Clubblad januari 2008

24
DTV’84 1 INHOUDSOPGAVE Oud en nieuw(s) Een nieuw jaar en dus ook weer een nieuw clubblad. En straks ook gelijk maar weer een nieuwe competitie. Tijd om de feestkilo’s er weer af te meppen. Maar er is nog meer nieuw(s). Het bestuur van DTV is vernieuwd. In dit clubblad zie je wie de vereniging komt versterken. Dan rest ons nog iedereen het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Dat 2008 maar een gezond, gelukkig en sportief jaar mag worden! Nieuw in het clubblad in 2008 is de rubriek “Kiekjes uit de Doorbraak”. Heb je een gekke, leuke, sportieve foto gemaakt, met of zonder verhaal, stuur deze dan op (foto’s mogen naar [email protected]). Aan het einde van het jaar kiezen we de leukste uit. Wie weet wordt jouw foto wel benoemd tot “Kiekje van het jaar” en krijg je een ereplekje in de Doorbraak! Dan nog iets ouds: leuke stukjes voor het volgende clubblad zijn welkom op [email protected] Karin en Annemiek 2 AGENDA 3 NIEUWE SECRETARESSE 5 OPKNAPPEN DOORBRAAK 6 HET NIEUWE SHIRT 10 RECREANTEN SNERT- TOERNOOI 12 ASSEN ZATERDAG 14 ASSEN ZONDAG 15 VERJAARDAGEN 16 OLIEBOLLENTOERNOOI 18 D-MEERKAMPEN 19 BARTELD REGIOKAMPIOEN 22 TEAMINDELING 23 KIEKJES UIT DE DOORBRAAK 24 VERENIGINGSINFORMATIE R edactioneel 10 19 23

description

Clubblad januari 2008

Transcript of Clubblad januari 2008

Page 1: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

1

INH

OU

DS

OP

GA

VE

Oud en nieuw(s)

Een nieuw jaar en dus ook weer een nieuw clubblad. En straks ook gelijk maar weer een nieuwe competitie. Tijd om de feestkilo’s er weer af te meppen.

Maar er is nog meer nieuw(s). Het bestuur van DTV is vernieuwd. In dit clubblad zie je wie de vereniging komt versterken. Dan rest ons nog iedereen het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Dat 2008 maar een gezond, gelukkig en sportief jaar mag worden!

Nieuw in het clubblad in 2008 is de rubriek “Kiekjes uit de Doorbraak”.Heb je een gekke, leuke, sportieve foto gemaakt, met of zonder verhaal, stuur deze dan op (foto’s mogen naar [email protected]). Aan het einde van het jaar kiezen we de leukste uit. Wie weet wordt jouw foto wel benoemd tot “Kiekje van het jaar” en krijg je een ereplekje in de Doorbraak!

Dan nog iets ouds: leuke stukjes voor het volgende clubblad zijn welkom op [email protected]

Karin en Annemiek

2 AGENDA

3 NIEUWE SECRETARESSE

5 OPKNAPPEN DOORBRAAK

6 HET NIEUWE SHIRT

10 RECREANTEN SNERT- TOERNOOI

12 ASSEN ZATERDAG

14 ASSEN ZONDAG

15 VERJAARDAGEN

16 OLIEBOLLENTOERNOOI

18 D-MEERKAMPEN

19 BARTELD REGIOKAMPIOEN

22 TEAMINDELING

23 KIEKJES UIT DE DOORBRAAK

24 VERENIGINGSINFORMATIE

Redactioneel

10 19

23

Page 2: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

2

JANUARI 23 Verkoop tafeltennismaterialen

FEBRUARI 9 Start landelijke voorjaarscompetitie 10 Nationale Jeugd Meerkampen 1/2 finales Zwolle (Windesheim) 23 5e C-Jeugdranglijsttoernooi Nijmegen 24 3e B-Jeugdranglijsttoernooi Nijmegen

MAART 16 2e A-Jeugdranglijsttoernooi Nederweert

APRIL 26 Nederlandse Jeugd Kampioenschappen B 27 Nederlandse Jeugd Kampioenschappen A

AGENDA

Kom dan naar de volgende verkoop van tafeltennismaterialen:

Locatie: De Doorbraak Smidswegje te Dalfsen Tel. 0529-434297Wanneer: Woensdag 23 januari 2008Tijdstip: Vanaf 19.00 uur tot circa 20.30 uurDoor wie: Anne Vlieg

Binnenkort een nieuw frame, rubbers, schoenen of

ander materiaal nodig?

POSITIEF HET NIEUWE JAAR INVanuit het bestuur zijn een aantal positieve berichten te melden. Om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe bestuursleden.Nienke van der Vegt heeft zich gemeld en gaat enkele taken van Ben v.d.Wetering overnemen mbt de jeugdcompetitie.Ook gaat Nienke, samen met Cindy Veltman, de rol van zaalwacht op de zaterdagmorgen bij de jeugd invullen.Waarvoor hulde!

Vervolgens heeft zich een ouder van een jeugdlid gemeld met de mededeling dat ze wel wat voelt voor het penningmeesterschap. Hier wordt de komende weken nog over gesproken en nagedacht. De uitkomst leest u in het volgende clubblad!

Page 3: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

3

JANUARI 23 Verkoop tafeltennismaterialen

FEBRUARI 9 Start landelijke voorjaarscompetitie 10 Nationale Jeugd Meerkampen 1/2 finales Zwolle (Windesheim) 23 5e C-Jeugdranglijsttoernooi Nijmegen 24 3e B-Jeugdranglijsttoernooi Nijmegen

MAART 16 2e A-Jeugdranglijsttoernooi Nederweert

APRIL 26 Nederlandse Jeugd Kampioenschappen B 27 Nederlandse Jeugd Kampioenschappen A

Willemien van Oenen stopt als secretaresse bij DTV en wordt opgevolgd door Debbie Matenaar. Dat werd besloten op de algemene ledenvergadering (ALV) van 22 november.

