De Peel Bruist april 2015

48
Fietsen in de Peel LEVE DE koning! APRIL 2015 WWW.DEPEELBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! DE PEEL Uit agenda

description

Glossy regiomagazine van de Peel

Transcript of De Peel Bruist april 2015

Page 1: De Peel Bruist april 2015

Fietsen in de Peel

LEVE DE koning!

APRIL 2015 WWW.DEPEELBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN!DE PEEL

Uit agenda

Page 2: De Peel Bruist april 2015

mw. mr. Concetta Trovatello en mr. Peter Verstappen (register mediator)

M I E R L O S E W E G 2 | H E L M O N D | 0 4 9 2 - 5 9 1 2 9 9 | W W W . T R O V A T E L L O V E R S T A P P E N . N L

Specialisten in familierecht en echtscheidingsbemiddeling

gezichtsverzorgingvoeten en handenwimperextensions

tanden bleken

M R . R I E T K E R K L A A N 2 4 | H E L M O N D | W W W. I L K E S - S T U D I O . N L

cryotherapiePlaatselijke figuurcorrecties zonder snijden, narcose of injecties! Blijvend effect, veilig en zonder littekens. Bel voor een afspraak

06 40790275 Ilke06 42106778 Jolanda

2

Page 3: De Peel Bruist april 2015

8

35

6

UITGEVER Nederland Bruist

FRANCHISEMANAGER Frank Kemme

EINDREDACTIE Maaike van Helmond

VORMGEVING Kemme Communicatie

THEMATEKSTEN Nederland Bruist

OPLAGE/ BEREIK Gedrukte uitgave 7.500 exemplaren

en ca. 2.500 ex on-line (e-mailabonnementen

en downloads van de website). Totale bereik is

ongeveer 25.000 lezers!

ADVERTENTIE ACQUISITIE

Frank Kemme, 06 55392667

Maaike Prinsen 0492 590939

CONTACT DE PEEL BRUIST

Kanaaldijk 2a, 5735 SL Aarle-Rixtel

Tel. 0492 590939, [email protected]

www.depeelbruist.nl

CONTACT HOOFDKANTOOR

Nederland Bruist

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

COLOFON

Copyright Nederland Bruist. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. © 2012 Nederland Bruist. Merknaam De Peel Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen o.a. ook: ’t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat (B), Kapellen, Ede de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Noordoost Brabant, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland en Zutphen.

43

33

20

Inhoud3

Page 4: De Peel Bruist april 2015

RUIJSCHENBERGHSTRAAT 1, GEMERT | 0492 369075

WWW.VANDERLAANADMINISTRATIE..NL

Het is weer zover!BELASTING-AANGIFTE 2014Wij helpen u graag bij uw belasting-aangifte. Dit is al mogelijk vanaf € 40,-. Bel nu voor een afspraak, want u wilt toch ook niet teveel betalen?

musical

Kem

me

Co

mm

unic

atie

APRIL10-11-17-18-21

Cats in Town

www.dr-knippenbergcollege.nl

L AG E D I J K 2 C , H E L M O N D | T 0 4 9 2 3 2 8 8 8 8 W W W.WA R MT E S E RV I C E . N L

3 in 1 kookkraan Inventum Alessio incl. 8l boiler

nu € 999, - Direct kokend water Veilig in gebruikLevenslange garantie op boiler

4

Page 5: De Peel Bruist april 2015

De klok staat alweer op zomertijd en het lentegevoel zit weer in mijn bol. Als ik fluitende vogels hoor, word ik vrolijk. De terassen stromen vol en de ijssalons doen weer goede zaken als de zon zich laat zien.

Ik ben gaan shoppen bij Inverno, één van mijn favoriete zaken! We had-den twee outfits gefotografeerd en het was moeilijk een keuze te maken. Gelukkig hebben we Facebook. Daarop hebben we ze beide geplaatst en de meeste (30) stemmen waren op deze outfit... :)

Deze maand in een extra dikke Bruist: alles over thee, Leve de Koning, met een nieuwe rubriek Feiten & Cijfers over Oranje. Fietsroutes; alle uitgepijl-de mountainbikeroutes in onze regio (routebrabant.nl), Rondje Helmond en als ik nog even terug mag komen op Vincent van Gogh; hij heeft zijn sporen achtergelaten in onze regio en er is een leuke fietstocht uitgezet van vijfendertig kilometer langs de wereld van Van Gogh in zijn Nuenense jaren. Daarnaast in de rubriek Even voorstellen nog meer fietsplezier in de fietsenspeciaalzaak Ad van Lieshout uit Stiphout. Ook in Even voorstellen: JIJWIJ, samen in geboortezorg, een nieuw initiatief om diverse disciplines in de geboortezorg te stroomlijnen. Van Oorschot mode heeft vier extra modepagina's met de nieuwste trends voor komende zomer.

Verder in deze uitgave weer de evenementen in de regio (o.a. de musical van het Dr. Knippenbergcollege!) en de vaste rubrieken: horoscoop, ditjes en datjes, binnen/buiten, een recept van Op Suyt en Frans van den Heuvel Groenten en fruit, de column van Janice en de puzzel.

Je kunt ons magazine ook online lezen op de website www.depeelbruist.nl.

Veel leesplezier en een fijne Koningsdag! Bruisende groeten,

VOORWOORD VAN DE REDACTIE

Bruisende lezers…

5

Page 6: De Peel Bruist april 2015

Oranje boven, oranje boven, leve de koningin... Ehm, koning tegenwoordig. Sinds 2013 hebben we immers een koningin plaats van een koningin en vieren we dus ook Koningsdag in plaatsvan Koninginnedag. De locatie die de koninklijke familie dit jaar bezoekt tijdens Koningsdag: Dordrecht

Koningsdag 2014 was overigens de eerste Koningsdag in de geschiedenis van Nederland. Want hoewel Nederland van 1813 tot 1890 een koning als staatshoofd had, werd destijds nog geen speciale dag voor de koning gevierd. Het eerste nationale feest ter ere van een lid van het koningshuis werd pas op 31 augustus 1885 gevierd: Prinsessedag voor de toen vijfjarige prinses Wilhelmina. In 1890, na het overlijden van de toenmalige koning Willem III, werd dit omgedoopt tot Koninginnedag, het begin vande huidige traditie.

Heel leuk natuurlijk die nationale viering en het bezoek van de koninklijke familie aan Dordrecht, maar ook in de rest van het land is meer dan

Dit jaar wordt Koningsdag voor het eerst daadwerkelijk op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander, gevierd. Afgelopen jaar werd het gevierd op 26 april, omdat het anders op een zondag was geweest en vanuit de traditie mag Koningsdag (voorheen gold dit voor Koninginnedag) nooit op een zondag worden gevierd.

genoeg te beleven. Optredens op talloze podia, vrijmarkten, kinderactiviteiten, je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt wel in jouw woonplaats georganiseerd. Hul jezelfin iets oranjes en proost mee op de verjaardag

van onze koning. Leve de koning!

6

Page 7: De Peel Bruist april 2015

Hoewel als een van de standaard activiteiten tijdens de nationale viering van Koningsdag (voorheen Koninginnedag) vaak koekhappen wordt genoemd, slaat dit eigenlijk nergens op. De afgelopen vijftien jaar heeft het namelijk slechts twee keer op het programma gestaan: één keer in koekstad Deventer en één keer voor een record in Scheveningen.

Koning Willem-Alexander viert dit jaar tijdens Koningsdag zijn 48ste verjaardag

7

Page 8: De Peel Bruist april 2015

advertentie JIJWIJ DEF.indd 1 03-03-15 13:20

8

Page 9: De Peel Bruist april 2015

ALS JE MOEDER WORDT, WIL JE DAT JE KIND GEZOND TER WERELD KOMT.

‘JIJWIJ, SAMEN IN GEBOORTEZORG’ BIEDT JOU EN JE PARTNER GOEDE BEGELEIDING

EN INFORMATIE, ZONDER DAT JE ‘PATIËNT’ WORDT.

JIJWIJ, samen in geboortezorg

‘JIJWIJ, samen in geboortezorg’ is de over-koepelende naam voor alle samenwerkende partijen in de Peelregio betrokken bij de geboortezorg. De samenwerking is nu nog intensiever, wat een meerwaarde betekent voor zwangere vrouwen. We spreken met verloskundige Ine Pennings en gynaecoloog Anne Coolen. Ze vertellen enthousiast over de verbeterde aanpak van de geboortezorg in de Peelregio, die gemarkeerd wordt door de nieuwe naam. JIJWIJ is een goed geoliede samenwerking tussen verloskundi-genpraktijken, gynaecologen en kraamzorg. Maar ook bijvoorbeeld anesthesiologen, kin-derartsen en echoscopisten zijn onderdeel van JIJWIJ.

Ine vertelt over een van de voordelen van de nieuwe geboortezorg. ‘Alle aanstaande moeders bespreken we gezamenlijk in het team. Zo is naast de eigen verloskundige ook meteen de gynaecoloog op de hoogte. Gezamenlijk bieden wij de verloskundige zorg, waardoor we bij risico's of complicaties snel met elkaar kunnen schakelen. Ook het feit dat we digitaal gegevens met elkaar delen, kan het verschil maken in een acute situatie.’

