Helmertheater 2010

12
seizoen 2010-2011

description

Het Helmertheater Mediant Geestelijke

Transcript of Helmertheater 2010

seizoen 2010-2011

vragen over uw ziektekostenverzekering?

Winkel EnschedeDe Ruyterlaan 25maandag t/m vrijdag 8.30 uur tot 17.00 uur

Kijk op www.menzis.nl, bel 088 222 40 40 of bezoek de Menzis-winkel bij u in de buurt.

DE GROOTSTE VAKSPECIAALZAAK IN DE REGIOPIEST - OLIESLAGWEGAL RUIM

80 JAAR!

BEELD & GELUID - PC’S & NOTEBOOKS -WITGOED - INBOUW -FIETSEN & SCOOTERS

Voor vakmanschap

& scherpe prijzen!

De cultuurcoach is de 'spin in het web' van cultureel Enschede. Culturele organisaties en individuele kunstenaars kunnen er met alle vragen terecht. Dit geldt ook voor andere organisaties die iets op cultureel gebied willen doen, zoals Alifa, de speeltuinen en woningcorporaties. Heeft u bijvoor-beeld vragen over financiën, samenwerking, ledenwerving, publieksbereik of podiumlocaties? Of heeft u ideeën voor nieuwe activiteiten?

Mail dan naar cultuurcoach Jacintha Blom: [email protected] worden er allerlei bijeenkomsten georganiseerd, zoals lezingen, netwerkbijeenkomsten, workshops en culturele werkgroepen.

Meer informatie? Kijk op www.cultuurcoach-enschede.nl.

CULTUURCOACHENSCHEDE

3Helmertheater, het verleden….

T ijdens de bouw van wat vroeger het Twents Psychiatrisch Ziekenhuis (TPZ) was, is gekozen om ook een theater met 230 zitplaatsen te bouwen. Het

moest een plek zijn waar voor en door cliënten van TPZ op een ontspannen manier kennis gemaakt kon worden met theatervoorstellingen. Ook bij werk-zaamheden rondom voorstellingen en andere activiteiten binnen het theater werden zij betrokken. Daarnaast was integratie met de wijk helmerhoek een doelstelling.Er werd een programma gemaakt en verspreid, diverse kranten werden bena-derd en er werden vrijwilligers geworven zowel buiten als binnen TPZ. Deze manier van werken liep een groot aantal jaren goed. Een aantal prominente Twentse artiesten heeft opgetreden op het podium van het Helmertheater. Onder andere Willem Wilmink , Andre Manuel, Lenny Kuhr en Tessa Boom-kamp. Maar ook groepen als “de Verstrooiers”, “Twente plat” en vele anderen hebben hun voetstappen gezet in de gezellige theaterzaal.

In de afgelopen jaren zijn vele veranderingen doorgevoerd om het Helmer-theater beter te organiseren en beter te profileren. Zo is het theater beter te vinden op internet, www.helmertheater.nl en wordt meer aandacht besteed aan het theater in de locale media. Een goed voorbeeld van onze verbeterde profilering is de krant die op dit mo-ment voor u ligt. Door middel van deze krant willen wij u kennis laten maken met het Helmertheater, wie wij zijn en wat wij doen.

Wie zijn wijHet Helmertheater is een onderdeel van Mediant Geestelijke Gezondheid-zorg en wordt gecoördineerd vanuit dag activiteitencentrum ‘het Dikkershoes’ in Hengelo, door drie zeer gedreven medewerkers met ieder hun eigen taak en verantwoordelijkheid. Tijdens en voorafgaand aan de voorstellingen speelt de groep vrijwilligers en cliënt-medewerkers een zeer grote rol. Niet alleen de technische kant van de voorstellingen wordt ingevuld maar ook bij het opzet-ten van een nieuw programma en het maken van brochures en posters wordt voornamelijk vertrouwd op de inzet, het enthousiasme en de kennis van deze groep medewerkers.

Wat doen wijDe doelstelling waarmee tijdens de start van het Helmertheater begonnen is, is in de loop der jaren behoorlijk veranderd. We richten ons op de participatie van cliënten waarbij integratie in de maatschappij een grote rol speelt. Concreet betekent dit dat cliënten van Mediant een rol spelen in de organisatie rondom en tijdens de voorstellingen. Hierbij worden ze onder-steund door de groep vrijwilligers en medewerkers die bij het theater betrok-ken zijn. Ook arbeidsmatige afdelingen binnen Mediant worden aan het werk gezet, zo worden onze brochures en posters volledig gemaakt binnen de grafische afdeling van Mediant. De samenwerking met de zuidwijken van Enschede wordt steeds verder uitgebreid en steeds meer mensen vinden de weg naar ons toe. Iedere donderdagmorgen is er op Enschede FM rond half elf een radio interview met een van de medewerkers van het Helmertheater. Hierin wordt de voorstelling van die week besproken maar is er ook een vooruitblik op de voorstelling van de komende week.

