Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

18
Cultuurvakanties 2012 De beste reisleiders nemen u mee naar de mooiste bestemmingen Uitstekende groepsreizen bij ons is veel inclusief Nieuw audiosysteem op veel reizen

description

Reisbrochure voor SRC-Cultuurvakanties

Transcript of Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Page 1: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Cultuurvakanties

2012De beste reisleidersnemen u mee naar de mooiste bestemmingen

Uitstekende groepsreizenbij ons is veel inclusief

Nieuwaudiosysteem op veel reizen

SRC-C

ultuurvakanties 2012

Untitled-2 1 25-11-11 14:00

Page 2: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Een land ontdekken, kennismaken met een volk en zijn gebruiken, geschiedenis en taal. Dat is de essentie van een SRC-cultuurvakantie. Tijdens onze complete reizen willen wij u in het excursieprogramma de culturele hoogtepunten niet alleen laten zien, maar er ook uit-gebreid over vertellen. Onze deskundige SRC-reisleiders tonen u met prachtige verhalen de veelzijdigheid van uw vakantieland en brengen zo de cultuur van een land tot leven.

Al 28 jaar is SRC-Cultuurvakanties dé specialist in het organiseren van culturele reizen naar meer dan 60 landen op 6 continenten. Of u nu kiest voor een rondreis door Spanje of Italië of een ontdekkingstocht door Rusland, Zuid-Afrika of Argentinë, bij SRC-Cultuurvakanties kunt u rekenen op kwaliteit: een hoogwaardige, culturele groepsreis onder begeleiding van de beste reisleiders.

SRC-Cultuurvakanties: kwaliteit voorop!

8 l SRC-CULTUURVAKANTIES

008009SRCZ12.indd 1 23-11-11 10:17

Page 3: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

9

De beste reisleidersAl onze reizen worden begeleid door de beste Nederlandssprekende reisleiders. SRC-Cultuur-vakanties werkt met deskundige getalenteerde reisleiders die meeslepend en enthousiast ver-tellen over uw vakantieland, de gewoontes, de mensen en de geschiedenis. Met tal van anek-dotes, verhalen en wetenswaardigheden laten zij u kennismaken met de vele facetten van de cultuur van uw reisbestemming.

Uitstekend cultureel excursieprogramma Een SRC-cultuurvakantie is een uitgebalanceer-de, culturele ontdekkingstocht door een land, stad of streek, waarbij het uitgebreide cultureel excursieprogramma u een goed beeld geeft van alle aspecten van uw bestemming. U ziet uiter-aard de hoogtepunten, maar onze reisleiders tonen u ook de minder bekende plekjes. Een goede balans tussen cultuur, natuur en vrije tijd gecombineerd met een logische opbouw van het reisprogramma staat bij de samenstelling van het excursieprogramma voorop.

Kleine groepen en vroegtijdige vertrekgarantieOp onze reizen bestaat uw reisgezelschap uit maximaal 34 deelnemers en op de meeste verre reizen uit maximaal 29 of minder deelnemers. Daarnaast kunnen wij door het minimumaantal van slechts 15 deelnemers (en soms zelfs minder) u al vroegtijdig laten weten of uw reis doorgaat. Uiterlijk 57 dagen voor vertrek hoort u van ons of op uw reis het minimumaantal deelnemers is bereikt.

Goed gezelschapHet karakter van onze groepen is voor veel reizigers een belangrijke reden om voor SRC-Cultuurvakanties te kiezen. De gemeen-schappelijke belangstelling voor cultuur blijkt keer op keer een groep geïnteresseerde reizi-gers te smeden tot een enthousiast gezelschap. De ervaring leert ons dat ook alleengaande gasten zich bijzonder thuis voelen in onze reis-gezelschappen, waarin ruimte is voor ieders individuele karakter.

Extra excursies vooraf bekendVoor die gasten die tijdens hun vakantie nog meer van hun reisbestemming willen ontdekken, bieden wij bij meerdere reizen op vrije (mid-)dagen of avonden tegen een vergoeding extra excursies en/of avondprogramma’s aan. Deze extra excursies zijn nooit belangrijke beziens-waardigheden die u eigenlijk niet mag missen, eerder mooie aanvullingen die uw beeld van uw vakantieland verder verrijken. Deze facultatieve excursies melden wij u vooraf, op onze website en bij uw reisbescheiden, zodat u niet voor ver-rassingen komt te staan.

Veel inclusief Een SRC-cultuurvakantie is een complete reis waarbij zeer veel is inbegrepen. Alle wezenlijke onderdelen van uw vakantie zijn inclusief: de vlucht, trein- of busreis naar uw bestemming, het vervoer ter plaatse, de luchthavenbelastin-gen en heffingen, het verblijf in goede toeris-tenklasse- of middenklassehotels op basis van logies en ontbijt, halfpension of volpension, het complete excursieprogramma en de begelei-ding door een deskundige Nederlandsspreken-de reisleider, eventueel bijgestaan door lokale gidsen. Bij SRC-Cultuurvakanties weet u zeker dat u ter plaatse niet met onverwachte kosten wordt geconfronteerd!

