Service Lub juni 2009

download Service Lub juni 2009

of 12

 • date post

  17-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Unil magazine editie juni 2009

Transcript of Service Lub juni 2009

 • J u n i 2 0 0 9

  Unil Belgium lanceert LubSoft

  Technische ficheMetaalbewerking

  Gratis tickets voor een daguitstap

  naar Walibi

  Herbosch-Kiere & Unil Belgium

  Een gesmeerde samenwerking

 • Veiligheid is geen spel en zeker geen toevalstreffer. Het is een thema waar u en uw medewerkers elke dag opnieuw aan moeten werken. Met oog voor detail. Want veiligheid gaat over mensen, materialen en de hele leefomgeving.

  Unil Belgium maakt bij elke Service Lub een affiche over veiligheid of milieu. Een tip, een knipoog of een leuke slogan om verschillende aandachtspunten niet uit het hoofd te verliezen. Bij heel wat bedrijven hebben de affiches een vaste plek op de werkvloer gekregen. Heeft u een affiche gemist? Wil u een paar extra exemplaren voor uw bedrijf? Unil bezorgt u gratis de affiches.

  Gratis affiches over veiligheid en milieu

  Wil u het hele pakket gratis ontvangen? Of heeft ueen affiche gemist? Vermeld hoeveel exemplaren van welke affiche u graag wil. Stuur een e-mail naar info@unil.com of neem telefonisch contact (tel. 02 365 02 00). De affiches worden u gratis opgestuurd.

  1 2 3 4 5

  7 8 9

  13 14 15 16

  10 11

  6

  12

 • Een merk van verschil

  3

  UNIL creert, innoveert en informeert

  Voor alle informatie over onze producten en diensten Tel 02 365 02 00 of info@unil.com

  OPALJET Supreme 5W30Zuiver rijplezier!

  Unil Belgium lanceert een nieuwe generatie 100% synthetische smeermiddelen van het typeACEA A5, ACEA B5, ACEA C1 en ACEA C4 voor personenwagens met een DPF-roetfilter. De Opaljet Supreme bevat verlaagde concentraties aan zwavel, sulfaatas en fosfor en is daardoor optimaal geschikt om schadelijke emissies terug te dringen en de levensduur van

  de DPF-filter te optimaliseren. Opaljet Supreme 5W30 heeft een hoog reinigend vermogenen voorkomt vorming van zure bestanddelen en sludge bij hoge temperaturen. De brandstof -

  besparing en een bijzonder laag olieverbruik zal u er wellicht met plezier bijnemen! Opaljet Supreme5W30 beantwoordt ook aan de specificaties van Ford MC934A, Mazda en Renault RN0720.

  STARCUT E20Veilig en milieuvriendelijkSTARCUT E 20 is een halfsynthetische emulgeer barekoel vloeistof die in zacht of hard water, een licht door -schijnende tot melk achtige emulsie vormt. De emulsie heeft uitstekende koelende en smerendeeigenschappen. STARCUT E 20 kan breed ingezet wordenvoor alle types metaal bewerkingen van rvs, staallegeringen,aluminium- en koperlegeringen. De koelvloeistof heeft eenzeer laag verbruik, geen kleverige afzettingen of schuim en een hoge bescherming tegen corrosie vanaf 4% in water. Unil Belgium volgde voor de STARCUT E 20 de strengstevoorschriften van veiligheid, gezondheid en milieu. STARCUT E 20 veroorzaakt geen rook vorming en is niet agressief voor de gebruikers. Dankzij de hoge biostabiliteit is er geen bederf, zelfs na lange periodes van stilstand van de machine. Een luxeproduct!

  MATIC LTDraag zorg voor uw versnellingskastenDe synthetische longlife MATIC LT is bestemd voor een breed gamma automatische versnellingskasten enhydraulische systemen van vrachtwagens, personen -wagens, bussen en bedrijfsvoertuigen. MATIC LT is ookgeschikt als stuurbekrachtigingsolie en kan worden ingezetals hydraulische olie van het type HV ISO VG 32. Dankzijhaar uitgebreid palet aan toepassingen kan u meerdereautomatische transmissiekast- en stuur bekrachtingings -olin rationaliseren naar MATIC LT. De olie kan niet gebruiktworden voor continu variabele transmissiesystemen (CVT).Matic LT zorgt voor een lange levensduur, verlaagdeonderhoudskosten en minder milieubelastend afval. Opvallend zijn het optimale rijcomfort, een goede weer stand aan hoge temperaturen en uit stekende vloeibaarheid bij lage temperaturen met onmiddellijkesmering bij koudstart.

 • Unil Belgiumlanceert LubSoft

  I 3 tot 300 machines

  LubSoft is zoals sleutel op de deur. Niet alleen supergebruiksvriendelijk enklaar voor gebruik, maar vooral: helemaalop maat volgens de eisen van uw bedrijf.Unil creerde LubSoft op basis van deonderhoudsvragen van al haar klanten.Grote en kleine bedrijven, industrie enautomotief, internationale ketens en autonome KMOs. LubSoft kan gebruiktworden voor het dagelijks onderhoud van,zeg maar, 3 tot 300 machines.

