Service Lub juni 2009

12
Juni 2009 Unil Belgium lanceert LubSoft Technische fiche Metaalbewerking Gratis tickets voor een daguitstap naar Walibi Herbosch-Kiere & Unil Belgium Een gesmeerde samenwerking

description

Unil magazine editie juni 2009

Transcript of Service Lub juni 2009

Page 1: Service Lub juni 2009

J u n i 2 0 0 9

Unil Belgium lanceert LubSoft

Technische ficheMetaalbewerking

Gratis tickets voor een daguitstap

naar Walibi

Herbosch-Kiere & Unil Belgium

Een gesmeerde samenwerking

Page 2: Service Lub juni 2009

Veiligheid is geen spel en zeker geen toevalstreffer. Het is een thema waar u en uw medewerkers elke dag opnieuw aan moeten werken. Met oog voor detail. Want veiligheid gaat over mensen, materialen en de hele leefomgeving.

Unil Belgium maakt bij elke Service Lub een affiche over veiligheid of milieu. Een tip, een knipoog of een leuke slogan om verschillende aandachtspunten niet uit het hoofd te verliezen. Bij heel wat bedrijven hebben de affiches een vaste plek op de werkvloer gekregen. Heeft u een affiche gemist? Wil u een paar extra exemplaren voor uw bedrijf? Unil bezorgt u gratis de affiches.

Gratis affiches over veiligheid en milieu

Wil u het hele pakket gratis ontvangen? Of heeft ueen affiche gemist? Vermeld hoeveel exemplaren van welke affiche u graag wil. Stuur een e-mail naar [email protected] of neem telefonisch contact (tel. 02 365 02 00). De affiches worden u gratis opgestuurd.

1 2 3 4 5

7 8 9

13 14 15 16

10 11

6

12

Page 3: Service Lub juni 2009

Een merk van verschil

3

UNIL creëert, innoveert en informeert…

Voor alle informatie over onze producten en diensten Tel 02 365 02 00 of [email protected]

OPALJET Supreme 5W30Zuiver rijplezier!

Unil Belgium lanceert een nieuwe generatie 100% synthetische smeermiddelen van het typeACEA A5, ACEA B5, ACEA C1 en ACEA C4 voor personenwagens met een DPF-roetfilter. De Opaljet Supreme bevat verlaagde concentraties aan zwavel, sulfaatas en fosfor en is daardoor optimaal geschikt om schadelijke emissies terug te dringen en de levensduur van

de DPF-filter te optimaliseren. Opaljet Supreme 5W30 heeft een hoog reinigend vermogenen voorkomt vorming van zure bestanddelen en sludge bij hoge temperaturen. De brandstof -

besparing en een bijzonder laag olieverbruik zal u er wellicht met plezier bijnemen! Opaljet Supreme5W30 beantwoordt ook aan de specificaties van Ford MC934A, Mazda en Renault RN0720.

STARCUT E20Veilig en milieuvriendelijkSTARCUT E 20 is een halfsynthetische emulgeer barekoel vloeistof die in zacht of hard water, een licht door -schijnende tot melk achtige emulsie vormt. De emulsie heeft uitstekende koelende en smerendeeigenschappen. STARCUT E 20 kan breed ingezet wordenvoor alle types metaal bewerkingen van rvs, staallegeringen,aluminium- en koperlegeringen. De koelvloeistof heeft eenzeer laag verbruik, geen kleverige afzettingen of schuim en een hoge bescherming tegen corrosie vanaf 4% in water. Unil Belgium volgde voor de STARCUT E 20 de strengstevoorschriften van veiligheid, gezondheid en milieu. STARCUT E 20 veroorzaakt geen rook vorming en is niet agressief voor de gebruikers. Dankzij de hoge biostabiliteit is er geen bederf, zelfs na lange periodes van stilstand van de machine. Een luxeproduct!

