Lente Blorreke 2013-2014

12
Gegroet allerliefste scoutekes! Het gloednieuwe Blorreke pronkt weer eens in uw handen, hoera! Dé leidraad bij uitstek voor weer enkele maanden boordevol scoutspret! So far, so good, we kunnen wederom stellen dat we weer enkele geslaagde maanden achter de rug hebben! - Het initiatief van enkele ouders om een heuse scouts re- unie, eetfestijn, bal, fuif op poten te zetten ten voordele van onze verbouwingen was meer dan geslaagd! Nog- maals een dikke merci gericht naar de straffe bende achter de Retro-TD! - Naar goede gewoonte kwamen Sint en piet op bezoek en zo bleek dat zowel leden als leiding mooi flink en braaf geweest zijn. - Samen met Bert, Jente en Fritz die sinds kort weer in ons midden zijn hebben we na de examens de scouts weer stevig op gang getrokken! - Ook de verbouwingen schieten goed op, de lang- verwachte thuiskomt naar de Burcht komt met rasse schreden dichterbij! Zo, de winter ligt andermaal achter ons, de merels beginnen stilaan guitig te fluiten en de fallus impudicus schiet her en der reeds uit de grond. U raadt het al, de lente staat voor de deur! Met de zon op onze kruin en onder het motto “Buiten is troef” maakt de scoet in ons zich op om weer eindeloos door de bos- sen te hollen! Momenteel beleven we onze laatste maanden in de ons in- middels vertrouwde Chalet achter het zwembad. Meer- bepaald tot eind mei verblijven we hier. In juni hopen we te verhuizen en het nieuwe scoutslokaal plechtig te openen en in te huldigen samen met de barbecue wedstrijd van de logis- cub, waar u natuurlijk niet mag ontbreken! We kunnen niet wachten om de nieuwe lokalen te betreden en opnieuw op de Burcht te mogen ravotten. Dan rest er ons enkel nog jullie veel leesplezier, een zalig Pasen, lentefeest, offerfeest en een leuke paasvakantie toe te wensen! Een stevige linker! Broos en Maxime Lenteblorreke Blorreke III (Lente-Blorreke) onafhankelijk 3-maandelijks blad jaargang: maart - mei grafisch ontwerp: Victor Steemans Scouts & Gidsen Londerzeel [email protected] scouts-londerzeel.tumblr.com Voorlopig nog op Speelplein

description

 

Transcript of Lente Blorreke 2013-2014

Page 1: Lente Blorreke 2013-2014

Gegroet allerliefste scoutekes!

Het gloednieuwe Blorreke pronkt weer eens in uw handen, hoera! Dé leidraad bij uitstek voor weer enkele maanden boorde vol scoutspret!

So far, so good, we kunnen wederom stellen dat we weer enkele geslaagde maanden achter de rug hebben!

- Het initiatief van enkele ouders om een heuse scouts re-unie, eetfestijn, bal, fuif op poten te zetten ten voordele van onze verbouwingen was meer dan geslaagd! Nog-maals een dikke merci gericht naar de straffe bende achter de Retro-TD!

- Naar goede gewoonte kwamen Sint en piet op bezoek en zo bleek dat zowel leden als leiding mooi flink en braaf geweest zijn.

- Samen met Bert, Jente en Fritz die sinds kort weer in ons midden zijn hebben we na de examens de scouts weer stevig op gang getrokken!

- Ook de verbouwingen schieten goed op, de lang-verwachte thuiskomt naar de Burcht komt met rasse schreden dichterbij!

Zo, de winter ligt andermaal achter ons, de merels beginnen stilaan guitig te fluiten en de fallus impudicus schiet her en der reeds uit de grond. U raadt het al, de lente staat voor de deur! Met de zon op onze kruin en onder het motto “Buiten is troef” maakt de scoet in ons zich op om weer eindeloos door de bos-sen te hollen!

Momenteel beleven we onze laatste maanden in de ons in-middels vertrouwde Chalet achter het zwembad. Meer-bepaald tot eind mei verblijven we hier. In juni hopen we te verhuizen en het nieuwe scoutslokaal plechtig te openen en in te huldigen samen met de barbecue wedstrijd van de logis-cub, waar u natuurlijk niet mag ontbreken! We kunnen niet wachten om de nieuwe lokalen te betreden en opnieuw op de Burcht te mogen ravotten.

Dan rest er ons enkel nog jullie veel leesplezier, een zalig Pasen, lentefeest, offerfeest en een leuke paasvakantie toe te wensen!

Een stevige linker!

