de Maasvallei Bruist april 2013

36
GROENE VINGERS DE NOORDELIJKE MAASVALLEI VOORJAAR 2013 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL DJ JOCHEN MILLER ZO KOOKT MARTIEN BOS MET ASPERGES! WIN VRIJKAARTEN VAN SCHOUWBURG CUIJK!

description

de Maasvallei Bruist april 2013

Transcript of de Maasvallei Bruist april 2013

Page 1: de Maasvallei Bruist april 2013

groene vingers

De noorDelijke Maasvallei voorjaar 2013 gratis MeeneMen!www.neDerlanDbruist.nl

Dj jochen Miller

Zo kookt Martien Bos Met asperges!

Win vrijkaarten van schouWBurg cuijk!

Page 2: de Maasvallei Bruist april 2013

Taart, Thee & Tuindag bij Onder de Kersenboom

25 mei 10.00 - 18.00 uur

Come into the garden

Meeuwstraat 3A 5451XA Mill 0485-453921 www.onderdekersenboom.nl

Page 3: de Maasvallei Bruist april 2013

G R A V E

Page 4: de Maasvallei Bruist april 2013

De mooiste exclusieve tuinhuizen, veranda's, carports, buitenkeukens etc. op maat gemaakt en bij u geplaatst.

Celsiusstraat 8 6604 CW Wijchen T 024-6416466www.jandeboertuinhuizen.nl

Buitenleven volgens Jan de Boer...

De mooiste exclusieve tuinhuizen, veranda's, carports, buitenkeukens etc. op maat gemaakt en bij u geplaatst.

Celsiusstraat 8 6604 CW Wijchen T 024-6416466www.jandeboertuinhuizen.nl

Buitenleven volgens Jan de Boer...

Kijk ook eens op www.jandeboertuinhuizen.nl voor onze

webshop met mooie accessoires!

Page 5: de Maasvallei Bruist april 2013

Uitgever Nederland Bruist C.V.

Franchise manager Fausto Sassen

eindredactie Nederland Bruist

vormgeving Mirjam Kuus

sales Fausto Sassen

contact de noordelijke maasvallei BrUist

Fausto Sassen

Tel. 077-3200179, Mob. 06-19872572,

[email protected]

contact hooFdkantoor

Nederland Bruist... C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebuist.be

Colofon

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2010 Nederland Bruist C.V. Merknaam De Noordelijke Maasvallei Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt.

In dezelfde reeks verschijnen ook: t Gooi, Alkmaar, Apeldoorn, Bergen op Zoom, Brasschaat, Kapellen, de Peel, Ede de Veluwe, de Waterweg, de Zaanstreek, Den Bosch, Breda, Reeshof, de Amerstreek, de Langstraat, Etten-Leur, de Grensstreek, Nijmegen, Wijchen, Oss, Roosendaal, Veenendaal, Zeeland, Zutphen.

Even waren we bang dat de nieuwe ijstijd was aangebroken, maar eindelijk mogen we het toch echt roepen: HET IS LENTE! En dat vieren we maar meteen met een nieuwe titel: De Noordelijke Maasvallei Bruist. Lezers en adverteerders in het Land van Cuijk kennen Bruist al sinds 2008 als een lekker compact en kleurrijk magazine, maar vanaf nu mag ook de ‘andere kant’ van de Maas eindelijk kennis maken met de leuke Bruist formule.

En leuk is het zeker weer geworden. Zo hebben we een interview met wereldburger DJ Jochen Miller uit Mill, tovert Martien Bos weer met asperges en kun je vrijkaarten winnen voor verschillende voorstellingen in de Schouwburg Cuijk. Uiteraard presenteren ook de mooiste zaken van de regio zich weer en hebben we alles aangevuld met sprankelende achtergrond informatie en de leukste evenementen bij u in de buurt!

Wij wensen u dan ook veel bruisend leesplezier!

Fausto Sassen

Speciaal dankwoord gaat uit naar alle adverteerders die deze Bruist wederom tot een succes hebben weten te maken. Je in deze tijden als ondernemer op een andere manier willen presenteren vergt een portie lef en daar zijn wij dankbaar voor!

Bruisende lezer,

5

Page 6: de Maasvallei Bruist april 2013

Jochen Miller ervaart rust in de regio

Tekst: Patricia de RyckFoto: Gerard Henninger

6

Page 7: de Maasvallei Bruist april 2013

“Ik mag dan niet meer in Mill wonen, ik ben nog steeds gek op de omgeving. Iedere keer voelt het als thuiskomen als ik me in die hoek begeef”, vertelt Jochen van der Steijn, zoals de DJ eigenlijk heet.

De verwijzing in zijn DJ-naam naar zijn geboorteplaats is een grapje. “Alleen mensen die weten waar ik vandaan kom, begrijpen het. Voor de rest van de wereld is het gewoon een naam, waarvan ik hoop dat ze hem onthouden.”

gefascineerdHij legt uit hoe hij tot die keuze is gekomen, want voor die tijd draaide hij als DJ Jochen. “Ik besloot al snel dat ik liever bij mijn eigen naam werd genoemd. Van der Steijn is voor een niet-Nederlander bijna niet uit te spreken. Dus moest het iets worden dat in iedere taal hetzelfde klinkt en goed blijft hangen.”

