Fautlooz: November 2008

22
Kristus Koning Verslag Vlottentocht Verslag Fuif en veel meer Bezoek onze nieuwe website. Pagina 2 November 2008

description

De Fautlooz is het 3-maandelijks boekje van Chiro Toontje Ninove

Transcript of Fautlooz: November 2008

Page 1: Fautlooz: November 2008

Kristus Koning

Verslag Vlottentocht

Verslag Fuif

en veel meer

Bezoek onze nieuwe website.

Pagina 2

November 2008

Page 2: Fautlooz: November 2008

2

Kristus Koning

Volgende week is het zover! Het weekend van 22 en 23 november vieren we het begin van het chirojaar: Kristus Koning. De meeste onder jullie weten wat dit inhoudt, maar ik zet het nog even op een rijtje: tijdens dit weekend krijgen jullie te horen wie je nieuwe leiders zijn, sommige van jullie veran-deren van afdeling, en we staan ook even stil bij de start van dit nieuwe chiro-jaar.De toppers en kerels zakken op zaterdagavond om 19u al af naar de lokalen, voor een stijlvol feestmaal. Stropdas verplicht! Daarna dreigt er een doop voor enkele toppers die kerels worden. Op zondagmorgen om 10u komen ook de speel-club en rakkers naar de chiro, om samen een groots groepsspel uit te voeren. 's Avonds om 17u is er de afsluitende misviering in de Kapel van het OCMW, waar ook jullie ouders uitgenodigd zijn!

Dus, alles nog even overzichtelijk:Toppers & Kerels:Zaterdag 22 november, 19u lokaalIn avondkledijMeenemen: kledij die vuil mag worden (ook tweede paar schoenen!), uniform, slaap-zak, matje, wasgerief, handdoek, tandenborstel10 euro voor het eten

Speelclub & Rakkers:Zondag 23 november, 10u in het lokaalIn uniform2 euro voor het middageten

Ouders:17u misviering in de kapel van het OCMW, tegenover het klooster

Tot dan!

Page 3: Fautlooz: November 2008

3

November 2008

inho

ud

P. 2 Kristus KoningAlle informatie over volgende week

P. 4 Brusselstraat Nieuws en verslag van onze fuif

P. 6 Waar is Wall-E?Reportage over oud-leider Ewald

P. 8 Programma's Speelclub

P. 10 Programma's Rakkers

P. 12 Programma's Toppers & Kerels

P. 14 Ben ik Cool? Test jezelf

P. 16 Verslag van de vlottentocht

P. 20 Moppentrommel

Page 4: Fautlooz: November 2008

4

Brusselstraat Nieuws

Website

We hebben een nieuwe website, ga zeker eens kijken. En als je je registreert op het forum, kan je daar ook een boodschap op achterlaten!www.chirotoontje.be

Nieuw op de wereld

Oud-leiders Pieter en Roderik hebben een kindje gekregen! Elk apart, welteverstaan: Pieter Jacobs is de trotse papa van Saar, en Roderik Vanderkelens kleine oogappel heet Suzette. Proficiat aan beiden, en ook aan Dien (van Pieter) en BK (Bekende Kookouder) Leen (van Roderik)!

Page 5: Fautlooz: November 2008

5

Blow More Speakers

Al voor het vierde jaar op rij ging onze officiële chiro Toontje-fuif, ‘Blow More Speakers’ door in zaal De Linde te Meerbeke. Ook dit jaar werd het een groot suc-ces, met als grote naam en publiekstrekker DJ 4T4.

DJ 4T4 is een van België’s grootste underground DJ’s. Kristof Michiels, zoals hij in het dagelijkse leven noemt, verzorgt het instrumentale gedeelte bij popgroep ’t Hof van Commerce en is trouwe klant bij grootheden als Rock Werchter en Pukkelpop.Dat zo iemand in een klein zaaltje in Ninove spektakel oplevert, hoeft geen verdere uitleg.

Bedankt aan iedereen die er bij was, en tot volgend jaar!

