Nieuwsbrief Van 12 Mei 2015

4
De Feniks Jenaplanschool Gent Acaciastraat 11 29 9000 Gent 09 226 17 06 Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected] www.jenaplanschooldefeniks.be Nieuwsbrief 12 mei 2015 Zwemweek voor midden en bovenbouw Algemeen nieuws Bovenbouw: Laatste week voor het bestellen van de DVD van het zangfeest. Fiscale attesten: Deze zijn voor de kinderen van het lager klaar! De attesten kunnen afgehaald worden op het bureau bij Sabine. Gras: Hey pssst… Wie helpt GRAS groeien? Op woensdag 13 mei steken we de koppen bij elkaar om onze GRASplannen nog concreter te maken. Heb je zelf wat GRASideetjes? Ben je creatief? Heb je interessante connecties? Veel materialenkennis? Heb je zin om mee te denken en creëren? Kom dan gewoon af op woensdag 13 mei om 20u (locatie volgt). Ben je een echte doener? Steek je graag de handen uit de mouwen? Timmeren, zagen, uitbreken, metsen, bricoleren, boterhammen smeren, soigneren, … Kom dan helpen op een van de GRAS werkweekends: Zaterdag 6 en zondag 7 juni (buitenkeuken en muziekbosje) Zaterdag 4 en zondag 5 juli (grote werken speelheuvel –waterelement) Zaterdag 22 en zondag 23 augustus (grote werken speelheuvel –waterelement) Onze nesten Samenstelling nesten volgend jaar Beste ouders, opvoeders, Stilaan zijn we begonnen aan onze puzzel van volgend jaar. In de onderbouw belandt een kleuter uit K0K1 normaal gezien bij de buren in K2K3. De verdeling van de onderbouw naar de middenbouw is complexer: vanuit 4 kleutergroepen schuiven de kinderen door naar 6 middenbouwgroepen. Van 6 middenbouwgroepen gaan ze dan weer over naar 4 bovenbouwgroepen. We hanteren bepaalde criteria om een evenwichtige verdeling te bekomen. We zoeken bijvoorbeeld in elke groep een balans tussen het aantal jongensmeisjes en de verschillende leeftijden en niveaus. De teamleden van De Feniks nemen ruimschoots de tijd voor deze opdracht. Dit schooljaar maken we de puzzel compleet op de kindvrije studiedag van 3 juni 2015. (bespreek tijdig de opvangmogelijkheden met STIBO en stem best af met de naschoolse muziek en crealessen) We nodigen ouders uit, indien er bedenkingen of suggesties zouden zijn, deze mee te delen vóór we met het puzzelen beginnen. Het beste aanspreekpunt hiervoor is de nestleider. Wanneer weet je wie in welk nest belandt? De definitieve verdeling wordt uiteindelijk bekendgemaakt op de portfolionamiddag van maandag 29/6/15. Dan pas vertelt de nestleider aan elk kind dat het nest verlaat wat de nieuwe bestemming wordt. Onderbouw Uilen Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos) Mezen Isabelle Nestouder: AnnMarie (mama van Anabel) “Zeg roodkapje waar ga je heen, zo alleen, zo alleen? …” Volgende week donderdag gaan we naar een sprookjesbos in Lembeke. Staat daar een huisje? Welke dieren zien we? We bakken alvast op woensdag koekjes om er op

Transcript of Nieuwsbrief Van 12 Mei 2015

De FeniksJenaplanschool Gent Acaciastraat 11 ­ 29 9000 Gent 09 226 17 06

Sabine en Marleen: defeniks.sec@gent. Sofie Strobbe: [email protected]

www.jenaplanschooldefeniks.be

Nieuwsbrief 12 mei 2015

Zwemweek voor midden­ en bovenbouw

Algemeen nieuws

Bovenbouw:Laatste week voor het bestellen van de DVD van het zangfeest.

Fiscale attesten:Deze zijn voor de kinderen van het lager klaar! De attesten kunnen afgehaald worden op het bureau bij Sabine.

Gras:Hey pssst… Wie helpt GRAS groeien? Op woensdag 13 mei steken we de koppen bij elkaar om onze GRAS­plannen nog concreter te maken. Heb je zelf wat GRAS­ideetjes? Ben je creatief? Heb je interessante connecties? Veel materialenkennis? Heb je zin om mee te denken en creëren? Kom dan gewoon af op woensdag 13 mei om 20u (locatie volgt).

