HvG_08_10-2010

12
hart van glanerbrug. Hart van Glanerbrug is een krant op weekendformaat die maandelijks in full color verschijnt. Deze wordt huis aan huis verspreid in Glanerbrug, Enschede-Oost, Lonneker, Losser, Overdinkel en Glane. Anders dan anderen! WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE Brasserie de EURO PART ® www.schoonriool.nl Lekkage? SHIRTS T-SHIRTS JEANS JACKETS www.picassojeans.nl

description

JEANS JACKETS Hart van Glanerbrug is een krant op weekendformaat die maandelijks in full color verschijnt. Deze wordt huis aan huis verspreid in Glanerbrug, Enschede-Oost, Lonneker, Losser, Overdinkel en Glane. Anders dan anderen! SHIRTS T-SHIRTS de 25% korting op alle Optische Rookmelder Alecto van € 7,95 per stuk www.schoonriool.nl ® hart van glanerbrug. edium Danielle: “de periode van koffiedik kijken, ligt ver achter ons” PAGINA 7 Postpartum

Transcript of HvG_08_10-2010

hart van glanerbrug.

Hart van Glanerbrug is een krant

op weekendformaat die

maandelijks in full color

verschijnt. Deze wordt huis aan

huis verspreid in Glanerbrug,

Enschede-Oost, Lonneker, Losser,

Overdinkel en Glane.

Anders dan anderen!

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE

Brasseriede

hart van glanerbrug.PAGINA 7

Paranormaal, ook wel bekend als bovennatuurlijk, is de mogelijkheid om dingen waar te nemen of te kunnen horen en / of voelen. “Iemand die paranormaal is” zegt men, “is met de helm op geboren”. De laatste jaren komt het woord paranormaal steeds meer in de pub-liciteit. Diverse tv programma’s, zoals ‘het zesde zin-tuig” besteden aandacht aan ‘het paranormaal zijn”. Waar anderen nog steeds de draak steken met deze bovennatuurlijke gave en het geheel verwijzen naar de wereld van ‘koffiedik kijken’ hebben anderen ervaren, dat er meer is tussen hemel en aarde, dan men zou durven vermoeden.

Danielle Nijhuis, ontdekte vlak voor haar puberale pe-riode, dat zij dingen kon waarnemen, die aan anderen voorbijgingen. “Ik zag”, begint Danielle haar verhaal, “voordat ik ging slapen telkens een film waarin toekomstbeelden van mij werden weergegeven. In eerste instantie keek ik daar vreemd tegenaan, maar met verloop van tijd, begon ik die beelden een plaats te geven. Die beelden zag ik niet in een droomfase,

maar ik voelde hoe mijn toekomstig levenspad eruit zou kunnen gaan zien. Als puber komt zoiets heftig op je over. Je kunt het in eerste in-stantie niet accepteren, maar op een gegeven moment ga je de beelden accepteren en weet je dat je niet bang hoeft te zijn over hetgeen je hebt gezien. Natuurlijk vind je het vreemd, dat jij dingen ziet, die anderen niet hebben waargenomen en natuurlijk durf je in eerste instantie er met niemand over te praten”.

Zoals sommige mensen intelligenter zijn dan anderen, zo zijn anderen gevoeliger dan an-deren. Mensen die zeer gevoelig zijn of zelfs hooggevoelig, hebben van doen met HSP. HSP staat voor Highly Sensitive Person.. Iemand met HSP is meer dan gemiddeld gevoelig voor in-

drukken en prikkels en merkt meer signalen en details op dan een ander. Kort door de bocht zou je kunnen stellen, dat dergelijke personen hun ontvanger door-lopend open hebben staan voor prikkels van anderen. Hun aanwezigheid in een grote menigte brengt hen van de wijs.

Waar andere kinderen gingen sporten, trok Danielle zich terug en besteedde zij aandacht aan haar grote hobby edelstenen. Voornamelijk de uitstraling van edelstenen trok haar bewondering. Steeds meer kon zij zich terugtrekken met haar stenen en sloot zij zich af voor alle andere zaken. Zij ontdekte, dat het mogelijk was om edelstenen in groepen te verdelen. Zo selec-teerde zij stenen op kleur, vorm, het geven van rust, innerlijk gevoel enz. Het zien van zaken die anderen niet waarnemen, was voor Danielle Nijhuis aanleiding om meer met haar buitengewone gave te gaan doen. Waar anderen het waarnemen “koffiedik kijken” noemden, heeft Danielle alles in het werk gesteld om

haar paranormaal zijn een plaats te geven. Diverse cursus-sen hebben haar gebracht op het niveau dat zij nu heeft bereikt. Onder het motto: “er is zoveel meer tussen hemel en aarde” probeert Danielle Nijhuis, die zich tijdens de sessies Medium Danielle noemt, haar bezoekers door middel van haar paranormale gave te ondersteunen. Onder het bezielend toezicht van CIVAS, CIVAS is al ruim tien jaar dé specialist op het gebied van persoonlijke groei, natuurlijke geneeswijzen, counseling, coaching en psychologie, kent Medium Danielle alle ins en outs op haar vakgebied.

Sinds een aantal jaren mag het Medium Danielle zichzelf zien als een sprituele hulpverlener, die door middel van healing, readings, engelen kaartleggen en fotoreading verlichting probeert te brengen bij anderen. Haar persoonlijke benadering tijdens de sessies worden gekenmerkt door rust. “Het mag telkens verbazingwek-kend worden genoemd”, vervolgt Danielle haar verhaal, “te ontdekken welke resultaten ik met mijn gave bereik. Natuurlijk staan sommigen nu nog sceptisch tegenover mijn paranormale mogelijkheden. Het komt regelmatig voor, dat ik mijn bezoeker iets meedeel, dat erg in de per-soonlijke sfeer ligt. Daarom is het ook vanzelfsprekend, dat alle werkzaamheden die ik ten uitvoer breng, zeer discreet worden behandeld. Verder kan ik mij berusten op een zwijgplicht”.