Broos en Maxime

Lenteblorreke

Blorreke III (Lente-Blorreke)onafhankelijk 3-maandelijks blad

jaargang: maart - mei

grafisch ontwerp: Victor Steemans

Scouts & Gidsen [email protected]

scouts-londerzeel.tumblr.com

Voorlopig nog op Speelplein

Page 2: Lente Blorreke 2013-2014

Vriendjesdag

Beste ouders en leden, lange brief, lees hem goed.

Het lenteweekend voor de kapoenen, kabouters, bevers en akabe komt met rasse schreden dichterbij. Hoog tijd dus dat wij hierover ons zegje doen.

Naar goede gewoonte spreken we af op de Burcht om dan te car-poolen naar de locatie. De locatie blijft geheim tot de afspraak op de Burcht, zodat we samen afspreken, samen vertrekken en min of meer samen toekomen. We kunnen wel al vrijgeven dat het een uur rijden is, heen en terug komt dat op twee uur. Een loca-tie dichter bij de deur hebben we jammer genoeg niet gevonden, ondanks de ruim 50 lokalen in de meer nabije omgeving die we aangeschreven hebben. Gezien het zo ver rijden is hebben we be-sloten om terug te komen met de trein. Op die manier moeten de ouders geen vier uur in de auto zitten denken we zo.

Een voordeel aan de locatie – al zij het minder scoutesk – is dat er bedden aanwezig zijn en de gebruikelijke veldbedjes, slaapmatjes en luchtmatrassen nog enkele maanden op zolder kunnen blij-ven, een slaapzak volstaat. Ook is er een grote vijver, een riviertje en een speelterrein van ruim 5 ha, hoera!Een nadeel is dat er slechts 63 leden meekunnen. De eerste 63 le-den die een sms sturen naar 0472/30.29.03 (Bert) gaan mee. Of u bij deze eerste 63 bent krijgt u dan bevestigd per sms.

Omdat we terugkomen met de trein vragen we om de bagage te reduceren tot het absolute minimum. Een oplossing is in de maak om de bagage terug te krijgen zonder dat de leden deze de ganse tijd moeten dragen onderweg. We zijn slechts 1 dag en 1 nacht weg dus dat lukt heus met een beperkte garderobe.We stellen voor 1 reserve paar kousen, ondergoed, t-shirt, pull, broek en schoen, een regenjasje en het basic toilet gerief. Alle overbodige luxes gaande van snoepgoed tot elektronische acces-soires zijn zoals altijd uit den boze en worden uiteraard afgepakt, laat deze dus thuis en bespaar ons die moeite a.u.b..

De totale weekendprijs komt om 20 euro. Voor zaterdagmiddag vragen we een lunchpakket mee te geven.

! Alles even op een rijtje ! - afspraak zaterdag 29 maart, om 8u30 op de Burcht - allen volledig in uniform - lunchpakket voor zaterdagmiddag - beperk de bagage tot een minimum

(reservekledij en toiletgerief) - omslag op naam met 20 euro per lid - terug zondag 30 maart, rond 14-15h,

station Londerzeel

→ Inschrijven - 0472/30.29.03 (Bert)→ Vragen, suggesties en opmerkingen – 0495/83.59.54 (Maxime)

Groeten,

De leiding

Bericht aan alle Jong-Givers en Givers:“Breng uw vrienden mee.”

Op zondag 27 april is het vriendjesdag. Je sympathieke klas-genoot die elke maandag geboeid je scoutsavonturen aan-hoort, de buur jongen die met een mengeling van afgunst en bewondering je kunde in het maken van vuren aanschouwde tijdens het laatste buurfeest, of je beste vriendin die elke zon-dag verveeld voor de televisie zit, nodig ze gewoon uit om aan den lijve te ondervinden hoe het eraan toe gaat op de scouts. Jullie zorgen voor volk, en jullie leiding zorgt voor een heerlijk scouteske en onvergetelijke zondagnamiddag.

juni7Met veel plezier nodigen we iedereen uit op de BBQ-wedstrijd van 7 juni, meer info vind je later nog wel op de blog of facebook van de scouts of logis club. Maar we willen alvast mel-den dat ze gepaard zal gaan met de officiële opening van onze lang verwachte nieuwe lokalen. Noteer de datum dus al zeker in uw agenda, want we verwachten u!

30 maartVergadering

Lenteweekend

05 aprilSpaans Eetfestijn

in de Kampanje te SteenhuffelZondag 06 april

geen vergadering

13 aprilGeen vergadering

20 aprilVergadering

27 aprilVergaderingVriendjesdag

04 meiVergadering

11 meiVergadering

18 meiLaatste vergadering

27 juliVertrek leiding

30 juliVertrek oudste leden

Bevers, Jong-Givers & Jins

3 augustusVertrek jongste leden

Kapoenen, Kabouters & AkabeBezoekdag

9 augustusTerugkomstdag

Agenda KampLenteweekend

Page 3: Lente Blorreke 2013-2014

Liefste Kapoenen! Hier spreekt jullie leuke leiding, UCH!