Audiosysteem voor persoonlijke vrijheidOp het overgrote deel van onze reizen is een audiosysteem tijdens het excursieprogramma inclusief. Met het audiosysteem, bestaande per reiziger uit een koptelefoon (voor eigen gebruik) en een klein zenderkastje, kunt u de reisleider tijdens stadswandelingen en rond-leidingen uitstekend horen. U heeft geen hinder meer van geluidsoverlast van pas-serend verkeer, heeft tijdens de uitleg de vrijheid om een klein stukje af te dwalen (bijvoorbeeld om foto’s te maken) en kunt ook wanneer er in een stad met het openbaar vervoer wordt gereisd, de aanwijzingen van de reisleider goed horen. Kortom, het audiosysteem biedt u meer comfort en persoonlijke vrijheid.

De voordelen van een SRC-cultuurvakantie:

Kortom, vertrouw uw reis toe aan SRC-Cultuurvakanties en u bent verzekerd van:• de beste Nederlandssprekende reisleiders• een uitstekend cultureel excursieprogramma• de beste prijs-kwaliteitverhouding• veel inclusief• kleine groepen (15 – 34)

• vroegtijdige vertrekgarantie (uiterlijk 57 dagen voor vertrek)

• goed gezelschap

008009SRCZ12.indd 2 23-11-11 10:17

Page 4: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Raakvlak met collectieDe Drents Museum Reizen hebben altijd een raakvlak met de collectie van het museum, zowel met de vaste collectie als met de grote tentoonstellingen. Zo komen er exclusieve rondreizen door landen en steden met bijzondere art nouveau- en art decokunst (collectie Kunst 1885-1935), moderne kunst (collectie Heden-daags Realisme) en door gebieden met buiten-gewone opgravingen (collectie Archeologie). Op alle reizen zal de inbreng van het museum her-kenbaar zijn: dit kan in de vorm van een lezing door een museumconservator, de aanwezigheid tijdens (een deel van) de reis van de conservator, een kijkje achter de schermen bij een museum of een bijzonder bezoek aan een galerie. Tijdens reizen die aansluiten bij de grote tentoonstel-

Het Drents Museum in Assen is met de heropening op 17 november nog groter geworden. Een prachtige nieuwe museumvleugel, ontworpen door de gerenommeerde architect Erick van Egeraat, biedt de komende jaren plaats aan even zo prachtige tentoonstellingen. Tot en met 15 april 2012 kunt u hier genieten van ‘De Gouden Eeuw van China; Tang-dynastie (618-907 na Chr.)’.

Het Drents Museum gaat zijn bezoekers unieke Drents Museum Reizen met nog meer beleving en verdieping bieden. Deze speciale reizen die aansluiten bij de collectie van het museum, zijn samengesteld door SRC-Cultuurvakanties.

Drents Museum Reizen Samengesteld door SRC-Cultuurvakanties

14 l DRentS MuSeuM Reizen

REIZEN

Scan de code met uw mobiele telefoon en lees meer over Drents Museum Reizen.

Collectie Archeologie

Sardiniëin het spoor van de nuraghenvertrek 28 april en 22 september

Gouden eeuw van Chinatentoonstellingsreis tang-dynastievertrek 2 mei

Veenlijken in Noordwest-Europain het spoor van de ‘bog people’vertrek 12 juni

Collectie Kunst 1885-1935

GentArt nouveau en het Design museumvertrek 10 mei en 6 september

Art nouveau België en FrankrijkAntwerpen, Brussel en nancy vertrek 3 oktober

5 dagenv.a.589

8 dagenv.a.1598

11 dagenv.a.1998

4 dagenv.a.498

5 dagenv.a.598

4 dagenv.a.398

Collectie Hedendaags Realisme

Realisme uit LeipzigDe kunst van de Leipziger Schule vertrek 7 mei

lingen, worden zo veel mogelijk locaties bezocht waar de objecten ook daadwerkelijk vandaan komen. Zo wordt de beleving van archeologie en kunst nog intenser.

Met een prachtige tentoonstellingsreis naar China zijn de Drents Museum Reizen afgelopen november gepresenteerd, waarna het aanbod met reizen naar onder andere Gent, Sardinië, Leipzig en Noordwest-Europa verder is uit gebreid. Naast groepsreizen gaat SRC-Cultuur vakanties ook individuele reizen aanbieden die aansluiten bij de collectie van het museum. U vindt de Drents Museum Reizen deels in deze brochure. Daarnaast verwijzen we u naar www.src-cultuurvakanties.nl/drentsmuseum.