Anne geeft aan dat alle partijen binnen JIJWIJ oog hebben voor jou als individu. ‘We bieden een op jou afgestemd pakket, te beginnen bij het geven van goede voorlich-ting, voor en tijdens je zwangerschap. Het is belangrijk dat je zo gezond mogelijk je zwangerschap ingaat en doorloopt.’ Tijdens je zwangerschap word je regelmatig gecon-troleerd en begeleid. Dit kan bij je eigen ver-loskundige zijn of in het ziekenhuis. Ine: ‘We werken allemaal op dezelfde manier. Of ik je nu bijvoorbeeld help met het maken van een geboorteplan of Anne als gynaecoloog, we volgen dezelfde stappen. JIJWIJ brengt eenheid en duidelijkheid in de geboortezorg in de Peelregio.’

‘JIJWIJ, samen in geboortezorg’ is ver-bonden aan het Elkerliek ziekenhuis in Hel-mond; een uitstekend ziekenhuis met alle faciliteiten in huis. Dit jaar worden er zelfs couveusesuites gerealiseerd. Op deze ka-mers kun je als gezin bij elkaar blijven, ook als je kindje in de couveuse moet liggen.

Wil je meer informatie over JIJ/WIJ? Stuur dan een e-mail naar [email protected], wij ne-men dan contact met je op.

EVEN VOORSTELLEN / JIJWIJ, SAMEN IN GEBOORTEZORG

Ine Pennings en Anne Coolen

9

Page 10: De Peel Bruist april 2015

M E E S T E R S T R I K S T R A A T 1 , H E L M O N D | 0 4 9 2 5 2 3 2 7 1

mode &accessoiresNEW

COLLECTION

K A N A A L D I J K 2 , A A R L E - R I X T E L | 0 4 9 2 3 8 2 7 6 8

W W W . B A B O U X . N L | W W W . B A B Y D E A L S . N L

LOVE2WAIT | QUEEN MUM | NOPPIES | MAMA LICIOUS

Mooi en betaalbaar

Casualsportief comfortabel of zakelijk

Ook te dragen ná je zwanger-schap!

P O S I T I E K L E D I N G

Moeite met het

vinden van een

lekkere broek?

Wij hebben zeker

de juiste in onze

collectie!

10

Page 11: De Peel Bruist april 2015

DITJES/DATJES

Onze koning heet voluit Willem-AlexanderClaus George Ferdinand Van Amsberg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft de Duitse bezetter Koninginnedag verboden.

Het werd toen stiekem toch gevierd. Prinses Juliana, prinses Beatrix en koning Willem-Alexander studeerden alle drie aan de universiteit van Leiden. Op Aruba, Curaçao en St. Maarten wordt ook Koningsdag gevierd.

De Nederlandse vlag staat voor: rood - het volk, wit - de kerk en blauw - de adel. Oranjebitter is een oranjelikeur die na hetaantreden van de eerste Oranje koning Willem I

op de markt werd gebracht zonder suiker; vandaar de naam oranjebitter.

11

Page 12: De Peel Bruist april 2015

Restaurant De Croyse Hoevevan maandag tot en met vrijdag

3-GANGENMAANDMENUVOOR €9,95

Ons maandmenu is een extra 3-gangenmenu naast het normale keuzemenu en verkrijgbaar van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen.Op het maandmenu zijn geen wijzigingen of uitzonderingen mogelijk.

Vraag onze medewerkers naar het actuele maandmenu.

WWW.DESMAAKVANCROY.NL

Aanbiedingen zijn exclusief drankverbruik en niet geldig in combinatie met andere acties of op feestdagen. Voor meer informatie en de actuele menukaart bezoek onze website:

Croyse Hoeve, Croylaan 9, 5735 PB Aarle-Rixtel, Tel.: 0492-38 13 48

15005_Croy_Adv Peel Bruist_Maandmenu 2015.indd 1 21-01-15 17:57

Page 13: De Peel Bruist april 2015

Restaurant De Croyse Hoevevan maandag tot en met vrijdag

3-GANGENMAANDMENUVOOR €9,95

Ons maandmenu is een extra 3-gangenmenu naast het normale keuzemenu en verkrijgbaar van maandag tot en met vrijdag, behalve op feestdagen.Op het maandmenu zijn geen wijzigingen of uitzonderingen mogelijk.

Vraag onze medewerkers naar het actuele maandmenu.

WWW.DESMAAKVANCROY.NL

Aanbiedingen zijn exclusief drankverbruik en niet geldig in combinatie met andere acties of op feestdagen. Voor meer informatie en de actuele menukaart bezoek onze website:

Croyse Hoeve, Croylaan 9, 5735 PB Aarle-Rixtel, Tel.: 0492-38 13 48

15005_Croy_Adv Peel Bruist_Maandmenu 2015.indd 1 21-01-15 17:57

BINNEN/BUITEN

KidnepIn deze familiefilm gaat Bo, de enige zoon van rijke ouders, naar een privéschool in Zwitserland. Als de vakantie begint, wordt hij ontvoerd en komt zijn rijke en veilige wereld op z’n kop te staan. Tijdens hun reis naar Nederland om het losgeld te kunnen innen, sluiten Bo en ontvoerder Fred een vreemd soort vriendschap. In Fred vindt Bo de vader die hij mist. Fred wordt op zijn beurt geconfronteerd met waar hij altijd voor wegrende en leert vader te worden. Met Maarten van Waardenberg, Steven van Watermeulen, Katrien van Beurden en Marcel Musters. Kidnep is vanaf 22 april in de bioscoop te zien.

Boekje lezenVader & Dochter BoekDe ervaringsdeskundigen Bert en Hannah Wagendorp schreven dit boek met onder meer de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom. Verder handige tips voor het verwekken van een dochter en films over vaders en dochters die je gezien moet hebben. Een boek over de eerste ruzie, de beste plekken om samen vakantie te vieren (niet in een tent), het loslaatproces (van vader), het eerste vriendje (van dochter), vaders die vader en moeder tegelijk moeten zijn en dochters die niet de enige dochter zijn in een gezin (of juist wel).

Het Vader & Dochter Boek is voor € 19,95 te koop.

FILMPJE KIJKEN

DAGJE UITKom in de KasOp zaterdag 11 en zondag 12 april worden voor de 38ste keer de open dagen van de glastuinbouw gehouden.

Tijdens Kom in de Kas kun je gratis een kijkje nemen in ruim 200 kassen, verspreid over heel Nederland. Je kunt genieten van allerlei groenten en kleurrijke bloemen en planten. De kwekers vertellen je graag alles over hun producten. Er valt overal veel te proeven en te smullen. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

Bekijk de website www.komindekas.nlvoor de deelnemende bedrijven bij jou in de buurt.

13

Page 14: De Peel Bruist april 2015

P O S T E L S T R A A T 3 8 C S O M E R E N T 0 4 9 3 - 4 7 2 4 4 1 W W W. I N V E R N O. N L

Volg Inverno op Facebook voor acties en modenieuwtjes

H A N D M A D E I N T H E N E T H E R L A N D S

Page 15: De Peel Bruist april 2015

COLUMN/JANICE

www.justjanice.nl

Oranje kan ook heel hip

zijn

Het blijft toch altijd een grappig fenomeen als het hele land zich weer in die ene kleur gaat hijsen. Oranje! Uitzonderingen daargelaten natuurlijk, want rood, wit en blauw zijn ook een optie. Op de catwalk is oranje om de paar seizoenen weer een kleur die ineens massaal opduikt. Alleen Nederland laat deze trend altijd aan zich voorbij gaan. De grootste reden is natuurlijk dat het onze nationale kleur is en dat wij zo rond 27 april bij iedere supermarkt of tankstation een oranje kledingstuk krijgen.

Maar oranje kan ook heel hip zijn. Dus koop dit jaar eens een mooi, diep oranje colbert of zijde top en trek het aan op 27 april.

Breng het op 28 april naar de stomerij en verbaas vriend en vijand hoe hip jij er in mei bij kan lopen; met een goede witte jeans en jouw nieuwe designer Orange aankoop!

Janice

Oranje

H A N D M A D E I N T H E N E T H E R L A N D S

15

Page 16: De Peel Bruist april 2015

Autodroom Helmond

www.kia-helmond.nlVarenschut 21d, Helmond, 0492 588970

VDNS KIA HELMONDKia behoort tot een van de meest verkochte merken in Nederland. Na het verkoopsucces van de Sportage werd de Kia Picanto zelfs de best verkochte auto in het A-segment. Een van de redenen van het succes ligt in het feit dat Kia u standaard 7 jaar Kia garantie geeft. U kunt jaren onbezorgd met uw nieuwe Kia onderweg.

Kia levert Picanto en Rio als compacte modellen, de Kia cee'd als midden-klasse, Venga, Carens, Sportage en

Sorento als ZPV & SUV modellen en de Optima en Soul zijn hybride of elektrisch.

