Newsletter NL April 2012

9
www.vormingdienstencheques.be Nieuwsbrief 02

description

Het vormingsfonds werkt mee aan het

Transcript of Newsletter NL April 2012

Page 1: Newsletter NL April 2012

www.vormingdienstencheques.be

Nieuwsbrief 02

Page 2: Newsletter NL April 2012

2

www.vormingdienstencheques.be

Voorwoord

Geachte lezer,

Dienstenchequewerknemers worden in de dagelijkse uitoefening van hun taak geconfronteerd met verschillende producten, materialen, vragen van klanten.Werkbegeleiding en opleiding is dan ook onontbeerlijk om goed te kunnen functioneren.

Ondernemingen opteren er vaak voor om een werknemer op het terrein op te leiden. Een ervaren personeelslid geeft dan ter plaatse opleiding aan een andere werknemer. Dergelijke coaching of werkbegeleiding kan in onze sector goede resultaten opleveren. Wenst u met werkbegeleiding te starten, zorg dan voor een goede omschrijving van de inhoud van de opleiding. Eens dit gebeurd is, kan u de opleiding laten erkennen door het federale opleidingsfonds. In een eerste artikel van deze nieuwsbrief verneemt u hierover meer.

In de rubriek “opleiding in de kijker” verneemt u ook meer over de EHBO-cursussen die het sectroriaal vormingsfonds organiseert in samenwerking met het Rode Kruis Vlaanderen.

In Vlaanderen organiseren we informatiesessies voor dienstenchequebedrijven in samenwerking met VDAB in verschillende regio’s. Consulteer de agenda en schrijf u alsnog in voor deze boeiende workshop. Tot slot vindt u in dit nummer meer informatie over de diversiteitsprojecten en plannendie u kan opzetten voor uw onderneming.

Binnenkort organiseert het Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques nieuwe informatieses-sies in samenwerking met SODEXO over het gebruik van de elektronische dienstencheques.

We communiceren u tijdig de data. Tip: Blijf op de hoogte en registreer u op onze nieuwsbrief klik hier

Veel leesplezier!

Chantal Lefever Directeur Sectoraal Vormingsfonds Dienstenchequeswww.vormingdienstencheques.beinfo@vormingdienstencheques.be

Page 3: Newsletter NL April 2012

3

www.vormingdienstencheques.be

Opleiding op het terrein van uw dienstencheque-werknemer

Een opleiding op het terrein is een opleiding die georganiseerd wordt op de werkplek van de dienstencheque-werknemer terwijl de dienstencheque-werknemer pres-taties levert in het kader van een arbeids-overeenkomst dienstencheques (en aldus een dienstencheque krijgt per gepresteerd arbeidsuur). Deze opleiding kan zowel gegeven worden door een interne opleider van de onderneming waarvoor de diensten-cheque-werknemer werkt (de opleider is dan een eigen personeelslid), als door een externe opleider. In het laatste geval doet u beroep op een opleider die geen perso-neelslid is van de onderneming.

Om in aanmerking te komen voor de gedeeltelijke terugbetaling van de oplei-dingskosten door het federale opleidings-fonds, moet u de opleiding vooraf laten

erkennen bij dat fonds.U gebruikt hiervoor een officieel aanvraag-formulier dat je kan terugvinden op de website van het Federaal Opleidingsfonds Dienstencheques (http://www.werk.belgie.be/opleidingsfondsdc/). Het is belangrijk dat u in bijlage bij het aanvraag-formulier een goede beschrijving geeft van de inhoud van de opleiding.

De antwoorden op de volgende vragen kunnen u hierbij inspireren:

• Welke elementen komen tijdens de oplei ding aan bod?• Hoe pakt u het concreet aan? • Hebt u didactisch materiaal voorhanden? • Op welke manier geeft u de opleiding? • Op welke manier leert u de werknemer iets bij ?

