Hulstnieuws juli 2012

4

Click here to load reader

description

Hulstnieuws WG van de Hulstschool Epe

Transcript of Hulstnieuws juli 2012

Page 1: Hulstnieuws juli 2012

Kijk ook eens op www.wgvandehulst-epe.nl !!!

‘t Hulstnieuws Juli 2012

` De nieuwsbrief is digitaal Heeft u uw e-mailadres nog niet doorgeven wilt u dit dan zo spoedig mogelijk doen aan [email protected] ? Anders mist u nieuws! Het uitzwaailied Zwaai mij maar uit, zwaai mij maar uit, zwaai mij, zwaai mij maar uit. Misschien wil ik wel naar Griekenland. Door de zon verbrand, door de zon verbrand, diep in slaap aan de waterkant. Kaliemèra, kaliespèra, op het strand. Zwaai mij maar uit, zwaai mij maar uit, zwaai mij, zwaai mij maar uit. Of zit ik het liefste voor de buis? In m’n eigen huis, in m’n eigen huis, in m’n hand de computermuis. Of toch liever wat actiever buitenshuis? Jarigen in juli en augustus In juli en augustus hopen de volgende kinderen jarig te zijn: David Dalhuisen groep 5 5 juli Joris van de Vosse groep 2 11 juli Esther de Graaf groep 4 12 juli Stijn de Jong groep 2 19 juli Tom van de Wetering groep 5 22 juli Mieke Ludwig groep 6 23 juli Agnes Mateboer groep 6 24 juli Meike Kloosterziel groep 2 2 aug Giedo Overeem groep 8 7 aug Jasper Eikelboom groep 2 12 aug Julien Smith groep 3 12 aug Nienke van Egteren groep 5 20 aug Lisa Blevins groep 4 25 aug Ramon Huisman groep 7 26 aug Roosmarijn Heiligenberg groep 8 28 aug Ruth Poort groep 8 31 aug We wensen iedereen een fijne dag! We heten welkom Na de zomervakantie mogen we Ruben en Maaike Fanai uit Drachten verwelkomen op onze school. Ruben komt in groep 7 en Maaike in groep 5.We wensen Ruben en Maaike een fijne tijd op onze school.

We nemen afscheid van Familie Tessemaker gaat verhuizen naar Heerde en Lian (groep 2) gaat daar naar de “Emmaschool”. Familie van Egteren gaat verhuizen naar Haarle en Nienke (groep 5) gaat naar basisschool “Op weg” en Rik gaat naar het “Carmel college”. Jaroah Meijerink gaat in de vakantie naar Almelo verhuizen. En tot slot gaan onze gasten Anna van ’t Goor uit Noordeinde en Rosa Kminikovski uit Rotterdam weer terug naar hun eigen school. We wensen Lian, Nienke, Rik en Jaroah heel veel plezier op hun nieuwe school en voor Anna en Rosa is het fijn om weer in hun vertrouwde omgeving terug te komen! Groepsindeling 2012-2013 Bij deze nieuwsbrief treft u de groepsindeling voor volgend schooljaar aan. Juf Leonie heeft er voor gekozen om alleen de gymlessen te gaan verzorgen. Tevens vervangt zij voor anderhalf uur per week Jolanda Heirbaut als ICT coördinator i.v.m. ouderschapsverlof. Gym- en zwemrooster Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn de gymlessen in de Prins Willen Alexander hal, de PWA-hal, als volgt: De kinderen van groep 3-4 worden op dinsdagmiddag om 13.10 uur bij de sporthal verwacht, de kinderen van groep 1-2 op donderdagmiddag om 13.10 uur. De kinderen die overblijven op school lopen samen met de leerkracht naar de sporthal. Groep 7-8 gaat op dinsdagmiddag vanaf de sporthal naar huis. Gymrooster 2012-2013 Dinsdag groep 3/4 13.15-13.55 juf Leonie groep 7/8 13.55-14.35 juf Leonie groep 7/8 14.35-15.15 juf Leonie Donderdag groep 1/2 13.15-13.55 juf Leonie groep 3/4 13.55-14.35 juf Leonie groep 5/6 14.35-15.15 juf Leonie Zwemrooster De kinderen van groep 5-6 zwemmen een keer in de veertien dagen op vrijdagochtend een uur in het zwembad “de Koekoek” te Vaassen. De bus vertrekt om 8.05 bij school. De bus wacht niet, dus zorg dat uw kind op tijd is. De zwemdagen worden op de kalender vermeld. De eerste zwemdag is vrijdag 31 augustus.

