KBC Newsletter januari 2013

9
Newsletter Januari 2013 KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760 1 “KBC denkt met u mee!” Deze Newsletter is voor alle relaties van de Kingdom Business Community KBC komt elke twee maanden uit. Kopij kan via [email protected] worden ingediend. Inhoud Voorwoord, KBC Comité van Aanbeveling, KBC Verantwoordingsorgaan, Workshop Vernieuw uw denken, Interview Jerry Zechiel. KBC Ondernemersdesk, KBC en Sociale Media, Oproep, Schrijvers gezocht, Verjaardagen, Bedrijven Informatie-beurs, Business seminar “WHEN GOD SPEAKS, HE MOVES”, Advertenties, Premiumleden en Partners, Bemoediging & Zegen. Voorwoord Geachte lezer, In 2012 heeft de lancering van KBC plaats gevonden. Het jaar 2013 wordt een jaar van het afmaken van het fundament dat is gelegd en het verder bouwen aan de toekomst van KBC. U bent het jaar 2013 gestart met nieuwe dingen! U kunt uw voordeel doen door uw talenten in te zetten voor het Koninkrijk. Leg uw werk in de handen van de Here, dan zullen uw plannen werkelijkheid worden. Spreuken 16:3. Een van de twee pijlers van KBC is de Ondernemersdesk. In dit nummer zal de Ondernemersdesk zich nader voorstellen. De tweede pijler, de Evenementendesk wordt in het volgende nummer voorgesteld. Wij zullen in dit jaar de relatie met de leden verder verstevigen. Heeft u iets te presenteren aan uw mede broeders en zusters, of wilt u uw bedrijf openstellen voor een bedrijfsbezoek, of heeft u een getuigenis, of kunt u uw diensten aanbieden, of iets dergelijks, dan willen wij graag met u in contact komen. Samen kunnen wij de Bijbelse principes in praktijk brengen. Verder in deze Newsletter leest u meer. Namens het bestuur wens ik u allen veel leesplezier. Gods zegen. Henk Redmond (Voorzitter)

description

Nieuws voor christelijke werknemers en ondernemers

Transcript of KBC Newsletter januari 2013

Page 1: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

1

“KBC denkt met u mee!”

Deze Newsletter is voor alle relaties van de Kingdom Business Community KBC komt elke twee maanden uit. Kopij kan via [email protected] worden ingediend.

InhoudVoorwoord, KBC Comité van Aanbeveling, KBC Verantwoordingsorgaan, Workshop Vernieuw uw denken, Interview Jerry Zechiel. KBC Ondernemersdesk, KBC en Sociale Media, Oproep, Schrijvers gezocht, Verjaardagen, Bedrijven Informatie-beurs, Business seminar “WHEN GOD SPEAKS, HE MOVES”, Advertenties, Premiumleden en Partners, Bemoediging & Zegen.

Voorwoord Geachte lezer, In 2012 heeft de lancering van KBC plaats gevonden. Het jaar 2013 wordt een jaar van het afmaken van het fundament dat is gelegd en het verder bouwen aan de toekomst van KBC. U bent het jaar 2013 gestart met nieuwe dingen! U kunt uw voordeel doen door uw talenten in te zetten voor het Koninkrijk. Leg uw werk in de handen van de Here, dan zullen uw plannen werkelijkheid worden. Spreuken 16:3. Een van de twee pijlers van KBC is de Ondernemersdesk. In dit nummer zal de Ondernemersdesk zich nader voorstellen. De tweede pijler, de Evenementendesk wordt in het volgende nummer voorgesteld. Wij zullen in dit jaar de relatie met de leden verder verstevigen. Heeft u iets te presenteren aan uw mede broeders en zusters, of wilt u uw bedrijf openstellen voor een bedrijfsbezoek, of heeft u een getuigenis, of kunt u uw diensten aanbieden, of iets dergelijks, dan willen wij graag met u in contact komen. Samen kunnen wij de Bijbelse principes in praktijk brengen. Verder in deze Newsletter leest u meer. Namens het bestuur wens ik u allen veel leesplezier. Gods zegen.

