NewSkool NewSbrief nov 2014

16
NewSbrief 5e editie november 2014 Merijn Roovers Fieldmanager NewSkool & Knab Interview met Simon Janssen W i j h u r e n M a a t s c h a p p e l i j k V e r a n t w o o r d i n b i j N e w S k o o l NewSkool in de prijzen

description

Werken én Studeren. NewSkool richt zich op medewerkers met een aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau, die om welke reden dan ook nog niet zijn afgestudeerd. NewSkool neemt deze medewerkers fulltime in dienst, detacheert ze bij voor hen relevante bedrijven en stimuleert ze om naast hun werk hun studie af te ronden. NewSkool daagt zijn medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen én helpt ze daarbij. Door naast hun (deeltijd) studie alvast fulltime werkervaring op te doen beginnen ze hun carrière met een voorsprong. www.newskool.nl

Transcript of NewSkool NewSbrief nov 2014

Page 1: NewSkool NewSbrief nov 2014

1

NewSbrief5e editie november 2014

Merijn Roovers Fieldmanager

NewSkool & KnabInterview met Simon Janssen W

ijhurenMa

atschappelijk

Verantw

oordinbijNewSk

oo

l

NewSkool in de prijzen

Page 2: NewSkool NewSbrief nov 2014

2

FD Gazelle 2014NewSkool mag zich komend jaar FD Gazelle noemen. De FD Gazellen-ranglijst komt tot stand op basis van bekendgemaakte omzetcijfers, gemeten over de laatste drie jaar. Bedrijven die 20% of meer aan omzet-groei realiseerden, in het laatste jaar een positief resultaat boekten en financieel gezond zijn, mogen zich een jaar lang FD Gazellen 2014 noemen.

Klaar voor de start…Na een mooie zomer en een najaar dat alle warmterecords breekt, lijkt de herfst nu toch definitief te zijn aangebroken. En dat mag ook wel, want over zeven weken is 2014 alweer voorbij. Het zou mij niet verbazen als 2014 de boeken ingaat als het jaar van het voorzichtige economische herstel. Bij NewSkool merken we dat de markt langzaam maar zeker weer wat in beweging komt. Er is geen sprake van een dras-tische kentering zoals we wellicht gehoopt hadden, maar een rustige draai is nu toch echt wel voelbaar. We gaan er vanuit dat deze marktverbetering zal bijdragen aan de verdere groei van NewSkool. Niet dat we op dit moment ontevreden zijn over de groei van de afgelopen tijd. Sterker nog, we mogen ons komend jaar FD Gazelle noemen, een titel die wordt gegeven aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Hier zijn we uiteraard heel trots op. Hiernaast staan we 19 november in de finale van de Ondernemersprijs Haaglanden. In 2008 hebben we, vlak na onze start, meegedaan aan de ondernemers wedstrijd “de Baby Tycoon Award”. De Ondernemersprijs Haaglanden is als het ware de grote broer van de Baby Tycoon Award. De Baby Tycoon Award hebben we destijds weten te winnen, maar of dat nu ook lukt is natuurlijk de vraag. Het belooft in ieder geval een spannende ontknoping te worden. Het gaat dus goed met ons. Het is nog altijd spannend en leuk, en dat is misschien nog wel het allerbelangrijkste.

Ik wens je veel plezier met het lezen van deze nieuwsbrief.

Melchior Terwindt

Page 3: NewSkool NewSbrief nov 2014

3

Ondernemersprijs HaaglandenNewSkool staat in de finale van de Ondernemersprijs Haaglanden De Stichting Ondernemersprijs Haaglanden wil door middel van de prijs netwerken tussen ondernemers met een vestiging in de regio Haaglanden stimuleren, contacten tussen het bedrijfsleven en de lokale en regionale overheid verbeteren en onderwijsinstellingen bij het bedrijfsleven betrekken. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 november aanstaande bij Spaces in de Rode Olifant, het statige gebouw waar NewSkool 3,5 jaar gevestigd is geweest. Hopelijk worden onze goede herinneringen aan dit pand herbevestigd door winst in de finale. Er zijn nog 5 bedrijven in de running dus het belooft een spannende avond te worden.