VDNS is KIA Platinumdealer en behoort tot de twintig beste dealers van Europa. Dik verdiend door de wijze waarop service aan de klant wordt ver-leend, zowel bij de aanschaf van een auto als in het traject van technische dienstverlening erna.

Kom gerust eens kijken in de show-room en maak een proefrit!

Bart Mink chef werkplaats, Nick van Ros receptie en Danny Vriends manager

8.000 m2 autoplezier onder één dak

Page 17: De Peel Bruist april 2015

Autodroom Helmond8.000 m2 autoplezier onder één dak

www.carmovement.nl en www.vdnieuwenhuijzen.nlVarenschut 21a, Helmond, 0492 588988

V.D. NIEUWENHUIJZEN AUTO'S EN CARMOVEMENT Bij deze twee bedrijven in het Autodroom heeft u de keuze uit circa 300 occassions tussen € 3.000,- en € 100.000,-, allemaal in topconditie met Bovaggarantie en 24-uurs service. Zit uw auto er niet bij? Wij zoeken ook buiten onze voorraad tot we uw droomauto hebben gevonden. Naast occassions kunnen we ook alle merken nieuw leveren.

Inruilen? Geen probleem, we hebben snel een taxatie van uw huidige auto gemaakt

en voor de financiering kunt u gebruikmaken van een gespreide betaling tegen een gunstig rentetarief. Ook voor de Bovag autoverzekering (de meest consumentvriendelijke autoverze-kering in 2014) kunt u bij ons terecht. En uw huidige auto nemen we graag voor u in onderhoud, ongeacht het merk en leeftijd.

Kom eens kijken in onze showroom, u bent van harte welkom!

Stefan de Lang verkoop v.d. Nieuwenhuijzen auto's en Ronald vd Boom verkoop Carmovement,

Patrick van Hedel, chef werkplaats en Erwin Seijkens receptie

Grote voorraad Occasions!

®

Page 18: De Peel Bruist april 2015

S C H E R P E TA R I E V E N D R U K W E R Kv r a a g e e n v r i j b l i j v e n d e o f f e r t e a a n !

O O K K A N T O O R A R T I K E L E N E N S C H R I J F W A R E N

H E I S T R A AT 1 8 7 , H E L M O N D [ T ] 0 4 9 2 5 2 2 3 7 4 [ M ] 0 6 5 3 3 3 3 7 5 3 | W W W . Z E E U W E N . N L

Heistraat 4a, 0492 - 52 37 03 - Helmond • Wc. de Bus, 0492 - 52 20 27 - Helmond • Dorpsstraat 49, 0492 - 52 28 71 - Stiphout

18

Page 19: De Peel Bruist april 2015

In 1885 werd er voor het eerst een vorstelijke verjaardag gevierd: prinsessendag. Het initiatief voor de viering kwam van de liberalen die met het feest de nationale eenheid wilden benadrukken.

Na het overlijden van koning Willem III in 1890 werd de eerste echte Koninginnedag gevierd.

Het koningshuis kostte de Nederlandse bevolking in 2014 totaal€ 39.987.000,-. Dat is € 2,38 per inwoner. Het Wilhelmus is geschreven tussen 1568 en 1572 - het exacte jaar van schrijven is nooit echt achterhaald - en is daarmee het oudste volkslied ter wereld.78% van de Nederlandse bevolking is voorstander van de monarchie.

Er zijn maar liefst 14 tv-series over de leden van de koninklijke familie gemaakt. Vanaf 2014 heet de nationale feestdag ter ere van ons staatshoofd Koningsdag. Deze keer wordt hij voor het eerst gehouden op 27 april, de verjaardag van koning Willem-Alexander.

Koningin Máxima heeft schoenmaat 42. Er worden jaarlijks zo'n 3.000 koninklijke lintjes uitgereikt aan mensen die zich voor de samenleving op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

FEITEN/CIJFERS

19

Page 20: De Peel Bruist april 2015

E V E R B E S T 1 5 , B E E K E N D O N K 0 4 9 3 6 9 0 8 7 1 W W W . A O Z I N T E R I E U R . N L

ONTWERP EN REALISATIE VAN NOSTALGISCHE INTERIEURS

MARCO VAN LEEUWEN

W W W . M A A R T E N V A N B E R L O . N L

Z A N D S T R A AT 9 6 H E L M O N D | 0 4 9 2 - 5 5 4 0 4 0

Official Partner Olympisch Netwerk Brabant

Z E I L B E R G S E S T R A A T 9 1 , D E U R N E

GRATIS DAKINSPECTIEBEL NU 0493 844941!

Offerte aanvraag vóór 1 juli 2015,

dan geven wij nog tot 1 januari 2016

15% korting op arbeid!

TOT 1-7-2015

6% BTWregeling

W W W . W E E R T S V D Z A N D E N . N L

20

Page 21: De Peel Bruist april 2015

een passende deurVoor elk interieur

www.frankvandenboomen.nlB R O U W E R 2 , S O M E R E N , 0 4 9 3 4 7 2 5 0 0

Binnendeuren | Taatsdeuren | Lijstwerk | Kozijnen | Deurbeslag

Schuifdeurkasten | Buitendeuren | Eigen Montage

Page 22: De Peel Bruist april 2015

Ceulen Huidkliniek

Hoogwaardige cosmetische en dermatologische zorg

Dr. Roeland Ceulen dermatoloog

STATIONSSTRAAT 1, HELMOND T 0492 792939 WWW.CEULENHUIDKLINIEK.NL

RIMPELS, ACNE, HUIDKANKER,

HUIDVEROUDERING, KALKNAGELS,

ONGEWENSTE HAARGROEI, AAMBEIEN,

MOEDERVLEKKEN, PIGMENTVLEKKEN,

OVERMATIG OKSELZWETEN,

SPATADERS, ONGEWENSTE TATOEAGES

Erkend als expert

op het gebied van

spataderbehandelingen

Page 23: De Peel Bruist april 2015

> GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

Kijk op pag. 4 voor alle voordeel broeken

GOOD DEALSSPRING 2015

30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

HELMOND | Veestraat 27 | 5701 RA HELMOND | 0492 - 53 88 06ROOSENDAAL | Dokter Brabersstraat 6 | 4701 AT ROOSENDAAL | 0165 - 53 64 70

BOXMEER | De Kloostertuin 4 | 5831 JT BOXMEER | 0485 - 571189LOODS | Oude Aa 53 | 5701 PZ HELMOND | 0492-53 88 06

facebook.com/vanoorschotmode | www.vanoorschotmode.nl

DECO_06117-07_Broekenactie_VJ2015_vanOorschot_324x162_v3.indd 1 3/17/15 3:15 PM

Page 24: De Peel Bruist april 2015

hogere taille

smalle heupen, kies slimfit

De ideale broekWelk model broek staat mooi bij mijn figuur? Waar moet ik op letten bij het kopen? Is dit seizoen wel of geen wassing in de mode? Wij geven je graag tips over de diverse modellen zodat je weet wat bij je en jouw figuur past.

HIGH WAISTDe naam zegt het, deze broek sluit in je taille aan. Weg met alle super lage heup modellen. Dit model maakt je figuur vrouwelijk door het benadrukken van de taille en maakt je benen optisch langer. Dit model camoufleert (kleine) ‘lovehandels’ als de beste.

SKINNY FITDit is een aansluitende strakke broek, draagt vooral heerlijk wanneer er stretch in zit. Inmiddels wordt er bijna in iedere skinny jeans een klein beetje stretch verwerkt zodat de broek mooier aansluit. De skinny is al jaren het meest verkochte model, maar door de variatie in kleur en wassing raken we hier nog lang niet op uitgekeken.

Good Deals30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKENHet voorjaar is in volle gang. Geen beter moment dan nu om je garderobe voordelig aan te vullen. Vanaf vandaag ontvang je 30.- voordeel op geselecteerde merkbroeken.

Om je alvast goed op weg te helpen, geven we je graag wat tips waar op te letten, wanneer je een broek gaat kopen. In de winkel geven we je graag persoonlijk advies over jouw perfecte broek.

Graag tot ziens!Team van Oorschot

FROM ITALY

WITH LOVE

NEW ARRIVALS

Flore is een nieuw merk in ons assortiment en brengt de allerlaatste mode uit Italie. Iedere maand komen er nieuwe artikelen binnen in de nieuwste kleuren van het seizoen. Laat je verleiden door deze leuke items en kom de gehele collectie bekijken in de winkel.

Spring 2015#TREND 1De joggingpant, een comfortabele broek die je draagt met een leuke sneaker, een t-shirt of in combinatie met een mooi jasje voor een meer geklede look.

#TREND 2Skinny in pastels, een strakke broek welke je leuk combineert met een wijdere top met mooie hakken of sportief met sneakers. Ook de jeans zien we in veel wassingen in deze pasvorm.

#TREND 350 tinten grijs, ook in broeken. Combineer verschillende grijze kleuren voor een mooi tone in tone beeld.

