine wandeling door het oude centrum van Terneuzen.Op de terugweg houden we nog halt voor een licht avondmaal.

Dagtrips

26

S-Academie

Page 27: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Bedrijf in de kijker

In en rond historische Zoutleeuw

Verrassingsreis

DATUM Dinsdagvoormiddag 29 september 2015

PRIJS lid: GRATIS; niet-lid €10,00 (opgelet, max. 30 deelnemers!)

INBEGREPEN rondleiding, drankje, verzekering

OPMERKING Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Plus, tel. 056/23.03.92 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

DATUM dinsdag 19 en woensdag 20 mei (regio Kortrijk) dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli (regio Brugge)

PRIJS lid: €64,00; niet-lid €74,00

INBEGREPEN busvervoer, totaal ontbijt, middagmaal, avond-maal met koffie en ?, alle bezoeken en verrassingen, verzekering, begeleiding Jonckheere Noël en wie weet nog wat?

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

DATUM donderdag 5 juni (regio Brugge) woensdag 9 september (regio Kortrijk)

PRIJS lid: €63,00; niet-lid €73,00

INBEGREPEN busvervoer, totaal ontbijt, middagmaal, avond-maal, degustatie, alle bezoeken, verzekering, begeleiding Jonckheere Noël.

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus.- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen,

Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Plus, regio Kortrijk tel. 056/23.03.92, regio Brugge 050/44.79.52 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Dovy Keukens, tegen de scherpste prijs. Wil je weten wat een échte maatkeuken is? Maak dan gebruik van de nieuwe en unieke mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de fabriek van Dovy Keukens en ontdek zélf hoe dé Belgische maatkeuken gemaakt wordt. Ontdek het verschil tussen melamine en laminaat. Benieuwd hoe Dovy in Roeselare, met een hoogtechnologisch machinepark en met veel ambacht, 3.500 maatkeukens per jaar maken? Schrijf u dan in voor de bedrijfsrondleiding in de fabriek van Dovy keukens in Roeselare. U komt met eigen vervoer naar Dovy keukens, Industrieweg 5, 8800 Roeselare. De rondleiding is in de voormiddag, duurt ongeveer 2u30 en tijdens de inleiding krijg je een drankje aangeboden.

Kunst – Natuur – OntspanningNa een ontbijtstop, rijden we naar het provinciaal domein van Hélécine. Het domein is gevestigd op de plaats van de oude abdij van ‘Prémontrés’ van Heylissem. Het kasteel is gelegen in een park van 28ha dat een natuurreservaat, een ijskelder en mooie vijvers bevat. Na een typisch streekmenu rijden we naar het grootste binnenmeer van vlaanderen. ‘Het Vinne’ bevat een enorme diversiteit aan watergebonden fauna en flora en wordt aanschouwd als een stukje natuurlijke geschiedenis. Nu naar het centrum van Zoutleeuw. Daar Zoutleeuw ongemoeid gelaten werd tijdens de Beeldenstorm wordt de Sint-Leonarduskerk terecht het kunstschrijn van Brabant genoemd. Het lijkt een museum. De Lakenhalle en het renaissance stadhuis getuigen van het economische belang van dit dorp. Tot slot brengen we nog een bezoek aan een typische streekbrouwerij waar we ook onze dorst lessen met een proeverij. We maken de dag compleet en keren huiswaarts met een stop voor het avondmaal.

Weer speciaal, ontspannend en genieten. Het blijft een groot succes, telkens iets anders en een belevenis. Reeds van gehoord, nog nooit gezien. Misschien gevolgd en gezien, maar toch vele raadsels. Succes verzekerd! Ophaaldienst volgens afspraak, maar de rest??? Natuurlijk zal het lekker zijn. Vlug inschrijven is de boodschap.

27

Page 28: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

• Gratis deelname of aanzienlijke kortingen bij deelname aan culturele, sportieve en ontspannende activiteiten.

• Aanbod binnen- en buitenlandse reizen aan interessante prijzen.• 4 x per jaar het tijdschrift Kras.• 5 % korting bij aankopen (hulpmiddelen en verzorgingsprodukten)

bij Medishop BM (uitgezonderd anti-decubitus-, diabetes- en incontinentiematerialen).

• Een waardevol geschenk bij 50, 60, 65 of 70 jaar huwelijk. (beide partners zijn min. 2 jaar lid van S-Plus – te verkrijgen via de lokale kantoren van Bond Moyson)

• Extra korting bovenop BM-korting op het aanbod “Fit & Wel” (fitness- en saunacentra) voor leden S-Plus en BM met Sportpas.

• U bent automatisch aangesloten bij de vervoersdienst Mobilitas. Meer info 056/230387 (regio Kortrijk), 050/447953 (regio Brugge)

• Kinepolis filmtickets aan voordelige prijs. (max 2 tickets per lid / jaar - beperkte voorraad)

• Reductie op de Kinepolis filmnamiddagen voor senioren• Verzekering tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke

aansprakelijkheid tijdens onze activiteiten in gans de wereld.

• Uw belangen worden verdedigd in nationale, provinciale en lokale adviescommissies en -raden.

• Vlotte toegang tot de dienstverlening van Bond Moyson: pensioendienst, thuiszorg, sociale, juridische dienst,…

• Een éénmalige korting van €15 op de basiscursussen PC, internet, Frans en Engels van “CVO-West-Vlaanderen”

• Een éénmalige korting van €5 op de basiscursussen PC, Internet, Frans en Engels van “Open School West-Vlaanderen”

• 20% korting op een jaarabonnement op de tijdschriften van Sanoma (o.m. Libelle, Story, Humo, Feeling). Abonneer je via www.abon.be/splus of bel 056 23 03 91 voor de antwoordcoupon.

• Korting van 5% op www.allervita.be, de allergievrije bakker.• Kamer met ontbijt formule in vakantiecentrum De Barkentijn

te Nieuwpoort en Petit Rouge te Blankenberge aan voordelige prijzen voor leden.

Meer info:056/23.03.91 (Kortrijk) 050/44.79.52 (Brugge)

Voordelen S-Plus West-Vlaanderen

Dubbel en dik genieten!

28

Page 29: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

BLANKENBERGEDATA 20 lessen van woe. 7 januari t/m woe. 10 juni 20157-14-21-28/01; 4-11-25/02; 4-11-18-25/03; 1-22-29/04; 6-13-20-27/05; 3-10/06PLAATS Bloso zwembad, Kon. Boudewijnlaan 15bis, 8370 BlankenbergeUUR 14u00 tot 15u00PRIJS Lid: €60,00 - Niet-lid: €70,00 GISTELDATA 21 lessen van don. 8 januari t/m don. 25 juni 20158-15-22-29/01; 5-12-26/02; 5-12-19-26/03; 2-23-30/04; 7-21-28/05; 4-11-18-25/06 PLAATS Zwembad Gistel, Sportstraat 1, GistelUUR 16u00 tot 17u00PRIJS Lid: €35,00 - Niet-lid: €45,00KOKSIJDEDATA Maandag: 20 lessen van maa. 5 januari t/m maa. 29 juni 2015 (5-19-26/01; 2-9-23/02; 2-9-16-30/03; 20-27/04; 4-11-18/05; 1-8-15-22-29/06 Vrijdag 18 lessen van vrij. 9 januari t/m vrij. 26 juni 2015 9-23-30/01; 6-13-27/02; 6-13-20/03; 3-24/04; 8-22-29/05; 5-12-19-26/06PLAATS Zwembad Koksijde, Pylyserlaan 32, KoksijdeUUR Vrijdag 11u45 tot 12u45 Vrijdag 15u00 tot 16u00 Maandag 11u45 tot 12u45PRIJS Lid: maandag €36,00 - vrijdag €40,00 Niet-lid: maandag €46,00 - vrijdag €50,00OOSTKAMPDATA 20 lessen van vrij. 9 januari t/m vrij. 26 juni 20159-16-23-30/01; 6-13-27/02; 6-13-20-27/03; 3-24/04; 8-22-29/05; 5-12-19-26/06PLAATS Zwembad De Valkaart, A. Rodenbachstraat 42, OostkampUUR 15u20 tot 16u10PRIJS Lid: €40,00 - Niet-lid: €50,00OPMERKING: Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.INSCHRIJVEN: Vooraf bij S-sport tel. 050/44.79.56.

