Glijwijzer 4 juni 2009

21
GLIJWIJZER Clubblad van de IJsclub voor Haarlem en omstreken WWW.IJSCLUBHAARLEM.NL e riczw a rt.n l

description

Clubkrant IJsclub Haarlem e.o.

Transcript of Glijwijzer 4 juni 2009

Page 1: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZERClubblad van de IJsclub voor Haarlem en omstreken

W W W . I J S C L U B H A A R L E M . N Lericzwart.nl

Page 2: Glijwijzer 4 juni 2009
Page 3: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 3

Zomertrainingen in volle gangBegin mei zijn alle zomertrainingen weer van start gegaan. Zowel in de duinen als op de racefi ets en skeelers wordt aan de basis gewerkt voor het seizoen 2009/2010. Het zomerseizoen kabbelt daarmee voort richting de herfst. Op kantoor wordt al gewerkt aan de abonnementen waarover u binnenkort wordt geïnformeerd. Eerst zullen vele van ons nog gaan genieten van een welverdiende vakantie. Namens de redactie wensen wij u hierbij alle plezier!

Eric Zwart & Niek Schaap

J a a r g a n g 3 1

n u m m e r 4

j u n i 2 0 0 9

Jeugdcommissie Het is bijna zover, het MTB weekend in de prachtige Ardennen. De jeugdcommissie vertrekt zaterdag 20 juni met een grote groep voor het MTB weekend naar het Belgische Malmedy. Inschrijven kan nog steeds! Daarnaast ook al de aankondiging voor het nieuwe Zonnewende. Een prachtig weekend voor alle jeugd bij De Buitenjan.

Personalia ................................................. 4Nieuws uit de bestuurskamer ........... 5Ad van Eeden .......................................... 6Diepzitten ................................................ 7Jeugdcommissie .................................... 9

GLIJWIJZER

Hop en Moerbeek beker De Hopbeker ging dit jaar naar Dirk Dijksman. De Master in het marathon schaatsen kreeg de beker uitgereikt vanwege zijn grote prestaties het afgelopen jaar. De Moerbeekbeker ging naar Karin Jansen. Zij kreeg de vrijwilligersbokaal voor het verdienste als jurycoördinator.

Erelidmaatschap voor Jan en CarelTijdens de Algemene Leden Vergadering van 16 april werden Jan Ottolander en Carel Bakker onderscheiden met het erelidmaatschap van onze IJsclub Haarlem. Jan en Carel werden beide voorgedragen vanwege hun grote verdiensten op en rond het kantoor van de vereniging. De ‘broers’ werden eerder die avond net als Ruut Jongeling ook onderscheiden door Harry Falke van het Gewest Noord Holland Utrecht .

De bestuurskamer Vanuit de bestuurskamer enkele droevige berichten die de vrolijke voorjaarszon soms doen verdringen. Eind mei overleed Ad van Eeden en kort daarna kwam ook het bericht dat Dineke Grotenhuis is overleden. Het bestuur wenst Corrie van Eeden, Bert Grotenhuis en de naaste familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Jan Ottolander stopt ............................ 10A plan comes together ........................ 11Getrouwd ................................................. 12Kunstrijden .............................................. 14

9

17

5

10

INHOUD VAN DE REDACTIE

Vacature kantine beheer .................... 15Terpstra pleit voor één kopman ...... 16Hop en Moerbeek beker ..................... 17Prijzen seizoen 2009-2010 .................. 18

EN VERDER...

juni 20/21 MTB-weekend

augustus 25 Deadline Glijwijzer 5

september 4-6 Buitenjan weekend

KALENDER

Clubblad van de I J sclub voor Haar lem en oms t reken

De Glijwijzer verschijnt 7 maal per jaar. Sluitingsdatum kopij nummer 5 (september): 25 augustus 2009

Page 4: Glijwijzer 4 juni 2009

4 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Personalia

Clubhuis & ledenadministratieCarel Reinierszpad 502024 AW Haarlemhttp://www.ijsclubhaarlem.nltel. 023 5271467 fax. 023 [email protected] t/m vr: 10.00 - 12.30 uurza 9:30- 12:00 & 16:00-18:00 uurPostbank 287713

BestuurVoorzitter: Sjoerd van Tiel 023 [email protected]:Saskia de Jong 023 [email protected]:Piet [email protected]

Bestuursleden: Linda Selhorst 06 18164111Wim VlasblomBen Houter [email protected]

Redactie Glijwijzer/InternetOosteinderweg 41981 AP Velsen-Zuidtel. 0255 [email protected]

DrukkerAnton van den Bos 023 5374873

Sectie wedstrijdschaatsen vacant

RecreantenBen [email protected]

JeugdcommissieMarjolein Lohmann 06 55517035

KunstrijdenBianca Kuypers 06 52629892

WinterkoninkjeLinda Selhorst 06 18164111 Martine Selhorst 023 5493902

Kantinebeheervacant

Coördinatoren:Wedstrijden

Irene van den BergMarjolein LohmannTom Bakker (algemeen)[email protected]

Externe toernooienMariëlle Splinter 06 26766391Annemarie [email protected]

TrainersDannis [email protected]

JuryLineke en Jaap de Groot (ad interim) [email protected]

PR / CommunicatieNiek Schaap 06 [email protected] Eric Zwart 0255 [email protected]

Sluitingsdatumkopij nummer 5 (september):25 augustus 2009

COLOFON

Page 5: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 5

Soms zijn er van die periodes dat droevige berichten elkaar opvolgen en de vrolijke voorjaarszon verdringen. Binnen de ijsclub is dat de afgelopen dagen het geval. Eind mei overleed, na een hartstilstand en een tweetal weken in het ziekenhuis ons zeer gewaardeerde clublid en vrijwilliger Ad van Eeden. Ad werd 76 jaar. We wensen Corrie en de familie heel veel sterkte. Kort na dit verdrietige nieuws vernam het bestuur van het tragische overlijden van Dineke Grotenhuis, een betrokken schaatsster. Dineke werd 51 jaar. Onze steunbetuiging gaat uit naar Bert en de familie.

Het voorjaar is in de duinen weer echt op gang gekomen. Er wordt weer zeer betrokken getraind en met name bij de jeugd is de deelname aan de duintrainingen groeiende. Een prima ontwikkeling. Maar ook in de andere leeftijdscategorieën wordt weer toegewijd en met veel inzet getraind. En training gegeven. Het bestuur dankt alle trainers, die gedurende de zomermaanden de basis leggen voor het volgende seizoen, maar die ook zorgen dat het elke dinsdagavond gezellig sporten is bij de Oase.

