Clubblad juni 2008

28
DTV’84 1 Zo vlak voor de zomervakantie kunnen we in het clubblad mooi nog even terugblikken op het afgelopen seizoen. DTV liet weer op vele fronten van zich horen. Met kampioenen en bijvoorbeeld ook deelname aan de Koninginnedagoptocht. En zo hoort het! In het vorige clubblad had ik een belofte gemaakt, die ik gelijk al weer heb moeten breken. Ik zou een leuk verhaal schrijven, als jullie veel stukjes zouden aanleveren. Helaas ben ik daar niet aan toegekomen. En vrees ik dat het de komende tijd alleen maar erger wordt. Ik heb namelijk mijn lidmaatschap opgezegd. Schande, kun je denken! Toch is het mijn bedoeling om samen met Karin het clubblad te blijven maken. Met jullie hulp moet dat vast lukken. En, ik ga echt mijn best doen wat vaker langs te komen! Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie en hoop ik dat jullie straks weer allemaal enthousiast plaatsnemen achter de tafels. Annemiek Brandriet INHOUDSOPGAVE 2 AGENDA 2 VAN HET BESTUUR 3 JUBILEUMNIEUWS 4 JONGENSTEAM KAMPIOEN 5 UITWISSELING WIJHE 6 KONINGINNEDAG 10 AFDELINGSKAMPIOEN SCHAPPEN LOCHEM 14 MEISJESDROOM 18 VECHTDAL DUBBEL- TOERNOOI 20 EENENTWINTIGEN 22 FOTOVERSLAG 27 VERJAARDAGEN 27 KIEKJES UIT DE DOORBRAAK 28 VERENIGINGSINFORMATIE R edactioneel 4 20 23

description

Clubblad juni 2008

Transcript of Clubblad juni 2008

Page 1: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

1

Zo vlak voor de zomervakantie kunnen we in het clubblad mooi nog even terugblikken op het afgelopen seizoen. DTV liet weer op vele fronten van zich horen. Met kampioenen en bijvoorbeeld ook deelname aan de Koninginnedagoptocht. En zo hoort het!

In het vorige clubblad had ik een belofte gemaakt, die ik gelijk al weer heb moeten breken. Ik zou een leuk verhaal schrijven, als jullie veel stukjes zouden aanleveren. Helaas ben ik daar niet aan toegekomen. En vrees ik dat het de komende tijd alleen maar erger wordt. Ik heb namelijk mijn lidmaatschap opgezegd. Schande, kun je denken!

Toch is het mijn bedoeling om samen met Karin het clubblad te blijven maken. Met jullie hulp moet dat vast lukken. En, ik ga echt mijn best doen wat vaker langs te komen!

Voor nu wens ik iedereen een fijne vakantie en hoop ik dat jullie straks weer allemaal enthousiast plaatsnemen achter de tafels.

Annemiek Brandriet

INH

OU

DS

OP

GA

VE

2 AGENDA

2 VAN HET BESTUUR

3 JUBILEUMNIEUWS

4 JONGENSTEAM KAMPIOEN

5 UITWISSELING WIJHE

6 KONINGINNEDAG

10 AFDELINGSKAMPIOEN SCHAPPEN LOCHEM

14 MEISJESDROOM

18 VECHTDAL DUBBEL- TOERNOOI

20 EENENTWINTIGEN

22 FOTOVERSLAG

27 VERJAARDAGEN

27 KIEKJES UIT DE DOORBRAAK

28 VERENIGINGSINFORMATIE

Redactioneel

4

20

23

Page 2: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

2

VAN HET BESTUUR

De koelkasten staan open, De Doorbraak ligt er weer fris en schoongemaakt bij.De vakantie komt er aan.Er is dit jaar weer veel werk verzet door heel veel vrijwilligers (leden, ouders van jeugdleden, buitenstaanders) waarvoor degenen die om welke reden dan ook niets anders hebben kunnen doen dan spelen, hen dankbaar mogen zijn.

We kijken met veel plezier terug naar de afgelopen twee competities en de vele toernooien.Nu kunnen we lekker een aantal weken genieten en dan er weer vol tegenaan.

Er zal wel wat veranderen in en rond De Doorbraak, sommigen zullen het daar moeilijk mee hebben, de meesten zullen opgelucht adem halen.

De Doorbraak wordt namelijk ROOKVRIJ.

Het bestuur doet een oproep aan alle rokers om hier medewerking aan te verlenen, we gaan nog niet zover om op te roepen te stoppen met roken, hoewel dat natuurlijk het verstandigst is.

We hopen jullie na een goede vakantie allemaal weer in De Doorbraak te zien.

JULI 18 Boekenverkoop DTV op rommelmarkt

SEPTEMBER 13 Start landelijke competitie 28 C/D-Jeugdranglijsttoernooi Westa 2008

Vergaderdata van het bestuur: 21/8, 2/10, 6/11 en 20/11. Algemene ledenvergadering: 20/11.