Belangstellenden voor de werkzaamheden van Medium Danielle kunnen contact met haar opnemen via Telefoon 06-1814.1055 E-mail [email protected]

Haar bezoekuren, na afspraak, zijn: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 14.30 uur en eventueel ’s avonds van 20.00 tot 22.00 uur.

Medium Danielle: “de periode van koffiedik kijken, ligt ver achter ons”

EURO PART GOED GEFIKST®

Alvast onze verontschuldigen voor eventuele overlast tijdens de verbouwing.Gronausestraat 1301 • 7534 AK Enschede • 053-4611525 • 0619010 190

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

25% korting op alle telefoon accessoires

Optische Rookmelder Alecto van € 7,95 per stuk 3 voor €15,00

PC CHeck € 39,00

Europart spaarlampen

Tolstraat 4a 7534 CH Enschede

Esmarkelaan 170 7534 JH Enschede

Tel (053) 700 00 00

[email protected]

www.hetfysioteam.nl

Zwangerfit®

Bij het Fysio Team fysiotherapie staat een gespecia-liseerd team fysiotherapeuten voor u klaar. Op twee locaties en met elf collega’s. Naast Zwangerfit kunt u ook voor alle andere verbijzonderingen binnen de fysiotherapie bij ons terecht. Zoals kinderfysiotherapie, manuele therapie, bekkenfysiotherapie, oedeemtherapie en sportfysiotherapie. Ook de reguliere fysiotherapie is natuurlijk aanwezig.

Wilt u meer informatie over onze praktijk dan kunt u die vinden op onze website: www.hetfysioteam.nl

PostpartumVanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postnatale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördina-tie. Dit alles met respect voor je pas bevallen lichaam en met speciale aandacht voor de bekkenbodem. De theo-rielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en baby-massage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinderfysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Het Resultaat?

Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met Het Fysio Team, Tolstraat 4 a, 7534 CH Glanerbrug, tel. 053 – 700 00 00 of via [email protected] of www.hetfysioteam.nl

www.schoonriool.nl

Lekkage?SHIRTST-SHIRTS

JEANSJACKETS

Bij inlevering van deze advertentie krijgt u €10,- korting

DeWinterjassen zijn binnen

kelNic sonNickelson

WE HEBBEN ZE WEER!!

www.picassojeans.nl

Gezellig en gemoedelijk winkelen bij Judith Mode

Tegen inlevering van deze bon ontvangt u

(minimale besteding €49,95) m.u.v. andere aanbiedingen en acties. Geldig t/m 30 oktober€5,- korting

www.judithmode.nl

Wij hopen u snel te mogen begroeten.

Doelbewust iets willen kopen of gewoon even kijken bij bij Judith Mode. Dat kan natuurlijk altijd. Wij presenteren u graag onze uitgebreide dames collectie: modieus en betaalbaar.

Mooie merken zoals Betty Barclay, Monari & Olsen zijn voor de vrouw van middelbare leeftijd interessant. Frank Walder en Robero Sarto is meer voor de dame op leeftijd. Met de sportieve broeken van Zerres, Zaffiri en Brax maken we iedere vrouw blij. Deze merken staan bekend om de uitstekende pasvorm: iedere vrouw kan bij Judith Mode slagen voor een perfect passende broek. Maar laten we de pantalons van Max Faber niet vergeten. Eén keer een Max Faber pantalon, nooit geen andere meer. Probeer het ook eens.

Dat u bij ons als klant centraal staat, blijkt wel uit onze service. Ons verkoop team adviseert u graag bij het zoeken naar een nieuwe outfit. Moet er iets veranderd worden dan spelden we het graag voor u af en laten het door onze coupeuse op maat maken.

Schoolstraat 56, 7534 CC, Glanerbrug - [email protected] Tel: 053-4611528

Judith, Ria, José & Stiny

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE

hart van glanerbrug.PA G I N A 3

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand geko-men. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomen-heden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

www.schoonriool.nl

Verstopping?www.schoonriool.nl

De goedkoopste van twente

hart van glanerbrug.PAGINA 13

De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verant-woorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal.

De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekken-problematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschaps-begeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk pre-ventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwanger-schapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus.Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de be-hoefte van de cursist.

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cur-susinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

Pre-partum (voor de bevalling)De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan waarbij rekening wordt gehouden met het verander-ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles-sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

de functie en eventuele problemen in bekken, bekken-bodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

Postpartum (na de bevalling)Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postna-tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas beval-len lichaam en met speciale aandacht voor de bekken-bodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinder-fysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Het Resultaat?Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met:

Het Fysio TeamTolstraat 4a7534 CH GlanerbrugTel. 053 – 700 00 00 ofVia [email protected] of www.hetfysioteam.nl

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

Speeltoestellen

Najaarsweg 407532 SK Enschede (Glanerbrug)

OLDENZAAL – Een kind dat de ketel met kokend water van het fornuis trekt.

biedt trainingen aan iedereen die bij een noodgeval de juiste handelingen wil kunnen verrichten.

positief: ‘Mijn training bij Red Levens was laagdrempelig en echt toegesneden op de praktijk. De medewerkers waren duidelijk ervaren en de sfeer erg goed’.

‘De gegeven informatie sloot naadloos aan op de behoefte (waarvan ik niet eens wist dat ik deze had). ‘

Hiermee beschrijven de cursisten precies datgene waarmee Red Levens zich wil onderscheiden van andere bedrijven/organisaties. ‘Wij werken vanuit de gedachte dat ‘doen’ het belangrijkste is’, legt oprichtster Nicolet Meenderink uit. ‘Natuurlijk bieden we de cursist voldoende kennis om de juiste handelingen te kunnen verrich-ten. Maar het gaat uiteindelijk om het ‘doen’.’