DEBBIE:22 november 2007; de dag dat ik mijn eerste ALV heb bijgewoond. En dat werd ook wel een keer tijd, aangezien ik al zeventien jaar op tafeltennis zit. Maar wat bracht mij nu naar de ALV . . . .

Ook ik kon er niet meer om heen. Na zeventien jaar mocht ik ook wel eens een keer iets voor de club doen als vrijwilliger. In augustus ben ik door Jan Brandriet benaderd of ik de nieuwe secretaresse wilde worden, omdat Willemien het na

Vermeldenswaardig is de stimulerende rol in deze van ons erelid, Alie bedankt.Dan zal het opgevallen zijn dat de vloerbedekking er strak bij ligt, dat de stoelen en deuren een nieuwe verflaag krijgen en het slot van de voordeur beter werkt.Vele handen maken licht werk.

Het kindertafeltennisfeest is ondertussen in volle gang. We hopen er een aantal nieuwe jeugdleden aan over te houden.

Een punt van zorg is dat sommige seniorleden tijdens de competitie aangeven te willen stoppen. Twee redenen waarom dit niet wenselijk is:Ten eerste laat je je team in de steek en ten tweede heb je je verplicht om de competitie af te maken. Opzeggen kan slechts per 1 augustus.

NIEUWE SECRETARESSE VOOR DTV

Page 4: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

4

WILLEMIEN:22 november 2007; de dag dat ik met een dubbel gevoel naar de ALV ga. Ik ga al jaren (!) trouw naar de ALV maar vanavond ga ik afscheid nemen van bestuurswerk bij DTV (in een periode dat het heel moeilijk is vrijwilligers te vinden), maar met een goed gevoel bij een waardige opvolgster...

Twaalf jaar... ze zijn voorbij gevlogen! Gemakkelijk was het niet altijd, maar een hecht bestuur en plezier maken dat je veel werk kunt verzetten. En veel werk is er verzet de afgelopen twaalf jaren met voorzitters Luc (vdMaaten), Jaap (Winkeler), Theo (Mulder) en nu Jan Brandriet. Maar een club ben je samen, en een bestuur kan niet alles alleen ... ik hoop dat een ieder zich daarvan bewust is en dat een ieder zijn/haar steentje wil bijdragen als dat gevraagd wordt.

Twaalf jaar secretariaat gaat mega-snel... twaalf jaar terug was ik nog niet getrouwd, had nog geen kinderen en werkte ik nog niet parttime (maar fulltime). Debbie werkt fulltime (maar nog niet parttime), is (nog) niet getrouwd, dus eigenlijk kan ze nog jaren mee. Het schiet me ineens te binnen: jaren geleden hadden Edith en ik (teamgenoten) en Debbie een discussie waarin Debbie ons ‘subtiel’ liet weten dat het eigenlijk wel mooi voor Edith en mij zou zijn om met het nieuwe Millennium een kindje te krijgen. Tja, waar heb je het over na een tafeltenniswedstrijd. Maar goed, de discussie zij haar vergeven, echter, zowel Edith en ik hebben ons aan de afspraak gehouden en nu we inmiddels alle drie teamgenoten van elkaar zijn, dacht ik: laten we (ik weet zeker dat ik Edith’s goedkeuring heb) afspreken dat Debbie pas na 2015 mag aftreden als secretaresse, want als je zo jong bent als Debbie, kun je immers nog jAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAren mee!!

twaalf jaar tijd vond om te stoppen. Tja, en dus kon ik er niet meer om heen en ben ik tijdens de Algemene Leden Vergadering benoemd als de nieuwe secretaresse van DTV.Of ik het net zo lang vol houd als Willemien weet ik niet, maar ik ga mijn

stinkende best doen om in ieder geval de eerste twaalf maanden vol te houden. Bij deze wil ik iedereen alvast uitnodigen voor de ALV van dit jaar, want deze vergadering was eigenlijk best gezellig en na afloop was er ook nog een gratis borrel. Kortom, wat wil je nog meer!!

Page 5: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

5

DE DOORBRAAK MAG WEER GEZIEN WORDEN! Tijdens de ledenvergadering in november stelde Jan Verheijen voor om het interieur van de Doorbraak eens te voorzien van een fris laagje verf. Na voorbereidende werkzaamheden van Jan kwam op vrijdag 28 december een ploegje van vier personen alles schuren en het zwarte frame van de stoelen schilderen.

Op 2 januari om 9 uur kwam de man van Joke (uit de recreantengroep), Berend Wesselink, alle deuren schilderen.Geweldig dat ook partners van onze leden uit de recreantengroep zich actief maken binnen onze club!Jan ging de pilaren schilderen en Joep Hensen, Like Lyons en Joop Vijge voorzagen de stoelen weer van een nieuw rood laagje verf. Wat was DTV’84 zonder deze recreantengroep van de woensdag? De Doorbraak mag weer gezien worden! Niet alleen ziet het er altijd schoon uit maar ook weer super netjes! Werkers laatste uren 2007 en van de eerste uren 2008.............bedankt!

Berend Wesselink Joep Hensen, Like Lyons en Joop Vijge Jan Verheijen

OP HETERDAADIs deze meneer aan het inbreken bij DTV? Je zou het haast gaan denken. Maar, integendeel, als je wat beter kijkt, zie je dat de man in kwestie bezig is reparatiewerk te verrichten. Het slot van de buitendeur van De Doorbraak functioneerde al een tijdje niet zo goed. Inbrekers werden nog wel tegengehouden, maar ook DTV-ers konden af en toe niet naar binnen. En dat kan toch niet de bedoeling zijn! In een dergelijk geval is een oplossing nabij als je even Harry Kemper belt. Je ziet hem niet, want hij doet zijn klusjeswerk nogal stiekem. Maar onze fotografe betrapte hem op heterdaad, vandaar deze foto. Oh ja, daarna nam hij het koffieapparaat mee naar huis. Niet om daar thuis koffie mee te zetten, nee, ook aan het genoemde apparaat haperde wat. Het is een lange lijst van klussen die Harry zo door het jaar heen opknapt. Daarom passen als afsluiting van 2007 de welgemeende woorden: “Harry bedankt voor alles wat je op de achtergrond telkens voor DTV doet!” ( En eh….houd die echte inbrekers buiten de deur.)