We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij de prijs- uitreiking. Meer informatie en het aanmeldingsformulier op www.ondernemersprijs-haaglanden.nl

NewSkool in de prijzen

Page 4: NewSkool NewSbrief nov 2014

4

Als we bij Simon Janssen (manager Skilled Helpdesk) van Knab aanschuiven is het precies een jaar geleden dat de eerste NewSkoolers de deur van het hoofdkantoor in Hoofddorp binnen liepen. Simon werkt zelf al sinds het prille begin bij de ‘Bank van Morgen’ wat in den beginne de werktitel van de nieuwe bank was. Met veel enthousiasme vertelt Simon dat het de missie van Knab is om mensen meer financieel bewust te maken en de klant centraal te stellen. Later in het gesprek zal blijken dat dit ook één van de succesfactoren is in de samenwerking met NewSkool.

Hij vertelt dat hij na zijn opleiding Bedrijfskundige Informatica aan de Hogeschool van Amsterdam via LinkedIn werd benaderd om bij Knab te komen werken en dat de uitdaging om een hele nieuwe bank neer te zetten hem enorm aansprak. Hij voelde meteen een wil en een drive om de bancaire wereld menselijker te maken. Het was immers het hoogtepunt van de crisis en mensen hadden meer vertrouwen in de spoorwegen dan in de gemiddelde bank. De oprichters van Knab wilden het echt anders gaan doen, de klant moest weer centraal komen te staan en dat is 4 jaar na dato nog steeds de spil waar alles om draait bij Knab.

NewSkool & Knab een mooie samenwerking

Interview met

Simon Janssen

Page 5: NewSkool NewSbrief nov 2014

5

NewSkool & Knab een mooie samenwerking

Groei Zo’n jong bedrijf groeit natuurlijk snel en met een focus op de klant is het belangrijk om de juiste mensen aan te nemen. Toen de skilled helpdesk onderbezet begon te raken ging Simon op zoek naar uitbreiding. Omdat de skilled Helpdesk van Knab zowel in- als externe incidenten behandelt was het heel erg belangrijk dat de kandi-daten zelfstandig en zelfsturend zijn. Doordat er verschillende soorten incidenten binnenkomen (van een niet werkende inlogaccount van een klant tot een vastgelo-pen printer drie bureaus verderop) moeten werknemers op de skilled helpdesk zelf prioriteiten weten te stellen. Simon vertelt dat je daar als manager niet voortdurend op kan bijsturen, ze moeten het zelf snappen. Personeel vinden dat dit aankan bleek moeilijk te zijn maar via een contact kwam Simon bij Alexander Kist van NewSkool terecht en na een korte kennismaking begonnen er een week later twee NewSkool-ers bij hem op de afdeling.

MensenVolgens Simon valt of staat alles met de juiste mensen. Van de 4 P’s (People, Pro-grams, Process, Procedures) is de P van People veruit het belangrijkte. Dit is ook precies hoe Knab werkt. Klanten worden bijvoorbeeld door panels betrokken bij de ontwikkeling van producten en diensten van Knab. Klanten vroegen vaak om een zakelijke rekening en die zijn er dus ook gekomen. Een ander voorbeeld is de recent geïntroduceerde mogelijkheid om via Facebook geld aan een ander over te maken. Dit was weliswaar een intern idee, maar is vervolgens uitvoerig getest in samen-werking met een testgroep die samen met de website tweakers.net is opgezet. Van deze fans leer je het meest omdat ze het meest kritisch zijn. Zoals eerder gezegd is het met een dermate mensgerichte aanpak heel belangrijk dat je ook personeel hebt dat dit aankan en snapt waar de prioriteiten liggen. Het afgelopen jaar hebben de NewSkoolers die bij Knab werken bewezen dit aan te kunnen. Volgens Simon passen ze ook erg goed binnen het team en worden ze eigenlijk gewoon als ‘one of the guys’ gezien. Binnen het kantoor van Knab valt inderdaad op dat verschillende teams in

Page 6: NewSkool NewSbrief nov 2014

6

NewSkooler Edin bij Knab

één ruimte zitten en dat daardoor de lijntjes erg kort zijn. Er werken, om de woorden van Simon aan te halen, doorpakkers die resultaatgericht zijn. Dit werkt natuurlijk heel fijn en de klant heeft hier direct profijt van doordat die erg snel een oplossing krijgt. Je verschuilen achter regels en procedures en naar anderen wijzen past niet bij Knab en naar blijkt ook niet bij NewSkool want de twee skilled helpdeskers van NewSkool pasten vanaf dag 1 in het team, juist door hun klant- en resultaatgerichte houding. Verder helpt het dat alle medewerkers van Knab HBO+ opgeleid zijn en NewSkoolers daar makkelijk aansluiting bij vinden.