MATIC LTDraag zorg voor uw versnellingskastenDe synthetische longlife MATIC LT is bestemd voor een breed gamma automatische versnellingskasten enhydraulische systemen van vrachtwagens, personen -wagens, bussen en bedrijfsvoertuigen. MATIC LT is ookgeschikt als stuurbekrachtigingsolie en kan worden ingezetals hydraulische olie van het type HV ISO VG 32. Dankzijhaar uitgebreid palet aan toepassingen kan u meerdereautomatische transmissiekast- en stuur bekrachtingings -oliën rationaliseren naar MATIC LT. De olie kan niet gebruiktworden voor continu variabele transmissiesystemen (CVT).Matic LT zorgt voor een lange levensduur, verlaagdeonderhoudskosten en minder milieubelastend afval. Opvallend zijn het optimale rijcomfort, een goede weer stand aan hoge temperaturen en uit stekende vloeibaarheid bij lage temperaturen met onmiddellijkesmering bij koudstart.

Page 4: Service Lub juni 2009

Unil Belgiumlanceert LubSoft

I 3 tot 300 machines

LubSoft is zoals ‘sleutel op de deur’. Niet alleen supergebruiksvriendelijk enklaar voor gebruik, maar vooral: helemaalop maat volgens de eisen van uw bedrijf.Unil creëerde LubSoft op basis van deonderhoudsvragen van al haar klanten.Grote en kleine bedrijven, industrie enautomotief, internationale ketens en autonome KMO’s. LubSoft kan gebruiktworden voor het dagelijks onderhoud van,zeg maar, 3 tot 300 machines.

I Gebruiksvriendelijke software

LubSoft is een softwarepakket bedoeld als eenvoudige tool voor de onderhouds-verantwoordelijke. Die kan 24 uur op 24en waar hij ook wil online het onderhoudplannen en opvolgen. Voor Unil-klanten ishet gebruik volledig gratis. Met LubSoft,creëert u per machine of per machine-onderdeel, onderhoudsfiches met de uit te voeren taken. Die verdeelt u over het onderhoudspersoneel. U bepaalt zelf welke machines u in het systeem integreert en welke taken u opneemt.

I Onderhoudsrapporten

Dagelijks selecteert u via LubSoft geperso-naliseerde rapporten, per machine of peronderhoudstechnicus. Zo plannen zij zeerefficiënt wanneer ze welke taak moeten uitvoeren: een oliewissel, een staalname,emulsies reinigen, vet bijvullen, systemenreinigen enzovoort. Als de taak is afgewerkt,voert de technicus bijhorende gegevens (kilometerstand, wissel van product, enzo-voort) in het programma in en controleert u onmiddellijk de stand van zaken. Het onderhoud van uw machinepark verloopt georganiseerd en overzichtelijk.

Voor veel onderhoudsverantwoordelijken blijft de efficiënte planning van de onder-houdstaken een moeilijk gegeven. De bestaande pakketten zijn duur of te weinigafgestemd op de persoonlijke eisen van uw bedrijf. Unil Belgium lanceert metLubSoft een onderhoudspakket, helemaal op maat van uw bedrijf. En bovendien gratis voor alle UNIL-klanten.

4

Onderhoud op maat van uw bedrijf!

Een nieuw, gratis en

zeer gebruiks -vriendelijk online softwarepakket

Gratis voor klanten van Unil Belgium

Dossier: onderhoudssoftware

Page 5: Service Lub juni 2009

5

Registreer u vandaag nog op www.lubsoft.be en u kan onmiddellijk aan de slag!Indien nodig helpen onze technische adviseurs u graag met het opstellen van uw onderhoudsplanning. Tel. 02 365 02 00 of [email protected].

1. Registreer u gratis op www.lubsoft.beKies een gebruikersnaam (met voorkeur uw bedrijfsnaam) en een paswoord. U kan onmiddellijk aan de slag.

2. Creëer een bedrijfsstructuur, met uw afdelingen, hallen, verdiepingen en productielijnen. Elke machine krijgt zo een eigen identiteit en fiche in LubSoft.

3. Bepaal voor elke machine, interval en uit te voeren onderhoudsschema’s, met exacte taakbeschrijvingen en indien nodig wijst u de taken toe aan de juiste onderhoudstechnicus.

4. Selecteer per dag, per machine of per onderhoudstechnicus de uit te voeren onderhoudstaken. U krijgt een duidelijk en overzichtelijk rapport, volgens uw noden en vragen.