De voorbereidingen voor het volgende schaatsjaar zijn dus weer volop gaande. Zo worden ook de administratieve voorbereidingen getroffen voor de abonnementsaanvragen van volgend seizoen. Binnenkort komen de acceptgiro’s voor het volgende schaatsjaar alweer naar u toe. We vragen u vriendelijk om snel te betalen of wijzigingen te melden aan het kantoor, zodat tijdig duidelijk is waar we aan toe zijn. Tot onze spijt moeten we u er bij voorbaat op wijzen dat de kosten van de verschillende abonnementen fl ink omhoog gaan, het komende seizoen, als gevolg van de gestegen kosten van de ijshuur. Met name de wedstrijdabonnementen gaan fors omhoog, wel tot zo’n 9%! Volgens het Gewest, dat namens de KNSB de onderhandelingen voert met de ijsbanen is dit voornamelijk het gevolg van de gestegen energiekosten en van het verlengen van het seizoen tot 23 weken. Helaas maakt de Gewestelijke begroting, die aan de clubs zonder enige toelichting wordt voorgeschoteld, het is moeilijk de opbouw van de prijzen van de

wedstrijdabonnementen te doorgronden. En gezien de lauwe reacties van andere clubs op kritische vragen van onze penningmeester hierover in de Gewestelijke vergadering onlangs hoeven we ook niet te rekenen op meer inzichtelijkheid van deze begroting. Het gros van de clubs lijkt zich niet druk te maken over het betaalbaar houden van de schaatssport.

Terugkijkend op onze eigen ledenvergadering van 16 april wil ik namens het bestuur aftredend bestuurslid Renate ten Dijke hartelijk danken voor de jaren die zij als bestuurslid heeft geïnvesteerd in de Wedstrijdsectie. We zullen Renate en haar betrokkenheid binnen het bestuur missen, en wensen haar veel geluk in haar nieuwe rol als moeder. De wedstrijdsectie is op zoek naar een nieuw coördinerend bestuurslid. Voor deze interessante functie zijn we op zoek naar een of twee functionarissen die met de andere vrijwilligers van de sectie het wedstrijdschaatsen nieuwe impuls willen geven.

Voorts wil ik de heren van kantoor Jan Ottolander en Carel Bakker van harte feliciteren met het erelidmaatschap dat zij toegekend kregen van de ledenvergadering. Als onafscheidelijk duo, door sommige jeugdleden dan ook “de broers” genoemd, hebben zij in samenwerking met het kantoorteam bijna twintig jaar de ruggengraat van de administratieve organisatie van de IJsclub gevormd. Het vertrek van Jan Ottolander als kantoorvrijwilliger bood een geschikte gelegenheid om beide heren te waarderen voor hun grote inzet voor de club. Jan, hartelijk bedankt voor alles wat je hebt gedaan, en de deur van het kantoor blijft wijd openstaan!

Tijdens de gezellige afscheidsreceptie van Jan Ottolander werden Jan en Carel, samen met hun oude kantoorcollega Ruut Jongeling, door de voorzitter van het Gewest Harry Falke ook tot lid van verdienste van het Gewest benoemd. Als kantoorteam hebben zij gezorgd voor een uitstekende relatie van de grootste vereniging in Noord-Holland Utrecht met het Gewestelijke kantoor en bestuur.

Nieuws uit debestuurskamerSj o e rd v an T i e l

Nieuws uit debestuurskamerSj o e rd v an T i e l

sjoerd piet ben linda wim saskia

Page 6: Glijwijzer 4 juni 2009

6 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Bij het overlijden van Ad van Eeden valt het stil…S as k ia d e J o n g

Nog voordat de kunstijsbaan in Haarlem werd gerealiseerd, was Ad reeds lid van IJsclub Haarlem. Hij heeft zich in een reeks van jaren voor onze vereniging ingezet als vrijwilliger. Zo was hij vele jaren begeleider bij het Jeugdschaatsen op zaterdagmorgen, waarbij hij veel kinderen de eerste beginselen van het schaatsen bijbracht en jaren later trots kon terugkijken op het resultaat.

Maar Ad was ook hulpstarter bij wedstrijden, assisteerde bij evenementen en activiteiten zoals ‘De nacht van Haarlem’, scholen ploegachtervolging en was jarenlang met Ad Boot mede organisator van de traditionele Oliebollenloop. Dit jaar nog heeft hij geholpen bij de 11-dorpentocht, met zijn vrouw Corrie, ter ere van ons 140 jarig jubileum en in februari verzorgde hij een paar kennismakingslessen voor 55-plussers.

Ook op de A.L.V. drukte hij een stempel door steevast bij de Rondvraag het bestuur te verrassen met: “ik heb nog een vraagje aan het bestuur…”.

Toen Ad met de VUT ging, wierp hij zich op als een warm pleitbezorger voor het recreatie schaatsen overdag. Hij ontfermde zich over de eerste groep recreanten op vrijdagmorgen. Het werd een daverend succes. Nu kunnen we ons niet voorstellen dat het er ooit ‘niet’ is geweest.

Ad kwam als schaatser het beste tot zijn recht op natuurijs. In 1985, 1986 en 1997 reed hij met succes de Elfstedentocht. Twee keer voltooide hij de 200 km op de Weissensee. Deze prestaties verdienen ons respect.

Adriaan Willem van Eeden Ad

Op76-jarige leeftijd is overleden mijn lieve man, onze zorgzame vader, schoonvader en trotse opa

21 januari 1933 27 mei 2009

Corrie van Eeden - van de HaarJonna Lars, Jelle, Mals, Kay

Marit en Frans Cas, Tom

Inger en Jan Eva, Nick

Paulus Potterstraat 72162 BS Lisse

Page 7: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 7

Diepzittenvoor de recreant en trimschaats(t)er

B e n H o ute r

DuintrainingOp 12 en 14 mei is weer de duintraining van start gegaan en bij de recreanten hebben wij op dinsdagavond 5 groepen deelnemers, te weten: 2 wandelgroepen en 3 loopgroepen zodat er voor iedereen en op elk niveau een groep beschikbaar is. Op donderdagavond is er een loopgroep voor de meer gevorderde lopers. Naast dat gewerkt wordt aan het verhogen van het conditioneel vermogen door sportief wandelen of hardlopen wordt er ook veel tijd besteed aan specifi eke op schaatsen gerichte oefeningen. Je kunt nog steeds deelnemen door op dinsdag- of donderdagavond naar de Amsterdamse Waterleidingduinen te komen bij de ingang Oase om 19:00 uur.