Ben je een echte doener? Steek je graag de handen uit de mouwen? Timmeren, zagen, uitbreken, metsen, bricoleren, boterhammen smeren, soigneren, … Kom dan helpen op een van de GRAS werkweekends: Zaterdag 6 en zondag 7 juni(buitenkeuken en muziekbosje) Zaterdag 4 en zondag 5 juli (grote werken ­ speelheuvel –waterelement) Zaterdag 22 en zondag 23 augustus(grote werken ­ speelheuvel –waterelement)

Onze nestenSamenstelling nesten volgend jaar

Beste ouders, opvoeders,

Stilaan zijn we begonnen aan onze puzzel van volgend jaar.

In de onderbouw belandt een kleuter uit K0K1 normaal gezien bij de buren in K2K3. De verdeling van de onderbouw naar de middenbouw is complexer: vanuit 4 kleutergroepen schuiven de kinderen door naar 6 middenbouwgroepen. Van 6 middenbouwgroepen gaan ze dan weer over naar 4 bovenbouwgroepen.

We hanteren bepaalde criteria om een evenwichtige verdeling te bekomen. We zoeken bijvoorbeeld in elke groep een balans tussen het aantal jongens­meisjes en de verschillende leeftijden en niveaus. De teamleden van De Feniks nemen ruimschoots de tijd voor deze opdracht.

Dit schooljaar maken we de puzzel compleet op de kindvrije studiedag van 3 juni 2015. (bespreek tijdig de opvangmogelijkheden met STIBO en stem best af met de naschoolse muziek­ en crealessen)

We nodigen ouders uit, indien er bedenkingen of suggesties zouden zijn, deze mee te delen vóór we met het puzzelen beginnen. Het beste aanspreekpunt hiervoor is de nestleider.

Wanneer weet je wie in welk nest belandt? De definitieve verdeling wordt uiteindelijk bekendgemaakt op de portfolionamiddag van maandag 29/6/15. Dan pas vertelt de nestleider aan elk kind dat het nest verlaat wat de nieuwe bestemming wordt.

Onderbouw

Uilen ­ Ellen Nestouder: Klaartje (mama van Amos)

Mezen ­ Isabelle Nestouder: Ann­Marie (mama van Anabel)

“Zeg roodkapje waar ga je heen, zo alleen, zo alleen? …” Volgende week donderdag gaan we naar een sprookjesbos in Lembeke. Staat daar een huisje? Welke dieren zien we? We bakken alvast op woensdag koekjes om er op

Graag intekenen aub, zodat we iets lekkers kunnen voorzien :­) ­ Via email: [email protected] ­ Via de lijsten in Het Groene Hoekje ­ Of spreek ons gerust persoonlijk aan

WE NEED YOU! YOU! YOU! De GRAS­werkgroep (Kurt, Dorien, Mieke, Marjolein en Ellen)

Crea:Nieuws van de kunstkriebels (Crea) : Op zondag 17 mei is het bij de vieze gasten de opening van ‘LET’s ZEPPELIN’ ,je vindt er een 15 tal zeppelins in alle formaten, ook de kinderen van de ateliers van Ritsart (op donderdag) en van Veerle (maandag en vrijdag) werkten mee. Zij maakten kleine zeppelins ,die samengevoegd zijn tot 1 groot geheel in de vorm van een … Zeppelin! De opening is zondag 17 mei om 14u. met feestelijke activiteiten! Je kan er ook het zeppelin­gordijn vinden, waar enkele ouders aan meewerkten (bende van de Zinnia). Vanaf 13 mei tot 16 mei is er ook het BOM­festival in onze buurt, waar je op de kunstenroute werk vindt van Anaïs (juf studie) en Veerle (juf kunstkriebels). In Veerles atelier (Zinniastraat 9) kan je haar keramisch werk zien , en zelf iets helpen veranderen aan een groot klei­landschap op vrijdag en zaterdag. Allemaal welkom!

te peuzelen. Wie een roodkapje, trui, t­shirt, … heeft mag dat die dag aan doen, Heeft er iemand rode stof liggen die we kunnen gebruiken? Volgende week vrijdag gaan we spinaziepatatjes maken met onze zelf gezaaide spinazie, de patatjes zijn jammer genoeg nog niet groot genoeg.

Kookaburra’s ­ Delphine Nestouder: ouders van Mira: Henk en Ilse

Kanaries ­ Christel Nestouder:: Hannelore (mama van Marius)

Tijdens deze korte week ronden we het thema “vliegen” af en werken we aan onze portfolio. We kozen een nieuw project. “BOOMSTAMMETJE, BOOMSTAMMETJE WAT BEN JE DIK EN STERK; LAAT EENS ZIEN WAT JE KAN!’ We sprokkelen allerlei materiaal om volgende week met ons nieuw project van start te gaan.(verhalen,dvd,... over de bever,houthakker ...) Woensdag ben ik op bijscholing. Els neemt de klas over.