Harrie Kemper maakt het slot van de deur

Page 6: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

6

HET NIEUWE SHIRT VAN DTV’84

Op het moment van schrijven loopt het oude jaar ten einde. Een moment dat vaak gebruikt wordt om terug te kijken met weemoedig verlangen naar het achterliggende jaar, het jaar 2007. Het onderwerp van dit artikel is de komst van de nieuwe shirts. Na ruim twintig jaar in dezelfde shirts te hebben gespeeld is daar eindelijk verandering in gekomen. Velen hebben er naar uit gekeken, ernaar verlangd en erop gehoopt. Vol verwachting klopte ons aller hart toen eindelijk de dozen opengingen. Wat we toen zagen overtrof alle verwachtingen: het waren mooie shirts, flitsend, flexibel en hypermodern. Heel DTV’84 fleurde er letterlijk en figuurlijk van op, menigeen zat (nog meer) genietend aan de kant, extra supporters kwamen: enkel en alleen voor de shirts. Het inspelen voor een wedstrijd begon eerder, om maar te mogen spelen in de nieuwe shirts! De tegenstanders waren al bij voorbaat verslagen door ons prachtige tenue.

Maar nu, anderhalf jaar nadat de shirts hun intrede deden, zijn er andere geluiden te horen. Eerst waren ze zwak en voorzichtig hoorbaar, maar ze worden steeds luider: er is kritiek op onze prachtige shirts! En wat zijn de oorzaken van de klachten van deze nooit tevreden mensen? De shirts zouden niet fijn zitten, de kleur zou niet rood maar oranje zijn en het witte deel bij de kraag van de damesshirts zou niet passend zijn!

Vanwaar die kritiek? Waarom dat ongenoegen? Het is een voorrecht dat je mag spelen in het shirt van een club als DTV’84! In plaats van het shirt met gepaste trots te dragen zijn er mensen die het shirt zo min mogelijk aan doen. Op toenooien zijn er steeds meer DTV-ers die het wagen(!) om zonder DTV-shirt te komen opdagen! Waar is onze trots gebleven? Waar moet het heen met DTV’84 als de shirts niet meer gedragen worden? Het zou een heel klein beetje logisch zijn als de oude shirts op die manier behandeld zouden worden: dat zijn namelijk minder mooie shirts en een tikkeltje ouderwets, maar ook daarbij geldt dat ze met trots gedragen mogen (en moeten) worden.Dat geldt voor de nieuwe shirts natuurlijk helemaal! Voordat ik mijn emoties helemaal de vrije loop laat, zal ik stoppen met dit stukje. Excuses voor het enigszins moralistische karakter van dit artikeltje, het idee lijkt me helder.

Hermen

Page 7: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

7

“Sterk in elk merk”

Fons Eilert AutoserviceGoldkampstraat 6a • 7722 RN Dalfsen

tel. (0529) 43 22 83 • 06 11 42 09 04

Voor professioneel onderhoud / APK / reparatiesTegen scherpe prijzen!

A D V E R T E N T I E

A-Licentie voor Arina Both 8 december 2007

Arina Both heeft op de laatste dagen van 2007 nog van zich laten horen. Zij wist het B-jeugdranglijst tafeltennistoernooi in Assen, op 8 december, op haar naam te zetten. Hierdoor heeft Arina een A licentie in de wacht gesleept.

Arina won twee partijen in de poule en kwam daardoor in de hoofdronde. Daar verloor ze geen partij meer en ook de finale wist ze te winnen. Ze versloeg Nikki Snapper van Tanaka.Willianne Schipper werd in Assen ook eerste in de poule. Ook zij won van Nikki Snapper, maar werd net als Jaqueline Zwakenberg, die ook de hoofdronde haalde bij de meisjes junioren, gelijk uitgeschakeld.Maaike Bollemaat werd derde in de poule bij de meisjes kadetten en kwam daarna op gang in de troostronde waar ze de halve finale bereikte.Op het C-ranglijst toernooi speelde zondag Caspar Roes bij de jongens kadetten. Hij werd derde in de poule en werd in de vervolgronde direct uitgeschakeld.

lees de verslagen over Assen vanaf pagina 12!

Willianne Schipper naar 1/2 finale Nationale Jeugd meerkampen 16 december 2007

Twee spelers van DTV deden op 16 december mee aan de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen.

Arina Both en Willianne Schipper probeerden een plaats in de halve finale te bemachtigen.

Dit lukte Arina helaas niet. Willianne werd derde in de poule en speelde een tussenronde. Door een overwinning wist ze zich alsnog te plaatsen voor de halve finale. Die wordt op 10 februari gespeeld in Zwolle.

Page 8: Clubblad januari 2008

A D V E R T E N T I E S

Page 9: Clubblad januari 2008

A D V E R T E N T I E S

Hier kan ook UW ADVERTENTIE staan!

Informeer naar de mogelijkheden!

Page 10: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

10

RECREANTEN SNERTTOERNOOI ---------- 21 november 2007 ---------

Rond 9 uur kwamen de recreanten tafeltennissers weer bij elkaar voor ons jaarlijks recreantentoernooi. Eerst koffie met eigen gebakken koek van Alie. Daarna kwamen de dames en heren aan de slag.uit Ens, Kampen, Emmeloord en DTV’84.