De interesse voor het draaien ontstaat in de club van zijn ouders, ’t Huukske in Langenboom. “Ieder weekend bekeek ik de DJ’s die in de club draaide. Ik was helemaal gefascineerd door wat zij deden met de muziek en het publiek. Doordeweeks oefende ik in de gesloten club en later bediende ik in het weekend het licht. Tot de resident op een gegeven moment ziek was. Mijn vader kwam naar me toe en zei: ‘Dan zul jij het moeten doen vanavond’.”

overweldigendHet gevoel dat hij tijdens die avond had, noemt hij overweldigend. Dat herkent hij nog steeds. “Ieder weekend, bij ieder optreden komt dat weer terug. De grootte van het publiek speelt daarbij

jochen Miller behoort tot de beste Dj’s ter wereld. of hij nu in Zuid-amerika is of azie, overal gaat het publiek helemaal los op zijn beats. Zijn schema is hectisch, maar hij neemt nog steeds tijd om terug naar Mill te komen: “De omgeving doet me goed als ik het druk heb.”

7

Page 8: de Maasvallei Bruist april 2013
Page 9: de Maasvallei Bruist april 2013

geen rol. Al zijn er natuurlijk bepaalde feesten die extra spanning met zich meebrengen, maar dat vind ik alleen maar leuk”, vertelt hij enthousiast.

Wereldwijd succes is nooit zijn doel geweest. “Ik ben gestart met de hotelschool. Maar had al snel door dat mijn liefde voor muziek zo groot was, dat ik daar mijn beroep van wilde maken. Met hoever ik zou komen, ben ik nooit bezig geweest. Wel heb ik het gevoel dat ik altijd alle kansen heb gepakt die me werden geboden. Dat heeft tot nu toe altijd erg goed uitgepakt. Inmiddels zijn de hoogtepunten talrijk. Kiezen vind ik erg moeilijk. Als ik een aantal zaken moet benoemen zijn het mijn gig met Armin van Buuren in Mexico-Stad, de Stereosonic-tour in Australië, EDC Las Vegas en EDC New York.” Voor wie EDC niet kent: dit is het grootste dance festival van Amerika.

ZomerfeestenDoor al die optredens overal ter wereld, is hij minder in deze omgeving te vinden. “Boekingen gaan altijd voor alles. Gelukkig weet iedereen in mijn omgeving dat ook en houdt men waar het kan rekening met mijn schema. Al ben ik wel altijd heel blij als de Zomerfeesten in Nijmegen in mijn agenda passen. De woensdagavond van Matrixx@the park is inmiddels legendarisch.”

De aankomende tijd draait Jochen Miller vooral in Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Al gaan er in april en mei ook leuke dingen in Nederland gebeuren. “Ik mag er alleen nog niets over vertellen. Zodra dat wel kan, vind je het meteen in mijn agenda”, lacht hij mysterieus.

Volg de verrichtingen van Jochen Miller via http://jochenmiller.com.

9

Page 10: de Maasvallei Bruist april 2013

ditjesen/Datjes

Wil je als vrouw een man aan de haak slaan via een datingsite? Post dan een foto waar je gelukkig op kijkt. Muziek zal nooit ‘op’ raken. er zijn oneindig veel combinaties te maken met akkoorden, instrumenten, etc. Werk je in de horeca? trek dan een rood shirt aan! dan krijg je meer fooi (van mannen).de oventemperatuur kan bij een crematie oplopen tot 1400 graden Celsius omdat vet goed brandt. door stress op jonge leeftijd (pesten, geweld) word je sneller oud. ons brein ziet niet alleen sexy billboardvrouwen, maar ook alledaagse vrouwen als pakketjes lichaamsdelen.Wetenschappelijk bewezen: altijd blijven lachen. Want lachen vermindert stress, zelfs een neplach werkt.Als een klauwkikkervrouwtje met urine van een zwangere vrouw wordt geïnjecteerd, legt ze zelf binnen no time eitjes.

10

Page 11: de Maasvallei Bruist april 2013
Page 12: de Maasvallei Bruist april 2013

Martien Bos Papillotte

asperges, ze zijn er weer! een echte hollandse seizoensgroente met een vorstelijke smaak. Deze keer als amuse in een gedroogd ei. het is leuk om dit op tuinkers te presenteren in verschillende variëteiten: koud met een mousse van gerookte zalm en garnering asperge, warm met puree, eidooier en coppa (italiaans varkensschouder) en vegetarisch met groene en witte asperge met truffelmayonaise. of gegrilde asperge met lardo (italiaans spek).Fotograaf han Maassen is verantwoordelijk voor de beelden. ik wens u veel kookplezier en vele culinaire smaakverrassingen! www.martienbos.nl

gedroogde eischaalTik de kopjes van de eierschalen met een eiertikker.Giet de inhoud uit de eitjes, spoel de eierschalen schoon en droog ze in een oven op 80 graden.

mousse van gerookte zalm:4 personen1 blaadjes gelatine, 50 g gerookte zalm in stukjes gesneden, 4 witte asperges, 90 ml geslagen room, 1 eiwit stijf geklopt, 2 cc noilly prat, peper en zout

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Pureer de gerookte zalm in de keukenmachine. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klop het eiwit met een beetje zout stijf.

L e n t e 2 0 1 3

Page 13: de Maasvallei Bruist april 2013

nog enkele ideeën voor de gevulde eitjes:Eiersalade met aspergesAspergemousse met gerookte paling en bieslookSelderijsalade met noten en aspergeAsperge met kruidendressingGewokte asperge met zeekraal en gamba’sAsperge roomijs met aardbeien en balsamico

Zo kunt u eindeloos op een originele manier uw amuse presenteren!

gegrilde asperge:8 asperges, 100 gram gesneden lardo di colonnata

Snij de gekookte asperges in de lengte doormidden en besprenkel ze met olijfolie. Grill de asperges op een hete grill, barbecue of grillpan.Leg ze op de borden en beleg met flinterdun gesneden Lardo di Colonnata, die er licht overheen zal smelten.