  I Gebruiksvriendelijke software

  LubSoft is een softwarepakket bedoeld als eenvoudige tool voor de onderhouds-verantwoordelijke. Die kan 24 uur op 24en waar hij ook wil online het onderhoudplannen en opvolgen. Voor Unil-klanten ishet gebruik volledig gratis. Met LubSoft,creert u per machine of per machine-onderdeel, onderhoudsfiches met de uit te voeren taken. Die verdeelt u over het onderhoudspersoneel. U bepaalt zelf welke machines u in het systeem integreert en welke taken u opneemt.

  I Onderhoudsrapporten

  Dagelijks selecteert u via LubSoft geperso-naliseerde rapporten, per machine of peronderhoudstechnicus. Zo plannen zij zeerefficint wanneer ze welke taak moeten uitvoeren: een oliewissel, een staalname,emulsies reinigen, vet bijvullen, systemenreinigen enzovoort. Als de taak is afgewerkt,voert de technicus bijhorende gegevens (kilometerstand, wissel van product, enzo-voort) in het programma in en controleert u onmiddellijk de stand van zaken. Het onderhoud van uw machinepark verloopt georganiseerd en overzichtelijk.

  Voor veel onderhoudsverantwoordelijken blijft de efficinte planning van de onder-houdstaken een moeilijk gegeven. De bestaande pakketten zijn duur of te weinigafgestemd op de persoonlijke eisen van uw bedrijf. Unil Belgium lanceert metLubSoft een onderhoudspakket, helemaal op maat van uw bedrijf. En bovendien gratis voor alle UNIL-klanten.

  4

  Onderhoud op maat van uw bedrijf!

  Een nieuw, gratis en

  zeer gebruiks -vriendelijk online softwarepakket

  Gratis voor klanten van Unil Belgium

  Dossier: onderhoudssoftware

 • 5Registreer u vandaag nog op www.lubsoft.be en u kan onmiddellijk aan de slag!Indien nodig helpen onze technische adviseurs u graag met het opstellen van uw onderhoudsplanning. Tel. 02 365 02 00 of info@unil.com.

  1. Registreer u gratis op www.lubsoft.beKies een gebruikersnaam (met voorkeur uw bedrijfsnaam) en een paswoord. U kan onmiddellijk aan de slag.

  2. Creer een bedrijfsstructuur, met uw afdelingen, hallen, verdiepingen en productielijnen. Elke machine krijgt zo een eigen identiteit en fiche in LubSoft.

  3. Bepaal voor elke machine, interval en uit te voeren onderhoudsschemas, met exacte taakbeschrijvingen en indien nodig wijst u de taken toe aan de juiste onderhoudstechnicus.

  4. Selecteer per dag, per machine of per onderhoudstechnicus de uit te voeren onderhoudstaken. U krijgt een duidelijk en overzichtelijk rapport, volgens uw noden en vragen.

  5. Volg het onderhoudsproces van uw machine- of wagenpark waar en wanneer u wil.

  Creer vandaag zelf een online

  overzichtelijk onder-houdsprogramma

  voor al u machines en rollend materieel

 • Technische fiche

  Metaalbewerking

  SYNTHETISCHE KOELVLOEISTOFFEN

  HALFSYNTHETISCHE MICROEMULSIES

  VOLSYNTHETISCHE SLIJPVLOEISTOFFEN

  EMULSIES

  TYPE

  Kleurloze synthetische koelvloeistof zowel geschikt voor zacht als hard water en uiterste druk eigenschappen. Bevat een hooggehalte smedigheidsadditieven van de nieuwste generatie.

  Kleurloze synthetische koelvloeistof zowel geschikt voor zacht als hard water en uiterste druk eigenschappen

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat een hoog gehalte smedigheidsadditieven van nieuwste generatie

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat een zeer hoog gehalte aan smedigheidsadditieven van nieuwste generatie en uiterstedruk additiven.

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat smedigheids additieven van nieuwste generatie

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat smedigheidsadditieven van nieuwste generatie en uiterstedruk additieven.

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen voor water met een normale hardheid. Bevat een hoog gehalte aan smedigheids additieven.

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zeer zacht als water met een normale hardheid.

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zacht water.

  Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met water met een normale en hoge hardheid.

  Emulsie voor algemene bewerkingen, geschikt voor water met normale hardheid. Hoog gehalte aan minerale olie

  Emulsie voor zware algemene bewerkingen, geschikt voor watermet normale hardheid. Hoog gehalte aan minerale olie en uiterstedruk addidieven.

  Synthetisch slijpmiddel

  Synthetisch slijpmiddel

  BENAMING

  TOPCUT S 248 EP

  TOPCUT S 216 EP

  SAFECUT M 190 NT

  SAFECUT M 190 NT EP

  SAFECUT M 170 NT

  SAFECUT M 170 NT EP

  SAFECUT M 140

  SAFECUT M 135 SX

  SAFECUT M 120 SX

  SAFECUT M 120

  SAFECUT E103

  SAFECUT E103 EP

  STARGRIND 50

  STARGRIND CO AM

  METALEN

  gesinterde materialen, staal, gietijzer, koper, aluminium.

  staal, koper, gietijzer

  staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

  staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

  staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

  staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

  staal, aluminium, inox- en koperlegeri