Holland in Congres nr.2 2008

44
HOE GROEN ZIJN ONZE CONGRESSEN? NOVITEITEN IN CONGRESBRANCHE HOLLANDSE VINDINGEN jaargang 4 | nummer 2 | 2008 EEN VAKBLAD OVER INTERNATIONALE MEETINGS EN CONGRESSEN IN NEDERLAND HOLLAND IN CONGRES INTERNATIONAAL PODIUM PICNIC HONINGPOT VOOR DE HELE WERELD

description

Holland in Congres is hét vakblad voor (potentiële) initiatiefnemers van internationale congressen in Nederland. In het magazine wordt onder andere geschreven over ervaringen van mensen die in het recente verleden een congres voor Nederland hebben 'gewonnen', maar ook over kenners van de Nederlandse congressector vanuit het binnen- en buitenland. Deze publicatie wordt uitgegeven door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. (NBTC). Het NBTC is dé marketing en promotie-organisatie van Nederland. NBTC heeft tot doel het toeristisch en zakelijk reisverkeer naar en in Nederland te bevorderen. Internationale congressen in Nederland zijn in die doelstelling belangrijk in meerdere opzichten.

Transcript of Holland in Congres nr.2 2008

Page 1: Holland in Congres nr.2 2008

HOE GROEN ZIJN ONZE CONGRESSEN?

NOVITEITEN IN CONGRESBRANCHEHOLLANDSE VINDINGEN

jaar

gang

4 | n

umme

r 2 | 2

008

EE

N V

AK

BLA

D O

VE

R IN

TE

RN

AT

ION

ALE

ME

ET

ING

S EN

CO

NG

RE

SSEN

IN N

ED

ER

LAN

D

HOLLANDIN CONGRES

INTERNATIONAAL PODIUM

PICNIC HONINGPOT VOOR

DE HELE WERELD

Page 2: Holland in Congres nr.2 2008

“Geen zin om te puzzelen,meneer Van Dam?”

Why settle for less?

Bij Bilderberg is gepuzzel niet nodig om uw perfecte meeting samen te stellen. Onze account managers stemmen uw zakelijke bijeenkomst namelijk tot in de puntjes op uw persoonlijke wensen af. Vergaderen op markante locaties, weg van de fi les of midden in de stad. Geen enkel hotel is hetzelfde, wel zijn ze allemaal van superieure kwaliteit. Schitterende zalen en alle apparatuur die u zich maar kan wensen. Uitgebreide keuze; bij de coffeecorners met verse cappuccino en espresso, maar ook voor ontbijt, lunch en diner. Vakkundig ondersteunende service professionals voor persoonlijke aandacht. Dat is Bilderberg. Kijk voor meer informatie of reserveringen op www.bilderberg.nl of bel 0317 362 266.

HIC_advertenties.indd 2HIC_advertenties.indd 2 27-10-2008 11:26:4927-10-2008 11:26:49

Page 3: Holland in Congres nr.2 2008

De fi nanciële crisis die de wereld in zijn greep heeft, suist ook door de wereld van congressen. Lagere deelnemersaantallen hebben als gevolg dat de begrotingen opnieuw tegen het licht worden gehou-den en alle eindjes aan elkaar worden geknoopt.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is er-van doordrongen dat juist nu investeren in de markt van internatio-nale congressen in ons land van essentieel belang is. Het is om die reden dat het NBTC per 1 januari 2009 een permanente vertegen-woordiging in Geneve zal gaan openen om de vele internationale organisaties ter plekke te gaan informeren over Nederland als Inter-nationale congresbestemming.

Een internationaal congres is een tijdelijk centrum voor kennisuitwis-seling. Een associatie heeft al dan niet een regelmatig terugkerend Europese of Internationale bijeenkomst voor haar leden waarbij ken-nisuitwisseling zelfs noodzakelijk is om de vakkennis op het beoog-de peil te houden. Het is goed om te weten dat het Voorfi nancie-rings- en garantiefonds kan helpen om uw (beoogde) congres wat minder risico te laten lopen in deze economisch grillige tijden. Meer daarover kunt u lezen op www.holland.com/congressen.

In deze editie van Holland in Congres weer ruim baan voor initia-tiefnemers van internationale congressen in ons land en voor par-tijen die u die kans graag willen bieden. Ook aandacht voor een fenomeen dat steeds belangrijker wordt als het gaat om de positie van Nederland als internationale congresbestemming. De factor GROEN. Twee congrescentra zijn onlangs gelauwerd met hun pres-taties op het gebied van groen ondernemen; Het World Forum in Den Haag en de RAI in Amsterdam.

Geachte lezer, u als (potentiële) initiatiefnemer van internationale congressen in Nederland bedenkt misschien dat de actualiteit in de wereld nu niet direct de meest vruchtbare bodem biedt om een dergelijk idee tot uitvoer te brengen. Bedenk dan dat in tijden van relatieve schaarste de beste ideeën worden bedacht! Geen crisis wat dat betreft…

ERIC J.A.M. BAKERMANSManager Marketing Meetings & Congressen

VO

OR

WO

OR

DH

OL

LA

ND

IN C

ON

GR

ES

03

COLOFON jaargang 4 - nummer 2 - 2008

HOLLAND IN CONGRES IS EEN UITGAVE VAN: Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) | REDACTIEADRES Vlietweg 15, 2266 KA Leidschendam, postbus

458, 2260 MG Leidschendam, telefoon: 070-370 53 40, fax: 070-370 54 66, [email protected], www.holland.com | REDACTIE Eric Bakermans, Jan Bakker, Cariene Joosten,

Claudia van der Tas | CONCEPT & REALISATIE Scripta Media bv, Amsterdam, telefoon: 020-750 74 00 | ADVERTENTIE-ACQUISITIE Bureau Van Vliet, 023-571 47 45 | ARTDIRECTION & VORMGEVING Pier 3 Creatie, Lelystad (Manon Jansen) | MEDEWERKERS Marleen Bakker, Corbis, Lex Draijer, Jérôme Gommers, Linda Huijsmans, Hollandse

Hoogte, Nicolien Reith, Heleen Schoone, Peter Smith, Janneke Staats | FREQUENTIE 2x per jaar | OPLAGE 5000 exemplaren | ABONNEMENTEN gratis, controlled circulation

CRISIS EN CONGRESSENOF CONGRESCRISIS?

Page 4: Holland in Congres nr.2 2008

INH

OU

D04 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

ACHTERGRONDAchter de schermen denken Nederlandse congresorganisatoren al geruime tijd milieubewust. Maar hoe groen zijn onze congressen nu echt?

008

026

034IN THE SPOTLIGHTVoor de derde keer op rij bleek PICNIC een honingpot voor de creatieve industrie. In september bezochten duizenden bezoekers het internationale evenement in de Westergasfabriek in Amsterdam.

HOLLANDSE NIEUWEDe techniek holt vooruit. Zo ook in de mondiale congressenbranche. Nederland draagt een steentje bij: drie Hollandse congresvindingen op een rij.

016

019

030

RUBRIEKENHOLLANDIN CONGRES

013

014

032

038

HOLLANDIN CONGRES

PROFIELSpecialist in wetenschappelijke, zakelijke en overheidscongressen – ICS – fuseerde in september met wereldleider MCI Group. Wat gaat er gebeuren?

HOLLAND OP Z’N BESTAan de zuidelijke rand van de hoofdstad is een zakencentrum in ontwikkeling. Congresaccommodaties als de RAI en Novotel Amsterdam City bereiden de komst van tientallen potentiële congressen voor.

PROFIELEuropa’s grootste havenstad trekt jaarlijks circa tweehonderd internationale zakelijke bijeenkomsten. Maar, de mouwen worden opgestroopt: stuwende kracht Rotterdam Marketing streeft naar meer.

FRESH DUTCH VIEWSEen frisse blik op Holland: Unieke waterkering wordt straks een extra stuk Randstad.

EBAY VOOR CONGRESTICKETSConference Bay is een kersverse eBay-achtige handelsplaats voor congrestickets. Wereldwijd worden toegangsbewijzen online aangeboden en gekocht. Hoe werkt het?

INTERVIEWNa een offi ciële race werd bekend dat het World Congress of Families in 2009 in Nederland zal plaatsvinden. Een blik over de schouder van Simon Polinder, voorzitter van het Local Organizing Committee.

NIEUWS & PARTNERSCongresnieuws en een overzicht van NBTC-partners.

NIEUWS

Page 5: Holland in Congres nr.2 2008

HIC_advertenties.indd 5HIC_advertenties.indd 5 27-10-2008 11:26:5927-10-2008 11:26:59

Page 6: Holland in Congres nr.2 2008

ADV_Rotterdam.indd 6ADV_Rotterdam.indd 6 27-10-2008 11:25:1127-10-2008 11:25:11

Page 7: Holland in Congres nr.2 2008

ADV_Rotterdam.indd 7ADV_Rotterdam.indd 7 27-10-2008 11:25:1827-10-2008 11:25:18

Page 8: Holland in Congres nr.2 2008

AC

HT

ER

GR

ON

D08 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

Erik van Dijk (projectmanager Green Key en Blauwe Vlag): 'Groen gaat samen met de effi ciëntie van een onderneming.'

Page 9: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 09

Het ‘groene’ gehalte van organisaties begint steeds belangrijker te worden. Het wordt door velen gezien als een moreel imperatief en wint daardoor ook aan gewicht als marketingmiddel. Ook in de wereld van de congressen krijgt het duurzaamheidsaspect steeds meer aandacht. Een belangrijk keurmerk voor congres-centra en hotels is op dit moment de Green Key, ook wel Groene Sleutel genoemd. Eric Bakermans, mar-ketingmanager Meetings & Conventions bij het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC): ‘Hoe meer centra dit keurmerk behalen, hoe groener Nederland als congresland wordt. En hoe beter het NBTC Nederland als groen congresland kan aanprijzen op internationale beurzen. Maar het initiatief ligt bij de ondernemingen zelf.’

TEKST JÉRÔME GOMMERSFOTOGRAFIE HOLLANDSE HOOGTE

Hoe groen zijn onze congressen?

Volgens Bakermans heeft Neder-land al een relatief groen imago in het buitenland. Gescheiden op-

haal van vuilnis, goed openbaar vervoer, groene stroom, de ecotax en allerhande subsidies voor energiezuinige innovaties dragen daaraan bij. Voor de Nederlan-ders misschien vanzelfsprekend, maar in grote delen van Europa (nog) niet. Recen-te initiatieven van de overheid laten zien dat het haar ernst is: vanaf 2010 moeten bijvoorbeeld alle Nederlandse gemeenten duurzaam inkopen, niet alleen potloden en cartridges, maar ook externe verga-derfaciliteiten – iets wat van groot belang is voor het congreswezen. Dat Nederland er de vaart in zet, is zelfs 'cradle to cradle'-goeroe Michael Braun-gart opgevallen, want hij heeft onlangs aangekondigd zijn wetenschappelijke en zakelijke activiteiten te concentreren in Nederland. Als reden gaf hij op dat niet alleen grote ondernemingen zoals Akzo Nobel en Philips, maar ook ministeries en gemeenten met cradle to cradle aan de slag willen.

Green Key is een internationaal energie- en milieukeurmerk voor de toerisme-, recreatie en gastvrijheidsbranche, waar ook conferentiecentra onder vallen. Het is opgezet door en voor ondernemers en omvat een breed pakket aan eisen op het gebied van duurzame bedrijfs-voering, van energieverbruik en CO2-uitstoot tot waterbeheer, afvalscheiding en de omgang met de omgeving. Vijftien landen werken inmiddels met dit duur-zaamheidscertifi caat; twaalf Europese landen en Groenland, Japan en Tunesië. In Nederland wordt het toegekend en beheerd door de Stichting Keurmerk Mi-lieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

TIENDUIZENDEN EURO'SErik van Dijk, projectmanager Green Key en Blauwe Vlag bij de KMVK, benadrukt dat werken aan duurzaamheid een plicht is van alle organisaties. Over een jaar of vijf, denkt hij, zullen ondernemingen die zich daar niet nadrukkelijk voor inzetten zichzelf bovendien uit de markt prijzen. Maar er is meer: ‘Het behalen van een

Green Key gaat samen met innovatie en een verbetering van de effi ciëntie van de onderneming, die vaak tienduizenden euro’s per jaar bespaart.’ Het mes snijdt dus aan twee kanten.Green Key is voortgekomen uit de Mi-lieubarometer, die tien jaar geleden werd ingesteld, en is de laatste jaren bezig aan een snelle opmars. Volgens Van Dijk loopt Nederland voorop met de implementatie van het keurmerk: er zijn nu zo’n twee-honderd hotels en recreatie-ondernemin-gen die een Green Key hebben; dat is relatief veel ten opzichte van de andere landen die ermee werken. Ook grote ke-tens als NH-Hotels en Center Parcs, die beide actief zijn in de congresmarkt, heb-ben de Green Key behaald – voor ál hun vestigingen welteverstaan. De Stichting KMVK streeft naar minimaal een verdub-beling van het aantal Green Key-onder-nemingen in drie jaar tijd.