Henk Redmond (Voorzitter)

Page 2: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

2

COMITÉ VAN AANBEVELING Op 19 januari jl. heeft de kick-off van het Comité van Aanbeveling CvA plaatsgevonden.

KBC is een vereniging van (christelijke) werknemers en ondernemers die invloed willen hebben in de samenleving. Daarbij wordt de 7 Mountains filosofie gehanteerd. Het CvA is georganiseerd met mensen die deze 7 Bergen (invloedssferen) vertegenwoordigen: Gert-Jan Reerds - Business John Olsen - Politiek / Media Rense de Boer - Kunst & Amusement Rudi Hakvoort - Onderwijs Jaap Dieleman - Religie Arthur en Ursula Millerson - Familie

Wat is het doel van het Comité van Aanbeveling? 1. Vanuit uw eigen perspectief en branche volgen wat de vereniging doet (gevraagd en ongevraagd advies geven). 2. Mensen in uw branche attenderen op de vereniging (aanbevelen bij uw

achterban). 3. Indien gewenst met de andere leden van het Comité van Aanbeveling contact

hebben. Hun aanbevelingen staan op onze website: www.kingdombusinesscommunity.nl en op Facebook in de Groep.

VERANTWOORDINGSORGAAN KBC heeft een verantwoordingsorgaan. Bestuursleden en managers dienen hun besluiten en handelen te verantwoorden. Ryan Larmonie was de commissiemanager, maar wegens prive omstandigheden heeft hij deze rol moeten neerleggen. Wij bedanken hem nogmaals voor zijn inspanningen van de afgelopen periode. Hij is opgevolgd door Joan Comvalius. Zij zal worden bijgestaan door Mabel Torres Mendoza. Meer informatie staat op onze website: www.kingdombusinesscommunity.nl. Wij wensen allebei veel succes met hun rol!

Page 3: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

3

SUCCESVOLLE WORKSHOP “VERNIEUW UW DENKEN” Op 19 januari jl. vond er een interactieve workshop plaats. Daarbij is er een coaching techniek Rationeel- Emotieve Therapie (RET) behandeld. Deze techniek is in praktijk gebracht. Het “RET-en” gaat uit van een specifieke situatie waar je als mens last van kunt hebben en jouw kijk daarop. Bij voorbeeld een klant of een collega waar je moeilijk mee kunt omgaan. Alle deelnemers zijn bemoedigd en hebben een eyeopener gehad. De getuigenissen staan op onze website: www.kingdombusinesscommunity.nl en op de Facebook Groep.

Blijf onze website en de sociale media in de gaten houden voor meer activiteiten. Er is voor elk wat wils.

Page 4: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

4

Interview Jerry Zechiel. Eigenaar van Cross-ICT

Wie is Jerry Zechiel? Mijn naam is Jerry Zechiel en ik ben een 36 jarige Surinaamse jongeman. Mijn zakelijke achtergrond is ICT en als ik het zelf mag zeggen ben ik op dat vlak wel succesvol. Reden waardoor ik dat kan zeggen is dat ik duidelijke doelen voor ogen heb die ik behaal en afspraken nakom. Zo een instelling maakt dat je in positieve zin opvalt en dat men eerder geneigd is om een sterkere zakelijke relatie met je aan te gaan die voor beide partijen vruchten afwerpt.