Cor Verheul ging al vroeg weg, hij was niet zo lekker maar plichtsgetrouw toch eerst het geld innen. Het werd hier en daar wel erg spannend, maar de pret overheerste.

De snert en tomatensoep door Greet Brandwacht klaar gemaakt, werd al

roerende warm gemaakt. Om 12.00 uur werd al pratende de rode en groene soep genuttigd. Bedankt Greet !

Na de uitslagen was er nog een spannende dubbel finale van Klaas Smant en Thea van der Maaten tegen Trientje Lubbers en Joke Wesselink.Wij, Trientje en Joke, hadden een gelijk aantal punten, maar aan het eind wonnen Klaas en Thea.

Teun van Dijk bedankte namens Kampen en Klaas Smant nodigde ons uit voor 19 maart 2008 in Ens.

Freek Bennink en Wilma Zwakenberg staan elke woensdagmorgen om 8.30 u voor de deur om alle tafels voor de recreantenmorgen klaar te zetten.Daarna drinken ze een welverdiende kop koffie.

Page 11: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

11

UITSLAGEN PER TAFEL:

Tafel 1 en 2 1e Hermien Koggel 2e Wilma Zwakenberg 3e Ineke Smulders

Tafel 3 1e Trees Dudink 2e Jaap Klaren 3e Regi Oppatja

Tafel 4 1e Like Lyons 2e Teun van Dijk 3e Alie van Oenen

Tafel 5 1e Rita Jacobs 2e Henk Simonse 3e Ria Kroes

Tafel 6 1e Trientje Lubbers 2e Thea v/d Maaten 3e Aaltjo Klooster

Joke Wesselink

Graag willen wij de C1000 bedanken voor de heerlijke appeltaartjes als prijzen.

Tafeltennisvrienden uit Kampen stuurden ons het volgende bericht.

We zijn vanuit Kampen op woensdag 21 november naar het jaarlijkse tafel-tennistoernooi in Dalfsen gegaan.Het is altijd gezellig. De koffie met koek staat bij aankomst al klaar.De begeleiding is top te noemen. Er werd weer veel gelachen. De één speelt fanatiek, de ander voor een gezellige dag. Tussen de middag hadden we de keuze uit snert of tomatensoep. Dat is vier sterren Michelin te noemen. Na de wedstrijd is er voor iedereen een cadeautje.

We kunnen terugzien op een leuke dag. Bedankt en hopelijk tot ziens.

Teun van Dijk en Johan Pompert

Page 12: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

12

Een koude zaterdag in december. Het is de achtste dag van deze maand om precies te zijn. De pepernoten zitten nog maar net achter de kiezen of we hebben alweer een toernooi voor de boeg. Een flinke kluif ditmaal, want Assen is altijd lastig. Nu is er genoeg geleuterd: De spelers die mee waren: Arina (heenweg nog op deze manier geschreven), Willianne, Jacqueline en Maaike. Als coach (o.i.d.) was Hermen mee en de chauffeur was Hilda. Vanaf Dalfsen vertrokken we en nadat we Dedemsvaart gepasseerd waren was de kudde compleet.

Assen 2007 zaterdag

Ruim op tijd kwamen we bij de sporthal aan. Daar wachtte ons de eerste teleurstelling: de parkeerplaats waar we altijd parkeerden was gesloopt en ‘onze’ snackbar leek onbereikbaar. Maar omdat we zo vroeg waren konden we nog voor de zaal parkeren, de snackbar was een latere zorg.Van de vier spelers moesten er drie om 10:00 uur beginnen: Arina, Anne en Sjakie. De coach koos ervoor om Arina en Sjakie te gaan coachen, omdat die naast elkaar moesten spelen.

Om te beginnen onze jongste speelster: MaaikeOm 12 uur mocht Maaike pas beginnen met spelen, ‘s morgens had ze al fanatiek de rest aangemoedigd en ‘s middags was het haar beurt. Maaike, die een lastige poule had, maar wel goed speelde, kon zichzelf terugvinden op een 3e plaats in de poule.Omdat er een wedstrijd weg viel, mocht Maaike pas om 5 uur beginnen met de vervolgronde: de kwart finale, die Maaike gemakkelijk won met 3-0. Dus op naar de halve finale! De halve finale verloor Maaike, jammer genoeg, met 3-0.

Dan Jacqueline, die altijd zeurt dat het niks wordt. Ze was vandaag aardig goed op dreef. Ze speelde goed (kwam misschien ook wel door de coach) en won daardoor van Danielle Lambrechts en Sanne Ebbings. Dit bracht haar naar een stevige 2e plek. De ronde daarna speelde Jacqueline tegen Manon Boerkamp, ze won nog wel een set, maar uiteindelijk verloor Jacqueline met 3-1.

Nu hebben we nog twee junioren te gaan: Willianne.Anne die maar een poule van drie had, hoefde dus maar een westrijd te winnen om door te gaan (als het goed is). Anne die zoals altijd veel beter op toernooien speelt, dan in de competitie won haar eerste wedstrijd gemakkelijk met 3-0. Daarna moest Anne tegen Nikki Snapper. Dit was een spannende wedstrijd, om de 1e plek in de poule.Het eindigde 3-2 voor Anne en daarmee was Anne 1e in de poule. In de vervolgronde kreeg Anne te maken met Dionne Damman. Dionne Damman die in Hoorn Arina had uitgeschakeld, ging op weg om de volgende DTV-er uit te schakelen, alleen dan in Assen. Alweer was het een spannende wedstrijd, heel fanatiek, en die toch ook nog op een 2-1 voor Anne kwam, maar ze verloor uiteindelijk met 3-2. Dus ook Willianne was uitgeschakeld.