AGENDA

Page 3: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

3

JULI 18 Boekenverkoop DTV op rommelmarkt

SEPTEMBER 13 Start landelijke competitie 28 C/D-Jeugdranglijsttoernooi Westa 2008

Vergaderdata van het bestuur: 21/8, 2/10, 6/11 en 20/11. Algemene ledenvergadering: 20/11.

Jubileum-hyveOproep aan alle leden en oud-leden: Meld je aan bij de Reünie DTV’84-hyve*!

Ga naar http://jubileumdtv84.hyves.nl/ en klik op aanmelden of vrienden uitnodigen. Zoek ook je oude teamgenoten en trainingsmaatjes op en nodig ze uit!

*Hyves is een online vriendennetwerk,

kijk op www.hyves.nl.

GEVRAAGD:

MOOIE BOEKEN! Inmiddels is het wellicht bij een aantal bekend dat wij volgend jaar ons jubileum gaan vieren. Dit willen wij uiteraard groot aanpakken, maar daar hebben wij jullie hulp bij nodig.Wij willen graag vrijdag 18 juli op de rommelmarkt in Dalfsen staan om boeken te verkopen. Maar hoe kun je op een rommelmarkt staan als je geen boeken hebt... Daarom deze oproep: Heb je nog oude boeken en doe je er niets meer mee, gooi ze dan niet weg, maar geef ze aan ons. Ten eerste omdat je dan weer wat ruimte hebt in je kast en ten tweede omdat de opbrengst gaat naar ons jubileumfeest. De boeken kun je inleveren bij:

Familie BollemaatCamerlinkstraat 32

Familie van der VegtA. Schweitzerstraat 22

Debbie MatenaarVan Bruggenplein 2b06-38748093 De Jubileumcommissie

• • • • • J U B I L E U M N I E U W S • • • • •

Page 4: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

4

DTV’84 KAMPIOEN LANDELIJK C Het eerste jongensteam van DTV’84 is dit seizoen kampioen geworden in de Landelijk C competitie.Het was een spannende wedstrijd tussen De Treffers uit Arnhem en DTV. Het Dalfser team had slechts een punt voorsprong op De Treffers en dus moesten de spelers van DTV 5 punten in de wacht slepen om de titel te pakken.

Willianne Schipper begon tegen de sterkste man van Treffers Derek Rodink (hij had in

Roelie Kalshoven die de bloemen van Hilda Schipper in ontvangst neemt, als bedankje dat we altijd de bus mogen lenen!

de hele competitie slechts 1 wedstrijd verloren) en won met een overtuigend 3-0, Rob Koggel verloor van Jonne Veldhuis, waardoor de tussenstand op 1-1 kwam.

Met de overwinning van Arik Bollemaat op Bas Nelemans stond het 2-1, het dubbel ging helaas naar de Treffers. Rob wist ook de kopman te pakken en met een 3-2 voor, mocht Willianne tegen Nelemans uitkomen. Ook zij wist te winnen, zodat Arik het winnende punt kon maken. Tegen de lastig spelende Veldhuis lukte dat niet. Aan beide kanten steeg de spanning met een tussenstand van 4-3. Rob kreeg een kans om het winnende punt alsnog voor zijn team binnen te slepen en liet die niet liggen. Tegen Nelemans maakte hij het kampioenspunt. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel; 5-5.

Page 5: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

5

Tafeltennisvereniging Wijhe op bezoekDonderdag 3 april hadden we weer gasten op bezoek. We mochten acht Wijhenaren verwelkomen voor een uitwisseling. Onder hen enkele fameuze tafeltennissers. DTV kon hier twaalf deelnemers tegenover stellen. Doel was echter niet zozeer de strijd, maar een sportieve en vriendschappelijke ontmoeting.

Ons aller Alie heeft de bijeenkomst weer voortreffelijk georganiseerd. We beginnen natuurlijk met koffie en zelfgebakken koek en cake. Dan gaan we over op het dubbelspel volgens het beproefde 21-recept. Dit geeft aanleiding tot veel vrolijkheid, terwijl er toch ook serieus gespeeld wordt. Op het eind van de ochtend blijkt dat 3 Wijhenaren met de beste prijzen komen bovendrijven. Is het toeval of kunnen ze echt tafeltennissen?Marinus Velthuis, Ap en Lammert Preuter gaan met de 1e, 2e en 3e prijs naar huis.

Gelukkig heeft Like Lyons de eer van DTV gered met haar 4e plaats.Vanaf ongeveer 11 uur konden enkele liefhebbers hun krachten meten in het enkelspel dat in twee poules werd gespeeld.

