RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3...

7
RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder B& W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit TITEL Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg 26-03-2013 09-04-2013 09-04-2013 Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 BESLISPUNTEN Gemeente Amersfoort Reg.nr. Datum Agendapunt 1. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 vast te stellen. AANLEIDING 4346492 14 maart 2013 HB-2 In september 2010 heeft u de startnotitie voor de Structuurvisie Amersfoort 2030 vastgesteld. Daarin is het proces om te komen tot de Structuurvisie in een aantal fasen opgedeeld. In februari 2011 heeft u de Koers vastgesteld. Daarmee zijn de ruimtelijke doelstellingen en opgaven voor de Structuurvisie benoemd. De Koers vormde de basis voor mogelijke ontwikkelingsrichtingen voor de stad. Deze zijn tussentijds gepresenteerd tijdens een raadspeiling in juni 2011 over de Basisrichting. Vanwege de ontwikkelingen in de gebiedsontwikkeling, vastgoedmarkt en economische crisis is de opzet van de Structuurvisie daarna aangepast. Hierover hebben we u in februari 2012 in een raadsinformatiebrief (nr. 2012-11) "Stand van zaken Structuurvisie Amersfoort 2030" geïnformeerd. In 2012 zijn verschillende bijeenkomsten met de participatiegroep georganiseerd om de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 verder aan te scherpen en te concretiseren. We hebben u op 12 februari de concept Ontwerp Structuurvisie ter peiling voorgelegd. De resultaten van het hele proces leggen wij u nu in de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 ter vaststelling voor om deze daarna ter inzage te leggen. BEOOGD EFFECT In de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 schetsen we de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van Amersfoort en bieden we een samenhangend ruimtelijk ontwikkelingsperspectief met een nieuwe sturingsfilosofie. Daarmee hebben we een antwoord op de veranderende stedelijke ontwikkeling en versterken we de aantrekkelijkheid van Amersfoort. Dit ontwikkelingsperspectief dient als ontwikkelings- en als toetsingskader voor de gemeente Amersfoort. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 is alleen bindend voor de gemeente zelf. Voor doorwerking naar initiatieven van anderen is het bestemmingsplan het geëigende instrument. Na de vaststelling van de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 kan deze ter inzage gelegd worden bij de inwoners en buurgemeenten. ARGUMENTEN 1.1 De nieuwe ruimtelijke sturingsfilosofie sluit aan bij onze ambities meer samen te werken met de stad. De rol van de gemeente in de ontwikkeling van de stad is veranderd. Wij kunnen en willen onze ambities alleen samen met de stad waar maken. Er zijn naast ons veel meer partijen bezig met de ontwikkeling van de stad. De stad is meer aan zet, en dit past bij de toenemende wens van inwoners en ondernemers om meer invloed, zeggenschap en ruimte te hebben om zelf de eigen woon- of werkomgeving (mede) vorm te geven. Inlichtingen bij: A.H.G. Goossens, SOB/RO, (033) 469 46 03

Transcript of RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3...

Page 1: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

RAADSVOORSTEL

Van

Aan

Portefeuillehouder

B& W-vergadering

De Ronde

Agenda Het Besluit

Vastgesteld besluit

TITEL

Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg

26-03-2013

09-04-2013 09-04-2013

Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030

BESLISPUNTEN

Gemeente Amersfoort

Reg.nr.

Datum

Agendapunt

1. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 vast te stellen.

