KBC Newsletter 01-11-2012

9
Newsletter November 2012 KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760 1 “Relaties in Zaken met KBC” Deze Newsletter is voor alle relaties van de Kingdom Business Community KBC komt elke twee maanden uit. Kopij kan via [email protected] worden ingediend. Voorwoord Geachte lezer, KBC is zoals u weet een feit! Op 2 oktober jl. heeft de lancering plaatsgevonden. Daarbij waren 65 zakenmensen (werknemers en ondernemers) aanwezig. In een leuke sfeer is de vereniging geïntroduceerd en hebben diverse personen hun korte presentatie gegeven. Verder in deze Newsletter leest u meer. KBC heeft veel interessante zaken voor u in petto. Omdat KBC een vereniging is, heeft u zelf invloed op de activiteiten en heeft u een platform om uw talenten te benutten. Aan alle (Potentiele) zakenmensen zeg ik: Neem uw autoriteit en kom in actie! Bestuursleden: Henk Redmond (voorzitter), Rudy Oosterling (penningmeester) en Henri Castillion (secretaris) Commissiemanagers: Helga Abrams-Vismale, Karl Weide en Ryan Larmonie Verder enkele ondersteuners: Bornedene Creebsburg (l) en Hillianthe Esseboom (r) Namens het bestuur kernteam wens ik u allen veel leesplezier. Gods zegen. Henk Redmond

Transcript of KBC Newsletter 01-11-2012

Page 1: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

1

“Relaties in Zaken met KBC”

Deze Newsletter is voor alle relaties van de Kingdom Business Community KBC komt elke twee maanden uit. Kopij kan via [email protected] worden ingediend.

Voorwoord Geachte lezer, KBC is zoals u weet een feit! Op 2 oktober jl. heeft de lancering plaatsgevonden. Daarbij waren 65 zakenmensen (werknemers en ondernemers) aanwezig. In een leuke sfeer is de vereniging geïntroduceerd en hebben diverse personen hun korte presentatie gegeven. Verder in deze Newsletter leest u meer. KBC heeft veel interessante zaken voor u in petto. Omdat KBC een vereniging is, heeft u zelf invloed op de activiteiten en heeft u een platform om uw talenten te benutten. Aan alle (Potentiele) zakenmensen zeg ik: Neem uw autoriteit en kom in actie!

Bestuursleden: Henk Redmond (voorzitter), Rudy Oosterling (penningmeester) en Henri Castillion (secretaris) Commissiemanagers: Helga Abrams-Vismale, Karl Weide en Ryan Larmonie Verder enkele ondersteuners: Bornedene Creebsburg (l) en Hillianthe Esseboom (r)

Namens het bestuur kernteam wens ik u allen veel leesplezier. Gods zegen. Henk Redmond

Page 2: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

2

KBC Launch Netwerk Event Op 2 oktober jl. is KBC gelanceerd. Met 65 deelnemers was de opkomst goed. Er was voldoende ruimte voor zakenmensen om zich te presenteren. Vier bedrijven hebben een korte presentatie gehouden. Daarbij was er interactie mogelijk. We hebben tevens twee bemoedigingen en getuigenissen gehad vanuit het woord.

Tevens was er speednetworking zodat de aanwezigen nader kennis konden maken met het leiderschapsteam van KBC. Op het einde van de avond was er voldoende ruimte om uitgebreid te netwerken: relaties in zaken. Kortom een zeer gezegende avond in conferentiecentrum SINAI. Blijf onze website en de sociale media in de gaten houden voor meer activiteiten. Er is voor elk wat wils.

Page 3: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

3

Interview Marcia Leeuwin. Eigenaar van Marcia’s HairCare Studio Geïnterviewd door: Helga Abrams-Vismale

Wie is Marcha Leeuwin? Marcha Leeuwin is een veelzijdige vrouw die weet wat ze wilt. Ze komt uit een gezin van 3, waarvan zij de jongste is. Bestaande uit 2 zussen en 1 broer Marcha is getrouwd en is moeder van 2 dochters. Een van 39 en een van 27 jaar en zij is oma van 2 prachtige kleindochters. Hoe zou je jezelf kunnen omschrijven? Ik ben een krachtige vrouw, energieke vrouw die geen blad voor de mond neemt. Een vrouw zachtmoedig van karakter en zeer positief ingesteld. Marcha draagt dit ook uit.