KlikDe klik tussen Knab en NewSkool komt volgens Simon ook omdat beide bedrijven jong zijn, beide mensen centraal stellen en ze beter willen maken. Knab doet dit door het financieel bewustzijn van de klant te vergroten en NewSkool doet dit door haar personeel te stimuleren een opleiding af te maken en zo een beter toekomstperspec-tief te bieden. En last, maar zeker niet least is er bij zowel NewSkool als Knab een gemeenschappelijke lunch, waar iedereen bij elkaar aan tafel zit en ‘het er soms een beetje chaotisch aan toe gaat’. Hierbij de uitnodiging om te komen controleren of de lunch in ons nieuwe kantoor nog steeds dat licht chaotische heeft. We bestellen vast een kroket voor je.

Page 7: NewSkool NewSbrief nov 2014

7

Even voorstellen Merijn Roovers Fieldmanager

Merijn Roovers is per 1 oktober fieldmanager geworden. Als fieldmanager is Merijn het eerste aanspreekpunt van onze medewerkers en helpt hij hen bij hun carrière en studie. Jullie zullen hem dus binnenkort zeker langs zien komen als hij een NewSkooler komt bezoeken. Merijn is 28 jaar oud, werkt ondertussen ruim 4 jaar bij NewSkool en is dus naar goede NewSkool traditie eigen kweek. In 2010 is hij gestart met de opleiding Bedrijfskundige Informatica in Rotterdam die hij ondertussen heeft afgerond. De plannen voor een Masteropleiding staan klaar. Hij heeft bijna heel zijn NewSkool loopbaan op project gezeten bij het Ministerie van Buiten-landse Zaken. Bij BZ heeft hij aan een aantal mooie projecten mogen werken. In zijn laatste klus heeft Merijn de service organisatie mogen inrichten voor de Nuclear Security Summit (NSS) top, een hectische en uitdagende periode.

Page 8: NewSkool NewSbrief nov 2014

8

NewSkool is een maatschappelijk verantwoorde onderneming volgens toepassing van NEN-ISO 26000

We wisten het natuurlijk al lang, maar nu is het ook officeel geregistreerd dat NewSkool een maatschappelijk verantwoorde onderneming is! Aan de hand van de zelfverklaring ISO 26000 hebben we de organisatie stap voor stap doorgelicht, onderzocht wat er goed gaat én bekeken wat er beter kan in de toekomst. Deze ISO 26000 is een internationale richtlijn voor het implementeren van MVO in een organisatie. Het geeft bedrijven een normatief kader om hun maatschappelijke verantwoordelijkheden zelf te bepalen en geeft adviezen over het structureel invoeren van MVO.

Een van de belangrijkste punten uit de verklaring is de missie van NewSkool om de medewerkers te stimuleren een HBO of WO diploma te behalen. Zo stromen er meer hoogopgeleiden de arbeidsmarkt op en in het geval van NewSkoolers ook nog eens mét werkervaring.

Hiernaast is een belangrijk punt dat de bedrijfsvoering heel transparant is, waardoor een open bedrijfscultuur ontstaat. Deze open bedrijfscultuur komt ook tot uiting in de mogelijkheden die wij onze medewerkers bieden om hun mening te geven. Dit doen we o.a. door minimaal twee maal per jaar een informatieavond te organiseren waarin veel ruimte is voor discussie. Ook in de maandelijkse gesprekken tussen medewerkers en fieldmanager is dit een vast terugkerend onderwerp.

8

Page 9: NewSkool NewSbrief nov 2014

9

NewSkool is een maatschappelijk verantwoorde onderneming volgens toepassing van NEN-ISO 26000

Natuurlijk houden wij ook rekening met het milieu door zo min mogelijk te printen en ons afval te scheiden in papier, glas en rest. Zoals elders in deze NewSbrief is te lezen vinden wij ons kantoor als sinds de oprichting van NewSkool door middel van leegstandsbeheer. Dit houdt in dat we gebouwen gebruiken die anders leeg zouden blijven staan, op deze manier dragen we bij aan een efficiënter gebruik van de kantoorvoorraad en voorkomen we leegstand.