014015SRCZ12.indd 1 23-11-11 10:21

Page 5: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

15

Tijdens deze prachtige rondreis maakt u kennis met de gouden eeuw van China: onder de Tang-dynastie kende de Chinese cultuur een ongekende bloeitijd. In Beijing en Xi’an zien we prachtige overblijfselen, zoals de Fayuantempel en de graftombe van prinses Yongtai nabij Xi’an. Maar we genieten ook van de natuur en het nog ongerepte platteland tijdens de excursie naar Leshan, waar we de magnifi eke in de rotsen uitgehouwen boeddha bewonderen, en ons bezoek aan de kunstenaars en hun familie in het kunstenaarsdorp Donghan.

Natuurlijk ontbreken ook hoogtepunten als het Terracottaleger in Xi’an en het pandacentrum in Chengdu niet op het programma, terwijl u op de vrije dag in Beijing zelf de Verboden Stad of het mausoleum van Mao kunt bewonderen. Kortom, op deze prachtige tentoonstel-lingsreis geniet u van de culturele rijkdom van het Rijk van het Midden en komt u meer te weten over de Tang-dynastie.

De reis in het kortdag 1: Vlucht Amsterdam – Beijing.dag 2: Na aankomst rijden we naar de The Grand Canal. Tevens bewonderen we de Fayuan-tempel die gebouwd is onder de Tang-dynastie.dag 3: Bezoek aan twee tempels uit de Tang-dynastie: de Jietaitempel en de Yun Ju-tempel. dag 4: Vrije dag in Beijing.dag 5: Vlucht naar Xi’an en bezoek aan het Terracottaleger.dag 6: Bezoek aan het indrukwekkende Qian-mausoleum, de prinses Yongtaitombe en de Famentempel met vele (kunst)schatten. dag 7: In het kunstenaarsdorp Donghan

bezoeken we de kunstenaars en hun families. dag 8: Bezoek aan het Xi’an Museum en de Pagode van de Kleine Wilde Gans. ’s Middags vlucht naar Chengdu.dag 9: In de bergen van Leshan bewonderen we de enorme in de rotsen uitgehouwen boeddha en de Linyuntempel.dag 10: We bezoeken het beroemde panda-centrum en het Huanghua Xi-park in Chengdu. dag 11: Vlucht Chengdu – Amsterdam.(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Voor de uitgebreide reisbeschrijving zie onze website.

Gouden eeuw van China 11 dagenv.a.1998

De Tang-dynastie

Tentoonstellingsreis:vertrek 2 mei

Drents Museum en SRC-Cultuurvakanties, lid van de Bussinessclub en reispartner van het museum, werken al jaren samen. In het verleden zijn er door SRC al verschillende persreizen, publieksreizen en reizen voor de Vrienden van het Drents Museum georganiseerd, aansluitend bij grote tentoonstellingen: Kenia (tentoonstelling ‘Neanderthalers’), China (‘Het Terracotta Leger van Xi’an’), Leipzig (‘Realisme uit Leipzig’) en Georgië (‘Goud uit Georgië’). Met het aanbieden van speciale museumreizen gaat deze samenwerking een nieuwe fase in.

Meer informatie en boeken: 050 – 3 123 123 src-cultuurvakanties.nl/drentsmuseum

Inbegrepen • Lijnvlucht Amsterdam – Beijing en Chengdu – Amsterdam vice versa met KLM • Luchthavenbelastingen en heffingen • Vervoer in een lokale touringcar • Binnenlandse vluchten • Verblijf in middenklassehotels • Verzorging op basis van volpension • Overnachting in 2-persoonskamers • De excursies zoals om schreven • Entreegelden • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, bijgestaan door lokale Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen• Fooien en kofferservice • Facultatieve extra’s • Visumkosten, circa € 95,-

014015SRCZ12.indd 2 23-11-11 10:21

Page 6: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Scan de code met uw mobiele telefoon en lees meer over Spanje.

Een exotische wereld vlak bij huisDe geschiedenis van Spanje is sterk beïnvloed door de eeuwenlange aanwezigheid van de islam. In het jaar 711 kwamen Berbers uit Noord-Afrika in Spanje aan. Ruim negen eeuwen later, in 1614, moesten de laatste nakomelingen van bekeerde moslims (Moriscos) Spanje gedwongen verlaten. Deze eeuwen met islamitische cultuur hebben overal hun sporen in Spanje nagelaten. Bijvoor-beeld in de vorm van vele burchten en kastelen, Moorse sprookjespaleizen, zoals het Alhambra en de fraai bewerkte mudéjar-kerktorens in Aragón. Maar ook in het landschap, de gerechten, het snoepgoed en zelfs in de taal kom je deze voor West-Europa unieke invloeden nog overal tegen. Als een Spanjaard bijvoorbeeld uitbundig ‘olé’ roept, weet hij meestal zelf niet dat dit afgeleid is van ‘Allah’.