JASJEverkrijgbaar in roze, jeans blauw en grijs89.95

T-SHIRTverkrijgbaar in blauw-wit en grijs-wit49.95

VESTverkrijgbaar in

blauw-wit, grijs-wit en

uni grijs59.95

JOGGING PANTverkrijgbaar in roze, jeans blauw en grijs79.95

TOPverkrijgbaar in roze, jeans blauw en grijs69.95

grotere zakken voor smallere billen

DECO_06117-07_Broekenactie_VJ2015_vanOorschot_324x162_v3.indd 2-3 3/17/15 3:17 PM

Page 25: De Peel Bruist april 2015

hogere taille

smalle heupen, kies slimfit

De ideale broekWelk model broek staat mooi bij mijn figuur? Waar moet ik op letten bij het kopen? Is dit seizoen wel of geen wassing in de mode? Wij geven je graag tips over de diverse modellen zodat je weet wat bij je en jouw figuur past.

HIGH WAISTDe naam zegt het, deze broek sluit in je taille aan. Weg met alle super lage heup modellen. Dit model maakt je figuur vrouwelijk door het benadrukken van de taille en maakt je benen optisch langer. Dit model camoufleert (kleine) ‘lovehandels’ als de beste.

SKINNY FITDit is een aansluitende strakke broek, draagt vooral heerlijk wanneer er stretch in zit. Inmiddels wordt er bijna in iedere skinny jeans een klein beetje stretch verwerkt zodat de broek mooier aansluit. De skinny is al jaren het meest verkochte model, maar door de variatie in kleur en wassing raken we hier nog lang niet op uitgekeken.

Good Deals30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKENHet voorjaar is in volle gang. Geen beter moment dan nu om je garderobe voordelig aan te vullen. Vanaf vandaag ontvang je 30.- voordeel op geselecteerde merkbroeken.

Om je alvast goed op weg te helpen, geven we je graag wat tips waar op te letten, wanneer je een broek gaat kopen. In de winkel geven we je graag persoonlijk advies over jouw perfecte broek.

Graag tot ziens!Team van Oorschot

FROM ITALY

WITH LOVE

NEW ARRIVALS

Flore is een nieuw merk in ons assortiment en brengt de allerlaatste mode uit Italie. Iedere maand komen er nieuwe artikelen binnen in de nieuwste kleuren van het seizoen. Laat je verleiden door deze leuke items en kom de gehele collectie bekijken in de winkel.

Spring 2015#TREND 1De joggingpant, een comfortabele broek die je draagt met een leuke sneaker, een t-shirt of in combinatie met een mooi jasje voor een meer geklede look.

#TREND 2Skinny in pastels, een strakke broek welke je leuk combineert met een wijdere top met mooie hakken of sportief met sneakers. Ook de jeans zien we in veel wassingen in deze pasvorm.

#TREND 350 tinten grijs, ook in broeken. Combineer verschillende grijze kleuren voor een mooi tone in tone beeld.

JASJEverkrijgbaar in roze, jeans blauw en grijs89.95

T-SHIRTverkrijgbaar in blauw-wit en grijs-wit49.95

VESTverkrijgbaar in

blauw-wit, grijs-wit en

uni grijs59.95

JOGGING PANTverkrijgbaar in roze, jeans blauw en grijs79.95

TOPverkrijgbaar in roze, jeans blauw en grijs69.95

grotere zakken voor smallere billen

DECO_06117-07_Broekenactie_VJ2015_vanOorschot_324x162_v3.indd 2-3 3/17/15 3:17 PM

Page 26: De Peel Bruist april 2015

GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

GARDEUR, ZURI V Verkrijgbaar in de kleuren abrikoos, lichtblauw, zand, mint, lichtgrijs, marine en

offwhiteVan 99.95

Voor 69.95

ROSNER ANNY  Verkrijgbaar in het mint, taupe, roze en off white,

wit en jeansVan 109.95

Voor 79.95

ROSNER ANNY  Verkrijgbaar in het mint, taupe, roze en off white,

wit en jeansVan 109.95

Voor 79.95

MACVerkrijgbaar in de kleuren abrikoos, aqua, lichtblauw

en jeansVan 99.95

Voor 69.95

BRAX, SARA Verkrijgbaar in de kleuren

marine, aqua, mint, olijf, grijs, abrikoos en wit

Van 99.95Voor 69.95

BRAX, SARA DENIMVerkrijgbaar in de kleuren

jeans, lichtblauw, lichtgrijs en inkt

Van 99.95Voor 69.95

GARDEUR, ZURI Verkrijgbaar in de kleuren

abrikoos, lichtblauw, zand, mint, lichtgrijs, marine en zwart

Van 99.95Voor 69.95

24/7 webshop: vanoorschotmode.nl

DECO_06117-07_Broekenactie_VJ2015_vanOorschot_324x162_v3.indd 4 3/17/15 3:15 PM

april culinair! ETEN EN DRINKEN DOE JE IN HELMOND CENTRUM 26.04 koopzondag26.04 Koningsnacht | 27.04 Koningsdag

www.hellohelmond.nl

Gezellig borrelen op het Havenplein

CMH157 AD De Peel Bruist 162x162.indd 1 16-03-15 15:40

Page 27: De Peel Bruist april 2015

GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN | GOOD DEALS: 30.- VOORDEEL OP GESELECTEERDE MERKBROEKEN

GARDEUR, ZURI V Verkrijgbaar in de kleuren abrikoos, lichtblauw, zand, mint, lichtgrijs, marine en

offwhiteVan 99.95

Voor 69.95

ROSNER ANNY  Verkrijgbaar in het mint, taupe, roze en off white,

wit en jeansVan 109.95

Voor 79.95

ROSNER ANNY  Verkrijgbaar in het mint, taupe, roze en off white,

wit en jeansVan 109.95

Voor 79.95

MACVerkrijgbaar in de kleuren abrikoos, aqua, lichtblauw

en jeansVan 99.95

Voor 69.95

BRAX, SARA Verkrijgbaar in de kleuren

marine, aqua, mint, olijf, grijs, abrikoos en wit

Van 99.95Voor 69.95

BRAX, SARA DENIMVerkrijgbaar in de kleuren

jeans, lichtblauw, lichtgrijs en inkt

Van 99.95Voor 69.95

GARDEUR, ZURI Verkrijgbaar in de kleuren

abrikoos, lichtblauw, zand, mint, lichtgrijs, marine en zwart

Van 99.95Voor 69.95

24/7 webshop: vanoorschotmode.nl

DECO_06117-07_Broekenactie_VJ2015_vanOorschot_324x162_v3.indd 4 3/17/15 3:15 PM

april culinair! ETEN EN DRINKEN DOE JE IN HELMOND CENTRUM 26.04 koopzondag26.04 Koningsnacht | 27.04 Koningsdag

www.hellohelmond.nl

Gezellig borrelen op het Havenplein

CMH157 AD De Peel Bruist 162x162.indd 1 16-03-15 15:40

Page 28: De Peel Bruist april 2015

Helmond

Deurne

Bakel

Someren Asten

Nuenen

Mierlo

Beek en donk

Aarle-RixtelLieshout

Gemert

Sint Oedenrode 1

10

11

12

2

3

4 5

6

8

9 7

MTB-routes in de regio1 Gemert 40,7 km

2 Helmond [NIEUW] 8,9 km

3 Vlierden 13,3 km

4 Deurne(Zandbos) 10 km

5 Deurne(Walsberg) 4,5 km

6 Liessel 12,6 km

7 Asten 3, 4, 9 of 10,5 km

8 Someren 24,3 km

9 Lierop 24,6 km

10 Mierlo 18 km

11 Nuenen 30 km

12 Sint-Oedenrode 33 km

bron: www.mtbroutes.nl www.routesinbrabant.nl© Kemme Communicatie

28

Page 29: De Peel Bruist april 2015

Sportief genieten van de natuur

Met een mountainbike kun je fietsen op ruig of heuvelachtig terrein, je uitleven in de buitenlucht en genieten van de natuur. Het is een geweldige combinatie en je ontdekt schitterende plekjes waar je normaal niet komt.

Een mountainbike (ook wel MTB of ATB genoemd) is speciaal gemaakt om te fietsen op onverharde wegen of paden. Het zijn stevige fietsen die zijn voorzien van brede banden met veel profiel, veel versnellingen, vering en goede remmen. Ze zijn verkrijgbaar bij de betere fietsenspeciaalzaak in diverse prijsklassen. De fanatieke bikers rijden soms wel op fietsen van duizenden euro’s, maar prijzen beginnen ongeveer bij € 700,-. Houd wel rekening met bijkomende kosten voor de uitrusting, zoals fietsschoenen, kleding, bidons en zeker ook een helm! En let op, als je begint met sporten, laat eerst een sportmedisch onderzoek doen (bij SMA Elkerliek) om blessures te voorkomen!

In de wintermaanden wordt bijna elke zondagochtend wel een toertocht uitgezet die naast de vaste routes een uitgebreider parcours bevat dat volledig is uitgepijld. De vaak honderden deelnemers worden onderweg voorzien van een versnapering en nadien is het meestal mogelijk om de fiets af te spuiten. Er zijn ook evenementen waarbij ’s nachts wordt gereden en voor de fanatici zijn er ook marathontochten voor het goede

doel, bijvoorbeeld Duchenne (meer dan zevenhonderd kilometer in zeven dagen door Luxemburg, België, Duitsland en Nederland).