Wat is jouw visie? De Bijbelse gedachte vind ik een vrij breed begrip. Mijn focus ligt met name om zo te handelen zoals God dat van mij verwacht. Met Zijn woord als leidraad. Zijn woord staat vol met karakter eigenschappen van Hem zelf en er staat tevens veel in over levensstijlen van gelovigen die op hun eigen specifieke manier succesvol waren. Door deze dingen toe te passen in het leven zal je succesvol zijn, zowel prive als zakelijk. Wat heeft een ondernemer aan een geloofsovertuiging in jouw ogen, en wat verwacht je van KBC? Een ondernemer heeft daar veel aan, omdat je onder andere weet dat je gesteund wordt door God. Hij heeft vertrouwen in je en steunt je in de wegen die je inslaat. Of dat nu doodlopende wegen zijn of wegen die verder gaan. In beide situaties zal Hij je niet in de steek laten. Zodoende is het belangrijk om in connectie te staan met de Heer, zodat Hij je kunt leiden, steunen en je kan zegenen op de terreinen waarop je je zal begeven. Ik verwacht van het lidmaatschap dat ik in contact kom met de juiste mensen die in mijn droom geloven zoals ik dat doe. Ik verwacht ook dat ik vanaf mijn kant mensen kan helpen die op wat voor wijze dan ook hulp nodig hebben die ik kan geven. De voordelen die ik zie is dat je in kringen gaat vertoeven met mensen die ook gedreven zijn om uit hun comfort zone te stappen. Mensen die ondernemen zijn mensen die stappen durven te maken. Mensen die God geloven in de potentie die Hij ze heeft gegeven. Door samen te komen en ideeën uit te wisselen kunnen we als gelovigen

Page 5: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

5

ons licht laten schijnen op verschillende plekken binnen deze maatschappij. Samen staan we dus sterk en dat zie ik als een groot voordeel. Hoe verhoudt een ongelovige ondernemer zich tot een gelovige ondernemer aan de onderhandelingstafel? Een van de dingen waar een gelovige ondernemer voor moet staan is integriteit. Dit houdt feitelijk in dat een persoon eerlijk, betrouwbaar en niet omkoopbaar is. Er kunnen gedachtes of situaties passeren die je daaraan willen doen twijfelen, maar als wij aan dit principe vast houden dan leven we minder stressvol. De klant ervaart zo iemand als prettig en de kans is dan ook veel groter dat je weer wordt benaderd voor een andere opdracht. Tevens zal je naam blijven hangen op het moment dat de klant een aanbesteding moet doen op het vakgebied waar je actief bent. Deze reclame spreekt meer dan andere vormen van klant binding. Welke dieptepunten heb je meegemaakt en hoe heeft God je hieruit geholpen? Iets dat ik heb meegemaakt en waar ik momenteel nog mee bezig ben is het aflossen van een financiële schuld die ontstaan was door verkeerde keuzes vanuit de periode toen ik nog onbekeerd was. Zo zie je maar wat voor naweeën verkeerde keuzes kunnen hebben. Dat belemmert mij om een volledige stap te kunnen maken naar het ZZP-er-schap. Het mooie hierin echter is dat God mij net als Jozef binnen het bedrijf waar ik voor werk heeft gezegend. Uiteraard doordat God zijn deel deed en ik vanaf mijn kant mijn deel deed. Dat is ondernemend zijn niet alleen maar achterover leunen, maar stappen maken in het geestelijke en het natuurlijke. Wat is jouw mening over innovatie en geloof in jouw zakendoen? Hoe zie je een ZZP-er in Christus? Mijn mening over innovatie als gelovige is het geloven in de ideeën, producten of diensten die je op de markt wil brengen. Het is goed om marktonderzoeken te doen, maar het is beter om te geloven in datgene dat God je heeft gegeven. Een enquête doen over iets dat nog nooit op de markt is gebracht is lastig, dus als je wilt dat het een succes wordt dan moet je doorzetten en geloven. Een voorganger zei eens: Als je weet wat ze nodig hebben, dan heb je ze. Dit sluit aan op de vraag en aanbod stelling. Dus een ZZP-er in Christus moet stappen durven maken. Geloven in de talenten die ze van God hebben gehad en zich niet laten ontmoedigen als situaties of mensen dat wel proberen te doen. Wat vind je van de Evenementen van KBC, en hoe waardeer je de Ondernemersdesk? Ik heb nog niet zo veel evenementen van KBC bezocht, maar wat ik wel belangrijk vind alvorens ik überhaupt naar een meeting ga is: wat zijn de kernpunten van de meeting? Hoe helpt het mij of anderen om een betere ondernemer te worden? Komen er actiepunten uit voort die er voor gaan zorgen dat ik stappen ga of kan maken? Wat levert het mij of anderen op? Ben ik na de meeting geprikkeld geraakt om me op andere vlakken te gaan bewegen of te groeien in de gebieden waar ik reeds actief ben. De Ondernemersdesk zie ik als iets positiefs en het is fijn dat je je na een gesprek begrepen voelt. Wel moet ik eerlijk zijn dat de terugkoppeling soms wat sneller mag zijn.