Het Helmertheater neemt ook deel aan het overleg van kleine theaters in Overijssel (OKTO). Hierdoor is ons netwerk aanzienlijk gegroeid en zijn de contacten met theaters in de regio versterkt. Zo zijn wij erg blij met de samen-werking met Theater de Bond in Oldenzaal wat uit dit overleg is voortgevloeid. Maar ook de steun en samenwerking met de provincie Overijssel komt voort uit dit overleg.

Het Helmertheater wordt inmiddels ook ingezet voor congressen en sym-posia en scholen reserveren het theater voor eigen voorstellingen.

Kaarten reserverenOp dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur kunt u telefo-nisch kaarten reserveren via tel. 053-4807260. Het afhalen van gereserveerde kaarten is mogelijk tot uiterlijk een kwartier voor aanvang van de voorstelling, daarna vervalt de reservering. De reserveringskosten bedragen € 1,50 en worden verrekend bij het afhalen van de kaarten. Helaas kunt u alleen contant betalen, wij beschikken niet over een pin-apparaat.U kunt ook de kaarten aan de kassa kopen vanaf één uur voor aanvang van de voorstelling.

Een leuke kado tip: De Helmertheater cadeaubonWij verkopen Helmertheater cadeaubonnen ter waarde van € 5,00, € 10,00 en € 15,00. Deze zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Helmer-theater voor aanvang van de voorstelling.

De programmering wordt mede mogelijk gemaakt door:

saxion.nl

Heb je een drive om met mensen te werken?

Kom verder. Saxion.

Weet je op dit moment nog niet precies wat het beste bij je past? Kies

dan voor één van de opleidingen op het gebied van zorg en welzijn.

Kom naar onze open dagen:

20 november 2010 Enschede 10-14 uur

27 november 2010 Deventer 10-14 uur

•Fysiotherapie

•Podotherapie

•Verpleegkunde

•Studieroute Gezondheid

& Technologie

• Master Advanced Nursing Practice

•Management in de Zorg

• Master Musculoskeletaal

• Bij- en nascholing voor zorg en welzijn

• Master Health Care & Social Work

• Maatschappelijk Werk en

Dienstverlening

• Sociaal Pedagogische

Hulpverlening

• Propedeuse Psychologische en Peda-

gogische Studies (3PS)

003-0132 Adv Zorgkrant opendag 285x192.indd 1 01-07-2010 12:21:53

Verplegers en verzorgers hebben heel bewust voor hun vak gekozen. Hago werkt in de zorg ook met medewerkers die net zo goed voor deze omgevinghebben gekozen. Met ruim 40 jaar ervaring in de zorg snappen wij dat je in moet spelen op snappen wij dat je in moet spelen op het dagelijks leven van de mensen om je heen. Even een praatje maken en wachten met het dweilen van de gang tot iedereen in de eetzaal zit. Dat is schoonmaken met de juiste instelling.

Kijk voor meer informatie op www.hago.nlof bel (045) 5738 738. of bel (045) 5738 738.

Mediant Geestelijke Gezondheidszorgook voor Activering, Maatschappelykeondersteuning, Leren werken enRe-integratie.

Meer weten?053 - 480 72 50

..

Een spetterend dagje uit bij mooi en slecht weer

Aquadrome buitenbad, subtropisch recreatiebad, riant peuterbad en waterspeeltuin met

waterattracties voor klein en groot.Bezoek onze website voor openingstijden en tarieven.

Gezinstarief € 15,30Enkeltarief € 4,90

J.J. van Deinselaan 2, Enschede 053 – 488 89 00www.aquadrome.nl

5

De opening van seizoen 2010-2011

Hoe kunt u ons vindenHet Helmertheater bevindt zich in het trefcentrum van de Mediant locatie Helmerzijde. Het adres van deze locatie is: Broekheurnering 1050, 7546 TA Enschede.

Ook op internet zijn wij te vinden via www.helmertheater.nl en vragen kunt u mailen naar [email protected]. Telefonisch zijn wij bereikbaar op de nummers: 053-4755623 (op donder-dag vanaf 14.30 uur en tijdens zondagvoorstellingen vanaf 12.30 uur) 074-2467300 (op werkdagen van 9.00 – 16.30 uur).

Naar het Helmertheater met het Openbaar vervoerVanaf het NS station Enschede Centraal neemt u buslijn 2, richting Helmer-hoek. U stapt uit bij de halte Dubbelinckhoek.

Naar het Helmertheater met de autoKomend vanuit het centrum: U rijdt richting Haaksbergen via de Haaks- bergerstraat. Na de rotonde op de kruising met de stoplichten gaat u linksaf de Usselerrondweg op. Daarna volgt u de borden Mediant/Helmerzijde.Komend vanuit de A35: U neemt afrit 26 richting Enschede West/Univer- siteit. Vervolgens neemt u de afrit Enschede Zuid/Usselo en volgt u de borden Mediant/Helmerzijde. Het Helmertheater beschikt over voldoende gratis parkeergelegenheid.