Aquagym - Sportief waterturnen

Dansfeest in Izegem

Reeds jaren een gevestigde waarde...In het water ben je lichter dan op het droge. Vanuit dit besef vertrekken wij bij watergymnastiek: we activeren de spieren zonder ze te overbelasten! Het succes van aquagym bij senioren is eenvoudig te verklaren: het laat toe om er in groep sportief tegenaan te gaan terwijl de kans op blessures zo goed als onbestaande is!De eerste helft van de les wordt er duchtig op los geturnd: eenvoudige stap-lenigheid-en evenwichtsoefeningen wisselen elkaar op een aangenaam tempo af. Aquagym biedt dankzij de combinatie van warm, borstdiep water en afwisselende oefeningen voor de recreatieve sportbeoefenaar die naar het zwembad komt voor een gezellige en sportieve vrijetijdsbesteding. Rest er nog wat tijd dan kunnen de deelnemers rustig wat baantjes zwemmen.

Met live muziekSfeervol genieten van een live band, je laten prikkelen door het ritme.Genieten vanop je stoel of er helemaal voor gaan op de dansvloer.Enkele uurtjes onderdompelen in muzikale herinneringen met gekende liedjes en melodietjes.Het dansfeest staat garant voor een namiddag plezier!

DATUM EN UUR maandag 27 april 2015 - 14u00 tot 18u00

DATUM Zaal ISO, Sint-Jorisstraat 16 te Izegem

PRIJS lid: €5,00 - niet-lid €10,00 met busvervoer + €7,00

INBEGREPEN ingang – koffie met taart – verzekering

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus of de seniorensportfederatie S-Sport.

- Busvervoer regio Kortrijk opstapplaatsen in Ieper, Menen, Bissegem en Kortrijk. Regio Brugge opstap in Brugge (Rijselstraat) en Oostende

INSCHRIJVEN Vooraf bij S-Sport tel. 050/44.79.56 (regio Brugge) en 056/23.03.88 (regio Kortrijk)

29

S-Sport

Page 30: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Bowling - boltra - krolf

DATUM EN UUR vrijdag 24 april 2015 - 12 uur

PLAATS Bowlingpaleis, Steensedijk 186 te Oostende

PRIJS lid: €40,00 - niet-lid: €45,00

INBEGREPEN aperitief, soep, saladebar, gemengde vlees- en visfondue Royal met frietjes of brood, dessert, frisdranken - bier & wijnen tijdens de maaltijd inbegrepen, 2 bowlingspelen, huur schoenen, verzekering

OPMERKINGEN wie er toch wenst bij te zijn zonder te bowlen kan dit aan de prijs van €35,00.

DATUM EN UUR vrijdag 22 mei 2015 - 12 uur

PLAATS Sportcentrum Deerlijk, Hoogstraat 136 te Deerlijk

PRIJS lid: €37,00 - niet-lid: €42,00

INBEGREPEN 2 spelletjes bowling + huur schoenen - verzekering - 1 aperitief met hapjes - barbecue (vleesassortiment + salad bar), dranken aan tafel, Irisch koffie of Dame Blanche en 1 drankje tijdens het bowlen.

DATUM EN UUR vrijdag 9 en 16 oktober 2015 - 12 uur

PLAATS Bowling Joyken, Hille 71 te Zwevezele

PRIJS lid: €40,00 - niet-lid: €45,00

INBEGREPEN aperitief - fondue vis & vlees, aardappelen in de schil of brood en groentjes - drank aan tafel - dessert - koffie - 2 bowlingspelen - verzekering

OPGEPAST max. 48 personen per dag

DATUM EN UUR vrijdag 18 september 2015 - 12 uur

PLAATS Sunset Bowling, Brugsesteenweg 170 te Kortrijk

PRIJS lid: €31,00 - niet-lid: €36,00

INBEGREPEN aperitief met hapje - stone-grill – wijn aan tafel - koffie met gebak - 2 bowlingspelen – verzekering

OPMERKINGEN om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.93 vanaf donderdag 22 januari om 8 uur

Provinciale fondue-bowlingU kan in een supergezellig kader genieten van de gevarieerde vis- en vleesfondue. Proevend van een glaasje huiswijn of nippend aan een fris pintje aan tafel, borrelen de heerlijke geuren uit de fonduepotjes in onze neuzen! Om onze maaltijd te eindigen hebben we een ruime keuze aan desserts! En dan in de namiddag, om het eten een beetje af te werken, spelen we nog 2 bowlingspelletjes! Tegen een uitzonderlijke korting van €5 voor alle leden kunnen wij u de partyformule aanbieden!

Barbecue-bowlingBij aankomst om 12 uur kunnen jullie kennismaken met de andere bowlers bij een aperitief met hapjes, waarna we jullie uitnodigen om aan tafel te gaan en te smullen van de heerlijke barbecue… Tevens kunnen jullie als dessert kiezen tussen een Irisch koffie of een Dame Blanche. Als afsluiter krijgen jullie ook nog een drankje aangeboden tijdens het spelen van de 2 bowlingspelletjes! Wij verwachten jullie weer massaal van de partij!

FonduebowlingZelfde locatie andere formule!Bij aankomst om 12 uur, in bowling Joyken te Zwevezele, gezellig keuvelen bij een aperitiefje, om dan te smullen van de uitgebreide fonduebowling vis & vlees met groentjes en aardappelen in de schil of brood. En de dessert mag natuurlijk ook niet ontbreken. Als afsluiter (of opwarmer voor het sportieve gedeelte) nog een kopje koffie. Tot slot enkele bowlingspelletjes in een amusante sfeer!

Bowling-grill-etentjeZelfde formule, andere locatie … Na de verwelkoming gaan we samen aan tafel om te genieten van de stone-grill met frietjes en verse groentjes... wijn en als toetje een geurig kopje koffie met een heerlijk gebak. En dan ons hoofddoel: nog enkele spelletjes. Wees er dus terug allemaal bij, dan zitten we gezellig aan tafel zij aan zij!

Wil je meer dan een bowlingspel of twee,kom dan maar met S-Sport mee.

We bieden je 4 gezellige bowlingetentjes aan,waarvan het water nu al in je mond gaat staan!

S-Sport

Page 31: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM donderdag 25 juni 2015

VERTREK 8u00 vanuit Moysoncentrum te Kortrijk

PRIJS lid: €44,00 - niet-lid: €54,00

INBEGREPEN busvervoer – bezoek museum - koffie – bezoek werkhallen - 3-gangen menu - 2 bowlingspelen - huur schoenen - verzekering - drankje

OPMERKINGEN om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.93 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

DATA di. 31 maart – do. 28 mei – do. 27 augustus – do. 29 oktober 2015

PLAATS Sporthal De Ark, Melkerijstraat 2a te Ardooie

UUR van 13u30 tot …

PRIJS GRATIS VOOR S-SPORT-LEDEN - €5,00 voor niet-leden

OPMERKINGENdrankjes aan democratische prijzen te koop

INSCHRIJVENvooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.93 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

Bowlinguitstap Ga je mee naar ‘Oilsjt’ op bezoek,Lees alvast het programma in dit boek.Moar ‘t prinsjte polsjte es da ou der boi goot zén …

PROGRAMMA8u00 vertrek vanuit Kortrijk met de bus richting de Ajoinen9u00 aankomst voorzien in het nationaal brandweermuseum te

Erembodeghem voor een begeleid bezoek met een kopje koffie als afsluiter

10u30 vertrek naar de werkhallen van het Aalsters carnaval voor een begeleid bezoek

12u30 aankomst in bowling Tragel Sport voor het middagmaal (soep – stoofvlees met frietjes – dessert – drankje)

14u30 start van de 2 bowlingspelletjes17u30 huiswaarts richting Kortrijk

Boltra Boltra, de kazen zijn niet bol,Maar we hebben wel veel lol!