Schat aan ervaringAlle medewerkers van Red Levens hebben een achtergrond in de gezondheidzorg en beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van EHBO. Nicolet zelf werkte ruim twintig jaar als anesthesie-assistent. Daarnaast was ze beschikbaar voor het traumateam en reanimatieteam. ‘Hierdoor zijn wij geen standaard bedrijf. We beschikken over een schat aan ervaring en kunnen mensen stap voor stap uitleg geven over elk medisch probleem die je in de praktijk tegen kunt komen. Hele simpele en praktische weetjes. Bijvoorbeeld hoe je moet handelen wanneer iemand stikt. We hebben een eigen, unieke methode die je bij iedereen toe kunt passen: zwaargewicht of lichtgewicht’, aldus Nicolet Meenderink.

Extra serviceBij Red Levens kunt u terecht voor alle trainingen die er zijn om hulp te bieden bij noodgevallen. Denk daarbij aan: bedrijfshulpverlening (BHV), eerste hulp bij onge-lukken (EHBO), kinder EHBO (kinderehbo), EHBO voor de jeugd, reanimatie,Automatische Externe Defibrillator (AED), brand, ontruiming en ontruimings-oefeningen. Bij ons kunt u terecht voor dé goedkoopste AED’s in Twente.

Naast dit alles is Red Levens ook gespecialiseerd in onderwater noodgevallen (voor bv toezichthouders van zwembaden) eerste hulp bij, drugs misbruik, sportongevallen en verkeersongevallen. ‘Deze extra dingen zijn onze kracht. Wij verdiepen ons in elke situatie en zorgen ervoor dat de cursussen begrijpelijk zijn en toegespitst op de praktijk’, aldus Nicolet.

Meer informatie: Nicolet Meenderink, Gammelkerstraat 28, 7572 AV Oldenzaal, Telefoon: 0541-296882, Mobiel: 06-2225 1118. Internet: www.redlevens.nl. E-mail: [email protected]

www.redlevens.nl

Kinder EHBO

VCA VOL

Nieuw in Twente! Kinder BHV Nieuw bij Red Levens! Hoofd BHVTijdens de cursus Kinder EHBO leert de cursist omgaan met de meest voorkomende kinderongevallen.

Duur cursus: 1 dagCursusdata:Zaterdag 6 november 2010 Zit vol. Zaterdag 11 december 2010Zaterdag 15 januari 2011Zaterdag 5 februari 2011

VCA VOL staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal (dodelijke) ongelukken te verminderen.

Duur cursus VCA: 2 dagdelenDuur cursus VCA/VOL: 3 dagdelen Cursusdata: Vrijdagochtend 26 nov en vrijdagochtend 3 dec. Vrijdagmiddag 3 dec voor het VOL gedeelte.

Speciaal voor kleuterleiders, basisschooldocenten en kinderdagverblijven is er een kinder BHV ontwikkeld.

Duur cursus: 2 dagen of 4 dagdelen (basisopleiding) 1 dag of 2 dagdelen (herhalingsopleiding)Cursusdata: Woensdag 15 december 2010Vrijdag 17 december 2010Woensdag 26 januari 2011Woensdag 2 februari 2011

De kwaliteit van iedere cursus is hoog. Red Levens staat ingeschreven als organisator bij het NIBHV. Bovendien vindt Redt Levens erkenning bij de Nederlandse reanimatieraad en voldoet het aan de richtlijnen van het Oranje Kruis. Vele zorgverzekeraars vergoeden daarom ook vaak een gedeelte van een cursus.

Speciaal voor personen die in een bedrijf of instelling gaan functioneren als coördinator / hoofd bedrijfshulp-verlening. De cursus is inclusief beheerder brandmeld-installatie. Hierdoor kan de brandmeldinstallatie in eigen beheer worden gehouden. Zeer kostenbesparend voor in de toekomst!

Duur cursus Hoofd BHV: 3 dagen Cursusdata:Woensdag 17 november 2010 Woensdag 8 december 2010Woensdag 12 januari 2011

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE

hart van glanerbrug.PA G I N A 5

www.schoonriool.nl

24 uur service

hart van glanerbrug.

Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart.Het is dan ook een mooi gebaar, een bloemen groet aan de overledene. Echt makkelijk is het alleen niet want ,wat is mogelijk en wat zet je bijvoorbeeld op een lint. U kunt een bloemstuk namelijk een persoon-lijke boodschap meegeven. Voor de overledene , maar ook voor de nabestaanden is dit een mooi gebaar. Een lint of kaart word namelijk aangeboden aan de familie door de uitvaartleider. Zij kunnen deze dan indien ge-wenst bewaren.

Rouw bloemwerk is er in allerlei vormen en kleuren.Het is dan ook niet altijd even makkelijk om een passend bloemstuk uit te zoeken, soms is echter de keuze snel gemaakt met een natuurlijk stuk voor de natuur liefhebber of vrolijke kleurtjes voor het zonnetje in huis.

Rouw bloemwerk vertrouwd verzorgd: Al vele jaren verzorgen wij al voor menig uitvaart debloemen. We werken in nauw contact met uitvaart verzorgers en natuurlijk in goed overleg met denabestaanden. Op deze manier ben je verzekerd van een persoonlijke en tot in de puntjes verzorgde bloemen groet. Wanneer u rouw bloemwerk waardig en correct wilt laten verzorgen met het vakmanschap van een bloemist neem dan contact op met Chris, Mirthe Bloemsierkunst Voor meer informatie rouwbloemen www.mirthebloemsierkunst.nlUitvaartbegeleiding:Www.bertvanderheide.nl

Eigenlijk wisten we het al. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft het nu ook aangetoond: van bloemen word je vrolijk. Ze geven positieve energie waarvan je zelfs drie dagen later nog goed gehumeurd bent. En wanneer je bloemen van iemand krijgt, blijk je spon-taner en socialer gedrag te vertonen dan bij het ont-vangen van andere cadeaus. Heel verstandig dus om het nieuwe jaar vrolijk te beginnen. Tulpen, narcissen, hyacinten en blauwe drui�es lachen je tegemoet. Deze, en vele andere bloeiende bolletjes zijn al vanaf januari, in potjes, volop te koop bij tuincentrum en bloemist. Ondanks het minder goede weer kun je dan toch al van het voorjaar beginnen te genieten!