Reisleider Daniël van der Struijs:‘Tijdens mijn reizen voor SRC zeg ik het altijd tegen de groep: “Spanje bestaat eigenlijk niet”. Volkeren als de Galiciërs, Basken, Catalanen en Andalusiërs hebben hun eigen geschiedenis, cultuur, keuken, bouwstijl en taal door de eeuwen heen behouden. Spanje is, na Zwitserland, het meest bergachtige land van Europa en dat heeft er wellicht voor gezorgd dat deze verschillen tussen de regio’s zijn ontstaan én tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

Ook voor gasten die al eerder in Spanje zijn geweest, is het vaak een verrassing wat dit mooie land allemaal te bieden heeft. Een reis door Spanje laat u kennismaken met kunst, cultuur en geschiedenis. Het is kortom een ideale bestemming voor uw vakantie!’

Grootse monumentenVerspreid door heel Spanje staan sommige van de meest indrukwekkende gebouwen die Europa rijk is. Zo is de voormalige grote moskee in Córdoba, de Mezquita, een wonder van rust en schoonheid met zijn honderden marmeren zuilen en roodwitte bogen. Het door Philips II gebouwde kloosterpaleis El Escorial vlak bij Madrid heeft een totaal andere sfeer. Het is immens, grimmig en ascetisch. Maar je voelt hier nog echt de aan-wezigheid van deze koning, die ook voor onze eigen vaderlandse geschiedenis zo belangrijk was. In Santiago de Compostela kunt u zien hoe pelgrims van over de hele wereld in tranen of juist in luid gejuich uitbarsten, als ze eindelijk de beroemde barokke kathedraal bereiken. In Barce-lona bouwt men nog steeds aan het meesterwerk van Atoní Gaudí, de Sagrada Familia, en in Valen-cia heeft de moderne architect Calatrava ultramo-derne, witte gebouwen neergezet die scherp afsteken tegen de blauwe luchten. Voor zowel vroegere als hedendaagse grootse monumenten is Spanje een ideaal land!

Ontmoet ons!SRC organiseert diverse lezingen en presentaties over Spanje. Voor informatie zie pagina 26 en 27.

Verrassend exotisch

158 l REISINFORMATIE SpANjE

SpANjE

158159SRCZ12.indd 1 24-11-11 16:05

Page 7: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Semana Santa en Feria de Abril In de week voor Pasen (1 – 8 april), de zogenaamde Semana Santa, vinden in alle Andalusische steden dagelijks indrukwek-kende, kleurrijke paasprocessies plaats. Van 24 t/m 29 april vindt in Sevilla de Feria de Abril, een folkloristisch feest, plaats.

Beste reistijdHet voorjaar is een mooie tijd om door Spanje te reizen, vooral in Andalusië begint de lente al vroeg. Alles is mooi groen en overal bloeien planten en struiken. Rondom Madrid blijft het nog lang wat koeler, maar zijn juli en augustus juist erg heet. Op dat moment trekken de Spanjaarden zelf graag naar de noordkust. In Galicië, Asturias en het Baskenland lijkt het weer in de zomer op het weer in Bretagne of Cornwall! Niet te warm met zelfs af en toe een verfrissend buitje. In september en oktober duurt de zomer nog voort, maar dan met minder hoge temperaturen.

GrensdocumentenVoor uw reis naar Spanje heeft u een pas-poort of identiteitskaart nodig, geldig tot na uw verblijf. Voor meer informatie zie pagina 322.

Spanje maanden J F M A M J J A S O N D

Bilbao

°C 13 15 16 17 20 23 25 26 24 21 16 14

mm 126 97 94 124 90 64 62 82 74 121 141 116

Barcelona

°C 13 15 16 18 21 24 28 28 26 22 17 4

mm 41 29 42 49 59 42 20 61 85 91 58 51

Madrid °C 10 12 16 18 21 27 31 31 26 19 13 10

mm 37 35 26 47 52 25 15 10 28 49 56 56

Sevilla °C 16 18 21 23 26 31 35 35 32 26 20 17

mm 65 54 38 57 34 13 2 6 23 62 84 95

REISINFORMATIE

Verrassend exotisch

159

Indrukwekkende natuurIn Spanje liggen meerdere fraaie berggebieden, zoals de Pyreneeën langs de grens met Frankrijk, de Picos de Europa in Asturias en Cantabrië of de Sierra Nevada in Andalusië. Naast de lange kust van de Middellandse Zee met zijn subtropische klimaat, heeft Spanje ook nog eens ongerepte ruige kusten aan de Atlantische Oceaan. Met

eindeloze hoogvlaktes in het binnenland, rivierdelta’s bij de Ebro en de Guadalquivir en zelfs de enige Europese woestijnen in Aragón en Almería, kom je in Spanje vrijwel alle soorten landschappen tegen. Als u door Spanje rond-reist, zult u verrast zijn over de variëteit en uitgestrektheid van dit land. Hier is nog echt ruimte!