Leuk natuurlijk allemaal en fijn dat we er zo trots op zijn, maar wat betekent dit voor klanten van NewSkool? Door de ISO 26000 certificering kunnen onze klanten er zeker van zijn dat zij via NewSkool bijdragen aan een positieve ontwikke-ling in de maatschappij. En het in dienst hebben van een NewSkooler helpt ook mee om de MVO-doelstellingen van een bedrijf te halen. Een duidelijk geval van een win-win situatie dus.

Wij

hurenMa

atschappelijk

Verantw

oordinbijNewSk

oo

l

9

Page 10: NewSkool NewSbrief nov 2014

10

Afgelopen maanden heeft NewSkool een bijdrage geleverd aan een aantal goede doelen. In het kader van NL Doet is zaterdag 22 maart 2014 een groep NewSkoolers naar verzorgingstehuis Sammersbrug in Rijswijk geweest om daar te assisteren bij één

van de NL doet acties. Speciaal voor deze dag zijn daar allerlei jonge boerderijdieren in de gezamelijke ruimte gestald. De NewSkoolers hebben ervoor gezorgd dat de bewoners van het verzorgingstehuis hier allemaal even bij konden kijken.

De foto´s bewijzen het succes.

Page 11: NewSkool NewSbrief nov 2014

11

VERHUISDAl sinds de oprichting van NewSkool 6 1/2 jaar geleden houden wij kantoor via leegstandsbeheer. Op die manier dragen we bij aan een efficiënt gebruik van bestaande gebouwen en daarnaast is het veel flexibeler dan de tradi-tionele manier van huren. En uiteraard is het erg fijn dat de kosten een stuk lager zijn dan bij een normaal huurcontract. Bovendien zie je nog eens wat van de stad al moet er daarvoor zo nu en dan verhuisd worden. In september was het weer zover en hebben we ons kantoor aan de Oranjebuitensingel verruild voor een minstens zo mooi gebouw iets verderop in de stad, aan de Oostduinlaan 2 om precies te zijn.

Gelukkig zijn we inmiddels een geoliede verhuismachine en dus was de hele verhuizing binnen een dag gepiept. Inmiddels zijn we behoorlijk gewend in dit voormalige CBS, PWC en Shell gebouw, dus kom vooral een keer langs voor een kop koffie of een lunch.

WEBSITENaast een nieuw pand in de fysieke wereld hebben we ook een nieuw onder- komen in de digitale werke-lijkheid. Een nieuwe website en daar zijn we best een beetje trots op. Neem eens een kijkje op www.newskool.nl en laat ons weten wat je ervan vindt.

Afgelopen maanden heeft NewSkool een bijdrage geleverd aan een aantal goede doelen. In het kader van NL Doet is zaterdag 22 maart 2014 een groep NewSkoolers naar verzorgingstehuis Sammersbrug in Rijswijk geweest om daar te assisteren bij één

van de NL doet acties. Speciaal voor deze dag zijn daar allerlei jonge boerderijdieren in de gezamelijke ruimte gestald. De NewSkoolers hebben ervoor gezorgd dat de bewoners van het verzorgingstehuis hier allemaal even bij konden kijken.

De foto´s bewijzen het succes.

Page 12: NewSkool NewSbrief nov 2014

12

Oscar

Oscar is een intelligente en leergierige allround ICT’er die uitstekend met mensen kan omgaan. Hij is buitengewoon sportief, zeer toegewijd en taakgericht. Naast zijn fulltime werkzaamheden voor NewSkool studeert hij in deeltijd Bedrijfs-kundige Informatica aan de LOI en is hij als semi-professional verantwoordelijk voor het opleiden, aansturen en begeleiden van hockeytrainers voor o.m. Rijswijk HC en de KNHB. Door zijn uitgebreide

ervaring in het leidinggeven, trainen en coachen, in combinatie met zijn ICT vaar-digheden komt hij goed uit de verf op het snijvlak van ICT en de business. Oscar is snel ingewerkt en sociaal geaccepteerd in elk bedrijf of organisatie.