Wij hebben een boodschap in een rebus, WIE kan er deze REBUS oplossen?

!

!

ook hebben we megacoole raadsels voor jullie:

! Wat is er sneller dan een vroemkool?

en ! Het is blauw en niet zwaar?

Breng ons volgende vergadering de oplossingen en wie weet welke verassing je krijgt!

Tot snel!

$=+ ELISABETH*LIESELOTTE_MAXIME*NATAN %£/

Page 4: Lente Blorreke 2013-2014

Beste kabouters, Volgende week is het eindelijk zover, een fantastisch lenteweekend! Aangezien dit een spannend weekend vol geheimen en raadsels gaat worden, hebben wij alvast enkele raadsels gezocht om jullie een beetje op te warmen.

Succes!

Je kan het wel achteraan sluiten maar nooit voorop beginnen, wat is het?

Jefke staat achter zijn buurjongen, terwijl zijn buurjongen ook achter hem staat, hoe kan dat?

Wat word natter en natter des te meer het droogt ?

Wat gaat er omhoog en nooit meer omlaag ?

Wat was de grootste berg voordat de Mount Everest ontdekt was ?

Welk dier bestaat voor driekwart uit wol ?

Wij kijken alvast uit naar het fantastische weer. Tot binnenkort, De kabouterleiding

Bert Moussi Joeri Rozanne

Een file

Ze staan rug tegen rug

Een handdoek

Je leeftijd

De Mount Everest

Een wolf

Page 5: Lente Blorreke 2013-2014

BEVERS

Beverweekend (Lenteweekend)

Zoals jullie ondertussen al weten gaan we dit jaar niet op Kerstweekend maar wel op Beverweekend! Dit buitengewoon plezant weekend zal doorgaan op 29 en 30 maart. Gelieve tijdig aan ons te laten weten of je al dan niet zal meegaan op dit weekend!

Aloha Bevers, Het Scoutsjaar loopt alweer bijna op zijn einde , maar gelukkig hebben we nog vele leuke activiteiten om naar uit te kijken de komende weken ! Behalve de (zoals altijd fantastische) vergaderingen gaan we binnenkort ook op Beverweekend! Daarnaast verwachten we jullie in groten getale tijdens het eetfestijn voor

“La  mejor  comida  Española”  

Tot slot: Deze trotse leidingsploeg presenteert nu ook aan jullie een traditionelere en scouteskere versie van de beverbelofte! (meer info volgt nog) Tot snel, M – E – J - F

Spaans Eetfestijn

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Scouts ook dit jaar weer een Spaans Eetfestijn met overheerlijke verse paella! ¡OPGELET! Dit jaar vindt het plaats in de Kampanje en dus niet in het Gildenhuis zoals de voorbije jaren

Marrie/Eveline/Jonas/Fritz______________________

Page 6: Lente Blorreke 2013-2014

Jogiweekend 2014Jogiweekend 2014

Sjotten vo ‘t emmeSuperspaghettiNini’sBanen trekkenWildwater trot-serenBomen beklimmenCatching FireMags WratHot DauwghzPumpen

To be Continued…

Page 7: Lente Blorreke 2013-2014

Groetjes, Broos & Alec

Page 8: Lente Blorreke 2013-2014

Allerliefste Givers!!Wat was het een dolle boel op Giverweekend! De trein namen we nog samen met de jonggivers, maar vanaf dan werd ons weekend oneindig veel leuker. Met fotobingo, bbq en fijne klassiekers als pot-pot-piano en kiekeboe werden het twee onvergetelijke dagen.!!Na al dat leuks wordt het eens tijd om naar onze portefeuille te kijken: we plannen een groots opgezette geldactiviteit, die zonder twijfel zo succesvol zal zijn dat wij het geld met vrachtwagens tegelijk naar onze kluizen zullen moeten voeren.!!Genoeg geleuterd nu, tijd voor enkele fijne weetjes.!!Wisten jullie dat…!!…er ongeveer 75 hectare pizza per dag gegeten wordt in de Verenigde Staten!…de kakkerlak het snelst bewegende dier op zes poten is!…veel vissen kunnen veranderen van geslacht in de loop van hun leven. Anderen, vooral de zeldzame diepzeevis, hebben zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen!…de tong van een walvis meer weegt dan een olifant!…de eerste man die een val van de Niagara watervallen overleefde later stierf toen hij uitgleed over een bananenschil!…plassen onder de douche jaarlijks zo’n 4400 liter water bespaart!!!Knuffels!!Jullie Leiding!!Adel & Willem