158159SRCZ12.indd 2 24-11-11 16:05

Page 8: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

SRC-Cultuurvakanties neemt u mee op een boeiende reis naar Mallorca, de parel van de Middellandse Zee en het grootste eiland van de Balearen. U ontdekt dat dit eiland zeer divers is. De Romeinen zagen het strategische belang van Mallorca en bouwden er steden met theaters, badhuizen en tempels, en ook de koningen van Mallorca lieten vele prachtige kunstwerken en gebouwen achter. U ziet onder meer de mooie gotische kathedraal van Palma en bezoekt het fraaie bergdorpje Valldemossa. De Poolse componist Frédéric Chopin bracht er enkele maanden door en ook de Nederlandse schilder Leo van Gestel werkte in 1914 op Mallorca.

Natuurschoon ontdekken we in de grotten van Drach en tijdens een prachtige wandeling, maar ook als we onderweg zijn naar schilderachtige dorpjes ziet u hoe mooi de ongerepte natuur op het eiland is. Pittoreske plaatsjes zoals Sóller, Forna-lutx, Porto Cristo en Almúdia nodigen uit om lekker te kuieren of neer te strijken op een terrasje. Ontdekt u samen met SRC-Cultuurvakanties de glanszijdes van deze parel?

168 l SPANje

MallorcaGlansrijke parel van de Balearen

168169SRCZ12.indd 1 24-11-11 16:16

Page 9: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Pollença, een oud levendig stadje met dicht op elkaar staande huizenblokken en nauwe straten. We wandelen naar het Plaza Mayor en zien de 13e-eeuwse Nuestra Señora de los Angeleskerk. Hierna kunt u de lange rechte trap van de Cavalerieberg beklimmen: 365 treden leiden door een haag van cipressen naar de kapel op de top, waar u een magnifiek uitzicht op Pollença en de wijde omgeving heeft. We eindigen de dag in Alcúdia, met zijn middel-eeuwse stadsmuren en mooie stadhuis. (ca. 180 km)

dag 6: Vrije dagDe dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld nog een keer naar Palma gaan om een van de vele musea te bezoeken. Vlak bij de kathedraal en tussen de eeuwenoude stadswallen staat museum Es Baluard, waar u een overzicht ziet van de ontwikkeling van de 20e-eeuwse West-Europese kunst. Of gaat u naar het Funació Pilar i Joan Miró, een prachtig museum, waar u een kijkje kunt nemen in het atelier van de Spaanse schilder van het abstract surrealisme?dag 7: Manacor, Porto Cristo en de grotten van DrachAl van verre is de 84 meter hoge kerktoren van Manacor zichtbaar. De stad geniet eveneens bekendheid door de parelfabriek Majórica, die we bezoeken. Nadat we in het schilderachtige havenplaatsje Porto Cristo zijn geweest, gaan we naar de druipsteengrotten van Drach. Vol-gens Jules Verne in zijn boek ‘Clovis Dardentor’ zijn dit de mooiste grotten van de wereld. In de grotten ligt een meer van 177 meter lang en 30 meter breed. Aan het einde van onze wandeling door de grotten luisteren we naar een klassiek concert dat vanaf het water wordt gegeven. (ca. 190 km)

dag 8: Palma de Mallorca – AmsterdamNa een vrije dag genieten we van een gezamen-lijk afscheidsdiner, alvorens we naar de lucht-haven gaan voor de terugvlucht. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reiscode BB3452Minimaal 15 deelnemersMaximaal 29 deelnemers

Vertrekdata26 april3, 17 en 31 mei14 juni6 en 20 september

Extra opties / verlengingKorting reis zonder vluchten, verlenging in Paguera, zie onze website

Inbegrepen• Chartervlucht Amsterdam – Palma de Mallorca vice versa met transavia.com • Luchthavenbelastingen en heffingen • Vervoer in een lokale touringcar met airconditioning • Verblijf in het middenklasse-hotel s’Olivera in Paguera • Overnachting in 2-persoonskamer voorzien van bad of douche en toilet • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner) • De excursies zoals omschreven • Audiosysteem • Informatieboekje • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reis-leider, op de meeste dagen bijgestaan door een lokale gids

Niet inbegrepen• Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht • Entree-gelden, circa € 45,- • Fooien en kofferservice