AANLEIDING

4346492 14 maart 2013 HB-2

In september 2010 heeft u de startnotitie voor de Structuurvisie Amersfoort 2030 vastgesteld. Daarin is het proces om te komen tot de Structuurvisie in een aantal fasen opgedeeld. In februari 2011 heeft u de Koers vastgesteld. Daarmee zijn de ruimtelijke doelstellingen en opgaven voor de Structuurvisie benoemd. De Koers vormde de basis voor mogelijke ontwikkelingsrichtingen voor de stad. Deze zijn tussentijds gepresenteerd tijdens een raadspeiling in juni 2011 over de Basisrichting. Vanwege de ontwikkelingen in de gebiedsontwikkeling, vastgoedmarkt en economische crisis is de opzet van de Structuurvisie daarna aangepast. Hierover hebben we u in februari 2012 in een raadsinformatiebrief (nr. 2012-11) "Stand van zaken Structuurvisie Amersfoort 2030" geïnformeerd. In 2012 zijn verschillende bijeenkomsten met de participatiegroep georganiseerd om de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 verder aan te scherpen en te concretiseren. We hebben u op 12 februari de concept Ontwerp Structuurvisie ter peiling voorgelegd. De resultaten van het hele proces leggen wij u nu in de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 ter vaststelling voor om deze daarna ter inzage te leggen.

BEOOGD EFFECT In de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 schetsen we de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van Amersfoort en bieden we een samenhangend ruimtelijk ontwikkelingsperspectief met een nieuwe sturingsfilosofie. Daarmee hebben we een antwoord op de veranderende stedelijke ontwikkeling en versterken we de aantrekkelijkheid van Amersfoort. Dit ontwikkelingsperspectief dient als ontwikkelings- en als toetsingskader voor de gemeente Amersfoort. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 is alleen bindend voor de gemeente zelf. Voor doorwerking naar initiatieven van anderen is het bestemmingsplan het geëigende instrument. Na de vaststelling van de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 kan deze ter inzage gelegd worden bij de inwoners en buurgemeenten.

ARGUMENTEN

1.1 De nieuwe ruimtelijke sturingsfilosofie sluit aan bij onze ambities meer samen te werken met de stad. De rol van de gemeente in de ontwikkeling van de stad is veranderd. Wij kunnen en willen onze ambities alleen samen met de stad waar maken. Er zijn naast ons veel meer partijen bezig met de ontwikkeling van de stad. De stad is meer aan zet, en dit past bij de toenemende wens van inwoners en ondernemers om meer invloed, zeggenschap en ruimte te hebben om zelf de eigen woon- of werkomgeving (mede) vorm te geven.

Inlichtingen bij: A.H.G. Goossens, SOB/RO, (033) 469 46 03

Page 2: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

Gemeente Amersfoort

raadsvoorstel 4346492 pagina 2

De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 omarmt daarmee het begrip uitnodigingsplanologie, naast de al bekendetoelatings-en ontwikkelingsplanologie (In de toelatingsplanologie laten gemeenten een ruimtelijk initiatief toe als het voldoet aan de door de gemeente gestelde ruimtelijke eisen in het bestemmingsplan; in de ontwikkelingsplanologie werkt de gemeente samen met private partijen aan ruimtelijke opgaven).

In de uitnodigingsplanologie nodigen we alle partijen in de stad uit om mede vorm te geven aan een aantrekkelijk en vitaal Amersfoort. Een actieve rol met actief grondbeleid (door de aankoop van gronden en panden) is niet meer vanzelfsprekend. In veel gevallen moet de gemeente haar rol beperken tot een faciliterende of regisserende rol. Per ontwikkeling moeten we ons afvragen of we een toegevoegde waarde hebben in een gebiedsantwikkeling om te participeren. Naast burgerparticipatie zal ook sprake zijn van overheidsparticipatie. Dit betekent dat de gemeente een afweging maakt of ze een rol heeft in een proces voordat ze meedenkt of meedoet met initiatieven die anderen ontplooien. Met deze Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 stellen wij ons ambitieus en betrokken op voor de stad én zijn we bescheiden over onze eigen gemeentelijke rol.

Naar aanleiding van de discussie in de peiling van 12 februari wordt in de beleidsevaluatie RO op 26 maart met u gesproken over de rol van de raad in de uitnodigingsplanologie.