Page 13: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

13

En dan de topper van de dag: ArinaVan tevoren had de coach thuis een als dreigement bedoelde opmerking mee gekregen: ‘Of Willianne of Arina moet met een beker thuis komen.’ Willianne kwam net iets te kort en dus is alle hoop gevestigd op Arina, en terecht. Het begon al in de poule (zoals vaker): De eerste wedstrijd staat na 2 sets een 2-0 achterstand op de score-borden. In de derde set ziet het er ook niet goed uit, op een gegeven moment is het 10-8 voor de tegenstander, twee match-points dus! Maar Arina overleeft ze allebei en wint de set toch nog. Ook de vierde set wordt gewonnen en het wordt dus een 5-setter. Een hele spannende set volgt, de beide meiden zijn aan elkaar gewaagd, maar bij 9-9 slaat Arina toe: ze maakt 2 mooie punten op rij, maar de scheidsrechter keurt de laatste (onterecht) af vanwege een stopbal. Nu staat de coach helemaal te trillen aan de kant: het wordt 10-10, 11-11, 12-12 en zo nog wel even door tot 19-19! Dan slaat Arina de verlossende ballen en wint ze met 21-19! Een ouderwetse uitslag en verdiend gewonnen! Heerlijk, die adrenaline!

De wedstrijd erna wordt jammer genoeg met 3-2 verloren. Het komt dus aan op de laatste wedstrijd: Nina Veeken is de tegenstandster en die geeft Arina de wedstrijd cadeau met 3-0 omdat ze ziek was. Arina dus door! De vervolgronde begint goed met een degelijke 3-0 overwinning. Ook de wedstrijd erna gaat vrij makkelijk naar de goed spelende DTV-er, die echt super geconcentreerd was. Dan komt de kwartfinale eraan. Dit keer wachtte er ene Cheyenne. Zij werd getraind door Anne Vlieg. Maar dat interesseerde Arina geen bal (ze wist het ook niet eens), ze sloeg haar met 3-0 van de tafel. Dat lijkt een makkelijke wedstrijd als je naar de uitslag kijkt, maar dat was het bepaald niet. Cheyenne had

een ijzersterke Forehand, maar Arina was beter en dus was de halve finale een feit. Arina is nu al bij voorbaat tevreden en lijkt van zenuwen geen last te hebben (iets wat je van de coach niet kon zeggen). De tegenstandster speelde goed en even leek het alsof Arina geen schijn van kans had. Maar door rustig en scherp te blijven spelen bleef Arina goed bij. Ook deze wedstrijd, zoals het een halve finale betaamt, eindigde in een 5e set. En weer was Arina de beste. Enorme opluchting bij de coach omdat een beker in elk geval binnen was. De blijdschap was tijdelijk van korte duur, want de finale kwam eraan. Arina leek niet te stoppen, ze had zoveel energie dat ze tussen de wedstrijden door niet eens rustig kon zitten.

De finale werd gespeeld tegen Nikki Snapper, een tegenstandster van Willianne in de poule. Arina en Nikki waren ontzettend aan elkaar gewaagd en het werd dan ook een hele mooie wedstrijd. Lekker veel spanning, trillende benen en zwetende handen (bij de coach in elk geval). En deze finale werd beslist in, hoe kan het ook anders met een echte finale, in de 5e set. De ervaren, koele kikker van DTV bleef tot het einde vrijuit spelen en won met 13-11. Een super prestatie van ArinA (zoals ze nu heet)! Een heel goed toernooi met een prachtig resultaat! Lekker veel spanning en mooie wedstrijden, het publiek hoefde zich geen seconde te vervelen.

Op de terugweg, gingen we naar de vertrouwde snackbar in Assen. Onder ons bevonden zich niet alleen DTV-ers, nee zeker niet! Henk Hommes, de fotograaf ging met ons mee en er was ook een oud DTV-er bij, genaamd: Jan Jaap Schipper. Hij was die dag coach van Smash en ging op de terugweg maar eens weer mee met DTV. Zo zie je maar weer, het kan op een toernooi nog zo gezellig zijn, op de terugweg en in de snackbar kun je het beste bij DTV zijn!

Assen 2007 zaterdag

Page 14: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

14

Afgelopen 9 december werd er, net als elk jaar het ranglijsttoernooi georganiseerd dat voor ons het minst ver rijden is. Dit toernooi werd gehouden in sporthal de Spreng in Assen. Normaal gesproken doen hier heel veel DTV-ers aan mee (onder andere omdat het dus zo mooi dichtbij is) maar om de één of andere reden waren het er dit jaar een stuk minder. Op de zondag deed er zelfs maar één DTV-er mee. Dit is natuurlijk een slechte ontwikkeling, voor een vereniging is het altijd goed dat er zoveel mogelijk spelers meedoen. Helaas was dit dus dit jaar niet het geval, dus reisden we met maar één speler af naar het toernooi.

Assen op zondag

Natuurlijk had onze enige speler wel een tweetal begeleiders mee: chauffeur Henk Roes (vader van) en ondergetekende als coach.

Onze speler, Caspar Roes, deed deze dag mee aan het kadetten C toernooi. Dit toernooi, voor jongens tussen de 12 en de 15 jaar oud, was dit jaar niet zo zwaar bezet als vorige jaren, dit jaar deden er 56 deelnemers mee, normaal toch zeker dertig meer.

Voordat het toernooi begon, was het natuurlijk belangrijk om even te acclima-tiseren in de zaal en een paar slokjes cola te hebben gedronken, want hiervan ga je beter tafeltennissen volgens Caspar, voor verdere uitleg kun je bij hemzelf terecht, hierbij is het codewoord “Hasselt uit” .

Caspar zou uitkomen in een poule met vier andere deelnemers, maar omdat één speler af had gezegd, werden dit dus drie tegenstanders. De eerste , D. de Vries van HBC (Heemstede) was ook als eerste geplaatst in de poule, en op papier dus de sterkste tegenstander. Dit bleek wel aardig te kloppen, De Vries was echt een stuk beter en won ook redelijk gemakkelijk met 3-0 van Caspar.