De hoofdzaak is om met halfronde kazen te rollen naar een doel en versperringen op de baan aan te brengen zodanig dat de andere ploeg zijn kaasbollen niet meer dicht bij het mikpunt kan gooien.S-Sport organiseert opnieuw voor jullie 4 namiddagen in de boltra in de sporthal te Ardooie. Hou wel rekening dat er maximum 28 deelnemers per namiddag kunnen deelnemen.Schrijf dus vlug in voor de boltra,Dan ontmoeten we elkaar weldra.

Opgelet max. 1 bus

DATUM Dinsdag 17-24-31 maart - 7-14-21-28 april - 5-12-19 mei 2015

PLAATSsportcentrum Ouderdomseweg 3, Poperinge

UUReerste les om 14u

PRIJSGRATIS

INBEGREPENinitiatie, deelname, gratis koffie op 17 maart, verzekering

INSCHRIJVENVooraf bij S-Sport tel. 056/23.03.92

Initiatielessen krolf PoperingeKrolf is gloednieuw in België en komt overgewaaid vanuit Denemarken. Het is een kruising tussen golf en croquet. Krolf is nieuw, laagdrempelig en amusant. Daarenboven wordt het in de vrije natuur gespeeld. Kom kennismaken!Op 17 maart samenkomst om 14u in de cafetaria voor de uitleg van het spelreglement bij een gratis koffie.

31

Page 32: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Petanque - koersbal

DATUM EN UUR Zaterdag 9 mei 2015Inschrijven vanaf 13.00uAanvang tornooi 14.00u

PLAATS Terreinen van het sportcomplex ‘De Valkaart’

PRIJS Lid: €3,00 - Niet-lid: €8,00

INBEGREPEN Petanque en verzekering - Prachtige prijzen ter waarde van 750€

OPMERKING Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport

INSCHRIJVENVooraf bij S-sport tel. 050/44.79.56, vanaf donderdag 22 januari om 8u00

DATUM EN UUR Woensdag 25 november 2015Het tornooi start om 13u00Deelnemers moeten aanwezig zijn om 12u30

PLAATS Sporthal “De Polder”, Stokerij 2, 8380 Dudzele

PRIJS Lid: €3,00 - Niet-lid: €8,00

INBEGREPEN Koersbal, koffie en verzekering

OPMERKING 1 ploeg bestaat uit 6 personenOm te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport

INSCHRIJVENVooraf bij S-sport tel. 050/44.79.56, vanaf donderdag 22 januari om 8u00

DATUM EN UUR Woensdag 25 maart 2015Het tornooi start om 13u00 - Deelnemers moeten aanwezig zijn om 12u30

PLAATS Sporthal “De Polder”, Stokerij 2, 8380 Dudzele

PRIJS Lid: €3,00 - Niet-lid: €8,00

INBEGREPEN Koersbal, koffie en verzekering

OPMERKING- 1 ploeg bestaat uit 6 personen- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport

INSCHRIJVENVooraf bij S-sport tel. 050/44.79.56, vanaf donderdag 22 januari om 8u00

Provinciaal petanquetornooiOp zaterdag 9 mei 2015 gaat het ‘17de lente-petanquetornooi milo – melo’ door in de Valkaart te Oostkamp. Petanque: de sport bij uitstek voor senioren! Voor een spelletje petanque hoeft u niet noodzakelijk naar Zuid-Frankrijk te gaan maar kan je terecht op de terreinen van het sportcomplex de Valkaart te Oostkamp. Het is de ideale mix van gezelligheid met een vleugje competitie. Petanque is vooral een sociaal spel waarin je mensen ontmoet in een ontspannen sfeer.

Provinciaal koersbaltornooiS-Sport West-Vlaanderen is weerom verheugd u allen te mogen verwelkomen op onze 13de Provinciaal koersbaltornooi die doorgaat op woensdag 25 november 2015 in zaal ‘De Polder’, Stokerij 2 te Dudzele. Dit tornooi wordt steeds ondersteund door een afdeling, nu al een paar jaar door afdeling Eernegem, waarvoor dank.Laat ons er samen een gezellige, recreatieve en gezonde sportieve koersbaldag van maken en dat het beste team mag winnen! Tussenin kan men genieten van een hapje en een drankje! Meedoen dus!

Paastornooi koersbalIn 2015 organiseert S-Sport West-Vlaanderen voor de 11de keer haar Paastornooi Koersbal ‘De Polder’. Dit tornooi gaat door op woensdag 25 maart 2015 in de sporthal De Polder in Dudzele. Mensen die reeds deelnamen weten al dat deze namiddag garant staat voor een namiddagje koersbalplezier. Een namiddag genieten van sociaal contact met vrienden. Tijdens de pauze kunnen jullie genieten van een drankje en dessertje. Koersbal is een mix tussen petanque en traditionele bollen en is vooral in West-Vlaanderen populair. Meespelen is de boodschap.

32

S-Sport

Page 33: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Fietsen

DATUM EN UUR donderdag 25 juni 2015 - afspraak om 8u45, start om 9u00

PLAATS Louise Hegerplein, R.Vandammestraat 22, Koksijde dorp

PRIJS lid: €28,00 - niet-lid: €33,00

INBEGREPEN begeleiding en verzekering, 1ste stop aperitief, 2de stop (soep, kalfsblanquette met sla en frietjes + 1 drankje) 3de stop (pannenkoeken met koffie)

OPMERKINGEN om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 050/44.79.56 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

DATUM EN UUR donderdag 2 juli 2015 - afspraak om 8u30

PLAATS Astoria, Hospitaalstraat 67 in Lauwe

PRIJS lid: €20,00 - niet-lid €25,00

INBEGREPEN begeleiding, koffie bij vertrek, 1 consumptie in de voormiddag, warm middagmaal met 1 consumptie, 1 consumptie in de namiddag, koffie en koekebrood bij terugkomst, verzekering

OPMERKINGEN om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.93 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

Fietstreffen in Koksijde Op dinsdag 23 juni 2015 organiseert S-Sport voor de 12de keer een dagfietstocht. Deze keer worden we begeleid door afdeling S-sport Koksijde. We vertrekken stipt om 9u00 op het Louise Hegerplein en fietsen langs het vliegplein richting Veurne, de geboortestad van Will Tura en Kampioen van België de Belleman. Zo bereiken we Bulskamp met verder langs de zijkant de Moeren, waar we halt houden aan de Franse grens voor onze 1ste stop (Picon santé). Langs de Schreve fietsen we verder via rustige grensbaantjes richting Proven waar we onze 2de stop houden om te genieten van een lekkere warme maaltijd. Nadien fietsen we onze calorieën eraf langs de Broeken met de witte Broekmolen en Stavele in zicht, de geboorteplaats van Johan Vande Lanotte. We steken de IJzer over en fietsen via huize George Grard beeldhouwer te Gijverinhove naar de 3de en tevens laatste stop. In Hinterland te Izenberge krijgen jullie lekkere pannenkoeken met koffie. Nu de laatste duw, langs het Kasteel Beauvoorde en richting Steenkerke, huize Willem Vermandere, naderen we de basis van Koksijde, ons eindpunt. Deze tocht van 66km moet je meemaken dus aarzel niet en schrijf gewoon in!

Fietstreffen in Lauwe Een zedige rit naar de Nonnenbossen.De wegkapiteins van Lauwe staan terug paraat om je mee te nemen voor een mooie rit langs landelijke baantjes, dwars door de omringende gemeentes, richting Nonnenbossen. Onderweg stoppen we even voor een aperitief en rijden daarna door tot aan het restaurant. Ook op de terugweg houden we nog halt voor een verfrissing. Bij aankomst verwelkomt S-Sport Lauwe jou met vers gesmeerde koekeboterhammen en een kop koffie. Een rit van om en bij de 55 kilometer door het vlakke West-Vlaanderen aan een rustig tempo. Gezond genieten noemen ze dat!

DATUM Zaterdag 29 augustus 2015

PRIJS Lid: €45,00 - Niet-lid: €50,00

INBEGREPEN Busvervoer, gids, verzekering, avondmaal in abdij van Mardesous + 1 consumptie

OPMERKING- Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn

van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport

- Vergeet je fiets en fietsslot niet en eventueel een reserve-binnenband en regenkledij.