Page 6: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

6

Kun je in 1 zin vertellen wat KBC voor anderen kan betekenen: wat is het onderscheidende vermogen van KBC? KBC kan voor je betekenen dat je eindelijk de stap zal maken naar je droom als ondernemer. Het onderscheidend vermogen van KBC is dat je met mensen te maken krijgt die je begrijpen en die ook vanuit het christelijk oogpunt, je op de juiste wijze zullen begeleiden.

KBC Lid worden Word lid van KBC! Door lid te worden van de vereniging KBC steunt u onze vrijwilligers en mag u, als u dat wilt, actief meepraten en denken over de vereniging en haar activiteiten. Voor slechts € 20 per jaar draagt u actief bij aan het veranderen van onze gemeenschap en kunt u meer uit het Woord leren toepassen in uw werk. Steun de Kingdom Business Community en word lid via de website www.kingdombusinesscommunity.nl !

KBC Ondernemersdesk De Ondernemersdesk helpt, op aanvraag, met allerlei ondernemersvragen waar de leden van de vereniging hulp bij willen hebben. U kunt met uw vragen over de volgende onderwerpen bij de Ondernemersdesk terecht:

• Advies over subsidies.

• Advies over financieringsmogelijkheden.

• Advies over het starten van een eigen bedrijf.

• Advies over doorgroei mogelijkheden van een eigen bedrijf.

• Advies en hulp bij het schrijven van businessplannen.

• Advies over coaching mogelijkheden van de ondernemer of manager.

Op de KBC website is er ook een Forum met getuigenissen en een Meeting Point waar u ondernemers kunt vinden. Indien u vrijblijvend kennis wilt maken met de Ondernemersdesk kunt u mailen naar: [email protected].

Deze Ondernemersdesk wordt geleid door Shedrick Seinpaal en Karl Weide. Daarnaast zijn Willem Brouwer, Walther Haaswijk en Dwight Boerenstam actief. Zij doen dat gebaseerd op Bijbelse principes zoals rentmeesterschap en zaaien en oogsten.

Page 7: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

7

KBC en Sociale Media

1. Facebook. Zoek naar Kingdom Business Community

2. LinkedIn. Zoek naar Kingdom Business Community

3. Twitter. Zoek naar KBC_Nederland

U kunt direct netwerken met leden, ook als u een bepaalde expert zoekt.

Vragen die zoal aan de KBC worden gesteld zijn:

• Ik loop op mijn werk tegen bepaalde muren aan. Is er iemand binnen de KBC met wie ik kan sparren op het zakelijke vlak?

• Wie kan me begeleiden bij mijn businessplan en kan ik een krediet aanvragen voor mijn bedrijf?

• Kan ik mijn bedrijf promoten via de KBC Website en KBC Newsletter?

Oproep KBC is er voor alle werknemers en ondernemers, in het bijzonder voor zij die lid zijn. Bij deze doen wij een oproep aan de lezers om zich aan te melden indien zij bepaalde diensten/goederen willen leveren. Bij voorbeeld cateraars die activiteiten willen voorzien van eten en drinken. Of mensen die iets doen met confectie, of persoonlijke verzorging, etc. Mail naar [email protected].