Page 2: Hulstnieuws juli 2012

Schoolgids en kalender De schoolgids kunt u via onze website bekijken en lezen. Binnenkort wordt deze aangepast naar schooljaar 2012-2013, zodat u daar de actuele informatie kunt vinden. Onze praktische schoolkalender wordt voor elk gezin gedrukt. In deze kalender kunt u informatie vinden zoals schooltijden, vakanties en vrije dagen, gymrooster en zwemrooster. Zodra deze kalender klaar is krijgt u via u kind een exemplaar. Verslag studiedag team Het team kijkt terug op een fijne studiedag. We hebben onze successen gevierd en met elkaar gedeeld waar we trots op zijn. Samen hebben we aan de hand van het leerlingvolgsysteem de resultaten van de kinderen geëvalueerd. Voor iedere groep zijn de plannen opgesteld voor volgend schooljaar en zijn de leerlingen overgedragen aan de nieuwe leerkrachten. Ik ben trots op wat we bereikt hebben dit schooljaar! Juf Karla Avondvierdaagse 2012  Als u dit leest is de vierdaagse al weer ver achter ons maar wat was het gezellig! 70 Enthousiaste kinderen van onze school hadden zich ingeschreven voor de vijf of 10 kilometer. Er waren zelfs kinderen en ouders die vijf avonden hebben gelopen! Helaas liet het weer zich niet op alle avonden van zijn beste kant zien maar ondanks dat was bijna iedereen in een zonnige stemming! Onderweg stond het team klaar met koffie, limonade en wat lekkers. Team, bedankt voor de samenwerking! Voorafgaand aan het defilé heeft ieder kind, ( en 2 ouders!) zijn of haar medaille en een zakje snoep in ontvangst mogen nemen. Volgens ons kunnen we terug kijken op een geslaagd evenement! We hebben nu al weer zin de volgende vierdaagse! Namens de ouderraad Petra Jong en Ellen van der Maten Goede start schooljaar 2012/2013 Hierbij nodigen we alle ouders uit op de eerste schooldag maandag 20 augustus 2012 vanaf 8:15 uur tot ongeveer 9:00 uur om onder het genot van een kopje koffie of thee bij te kletsen en onze vakantie ervaringen uit te wisselen. Het zal plaatsvinden in de hal van ons schoolgebouw. We hopen jullie allemaal te zien. Namens de OR Ingrid van Emmerik Kijken in de nieuwe groep Dinsdag 3 juli gaan de leerlingen van 13.15 uur tot 14.15 uur alvast kennismaken in hun nieuwe groep. De kinderen kunnen dan zien hoe hun nieuwe lokaal eruit ziet, ze kunnen kennismaken met de “nieuwe” leerkrachten en ze weten met welke kinderen ze volgend jaar in de groep zitten.