De nieuwe theaterbrochure is gedrukt en dit nieuwe programma wordt op donderdag 16 September vanaf 19:30 uur tijdens een feestelijke avond gepresenteerd. Naast een praatje een hapje en

een drankje zal de presentatie van het programma muzikaal omlijst worden door twee heel verschillende acts.

Allereerst wordt u welkom geheten door The Busquito’s. Deze swingende vier-mans formatie uit Haarlem bestaat al enige tijd en na hun eerste cd

“wicky wacky woo” werd het tijd om een tweede album uit te brengen genaamd “wicky wacky too”. Op dit nieuwe album staan wederom juweeltjes uit het jazz genre. En als u het optreden van The Busquito’s afgelopen seizoen heeft gemist, dit is uw kans om hen alsnog te zien. U zult versteld staan van de varieteit aan muziek die deze heren ten gehore brengen.

The Busquito’s bestaat uit:Ronald de Jong: Contrabas/ ZangJelle van Tongeren: VioolThomas Streutgers: SaxofoonDaniel Versteegh: Gitaar

Meer info over The busquito’s vind u op: http://www.myspace.com/thebusquitos#ixzz0uDTQQ3PE

Hiernaast zal de opkomende Roemeense artieste Joanna Kaze haar debuut in de Nederlandse theaterwereld maken. In Roemenië is deze dame reeds bekend en laat ze op diverse podia haar aparte

stemgeluid horen. Bijna alle muziek die zij zingt en speelt is door haar zelf ge-schreven maar soms geeft ze ook een eigen draai aan een bestaand nummer, of dit nu Engelstalig of Afrikaans is, Joanna draait haar hand hier niet voor om.Haar hele leven speelt muziek al een belangrijke rol, gestimuleerd door haar oma en haar moeder die operazangeres is, is Joanna al op jonge leeftijd begonnen met het schrijven van eigen liedjes. In eerste instantie begeleidde zij zichzelf op de piano maar sinds een half jaar ook op de gitaar. Toch blijft haar stem haar meest gewaardeerde instrument. Zelf zegt ze hierover “Ik kan klinken als bijna alles, nog nooit heb ik me vastgelegd aan een bepaald genre. Dit is goed, nu hebben mensen geen idee wat er gaat gebeuren”

Kaze betekent wind in het japans, en met de gedrevenheid van een flinke windstorm bouwt Joanna aan haar muzikale carriere.

Kom kijken en genieten!Meer lezen:

http://www.myspace.com/joannakaze

#ixzz0uPfUM0SZ

Aanvragen programmabrochureMocht u niet in staat zijn om donderdag 16 September deze opening van seizoen 2010-2011 mee te beleven dan zijn er natuurlijk ook andere manieren om onze brochure in handen te krijgen:Vraag de nieuwe brochure aan via [email protected]

Huur het HelmertheaterCongres, symposium, schoolvoorstelling of andere bijeenkomst? Huur dan het Helmertheater!Voor informatie over het huren van de zaal van het Helmertheater kunt u telefonisch contact opnemen met het servicemeldpunt van Mediant, tel. 053-4755777 of met Maurizio Arena, een van de coördinatoren van het Helmertheater, tel. 074-2467300. Via deze wegen kunt u de mogelijkheden van de zaal en faciliteiten rondom het theater bespreken.

www.sensooroostnederland.nl

www.sensooroostnederland.nl

www.sensooroostnederland.nl

HEB JE PROBLEMEN, BEHOEFTE AAN EEN GESPREK: BEL, CHAT OF E-MAIL DAN

Dag en nacht bereikbaar7 dagen per week

Altijd en voor iedereen

Al meer dan 25 jaar persoonlijke verpleging, zorg en services

thuis. Professioneel, respectvol en afgestemd op de individuele

wens van onze cliënt. Het uitgangspunt van Excellent Leven is

de levensstandaard waaraan onze cliënten gewend zijn, zoveel

mogelijk te handhaven in hun eigen vertrouwde omgeving.

Wij bieden o.a.:

• PersoonlijkeZorg(VerplegingenVerzorging)

• GeïndiceerdeAWBZ-zorginnaturaenPGB

• Dagzorg,nachtzorgen24-uurszorg

• Terminalezorg

• Ondersteuningenbegeleidingthuisenopvakantie

• Eenvastaanspreekpunt,uwpersoonlijkeassistent.

Excellent Leven is HKZ-gecertificeerd waardoor de kwaliteit van de zorg is

gewaarborgd. Gezien onze jarenlange ervaring en expertise adviseren en/of

begeleiden wij u ook graag bij de aanvraag van zorg bij het CIZ (AWBZ).