INSCHRIJVEN Inschrijvingen vooraf bij S-sport, regio Brugge tel 050/44.79.56 vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Fietsen langs de Maas Ravelroute tussen Dinant en NamenEen uitzonderlijk mooie vlakke fietsroute van ongeveer 40km in de Ardennen langs de Meuse. We fietsen op het jaagpad langs de Maas en genieten van bijzondere grote huizen in de typische bouwstijl van de Maasvallei. Het uitzicht is prachtig en je fietst in de natuur. Het is een beschermend traject, ideaal om te fietsen. ’s Middags stoppen we langs de Maas om te picknicken (dus zeker niet vergeten), ons avondmaal nuttigen we in de abdij van Maredsous. De abij dateert van 1872 en is nog volop in bedrijf. De monniken leven er volgens de

Benedictijne regels. Zij beheren onder andere een bibliotheek en een ontvangstruimte waar abdijproducten te koop zijn als het bier en de kaas. In het grote complex zijn tevens mensen welkom voor een verblijf, bijvoorbeeld een retraite.

33

Page 34: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DATUM EN UUR don. 7 mei 2015 - afspraak om 13u30

PLAATS cafetaria Albertzaal, Koning Albertstraat 6 in Ardooie

PRIJS lid: €4,00 - niet-lid: €9,00

INBEGREPEN begeleiding, koffie, 1 consumptie bij terugkomst, broodjes, begeleiding, verzekering

OPMERKINGEN om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.93 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

DATUM EN UUR don. 17 september 2015 - afspraak om 13u30

PLAATS Cafetaria Olympiadeplein Marke

PRIJS lid: €5,00 - niet-lid €10,00

INBEGREPEN begeleiding, koffie, 1 consumptie, verzekering

OPMERKINGEN om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.93 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

Stap je Sterk Treffen 2015 “Doorheen de plôje van Ardôje!”Ardooie is niet alleen een trekpleister voor hagel, storm en wateroverlast, maar ook voor wandelaars! Ongeveer 8 km lang kan je mee genieten van het landelijke schoon. Stappen tussen de geploegde en geplooide akkers. Van bufferbekkens tot insectenhotels, van bedrijven naar recreatie. Onderweg rusten we even uit en kan u een drankje nuttigen. Bij terugkomst krijg je een drankje en trakteert S-Plus Ardooie met heerlijk belegde verrassingsbroodjes.

Wandeltreffen Marke Samen het bos in! ‘Tussen Kortrijk en Lauwe, Blanche en zijn peird… Mensch’n gaat gaan kijken. Want ‘t is ‘t kijken weird!’ Het weidse landschap dat Willem Vermandere zo mooi bezong, is sindsdien veel veranderd. De stad en industrie rukten op en twee snelwegen doorsnijden het Preshoekbos. Maar vandaag staat een leefbare en duurzame omgeving weer op het voorplan. Gestaag maar zeker krijgen de inwoners van Marke, Lauwe en Aalbeke opnieuw een groene oase voor rust en ontspanning. Na de Shower en de Libelle loodst S-Sport Marke jou mee door het Preshoekbos…Een namiddag wandelend genieten van alle natuurschoon, met onderweg even pauzeren in een aangenaam taverne. Bij terugkomst kan je nagenieten met een drankje.

DATUM Maandag 2 november 2015

PRIJS €1,50 voor leden S-Sport/S-Plus/Aktivia€1,50 voor Geocaching - €1,90 voor niet-leden

PLAATS Refter KTA Brugge, Rijselstraat 7, Sint-Michiels (300m achterzijde station Brugge)Vrije start van 8u00 tot 15u00, enkel voor 16 en 25km tot 13u00Afsluiting aankomst 17u30

OPMERKING Maaltijd van 11u30 tot 14u00, aan een democratische prijs van €9,00. Vooraf inschrijven is wenselijk.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 050/44.79.56 vanaf donderdag 22 januari om 8u00

Nationale wandeldag “De Zilveren Vloot” De Zilveren Vloot van S-sport is uitgegroeid tot een kwalitatief begrip in het wandelmilieu. Verzorgde rustposten, prachtige wandelingen, perfect bewegwijzerde trajecten….en dit in het historisch kader van het schilderachtige Brugge. Op maandag 2 november is deze wandeldag al aan haar 20de editie toe. We verwachten opnieuw tal van wandelaars. Ook dan weer wordt in de comfortabele refter van het Brugse K.T.A. het sein gegeven voor de start ‘Zilveren Vloot’. De deelnemers van de vorige editie weten ondertussen dat het niet zomaar om een traditionele wandeltocht gaat. Elke deelnemer heeft die dag de keuze uit 8-12-16-25km perfect aangeduide loopafstanden; zodat zowel de ervaren rot als de sporadische wandelaar aan zijn trekken komt. Ook onze gratis fotozoektocht – met eerste prijzen - op het 8-Km traject blijkt een aanrader te zijn. Nieuw dit jaar

Wandelen

Geocaching, een schatzoekspel met behulp van GPS-toestellen, deze zijn gratis verkrijgbaar. Dit initiatief geldt trouwens voor S-Sport als Nationale Wandeldag, zodat die maandag in november alvast weer heel wat senioren in Brugge gaan stappen. Een echte aanrader!

34

S-Sport

Page 35: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Actief aan Zee Wandeltweedaagse in Nieuwpoort Een weekendje letterlijk en figuurlijk “op stap”, een leuke en gezonde voorjaarstrip! Vrijdagnamiddag start met de “instap”, een wandeling van om en bij de 6 kilometer. Zaterdag de hele dag “samen op stap” met onderweg lekker eten in een restaurantje en zondagvoormiddag afronden met de “uitstap”, een frisse ochtendwandeling na het ontbijt. Alle wandelingen zijn zorgvuldig uitgestippeld en leiden je langs de mooie plekjes in en rond Nieuwpoort. Maurits De Picker is de wandelgids van dienst.

Fietsweekend in NieuwpoortTwee dagen fietsend de kust verkennen. Het fietsweekend in Nieuwpoort is reeds enige jaren een sportief begrip! Op een vlotte en veilige manier word je mee geloodst langs leuke landelijke baantjes. Gezellig in groep aan een gezapig tempo Nieuwpoort en de omliggende regio verkennen. Enige fietservaring is wel vereist. De Harelbeekse wegkapiteins, Gaston Debrabandere en Frans Holvoet, stippelen opnieuw leuke ritten uit voor de vrijdagnamiddag en zondagvoormiddag. Zaterdag staat er een langere tocht van een goede 60 kilometer geprogrammeerd, gespreid over de hele dag, met het middageten in een restaurant onderweg.

DATUM van vrijdag 29 mei tot zondag 31 mei 2015

PLAATS Barkentijn, Koning Albert-I-laan 126, Nieuwpoort

PRIJS lid: €127,00 - niet-lid €142,00 - opleg single kamer: €20,00

INBEGREPEN begeleiding, 2 maal volpension met water en tafelbier bij de maaltijden, zaterdag middag middagmaal + 1 consumptie op restaurant, begeleiding, verzekering

OPMERKING Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN bij S-Sport, tel. 056/23.03.92

DATUM van vrijdag 4 september tot zondag 6 september 2015 - afspraak om 13u15

PLAATS Barkentijn, Koning Albert-I-laan 126, Nieuwpoort

PRIJS lid: €115,00 - niet-lid €130,00 - opleg single kamer: €20,00

INBEGREPEN begeleiding, 2 maal volpension met water en tafelbier bij de maaltijden, zaterdag middag middagmaal + 1 consumptie op restaurant, begeleiding, verzekering

OPMERKING Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport.