Wetenschappelijk onderzoekWe worden vrolijk van bloemen. Maar waarom eigen-lijk? Mensen houden van dingen die de zintuigen stimuleren. Bloemen prikkelen verschillende zintuigen tegelijk; het oog door hun symmetrische vormen en kleur, reuk wordt gestimuleerd door de geur en de tast door de hoge aaibaarheidsfactor van bloemen. Maar er is nog een verklaring waarom we van bloemen vrolijk worden: associatie met prettige dingen. Als kind er-vaar je namelijk al dat bloemen horen bij bijzondere momenten in het leven. En de vrolijkheid die de lente brengt, associeer je dus met lentebloeiers als sneeuwk-lokjes, blauwe drui�es, krokussen etc. Kortom, tijd om de winterse somberheid te laten verdwijnen. Bezorg jezelf een vrolijke voorjaarsbui!

LentebloeiersReeds vanaf januari zijn de lentebloeiers al te koop. Het aanbod is verrassend groot; van witte narcissen, gele tulpen en roze hyacinten tot aan paarse kievits-bloemetjes, blauw-witte anemoontjes en knalblauwe irisjes. En je geniet er langer van dan je denkt. Als ze zijn uitgebloeid geef je ze gewoon een plekje in de tuin. De meeste soorten zullen namelijk het volgend voorjaar weer een vrolijke lente brengen. Overigens kun je deze bloeiende bolletjes ook direct in de tuin planten. Ze kunnen een paar graden vorst prima aan. Zet de bloemetjes dus maar buiten!

Het is een veel gebruikte term bij een uitvaart.

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

Leve de lente!

Service hart

www.beautycareathome.nlde schoonheidsspecialiste bij u thuis

www.beautycareathome.nl/shopWebshop voor schoonheidsproducten

hart van glanerbrug.PAGINA 13

De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verant-woorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal.

De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekken-problematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschaps-begeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk pre-ventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwanger-schapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus.Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de be-hoefte van de cursist.

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cur-susinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

Pre-partum (voor de bevalling)De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan waarbij rekening wordt gehouden met het verander-ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles-sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

de functie en eventuele problemen in bekken, bekken-bodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

Postpartum (na de bevalling)Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postna-tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas beval-len lichaam en met speciale aandacht voor de bekken-bodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinder-fysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Het Resultaat?Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met:

Het Fysio TeamTolstraat 4a7534 CH GlanerbrugTel. 053 – 700 00 00 ofVia [email protected] of www.hetfysioteam.nl

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

• Dakdekkers op het hoogste niveau •0652683790 - www.jg-daktechniek.nl

De Schoonheisspecialist die bij U thuis komt!!!www.beautycareathome.nl 06-28096152

kijk nu op onze nieuwe online webshop

www.schoonriool.nl

Defect riool?

mr. drs. Carlo Verrillo0541 - 521 515

Incasso?

hart van glanerbrug.PAGINA 13

De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verant-woorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal.

De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekken-problematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschaps-begeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk pre-ventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwanger-schapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus.Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de be-hoefte van de cursist.

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cur-susinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

Pre-partum (voor de bevalling)De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan waarbij rekening wordt gehouden met het verander-ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles-sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

de functie en eventuele problemen in bekken, bekken-bodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

Postpartum (na de bevalling)Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postna-tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas beval-len lichaam en met speciale aandacht voor de bekken-bodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinder-fysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Het Resultaat?Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met:

Het Fysio TeamTolstraat 4a7534 CH GlanerbrugTel. 053 – 700 00 00 ofVia [email protected] of www.hetfysioteam.nl

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

Hout / BetonSchutting

Najaarsweg 407532 SK Enschede (Glanerbrug)

Deze zaal is zeer geschikt voor kleine en grote feest-jes, tot ± 125 personen. Wij verzorgen ondermeer voor families, sportclubs, bedrijven e.d. fiets- en puzzeltochten, klootschie-ten, steppen, horrortoch-ten, oud hollandse spelletjes, casino-avonden, huifkartochten, boerengolf, boerendart, recepties en BBQ buffetten.

Wij verzorgen tevens: - Maaltijden en lunches voor bedrijven en recepties. - Warme en koude buffetten bij u thuis. - Stamppot buffetten en BBQ buffetten.

Deze zaal is zeer geschikt voor kleine en grote feestjes, tot ± 125 personen.

Wij verzorgen ondermeer voor families, sportclubs, bedrijven e.d. fiets- en puzzeltochten,

klootschieten, steppen, horrortochten, oud hollandse spelletjes, casino-avonden,

huifkartochten, boerengolf, boerendart, recepties en BBQ buffetten.

Wij verzorgen tevens:

- Maaltijden en lunches voor bedrijven en recepties.

- Warme en koude buffetten bij u thuis.

- Stamppot buffetten en BBQ buffetten.

Tel.: 06 51542499 / www.joopvanommen.nl

Maken de kuitspieren u ‘s nachts ook wakker?