Uit ervaring weten wij dat - als er onverhoopt zorg nodig

is - er ineens veel op iemand afkomt. Excellent Leven wijst

u graag de weg. Bel ons gerust voor een vrijblijvend advies.

t +31 (0)35 694 19 10 [email protected]

West-&Midden-Nederland

t +31 (0)88 488 00 [email protected]

Oost-Nederland

Kijk voor meer informatie op www.excellent-leven.nl

Klassieke MuziekJazz & PopPopacademieMediaMusicMuziektheaterMuziektherapieDocent MuziekMuziekprogrammering

www.artez.nl/conservatorium

7

Zoals gezegd willen wij u door middel van deze krant kennis laten maken met het Helmertheater. Natuurlijk kan dan een voorproefje van voor-stellingen die het komende seizoen bij ons te zien zijn niet ontbreken.

Twents TrotsUiteraard zijn wij trots op alle Twentse artiesten die binnen het Helmertheater het podium betreden. Helaas kunnen wij ze niet allemaal in de spotlights zetten. Ons oog is gevallen op de onderstaande drie voorstellingen, een aan-tal van hen hebben al eerder binnen ons theater op de planken gestaan en anderen nog nooit….

Donderdag 7 oktober 2010: Puur Sap Jong - Een vloog over het KoekoeksnestEntree: € 5,- Aanvang: 20:00 uur

Donderdag 11 NovemberPuur Sap - BronzenEntree: € 5,- Aanvang 20:00 uur

MT Puur Sap is een vereniging die op 15 augustus 1997 is ontstaan. Het doel is om iedereen te laten spelen en te groei-en. Inmiddels hebben zijn er meerdere groepen in verschillende leeftijden. De jeugd tot 16 jaar wordt al voorbereid op het spelen bij de volwassenen. Afhanke-lijk van de groep wordt er gewerkt aan drama, blijspel, improvisatie of musical. De jong-volwassenen en de volwasse-nen kunnen alles spelen; drama, impro-visatie of blijspel. Dit kunnen eenakters, avondvullende stukken of monologen zijn. Ook worden er workshops gegeven in beweging, spreektechniek, drama, blijspel etc. Begeleiding op school bij periodesluitingen of eindmusical.Puur Sap heeft in het verleden al diverse stukken opgevoerd binnen het Helmertheater. Zowel avondvullende stukken als blijspelen. Het overgrote deel van deze stukken werd geregisseerd door Renee van de Wateringen die de groepen op een zeer proffessionele manier weet te inspireren om net een beetje verder te gaan in hun spel. Hierdoor en uiteraard door de inzet van de acteurs staat er steeds weer een boeiend stuk met goed uitgewerkte perso-nages op het podium. Meer lezen: www.puursap.acteert.nl

Donderdag 25 November 2010Twente PlatEntree: € 15,- Aanvang: 20:00 uur

Lachen is gezond en dat brengt Twente Plat ook dit nieuwe seizoen weer in de praktijk. Knotsgekke conferences, hilarische sketches en heerlijke liedjes maken de voorstelling van Twente Plat tot een oergezellig en onvergetelijk avondje uit, maar de lachspieren krijgen het zwaar te verduren!Hendruk & Geessie, Karel van de Kate, Mans & Mina en Tinus van Tuundorp laten er geen gras over groeien en nemen u vanaf de allereerste minuut mee in hun doldwaze avonturen. Dit is een voorstelling met lachgarantie!Meer lezen: www.twenteplat.com

Donderdag 9 December 2010Thijs Kemperink - Achteraf bekeken Entree: €7,50 Aanvang: 20:00 uur

Al vroeg kwamen de ouders van deze stand-up comedianer achter dat hun zoon graag op het podium stond! Al op zesjarige leeftijd imiteerde Thijs zijn Belgische held Urbanus bij menig feestje. Daar bleef het niet bij. Op oudere leeftijd begon hij meerdere bekende Nederlanders te imiteren. Dit deed hij als hobby en ook hiermee betrad hij graag het podium. Zijn passie voor cabaret en stand-up comedy heeft er dan ook voor gezorgd dat hij meer wou dan alleen imiteren.Als stand-up comedian speelt Thijs graag overal waar het gezellig is! Als nuchtere Twentenaar probeert hij meer te leren van de Nederlander, met alle gevolgen van dien. Dit levert dan ook vaak hilarisch materiaal op.Thijs is een vrolijke tukker waar het plezier van afstraalt!!! Meer lezen: www.thijskemperink.nl

