De peel bruist aug 2015

48
Het lekkerste ijs... maak je zelf AUGUSTUS 2015 WWW.DEPEELBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN! DE PEEL UIT AGENDA ZOMER PUZZELS KUNST VAN EIGEN HAND

description

Het glossy regiomagazine van de Peel

Transcript of De peel bruist aug 2015

Het lekkerste ijs... maak je zelf

AUGUSTUS 2015 WWW.DEPEELBRUIST.NL GRATIS MEENEMEN!DE PEEL

UITAGENDA

ZOMER PUZZELS

KUNST VAN EIGEN HAND

Z E I L B E R G S E S T R A A T 9 1 , D E U R N E

DAKKAPEL ACTIE

Slechts € 1.550,- per meter incl. plaatsen en incl. btw!

BEL NU 0493 844941!

W W W . W E E R T S V D Z A N D E N . N L

S C H E R P E TA R I E V E N D R U K W E R KV R A A G E E N V R I J B L I J V E N D E O F F E R T E A A N !

H E I S T R A AT 1 8 7 , H E L M O N D [ T ] 0 4 9 2 5 2 2 3 7 4 , [ M ] 0 6 5 3 3 3 3 7 5 3 | W W W . Z E E U W E N . N L

W W W . M A A R T E N V A N B E R L O . N L

Z A N D S T R A AT 9 6 H E L M O N D | 0 4 9 2 - 5 5 4 0 4 0

Official Partner Olympisch Netwerk Brabant

2

UITGEVER Nederland Bruist

FRANCHISEMANAGER Frank Kemme

EINDREDACTIE Maaike van Helmond

VORMGEVING Kemme Communicatie

THEMATEKSTEN Nederland Bruist

OPLAGE/ BEREIK Gedrukte uitgave 7.500 exempla-ren en ca. 2.500 ex on-line (e-mailabonnementen en bladerfunctie op website). Totale bereik is ongeveer 25.000 lezers!

ADVERTENTIE ACQUISITIE

Frank Kemme, 06 55392667 Maaike Prinsen 0492 590939 Denise van der Laan, 0492-590939

CONTACT DE PEEL BRUIST

Kanaaldijk 2a, 5735 SL Aarle-Rixtel Tel. 0492 590939, [email protected] www.depeelbruist.nl Like ons op facebook.com/depeelbruist

CONTACT HOOFDKANTOOR

Nederland Bruist [email protected] www.nederlandbruist.nl

COLOFON

Copyright Nederland Bruist. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. © 2012 Nederland Bruist. Merknaam De Peel Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

In dezelfde reeks verschijnen ook: de Achterhoek, Alkmaar, Almere, Bergen op Zoom, Breda, Breda 50PLUS, ’s-Hertogenbosch, Dordrecht, Etten-Leur, ’t Gooi, Haarlem, Haarlem 50PLUS, Haarlemmermeer, de Langstraat, de Maashorst, Nijmegen, Oosterhout 50PLUS, Reeshof, Roosendaal, Rotterdam, Tilburg, Tilburg 50PLUS, de Waterweg, de Zaanstreek en Zutphen.

KJ_

150

Bereiding1) Kies voor deze zomercoupe een mooi diep glas, zodat je gasten alles goed kunnen zien!2) Snijd (of halveer) alle fruitsoorten en de komkommer en meng deze vervolgens met de honing, het citroensap en de blaadjes koriander. 3) Let op! Houd de frambozen nog even apart en voeg ze op het laatste moment toe anders verkleurt de fruitsalade.4) Schep nu een deel van de fruitsalade in de coupe.5) Knijp (of schep) twee mooie bolletjes, van beide sorbets één, en doe deze in de coupe.6) Schep er tot slot weer wat fruitsalade bovenop en versier het geheel met een topje munt!7) Serveertip: je hebt van die lekkerbekken… een toefje slagroom!8) Eet smakelijk!

Sorbet time! Ice…Ice...Baby Een zomer lang genieten van de zon! De tijd van vakantie, zonnebrand, zand tussen tenen en luieren aan de waterkant. Maar ook van fi etsen, wandelenen een terrasje pikken in de avondzon. Met deze ijscoupes mag de zomer er zijn. Maar wil je er nog veel meer van proeven? Strijk eens neer op ons terras!

Sorbet time!

Maar ook van fi etsen, wandelen

je er nog veel meer van proeven?

Ingrediënten 4 personen 1 mango, in blokjes200 gram groene druiven,gehalveerd200 gram frambozen1 komkommer, in blokjes

50 gram honing50 milliliter citroensap3 takjes koriander,geplukt1 bak frambozensorbet

1 bak komkommersorbet

(of een andere frisse (fruit)sorbet)

Green egg grill & wine

Dé culinaire aanlegplaats op Suytkade.

Scheepsboulevard 2 • 5705 KZ Helmond • 0492 - 87 00 55 • www.opsuyt.nl restaurant op Suyt @opsuyt

Inhoud

6

11 29

30

32

36

3

S l a a

Baderie Leenen

Ervaar wellness bij u thuis

U bent van harte

welkom in onze

showroom. Wij

adviseren u graag.

Baderie Leenen Half el� e 2, Someren - Telefoon 0493 441 177

Pure ontspanning binnen handbereik: met Villeroy & Boch Spa-baden creëert u een

spa aan huis. Geniet van de warmte en van een ontspannende massage. Bij Baderie

Leenen kunt u terecht voor zowel binnen als buiten Spa-baden. U bent van harte

welkom in de showroom, onze adviseurs staan voor u klaar.

Voor meer informatie kijk op

baderieleenen.nl

WAT IS HET HIER HEERLIJK...Dit jaar hebben we voor het eerst een augustus-uitgave van de Peel Bruist, want in de vakantieperiode komen er veel toeristen naar onze bruisende regio. Gelukkig maar, want iedereen moet met eigen ogen zien hoe mooi en heerlijk onze Peelstreek is. Ik woon zelf in Aarle-Rixtel en daar zien we dagelijks ‘vreemde’ gezichten in het dorp, met vouwfietjes vanaf de jachthaven en gehuurde scooters van de Heikant. Ik word er altijd vrolijk van.

Ben je van buiten de Peel? Op de fiets ont-dek je de streek het beste. De vele fietsrou-tes loodsen je naar de mooiste plekjes. De Brabantse gezelligheid is zeker te proeven op de markten van Deurne en Helmond. Een drukte van belang met vele koopjes maar ook exclusieve producten. Ook het avondleven bruist in de regio. De vele terrasjes en geweldige restaurants (zie ad-vertenties in dit magazine) zorgen voor veel vertier en de regio zou niet bruisen zonder de vele evenementen. Wat te denken van de wekelijkse gratis kasteeltuinconcerten, die

elke vrijdagavond duizenden bezoekers naar Helmond trekken. En mocht het een dagje regenen, breng dan een bezoek aan het museum Klok en Peel in Asten of een van de vele andere musea en tentoonstellingen in de regio.

De uitagenda puilt weer uit van de brui-sende activiteiten. Kijk voor een selectie van de evenementen in de uitagenda in deze uitgave en op www.vvvdepeel.nl voor alle evenementen.

In deze uitgave brengen we verder nog een bruisend bezoek aan Astrid Berkvens uit So-meren die naast verzorgde nagels ook voor een mooie bruintint kan zorgen met spray-tanning. Ook staan er in deze uitgave drie extra puzzels om jezelf even te resetten.

Geef je op voor onze digitale nieuwsbrief op www.depeelbruist.nl, dan krijg je bericht als het magazine wordt verspreid en kun je het direct online doorbladeren.

Veel leesplezier en Bruisende groeten,

VOORWOORD VAN DE REDACTIE

ADVERTEREN?MAIL OF BEL [email protected]

5

Het lekkerste ijs... maak je zelf

Zomer; het zonnetje schijnt en het is warm, wat is er dan lekkerder dan verkoeling in de vorm van een ijsje? Trakteer jezelf op een lekker waterijsje of smikkel van de heerlijkste smaken schepijs of softijs. Keuze genoeg. Maar wist je dat je zelf ook de lekkerste ijsjes kunt maken? Hoe, dat lees je op deze pagina’s.

De meeste mensen vinden het te veel moeite om zelf ijs te maken. Zonde! Zelfgemaakt ijs is namelijk veel lekkerder omdat je alle mogelijke smaken kunt maken waar je zelf maar zin in hebt. Moeilijk is het overigens ook niet, zelfs als je niet in het bezit bent van een ijsmachine. Het makkelijkst om zelf te maken zijn natuurlijk waterijsjes. Het enige wat je ervoor nodig hebt – los van de ingrediënten natuurlijk – zijn wat ijsvormpjes en een beetje geduld. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de vormpjes te vullen met kant-en-klare vruchtensappen of je favoriete smaak frisdrank: vormpjes vullen, in de vriezer en wachten tot ze zijn bevroren. Een kind kan de was doen.