Op dinsdagavond zijn de trainers: ► Hans de Haan voor de snelste loopgroep tevens de contactpersoon van die avond. Zijn e-mail adres is

[email protected] ► Marike de Kwant en Louis van Rooden afwisselend voor de midden loopgroep, e-mail adressen

[email protected] en van Louis zie hieronder bij de coördinatoren. ► Wim Luiten voor de derde loopgroep, e-mail [email protected] ► Saskia de Jong en Els Harinck (voorlopig) voor de twee wandelgroepen, te bereiken via

[email protected] en [email protected] ► Op donderdagavond is de leiding in handen bij Nolda Halderman, e-mail [email protected].

TekenIn de Amsterdamse Waterleidingduinen komen teken voor die mogelijk bij mensen de Ziekte van Lyme kunnen veroorzaken wanneer je door een teek wordt gebeten. Controleer je zelf elke keer goed bij thuiskomst of laat dat door iemand anders doen en eventueel na drie dagen nog een keer. Een teek kan kleiner zijn dan een speldenknopje maar groeien tot wel 5 mm doorsnee. Wanneer je gebeten bent houd dan de plek goed in de gaten en wanneer die verkleurt neem dan contact op met de huisarts. Goede informatie is te vinden op internet bij de website www.saag.nl van de Stichting Samenwerkende Artsen en Adviesorganisaties in de Gezondheidszorg (SAAG). Hier is ook een setje te bestellen om een teek te verwijderen.

OnweerMet onze trainers hebben wij enkele regels afgesproken die gelden bij onweer of dreiging daarvan en die zijn: ► Luister thuis naar het weerbericht en/of kijk op de website www.buienradar.nl ► Wanneer er onweer is wordt er niet getraind ► Wanneer er nog geen onweer is maar wel de mogelijkheid dat het komt, verzamelen we wel bij de Oase en

beslissen de trainers over het wel of niet doorgaan van de training. Wanneer de dreiging niet urgent is gaat de training door maar blijven we wel in de buurt van de ingang.

CoördinatorenVoor alle vragen, op- en aanmerkingen betreffende het recreantenschaatsen kunt je terecht bij de coördinatoren:Ben Houter 0172 508385 [email protected] van Rooden 0252 420894 [email protected]

Page 8: Glijwijzer 4 juni 2009

8 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Presenteert de Jeugdcommissie voor de eerste keer:

Waar: De Buitenjan in Veldhoven

Wanneer: 4 t/m 6 september 2009

Thema: Superhelden

Wie: Alle kinderen van de IJsclub Haarlem tussen de 9 en 16 jaar.

Dus voor wedstrijdrijders EN voor kunstrijders!

Vind je het leuk om samen met ons en de gaafste superhelden deze nieuwe locatie te ontdekken? Schrijf je samen met je vrienden snel in, want VOL = VOL!

Tot dan! Groetjes de Jeugdcommissie

Page 9: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 9

Marjolein LohmannAnne van DelftJoske Spetter

Tijmen HupkensDaan van DelftAnne Spetter

MTB-weekendHet MTB-weekend komt er alweer snel aan. We zullen weer op dezelfde locatie zitten als vorig jaar, in de Belgische Ardennen. Het belooft ook dit jaar weer een jaar te worden met steile beklimmingen, spannende afdalingen en mooie tochten. Dus koop nieuwe remmen, stel je vering goed af en pomp je banden niet te hard op. Train nog een keer extra en dan ben je er helemaal klaar voor! Het MTB-weekend is al op 20 en 21 juni, dus schrijf je snel in. Vergeet het geld niet over te maken, anders kun je niet mee. Je kunt op je eigen fi ets gaan, maar je kunt ook een fi ets huren, mits je het van te voren opgeeft. Deelname is vanaf 16 jaar en een helm is verplicht.

BuitenjanDit is de nieuwe naam voor het weekend in september, wat voorheen Zonnewende heette. Vorig jaar was de 10e keer Zonnewende, dus hoog tijd voor een nieuwe locatie. Buitenjan ligt in Veldhoven, vlakbij Eindhoven. Het weekend is op 4, 5 en 6 september. Voor ons is het ook helemaal nieuw, van de locatie tot het bos, wat het extra spannend maakt tijdens de nachtspellen! We hebben al veel nieuwe en leuke ideeën voor spelletjes en activiteiten. We gaan naar een nieuw, erg leuk zwembad, we hebben een nieuwe ochtendtraining en ook de vossenjacht belooft veel goeds, kortom, het wordt weer een geweldig weekend! Wij zijn er zeker weer bij dit jaar, jij ook?

Nieuwe kledingDe Jeudcommissie zul je vanaf nu zien in vernieuwde kleding. De kleuren zijn hetzelfde gebleven, rood en blauw, maar de modellen zijn anders. Deze mooie kleding hebben we te danken aan Spandon. Zij hebben onze kleding gesponsord en we zijn er erg blij mee. Namens de Jeugdcommissie: bedankt!

Praktijk voor Studiebegeleiding

Drs. Wietske E. Breman

Bijles en Huiswerkbegeleiding, individueel en in groepjesAlle vakken, alle niveaus voortgezet onderwijs

Kennemerpark 106 2051 KN Overveen Tel. 023 5261135 www.praktijkvoorstudiebegeleiding.nl

(advertentie)

Page 10: Glijwijzer 4 juni 2009

10 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Vrijwilliger Jan Ottolander stoptOp donderdag 16 april was er speciaal voor Jan Ottolander een afscheidsreceptie. Jan stopt na ruim 20 jaar als vrijwilliger bij onze IJsclub. Jan raakte eind jaren 80 als honkballer verzeild in de schaatssport dankzij zijn honkbalvriend Ruut Jongeling en via de belangstelling voor het schaatsen van zijn zoon Sander. Jan hielp de IJsclub als klokker en als starten. Vanaf 1989, maar liefst 20 jaar geleden, kwam hij terecht in het kantoorteam onder de bevlogen leiding van Jan van Gennip.

Jan is een echte organisator en die kwaliteiten kwamen meer dan eens van pas bij allerlei evenementen waarin Jan een trekkende rol ging vervullen. Denk hierbij onder andere aan Kraantje Lek, Clubkampioenschappen en de Haarlem Trofee, maar natuurlijk ook externe activiteiten als de scholen ploegachtervolging en de Kees Jongert Bokaal. Mede door zijn betrokkenheid binnen de IJsclub en de latere samenwerking met Carel Bakker, Ruut Jongeling, Ruud Engeringh, Henk Loerakker en de inmiddels overleden duizendpoot Jan van Gennip, is het kantoor voor de IJsclub de spin in het web. Jan zal na meer dan 20 jaar vrijwillerswerk voor de IJsclub stoppen. Er valt een gat op het kantoor, maar gelukkig hebben we in Jan Olierook een goede vervanger gevonden die al veel van jou heeft kunnen leren en overnemen.