Page 6: Fautlooz: November 2008

6

Waar is Wall-EVijf maanden lang zocht ik hem tever- geefs zonder ook maar één spoor. Tot ik op een dag een brief kreeg van Jerry V. Hij kon me helpen bij mijn zoek- tocht... Ik heb een afspraak met Jerry aan het station in Dubrovnik, een pittoresk dorpje in het zuiden van Kroatië. Ik ben een kwartier te vroeg en gebruik de tijd voor een koffie met sudoku. Hoeveel de koffie precies kostte, weet ik niet meer, maar ik weet wel nog dat die sudoku voor mij altijd een raadsel zou blijven. - Niet voor de man die ik hier in Kroatië kom zoeken. Zijn leven draait namelijk om cijfertjes en vele cijfertjes draaien om hem. Ewald Van- den Heede, een echte self-made man die nu het mooie weer maakt in Kroa- tië maakte lang deel uit van onze chiro. - Er stopt een 6 meter lange limousine voor mijn tafeltje en er stappen twee enorme zwartgeklede mannen uit. Ter- wijl de ene een portier opent, verzoekt de andere man mij om in te stappen. Mijn maandenlange zoektocht kent hier een onverwacht einde wanneer ik plots voor een zeer ontspannen Ewald kom te zitten:

Euwooo Joooooow peken, Ewald. Dat is lang geleden. Vertel eens, hoe gaat het met je? Zeer goed zoals je wel kunt zien. Ik mis de chirozondagen wel een beetje en vooral dat korte broekje. Ik draag het nog ieder weekend.

Hoe verliep de reis? Niet teveel problemen gehad. Hoh, door omstandigheden moest ik plots vertrekken en heb ik veel van mijn spullen moeten achterlaten. Ik ben hele-

maal naar hier geroeid op een klein boot- je. Het was een helse tocht door zeeën en rivieren maar ik heb er veel uit geleerd.

Je hebt zelfs je gsm-nummer veranderd. Het gerucht doet de ronde dat enkele schuldei- sers het op je gemunt hadden. Is dat zo? Daar geef ik liever geen commentaar op. Een overmoedige bestelling van 2340 I- pods op E-bay... Het waren er maar 2115!

Bevalt de streek je? Ik heb altijd al gezegd dat Ninove te klein voor me was, en hier in KroatIë heb ik echt de hemel op aarde gevonden. Ik zou voor geen geld van de wereld terug wil- len naar dat boerengat. Alé da’s nu ook overdreven. Ik zou voor bedragen vanaf 125000 euro wel teruggaan . Of nee, pakt vanaf 145000. Anders zou ik nooit terug- gaan.

Page 7: Fautlooz: November 2008

7

Ewald samen met zijn vrouw, Stephanie aan hun riante villa in Kroatië.

Volgende Fautlooz: Waar is Wim?

Jouw plotse verhuis betekende een heuse braindrain in de commerciele sector. Ken- ners beweren dat de huidige financiële cri- sis niet toevallig volgt op jouw vertrek. Wat denk jij hierover? Is er nog hoop voor mijn aandelen in Fortis en staan er ons betere tij- den te wachten? Haha, loser!!! Dat zag ik al van ver aanko- men. Snickers-repen, dat is de toekomst.

Snickers? Ja, Snickers. Die zijn toch direct uitver- kocht in de chiro eh? Euh, joa... Voila, Snickers. Geen goed moment om met Chiro Toontje op de beurs te gaan dus... Maar hoe komt het dat je hier zo rijk bent geworden? Jah, toen ik hier aankwam viel me op dat niemand hier een mp3-speler had. Een gat in de markt dacht ik. Ik ben met een klein winkeltje begonnen in de bin- nenstad. Nu drie maand later heb ik mijn eigen merk “mp3-walds” en 15 winkels verspreid over heel het land.

Wow, zo zot. Een echte zakenman, zo ken- nen we je. Kom je nog eens op bezoek naar onze chiro? Zeker!!! Op kamp zie je me ongetwijfeld terug. Demax!! Bedankt voor je kostbare tijd! Wacht ik heb nog iets dat je misschien zal interesseren. Wat is dat? De ideale witte klompen. Precies jouw maat. Voor een klein prijsje zijn ze de jouwe. Euhm, neen dankje...

Page 8: Fautlooz: November 2008

8

Speelclub(Wie jullie leiders voor volgend jaar zijn, blijft nog een weekje geheim. We kregen gelukkig wel al jullie programma's voor komende maanden in de bus. Tof!)

23 november: Kristus Koning: we spreken al om 10u af in het lokaal. Zie ook pagina 2 van deze Fautlooz!

30 november: Kenny De Kaasboer heeft ons nodig. Zijn kaasbollen willen namelijk niet luisteren naar hem!

7 december: Sinterklaas komt op bezoek! Samen met alle kinderen van Ninove gaan we hem verwelkomen!

14 december: Spijtig maar geen chiro

ZATERDAG 20 december: kerstfeestje, vanaf 18u. Vergeet zeker je cadeautje (van maxi-mum 5 euro) niet mee te nemen!

ZATERDAG 10 januari: Cinema Toontje! Zoals gewoonlijk beginnen we het nieuwe jaar met massa's popcorn en ook nog een film!