Na een wedstrijdje geteld te hebben, mocht Caspar weer aan de bak, nu tegen S. Wijma van GTTC Groningen. Deze verdedigend ingestelde speler was voor Caspar een goede tegenstander, Wijma was (achteraf) de beste speler van de poule (en werd dan ook eerste) maar tegen Caspar had hij het moeilijk, en na 11-5 verlies in de eerste game, een 11-8 overwinning in de tweede game voor Caspar en een 9-5 voorsprong in de 3e game voor Caspar, moest hij toch zijn tegenstander feliciteren, Wijma ging een stukje scherper spelen en had een paar keer het geluk mee, maar dit was zeker geen slechte wedstrijd van Caspar.

De laatste poulewedstrijd, tegen F. van der Spoel van de thuisspelende vereniging ITN Assen bleek een redelijke makkelijke prooi voor Caspar, na een 1-0 achterstand door niet helemaal wakker te zijn, werden de volgende drie games redelijk makkelijk gewonnen, dat betekende dus een 3-1 overwinning.

Twee verliezen en één winnen, dat betekent een derde plaats, wat een plaatsje in het troosttoernooi opleverde voor onze speler.

Na een uurtje te hebben gewacht begon het troosttoernooi, maar toen Caspar bij de tafel aankwam, lag er een briefje met daarop

Page 15: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

15

de tekst ‘Bye’ wat betekent dat je geen tegenstander hebt en je dus doorbent naar de volgende ronde. Zonder te spelen.

De wedstrijd hierna werd wel gespeeld, namelijk tegen B. Lieven van Entac (Enschede). Tegen deze half verdedigende speler werd het een spannende wedstrijd, waarin Caspar zijn beste spel van de dag liet zien. Dat dit helaas niet genoeg was

voor de volgende ronde, was jammer, maar het is niet anders. Na een 1-0 voorsprong werd het helaas toch een 3-2 nederlaag.

Na weer te zijn omgekleed konden we weer op tijd naar huis, waarbij we natuurlijk nog even willen benadrukken dat we de volgende keer meer deelnemers verwachten.

Rob

Assen op zondag

Januari 3 Arina Both 5 Arik Bollemaat12 Gerard Ekkelenkamp26 Robin Koggel31 Chris van ‘t Zand

Februari 2 Jan Verheyen 7 Alie Ekkelenkamp12 Ben van de Wetering13 Ed Woerlee14 Jan Willem Uythof14 Ilona van Dort18 Steven Bunskoek 23 Piebe Bijlsma26 Peter Drogt27 Sandra Drost

Maart:2 Cees Lindenburg 6 Robin Agteres7 Casper Roes9 Gerrie van den Brink13 Hilda Schipper16 Kamila Soepboer 16 Rita Jacobs19 Willemien van Oenen20 Dineke Bollemaat20 Alie van Oenen 20 Jeroen Koggel23 Jouwert Turkstra24 Oscar Mestenbeld26 Janke de Jager 30 Yvonne van der Vegt

Page 16: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

16

OLIEBOLLENTOERNOOI

Zaterdag 29 december 2007 deden maar liefst 28 mensen mee aan het oliebollentoernooi. Bij binnenkomst werd iedereen door middel van een lootje gekoppeld aan een dubbelpartner.

Na de eerste ronde en daarna de vervolgronde was de einduitslag als volgt:

1 Willianne en Karin2 Rien en JanJaap3 Wilco en Hermen4 Jouwert en Arik5 Jan en Marc6 Jan-Willem en Dineke7 Peter en Ben8 Maaike en Piebe9 Rob en Henk10 Niels en Nick11 Freek en Jos12 Hans en Sander13 Nienke en Robin14 Rianne en Arjan

3

1

2

GROEP 1 (OCHTENDGROEP)7 jan, 18 febr, 31 mrt.Alie Ekkelenkamp 432375Joop Vijge 431175Henk Simonse 432092Anita Boerdijk 433910Monique van Dort 433327

GROEP 2 (OCHTENDGROEP)14 jan, 25 febr, 7 apr.Hetty Oldeman 432408Henk Brandwacht 432958Jaap Klaren 432874Janny Mulder 433837Gea Niens 458443

SCHOONMAAKROOSTER

GROEP 3 (MIDDAGGROEP)21 jan, 3 mrt, 14 apr.Jolanda Kampjes 434905Eef Bouwhuis 432242Anneke Mentink 433382Joep Hensen 458169

GROEP 4 (OCHTENDGROEP)28 jan, 10 mrt, 21 apr.Alie van Oenen 433999Jeanet Bollemaat 435333Jan Verheijen 430716Gerrie v.d. Brink 433332Rianne de Lange 430750

GROEP 5 (OCHTENDGROEP)4 febr., 17 mrt., 28 apr.Rita Jacobs 433202Freek Bennink 432110Arni Kroeze 433852Hilly Snijder 433799

GROEP 6 (DI-OCHTENDGROEP)12 febr., 25 mrt., 6 meiHermien Koggel 434310Cor Verheul 435084Wilma Zwakenberg 433566 Janke de Jager 434275Ria Kroes 401453

Page 17: Clubblad januari 2008

A D V E R T E N T I E

Anth. Fokkerstraat 3 Marslanden-B 8013 NS ZwolleTel: 038 465 49 06 - Fax: 038 465 39 75 - E-mail: [email protected]

tapijt keuze centrum bvAnth. Fokkerstraat 3 Marslanden-B 8013 NS Zwolle

Tel. 038 465 49 06 - Fax. 038 465 39 75 - E-mail:[email protected]

Het adres voor:

TAPIJT, VINYL, MARMOLEUM,

PVC VLOEREN, LAMINAAT,

PARKET, GORDIJNEN EN

B INNENZONWERING

Zie ook onze website www.tapijtkeuzecentrum.nl

Page 18: Clubblad januari 2008

18

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

9 december 2007 vertrokken Debbie en ik (Karin) om 7 uur ’s ochtends naar de finaleronde van de D-meerkampen in Rotterdam. Eerdere voorrondes gingen niet door, zodat we automatisch al in de halve finale terechtkwamen. Deze speelden we op 18 november in Zwolle, en telde eigenlijk alleen voor de plaatsing.

