Lente 2013

40
IKAZIA NIEUWS KWARTAAL MAGAZINE VAN HET IKAZIA ZIEKENHUIS ROTTERDAM Lente 2013 Moeder en Kind Centrum geopend De dag van de co-assistent Op bezoek

description

Ikazia Nieuws met hierin: Moeder en Kind Centrum geopend; De dag van de co-assistent; Op bezoek

Transcript of Lente 2013

Page 1: Lente 2013

IKAZIA NIEUWSKWARTAAL MAGAZINE VAN HETIKAZIA ZIEKENHUIS ROTTERDAM

Lente 2013

Moeder en Kind Centrum geopend

De dag van de co-assistent

Op bezoek

Page 2: Lente 2013
Page 3: Lente 2013

Voorwoord 01

Zoals u wellicht heeft opgemerkt, is Ikazia Nieuws vernieuwd.Velen van u hebben hun betrokkenheid bij Ikazia Nieuwslaten blijken door in oktober jl. het lezersonderzoek in te vullen. Daaruit bleek dat u in veel opzichten de inhoud vanons magazine waardeert. Het merendeel van de rubriekenvindt u dan ook in deze Ikazia Nieuws weer terug, wel in eennieuw jasje. Meegaan met de tijd heeft geresulteerd in eenmoderne vormgeving waarin overzichtelijkheid en leesbaar-heid het uitgangspunt is.

Grotere vernieuwingen spelen zich ook af rondom de verbouwingen van ons ziekenhuis. Eind januari zijn de laatstebouwketen van ons voorterrein verwijderd. De afgelopen drie jaar werd de voorkant behoorlijk gedomineerd door dezehuisvesting van onze aannemer en installateurs. Eindelijk iser weer een open terrein waar onze hoofdentree duidelijkherkenbaar is. Daarbij zal in de komende maanden het voorterrein wel opnieuw worden ingericht, zodat er een pleingecreëerd wordt en een aantal parkeerplaatsen voor onzemindervalide patiënten en/of bezoekers.

Gelijktijdig betekent dit dat we onze grote interne verbouwingen achter de rug hebben. Een tijd die af en toe de nodige herrie met zich meebracht. Op zijn tijd werd erveel gevraagd van onze medewerkers. Ook onze patiëntenhadden er zo nu en dan last van. Het resultaat overziend,denk ik dat we echt kunnen zeggen dat het de inspanningenmeer dan waard is geweest.

Als laatste onderdeel is ons Moeder en Kind Centrum opgeleverd en vanaf begin januari is deze afdeling ook daadwerkelijk in gebruik. In het Moeder en Kind Centrum, isnaast de tweedelijns bevallingen, ook een aparte afdeling gemaakt voor de eerstelijns verloskunde. Met de kraam- engeboortesuites en de daaraan gekoppelde wijze van werken,speelt Ikazia in op het concept van gezinsgerichte zorg. Eenvorm van zorg die goed past bij dat waar Ikazia voor staat,namelijk zorg met hart en handen en met overtuiging. Deeerste berichten van onze patiënten zijn zeer positief en demond tot mond reclame lijkt zijn werk al te doen.

Zoals u leest gebeurt er veel in ons ziekenhuis. Vanzelf-sprekend houden we het Haagse en de media in de gaten. In de media staat de gezondheidszorg met regelmaat in depubliciteit. Logisch, want de zorg raakt ons allemaal. Jammeris alleen dat vooral de negatieve incidenten zo nadrukkelijkworden benoemd, terwijl er zoveel goede dingen gebeuren.Voor ons is en blijft het uitgangspunt dat u als patiënt steedsde zorg en aandacht krijgt die u behoort toe te komen.

Mr. R.P.D. Kievit, artsalgemeen directeur

“Meegaan inde tijd is inveel opzichtenvan belang”

Page 4: Lente 2013

02 Gedicht

Als ik de wereld ziebedekt met stille sneeuw.De zee opgejaagd door maartse stormen.M’n tuinmet knoppen die de klei doen wijken.

Dan ga ik bijna geloven,dat God daarin te kennen is.God zij dank,gaat geloven het zien te boven.Zie ik in ’t kruisGod die om mij geeft.

Ds. J.A.P. Vlasblom

Zien

Page 5: Lente 2013

06

25 27

Inhoudsopgave

VOORWOORD 01GEDICHT 02PASTORALE 21

INTERVIEW- Moeder en Kind Centrum 04- Nazorgpolikliniek Intensive Care 16

FOTOREPORTAGE- Moeder en Kind Centrum 10- Snurken- en slaapproblemen 18

DAG VANDe co-assistent 24

NIEUWS EN INFORMATIE 13152023

OP BEZOEK 27

Page 6: Lente 2013

Voorwoord 01

“Er is nu veel meer aandacht voor het gezin”

Page 7: Lente 2013

Interview 05

Gijs werkt al bijna elf jaar op de afdeling Verlos-kunde. Een enkele keer nog is hij betrokken bij eenbevalling. “Iedere geboorte is een heel bijzondermoment. Je krijgt het vertrouwen om het gezin debeste zorg te geven. Dat is heel dankbaar werk. Opde afdeling is het elke dag weer anders. Mede doordie dynamiek blijft het een boeiende omgeving.”

Goede verdelingDe afdeling beschikt sinds december 2012 over achtien kraamsuites, verdeeld over twee etages.Het komt nog meer aan op een goede patiënten-verdeling. “Op beide etages werkt een team vanverpleegkundigen. We regelen het zo dat op elkeverdieping zowel low als high care patiënten liggen. Zo is het werk voor de teams goed verdeelden krijgen patiënten de zorg die zij nodig hebben.”

Te gastDe hotelachtige suites zijn voorzien van eigendouche en toilet, koelkast , koffie- en thee-faciliteiten en een extra bedbank voor de partner.Het gezin wordt niet meer gescheiden. Hiermeebegint het leven als gezin samen. Samen zorgende ouders voor hun baby. Gijs vergelijkt: “Tot voorkort bevielen vrouwen in de verloskamer en

werden zij zo snel mogelijk overgebracht naar de gemeenschappelijke kraamafdeling. Nu is de patiënt veel meer te gast.” Er is privacy in dekraamtijd, maar ook daarvoor en daarna. Inleiden, bevallen, blijven; alles kan in dezelfde ruimte. Er isook meer overleg met moeder en partner over watzij graag willen. “Wij vragen hen bijvoorbeeld of zij voorkeur hebben voor het tijdstip waarop debaby in bad gaat. Dat is ook een onderdeel van gezinsgerichte zorg.”