De vaste routes in onze bossen worden goed onderhouden en zijn bewegwijzerd met het internationale MTB-symbool. De afstanden varieren in lengte van 4,5 tot ruim 40 km, totaal bijna 230 km! Veel routes liggen zo dicht tegen elkaar dat ze aan elkaar gekoppeld kunnen worden en er een veel langere route gereden kan worden. De laatste jaren zijn er steeds meer uitdagende paden bijgekomen en het aanbod van MTB-routes en MTB-netwerken wordt de komende jaren nog verder uitgebreid. In Helmond is vorig jaar een schitterende nieuwe route uitgezet.

Op internet zijn de routes te vinden en zelfs gratis te downloaden voor een navigatiecomputer. Kijk bijvoorbeeld op www.mtbroutes.nl, een uitgebreide site waar ook hoogtes en een routebeoordeling worden weergegeven. De ANWB licht de 67 mooiste routes uitgebreid toe in de ANWB Routegids Mountainbike Nederland.

SPORTCOLUMN: PATRICK HOUTHOOFT

2929

Page 30: De Peel Bruist april 2015

MOUNTAINBIKEN?De mooiste routes in de Peel

Voor al uw routes in De Peel www.routesinbrabant.nl

Page 31: De Peel Bruist april 2015

Zorgeloos fietsplezier

Als je bij Ad van Lieshout de winkel binnen-komt, zie je een enorme verscheidenheid aan fietsen terwijl hij maar twee merken levert: Gazelle en Koga. ‘Met opzet’, legt Ad uit. ‘We hebben ons echt gespecialiseerd in deze twee merken, omdat we zo een optimale service kunnen verlenen. De keuze voor deze merken ligt voor de hand, zij maken de beste stads- en recreatieve fietsen! Koga is een kwali-teitsmerk en geeft bijvoorbeeld levenslange garantie op het frame en Gazelle is niet voor niets de meest verkochte fiets in ons land. Daarnaast zijn het beide ook nog eens oer- Nederlanse merken.’

Elektrische fietsen of eigenlijk fietsen met trapondersteuning hebben een sterke groei doorgemaakt. Deze fietsen geven dan ook meer fietsplezier en de drempel om met een e-bike naar je werk te gaan, is veel lager. Je hebt veel minder file- en par-keerproblemen en je komt niet bezweet aan. Ook kinderen die ver van school wonen en geen OV-jaarkaart hebben, maken er graag gebruik van én het is

gezond. Maar ook voor recreatief gebruik is het een uitkomst, zeker voor mensen met wat

minder conditie. Tegenwind is geen probleem en viaducten worden moeiteloos genomen. Er zijn klanten die er tienduizend kilometer per jaar mee fietsen!

Er is een groeiende vraag naar trackingfietsen. Deze sportieve fietsen hebben vaak meer versnellingen en trappen lichter. Het zijn fijne toerfietsenen waarbij je veel bagage kunt mee-nemen zodat je er ook vakantietochten mee kunt maken. Kom kijken in de showroom, er staan veel modellen in diverse prijsklassen.

Service staat bij Ad van Lieshout hoog in het vaandel! Hij neemt uitgebreid de tijd om je goed te adviseren zodat je de fiets koopt die echt bij jou past en waar je tot in lengte van dagen plezier aan hebt. Ook na de garantie-periode staan ze klaar voor onderhoud en re-paratie. Vaste klanten hebben voorrang bij de reparatie zodat ze snel weer over hun fiets kunnen beschikken én de fietsen kunnen worden opgehaald en weer thuisbe-zorgd.

EVEN VOORSTELLEN / AD VAN LIESHOUT

D O R P S S T R A A T 1 1 3 , S T I P H O U T | 0 4 9 2 5 2 5 1 9 8 | W W W . A D V A N L I E S H O U T F I E T S E N . N L

NEDERLAND IS FIETSLAND BIJ UITSTEK! DAT IS OOK NIET VERWONDERLIJK MET

ZOVEEL FIETSPADEN EN MOOIE ROUTES. FIETSSPECIAALZAAK AD VAN LIESHOUT

MAAKT FIETSEN DOOR GOEDE SERVICE EN OOG VOOR KWALITEIT NÓG LEUKER.

31

Page 32: De Peel Bruist april 2015

Berkendonk

Boscotondo

Brandevoort

Dierdonk

Kasteel

Havenplein

De Warande

I

HG

J

E

D CF

B

A

O

RQ

P

TS

N

L

0 1 km

M

K

38

9

72

78

93

48

7

5

79

4

34

84

1

47

62

61

6

Deelnemers Rondje Helmond

A Zalencentrum Vissers

B Palingkwekerij en rokerij Rijpelaal

C Cafetaria de Smuller

D Kinderboerderij de Veldhoeve

E Jan Visser Museum

F Restaurant d’n Dimpel

G Midgetgolf De Warande

H Paviljoen de Warande

I ‘De Pastoor’ eten & drinken

J Café-Zaal ’t Aambeeld

K IJssalon Il Circo

L De Brandevoortse Hoeve

M Cafetaria Brandevoort

N Eetcafé de Barrier

O Fruitteeltbedrijf Jurrius

P Op Suyt, Fitland XL

Q Brasserie Kasteelpoort

R Gemeentemuseum Kasteel

S Gemeentemuseum Boscotondo

T Proeverij de Bank

6 Routeknooppunt

Bankje

Picknickplaats

Infobord

Watertappunt

Hoofdroute

Verbindingsroute

32

Page 33: De Peel Bruist april 2015

Rondje Helmond EEN ZONNIGE DAG, BIJNA WINDSTIL. DÉ DAG VOOR

EEN RONDJE HELMOND. VOLG DE BORDEN, GENIET EN

ZIE WAT DEZE STAD ALLEMAAL TE BIEDEN HEEFT.

Helmond heeft veel meer te bieden dan menigeen denkt. Zowel Helmonders als toeristen van buiten Helmond wor-den aangenaam verrast en staan te kijken van al het moois dat Helmond te bieden heeft.

Wind in de haren, trappen op je eigen tempo en genieten van de tocht. Binnenstad, woonwijken en buitengebied, ar-chitectuur en natuur wisselen elkaar af. Rondje Helmond is een avontuur van totaal 45 kilometer en is volledig voorzien van nieuwe bewegwijzering en Layar informatie. Starten kan op elk gewenst punt op de route die nu zowel links- als rechtsom te fietsen is. Via de verbindingsroute bezoekt u ook Helmond centrum waar u langs nog meer prachtige locaties komt. Daarnaast is Rondje Helmond nu helemaal via het landelijke knooppunten routenetwerk te fietsen. Als fietser kun je nu via de knooppunten op de route komen.

Er zitten twintig officiële deelnemers aan de route gevestigd waar je een gezellige tussenstop kunt maken met veel leuke terrasjes. Onderweg kom je ook picknicktafels en bankjes tegen om even lekker uit te rusten. Er zijn onderweg tevens

drie openbare watertappunten van Brabant Water om een bidon of flesje te vullen en voor de fietsers met een e-bike is er de mogelijkheid om bij de diverse deelnemers hun elektrische fiets

gratis weer bij te laden.

Voor meer informatie over Rondje Helmond en het fiets-evenement kijk op www.rondjehelmond.nl

Fietsevenement Rondje Helmond op

zondag 3 mei!

TOERISTISCHE FIETS- EN WANDELROUTE

33

Page 34: De Peel Bruist april 2015

VVVGEMERT-BAKEL.NL

PeelPeuzelen 2015Boekje met 10 vouchers voor heerlijke gerechten. Koop het voor slechts € 15,- bij de VVV's in de Peel.

VVV KinderactiviteitenGloednieuwe activiteit voor kids in Asten! Ga er met de HolderDeBolderkar en een schatkist met voorwerpen op uit in Asten om zoveel mogelijk

schatten te lokaliseren.

VVV Asten; Zoveel meer dan je verwacht!

Burg. Wijnenstraat 1, Asten 0493-692999

WWW.VVVDEPEEL.NL

BSR helpt het lichaam om vastzittende spierspanning los te laten

W I N K E L S T R A A T 8 | L I E R O P | 0 6 - 2 3 9 0 6 0 1 4W W W . B S R - L I E R O P. N L | B S R . L I E R O P @ G M A I L . C O M

Nek- of rugklachten?Hoofdpijn?

Body Stress Release helpt!

Even uitblazenDé lunchroom in het centrum van Helmond met een

ruime opstelling en geschikt voor grotere groepen en

gasten met of zonder rolstoel.

T O R E N S T R A A T 1 7 H E L M O N D | 0 4 9 2 5 9 0 6 0 9

www.lunchroomdekeyser.nl

Ook broodjesservice

34

Page 35: De Peel Bruist april 2015

WOENSDAG 1 APRILVoorjaarskermisTot en met woe 1 april. In Helmond

centrum ga je naar de kermis.

www.helmondkermis.nl

Matthaus PassionKlassiek concert. 19.15u, Theater Speel-

huis, Helmond. theaterspeelhuis.nl

DONDERDAG 2 APRILPecha Kucha PeellandKorte creatieve presentaties. 20.00u,

Lindestraat 1 Asten. Ook op 3 april.