In Nederland is gekozen voor een ‘groei-model’ bij de toekenning van het keur-merk. Om ondernemingen aan te zetten >

HOLLANDIN CONGRES

Page 10: Holland in Congres nr.2 2008

tot een verduurzaming van hun bedrijfs-voering, zijn er drie niveaus ingevoerd voor de Green Key: brons, zilver en goud. Daardoor kunnen bedrijven snel stappen zetten en hun duurzaamheids-ambities in de loop der jaren steeds scherper stellen.

Een succes voor Green Key is het in 2006 gesloten convenant met stadsdeel Cen-trum en de Dienst Milieu en Bouwtoe-zicht van Amsterdam. Negentien hotels in dit stadsdeel gaan de Green Key ha-len; in de eerste fase. In de tweede fase worden dat er nog meer. De Milieudienst zal de deelnemende hotels minder vaak controleren op duurzaamheidsaspecten, aangezien daarover duidelijke afspraken zijn gemaakt. Dat scheelt alle partijen tijd, geld en inspanning – en maakt het stads-deel een stuk groener.Erik van Dijk voorziet dat dit convenant nadrukkelijk navolging gaat krijgen. De staatssecretaris van Economische Zaken heeft het in zijn ‘Toerismebrief’ als voor-beeld gesteld en wil dat het nagevolgd wordt in andere gemeenten en provin-cies. Stadsdeel Oud-Zuid in Amsterdam gaat het convenant als eerste kopiëren. Tot voor kort waren er nog geen grote internationale congrescentra die hun be-drijfsvoering volgens de richtlijnen van Green Key hadden ingericht. Daar is on-langs verandering in gekomen: in okto-ber heeft de RAI in Amsterdam als eer-ste grote congrescentrum de Green Key ontvangen.

DE DRIE V’SVerblijf is niet het enige aspect van con-gresseren dat duurzaam gemaakt kan worden. Traditioneel worden twee andere V’s genoemd: vervoer en vermaak. Wie een ‘duurzaam’ congres wil organiseren zal ook het vervoer naar en van de loca-tie moeten betrekken in zijn plan. Rond grote internationale congressen hangt al snel de geur van vele vliegkilometers, geeft Erik van Dijk direct toe. ‘Daarom moeten we plaatselijk zo veel mogelijk met openbaar vervoer werken. Dat kan prima in Nederland, want het openbaar-vervoernet is heel uitgebreid.’ Green Key is in gesprek met Sen-terNovem, een agentschap van het Mi-nisterie van Economische Zaken dat een brug vormt tussen de rijksoverheid en het bedrijfsleven. SenterNovem bepaalt

onder meer de normen voor de duur-zame inkoop van externe vergaderfacili-teiten van de overheden. Van Dijk: ‘Sen-terNovem stelt de eis dat een hotel of congrescentrum per openbaar vervoer bereikbaar is, maar benadeelt daarmee ondernemingen op afgelegen locaties, vinden wij. Wij willen dat de eis wordt versoepeld en dat ook ondernemingen worden opgenomen die gesloten ver-voer aanbieden. Het is beter om on-dernemingen te stimuleren tot verduur-zaming van hun bedrijfsvoering dan om ze buiten te sluiten.’ Van Dijk benadrukt dat het dáárom gaat bij Green Key, om het echt omgooien en verbeteren van de bedrijfsprocessen. Hij kijkt kritisch naar organisaties die beweren CO2-neutraal te ondernemen alleen omdat ze een aantal certifi caten hebben gekocht: ‘Dat is nauwelijks meer dan een afl aat.’

UNIQUE SELLING POINTOok de derde V – vermaak – moet on-der de loep genomen worden als men een groen congres wil organiseren. Van restaurants en cafés tot museumbezoek, winkelen en een middagje Marken. Con-gresgangers hebben gemiddeld aardig wat te besteden en vormen dus een toeristische factor van betekenis, zeker bij grote congressen. Maar ja, wat is er groen aan een bezoek aan het Mau-ritshuis of een jeneverproeverij? Op het gebied van ‘duurzaam vermaak’ ligt veel nog in de schoot van de toekomst. Er zijn bijvoorbeeld nog geen restaurants met een Green Key – maar Erik van Dijk verwacht dat ook dat gaat komen.Over één ding zijn Erik van Dijk en Eric Bakermans het in ieder geval eens: ‘Hol-land’ heeft als merk veel groene potentie. De unique selling points van Nederland blijven de uitzonderlijke ligging op en on-der zeeniveau en alles wat daarbij hoort: polders, molens, klompen, dijken, wa-terwerken… Daarbij liggen rood (stad en vertier), groen (natuur en rust) en blauw (water) hier dicht bij elkaar, wat een groot voordeel is. Eric Bakermans ziet een fraaie toekomst voor het merk ‘Holland’ voor zich, waarbij oude Hollandse iconen worden gekoppeld aan nieuwe: de wa-termolen aan de windturbine, de klomp aan de duurzame sportschoen, oude dij-ken aan hightechwaterkeringen. Nu maar hopen dat de zeespiegel niet zó ver stijgt dat er maar één kleur overblijft… •

MEER INFORMATIEMeer informatie kunt u vinden op www.kmvk.nl en www.greenkey.nl. Voor checklisten op het gebied van duurzaamheid kunnen meeting planners terecht op www.bluegreenmeetings.org.

GREEN KEYGreen Key is een programma van de internationale Foundation for Environmental Education (FEE). Het duurzaamheidskeurmerk werkt met verplichte normen en optionele nor-men en kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer optionele maatregelen een onderneming treft, hoe hoger de Green Key-waardering wordt. Verplichte maatregelen be-treffen vermindering van energiever-bruik en CO2-uitstoot, de inrichting van een milieustraat, scholing van medewerkers en dergelijke. Voor-beelden van optionele maatregelen zijn de ondergrondse opslag van af-val, waardoor het minder vaak hoeft te worden opgehaald, of het inzame-len van batterijen. Ondernemingen die het gouden niveau van de Green Key toegekend krijgen, komen in aanmerking voor de Vamil-regeling en kunnen hun milieu-investeringen vervroegd afschrijven.

AC

HT

ER

GR

ON

D010 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

Page 11: Holland in Congres nr.2 2008

140

135

130

125

120

115

110

105

NIEUWAMSTERDAMS

PE ILIN IT IAT IEF

K E N N I S P L AT F O R MHet Nieuw Amsterdams Peil Initiatief wordt gevormd door:� Amsterdam RAI � Amsterdam Toerisme & Congres Bureau � Congrex Holland � De congresorganisatie van het AMC � Eurocongres Conference Management � ICS International Conference Services � Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

NieuwAmsterdams

Peil Initiatief

KennismakenHet Nieuw Amsterdams Peil Initiatief is

vernoemd naar één van de belangrijkste

waterbeheerssystemen dat in 1672 in

Amsterdam werd geïntroduceerd door

Johannes van Waveren Hudde (1628 - 1704),

befaamd wiskundige, burgemeester van

Amsterdam en bewindhebber van de VOC.

KennisplatformHet Nieuw Amsterdams Peil Initiatief is een

netwerkplatform met als doel Nederland op

de kaart te zetten als kennisland. Met goed

aangeschreven universiteiten en academisch

medische centra is Nederland en Amsterdam

in het bijzonder uitgegroeid tot een volwaardig

kenniscentrum voor belangrijke ontwikkelingen

op het gebied van wetenschap en onderzoek.

KennisdelenCongressen zijn een uitstekend medium om

kennis te delen. Het Nieuw Amsterdams Peil

Initiatief organiseert exclusieve kleinschalige

bijeenkomsten waarbij vertegenwoordigers

van kenniscentra, zoals universiteiten,

onderzoeksinstituten, bedrijfsleven en

overheid elkaar kunnen ontmoeten.

Om kennis te delen en gedachten uit te

wisselen met mede-initiatiefnemers van

(wetenschappelijke) congressen in ons land.

KennisvergarenNieuw Amsterdams Peil Initiatief

Postbus 3901

1001 AS Amsterdam

tel.: 020 - 551 2570

fax: 020 - 551 2575

e-mail: [email protected]

www.nap-initiatief.nl

HIC_advertenties.indd 11HIC_advertenties.indd 11 28-10-2008 10:17:0528-10-2008 10:17:05

Page 12: Holland in Congres nr.2 2008

Hotel Zuiderduin ligt op 100 meter van het strand in Egmond aan Zee. Met 33 zalen, waaronder een multifunctionele zaal van 1000 m2, 365 kamers en een scala aan faciliteiten is het hotel bij uitstek geschikt voor:

congressen • vergaderingen • evenementen • productpresentaties • kick off meetings • bedrijfsfeesten

Voor meer informatie: tel: 072-750 2020 of e-mail: [email protected] • kijk ook eens op www.zuiderduin.nl

Hotel Zuiderduin • Zeeweg 52 • 1931 VL Egmond aan Zee

Vergaderfaciliteiten 3*Hotel AstoriaHampshire Hotel-Noordwijk ‘Hof van Holland’Hotel Conferentiecentrum ZonneHeeren van Noortwijck

Vergaderfaciliteiten 4*Mercure Hotel NoordwijkDe Baak ConferentiefaciliteitenProminent Inn HotelAlexander Hotel

CongreshotelsNH Leeuwenhorst Conference CenterPalace HotelHotels van OranjeGrand Hotel Huis ter Duin

Speciale locatiesKeukenhofDe MuzeSpace ExpoCorpus ‘Reis door de MensDe Kookerij

DienstverlenersNightforceTaxi JonkerBrouwer’s ToursKoninklijke Beuk

EvenementenbureausSPEV/Noordwijk EventsXPLR Unlimited EventsGoesting Events

Restaurants“t Elfde GebodChatillonDe BotterDe HarmonieIets AndersLa GallariaLa TerrasseLatourLounge CirclesOnder de LindePaul’s ReceptRomanoffThai TjonThe ChampVilla de DuinenZon en Zeebad

where we should meet

WWW.NOORDWIJKCONGRES.NL

POSTBUS 1508 2200 BE NOORDWIJKT 071 3623887 | F 071 3615388

[email protected]

HIC_advertenties.indd 12HIC_advertenties.indd 12 27-10-2008 11:37:3027-10-2008 11:37:30

Page 13: Holland in Congres nr.2 2008

FR

ESH

DU

TC

H V

IEW

SH

OLLA

ND

IN C

ON

GR

ES 0

13

De strandwandelaar die op een zondagmiddag een frisse neus komt halen, ter hoogte van Ter Heijde bij de kust van Delfl and, zal een dikke honderd meter verderop, loodrecht op het strand waar hij op dat moment loopt, een megaduin zien ontstaan, dat uiteindelijk 75 meter boven de zeespiegel uitsteekt. Dat is het resultaat van 20 miljoen kubieke meter zand dat elders uit de zee wordt opgepompt en op deze plek gestort. Daarna gaat de na-tuur haar werk doen. Wind, stroming en getijden zullen het zand verdelen en het duin zal langzaam maar zeker lager worden.

Lenie Dwarshuis, een van de initiatiefnemers van de Zandmo-tor en gedeputeerde in de Provinciale Staten van Zuid-Holland schetst het belang van een aan te leggen Zandmotorproject. ‘We hebben te maken met klimaatverandering. De zeespiegel stijgt en als we niets doen krijgen we hoe dan ook natte voeten. We werken aan oplossingen voor de korte termijn, zoals het verster-ken van de zwakke schakels in onze kustlijn. Met de Zandmotor hebben we een oplossing voor de lange termijn doordat we de hele kustlijn uitbreiden en versterken.’

Een andere belangrijke overweging is, dat er in de zuidvleugel van de Randstad een enorm tekort bestaat aan groene ruimte voor natuur en recreatie. ‘Naar schatting is er behoefte aan zo’n 30 tot 35 duizend hectare meer ruimte dan er nu is’, zegt Lenie Dwarshuis.

Begin 2008 presenteerde het Innovatieplatform het idee voor een kunstmatig schiereiland voor de Zuid-Hollandse kust. Voor-zitter Jan Peter Balkenende zag er brood in en zette er meteen vaart achter. Eind april tekende staatssecretaris Tineke Huizinga een ambitieovereenkomst en als alle plannen volgens verwach-ting verlopen, kan er begin 2010 begonnen worden met de rea-lisering van de Zandmotor.