Maar ook gezondere ijsjes heb je zo gemaakt: pureer hiervoor je favoriete fruitsoorten en vul de vormpjes daarmee. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kiwi-aardbei ijsje, of misschien wel mango-meloen. Je kunt de combinatie zo gek en lekker maken als je zelf wilt.

Wist je dat er gemiddeld vijftig

likjes nodig zijn om een bolletje ijs

op te krijgen?

‘Waterijsjes’ zijn dus makkelijk zelf te maken, maar ook roomijs is prima te doen. Mix hiervoor 80 gram suiker met een zakje vanillesuiker en 200 ml volle yoghurt goed door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Klop vervolgens 250 ml slagroom net zo lang tot het een soort luchtige vla

wordt en schep dit door het yoghurt-suikermengsel. Wil je het ijs een speciaal smaakje geven,

dan kan dat nu. Voeg bijvoorbeeld wat gepureerd fruit, stukjes chocolade of stukjes koek toe, net wat jij lekker vindt. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn en zet het mengsel in de vriezer. Haal de bak tijdens het bevriesproces regelmatig uit de vriezer

om alles even goed door te kloppen met een vork om ijskristallen te voorkomen. Is

het ijs helemaal hard geworden, dan rest er slechts nog één ding: smullen maar!

6

Het lekkerste ijs... maak je zelf

7

D O R P S S T R A A T 1 1 3 , S T I P H O U T 0 4 9 2 5 2 5 1 9 8 W W W . A D V A N L I E S H O U T F I E T S E N . N L

Hét adres voor stads- en recreatieve fietsen, ook met trapondersteuning!

Gazelle ParisDe ideale stads- enschoolfiets

• Zeer compleet uitgerust met zowel verende voorvork als zadelpen en 7 Shimano Nexus versnellingen.

• De fiets is onderhoudsarm door de gesloten kettingkast en het rollerbrake remsysteem.

• Altijd goed werkende verlichting door de betrouwbare naafdynamo in het voorwiel.

Paris C7+ € 829,-Er is al een Paris vanaf € 629,-

8

BINNEN/BUITEN

AmyAsif Kapadia maakte deze biografische documentaire over de in 2011 aan een overdosis alcohol overleden zangeres Amy Whinehouse. Haar familie was niet tevreden over de film, omdat volgens hen de regisseur de feiten verdraaide. Hoewel ze vanaf het begin meewerkten aan de totstandkoming, distantieerden ze zich van het resultaat. Kapadia beweerde op zijn beurt dat hij een zo objectief mogelijk beeld heeft proberen weer te geven aan de hand van honderden interviews met familie, vrienden en collega’s van de op 27-jarige leeftijd gestorven artieste. De film werd in Cannes door het publiek onthaald met een ovationeel applaus en kreeg een positieve beoordeling van de critici.Amy is vanaf 13 augustus te zien in de bioscoop.

Boekje lezenWaarom? Daarom!Cabaretier Roué Verveer maakt zich zorgen over de opvoeding in Nederland. Over slappe ouders die geen grens trekken. Over kinderen die de regie overnemen in huis. Hij vergelijkt zijn strenge opvoeding in het Suriname van de jaren tachtig met de manier waarop hij nu zijn twee zonen in Amsterdam opvoedt en beschrijft wat hij om zich heen ziet. Niet gehinderd door enig wetenschappelijke verstand van zaken, schrijft hij even geestig als bevlogen over Surinaamse ‘je gaat doen wat ik zeg’-ouders en Nederlandse ‘wil je broccoli of spinazie’-ouders. Waarom? Daarom! is een opvoedboek met een knipoog, vanuit een

nieuw, Surinaams perspectief.Waarom? Daarom! is voor 14,95 euro verkrijgbaar in de boekhandel

FILMPJE KIJKEN

WEEKENDJE WEGVuurwerk aan zeeHet Internationaal Vuurwerk Festival Scheveningen zal deze maand weer voor adembenemende plaatjes zorgen. In deze 36ste editie, verspreid over twee weekenden, strijden verschillende landen tegen elkaar. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf een ponton voor de kust van Scheveningen. Vanaf het strand en de boulevard is het goed te zien. De eerste vuurwerkshow vindt plaats om 21.45 uur, de tweede om 22.30 uur. Vanaf 20.00 uur is er een voorprogramma met activiteiten voor jong en oud enmuziek op en rond de boulevard van de kustplaats. Data: 14, 15, 21 en 22 augustus. De toegang is beide weekenden gratis.

9

De Vrienden van het Elkerliek maken extra’s mogelijk voor patiënten, voor jong en

oud. Om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken en het ziek

zijn een beetje te doen vergeten. Samen maken we méér mogelijk! Doet u mee? Voor

€ 20,- per jaar bent u al Vriend. Een eenmalige donatie is ook van harte welkom! Kijk

voor meer informatie op www.vriendenvanhetelkerliek.nl of bel 0492 – 59 51 09.

Vrienden van het Elkerliek: NL89RABO0171764501

Advertentie vrienden van 162x162 juli 2015.indd 1 20-07-2015 13:46:59

10

BRUISEND BEZOEK / NAGELSTUDIO ASTRID

Nagelverzorging en meer...

Astrid Berkvens zorgt al meer dan twintig jaar voor prachtige nagels. In haar studio komen de honderden sprankelende kleuren je tegemoet.

“Gun je handen wat aandacht. Mooie verzorgde nagels geven een verpletterende uitstraling, het is je visitekaartje. Je ziet je handen immers de hele dag. Met mooie gelnagels kun je weken vooruit, natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je met je handen doet. Met de laatste trend zet je op verschillende vingers en tenen een andere kleur. Ik versier je nagels desgewenst met allerlei glittertjes, vormpjes en beschildering, wat je wilt.”

Wil je de zomer in met mooie voeten? Astrid neemt je teennagels onder han-den en kan beschadigde nagels zelfs repareren. Zo ben je klaar om in je slip-pers te gaan flaneren. Maar dat is nog niet alles... Met een spray-tanning krijg je binnen tien minuten een mooie en egale teint op je lichaam. Het is ongevaarlijk en blijft ruim een week op je huid zitten. Het is ook ideaal voor mensen die niet in de zon mogen en heerlijk voordat je op zonvakantie gaat. Niets is zo vervelend als met benen als witte melkflessen op je vakantiebestemming aankomen.

Naast de behandelingen verkoopt ze ook verzorgende producten voor je nagels en handen, ook zonbeschermingsmid-delen en zelfbruincrèmes.

Maak nu een afspraak bij Astrid, je kunt er ook op zaterdag terecht!

KO U T E R S T R A AT 2 2 | S O M E R E N | 0 4 9 3 6 9 4 3 6 3 | N AG E L S T U D I OA S T R I D @X S 4 A L L . N L11

Ice, ice baby!5x ijs ‘anders’

ENERGIEBOOSTEen ‘match made in heaven’: koffie en ijs. Serveer voor een affogato een espresso met een bolletje vanille- of slagroomijs erin of ga voor ‘the real deal’ en maak met behulp van crushed ice, slagroom en karamelsiroop een heerlijke frappuccino. Vanaf € 12,95 (Espressomaker) en € 54,95 (Ice Crusher De Luxe) www.leopold-vienna.nl

VROLIJKE IJSKLONTJESDeze zomer kun je echt niet meer zonder ananas in je interieur of

garderobe. Pak je de ananas-trend liever wat subtieler aan, dan is deze toffe ijsblokjeshouder een goede optie. Naast de ‘standaard’ ijsblokjes kun je ook andere dingen invriezen om je drankjes extra

frisheid te geven. Denk bijvoorbeeld aan citroensap, espresso, frambozen, munt, eetbare bloemen of kokoswater.