Daaruit kwamen poule 1: 1e Lammert Preuter 2e Ria Kroes 3e Jan Verheijen en poule 2: 1e Marjolein Boerdijk 2e Ab van Essen 3e Joop Vijge als winnaars te voorschijn.

Deze geanimeerde ochtend werd afgesloten met soep en broodjes, zodat niemand onderweg naar huis flauw hoefde te vallen van de honger.Met dank aan Greet en Henk Brandwacht voor de heerlijke soep en aan Like Lyons en Cor Verheul voor hun zeer welkome donaties - verrassing!! - ter dekking van de kosten.

Jan Verheijen

Page 6: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

6

Voor het tweede achtereenvolgende jaar had ik de eer om een wagen te organiseren voor de optocht op Koninginnedag. Het voordeel hiervan is dat je de meeste belangrijkste contacten al hebt. Maar 1 belangrijk ding moest toch anders zijn dan vorig jaar: het ontwerp! Het idee was om een wagen te maken met aan de ene kant een iglo en aan de andere kant een wigwam. Op en om de wagen zouden dan, als indiaan, cowboy of eskimo verklede, DTV-ers lopen of zitten. Toen dat eenmaal bedacht was konden de verdere voorbereidingen worden getroffen. Dit waren wel belangrijke, maar geen interessante bezigheden, dus laat ik ze hier verder achterwege.Ik beperk me nu tot de beschrijving van ‘mijn meivakantie’ 2008.

Vrijdag 25 aprilOm 11:30 kom ik met de trein aan in Dalfsen. Snel wat eten en de spullen pakken die ik waarschijnlijk nodig zal hebben. 13:30 Samen met Maaike zet ik koers naar de Doorbraak. Daar wachten we op Henk Dunnewind en samen laden we alle spullen in zijn auto: de reis naar het bouwterrein kan beginnen. Daar aangekomen bespreken we kort hoe het bouwplan is. We beginnen met passen, meten en zagen. We kunnen de boel nog niet vastzetten, want ik ben zo dom geweest om de schroeven in De Doorbraak te laten liggen: dat komt maandag wel.Aan het eind van de middag is praktisch alles gezaagd en we keren tevreden huiswaarts.

OPTOCHT KONINGINNEDAG 2008

Page 7: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

7

Zaterdag 26 aprilDe bouw ligt stil, want in Helmond wordt het NK gehouden en dat wil ik natuurlijk niet missen en dus heb ik me opgeworpen als coach.

Zondag 27 aprilWe rusten uit van een drukke werkweek.

Maandag 28 aprilMet nieuwe energie gaan we weer aan de slag. De helpers zijn vandaag Jan Steen (vader van Bram) en Marjolein Boerdijk.De dag begint voor mij om 8:00.Na het ontbijt spring ik op de fiets en breng een bezoek aan de Doorbraak. Daar aangekomen zet ik de schroeven zodanig klaar dat ik ze niet weer vergeet. Verder was ik vrijdag erachter gekomen dat we nog wat hout te kort kwamen. Dus:9:15 Naar Schutte toe om even in de houtafvalbak te snuffelen en 2 lange balken te kopen. Het hout wordt bij de schroeven in De Doorbraak gelegd.9:40 De trouwe schoonmakers zijn klaar en overhandigen mij de sleutel. Met een razende vaart fiets ik naar de andere kant van het dorp om de wigwam op te halen en om 9:55 ben ik terug bij de Doorbraak: net op tijd, want om 10:00 komen de anderen.10:10 Alle materialen worden bij Jan in de auto geladen, want in de auto van Marjolein zit de iglo die zij samen met Caroline gemaakt heeft. Aangekomen op de bouwplaats laden we alles uit de auto.Met de schroeven worden de platen vastgezet en de wagen wordt verbreed. (Het verbreden van de wagen was nodig omdat we anders geen startgeld zouden krijgen en dat willen we natuurlijk wel!)Alles verloopt heel erg voorspoedig en om 15:00 uur is de wagen al zo goed als af.

Op enkele details na, die we woensdag-ochtend zullen doen, is de wagen startklaar. We keren alweer tevreden huiswaarts.