VRIJDAG 3 APRILZout op mijn huidToneelstuk. 19.15u, Theater Speelhuis,

Helmond. www.theaterspeelhuis.nl

ZATERDAG 4 APRILDJ AvondHans Vermeeren. 21.00u, Lokaal42,

Helmond. www.lokaal42.nl

The RosenbergsMet Johnny Rosenberg, Mozes Rosen-

berg en Sani van Mullem. 19.30u, De

Cacaofabriek, Helmond.

www.cacaofabriek.nl

ZONDAG 5 APRIL Dag mevrouw Puffin't Peels Toneel Helenaveen. De Gouden

Helm, Helenaveen. www.peelstoneel.nl

BMM festival in OJC De RoosBMM Festival. Tien bands strijden om

fel begeerde prijzen. 14.00u, OJC De

Roos, Deurne. www.bmmfestival.nl

Open huis BijenhalBijenhal St. Ambrosius Peelland.

13.00u, De Ossenbeemd, Deurne.

www.deurne.bijenhouders.nl

MAANDAG 6 APRIL

D.O.C. Oldtimer toertochtOldtimer toertocht voor auto' s van 25

jaar en ouder. 10.00u, Hotel Boetiek

Plein Vijf, Deurne. www.docdeurne.nl

Hengstenshow10.00 uur, Prins Willem Alexander

Manege, Asten.

FilmMagistrale film van regisseur Zvyagint-

sev. Museum De Wieger, Deurne.

www.dewiegerpodium.nl

Jan Visser MuseumSeizoenopening. 12.00u, Jan Visser

museum, Helmond.

DINSDAG 7 APRILErol Struijk'De laatste kaarten'. 19.15u, Theater

Speelhuis, Helmond. www.theater-

speelhuis.nl

WOENSDAG 8 APRIL Voorheen Slijterij de GraafVrijwerkers presenteert Voorheen

Slijterij de Graaf Hilarische Impro Show.

20.00u, Lokaal42, Helmond.

www.lokaal42.nl

De late RembrandtKunstlezingdoor kunsthistoricus Drs.

Ger Jacobs. 20.00u, Bibliotheek Asten.

www.bibliotheekhelmondpeel.nl

DONDERDAG 9 APRILKunstcafé De Wieger20.00u, Museum De Wieger, Deurne.

www.dewieger.nl

VRIJDAG 10 APRILBoer wil betere vrouwToneelstuk De Troupe van Joep.

19.15u, Theater Speelhuis, Helmond.

www.theaterspeelhuis.nl

NotaFeliz RocksConcert met pop en rockliedjes door

jeugdzangkoor NotaFeliz, 20.30u, Hart

van Heuze, Asten-Heusden. Ook op 11

april.

maart 2015 Evenementen in de Peel

35

Page 36: De Peel Bruist april 2015

Cats in town

Musical van dr.-Knippenbergcollege.

Ook op 11,17,18 en 21 april.

www.drknippenbergcollege.nl

ZATERDAG 11 APRILThe Sound of MusicalsLes Miserables, Annie, Evita, Sound of

Music, Hij gelooft in mij, etc. 20.10u,

Het Parochiehuis Bakel.

www.parochiehuisbakel.nl

Bajesbonje door de KlotlandersToneelstuk. 20.15u, De Kastanje, Lies-

sel. www.deklotlanders.nl

ZONDAG 12 APRIL Groei en Bloei

Een tuin- en bijenfair, 12.00u, Asten.

www.asten.groei.nl.

DabidadagExpositie van poppen figuratieve kunst.

11.00u, Klok & Peelmuseum, Asten.

www.museumasten.nl

HeemkaffeeThema: ‘Ex libris’. 11.00u, Heemkunde-

kring, Gemert.

www.heemkundekringgemert.nl

Innerlijke ontdekkingsreis!Magda Witsiers spreekt namens de

leraren van de Wereld van de Wijsheid.

12.45u, Wijkhuis Westwijzer, Helmond.

www.wereldvandewijsheid.nl

BajesbonjeToneelstuk door de Klotlanders. 20.15u,

De Kastanje, Liessel.

www.deklotlanders.nl

DINSDAG 14 APRILSongs for DrellaScapino Ballet Rotterdam. 19.15u,

Theater Speelhuis, Helmond.

www.theaterspeelhuis.nl

Literair Café Lezing door Annejet van der Zijl.

20.00u, De Traverse, Helmond.

literaircafehelmond.nl

WOENSDAG 15 APRILDialecten en toponiemen Lezing Heemkundekring De Vonder

Asten, 20.00u, zaal Hotel Centraal,

Someren.

www.heemkundekringdevonder.nl

DONDERDAG 16 APRIL Ladies Night

Walkingdinner/ modeshow. 19.30u, Gol-

den Tulip Hotel West-Ende, Helmond.

facebook.com/villarubenshof

Literair Cafe AllemanLiterair Toneel. 20.00u, Brasserie De

Keizer, Gemert.

www.bibliotheeklagebeemden.nl

VRIJDAG 17 APRILRABO Proms AstenHarmonie St. Cecilia, 20.30u, Gemeen-

schapshuis De Klepel, Asten. Ook op

18 april.

Pater MoeskroenVagebond, 19.15u, Theater Speelhuis,

Helmond. www.theaterspeelhuis.nl

ZATERDAG 18 APRILWiegersma Fietsdag Deurne

Speciale fietsdag in het teken van

dokter-schilder Hendrik Wiegersma.

12.00u, VVV Deurne, Deurne.

www.vvvdepeel.nl

36

Page 37: De Peel Bruist april 2015

Kijk voor meer evenementen in de regio op:

www.vvvdepeel.nl

Madonna's manTejatergroep Gemert presenteert

Madonna’s man, 20.15u, de Eendracht,

Gemert. www.eendracht-gemert.nl

Ook op 19, 23 en 24 april.

ZONDAG 19 APRILAT-Beasts Bike Event9.00u, Fitland Gemert, www.atbeasts.nl

PeeltruckrunConvooi van 200 trucks met daarin

mensen met een beperking. 11.00u,

Munsters auto- en truckschade, Deurne.

BroodbakdagNationale museum week. 12.00u, Jan

Visser museum, Helmond.

www.janvisser-museum.nl

Klaver van Brabant fietstocht7.30u, Klaver van Brabant, Markt,

Asten. www.twcasten.nl

Opendag Golfbaan Het Woold Asten-HeusdenIedereen welkom op onze mooie

Golfbaan 'Het Woold', 12.00u, Asten

-Heusden. www.golfbaanhetwoold.nl

ConcertcyclusDuo Wilde Eend.16.00u, Sint Willibror-

duskerk, Deurne.

www.willibrorduskerkdeurne.nl

Fleur en Kleur FairDe bloemstukken van het Zuid Neder-

lands Kampioenschap Bloemschikken.

11.00u, Varendonck College Asten,

Asten.

WOENSDAG 22 APRILIlja Reijngoud QuartetWim Beeren Jazz Society. 20.30u Café

van Bracht, Aarle-Rixtel.

www.wimbeerenjazzsociety.nl

DONDERDAG 23 APRILGrooët Gímmers Dikteej20.00u, Boerenbondsmuseum, Gemert.

www.heemkundekringgemert.nl

VRIJDAG 24 APRILThe Armed ManConcert Karl Jenkins, dirigent Roel

Verheggen. 20.00u, Maria Presentatie-

kerk, Asten.

ZONDAG 26 APRIL

Koopzondag AstenWinkels in het centrum zijn open van

13.00 - 17.00u.

Koopzondag HelmondWinnels in het centrum zijn open van

12.00 - 17.00u. www.hellohelmond.nl

Zo as ut vruger warHistorische optocht.14.00u, Boeren-

bondsmuseum, Gemert.

www.boerenbondsmuseum.nl

KeepingTheBluesAliveFestival met top-bluesbands/artiesten.

16.00u, Zaal Thijssen, Vlierden.

www.KeepingTheBluesAlive.nl

De Slag Om Asten19.30u, Koningsplein 1, Asten.

www.muziekspektakelasten.nl

The Royal Music Night 2015Ieder jaar op de avond voorafgaand aan

Koningsdag wordt in Deurne The Royal

Music Night georganiseerd. 20.00u,

Markt, Deurne.

www.deurnekleurtoranje.nl

MAANDAG 27 APRIL KONINGSDAG IN DE PEEL

Diverse bruisende activiteiten in de re-

gio met als afsluiting een spectaculaire

vuurwerkshow. 22.00u, Kasteeltuin,

Helmond.

WOENSDAG 29 APRILThemamiddag Fossielen14.00-16.00u, Klok & Peelmuseum

Asten, www.museumasten.nl

37

Page 38: De Peel Bruist april 2015

HURKSESTRAAT 9, HELMOND | 0492 538 260

Thuis in de wereld van wijnen�WIJNHUIS HELMOND

1 MAART ZIJN WIJ

VERHUISD NAAR

ONZE VERNIEUWDE WINKEL HURKSESTRAAT 9

MIERLOSEWEG 30, HELMOND

Exclusieve delicatessen

Haal de lente in huis met heerlijke asperge­salades en paté. Verrijk je salades met heerlijke versgetapte oliën!