Woensdag 12 Januari 2011Millenium ShowbandEntrée: Gratis Aanvang: 20:00 uur

Enthousiasme, kameraadschap en liefde voor muziek zijn de ingrediënten die de Millennium Showband maken tot wat ze is; een energieke band die ieder feest omtovert tot een waar festijn. Of het nu gaat om een bruiloft, kolkende feesttent, een café of bedrijfsfeest, iedere keer gaat de tent op zijn kop bij deze vijf energieke oosterlingen.Korte pauzes en veel interactie met het publiek zijn het credo van de band die, doordat er niet met vaste setlijsten wordt gewerkt, erg flexibel is en direct kan inspelen op iedere onverwachte situatie. Laat u verrassen door de Faute akt en de Ieniemieniemillenniumblaaskapel en u zult ervaren dat Millennium ieder publiek voor zich weet te winnen. En moet het even wat minder massaal, dan draaien zij ook hun hand niet om voor een akoestisch optreden tijdens een diner of bedrijfsopening.Meer lezen: www.millennium-showband.nl

Naast de bovenstaande Twentse artiesten kunt u uiteraard genieten van meer Twents Trots namelijk:

Deze artiesten worden tijdens de openingsbijeenskomst op 16 September 2010 uitgebreid besproken. U kunt informatie over deze artiesten ook vinden in onze brochure en op www.helmertheater.nl

Een voorproefje op seizoen 2010-2011

Datum Artiest Aanvang EntreeDo. 21 Oktober 2010 NAT Almelo 20:00 uur € 5,-Do. 28 Oktober 2010 Maarten & Riewert 20:00 uur € 5,-Do. 4 November 2010 Vocaal theater HOOV 20:00 uur € 5,-Do. 2 December 2010 Charming Music 20:00 uur € 7,50Do 23 December 2010 Marion Walhof-Bramer & Wim Beunders 20:00 uur € 5,-Do. 20 Januari 2011 Kevin Stunnenberg 20:00 uur € 5,-Do. 27 Januari 2011 Poeziemaraton 20:00 uur GratisDo. 17 Maart 2011 De Vliegende Hollanders 20:00 uur € 15,-Do 14 April 2011 Open Podium 20:00 uur GratisDo. 9 Juni 2011 Big Band van het ArtEZ Conservatorium 20:00 uur € 5,-

Mediant Gewoon Goede Zorg in Twente

Mediant Geestelijke Gezondheidszorg

Mediant Geestelijke Gezondheidszorg

Ook voor opvoedadviezen, relatietherapie, hulp bij stress, cursussen, vragen over psychiatrie

en nog veel meerKijk op www.mediant.nl voor meer informatie of vraag informatie aan via [email protected]

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers en vrijwilligers kijk daarom ook eens op www.mediant.nl onder werken bij Mediant.

9

SeizoensklappersNaast Twentse artiesten hebben wij ook dit seizoen weer ons best gedaan om u een gevarieerd programma aan te bieden. Onderstaand vind u een selectie van een aantal bekende en minder bekende artiesten.

Donderdag 18 November 2010Chris Chameleon - Noot vir Brood Entrée : € 15,-

Chris Chameleon wordt be-schouwd als een fenomeen op het Zuid-Afrikaanse muziekfront. Met zijn eigensoortige, uitzonderlijke stijl en zijn stem die vier oktaven bestrijkt wordt hij gerekent tot een van de belangrijkste kunstenaars van zijn continent. Hiermee heeft hij ook verschillende muziekprijzen op zijn naam staan. De grootste bekendheid verwierf Chris tijdens zijn rol als leadzan-ger en basgitarist van het “monki-punk” trio BOO!. Na zeven jaar met deze muziekformatie optredens te hebben verzorgd in Zuid-Afrika, Europa en Amerika werd het tijd om een solo-carriere te starten. Hierbij richtte hij zich voornamelijk op het vertolken van liederen in het Afrikaans en Engels. Onderandere zijn cd “Ek herhaal jou” werd erg goed ontvangen. Op deze cd vertaalt hij op geheel eigen wijze gedichten van de Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker naar muziek. En nu is deze stemvirituoos te gast in het Helmertheater. Het beloofd een af-wisselende avond te worden waar iedere muziekliefhebben van kan genieten!Meer lezen: www.chrischameleon.com www.myspace.com/chrischameleon www.sonicbids.com/chrischameleon

Donderdag 16 DecemberJoy Wielkens – Negra Entree: € 10,-

Vorig seizoen deelde Joy Wielkens het podium met Emmelie Zipson in het Helmertheater. Nu is zij avond-vullend te zien met Negra. In Negra stelt zij zichzelf de vraag wat zwart zijn is en wat zwart zijn voor haar betekent. Een persoonlijk, maar vooral muzikaal portret van een jonge migrant.

Voor haar nieuwe programma reisde Joy Wielkens af naar haar moederland Suriname. Ze maakte de bekende ‘back to the roots’ reis, om daar antwoord te vinden op de vraag wat afkomst voor haar betekent. Back to the roots bleek een illusie, niet eerder was het haar zo duidelijk dat ze hier in Nederland op haar plek is. Ze keerde terug met weinig antwoorden en meer vragen.