Gijs hoort veel enthousiaste verhalen. “Dat de partner op de kamer kan blijven slapen, deaandacht voor het gezin en de rust op de afdeling.”Niemand heeft last van elkaar omdat iedereen bezoek in de eigen suite ontvangt. Het belangrijk-ste volgens Gijs is dat moeder en kind nu nietmeer onnodig van elkaar gescheiden worden.Wordt de baby opgenomen op de kinderafdeling,dan gaat de moeder daar ook heen. Is er extra intensieve zorg voor de baby nodig, dan verblijvenzowel baby als moeder in een couveusesuite. Dat is van groot belang voor onder andere de onderlinge binding. “Met dit concept zijn wij uniekin Rotterdam. Het sluit perfect aan bij onze visie: het gezin staat centraal.”

Verpleegkundige Gijs Pfeil

Inspelen op de wensen van het gezin

Gijs Pfeil is sinds september 2012 eerstverantwoordelijk verpleegkundige (EVV-er) op de afdeling Verloskunde van het Moeder en Kind Centrum in Ikazia. Samen met twee andere EVV-ers stuurt hij het verpleegkundig team aan en coördineert hij de patiëntenstroom. “Moeder en kind blijven zoveel mogelijksamen. Er is nu veel meer aandacht voor het gezin.”

Page 8: Lente 2013

Voorwoord 01

“Heel waardevol om het samen te kunnen meemaken”

Page 9: Lente 2013

Interview 07

Zus Chloë, nu twee jaar, kwam ook via een keizer-snede ter wereld. Toen lagen moeder en kind na debevalling samen met nog een andere vrouw enhaar pasgeboren baby op een kamer. Sarah Neels:“Mijn man kon niet blijven slapen, dat vond ik welmoeilijk. Je kunt natuurlijk altijd een zuster roepen,maar het is fijner als je man je kan bijstaan. Ik hadeen erg zware bevalling en problemen met deborstvoeding.” Dit keer met Alicia had het gezineen privésuite. Vader Ries Neels kon op de slaap-bank bij zijn vrouw blijven slapen. “Zo waren weook ’s nachts samen. Ik kon de kleine verschonenen mijn vrouw ondersteunen. Je maakt het samenmee en dat vonden wij heel waardevol.”

BehulpzaamHet gezin geeft aan dat het verplegend personeelalle tijd voor hen had. “Ze waren er gelijk als weeen vraag hadden, er was veel behulpzaamheid.Sarah kreeg goede tips om met de borststuwing,waar zij last van had, om te gaan.” Het gezin zatverder met het probleem dat er op de crèche vanzus Chloë waterpokken heerste. Daarover kregenzij snel heldere informatie zodat ook die zorg werdweggenomen. Over de faciliteiten in de suite is hetgezin ook erg tevreden. De badkamer met vloer-verwarming noemt vader als eerste, het keukentjemet onder andere ruimte voor meegenomenetenswaren als tweede. Over eten gesproken: zijnvrouw vergeet niet meer de babi pangang van

het ziekenhuis zelf. Sarah is Indonesisch en heeftgenoten van dit ‘wereldgerecht’.

Sinds september 2012 waren Sarah en de babyonder controle in Ikazia. “Het waren prettige controles. We hebben bijna nooit hoeven wachten.Dat was twee jaar geleden bij Chloë wel anders, dewachttijd kon toen oplopen tot 1,5 uur. Ook overhet voortraject zijn wij nu meer tevreden dan devorige keer.” Vader Ries heeft wel een tip voor delijst van mee te nemen spullen naar de suite. “Misschien staan ze er inmiddels op, maar op onzemeeneemlijst zag ik ze niet: de koffiepads voor het Senseo-apparaat.” Sarah en Ries Neels gevenhet Moeder en Kind Centrum van Ikazia een 9. De behulpzaamheid, de privacy en het comfort hebben zij bijzonder gewaardeerd.

Het Moeder en Kind Centrum bestaat uit:● Geboortesuites in het eerstelijns Geboorte-

centrum, waar u bevalt onder begeleiding van uw eigen verloskundige

● Kraamsuites op de afdeling Verloskunde, wanneer u een medische indicatie heeft

● Couveusesuites op de afdeling Neonatologie, voor te vroeg geboren baby’s

● Gezinssuites op de Kinderafdeling voor zieke baby’s en oudere kinderen

Sarah en Ries Neels

Ook ’s nachts samen in het ziekenhuis

In het gezin Neels werd op 8 januari dochter en zusje ‘Alicia’ geboren. Alicia kwam met een keizersnede ter wereld, alles ging goed. Het was de tweede keer dat de ouders voor een bevalling naar Ikazia kwamen.“En de beste keer”, laten zij weten.

Page 10: Lente 2013

Voorwoord 01Voorwoord 01

“Een beter natuurlijk verloopvan de bevalling”

Page 11: Lente 2013

Interview 09

Verloskundige Jeannette Hammer

Meer rust en thuisgevoel

Jeannette Hammer, sinds 1995 verloskundige bij praktijk Pendrecht in Rotterdam, is blij met het nieuweeerstelijns geboortecentrum (waar verloskundigen de bevallingen begeleiden) in Ikazia. “Er is nu veel meerrust voor vrouwen en hun gezin. Dat draagt bij aan een beter natuurlijk verloop van de bevalling. En daargaan wij natuurlijk voor.”

Het nieuwe geboortecentrum ging 7 januari 2013‘live’ en telt vijf geboortesuites. De privésuites zijn voorzien van faciliteiten zoalseen douche en bad, een keukentje met koelkast eneen slaapbank. De wand met de afbeelding vaneen strand- en zeegezicht schept een aangenamesfeer. Jeannette is vooral enthousiast over hetgrote, ronde ‘bevalbad’ in één van de suites. “Wehebben vrouwen daarmee nog meer te bieden.Voor mij is het ook een uitdaging. Ik vermeerdergraag de twee badbevallingen die ik op mijn naamheb staan.”

Eigen suiteIn de nieuwe setting worden vrouwen niet meer na de bevalling overgebracht naar een gemeenschappelijk kraamafdeling. Zowel de bevalling als de controles en hersteltijd daarna –als alles voorspoedig gaat met moeder en kind isdat maximaal 24 uur – vinden plaats in de eigensuite. “Daarmee zijn rust en privacy in de plaats gekomen van veel meer drukte. De combinatie vande warme sfeer en het comfort van extra’s maaktde geboortesuite een plek waar mensen zich snelop hun gemak voelen.” Rust en een thuisgevoelzijn volgens Jeannette van wezenlijk belang vooreen beter natuurlijk verloop van de bevalling. “Ikvind het heel fijn dat dit mogelijk is in het zieken-huis. We kunnen nu met recht spreken van een ‘verplaatste thuisbevalling’. Toch is volledige

rust voor de vrouw niet altijd mogelijk. Zodra hettijdens de bevalling medisch wordt is een verplaatsing naar een andere suite noodzakelijk.”