Dwarshuis: ‘Nederland staat wereldwijd bekend om zijn innova-tieve vermogen als het gaat om waterbeheersing. Tegenwoordig passen we onze kennis voornamelijk in het buitenland toe, met Dubai als bekendste voorbeeld. Met het Zandmotorproject laten we voor onze eigen kust zien wat we allemaal kunnen.’ •

UNIEKE WATERKERING IS EXTRA STUK RANDSTAD HOLLAND

IN CONGRES

Als het aan het Innovatieplatform en de provincie Zuid-Holland ligt, verrijst er binnen nu en twee jaar een ge-heel nieuw stuk Nederland voor de kustlijn. Zandmotor heet de wereldprimeur die bescherming moet bieden tegen de stijgende zeespiegel maar ook extra ruimte biedt voor rust en recreatie.

TEKST LINDA HUIJSMANS FOTOGRAFIE CORBIS

Page 14: Holland in Congres nr.2 2008

014 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

Twee Nederlanders zorgen voor een doorbraak in de internationale conferentiewereld. Ze luiden het einde in van het tijdperk van vaste toegangsprijzen. Bedenker Arnout Mostert vertelt over zijn vinding Conference Bay, een handelsplaats voor congrestickets.

TEKST MARLEEN BAKKERBEELD SHUTTERSTOCK

STOELENVERKOPEN

TEGEN DE BEST MOGELIJKE PRIJS

U bezoekt ons congres, is er nog een collega die mee wil voor de helft van de prijs?’ Het

is een vraag die Arnout Mostert vaak voorgeschoteld kreeg. De Nederlander bezocht voor Shell in Londen regelma-tig congressen. ‘Ik kwam erachter dat heel veel congresorganisatoren een vergelijkbaar probleem hebben als bij-voorbeeld hotels en vliegmaatschap-pijen: de kosten die ze maken staan veelal vast, waardoor ze zo veel moge-lijk kaarten moeten verkopen om deze vaste kosten te dekken.’ Wie zijn tickets heeft verkocht en daar-mee de congreskosten heeft gedekt leidt een zorgelozer bestaan gedurende

de congresdagen. ‘De extra kopjes kof-fi e en de broodjes die verkocht worden zijn pure winst. Maar niet iedereen ver-koopt alle tickets vooraf. Vandaar dat veel organisatoren in de aanloop naar een congres met prijzen stunten. Ja, zo is eigenlijk ons idee tot Conference Bay (www.conferencebay.com) een jaar ge-leden geboren.’ De verschillen met eBay, de biedplaats op internet van allerhande spullen en middelen, zijn divers, betoogt beden-ker Mostert. Allereerst de specifi eke markt. Op Conference Bay komt de in-ternetter maar voor één ding: het kopen of verkopen van congrestickets. Maar het belangrijkste verschil: ‘Op eBay wint de hoogste bieder. Bij ons kan iedereen winnen, want er is vaak geen maximum aantal plaatsen.’ Voor zowel de congresorganisator als de potentiëlecongresbezoeker geldt: ‘Het is een plek waar niet-verkochte congresstoelen mondiaal in de etalage staan en tegen een gereduceerde prijs worden aange-boden. Voor alle partijen interessant.’

DOORBRAAK De Nederlandse vinding is een door-braak in de internationale branche. ‘De prijsstelling van congressen is sinds jaar en dag hetzelfde: vroegboekkor-ting wordt enkele maanden van tevo-ren aangeboden, vervolgens gaat de prijs omhoog en blijft zo hoog tot de dag van de conferentie.’ Een prijsmo-

del dat uit de tijd is, oordeelt Mostert, die verwijst naar mensen die massaal vliegtickets boeken bij prijsvechters en op koopjes op internet bieden. ‘Wij ge-ven de congreswereld een alternatief, waarbij de organisator ook nog eens spelenderwijs uitvindt wat de zoge-naamde “bereidheid tot betalen” van de meeste klanten is. Dat kan weer worden gebruikt voor de prijsstelling van toekomstige evenementen.’

KUNST VAN HET BIEDEN De Conference Bay-werkwijze is een-voudig. Organisatoren plaatsen (na re-gistratie) gratis hun evenement op de internationale site. Een klus van nog geen vijftien minuten. ‘Conference Bay doet de rest. We hebben op dit moment 22 hoofdsectoren of onderwerpen.’ Daarna zijn er twee opties: of de orga-nisator houdt zelf de touwtjes in han-den of Conference Bay begeleidt het vervolg? Conference Bay kan boekin-gen tegen de normale ticketprijs voor de klant accepteren en zorgt voor de afrekening. De klant kan betalen met een aantal methoden en de organisa-tor betaalt tien procent commissie aan Conference Bay bij een succesvolle verkoop.Als de organisator geen interesse heeft in deze extra service is het voor de toe-komstige congresbezoeker alleen mo-gelijk om een bod op een congresticket te doen. Om een richtlijn te geven staan

Made in Holland: eBay voor congresticketsHOLLANDIN CONGRES

Arnout Mostert (rechts) samen met

compagnon Frank Bomers.

Page 15: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 015

de originele prijzen op de site. De be-zoeker doet vervolgens een bod en de organisator bepaalt of hij akkoord gaat. Daarbij is de functie, soort bedrijf, land van herkomst van de bieder zichtbaar voor de organisator. Conference Bay spaart de onderhan-delingstijd uit, onderhandelen over het bod gaat namelijk niet: de organisator accepteert het bod of niet. Als het bod wordt afgewezen, kan de bieder het opnieuw proberen. ‘De kunst zit ’m in het op de juiste tijd bieden en redelijk te zijn in het maken van het bod. Ons advies luidt: ongeveer drie weken voor

de conferentie plaatsvindt, is een bod tussen de 50 en 70 procent van de volle prijs acceptabel. De gemiddelde succesvolle biedingen liggen zo rond de 50-70 procent van de normale prijs. De congresorganisator ziet op zijn of haar dashboard op onze site de prijs die de bezoeker wil betalen minus onze twintig procent commissie.’Na de Shell-jaren in Londen woont Mostert nu zo’n vijf jaar in Singapore. Zijn accent verraadt zijn internationale carrière. Vooral bij woorden die in het Engels nagenoeg hetzelfde zijn, rolt het internationale Engels gemakkelijk uit zijn mond. Hij lacht: ‘Deze markt is de overtreffende trap van internationaal. Dat weet Nederland als sterk congres-land als geen ander.’ Mostert heeft Conference Bay met landgenoot Frank Bomers vanuit de Asia Pacifi c opgebouwd en uitgerold over de rest van de wereld. De mannen wonen in Singapore. ‘Azië maakt een enorme groei door. We schatten dat de conferentiemarkt in Azië, inclusief India en China met ongeveer 15-20 procent per jaar groeit.’

HOLLAND Een jaar na de introductie maken er wereldwijd ongeveer 450 organisatoren gebruik van Conference Bay. ‘Veel van hen horen graag van ons, aangezien we altijd geld binnenbrengen!’ Om be-scheiden te vervolgen: ‘Het zou te ver

gaan te zeggen dat de markt hier op wacht. Maar er zijn steeds meer con-gresorganisatoren die met ons willen werken aan een beter model om hun tickets verkocht te krijgen tegen de best mogelijke prijs.’ Hoewel Conference Bay van Neder-landse makelij is, moet Nederland de website nog ontdekken. In de zomer van 2008 staan een kleine tien Holland-se congressen op de website, onder andere: Haring institUte of Happiness, Green Power Conferences over bio-brandstoffen, Farmaceutische confe-rentie door Oxford Global Conferences, World Trade Group over Supply Chain Risk Management 2008. Mostert verwacht dat Nederlandse congresorganisatoren snel zullen rea-geren als zij de voordelen van Confe-rence Bay helder voor ogen hebben. ‘Misschien dat Nederland even van een afstandje heeft toegekeken en niet in eerste instantie genoodzaakt was tot Conference Bay. Congressen in Neder-land zijn namelijk altijd van hoog niveau en de wereld weet Nederland goed te vinden.’ Om te besluiten: ‘Maar deze website trekt altijd bezoekers uit minder ver-wachte doelgroepen aan. Organisato-ren bereiken segmenten van de markt die anders moeilijk bereikbaar zijn of domweg te duur om te infi ltreren. Uit-eindelijk voor iedere congresorganisa-tor interessant.’ •

‘Bij ons kan iedereen winnen’

Page 16: Holland in Congres nr.2 2008

ICS is al jaren een vooraanstaand partner op het gebied van congresorganisatie in Nederland. Het bedrijf is gespecialiseerd in wetenschappelijke, zakelijke en overheidscongressen. Eige-naar Jorge Castex heeft eveneens een kantoor in Buenos Ai-res, dat gerund wordt door zijn zoon Mariano Castex. Beide kantoren maken sinds september deel uit van de MCI Group.MCI is met 29 vestigingen in 18 landen ’s werelds grootste associatie-, communicatie- en event management-bedrijf. De expertise van MCI organiseert zich rond twee gebieden. Het eerste is ‘Industry Practices’, waarbinnen experts samen met klanten werken aan hun bedrijfsdoelstellingen door zich te richten op de markten, klanten en het merk. Het tweede gebied waarin MCI zich heeft gespecialiseerd, is ‘Product Practices’. Gaspersz: ‘We kennen allemaal professionele congresorganisatie (PCO) en associatiemanagement; MCI kent hiernaast nog vijf andere ‘‘product practices’’, die asso-ciaties en instituties helpen in hun groei en ontwikkeling.’Sinds de oprichting in 1987 is het van origine Zwitserse be-drijf uitgegroeid van 4 naar 750 medewerkers. Ook is MCI

thought leader in het bouwen van community rond merken, producten en diensten voor ondernemingen en instanties. In 2007 bedroeg de jaaromzet 181 miljoen euro. ‘We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat de manier van werken van MCI en ICS met elkaar overeenkomt’, vertelt Gaspersz. ‘We hebben dezelfde bloedgroep. Dat vergemak-kelijkt deze fusie.’ Het integratieproces betreft echter vele facetten: van HR en IT tot fi nanciën en management. Een verdere professiona-lisering zal plaatsvinden, waardoor klanten in de toekomst gebruik kunnen maken van meer diensten. ‘Maar ook voor MCI-medewerkers is de fusie voordelig’, zegt Gaspersz. ‘Zij hebben toegang tot meer kennis en ervaringen op alle ni-veaus en in tal van landen. Bij de medewerkers ligt volgens hem dan ook de daadwerkelijke totstandkoming van de fu-sie. ‘Het gaat er niet alleen om wie eigenaar is van de aande-len, hoe de branding eruitziet en met welke bedrijfsnaam de telefoon wordt beantwoord. Het gaat er met name om dat de medewerkers zich MCI voelen.’ •

De Nederlandse PCO International Conference Services (ICS) is in september gefuseerd met de internationale congresorganisatie MCI Group. Managing director MCI Amsterdam Offi ce Jerry Gaspersz: ‘Wat vooral zal opvallen is de branding van ICS naar het merk MCI.’

TEKST CARIENE JOOSTENFOTOGRAFIE LEX DRAIJER

BELANGRIJKE FUSIE‘WE HEBBEN DEZELFDE BLOEDGROEP’

016 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

PR

OF

IEL

Page 17: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 17

Het Mecenaat — het woord is afkomstig van de rijke Romeinse beschermheer Gaius Cilnius Maecenas — maakt een bloeipe-riode door. Als gevolg van de trend van afbrokkelende onder-steuning door overheden aan de diverse vormen van kunst- en wetenschapbeoefening, ontstaan kansen voor particulieren en ondernemingen.

Het Nieuw Amsterdams Peil (NAP) initiatief wil wetenschappers graag deelgenoot laten zijn van deze ontwikkelingen. Het NAP initiatief is een kennisplatform voor internationale congressen en daarmee bijna een bescheiden exponent te noemen van het Me-cenaat in Nederland.

Kunsthistorica en adviseur Renée Steenbergen, auteur van het recent verschenen boek De Nieuwe Mecenas. Cultuur en de te-rugkeer van het particuliere geld, gaat in een exclusieve lezing dieper in op de ontwikkelingen binnen het nationale en interna-tionale kunstmecenaat. De lezing vindt plaats tijdens PAN Amsterdam op 23 november 2008. Deze eigentijdse kunst- en antiekbeurs is al meer dan 20 jaar een ontmoetingsplek voor zowel de beginnende verzame-laar als de ervaren collectioneur.