Let wel! Alle zaken die horen tot het ‘onthaal’ van een nieuwe werknemer worden niet aanvaard als opleiding. Concreet gaat het over het bespreken van loon- en arbeidsvoorwaarden, bespreking van afwezigheidsprocedures en andere zaken die bij het normaal onthaal horen van een nieuwe werknemer.

Om erkend te worden, moet de opleiding voldoen aan twee belangrijke voorwaarden:

1. Het moet over een opleiding voor dienstenchequewerknemers gaan2. Er moet een duidelijk verband zijn met de uitgeoefende functie.

De opleiding kan betrekking hebben op één of meerdere elementen: de attitude, de communicatie, de assertiviteit, de veiligheid en/of de hygiëne, het efficiënt

organiseren, het nemen van initiatief, de klantgerichtheid of het detecteren van andere opleidingsnoden van de werknemer.

Page 4: Newsletter NL April 2012

4

www.vormingdienstencheques.be

Opleiding in de kijkerEerste hulp bij ongevallen door het Rode kruis van Vlaanderen

Meer informatie nodig? Contacteer:Rode Kruis-Vlaanderen Vorming - Bedrijfseerstehulp Motstraat 40 2800 Mechelen t. 078 05 30 54 Plaats van de opleiding : in uw bedrijf of in een lokaal van Rode Kruis Vlaanderen. Prijs: 342 euro voor 12 personen. Vanaf de 13e deelnemer betaalt u 44 euro per persoon extra. Het maximale aantal deelnemers is 15. Deze prijs is all-in: lesgever, kilometervergoeding, didactisch materiaal en oefenmateriaal.

Het Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques heeft in samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen EHBO-opleidingen op maat uitgewerkt voor uw werknemers. Tijdens deze opleiding leren zij hoe ze zichzelf kunnen helpen bij een ongeval. Dat is heel belangrijk, want vaak zijn ze alleen aan het werk.

De Rode Kruis opleiders zijn ervaren opleiders die werken voor de dienst Bedrijfseerstehulp. Zij geven onder meer opleidingen aan werknemers uit andere sectoren, uit andere bedrijven en passen hun cursussen ook aan op de reële situ-atie van een werknemer op zijn werkplek.

Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan de stappen die een dien-stencheque-werknemer moet nemen bij een ongeval en welke noodnummers ze kunnen bellen. Verder wordt er veel aandacht geschonken aan preventie van ongevallen in en rondom de woning.Er wordt hen ook geleerd hoe ze de eer-ste verzorgingen kunnen aandienen na een arbeidsongeval.

Meer dan 50% van alle letsels die dienstencheque-werkers oplopen, zijn ver-stuikingen, verrekkingen en huidwondjes. Vooral vingers, handen, benen en voeten van de werknemer zijn erg kwetsbaar. Tijdens de opleiding leert men hoe men deze wonden het best verzorgd.

Deze opleidingen worden nu al een jaar aan-geboden aan de dienstenchequewerknemers

uit onze sector. De werknemers die de cursus volgden zijn zeer tevreden.

De opleiders van het Rode Kruis zullen in hun cursussen van 2012 nog meer preventieve maatregelen behandelen tijdens de cursus.

Page 5: Newsletter NL April 2012

5

www.vormingdienstencheques.be

Dienstencheques Knelpuntenberoep

Door de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroeps-opleiding (VDAB) wordt de term knelpuntberoep gehanteerd om beroepen aan te duiden waarvoor het moeilijk is vacatures te vervullen.

De definitie is onder meer van belang voor het subsidiëren van VDAB-opleidingen (cursisten voor een knelpuntberoep krijgen extra aanmoediging) en voor het toelaten van werknemers van buiten de Europese Unie.

De verhouding werkzoekenden per vacature wordt geregeld gecontroleerd om de lijst van knelpuntberoepen actueel te houden.