5. Volg het onderhoudsproces van uw machine- of wagenpark waar en wanneer u wil.

Creëer vandaag zelf een online

overzichtelijk onder-houdsprogramma

voor al u machines en rollend materieel

Page 6: Service Lub juni 2009

Technische fiche

Metaalbewerking

SYNTHETISCHE KOELVLOEISTOFFEN

HALFSYNTHETISCHE MICROEMULSIES

VOLSYNTHETISCHE SLIJPVLOEISTOFFEN

EMULSIES

TYPE

Kleurloze synthetische koelvloeistof zowel geschikt voor zacht als hard water en uiterste druk eigenschappen. Bevat een hooggehalte smedigheidsadditieven van de nieuwste generatie.

Kleurloze synthetische koelvloeistof zowel geschikt voor zacht als hard water en uiterste druk eigenschappen

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat een hoog gehalte smedigheidsadditieven van nieuwste generatie

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat een zeer hoog gehalte aan smedigheidsadditieven van nieuwste generatie en uiterstedruk additiven.

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat smedigheids additieven van nieuwste generatie

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zacht als water met een normale hardheid.Bevat smedigheidsadditieven van nieuwste generatie en uiterstedruk additieven.

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen voor water met een normale hardheid. Bevat een hoog gehalte aan smedigheids additieven.

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zowel zeer zacht als water met een normale hardheid.

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met zacht water.

Biostabiele, half-synthetische Micro-emulsie voor algemene bewerkingen met water met een normale en hoge hardheid.

Emulsie voor algemene bewerkingen, geschikt voor water met normale hardheid. Hoog gehalte aan minerale olie

Emulsie voor zware algemene bewerkingen, geschikt voor watermet normale hardheid. Hoog gehalte aan minerale olie en uiterstedruk addidieven.

Synthetisch slijpmiddel

Synthetisch slijpmiddel

BENAMING

TOPCUT S 248 EP

TOPCUT S 216 EP

SAFECUT M 190 NT

SAFECUT M 190 NT EP

SAFECUT M 170 NT

SAFECUT M 170 NT EP

SAFECUT M 140

SAFECUT M 135 SX

SAFECUT M 120 SX

SAFECUT M 120

SAFECUT E103

SAFECUT E103 EP

STARGRIND 50

STARGRIND CO AM

METALEN

gesinterde materialen, staal, gietijzer, koper, aluminium.

staal, koper, gietijzer

staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

staal, aluminium, inox- en koperlegeringen

gietijzer, staal en zijn legeringen, aluminium

staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

staal en zijn legeringen, aluminium- en koperlegeringen

staal, aluminium- en koperlegeringen

staal, rvs, titanium aluminium

staal enz…

Speciaal voor het slijpen van hardmetaal datkobalt bevat

Page 7: Service Lub juni 2009

UNIL BELGIUM

Bergensesteenweg 713

1600 Sint-Pieters-Leeuw

Tel 02 – 365 02 00

Fax 02 – 360 01 12

[email protected]

www.unil.com

EIGENSCHAPPEN

• Uitstekende antischuimeigenschappen • Zeer laag verbruik• Geschikt voor uiterst zware verspanende bewerkingen op rvs,

titanium, aluminium, kan pure snijoliën vervangen• Zeer goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende antischuimeigenschappen • Zeer laag verbruik.• Geschikt voor verspanende bewerkingen op rvs,

titanium, aluminium• Zeer goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende antischuimeigenschappen. • Uiterst geschikt voor zware verspanende bewerkingen• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende antischuimeigenschappen. Extra hoge standtijd van het gereedschap.

• Uiterst geschikt voor zware verspanende bewerkingen op rvs, titanium, aluminium

• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende antischuimeigenschappengeschikt voor zware verspanende bewerkingen

• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende antischuimeigenschappen. Extra hoge standtijd van het gereedschap.

• Uiterst geschikt voor zware verspanende bewerkingen• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Goede antischuimeigenschappen• Hoge standtijd van het gereedschap• Geschikt voor zware verspanende bewerkingen

op rvs, titanium, aluminium• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Sterke reinigende, schuimwerende en koelende eigenschappen.