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.92, vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Fietsarrangement in BlankenbergePetit Rouge

PERIODE het hele jaar

PRIJS leden €170,00 - programma 3 dagen, twee overnachtingen

INBEGREPEN welkomsdrankje, 2 overnachtingen in halfpension (ontbijt + avondmaal, drank niet inbegrepen), 3 dagen huur van fiets + kaart fietsenroutenetwerk, gratis gebruik zwembad + jacuzzi, 1 beurt Romeins stoombad, Finse sauna, gebruik fietsstalling

OPMERKING- Om te kunnen deelnemen dient men lid te zijn van de

seniorenbeweging S-Plus en S-Sport. Lid worden kan via het regionaal secretariaat tel. 056/23.03.92

- Opleg single €15,00 per persoon per nacht- Opleg kamer met zeezicht €10,00 per persoon per nacht- Opleg hoogseizoen (schoolvakanties, feestdagen, verlengde

weekends) €10,00 per persoon per nacht- Garage €10,00 per dag

INSCHRIJVEN rechtstreeks bij Petit Rouge tel 050/43.50.43 - [email protected]

Sportieve meerdaagse

35

Page 36: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

PROGRAMMAMaandag:

14u ontvangst met koffie, uitleg programma, inschrijving activiteiten14u30 zoektocht17u inname kamers18u15 avondmaal19u30 quiz

Dinsdag8u wake-up gym begin uw dag fit met ochtendgymnastiek8u20 ontbijt10u Body Fit workout alle spieren in actie12u15 middagmaal14u30 boogschieten staande wip (naar omhoog dus…)18u15 avondmaal19u30 Tai Chi filosofie en gevecht ; balans in bewegen

Woensdag8u wake-up gym8u20 ontbijt12u15 middagmaal10u BBB Buik, Billen en Benen in actie12u15 middagmaal14u30 boottocht met zeilboot Endlich (warme kledij en sportschoenen met stevige grip zijn hierbij vereist!18u15 avondmaal19u15 “Mijn lijf, mijn Wens, mijn Wet”. Over het levenseinde door Leif arts

Donderdag8u wake-up gym8u20 ontbijt10u00 wandeling met gids in de Warandeduinen12u15 middagmaal in clubhouse Westgolf drank niet inbegrepen14u30 golf initiatie in Westgolf Westende, leren putten en balletje passen18u30 avondmaal19u30 dansavond met life muziek en zang

Vrijdag 8u wake up gym8u15 ontbijt10u uitchecken met vrij marktbezoek11u30 prijsuitreiking met afscheidsaperitiefje12u30 middagmaal

DATUM van maandag 31 augustus t.e.m. vrijdag 5 september2015

UUR maandag 14u samenkomst met koffie in de bar

PLAATS Barkentijn, Koning Albert-I-laan 126, Nieuwpoort

PRIJS Leden: €215,00 - niet-lid €230,00 - opleg single: €30,00

INBEGREPEN begeleiding, 4 maal volpension met water en tafelbier bij de maaltijden, alle geprogrammeerde activiteiten, 1 maaltijd op verplaatsing, verzekering.

Bij inschrijving vermelden of je deelneemt aan de zeiltocht, duinenwandeling, het middagmaal in Westende en de golfinitiatie!

OPMERKING om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport

INSCHRIJVEN vooraf bij S-Sport, tel. 056/23.03.92, vanaf donderdag 22 januari om 8u00.

Sportieve Midweek in NieuwpoortVier dagen vol actie! Een midweek aan zee met een gezond en actief programma op maat.

Sportieve meerdaagse

36

S-Sport

Page 37: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Regio Brugge – Oostende

ALVERINGEMTurnen en badminton: iedere dinsdag, afwisselend turnen en badminton om 18u00 in zaal RetoricaNordic Walking: in het najaarVerantwoordelijke: Cottigny Paulette, tel 058/28 97 93 BEERNEMFietsen: 1x in het voorjaar en 1x in het najaarVerantwoordelijke: Godfried Martele, tel 050/78 00 14BLANKENBERGEFietsen: om de 14 dagen op dinsdag, van april tot septemberPetanque: iedere maandag in de Floréal, van begin mei tot eind september Koersbal: iedere maandag, behalve de laatste maandag van de maand, van januari tot april en van oktober tot december in De Bollaart.Bowling: eerste donderdag van de maand (januari-mei en september-december)Aquagym: iedere woensdag van 14u tot 15u in Bloso zwembad van BlankenbergeNordic walking: laatste donderdag van de maandKrolf: iedere woensdag om 14u in het Roechaertpark, achter het stadhuis in juli en augustusVerantwoordelijke: Lemmens Anneliza, tel. 050/67 50 19BRUGGE 55 +Bowling: 2x per maand op maandag in Top’s BowlingKoersbal: iedere dinsdag om 13u45 in het OCMW Kroosmeers te AssebroekPetanque: iedere dinsdag van mei tot september in Brugse petanqueclub, Opkenstraat te AssebroekAquagym: iedere vrijdag in de Valkaart, nooit in schoolvakantiesVerantwoordelijke: De Lille Annie, tel. 050/82 27 96BRUGGE CENTRUMFietsen: iedere 1ste en 3de maandag van de maand van maart tot eind oktoberPetanque: iedere 2de en laatste donderdag van de maand van

maart tot eind november, start 14u00 in De GarveWandelen: 5 winterwandelingen op maandag in de maanden januari, februari, november en decemberBowling: 1x op maandag in de maanden januari, februari, november en decemberVerantwoordelijke: Jacques Somers, tel. 050/35 11 94EERNEGEMKoersbal: 1ste en 3de dinsdag van de maand, vanaf september t/m april in HerdershoevePetanque: Zomers:van april t/m oktober, 2de en 4de dinsdag, en 1ste en 3de vrijdag - Winters: iedere woensdag van oktober tot april Aquagym Gistel: iedere donderdag om 16u tot 17u, uitgezonderd in de vakantie, Zwembad Gistel, Sportstraat 1 te GistelKaarting en bolling: 2de en 4de woensdag v/d maand ganse jaar door in de Herdershoeve EernegemVerantwoordelijke: Annie Grootaerd, tel. 059/29 06 38GISTELKoersbal: 2de en laatste vrijdag van de maand (behalve juli en augustus)Verantwoordelijke: Terwe Robert, tel 059/27 76 54HEISTKrolf: om de 2 weken op donderdag om 14u (bij mooi weer) op het grasplein naast het Boerenhof Verantwoordelijke: Bouche Daniel, tel 0496/367555KOKSIJDEFietsen: iedere dinsdag, het volledige jaar doorAquagym: iedere vrijdag van 11u45 tot 12u45 en van 15u00 tot 16u00 in het zwembad Koksijde, Pyliserlaan 32.Verantwoordelijke: Asseman Dany, tel 0472/63 60 36KORTEMARKKoersbal: 1x in de maand op donderdagVerantwoordelijke: Yves Schepens, tel. 051/62 76 75LISSEWEGEKoersbal: iedere 3de dinsdag van de maand, gans het jaarMatcurling: iedere laatste vrijdag van de maand (behalve juli en augustus)Verantwoordelijke: Roger Vermeersch, tel 050/54 55 40

Sportclubs

37

Page 38: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Regio Zuid- & middenwest-VlaanderenARDOOIEBowlen: elke 1e en 3e dinsdag van de maand (14u00) in Bowling Joyken, Zwevezele Verantwoordelijke: Noel Van Bruwaene, tel. 051/74.50.34Stap je Sterk: elke maandag (14u30) verzamelen aan de Albertzaal.- Wandelcoach: Jo Herman, tel. 051/74.80.31Koersbal: 4e donderdag van de maand in de AlbertzaalKrolf: 4e woensdag van de maand aan sportcomlex De ArkVerantwoordelijke koersbal en krolf: Jo Herman, tel. 051/74.80.31BESELAREBowlen: elke 2e maandag van de maand in Atlantis Bowling, Posthoornstraat 14 te Ieper - Verantwoordelijke: Claudine Vanderplancke, tel. 057/46.74.23Nordic Walking: elke maandag en vrijdag van 9u30 tot 10u30.Verantwoordelijke: Joris Deman, tel. 057/46.60.16