Openingsfeest schooljaar 2012/2013. Met de vakantie voor de deur zijn jullie vast nog niet bezig met het nieuwe schooljaar… Toch willen we daar alvast wat over kwijt. Noteer in jullie agenda dat op vrijdag 7 september de openingsactiviteit zal plaatsvinden om het nieuwe schooljaar gezellig samen te beginnen. Voor wie: leerlingen, ouders, leerkrachten en natuurlijk broertjes en zusjes. Aanvang: 18:00 uur. De leerlingen zijn dan al wel weer 3 weken op school begonnen! Opgeven kan nu alvast bij: Erika Koesveld: [email protected] of Ingrid van Emmerik: [email protected] Na de zomervakantie volgt verdere informatie Namens de OR, Erika Koesveld en Ingrid van Emmerik Kleuters welkom vanaf 8.25 uur Op dit moment bent u gewend dat de kleuters tien minuten voor schooltijd, om 8.20uur, in de klas mogen komen. Voor de kleuters en de juffen zijn de tien minuten voor schooltijd erg lang om te wachten tot iedereen gearriveerd is en te kunnen starten met de lessen. Daarom willen we met ingang van het nieuwe schooljaar de deur om 8.25 uur open doen. Dit is bij het eerste belsignaal. Om 8.30uur starten de lessen en moeten de kinderen aanwezig zijn. Overblijven Jaarabonnement Als u volgend schooljaar gebruikt wilt maken van een jaarabonnement voor het overblijven van uw kind, wilt u dan zo spoedig mogelijk het formulier “jaarabonnement” invullen? Dit kunt u vinden op onze website. Overblijfouder gezocht Voor volgend schooljaar zoeken wij nog overblijfmoeders of –vaders. Als u interesse heeft kunt u contact opnemen met Ellen van der Maten [email protected] Dankjewel-middag Op donderdag 5 juli nodigen wij alle ouders uit van 14.30 uur tot 15.45 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje willen we samen dit schooljaar afsluiten en u als ouders bedanken voor alles wat u voor de school heeft gedaan in het afgelopen jaar. Bericht van de OR De zomervakantie staat alweer voor de deur. Tijd voor ontspanning na een jaar hard werken. Namens de OR willen we alle leerkrachten, ouders en kinderen bedanken voor alle hulp die we hebben mogen ontvangen met de activiteiten op school. We wensen jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe. Denken jullie ook nog aan het invullen van de ouderhulp brochure. Mocht je het formulier kwijt zijn dan kun je deze vinden op de website van school. Namens alle OR leden.

Page 3: Hulstnieuws juli 2012

MR INFO Epe, 13 juni 2012 De MR heeft zich in het afgelopen halfjaar met een paar belangrijke thema’s bezig gehouden. De belangrijkste zijn geweest (1) Passend Onderwijs, (2) de Unilocatie en (3) de begroting en het formatieplan. Ad 1 Passend Onderwijs Passend onderwijs heeft te maken met de wens vanuit de overheid dat leerlingen met leer- en gedragsproblemen langer in het reguliere basisonderwijs blijven en minder snel naar het speciaal onderwijs worden doorverwezen. In principe mag een basisschool geen leerlingen meer weigeren, maar ligt de verantwoordelijkheid om een oplossing te bieden bij de school. Dat dwingt scholen tot het definiëren van de grenzen van wat ze wel en niet kunnen aanbieden aan leerlingen die in deze categorie vallen. Voor onze school zijn de grenzen nu gedefinieerd en is bepaald welke leerlingen met een zogenaamd zorgprofiel wel en niet door het team kunnen worden opgevangen. Als MR hebben we hierbij voornamelijk gekeken naar de druk die ontstaat voor de andere leerlingen en de druk voor de leerkracht en de te verwachten effecten op de kwaliteit van het onderwijs. In verband met de val van het kabinet is de invoering van passend onderwijs een jaar opgeschoven en is de verdere invulling nog onduidelijk. Ad 2 Unilocatie Het proces van totstandkoming van de Unilocatie, samen met de Hoge Weerdschool aan de Wachtelenberg bevindt zich momenteel in een stadium van wijziging bestemmingsplannen en andere formaliteiten. Daarnaast heeft een bijeenkomst met alle toekomstige gebruikers van de Unilocatie t.a.v. de buitenspeelplaatsen voor de nodige reuring gezorgd. De insteek om tijdens die bijeenkomst vooral een gezamenlijk plein als optie te verkennen was daarvoor aanleiding. Een gezamenlijk plein voor de kinderen staat namelijk haaks op de door de MR geformuleerde randvoorwaarden om goedkeuring te geven aan het plan voor de Unilocatie. In samenspraak met de OR hebben we een bijeenkomst met ouders en leerkrachten gehad en daaruit is onomwonden naar voren gekomen dat de grote meerderheid niet voor een gezamenlijk plein is. Dit standpunt is daarop schriftelijk kenbaar gemaakt aan de Stuurgroep die verantwoordelijk is voor de realisatie van de Unilocatie. Wij gaan er vanuit dat er dan ook géén gezamenlijk speelplein komt. Ad 3 Begroting en Formatie Stichting Procon heeft in 2011 in financieel opzicht een goed jaar gehad. Mede dankzij een éénmalige subsidie van de Gemeente Epe heeft de stichting ruim een half miljoen Euro aan het eigen vermogen kunnen toevoegen, waarmee de verliezen van de jaren 2008, 2009 en 2010 weer zijn gecompenseerd. De stichting staat er financieel gezond voor. Dat neemt niet weg dat de verwachte daling van het aantal leerlingen in de komende jaren ook op onze school gevolgen kan hebben waardoor er wellicht arbeidsplaatsen niet zullen worden ingevuld.