• Uiterst geschikt voor zware verspanende bewerkingen• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende antischuimeigenschappen• Goede anti-corrosie eigenschappen• Uitstekende koel- en smeereigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Uitstekende koel- en smeereigenschappen• Goede anti-corrosie eigenschappen • Niet agressief voor de gebruikers

• Goede antischuimeigenschappen• Geschikt voor zware verspanende bewerkingen

op rvs, titanium, aluminium• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Goede antischuimeigenschappen• Zeer hoge standtijd van het gereedschap• Geschikt voor uiterst zware verspanende bewerkingen op rvs,

titanium, aluminium• Goede anti-corrosie eigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

• Zeer goede anticorrosie- en schuimeigenschappen• Hoge anti-mist eigenschappen • Uitstekend koelvermogen. Doorzichtige vloeistof• Niet agressief voor de gebruiker

• Zeer goede anticorrosie- en schuimeigenschappen• Niet agressief voor de gebruikers

BEWERKINGEN

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien, zagen, draaibanken, freesmachines, slijpbewerkingen, diepboren, tappen

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines, slijpbewerkingen

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines, slijpbewerkingen

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines, slijpbewerkingen

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines, slijpbewerkingen

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines, slijpbewerkingen

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines

• Bewerkingcentra, CNC- draaibanken,Automaatdraaien (waaronder bewerkingen als boren en tappen), zagen, draaibanken, freesmachines

• Algemene slijpbewerkingen, gereedschapslijpen met diamantschijven

• Algemene slijpbewerkingen

© H

aas

Aut

omat

ion,

Inc.

Page 8: Service Lub juni 2009

Samenwerking

Herbosch-KiereALBATROS MET UNIL SMEER

8

In 1975 ontstond Herbosch-Kiere uit een fusie vantwee aanvullende bedrijven. Eugène Herbosch had al een zeer lange traditie opgebouwd in scheepvaarten bergingswerken. Kiere was een begrip in afbraak-werken en dynamitage. Het bedrijf heeft de Antwerpsehaven als uitvalsbasis, maar is wereldwijd een toon-aangevend bedrijf als het gaat om waterbouwkundigewerken.

I Ingenieurswerk

Meer dan vierhonderd mensen, waaronder zestig ingenieurs en 250 arbeiders zetten zich dagelijks in voor technisch zeer hoogstaande realisaties.Herbosch-Kiere is vooral actief in heiwerken, aanleg van kaaien en steigers, bergingswerken,

strand- en oeververdedigingswerken, werken met drijvende blokken, afbraakwerken met dynamitage en aanleg van dijken.

Het referentielijstje oogt meer dan indrukwekkend.Aanleg van kaaimuren en steigers in Zeebrugge, pontons in Oostende, renovatie van kaaimuren inAntwerpen, aanleg van verschillende bruggen. Tussen de namen van schepen die door Herbosch-Kiere geborgen werden, springen vooral The Herald of Free Enterprise en de Tricolor in het oog. De voorbijejaren zag het Belgische bedrijf vooral het buitenlandseorderboekje uitbreiden met projecten in Qatar, Le Havre, Duisburg, Padstowe…

“Unil is bezeten door kwaliteit”, zegt Roger De Corte van Herbosch-Kiere.“Dat is wat onze bedrijven gemeenschappelijk hebben.” Logisch, want als specialist in waterbouwkundige werken in en om de haven, is het Belgische bedrijf wereldwijd actief. “Of de baggerschepen nu in Antwerpen of Qatar aan het werk zijn, ze moeten zonder oponthoud perfect functioneren.”

In november 2008 arriveerde het geraamte van de Albatros in Antwerpen. Nog geen half jaar later kanHerbosch-Kiere het schip inschakelen.