Nadat we eerst midden op een kruispunt/trambaan van ons navigatiesysteem te horen kregen dat onze bestemming bereikt was, we meerdere tennisvelden overgestoken waren om tot de ontdekking te komen dat het hek op slot was en we weer helemaal terug moesten, en door heel veel dikke plassen water te moeten lopen (Debbie op zaalschoenen), vonden we eindelijk de ingang van de gloednieuwe zaal. En dit allemaal op een tijdstip dat je normaal gesproken nog in je bed hoort liggen te slapen. Maar goed, na even inspelen in de zaal, waar het nog naar “nieuw” rook (maar met wat modder van de schoenen van Debbie gaat dat nieuwe er wel wat vanaf) en een kopje thee, waren we dan echt wakker geworden en kon het toernooi beginnen.

Ik speelde in poule 1 een achtkamp en Debbie in poule 2 een negenkamp. Door een ingewikkeld systeem speelde eerst poule 1 vier wedstrijden tegelijk, als deze wedstrijden afgelopen waren, speelde poule 2 de volgende vier wedstrijden. Dit systeem had als nadeel dat het allemaal wat langer duurde, omdat je telkens op de langste wedstrijd moest wachten. Maar het voordeel was dat Debbie en ik niet tegelijk hoefden te spelen, en dus bij elkaar konden tellen of kijken/coachen.

De sfeer op de meerkampen was erg goed, ook met de andere meiden en coaches. Zo goed zelfs, dat ook de coaches van andere verenigingen ons handige tips gaven. Debbie had in de vorige ronde in Zwolle haar dag niet, maar deze keer verbaasde ze haar tegenstanders (waar ze eerder van verloren had) door de sterren van de hemel te spelen. Ze won al haar wedstrijden en werd eerste in de poule. Bij mij ging het wat moeizamer in de poule. Iedereen was aan elkaar gewaagd en er werden leuke en spannende wedstrijden gespeeld. De nummer 1 en 2 waren net iets te sterk, maar ik eindigde toch nog als derde.

Na deze uitslagen in de poules werd er nog een laatste ronde gespeeld om de totaaluitslag te bepalen. Nummer 1 van de ene poule speelde tegen nummer 1 van de andere poule, nummer 2 tegen nummer 2, enz. De wedstrijd van Debbie was dus beslissend wie de D-meerkampen zou winnen en een C zou behalen. Helaas was haar tegenstander echt te sterk, maar een tweede plaats blijft een knappe prestatie! Ik speelde mijn laatste wedstrijd om de plaatsen vijf en zes. Deze wedstrijd won ik en eindige dus als vijfde.

Na de prijsuitreiking gingen Debbie (met een grote beker) en ik (met een iets kleinere beker, want nr 1 t/m 8 kregen een prijs) ’s avonds weer naar huis. Een lange en vermoeiende, maar erg leuke dag! En die C-licentie halen, dat kom nog wel een keer…

Karin

D- Meerkampen 2007

Page 19: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

19

BARTELD VAN OENEN KAMPIOEN REGIOKAMPIOENSCHAPPEN TAFELTENNIS

Barteld van Oenen werd zaterdag regiokampioen bij de Heren BCD klasse tafeltennis van regio Zwolle.

Bar

teld

tege

n Ja

njaa

p in

de

final

e

In de poule wist Barteld alle partijen te winnen en werd 1e in de poule, in de halve finale kwam hij Dick Smit tegen, maar wist hem uit te schakelen. In de finale kwam hij oud DTV’er Janjaap Schipper tegen die de halve finale van Robin Wildeman won. Barteld verloor weliswaar de eerste set met 9-11 maar kwam sterk terug en won met 3-1 van Janjaap.

Bij de Dames EF werd Nienke van der Vegt 1e. Karin van der Vegt werd 2e bij dames dubbel CD. Marjolein Boerdijk werd 2e bij dames dubbel EF.

Birgit Snijder werd 2e in de welpen pupillen klasse. Ton Kneyber werd 2e bij de Heren F.

Page 20: Clubblad januari 2008

A D V E R T E N T I E S

STOLTEVeldkampje 5OUDLEUSENTEL. 0529-471421Geopend : maandag t/m donderdag 9.00 tot 18.00 uurvrijdag 9.00 tot 21.00 uur - zaterdag 9.00 tot 16.00 uur

wist u dat wij,- tapijt - tv’s - magnetrons - vinyl - videorecorders - klein huish.art. - lopers - radio’s - bankstellen - verf - kasten - behang - bedden - lampen - gereedschappen - eethoeken - wasmachines - speelgoed - tv kasten - koelkasten - pannen - vloerkleden - diepvriezers - koffiezetapparaten - kleinmeubelen - friteuses

Page 21: Clubblad januari 2008

www.dtv84.nl

A D V E R T E N T I E S

Page 22: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

22

HEREN 1: HOOFDKLASSEBarteld van Oenen, Hans Hidding, André Wennemars, Hermen Bollemaat,Ronald Hartholt

DAMES 1: 3E DIVISIEDebbie Matenaar, Gertrude Bollemaat, Karin van der Vegt, Roosmarijn Brandriet, Annemiek Brandriet (Res.)

AFDELING JEUGD

TEAM 2: 1E KLASSEEline Bollemaat, Maaike Bollemaat, Jacqueline Zwakenberg

TEAM 3: 3E KLASSENiels Mulder, Sander Uythof, Arjan van Faassen, Nick Boerman

JONGENS 1: LANDELIJK CRob Koggel, Willianne Schipper, Arina Both, Arik Bollemaat,Hermen Bollemaat (Res.), Jouke Mentjox (Res.)