Jan bedankt voor de samenwerking en hopelijk gauw tot ziens… Op de ijsbaan!

Lid van verdienste Gewest NHUTijdens de receptie van Jan Ottolander werden naast Jan ook Carel Bakker en Ruut Jongeling in het zonnetje gezet. Voorzitter van het Gewest Noord Holland Utrecht, Harry Falke, onderscheiden de drie heren als lid van verdiensten. De samenwerking tussen het Gewest en het kantoor van de grootste IJsclub binnen het Gewest verloopt al jaren gesmeerd. Jan, Carel en Ruut kregen van Harry Falke een prachtig versiersel opgesteld.

ErelidmaatschapTijdens de ledenvergadering van 16 april werd een extra agendapunt toegevoegd aan de vergadering. Het extra agendapunt betreft de voordracht van het bestuur voor het erelidmaatschap voor Carel Bakker en Jan Ottolander. Twee leden die al vele jaren het kantoor van de inmiddels 140-jarige IJsclub Haarlem draaiende hebben gehouden. Na het tijdperk van de legendarische Jan van Gennip nam een ploeg zeer betrokken leden deze levensader van de club, want zo mag het kantoor toch zeker wel genoemd worden, over. Met de al enige tijd geleden teruggetreden Ruut Jongeling zijn Carel en Jan ongeveer twintig jaar de dragende krachten geweest van het voor de ijsclub o zo vitale kantoor. Zij werken daarin samen met de specialisten Ruud Engeringh en Henk Loerakker, maar we kunnen toch zeggen dat Carel en Jan bepalend zijn geweest voor de betrouwbaarheid van onze kantoororganisatie.

Zij zorgen dat alle abonnementen en licenties tijdig worden aangevraagd en gedistribueerd aan de leden, zorgen voor een up-to-date ledenadministratie, doen de boekhouding, verzorgen mailings en drukwerk. Daarnaast hebben zij samen vier rechter handen, want bij een defect of storing in het clubhuis, verhelpen zij het euvel direct. Zij zijn de ogen en oren van het bestuur, verstrekken informatie aan (potentiële) leden, ondersteunen de wedstrijdsectie bij toernooien. Daarbuiten verrichten zij ook ondersteunende werkzaamheden voor bijvoorbeeld het toernooi van Kees Jongert, de schoolploegen achtervolging en de Nacht van Haarlem. In het recente verleden waren zij ook actief bij het wedstrijdschaatsen betrokken: verzorgden de startlijsten en fungeerden als starter dan wel als klokker. Niet alleen voor de IJsclub maar ook bij wedstrijden van de baancommissie. Met de directie en medewerkers van de ijsbaan onderhouden beiden zeer goede contacten. Bij plotselinge uitval van een ijsbaanmedewerker, wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan op hun medewerking en inzet. Zij zijn vertrouwd met bijna alle ‘ins en outs’ van de vereniging, het wedstrijdgebeuren, de baancommissie en het Gewest. Zij ondersteunen het bestuur op een fantastische manier. Het bestuur wisselt regelmatig van samenstelling, maar de ‘kantoormannen’ met hun langdurige dienstverband zijn in een reeks van jaren de constante factor, waar wij blind op kunnen varen.

Carel en Jan, die door veel jonge leden ook wel de Broers worden genoemd, in een zeer hechte samenwerking hun goede werk hebben gedaan. Helaas gaat Jan Ottolander het kantoor verlaten, maar zijn vertrek wordt aangegrepen om dit hechte duo namens bestuur en leden te waarderen met een erelidmaatschap voor de vele bergen werk die zij voor de club hebben verricht de afgelopen twintig jaar.

Jan Ottolander, Ruut Jongeling en Carel Bakker foto: Eric Zwart

Page 11: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 11

A plan comes togetherSi t an v an S lu is

Vraag een bergbeklimmer waarom hij de top van een berg wil bereiken en hij zal je op zijn hoogst een vaag antwoord geven over het briljante uitzicht of dat de weg ernaartoe zo’n uitdaging was om af te leggen. De kou, pijn en afgevroren tenen zal hij waarschijnlijk achterwege laten.

Het zal in de zomer van 2002 geweest zijn dat Martijn en ik tijdens een duintraining aan de toenmalige voorzitter gevraagd hebben of het haar een goed idee leek als wij in het bestuur zouden komen zitten om de coördinatie van wedstrijdschaatsen op te pakken. We wisten dat we ons voor 3 jaar zouden binden aan het bestuur en ons doel was redelijk helder.

Met de input van een aantal werkgroepen hebben we de organisatiestructuur weer op papier gezet en er mensen bijgezocht. Zo eenvoudig als het hier staat was het niet, maar de blaren laten we hier achterwege. We hebben veel geleerd over politiek en fi nanciën en we hebben aan den lijve ondervonden hoe het is als je iets op wilt bouwen in een omgeving waar iedereen zijn eigen nestje verdedigd. En heel, heel soms vroegen we ons af voor wie we deze moeite allemaal deden. Het is eenzaam aan de top en die positieve feedback vanuit de wedstrijdgroepen haalde soms net de bestuurskamer niet.

Het werk van de topcoördinatie wedstrijdschaatsen kent grofweg twee pieken wat werkdruk betreft: net voor het schaatsseizoen begint en net voor de eerste duintraining begint: de groepen moeten ingedeeld worden en er moeten trainers bij gezocht worden. Het is dan ook heerlijk om die stress niet meer te hebben en gewoon rustig tijdens de eerste duintraining aan te komen wandelen en wat foto’s te kunnen maken. En wat een geweldig gevoel is het als je ziet dat de moeite van toen

zich vertaald heeft in enthousiaste trainingsgroepen met gedreven trainers en bovenal nieuwe mensen in de organisatie die op hun doordachte manier de 7 jaar geleden gestelde doelen een stap verder trekken.

Wat we toen namelijk al bedacht hadden was hoe het over 5 jaar zou moeten zijn: jeugdgroepen die zoveel mogelijk bij elkaar blijven en die als geheel doorstromen, langs verschillende trainers en vooral: langs verschillende trainingsuren: als je wat ouder wordt kom je op een iets later trainingsuur te trainen zodat de jonge kinderen weer kunnen instromen. Doorstroom dus.