Verwarm de Noilly Prat en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine.Roer de Noilly Prat met de room door de gepureerde zalm en spatel het eiwit erdoor.Spuit de mousse in de gedroogde eieren.Garneer af met gekookte asperges en dille.

Warme coppa-ham:20 gram coppa ham gehakt per ei

Vul een gedroogd ei half met aardappelpuree en fijn gehakte Coppa ham, leg daarop een rauwe eidooier. Plaats de eitjes 10 minuten in een oven van 180°C tot de dooier zacht gegaard is (als een 4 minuten eitje). Garneer verder af met witte asperges en Coppa-ham.

groen en witte asperge met truffelmayonaise:truffelmayonaise:100 gram mayonaise, 30 gram truffelsalsa

Meng mayonaise met truffelsalsa naar smaak en zet de gekookte asperges in de saus in het ei.

aardappelpuree500 gram geschilde aardappelen, 30 g boter,scheut slagroom, scheut melk, 2 el fijngesneden bieslook, 2 el fijngesneden dragon, peper en zout

Kook de aardappelen met zout gaar en pureer ze met de pureeknijper. Roer de slagroom en melk erdoor en breng op smaak met bieslook, dragon, peper en zout.

Page 14: de Maasvallei Bruist april 2013

PPS021B Adv. asperges Boxmeer_160x160mm_OUTL.indd 1 15-03-13 21:04

Page 15: de Maasvallei Bruist april 2013

Voor de mooiste dag van je levenbestaat er volgens onsgeen standaard menu.

De Berg 2, Linden | Tel. 0485 764007 | Mob. 06 51375787 | [email protected] | www. martienbos.nl

MBOS001 adv. 160x160mm.indd 1 18-03-13 17:44

Page 16: de Maasvallei Bruist april 2013

TuinTje, planTjeboompje,

plan de campagneAls je eenmaal weet wat je wilt, is het handig om een plattegrond te maken. Zo kun je goed zien wat de beste plek is voor vaste planten, waar je de korte bloeiers neerzet en kun je inschatten hoeveel planten je moet kopen. Betrouwbare vaste planten zijn winterharde buxus, hosta’s, klimop en kleine blijvende coniferen. Handig, want deze kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Vul de groene planten aan met kleurrijke bloeiers. Geraniums, violen, fuchsia’s en petunia’s zijn een goede keuze. Ook mooi is een tuin in mediterrane sferen: olijfboompjes, oleanders, palmen en citrusboompjes voelen zich er tot november thuis. Daarna moeten ze vorstvrij overwinteren.

ontgroening Zoals we weten roert maart zijn staart en kunnen we nog wel een aantal fikse regenbuien verwachten. Leuk, dat mooie zitje in de tuin, maar hoe houd je het schoon? Zachthout (vuren, grenen) kun je beter niet schoonmaken met een hogedrukspuit. Daarmee beschadig je het meubilair. Na het schoonmaken kun je de meubels behandelen met lak, verf of een impregneermiddel. Dat gaat groei van schimmels tegen.

De vogeltjes ontwaken uit hun winterslaap en het buitenleven komt weer tot bloei: het voorjaar is begonnen! Haal de lente in je tuin met fleurige bloemen, leuk tuinmeubilair en een eigen moestuin. Geen groene vingers? Creëer dan je ultieme tuin aan de hand van onze bruisende tips.

een goed begin is het halve werk. Start met een grote schoonmaak. Gooi oude verdorde planten en bloemen in de groencontainer, maak het bruin uitgeslagen terras blij met een wasbeurt en geef je gras eens een flinke oppepper met de juiste voedingstoffen. Je zult zien dat je tuin al snel een stuk rustiger oogt en er heel veel plek is voor nieuwe ideeën.

16

Page 17: de Maasvallei Bruist april 2013

Hardhout (teak, meranti, iroko) is heel makkelijk schoon te spuiten met een hogedrukspuit. Heb je die niet? Dan kun je ook een mild sopje met groene zeep gebruiken. Kunststof af en toe met een harde borstel en een sopje van warm water en vloeibare zeep poetsen. Je kunt ook warm water met een schepje soda gebruiken. Wel even naspoelen met water. Tip: gebruik geen schuurmiddelen, want dan ontstaan er fijne krasjes. Bamboe en rotan meubels maak je schoon met koud water met een schep zout erin. Voor extra bescherming kun je blanke lak voor buiten aanbrengen.

Dorstig groenZet planten altijd in potten met een gat in de bodem. Zet de pot daarna op een schaal om het overtollige water op te vangen. Zo heeft de plant een drinkvochtvoorraad en droogt de aarde minder snel uit.

Vers uit eigen tuin Wil jij deze zomer genieten van een maaltijd uit eigen tuin? Je tuin is de perfecte plek om allerlei lekkere dingen te laten groeien. Munt voor een beker verse muntthee, basilicum voor door de pasta en rozemarijn voor bij de ovenaardappeltjes. Je kunt zelf zaaien, maar er zijn ook handige kant-en-klare potjes te koop. Ook groenten en fruit kun je prima in bakken kweken. Er zijn ook mini-kassen verkrijgbaar. Handig om klein fruit, waar vogels dol op zijn, te beschermen.

Veel tuinplezier!