€ 1,50 www.hema.nl

HOME MADEHet is eigenlijk net zo

gemakkelijk als een kop thee zetten: zelf ijsthee maken. En een stuk gezonder dan de

voorverpakte variant. Zet 1-1,5 liter thee op de normale manier met

de gewenste smaak (bijvoorbeeld perzik of citroen) en laat het goed afkoelen. IJsblokjes erbij, eventueel wat honing voor de smaak, munt of partjes

citroen voor de garnering en je home made ijsthee is klaar! € 23,95 Theepot Modena 1 L

www.bredemeijer.nl

FRUITY FROZEN YOGHURTGezond bezig? Kies dan voor frozen yoghurt in

plaats van roomijs en combineer de bevroren yoghurt

met vers fruit. Met de Gelateria Pro van Solis kun je ook

thuis gemakkelijk frozen yoghurt maken. Of watermeloen-

sorbetijs. Of salted caramel roomijs met pecannoten of…

€ 549,90 www.solis.com

GRANDE FINALEDit nieuwe ‘juweeltje’ uit

de Charleston-collectie van Villeroy & Boch kun je behalve als wijn- en champagneglas ook gebruiken om een mooie sorbet in te serveren. Denk: drie bollen ijs, verse bramen en frambozen, verkruimelde

bitterkoekjes, een toef slagroom, granaatappelpitjes

en een takje munt.€ 9,90 www.villeroy-boch.nl

12

Eigen huis en tuin

ON TOPWanneer je voor een minimalistisch houten, marmeren of

betonnen werkblad in je badkamer kiest, is het erg mooi om deze te combineren met opzet wastafels. De Artis-collectie van

Villeroy & Boch is gemaakt van het innovatieve materiaal TitanCeram waarmee fijne lijnen en strakke

hoeken gemaakt kunnen worden. Artis is verkrijgbaar in vier verschillende vormen: rond, ovaal, rechthoekig en

vierkant. www.villeroy-boch.nl

GRAAFWERKBen jij dat saaie gazon of je hortensia’s beu?

Begin een nazomermoestuin! Doordat de buitentemperatuur zowel overdag als ’s nachts

nog redelijk hoog is, zal alles wat je deze maand zaait snel boven de grond uitkomen. Denk bijvoorbeeld aan veldsla, rucola, winterpostelein en spinazie. Houd je handen tijdens het tuinieren lekker

schoon met de praktische tuinhandschoenen van WOLF-Garten. Vanaf € 6,95 www.wolf-garten.nl

BIJZONDERE BADKAMERBinnenkort een badkamerrenovatie op de planning? De Legato badkamercollectie van Villeroy & Boch geeft je badkamer door de strakke en moderne vormen een luxueuze uitstraling. De verlichting van de wastafels zorgt voor een subtiel lichteffect in het keramiek. Zo lijkt de wastafel net boven het meubel te zweven.

www.villeroy-boch.nl

SAVE THE DATEGa je een huis bouwen of heb je verbouwplannen?

Dan weet je dat je ontzettend veel keuzes moet maken. Beurs Eigen Huis is de grootste beurs van Nederland op

het gebied van bouwen, verbouwen, interieur en tuin. Kom van 9 t/m 11 oktober naar de Jaarbeurs in Utrecht om je

te laten inspireren en adviseren door diverse specialisten en

realiseer je droomhuis.www.realiseerjedroomhuis.nl

HEAT IT UP!Bij een verbouwing of metamorfose denk je waarschijnlijk aan een nieuwe kleur op de muur of aan een nieuw bankstel. De radiator wordt in veel gevallen vergeten, hoewel dit nu net de finishing touch van je interieur kan zijn. Jaga heeft verschillende soorten en maten radiatoren die in een heleboel kleuren verkrijgbaar zijn. Naast (energiezuinig) verwarmen, kunnen sommige radiatoren ook koelen en ventileren: wel zo gezond!

www.jaga.nlK lussen in en om het huis

13

GROTEL 5, BAKEL | 0492 463888 | DONDERDAG GESLOTEN

4-gangendiner € 22,50

samengesteld uit streek- en seizoensproducten

–Gezellig barbecueën op ons terras!

–Ook voor bruiloften en partijen

W W W . G R O T E L S H O F. N L

Even uitblazenDé lunchroom in het centrum van Helmond met een ruime opstelling en geschikt voor grotere groepen en gasten met of zonder rolstoel.

T O R E N S T R A A T 1 7 H E L M O N D | 0 4 9 2 5 9 0 6 0 9

www.lunchroomdekeyser.nl

Ook broodjesservice

gezichtsverzorgingvoeten en handenwimperextensions

tanden bleken

M R . R I E T K E R K L A A N 2 4 | H E L M O N D | W W W. I L K E S - S T U D I O . N L

cryotherapiePlaatselijke figuurcorrecties zonder snijden, narcose of injecties! Blijvend effect, veilig en zonder littekens.

Bel voor een afspraak06 40790275 Ilke

14

DITJES/DATJESDITJES/DATJES

In Scandinavië krijgen kinderen iedere dag een ijsje, omdat het als zuivel wordt gezien. De Chinezen hebben het eerste waterijsje gemaakt in een tijd dat er nog geen vriezers bestonden.

Een groot aantal mensen deelt hun ijsje met hun huisdier. Van oudsher bestaat een kwast uit dierenhaar (varkenshaar, dassenhaar) of uit plantaardige vezels.

Tegenwoordig worden ook kunststofvezels gebruikt. Kwast is ook een warme niet-alcoholische drank die wordt gemaakt met citroensap. Warme kleuren zoals rood-, geel- en oranjetinten suggereren beweging en komen uit

het schilderij naar voren. Koude kleuren zoals blauw-, groen- en paarstinten suggereren weinig beweging en

wijken achteruit. Het zijn kalmerende kleuren.15

ADVIES€ 1.999€949ONZEPRIJS

€949ONZEPRIJS

CROSS E-CRUISER• SHIMANO AFGEMONTEERD• 3 TRAPONDERSTEUNINGEN• 7 VERSNELLINGEN• SCHIJFREMMEN

• 32 X 30 X 14 CM• POLYESTER

• 27 LTR

OPOPOPOPOPOPOPOP=

NEW LOOXS FIETSTAS PERFECTACCESSOIRE € 39,95

CROSS E-TRENDY CITY N7 LOW STEP• NEXUS 7 SPEED• LAGE INSTAP• 36V/10Ah

ADVIES€ 1.699€ 799ONZEPRIJS ADVIES€ 2.199€1.299ONZEPRIJS

CROSS E-TRENDY CITY N3• OOK ALS HEREN VERKR.• NEXUS 3 SPEED• VOORVERING • 36V/8Ah

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten, hiervoor wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijziging vanaf 2 weken na publicatie.

RECHTSTREEKS VAN FABRIKANT NAAR KLANT GRATIS EN DIRECT GELEVERD 10 WINKELS

ELEKTRISCHE FIETSEN

CROSS ELEGRA SHIMANO STEPS N7• NEXUS 7 SPEED • HYDRAULISCHE REM• VOORVERING

ADVIES€ 2.999€ 2.099ONZEPRIJS

KIJK SNEL OP WWW.MATRABIKE.NL OF GA NAAR ÉÉN VAN ONZE 10 WINKELS!

HEEFT U EEN VRAAG? WIJ HELPEN U GRAAG VERDER: T. 0416-342012 OF [email protected]

Al Vanaf €699,-ADVIES€ 1.899€899ONZEPRIJS

WORDT ÓÓK EEN VAN ONZE TEVREDEN KLANTEN!WORDT ÓÓK EEN VAN ONZE TEVREDEN KLANTEN!

CROSS E-TRENDY TREKKING S7• OOK ALS HEREN VERKR.• 7 VERSNELLINGEN• 5 ONDERST. ST.• 36V/10Ah

Steel de show op school voor weinig geld. Speciaal voor de kleine portemonnee een aantal handige tips en trucs.

BUDGET/COOL TO SCHOOL

Nieuwe lookVerras je klasgenoten met een totaal nieuwe look. Organiseer een week voordat het

schooljaar weer van start gaat een make-over sessie met je beste vriend(inn)en waarbij jullie elkaar een complete metamorfose geven (zowel qua kleding als qua haar en make-up). Is super leuk om te doen en het resultaat is ongetwijfeld verrassend.

Coole gadgetsEen aantal coole, betaalbare gadgets vind je o.a. op sites

als www.megagadgets.nl en www.gadgethouse.nl. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Facebook stempel waarmee je in één keer kunt laten zien wat je wel en niet leuk vindt en grappige Nunchuck Pens waarmee je als een echte

samoerai te werk kunt gaan.

BUDGET

Stoere rugzakKies voor eensimpele, stoere rugzak die je vervolgens opvrolijkt met bijvoorbeeld stickers meteen statement, vignetten en hippe sleutelhangers.Tip voor de meiden: leef je uit met bling bling en kralen!