Sportclubs

OOSTKAMPFietsen: iedere donderdag van de maand vanaf april tot oktoberPetanque: iedere maandag en woensdag op de binnenpleinen in het Oud Brandweerkazerne, Brugsestraat vanaf 13u30 van oktober t/m aprilIedere maandag en woensdag op de petanquepleinen van de Valkaart vanaf 13u30 van mei tot septemberKoersbal: iedere dinsdag van de maand, vanaf oktober tot april, zaal Tom DoodleyAquagym Oostkamp: iedere vrijdag van 15u20 tot 16u20 in het zwembad De Valkaart, A. Rodenbachstraat te OostkampVerantwoordelijke: Etienne Poupaert, tel. 050/82 34 17OOSTENDEBowling: 2x in de maand op woensdagKoersbal: 3x in de maand op dinsdagWandelen: 1x in de maand op maandagVerantwoordelijke: Vervaecke Albert, tel. 059/ 50 44 18OUDENBURGKoersbal: 2de en 4de maandag van de maandVerantwoordelijke: Vlaminck Christiane, tel. 059/26 63 09TORHOUTWandelen: iedere maandag van de maand, van oktober tot en met maartFietsen: iedere maandag vanaf april t/m septemberVerantwoordelijke: Verholleman Christian, tel. 050/21 27 26, gsm 0477/45 07 48SINT-MICHIELSFietsen: 1x in het voorjaar en 1x in het najaarPetanque: iedere donderdag vanaf 15u00 bij mooi weerVerantwoordelijke: De Vooght Hubert, tel. 050/38 19 16VELDEGEMFietsen: iedere maandag om 13u30, start 2de maandag van april tot en met 3de maandag van oktober, vertrek Markt VeldegemWandelen: 1ste en 3de maandag vanaf november t/m maartVerantwoordelijke: Marreel Wilfried, tel. 050/ 20 97 67

ZEEBRUGGEFietsen: iedere week op woensdag, vanaf april tot eind septemberBowling: 1ste donderdag van de maand in Blankenberge van 2x de maandag in BruggeKoersbal: 2de en 4de donderdag van de maandVerantwoordelijke: Vlaeminck Marcel, tel. 050/ 54 49 32ZERKEGEMFietsen: in de zomermaandenWandelen: in de zomermaandenVerantwoordelijke: Vandermaes Elsie, tel 0485/ 07 22 88ZUIENKERKEPetanque: 2x in de maand op vrijdag in de zomermaandenBowling: in de wintermaandenWandelen: 2x in het jaarFietsen: in de zomermaandenVerantwoordelijke: De Smet Diane, tel 050 /67 53 56

38

S-Sport

Page 39: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

DEERLIJKFietsen: elke maandag van maart tot november – vertrek om 14 uur aan d’Iefte. Verantwoordelijke: Etienne Vanderbeken, tel. 056/70.04.76GULLEGEMBowlen: elke 3e donderdag van de maand (14u00) in de Kentucky Bowling, Menenstraat 425 te Wevelgem. Verantwoordelijke: Pierre Debusschere, tel. 056/42.01.09HARELBEKEFietstoerisme: elke dinsdag (13u30) van maart tot eind oktober, vertrek Marktplein Verantwoordelijke: Gaston Debrabandere, tel. 056/70.56.54 en Eric Ceenaeme, tel. 056/21.33.28Wandelen: elke dinsdag om 13u30, vertrek aan het Ontmoetingscentrum Het Spoor, Eilandstraat - Verantwoordelijke: Joel Rogiers, tel. 056/72.32.26 en Frans Holvoet, tel. 056/70.40.98Petanque: elke maandag Dienstencentrum Paretteplein, elke donderdag aan Ontmoetingshuisje Het Oost. Telkens van 14u tot 16u. Verantwoordelijke: Gaston DebrabandereHEULEBowlen: elke 4e donderdag van de maand (14u00) in Bowling Sunset, Brugsesteenweg 170 te Kortrijk. Verantwoordelijke: Freddy Bossuyt 0474/23.06.11 IZEGEMVolksspelen: 1e maandag van de maand (14u30) in de Leest. Verantwoordelijke: Dirk Duyck, tel. 051/30.81.76Bowlen: elke 3e donderdag van de maand vanaf (14u30) in Bowling Raffles, Vlasbloemstraat 37. Verantwoordelijke: Roger Meurisse, tel. 051/30.84.27Fietsen: elke eerste donderdag van april tot oktober. Verantwoordelijke: Greta Verstraete, tel. 051/30.80.71 KORTRIJKBowlen: elke 2e dinsdag van de maand (14u00) in Bowling Sunset, Brugsesteenweg 170 te Kortrijk. Verantwoordelijke: Marie Jeanne Kerckhove, tel. 056/49.57.68Koersbal: elke 3e maandag om 14u30 in De Zonnewijzer,Langemeersstraat Kortrijk Verantwoordelijke: Jeanine Syx, tel. 056/21.69.01KUURNEBowlen: elke 3e donderdag van de maand (14u00) in Bowling Sunset, Brugsesteenweg 170 te Kortrijk. Verantwoordelijke: Willem Naert, tel. 056/71.59.48LAUWETurnen: elke woensdag van 14u00 tot 15u00 in lokaal Astoria. Verantwoordelijke: Willy Vanwijnsberghe, tel. 0498/45.03.73Fietsen: elke 3de dinsdag van maart tot oktober, vertrek om 14u30 aan Astoria. Verantwoordelijke: Luc Valcke, tel. 0497/81.46.35Zwemmen: elke donderdag om 16u00 in het overdekt zwembad te Wevelgem. Verantwoordelijke: Jean-Marie Lambrecht, tel. 0476/28.90.03Bowlen: elke 1e en 3e maandag van de maand, om 14u30 in de Kentucky Bowling, Menenstraat 425 te Wevelgem. Verantwoordelijke: Willy Vanwijnsberghe, tel. 0498/45.03.73 Wandelen: elke 4e dinsdag van maart tot oktober, om 14u, vertrek aan Astoria. Stap je Sterk: elke vrijdag, verzamelen aan de Astoria om 14u00 - Verantwoordelijke wandelen en ‘Stap je Sterk’: Roger Schoutteeten, tel. 056/40.26.85Petanque: elke dinsdag en donderdag om 14u30 aan de sporthal. Verantwoordelijke: Linda Declercq tel. 056/40.15.34 en Regine

Vandenhende, tel. 056/41.03.11MARKEWandelen: om de 14 dagen op donderdag van maart tot november. Vertrek om 14u00 aan het Olympiadeplein. Fietsen: maandelijks van maart tot november op donderdag om 14u15. Verantwoordelijke wandelen en fietsen: Jackie Dujardin, tel. 0497/25.73.28Petanque: maandelijks. Verantwoordelijke: Robin Reyntjens, tel. 056/21.08.11 en Willy Ostyn, tel. 056/21.36.12Nordic Walking: elke maandag van 14u tot 16u, Olympiadeplein, Gymnasiastraat. Verantwoordelijke: Albert Balduyck, tel. 056/21.46.63 en Jacques Decock, tel. 056/21.91.56Kubbspel: elke donderdag aan het Dienstencentrum, Hellestraat 6 om 14u00. Verantwoordelijke: Jacques Decock, tel. 056/21.91.56MENENTurnen: elke woensdag van 15u15 tot 16u15 in ’t Badhuis, SluizenkaaiNordic Walking: elke maandag van 9u30 tot 10u30. Verantwoordelijke: Noel Eggermont, tel. 056/51.51.32Bowlen: elke 1e en 4e dinsdag van de maand vanaf 14u00 in de Kentucky Bowling, Menenstraat 425 te Wevelgem. Verantwoordelijke: Jean Dejonghe, tel. 056/51.15.25Lijndansen: elke dinsdag van 9u tot 10u30 in Gemeenschapsschool, onderwijsplein Ons Dorp. Verantwoordelijke: Liliane Verbrugge, tel. 056/51.08.19MEULEBEKEBowlen: elke 3e dinsdag van de maand (14u00) in Bowling Joyken, Zwevezele. Verantwoordelijke: Guido Demeyer, tel. 0499/70.72.33POPERINGEBowlen: elke 2de dinsdag van de maand (14u30) in Bowling Atlantis, Ieper. Verantwoordelijke: Wilfried Vanlerberghe, tel.057/33.47.34ROESELAREBowlen: elke 3e donderdag van de maand (14u00) in Bowling Zuidpand, Zuidstraat 24. Verantwoordelijke: Norbert Sagaert, tel. 051/20.30.79TIELTBowlen: elke 3e dinsdag van de maand (14u00) in Bowling Joyken, Zwevezele. Verantwoordelijke: Roger Galle, tel. 051/40.41.27WAREGEMFietsen: elke 2e en 4e donderdag van april tot oktober, start om 14 uur aan de kerk van ’t Gaverke. Verantwoordelijke: Julienne Peirens, tel. 056/60.39.33WERVIKBowlen: elke donderdag van de maand (14u00) in Bowling Paradiso, Komenstraat 36. Verantwoordelijke: Anny Vandenameele, tel. 056/31.29.54 Zwemmen: elke donderdag van 16u00 in zwembad Oosthove. Verantwoordelijke: Hilda Vandenameele, tel. 056/31.26.61WEVELGEMBowlen: elke 2e donderdag en 4e maandag van de maand (14u00) in de Kentucky Bowling, Menenstraat 425. Verantwoordelijke: Noël Vandamme tel. 0474/52.30.55Kubb spel en zwemmen Verantwoordelijke: Hilda Robesyn tel. 0476/21.38.51Fietsen Verantwoordelijke: Marc Claeys tel. 0489/45.47.10WINGENE-ZWEVEZELEBowlen: elke 1e dinsdag van de maand in Bowling Joyken, ZwevezeleStap je Sterk: elke donderdag – vertrek om 9u aan Oude Wissel Koersbal: elke 2e dinsdag in Zwevezele, 3e dinsdag in Lichtervelde en 4e donderdag. Verantwoordelijke: Daniël Mullier tel.0478/66.78.36