Vrouwen waarderen het vooral dat hun partner ofeen naaste nu kan blijven slapen, weet Jeannette.Het was één van de belangrijkste wensen die dedoelgroep begin 2008 aangaf in een enquête, initiatief van het Verloskundig Samenwerkings-verband (VSV), over de poliklinische bevalling.“Die enquête was een eerste verkenning van hoehet beter kan. Ook wij als beroepsgroep hebbenintensief met het ziekenhuis meegedacht.”

LerenVoor het omgaan met het bevalbad krijgen de eerstelijns verloskundigen allemaal een cursus.Ook ontvangen zij een training over het toedienenvan lachgas (een vorm van pijnstilling) tijdens debevalling. “Ik leer graag meer over deze ‘nieuwebevalzorg’ in Ikazia. Werken in het geboorte-centrum is ontzettend mooi én leerzaam.”

De eerste baby in het Moeder en Kind Centrum is geboren. www.ikazia.nl/eengoedbegin

Page 12: Lente 2013

10 Moeder en Kind Centrum

Hoe bevalt het Moeder en Kind Centrum

José Brandt, voedingsassistente:“Ik geniet van het feit dat de patiënten rust uitstralen”

Vera Haitsma, gynaecoloog:“Vanaf het begin de beste zorg rondom het gezin”

Eén van de sfeervolle kamers.

Page 13: Lente 2013

Kim Schuitevoerder, kinderarts:“De kinderarts, voor uw baby en voor u”

Medina Ünlü, leerling obstetrie-verpleegkundige“Patiënten zijn veel relaxer door de sfeer. En zij vinden het heel fijn dat ze een hele kamer tot hun beschikking hebben”

Aletta Luhrman-Weeda, patiënt:“Samen met mijn tweelingzus ben ik dertig jaar geleden geboren in Ikazia. Nu is mijn zoon Ravi ook in Ikazia geboren. Mijn zus komt, als het goed gaat, ook binnenkort hier bevallen. Mijn zoon Ravi moet onder de blauwe lamp. Het is zo ontzettend fijn dat Ravi bij mij op de kamer kan blijven en ik hem gewoon om de drie uur kan voeden”

Page 14: Lente 2013
Page 15: Lente 2013

Nieuws en informatie 13

. . . .het goed is om je tussen 30 en 34 weken zwangerschap te gaan verdiepen in de bevalling. Wat de mogelijkheden zijn qua houding, omgeving, pijnstilling, wie wil je er welen niet bij hebben. Zo’n geboorteplanopstellen doe je bij voorkeur samen met je partner zodat jullie van elkaarweten wat je wilt en verwacht. Ook ishet slim om dit plan met degene die jezwangerschap begeleidt te bespreken.Deze professional kan aan de hand van het geboorteplan ingaan op je wensen, angsten, de mogelijkheden en onmogelijkheden.

....de zwangere vrouw een heel anderereden heeft om de 20 weken echo telaten uitvoeren dan de professional. De zwangere vrouw wil door de echo gerustgesteld worden en zien dat ze eengezond kind draagt. Ook is ze vaak benieuwd of het een jongen of meisjewordt. De professional wil weten welkebaby problemen zou kunnen hebben tijdens de zwangerschap en de periodevlak erna zodat een adequaat plan kanworden opgesteld om de zwangerschapen bevalling tot een goed einde te brengen.

Voor meer informatie over deze drie onderwerpen ga naar:www.ikazia.nl/informatielente2013

Wist je dat

. . . . je een professionele doula kunt inhuren om je tijdens je bevalling te begeleiden. Zij inventariseert van tevoren je bevalwensen en zal er mede op toezien dat deze indienmogelijk opgevolgd worden. Ook is zij opgeleid om je te helpen ontspannen tijdens de bevalling. Sommige verzekeraars vergoeden een deel van de kosten.

Page 16: Lente 2013
Page 17: Lente 2013

Open Dag 15

Page 18: Lente 2013

Patiënt

Mevrouw J.M. Blok

Mevrouw J.M. Blok (75) lag in januari 2012 ruimvier weken op de Intensive Care.

Eind 2011 had mevrouw Blok last van verstoppingwaardoor zij nauwelijks at en vooral op waterleefde. Een deel van haar dikke darm is operatiefverwijderd. Daarna bleek mevrouw Blok zodanigverzwakt dat complicaties optraden. De familie vanmevrouw Blok hield er rekening mee dat zij hetniet zou halen, maar na enkele weken knapte zij op.

“Ik weet helemaal niets meer van de tijd op de Intensive Care”, vertelt mevrouw Blok met hoorbare emotie in haar stem. “Ik herinner mij pasweer dingen toen ik op een gewone zaal lag. Mijnman was dagelijks op de IC aanwezig. Hem vroegik soms wat daar is gebeurd. Maar niet vaak. Ik wilde er liever niet teveel van weten. Op een uitnodiging om met de IC-specialist te praten ben ik eerst dan ook niet in gegaan.”

Nadien kreeg mevrouw Blok vreselijke dromen. “De inhoud ervan ga ik niet herhalen maar ik lag er nachten wakker van. Een advertentie in de krant herinnerde mij aan de uitnodiging voor de nazorgpolikliniek van de IC. Ik heb toen alsnog een afspraak gemaakt.”

“Na het gesprek is mevrouw Blok rustiger geworden. Zij heeft ook minder nachtmerries. Maarik heb nog steeds geen behoefte aan de IC te bezoeken. Pratend met mijn man wil ik hier samenweer bovenop komen.”

Pas ruim een jaar later voelt mevrouw Blok zich, lichamelijk en geestelijk, sterk genoeg om de vervolgoperatie te laten uitvoeren.

Benieuwd naar meer verhalen van patiëntenwww.ikazia.nl/watanderenzeggen

“Geen herinneringen aan tijd op Intensive Care maar daarna wel

vreselijke dromen gehad”

16 Nazorgpolikliniek

Page 19: Lente 2013

Nazorgpolikliniek 17

Intensivist

Mevrouw dr. A.F.C. Schut

Intensivist dr. A.F.C. Schut heeft samen met IC-verpleegkundigen Ellen Leter en Stephanie Vinkde nazorgpolikliniek voor de Intensive Care in hetleven geroepen.