17

Page 18: de Maasvallei Bruist april 2013
Page 19: de Maasvallei Bruist april 2013
Page 20: de Maasvallei Bruist april 2013

wo 3 april 20.15 uur Roué Verveer(cabaret) Scherp en komisch. ‘Zijn timing is foutloos.’ Nominatie VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop.

do 4 april 20.15 uur3JS (theaterconcert) Eigen nummers en juweeltjes uit80 jaar muziekgeschiedenis

wo 10 april 20.15 uurMartin Šimek (cabaret)Cabaretprogramma ‘Cartoonist’

zo 28 april 14.30 uur Alfred Jodocus Kwak(familietheater 5+) Muziektheateravontuur, geschrevenen geregisseerd door Herman van Veen

wo 1, do 2, vr 3 mei 20.15 uurHEMA de musical (musical) ‘HEMA de musical is een feest … herkenbaar, heerlijk en hysterisch’

vr 12 april 20.15 uur Kommil Foo(cabaret) Eigenzinnige mix van cabaret, muziek en theater. Winnaars VSCD Cabaretprijs De Poelifi nario

di 7 mei 20.15 uur Nueva Manteca(theaterconcert) Ode aan meestergitarist Carlos Santana in swingend concert ‘Chicano Power’

wo 17 april 20.15 uurCeltic Tenors (theaterconcert) Mix van populair enklassiek repertoire. ‘Warm en prachtig gezongen’

di 14 mei 14.30 uurDe LULverhalen (cabaret) Hilarische cabaretmonologen door Howard Komproe en wisselende gasten

vr 19 april 20.15 uurPeter Heerschop (cabaret)Hilarische en ontroerende verhalen over wat hem raakt

wo 22 mei 20.15 uurGé Reinders & Syb van der Ploeg (theaterconcert)Exclusief samengesteld concert voor Schouwburg Cuijk

za 20 april 20.15 uur Sanne Wallis de Vries & Paul Groot (muziektheater) Ontroerend en grappig dubbelportret van Adèle Bloemendaal. Met sketches, liedjes en verhalen

wo 29 mei 20.15 uur Ruth Jacott (theaterconcert) Haarmeest persoonlijke show tot nu toe

wo 24 april 20.15 uurSilvester (cabaret) Humor, verhalen, improvisaties en hilarische scènes

za 1 juni 20.15 uur Harmonie Gaudete in Domino & Karin Bloemen (theaterconcert) Muzikaal spektakel. Feestelijke laatste voorstelling voor de verbouwing…

Alfred Jodocus Kwak(familietheater 5+) Muziektheateravontuur, geschreven

TE KOOPtheaterkaartjes (toegangsprijzeninclusief garderobe,pauzeconsumptie,laag btw-tarief)schouwburgcuijk.nlSCHOUWBURG CUIJK

COLOFONSCHOUWBURGCUIJK

Bezoekadres: Grotestraat 62-665431 DL Cuijk

Telefoon kassa: 0485-315107E-mail kassa: [email protected]: www.schouwburgcuijk.nl

facebook.com/schouwburgcuijk twitter.com/schouwburgcuijk youtube.com/schouwburgcuijk twitter.com/schouwburgcuijk twitter.com/schouwburgcuijk

volg

ons

via

:

vr 26 april 20.15 uurNITS (theaterconcert)Kleurrijke en sfeervolle songs van 25e album ‘Malpensa’

Een kleine greep uit het grote programmaZie voor deze en nog vele andere voorstellingen onze website www.schouwburgcuijk.nl

Page 21: de Maasvallei Bruist april 2013

Puzzel & win!c e w h b r n b o r d e n f x m

h z u i n n o w i j n n d d j r

o r g l a z e n p n s a k y v m

t p l k z s x l e q u r o h e l

n f p w a d o t k h h u k l r c

e m s e v a e h s f e e r k b o

i t e m l b r c j u i u g i m c

l a r f d m e s e f y l p u s e

g f v n s e m s l m p w k n c w

x e e y m f s m t i b v d f d t

i l t g r n k s k e c e j w g f

b u r s y r i e e n k h r m q o

s y u r b w w a r r z h t w y m

k y j i k z k f u t t x f d v w

c p n k p g j w i t m i s u n d

o l r o s i y d m u j r h r j i

eten sfeer tafel december bestek

glazen borden servet tafellaken wijn kaarslicht

dessert

winnend woord: tafellakenWat moet je doen?Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.Vul het juiste antwoord in op onze site.

Oplossing inzenden via:www.nederlandbruist.nl/puzzelOf opsturen naar: Nederland Bruist C.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Bredao.v.v. Maasvallei-Bruist voorjaar 2013Dit kan tot 1 april 2013.

puzzel mee en maak kans op... 1 x 4 vrijkaartjes voor de familievoorstelling (5+)

alFreD joDocus kWak (gemaakt door herman

van veen) op zondag 28 april, 14.30 uur,

schouwburg cuijk

of

1 x 2 vrijkaartjes voor de theatershow van

ruth jacott, op wo 29 mei, 20.15 uur,

schouwburg cuijk

Voor informatie: www.schouwburgcuijk.nl argumenten - babytaal - deadline kinderen - kinderopvang - kleintjes leeftijd - levensjaren - moederschap

vruchtbaarheid - wensenlijst zwangerschap

21

Page 22: de Maasvallei Bruist april 2013

22

Page 23: de Maasvallei Bruist april 2013

Alles heeft energie in en om zich heen. Het Bio- L.I.F.E. system in het Centre bezit het vermogen deze energie te doorzoeken en een totaalbeeld van een persoon te maken.