39

Page 40: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

1. Algemene voordelen S-Sport Je ontvangt 4x per jaar de infofolder S-Sport Wereld en onze

elektronische nieuwsbrief. Je ontvangt info over alle nationale, provinciale en regionale

sportieve activiteiten. Je bent verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke

aansprakelijkheid tijdens alle activiteiten van jouw sportclub. Je mag gratis deelnemen of je krijgt aanzienlijke kortingen bij

deelname aan activiteiten. Je geniet absolute voorrang bij inschrijving op alle S-Sport

activiteiten. Je krijgt korting bij de aankoop van het promotiemateriaal van

S-Sport (Polo’s, regenvestjes, fluovestjes, …) Je hoort bij een actieve groep sportieve 50-plussers, die inzien

dat sport en beweging een noodzaak en tegelijkertijd plezant is. Je kan je €5,00 lidgeld integraal terugkrijgen via de “Sportprikkel”,

een ledenvoordeel van Bond Moyson. Indien je op regelmatige basis (minimum sessie van 10 lessen) aan sport doet kan je tot €15,00 terugbetaald krijgen.

2. Voordelen Fit&Wel Via Fit&Wel krijgen senioren interessante kortingen bij sauna-

en fitnesscentra tijdens de daluren. Samen met S-plus (de seniorenbeweging van Bond Moyson) werkten we twee Fit&Wel-senior-formules uit voor 50-plussers, die lid zijn van Bond Moyson en een S-Sportkaart bezitten.

Fit&Wel-senior-fitness Je krijgt 15% korting op de gebruikelijke prijzen/abonnementen

bij een aantal Fit&Wel-partners tijdens de daluren (van maandag tot en met vrijdag tussen 8u & 17u).

Je legt bij aanschaf van uw abonnement of beurtenkaart in het fitnesscenter een roze klever en je sportpas van S-Sport voor.

Je krijgt de korting bij: Bodydynamic (Ieper), Campo Sportivo (Torhout), Charligne (Pittem), De Fitness (Roeselare), De Kaai (Kortrijk), EasyFit (Kuurne), EK Sports (Oostkamp), KEEPfit Resort (Wevelgem), Lifetime Fitness (Beernem), Pure Senses (Sint Michiels), Q-life (Sint-Michiels Brugge) en Sportcentrum Deerlijk (Deerlijk).

Fit&Wel-senior-sauna Je krijgt €5 extra korting per sportpashouder op het Fit&Wel-

tarief of arrangement tijdens de daluren (maandag t/m vrijdag tussen 8u-17u).

Bij de reservatie meld je dat je gebruik wenst te maken van de Fit&Wel senior-saunakorting. Je brengt een roze klever en je sportpas van S-Sport mee bij je saunabezoek.

Je krijgt de korting bij: A & F Wellnesscenter (Eernegem), All-in Center Mia, (Moere – Gistel), Aquaverde (Kortrijk), Badhuis Carpe Diem (Meulebeke), Beauty D (Gullegem), Bio Sauna (Oudenburg), Bronza (Assebroek – Brugge), Casa Calienté (Avelgem), Da Vinci (Sint-Eloois-Vijve), De Kaai (Kortrijk), EasyFit (Kuurne), Essensa (Bredene), H2O (Sint-Eloois-Winkel), ISIS Beauty & Wellness (Sijsele), La Dolce Vita (Torhout), Les Buttes (Assebroek – Brugge), Manoir Ogygia (Poperinge), Nicks Relax Paradijs (Kuurne), O’Riant mooi aan zee (Oostende), Paramount Sport & Welness (Brugge), Petit Rouge (Blankenberge), Relax en Sun (Zedelgem), saun’art (Pecq), Shellness Prive Wellness (Oostende), Vanhalle – Wellness (Sint Kruis Brugge), Villa Aqua (Oostende) en Wellness B Pure (Tiegem).

Alle info op www.fitenwel.beBezoek onze website en ontdek de concrete aanbiedingen van onze senior-partners. Of bestel onze Fit&Wel-magazine 2015.

Voordelen S-Sport West-Vlaanderen

40

Page 41: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

ALGEMENE VOORWAARDEN

MET S-PLUS OP REISBinnenland* De inschrijvingen voor alle binnenlandse vakanties gebeuren via het

regionaal S-PLUS-secretariaat, Pres. Kennedypark 2 te Kortrijk, tel. 056/23.03.93 en dit vanaf dinsdag 20 januari 2015 om 8u00!

* De inschrijving is pas definitief bij betaling van (een deel van) het inschrijvingsbedrag.

* Wie voor de seniorenweken te Nieuwpoort gebruik wil maken van het regionaal busvervoer vanuit de eigen gemeente, dient daarvan opgave te doen bij de inschrijving. (meerprijs 30 euro/pers.)

* Annulatievoorwaarden De Barkentijn Nieuwpoort en Petit Rouge Blankenberge: bij “geldige” annulaties (o.a. ziekte, ongeval, opname in het ziekenhuis mits voorlegging van een doktersattest of bij overlijden van de deelnemer, gezinslid of familielid in de 1e en 2de graad) worden de deelnamegelden terugbetaald verminderd met €5 dossierskosten. In alle andere gevallen worden de kosten aangerekend.

* Annulatievoorwaarden Floréal Club Blankenberge: - bij “geldige” annulaties tot 14 dagen voor vertrek (o.a. ziekte, ongeval,

opname in het ziekenhuis mits voorlegging van een doktersattest of bij overlijden van de deelnemer, gezinslid of familielid in de 1e en 2de graad) worden de deelnamegelden terugbetaald verminderd met €5 dossierskosten.

- bij “geldige” annulaties minder dan 14 dagen vóór de voorziene aankomst, wordt €75,00 pp. ingehouden als annuleringskost.

* Annulatievoorwaarden Castel les Sorbiers: idem als de Barkentijn en Petit Rouge met uitzondering van annulering vanaf de dag van aankomst waar de kosten volledig worden gefactureerd.

Buitenland* Inschrijvingen gebeuren via het regionaal S-PLUS-secretariaat

(Zilverstraat 43, 8000 Brugge – tel. 050/44.79.51), vanaf dinsdag 20 januari 2015 om 8u00. De inschrijvingen worden pas als vast geboekt na vereffening van het voorschot (30% van het totale bedrag). Het saldo moet bijgepast worden ± 5 weken voor de afreis.