TipLaat je niet gek maken door alle

hypes om je heen. Waarom zou je daar per se in mee moeten gaan? Onderscheid je van anderen door

lekker jezelf te blijven. Dat kost helemaal niets!

Pimp the booksEr is helaas geen ontkomen aan die saaie boeken die je iedere dag met je mee moet sleuren. Maak er een sterk punt van door

te kiezen voor opvallend kaftpapier dat tegenwoordig voor weinig geld in allerlei winkels (van V&D tot Wibra) te koop is.

Ben je een beetje creatief? Dan kies je voor basic kaftpapier om het vervolgens op te

pimpen met je eigen creaties.

17

Demonstraties TurfstekenElke zaterdagmiddag in juli en augustus op het Turfveldje op Toon Kortoomspark in Deurne in De Peel. Voor info en reserveringen bel Toon Kortooms­park 0493­529590.

WWW.VVVDEURNE.NL

VVV DeurneMarkt 14

Deurne0493­323655

VVVGEMERT-BAKEL.NL

ActueelOnlineVVV-AppZien, doen en beleven in Gemert­Bakel! Volop informatie op de VVV­App, website én op social media: Twitter, Facebook en Pinterest.

VVV Heerlijck Vrij Gemert­BakelRidderplein 49 in Gemert.

20u30 toegang gratis18

Klok & Peel: méér dan een museum!

Brabant Paviljoen

Oosterse dagen

van

3 juli t/m

16 augustus te

beleven

in hetweekend van 22 en 23 augustus

www.museumklokenpeel.nl

VAKANTIEVIER JE IN HELMOND CENTRUM 07-14-21.08 Kasteeltuinconcerten23.08 Musique en Plein Publique30.08 Custom Car Meeting

30.08 koopzondag

www.hellohelmond.nl

Kasteeltuinconcerten

vanaf 20.30 uur

Musique en Plein Publique

VAKANTIEVIER JE IN HELMOND CENTRUM 07-14-21.08 Kasteeltuinconcerten23.08 Musique en Plein Publique30.08 Custom Car Meeting

30.08 koopzondag

www.hellohelmond.nl

Kasteeltuinconcerten

vanaf 20.30 uur

Musique en Plein Publique

AUGUSTUS 2015 Evenementen in de Peel

HELE MAAND AUGUSTUSExposities in Klok & Peel Museum Asten• AstenklinktindeNotreDam.

• ExpositieBrabantsemode(enmeer)

inRoodenWit(t/mzondag16

augustus).

• Zomervakantiekinderactiviteiten.

• Oostersedagen(zaterdag22en

zondag23augustus).

Klok&Peelmuseum,Ostaderstraat,

Asten.www.museumasten.nl

Krachtwerken Meer dan zeventig bijzondere kunst-

werken uit de eigen collectie moderne

enhedendaagsekunst.Schilderijen,

videofilms,fotografie,sculpturenen

installaties.LocatieBoscotondo.

www.gemeentemuseumhelmond.nl

Kasteelbelevenissen

Beleefhetkasteelopz’nmiddeleeuws.

Kidsvan4t/m12jaarlevenzichuit

met verkleedpartijen, middeleeuwse

spellen en knutselactiviteiten in en

rondomhetkasteel.Dinsdagt/mvrij-

dag11.00-16.00u.KasteelHelmond,

Kasteelplein1.

www.gemeentemuseumhelmond.nl

Hoofdzaak

Tentoonstellingoveruiterlijk.Dinsdag

van19.00-21.00u,zondagvan14.00

-17.00u.Heemhuis,Stationsstraat73,

Deurne.

ELKE DONDERDAG EN VRIJDAG IN AUGUSTUSSpringwedstrijden paarden 19.00u,PrinsWillemAlexanderMa-

negeinAsten.

www.manege-heijligers.nl

ELKE VRIJDAG IN AUGUSTUSWeekmarkt Deurne13.00-17.00u,MarktDeurne.

ELKE ZATERDAG IN AUGUSTUSWeekmarkt Centrum Helmond

8.30-16.00u,MarktHelmond.

ELKE ZONDAG IN AUGUSTUSCarat-concerten

Gratis openluchtconcerten met elke

weekeenanderprogramma.12.00u,

WarandepaviljoeninHelmond.

www.caratconcerten.nl

DONDERDAG 6, 13 EN 20 AUGUSTUSGemert in Ibiza stijl Avondmarkt.17.00u,Ridderplein.

www.vvvdepeel.nl

VRIJDAG 7, 14 EN 21 AUGUSTUSKasteelconcertenElkeweekgratisindesfeervolleHel-

mondsekasteeltuin.7/8:Stoot!14/8:

Timbazo,21/8:AndréHazesTribute

20.30u,Kasteeltuin,Helmond.

www.kasteeltuinconcerten.nl

VAKANTIEVIER JE IN HELMOND CENTRUM 07-14-21.08 Kasteeltuinconcerten23.08 Musique en Plein Publique30.08 Custom Car Meeting

30.08 koopzondag

www.hellohelmond.nl

Kasteeltuinconcerten

vanaf 20.30 uur

Musique en Plein Publique

21

S T E E N O V E N W E G 2 1 , H E L M O N D | 0 4 9 2 - 5 0 7 5 0 7 | W W W . R E S T A U R A N T D E S T E E N O V E N . N L

STEENTJES MENUEet zoveel gerechtjes als u wilt!

ma - di - do voor € 23,50 vr - za - zo € 26,50

Restaurant de Steenoven | Paviljoen de Warande | Schevelingse in-Loop | Brasserie de Keijzer | ook feesten en catering

P R I N S B E R N HA R D S T R A AT 2 2 , A S T E N | W W W. T R AT T O R IA A G L I O E O L I O. N L | R E S E RV E R E N 0 4 9 3 3 8 1 9 8 2

Authentieke Italiaanse gerechten bij TRATTORIA AGLIO E OLIO in Asten

kom genieten

op ons

BINNENTERRAS

****

Arrivederci team Trattoria aglio e olio.

22

DI 4, WO 5 EN DO 6 AUGUSTUS

Fietsdriedaagse Asten

Startvan09.30tot14.00u,Markt12,

Asten.www.twcasten.nl

WOENSDAG 5 AUGUSTUS RoofvogelmiddagRondleidingenuitlegoverroofvogels.

14.00u,Waardjesweg15,Asten-Heus-

den.Ookop8,12,15,19,22,26en29

augustus.

DINSDAG 4, 11 EN 18 AUGUSTUSCabrioPeeltour Asten

TochtperCabriobusdoorAstenenhet

Peelgebied.Vertrekom13.00ubijRe-

creatieparkPrinsenmeerenom13.30u

bijKlok&PeelMuseum.

www.vvvdepeel.nl

RomeinentochtOntdekkingseisnaardevindplaatsvan

deechteRomeinseGoudenHelm.Met

leukespellen.14.00u,Peelbascule,

OudePeelstraat3,Helenaveen.Ookop

8,12,19,22,26en29augustus.

www.facebook.com/peelbascule

DONDERDAG 6 AUGUSTUSDientje’s pubquizTeams strijden tegen elkaar met vragen

overactualiteiten,muziek,film,reizen

endrank.Aanvang20.00u,Dientje

Gemert.www.dientje.nl

VR 7 AUGUSTUS Zomeravond Swing Afterpartykasteeltuinconcertenmet

DJFrankvandeLaar.22.30u,Lokaal

42,Markt42,Helmond.

www.lokaal42.nl

ZATERDAG 8 AUGUSTUSJamaican Reggae Festival21.00u,‘tMuziekcafe,ZuidKoninginne-

wal39,Helmond.

www.muziekcafehelmond.nl

ZATERDAG 8 EN ZONDAG 9 AUGUSTUSVliegerfeest 2015 - Gemert9.00u,Koksehoeve,Koksedijk25,Ge-

mert.www.freefunflyers.nl

ZO 9 AUGUSTUS Optreden Nordgarden (NO)16.00u,Lokaal42,Markt42,Helmond.

www.lokaal42.nl

SlapshotSupportactDarkbuster.20.00u,De

Cacaofabriek,Cacaokade1,Helmond.

www.cacaofabriek.nl

DINSDAG 11 AUGUSTUSZomeravond Activiteiten AstenOptredenTheBlitzenAmerikaanse

auto’senTrikes.15.00u,Markt,Asten.

WO 12 AUGUSTUS Beekman’s Pubquiz20.30u,GrandCaféBeekman&Beek-

man,Markt8,Deurne.

www.beekman-beekman.nl

ZONDAG 16 AUGUSTUSKunstmarkt Gemert

Beeldendekunst,muziek,zangen

straattoneel.12.00u,Ridderplein,Ge-

mert.www.kunstmarktgemert.nl

Muziektuin podiumBeekenDonkmetdiv.optredens.Van

12.30tot17.00u.