Woensdag 30 aprilVandaag is de grote dag!8:00 De wekker loopt af.Snel eten en weer naar de Doorbraak. De laatste dingen meenemen en klaarleggen en dan staat om 9:00 uur de chauffeur, Andre Snijder, op de stoep (hij stond er al langer, maar we stonden allebei aan een andere kant van De Doorbraak te wachten!).9:30 We aanvaarden de reis naar het bouwterrein. Daar koppelen we de wagen aan een kleine, groene Deutz. Met deze oldtimer voor de wagen proberen we Dalfsen weer te bereiken. Dit duurt aanmerkelijk langer dan de heenweg, maar we komen er wel. De Dalfsenaren zijn zo aardig geweest om hun auto niet voor de Doorbraak neer te zetten en daar zetten we de wagen neer. 10:15 De wagen wordt volledig klaar gemaakt: de vloer wordt schoongemaakt, we zetten de wigwam vast, er komt een tafeltennistafeltje op te staan, er komen indianenkleren aan de waslijnen van de wigwam, de spandoeken (gemaakt door

Page 8: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

8

de familie Steen!) komen aan de zijkanten van de wagen en de wagen en trekker worden gewassen.11:30 We genieten van een welverdiende rust en nuttigen een boterham. Tevens bereiden we ons mentaal voor op de komst van de kleine indianen, cowboys en de eskimo.12:30 Een voor een komen de kinderen binnen. In de Doorbraak wordt iedereen die dat wil geschminkt. Iedereen ziet er heel leuk uit.12:55 Als alles klaar is, zoekt iedereen een plekje op de wagen en dan begint de tocht naar de startplaats. Daar aangekomen halen we ons nummer op en dan moeten we wachten tot 14:00 uur, want dan begint de optocht pas echt. In de tussentijd zijn er echter voldoende andere wagens te bewonderen.

14:00 De optocht gaat van startDit is niet te beschrijven, dus probeer ik het ook maar niet. Dit moet je meemaken, maar misschien geven de foto’s een beetje een beeld (zie ook de site).16:00 Moe maar voldaan rijden we terug naar De Doorbraak. Daar aangekomen breken we de wagen gedeeltelijk af en kan iedereen naar huis gaan. Rianne, Dineke en Ilona gaan namens DTV’84

naar de prijsuitreiking en halen ook het startgeld op.Zelf rijd ik met Andre terug naar de plaats waar de wagen gebouwd is. Daar breken we alles af en gooien het hout op de wagen. Het is inmiddels 17:30 als we bij de Doorbraak aankomen.18:00 Na nog wat te hebben opgeruimd in De Doorbraak keer ik huiswaarts om te gaan eten.19:30 Met vermoeide benen fiets ik nog even terug naar De Doorbraak. Daar is het nog een flinke rotzooi, maar na anderhalf uur opruimen is dat ook weer verdwenen. 21:15 En dan eindelijk keer ik tevreden huiswaarts.

Page 9: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

9

Vrijdag 2 mei13:15 De voorzitter komt het startgeld halen. Nu nog even langs de winkel om een bedankje te kopen en dan op de fiets richting Wythmen.13:40 Terwijl de zon heerlijk schijnt fiets ik naar de wagen toe. Al het hout ligt er immers nog op. Gelukkig heb ik bij mijn oom op de boerderij een plaatsje gekregen om het hout op te bergen.Maar eerst mag ik hem nog een bedankje aanbieden namens DTV’84 voor de hulp.15:30Het hout is netjes opgeborgen en ik heb nog 1 ding te doen voordat mijn taak er voor dit jaar opzit:De mensen die ons de wigwam geleend hebben bedanken. 16:00 Ik maak een klein pakketje met snoepjes, neem de wigwam onder mijn arm en lever alles af.16:30 En alweer keer ik tevreden huiswaarts.

Dan rest mij nog 1 ding en dat is iedereen te bedanken. Speciaal noem ik de volgende mensen:Iedereen die:• verkleedkleren geleverd heeft• mij van goede raad heeft voorzien• geholpen heeft om te bouwen• meegelopen/gereden heeft tijdens de optocht (André (chauffeur)), Daan, Jelmer, Calien, Annemijn, Jery, Ilona. Rianne, Dineke)• de makers van het spandoek (fam. Steen)• makers van iglo (Marjolein en Caroline)• allerlei accessoires geleverd heeft• en alle andere mensen die hebben geholpen

Hermen

Page 10: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

10

Afdelingskampioen-schappen in LochemZaterdagochtend 24 mei stapten Willianne, Marjolein B en ik bij Nienke in de auto om naar Lochem te gaan. De beste spelers van de regiokampioenschappen in de Trefkoele (gespeeld in januari) waren uitgenodigd om hier te strijden voor de afdelingstitel. Marjolein en Nienke zaten toen bij de beste dames E/F. Aan Willianne werd deze week gevraagd of zij wilde meespelen bij de dames. Ik ging eigenlijk mee als supporter, maar nam wel m’n sportspullen mee voor het geval er afzeggingen waren. En die waren er, veel zelfs. Door de beperkte deelname werden verschillende klasses bij elkaar in poules ingedeeld.

Dames B/C/D werden samengevoegd, hierin speelden Willianne en ik in een vijfkamp. Nienke en Marjolein werden geplaatst in een negenkamp, van dames E/F en heren F/G/H. Wel waren er voor elke klasse 2 prijzen, met als resultaat dat er meer deelnemers met prijs dan zonder naar huis gingen.