AFDELING SENIOREN

TEAM 2: 2E KLASSECees Lindenburg, Robin Agteres, Jouke Mentjox, Rob Koggel, Ton Kneijber

TEAM 3: 3E KLASSEJan Willem Uythof, Jouwert Turkstra, Rien Both, Jos van der Vegt

TEAM 4: 4E KLASSEDebbie Matenaar, Edith Bouwman, Willemien van Oenen, Arjan ten Kate

TEAMINDELING 2008

TEAM 5: 4E KLASSEGerard Ekkelenkamp, Piebe Bijlsma, Peter Matenaar, Bert Jan Boessenkool

TEAM 6: 4E KLASSEErwin Ruitenberg, Nienke van der Vegt, Yvonne van der Vegt, Roosmarijn Brandriet

TEAM 7: 5E KLASSEBen van der Vegt, Trientje Lubbers, Alie Ekkelenkamp, Marjolein Boerdijk,Jacqueline Zwakenberg

TEAM 8: 5E KLASSECor Verheul, Chris van ‘t Zand, Ed Woerlee, Sandra Drost, Ben van de Wetering

TEAM 9: 6E KLASSERikie Hollak, Joop Vijge, Henk Simonse, Jan Verheijen

TEAM 10: 6E KLASSEHetty Oldeman, Wilco Braam, Freek Bennink, Hermien Fokkert,Hilda Schipper

Sander Uythof heeft met nieuwjaar zijn arm gebroken en kan dus niet spelen.Als hij hiervan hersteld is moet hij geopereerd worden aan beenlengteverschil.Sander komt dit seizoen niet meer in aktie, maar wij wensen hem veel sterkte.

Page 23: Clubblad januari 2008

D T V ’ 8 4

2323

Willianne hapt in een lekkere oliebol.

Jos van der Vegt als kantinevrijwilliger. Als

jongetje van 5 jaar opende hij samen met de

burgemeester De Doorbraak in nov 1986.

Martijn Kampjes heeft de meeste uien verkocht

en ontvangt de 1e prijs van de voorzitter.

Sander Uythof heeft met nieuwjaar zijn arm gebroken en kan dus niet spelen.Als hij hiervan hersteld is moet hij geopereerd worden aan beenlengteverschil.Sander komt dit seizoen niet meer in aktie, maar wij wensen hem veel sterkte.

TEAM 4: 3E KLASSEMarjolein Snijder, Martijn Kampjes, Franciska Mentink, Caspar Roes

TEAM 5: 5E KLASSERianne van Dort, Kamilla Soepboer, Robin Koggel, Dineke Bollemaat

TEAM 6: WELPENKLASSEBirgit Snijder, Ilona van Dort, Steven Bunskoek, Jery Wormmeester

Team 5 drinkt op het kampioenschap. v.l.n.r. Peter Matenaar, Gerard Ekkelenkamp en Piebe Bijlsma.

Nieuwkomer Arjan ten Kate weet drie dames in zijn team goed in toom te houden.

Heb jij ook een leuk kiekje in de Doorbraak gemaakt? Stuur ’m op naar [email protected].

Huldiging van de 2 kampioenen

van de seniorenteams

KIEKJES UIT DE

DOORBRAAK

Page 24: Clubblad januari 2008

D A L F S E R TA F E LT E N N I S V E R E N I G I N G

24

VerenigingsinformatieTafeltenniscentrum ‘De Doorbraak’ Smidswegje 4 tel. 434297Voorzitter Jan Brandriet Ruitenborghstraat 43 tel. 432576Secretaris Debbie Matenaar J. de Wittstraat 5 Zwolle tel. 06-38748093Pennningmeester Mia van der Vegt Praamstraat 92 tel. 0572-371935Zaalwacht jeugd Nienke van der Vegt A. Schweitzerstraat 22 tel. 06-20123310 Cindy VeltmanCompetitieleider Ben van de Wetering Meesterserf 16 tel. 06-13096793Coördinator activiteiten Jouwert Turkstra Van Ostadestraat 100 tel. 450903 Ommen

Trainers Barteld van Oenen tel. 435537 Hermen Bollemaat tel. 435333 Rob Koggel tel. 0572-372284 Marc Noorda tel. 06-42737907 Erelid Alie EkkelenkampLid van verdienste Luc v.d. Maaten, Henk Mannes

Schoonmaakregeling Jeanet Bollemaat tel. 435333Vervoersindeling jeugd Alie van Oenen tel. 433999

Technische commissie Barteld van Oenen (voorzitter, tel. 435537), Ben van de Wetering en Rob KoggelActiviteitencommissie Jouwert Turkstra (voorzitter), Edith Bouwman, Eline Bollemaat, Roosmarijn Brandriet, Nienke van der Vegt en Gerrita van FaassenActiecommissie Aaltjo Klooster en Jan VerheijenKantinedienstcommissie Christien Ruitenberg en Mies LuitenSponsorcommissie Arie Boerman (voorzitter, tel. 471787) en Mies LuitenToernooien en PR Hilda Schipper

Contributie Jeugd t/m 17 jaar € 6,- p.m., bij niet-automatische incasso € 7,- Senioren € 9,- p.m., bij niet-automatische incasso € 10,-T.n.v. Penningmeester DTV’84 p/a Praamstraat 92, LemelerveldRekeningnummer Postbank: 254701 Rabobank: 312885628Beëindiging lidmaatschap Alleen mogelijk per eind juli

Website www.dtv84.nlRedactie website Nienke en Karin van der Vegt ([email protected])

Redactie clubblad Annemiek Brandriet en Karin van der VegtDistributie clubblad Alie en Gerard EkkelenkampOplage clubblad 140 stuksInleveradres kopij Annemiek Brandriet: [email protected]

Inleverdatum kopij 15 maart 2008