* Bij GELDIGE annulaties (o.a. ernstige ziekte, ongeval, opname in het ziekenhuis,...) worden de annulatiekosten aangerekend doch achteraf terugbetaald door de P&V.-annulatieverzekering (verminderd met de reisverzekeringspremie). De betrokken persoon dient in dit geval wel onmiddellijk een attest van de behandelende geneesheer te sturen naar het regionaal secretariaat.

In alle andere gevallen van annulatie worden de kosten aangerekend.

Belangrijk * Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de

seniorenbeweging S-Plus W-Vl vzw. Lid worden kan via de regionale secretariaten te Kortrijk tel. 056/23.03.93 en Brugge 050/44.79.51

* Gezien de beperking van de rijtijden van de buschauffeurs maar ook om onze deelnemers niet langer dan nodig op de bus te laten zitten werden volgende vaste opstapplaatsen vastgelegd: Brugge – Oostende – Ieper – Menen – Roeselare - Kortrijk. Vanaf 8 deelnemers wordt een extra opstapplaats voorzien.

* De reizigers moeten minimaal 10 minuten voor het voorziene afreisuur aanwezig zijn. De bus blijft maximaal 5 minuten wachten.

* Bij boekingen vanaf 3 weken voor afreis, dient men zich aan te passen aan de reeds vastgestelde op/afstapregeling van de reis.

* Er worden geen compensaties uitgekeerd voor eventuele wijzigingen in het programma.

* Brandstofprijsverhogingen of andere onvoorziene extra kosten die door de touroperator worden opgelegd na publicatie van de prijzen, worden doorgerekend aan de reiziger

* Na de reis wordt u afgezet op dezelfde plaats waar u oorspronkelijk bent opgestapt. Om organisatorische redenen kan hieromtrent geen uitzondering worden gemaakt.

* S-Plus behoudt zich het recht voor de reis te annuleren bij onvoldoende inschrij vingen. In dit geval worden de betaalde reissommen teruggegeven.

* Gelieve ons onmiddellijk te verwittigen op het nummer 050/44.79.51 (buitenland) en 056/23.03.93 (binnenland), wanneer je om één of andere

reden niet meer wenst deel te nemen.* Indien een reis volgeboekt is worden verdere geïnteresseerden op een

wachtlijst geplaatst in volgorde van aanmelding. Indien mogelijk wordt een extra groepsreis ingelast voor dezelfde of een aansluitende periode.

* Wie beroep doet op onze diensten verklaart kennis te hebben genomen van de algemene voorwaarden en betuigt zijn instemming met de algemene voorwaarden.

S-Plus West-Vlaanderen is een afdeling van de socio-culturele vereniging S-Plus, met zetel te 1000 Brussel, St-Jansstraat 32-38. Hierdoor valt S-Plus West-Vlaanderen

onder toepassing van het decreet van 4 april 2003 betreffende het sociaal-cultureel volwassenenwerk (zie www.csjm.be rubriek: sociaalcultureelwerk/volwassenenwerk). Ingevolge deze erkenning geniet S-Plus West-Vlaanderen van de toepassing van artikel 3 § 2 3° van het decreet van 2 maart 2007 houdende het statuut van de reisbureaus. Dit artikel bepaalt dat degenen die de reisbureau-activiteit uitsluitend uitoefenen met niet-commerciële doeleinden en binnen het kader van hun onderwijzende taak of van hun jeugd-, sport, cultuur-, welzijns-, gezondheids- of volwassenenwerk, vrijgesteld zijn van de verplichting tot het hebben van een reisbureauvergunning (zie www.toerismevlaanderen.be, rubriek reisbureaus)

S-ACADEMIELessenreeksen* I.s.m met Open School: S-Plus komt tussen in het basispakket van het

cursusgeld voor de basiscursussen computer, internet, Engels en Frans voor beginners met een maximum van €5,00 per kalenderjaar

Inschrijvingen gebeuren rechtstreeks bij Open School tel 056/22.62.84 met vermelding van lidmaatschap S-Plus.

* I.s.m. met CVO: S-Plus leden krijgen 20% korting met een maximum van €15 per kalenderjaar op het deelnamegeld voor de basiscursussen talen, computer en internet.

Dagtrips* Inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de regionale secretariaten: Pres.

Kennedypark 2 te 8500 Kortrijk, tel. 056/23.03.92 en 88 – Zilverstraat 43 te 8000 Brugge tel. 050/44.79.52 en 51 vanaf donderdag 22 januari 2015 om 8u00.

* Gezien de beperking van de rijtijden van de buschauffeurs maar ook om onze deelnemers niet langer dan nodig op de bus te laten zitten werden volgende vaste opstapplaatsen vastgelegd: Brugge – Oostende – Ieper – Menen – Kortrijk. Vanaf 8 deelnemers wordt een extra opstapplaats voorzien.

* Boekingen zijn pas definitief na vereffening van de verschuldigde deelnameprijs binnen de gestelde periode. Bij een geldige annulatie, gestaaft door een medisch attest worden de deelnamegelden terugbetaald verminderd met €5 dossierskosten. Vooraf gereserveerde zitplaatsen en/of inkomkaarten worden niet terugbetaald. In alle andere gevallen worden de kosten aangerekend.

* Indien een daguitstap volgeboekt is worden verdere geïnteresseerden op een wachtlijst geplaatst in volgorde van aanmelding. Indien mogelijk wordt een extra daguitstap ingelast op dezelfde of een andere datum.

* Er worden geen compensaties uitgekeerd voor eventuele wijzigingen in het programma.

* S-Plus behoudt zich het recht om bij onvoldoende inschrijvingen een activiteit te annuleren. In dit geval worden de betaalde deelnamegelden teruggegeven.

* Om te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid te zijn van de seniorenbeweging S-Plus. Lid worden kan via de regionale secretariaten te Kortrijk tel. 056/23.03.93 en Brugge 050/44.79.51

S-SPORTOm te kunnen genieten van de ledenprijs dient men lid zijn van S-Plus en de seniorensportfederatie S-Sport. Lid worden van S-Sport kan via de regionale secretariaten te Kortrijk tel. 056/23.03.92 en Brugge 050/44.79.56

41

Page 42: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Hulkstraat 38380 Zeebrugge

T 050 / 518688F 050 / 615050

[email protected]

Luxe autocars ( 23 – 84 pers. ) voor dag- en citytrips, luchthaventransfers, meerdaagse reizen binnen Europa • Speciale Fietsaanhangwagens •

Organisatie groepsreizen • Eigen brochure

“Niets is belangrijker dan de veiligheiden het comfort van onze passagiers”

Menenstraat 425 - 8560 Wevelgem056 41 31 22 - [email protected]

Medishopaudiologie

Zitdagen in Kortrijk, Menen, Ieper en Oostende. Altijd op afspraak.

056 230 230 (optie 2)

www.bondmoyson.be

Uw vakantiecentrum bij uitstek!

Alleen,in groep of in familie: iedereen welkom!

INFO & RESERVATIES: FLOREAL

BLANKENBERGEKONING ALBERTLAAN,59

8370 BLANKENBERGETEL: 050 / 432 111

FAX: 050 / 432 222

E-MAIL: [email protected]: www.florealholidays.be

Page 43: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Reizen op maat van elke senior!

St-Jansstraat 321000 BRUSSEL

Lic. A 1374

Tel. 02/515 04 73Fax 02/515 06 73

E-mail: [email protected]

magazines - leafl ets - catalogues

www.allinmedia.be

Page 44: S-Plus tijd voor vitaliteit 2015

Verkrijgbaar bij e-mail: [email protected]: www.reizenlenoir.be

Meenseweg 4278902 Zillebeketel. 057 20 07 73fax 057 21 73 53

Extrakortingen

in onze optiekzaken

Koop uw bril/montuur of glazen bij onze optiekzaak in

Kortrijk, Oostende of Roeselare.

www.bondmoyson.be

KANTOORMEUBILAIR COMPUTERSUPPLIES

HYGIËNISCHE PRODUCTEN KANTOORGERIEF

BESTEL NU ONLINE : WWW.WESTBURO.BE

Voor eenpersoonlijke aanpak

AUTOCARSBVBA

LENOIR M.Verg. A 2233

VOOR AL UW ÉÉN- OFMEERDAAGSE REIZEN