In onze poule was er eigenlijk maar 1 C-speelster. Bij de D-speelsters hadden Michele (Emmeloord), Willianne en ik evenveel punten. Door games tellen zou Michele 1 worden, ik 2 en Willianne 3. Maar omdat er bij de C ook twee prijzen beschikbaar waren, bedacht Willianne slim dat ze mij dan door zouden schuiven naar de C, zonde om die prijzen niet optimaal te benutten… (om het goed te praten: er is bij toernooien wel eens onduidelijkheid of ik nou een C of D heb, dan moet je toch maar van die twijfel gebruikmaken) Resultaat, toch allebei een prijs: Willianne 2e bij dames D, ik 2e bij dames B/C.

Page 11: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

11

In de poule van Nienke en Marjolein telden alleen de resultaten van de dames onderling. Ook hier was het nodig om games te tellen, zo werd Nienke 3e bij dames E en gingen de prijzen, mooie handdoeken, net aan haar neus voorbij. Marjolein werd 2e bij dames F.

Algemene afdelingskampioenen werden oud-DTV’er Jan Jaap Schipper (heren D) en Veronica van Eeden van Hoonhorst (dames B/C).

Jammer van de beperkte deelname, hierdoor was het niveau van de regiokampioenschappen in de Trefkoele waarschijnlijk nog hoger dan bij deze finaleronde. Maar, wie er niet is kun je ook niet verslaan, zeggen ze toch?

Karin

Page 12: Clubblad juni 2008

A D V E R T E N T I E S

Page 13: Clubblad juni 2008

A D V E R T E N T I E S

“Sterk in elk merk”

Fons Eilert AutoserviceGoldkampstraat 6a • 7722 RN Dalfsen

tel. (0529) 43 22 83 • 06 11 42 09 04

Voor professioneel onderhoud / APK / reparatiesTegen scherpe prijzen!

www.decohomebruins.nl

Hier kan ook UW ADVERTENTIE staan!Informeer naar de mogelijkheden!

Page 14: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

14

Een meisjesdroom uitgekomen, nee: gerealiseerd!

Lang gewachtStil gezwegen (kan ik niet)

Nooit gedachtToch gekregen (ik geniet)

Op 23 april werd de finale gespeeld van de clubkampioenschappen van DTV ’84 voor het jaar 2008. Nu moet ik daarover een stukje schrijven, maar aangezien ik dat bij de voorronden nog niet wist, weet ik van die voorronden niet veel meer, want dat is al een week geleden. En, zoals u weet, is bij ons oudjes het lange-termijn geheugen goed intact, maar de recente dingen vergeten we gauw.

Er waren twee categorieën: de competitiespelers en de recreanten. Daaruit konden dus twee winnaars komen van verschillend kaliber. De competitiespelers hebben een reputatie hoog te houden, want zij verdedigen tenslotte de eer van DTV. Een ernstige zaak, mag ik hopen.De recreanten recreëren en hebben dan lol. Maar ook bij hen is er een gezonde wil tot winnen.

Het staat me bij, dat er vroeger géén twee categorieën waren. Dan maakte een recreant dus geen kans op winst, als hij tegen competitiespelers moest uitkomen.En dat is dan iets, dat, in tegenstelling tot de meeste veranderingen, een verandering ten goede is! Nieuw: verbeterd wasmiddel! Laat maar liggen en neem het oude maar.In de voorronden vorige week won ik mijn pool door niets te verliezen. Mooi, maar zwaar: met Alie van Oenen was de strijd zeer spannend, iedere keer gelijk op, totdat na de 11 eindelijk twee punten verschil ontstonden. Zelfs Alie Ekkelenkamp, die voor ons telde, vond het spannend, en die is toch wel wat gewend.

Page 15: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

15

Vandaag, 23 april, tussen haakjes de geboortedag van mijn moeder, een grote tennis-ster, waren de finales. Ik begin toch eindelijk volwassen te worden, denk ik, want ik laat me niet meer intimideren. Vroeger hadden we maar één Joost den Draaier, en dat was Jan Verheijen. Nu hebben we er een tweede bij: Henk Dunnewind. Hij draait alle slagen zo erg, dat hij zich veel te veel inspant. En aangezien ik zijn lerares ben bij een computercursus had ik mij ten doel gesteld om me niet te laten inpakken, ik moet mijn overwicht behouden. Dus sloeg ik alles in mijn eigen stijl terug. En daar ging je dan, Henk! Moeder, ik ben óók een ster, maar dan met een kleiner racket!Ondanks het feit, dat ik slecht geslapen had vanwege de wil tot winnen (zo volwassen ben ik nu ook weer niet), ging alles me goed af vanmorgen. Ik heb alles gewonne en dan mag ik verwachten dat ik kampioen ben van de recreanten. Ik wil altijd winnen, want, zoals mijn man dan zei: “a good loser is a loser” (weten jullie wel, heb ik al eens eerder gezegd) en ik heb al genoeg verlies geleden in het leven om dat niet wéér te willen zijn. Al moet ik zeggen, dat ik tegenwoordig aan de winnende hand ben.Cave de 7 magere jaren, denk ik dan Calvinistisch-bang. Want op vreugde volgt betalen.