Wat wij op papier hebben proberen te voorspellen (en waar toen nog niet voldoende kinderen voor waren en waar we eerlijk gezegd niet aan durfden te beginnen) is nu, na een paar jaar gecontroleerde instroom vanuit Winterkoninkje, werkelijkheid geworden: voldoende kinderen om in bijna alle leeftijdscategorieën groepen te maken en de coördinatie van nu heeft daadwerkelijk de groepen als geheel een uur doorgeschoven.

Ik wordt daar erg blij van. Voor de komende generaties bestuurders en coördinatoren: dat is waar je het voor doet: die vage, soms abstracte kluwen namen op papier, die groepen worden, bekende gezichten worden, waar vriendschappen ontstaan, mee gelachen, getraind en gezweet wordt, gehuild en weer mee doorgegaan wordt, getrouwd wordt en waar kinderen geboren worden die dan weer gaan schaatsen. En soms, heel soms, als je, je afvraagt waar je het voor doet, voor wie ook maar weer, kijk dan even naar deze foto van jonge talentjes die op kunnen groeien binnen een ijsclub die hen een plek geeft zich te ontwikkelen en besef je dat je het goed doet

Page 12: Glijwijzer 4 juni 2009

12 - GLIJWIJZER JUNI 2009

GetrouwdJ e lm e r Ad e ma e n T jarda Ad e ma - Pl at vo e t

Op 9 april 2009 zijn Jelmer en ik in het Polderhuis in Hoofddorp getrouwd. Na een voorbereiding van amper een maand hebben we een super leuke en onvergetelijke dag gehad! Mijn broer Jelger en schoonzus Annabel hebben ons de hele dag begeleid. ’s Morgens hebben we met twee professionele fotografen foto’s gemaakt op onze Winner 950, Whisper, die toen nog bij de WVA in Aalsmeer lag, waarna we naar Hoofddorp zijn gegaan. Het Polderhuis is een heel mooie locatie. Was voor ons ook een verrassing, want we hadden het alleen van de buitenkant gezien en wat kleine fotootjes.

Na het trouwen zijn we met zo’n 40 mensen naar het huis van mijn ouders in Haarlem gegaan. Ze hadden het echt heel mooi, maar niet over de top, versierd! Jelger had een heel speciale bruidstaart gemaakt, de champagne werd ontkurkt (voor mij als zwangere uiteraard zonder alcohol) en mijn moeder had nog voor lekkere hapjes gezorgd. Om 18.00u vertrokken we met het hele gezelschap naar restaurant L’Hirondelle in Hoofddorp. Dit sfeervolle restaurant ligt heel mooi aan een vijver, bij het park en de kinderboerderij. We hebben daar genoten van een heerlijk uitgebreid lopend buffet, de nodigde levensschetsen (grappige liedjes en hele mooie fotopresentaties van ons!) en elkaars gezelligheid.

Onze huwelijksreis startte de volgende dag. Vrijdag zijn we lekker aan boord gestapt van onze boot en hebben van een lang Paasweekend genoten. Maandag arriveerde wij in Enkhuizen, wat vanaf nu onze thuishaven is! Iedereen bedankt van wie wij kaarten en felicitaties hebben mogen ontvangen. Op naar de volgende mijlpaal, de geboorte van onze dochter. De uitgerekende datum is 28 juni. Tot ziens op de zomertrainingen en/ of de ijsbaan!

Haarlem Nightskates 2009Dit jaar is het alweer de 10e editie van de Haarlem Nightskates. Geoganiseerd i.s.m. met Sportsupport Kennemerland, gemeente Haarlem en Politie Kennemerland. De eerste Nightskate is al verreden op 20 mei j.l.

Schrijf de volgende data in je agenda:

- woensdag 24 juni; “Have the Guts to go Nuts”- woensdag 8 juli; “Après Skate”- woensdag 29 juli; “Reggae skate”- woensdag 19 augustus; “Make some light skate”- zaterdag 29 augustus; “10 White Years on skates” (aansluitend feest)

Deelnemers aan een nightskate rijden mee op eigen risico en kunnen remmen, sturen, omgaan met obstakels en klinkers. Luister altijd naar onze vrijwilligers. Draag tijdens de nightskate een skate- of fi etsHELM, pols- knie- en elleboogbeschermers. Skaten kan (ernstig) letsel veroorzaken. Skate safe!

NB: De Haarlem Nightskate is géén IJsclub Haarlem evenement.

HHnightskate

foto: Miranda Fotografi e

Page 13: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 13

Praktijk van:- Orthodontisten Velserstraat 77- Kindertandartsen 2023 EB HAARLEM- Tandartsen Telefoon: 023 - 5268600- Implantoloog Website: www.nkdc.nl- Mondhygiëne Mail: [email protected]

Gevestigd in de voormalige Noorderkerk. Kleverparkbuurt.

ONZE WERELDLOOPT VAN

0,00 TOT42,195 KM

10%kortingIJsclubHaarlem

Klunen doe jeop schoenenvanRunnersworld

Of je beginner of topsporter bent,RunnersworldHaarlem is dé winkel voor elke hardloper.Bij Runnersworld Haarlem werken mensen die zelfhardlopen en/of looptraining geven. Je kunt bij onsterecht voor deskundig advies en een professioneleloopanalyse waardoor je altijd van start gaat metde juiste schoen kijk voor meer informatie en actiesop onze website www.runnersworldhaarlem.nl

ANEGANG 29,HAARLEM,Tel 023-5328756

www.runnersworldhaarlem.nl

(advertenties)

Page 14: Glijwijzer 4 juni 2009

14 - GLIJWIJZER JUNI 2009

KunstrijdenEr y v an B e rg e n

Zoals sommige mensen al weten, heeft Bianca Kuypers van mij de zaken voor het kunstrijden overgenomen. Na ongeveer 18 jaar vond ik het tijd om het stokje over te geven.

De laatste twee jaar is er een behoorlijke groei geweest bij het kunstrijden. Bianca was al een tijd hiermee bezig en is heel enthousiast. Ook bij de trainers is er een verandering, Nathalie zal er na al die jaren ook mee stoppen. Gelukkig hebben we in Anne Spetter een heel goede opvolger.

Ik wens iedereen veel plezier en succes met het kunstrijden.

(advertenties)

Speciaalzaak in gereedschap, reparatie,onderdelen accesoires en NEN3140 keuringen.