De weg van de zwarte diaspora is het uitgangspunt geweest voor de muziek-keuzes. Afrikaanse melodieën, Braziliaanse en Surinaamse ritmes en Neder-landse klanken wisselen elkaar af, om aan te geven wat generaties zwarte vrouwen zonder meer met elkaar verbindt: muziek. Meer lezen: www.joywielkens.net

Donderdag 7 April 2011De Hyena’s Entree: € 10,-

Daar zijn ze dan! De Hyena’s: hét standupcomedy-collectief uit Noord-Neder-land! Drie jaar geleden opgericht in Groningen, waar ze in hun thuishonk al snel zeer succesvolle comedynights spelen, met uitverkochte zalen en altijd een enthousiast publiek. En nu is het dan tijd om de rest van Nederland te veroveren! De Hyena’s is een hecht collectief van jonge, talentvolle cabare-

tiers/comedians die indivi-dueel veel succes hebben, maar ook samen door het hele land touren. Met el-kaar staan de Hyena’s ga-rant voor een dynamische, afwisselende, intelligente, hilarische en vooral fantas-tische avond! De Hyena’s bestaan op dit moment uit: Anne Jan Toonstra (win-naar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaretfestival, winnaar Camerettenfestival), Ronald Smink (winnaar jury- en publieksprijs Groninger Studenten Cabaretfestival), Gijs Nillessen (halve finalist Leids Cabaretfestival), Pieter Jouke en Ebel Jan van Dijk. Verder hebben de Hyena’s een grote schare van bevriende come-dians die regelmatig meespelen bij Hyena-avonden. Meer lezen: www.hyenascomedy.nl

Naast de bovenstaande grote namen kunt u het komende seizoen ook genieten van:

Deze artiesten worden tijdens de openingsbijeenskomst op 16 September 2010 uitgebreid besproken. U kunt informatie over de artiesten ook vinden in onze brochure en op www.helmertheater.nl

Ook letten wij op de kleintjesOok in het Helmertheater kan genoten worden van familievoorstellingen. Wij doen ons best om ieder seizoen voorstellingen uit te kiezen die voor kleine en grote kinderen leuk zijn om naar te kijken. Een paar van deze voorstellingen zullen wij hierna uitlichten. Let er op, deze familievoorstellingen vinden plaats op zondagmiddag en beginnen om 15:00 uur.

Zondag 19 September 2010Theatergroep Dries – KookeilandEntree: € 5,- Aanvang:15:00 uur

Kok en Bedien werken al jaren in harmonie samen in restaurant De Stamppot. Elke dag is voor hen een plezierige dag, totdat er ‘Hoog Bezoek’ komt eten. De spanning loopt hoog op. Zo hoog zelfs, dat Kok en Bedien begin-nen te twijfelen aan elkaar en van samenwerken al snel geen sprake meer is. Lukt het de twee uiteindelijk om de chaos in de keuken te herstellen? Kunnen ze hun eigen onzekerheden overwinnen? En zullen zij nog een prachtige maaltijd kunnen creëren voor het Hoog Bezoek? Een voorstelling met als ingrediënten: onzekerheid, vertrouwen, jongleren en humor om van te smullen. Meer lezen: www.theatergroepdries.nl

Datum Artiest Aanvang EntreeDo. 23 September 2010 Rop Janze 20:00 uur € 7,50Do. 30 September 2010 Arthur Rosenfeld & Ana Teixidó 20:00 uur € 5,-Do. 14 Oktober 2010 Two of a kind 20:00 uur € 5,-Do. 6 Januari 2011 Tom Sligting 20:00 uur € 10,-Do. 13 Januari 2011 Jambo Afrika 20:00 uur € 10,-Do. 3 Februari 2011 Trio Tangata 20:00 uur € 10,-Do. 10 Februari 2011 Vivien Broekman 20:00 uur € 5,-Do. 17 Februari 2011 Brokstukken 20:00 uur € 10,-Do. 24 Februari 2011 Margriet Bolding 20:00 uur € 10,-Do. 4 Maart 2011 Amar El-ajjouri 20:00 uur € 10,-Do. 10 Maart 2011 Calyx 20:00 uur € 5,-Do. 24 Maart 2011 Rock4 20:00 uur € 15,-Do. 31 Maart 2011 Beatrice van der Poel 20:00 uur € 12,50

Een voorproefje op seizoen 2010-2011

Als u talent zoekt bij uw werk...Dan helpen wij u als werk-leer-bedrijf. Met SWB ontplooien wij mensen

in een vakgebied en met Fitis begeleiden wij onze kandidaten naar een duurzame baan.