Herken je de vermoeidheid, de slapeloosheid of de vage klachten waardoor jij je niet zo lekker voelt? Het lichaam kan verstoringen lang compenseren en vaak krijgt men geen vinger achter de klachten. De L.I.F.E. heeft het vermogen om in een vroeger stadium verstoringen te signaleren... Hoe mooi is dit?

Bijvoorbeeld hoofdpijn. Door boosheid wordt voedsel onvoldoende verteerd in de darmen, gifstoffen kunnen nu de lever overbelasten. De goede frequentie van de lever wordt verstoord, daarom is er hoofdpijn. Door LIFE is de verstoring te meten en te verwijderen, hierna kan de lever weer herstellen.

Bijvoorbeeld een kind dat vermoeid raakt door de verwachtingen van de wereld om zich heen. Het kind eist veel van zichzelf en krijgt vervelende en onduidelijke klachten. Met LIFE is dit zichtbaar te maken en kan een verandering voor het kind beginnen.

Het is anders kijken naar ‘ziek zijn’ en het vergt ook moed om er zo naar te kunnen en willen kijken.

Geïnteresseerd, informeer!!!

een k’Do van De ruiMtevaart

therapeutic Wellness centre kerkstraat 32 6596 al MilsBeek t. 0485-541141 www.therawellness.nl

23

Page 24: de Maasvallei Bruist april 2013

Het stockholm Octavo - Karen engelmanneen mysterieuze en avontuurlijke historische roman over de zoektocht naar de acht mensen die je leven een wending kunnen geven.laat je meevoeren naar de Gouden eeuw in Zweden; een wereld vol waaiers, kaartspelen en zwierende rokken.een verhaal als een wervelende fanfare, met een meeslepend en knetterend eindspel.De Arbeiders / A.W Bruna uitgevers € 19,95.

de wilden - Marion Pauwnani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost. Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het amsterdamse leven dat nani kent. Ambo Anthos uitgevers € 17,50.

Bij Boekhandel The readshop Cuijk kunt u genieten van mooie, spannende en literaire boeken voor alle leeftijden. Om het u wat makkelijker te maken hebben wij in deze uitgave

van Maasvallei Bruist al een voorselectie gemaakt van een vijftal boeken, waaruit iedereen, van jong tot oud, die graag leest een boek kan kiezen. de beschreven boeken spelen zich o.a. af

in Zweden, Panama, Mexico en China. een lekker voorproefje om in de vakantiestemming te komen. Misschien brengen wij u, via onderstaande boeken, wel op een gedachte

waar u deze zomer op vakantie gaat.

LEZEND HET voorjaar IN

24

Page 25: de Maasvallei Bruist april 2013

dubbele dreiging - Tom ClancyHét mannenboek van de meester van de technothrillerpresident jack Ryan is nog maar net teruggekeerd in het Witte Huis als hij geconfronteerd wordt met een internationale crisis. een mislukte staatsgreep in de Volksrepubliek China dwingt de Chinese president Wei Zhen lin om in te stemmen met de expansiepolitiek van generaal Su Ke Quiang. De Zuid-Chinese Zee wordt geclaimd en Chinese troepen worden in opperste paraatheid gebracht voor een invasie van Taiwan.a.W. bruna € 22,95.

de fluitspeler -ron rashin een donker dal woont de eenzame laurel met haar broer Hank. op een dag verschijnt er een vreemdeling bij de grot. Het enige dat hij bij zich heeft zijn een fluit en een briefje, waarop staat dat hij Walter heet en niet kan praten. laurels leven verandert volledig als ze besluit hem in huis te nemen. Walter helpt op de boerderij, speelt op zijn fluit en wordt een onmisbaar persoon in het leven van laurel. maar Walter draagt een geheim met zich mee, dat alles zal veranderen. De Geus uitgever € 19,95.

Bestemming boek 1 in de Soul Seekers serie - Alyson noëlDaire Santos leidt een droomleventje: haar moeder is een veelgevraagd grimeur en samen reizen ze de wereld rond. maar aan al het rondreizen komt abrupt een eind als Daire levensechte visioenen krijgt. Daire wordt naar haar oma in new mexico gestuurd. Daar leert Daire meer over haar afkomst. Daires familie behoort tot de Soul Seekers. een waanzinnig spannend verhaal over mysteries, liefde en je ware afkomst.Uitgeverij Luitingh-Sijthoff € 16,95.

25

Page 26: de Maasvallei Bruist april 2013

e-BikeDe elektrische fiets is niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Wat ontstaan is als een fiets die ontwikkeld is voor een doelgroep die voornamelijk bestond uit senioren, is deze fiets de laatste jaren veranderd in een gebruiksvriendelijk vervoersmiddel dat een zeer brede doelgroep dient: de fietsforens, de recreatieve fietser, de sportief ingestelde fietser en zelfs de schoolgaande jeugd.

In het kort kunnen we de elektrische fiets onderscheiden in drie verschillende soorten, de voorwiel aangedreven fiets, de achterwiel aangedreven fiets en de fiets met een trapas aangedreven motor.Elektrische fietsen zijn er in vele variaties en afhankelijk van het doel van het gebruik zijn er diverse mogelijkheden, zoals een vaste of afneembare accu, voor-, achter- of trapas aandrijving. Kortom voor iedere gebruiker een product op maat. Veelal is de actieradius (het aantal kilometers dat een elektrische fiets met een volle accu bereikt) bepalend voor de juiste keus. Ook het gewicht en het aantal en soort van versnellingen kunnen hierbij het verschil maken.Het principe blijft in alle gevallen hetzelfde, de berijder ervaart het gebruik als een duw in de rug, de zogenaamde trapondersteuning. Kortom, bij de keuze van een elektrische fiets is het van belang u uitgebreid te laten adviseren door een specialist.

trek tM500+ De Trek TM500+ heeft de verkiezing “Elektrische fiets van het jaar 2013” gewonnen. Deze prijs kreeg Trek op de FietsVak, een fietsbeurs voor de vakhandel.