Machines, onderdelen, reparatie en NEN3140 keuring van o.a.Black & Decker, Bosch, DeWalt, Dremel, Dutack, Elektra Beckum, Elu, Fein,Festool, Fini, Hitachi, Interdynamics, Kranzle, Makita, Metabo, Panasonic,

Protool, Proxxon, Swinko en Walko.

LAATSTE NIEUWS NOVITEITEN AKTIE'S INFORMATIE OP: www.schaaptools.nl

Reitzstraat 1 2021 TM Haarlem tel. 023 - 52 58 007

Page 15: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 15

VACATURE KANTINE BEHEERAangezien Wim en Tineke Luiten stoppen met het beheer van de kantine, is het bestuur dringend op zoek naar nieuwe kandidaten voor deze functie.

In het kader van “Meer vrijwilligers kleinere taken” wil het bestuur nadrukkelijk een nieuwe weg inslaan en zoeken wij 2 of 3 personen, die gezamenlijk een commissie vormen en verantwoordelijk zijn voor het beheer en exploitatie van de kantine. Met deze nieuwe opzet kan het beheer worden opgesplitst in deeltaken, die overzichtelijk zijn. De commissie kiest uit hun midden een voorzitter.

Verantwoordelijkheden in grote lijnen: • Bijhouden agenda • Reserveringen intern (bestuur, secties, trainingsgroepen enz.) • Verhuur aan derden communiceren, afspraken vastleggen • Inkoop van food, dranken enz. • Zorgen voor voldoende barmedewerkers. Begeleiden en enthousiasmeren van de huidige medewerkers (velen

draaien al jaren mee) • Instructie aan (nieuwe) barmedewerkers • Roosterindeling maken voor barmedewerkers voor zaterdagmorgen (Winterkoninkje) na inventarisatie van

wensen, mogelijkheden. • Rooster maken voor barmedewerkers tijdens clubuur. Zie ook voorgaande punt. • Zorgen voor barmedewerker(s) bij verhuur • Zorg voor veiligheid, hygiëne en gezellige sfeer • Administratieve verantwoording

Wij verwachten van de kandidaten: • Een proactieve instelling met een overdosis aan enthousiasme • Goede communicatieve vaardigheden: je hebt een spilfunctie binnen de vereniging • Bereid om eventueel een cursus sociale hygiëne te volgen

Wil je meer informatie over deze functies, aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur.

Saskia de Jong, secretarisTel. 023 - 535.10.74 e-mail: [email protected]

BedanktLo u H o o g ewe r f

Het is nu bijna 10 mei en ik wil via het clubblad graag een bedankje uitspreken aan degenen die mij persoonlijk hebben bezocht of via een kaartje, per telefoon /e-mail of anderzijds een hart onder de riem hebben gestoken na mijn onfortuinlijk ongeval op de ijsbaan zo’n drie maanden geleden. Het heeft er veel aan bijgedragen om de moed er in te houden.

Sinds eind maart is het gips eraf en ben ik met de revalidatie begonnen. De spieren en banden moeten duidelijk weer aan het werk gezet worden en ik hoop de eerste duintraining, zij het rustig aan, er weer bij te kunnen zijn. Tot gauw!

Page 16: Glijwijzer 4 juni 2009

16 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Terpstra pleit voor één kopman binnen schaatsbond( c) AN P

HOOGLAND - Doekle Terpstra, de beoogde nieuwe voorzitter van de KNSB, pleit voor een algemeen directeur én een directeur sport binnen de schaatsbond. Dat schrijft Terpstra woensdag in zijn voorstel voor een nieuwe bestuurs- en organisatiestructuur van de KNSB.

De algemeen directeur draagt daarbij in zijn ogen de eindverantwoordelijkheid. De directeur sport, die top-, breedte- en wedstrijdsport onder zich zou moeten krijgen, legt verantwoording af aan de algemeen directeur.

Terpstra, die eind juni door het bondscongres nog offi cieel moet worden gekozen, wijkt op dat punt met zijn voorstel af van het rapport van de commissie-Schenk.

ConflictenDie commissie werd na een aantal confl icten binnen de schaatsbond in september 2008 in het leven geroepen en kreeg als concrete opdracht van de KNSB een plan te bedenken voor het optimaliseren van een topsportstructuur voor het Nederlandse schaatsen. In het eind maart gepresenteerde rapport ging de commissie-Schenk, die onder leiding stond van oud-schaatser Ard Schenk, juist uit van twee gelijkwaardige directeuren op het bondsbureau en een scheiding van breedte- en topsport.

Duidelijke scheidingTerpstra wil met een algemeen directeur en een directeur sport wel een duidelijke scheiding aanbrengen. “In feite is het een tweehoofdige leiding, maar uiteindelijk is één eindverantwoordelijk. Dit is de algemeen directeur”, schrijft de huidige voorzitter van de HBO-raad in zijn rapport. “De algemeen directeur is verantwoordelijk voor bedrijfsvoering, marketing, communicatie, sponsoring en evenementen.”

Terpstra vindt dat de directeur sport verantwoording moet afl eggen aan de algemeen directeur, maar wel de volledige verantwoordelijkheid draagt voor top-, wedstrijd- en breedtesport. “De structuur met een algemeen directeur een een directeur sport schept intern en extern duidelijkheid. Uiteindelijk is er één persoon die als het puntje bij paaltje komt knopen doorhakt”, schrijft Terptstra.

Andere opzetDe commissie-Schenk had een andere opzet voor ogen. “De KNSB moet met de komst van een aparte divisie topsport en een aparte divisie breedtesport slagvaardiger gaan werken”, was twee maanden geleden het advies aan de schaatsbond. Dat Terpstra aan het advies ging schaven, viel bij de commissie niet echt in de smaak. In de commissie zaten verder voormalig Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde, oud-schaatser Rintje Ritsma, sportmarketeer Patrick Wouters en de gewestelijke KNSB-bestuurders Johan Grobbee en Ludy Bultena.

Geen haastTerpstra wil echter haast maken met zijn nota. Hij wil zijn rapport op 27 juni door het bondscongres loodsen en dan snel knopen doorhakken wat betreft de aanstelling van een algemeen directeur. “Een implementatieplan moet ervoor zorgen dat het nieuwe bestuurs- en organisatiemodel binnen een jaar na de benoeming van de algemeen directeur zijn beslag krijgt”, meent Terpstra.