Met bloemen op de foto. Leuk. Maar: er waren tegenstanders, met wie ik vast veel moeite zou hebben gehad, als ze niet door vorige week afwezig te zijn automatisch in de verliezerspool terecht waren gekomen, zoals bijvoorbeeld Mies en Gea. En er waren geduchte tegenstanders, die ingedeeld werden bij de competitiespelers, terwijl ze eigenlijk net als ik gewone recreanten zijn. Dus ik moet nóg een keer winnen om het echt waard te zijn. Goed, probeer ik dan.

Hoe dan ook, ik ben er blij mee, en ik ben blij met de vereniging, en met de mensen die er lid van zijn. Dank jullie allemaal voor zoveel sportief plezier!De uitslagen: Joop Vijge heeft zich gerehabiliteerd, volgens mij heeft hij de laatste tijd wel eens wat verloren, maar hij is weer terug.

WINNAARS COMPETITIESPELERS: 1. Joop Vijge2. José Bekhuis3. Jan Verheijen, alias Joost den Draaier 14. Thea van der Maaten

VERLIEZERS COMPETITIESPELERS:1. Cor Verheul2. Henk Simonse3. Freek Bennink4. Gea Niens5. Hilda Schipper

Page 16: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

16

WINNAARS RECREANTEN:1. Like Lyons 2. Eef Bouwhuis3. Jaap Klaren, de Nestor4. Alie van Oenen5. Henk Dunnewind, alias Joost den Draaier 2

VERLIEZERS RECREANTEN:1. Mies Luiten, die in recordtijd (omdat ze te laat kwam) toch alles won2. Janke de Jager3. Wilma Zwakenberg4. Henk Brandwacht5. Joyce van Damme, aanstormend talent.

Alle deelnemers kregen twee rozen, die door DTV zo aardig worden verzorgd. En de bloemen voor de winnaars werden ter beschikking gesteld door de sponsor HB shop. Dank u wel HB shop. Staat feestelijk op mijn terras.

Like Lyons

Page 17: Clubblad juni 2008

A D V E R T E N T I E

Anth. Fokkerstraat 3 Marslanden-B 8013 NS ZwolleTel: 038 465 49 06 - Fax: 038 465 39 75 - E-mail: [email protected]

tapijt keuze centrum bvAnth. Fokkerstraat 3 Marslanden-B 8013 NS Zwolle

Tel. 038 465 49 06 - Fax. 038 465 39 75 - E-mail:[email protected]

Het adres voor:

TAPIJT, VINYL, MARMOLEUM,

PVC VLOEREN, LAMINAAT,

PARKET, GORDIJNEN EN

B INNENZONWERING

Zie ook onze website www.tapijtkeuzecentrum.nl

Page 18: Clubblad juni 2008

18

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

VECHTDALDUBBELTOERNOOIGisteren (maandag 21 april) hebben we het Vechtdal Dubbeltoernooi gehouden bij DTV. Er was één team van Flits bij, dat eigenlijk niet mee mocht doen, omdat ze niet bij het Vechtdal behoren. Ze mochten van ons meedoen, maar schrijven nu wel een stukje voor het clubblad.

HIER NOG DE UITSLAGEN: Poule 1:1. Cees en Ton2. Jouwert en Jos3. Willianne en Arik4. Erwin en Arjan (Flits)5. Willemien en Debbie6. Ton en Mak (Wham)7. Arjan en Ben (Ommen)8. Jouke en Chris9. Theo en Harold (Wham)10. Lucas en Peter (Wham)

Poule 2:1. Alie en Nienke2. Mariëlle en Ciska (Hoonhorst)3. Cor en Sandra4. Henk en Jan5. Wim en Gerjan (Wham)6. Like en Mies7. Marjolein en Caroline

De nummers 1 en 2 kregen een beker, de nummer laatst kreeg een poedelprijs (doucheschuim).