De jury van de E-bike van het Jaar verkiezing koos voor de Trek TM500+ voor de Smart E-Bike en de Sparta ION RXS+. Als reden wordt onder meer genoemd; de grote actieradius, een optimale gewichtsverdeling (motor in het midden) en de betrouwbaarheid van het Bosch systeem.

steeDs Meer BoschHet Bosch e-bike aandrijfsysteem is bezig met een grote opmars in Nederland. Vorig jaar was er nog maar één deelnemer die was afgemonteerd met Bosch, de winnaar Cannondale E-series. Dit keer waren er maar liefst acht van de zevenentwintig fietsen afgemonteerd met het Bosch systeem.

ook voor een e-bike bent u bij hans lemmens tweewielers aan het juiste adres!

elektrische Fiets van het jaar 2013

trek tM500+

26

Page 27: de Maasvallei Bruist april 2013

hans lemmens tweewielers cuijk is al jarenlang een begrip op het gebied van alles wat met fietsen te maken heeft.

Wij bieden u de grootste collectie elektrische fietsen, tourfietsen, racefietsen, mountainbikes, hybrides, stadsfietsen en kinderfietsen in de regio en ver daarbuiten.In onze 1850 m2 grote showroom vind u de volledige collecties van de topmerken Koga, Gazelle, Batavus, Trek, Sparta, Cube, Bulls, Cortina, Alpina, Loekie en Pegasus.

Om er zeker van te zijn dat uw fiets altijd op maat is afgesteld bieden wij u een meting aan volgens het Shimano Bike Fitting systeem. Het maken van een proefrit is in de winkel en bij goede weersomstandigheden buiten ook mogelijk.

hans leMMens tWeeWielers:

het juiste adresTevens hebben wij meer dan dertig testfietsen om uitvoerig te proberen, van elektrische fietsen, 29-er’s en full-suspension mountainbikes.

Naast onze grote keuze in fietsen hebben wij uiteraard ook een ruim assortiment race- en atb kleding en regenkleding voor dames, heren en kinderen (indoor en outdoor), helmen, schoenen, accessoires en onderdelen van de merken SPIUK, Agu, BBB, Bontrager, Pearl Izumi, Nalini, Fast Rider, Shimano, Sram, Ortlieb, Lezyne en nog vele andere merken.

Het ervaren team van Hans Lemmens staat u graag te woord met deskundig advies en uiteraard staan wij voor de van ons bekende service! Zoals de gratis haal- en brengservice in een straal van twintig km.

27

Page 28: de Maasvallei Bruist april 2013

Kom mee naar buiten op tweede paasdag!brabants landschap organiseert samen met iVn wederom diverse wandelexcursies in 9

van haar natuurgebieden. Kijk voor aanvangstijden en locaties op: www.brabantslandschap.nl

Zaterdag 6 april Megapiratenfestijn Wanroij!Festival met o.a.: jan Smit, 3 js, marianne Weber, jan Keizer & annie Schilder, Sieneke, Koos alberts, jacquers Herb, Thomas berge, lee Towers, Wolter Kroes, Tim Douwsma, Vinzzent, monique Smit e.v.a. meer info op: www.megapiratenfestijn.nl

Doe een museum in het Museumweekend 6 en 7 aprilmet het thema ‘Doe een museum’ belooft nederlands grootste culturele evenement actiever dan ooit te worden. Zo’n 400 musea doen mee aan het museumweekend. op de website www.museumweekend.nl kunt u zien wat de verschillende musea in uw regio te bieden hebben.

Zaterdag 6 april 16.30 uur: Kraaijenbergse Plassenloopjaarlijkse hardloop wedstrijd te linden (Gemeente Cuijk) over 5, 10 en 20 kilometer met een ouderwets gezellige sfeer!inschrijving op 6 april in gemeenschapshuis “De burcht” tot een half uur voor iedere start, hier is ook de start en finish.

Zondag 7 april 10.00-11.30 uur: Zomerbeurs 2e hands kinderkleding en speelgoed bij peutercentrum Kokoplus ’t mölleke stationsweg 42a boxmeer. entree is gratis!

Zaterdag 20 april 22:00it all started in the nineties bij roche BoxmeerDit concept laat de bezoeker de jaren ‘90 herbeleven met de vetste muziek uit deze tijd. naast het ervaren iaSiTn Dj team komt ook 90’s icoon Critical mass de avond afsluiten met een setje vol met happy hardcore en andere klappers uit de jaren ‘90! Meer info op www.riche.nl