“Een opname op de IC is erg ingrijpend en voorveel patiënten een traumatische ervaring”, verteltAnna Schut. Na een IC-opname zijn er vaak lang-durig lichamelijke en psychische klachten. Tijdensde IC-nazorgpolikliniek worden angstige en somsniet juiste herinneringen besproken. En waar nodig bijgesteld door te vertellen wat er tijdens de IC-opname is gebeurd. Daarna bezoeken weeventueel de IC.”

Zo’n gesprek kan al veel opluchting geven omdatde patiënt eindelijk zijn verhaal kwijt kan. “Maar de nazorgpolikliniek heeft ook als doel in kaart te brengen of er meer behoefte is aan hulp. In overleg met de huisarts kunnen wij voorstellen om bijvoorbeeld een fysiotherapeut, maatschap-pelijk werker of psycholoog in te schakelen.”

“Aan mevrouw Blok kun je zien hoe traumatischeen IC-opname kan zijn en dat het lang kan durenvoordat iemand volledig hersteld is. Ik hoop datmevrouw Blok nog eens zover komt dat zij de ICwil bezoeken en dat wat er tijdens haar opname isgebeurd, uiteindelijk een plaats kan geven.”

Met de nazorgpolikliniek maar ook door familie de mogelijkheid te bieden een dagboek van de ICopname bij te houden voor de patiënt, hopen deintensivisten in het Ikazia het lichamelijke en psychische herstel na een IC-opname positief tebeïnvloeden.

“Een opname op de IC is voor de

patiënt vaak een traumatische ervaring”

Page 20: Lente 2013

18 Fotoreportage

De KNO-arts beoordeelt de luchtweg (neus en keel) op afwijkingen die het snurken en nachtelijke ademstops (apneus) kunnen verklaren.

OSAS staat voor obstructieve slaap apneu syndroom. De typische OSAS-patiënt is vaak dik en snurkt luid.Tijdens het slapen staat soms de adem stil. Het lijkt of de patiënt goed slaapt maar hij/zij voelt zich tochoverdag nog moe en slaperig. Soms gaat dat gepaard met ochtendhoofdpijn en dutjes overdag.

Steeds meer patiënten denken dat zij OSAS hebben. Om al deze patiënten te kunnen helpen is er in het Ikazia Ziekenhuis een speciaal team van specialisten, zij stellen de diagnose en behandelen OSAS.

Snurken en slaapproblemenWat is OSAS?

Meer dan 5 apneus per uur = matig OSASMeer dan 15 apneus per uur = ernstig OSASMeer dan 30 apneus per uur = zeer ernstig OSAS

Page 21: Lente 2013

De OSAS-consulent bespreekt de klachten met behulp van een vragenformulier dat de patiënt thuis heeft ingevuld. Daarbij wordt onderzocht of de patiënt risico loopt op hart- en vaatziekten. Mogelijk worden enkele aanvullende onderzoeken zoals ECG, bloedbepalingen, longfoto en longfunctietest, in samenspraak met de longarts, gedaan.

Voor het slaaponderzoek (PolySomnoGrafie) blijft de patiënt een nachtje in Ikazia. Soms kan het onderzoek thuis plaatsvinden. Voor het slaap-onderzoek in het ziekenhuis wordt de patiënt met sensoren “beplakt”. Uit dit onderzoek krijgen wij informatie over slaap-ritme, snurken, ademhaling, ademstops, slaaphouding (beenbeweging) en zuurstofniveau.

Naast verandering van leefstijl (afvallen, stoppen met roken, bewegen) kan de behandeling van OSAS bestaan uit een keel- of neusoperatie, een snurkbeugel (MRA) of slapen met een neuskapje voor ademhalen met overdruk (CPAP).

Page 22: Lente 2013

20 Nieuws en informatie

In het ziekenhuis kan veel op u afkomen: onderzoeken, uitslagen en behandelingen. In het Stiltecentrum kunt u detijd even stopzetten. Even nadenken, stil zijn, even alleen zijnmet uzelf en/of met God. Het Stiltecentrum is duidelijk afgescheiden van de hectiek van het ziekenhuis. U vindt erbijbels, religieuze boeken, gedichtenbundels en een gebeds-boek. Hierin kunt u gebedspunten opschrijven die de dominee meeneemt in de voorbede tijdens de kerkdienstenop zondag.

Het Stiltecentrum is voor iedereen dag en nacht geopend.

Wilt u als patiënt en bezoeker even bijkomen van alle zorgenin het ziekenhuis? Dan kunt u terecht in de Oase. De Oase is een huiskamer in het ziekenhuis, waar u tot uzelf kuntkomen met een kopje koffie of thee. Neem plaats op een gemakkelijke stoel, lees een krantje of lucht uw hart bij een van de vrijwilligers die voor u klaarstaan.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.30 tot 15.00 uur.

Voor borstvoedingWilt u meer weten over het geven vanborstvoeding? Onze lactatiekundigeninformeren u graag.

In 2013 doen zij dat op de volgendedinsdagavonden:

• 2 april • 4 juni • 6 augustus• 8 oktober • 10 december

U bent om 19.30 uur van harte welkomin het restaurant van het Ikazia Ziekenhuis.

Aanmelden via de websitewww.ikazia.nl/infoavondborstvoeding

Voor aanstaande oudersNeem een kijkje in ons Moeder en Kind Centrum en laat u informeren overbevallen in Ikazia.

In 2013 kan dat op de volgende dinsdagavonden:

• 19 maart • 21 mei • 16 juli• 17 september • 26 november

U bent om 19.30 uur van harte welkom in het restaurant van het Ikazia Ziekenhuis.

Aanmelden via de website:www.ikazia.nl/infoavondaanstaandeouders

Informatieavonden

Page 23: Lente 2013

Pastorale 21

Prestatieverhogende middelen

Dopingcontrole onder het personeel van Ikazia? Nog niet van gehoord. In het ziekenhuis staan we weliswaar onderpermanente druk om topprestaties te leveren, maar bij mijnweten gebeurt dat “clean”. Zonder chemische toevoegingenweet het personeel van het ziekenhuis keer op keer goed tepresteren. Hoe houden ze het vol mijn collega’s? De zorg-verzekeraars schroeven de eisen op. Het is de landelijketrend. We willen meer waar voor minder geld. Èn de bestekwaliteit. Ondanks deze druk scoort Ikazia goed, in allerleionderzoeken en beoordelingen. Hoe lever je zo’n top-prestatie?