Themadag BoerenbondsmuseumFruitinmaken,demonstratietingieter,

voor kinderen verkleding in stijl van

OtenSientijd.13.00u,Pandelaar106,

Gemert.

www.boerenbondsmuseum.nl

23

WWW.VVVDEPEEL.NL

Fietsen in de Peel ?De VVV's in De Peel beschikken over diverse leuke thema routes, bijvoorbeeld Kunst- & Monumenten-route Asten of de Boerenbondsroute Gemert.

Koop je routes bij de VVV

VVV KasteelrondleidingVVV Zomeravondrondleidingen voor individuelen. In de maand augustus elke dinsdagavond om 19.00 uur in de Kasteelruïne in Asten. Voor meer informatie: VVV Asten.

WWW.VVVDEPEEL.NL

VVV Asten Burg. Wijnenstraat 1

Asten Tel: 0493­692999

Ridderplein 45 5421 CX Gemert 0492 83 04 65

24

Kijk voor meer evenementen in de regio op:

www.vvvdepeel.nl

DINSDAG 18 AUGUSTUS Zomer activiteiten Asten

15.00u,Markt,Asten.

WO 19 AUGUSTUS Zomeravond DeurneFeverOfLife,backtothe70’sen80’s.

20.00u,Markt,Deurne.

DONDERDAG 20 AUGUSTUSDolfinarium zeezoogdierenshow DoorTheatergroepHilaria.Muziek,

visueelspektakelenhumor.14.30u,

OpenluchttheaterMariahout,Mari-

astraat27-a.www.oltm.nl

VR 21 AUGUSTUS Zomeravond Swing Afterpartykasteeltuinconcertenmet

DJDjer.22.30u,Lokaal42,Markt42,

Helmond.www.lokaal42.nl

VRIJDAG 21 EN ZATERDAG 22 AUGUSTUS Zebra festival 201519.00u,DeBunker,DeEendrachten

Pluggedstage,St.-Annastraat60,Ge-

mert.www.zebrafestival.nl

VRIJDAG 21 T/M ZONDAG 23 AUGUSTUS Nirwana Tuinfeest LieropPopfestijnmeto.a.Typhoon,Blaudzun,

DI-RECT,DropkickMurphys,BloodRed

Shoes,GogolBordelloenLocoLoco

Discoshow.Meervensedijk4,Lierop.

www.nirwanatuinfeest.nl.

ZATERDAG 22 AUGUSTUSTractor pulling Bakel

TractorPullingBakel.15.30u,Kivits-

braak1Bakel.

ZONDAG 23 AUGUSTUS Oldtimer midzomerritVoorauto’svan25jaarenouder.

12.00u.Markt,Deurne.

www.docdeurne.nl

WO 26 AUGUSTUSZomeravond DeurneMetTooManyParrots.20.00u,Cen-

trum,Markt,Deurne.

VRIJDAG 28 AUGUSTUSQueens of the Deaf22.00u,Muziekcafe,ZuidKoninginnewal

39,Helmond.

www.muziekcafehelmond.nl

VRIJDAG 28 T/M ZONDAG 30 AUGUSTUS Nacht Van Het Witte DoekVeelfilmsrondhetthema‘Draaitde

werelddoor?’.Opdiverse(nieuwe)

locaties.

www.nachtvanhetwittedoek.nl

Peellandrit oldtimer brommersToertocht voor brommers, rolaan-

drijvers(solex)ensnorscootersdoor

dePeel.9.00u,NatuurpoortDePeel,

Leegveld8a,Deurne.

www.devettebougie.nl

Asten Blues/ Asten op wielenOptredensvanDryRiverbedTrioen

PhilBee’sFreedom.Ookveelmotoren.

15.00u,Markt,Asten.

ZONDAG 30 AUGUSTUSKoopzondag Centrum HelmondLekkerwinkeleninhetstadscentrum,

12.00-17.00u.

Houtdag boerenbondsmuseum 13.00u,Boerenbondsmuseum,Pande-

laar106,Gemert.

www.boerenbondsmuseum.nl

25

€ 15,50per persoon

Inclusief heeft de zomer in haar bol!Kom langs in augustus en

geniet van ons zomerse menu.

Voor reserveren en meer informatie: www.inclusiefhelmond.nl

Verfrissende gazpachokoude tomaten-paprikasoep

Tropische kipsalade met kruidenboter en stokbrood

Zomerse coupe Romanoffaardbeien met een roomcassissaus

HH2012 AD De Peel Bruist.indd 1 16-07-15 14:50

26

HH2012 AD De Peel Bruist.indd 1 16-07-15 14:50

in de eerlyckheidNostalgische HerbergheH

Bourgondische Eerlijkheid

Stationsstraat 113, Deurne | 0493 321654www.indeheerlyckheid.nl

in de eerlyckheidNostalgische HerbergheH

Bourgondische Eerlijkheid

Vijf gangen Kreeftenmenu

voor € 35,- of € 50,-met 4 glazen speciaal geselecteerde wijn!

B R A S S E R I E

Ook serveren wij een ‘high wine’ bestaande uit diversen Italiaanse hapjes met passende wijnen.

Kijk hiervoor op www.st-lambert.nl

Ook voor feesten en partijen bent u bij ons aan het goede adres. In onze prachtige zaal kunnen wij feesten organiseren

tot ca. 150 gasten.

Bij restaurant St. Lambert kunt u dagelijks terecht voor zowel een lunch als een voortreffelijk diner. In een ongedwongen

sfeer kunt u genieten van heerlijke gerechten.

Proef onze bourgondische

levensstijl

MARKT 2, HELMOND | 0492 525562 | WWW.ST-LAMBERT.NL

28

KJ_

150

Bereiding1) Kies voor deze zomercoupe een mooi diep glas, zodat je gasten alles goed kunnen zien!2) Snijd (of halveer) alle fruitsoorten en de komkommer en meng deze vervolgens met de honing, het citroensap en de blaadjes koriander. 3) Let op! Houd de frambozen nog even apart en voeg ze op het laatste moment toe anders verkleurt de fruitsalade.4) Schep nu een deel van de fruitsalade in de coupe.5) Knijp (of schep) twee mooie bolletjes, van beide sorbets één, en doe deze in de coupe.6) Schep er tot slot weer wat fruitsalade bovenop en versier het geheel met een topje munt!7) Serveertip: je hebt van die lekkerbekken… een toefje slagroom!8) Eet smakelijk!

Sorbet time! Ice…Ice...Baby Een zomer lang genieten van de zon! De tijd van vakantie, zonnebrand, zand tussen tenen en luieren aan de waterkant. Maar ook van fi etsen, wandelenen een terrasje pikken in de avondzon. Met deze ijscoupes mag de zomer er zijn. Maar wil je er nog veel meer van proeven? Strijk eens neer op ons terras!

Sorbet time!

Maar ook van fi etsen, wandelen

je er nog veel meer van proeven?

Ingrediënten 4 personen 1 mango, in blokjes200 gram groene druiven,gehalveerd200 gram frambozen1 komkommer, in blokjes

50 gram honing50 milliliter citroensap3 takjes koriander,geplukt1 bak frambozensorbet

1 bak komkommersorbet

(of een andere frisse (fruit)sorbet)

Green egg grill & wine

Dé culinaire aanlegplaats op Suytkade.

Scheepsboulevard 2 • 5705 KZ Helmond • 0492 - 87 00 55 • www.opsuyt.nl restaurant op Suyt @opsuyt

KJ_

150

Bereiding1) Kies voor deze zomercoupe een mooi diep glas, zodat je gasten alles goed kunnen zien!2) Snijd (of halveer) alle fruitsoorten en de komkommer en meng deze vervolgens met de honing, het citroensap en de blaadjes koriander. 3) Let op! Houd de frambozen nog even apart en voeg ze op het laatste moment toe anders verkleurt de fruitsalade.4) Schep nu een deel van de fruitsalade in de coupe.5) Knijp (of schep) twee mooie bolletjes, van beide sorbets één, en doe deze in de coupe.6) Schep er tot slot weer wat fruitsalade bovenop en versier het geheel met een topje munt!7) Serveertip: je hebt van die lekkerbekken… een toefje slagroom!8) Eet smakelijk!