SWB Groep • Wegtersweg 14 • Hengelo • www.swbgroep.nl

www.ribwtwente.nl

Demmersweg 110 Hengelo, TEL 074 250 23 29

‘De RIBW steunt mij maar ik houd zelf de regie in handen’

Het is belangrijk om zelf keuzes te maken en te kunnen blijven

maken. Daarom gaat de begeleiding bij de RIBW Twente uit van

uw eigen kracht en mogelijkheden. Ze steunt u daar waar nodig,

om weer een volwaardige plek in de samenleving te vervullen.

RIBW TwenteDe RIBW Twente biedt begeleiding bij wonen, werken en welzijn aan mensen met een psychiatrische beperking. We ondersteunen mensen in het leven van alledag en bieden mensen begeleiding daar waar nodig. Dit kan gaan om praktische zaken zoals het huishouden en de administratie, maar ook op het gebied van dagbesteding, scholing en het hebben van sociale contacten. We bieden deze begeleiding aan huis. Soms is het nodig om de begeleiding te ontvangen terwijl u in een huis van de RIBW woont. De RIBW heeft woningen over heel Overijssel en is onderdeel van de RIBW Groep Overijssel.

corp_adv_IJ_258bx192h_juli2010.indd 1 26-7-10 12:16

11

Zondag 20 Februari 2011Theater Vandenbulck - HelpEntree: € 5,- Aanvang: 15:00 uur

In deze voorstelling wordt de grote wereld klein en de kleine wereld groot. En in die kleine wereld spelen insecten een grote rol. Ze kunnen een beetje eng zijn, maar ook heel erg boeiend. Theater Vandenbulck houdt het op het laatste en maakte er een bijzondere muzikale kleutervoorstelling over.

Een eigenwijs jongetje gaat met een spin, die onder zijn bed woont, mee naar de wondere wereld van de insecten. Daar ontmoet hij tal van kriebelige diertjes, waaronder een eenzame bijenkoningin. Hij kan zijn geluk niet op als hij haar koning wordt. Maar als hij even later ook mierenkoning wordt, is de bijenkoningin razend! Een leuke muzikale voorstelling voor de hele familie.Meer lezen: www.theatervandenbulck.nl

Zondag 20 Maart 2011Poppentheater ValentijnKartonusEntree € 5,- Aanvang:15:00 uur

Knipknap, knipperdeknap, ik knip karton... kijk een knul-letje, een knaapje: Kartonus Kraft. Knipknap knipperde-knap, ik knip een vierkant, een rechthoek een cirkel en een driehoek. Eens kijken wat ik daarmee kan! Alles is mogelijk. Een driehoek kan een haai zijn, een cirkel een zon, een rechthoek een... weet je wat? We maken een wereld van vormen met een figurant... Kartonus Kraft. Kartonus weet alles van karton, hij is er van gemaakt! Stap ook in de bus, de trein, de boot en het vliegtuig. Met hem gaan we rond in de wereld van de vormen en laten ons verrassen met alles wat daar te beleven is. Weet je dat elke vorm zijn eigen karakter heeft? Vierkanten zijn kordaat, cirkels vliegen nog wel eens uit de bocht. Voor de driehoeken moet je uitkijken, maar de rechthoeken kunnen niet zoveel kwaad. Ga je met Kartonus mee op reis door vormenland? Meer lezen: www.ellybakker-valentijn.nl

Naast de bovenstaande familievoorstellingen is er nog meer te zien voor groot en klein namelijk:

Deze artiesten worden tijdens de openingsbijeenskomst op 16 September uitgebreid besproken. U kunt informatie over de artiesten ook vinden in onze brochure en op www.helmertheater.nl

Zelf op het podium staan in het Helmertheater?Voor mensen die zelf belangstelling hebben eens op een podium te staan zijn er dit seizoen twee avonden gepland.

S inds vijf jaar wordt met groot enthousiasme en succes de Poëzie-marathon Enschede georganiseerd. Een week lang zijn er allerlei poëzieactiviteiten in Enschede waaraan verschillende culturele

organisaties deelnemen, zo ook het Helmertheater. Deze poezie avond vind plaats op 27 januari 2011. Een inspirerende literaire avond, waarbij iedereen kan deelnemen en zijn of haar gedicht kan voordragen. Houd onze website in de gaten voor het complete programma en het aanmelden voor deze avond. www.poeziemarathonenschede.nl / www.helmertheater.nl

In de afgelopen jaren was een succesvol vast item het Open Podium. Vandaar dat ook dit seizoen weer een Open Podium plaatsvindt in het Helmertheater op 14 April 2011. Iedereen die een theateract (muziek,

dans, cabaret, poëzie etc.) graag eens voor een groot publiek in een gezel-lige theaterzaal wil uitvoeren, wordt van harte uitgenodigd om mee te doen. Elke artiest krijgt maximaal 15 minuten de tijd om zijn/haar talent te laten zien. Uiteraard kan worden gerekend op de ondersteuning van onze theatertechnici. Als publiek kunt u genieten van een erg gevarieerde, zeer boeiende avond.