Page 9: Service Lub juni 2009

MIDDELEN OP ZEE

9

I Albatros, van eigen makelij

Zeer opvallend aan de werkwijze van Herbosch-Kiereis dat het bedrijf voor al die grootste werken terugvaltop eigen technologie en eigen materiaal. En dat kanver gaan. Met alle kennis die in huis aanwezig is,bouwde Herbosch-Kiere zopas zelf een nieuw zee-gaand schip met een evenwichtskraan voor bagger-of overslagwerken. Roger De Corte :”De Albatros is een uniek schip. Wij zijn uitgegaan van enkele specifieke behoeftes die ons bedrijf aanvoelt bij baggerwerken en steen -bestortingen op dijken. Het resultaat is een schip dat tot 20 mijl op zee kan varen en een kraanbereikheeft van 20 meter diep en 30 meter ver. Weinigen zullen ons dat nadoen…”.

In november 2008 zagen Roger De Corte en zijn collegaGeert Van Mulder, het stalen geraamte uit China toe-komen. Nog geen half jaar later, in april 2009 deed de Albatros zijn eerste proefvaarten op het water. Met man en macht werd aan het schip gewerkt:milieuvriendelijke motoren, leef- en slaapruimtes voor het personeel, de montage van de overslagkraan,toptechnologie voor alle mogelijke toepassingen,…

Roger De Corte: “Het is eigenlijk best te vergelijkenmet een groot zeeschip, maar dan volgestouwd met technologie.” Een onwaarschijnlijke klus, maarterwijl de laatste hand gelegd werd aan de afwerking,plant Herbosch-Kiere al de eerste opdrachten voorde Albatros. Nog dit jaar wordt het overslagschipingezet in Rotterdam, Dordrecht en andere projecten.

I Gesmeerde samenwerking

Unil leverde alle oliën die de Albatros nodig had tijdens de montage, maar vooral voor als het schipstraks op zee gaat. Hydrauliek, motoroliën, transmissie-oliën, sprays en vetten dragen allemaal het Unil-logo.En daar wordt niet over getwijfeld. Roger De Corte:“Ik ben al meer dan 30 jaar trouwe klant bij Unil.Omdat ik weet dat het bedrijf bezeten is van kwaliteit.Dankzij de know-how van Unil kunnen we de Albatrosrationeel smeren: kwalitatief, met zo weinig mogelijkverschillende oliën. Kwaliteit betekent voor mij ookgoede opvolging. Unil tekende de smeerplannen uiten met de olieanalyses weten we altijd perfect waarwe voor staan.” Unil Belgium wenst de Albatros een schitterende vaart!

Herbosch-Kiere n.v., Haven 1558, 9130 Kallo, Tel. 03 575 02 [email protected], www.herbosch-kiere.be

Page 10: Service Lub juni 2009

10

Sensatie voor het hele gezin!

Unil Belgium stuurt je naar Walibi

Unil acties

Je houdt van spannende ervaringen en avonturen? Dat komt prima uit. Walibi is zonder twijfel dé specialist in attracties voor helden van alle leeftijden. Unil Belgium stuurt je gratis op familie-uitstap. Veel plezier!

I Sensatie voor echte helden

Bij Walibi Belgium zijn bange hartjes niet op hun plaats. Tussen de meerdan vijftig attracties zitten er enkele waanzinnige ervaringen.Halsbrekende snelheden (Weerwolf en Turbine), emoties op grotehoogte (Dalton Terror), loopings waarbij je het noorden verliest(Cobra), landschappen die razendsnel voorbij flitsen (Vampire),…klamp je vast, houd je adem in en schreeuw het uit!

I Ontspanning voor heel het gezin

Walibi staat garant voor een dagje plezier met de hele familie.Ontdek de magische wereld van het Paleis van de Geest of zweef door de lucht in de vliegende draaimolen French Cancan. Kom tot rust in het reuzenrad en geniet van het machtige uitzicht.Walibi heeft ook een vijftiental attracties in miniformaat, ideaal voorde allerkleinsten.

Gratis naar Walibi

Unil Belgium geeft 50 x 2 gratisdagtickets weg voor de lezers van Service Lub die willen genie-ten van een dagje avontuur enfamilieplezier. Stuur voor 30 juni2009 een mail met vermelding ‘Actie Walibi – Service Lub’ naar [email protected]. Geniet jij deze zomer van adembenemende avonturen?