1.2. Met de nieuwe ruimtelijke sturingsfilosofie blijven we zelfrichting geven aan de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. We geven ruimte aan nieuwe initiatieven van inwoners en andere partijen. We willen meer loslaten, maar wel richting geven aan de ruimtelijke ontwikkeling van de stad. Om op een uitnodigende wijze richting te geven, hebben we onze ambities en kaders in een aantal uitgangspunten en principes vertaald.

We gebruiken daarvoor uitgangspunten die voor elke ruimtelijke ontwikkeling in de stad gelden. Deze uitgangspunten in de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 zijn: We zijn een diverse stad.

We stimuleren meer diversiteit in de stad om het stedelijk karakter te versterken, zowel sociaal maatschappelijk, als in cultuur en vrije tijd, architectuur en ecologie, economie en bereikbaarheid.

We zijn een duurzame stad. We hebben de ambitie om in 2030 een C02 neutrale stad en klimaatbestendige stad te zijn en gebruiken de uitgangspunten van C2C.

We willen waardecreatie. Een nieuwe ontwikkeling voegt een kwaliteit (fysiek, ruimtelijk, sociaal, economisch) toe aan de stad, dus geen verlies kwaliteit elders.

We denken vanuit de plek en context. We benutten de omgeving zoveel mogelijk en bouwen voort op bestaande kwaliteiten, zowel cultuurhistorisch, ecologisch, bodem als waterbeheer. Nieuwe ontwikkelingen moeten goed ingepast worden. Flexibel, duurzaam, aansluitend op een behoefte, maar geen hinder, concurrentie of conflict met de omgeving.

Daarnaast gebruiken we negen Amersfoort principes die voor bepaalde plekken in meer of mindere mate van toepassing zijn. Deze Amersfoort Principes zijn: Voor leefklimaat:

Levendigheid; Amersfoort streeft naar een compact stedelijk leefmilieu in en rondom het stadshart met meer woningen en een gevarieerder voorzieningenaanbod. Gevarieerd woningaanbod; Amersfoort stimuleert diversiteit in de wijken gericht op doorstroming en levensloopbestendige wijken. Goed verbonden; Amersfoort zet in op een aantrekkelijk leefklimaat voor mens en dier door een goed netwerk van voorzieningen en groene verbindingen.

Voor bereikbaarheid: Ruimte voor de fiets; Amersfoort stimuleert duurzame mobiliteit en maakt zich op meervoudig bereikbare stedelijke plekken sterk voor de meest duurzame reiziger: de fietser. Knooppunten; Amersfoort zet in op een keuzevrijheid van vervoermiddelen en wil aantrekkelijke knooppunten om tussen vervoerswijzen over te stappen.

Page 3: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

Gemeente Amersfoort

raadsvoorstel 4346492 pagina 3

Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van (routes in) de openbare ruimte door een goede inrichting en informatievoorziening.

Voor economie: Kenniseconomie; Amersfoort werkt aan een verdere verbreding van haar economie, met de nadruk op de intensivering van de kenniseconomie. Functiemenging: Amersfoort zet in op passende functiemenging van wonen, werken. Zowel in de woonwijken als op de werklocaties. Innovatie: Amersfoort vergroot de kansen voor kennisuitwisseling en ontmoeting, onder andere door de inzet op zakelijk toerisme.

In de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 geven we in het hoofdstuk "plekken en opgaven" aan welke principes we hanteren bij de verschillende plekken en opgaven. Initiatiefnemers worden uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan de realisatie van deze principes. De uitgangspunten en principes formuleren een ambitie, de precieze invulling is aan de initiatiefnemer.

Naar aanleiding van de opmerkingen van uw raad bij de presentatie van de concept Ontwerp Structuurvisie op 15 januari j.l. wordt er in de Structuurvisie een paragraaf toegevoegd over het landelijk gebied en de landbouw.