Kijk voor meer informatie op www.bloem.net/magnesiumbalans

MAGNESIUM BALANS is een ontspanningsformule die helpt bij vermoeide en gespannen spieren. De uitgebalanceerde combina-tie van de mineralen Magnesium en Calcium hebben een ontspan-nende en rustgevende invloed. Probeer Magnesium Balans en snel zullen de kuitspieren u niet meer wakker maken

VERKRIJGBAAR BIJ:

Drogisterij HardickKerkstraa Tel.: 053 - 4611284

Een v

oedin

gssu

pplem

ent is

geen

verva

nging

van e

en ge

varie

erde v

oedin

g en e

en ge

zond

e lev

ensst

ijl.Ee

n voe

60 tabl. 9,95 120 tabletten

Bij gespannen spieren in kuiten en benen (ook ‘s nachts)

Bij vermoeide spieren in o.a. nek en schouders

Heeft een ontspannende en rustgevende invloed

Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 7.30-18.00 uur; zaterdag: 8.30-12.00 uur

Wandtegels afm. 20x25cm 1e keusvanaf € 9,95 /m

Vloertegels antraciet 60x60 cm door en door

Diverse soorten Graniet

€ 34,95 /m

vanaf € 35,00 /m

Wandtegels afm. 25x33 cm wit glans

€ 14,95 /m

Bezoek onze showroom voor al uw tegels!Gerridzen Bouwmaterialen BV

Euregioweg 257 - 7532 SM EnschedeTel. 053-4356054 - Fax 053-4332656

[email protected]

AANBIEDING VAN DE WEEKSierbestrating antraciet 20 X 30

€ 12,50 /m²(prijzen zijn incl. BTW)

HamburgersNaturel

Pak 5 stuks

3.14

2.49

Verschillende combinatiesmogelijk. Per combinatie kande prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Grolsch PilsAlle varianten naar keuzeM.u.v. losse fl esjes of blikjesMaximaal 6 kratten per klant

2eHALVE PRIJS

Verse pizza’sNIEUW: In de smaken Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

Doos 370-450 gram

1.30

0.99

Max Havelaar FairtradeBananenPer kilo

__

0 .991.69

Mona PuddingAlle smaken

Beker 500 gram

4.99

2.99PER STUK

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

BellersOverdinkelZondagelke

van geopend00 0012. 17.

HamburgersNaturel

Pak 5 stuks

3.14

2.49

Verschillende combinatiesmogelijk. Per combinatie kande prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Grolsch PilsAlle varianten naar keuzeM.u.v. losse fl esjes of blikjesMaximaal 6 kratten per klant

2eHALVE PRIJS

Verse pizza’sNIEUW: In de smaken Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

Doos 370-450 gram

1.30

0.99

Max Havelaar FairtradeBananenPer kilo

__

0 .991.69

Mona PuddingAlle smaken

Beker 500 gram

4.99

2.99PER STUK

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

BellersOverdinkelZondagelke

van geopend00 0012. 17.

HamburgersNaturel

Pak 5 stuks

3.14

2.49

Verschillende combinatiesmogelijk. Per combinatie kande prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Grolsch PilsAlle varianten naar keuzeM.u.v. losse fl esjes of blikjesMaximaal 6 kratten per klant

2eHALVE PRIJS

Verse pizza’sNIEUW: In de smaken Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

Doos 370-450 gram

1.30

0.99

Max Havelaar FairtradeBananenPer kilo

__

0 .991.69

Mona PuddingAlle smaken

Beker 500 gram

4.99

2.99PER STUK

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

BellersOverdinkelZondagelke

van geopend00 0012. 17.

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE

hart van glanerbrug.

www.schoonriool.nl

24 uur service

hart van glanerbrug.PAGINA 13

De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verant-woorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal.

De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekken-problematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschaps-begeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk pre-ventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwanger-schapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus.Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de be-hoefte van de cursist.

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cur-susinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

Pre-partum (voor de bevalling)De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan waarbij rekening wordt gehouden met het verander-ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles-sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

de functie en eventuele problemen in bekken, bekken-bodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

Postpartum (na de bevalling)Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postna-tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas beval-len lichaam en met speciale aandacht voor de bekken-bodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinder-fysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Het Resultaat?Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met:

Het Fysio TeamTolstraat 4a7534 CH GlanerbrugTel. 053 – 700 00 00 ofVia [email protected] of www.hetfysioteam.nl

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

Sierbestrating

Najaarsweg 407532 SK Enschede (Glanerbrug)

hart van glanerbrug.PAGINA 13

De zwangerschap is een enerverende, spannende maar vooral leuke periode waarin veel van jou en je lichaam gevraagd wordt. Het is belangrijk om op een verant-woorde manier in beweging te blijven om je zodoende optimaal voor te bereiden op de bevalling en de periode erna. Het meedoen aan de ZwangerFit® bij Het Fysio Team is hiervoor ideaal.

De cursus NVFB-ZwangerFit® is ontwikkeld door de Nederlandse vereniging voor fysiotherapie bij bekken-problematiek en pre en postpartum gezondheidszorg (NVFB). In deze vernieuwde opzet van zwangerschaps-begeleiding wordt de jarenlange ervaring op het gebied van zwangerschapsgym gecombineerd met de laatste kennis over zwangerschapsgerelateerde klachten in het bekkengebied maar ook elders in het lichaam. De Zwangerfit cursus wordt gegeven door Monique van de Straat-van Harn, geregistreerd bekkenfysiotherapeut en Alexandra Limke, fysiotherapeut en geregistreerd zwangerfit docente. Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, mobiliteit en vitaliteit, kunnen zij ook zwangerschapsgerelateerde problemen van het houdings-en bewegingsapparaat (gewrichten, spieren) signaleren. De cursus heeft dan ook een duidelijk pre-ventief karakter. Gerichte bekkenbodemtraining vroeg in de zwangerschap, helpt urine-incontinentie later in de zwangerschap voorkomen en is effectief gebleken ter preventie en behandeling van urine-incontinentie postpartum. Bekkenbodemtraining heeft daarnaast een positief effect op het verloop van de natuurlijke bevalling (snellere uitdrijving en een kleiner risico op een keizersnede of kunstverlossing). Gerichte stabili-

satie- en coördinatieoefeningen tijdens week 20 tot 36 prepartum blijken effectief ter preventie van zwanger-schapsgerelateerde lage rug- en bekkenpijn of geven een afname van klachten.