Een knelpuntberoep ontstaat als er en/of:1. Een kwantitatief tekort is aan kandidaat-arbeidskrachten, bijvoorbeeld omdat het aantal schoolverlaters uit een studierichting kleiner is dan het aantal openstaande jobs.2. Een kwalitatief tekort is aan kandidaten: ze missen het vereiste diploma of hebben geen werkervaring.3. Arbeidsomstandigheden die afschrikken: laag loon, ongezond of zwaar werk, ongunstige tijdsregelingen (weekendwerk, avondwerk...).

Werkgevers hebben het bij knelpuntberoepen beduidend moeilijker om een geschikte kandidaat te vinden en de zoektocht naar goeie kandidaat-werkne-mers duurt langer. Vermoedelijk blijft het werken in de sector van de dien-stencheques of de particuliere schoonmaak ook in 2012 een knelpuntberoep.

De VDAB verzamelt thans de gegevens van de sectoren om de knelpuntberoe-pen te kunnen opstellen voor 2012. De sector leverde de nodige informatie op.

Page 6: Newsletter NL April 2012

6

www.vormingdienstencheques.be

Hebt u hierover nog vragen ? Neem dan contact op met de volgende dienst:

FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Algemene Directie Werkgelegenheid en Arbeidsmarkt

Secretariaat opleidingsfonds dienstenchequesErnest Blerotstraat 1 - 1070 Brusseltel 02 233 47 17 – fax 02 233 46 75

[email protected]

Opleidingsbudget 2012:

Het Federaal Opleidingsfonds Dienstencheques is een initiatief van de federale regering en heeft tot doel de inzetbaarheid van dienstencheque-werknemers te verhogen door erkende dienstencheque-ondernemingen toe te staan een gedeeltelijke terugbetaling van hun opleidingskosten te bekomen. Elke erkende dienstencheque-onderneming beschikt per kalenderjaar over een maximumrecht op terugbetaling. Dat wil zeggen dat het opleidingsfonds dienstencheques voor een bepaalde dienstencheque-onderneming, voor een bepaald kalenderjaar nooit meer zal terugbetalen dan dat bedrag.

Het bedrag waarop u recht heeft in 2012 is u onlangs meegedeeld. Begin maart verstuurde de Federale overheidsdienst u een brief waarin het maxi-mumbedrag is vermeld.

bedraagt het totaal budget dat de federale overheid uittrekt in 2012 voor de organisatie van opleidingen in de dienstencheque-sector. Dit budget wordt

in 2012 verdeeld over alle erkende dienstencheque-bedrijven in de vorm van een maximum terug te betalen bedrag per onderneming.

Cijfer van de maand7.564. 000 s

Page 7: Newsletter NL April 2012

7

www.vormingdienstencheques.be

Het impulsbeleid Evenredige Arbeidsdeelname en Diversiteit (EAD) van de Vlaamse overheid omvat stimulerings-maatregelen voor het voeren van een diversiteitsbeleid in ondernemingen onder de vorm van diversiteitsplannen.Veel dienstencheque-ondernemingen, maken reeds gebruik van zo’n diver-siteitsplan in hun organisatie. Het kan echter nog een stuk beter en aangezien onbekend vaak onbemind is, willen we dit interessant initiatief eens extra in de kijker zetten.

Waarom?

Het belang van een personeelsbeleid met aandacht voor diversiteit neemt toe. Immers, steeds meer vrouwen werken, meer allochtonen zoeken hun weg op de arbeidsmarkt, de beroepsbevolking vergrijst en mensen met een beperking (arbeidshandicap) worden aangemoedigd om hun competenties aan te bieden op de arbeidsmarkt. Aanwerving van men-sen uit kansengroepen kan daarenboven soelaas bieden bij moeilijk in te vullen vacatures.Met een diversiteitsplan kan een dien-stencheque-onderneming een duurzaam personeelsbeleid ontwikkelen met bijzon-dere aandacht voor diversiteit. De inhoud van een diversiteitsplan is altijd gericht op de realiteit binnen het bedrijf en kan zowel rekrutering en onthaal van nieuwe werknemers als mogelijkheden ter bevor-dering van doorstroom, retentie en oplei-ding voor werknemers omvatten.