Als geestelijk verzorger kijk je daarnaar met een meer dangewone nieuwsgierigheid. Wat zijn in ons geval de prestatie-verhogende middelen? Wat blijkt? Behalve medische vakkundigheid en verantwoorde bedrijfsvoering kunnen ookgeestelijke factoren een rol spelen. Onderzoeken tonen dataan. Patiënten zijn meer tevreden als ze op een afdeling liggen waar ook aandacht is voor hun geestelijke welzijn. Patiënten varen er wel bij als iemand oog heeft voor hungeestelijke toestand. Waar put u troost uit, wat geeft u houvast of innerlijke kracht? Als verpleegkundigen aandachthebben voor deze geestelijke kant van de patiënt, dan voeltde patiënt zich veiliger, beter verzorgd, meer in goedehanden.

Alsjeblieft! Over prestatiedruk gesproken: krijgen de verpleeg-kundigen er nu nog meer taken bij? Moeten ze nog meer dingen in de gaten houden dan ze al deden? Kan dat allemaalvan een verpleegkundige gevraagd worden en kost dat nietveel te veel van de vrouw of man in kwestie?

Als geestelijk verzorger sta je niet gauw versteld van de wonderlijke krachten die uit kunnen gaan van de geestelijkekant van het bestaan. Maar in dit geval was ik toch wel verbaasd over de uitkomsten van het onderzoek. Het blijktdat verpleegkundigen “automatisch” meer gericht zijn op hetgeestelijke welzijn van de patiënt als ze ook onderling, alsverpleegkundigen onder elkaar, oog hebben voor elkaarsgeestelijke situatie. Dus: hoe meer verpleegkundigenaandacht hebben voor elkaars vragen en zorgen, des te meeraandacht zullen zij opbrengen voor de vragen en zorgen vande patiënt. Dat gaat dan vanzelf, het één brengt het andermet zich mee en zo moeilijk is dat niet. We hebben dus eenbelangrijk prestatieverhogend middel in het vizier: echteaandacht voor elkaar als personeel brengt meer patiënt-tevredenheid teweeg.

Ds. Lida Tamminga

Page 24: Lente 2013

Borstvoedingscertificaat WHO/Unicef

www.kraamzorgrotterdam.nl

010 – 282 6220 (24 uur per dag) partusassistentie 010 – 282 6230 (tijdens kantooruren)klanteninformatielijn

Partusassistent ie

Thuiskraamzorg

Avondzorg

Cursussen

I N D E W I E G G E L E G D V O O R Z O R G

Page 25: Lente 2013

Nieuws en informatie 23

Ikazia en Ergra Low VisionSamenwerken aan beter zicht

Het Ikazia Ziekenhuis werkt samen met Ergra Low Vision aan goede zorg voor patiënten met slecht zicht.Wanneer de oogarts slechtziendheid constateert en een gewone bril of contactlenzen niet meer voldoendezijn, wordt de patiënt voor een speciale bril en/of hulpmiddel doorverwezen naar Ergra Low Vision. Sindskort houdt Ergra Low Vision spreekuur op de polikliniek Oogheelkunde van Ikazia.

Tijdens het spreekuur onderzoekt de specialist van Ergra Low Vision of een patiënt met een speciale brilen/of hulpmiddel beter kan lezen en zien. Zo wordt samen met de patiënt bekeken of de mogelijkheid omte lezen en zien verbetert, wanneer een optisch vergrotend hulpmiddel wordt gebruikt. Ook is het mogelijkdat de ogen van de patiënt extra gevoelig voor licht zijn. Dan kan er sprake zijn van contrast- en/of kleur-verlies. Met een filterbril kunnen deze patiënten vaak direct geholpen worden.

Hulpmiddelen worden in veel gevallen vergoed door uw zorgverzekering. De aanvraag hiervoor wordt doorErgra Low Vision verzorgd.

Het Ikazia Ziekenhuis heeft een tweedeCliniClowns Speelkoffer ontvangen. Metde koffer kunnen kinderen ook op dedagen dat de CliniClowns niet in het ziekenhuis aanwezig zijn, toch in declownswereld terecht. Benny heeft deSpeelkoffer meteen uitgeprobeerd enreageert enthousiast “dit is echt een leuk ding!”

Ikazia deed dit jaar een aanvraag voorde koffer, die veel eerder dan verwachtgeleverd werd. In elk laatje van de kindgrote Speelkoffer is iets leuks te vinden. Een gouden ring, een spannendspel of gekke geluiden. En via het beeld-scherm kunnen kinderen nog veel meerdoen. Zoals een foto van zichzelf maken,deze bewerken en e-mailen. Je kunt erook filmpjes van de clowns bekijken enspelletjes spelen. “Voor kinderen is deSpeelkoffer echt iets betoverends”,reageert pedagogisch medewerkerChantal Nieuwenhuijzen. Dankzij de koffer kunnen kinderen even de spanning rondom de opname vergeten.

Clownskoffer voor Ikazia

Page 26: Lente 2013

Samara Guillen co-assistentSamara is co-assistent bij Interne Geneeskunde. Een co-assistent is een student geneeskunde die praktijkervaringopdoet in een ziekenhuis. Zij heeft de laatste drie weken vanhaar co-schap op de Spoedeisende Hulp gedaan. Wat maaktzij allemaal mee?

7.45 uurDe dag begint met de juiste kleding. In het ziekenhuis trek ikeen schone witte jas en broek aan, alle zakken zijn nog leeg dusdie vul ik met de spullen die ik gedurende de dag nodig heb.

8.00 uurAlle patiënten die ’s avond en ’s nachts zijn opgenomen wordentijdens de overdracht besproken. De artsen en co-assistentendie ’s nachts dienst hadden dragen de informatie over aan deartsen en co-assistenten die overdag dienst hebben.

8.30 uurNa de overdracht drinken we vaak koffie. Als ik net twee minuten zit, word ik weggeroepen. Er komt een patiënt binnen op de Spoedeisende Hulp en daar moet ik naartoe. De verpleegkundige heeft de patiënt al opgevangen.

8.45 uurAls ik binnen kom zie ik meteen dat de patiënt er veel ouderuit ziet dan zijn werkelijke leeftijd, ik zie dat er iets niet goedis. Ik stel vragen over de klachten en onderzoek de patiënt. De nagels zijn bol, ‘horlogeglas-nagels’ noemen we dat. Dieontstaan door gebrek aan zuurstof en ik verwacht daarom datde longen niet in orde zijn.

9.00 uurIk ben in de centrale post van de Spoedeisende Hulp en belmeteen met de longarts om de patiënt te bespreken. Ik stelvoor om een longfoto en een bloedtest te doen, de longarts ishet met mij eens en ik zet de onderzoeken in gang.

9.15 uurOndertussen zijn er twee nieuwe patiënten binnengekomen. Terwijl ik wacht op de onderzoeken van mijn eerste patiënt,start ik de onderzoeken voor de nieuwe patiënten.