1.3. Met de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 geven we een ruimtelijke visie die gebaseerd is op kwaliteit, zonder kwantitatieve programma's en zonder prioritering. Deze Ontwerp Structuurvisie heeft een kwalitatief karakter. Ingegeven door de vele onzekerheden over de omvang van toekomstige ontwikkelingen is er geen kwantitatief programma opgenomen. De Ontwerp Structuurvisie vertrekt vanuit de bestaande kwaliteiten van de stad en benoemt opgaven waarmee deze behouden of versterkt kunnen worden en benoemt waar kwaliteit kan worden toegevoegd. In plaats van woningaantallen per project geeft de Structuurvisie aan waar een intensiever en waar ontspannen woonmilieus gewenst zijn. In plaats van hectaren bedrijventerrein beschrijft de Structuurvisie kwaliteitsimpulsen voor kansrijke werkmilieus.

1.4. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 geeft een duurzame visie voor de ontwikkeling van de stad Duurzaamheid vraagt oog voor de toekomst. Door de stad duurzaam te ontwikkelen maken we het mogelijk dat wij en de volgende generaties ook in de toekomst aan de behoeften kunnen voldoen. En dat schadelijke effecten niet worden afgewenteld op volgende generaties. De gemeente Amersfoort zoekt duurzaamheid in de samenhang op sociaal-cultureel, economisch en ecologisch vlak. Dit speelt op verschillende schaalniveaus een rol, zowel op het niveau van de stad, de wijk als het gebouw.

In deze Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 gaan wij voor een duurzame stad. We gebruiken de principes van Cradle to Cradle (C2C) als inspiratiebron. Benutten van het bestaande, toevoegen van kwaliteiten, diversiteit en waardecreatie zijn daarbij centrale begrippen, naast het gebruik van duurzame energiebronnen (als zon, wind en bodem), de zorg voor schoon water en de kringloop van afval.

1.5. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 houdt rekening met de functionele relaties in de regio Amersfoort en NV Utrecht. In de Ontwerp-Structuurvisie zijn we ons bewust van de ligging van Amersfoort in de regio. Dat blijkt bij verschillende onderwerpen. We bekijken onze positie in de regio op verschillende schaalniveaus. Om te beginnen kijken we naar onze positie ten opzichte van de regio Noordvleugel Randstad in combinatie met metropool Amsterdam, met vooral Utrecht en Amsterdam. Ten opzichte van Utrecht en Amsterdam zijn we ons bewust van de voordelen van onze ligging ten opzichte van deze steden. Door deze ligging en de goede bereikbaarheid zal in de regio Amersfoort economie en bevolking groeien. Tevens bieden deze steden op relatief korte afstand een aantal stedelijke voorzieningen als aanvulling op de Amersfoortse voorzieningen.

Daarnaast zijn we ons bewust van onze relatie met onze buurgemeenten in de regio Eemland. Onze positie in de regio Eemland hebben we in de Ontwerp-Structuurvisie 2030 beschreven ten aanzien van verschillende regionale thetna' s zoals voorzieningen en winkelaanbod, woningtnarkt en

Page 4: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

Gemeente Amersfoort

raadsvoorstel 4346492 pagina 4

verhuisbewegingen, economie en werklocaties, landschap en recreatie en bereikbaarheid. Er zijn op verschillende thema' s onderzoeken uitgevoerd naar de relaties binnen de regio. Er is in regionaal verband een onderzoek gedaan naar de aantrekkingskracht van de regio Eemvallei; er is onderzoek gedaan naar de regionale woningmarkt en regionale verhuisbewegingen; en er is onderzoek gedaan naar de regionale bedrijvenclusters. Tevens vindt er in het kader van een regionaal convenant bedrijventerreinen overleg en afstemming plaats in de regio over de behoefte en realisatie van bedrijventerreinen. Ook voor het thema bereikbaarheid heeft er afstemming met de regio plaatsgevonden in het kader van het project Verder. Deze informatie is als basis gebruikt voor de Ontwerp-Structuurvisie en is waar nodig in de Ontwerp-Structuurvisie verwerkt, voor zover er ruimtelijke consequenties zijn.