Sorbet time! Ice…Ice...Baby Een zomer lang genieten van de zon! De tijd van vakantie, zonnebrand, zand tussen tenen en luieren aan de waterkant. Maar ook van fi etsen, wandelenen een terrasje pikken in de avondzon. Met deze ijscoupes mag de zomer er zijn. Maar wil je er nog veel meer van proeven? Strijk eens neer op ons terras!

Sorbet time!

Maar ook van fi etsen, wandelen

je er nog veel meer van proeven?

Ingrediënten 4 personen 1 mango, in blokjes200 gram groene druiven,gehalveerd200 gram frambozen1 komkommer, in blokjes

50 gram honing50 milliliter citroensap3 takjes koriander,geplukt1 bak frambozensorbet

1 bak komkommersorbet

(of een andere frisse (fruit)sorbet)

Green egg grill & wine

Dé culinaire aanlegplaats op Suytkade.

Scheepsboulevard 2 • 5705 KZ Helmond • 0492 - 87 00 55 • www.opsuyt.nl restaurant op Suyt @opsuyt

Lieke en Frits Spierings

EVEN VOORSTELLEN

Het overlijden van iemand die dierbaar is, is heftig. Een zware tijd. Er moet van alles geregeld worden om het afscheid zo te maken dat het past. Vaak is er een

verzekeringspolis als erfenis uit de jeugd die lijkt te bepalen waar een sterfgeval gemeld moet worden.

Als er een uitvaartverzekering wordt afgesloten, worden kinderen vaak ‘gratis’ meeverzekerd. Na hun 23e moeten zij dan zelf gaan betalen. Zo’n erfenis is lastig, maar het ontneemt u niet de vrijheid om toch zelf uw uitvaartverzorger te kiezen. Zelfs in het

geval van een naturaverzekering is de verzekeraar verplicht de opgebouwde rechten te verzilveren. De hoogte van de uitkering en de soepelheid waarmee het wordt afgehandeld, kan erg verschillen per verzekeraar. In het kiezen van een uitvaartonderneming is iedereen altijd vrij.

“Het verdriet van de mensen kunnen we natuurlijk niet wegnemen, maar wel een deel van de zorgen”, zegt Lieke. En omdat Frits en Lieke een kleine onderneming hebben, hebt u steeds met dezelfde personen te maken. De lijnen blijven kort. Het is belangrijk dat er een vertrouwd gezicht gezien wordt en niet voor ieder element van de uitvaart een ander persoon.

Met zijn tweeën hebben zij oog voor de overledene, de familie en de wensen die er zijn. Frits en Lieke weten wat er allemaal mogelijk is, maar zij weten natuurlijk niet wat de familie wil.

In het rouwcentrum aan de Postelstraat in Helmond bestaat de mogelijkheid om 24/7 bij de overledene te zijn. U krijgt allemaal uw eigen sleutel, zodat u kunt bepalen op welk moment u, op uw eigen manier, afscheid kunt nemen. Emoties laten zich niet plannen. Als u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met Frits of Lieke.

Omdat iedereen anders is...

Je kunt je eigen uitvaartverzorger kiezen!

UITVAART FRITS SPIERINGS | 0492- 52 50 00 | NASSAUSTRAAT 30 | WWW.SPIERINGS.COM

31

Maak van je zolder, schuur, garage of strijkkamer eens

een (tijdelijk) atelier. Ga los met kwasten en verf, meng mooie tinten die

passen bij je woonkamer of slaapkamer, zoek op

internet naar bronnen van inspiratie of ga lekker in

een mooi landschap zitten met ezel en materiaal.

KORTOM: ONTDEK DE KUNSTENAAR

IN JEZELF!

32

Zelf doenHet aanbod teken- en schilderlessen is enorm. Ook bij jou in de omgeving zijn er gegarandeerd talloze mogelijkheden om de artistieke kant van jezelf te prikkelen. Landschapschilderen, portretschilderen, leren aquarelleren, acryl schilderen, modeltekenen, kunstzinnige vorming, graffiti, pop-art maken... er zijn vele verschillende cursussen die je kunt volgen. Gun jezelf eens per week een creatieve middag of avond, leer alle technieken en schep je eigen kunst.

Of toch naar de kunstuitleen?Geen zin (of geen talent) om zelf een artwork te creëren? Ga dan eens kijken bij de kunstuitleen bij jou in de buurt. Het geeft je de kans om telkens een ander mooi werk in je kamer op te hangen. De collectie is enorm en alle stijlen zijn vertegenwoor-digd. Ben je uitgekeken op het ene schilderij, dan ga je gewoon weer iets nieuws uitzoeken! Er zijn diverse kunst-uitleenbedrijven door heel het land. De meeste bieden ook de mogelijkheid om een spaarte-goed op te bouwen, waardoor je uiteindelijk jouw meest favoriete kunstwerk, dat je eigenlijk liever niet weer had willen inruilen, zélf kunt kopen.

Over Rembrandt’s nachtwachtHet beroemdste schilderij van Nederland is toch wel De Nachtwacht van Rembrandt. Maar de opdrachtgevers van dit schilderij, de Kloveniers van Amsterdam, waren verre van tevreden toen zij het resultaat zagen. Zij wilden liever statig naast elkaar geschilderd worden, vonden het té apart en bovendien was het doek veel te donker naar hun zin. Ze herkenden zichzelf niet eens. En wist je dat er twee mannen op het schilderij ‘sneuvelden’? Dit gebeurde bij de verhuizing naar het stadhuis in 1715: omdat het schilderij niet tussen twee ramen paste, zaagde men aan beide zijden een stuk (en daardoor twee mannen) eraf. Tegenwoordig is men bijzonder gecharmeerd van dit meester-werk, de hele wereld wil ’t zien!

van eigen hand

33

miraDry©

Overmatig okselzweten in een keer opgelost!

Dr. Roeland Ceulen dermatoloog

STATIONSSTRAAT 1, HELMOND T 0492 792939 WWW.CEULENHUIDKLINIEK.NL

Revolutionaire

behandeling tegen

overmatig okselzweten,

uniek in Zuid-Nederland.

Levenslange oplossing.

Gratis intakegesprek,

maak nu een afspraak!

medischeaandoeningen

34

www.justjanice.nl

COLUMN/JANICE

De geur van koffie

vind ik waanzinnig!

Ik moet jullie een geheim vertellen. Ik vind de zomer eigenlijk helemaal niet zo leuk!Dat heeft eigenlijk maar één reden: IJSKOFFIE!

Om te beginnen lust ik geen warme koffie. Ik weet ook niet waarom. Ik heb het echt geprobeerd, maar ik vind de smaak zo bitter.Zelfs met heel veel melk en suiker blijf ik de smaak van warme koffie niet prettig vinden.

De geur daarentegen vind ik waanzinnig! Maar ja, koffie is ook niet heel gezond, dus ik doe ook niet heel erg mijn best om het te gaan drinken. En mijn moeder zegt altijd:

Guilty pleasures

“Van koffie word je lelijk”. Daarom heb ik het gewoon opgegeven,

Maar... als het zomer is en iedereen staat in de rij voor een lekker bolletje vanille-ijs of een coupe dame blanche, dan heb ik maar zin in één ding... Cafe glacé! Een bol vanille ijs met een scheut koffie, afgemaakt met verse slagroom en een scheut caramel.

Daarom ben ik blij als het weer herfst is, want dan heb ik die drang veel minder. Dan eet niemand meer ijs!

WAT IS JOUW GUILTY PLEASURE?

35

Autodroom Helmond

www.kia-helmond.nlVarenschut 21d, Helmond, 0492 588970

VDNS KIA HELMONDKia behoort tot een van de meest verkochte merken in Nederland. Na het verkoopsucces van de Sportage werd de Kia Picanto zelfs de best verkochte auto in het A-segment.

Een van de redenen van het succes ligt in het feit dat Kia u standaard 7 jaar Kia garantie geeft. U kunt jaren onbe-zorgd met uw nieuwe Kia de weg op.

Kia levert Picanto en Rio als compacte modellen, de (nieuwe) Kia cee'd als middenklasse, Venga, Carens, Sportage

en Sorento als ZPV & SUV modellen en de Optima en Soul zijn hybride of elektrisch.

VDNS is KIA Platinumdealer en behoort tot de twintig beste dealers van Euro-pa. Dik verdiend door de wijze waarop service aan de klant wordt verleend, zowel bij de aanschaf van een auto als in het traject van technische dienstver-lening erna.

Kom gerust eens kijken in de show-room en maak een proefrit!