Zowel de zwangere als de pas bevallen vrouw kan deelnemen aan de NVFB-ZwangerFit®. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus.Vier tot zes weken na de geboorte van de baby kan weer worden deelgenomen aan de lessen. Dit kan tot 9 maanden na de bevalling, al naar gelang van de be-hoefte van de cursist.

NVFB-ZwangerFit® start met een intake door een van de docenten. Zo kan bepaald worden of de behoeften en verwachtingen van de cursist aansluiten bij de cur-susinhoud. Tevens wordt er bepaald of er medische redenen zijn om toch af te zien van deelname.

Pre-partum (voor de bevalling)De cursus bestaat voornamelijk uit actieve lessen. In de actieve lessen worden er oefeningen op muziek gedaan waarbij rekening wordt gehouden met het verander-ende zwangere lichaam. De aandacht ligt vooral op behoud van conditie, spierversterking, coördinatie en stabilisatie, maar ook op ademhaling en ontspanning. De actieve lessen worden afgewisseld met theorieles-sen. Deze vinden eenmaal per 14 dagen plaats. Tijdens deze coaching komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt er ingegaan op

de functie en eventuele problemen in bekken, bekken-bodemgebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. Voor de partners is er een speciale partneravond.

Postpartum (na de bevalling)Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling start de postna-tale training van Zwangerfit. Ook hier is er weer een splitsing tussen actieve lessen en theorie. De training is specifiek gericht op opbouw van conditie, spierkracht en coördinatie . Dit alles met respect voor je pas beval-len lichaam en met speciale aandacht voor de bekken-bodem. De theorielessen zijn voornamelijk gericht op herstel en conditie na de bevalling, de ontwikkeling van de baby en babymassage. De theorielessen van de post partum cursus, evenals de babymassage (praktijkles), worden mede gegeven door de kinder-fysiotherapeutes Mariëlle Bekhuis en Nathalie Arentsen.

Het Resultaat?Een fit en gezond lijf, dat de periode tijdens en na de zwangerschap aankan!

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met:

Het Fysio TeamTolstraat 4a7534 CH GlanerbrugTel. 053 – 700 00 00 ofVia [email protected] of www.hetfysioteam.nl

ZWANGERFIT IN GLANERBRUG

Gronausestraat 1108b · Tel. 053-4617736

De Zuivelhoeve Glanerbrug voor al uw

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANATIE

Tuinhout

Najaarsweg 407532 SK Enschede (Glanerbrug)

www.schoonriool.nl

Defect riool?

Alle Week menu’s € 6,75

Oktober Week 40

Gepocheerde zalm moot Pommes Gratin en room prei

Week 41

Kipkerrie Rijst en rauwkost

Week 42

Runderrollade Gekookte aardappelen en warme groente

Week 43

Duitse biefstuk Gebakken aardappelen en warme groente

November Week 44

Gebakken kabeljauw Aardappelpuree en warme groente

Week 45

Kippenpoot Bonne femme

Week 46

Stamppot boerenkool Rookworst en jus

Week 47

Glanerbruger stoofpot Gekookte kriel en warme groente

December Week 48

Beenhammetje Friet en rauwkost

Week 49

Kapucijners met spek Gebakken aardappelen en warme groente

Week 50

Stamppot Hutspot Ribbetjes en Jus

Week 51

Boeuf bourguignon Friet en rauwkostsalade

Week 52

Varkenshaas puntjes champignons room saus Gebakken aardappelen en warme groente

Wijzigingen voorbehouden !!

24 december zijn wij om 17.00 uur gesloten

Op 25 en 26 december geen week menu

31 december zijn wij om 17.00 uur gesloten

Op 1 januari en 2 januari 2011 zijn wij gesloten

Op 3 jan 2011 zijn wij U weer graag van dienst

Broodje van de maand oktober

Een noten Ciabatta met salami brie en walnoten overgoten met honig

Broodje van de Maand november

Focaccio panini met sla tomaat en een runderburger

Broodje van de maand december

Rostico meergranen gezond met sla tomaat kaas en komkommer

WONEN SPORT METAMORFOSE ALGEMEEN KLUSSEN VAKANTIE

hart van glanerbrug.PA G I N A 9

www.schoonriool.nl

Defect riool?

www.schoonriool.nl

Verstopping?

HamburgersNaturel

Pak 5 stuks

3.14

2.49

Verschillende combinatiesmogelijk. Per combinatie kande prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Grolsch PilsAlle varianten naar keuzeM.u.v. losse fl esjes of blikjesMaximaal 6 kratten per klant

2eHALVE PRIJS

Verse pizza’sNIEUW: In de smaken Quatro Stagioni, Toscana, Caprese of Serrano

Doos 370-450 gram

1.30

0.99

Max Havelaar FairtradeBananenPer kilo

__

0 .991.69

Mona PuddingAlle smaken

Beker 500 gram

4.99

2.99PER STUK

Geldig t/m zaterdag 30 oktober

43/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

BellersOverdinkelZondagelke

van geopend00 0012. 17.

www.schoonriool.nl

De goedkoopste van twente

De Zoeker Esch 2A • 7582 CN LosserTel: (+31)(0)53-5387554 Fax: (+31)(0)53-5384548staalbouw@withag,nl • www.withag.nl

De Zoeker Esch 2A • 7582 CN LosserTel: (+31)(0)53-5387554 Fax: (+31)(0)[email protected] • www.withag.nl

Withag is uw adres voor gazonmaaiers, 

kettingzagen, heggescharen etc...

Denkt u aan het onderhoud van uw

machines gedurende de wintermaanden!