1.6. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 geeft duidelijkheid over plekken waar we wat willen en de daarbij behorende opgaven Uit de ruimtelijke agenda volgt een aantal concrete plekken waarmee we in de stad aan de slag gaan. Hieronder worden deze plekken en de opgaven beschreven. In de beschrijving van de opgaven worden de Amersfoort Principes benoemd die we van belang vinden bij de ontwikkeling van de opgave op die plek.

17. In de participatiegroep zijn verschillende meningen over de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 verwerkt. Om de in de stad aanwezige kennis te benutten is er een participatiegroep ingesteld waarmee tussentijds de concepten voor de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 besproken zijn. In de laatste bijeenkomst heeft de participatiegroep commentaar gegeven op de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030. Een belangrijk deel van de commentaren is verwerkt in de Structuurvisie. In de bijlage staat een overzicht van de opmerkingen die door leden van de participatiegroep zijn gemaakt als reactie op de concept Ontwerp Structuurvisie. Tevens vermelden we daarin hoe deze reacties zijn verwerkt in de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030.

KANTTEKENINGEN

l.I. De voorliggende structuurvisie wijkt op verschillende plekken af van eerdere versies en de Basisrichting • In de Basisrichting hebben we de ambitie uitgesproken nieuwe stations toe te voegen in Amersfoort.

Samen met de NS zijn de mogelijkheden voor nieuwe stations op het bestaande spoor in Amersfoort verkend. In deze studie wordt geconcludeerd dat er tot 2030 onvoldoende reizigerspotentieel is in Amersfoort om een extra station te openen. We hebben u in juli 2012 hierover geïnformeerd in de Raadsinformatiebrief(nr. 2012-87) "Uitkomsten onderzoek naar het spoor en nieuwe stations". Samen met NS en Prorail zetten wij in op het verbeteren van de herkenbaarheid van de stationsomgeving, het vergroten van de levendigheid van het station en de stationsomgeving, het versterken van de menselijke schaal en het verbeteren van de (sociale) veiligheid en het comfort om het gebruik van trein te stimuleren.

• V oor de ontwikkeling van Vathorst en Vathorst West speelt op dit moment een verkenning over de verdere ontwikkeling en exploitatie van deze gebieden. In deze verkenning wordt voorgesteld om voor de uitleggebieden een integrale visie te ontwikkelen. Bij deze verkenning zijn de principes van verdunning en vergroening belangrijke uitgangspunten. Dit is in lijn met de in de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 voorgestelde ontwikkeling.

• Een aantal van de projecten van de vorige Structuurvisie "Bestaand beleid" is inmiddels bijna afgerond en ingericht of de planvorming is zover gevorderd dat de uitvoering binnenkort start. V oor de Elisabethlocatie is gekozen voor een transformatie naar een groen beekdaL De centrale zone en de Kop van Schothorst zijn projecten die nog niet in ontwikkeling zijn. De centrale zone is in de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 benoemd als Stadshart.

• Met Amersfoort V emieuwt zijn we inmiddels een eind op streek. De uitvoering van Hogeweg en Randenbroek Zuid is gestart. Voor de Liendertseweg zijn de plannen in een vergevorderd stadium. Daarmee komt het einde van de gebiedsantwikkelingen in Amersfoort Vernieuwt in zicht.

Page 5: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

Gemeente Amersfoort

raadsvoorstel 4346492 pagina 5

• De ontwikkelingen in de omgeving van de Utrechtseweg worden in de OntwerpStructuurvisie Amersfoort 2030 opgenomen als ontwikkelingen in omgeving van de Stichtse Rotonde. In de vorige Structuurvisie was opgenomen om de rode ontwikkelingen terughoudend te benaderen. Randvoorwaarde is dat het groene en landschappelijke karakter van het gebied wordt bewaard. In de Structuurvisie 2030 willen we rekening houdend met het groene en landschappelijke karakter meer ontwikkeling toestaan.