Spirit to Move and to Drive Tijdens het interview kwam naar voren dat je veel hebt bereikt maar ook veel hebt gedaan voor de Nederlandse samenleving. Kun je een beeld hiervan schetsen? Ik ben gestart als bejaardenverzorgende en hebt me verder ontwikkeld tot docent Haarverzorging. Ik heb geleerd om geen genoegen met weinig te nemen en je in het leven te blijven inzetten om iets te bereiken. Zo ben in jaren geleden benoemd tot eerste Herintredende vrouw. Ik heb ook samen met mijn broer en zus op de kapper school gezeten, en daarna gewerkt in de beide Hairsalon’s van mijn broer. Jaren later ben ik mijn eigen Hairsalon begonnen. Nevenactiviteiten Ik heb ontdekt dat ik een grote passie en bewogenheid heb voor mijn medemens en ik zag vooral onder de Surinamers dat er behoefte was aan scholing en onderwijs vooral op het gebied van ethische vraagstukken. Veel vrijwilligerswerk gedaan en nog steeds actief daarin. Dit beeld wilde ik met mijn input veranderen en een bijdrage leveren. Door te vragen kom je verder en door te lezen vooral educatieve boeken ontwikkel je jezelf veel verder en blijf je scherp!

Page 4: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

4

Stichting Memre Da Boeng Zo startte ik in 2002 met mijn Stichting Memre Da Boeng, welke betekent gedenk het goede. Deze stichting heeft als taak en missie themadagen en maatschappelijke themadagen te organiseren voor deze doelgroep. Zo heb ik de volgende cursussen mogen verzorgen:

• Themadag Huiselijk geweld.

• Radio programmamaker bij Radio Mart met Sisa Mathilda.

• Cursus bewustwording van vrouwen en mannen met als zeer interessante onderwerpen, overgang en hoe om te gaan met pubers en cursussen voor tienermoeders.

• Toneel. Ook heb ik meegedaan aan een toneelopvoering waarbij ik ervoor koos een rol te vervullen die paste bij mijn karakter.

• Praatgroepen opstarten en mensen gestimuleerd zich te uiten en niet te denken dat het een schande is als je iets niet weet of denkt te weten.

• Kortom ik heb op sociaal maatschappelijk gebied veel mensen omhoog getrokken en hun gestimuleerd iets te maken van hun leven en dit ook te bereiken.

Onderscheiding Iemand deed onlangs een opmerking dat ik een potentiele kandidaat was voor een onderscheiding. Dit hoef ik niet en hier wacht ik niet op. Mijn Loon komt van de Heer en dit werk, doe ik met Hart en Ziel. Wat een energie, wat heb je nog meer gerealiseerd?

• Momenteel leid ik samen met een aantal vrouwen vanuit de kerk een Vrouwengroep project

• Iedere dinsdag ben ik gastspreker in een buurthuis in Amsterdam.

• Verder ben ik inzetbaar als gastvrouw

• Ik ben directrice van Stichting Memre Da Boeng

• Ik heb een project Reminiscentie geleidt voor Surinaamse ouderen.

• Door middel van voorwerpen welke de ouderen meenamen naar deze bijeenkomst konden ze hun verhaal vertellen en gingen ze letterlijk terug naar die goede oude tijd

Betekenis Reminiscentie: is volgens Van Dale "een gedachte aan een verschijnsel uit het

verleden, dat overeenkomst vertoont met een huidige waarneming". Het is een aspect van het

menselijk geheugen en herinnering. Je runt momenteel een Hairstudio. Marcha’s HairCare Studio. Vertel meer hierover. Vanuit mijn beroep als professioneel kapster kwam ik veel in contact met mensen. Ik sprak zo een mevrouw die kankerpatiënt was en veel moeite had met het kiezen van een pruik. Gedreven als ik was heb ik deze mevrouw deskundig advies gegeven en haar zover geholpen dat ik met mijn creativiteit een pruik voor haar samenstelde die paste bij haar persoonlijkheid. En zo ging er een wereld voor mij open en kwam ik in contact met Viva La Donna. Viva La Donna een stichting die elk jaar een verwen-dag organiseert voor kankerpatiënten, dit in samenwerking met een aantal bedrijven )