INSTALLATIE NIEUWE AMBASSADEURS NAP INITIATIEFEen terugkerend hoogtepunt sinds het bestaan van het NAP ini-tiatief is de installatie van de ambassadeurs. Personen die in het recente verleden of in de nabije toekomst een belangrijke inhou-delijke rol hebben gespeeld bij het naar Amsterdam halen van een (wetenschappelijk) congres. Als dank voor hun verdiensten, maar ook als stimulans richting andere initiatiefnemers, ontvan-gen zij een speciale oorkonde en dankbetuiging voor hun ver-richte inspanningen.

OVER HET NIEUW AMSTERDAMS PEIL INITIATIEFHet NAP initiatief is een kennisplatform ter bevordering van in-ternationale, wetenschappelijke congressen in Nederland in het algemeen en Amsterdam in het bijzonder. Nederland heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met een afkalvende (interna-tionale) belangstelling als kennis- en congresland en is daarmee in vergelijking met andere Europese landen achterop geraakt. Het doel van dit initiatief is Nederland als kennisland op een hoger ‘peil’ te brengen. Congressen zijn daarvoor een uitste-kend medium. De initiatiefnemers willen vertegenwoordigers van kenniscentra — zoals universiteiten, onderzoeksinstituten en bedrijfsleven — enkele keren per jaar bij elkaar brengen tijdens exclusieve, kleinschalige bijeenkomsten.

Grondleggers van het Nieuw Amsterdams Peil initiatiefAmsterdam RAI Convention CentreAmsterdam Toerisme & Congres BureauCongrex HollandDe congresorganisatie van het AMCEurocongress InternationalMCI AmsterdamNederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: [email protected]

HET MECENAAT IN DE 21E EEUW: DE (NIEUWE) BESCHERMERS VAN

KUNST & WETENSCHAPInformatieve lezing tijdens PAN Amsterdam

Het zal u niet zijn ontgaan, de overheid is deze nieuwe eeuw niet langer per defi nitie de ‘fi nanciële zorgverze-keraar’ voor kunst, cultuur en wetenschap in Nederland. Het particuliere initiatief speelt steeds vaker een be-langrijke rol in de ondersteuning van allerlei kunstenaars, wetenschappers of zelfs sporters. Een noodzaak, nu overheden hun fi nanciering steeds vaker terugbrengen tot het meest basale niveau of nog erger; het nulpunt.

Renée Steenbergen

RE

DA

CT

OR

IAL

Page 18: Holland in Congres nr.2 2008

HOE INTENSER DE ERVARING, HOE KOSTBAARDER DE HERINNERING.

Waar je het ziet is hoe je het ziet. Bij het ontwerp van Nederlands grootste ballroom stond de

beleving van bezoekers dan ook centraal. Het Elicium combineert afmeting en allure. Effi ciëntie en

elegantie. Het Elicium ademt luxe en exclusiviteit. Je voelt het zodra je binnenloopt: hier gaat iets

bijzonders gebeuren... De state of the art faciliteiten garanderen een comfortabel onderkomen

voor uw evenement. Een galadiner, feest, beurs, presentatie, award uitreiking, congres,

modeshow of road show... samen maken we er een onvergetelijke ervaring van.

Het EliciumA brighter place

Open vanaf 1 januari 2009

Amsterdam RAI Convention Centre | [email protected] | +31 20 549 17 22 | www.rai.nl

HIC_advertenties.indd 18HIC_advertenties.indd 18 27-10-2008 11:38:2127-10-2008 11:38:21

Page 19: Holland in Congres nr.2 2008

Iedereen kent het ansichtkaarten-Amsterdam, de pittoreske stad met grachten, panden uit de achttiende eeuw en ouder, kleine winkeltjes en bruine cafés. Aan de zuidelijke rand van de stad is een zakelijk Amster-dam in ontwikkeling: de Zuidas met splinternieuwe (hoofd)kantoren van internationale bedrijven, Schiphol, het World Trade Center en de RAI. De Zuidas is een interessante locatie voor internationale congressen en vergaderingen. De verwachting is dat het een tweede stadshart wordt.

TEKST HELEEN SCHOONEFOTOGRAFIE HOLLANDSE HOOGTE EN RAI

HO

LLAN

D O

P Z

’N B

EST

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 019

CONGRESSEREN IN DE 21E EEUW

AMSTERDAM ZUIDASHOLLAND

IN CONGRES

Het is heel gebruikelijk om een toe-ristische wandeling te maken door het oude Amsterdam, maar wie tijd

heeft en geïnteresseerd is in stedenbouw-kundige ontwikkelingen, zou ook eens een rondje over de Zuidas kunnen maken. Zelfs vanaf Schiphol is dat gemakkelijk te doen: je stapt er op de trein en staat acht minu-ten later op station Amsterdam Zuid, het hart van de Zuidas. Rond 2020 stoppen ook alle hogesnelheidstreinen uit Duitsland en Frankrijk op dit station.

De ontwikkelingen op de Zuidas staan nog in de kinderschoenen, maar nu al is het uitzicht vanaf de perrons van station Zuid indrukwekkend, met aan de noord-kant de gebouwen van het World Trade Center (WTC) en aan de zuidzijde kan-toren van onder meer ABN Amro, ING en advocatenkantoor Nauta Dutilh. Hier wordt ook duidelijk waarom de A10 door-gaat voor een van de drukste verkeers-aders van Nederland. Over zes rijbanen suizen onafgebroken auto’s voorbij. Het

geheel maakt een dynamische, grootste-delijke indruk.

Aan de kop van de Zuidas ligt de Am-sterdam RAI, het grootste beurzen- en congrescentrum van Nederland. De RAI bestaat al 115 jaar en is een paar maal opgeschoven naar de rand van de steeds verder oprukkende stad. Sinds 1968 ligt de RAI aan het Europaplein. Vijf jaar ge-leden stond de directie van de RAI voor de vraag: blijven we hier, of verhuizen >

Page 20: Holland in Congres nr.2 2008

020 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

we naar de nieuwe rand van de stad? De bouwactiviteiten op het terrein geven een duidelijk antwoord: de RAI blijft. De be-staande hallen worden vanaf september 2009 verbonden door een heel nieuw ge-bouw. Het draagt de veelbelovende naam Elicium, wat vrij vertaald ‘verrukkelijk ver-blijf’ betekent. Er komt een permanent ‘met licht en tapijt’ ingerichte ballroom die vooral is bedoeld als congresruimte, maar ook zal worden gebruikt als luxe beurs-ruimte en voor feesten tot 2500 mensen. Boven de ballroom zijn fl exibel in te delen congres- en vergaderzalen.

Volgens Maurits van der Sluis, commerci-eel directeur van de RAI, is er geen enkele reden om het Europaplein te verlaten. ‘We hebben laten onderzoeken of de RAI nog voldoet aan de eisen van deze tijd. Daaruit bleek dat de ligging, indeling en functiona-liteit goed zijn. Als we het nu moesten aan-leggen, zouden we het precies zo doen.’ Hij vervolgt: ‘We hebben er daarom voor gekozen de RAI kwalitatief te vernieuwen, uit te breiden en om ons op de vergader-markt te begeven. We werken nu aan het Elicium en achter de RAI willen we ons ei-gen hotel met achthonderd kamers bou-wen, omdat er in Amsterdam een groot

tekort aan hotels is. Dat is natuurlijk ook een belangrijke toevoeging voor de RAI. Het hotel moet in 2012 klaar zijn. In totaal investeren we 118 miljoen euro in vernieu-wing en uitbreiding.’

Het Elicium staat nog in de steigers, maar was in september toch al ver genoeg af om een paar dagen te worden gebruikt voor de IBC-beurs, de beurs voor ontwikkelin-gen in de (nieuwe) media. Met 45.000 be-zoekers is het de grootste jaarlijkse beurs in de RAI. Van der Sluis: ‘De bouw van het Elicium is tijdelijk gestopt omdat we de ballroom hard nodig hebben voor de IBC. Dat is vrij ongebruikelijk en kost ons ook wel geld, maar het is een grote klant van de RAI. Het belang van het Elicium is voor ons heel groot. Als het klaar is, zijn we het grootste congrescentrum van Europa. We kunnen dan concurreren met de nieuwste centra in de wereld.’

Niet alleen de RAI zelf verandert en breidt uit. Voor de deur wordt gewerkt aan het nieuwe station voor de Noord-Zuidlijn van de metro. Als het in 2011 opengaat, is de RAI met een eigen trein- en metrostation optimaal bereikbaar met het openbaar ver-voer. In 2010 gaat ook het plein voor de >

Bouwactiviteiten op het terrein geven een duidelijk antwoord: de RAI blijft

Page 21: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 021

DE ZUIDASDe Zuidas is een langgerekt gebied tussen het water van de Amstel en de Schinkel. Aan beide kanten van snelweg A10, metro en spoor is ruimte voor de ontwikkeling van 2,7 miljoen vierkante meter vloeropper-vlak. Daarvan is nu vijfhonderddui-zend vierkante meter bebouwd.

In het gebied kunnen volgens die plan-nen ongeveer 222.000 mensen wonen en zeventig- tot tachtigduizend mensen werken. De bedrijven genereren naar verwachting bovendien nog eens hon-derdduizend banen bij toeleveranciers.Of alle dromen van gemeente en pro-jectontwikkelaars uitkomen, is nog niet zeker. Er is natuurlijk veel geld mee ge-moeid en de plannen zijn niet zonder ri-sico. Om woningen te kunnen bouwen zullen de wegen, trein- en metroverbin-dingen in tunnels moeten verdwijnen, in verband met de luchtkwaliteit. Als daar geen geld voor is, komen aan de Zuidas vooral bedrijven en de nodige horeca. Dan nog is de Zuidas belang-rijk voor de economie van Amsterdam en omstreken.

Page 22: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLA

ND

OP

Z’N

BE

ST022 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

beursgebouwen op de schop. Jan van den Bosch, directeur van het RAI Con-vention Center is daar enthousiast over. ‘De RAI heeft nu een groot kaal entree-gebied omdat het ooit is aangelegd voor de grootste beurs die de RAI moet kun-nen huisvesten. Echt grote beurzen zijn er maar af en toe. De rest van het jaar is het plein niet in gebruik. Met de bouw van het Elicium verbetert de voorkant van ons gebouw enorm en krijgt de RAI een goede uitstraling. We gaan een open en prettige entree maken die gebruikt kan worden voor mobiele voorzieningen, zoals kaartverkoop en ontvangstpaviljoens. Er komt ook meer horeca aan de straatkant, omdat er steeds meer passanten door het gebied van de RAI komen. We willen bij-dragen aan de uitstraling en levendigheid van onze directe omgeving.’De ontwikkelingen aan de Zuidas zijn van groot belang voor de RAI, zegt Van der

Sluis. ‘Over dertig jaar is de Zuidas down-town Amsterdam. De internationale be-drijven die zich daar vestigen zijn voor ons belangrijk. Ze kunnen heel gemakkelijk hun congressen en vergaderingen in de RAI houden. De plannen voor de Zuidaszijn sterk gefocust op levendigheid en leefbaarheid en als RAI kunnen we daar aan meewerken. Dat we in Amsterdam zijn gevestigd, blijft wel de belangrijk-ste reden waarom we het merk RAI zo gemakkelijk kunnen verkopen. Mensen krijgen nog steeds een heel goed gevoel als je het over Amsterdam hebt, en dan bedoel ik de historische stad in combinatie met de goede ligging van de luchthaven, vlakbij. De Zuidas versterkt dat gevoel. Nu komen mensen nog voor de grachten. We gaan daar een modern stadsdeel aan toevoegen met alle voorzieningen waar nu behoefte aan is. Dan heb je een mooi compleet aanbod.’•

NOVOTEL AMSTERDAM CITYHotel Novotel Amsterdam City speelt in op de ontwikkelingen aan de Zuidas. De binnenkant van het hotel wordt verbouwd en opnieuw aangekleed, de gevel krijgt een an-der jasje en naast het hotel verrijst volgend jaar een nieuwe zaal.

Er verandert veel voor Novotel, vertelt directeur Remco Groenhuyzen. ‘De RAI gaat uitbreiden en krijgt over een paar jaar een eigen hotel. Tot nu toe werden congresbezoekers vaak bij ons gehuis-vest, maar dat wordt in de toekomst minder. Wij moeten daarom onze eigen markt creëren en houden de ontwik-kelingen scherp in de gaten. De grote internationale bedrijven op de Zuidas bieden nieuwe kansen, maar voor klei-nere gezelschappen hebben ze zelf al mooie vergadercentra waar wij niet aan kunnen tippen. We hebben onderzoek gedaan bij hote-liers in binnen- en buitenland, en daar komt uit dat er in Amsterdam nog be-hoefte is aan een hotel waar vierhonderd mensen kunnen vergaderen en slapen. Die gezelschappen kunnen vanaf de-

cember 2009 bij ons terecht. •

9000Amsterdam kampt met een groot te-kort aan hotelkamers. Om het tij te keren, moeten tot 2015 negenduizend nieuwe kamers worden gebouwd.