®

www.stiga.nl

Tuin & Park

Stiga Bladblazer

NU:Stiga bladblazer SBL 250H

van € 299,- voor € 259,- (incl. BTW)

Smeg vaatwasser STA6245-9

459.-459.-

Energieklasse AAA

Geluidsniveau 45 dB

Diverse merken op voorraad

Scholtès inductiekookplaat

Geluidsniveau 45 dB

BORETTI 90 cm RVS

Multifunctioneel

6 branders

1795.-1795.-90 cm fornuizen vanaf 599,-

K ESKEURIGVERGELIJK.NL

scherpste prijs€ 558,-

595.-595.-

5 jr garantie

Boosters 3000W

Nu 1095.-Nu 1095.-

Boretti M-system

Groot asssortiment kookplaten op voorraad

90 cm nostalgisch

MEGA assortiment keukenapparatuur!

Wij leveren alle grote merken nieuw in doos met garantie , kom eens kijken , bijna 1000 m2 voorraad.

Aga- Atag - Boretti - Smeg - Miele - Falcon - Fratelli - Grandhall - BOSCH - Siemens - Stoves - Indesit - Ariston - Scholtès

Grootste Fornuizen specialist van Nederland

053-4614466 www.inbouwmagazijn.nl

Antraciet fornuis

Boretti M-system afzuigkap 90cm

5 jr garantie 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.-

Grootste Fornuizen specialist van NederlandBoretti M-system afzuigkap 90cm

1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 1095.- 249.-249.-

700 m3 per uur

Van € 645.-

Zeer hoge kwaliteit

20%KORTINGop raamdecoratie

van diverse merken.

Actie geldig t/m 6 november 2010. Vraag naar de voorwaarden.

gronausestraat 1086, 7534 ap glanerbrug tel. 053-4611272 - fax [email protected]

verf●behang●glas●kunstschildermaterialen●raamdecoratie

Agenda Filmagenda

VVV-ANWB OldenzaalVVV De Lutte-LosserVVV EnschedeVVV Hengelo

www.vvvtwente.nl

Agenda items svp doorgeven aan [email protected]

Zie ook www.twentejournaal.nl voor de agenda van heel Twente

n Yo, Tambien Concordia Enschede 21 tot en met 31 oktober

Veelvuldig bekroond, ontroerend Spaans drama. Daniel is de eerste Europese man met het Down syndroom die is afgestudeerd aan de universiteit. Als hij een nieuwe baan krijgt, ontmoet Daniel de vrijdenkende Laura. Snel ontstaat er een bijzondere vriendschap, wat stuit op afkeurende blikken van collega’s en vrienden. Wars van alle commentaar weten zij een unieke vriendschap op te bouwen. Maar is de band tussen hen sterk genoeg als Daniel verliefd wordt op Laura? Yo, Tambien won onder meer de publieksprijs in Rotterdam.

Fair-Wisselen bij de Wereldwinkel

­­­­n St.Plechelmustoren beklimmen

OLDENZAAL. Het gidsenteam VVV Oldenzaal staat garant voor een verrassende en leuke beklimming.

Elke woensdag- en zaterdag-middag beklimmen van de St.Plechelmustoren (juni t/m sept.) Groepen vanaf 10 pers. op afspraak (data in overleg).

Aanvang 14.00 en 15.00 uur.Plaats: OldenzaalPrijs: € 3,50

Koopzondagen in de regio:

7 november * Deventer * Enschede * Zwolle

Bron: www.koopzondagen.net

In de nationale Fairtrade Week van 21 t/m 30 okto-ber 2010 draait alles om Fair-Wisselen.

Wat is Fair-Wisselen? Dat houdt in dat je de keuze maakt voor een fairtrade product. Koop eens een fairtrade cadeautje in de Wereldwinkel Oldenzaal of kies voor fairtrade koffie, chocolade of rijst. En er bestaat zelfs fairtrade design! Niemand minder dan de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek ont-werpt bijvoorbeeld schalen van palmhout voor de Wereldwinkel.

Door mee te doen aan de Fair-Wissel actie in deze week, geeft de Nederlandse consument de boeren en ondernemers in ontwikkelingslanden de kans hun bedrijf op te bouwen en hun leefomstandigheden te verbeteren.

­­­­n Landgoed Twente Marathon

ROSSUM 30 oktober

De Landgoed Twente Marathon is uniek. Bij deze marathon lopen de deelnemers door het beto-verende Nationaal Landschap Noordoost-Twente waarbij onderweg diverse stops zijn ingericht waar typische Twentse streekproducten worden aan-geboden. Het parcours is afwis-selend, zo loop je door een boe-renschuur met koeien, doorkruis je een Arboretum en loop je door een schaapskudde, dit alles in het decor van een prachtig Twents Landschap in herfsttin-ten. Ook kan aan deze marathon als duo worden deelgenomen. De Landgoed Twente Marathon: met recht een sportieve beproeving!

Locatie: Havezathe het Everloowww.landgoedtwentemarathon.nlPrijs: € 35,-- p.p.Reserveren? Jazaterdag 10.00 - 17.00

­­­­n Landgoed Twente Fair

REGIO 30 en 31 oktober

Op 30 en 31 oktober 2010 vindt de vierde editie van de Landgoed Twente Fair plaats. Natuurgebied het Lutterzand vormt het decor van de Landgoed Twente Fair 2010. Twente, het landgoed van Nederland, is een bron van inspi-ratie voor fotografen, schilders en kunstenaars maar tijdens deze dagen staan de natuur, het buiten-leven, proeven van (streek-)pro-ducten en trends op het gebied van lifestyle centraal.

Op 6 hectare natuurterrein kunt u “struinen” door het bos, over de heide en langs het water. Een unieke fair, waar al het goede dat Twente voort brengt kan worden beleefd, geproefd, genoten en ervaren. Met verrassende expo-santen, boeiende demonstraties, afwisselende workshops en avon-tuurlijke activiteiten.

Wat maakt de Landgoed Twente Fair dan zo uniek? De thema’s!