Page 5: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

5

Als gediplomeerd kapster ga ik voor kwaliteit en wil mijn klanten het beste van het beste bieden. De keuze van een pruik moet zo natuurlijk (naturel) zijn en aansluiten bij je karakter. Immers het haar van een vrouw is haar sieraad. Laat het dus op die manier tot uitdrukking komen. Wat maakt je haarstudio zo uniek? Ik bied 1 op 1 aandacht aan mijn klanten en werk uitsluitend op afspraak. Ik neem mijn tijd en aandacht om klanten met deze ziekte de juiste zorg te bieden en hun een fantastische hair-treatment te geven zodat ze met een voldaan gevoel naar huis gaan. Welke rol speelt Jezus in je leven? Jezus is mijn alles. Hij is mijn Doel in mijn leven en hem in alles betrekken. Ik kan onderkennen dat ik een Diepe en Hechte relatie met hem heb. Welke dieptepunt heb je als gelovige meegemaakt in je leven? Het Woord van de Heer nam ik nauw. Hiermee bedoel ik dat ik de Heer niet volledig diende en ik halfslachtig was. Er kwam ommekeer hierin toen ik betrokken raakte bij een groot tramongeval. Door dit ongeluk ben ik dichter bij Hem gekomen en ben sterker in het leven komen te staan en dien Jezus nu met een Oprecht hart. En je toekomstdroom? Wat ambieer je nog? Dat is een mooie vraag. Ik droom ervan en dat is mijn eigen pruiken-factory zal starten en deze pruiken zelf te vervaardigen. Hiermee wil ik ook de minima bereiken zodat ze ook de pruiken kunnen aanschaffen. Ik ben er helemaal klaar voor en hoop dit met godsgenade d.m.v. van scholing en cursussen te bereiken. Welke boodschap heb je voor anderen? Blijf altijd positief en vertrouw op de Heer. Geef je droom niet op en breng dit voor Jezus. En wat verwacht je van KBC, Kingdom Business Community? Ik vind het een fantastisch initiatief, ze zijn goed bezig en ik hoop graag mijn kennis te mogen delen.

KBC Lid worden Word lid van KBC! Door lid te worden van de vereniging KBC steunt u onze vrijwilligers en mag u, als u dat wilt, actief meepraten en denken over de vereniging en haar activiteiten. Voor € 20 per jaar draagt u actief bij aan het veranderen van onze gemeenschap. Steun de Kingdom Business Community en word lid via de website www.kingdombusinesscommunity.nl !

Page 6: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

6

KBC Ondernemersdesk Tijdens de KBC launch op 2 oktober jl. is de Ondernemersdesk gepresenteerd. Tevens konden drie leden hun verhaal vertellen. Dat waren Rogillio Durfoort, Hilly Wolf en Jan Albert Jongkees.

De Ondernemersdesk helpt, op aanvraag, met allerlei ondernemersvragen waar de leden van de vereniging hulp bij willen hebben. U kunt met uw vragen over de volgende onderwerpen bij de Ondernemersdesk terecht:

• Advies over subsidies.

• Advies over financieringsmogelijkheden.

• Advies over het starten van een eigen bedrijf.

• Advies over doorgroei mogelijkheden van een eigen bedrijf.

• Advies en hulp bij het schrijven van businessplannen.

• Advies over coaching mogelijkheden van de ondernemer of manager.

Indien u vrijblijvend kennis wilt maken met de Ondernemersdesk horen wij het graag. Wij zijn op zoek naar enkele ervaren gelovigen die professioneel werken op het gebied van: Ondernemingsplannen schrijven, Sponsorwerving. Ook zijn wij op zoek naar (Register-)accountants en Bedrijfscoaches. Mail naar: [email protected].

KBC en Sociale Media

1. Facebook. Zoek naar Kingdom Business Community

2. LinkedIn. Zoek naar Kingdom Business Community

3. Twitter. Zoek naar KBC_Nederland

U kunt direct netwerken met leden, ook als u een bepaalde expert zoekt.

Vragen die zoal aan de KBC worden gesteld zijn:

• Ik loop op mijn werk tegen bepaalde muren aan. Is er iemand binnen de KBC met wie ik kan sparren op het zakelijke vlak?

• Wie kan me begeleiden bij mijn businessplan en kan ik een krediet aanvragen voor mijn bedrijf?

• Kan ik mijn bedrijf promoten via de KBC Website en KBC Newsletter?

Page 7: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

7

Secretariaat Het KBC-secretariaat is beschikbaar voor al uw vragen. U kunt mailen naar: [email protected]. Of bellen naar 020-6962004.