René van Schie is door de gemeente Amsterdam aangesteld om de markt te stimuleren en initiatieven door de ge-meente te loodsen. Van Schie: ‘In het verleden hebben we te weinig geïnves-teerd. Er was geen centraal punt in de gemeente waar marktpartijen terecht konden met nieuwe initiatieven. Nu functioneert de hotelloods als centraal punt en dat werpt direct vruchten af. ‘Samen met een onderzoeksbureau en de stadsdelen ben ik op zoek naar zes-tig potentiële hotellocaties in alle delen van de stad. Voor de zakelijke markt is Sloterdijk een interessante locatie om-dat de vervoers- en parkeermogelijkhe-den goed zijn. ‘De Zuidas is ook een prachtige locatie. Daar is het vooral belangrijk dat er een vijfsterren tophotel komt. Dat is een be-langrijke factor voor internationale bedrij-ven die zich in het gebied willen vestigen. Binnenkort openen op de Zuidas het Royal Tulip hotel en het NH Musica. Het NH hotel is interessant omdat het is ge-vestigd in een verbouwd kantoorpand.’Van Schie denkt dat negenduizend ka-mers erbij realistisch is. ‘De hotels heb-ben dan een gemiddelde bezetting van

75 procent.’ •

Novotel Amsterdam City

Page 23: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 23

Triple Ace is een unieke joint venture van de Koninklijke Van den Boer Groep Avenance en het World Trade Center Amsterdam, die na een uitgebreide verbouwing haar nieu-we, eerste klas conferentiecentrum Inter-active geopend heeft. Interactive is geves-tigd in de centrale hal van het World Trade Center en bestaat uit vier boardrooms, zes vergaderzalen en een ruim auditorium vari-erend van 39 m2 tot 230 m2. Door de cen-trale ligging van het World Trade Center zijn de vergaderfaciliteiten voor iedereen goed bereikbaar. Zo ligt het trein-, tram-, bus- en metrostation op 3 minuten afstand en Am-sterdam RAI Convention Centre op maar 10 minuten afstand.De boardrooms (39m2) zijn zeer geschikt voor kleine groepen tot 12 personen. De vergaderzalen (72m2) bieden een goede mogelijkheid voor het houden van pre-sentaties, vergaderingen en trainingen en kunnen naar wens worden ingericht. Het auditorium bestaat uit een vaste opstelling voor 200 personen met een ingebouwde regiekamer, uitlichting van het podium, katheder, geluidsinstallatie en een scherm met ingebouwde projectieapparatuur. Bij alle zalen heeft u een ruime foyer tot uw be-schikking voor de ontvangst van uw gasten en de pauzes. Uiteraard beschikt het con-ferentie centrum Interactive over moderne audiovisuele en technische apparatuur. Tenslotte beschikt Triple Ace ook over twee restaurants namelijk het à la carte

restaurant ‘Dyne’s’ en de Wine & Food bar ‘nooon’. Beide zijn zeer geschikt voor lun-ches, diners, borrels en andere evenemen-ten. www.triple-ace.nl

EXPAT CENTER AMSTERDAMOp 17 juni 2008 opende de heer Cohen, burgemeester van Amsterdam, en de heer van Zanen, burgemeester van Amstelveen, het Expat Center op de Zuidas. Buiten-landse werknemers (kennismigranten) kun-nen voortaan op één locatie in Amsterdam hun verblijfsvergunning ophalen én zich inschrijven bij de gemeente Amsterdam of Amstelveen.

Het nieuwe Expat Center is een proef op initiatief van de gemeente Amsterdam en de gemeente Amstelveen, in samenwer-king met de Immigratiedienst (IND). Door de gemeentelijke procedures en die van de IND op elkaar af te stemmen, is het mogelijk alle handelingen op de Zuidas te laten plaatsvinden. Daarnaast is een digi-taal loket ontwikkeld, waardoor expats hun aanvraag al in gang kunnen zetten voordat ze in Nederland aankomen. Het centrum is opgericht met het doel struikelblokken voor expats weg te nemen en het voor hen mak-kelijker te maken om in de Amsterdamse regio te gaan wonen en werken. •

Kijk voor meer informatie op:

www.iamsterdam.com/expatcenter

VERGADERENAAN DE ZUIDAS

De Zuidas is een internationaal, multicultureel centrum van kennis en zakelijke dienstverlening. Het World Trade Center in het hart van het Zuidas-gebied is daarom de ideale plaats voor (inter)nationale bijeenkomsten.

RE

DA

CT

OR

IAL

Page 24: Holland in Congres nr.2 2008

Uniek in Zeeland en op 50 meter van zee & strand

Wij zijn het enige Erkende Congresbedrijf in onze provincie. Daarnaast beschikken wij over een vergaderaccommodatie. In totaal 10 vergaderzalen van 45 tot 450 m2. De zalen zijn voorzien van alle vereisten.

Overige faciliteiten:114 hotelkamers voorzien van alle 4**** standaards, voldoende gratis parkeerplaatsen, sauna, solaria, fitness, binnenzwembad, gamesroom, restaurant, ruime lounge, terras en bar.

Bovendien bieden wij U in diverse periodes lagere tarieven aan.

Standaardprijzen vergaderarrangementen: 24-uurs vanaf 163.-, 2-daags vanaf 222.-, 3 daags vanaf 385.- p.p.Al onze arrangementen zijn inclusief

een trainerskit.

Tot ziens aan de kust in Golden Tulip Westduin te Koudekerke bij Vlissingen.

e-mail: [email protected]

HIC_advertenties.indd 24HIC_advertenties.indd 24 28-10-2008 10:20:4128-10-2008 10:20:41

Page 25: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 25

Het hotel beschikt over diverse zalen TOMEET, die ruimte geven aan vergade-ringen, presentaties, showcases, confe-renties en (huwelijks-) recepties. De warm ingerichte meetingrooms zijn te huur voor groepen vanaf 8 tot 1000 personen. Daar-naast beschikt Hotel Arena over een eigen parkeerterrein. Hotel Arena heeft recente-lijk de Kerk- en Tuinzaal voorzien van een gloednieuw licht- en geluidsplan waardoor de entourage in combinatie met fantastisch licht en geluid uw event de sfeer kunnen meegeven die u zoekt.

Op dit moment zijn er reeds drie vleugels geheel vernieuwd en er wordt hard gewerkt aan de overige vleugels, zodat alle ka-

mers helemaal naar uw wensen zullen zijn.In de nieuwe kamers zijn de authentieke elementen intact gelaten, gecombineerd met een eigentijds Dutch Design en inge-richt door toonaangevende ontwerpers. Het interieur van de kamers is ingericht met verschillende wittinten waardoor er, onder andere door de verlichting, een bijzonde-re intieme sfeer is ontstaan. Het contrast van de historische elementen, gecombi-neerd met design worden versterkt door de combinatie van de witte kamers met de zwarte badkamers. Zwarte glazen wanden en glimmende tegels vertellen een geheel eigen verhaal.Bent u nieuwsgierig naar de nieuwe kamers surf dan naar: www.hotelarena.nl. •

NEW ROOMS TOMEET YOUR DREAMSHotel Arena in Amsterdam biedt een bruisende combinatie van hotel (TOSTAY), restaurant (TODINE), café (TODRINK), club (TONIGHT) en vergaderruimtes (TOMEET). Allemaal onder één dak van een monumen-taal pand uit 1890: het voormalige Sint Elisabeth Weeshuis.

Voor meer informatie: Hotel Arena 020 850 24 27 en/of www.hotelarena.nl

RE

DA

CT

OR

IAL

Page 26: Holland in Congres nr.2 2008

IN T

HE

SP

OT

LIG

HT

026 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

Van 24 tot en met 26 september werd in het Amsterdamse Westerpark de derdeeditie van PICNIC gehouden. PICNIC is een crossmediaal evenement op het gebied van mediatechnologie, entertainment en wetenschap. Wat verklaart de internationale aantrekkingskracht van dit toonaangevende festival voor de creatieve industrie?

TEKST JANNEKE STAATSFOTOGRAFIE PETER SMITH

Er waren veel nieuwe bezoekers. Niet al-leen uit Nederland maar ook uit de rest van Europa, Amerika en zelfs een dele-

gatie uit Afrika. In totaal hadden we 8535 be-zoekers, vorig jaar waren dat er overdag 5000. De sfeer was goed, het weer fantastisch en sprekers waren net als voorgaande jaren zeer enthousiast over het programma. Daarbij was de belangstelling van de buitenlandse pers groot. Onder anderen journalisten uit Spanje,

Roemenië, Zuid-Afrika, VS, Brazilië, Scandi-navië en Groot-Brittannië.’ Festivaldirecteur Nicolette Vink blikt tevreden terug op de der-de editie van PICNIC. Het evenement dat net als voorgaande jaren werd gehouden in het Westerpark in Amsterdam is in korte tijd uit-gegroeid tot een internationaal toonaangevend congres voor professionals uit de creatieve en technologische industrie. Vink die eerder on-der andere voor MOJO Concerts popfestivals

Nicolette Vink

HOLLANDIN CONGRES

Page 27: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 027

organiseerde, legt uit dat PICNIC meer is dan een congres. ‘De kern is uiteraard een goede conferentie waar in drie dagen tijd tientallen in-teressante sprekers met Powerpoint-presenta-ties hun verhaal doen. Maar wat het evenement extra aantrekkelijk maakt is dat het tegelijkertijd ook een festival is met een simultaanprogram-ma, een centrale ontmoetingsplek en veel ver-rassende, gekke dingen die bezoekers tegen kunnen komen op het groene festivalterrein. Zo waren er dit jaar veel interactieve installaties, liepen er kunstzinnig uitgedoste herderinnetjes rond en was er een Braziliaanse trommelband.’ Naast de hoofdconferentie biedt PICNIC ook Specials, dat zijn seminars, lezingen en discus-sies die dieper ingaan op specifi eke thema’s. In PICNIC Labs, praktische workshops en mas-terclasses, worden deelnemers uitgedaagd op een andere manier naar hun business te kijken.

SAMENWERKINGHet hoofdthema van dit jaar was Collaborative Creativity, over de ontwikkeling van nieuwe manieren waarop wereldwijd groepen men-sen samenwerken, bijvoorbeeld dankzij inter-net. Internationale en Nederlandse sprekers presenteerden op PICNIC nieuwe en verbon-den vormen van intelligentie en creativiteit. Publiekstrekkers waren onder anderen Clay Shirky, auteur van ‘Here Comes Everybody’ en Charles Leadbeater, auteur van ‘We-Think’. Maar ook sprekers als Bill Moggridge, de ont-werper van de eerste laptop en Younghee Chung van Nokia gingen in op ontwerppro-cessen waarbij grote groepen gebruikers zijn betrokken. Het thema sluit perfect aan op de organisa-tie en fi losofi e van PICNIC zelf. Programmadi-recteur Monique van Dusseldorp stelde het >

IEDEREEN ONLINEHet draadloze netwerk van PICNIC was voor iedereen vrij en eenvoudig toegan-kelijk met de code op het entreebewijs. Zowel binnen als buiten de gebouwen klapten bezoekers dan ook hun laptops uit om tussen de lezingen door een blog bij te werken, een fi lmpje online te zetten of via internet te bellen. De organisatie was erg tevreden over de Xirrus Wi-Fi-schotels die tijdens PICNIC voor het eerst in Nederland werden toegepast. Elke schotel is goed voor vijfhonderd draadloze verbindingen, en per schotel is maar één internetverbinding nodig. De eenvoud van het systeem is aan-trekkelijk voor het Westergasterrein met de oude gebouwen zonder infrastruc-tuur. Op het terrein zijn nu tien van deze energiezuinige Wi-Fi-schotels geplaatst. Het Westergasterrein kan naam en in-logcodes veranderen voor elk nieuwe evenement dat wordt georganiseerd.