Mallorca

31

Ongerepte kustlijn; Molen op Mallorca; Plaza Mayor van Palma de Mallorca, foto A. Cassidy

dag 1: Amsterdam – Palma de MallorcaTransfer naar het hotel in Paguera. (ca. 40 km)

dag 2: PalmaIn de hoofdstad van Mallorca bezoeken we het 14e-eeuwse Castell de Bellver, het enige ronde gotische kasteel ter wereld. Vervolgens zien we tijdens een wandeling door het oude centrum onder meer het Plaza Mayor, de Arabische baden en prachtige binnenplaatsen van de stadspaleizen. We bezoeken de mooie gotische kathedraal, ‘la Seu’, die als een groot schip vlak bij de haven van Palma ligt. Hierna bezichtigen we het Moorse paleis van Almudaina, dat later door de koningen van Mallorca werd gebruikt als zomerresidentie. (ca. 55 km)

dag 3: Valldemossa, Sóller en FornalutxValldemossa ligt in een schitterend landschap met olijf- en amandelboomgaarden die vaak al honderden jaren oud zijn. Het bergdorp is vooral bekend vanwege het kartuizerklooster, gebouwd in barokke stijl en prachtig versierd met vele fresco’s. De Poolse componist Frédéric Chopin heeft hier enkele maanden doorge-bracht met zijn geliefde, de Franse schrijfster George Sand. Behalve het klooster bezoeken we de 17e-eeuwse apotheek en het paleis van koning Sancho. Een fraaie route langs de kust brengt ons in de Vallei van de Sinaasappels, waar de schilderachtige plaatsjes Sóller en Fornalutx liggen. In Sóller stappen we op een oud treintje om naar de Port de Sóller te gaan. (ca. 140 km)

dag 4: NatuurwandelingU kunt samen met de reisleider een wandeling van circa drie uur maken over onverharde wegen en deels beschaduwde bospaden. Vanuit Vilafranca, gelegen in het midden van het eiland, lopen we tussen verscholen boeren-hoeven, cactustuinen en schaduwgevende pijn-bomen naar de Puig de Bonanay. Na afloop van de wandeling gaan we naar het dorpje Petra, waar u heerlijk kunt lunchen. (ca. 140 km)

dag 5: Klooster van Lluc, Pollença en AlcúdiaHet klooster van Lluc heeft een prachtig door Antoní Gaudí gerestaureerd interieur en is daarmee een belangrijk voorbeeld van het Catalaans modernisme op Mallorca. Nadat we het belangrijkste bedevaartsoort van het eiland hebben bezocht, vervolgen we onze weg naar

8 dagenv.a.889

Comfort+

HoogtEPuNtEN• Palma de Mallorca • Klooster van Valldemossa • Concert in grotten van Drach • Gaudí in Lluc

uNIEKWandeling bij Vilafranca

Paguera

Palma de Mallorca

Valldemossa

Sóller

Pollença

Alcúdia

Manacor

Vilafranca

Porto Cristo

RoutE 785 KM

169

Voor algemene voorwaarden en informatie zie pagina 312 en verder.

Voor informatie, prijzen en boeken zie onze website of vraag uw reisadviseur.

168169SRCZ12.indd 2 24-11-11 16:17

Page 10: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

174 l spanje

Reisleider Daniël van der Struijs:‘Wilt u op reis naar een exotische bestemming zonder europa te ver­laten? Op slechts tweeëneenhalf uur vliegen van schiphol bent u in een totaal andere wereld. Tijdens deze rondreis door het prachtige binnenland van andalusië ziet u sporen van bijna 800 jaar Moorse aanwezigheid. U wandelt door het woud van honderden ranke zuilen van de Mezquita in Córdoba en u kijkt uw ogen uit als u de bewerkte plafonds in het alhambra in Granada ziet.

Maar ook de Romeinse geschiedenis en de fraaie paleizen en kathedralen van de periode ná de christelijke herovering van Zuid­spanje komen aan bod. Daarnaast wandelt u vanuit onze centraal gelegen hotels zo de historische stadscentra van sevilla en Granada in, zodat u ook in de avonduren kunt genieten van de typisch andalusische sfeer: de flamencomuziek en de vriendelijke mensen van anda­lusië zullen uw hart veroveren. Kortom, met deze reis heeft u het recept in handen voor een ervaring om nooit te vergeten!’

AndalusiëHet temperamentvolle zuiden

174175SRCZ12.indd 1 24-11-11 16:19

Page 11: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

bezichtigen de Mezquita. Al in de 8e eeuw begonnen de Umayaden met de bouw van deze schitterende moskee, waarvan het interieur uit een woud van ranke, deels Romeinse zuilen bestaat. In de 16e eeuw werd midden in de moskee een kathedraal gebouwd! Ons hotel voor de komende drie nachten staat in het centrum van Granada. (ca. 360 km)

dag 6: Het Alhambra in GranadaHet Alhambra is een paleizencomplex met een rijke geschiedenis. In de 14e eeuw bouwden de Nasriden al grote delen van dit prachtig versier-de paleis met fraaie binnentuinen en spiegelen-de watervlakken. Twee eeuwen later voegde Karel V er een imposant massief renaissance-paleis aan toe. In het centrum van Granada bekijken we de oude Moorse wijk Albaicín, de grafkapel van de Katholieke Koningen en de monumentale kathedraal. Vanavond kunt u een traditionele flamencoshow bijwonen (kosten niet inbegrepen). (ca. 20 km)

dag 7: Moors AlhamaWe bezoeken het van oorsprong Moorse plaats-je Alhama de Granada. Dit typisch Andalusische stadje is door toeristen nog nauwelijks ontdekt en heeft zijn authentieke sfeer behouden. (ca. 190 km)

dag 8: Malaga – AmsterdamTransfer naar de luchthaven voor de terug-vlucht. (ca. 155 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