Wandelkaart de PeelDe gloednieuwe Falk wandelkaart De Peel met een uitgebreid wandelpaden knooppuntennet-werk is nu verkrijgbaar bij de VVV's in De Peel, voor slechts € 8,99!

WWW.VVVDEPEEL.NL

WWW.VVVDEURNE.NL

Wiegersma fietsdag Deurne Op zaterdag 18 april is de Wiegersma Fietsdag Deurne. Deze tocht staat in teken van de legendarische dokter/schilder Hendrik Wiegersma

•bezoek‘Tuinpadvanmijnvader’•gratis entree Museum De Wieger•uniekbezoekbegraafplaatsfamilieWiegersma•‘WiegersmaindeOorlog’bijDe

Schooteindhoeve

Haal de gratis fietsroute bij VVV Deurne. Een initiatief van VVV DeurneFiets mee!

38

Page 39: De Peel Bruist april 2015

Dé culinaire aanlegplaats op Suytkade.

Green egg grill & wine

Scheepsboulevard 2 • 5705 KZ Helmond • 0492 - 87 00 55 • www.opsuyt.nl restaurant op Suyt @opsuyt

KJ_

596

Bereiding :

1. Pel de knofl ooktenen, schil en snijd de aardappels in kleine

blokjes.

2. Verhit wat olie in een pan en fruit de knofl ook en aardappel.

3. Voeg de laurier en cayennepeper toe en blus vervolgens af

met de bouillon. Kook de knofl ooksoep met deksel op de pan.

4. Snijd in de tussentijd de rode peper in dunne ringetjes en de

blaadjes salie in fi jne reepjes

5. Wanneer alle ingrediënten goed gekookt/gaar zijn, verwijder

dan het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of

blender.

6. Breng de soep opnieuw aan de kook en bind de soep met de

eidooiers.

7. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de salie en

de rode peper.

8. Serveertip: (zelfgemaakte) croutons en uitgebakken spekjes

zijn erg lekker in deze knofl ooksoep.

9. Eet smakelijk!

La primavera ItalianaKnofl ooksoep met salie van de BGEL’aglio. Oftwel, de knofl ook. Een bijzondere basis voor dit recept. We hebben de Italiaanse lente in de bol met deze lichte en stijlvolle knofl ooksoep. Bij restaurant Op Suyt natuurlijk licht gerookt van de Big Green Egg, maar ook thuis goed te bereiden. Komt u eens proeven? Buon appetito!

5. Wanneer alle ingrediënten goed gekookt/gaar zijn, verwijder

Ingrediënten 4 personen 1 liter kippenbouillon

2 kleine bollen knofl ook

2 aardappelen, in blokjes

1 laurierblad

1 snufje cayennepeper

½ rode peper

12 salieblaadjes

3 eidooiers

Olijfolie

Peper en zout

Dé culinaire aanlegplaats op Suytkade.

Green egg grill & wine

Scheepsboulevard 2 • 5705 KZ Helmond • 0492 - 87 00 55 • www.opsuyt.nl restaurant op Suyt @opsuyt

KJ_

596

Bereiding :

1. Pel de knofl ooktenen, schil en snijd de aardappels in kleine

blokjes.

2. Verhit wat olie in een pan en fruit de knofl ook en aardappel.

3. Voeg de laurier en cayennepeper toe en blus vervolgens af

met de bouillon. Kook de knofl ooksoep met deksel op de pan.

4. Snijd in de tussentijd de rode peper in dunne ringetjes en de

blaadjes salie in fi jne reepjes

5. Wanneer alle ingrediënten goed gekookt/gaar zijn, verwijder

dan het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of

blender.

6. Breng de soep opnieuw aan de kook en bind de soep met de

eidooiers.

7. Serveer de soep in diepe borden en garneer met de salie en

de rode peper.

8. Serveertip: (zelfgemaakte) croutons en uitgebakken spekjes

zijn erg lekker in deze knofl ooksoep.

9. Eet smakelijk!

La primavera ItalianaKnofl ooksoep met salie van de BGEL’aglio. Oftwel, de knofl ook. Een bijzondere basis voor dit recept. We hebben de Italiaanse lente in de bol met deze lichte en stijlvolle knofl ooksoep. Bij restaurant Op Suyt natuurlijk licht gerookt van de Big Green Egg, maar ook thuis goed te bereiden. Komt u eens proeven? Buon appetito!

5. Wanneer alle ingrediënten goed gekookt/gaar zijn, verwijder

Ingrediënten 4 personen 1 liter kippenbouillon

2 kleine bollen knofl ook

2 aardappelen, in blokjes

1 laurierblad

1 snufje cayennepeper

½ rode peper

12 salieblaadjes

3 eidooiers

Olijfolie

Peper en zout

39

Page 40: De Peel Bruist april 2015

Alles ov er...

40

Page 41: De Peel Bruist april 2015

MY CUP OF TEAGroene thee, kruidenthee, zwarte thee... de winkelschappen liggen vol met allerlei soorten thee in de meest uiteenlopende smaakjes. We dopen er onze koekjes in of we tea-en op z’n Engels, met een flinke scheut melk en het liefst wat zoete en hartige hapjes ‘on the side’.Wat leuke theeweetjes over deze perfecte dorstlesser, waarvan wij Nederlanders per jaar zo’n 3,5 miljoen liter (!) drinken: thee werd in de 17de eeuw door Nederlandse koopvaardijvaarders ontdekt tijdens de ontdekkingsreizen naar het Verre Oosten. Thee was een duur en winstgevend product, schepen vol voeren

de wereldzeeën over. Tot in de 18de eeuw werd het alleen gedronken door de rijken, het was echt een statussymbool.Tegenwoordig is thee niet langer een exotisch en exclusief product... iedereen drinkt het.

BIERBROUWERIJEN FAILLIETWaarom Engelsen melk bij hun thee doen? Zij waren bang dat de tere porseleinen kopjes die zij in de 18de eeuw gebruikten, zouden breken door de hitte. Met een flinke plens koude melk werd het drankje minder

warm en bleven de chique kopjes heel. Ook het volgende gebeurde in Engeland: vele bierbrouwerijen gingen failliet toen thee in opkomst kwam. Men dronk geen bier meer, maar ging massaal aan de tea!

THEE BIJ DE OOSTERBURENIn Duitsland dacht men

in de 17de eeuw dat je door thee klein bleef.

Thee kwam uit Azië en Aziaten zijn klein, dat was de

‘logische’ denkwijze bij onze oosterburen. Het duurde dan ook lang voor de consumptie van thee hier op gang kwam.

NIET ALLEEN LEKKERThee wordt niet alleen gedronken omdat het lekker, verwarmend en dorstlessend is, het heeft ook medicinale krachten. In China schrijft men thee voor als

paardenmiddel tegen vermoeidheid, koude kamillethee op een watje is de remedie tegen ontstoken ogen en groene thee bevordert het immuunsysteem en helpt tegen een slechte adem. Ook is het een goed idee om bij je warme maaltijd een kop thee te drinken; het zorgt voor een goede spijsvertering. Monniken in Tibet drinken thee om het mediteren lang en geconcentreerd vol te houden. Thee uit Tibet is overigens echt iets voor vergevorderde theedrinkers: de thee is hier zout en er zit yakboter in… juist: jak!

Koekje soppen of een wolkje melk?

Alles ov er...

41

Page 42: De Peel Bruist april 2015

GROTEL 5, BAKEL | 0492 463888 | WO EN DO GESLOTEN

Probeer ook ons reguliere

4-gangendiner € 22,50

samengesteld uit streek- en seizoensproducten

–Gespecialiseerd in menu's voor gasten

met dieetwensen!–

Wildspecialiteiten–

Ook voor bruiloften en partijen

www.grotelshof.nl

eigenwijze kookkunstenMet code “Bruist” krijg je

€25,- korting bij reservering

van een workshop vanaf 10 pers.

De code “dePeel” geeft1malig korting van €5,-voor kennismaking bijeen kookgroep

www.hetkook.nl

Doe mee met onze

Kerstworkshop!3

dec

eigenwijze kookkunstenkookworkshops

cateringbroodjesservice

kookclubskok aan huis

kookarrangementen

www.hetkook.nl

Doe mee met onze

Kerstworkshop!3

dec

Geldig tot 2

016

facebook.com/hetkook.nl

eigenwijze kookkunstenkookworkshops

cateringbroodjesservice

kookclubskok aan huis

kookarrangementen

www.hetkook.nl

Doe mee met onze

Kerstworkshop!3

dec

Zaterdag 18 april

WIJN- EN SPIJSAVONDGeweldige aspergegerechten met mooie bijpassende wijnen.

Gepresenteerd door vinoloog Teun Mutsaers.

Schrijf nu in!