Zondag 18 januari: jammergenoeg geen chiro

25 januari: Vandaag spelen we met de hele chiro samen.

1 februari: Schatten op zolder: het medaillon van nonkel PhillemonNonkel Phil komt ons een bezoekje brengen. Onze lokalen zouden ooit eigendom geweest zijn van zijn grootvader en een deel van zijn erfenis zou zich hier nog altijd bevinden. Er blijkt een zwerver op de zolder te wonen en enkel hij weet waar de erfenis ligt.

8 februari: geen chiro...

15 februari: De marsmannetjes zijn geland! En wel op onze zolder. Er zit een groot gat in ons dak met daarin een ufo. Maar waar de mannetjes zijn, dat weten we niet... mis-schien zijn ze wel gevaarlijk!

22 februari: We maken onszelf een leuk carnavalskostuum voor volgende week! Misschien gaan we wel als marsmannetjes.

Page 9: Fautlooz: November 2008

9

Zaterdag 28 februari: Kindercarnaval! Hopelijk is ons kostuum van vorige week al goed droog!

Zondag 8 maart: Jaak & Juul Verkniffert zijn twee broers die alles samen doen. Ze zijn ook alletwee archeoloog. Weet je wat dat is? Nee? Wel, vandaag zullen jullie alles over archeologie (zeg: archeejooloogie) te weten komen.

15 maart: Geen chiro... de leiders zijn op voorbereidingsweekend.

22 maart: Gisteren is de lente begonnen... maar vandaag is de lentefee bij ons met een probleem! Ze durft het bos niet in, want daar zitten nog altijd wintertrollen! Hopelijk krijgen de speelclub die twee kapoenen wel weg.

29 maart: geen chiro... maar op zaterdag mag je wel komen... maar waarom, dat is nog geheim

5 april: We hebben in de kelder een teletijdsmachine gevonden, echt te gek. Vandaag gaan we hem uittesten. Spannend!

19 april: Speelclub & Rakwi-dag! We spelen een groot spel met alle andere chiro's uit de streek. Tof!

groetjes,

jullie nog onbekende leiders

Page 10: Fautlooz: November 2008

10

RakkersYuw Rakkers!Wat hebben we allemaal op het menu dit jaar? Wel, we zullen best beginnen met spelen en ravotten als aperitiefke. Ons voorgerecht? Zotste avonturen en tofste spelletjes. Het hoofdgerecht is heel speciaal dit jaar. Een lekker dessertje mag nooit ontbreken! Verwacht je maar aan enkele verrassingen.

Elke zondag plezier verzekerd dus!

30 Nov - KussenbalschietenWe schieten met kussens en verdedigen ons kamp met ballen.

7 Dec - Sinterklaasfeest De Sint komt op bezoek! Braaf zijn hé...

13 Dec - Geen Chiro

Zaterdag 20 Dec - KerstfeestjeWe dansen met stoelen, op de stoelen en onder de stoelen.

Zaterdag 10 Jan - FilmavondEen romantische comedie? Een triller? Of liever een documentaire?

18 Jan - Geen Chiro

25 Jan - StadsspelVandaag teisteren we een stad met onze zotste plannen.

31 Jan - Nachtspel ZATERDAGWie dacht dat een nachtspel alleen voor toppers, kerels en aspi’s was heeft zich zwaar vergist.

8 Feb - Geen Chiro

15 Feb - The GamesWe verkennen de wereld van PS2 en kunnen maar niet genoeg krijgen van shoo-ters.

Page 11: Fautlooz: November 2008

11

22 Feb - WOXIWe reizen met een tijdmachine naar de toekomst om onze wereld te verkennen.

Zaterdag 28 Feb - KindercarnavalVerkleden is verplicht! Plezier maken ook!

8 Mar - Prison BreakIn de gevangenis zitten is niet leuk. Zeker als je nog geen 18 jaar bent. Doe je best en ontsnap aan de kwaadaardige cipiers.

22 Mar - SurpriseOm te weten wat we vandaag gaan doen zul je zelf naar hier moeten komen.

5 Apr - World of WarcraftDe voormalige death knight, en nu Lich King Arthas, heeft acties ondernomen dat al het leven in Azeroth uit kan roeien. Als zijn legers de pest over het land verspreiden gaan we de zon nooit meer kunnen zien.

Tot zondag!Meneer Rarara en G. Eheim

Page 12: Fautlooz: November 2008

12

Toppers & Kerels(Ook jullie nieuwe leiders zijn nog niet bekend. Volgende week weet je meer!)