9.45 uurDe uitslagen van mijn eerste patiënt zijn binnen, niet alles isin orde en ik overleg opnieuw met longarts. De patiënt moetopgenomen worden op de verpleegafdeling voor naderonderzoek, ik ga de uitslag bespreken met de patiënt.

10.00 uurOp de verpleegafdeling is de arts-assistent verantwoordelijkvoor de patiënt, ik bel hem dus om alle informatie over te

“De artsen reagerenmet vragen of advies,

zo leer ik iedere dag”

Page 27: Lente 2013

Dag van 25

dragen. De onderzoeken voor de 2e en 3e patiënt lopen en inmiddels zijn er weer nieuwe patiënten bijgekomen. Ik ben druk met de gesprekken, onderzoeken en overleggen.

13.00 uurEen van de andere co-assistenten roept me om even snel wat te eten. Gelukkig heb ik gesmeerde boter-hammen van thuis meegenomen. Ik ben zo klaar en ga weer terug naar mijn patiënten.

15.00 uurHet wordt eindelijk rustiger. De meeste patiënten zijn opgenomen of ontslagen en ik heb even tijd voorkoffie. Daarna zoek ik nog wat meer informatie op over bepaalde ziektebeelden en behandelingen.

16.30 uurWe bekijken de röntgenfoto’s van de patiënten die op de verpleegafdeling zijn opgenomen. De artsen latende foto’s zien en delen de vragen van het onderzoek met ons. Bijvoorbeeld de longfoto van een patiënt metkoorts en kortademigheid. Gaat het om een longontsteking? Deze besprekingen zijn heel leerzaam.

17.00 uurDe artsen en co-assistenten die overdag dienst hadden dragen de informatie over aan de artsen en co-assistenten die ’s avonds dienst hebben. Ik vertel over de patiënten die ik vandaag heb opgenomen, hoe ik ze onderzocht en behandeld heb. De artsen kunnen daar meteen op reageren met vragen of advies,zo leer ik iedere dag.

17.30 uurIk heb nu ook de laatste uitslagen van mijn patiënten binnen, overleg nog even met de arts en ga dan naarde patiënten toe.

18.15 uurAlles is afgerond en ik kan naar huis. Mijn ouders wonen in het buitenland maar zijn nu in Nederland opbezoek. We gaan met elkaar uit eten en van de avond genieten.

Page 28: Lente 2013

PrivaZorg Rotterdam ZHE

Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen

Zuid-Hollandse Eilanden, Capelle a/d IJssel

PrivaZorg Rotterdam ZHE ’s-Gravenweg 45, 2901 LA Capelle a/d IJssel010-4472227

[email protected]

www.privazorgrotterdam.com

PrivaZorg staat voor:

Kwalitatieve thuiszorg door zelfstandigezorgverleners

Georganiseerd vanuit de cliënt (geen roosters)

Levert de zorg waar u recht op heeft

In het zorgplan komen noodzaak en wens samen

Geleverd door gemotiveerde ZZP’ers

AWBZ gefinancierd of via PGB, particulier

Thuiszorg tot en met 24-uurs zorg

Stichting Corridor is er voor mensen met een psychiatrische achtergrond. De Uitdaging is de afdeling van Stichting Corridor waar alle cliënt gestuurde projecten onder vallen. Vrijwilligers met een psychiatrischeachtergrond draaien bijvoorbeeld het activiteitencentrumen de ruilwinkel. In de week van de psychiatrie (18 tot enmet 23 maart), houden wij samen met de Vriendendienstopen dag. Op 19 maart van 11 u. tot 17 u. bent u van harte welkom op de Provenierssingel 66d in Rotterdam (direct achter Rotterdam CS).

• Onderneem jij graag iets met een ander• Wil je er gewoon zijn voor de ander• Ben je goed in het leggen van contact

Wij brengen mensen met psychische of psychiatrische problemen in contact met vrijwilligers. Word jij maatje?

HAARWERKSPECIALISTE

VERA VAN DER KEUR

Als je je haar gaat verliezen……

…is dat niet zomaar iets.

Dit is heel ingrijpend. Bij mij kunt

u rekenen op een persoonlijke

benadering en een luisterend oor.

Vera van der Keur

Haastrechtstraat 7

3079 DC Rotterdam

Tel: 010-2921830

Mob: 06-19167467

Fax: 010-2921840

Internet: www.haarwerkvera.nl

Page 29: Lente 2013

Arjan komt zijn vriendin ophalen. Zij isvandaag behandeld voor chronische pijn.Arjan is geen “permanente ziekenhuis-bezoeker”. Hij zag de nieuwe entree danook voor het eerst. “Het is allemaal ergmooi geworden. We hebben bij de receptie ook meteen het nummersysteemuitgeprobeerd, dat werkte goed.” Arjanhoopt dat de behandeling van de langdurige pijn bij zijn vriendin aanslaat.Pijn vreet energie, die energie kan betergebruikt worden voor leuke dingen. De bloemen kunnen straks mooi meenaar huis.

In het Ikazia Ziekenhuis is het tijdens ‘bezoekuur’ een komen en gaan.Wij gaven een aantal bezoekers een boeketje bloemen met de vraag: bij wie gaat u op bezoek?

Mevrouw Fouchier is op weg terug naar haar man. Hij verblijft al een aantal dagen in het ziekenhuis. Mijnheer en mevrouw Fouchier komen niet echt uit de buurt, maar“toen we een ziekenhuis zochten was hier de kortste wachttijd.” Mevrouw Fouchier mag ’s nachts in het ziekenhuisovernachten. Daar had ze niet op gerekend, daarom ging zenieuwe kleding kopen op Zuidplein. Met haar nieuwe kledingen de bos bloemen gaat mevrouw Fouchier terug naar de afdeling. “De bloemen geef ik aan het personeel, ze zorgen zo goed voor ons.”

Mevrouw Fouchier

Op bezoek 27

Arjan Lagerwerf

Op bezoek

Page 30: Lente 2013

LinneweeverOrthopedisch schoenatelier

Maat- & Orthopedisch schoenatelier

• maat- en orthopedisch schoeisel• therapeutische elastische kousen• steunzolen/(sport)inlay’s• loophulpmiddelen• schoenreparatie/aanpassingen• bezoek aan huis mogelijk• vrijblijvend gratis voetonderzoek• snelle levertijden• contacten met alle ziekenfondsen• geselecteerd confectieschoeisel

sinds 1827bij koninklijke beschikking hofleverancier

Wij werken volgens afspraak

Den Haag Westeinde 32a 2512 HD Tel: (070) 363 95 51

ZoetermeerPlesmanstraat 14 2722 NV Tel: (079) 331 77 00

www.linneweever.com/email: [email protected]

RotterdamKleiweg 85b3051 GKTel: (010) 418 32 58

Tevens hebben wij een ruim assortiment confectie comfortschoenen.