© B

elp

ark

SA

/NV

© B

elp

ark

SA

/NV

Page 11: Service Lub juni 2009

Producten

Frans Meirinckx is de verantwoordelijke onderhoudstechnicusvan Stabelco, een Limburgs bedrijf gespecialiseerd in grond-en waterwerken. Voor de smering van de grijpers en anderzwaarbelast materieel kiest Stabelco al jaren – zeg maar routineus - voor de klassieke vetten. Een eenvoudig productaan een gemiddelde prijs. Frans Meirinckx: “Vet was voorons gewoon een onderhoudsproduct, waar we nooit veelaandacht aan schonken. De klassieke vetten hadden wel watbeperkingen: bij pen- en busverbindingen wordt het vet nietautomatisch meegesleurd, maar de heen- en weergaandebeweging ‘rukt’ het vet vaak stuk. Met kwaliteitsverlies als gevolg. Wij leerden gewoon leven met dat probleem ensmeerden vaak bij. Onze slijtageproblemen hadden we nognooit in verband gebracht met het vet dat we gebruikten.”

Toen de technisch afgevaardigde van Unil voorstelde om het extreem klevende vet Caliopal te testen, was Meirinckxeerder afwijzend. Maar Unil had goede argumenten en de onderhoudsverantwoordelijke deed de test.Meirinckx: “Omdat de smering van heen- en weergaande en oscillerende bewegingen van gepolijste pen- en bus -verbindingen zo’n heikel punt is vonden we het een goedeuitdaging voor Unil. We lieten het oude vet goed doorsmerenen startten met CALIOPAL. Ik was echt verrast. De woordenvan Unil waren geen loze beloften. Door de kleefkracht van CALIOPAL hadden wij geen lastmeer van kapot vet bij heen- en weergaande bewegingen.Wij stelden ook vast dat CALIOPAL een uitstekende weerstandheeft tegen het uitwassen door water en dat het vet een stofring opbouwt. Dat leidt tot opmerkelijk minder slijtage en een verspreiding van de smeerbeurten. De grote weer-stand tegen water en de grote kleefkracht bracht ons ook

bij andere toepassingen van het nieuwe vet,namelijk de smering van de draaikrans van

kranen en de zadels van trekkers. Een schitterend product!”

Door de overschakeling naar het kwaliteitsvet CALIOPAL zagStabelco drie belangrijke resultaten:minder slijtage, een beperkingvan de stilstand en minderonderhoudskosten. Welkeonderhoudsverantwoordelijkezou daar niet blij om zijn?

De keuze van vet wordt vaak onderschat, zelfs door ervaren onderhoudsverantwoordelijken. De keuzevoor kwaliteit resulteert echter in zorgeloos onderhoud en heel wat minder kosten. CALIOPAL is daar een uitstekend voorbeeld van.

Voor meer informatie over de technische eigenschappen van CALIOPALTel. 02 365 02 00 of [email protected]

11

Uitzonderlijk klevendvetCALIOPAL: minder slijtage,

minder stilstand, minder onderhoud

Page 12: Service Lub juni 2009

Service lub is een uitgave van UNIL BELGIUM, Bergensesteenweg 713, 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Tel 02 365 02 00, Fax 02 360 01 12, [email protected], www.unil.comVerantwoordelijke Uitgever: Gilbert De Mey • Redactie: Geert Delanghe (tekstopmaat.be) • Vertaling: Novasys • Vormgeving: Altera • Druk: Van der Poorten

Voor zuivere koelvloeistoffenDe OCTOPUS is een mobiele industriële onderhoudsinstallatie die snel en grondig spanen verwijdert en koelvloeistof reinigt. Perfect voor proactief onderhoud van uw machines. Efficiëntie troef!

Ideaal wapen tegen vervuilingEen bandskimmer voor het verwijderen van lekolie in de emulsiebaden. Een stevige metalen constructie, met dubbele olieschraper en verwijderbare, makkelijk te reinigen olieverzamellade. Een must-have in uw atelier!

Altijd de geschikte concentratieDe SUPERMIX is een zelfaanzuigende volumetrische doseerpomp voor mengverhoudingen van 1 tot 10%. Eenvoudig aan te sluiten op de waterleiding. Altijd een constante mengverhouding. Werk correct!

Materialen voor een perfecte smering