1.2. In de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 is geen 3D kansenkaart opgenomen U heeft op 1 juli 2008 een motie (GA2030 2) aangenomen waarin u ons verzoekt een 3D kansenkaart te ontwikkelen voor de gehele gemeente Amersfoort. Deze 3D kansenkaart moet aangeven waar kansen liggen voor hoogbouw en ondergronds bouwen. Op 29 september 2010 heeft u met de startnotitie voor de Structuurvisie besloten dat de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 in algemene zin zal aangeven welke zones zich lenen voor ontwikkelingen en in meer concrete zin aan te geven welke zones zich lenen voor hoogbouw. In de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 hebben we aangegeven dat hoogbouw op veel plekken als accent mogelijk is. We kiezen ervoor om geen plekken aan te geven waar hoogbouw mogelijk is, maar per plek te beoordelen of hoogbouw passend is.

FINANCIËN De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 geeft in het hoofdstuk Uitvoering geen prioritering aan de verschillende plekken en opgaven. Een prioritering past ook niet in de sturingsfilosofie waarbij we als gemeente ons bescheidener opstellen en gebruik maken van een uitnodigingsplanologie. Om dezelfde reden is er in het hoofdstuk uitvoering ook geen financiële paragraaf opgenomen. Omdat we geen blauwdruk geven van de gewenste ontwikkeling of inrichting is het niet mogelijk om een saldo te vermelden bij de benoemde plekken en opgaven. Er zijn geen extra financiën beschikbaar voor deze plekken en opgaven.

VERVOLG Na de vaststelling van de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 door uw raad zal de Ontwerp Structuurvisie ter inzage gelegd worden met een termijn van 6 weken. De ingekomen zienswijzen worden in een zienswijzennota samengevat en van een beoordeling voorzien. Vervolgens wordt aangegeven of en zo ja welke wijzigingen in de Structuurvisie Amersfoort 2030 worden doorgevoerd naar aanleiding van de desbetreffende zienswijze. De Structuurvisie Amersfoort 2030 zal daarna samen met de zienswijzennota aan uw raad worden voorgelegd.

BETROKKEN PARTIJEN Er zijn 60 organisaties en 10 ongebonden inwoners in Amersfoort uitgenodigd deel te nemen aan de participatiebijeenkomsten. Er zijn 5 participatiebijeenkomsten georganiseerd waaraan 20 organisaties meer dan 3 keer hebben deelgenomen. De volgende organisaties namen actief deel aan deze participatiebijeenkomsten: de woningcorporaties, de Sportfederatie, de culturele instellingen, natuur- en landschaporganisaties, ROC onderwijsinstellingen, de seniorenraad, SGLA, Siesta, W oonadviescommissie, Vereniging Huurders belangen, diverse wijkorganisaties en de Vereniging dorpsbelangen Hoogland. Van de ongebonden inwoners namen 4 inwoners actief deel aan de participatiebijeenkomsten. Het Waterschap Vallei en Veluwe is betrokken in de voorbereidingen van de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 en heeft op tussentijdse notities gereageerd. De Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 is ambtelijk besproken met de provincie Utrecht en gepresenteerd aan de buurgemeenten.

Burgemeester en wethouders van Amersfoort,

de burgemeester,

Page 6: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

Gemeente Amersfoort

raadsvoorstel 4346492 pagina 6

Bijlagen

- Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 - beantwoording feitelijke vragen tijdens informatieronde 15 januari 2013 -advies REO - antwoord college op REO advies

Page 7: RAADSVOORSTEL - Amersfoort · 2016-02-22 · Gemeente Amersfoort raadsvoorstel 4346492 pagina 3 Aangenaam verplaatsen; Amersfoort verbetert de veiligheid, kwaliteit en beleving van

Gemeente Amersfoort

RAADSBESLUIT

Reg.nr.4346492 De raad van de gemeente Amersfoort;

op basis van het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 maart 2013, sector SOB/RO (nr.4346492);

bes I u i t:

de Ontwerp Structuurvisie Amersfoort 2030 vast te stellen.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 9 april 2013.

de voorzitter