Algemeen telefoonnummer:

088-3232323www.fysiocura.nl [email protected]

Wij zijn voorkeur verwijsadres voor het traumanetwerk in de Hoekse Waard* en doenmee aan het Combined Quality Care traject.

* Mijnsheerenland, Westmaas, Klaaswaal, Nieuw-Beijerland, Puttershoek en Numansdorp.

©Altijd in beweging

Praktijk voor:

Fysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Manuele lymfedrainage

Manuele therapie

McKenzie therapie

Orofaciale therapie

Wij bieden tevens fysiotherapie aan huis en op uw werkplek in de Hoekse Waard, de Drechtsteden, Rotterdam en omstreken.

[email protected]

www.fysio4free.nl

Westmaas

van Koetsveldlaan 24Westmaas

0186-573150

Puttershoek

Kastanjelaan 2Puttershoek

078-6763445

Nieuw-Beijerland

Kerkstraat 33Nieuw-Beijerland

0186-692053

Klaaswaal

Voorstraat 14aKlaaswaal

0186-571447

Page 31: Lente 2013

Stichting tot Steun 29

Stichting tot Steun van het Ikazia ZiekenhuisHet doel van de Stichting tot Steun is het ziekenhuis te voorzien van extra middelen die niet uit het normale ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Door de steun van de vele donateurs kunnen dieextra’s worden gerealiseerd. Denkt u hierbij aan de tweede predikantenplaats, het patiënten service bureau,activiteiten ter ondersteuning van de identiteit en het magazine Ikazia Nieuws.

Bij een donatie van minimaal € 12,50 per jaar ontvangt u ons magazine IN thuis. Het gironummer van deStichting tot Steun is 368420.

De Stichting tot Steun heeft een ANBI-status. U kunt uw giften dus aftrekken van de belasting en ook hoeftde Stichting geen successie- of schenkingsrechten te betalen. Zie voor meer informatie onze websitewww.ikazia.nl/ststeun of neem telefonisch contact op met Erna de Bus, 010 297 54 55.

Dankzij Stichting tot Steun:

Leuke kinderboekjesEr zijn nieuwe kinderboekjes aangeschaft. De vorige boekjeswaren nodig aan vervanging toe. De nieuwe boekjes liggenin de wachtkamers waar veel kinderen komen. Maar ook alsde kleine patiënten behandeld of opgenomen worden zijnde boekjes aanwezig op de verpleegafdelingen en op dedagbehandeling. Zo maken we het verblijf in het ziekenhuiseen stukje aangenamer.

Lekker lezenDe wachtkamers en verpleegafdelingen worden iederemaand voorzien van een nieuw tijdschriftenpakket. Het pakket bestaat uit een zorgvuldige selectie van onder andere woonbladen en vrijetijdsbladen. Naast het nieuwe pakket vindt u ook nog steeds de christelijke leesmap met de Terdege, Gezinsgids, Bimbam en Kids. Zo bieden wij iedereeniets plezierigs te lezen.

Mee-Ga-Mobiel,gaat u mee?De Mee-Ga-Mobiel brengt bezoekers en patiënten op eengemakkelijke manier van de parkeergarage naar de hoofd-ingang.

Page 32: Lente 2013
Page 33: Lente 2013

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

____________________________________

A P E E T I U S E T R O O B E G L B E

L H T T H U I S G E V O E L F U F P I

S H O G N I L L A V E B Z S O C A A Z

B E H U L P Z A A M H E I D Q E M A G

K E I N I L K I L O P G R O Z A N L E

O P E N D A G K R A A M S U I T E S D

T A A S U A N S S M O L L S P T F F V

O A G N I V E G M R O V M W T E Q E P

K A I A F O O I T Z H U O E D Y S I R

E L T O S A S P O T S M E D A R L G I

O E H I G M E G I D N U K S O L R E V

Z E C O M F O R T Z E R M A A R T Z A

R G A F F A M O D J I T M A A R K I C

E I R V E R L O S K U N D E E O H N Y

D N E D N U K S E E N E G R E D N I K

N M M O E L O R T N O C G N I P O D U

O S A R I E I T A T S E R P P O T K O

P N K O C H D N T H Y T N E K R U N S

A E L D A B L A V E B R Z T O M F A N

Eén van deze woordenzit niet in de woordzoeker.Mail je oplossing aan:

[email protected] voor 15 mei aanstaande en

win een mooie prijs!

Zoek de volgende woorde

n:

vormgeving, opendag, zien, maart, verloskundige,

gezin, verloskunde, kindergeneeskunde, kraamsuites,

hotelkamerachtig, geboortesuite, geboortecentrum,

bevalbad, kraamtijd, moeder en kind centrum,

bevalling, thuisgevoel, slaapbank, comfort,

behulpzaamheid, privacy, dopingcontrole,

topprestatie, osas, snurken, ademstops,

slaaponderzoek, nazorgpolikliniek,

ic, doula

Kinderpagina 31

Page 34: Lente 2013
Page 35: Lente 2013

Puzzel 33

KRUISWOORDPUZZEL © Sanders puzzelboeken, Vaassen

HORIZONTAAL 1 functie, 3 smoren, 7 bekaf, 12 opening, 14 judoterm, 17 geestdrift, 19 gebergte in Rusland, 20 luxe-eetgerei, 24 puntig voorwerp, 26 houtsoort, 27 drinkbeker, 28 stamloze palm, 30 helder maken, 31 reglement, 32 Amerikaanse munt, 34 lady, 36 commando, 37 vreemde titel, 39 kantinedienst in het leger, 40 deel v.e. ambtsgewaad, 42 storm-loop, 44 Engelse lengtemaat, 46 van geringe afmeting, 47 boterton, 48 broeikas, 50 meisjesnaam, 52 boerderijdier, 53 vreemde titel, 54 afzetting, 55 ondiepte in zee, 56 verlaagde toon, 58 soort broodje, 60 toevoeging aan spijzen, 61 finish, 63 Europeaan, 65 wedloop, 67 witkalk, 69 dicht, 70 hoofddeksel, 71 Afrikaans dier, 72 hogesnelheidslijn, 74 vogel, 76 benzinereservoir, 77 zintuig, 78 mager en benig, 80 brandschoon, 82 internetterm, 83 hoera, 84 zeebocht, 86 bezorgen, 88 eenheid van radioactiviteit, 89 soort rotan, 91 beschermende geleide, 92 zaak, 93 bedaardheid, 94 omkopen van diskjockeys, 95 visseneitjes.