Er bestaan in Vlaanderen vier soorten diversiteitsplannen: • Instapdiversiteitsplan• Diversiteitsplan• Clusterdiversiteitsplan• GroeidiversiteitsplanElk van deze plannen voorziet in subsidi-ering van acties die worden ondernomen door de onderneming. Als dienstenche-que-onderneming kan u aldus financiële en persoonlijke ondersteuning krijgen bij het voorbereiden, opmaken, indienen en uitvoeren van uw diversiteitsplan.

Aan de slag?

Een diversiteitsplan is eenvoudig en mak-kelijk te realiseren dankzij de regionale projectontwikkelaars. Deze medewerkers van SERR en RESOC in iw regio zul-len u zonder extra kosten bijstaan en begeleiden bij het uitwerken van een diversiteitsplan op maat van uw bedrijf of organisatie.Via de website www.vormingdiensten-cheques.be vindt u onder het luik ‘diver-siteit’ de nodige contactgegevens van de projectontwikkelaars in uw regio.

Nood aan wat extra ondersteuning?

Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht bij de sectorconsulent van het sectoraal vormingsfonds dienstencheques, Thomas Aelbrecht. Dit kan per mail:

[email protected] of telefonisch op het nummer 02 421 15 83.

DiversiteitDiversiteitsplannen: maak er kennis mee

Page 8: Newsletter NL April 2012

8

www.vormingdienstencheques.be

Het Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques en de VDAB slaan de handen in elkaar en bieden in 2012 oplei-dingen aan voor zaakvoerders en/of het omkaderingspersoneel van uw diensten-cheque-onderneming. Aan de hand van praktische informatie en «tips and tricks» leren wij u hoe uw onderneming het

meeste kan halen uit de VDAB-website en de VDAB-werking! Bovendien wordt er een toelichting gegeven over diver-siteit en discriminatie in de sector, het verkrijgen van subsidies via opleidingen, diversiteitsplannen en het voeren van een aangepast beleid naar de particuliere klanten. Schrijf u in via deze link.

Infosessies voor dienstencheque-ondernemingen met VDAB

Denderleeuw dinsdag 17 april 2012

Hasselt donderdag 19 april 2012

Vilvoorde dinsdag 24 april 2012

Peer donderdag 10 mei 2012

Antwerpen dinsdag 5 juni 2012

Tongeren donderdag 6 september 2012

Mechelen woensdag 3 oktober 2012

Wondelgem dinsdag 9 oktober 2012

Turnhout donderdag 22 november 2012

Info sessies voor dienstencheque-ondernemingen met Sodexo Vanaf 1 april 2012 moet een erkende onderneming aan de gebruikers zowelpapieren als elektronische dienstencheques aanbieden. Samen met Sodexo organiseert het Sectoraal Vormingsfonds Dienstencheques informatiesessies voor de ondernemingen. Wij delen u binnenkort de data mee waarop deze sessies doorgaan.U ontvangt dan ook spoedig een uitnodiging.

Page 9: Newsletter NL April 2012

Opmerkingen, vragen en/of suggesties?Contacteer ons!

Havenlaan 86 bus 302 | 1000 Brussel02 421 15 88 | 02 421 15 89

[email protected]

VU/ C

hant

al Le

fever

/ Sec

tora

al Vo

rming

sfond

s Dien

stenc

hequ

es. E

erste

druk

: febr

uari 2

012.

Niet

s uit

deze

publi

catie

mag

geko

pieer

d en/

of ve

rspre

id wo

rden

zond

er on

ze ui

tdru

kkeli

jke to

este

mm

ing. L

ayou

t: ww

w.fra

ncois

ealbe

rtyn.

com

- ©

foto

’s: ww

w.lay

laaer

ts.be