Bart Mink chef werkplaats, Nick van Ros receptie en Danny Vriends manager

8.000 m2 autoplezier onder één dak

36

Autodroom Helmond8.000 m2 autoplezier onder één dak

www.carmovement.nl en www.vdnieuwenhuijzen.nlVarenschut 21a, Helmond, 0492 588988

V.D. NIEUWENHUIJZEN AUTO'S EN CARMOVEMENT Bij deze twee bedrijven in het Autodroom heeft u de keuze uit circa 300 occassions tussen € 3.000,- en € 100.000,-, allemaal in topconditie met Bovaggarantie en 24-uurs service. Zit uw auto er niet bij? Wij zoeken ook buiten onze voorraad tot we uw droomauto hebben gevonden. Naast occassions kunnen we ook alle merken nieuw leveren.

Inruilen? Geen probleem, we hebben snel een taxatie van uw huidige auto gemaakt

en voor de financiering kunt u gebruikmaken van een gespreide betaling tegen een gunstig rentetarief. Ook voor de Bovag autoverzekering (de meest consumentvriendelijke autoverze-kering in 2014) kunt u bij ons terecht. En uw huidige auto nemen we graag voor u in onderhoud, ongeacht het merk en leeftijd.

Kom eens kijken in onze showroom, u bent van harte welkom!

Stefan de Lang verkoop v.d. Nieuwenhuijzen auto's en Ronald vd Boom verkoop Carmovement,

Patrick van Hedel, chef werkplaats en Erwin Seijkens receptie

Grote voorraad occasions!

®

37

LET OP, VERHUISD ! K A N A A L D I J K 2 A , A A R L E - R I X T E L | 0 4 9 2 5 9 0 9 3 9 | I N F O @ K E M M E . N L

www.kemmecommunicatie.nl

r e c l a m e s t u d i o | w e b d e s i g n | o n l i n e m a r k e t i n g | s o c i a l m e d i a

RUIJSCHENBERGHSTRAAT 1, GEMERT | 0492 369075

WWW.VANDERLAANADMINISTRATIE..NL

• Financiëleadministratie• Jaarrekeningen• Belastingaangifte• Salarisadministratie• Verenigingvan

Eigenaren• Executele,bewinden

vermogensbeheer

Traditionele Chinese Geneeskunde, Acupunctuur,ECIWO-therapie, Parallel-Acupunctuur

en Energetische Natuurgeneeskunde

Ripsestraat 18 • 5764 PG De Rips • (0493) 599 975

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voorTraditionele Chinese Geneeskunde – ZHONG

Aangesloten bij de Vereniging ter Bevordering vanAlternatieve Geneeswijze – VBAG

www.praktijkpijnenburg.nl

Praktijk Pijnenburg

38

HOROSCOOP/JUNI

Maagd 23-08/22-09Maagd, jij loopt over van bruisende ideeën en energie. Gebruik deze tijd om woorden om te zetten in daden.

Weegschaal 23-09/22-10 Soms lucht het op om flink te mop-peren, Weegschaal, zodat anderen weten wat er in je omgaat. Zeker als het gaat om belangrijke zaken.

Schorpioen 23-10/22-11 Augustus is voor jou een uitste-kende periode om verliefd te worden of om aan je relatie te werken, Schorpioen.

Boogschutter 23-11/21-12Boogschutter, er breekt een fijne tijd aan met prettige ontmoetingen. Bij mensen met wie het contact niet vlekkeloos verloopt, ontstaat nu de mogelijkheid om het goed te maken.

Leeuw 23-07 t/m 22-08

Steenbok 22-12/20-01 De tijd van nadenken over hoe jij je verhoudt tot anderen is aangebroken, Steenbok. Als je wat meer tijd neemt, kan het zijn dat je wat meer door de ogen van de ander kijkt.

Waterman 21-01/19-02Waterman, deze maand lijk jij wat onbereikbaar te zijn voor ande-ren. Dit kan nadelig werken, maar anderzijds is nu de kans om jouw creativiteit verder ontwikkelen.

Vissen 20-02/20-03Vis, het leven wordt weer serieu-zer en de verplichtingen staan weer op jou te wachten. Je moet je meer richten op anderen, zodat er resultaten worden geboekt.

Ram 21-03/20-04Na een tijdje je eigen grenzen te hebben ervaren, laat je nu meer van jezelf zien, Ram. Je bent geneigd om vaak sterk te willen zijn en andermans problemen op te lossen, maar dat gaat langzaam veranderen.

Stier 21-04/20-05Stier, je kunt het lastig vinden om onder woorden te brengen wat jij nu echt belangrijk vindt. Laat je schouders niet te snel zakken, want dit gaat op een gegeven moment tegen je werken.

Tweelingen 21-05/20-06Tweeling, het is een mooie tijd voor jou en daarom maak je wat gemakkelijker contact. Een uitstekende periode om te beginnen met belangrijke zaken.

Keeft 21-06/21-07Kreeft, er kunnen wat spanningen in je relatie(s) ontstaan, omdat je te druk bezig bent geweest en te weinig tijd hebt gemaakt voor anderen. Wals niet over emotionele behoeftes van anderen heen, maar probeer ernaar te luisteren.

Je bruist van de energie, Leeuw. Je weet wat je wilt en wat je doelen zijn en dat zorgt ervoor dat je anderen meekrijgt in jouw verzinsels.

39

AUTOBEDRIJF P.J. PEETERSAL MEER DAN 50 JAAR OFFICIEEL FIAT DEALER

Personen- en bedrijfsauto's, nieuw en gebruikt. Betaalbaar onderhoud voor alle merken.

Camperonderhoud. Eigen schadereparatieservice

AUTOBEDRIJF P.J. PEETERS

OOST-OM 36, GEMERT 0492 361345

De nieuwe Fiat 500X

500X Off-Road Look

De nieuwe Fiat 500X. Exclusief bij Autobedrijf P.J. Peeters in de showroom!

Kom kijken en maak een proefrit!

K A N A A L D I J K 2 , A A R L E - R I X T E L | 0 4 9 2 3 8 2 7 6 8

W W W . B A B O U X . N L | W W W . B A B Y D E A L S . N L

T I E N E R K L E D I N G

FLO | CAMP DAVID | QUAPI | Z8 | MAYORAL | JUBEL | STURDY

Nieuw bij Baboux!

Vanaf 1 augustus nieuwe collectie

voor tieners

40

voor of na de film voordeligeen heerlijk 3 gangen menu ?

3 gangenvoor €19,50

Reserveren gewenst, niet verplicht

CACAOKADE 1 | 0492 529009 | WWW.DECACAOFABRIEK.NL

41

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

U kunt de oplossing van elke puzzel tot 25 augustus invullen op de website www.depeelbruist.nl/puzzels.

De winnaars krijgen via e-mail bericht en wor-den bekendgemaakt op facebook/depeelbruist.

f i l m k a a r t j e v t o c q l g b v s u c u l t u u r l g e t j i e b i d a g v e r s d s x q c o l r t m b t m s b g m w j l b s q a g b y a c e s n n t j q a c c s a a u p l u n y a f z t x o u s a x k a u q o u v z e h f o d e n x i s n i h w k s x s o p i r c d e p c t b n i f c a e r n i t m x u h t j q c l x o c p e e f e n y j x s g j q q g i t r q m n r y u r y j h k l u e g c n o d c r p n b r t h f f g m b f s c b s a m u j s n x y t t f e d h s q f s l i w i p g b z g k z e m s j j z j f k y

filmkaartje cacaofabriek menu brasserie dagvers lunch

dinertapas terras uitgaan cultuur bioscoop

PUZZEL/DECACAOFABRIEK

Puzzel en win

Maak kans op twee filmmenu’s ter waarde van € 39,-!

mw. mr. Concetta Trovatello en mr. Peter Verstappen (register mediator)

M I E R L O S E W E G 2 | H E L M O N D | 0 4 9 2 - 5 9 1 2 9 9 | W W W . T R O V A T E L L O V E R S T A P P E N . N L

Specialisten in familierecht en echtscheidingsbemiddeling

42

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

U kunt de oplossing van elke puzzel tot 25 augustus invullen op de website www.depeelbruist.nl/puzzels.

De winnaars krijgen via e-mail bericht en wor-den bekendgemaakt op facebook/depeelbruist

s a u n a m e e s t e r z b x q b y y b f l d n b x l x r p z b v b e y l p r l j m h s v e y z u a u r o m m r s a l m x a r s w r v i a n y p a a u n d c o r d r o o t x t x y s u y d v z u o a p n a e i s z x u n v x k k m n g t t i n u p g r l a t t s p g i e i h i m b a i m w k d h e e e l o w a s a x n o v i d j l m t l n j p m s s l n l i m i b e i a e s v i m l s c i p b x a n n k o n l r g a v a y n j f d t g x f h l k w r m p g w g h l o f o j w g t s t v w h e g t s d s r q i x f a e y g s n v b

dompelbad rasul sauna floatation arrangement opgieting

hammam klankschalensessietellaksaunameesterbuitenmassageontspanning

43

WellnessAll-inclusiveWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellness

Geniet van een luxe vakantiedag bij Wellness Helmond!

WellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessAll-inclusiveAll-inclusiveAll-inclusiveAll-inclusiveAll-inclusiveWellness

All-inclusiveWellnessWellness

All-inclusiveWellnessWellness

All-inclusiveWellnessWellness

All-inclusiveWellnessWellness

All-inclusiveWellnessWellness

All-inclusiveWellness

VD

_106

2

Een dagje nergens aan denken...• Koffi e/thee met gebak

• 2-gangenlunch

• 2-gangendiner

• 4 consumpties

Vanaf

€ 39,95*p.p.

Exclusief Wellness dag-entree

* Vraag naar de voorwaarden

Wellness Helmond(0492) 87 00 57wellnesshelmond@� tland.nlwww.wellness-helmond.nl

Maak kans op een WELLNESSDAG VOOR 2 t.w.v. € 63,00

PUZZEL/WELLNESS HELMOND

E V E R B E S T 1 5 , B E E K E N D O N K 0 4 9 3 6 9 0 8 7 1 W W W . A O Z I N T E R I E U R . N L

ONTWERP EN REALISATIE VAN NOSTALGISCHE INTERIEURS

MARCO VAN LEEUWEN

ADVERTEREN

IN DE PEEL BRUIST

WERKTBEL 0492-590939 OF KIJK OP

WWW.DEPEELBRUIST.NL

OKTOBER WOONMAAND AANBIEDINGEN!

Administratie speciaal voor Freelancers / ZZP-ers.Al vanaf

€ 45,-/mnd

Bel nu 06 53590469www.zzp-extra.nl

44

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

U kunt de oplossing van elke puzzel tot 25 augustus invullen op de website www.depeelbruist.nl/puzzels.

De winnaars krijgen via e-mail bericht en wor-den bekendgemaakt op facebook/depeelbruist

g o b x v n a s n k x a d f r c v k a r t l i c e n t i e r j q r p r k a r t b a a n z j k d w s j e k b a a n r e c o r d f v i e s h a e s u s n x s n v l w k b t f b r j s u e e n u v q c i o a d j s t w t w r r j c e g n c u u f n s e b e h k c j x h d h r o i e i i n o l r m v w c e t a k f l n i g d w e m m i u r e n a n h d l o o q l m i a b e n t r n e o m i y q h e o x e n h c t v i o y p s w l o n u y n a a y j d r o j m s k t o r j o e o e h p x a f w v f w s j e j e e m j c y r n m q s w z s m

indoor bowlen kinderen hezemans karten snelheid

bochten restaurant kartlicentie kartbaan duokart baanrecord

PUZZEL/HEZEMANS INDOOR CARTING

Onder de goede inzendingen verloten wij 10 kartheats!

www.hezemans.nl

Kidskarten vanaf 6 jaar!

45

Exclusieve delicatessen

MIERLOSEWEG 30

HELMOND

0492-347906

WWW.BOTERKAASENEIEREN.EU

H U R KSESTRAAT 9, H ELMON D | 0492 538 260

Thuis in de wereld van wijnen�WIJNHUIS HELMOND

IETS TE VIEREN?Particulier of zakelijk:

van verjaardagsfeest tot bedrijfsjubileum...

Wij regelen uw feest van A tot Z!

een passende deurVoor elk interieur

www.frankvandenboomen.nlB R O U W E R 2 , S O M E R E N , 0 4 9 3 4 7 2 5 0 0

BinnendeurenTaatsdeurenLijstwerkKozijnenDeurbeslagSchuifdeurkastenBuitendeurenEigenmontage

46

Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

U kunt de oplossing van de puzzel tot 22 augustus invullen op de website www.depeelbruist.nl/puzzels.

De winnaars krijgen via e-mail bericht en wor-den bekendgemaakt op www.depeelbruist.nl.

g t g o u q x y l g p g y i t r y n j a k w l t i t t a c o a r e x y e e s z p u z z e l t r y r z l n x s e u x b s s e s e i i g u a s b u l e h r f e x c k h q j g f e d y z c u p s n l w h l k e r w q g t w r b d y x g o u r l f f i v j k e c w k c d r n e s x i a j e r a t k g n n o c e t c f e u n i f d e f x t s h f u o y g t f h j b e n m l c o t d l u a q s e u s v o n h o e e i u c y z e e h i j i b x o e w o m x u t s o n g s e h s p l e l n j i u o o t h n p s i r y v d o y l l f j o t y r x n

horoscoop okselzweten nagelstudio kunstuitleen suytkadewijnhuis

column puzzel fietsen lunch kreeft ijsjes

Eerste prijs

Wijnproeverij voor vier personen bij Wijnhuis Helmond of op locatie ter waarde van € 100,-

Hurksestraat 9, Helmond 0492 538 260www.wijnhuis-helmond.nl

tweede prijs

Diner voor tweeAll Day Sunday buffet voor twee personen bij restaurant Op Suyt ter waarde van € 50,-

Dé culinaire aanlegplaats op Suytkade.

Green egg grill & wine

Scheepsboulevard 2 • 5705 KZ Helmond • 0492 - 87 00 55 • www.opsuyt.nl restaurant op Suyt @opsuyt

KJ_

117

Bereiding

1. Was de vongole goed schoon onder koud water.

2. Zet een grote pan met water op en laat deze ruim koken.

3. Voeg nu de linguinepasta toe en kook deze beetgaar.

Check voor de kooktijd de omschrijving op de verpakking

van de pasta die u gebruikt.

4. Verwarm de olijfolie in een pan, fruit de sjalotten voor

een halve minuut en bak vervolgens de vongole en de

gamba’s enkele minuten.

5. Voeg op het laatst, heel even, de knofl ook, pepers en

kruiden toe.

6. Meng nu de linguinepasta met de overige ingrediënten.

7. Besprenkel deze met wat olijfolie. Je bent klaar om aan

tafel te gaan!

8. Serveertip: vergeet geen ijskoude fl es (Italiaanse) witte

wijn op tafel te zetten. Heerlijk met een frisse groene salade.

9. Eet smakelijk!

Zinderend zomersLinguinepasta met gamba’s en vongole van de Big Green Egg!

Pasta alle vongole is voor de Italiëliefhebber genieten in een klein strandtentje, daar aan die door rotsblokken vakkundig verborgen baai. Waar je verse vis eet in je zwembroek en de wijn nog net iets koeler lijkt. Deze pasta brengt de zomervakantie een stuk dichterbij huis!

Ingrediënten 4 personen 200 gram vongole

400 gram linguinepasta

40 mililiter olijfolie

3 sjalotten, fi jngesnipperd

16 grote gamba’s, gepeld

20 gram knofl ook,

gesnipperd

2 rode pepers, in reepjes

4 takjes koriander,

grof gesneden

4 takjes platte peterselie,

grof gesneden

4 takjes kervel,

grof gesneden

Scheepsboulevard, Helmond 0492 870055 www.opsuyt.nl

WIJNHUIS HELMOND

Puzzel & Win!

47

V e e s t r a a t 2 7 , H e l m o n d | w w w . v a n o o r s c h o t m o d e . n l

Nieuw bij Van Oorschot: Maatpakken! Al mogelijk vanaf 499,-

Samen met u creëren we de meest elegante pasvorm in combinatie met een stijlvol en eigentijds design!

Wij hebben een selectie gemaakt uit de 50 nieuwste en mooiste stoffen van de beste Italiaanse wevers, zoals Guabello,

Loro Piana en Vitale Barberis. De ambachtelijk vervaardigde pakken van deze kwaliteitsstoffen garanderen optimaal

draagcomfort. Het verschil zit in de details: de stofkwaliteit, het dessin, de voering, elegante stiksels en bijzondere knopen.

We maken graag een persoonlijke afspraak om u alle aandacht te geven. Natuurlijk ook ’s avonds.

Bel 0492 - 53 88 06 of stuur een email naar [email protected] om een afspraak in te plannen. U kunt natuurlijk ook gewoon een keer

binnenlopen voor nadere informatie.

De Peel Bruist 162x162 mm VAN OORSCHOTMODE MAATPAK DEF.indd 1 13-6-2015 11:54:33