(advertentie)

Page 17: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 17

Wim en Tineke met ‘pensioen’Wim Luiten heeft de afgelopen vijf jaar, samen met zijn vrouw Tineke, met zeer veel inzet het beheer van ons clubhuis op zich genomen. Mede dankzij Wim en Tineke is ons clubhuis het gezelligste thuishonk geworden dat een IJsclub nodig heeft. De inspanningen hebben hun vruchten afgeworpen en veel effect gehad. Veel bezoekers, zeker op die zo gezellige zaterdagochtend en veel gebruik door de vrijwilligers van de club. Na een aantal tropenjaren staat hun besluit helaas vast. Gelukkig zal Wim nog actief zijn als recreantenbegeleider in de Duinen.

Renate ten Dijke met zwangerschapsverlofRenate. Renate heeft zich de afgelopen jaren sterk ingespannen om de professionalisering van de wedstrijdsectie verder door te zetten. Eerst in een duofunctie met Daphne Postma en vervolgens alleen. En het zijn tropenjaren geweest. Renate heeft haar inspanningen voor het wedstrijdschaatsen met hart en ziel gedaan en we kunnen concluderen dat de sectie er goed voor staat. Uiteraard zijn er aandachtspunten, komen er nog mensen te kort, maar Renate heeft zich voor 100% ingezet en is daarnaast ook wedstrijden blijven schaatsen en winnen. Een bewonderenswaardige combinatie.Nu breekt voor haar een nieuwe levensfase aan en gaat ze binnenkort met zwangerschapsverlof. Geniet daarvan maar keer wel zo snel mogelijk terug op het ijs!

Hopbeker voor Dirk DijksmanDirk Dijksman heeft zich dit jaar onderscheiden door indrukwekkende prestaties. Op landelijk niveau, zowel op het 400m ovaal als op natuurijs heeft Dirk Dijksman als marathonschaatser zich op opvallende wijze onderscheiden. Drik is het levende bewijs dat je op latere leeftijd, ondanks de vermoeienissen van een drukke baan en een gezin, nog prima prestaties kunt neerzetten als master in het marathonschaatsen. Dirk van harte gefeliciteerd.

Moerbeker naar Karin JansenDe Moerbeekbeker is dit jaar naar een vrijwilliger gegaan die al een aantal jaren binnen de wedstrijdsectie een vitale functie heeft vervuld en die halverwege dit seizoen haar functie overdroeg.Karin Jansen wist de afgelopen jaren met forse inspanning en grote betrokkenheid te zorgen dat de wedstrijden van de ijsclub georganiseerd konden worden. Voor de wedstrijdrijders is het immers vaak wat al te vanzelfsprekend dat er op de avond van de wedstrijd weer een starter staat en dat boven de juryleden en de speaker klaar zitten. Dat is het echter geenszins. En dan heb je een duvelstoejager als Karin Jansen nodig, die zich er voor inspant om de jurybezetting iedere week rond te krijgen. Karin we bedanken je, mede namens allen wedstrijdrijders, hartelijk voor je inspanningen van de afgelopen jaren.

Dirk Dijksman en Karin Jansen foto’s Eric Zwart

ML2 Webdesign ontwerpt, ontwikkelt

én onderhoudt professionele websites.

Interesse of gewoon nieuwsgierig?

Informeer dan eens bij

Wim Luiten of Michel Luiten.

WWW.ML2WEBDESIGN.NL

(advertenties)

Page 18: Glijwijzer 4 juni 2009

18 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Procedure lidmaatschapinning contributie, licenties en abonnementenPi e t Ke e tman

Om misverstanden aan het einde van het seizoen en het begin van volgend seizoen te voorkomen, wordt voor alle duidelijkheid hieronder de informatie over het lidmaatschap en de inning van contributies, licenties en abonnementen van IJsclub Haarlem en Omstreken gegeven.

AlgemeenVoor het lid zijn van de IJsclub betaalt men jaarlijks contributie terwijl men daarnaast, indien men op een bepaald uur training of begeleiding krijgt, een abonnement (en voor wedstrijd- en kunstrijders ook een licentie van de KNSB) dient te nemen.

Alle leden en winterkoninkje deelnemers krijgen eind juni een rekening met voorbedrukte acceptgiro voor de betaling van verschuldigde bedragen. Op de rekening wordt vermeld het lidmaatschap, welke abonnementen en/of licenties in rekening worden gebracht en een berekening van het te incasseren bedrag. Het totaal te incasseren bedrag staat ook voorgedrukt op de acceptgiro samen met o.a. het betalingskenmerk. De acceptgiro’s dient te worden voldaan binnen 30 dagen na ontvangst.

Op deze rekening staan vermeld de contributie, abonnementen en licenties zoals men deze hetafgelopen seizoen had, voor nieuwe leden hetgeen men bij aanmelding heeft opgegeven.

Mocht u ten opzichte van het vorig seizoen of van een eerdere opgave een wijziging wensen,dan dient u dit per: e-mail, fax of brief uiterlijk woensdag 25 juni 2009 door te geven aan:IJSCLUB VOOR HAARLEM EN OMSTREKENCarel Reinierszpad 502024 AW HAARLEMe-mail: [email protected]: 023-5261136.Deze wijzigingen worden dan verwerkt in de te verzenden rekening met acceptgiro .

Prijzen seizoen 2009-2010k anto o r

Op het moment van drukken van deze Glijwijzer zijn nog niet alle prijzen van abonnementen, trainingsfaciliteiten, licenties e.d. bekend.

Om geen verwarring te scheppen zullen alle prijzen, zodra deze bekend zijn gepubliceerd worden op onze website

http://www.ijsclubhaarlem.nl/info/abonnementen/Houd dus deze pagina in de gaten.

Zandvoorterweg 252111 GP Aerdenhout

E.v.DelftE.v.Delft

023-5243486023-5243486Al 80 jaar een vertrouwde naam voor al uw:

Onderhoudswerkzaamheden, reparaties en kleine verbouwingen aan uw woning1927

- 2

007

(advertentie)

Page 19: Glijwijzer 4 juni 2009

GLIJWIJZER JUNI 2009 - 19

Wil men zeker zijn dat men ook de aangevraagde abonnementen krijgt, dan dient men ervoor te zorgen dat ook daadwerkelijk het voorbedrukte bedrag betaald wordt en dat bij de betaling ook het betalingskenmerk juist wordt doorgegeven. Dit laatste is vooral van belang indien men geen gebruik maakt van de acceptgiro maar het bedrag betaalt via elektronisch bankieren.

Let op: Indien de betaling niet aan deze 2 voorwaarden voldoet, zal de betaling geweigerd worden en kunnen er geen abonnementen en/of licenties worden besteld! Daarom adviseren we iedereen gebruik te maken van de voorbedrukte acceptgiro.