22-23 nov: Kristus Koning: het jaarlijks overgangsfeest van chiro Toontje, meer uitleg op pagina 2.Zo 30 november: Sinds vorige week zitten sommigen onder jullie in een nieuwe afdeling, dus spelen we kennismakingspelletjes.

Za 6 december: mis deze bijzonder unieke late-night activiteit zeker niet, van-avond spelen we het Consortium.

Zo 14 december: geen chiro

Za 20 december: kerstfeestje! Vergeet je cadeautje niet!

Zo 28 december: geen chiro (kerstvakantie)

Zo 4 januari: geen chiro (kerstvakantie)

Za 10 januari: Een van onze goede voornemens voor 2009 is minder geld uit geven. Daarom proberen we maar om uninvited binnen te raken.

Zo 18 januari: geen chiro

Zo 25 januari: groepsspel

Zo 1 februari: miss topper & mister kerel

Page 13: Fautlooz: November 2008

13

Zo 8 februari: geen chiro

Zo 15 februari: Vlaams café spel

Zo 22 februari: Dit weekend is het carnaval Aalst, en dat mogen we niet missen. Verkleedkledij is dus niet overbodig!

Zo 1 maart: geen chiro (Carnaval Ninove).

Zo 8 maart: Kruip in de huid van uw detective/inspecteur/rechercheur naar keuze, in dit cluedo-spel gaan we een echte moord proberen oplossen.Zo 15 maart: geen chiro

Zo 21 maart: 'tis een cirque met uwen velo, dus pak die tweewieler gerust mee.

Zo 29 maart: geen chiro

Zo 5 april: Het grote Ronde Van Vlaanderen-spel.

A. Nonymous

Page 14: Fautlooz: November 2008

14

Ben ik cool?Doe de test en ontdek hoe cool je bent (of juist niet)

Het is zondag! Wat zijn je plannen voor vandaag?A. Ik ga naar de Chiro en amuseer mij rotB. Ik help mijn moeder visjes bakkenC. Ik sleep mij naar een saai familiefeest ... Leuk hé!

Wat is je lievelingsliedje?A. Je hebt me 1000 maal belogenB. Hey kom naar SmurfenlandC. Tuimeling

Wat heb je vandaag aan?A. Het roodgestippelde rokje van mijn zusB. Kleren? Dat is voor mietjes!C. Mijn Chirouniform aja

Wat is de kleur van jouw kamer?A. Rood, Blauw of WitB. Een beetje roos C. Mosgroen

De ijskar passeert en je beste vriend heeft geen geld mee. Wat nu?A. Je koopt een ijsje en loopt heel hard weg om niet onbeleefd te zijnB. Je laat hem van jouw bolleke lekkenC. Je trakteert hem op een ijsje

Wat is je lievelingskostje?A. Visjes die mijn mama gebakken heeftB. BickyburgerC. Kattenvoer

Tel nu de punten op.

Vraag 1: A3,B2,C1 Vraag 4: A3,B3,C2Vraag 2: A1,B3,C1 Vraag 5: A2,B1,A3Vraag 3: A1,B2,C3 Vraag 6: A2,B3,C1

Ben ik cool?

Page 15: Fautlooz: November 2008

15Vraag 1: A3,B2,C1 Vraag 4: A3,B3,C2

Vraag 2: A1,B3,C1 Vraag 5: A2,B1,A3

Vraag 3: A1,B2,C3 Vraag 6: A2,B3,C1

1-6 punten 7-13 punten 14-18 punten

Je bent een Loezer.Waarschijnlijk begint jou naam zelfs met een hoofdletter “L” Maar er is nog tijd! Kom vaker naar de Chiro en je zult vanzelf veranderen! Kun je de uitdaging aan ?

Je bent een D-Maat. Je kan er wel mee door maar het kan altijd beter. In jouw geval VEEL beter... Profiteer dus van je gratis coolheidsbehandeling in de Chiro en ontdek je ware aard...

Je bent een Ewald. De Chiro heeft je blijkbaar al de kneepjes van het val al bijgebracht. Maar blijf toch komen naar de Chiro om in hodere sferen te geraken en Toon (stichter van Toontje) te ontmoeten...