­­­­n Het Böggelpad

LOSSER

Het Böggelpad is een wandel-route in het dorp Losser. Het Böggelpad is een wandelroute door het dorp Losser. De route wordt gemarkeerd door mid-del van een aantal tegels in het trottoir met daarop een zgn. Böggelrieder, d.w.z. een berijder van de voorloper van de fiets een zgn. vélocipède. Door via een kaartje de Böggeltegels te volgen, verkent u bij wijze van spreken het gehele centrum van Losser. Deze bijzondere wandelroute is dagelijks te lopen. Het route-boekje is verkrijgbaar bij VVV De Lutte en het informatie punt VVV Losser.

­­­­n Najaarsconcert

GLANERBRUG 31 oktober

Het mannenkoor De Brugger Zangers o.l.v. Valentijn Smit geeft op zondagmiddag 31 okto-ber een concert in de N.H. Kerk, Gronausestraat 1200 in Glanerbrug. Byzantijnse gezangen, muzi-kale sfeertekeningen, speelse Nederlandse en internationale volksliederen maken deel uit van het koorgebeuren. Maar ook een zogeheten ”song” zal zeker niet ontbreken.

De barden van het koor doen dit niet alleen. Sopraan Karin Hertsenberg zal de mannenzang omlijsten met een vocale mix van o.a. het prachtige ’Ave Maria’ van Schubert en bekende aria’s uit opera en operette.

De voorstelling begint om 15.00 uur en de toegangsprijs kunt u zelf bepalen door middel van een vrije geldelijke bijdrage.

­­­­n WK Voetbal

ENSCHEDE 30 oktober

Enschede is kandidaat speelstad voor het WK 2018. Naar aan-leiding hiervan vindt er een echt WK-voetbal voor jongeren in Enschede plaats. Alle wedstrij-den worden gespeeld tijdens de herfstvakantie in de leeftijdscate-gorieën 8 t/m 10 jaar en 10 t/m 12 jaar. Er wordt 4 tegen 4 gespeeld zonder keepers. De teams bestaan maximaal uit 5 spelers/speelsters. Er mag voortdurend worden gewisseld.

Er wordt gespeeld in de stadsde-len Centrum, Noord, Oost, West en Zuid. Ieder stadsdeel verte-genwoordigt een werelddeel. Elk team krijgt shirtjes van een land uit dit continent. Er kunnen maxi-maal 960 spelertjes meedoen die allemaal worden uitgenodigd de finales te volgen. Tijdens het voet-baltoernooi zijn er in alle stadsde-len nevenactiviteiten. Zo wordt er met een speciale bal gedribbeld ondersteund door muziek.

De bid-organisatie van het WK-voetbal 2018 zal op de fina-ledag zaterdag 30 oktober aan-wezig zijn op de Oude Markt met een promotiebus.

­­­­n Popronde

ENSCHEDE 28 oktober

Het is weer zover! Het gratis festival waar muziekliefhebbers ieder jaar weer op wachten: de Popronde 2010! Verdeeld over 11 podia in het centrum van Enschede zullen er deze avond maarliefst 18 artiesten te zien zijn, van singer/songwriter tot stevige rock, maar altijd vernieuwend en opvallend goed.

De Popronde is een initiatief van Stichting Popwaarts en wordt in Enschede georganiseerd in samenwerking met BURO53. Meer informatie over de Popronde 2010 en de speeltijden zijn te vinden opwww.popronde.nl

­­­­n Voetbalmiddag

GLANERBRUG 27 oktober

Gratis Jubileum voetbalmiddag in de herfstvakantie op woensdag-middag 27 oktober.

Voor alle kinderen van Glanerbrug en omstreken.

Met o.a. de strijd om de penalty-bokaal. Aanvang 13.30 uur, einde circa 17.00uur.Alles vindt plaats bij: GVV Eilermark

­­­­n Halloween

LOSSER 31 oktober

Zondag 31 oktober zijn er op Erve Kraesgenberg weer griezels, spoken, pompoenen, draken en heksen te vinden. De concert-vereniging Sempre Crescendo organiseert voor de 7e keer het Rabo-JTL Halloweenfeest. Vanaf 13.00 uur is het terrein geopend en kunnen gezinnen met jonge kinderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten of lekker slenteren over het griezelter-rein. Poppentheatergroep ‘De Kiekkast’ brengt voorstellingen voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Rústig slenteren zal er niet bij zijn, waarschuwt de organisatie, voor je het weet ben je in gesprek met één van de vele griezels die over het terrein struinen.

De entree blijft gratis maar om aan bepaalde activiteiten mee te mogen doen is de parcourskaart te koop. Deze kaart kost € 3,00. Kinderen kunnen met deze kaart deelnemen aan activiteiten, krij-gen een gruweldrankje en ver-zamelen griezelpunten. Heb je voldoende punten verzameld dan ontvang je een echt griezeldiplo-ma.

De traditionele gruizelgriezel lam-pionoptocht vertrekt vanaf de boerderij en start om 18.00 uur. De tocht wordt dit jaar begeleid door verschillende mysterieuze gasten.

www.semprecrescendo.nl

n Copie Conforme Concordia Enschede 21 tot en met 31 oktober

Dit is een verhaal over een ont-moeting tussen een man en een vrouw, in een pittoresk Italiaans dorp gelegen in het zuiden van Toscane. De man is een Brits auteur die net tijdens een confe-rentie een lezing heeft gegeven. De Franse vrouw is de eigenaar van een galerie. Deze toevallige ontmoeting zou iedereen kunnen overkomen, overal. De vrouw wordt gespeeld door Juliette Binoche, een rol waarvoor ze in Cannes werd bekroond met prijs voor beste actrice.

SHIRTST-SHIRTS

JEANSJACKETS

Bij inlevering van deze advertentie krijgt u €10,- korting

DeWinterjassen zijn binnen

kelNic sonNickelson

WE HEBBEN ZE WEER!!

�www.picassojeans.nl