Pinguïns ­ Manuella Nestouder: Yann, de papa van Bram.

Mussen ­ Charlotte Nestouder: Caroline & David, mama en papa van Hannah

Deze week wordt een korte week. We werken nog verder over de slangen en kijken hoe we slangen kunnen knutselen. Als ons “slangengevoel” op zijn einde loopt, brainstormen we al eens samen, op zoek naar een nieuw project!

Raven ­ Claudine Nestouder: Jeroen en Ingrid (papa en mama van Tobit)

We werken ons tover­ en magieproject af. We kijken al eventjes naar onze portfolio’s. Het wordt een heel korte werkweek want donderdag en vrijdag is het geen school.

Zwaluwen ­ Bronwen Nestouder: Bout (papa van Olivia) en Stephanie (mama van Johanna)

De vliegtuigjes staken stilletjesaan hun vlucht. We werken aan onze portfolio’s. Daarna genieten we van een verlengd weekend. Volgende week zouden we bij mooi weer een bezoekje brengen aan de woonboot van Febe. Zijn er ouders die ons dan graag mee willen begeleiden? Wie een zwemvestje heeft mag dit meebrengen.

Middenbouw

IJsvogels ­ Liesbeth Nestouder: Brenda, mama van Oona

Oh wat houden we van de zon! We genieten van het mooie weer, maar te veel zon is ook niet goed. Hoe beschermen we ons?

Kolibries ­ Lise Nestouder: Mieken, mama van Marie

Maandag hield Romanie samen met haar broer Noah een spreekbeurt over de Berlijnse muur en Berlijn, de stad die ze samen hadden bezocht. Wat een verhaal met veel interessante foto’s. Boeiend! Vorige week kreeg ook het kolibrienest onverwacht bezoek… Waren het elfen, feeën,...? Ze vragen onze hulp. Maar waarom? Wat kunnen wij voor hen doen? Hopelijk krijgen we deze week wat meer uitleg…

Nachtegalen ­ Evi Nestouders: Elke en Yann

Gisteren ging onze film in première voor de cast en crew!! :­) Mama’s en papa’s zullen nog een uitnodiging krijgen om ook de film te komen bewonderen, en hopelijk samen met de burgemeester! ;­)

Kregen wij bezoek van elfjes?? Hoe kunnen wij ze helpen? ... Er rijzen veel vragen in ons nest! Hopelijk krijgen we snel antwoorden!

Kiekendieven ­ Sofie Nestouder: Sofie (mama Fin), Ingrid (mama Yasin), Katrien (moeke Gitte)

Een korte week deze week. Op maandag gingen we naar de bib. Op dinsdag laten we onze fiets controleren door de papa van Lim. We rijden met onze fiets op het fietsparcours.

Valken ­ Monique Nestouders: Sandra (mama van Ilja) en Katrien (mama van Sander)

Vorige week kozen we een boekje in de bib. We oefenen om dit expressief en boeiend voor te lezen bij de kleuters. Vandaag hield Joren een spreekbeurt over planten. Ook in ons nest vonden we overal glittersporen en een kaartje van elfjes (?) die onze hulp nodig hebben!!! Maar hoe kunnen we helpen???

Kraaien ­ Yves Nestouders: Ellen (mama Jana) en Zuhal (mama Elies)

Wat een kort weekje zeg, zodra we goed begonnen zijn kunnen we de boeken al weer sluiten. En die creaturen in de kast van hun oren maken zeg. We houden in beraad wat hun toekomst betreft, want ook onze avonturen in het land van Sart naderen nu snel…

Bovenbouw

Meeuwen ­ Sofie Nestouder: Laurent en Annelies, de ouders van Jules.

Een korte week. We brengen enkele boekpresentaties.

Gieren ­ Jonathan Nestouder: Lieve (mama van Kobe)

Papegaaiduikers ­ Ann Nestouder: Els Meiresone (mama van Luna en Wannes)

Ons topografieproject werd met een laatste evaluatiesprint afgesloten! Op naar een volgend project! Geniet van het verlend weekend!

Toekans ­ Marco Nestouder: Kurt Waegeman (papa van Leon, Maria en Vera)

In deze korte week leren we werken met de atlas, maken we een toets spelling, vangen we enkele verdwaalde gieren op en herhalen we spelenderwijs een paar rekenvoordelen.