Tot 14 maart 2011 kunt u zich als artiest inschrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Giesbers, tel.: 074-2467300. U kunt ook e-mailen naar [email protected]

Datum Artiest Aanvang EntreeZo. 24 Oktober 2010 Arno Huibers 15:00 uur € 5,-Zo. 19 December 2010 Peter van Dijk 15:00 uur € 5,-Zo. 16 Januari 2011 Gerard Laurens 15:00 uur € 5,-

Een voorproefje op seizoen 2010-2011

ColofonRedactie Helmertheater:MaurizioArena,IngeGiesbers

enHenkBoekholt

Acquisitie IvonneTutert,RomeoDelta

Vormgeving ChrisNijhof,RomeoDelta

Uitgever RomeoDelta,www.romeodelta.nl

Telefoon 0544-352235

Drukkerij DrukkerijNoordHolland,Alkmaar

Oplage ±75.000

Ik heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmt

Ik heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmt

Ik heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmtIk heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmt

DUS IK KOM NAAR DE

VOORLICHTINGSDAGEN OP

19 & 20 NOVEMBER

Meld je aan via bachelor.utwente.nl

Ik heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmt

Ik heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmt

Ik heb gezonde ambItIes

dus ik kom naar de voorlichtingsdagen op 20 & 21 novemberMeld je aan via bachelor.utwente.nl

naam opleiding: Technische Geneeskunde

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Bij Technische Geneeskunde leer je innovatieve technologie te gebruiken om de diagnostiek en behandelmethodes in de medische wereld te verbeteren en te vernieuwen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?De studie leidt je op tot technisch geneeskundige. Als technisch geneeskundige vervul je een speciale functie temidden van andere medisch specialisten. Je wordt bijvoorbeeld door artsen geconsulteerd voor een specifieke diagnostiek of andere complexe processen, zoals het exact bepalen van de plaats van een tumor of het vaststel­len van de meest efficiënte therapie voor een patiënt, waarbij je gebruik maakt van slimme toepassingen van technologie. Als technisch geneeskundige zul je werkzaam zijn in het ziekenhuis. Maar je kunt ook terechtkomen in het bedrijfsleven of betrokken zijn bij wetenschappelijk onderzoek.

website: www.bachelor.utwente.nl/tg

naam opleiding: Gezondheidswetenschappen

omschrijf de opleiding in 20 woorden:In Twente onderzoeken we de effecten van zorgverlening en de optimalisatie daarvan. Je leert bij ons de invloed van (medisch) technologische ontwikkelingen te beoordelen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Je kunt aan de slag als beleidsadviseur of onderzoeker ten behoeve van gezond­heidsbeleid. Ook kun je gaan werken als projectmedewerker of projectleider in de medische en farmaceutische industrie. Wil je een managementfunctie in de gezondheidszorg? Dan kun je gaan werken in zorginstellingen in een staffunctie of als projectmanager. Je adviseert bijvoorbeeld de Raad van Bestuur over een project om patiënten zo snel mogelijk uit het ziekenhuis te ontslaan.

website: www.bachelor.utwente.nl/gzw

profielpagina

advertentie

naam opleiding: Psychologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Hoe werkt het menselijk brein? Kun je gedrag beïnvloeden? In de opleiding Psychologie krijg je antwoord op deze vragen en leer je hoe je op systematische wijze psychologische problemen in de gezondheidssector kunt analyseren en hiervoor oplossingen kunt ontwerpen.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Als risicopsycholoog, consultant, hulpverlener of onderzoeker in de gezondheidssector en daarbuiten houd je je bezig met onderwerpen als werkdruk, stress, ongezond gedrag (pesten, overgewicht) en verslaving (roken, alcohol, drugs). Bij het adviseren en ontwikkelen van oplossingen maakt de ‘Twentse’ psycholoog gebruik van technologische hulpmiddelen, zoals EEG apparatuur, operatiesimulators, maar ook nieuwe media als internet voor online preventieve campagnes.

website: www.bachelor.utwente.nl/psy

naam opleiding: Biomedische Technologie

omschrijf de opleiding in 20 woorden:Biomedische Technologie richt zich op het ontwerpen van nieuwe technologie voor de gezondheidszorg om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren.

wat ga ik in de toekomst met deze opleiding doen?Lijkt het jou leuk om bijvoorbeeld een nieuwe prothese, revalidatierobot, scanmethode, bloedvat of bot te ontwikkelen en via nieuwe technologie mensen te helpen of ziektes te bestrijden? Een biomedisch technoloog ontwerpt medische hulpmiddelen en bedenkt bijvoorbeeld oplossingen voor het verlenen van ‘zorg op afstand’. Je kunt in vele sectoren terechtkomen, zoals in medische bedrijven of in onderzoeks­ en revalidatiecentra.

website: www.bachelor.utwente.nl/bmt