N.B. Het kan zijn dat om organisatorische redenen de volgorde van de reis wordt omgedraaid. In dat geval gaat u, na de eerste nacht in de omgeving van Malaga te hebben doorgebracht, eerst naar Granada en daarna naar Sevilla.

Reiscode BB0342Minimaal 15 deelnemersMaximaal 34 deelnemers

Vertrekdata25 februari3, 10, 17, 24 en 31 maart1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 25, 28 en 29 april2, 5, 6, 9, 12, 13, 16, 19, 20, 26 en 27 mei2, 9 en 16 juni1, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29 en 30 september6, 7, 13, 14, 20 en 27 oktober

Extra opties / verlengingKorting reis zonder vluchten, facultatieve extra’s, verlenging in Nerja of Torremolinos, zie onze website

Inbegrepen• Chartervlucht Amsterdam – Malaga vice versa met transavia.com • Luchthavenbelastingen en hef-fingen • Vervoer tijdens de rondreis in een lokale touringcar met airconditioning • Verblijf in centraal gelegen middenklassehotels • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad en/of douche en toilet • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner) • De excursies zoals omschreven • Audiosysteem (vanaf vertrek 1 april) • Entreegeld Alhambra • Infor-matieboekje • Begeleiding tijdens de rondreis door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en in het Alhambra door een lokale Nederlands- of Engelssprekende gids

Niet inbegrepen• Drankjes en maaltijden tijdens de vlucht • Overige entreegelden, circa € 50,- • Fooien • Kosten eventuele overige lokale gidsen

Andalusië

53

Alhambra in Granada; Sevilla

dag 1: Amsterdam – MalagaWe vliegen naar Malaga, waar we een stads-wandeling maken en u de gelegenheid heeft het Picassomuseum te bezoeken. Het hotel voor de eerste overnachting staat in het charmante witte bergdorpje Mijas. (ca. 30 km)

dag 2: RondaVia een ruig bergachtig gebied rijden we naar Ronda, een pittoresk Andalusisch stadje waar we onder andere de oudste stierenarena van Spanje zien. Hierna gaan we naar Sevilla, de grootste en belangrijkste stad van Andalusië. We verblijven drie nachten in het centrum van de stad. (ca. 270 km)

dag 3: Wandeling door SevillaWe maken een wandeling langs onder andere het Parque María Luisa, het Plaza de España en zien de oude tabaksfabriek die het decor vormde voor de opera ‘Carmen’. Via de Barrio de Sta.Cruz, het oude middeleeuwse centrum, wandelen we naar de Giralda (klokkentoren) en bezoeken de kathedraal. Tot slot bezichtigen we het Huis van Pilatus, een romantisch 16e-eeuws renaissancepaleis met mudéjar- invloeden.dag 4: Itálica en het Alcázares RealesHet museum voor schone kunsten is gevestigd in een schitterend oud klooster en heeft een prachtige collectie schilderijen uit de Spaanse Gouden Eeuw van meesters als Zurbarán en Murillo. Na dit bezoek rijden we naar de vroe-gere Romeinse kolonie Itálica, de geboorte-plaats van keizer Trajanus. We zien hier de restanten van het amfitheater, straten, huizen, en vloermozaïeken. Weer terug in Sevilla be-zoeken we het prachtige koninklijk mudéjar-paleis Alcázares Reales. (ca. 30 km)

dag 5: De Mezquita in CórdobaCórdoba was eens een belangrijk centrum van Moorse en joodse cultuur. We wandelen door de schilderachtige oude joodse wijk Judería en

AndalusiëHet temperamentvolle zuiden

8 dagenv.a. 789

HooGtEpuNtEN• Rondleiding Alhambra• Kapel Katholieke Koningen Granada• Alcázares Reales Sevilla• Mezquita Córdoba• Ronda en Alhama de Granada

uNIEkIn een compacte reis alle hoogte-punten van Andalusië, inclusief entreegeld Alhambra

Sevilla

Malaga

Granada

Córdoba

Ronda

RoutE 1055 kM

175

Voor algemene voorwaarden en informatie zie pagina 312 en verder.

Voor informatie, prijzen en boeken zie onze website of vraag uw reisadviseur.

174175SRCZ12.indd 2 24-11-11 16:29

Page 12: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

egypte

Scan en lees meer over Noord-Afrika.