INTERNATIONAAL FESTIVAL VOOR DE CREATIEVE INDUSTRIE

Page 28: Holland in Congres nr.2 2008

028 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

boordevolle programma samen met hulp van vele PICNIC-ambassadeurs in het buitenland die haar tipten over ontwikkelingen ter plekke en interessante sprekers. De ambassadeurs gaven in hun eigen land ook bekendheid aan PICNIC. Nicolette Vink: ‘PICNIC gaat niet al-leen over kennisoverdracht, maar over nieu-we contacten opdoen en elkaar inspireren. De naam PICNIC staat voor bij elkaar komen, ideeën uitwisselen en kennis met elkaar de-len. We willen dat onze bezoekers met elkaar in contact komen. De opzet van het festival is hier tot in de kleinste details op gericht. Neem bijvoorbeeld het meubilair in de Gashouder, de centrale ontmoetingshal, dat bestond voornamelijk uit houten picknicktafels die het makkelijk maken om bij elkaar aan te schui-ven. De cateraar heeft gezorgd voor een aan-bod dat uitnodigde om je eten met elkaar te delen. Zo kon je bijvoorbeeld een lunch voor meerdere personen krijgen in een rieten pick-nickmandje. Bovendien straalden de decors,

met op elk podium gras en meubilair van stei-gerhout met roodgeruite picknickkleedjes, een prettig soort kneuterigheid uit waardoor mensen zich al snel op hun gemak voelden.’Vink vertelt dat dit jaar voor het eerst een PICNIC-networkdinnerparty is georganiseerd om sprekers en bezoekers met elkaar na te laten praten over de dag. ‘Het was een ge-weldig inspirerende avond. Omdat we willen dat de uitwisseling doorgaat – buiten de drie congresdagen om – hebben we een online PICNIC-netwerk opgezet op onze site www.picnicnetwork.org. Met dit netwerk willen we door het jaar heen meer gaan doen.’

GROENE IDEEËNPICNIC is vooral ook een groen festival. Nicolette Vink. ‘We doen erg ons best om de hoeveelheid afval te beperken en zo veel mogelijk ‘‘groen’’ te werken. Het is bijvoor-beeld een eis die we stellen aan de cate-raar. Alle producten zijn zo veel mogelijk

‘ PICNIC gaat niet alleen over kennisoverdracht, maar over nieuwe contacten opdoen en elkaar inspireren’

Page 29: Holland in Congres nr.2 2008

INTERACTIEVE PLATTEGRONDOp PICNIC werd de AdWall gepre-senteerd: een multitouchdisplay voor communicatie- en reclametoepassin-gen. Op een speciale PICNIC-versie za-gen bezoekers een virtuele plattegrond van het conferentieterrein in het Wester-park. Door met handbewegingen over het scherm te gaan, konden ze inzoo-men en over de plattegrond navigeren. Er kunnen verschillende technologieën gekoppeld worden aan de AdWall, zoals RFID en Bluetooth. Internetconnectie maakt het mogelijk om te communice-ren met webcontent. Zo werden tijdens PICNIC continu foto’s van het festival gedownload die per locatie en ge-plaatst in de tijd (de AdWall had ook een tijdbalk) op de plattegrond aangeklikt konden worden. AdWall is een samen-werking tussen Draftfcb Amsterdam en SOCO Amsterdam.

SPEELS MET RFID-TAGSTijdens PICNIC werden de mogelijkhe-den van RFID-tags – een soort barcode die op afstand kan worden gelezen – op de meest creatieve manieren getoond. Iedere bezoeker kreeg een persoonlijke ‘Ik-tag’ met een RFID-chip. Hiermee was het bijvoorbeeld mogelijk om mee te doen aan ‘Ik-run’. Door bij de start en fi nish van het parcours de persoonlijke tag voor een lezer te houden, werd de score vastgelegd en met een fi nishfoto op de PICNIC-site geplaatst. Bezoekers die gezamenlijk hun ik-tags lieten lezen bij een ‘Friend Drink Station’, kregen samen één voucher waarmee ze alleen sámen een gratis drankje konden halen bij de bar. Bovendien werden beide pro-fi elen in www.picnicnetwork.org, het sociale netwerk van PICNIC, aan elkaar gelinkt. De interactieve RFID-installaties werden door creatieve hackers in de vijf dagen voorafgaand aan PICNIC ontwik-keld in het Mediamatic Social RFID Hac-kerscamp.

biologisch, er worden afbreekbare bekertjes gebruikt en we hebben gekozen voor her-vulbare waterfl esjes die aan het eind van de dag ook weer kunnen worden ingeleverd.’ Net als vorig jaar had ook deze editie van PICNIC een prijsvraag voor het beste groene idee: de PICNIC Green Challenge. Idee ach-ter de Green Challenge is dat één briljant idee grote invloed kan hebben op het terugdrin-gen van het CO2-gebruik. Winnaar was dit jaar de 23-jarige Amerikaan Eben Bayer die een revolutionair afbreekbaar bouwmateriaal ontwikkelde, een isolatiemateriaal op basis van organisch afval bewerkt met schimmels. Met het prijzengeld van € 500.000 dat be-schikbaar werd gesteld door de Nationale Postcode Loterij, kan zijn product binnen twee jaar op de markt worden gebracht. In totaal kwamen er dit jaar 235 inzendingen binnen vanuit de hele wereld, onder meer India, Brazilië, Israël, Tanzania, China, Groot-Brittannië en Nederland.

PICNIC-GEVOELDe locatie zelf, het Westergasterrein in het Westerpark, draagt bij aan het succes van PICNIC. Nicolette Vink: ‘De parkachtige omgeving en de oude gebouwen met ieder hun eigen karakteristieke sfeer horen bij het PICNIC-gevoel.’Voor de stad Amsterdam is PICNIC een belangrijk uithangbord dat de stad een innovatief en creatief imago geeft. De stad subsidieert het evenement. ‘Er is een goede synergie tussen de stad en onze organisa-tie’, vertelt Vink. ‘Zo heeft burgemeester Job Cohen PICNIC geopend en zijn verschillende wethouders komen kijken. Omdat PICNIC zo’n grote internationale aantrekkingskracht heeft onderzoeken we nu of we het evene-ment ook in het buitenland kunnen neerzet-ten. Komende lente willen we in New York een PICNIC-dag gaan organiseren. Ook dat kan een interessante promotie zijn voor de stad Amsterdam.’ •

‘De naam PICNIC staat voor bij elkaar komen, ideeën uitwisselen

en kennis met elkaar delen’

IN T

HE

SPO

TLIG

HT

HO

LLAN

D IN

CO

NG

RE

S 029

Page 30: Holland in Congres nr.2 2008

Via een scala aan activiteiten krijgen nationale en internatio-nale meetingplanners de kans om congres- en evenemen-tenstad Rotterdam van naderbij te leren kennen en ervaren. Ze reizen van fantastische locaties, een ruim aanbod van vier- en vijfsterrenhotels, uitstekende restaurants en maken kennis met de goede bereikbaarheid, een bruisend uitgaansleven en een veelzijdig aanbod van sportevenementen, culturele festivals, attracties, musea en winkelgebieden. De zakelijke bezoeker kan in Rotterdam zijn hart ophalen. Rotterdam Marketing timmert hard aan de weg om, met een stijgend aantal zakelijke meerdaagse congressen voor ogen, de stad nog beter in de schijnwerpers te krijgen. Met een ac-tief wervingsbeleid wordt gefocust op meetingplanners wier business inhoudelijk aansluit op de sterke punten van de stad: de op twee na grootste haven ter wereld, bron van me-dische kennis en podium voor creativiteit en design. En op wisselende, actuele thema’s die Rotterdams eigenheid weer-spiegelen, zoals Europese Jongerenhoofdstad 2009 ‘Your-World’ en de moderne architectuur. Regelmatig organiseert Rotterdam Marketing inspirerende ééndaagse programma’s om organisatoren van zakelijke evenementen de stad te laten (her)ontdekken en beleven via bezoeken aan uiteenlopende

congreslocaties, van hypermodern tot historisch klassiek. Deze ‘studiedagen’ en ook de fam(iliarize)-trips – meer-daagse kennismakingen voor buitenlandse meetingplanners – blijken effectief, aldus Marie-Thérèse Marcusse, manager accountmanagement van Rotterdam Marketing. ‘Zowel de dagen zelf als de follow-up ervan leiden tot concrete aanvra-gen voor congressen en andere zakelijke bijeenkomsten.’Rotterdam moet volgens haar de mouwen opstropen om het aantal sterk gestegen overnachtingen in 2007 (dertien procent meer dan in 2006) te blijven evenaren. In dat kader zal Rotterdam Marketing haar wervingsactiviteiten vooral richten op omringende landen en op het aantrekken van meerdaagse congressen gekoppeld aan architectuur en design. De verwachte toeloop van zakelijke bezoekers zal volgens Marcusse extra druk leggen op de accommodaties in de stad. ‘Op topdagen komen we nu al capaciteit te kort. Om meer zakelijke, meerdaagse bijeenkomsten te kunnen aantrekken, zijn extra investeringen nodig in luxe hotels en passende locaties.’ Rotterdam Marketing houdt gemeentelijke partijen structu-reel op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en ad-viseert hun daarop in te spelen. •

Rotterdam, Europa’s grootste havenstad, boegbeeld van creativiteit en design, trekt jaarlijks zo’n tweehonderd internationale zakelijke

bijeenkomsten en telde in 2007 ruim een miljoen overnachtingen. Maar Rotterdam Marketing streeft naar méér.

TEKST NICOLIEN REITH FOTOGRAFIE LEX DRAIJER

STAD IN DE SCHIJNWERPERS

Rotterdam Marketing

030 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

PR

OF

IEL

Page 31: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LL

AN

D IN

CO

NG

RE

S 3

1

Congressen gaan over kennisoverdracht, beraadslaging, net-werken en vooral over inspiratie. Nog maar enkele decennia geleden waren congressen voornamelijk plenaire bijeenkomsten waarbij een beperkt aantal personen kennis overdroeg aan een grote groep van personen. Er was vaak een tentoonstelling aan gekoppeld en als hoogtepunt was er een formeel congresdiner. Er is veel veranderd sinds die tijd; congressen zijn zoemende bijenkorven geworden, waarbij iedereen kennis overdraagt aan iedereen, tentoonstellingen zijn interactief geworden en congres-diners worden regelmatig vervangen door wervelende feesten.

Want daar gaat het meer dan ooit over bij congressen: elkaar le-ren kennen en vriendschappen smeden, die vervolgens de basis vormen voor een jarenlange professionele en persoonlijke relatie. Kennisoverdracht is onbegrensd: we telefoneren, sms’en, mms-en, faxen, hyven, facebooken, buzzen, videoconferencen, black-berryen, mailen en chatten wat af. Elkaar persoonlijk kennen is een grote pré. Het leren kennen van die collega’s gebeurt in de congreszaal, maar vaker nog tijdens de sociale evenementen; de recepties, de lunches en vooral de feesten. Sterker nog; die vormen vaak de kers op de congrestaart.

Een congresstad moet dus niet alleen over goede congresfaci-liteiten beschikken, maar ook over een selectie aan locaties van divers pluimage voor het sociale programma.

Een van oudsher als een beetje traditioneel bekendstaande stad als Den Haag, heeft daar een grote slag in geslagen. Het begon met het hippe Scheveningen: trendy strandtenten waar uitge-breid gelounged kan worden, harbourclubs van waaruit de gas-

ten even een uitstapje per powerboat op zee kunnen maken, dineren op een boot of gewoon lekker vis eten op een terras met je hoofd in de avondzon. IBM hield een spetterend feest op het strand voor 1800 medewerkers uit alle uithoeken van de wereld. Het feest in de enorme strandtent duurde tot in de kleine uurtjes. IBM vond het zo bijzonder dat het bedrijf er zelfs een fi lm over maakte, die nu te zien is op You Tube.

Het centrum van Den Haag volgde snel: waar vroeger de be-leidsmakers van Buitenlandse Zaken gehaast Het Plein oversta-ken naar het Binnenhof, is het nu een kakofonie van cafés en restaurants. Op zichzelf staand of gezamenlijk zijn de restaurants een perfecte plaats voor een geweldig feest! Kleinschaliger maar wel heel spectaculair is een bijeenkomst op de bovenste etage van ‘Het Strijkijzer’, met 42 verdiepingen het hoogste gebouw van Den Haag. Minder bekend en niet voor elk congres wegge-legd, is de mogelijkheid voor wetenschappelijke congressen om bij het Rijk een ontvangst aan te vragen in een van de Grafelijke Zalen, waartoe ook de Ridderzaal behoort. Ook de kunstinstel-lingen laten zich niet onbetuigd: het Mauritshuis, het Gemeente-museum, Beelden aan Zee, Panorama Mesdag, allemaal bieden ze de gelegenheid er te recipiëren of te dineren, waarbij een deel van de tentoonstelling exclusief voor het gezelschap opengesteld wordt. Het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater zijn er altijd voor in om mee te denken over originele activiteiten op hoog cultureel niveau. •

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen met het Con-

vention Bureau Den Haag via telefoonnummer (+31)-(0)70-3618802 of

per e-mail via [email protected].