€ 49,50all-in

WWW.VVVDEURNE.NL

Wandelen in DeurneOntdek het wandelroutenetwerk van Deurne en De Peel aan de hand van drie speciale routefolders. Elke routefolder bevat een kaart met het knooppuntennet-werk en twee bijzondere themawandelingen.

Koop je themawandelroutes bij VVV Deurne

42

Page 43: De Peel Bruist april 2015

Bereidingswijze

Zet een pan water op en wacht tot het water kookt. Doe de krieltjes in de pan en laat deze in ongeveer in 15 minuten gaar koken. Schil tijdens het koken van de krieltjes de asperges (of vraag of je groenteman ze wil schillen). Zet een andere pan met water op en kook hier de geschilde asperges in 8 minuten gaar. Tegelijk met de asperges kook je ook de eieren.

Giet de krieltjes en asperges af. Laat de eieren kort afkoelen en pel ze. Maak de borden op met de drie ingrediënten. Laat wat boter smelten in de magnetron en verdeel deze over de vier borden. Snijd als laatste wat bieslook fijn en strooi dit over de gerechten.

Tip: dit gerecht is (extra) lekker met ham.

Smakelijk eten!

Asperges het witte

goudIngrediënten voor 4 personen

• 800 gram krieltjes

• 800 gram witte asperges

• 4 eieren

• 100 gram boter

• verse bieslook

Dit recept is mogelijk door Power to the Pieper, Opstal 8, Aarle-Rixtel, 06 50682160

BRUISEND RECEPT

43

Page 44: De Peel Bruist april 2015

Bij ROC Ter AA Helmond: · overzichtelijke mbo-colleges

· hoog slagingspercentage· lage voortijdige schooluitval

Infopunt ROC Ter AA0492 - 50 79 [email protected]

www.roc-teraa.nl

OPEN AVONDalle opleidingen

donderdag 28 mei18.30 - 20.30 uur

Keizerin Marialaan 2 Helmond

rocteraa_april_2015_De_Peel_Bruist_162x162.indd 1 16-3-2015 21:30:28

Page 45: De Peel Bruist april 2015

HOROSCOOP APRIL

Stier 21-04/20-05Deze maand is het erg belangrijk dat je leert relativeren, Stier. Geef jezelf de ruimte om over je ervaringen te praten, zodat je het makkelijk los kunt laten.

Tweelingen 21-05/20-06Tweeling, het gevoel dat de maand april in het teken staat van eten en drinken, wordt alleen maar groter, maar je weet jezelf te beheersen. Als je nu een dieet volgt, probeer je daaraan te houden.

Kreeft 21-06/22-07Het kan een leuke maand worden, Kreeft. Je voelt je fit en scherp. Je weet precies wat je wilt en dat kun je anderen heel goed duidelijk maken.

RAM 21-03 T/M 20-04Deze maand staat in het teken van de liefde, Ram. Je maakt gemakkelijk contact en je bent warm en lief voor de mensen om je heen. Je kunt op die manier veel bereiken, als je wilt.

Leeuw 23-07/22-08 Leeuw, geniet van al het goede dat op je pad kan komen. Je straalt namelijk van de liefde en je bent energieker dan ooit. Hierdoor kun je zaken op de rit zetten, waar je later baat bij zult hebben.

Maagd 23-08/22-09 Deze maand kun je tegen weerstanden aanlopen die je niet uit de weg moet gaan, Maagd. Durf je nek uit te steken en laat zien waar je voor staat. Je verantwoordelijkheids gevoel is nu op z’n best.

Weegschaal 23-09/22-10 Weegschaal, soms is de tijd aangebroken dat je iets rustiger aan moet doen. Dat moment geldt nu voor jou. Je kunt namelijk sneller geprikkeld zijn, maar na regen komt zonneschijn.

Schorpioen 23-10/22-11 Vooral op het gebied van de liefde zul je deze maand geconfronteerd worden met uitersten. Je kunt het gevoel krijgen dat je heen en weer wordt geslingerd tussen het verlangen van anderen en jouw behoeften.

Boogschutter 23-11/21-12Boogschutter, deze maand kom jij in actie. Zoek uit wat je goed hebt gedaan en wat nog verbeterd kan worden.

Steenbok 22-12/20-01 Het is goed mogelijk dat je een aantal tegenslagen voor je kiezen krijgt, Steenbok. Soms kan het lijken of je op jezelf wordt teruggeworpen.

Waterman 21-01/19-02Deze maand wil jij het jezelf niet te moeilijk maken, Waterman. Aan het aanhoren van andermans problemen heb je geen behoefte.

Vissen 20-02/20-03Vis, deze maand is de kans groot dat jouw zelfvertrouwen groeit. Je kunt niet erg onder de indruk zijn van akkefietjes op het werk of op school.

45

Page 46: De Peel Bruist april 2015

R I D D E R P L E I N 3 , G E M E R T | 0 4 9 2 3 6 1 2 5 2 | W W W . B R A S S E R I E D E K E I Z E R . N L

Brasserie De Keizer

Dagelijks geopend vanaf 11.30 uur, op zondag vanaf 10.00 uur.

NIEUW Lunch- en dinerkaart met tientallen Keizerlijke gerechtjes voor € 5,- per gerecht!

Kinderfeestjes zijn al te boeken voor € 7,50 per kind op woens-dag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur.

Bruiloften, feesten en zakelijke bijeenkomsten van 20 tot 450 personen. Er zijn al feest arrangementen vanaf € 19,50 p.p. all-in!

€ 5,-per gerecht

46

Page 47: De Peel Bruist april 2015

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

U kunt de oplossing van de puzzel tot 22 april invullen op de website www.depeelbruist.nl/puzzels.

De winnaars krijgen via e-mail bericht en wor-den bekendgemaakt op www.depeelbruist.nl.

v d y f i e t s r o u t e s k k f s a n g r i a c n l h j f r w b m l f t y s s l u d h k b k m d o d v h h c h p u e c l j g n m u i k m z e w o o y c e c v i o n a o y o t e v p r c c t w h d t s n d m e c z x p t t y u t e a p i n e r l z a d e i u t p p i e n s r r m p d k q n e v m a n r g l t a r k x n j i d f i g b g s l i s o s u f i e n z k i i e d u j j e u m r w n j d t n k s a s d e o x b q w a j j o a e y g l u s c p r z l f h i r s p k l g j f a j f r w n e p k h s h d b b q y h o x l f g s k

zomertijdterrasjesshoppenkoningsdagaspergesgeboortezorg

modepaginassangriafietsroutesmountainbikesportieftheezakje

Eerste prijs

Wellness dag-entreevoor twee personen bij Wellness Helmond ter waarde van € 93,-

Wellness HelmondWellness HelmondScheepsboulevard 2 l 5705 KZ Helmond (0492) 87 00 57 l wellnesshelmond@� tland.nlwww.wellness-helmond.nl

COMPLEET ontspannen

VD

_559

Jubileumarrangement • De gehele dag gebruik van alle sauna- en wellnessfaciliteiten

• Uitleg en rondleiding door onze gastvrouw

• Vrij gebruik van scrubzout, heerlijk geurende douchegel en shampoo

• Deelname aan diverse opgietingen (op basis van beschikbaarheid)

• Keuze uit een soep/tosti/wrap

• Beautybehandeling of Massage (25 min.)

van € 75,40 nu voor

€ 49,50 p.p.

Geldig tot 23 december 2014. Dit arrangement is niet geldig in combinatie met andere acties. Prijswijzigingen voorbehouden.

Hoera!Wellness Helmond

1 JAAR

Scheepsboulevard 2, Helmond | 0492 870057 www.wellness-helmond.nl

Tweede prijs

Lolea sangriavan Boter, Kaas en Eieren in Helmond ter waarde van € 10,-

Mierloseweg 30, Helmond, 0492-347906 www.boterkaaseneieren.eu

Puzzel & Win!

47

Page 48: De Peel Bruist april 2015

Van Oorschot is een modezaak aan de Veestraat in Helmond met internationale topmerken voor mannen en vrouwen. Wij presenteren de mooiste en de beste merken op meer dan 1.000 m2. Al sinds 1911 geloven we bij alles wat we doen in persoonlijke service en aandacht. We zorgen er voor dat we dát bieden wat u zoekt. Van casual laid back tot high-end zakelijke kleding en van trendy jeans tot elegante looks.Van casual laid back tot high-end zakelijke kleding en van trendy jeans tot elegante looks.

V e e s t r a a t 2 7 , H e l m o n d | w w w . v a n o o r s c h o t m o d e . n l

Fantastische voorjaarscollecties

nieuwe collectes

zijn binnen!

Onder andere van Woolrich Parajumpers, Maison Scotch Polo Ralph Lauren, Gant Michael Kors, Max Mara, CarusoTommy Hilfiger, Jacob Cohen 7 for all Mankind, Peuterey Scotch & Soda, Supertrash Cambio, K-Way, Zoe Karssen Creenstone, Aaiko, AdidasArtu Napoli, UGG AustraliaDenham, Gran Sasso en vele anderen

De Peel Bruist 162x162 mm VAN OORSCHOTMODE APRIL2015.indd 1 16-3-2015 22:39:02