Met het dames 1 team van tafeltennis Zwolle was ik naar jullie clubje gekomen, en zag daar op het ‘prikbord’ hangen:dubbeltoernooi. Dus ik grapte direct, ik doe mee!Nou was het toernooi eigenlijk alleen voor DTV’ers bedoeld, maar omdat ik het ben, kreeg ik natuurlijk vrijstelling.Dan moest ik nog een dubbelpartner zien te vinden, en die vond ik in mijn broer, Arjan Bakker.Toen we op de maandagavond aankwamen bij DTV, was er nog niemand, en bleek dat er misverstanden waren over de begintijd onder de organisatie. Wij waren in elk geval 45 minuten te vroeg.Dat mocht de pret echter niet drukken! Na een redelijke eerste ronde, waar we alleen van Jouke en (naam vergeten, stevige lange man) verloren, gingen we naar de tweede ronde. Daar moesten we weer tegen Jouke en de onbekende man, die weer net te sterk waren. Ook Coos en Jan waren beter, maar de wedstrijden waren er zeker niet minder leuk om! Ook de derde wedstrijd tegen de kersverse kampioenen van het 1e jongens team was niet aan ons gegund.Al met al was het een hele gezellige, voor herhaling vatbare avond!

Vriendelijke groeten van Erwin Bakker

Page 19: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

19

Page 20: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

20

EenentwintigenDe gebroeders Arjan & Erwin Bakker reizen stad en land af om aan tafeltennistoernooien mee te doen. Maar voor gezellige toernooien hoefje niet per se ver te reizen! Na meegedaan te hebben aan het Vechtdaldubbeltooernooi, werd ons gevraagd of we ook mee wilden doen aan het Eenentwintigen. Aangezien het toernooi gezellig was en het ons wel leuk leek om het Eenentwintigen mee te maken, hebben we maar besloten om ook aan dat toernooi me te doen. Voor wie het Eenentwintigen niet kent: het is een

dubbeltoernooi waarin iedereen iedere ronde met een andere partner dubbelt. Met wie gedubbeldwordt, en tegen wie gespeeld moet worden, wordt iedere ronde bepaald door het lot; door een kaart uit een setje kaarten te trekken wordt bepaald wie met wie moet dubbelen (bijvoorbeeld de rode azen spelen samen) en tegen wie gespeeld moet worden (rode azen tegen zwarte azen).

Elke wedstrijd wordt één game tot de 21 gespeeld, aan het einde van de avond worden

de behaalde punten bij elkaar opgeteld en wie dan de meeste punten heeft is uiteraard de winnaar. Door dit systeem ontstonden er iedere speelronde weer leuke, gezellige en aparte koppels, welke meestal ook erg aan elkaar gewaagd waren. Heel veel wedstrijden werden slechts met minimaal verschil gewonnen/verloren waardoor het de hele avond spannend bleef. Na meer dan tien rondes gespeeld te hebben, was iedereen wel op en was het tijd om alle punten op te laten tellen door rekenwonder Hetty. Dit leverde de volgende eindstand op:

1. Arjan / Jan Willem (248 punten)2. Rien (244 punten)3. Wilco (237 punten)4. Jan (220 punten)5. Cor (212 punten)6. Mies (207 punten)7. Henk S. (206 punten)8. Henk D. (196 punten)9. Alie (176 punten)10. Erwin (173 punten)11. Arwin (163 punten)

Page 21: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

21

De prijzen varieerden van een gehaktbal voor de nummer laatst, tot een gehaktbal met twee banaantjes voor de winnaars. Na een avondje spelen gingen de gehaktballen er wel in bij de meeste spelers!En die banaantjes vond ik persoonlijk ook erg lekker! En toen kwam alweer een eind aan een gezellige avond. Na de zomer komen wij zeker nog eens terugom mee te doen aan het Eenentwintigen, of misschien wel het Gong-toernooi, wie weet! Arjan Bakker (Tafeltennis Zwolle)

De prijswinnaars van het Eenentwintigen op 28 april

Eenentwintigen op 19 mei

Page 22: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

22

In de vakantie hebben jeugdleden zich verdienstelijk gemaakt door te helpen schoonmaken.

Page 23: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

23

Eindfeest

Page 24: Clubblad juni 2008

A D V E R T E N T I E S

STOLTEVeldkampje 5OUDLEUSENTEL. 0529-471421Geopend : maandag t/m donderdag 9.00 tot 18.00 uurvrijdag 9.00 tot 21.00 uur - zaterdag 9.00 tot 16.00 uur

wist u dat wij,- tapijt - tv’s - magnetrons - vinyl - videorecorders - klein huish.art. - lopers - radio’s - bankstellen - verf - kasten - behang - bedden - lampen - gereedschappen - eethoeken - wasmachines - speelgoed - tv kasten - koelkasten - pannen - vloerkleden - diepvriezers - koffiezetapparaten - kleinmeubelen - friteuses

Hier kan ook UW ADVERTENTIE staan!

Informeer naar de mogelijkheden!