DE KERSOP DE TAARTR

ED

AC

TO

RIA

L

Page 32: Holland in Congres nr.2 2008

WAT IS HET WORLD CONGRESS OF FAMILIES?‘Een internationaal congres over het gezin dat sinds 1997 tweejaarlijks plaatsvindt. Het is een initiatief van het Amerikaanse Howard Center, voorvechters van het gezin als hoeksteen van de samenleving. Het congres is een internationaal ontmoetingspunt voor professionals van pro-familygroeperingen, van hulpverleners tot invloedrijkepolitici. De bekendheid van het World Congress of Families neemt snel toe. Elf jaar geleden trok het enkele honderden deelnemers, vorig jaar 3500.’

HOE IS NEDERLAND IN BEELD GERAAKT?‘Op het laatste congres in Polen hoorde ik dat het Howard Center de organisatie van het vol-gende congres internationaal wilde aanbesteden. Mijn interesse was direct gewekt, maar als individu zou ik nooit aan alle gestelde criteria kunnen voldoen. Tot ik ontdekte dat Nederland zich had aangemeld. Anthonia Koedijk, director business development van het NBTC in New York, zag hierin een gouden kans voor ons land nu het politieke klimaat daar rijp voor is. Ook Rusland, Bolivia, Nigeria en Letland meldden zich aan.’

WELKE PARTIJEN WAREN BIJ DE HOLLANDSE KANDIDAATSTELLING BETROKKEN?‘Het NBTC (Nederland/Amerika), de RAI en het Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB). Samen met vertegenwoordigers van de katholieke kerk, ontwikkelingssamenwer-king, jeugdhulpverlening en de beweging Grote Gezinnen vormden ze een Local Organizing Committee. Eurocongress is gevraagd voor de congresorganisatie. Zij bleken heel ver met ons mee te kunnen denken, hadden zelf al voorwerk verricht en sprongen eruit qua inle-vingsvermogen. Dat laatste is onmisbaar gezien het uitgesproken karakter van het World Congress of Families.’

WELKE ROL HEEFT HET LOCAL ORGANIZING COMMITTEE GESPEELD?‘Zij hebben gezorgd voor een bidbook en een site-inspectie. De samenwerking verliep zeer professioneel. Meningsverschillen over de inhoud van het congres werden heel pragmatisch opzij gezet ten behoeve van de organisatie.’

WAAROM IS ER VOOR NEDERLAND GEKOZEN?‘Ons grondige voorstel, het enthousiasme van het Local Organizing Committee, de mogelijk-heid om een congres volledig voor te fi nancieren, de locatie, de ontvangst tijdens de site-inspectie en de mogelijke spin-off van het congres richting de opkomende pro-familybewegingin Nederland.’

WELKE LESSEN HEEFT U HET AFGELOPEN JAAR GELEERD?‘Een local organizing comittee ontstaat spontaan, mensen hebben daar in hun agenda geen rekening mee gehouden. Dus moet er iemand zijn die de kar blijft trekken. Daarnaast is er voldoende geld nodig. Gelukkig heeft het NBTC ons fi nancieel bijgestaan. Maar het blijft een investering in een traject met onzekere uitkomst. Daarom is het extra belangrijk dat je samenwerkt met partijen die direct achter zo’n congres staan. Hadden we niet gewonnen, dan had er nu wel een plan gelegen voor een volgende keer.’ •

Volgend jaar augustus vindt in de Amsterdamse RAI het World Congress of Families plaats waarop zo’n drieduizend bezoekers uit 35 landen zullen afkomen. Met vereende krachten is het congres naar Nederland gehaald. Simon Polinder, voorzitter van de Local Organizing Committee en werkzaam bij de faculteit Godsdienstwetenschappen van de Universiteit Groningen, blikt terug op een ‘wonderlijk’ succesvolle samenwerking.

TEKST NICOLIEN REITHFOTOGRAFIE PETER SMITH

‘ALS LAND BEN JE GROTER DAN JE DENKT’

032 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

INT

ER

VIE

W

Page 33: Holland in Congres nr.2 2008

Zakelijk succes is altijd dichtbij.Golden Tulip is uw professionele partner voor zakelijke bijeenkomsten met uitstekende vergader- en conferentiefaciliteiten. Wereldwijd, ook bij u in de buurt.

Eén aanspreekpunt voor al uw meetings!

Golden Tulip’s Central Meeting Line

0900 202 92 92 of [email protected]

www.goldentulip.nl/meetings

Bij Golden Tulip mag u meer verwachten.

HIC_advertenties.indd 33HIC_advertenties.indd 33 27-10-2008 11:52:4927-10-2008 11:52:49

Page 34: Holland in Congres nr.2 2008

CO

NG

RE

SNO

VIT

EIT

EN

034 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

‘ En netwerkmiddelen leveren een goede bijdrage aan het in contact brengen van mensen met dezelfde interesses’

Corbin Ball, organisator Events Guru: ‘Het ontmoeten van het juiste contact is vaak genoeg om de hele reis de moeite waard te laten zijn'

HOLLANDSE NIEUWE

CONGRESVINDINGENHOLLANDIN CONGRES

Nederland bezet de zesde plaats op de internationale congressenranglijst wanneer het gaat om congressen vanaf driehonderd personen. Ondernemersgeest, accommodaties, Nederland als destinatie, maar ook zeker expertise spelen daarbij een sterke rol. Als congreskenner timmerde Nederland bovendien als technicus aan de weg. Een overzicht van drie Hollandse vindingen in 2008: Badge2Match, MeetingMonitor en de Mobile Event Assistent.

TEKST CARIENE JOOSTEN

FOTOGRAFIE SHUTTERSTOCK EN CORBIS

Page 35: Holland in Congres nr.2 2008

HO

LL

AN

D IN

CO

NG

RE

S 0

35

Het Nederlandse bedrijf Badge-2Match ontwikkelde een innovatief badgesysteem dat het netwerken op een congres een heel stuk mak-kelijker maakt. Met de Interactive Badge (IB) krijgen bezoekers een kort licht- en attentiesignaal zo-dra iemand met gelijke interesses langskomt. Het systeem werkt eenvoudig. Bij con-gresregistratie geven deelnemers aan wat hun achtergrond is en waar hun interesses liggen. Die vragen kunnen door de congresorganisator zelf wor-den bedacht, eventueel met behulp van Badge2Match. Het invullen van de vra-genlijst duurt slechts enkele minuten. Het resultaat wordt uiteindelijk opge-slagen in de elektronica van de badge. Hierdoor weet de badge wie je bent en naar wie je op zoek bent. Bij een match

veranderen beide badges in dezelfde unieke kleur, zodat de matchende deelnemers weten op wie ze af moe-ten stappen. Geen afstandelijke naam-kaartjes meer, maar een fl ikkerend en trillend apparaatje: klein en nog steeds voorzien van informatie zoals naam en bedrijfsnaam. De badge doet wat het naamkaartje niet kan: communiceren met soortgenoten en op die manier zoeken naar de juiste match.

De bedenkers van deze congresnovi-teit zijn de broers Hugo en Onno Bos. Onno, die oorspronkelijk uit de tele-comwereld komt, vertelt: ‘Wij zijn vaak naar congressen geweest en merkten hoe beperkt naamkaartjes zijn. Zelfs al was iemand van hetzelfde bedrijf, dan nog betekende dat niet dat we iets voor elkaar konden betekenen. Daarom be-dachten we de Badge2Match.’

Het systeem werd in juni op de markt gebracht en is sindsdien op drie congres-sen in de praktijk gebracht. Een daarvan is het Deutscher Multimedia Kongress. Organisator Tanja Felle is blij met het systeem, zo valt te lezen op de web-site: ‘Dankzij dit innovatieve netwerk-systeem hebben we veel goede con-tacten gemaakt. En de installatie was perfect.’

Ook Egbert Veldhuis, marketingma-nager bij Terremark, vindt de Badge-2Match een goede aanvulling voor de congresmarkt. ‘Het thema van ons con-gres was netwerken. Een netwerkmid-del als Badge2Match is natuurlijk een geweldige manier om interactie tussen alle bezoekers te bewerkstelligen. Het aantal visitekaartjes dat werd uitgewis-seld was dan ook enorm.’ Een badge kost circa 8 - 10 euro per stuk. •

DE JUISTE MATCH MET EEN BADGE

?

Page 36: Holland in Congres nr.2 2008

CO

NG

RE

SNO

VIT

EIT

EN

036 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

MOBILE EVENT ASSISTENT CONGRESINFORMATIE OP JE TELEFOON

Al twee prijzen sleepte de Mobile Event Assistant in de wacht voor beste innovatief product van de meetingindustrie. Johan Bax direc-teur van producent Log On voor-spelt dat mobiele technologie de komende jaren een nog grotere rol gaat spelen in deze branche.

De assistent, een mobiele communicatie-applicatie, is gebaseerd op mobiel inter-netten. Het systeem stelt elke congres-organisator in de gelegenheid contact te onderhouden met bezoekers tijdens het evenement, ervoor én erna. Tijdens meetings zorgt de assistent voor ac-curate informatie, persoonlijke roosters voor de bezoekers, matchmaking en in-teractieve sms-voting. Bijkomend voor-deel voor bezoekers: zij kunnen vooraf en achteraf met elkaar communiceren. En deelnemers zijn voor hen makkelijk traceerbaar door de database van het systeem. Onderdelen als evenement-agenda, praktische informatie over de organisatie en accommodatie kunnen naar interesse worden geselecteerd.

De assistent lost het papierprobleem van grote meetings op en is in een stap in de richting van groen ondernemen. Doordat de Mobile Event Assistent via internet en de eigen mobiele telefoon van de bezoekers werkt, zijn investerin-gen in technologische infrastructuur on-nodig. Deze dienst werkt op elk mobiel apparaat dat internetverbinding heeft, een mobiele telefoon, pda of laptop. Ongeacht welke verbinding of netwerk-aanbieder de klant heeft, het is voor bijna iedereen bereikbaar. •

METEN IS WETEN ZEKER VOOR EEN CONGRESORGANISATOR

De roep om een snelle verwerking van ingewikkelde congresresultaten in hapklare brokken wordt steeds luider. MeetingMonitor – sinds dit voorjaar op de markt – geeft congresprofes-sionals vliegensvlug houvast. Met een door Nederlanders ontwikkeld software-programma rol-len essentiële bevindingen als beleving van de bezoe-ker en tevreden-heid over het scherm.

De congrestool is ontwikkeld door con-gresprofessionals en daar-door niet een puur technisch georiënteerde applicatie, maar volledig op de praktijk afgestemd. ‘Het ontstaan komt voort uit een markt die vraagt om meetresultaten. Enerzijds om operationeel zaken te kunnen verbeteren voor toekomstige edities, anderzijds om de toegevoegde waarde van de bijeenkomst aan te tonen. Een belangrijke graadmeter daarin is de beleving van de deelnemer. Congresorganisatoren hebben heel veel taken en verantwoordelijkheden en daarbij is het uitvoeren van een tevredenheidson-derzoek weliswaar zeer belangrijk, maar zeker geen prioriteit in een hectische peri-ode. Terwijl dat misschien wel een prioriteit zou moeten zijn. Wij helpen ze een eind op weg’, aldus Nico Meyer, een van de be-denkers van MeetingMonitor.

De congresprofessional van het Centrum voor Live Communications (CLC) wijst op de praktijk waarin bezoekers vaak aan het einde van een congres vluchtig een for-mulier invullen. ‘Deelnemers zitten op dat moment niet te springen om aandacht te besteden aan enquêteachtige zaken.

Resultaat is vaak snel en onvolledig inge-vulde formulieren, waarbij gesloten vragen

worden ingevuld, maar de nog belangrij-kere open vragen, de kwalitatieve

toevoegingen, die ontbreken. Daar komt bij dat het verwerken

van papieren evaluaties een tijd-rovende zaak

is, met kans op fouten. Nee, daar zit een

organisator allemaal niet op te wachten.’MeetingMonitor

is ontwikkeld van-uit diezelfde

organisator die snel een kwalitatief

hoogstaande evaluatie wenst zonder daar buiten-

sporig veel aandacht aan te moeten besteden.