Page 9: Lente Blorreke 2013-2014

Allerliefste Givers!!Wat was het een dolle boel op Giverweekend! De trein namen we nog samen met de jonggivers, maar vanaf dan werd ons weekend oneindig veel leuker. Met fotobingo, bbq en fijne klassiekers als pot-pot-piano en kiekeboe werden het twee onvergetelijke dagen.!!Na al dat leuks wordt het eens tijd om naar onze portefeuille te kijken: we plannen een groots opgezette geldactiviteit, die zonder twijfel zo succesvol zal zijn dat wij het geld met vrachtwagens tegelijk naar onze kluizen zullen moeten voeren.!!Genoeg geleuterd nu, tijd voor enkele fijne weetjes.!!Wisten jullie dat…!!…er ongeveer 75 hectare pizza per dag gegeten wordt in de Verenigde Staten!…de kakkerlak het snelst bewegende dier op zes poten is!…veel vissen kunnen veranderen van geslacht in de loop van hun leven. Anderen, vooral de zeldzame diepzeevis, hebben zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen!…de tong van een walvis meer weegt dan een olifant!…de eerste man die een val van de Niagara watervallen overleefde later stierf toen hij uitgleed over een bananenschil!…plassen onder de douche jaarlijks zo’n 4400 liter water bespaart!!!Knuffels!!Jullie Leiding!!Adel & Willem

Lieve aka-

Het scoutsjaar is ondertussen al meer dan halfweg.

- zoektochten, -bak,

maken, -feestje,

-instrumenten,…

Allerlei leuke dingen die we dit jaar al gedaan hebben. Maar

wees niet , er komen er nog zeker!!Met als op de

: het scouts- !!! Het was allesinds al een jaar om nooit meer te vergeten!

Dikke van jullie leiding, Nathan & Jutta!

Page 10: Lente Blorreke 2013-2014

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1872213/jins_2/jins_2.html

Onze jins verkopen verse soep aan haarscherpe prijzen!Breng je eigen kommen en bekers of potten en pannen mee…Ook om mee te nemen.

23mrtsoep

Nieuwjaar 2.0

9 mei 2014

Jins Scouts & G

idsen Londerzeel

Jeug

dhui

s Ond

er D

en T

oren

NIEUWJAAR2.0

DESPICABLE ME II

WalschapSint-Jozef

Gerard

17hapril19zaterdag

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1872213/jins_3/jins_3.html

Page 11: Lente Blorreke 2013-2014

KapoenenElisabeth SooghenGroothartig Leeuwaapje16.12.1992

Natan Van BulckBetrouwbare Arasari19.12.1994

Lieselotte Van Hemelrijck Expressieve Rivierarend11.09.1994

Maxime EeraertsBeschermende Kapucijnaap08.05.1989

KaboutersRozanne MaesEnergiek Doodshoofdaapje27.01.1994

Ilias Moussaid/25.05.1993

Joeri Van HaastregtVredelievende Gibbon05.08.1994

Bert StoffelsVindingrijke Buidelmees17.06.1993

BeversMarrie De WitGoedhartige Zwartstaartprairiehond14.01.1993

Eveline SlachmuyldersNieuwsgierige Gaffelantilope22.01.1994

Jonas CroesMinzame Slingeraap06.02.1993

Fritz SchiltzWeldoordachte Steppelemming08.08.1993

AkabeJutta RobbrechtBegripvolle Klipdas01.04.1992

Nathan BulteelGoedgeluimde Kodiakbeer01.09.1992

Jong-GiversBroos StoffelsFantasierijke Gekko22.01.1992

Alexander WillemsDromende Sneeuwuil16.11.1992

GiversWillem DehaesScherpzinnige Afrikaanse Olifant26.08.1992

Arno Van HaastregtOprechte Gaviaal 27.06.1992

JinsJente Van DorenGedreven Kramsvogel06.02.1993

Bram Van AsscheEnthousiaste Sneeuwstormvogel03.03.1992

Victor SteemansOpgewekte Pimpelmees18.02.1990

StamStephanie SlachmuyldersAvontuurlijke Paradijskraanvogel27.02.1992

Lise HermansLiefdevol Damhert11.10.1993

Jerôme De WulfVastberaden Indische Olifant14.10.1993

Hendrik SooghenGepassioneerde Coati22.08.1991

HoofdleidingMaxime EeraertsBeschermende Kapucijnaap08.05.1989

Broos StoffelsFantasierijke Gekko22.01.1992

Page 12: Lente Blorreke 2013-2014

Met sangria & paella vers klaargemaakt in de zaal

Ook kinder- en vegetarisch menu

17u- 21u5 april

Zaterdag

KampanjeSteenhuffel

Scouts & Gidsen Londerzeel