Automatische incasso Op dit moment is automatische incasso niet mogelijk. Vandaar dat alle leden een factuur hebben gehad. Ons verzoek is om de factuur binnen de gestelde termijn te betalen zodat activiteiten opgezet kunnen worden. Zodra de automatische incasso mogelijk wordt zal hierop worden ingegaan.

Oproep KBC is er voor alle werknemers en ondernemers, in het bijzonder voor zij die lid zijn. Bij deze doen wij een oproep aan de lezers om zich aan te melden indien zij bepaalde diensten/goederen willen leveren. Bij voorbeeld cateraars die activiteiten willen voorzien van eten en drinken. Of mensen die iets doen met confectie, of persoonlijke verzorging, etc. Mail naar [email protected].

Schrijvers gezocht! Bij deze doen wij een oproep aan de lezers om relevante informatie voor de website naar de [email protected] te mailen.

Verjaardagen KBC leden november en december De heer E.P. Jansen 6 november De heer M.M. Wong Swie San 12 november De heer T.J. Rietdijk 19 november De heer P. Kuijvenhoven 23 december De heer A. Hulsbergen 11 december

Page 8: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

8

Nieuwe Activiteiten voor werknemers en ondernemers Registratie voor alle activiteiten via de KBC website is verplicht. Netwerk event & Golf-clinic "Onder(aan)nemer naast God" (door Cees van Koot) Donderdag 29-11-2012. 18:00-22:00 uur Dutch Indoor Golfclub. Langs de Werf 7, 1185 XT Amstelveen www.swingaway.nl/amstelveen Leden 20 euro, niet-leden 25 euro.

Workshop - Vernieuw uw denken (door Annet Alagbe-Speelberg) Zaterdag 15-12-2012 12:00-17:00 uur Leden 20 euro, niet-leden 25 euro. Locatie volgt

Business High Tea - Relaties in Zaken (door Gertjan Goldschmeding, Andre Sibilo en Ben Schmidt) Zaterdag 02-02-2013 15:00-19:30 uur Congrescentrum Connexion Point, Natriumweg 6, Amersfoort Leden 25 euro, niet-leden 30 euro.

Business seminar “WHEN GOD SPEAKS, HE MOVES” (door Mohipaul Samuel en Nicolas-Iverson Gomes) Zaterdag 04-05-2013 14:00-17:00 Best Western Hotel de Veluwe. Schalterdalweg 18, Beekbergen Leden 65 euro, niet-leden 75 euro.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u www.kingdombusinesscommunity.nl bezoeken.

Page 9: KBC Newsletter 01-11-2012

Newsletter November 2012

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

9

Advertenties Voor ondernemers is het mogelijk om te adverteren op de KBC website. Adverteren hoeft niet duur te zijn, het kan al vanaf 4 euro per maand! Met een bedrijfsprofiel pagina op de KBC website heeft u nog meer exposure en kunnen potentiele klanten en partners u beter leren kennen. Wij hebben twee voordelige advertentiepakketten samengesteld waarmee u uw bedrijf goed kunt positioneren. Met een Plus- of Premium pakket bent u een jaar lid van onze vereniging, krijgt u een bedrijfspagina en verschillende advertentiemogelijkheden. U bespaart geld. Als Premium lid heeft u zelfs gratis toegang tot seminars en workshops. Ga naar www.kingdombusinesscommunity.nl/lid-worden voor meer informatie of mail naar [email protected]. Ook bestaande leden kunnen gemakkelijk upgraden naar een Plus- of Premium lidmaatschap.

Premiumleden en Partners Hieronder treft u enkele logo’s van enkele van onze Premium leden en Partners.

Speciale prijzen voor advertenties: 1.Plus-lid: €150,- p.j.. Daarbij heeft u recht op een maand adverteren op de KBC-website en in de Newsletter. 2.Premium-lid: €350,- p.j.. Daarbij heeft u recht op een jaar adverteren op de KBC-website en in de Newsletter. Tevens heeft u gratis toegang tot door KBC zelf georganiseerde seminars en workshops.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met de secretaris, Henri Castillion. [email protected].

Bemoediging & Zegen Indien u bent bemoedigd kunt u de KBC zegenen door te doneren via Bankrekening 14.18.21.760 t.n.v. Kingdom Business Community o.v.v. ‘Zegen KBC’.