‘Bij de opbouw is in extreme mate aandacht besteed aan de gebruiks-

vriendelijkheid’, weet Meyer die vertelt dat bezoekers online effectieve vragenlijsten kunnen beantwoorden, die voor de zender worden omgezet in heldere grafi eken en bondige conclusies. Snelheid is een krachtig wapen van de MeetingMonitor. Via een online evaluatie (de deelnemers ontvangen per e-mail een uitnodiging) heeft de organisator eenvoudig en realtime inzicht in de resultaten. Kant-en-klare rapportages kunnen eenvoudig samengesteld worden en meerdere edi-ties van congressen kunnen makkelijk met elkaar vergeleken worden. Ook is er een uitgebreide vragen-database beschikbaar, samengesteld door experts binnen het vak-gebied. ‘Online evalueren past uitstekend in het duurzaamheidsbeleid van een congres. Papier komt er niet meer aan te pas. Maar misschien nog belangrijker: door de tijds-besparing bij het onderzoek en de verwer-king van de resultaten ontstaat ruimte voor de organisator om zich te concentreren op analyse en interpretatie.’ •

Page 37: Holland in Congres nr.2 2008

www.accorhotels.com/meetings

Telefoonnummer Accor Meeting Service 020 41 202 41emailadres [email protected] voor bijeenkomsten vanaf 8 personen

Eén contactpersoonvoor al uw bijeenkomstenwereldwijd!

Geraffineerde luxe gastvrijheid,het voorrecht van unieke

locaties wereldwijd

een nieuwe keten van luxehotels voor de internationale

en lokale zakenreiziger.De ideale locatie

voor middelgrote en grotebijeenkomsten en incentives

Meer dan 400 hotels en resortswereldwijd, voor de reiziger die

zich overal thuis voelt

Ervaar de gastvrijheiddie elk verblijf uniek maakt.

762 hotels in 52 landen

800 hotels wereldwijd bieden comfortabele accommodatieen 24-uurs service voor een

aantrekkelijke prijs

HIC_advertenties.indd 37HIC_advertenties.indd 37 27-10-2008 11:53:3027-10-2008 11:53:30

Page 38: Holland in Congres nr.2 2008

NIE

UW

S &

PA

RT

NE

RS

038 H

OLL

AN

D I

N C

ON

GR

ES

NIEUWE CONGRESLOCATIEPOST ROTTERDAMRotterdam is een congreslocatie rijker. In septem-ber werd het voormalige postkantoor feestelijk heropend, ditmaal als congres- en evenementen-locatie voor groepen van tien tot vijftienhonderd gasten. Het monumentale pand is geïnspireerd op architecturale stromingen van de Amsterdam-se School en art deco. Het heeft een imposante hal van 1000 m2 en een hoogte van bijna 25 meter. Op de eerste verdieping bevindt zich een grote zaal die ruimte biedt aan 350 gasten als het gaat om een sitdowndiner, en zelfs zeshonderd gasten bij een receptie of cocktailparty. Wilt u gebruikmaken van deze ruimte, wees er dan snel bij: in 2011 zal het postkantoor onder-dak gaan bieden aan winkels en horeca. Meer informatie: www.postrotterdam.com

DEN HAAG EN DELFT SLAAN HANDEN INEENOp 15 september vond alweer de zesde editie van Prins voor een Dag plaats. Dit-maal zat niet alleen de Haagse congres- en evenementenbranche achter het initiatief, maar ook partnerstad Delft.Tijdens Prins voor een Dag werden 180 gasten, veelal afkomstig uit de congreswereld, rond-geleid langs de mogelijkheden die de regio te bieden heeft. Vijf verschillende routes leidden langs educatieve sessies, activiteiten en culi-naire hoogtepunten. Aandacht was er ook voor het thema ‘maatschappelijk verantwoord on-dernemen’. Zo belichtte Jan Juffermans aan de hand van het CO2-voetafdrukmodel duurzame mogelijkheden voor de congresorganisatie. Ook hield Bart Chabot in ‘Het Strijkijzer’ een enthou-siast betoog over ‘zijn’ Den Haag. Na een ener-verende dag sloten ‘De Haagse Règâhs’ de dag op een gepaste manier af in de Harbour Club in de Scheveningse haven.

EERSTE AMSTERDAM YOUNG SCIENTIST AWARD UITGEREIKTHet Nieuw Amsterdams Peil Initiatief (NAP-Initiatief) heeft de eerste Amsterdam Young Scientist Award (AYSA) uitgereikt aan Shabaz Mohammed. Dat gebeurde tijdens het zevende Human Proteome Organisation (HUPO) congres. Mohammed ontving zijn prijs vanwege zijn onder-zoek Proteomics Mass Spectrometry. De AYSA is een aanmoedigingsprijs voor jonge, veelbelovende wetenschappers die hun onder-zoek tijdens een internationaal congres in Am-sterdam presenteren. De winnaar ontvangt een award en een bedrag van vijfduizend euro. Dit geld dient te worden besteed aan (wetenschap-pelijk) onderzoek of aan het bezoeken van een vakgerelateerd congres.Het NAP-Initiatief is een kennis- en netwerk-platform dat Amsterdam meer op de kaart wil zetten als kennisstad. Met de AYSA wil het Initia-tief benadrukken dat de stad groot belang hecht aan zijn rol als locatie voor internationale, weten-schappelijke congressen. Meer informatie op www.nap-initiatief.nl

Regionale congresbureaus Amsterdam Tourism & Convention Board Food and Health Gelderland Groningen Convention Bureau Maastricht Convention Bureau Noordwijk Marketing Regio Zuidoost-Brabant Congres Bureau Rotterdam Marketing Den Haag Marketing Utrecht Congres Bureau Hotels met vergader- en congresmogelijkheden Amrâth Grand Hotel Frans Hals Amrâth Grand Hotel l’Empereur Amsterdam Marriott Hotel Atlantic Hotel Duin & Kruidberg Country Estate Grand Hotel Amrâth Amsterdam Grand Hotel Huis ter Duin Grand Hotel Karel V Utrecht Hotel Château Sint-Gerlach Hotel Okura Amsterdam Hotels van Oranje InterContinental Amstel Amsterdam Mövenpick Amsterdam City Centre Palace Hotel Noordwijk Parkhotel Amsterdam Radisson SAS Amsterdam centre Renaissance Hotel Amsterdam Steigenberger Kurhaus Hotel Theater Hotel Figi Hotelketens Accor Hotels NH-hotels Amrâth Hotels & Restaurants Congrescentra Amsterdam RAI MECC Maastricht Destination management companies Beuk Incoming Delta Amsterdam Elite Destination Management Company Holland International Destination Management Incentive Europe ITB Amsterdam Keytours Kuoni Destination Management Benelux Partners in Travel Special venues Beurs van Berlage Pieterskerk Leiden De Efteling Boom Chicago Pureliner Professional congres organizers Congrex Eurocongress International MCI Amsterdam Congress Care

NBTC CONVENTION PARTNERS 2008

V.l.n.r. voorzitter NAP-Initiatief Marc Horsmans, winnaar Shabaz Mohammed en professor John Yates namens HUPO 2008 7th World Congress.

Page 39: Holland in Congres nr.2 2008

HIC_advertenties.indd 39HIC_advertenties.indd 39 27-10-2008 11:54:4827-10-2008 11:54:48

Page 40: Holland in Congres nr.2 2008

www.denhaagcongres.com

Convention Bureau Den Haag

T (070) 3618802

E [email protected]

NH Atlantic Den HaagDeltaplein 2002554 EJ Den HaagT (070) 4482482E nhatlanticdenhaag@nh- hotels.comI www.nh-hotels.com

Your seaview experience in

The Hague.

Madurodam Events George Maduroplein 1 2584 RZ DEN HAAG T (070) 4162419E [email protected] I www.madurodamevents.nl

We know how!

Madurodam Events: voor

een succesvol evenement.

Parkhotel Den HaagMolenstraat 532513 BJ Den HaagT (070) 3624371E [email protected] www.parkhoteldenhaag.nl

Vergaderen met koninklijk

uitzicht…

www.nh-hotels.com

Boenk & de Grootcatering en evenementenLange Voorhout 152514 EA Den HaagT (070) 3589474E [email protected] I www.boenkendegroot.nl

Exclusieve catering, bijzondere

evenementen op diverse

locaties in en om Den Haag.

www.boenkendegroot.nl

www.madurodamevents.nl www.parkhoteldenhaag.nl

HIC_advertenties.indd 40HIC_advertenties.indd 40 27-10-2008 11:58:2727-10-2008 11:58:27

Page 41: Holland in Congres nr.2 2008

Topkapi Sense Restaurant

Gevers Deynootplein 36

2586 CL Den Haag

T (070) 3063658

E [email protected]

I www.entrada-restaurants.nl

Unieke diners en evenementen in

Ottomaanse sfeer onder het Kurhaus.

Convention Bureau - Den Haag Marketing

Hét neutrale aanspreekpunt voor de regio Den Haag.

Zonder commercieel belang ondersteunt het convention

bureau bij de organisatie van zakelijke bijeenkomsten in

de koninklijke stad aan zee.

Golden Tulip Bel Air HotelJohan de Wittlaan 302517 JR DEN HAAGT (070) 3525386E banquet@goldentulipbelair-

hotel.nlI www.goldentulipbelairhotel.nl

International standards, local

flavours!

De twee Carlton Hotels in

Den Haag en Scheveningen bieden,

in combinatie met de Carlton

Beachclub, een compleet pakket

voor stijlvolle & inspirerende

evenementen!

Carlton Beach Gevers Deynootweg 2012586 HZ Den HaagT (070) 3541414E [email protected] www.carlton.nl/beach

www.topkapi-scheveningen.nlwww.goldentulipbelairhotel.nl

www.carlton.nl/ambassador

Carlton Ambassador Sophialaan 22514 JP Den HaagT (070) 3630363E [email protected] www.carlton.nl/ambassador

Carlton Beachclubt.o. Gevers Deynootweg 2012586 HZ Den HaagT (070) 3541414E [email protected] www.carltonbeachclub.nl

www.carlton.nl/beach

www.carltonbeachclub.nl

HIC_advertenties.indd 41HIC_advertenties.indd 41 27-10-2008 11:58:5527-10-2008 11:58:55

Page 42: Holland in Congres nr.2 2008

AVEQ Show Theatre & Congress FacilitiesKoppelstokstraat 812583 CB Den HaagT (070) 3062546E [email protected] www.aveq-groep.nl

Professioneel geluid, licht en

beeld bij uw congres of event.

www.aveq-groep.nl

Crowne Plaza Den Haag - PromenadeVan Stolkweg 12585 JL Den HaagT (070) 3525161E [email protected] www.crowneplazadenhaag.nl

Crowne Plaza Den Haag -

Promenade

The place to meet!

www.crowneplazadenhaag.nl

Badhotel ScheveningenGevers Deynootweg 152586 BB ScheveningenT (070) 3512221E [email protected] www.badhotelscheveningen.nl

Zakelijk gemak aan Zee!

www.badhotelscheveningen.nl

www.fortiscircustheater.nl

Fortis CircustheaterCircusstraat 42586 CW Den HaagT (070) 4167607E evenementen@

fortiscircustheater.nlI www.fortiscircustheater.nl

Fortis Circustheater, méér dan

musicaltheater alleen!

HIC_advertenties.indd 42HIC_advertenties.indd 42 27-10-2008 11:59:2227-10-2008 11:59:22

Page 43: Holland in Congres nr.2 2008

Eden Babylon Hotel Den HaagKoningin Julianaplein 352595 AA Den HaagT (070) 3814901E info.edenbabylon@ edenhotelgroup.comI www.edenhotelgroup.com

Hospitality in the heart of

the city

Ins & Outs Catering Den HaagBierstraat 292512 AC DEN HAAGT (070) 3617433E [email protected] www.ins-outs.nl

Waar kennis en kunde elkaar

ontmoeten. Al meer dan 10 jaar!

www.edenhotelgroup.com www.ins-outs.nl

MuseonStadhouderslaan 37 2517 HV Den Haag T (070) 3381338 E [email protected] I www.museon.nl

Confereren in het Museon:

hét platform voor informatie-

en kennisoverdracht.

Steigenberger Kurhaus HotelGevers Deynootplein 302586 CK Den HaagT (070) 4162636E [email protected] www.kurhaus.nl

Bijzondere evenementen verlangen

een unieke locatie.

Welkom in het Steigenberger Kurhaus Hotel.

Renbaan Duindigt HorecaWaalsdorperlaan 292244 BN WassenaarT (071) 5615324E [email protected] www.a-day-at-the-races.nl

Evenementen met een

neuslengte voorsprong!

www.kurhaus.nl

www.museon.nlwww.a-day-at-the-races.nl

HIC_advertenties.indd 43HIC_advertenties.indd 43 27-10-2008 11:59:4527-10-2008 11:59:45

Page 44: Holland in Congres nr.2 2008

HIC_advertenties.indd 44HIC_advertenties.indd 44 27-10-2008 12:01:2427-10-2008 12:01:24