VERTICAAL 1 vrucht, 2 jeugdig persoon, 3 stel, 4 vorm van belasting, 5 niet even, 6 adellijke, 8 kunstgoud, 9 dienstvaardig, 10 kluns, 11 gemengd eten, 12 tropisch bloempje, 13 Nederlandse provincie, 15 vreugde, 16 en volgende, 18 leugen-achtig, 19 tegenzin, 20 half, 21 godsdienst, 22 modern, 23 altijdgroene naaldboom, 25 alcoholische vloeistof, 27 mensenrover, 29 plezier, 32 insect, 33 praal, 35 Europees ruimtevaartinstituut, 38 mythologische tovenares, 39 spaarzaam, 40 onderhoud, 41 omlijsting, 43 vrouwenverblijf, 45 optocht, 47 plakmiddel, 48 graafgereedschap, 49 Baskische afscheidingsbeweging, 51 etappe, 56 weefsel, 57 vis, 59 etenswaar, 62 onbepaald vnw., 63 zeestraat, 64 tropisch insect, 66 poolstreekbewoner, 68 gezwind, 70 mannetjesvogel, 71 soort bouwstijl, 73 hoofdstad van Peru, 75 voedingsregel, 76 punt van behandeling, 77 regio, 79 vogel, 81 ondernemingsvorm, 82 chroom, 83 gebergte in Europa, 85 notaris, 87 aflopend water, 88 calorie, 90 tuinbouwgewas, 91 gezelschapsspel.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

14 15 16 17 18

19 20 21 22 23 24 25

26 27 28 29 30

31 32 33 34 35 36

37 38 39 40 41 42 43 44 45

46 47 48 49 50 51 52

53 54 55

56 57 58 59 60 61 62 63 64

65 66 67 68 69 70 71

72 73 74 75 76 77

78 79 80 81 82 83

84 85 86 87 88

89 90 91

92 93 94 95

78 31 1 73 14 58 87 22 76 36 74 44 93 49 81

Breng de letters uit de overeenkomstig genummerde hokjes over naar de hokjes in de balk. Deze letters vormen de oplossing.

De oplossing van de prijsvraag van het winternummer 2012 is: zorgen met zorg. De winnaar is C.M. Boudewijn uit Hendrik-Ido-Ambacht De winnaar heeft inmiddels de VVV bon thuis gekregen. De oplossing voor dit nummer kunt u tot 15 mei a.s. inleveren of opsturen aan:Ikazia Ziekenhuis - t.a.v. het Patiënten Service Bureau - Postbus 5009 - 3008 AA ROTTERDAM U kunt uw oplossing ook mailen aan: [email protected]

Page 36: Lente 2013
Page 37: Lente 2013

35

Klachten? Praat erover!Zo kunt u bij ons terecht:1. Bespreek onduidelijkheden, problemen of klachten met de

betrokkene. Zo kan de klacht of het probleem misschien direct worden verholpen.

2. Wilt u hierin worden bijgestaan, dan kunt u terecht bij onze onafhankelijke klachtenfunctionaris. Zij kan u adviseren en ondersteunen. De klachtenfunctionaris is onpartijdig en heeft geheimhoudingsplicht.

Klachtenfunctionaris:Telefoon: 010 297 55 08Postadres: Ikazia Ziekenhuis

t.a.v. mw. C.D. Schutrups-DuyvendakKlachtenfunctionarisAntwoordnummer 801613080 VB Rotterdam

E-mail: [email protected]

3. U kunt een klacht indienen bij de Klachtencommissie. Deze commissie kan naar aanleiding van uw klacht officieel aanbevelingen doen aan de directie om de zorg-en dienstverlening te verbeteren.

4. Wilt u er voor zorgen dat uw geboortedatum op de klacht-brief vermeld staat.

Klachtencommissie:Uw klacht kunt u indienen bij de Klachtencommissie:Schriftelijk: Ikazia Ziekenhuis

t.a.v. KlachtencommissieAntwoordnummer 801613080 VB Rotterdam

E-mail: [email protected]

Heeft u opmerkingen of bent u niet tevreden, dan willenwe dat graag weten.

Goede zorg voor de hele mens. Dat staatbij Ikazia voorop. Toch kan het gebeurendat u niet tevreden bent over de gangvan zaken in ons ziekenhuis. Laat dat onsdan weten. We zijn ervan overtuigd datwe kunnen leren van ervaringen van patiënten. Daarom vragen we u niet met uw klacht te blijven rondlopen, maar deze met ons te bespreken. Ookwanneer u in het ziekenhuis ligt en er iseen situatie waarover u eens wilt praten,neemt u dan contact met ons op.

Page 38: Lente 2013

Lente 2013

Colofon

RedactieJ. Aman • J.T.C. Bijl • S. van der EntD. van der Leer • J. MoretR. van Noort • M.C. OosterwijkC.D. Schutrups-Duyvendak • Ds. J.A.P. Vlasblom

Redactionele bijdrageM. Blok • J. Moret • N. Veringmeier

FotografieW. Boon • J.T.C. Bijl • J. MoretN. Veringmeier

Redactie adres en/of adreswijzigingenIkazia Ziekenhuis - DirectiesecretariaatMontessoriweg 13083 AN ROTTERDAMTelefoon 010 297 50 00Internet www.ikazia.nlE-mail [email protected]

UitgeverijBusiness Communications Uitgevers BVPostbus 4168600 AK SneekTelefoon 0515 429 [email protected] G. van Leeuwen

Bladmanager/AdvertentieverkoopBarbara VerschoorTelefoon 06 455 766 70Digna SchoonenTelefoon 0515 429 424

OpmaakHannique de JongTelefoon: 0515 429 420

Foto coverGijs Pfeil en Jahdore Jones

36 Nieuws en informatie

Ikazia ZiekenhuisMontessoriweg 1, 3083 AN RotterdamTelefoon 010 29 75 000, Fax 010 29 75 400Internet www.ikazia.nl, E-mail [email protected] Postbus 5009, 3008 AA Rotterdam

Buitenpolikliniek Ikazia CarnisselandeMiddeldijkerplein 36, 2993 DL BarendrechtTelefoon 0180 64 22 22E-mail [email protected]

Buitenpolikliniek Ikazia KlaaswaalKerkstraat 20, 3286 AK KlaaswaalTelefoon 0186 57 11 11E-mail [email protected]

Contact

Bezoek ook eens onze website

Page 39: Lente 2013
Page 40: Lente 2013