Filmfestival en thema tentoonstelling over Jan Linders momenteel vindt in museum Het petershuis in Gennep een thematentoonstelling plaats die geheel gewijd is aan het leven en werk van de bekende Gennepenaar jan linders (1930 – 2004). in het verlengde van deze bijzondere tentoonstelling vertonen museum Het petershuis en Stichting 4events een zestal films die tot de absolute favorieten behoorden van de voormalige melkboer en supermarktmagnaat uit Gennep. Voor elk decennium ‘jan linders’ wordt een filmklassieker vertoond. De volgende films staan nog op het programma:Jaren 90 – zondag 21 apr. : deansJaren 00 – zondag 12 mei : Zwartboekalle films zullen worden vertoond bij 4events, Zaal pica mare, picardie 36 in Gennep. De entree per filmvertoning bedraagt € 5,-- per persoon. Dat is incl. koffie of thee met iets lekkers, aangeboden door jan linders supermarkten. Reserveren en info de website van 4events: www.stichting4events.nl. Combikaarten à € 6,50 waarmee zowel een film naar keuze als de expositie te bezoeken zijn, zijn verkrijgbaar bij museum Het petershuis en bij 4events.

voor

jaar

201

3

even

emen

ten

28

Page 29: de Maasvallei Bruist april 2013

Genieten, ontspannen en tijd voor elkaar, daar draait het om bij Sauna & Beauty Oase. Heerlijk genieten van een smoothie op het terras, ontspannen in het bubbelbad of zonnen op de ligbedden in de tuin. Speciaal voor de lezers van Bruist hebben wij een heel voordelige special.

Voorjaar special - Sauna entree - Keuze uit een luxe broodje van de loungekaart - Keuze uit een dessert van de dessertkaart - Smoothie van 100% vers fruit

€ 39,00 p.p.

geldig t/m 30 juni 2013, tegen inlevering van deze advertentie.

Reserveren via 024-6221718 o.v.v. Voorjaar special Sauna & Beauty Oase - Rijksweg 3, Nederasselt www.sauna-oase.nl

Page 30: de Maasvallei Bruist april 2013

Rogstraat 27 GraveBurchtstraat 5 Wijchen

Poools, sandWich, ExPREsso, summum, anGEls En

mEER lEukE En modERnE itEms.

Gastheer en chef-kok Angelo Petralia verrast in het gezellige Italiaanse familierestaurant Da Angelo Delicatezza & trattoria de klant met (h)eerlijke Italiaanse delicatessen: vers bereide pasta’s, lasagna, ravioli en eigen sauzen. Bij Da Angelo kunt u ook verse maaltijden meenemen en Italiaanse delicatessen kopen:• Diverse soorten olijfolie• De echte Prosciutto di Norcia• Voortreffelijke wijnen uit Umbrië• Heerlijke truffel uit NorciaWe verzorgen catering voor bedrijven en particulieren en kookworkshops. vanaf 1 maart zijn wij ook weer op maandag open vanaf 14.00 uur!

prinsenweg 3 a Molenhoek | t. 024 388 08 [email protected] | www.da-angelofood.nl

In de maanden maart en april van donderdag t/m zondag:

3-gangen keuzemenu € 29,50Uiteraard ontbreken de gerechten met truffel hierin niet

Iedere maandag, dinsdag en woensdag vanaf 17.00 uur:

Osteria (proeverij) met de authentiekeItaliaanse gerechten € 29,50

DeelneMer heerlijk 10-Daagse 7 t/m 16 mei 2013

30

Page 31: de Maasvallei Bruist april 2013

voor

jaar

201

3

even

emen

ten

Van Welderenstraat 47 Nijmegen

024 3822222

www.pro-art.nl [email protected]

• Kunstenaarsbenodigdheden

• Lijstenmakerij

Zondag 28 april en donderdag 9 mei 12.00-18.00uur Koopzondag Gennep meer informatie: www.winkelen-in-gennep.nl

28 april en tweede pinksterdag opent de Vrije Markt Cuijk weer haar deuren!

30 april Koninginnedag in Grave!Deze dag zijn de winkels weer geopend van 12.00 - 17.00 uur en zijn er diverse leuke festiviteiten in de gezellige binnenstad van Grave.

30 april Koninginnedag is er een Carbootsale in het centrum van Cuijk waarbij ook enkele winkels geopend zullen zijn.

9 Mei: Bluestour centrum Cuijk vanaf 20.00uur

donderdag 9 mei: Volleybaltoernooi Flamingo’s ‘56 Gennep, op sportpark “De Groes” in GennepVan 9 t/m 11 mei 2013 organiseert Flamingo’s alweer voor de 38e keer haar grote internationale Volleybalfeesten.

Vrijdag 10 mei Jaarmarkt nieuw Bergener zijn tal van attracties en activiteiten in combinatie met een gezellige jaarmarkt en een grote kindermarkt.

Tijdens de jaarlijkse molendag, zaterdag 11 mei, is de korenmolen jan van Cuijk geopend voor publiek.

Zondag 12 mei de Lenterie in centrum Mill Deze braderie biedt naast tal van marktkooplieden en her en der entertainment ook veel brabantse gezelligheid. natuurlijk zijn deze dag van 11.00 uur tot 17.00 uur ook de meeste winkels en alle horecagelegenheden open. De lenterie is gratis toegankelijk en parkeren is ook gratis. www.lenterie.nl

Vrijdag 17 mei: dorpsfeest Heisa in de hoofdstraat HeijenHeisa is een dorpsfeest met een jeugddisco op vrijdagavond (12 tot 16 jaar), zaterdags het spetterende optreden van WiR SinD SpiTZe en op zondag een brunch, verschillende kinderactiviteiten, demonstraties, een talentenjacht met mooie prijzen en heel veel muziek.