Schrijvers gezocht! Bij dezen doen wij een oproep aan de lezers om relevante informatie voor de website naar de [email protected] te mailen. Ook voor degenen die een boek hebben gelezen en een recensie willen delen. Heb je een getuigenis, mail het dan naar ons zodat we het kunnen plaatsen op het FORUM op de KBC-website en in de KBC-Newsletter.

Page 8: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

8

Verjaardagen KBC leden januari en februari Mevrouw Jongkees 5 januari De heer Redmond 25 januari

Mevrouw Nasibdar 21 januari De heer Braaf 2 februari De heer Brouwer 6 februari De heer Jongkees 7 februari Mevrouw Braaf-Fränkel 9 februari Mevrouw Goedhart 15 februari

De heer Oosterling 23 februari

Nieuwe Activiteiten voor werknemers en ondernemers Registratie voor alle activiteiten via de KBC website is verplicht. Bedrijven Informatie-beurs In het tweede kwartaal van 2013 zal KBC een Bedrijven Informatie-beurs organiseren. Daar kunnen leden worden geïnformeerd over het zakendoen. Tevens kunnen zij hun bedrijf promoten door een kraampje aan te vragen via

[email protected]. Dan nemen wij contact met u op. De toegang voor het bezoeken van de informatie-beurs is gratis.

Business seminar “WHEN GOD SPEAKS, HE MOVES” (door Profeet Mohipaul Samuel en Evangelist Nicolas-Iverson Gomes) Zaterdag 04-05-2013 14:00-17:00. Best Western Hotel de Veluwe. Schalterdalweg 18, Beekbergen. Leden 65 euro, niet-leden 75 euro. The winners in life think constantly in terms of I can, I will, and I am…KBC (Nicolas-Iverson Gomes: Evangelist en motivational speaker).

Voor meer informatie en aanmelding kunt u www.kingdombusinesscommunity.nl bezoeken.

Page 9: KBC Newsletter januari 2013

Newsletter Januari 2013

KBC. Geerdinkhof 86, 1103 PS Amsterdam 020-6962004 Bankrekening Kingdom Business Community. 14.18.21.760

9

Advertenties Voor ondernemers is het mogelijk om te adverteren op de KBC website. Adverteren hoeft niet duur te zijn, het kan al vanaf 4 euro per maand! Met een bedrijfsprofiel pagina op de KBC website heeft u nog meer exposure en kunnen potentiele klanten en partners u beter leren kennen. Wij hebben twee voordelige advertentiepakketten samengesteld waarmee u uw bedrijf goed kunt positioneren. Met een Plus- of Premium pakket bent u een jaar lid van onze vereniging, krijgt u een bedrijfspagina en verschillende advertentiemogelijkheden. U bespaart geld. Als Premium lid heeft u zelfs gratis toegang tot seminars en workshops. Ga naar www.kingdombusinesscommunity.nl/lid-worden voor meer informatie of mail naar [email protected]. Ook bestaande leden kunnen gemakkelijk upgraden naar een Plus- of Premium lidmaatschap.

Premiumleden en Partners Hieronder treft u enkele logo’s van enkele van onze Premium leden en Partners.

Speciale prijzen voor advertenties: 1.Plus-lid: €150,- p.j.. Daarbij heeft u recht op een maand adverteren op de KBC-website en in de Newsletter. 2.Premium-lid: €350,- p.j.. Daarbij heeft u recht op een jaar adverteren op de KBC-website en in de Newsletter. Tevens heeft u gratis toegang tot alle door KBC zelf georganiseerde seminars en workshops.

Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met de secretaris, Henri Castillion. [email protected].

Bemoediging & Zegen Indien u bent bemoedigd, of wilt u KBC zegenen, dan kunt u doneren via Bankrekening 14.18.21.760 t.n.v. Kingdom Business Community o.v.v. ‘Zegen KBC’.