Beschikbare medewerkers

Martijn

Martijn is een uitzonderlijk sociaal en communica-tief vaardige, intelligente medewerker met veel gevoel voor humor. Martijn kan goed schakelen tussen verschillende opdrachten en floreert in een dynamische omgeving. Hij legt gemakkelijk contact en in een team komen de kwaliteiten van Martijn het best tot hun recht. Hij is altijd op zoek naar een breed gedragen oplossing. Door zijn afgeronde opleiding Communicatiemanagement en ervaring

op de (marketing- en) communicatieafdeling van meerdere bedrijven voelt Martijn zich als een vis in het water binnen alle facetten van de communicatie.

Page 13: NewSkool NewSbrief nov 2014

13

Michiel

Michiel is sociaal, communicatief zeer vaardig en technisch aangelegd. Hij is in staat zowel in een team als zelfstandig goed te functioneren, is stressbestendig en heeft geen 9-5 mentaliteit. Michiel is financieel/administratief goed onderlegd, heeft veel ervaring met projectmatig werken en hij heeft een zeer servicegerichte houding. Hij heeft veel ervaring met het “bij de les houden” van mede-werkers en managers op het gebied van het naleven

van processen & procedures, de administratie van opdrachten en projecten, het omzetten van (financiële) data in (management-)informatie en het bewaken van en rapporteren over voortgang en beheer. Michiel heeft bijna zijn BachelorEconomie afgerond en zal hierna een master Financial Economics starten. Hij is in het bezit van de ITIL en Prince2 Foundation certificaten.

Kim

Kim is een gemotiveerde, harde werker. Ze is communicatief sterk, sociaal vaardig en heeft een enthousiaste werkhouding. Mede door haar werk in het onderwijs is ze organisatorisch zeer sterk, flexibel en stressbestendig. Zij kan zich goed inleven in nieuwe situaties en pikt dingen snel op. Tijdens haar opleiding heeft ze al enige ervaring opgedaan met ICT en momenteel is ze werkzaam op de servicedesk van een grote semioverheids-

instantie. In oktober is Kim gestart met haar deeltijdopleiding Informatica.

Page 14: NewSkool NewSbrief nov 2014

14

Klimmen tegen MSOp 9 Juni hebben we de actie ‘Klimmen tegen MS’ gesteund door Kirsten Geerdink en haar team te sponsoren. Zij heeft wandelend de tocht naar de op 1912 meter hoogte liggende top van deze mytische berg afgelegd. Vanaf de waterpomp in het dorpje Bédoin is dat maar liefst 21 kilometer en met temperaturen tot wel 36°C hoeven we u niet te vertellen dat het een ware uitputtingsslag was.

In totaal heeft deze actie, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het nationaal MS Fonds, € 805.103,- opgehaald! Waarvan het team van Kirsten €42.500 heeft ingezameld dat specifiek naar het onderzoeks-centrum ErasMS in Rotterdam gaat.

Amsterdam City SwimOnze eigen Anna Landstra heeft op 7 september meegedaan aan de Amsterdam City Swim. Dit zwemevenement door de hoofdstedelijke grachten zamelt geld in voor onderzoek tegen de ziekte ALS. Dit jaar was de afstand (hoe toepasselijk) 2014 meter.

Anna klaarde de klus in een toptijd van 48:23! Ze vond het een hele beleving, maar ontzettend cool om aan mee te hebben gedaan. Door deze prestatie heeft Anna €800 voor de Stichting ALS binnengehaald!

GIRLPOWER

Page 15: NewSkool NewSbrief nov 2014

15

Page 16: NewSkool NewSbrief nov 2014

16

Wil je meer weten over onze dienstverlening, onze medewerkers of wat onze klanten vinden van NewSkool, kijk op

www.newskool.nl

Je kunt ook bellen of e-mailen met Isa Verweijen 070 335 10 22

[email protected]

Werken én StuderenNewSkool richt zich op medewerkers met een aantoonbaar HBO/WO werk- en

denkniveau, die om welke reden dan ook nog niet zijn afgestudeerd.NewSkool neemt deze medewerkers fulltime in dienst, detacheert ze bij voor hen relevante bedrijven en stimuleert ze om naast hun werk hun studie af te ronden.

NewSkool daagt zijn medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen én helpt ze daarbij. Door naast hun (deeltijd) studie alvast fulltime werkervaring

op te doen beginnen ze hun carrière met een voorsprong.

like ook onze Facebookpagina