Page 16: Fautlooz: November 2008

16

Vlottentocht

12 tonnen, 3 paletten, het zachtstromend water van de Dender, een portie zon; voeg daar nu een tiental stevige roeiers van chiro Toontje bij en we hebben het recept voor een klassieke vlottentocht. Ons vlot kan wel tegen een stootje en overleefde zelfs al enkele woeste stormen. Een zeemanschip waardig en voor geen piraatje vervaard. We haalden een gemiddelde snelheid van 3 knopen per uur sjeesden wij door de dendervallei richting brandweer. Misschien heb je ons vlot wel gehoord, want er was een radio aan boord die zo groot was als een speelclubber en zoveel woog als een leider. De volumeknop stond op 8 en wij zongen luidkeels enkele zelfgemaakte nummers mee die niet zouden misstaan in de Vlaamse hitlijsten. Zo moesten de ons nabij varende vloten “Het is stil aan de Oeverkant!“, “Dit is mijn Witkap” en “A Zwoar Fistjen” aanho-ren. Maar de hit van de race was ongetwijfeld “Vlittentich”; want zoals Urbanus het zelf niet beter had kunnen zingen, botste er op de dender ne vlottentocht op onze vlotto gedomme! Vlottentocht hier! Vlottentocht waar? Vlottentocht Ginder en vlottentocht daar!!Het was misschien wel de laatste vlottentocht voor dit vlot, want er zijn plannen om een nieuwe Toontje-vlot te bouwen. Of we daarmee de oever van de brandweer zullen bereiken dat zullen we volgend jaar te weten komen.

Page 17: Fautlooz: November 2008

17

Vlottentocht

Page 18: Fautlooz: November 2008

18

Page 19: Fautlooz: November 2008

19

FautloozFoto

Page 20: Fautlooz: November 2008

20

David's moppentrommel

Een oen rijdt naar een tankstation en zegt tegen de ben-zinepomp: "Gooi maar vol." De benzinepomp verroert zich natuurlijk niet. De oen herhaalt zijn wijze woorden, maar er gebeurt weer niets. De oen wordt boos en roept tegen de benzinepomp: "Haal dan toch ook je vinger uit je oor als iemand tegen je praat!"

Er komt een man in een bakkerswinkel en zegt : "Doet u mij maar een brood." Zegt de bakker: " Wat voor een brood? Een bruin brood of een wit brood?" Zegt die man: "Ja." Zegt de bakker: "Wat ja?" Zegt die man: "Ja bak-ker."

Een oen komt bij het inlichtingenloket van een groot warenhuis. "Kan ik hier een reis boeken?" vraagt hij. "Natuurlijk, ons reisbureau is op de vierde verdieping." "Wilt u met de lift?" "Nee," zegt de oen, "met het vlieg-tuig."

Jantje is kelner geworden en moet op het strand sandwiches verkopen. Hij roept "Sandwiches! Sandwiches!" Plots valt hij in een put. Hij klimt eruit, raapt de brood-jes op en loopt verder, ditmaal roepend : "Zandwiches! Zandwiches!"

Een oen hoort op de autoradio de verkeersinformatie: "Er is een spookrijder gesignaleerd." "Eén?", denkt de oen... "ik zie er wel honderd! "

Page 21: Fautlooz: November 2008

21

Een meisje loopt met haar hond over straat.Roept een vrouw opeens: "Weg met die hond!Weg! Ik voel zo een vlo over mijn been kruipen!"Het meisje trekt aan de riem van haar honden zegt geschrokken: "Oei, die vrouw zit onder de vlooien!"

Jantje gaat naar school en vraagt:"Juffrouw, word je gestraft voor iets watje niet gedaan hebt?"De juffrouw zegt: "Nee, waarom vraag je dat?" -"Omdat ik mijn huiswerk niet gemaakt heb."

wat zei Jezus toen hij voor de eerste dag aan het kruis hing?"Amai, mijn paasvakantie begint hier goed!"

Komt een man bij de dokter. Hij wil zich laten castreren. Vraagt de dokter: "Weet je dat zeker?" "Ja", zegt de man, "M'n vriend heeft het ook en hij heeft nu heel veel succes bij de meiden." Dus de dokter voert die operatie uit. De volgende dag komt die man z'n vriend tegen. Vraagt die vriend: "En heb je je nou laten tatoeëren?" Zegt de man: "Jij ook altijd met je moeilijke woorden!"

Page 22: Fautlooz: November 2008

22

26e Chirojaargang nummer 6Fautlooz is een uitgave van CHIRO TOONTJE NINOVEen verschijnt driemaandelijks injanuari, april, juli en septemberAls je zelf ook bij onze Chiro wil komen, dan is dat geen enkel probleem. Kom gewoon langs op zondag of bel onze groepsleidersSimon Huyghe0498463236

Chiro Toontje NinoveBrusselstraat 43-459400 NinoveEr is Chiro-werking elke zondag vanaf 14 uur voor alle jongens vanaf 6 jaar.

David Albert Kenny Dries

TomSimonMathiasSam

PieterjanDe leiders staan nu nog door elkaar.

Volgende week kan je ze verbinden met de juiste bolletjes van de juiste afdeling

Veel succes!