Indien men, na daartoe twee maal te zijn aangemaand, de contributie en/of abonnementen niet heeft voldaan (en ook niet tijdig heeft opgezegd) vindt automatisch royering van het lidmaatschap plaats. Wederom lid worden is dan mogelijk indien er plaats is, waarna de inschrijfprocedure weer van toepassing is.

Zoals hierboven aangegeven hoeft men geen actie te ondernemen indien men dezelfde abonnementen wil als afgelopen seizoen. Men krijgt de tijd tot 31 juli om ervoor te zorgen dat de bedragen worden overgemaakt. Indien de bedragen voor 31 juli ontvangen zijn volgens bovenstaande procedure, zullen de abonnementen bij degene die geen wijzigingen hadden, automatische worden toegekend. Bij degene die wel wijzigingen hadden is het gewoonlijk zo dat deze verzoeken gehonoreerd kunnen worden, mits men natuurlijk voor 31 juli betaalt.

Indien men niet tijdig of juist heeft betaald (en ook niet tijdig heeft opgezegd) vervalt het “recht” op de oude abonnementen en zal worden aangenomen dat men alleen lid wil blijven. Wil men later toch in aanmerking komen voor een abonnement dan zal men zich opnieuw schriftelijk dienen op te geven en op een wachtlijst worden geplaatst. De kans is groot dan men dan niet meer de gewenste abonnementen kan krijgen.

WinterkoninkjeKinderen die deelnemen aan Winterkoninkje zijn in tegenstelling tot wedstrijdrijders en recreanten geen lid van de vereniging. Zij betalen dus ook geen contributie.

Administratieve software voor het onderwijs en aanverwante instellingen.

Personeelsadministratie, urenregistratie, budgetbeheer, formatieberekening,interactieve websites, etc. Standaardpakketof maatwerk… met EDSO Software komt u goed beslagen ten ijs!

Sponsor marathonploeg "Team EDSO":http://www.edso.nl/team/

Neem gerust eens contact met ons op voor meer informatie:

http://www.edso.nl Tel. 023 5517347mail: [email protected] Gsm. 06 51674673

Anne Bijman, Bettyleen de Vries, Huib de la Rambelje, Sharon Portegies, Peter Boots

Praktijk voor:

• Manuele therapie • Bekkenfysiotherapie • Sportfysiotherapie • Psychosomatiek • Groepstraining COPD • Sportrevalidatie

Mogelijkheid tot revalidatietraining bij nabij gelegen sportschool Life Fit Noord.Behandelingen ook ’s avonds!

Adres: Molukkenstraat 522022 CD Haarlem – noordtel: 023-5254640E-mail: [email protected]

Fysiotherapie Molukkenstraat

(advertenties)

Page 20: Glijwijzer 4 juni 2009

20 - GLIJWIJZER JUNI 2009

Glijwijzer jaargang 31 (2009)nr. maand datum deadline verschijning datum 1 februari dinsdag 13 januari 2009 maandag 26 januari 20092 maart dinsdag 10 februari 2009 maandag 23 februari 20093 april dinsdag 24 maart 2009 maandag 6 april 20094 juni dinsdag 2 juni 2009 maandag 15 juni 20095 september dinsdag 25 augustus 2009 maandag 7 september 20096 november dinsdag 20 oktober 2009 maandag 2 november 20097 december dinsdag 1 december 2009 maandag 14 december 2009

(Datums onder voorbehoud) Heeft u vragen of opmerkingen over de Glijwijzer? Mail dan naar: [email protected] wij horen graag uw reactie!

Bellen: 0255 531667 (Eric Zwart) mag natuurlijk ook.

Als u nog vragen heeft of nadere inlichtingen wenst kunt u ons elke maandag van 10.00 - 12:30 uur bereiken op het kantoor van de IJsclub. U kunt altijd een fax, emailen of een briefje sturen.

Carel Reinierszpad 502024 AW Haarlemtel. 023 5271467 fax. 023 [email protected]

Nieuwe ledenDe inschrijving als lid gebeurt altijd schriftelijk. Het inschrijfgeld is éénmalig, terwijl het lidmaatschap automatisch doorloopt naar een volgend jaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni.

Opzeggen lidmaatschapWilt u het lidmaatschap opzeggen dan dient dat schriftelijk te gebeuren en wel tenminste 4 weken voor het einde van het lopende verenigingsjaar, maar het liefst zo spoedig mogelijk.Als de opzegging niet tijdig plaats heeft gevonden loopt het lidmaatschap dus door tot het eind van het eerstvolgende verenigingsjaar (u bent dan gehouden de contributie te betalen), tenzij het bestuur anders besluit of van het lid redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren (statuten art. 9).

Wanneer een lidmaatschap in de loop van een jaar eindigt, ongeacht de reden of oorzaak, blijft toch de jaarlijkse contributie voor het geheel door het lid verschuldigd, tenzij het bestuur anders besluit (statuten art. 9.6).

NB Als vereniging zouden we nog meer willen doen. Een extra bijdrage is dan ook zeer welkom.

Page 21: Glijwijzer 4 juni 2009

S c h a a t s e n - r u i l b e u r s t e l . 0 2 3 - 5 3 6 3 1 2 7

Lie wegje

20Voor nieuwe en gebruikte schaatsen

Alle modellen Viking - Raps - Zandstra Kunst- en hockeyschaatsen

Schaatskleding en verdere accessoires Onderkleding van het merk Mäser

Vakkundig ronding slijpen en polijsten Internet: WWW.SCHAATSENRUILBEURS.NL

Clubleden 10% korting uitgezonderd op gebruikte schaatsen

schaats-schaats-specialistspecialist

Cam

ping

T

REVISAGO Bungalow

ADRAG LED AGINOM

moc.ogasivert.www

• Schaatsen: Vele Viking modellen op voorraad (daarnaast ook Zandstra en Raps) • Loopschoenen: Asics, Saucony, Nike e.a. merken • Schaats- en loopkleding: Odlo, Craft, Nike, Asics, Concurve• Groot assortiment Falke sokken Wij slijpen en ronden uw schaatsen!!

In onze Stuntshop vindt u altijd artikelen met minstens 30% korting!!Leden van de IJsclub krijgen bij ons 10% korting (uitgezonderd aanbiedingen)Gen. Cronjéstraat 129 023-5276628 www.huijgsport.nl [email protected]

schaats ‘ns bij ons binnen..voor een lekker kopje koffie,hapje of drankje... en natuurlijk ouderwetse gezelligheid!

Restaurant KunstIJsbaanKennemerland Haarlem