18 en 19 mei 2013: Bourgondisch Boxmeer! op het Weijerpark in boxmeer. ook dit jaar presenteren zich weer de beste koks en kunnen de bezoekers weer genieten van diverse culinaire hoogstandjes met uiteraard heerlijke dorstlessers. meer info op: www.bourgondischboxmeer.nl

31

Page 32: de Maasvallei Bruist april 2013

Als je huis je thuis isAls je huis je thuis is

advertentie.indd 1 20-02-2013 14:29:25

Kerkplein 5 Wanroij048 [email protected]

32

Page 33: de Maasvallei Bruist april 2013

deze evenementenkalender is een samenvatting van de leukste evenementen in uw regio. Voor een laatste update en meer info van deze en andere evenementen kijk je op www.landvancuijk.nl. Organiseert u zelf een leuk evenement of heeft u als winkeliersvereniging een koopzondag te melden mail dit dan naar: [email protected]

win

ter

2012

even

emen

ten

Pinksterweekend 18 en 19 mei OnsPlattelandsrondje!op 18 en 19 mei (pinksterweekend) zal alweer de vierde editie van onsplattelandsRondje plaatsvinden, met daarin veel aandacht voor bedrijvigheid, natuur, historie en cultuur.een rondje door het land van Cuijk waarbij je onderweg leuke activiteiten kunt doen bij de deelnemende plattelandsbedrijven, zoals bij Kampeerboerderij De nieuwenhof en schaapskudde ovis & eco in mill, ezelgasterij ´aan de maasheggen´ in Groeningen. maar ook diverse koffieschenkerijen en theetuinen in de regio openen haar deuren, alsmede de deelnemende plattelandswinkels. er zijn tevens leuke wandeltochten door natuurgebieden uitgezet vanaf een aantal bedrijven. je kunt onsplattelandsRondje wandelen, fietsen of met de auto doen. Kijk voor routes en overige info op: www.onsplattelandsrondje.nl.

Het Pinkstertoernooi is een volleybaltoernooi dat jaarlijks tijdens Pinksteren wordt gehouden in het noord-brabantse dorp Sint anthonis. Tijdens het toernooi, dat al sinds 1957 wordt georganiseerd door de plaatselijke volleybalclub activia, wordt het “open nederlands Kampioenschap volleybal op gras” gespeeld met deelnemende teams uit de gehele wereld.

Zondag 19 mei: Goed leven op het Brabantse Land bij langenboms buuten (Terrein van De Hinde, Rogstraat 17 te langenboom)Heerlijk genieten van het brabantse platteland en wat lokale ondernemers op het gebied van buitenleven te bieden hebben.

eerste pinksterdag gezellige pinkstermarkt in centrum van Grave met Koopzondag.

Maandag 20 mei va. 9.30 uur: Grote wielerronde in Mill

Zondag 9 Juni: Cuijk Kei Goedop verschillende plaatsen in de winkelstraten van het centrum van Cuijk is muziek, dans en show voor jong en oud. Cuijkse verenigingen laten tijdens Cuijk KeiGoed zien wat je bij hen allemaal kunt doen. uiteraard ontbreken de springkussens en gezellige terrassen niet en zijn zowel de winkels in het centrum als ook de bedrijven op het industrieterrein geopend van 11.00 tot 17.00 uur.www.cuijkkeigoed.nl

Programma Café Goei Volluk Cuijk: 13 april Hazesavond, 30 april vanaf 16.00uur formatie Double

Programma Kansas Cuijk: 13 april Kansas Goes Disco 28 april jazz ’n Sessions

Programma de Barendonk Cuijk: 4 mei oorlogsverhalen muzikaal Together en landschapswandelingen iVn, 18 en 19 mei muziek bij het kampvuur

33

Page 34: de Maasvallei Bruist april 2013

Papa di GrazziCrazy Piano’s

Diva’s ofDance

Frans Duijts

20138 - 11 MEIStichting Kasteelfeesten Wijchen

Postbus 405, 6600 AK Wijchen

@ KASTEELTUIN VAN WIJCHEN

KASTEELFEESTEN WIJCHEN 2013

KOM JIJ OOK?

MEER INFO EN HET VOLLEDIGE

PROGRAMMA IS TE VINDEN OP

Vier dagen feest in de Kasteeltuin met vermaak voor jong en oud. Diverse artiesten zoals de Radio 538 Drive in Show, Crazy Piano’s, DJ Galaga, Frans Duijts en de Diva’s of Dance zetten elke avond de tent weer op zijn kop. Zorg dat je erbij bent!

www.kfwijchen.nl

Ontdek wat Loewe en u samen kunnen bij uw Loewe-vakhandelaar.

Page 35: de Maasvallei Bruist april 2013

Papa di GrazziCrazy Piano’s

Diva’s ofDance

Frans Duijts

20138 - 11 MEIStichting Kasteelfeesten Wijchen

Postbus 405, 6600 AK Wijchen

@ KASTEELTUIN VAN WIJCHEN

KASTEELFEESTEN WIJCHEN 2013

KOM JIJ OOK?

MEER INFO EN HET VOLLEDIGE

PROGRAMMA IS TE VINDEN OP

Vier dagen feest in de Kasteeltuin met vermaak voor jong en oud. Diverse artiesten zoals de Radio 538 Drive in Show, Crazy Piano’s, DJ Galaga, Frans Duijts en de Diva’s of Dance zetten elke avond de tent weer op zijn kop. Zorg dat je erbij bent!

www.kfwijchen.nl

De vakpers zegt: de beste Televisieter wereld. U zegt gewoon Loewe.

Ontdek wat Loewe en u samen kunnen bij uw Loewe-vakhandelaar.

Eigen Technische Dienst aan de achterzijde van de winkel (Kerkstraat 5)

www.electroworldeltink.nl

Page 36: de Maasvallei Bruist april 2013