Page 25: Clubblad juni 2008

www.dtv84.nl

A D V E R T E N T I E S

Page 26: Clubblad juni 2008

De Peugeot 308 vanaf € 18.950,-. In genoemde consumentenadviesprijs is de bonus-malusregeling op basis van het energielabel verwerkt. Adviesleaseprijs vanaf € 375,- excl. BTW en incl. vervangend vervoer, bij een contract van 48 mnd/20.000 km p.j. op basis van full operational lease. Gem. verbr. (afh. van type motor) 4,5-7,9; km/l: 22,2 – 12,7; CO

2: 120 – 188 gr/km. Wijzigingen voorbehouden. Voor meer informatie kijk op www.peugeot.nl.

De nieuwe Peugeot 308 ademt in alles een sfeer van evenwichtig-heid en doeltreffendheid uit. Hij staat stevig op zijn wielen en het kan niet anders dan dat hij de weg perfect beheerst. De Peugeot 308 is de nieuwe referentie in zijn klasse, verpakt in een schitterend, maar herkenbaar design boordevol nieuwe techniek en uitrusting! Kom snel langs in de showroom of maak een afspraak. De Peugeot 308 is er al vanaf € 18.950,-.

AUTO PALACE DALFSEN Wilhelminastraat 78 Tel.: (0529) 43 12 37 www.autopalace.peugeot.nl

Nieuw. De Peugeot 308. A WIND OF CHANGE

A D V E R T E N T I E

Page 27: Clubblad juni 2008

D T V ’ 8 4

27

Heb jij ook een leuk kiekje in de Doorbraak gemaakt? Stuur ’m op naar [email protected].

Willemien & Debbie

Heb jij ook een leuk kiekje in de Doorbraak gemaakt? Stuur ’m op naar [email protected].

Ton & Cees

Alie & Nienke

Juli2 Jelmer Vogelzang 4 Edith Bouwman 5 Michiel van de Riet 9 Joop Vijge 18 Hermen Bollemaat18 Harrie Kemper 20 André Wennemars 22 Ben van der Vegt24 Rob Koggel 28 Thea van der Maaten 28 Rien Both

Augustus16 Ton Kneyber 18 Like Lyons 19 Aaltjo Klooster 23 Joyce van Damme 24 Debbie Matenaar

September4 Jouke Mentjox 7 Calien Meijer 7 Willianne Schipper 10 Rianne van Dort 22 Henk Mannes 28 Henk Brandwacht 28 Trientje Lubbers

KIEKJES UIT DE

DOORBRAAK

Page 28: Clubblad juni 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

28

VerenigingsinformatieTafeltenniscentrum ‘De Doorbraak’ Smidswegje 4 tel. 434297Voorzitter Jan Brandriet Ruitenborghstraat 43 tel. 432576Secretaris Debbie Matenaar Burg. van Bruggenplein 2b tel. 06-38748093Pennningmeester Claudi Wormmeester Kosterserf 3 tel. 435756Zaalwacht jeugd Nienke van der Vegt Hagenweg 16 tel. 06-20123310 Cindy Veltman Irenestraat 4 tel. 06-27473248Competitieleider Ben van de Wetering Meesterserf 16 tel. 06-13096793Coördinator activiteiten Jouwert Turkstra Van Ostadestraat 100 tel. 450903 Ommen

Trainers Barteld van Oenen tel. 435537 Hermen Bollemaat tel. 435333 Rob Koggel tel. 0572-372284 Marc Noorda tel. 06-42737907 Erelid Alie EkkelenkampLid van verdienste Luc v.d. Maaten, Henk Mannes

Schoonmaakregeling Jeanet Bollemaat tel. 435333Vervoersindeling jeugd Alie van Oenen tel. 433999

Technische commissie Barteld van Oenen (voorzitter, tel. 435537), Ben van de Wetering en Rob KoggelActiviteitencommissie Jouwert Turkstra (voorzitter), Edith Bouwman, Eline Bollemaat, Roosmarijn Brandriet, Nienke van der Vegt en Gerrita van FaassenActiecommissie Aaltjo Klooster en Jan VerheijenKantinedienstcommissie Christien Ruitenberg en Mies LuitenSponsorcommissie Arie Boerman (voorzitter, tel. 471787) en Mies LuitenToernooien en PR Hilda Schipper

Contributie Jeugd t/m 17 jaar € 6,- p.m., bij niet-automatische incasso € 7,- Senioren € 9,- p.m., bij niet-automatische incasso € 10,-T.n.v. Penningmeester DTV’84 p/a Praamstraat 92, LemelerveldRekeningnummer Postbank: 254701 Rabobank: 312885628Beëindiging lidmaatschap Alleen mogelijk per eind juli

Website www.dtv84.nlRedactie website Nienke en Karin van der Vegt ([email protected])

Redactie clubblad Annemiek Brandriet en Karin van der VegtDistributie clubblad Alie en Gerard EkkelenkampOplage clubblad 145 stuksInleveradres kopij Annemiek Brandriet: [email protected]

Inleverdatum kopij 20 september 2008