Dat zou dan weer gevolgen kunnen hebben voor de groepsgrootte. Zover is het echter nog niet voor het komende schooljaar, maar uiteraard volgen wij deze discussie op de voet. Daarnaast is het indelen van de leerkrachten over de groepen, rekening houdend met competenties en ambities van de betreffende personen, een jaarlijks terugkerend thema. Hierbij bestaat de wens om een mobiliteitsbeleid binnen Stichting Procon te krijgen waarin keuzes worden gemaakt of en hoe leerkrachten over de 5 scholen worden ingedeeld, dwingend of vrijwillig. Op dit moment wordt dit beleid geformuleerd en zal ter goedkeuring aan de GMR worden voorgelegd. Namens de MR Jan van Dorp Agenda 29 juni rapport 3 juli afscheid groep 8 3 juli kijken in de nieuwe groep 5 juli dankjewel-middag 6 juli groep 1 tm 4 vrij groep 5 t/m 8 ’s middags vrij 9 juli – 19 augustus zomervakantie Namens het team een prettige vakantie gewenst!

Page 4: Hulstnieuws juli 2012

Groepsindeling 2012-2013 W.G. van de Hulstschool.

Voor het schooljaar 2012-2013 is de groepsindeling met bijbehorende groepsleerkrachten als volgt:

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Groep1/2 mo juf Marry juf Marry juf Marry/ juf

Berthe juf Berthe juf Berthe

mi juf Marry juf Marry juf Berthe Groep3/4 mo juf Lida juf Lida juf Lida juf Lida juf Lida mi juf Lida juf Lida juf Lida Groep5/6 mo juf Elly juf Elly juf Gerri juf Gerri juf Gerri mi juf Elly juf Elly juf Gerri juf Gerri Groep7/8 mo juf Jolanda juf Jolanda juf Roelinda juf Roelinda juf Roelinda mi juf Jolanda juf Jolanda juf Roelinda juf Roelinda Interne Begeleiding

juf Tineke juf Tineke

Onderwijs assistent

juf Helga juf Helga juf Helga

Onderwijs assistent voor gr 5-6

Juf Danielle Juf Danielle Juf Danielle Juf Danielle Juf Danielle

Gymnastiek Juf Leonie Juf Leonie ICT juf Leonie (om

de week)

Directie juf Karla juf Karla (om de week)

juf Karla

Groep 3-4 krijgt vanaf augustus 2012 tot de kerst op maandag, dinsdag en woensdag ondersteuning van LIO- student Marielle van Hell.