Het tragische einde van de ZelotenOp de rots Massada – in het huidige Israël – leefden de Zeloten. Dit volk wilde zich niet onder-werpen aan de Romeinse macht: drie jaar lang wisten ze zich met man en macht te verzetten. Uiteindelijk bouwden de Romeinen een enorme stormram waartegen hun burcht niet bestand was. Als laatste daad van verzet besloot het gehele volk zelfmoord te plegen. Nadat alle mannen hun naam op een stukje aardwerk hadden geschreven, werden er uit al die namen tien getrokken. Deze tien mannen kregen de opdracht om al hun medeburgers te doden. Uit deze tien werd er weer een naam getrokken van de man, die de andere negen mannen en ten slotte zichzelf moest doden. Na de bestorming vonden de Romeinen op twee vrouwen en vijf kinderen na alleen maar lijken. Met deze daad hebben de Zeloten laten zien dat ze liever stier-ven dan dat ze zich overgaven om als slaven onder het Romeinse juk te moeten leven.

Reisleidster Claudia Vosman:‘Noord-Afrika en het Midden-Oosten zijn gebieden die qua cultuur, geschiedenis en architectuur niet in een adem te noemen zijn! De oude beschavingen van deze landen zijn zeer indrukwekkend: niet alleen de piramides in egypte, de talloze overblijfselen van Romeinse aanwezigheid en de oude medina’s, maar ook de schoonheid van het Atlasgebergte en de imposante Nijl zullen uw hart veroveren.

Van al die verschillende landen en volkeren raakt u zeker in vervoering. elk land heeft zijn eigen charme, schoonheid en intensiteit. Zittend op een terrasje, stil genietend van de bonte bevolking, de omgangsvormen, de levendigheid op straat en de bijbehorende geuren en kleuren zijn een genot voor de zintuigen! De karakteristieke gastvrijheid is hartverwarmend, met mensen samen te eten en te drinken, onderwijl luisterend naar hun verhalen: hoeveel mooier kan het zijn? Ontdek het zelf in deze fascinerende wereld!’

De Berbers in Noord-AfrikaDe Romeinen hebben aan de oorspronkelijke bevolking van Noord-Afrika de naam Berber gegeven: een verbastering van het woord Barbaar, dat de Grieken en Romeinen gebruikten voor elke vreemdeling. Uiteraard noemden de Berbers zichzelf niet ‘vreemdeling’. De eigenlijke naam van dit volk is Imazighen, dat letterlijk ‘vrije mensen’ betekent. Deze Imazighen spreken hun eigen taal, het Tamazight. Hoewel ze wel een eigen schrift hadden, gaven zij eeuwenlang alleen mondeling hun informatie door. Dit alfabet – een afgeleide van het schriftsysteem van de Touareg-nomaden – wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt. In Zuid-Marokko worden tegenwoordig de straatnamen in drie talen geschreven: het Arabisch, het Latijn en het Tamazight.

Ontmoet ons!SRC organiseert diverse lezingen en presentaties over deze landen. Voor informatie zie pagina 26 en 27.

Een genot voor de zintuigen

222 l ReISINFORMAtIe NOORD-AFRIkA eN het MIDDeN-OOSteN

tuNeSIë

MAROkkO

SyRIë

jORDANIë

ISRAël

Scan en lees meer over het Midden-Oosten.

OMAN

222223SRCZ12.indd 1 24-11-11 17:10

Page 13: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Beste reistijdNoord-Afrika en het Midden-Oosten zijn het beste in het voor- en najaar te bezoeken. In het voorjaar staan de planten en bomen in bloei en kunt u genieten van de frisheid van de natuur. In het najaar zijn veel bomen en gewassen rijp zoals de pistachenoten, de katoen, de tabaksplanten, de olijven en de dadels.

KledingadviesIn de wintermaanden kan het in Noord-Afrika en het Midden-Oosten ’s nachts behoorlijk afkoelen. Wij raden u aan zowel warme kleding als goed schoeisel mee te nemen.

GrensdocumentenVoor uw reis naar deze regio heeft u een paspoort nodig dat geldig is tot na uw verblijf of tot 6 maanden na uw aankomst of verblijf. Bij een bezoek aan Syrië of Oman mogen er in uw paspoort geen stempels van Israël staan. Bij een bezoek aan Israël kunt u het douanepersoneel verzoeken de stempel op een inlegvel te plaatsen. Daarnaast heeft u voor Egypte, Oman, Syrië en Jordanië een visum nodig. Voor meer informatie zie pagina 322.

InentingenIn Noord-Afrika en het Midden-Oosten bestaat een risico een (sub)tropische ziekte op te lopen. Voor een reis naar deze regio worden dan ook diverse inentingen en voor-zorgsmaatregelen aanbevolen. Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts, de GGD of kijk op www.gezondopreis.nl of www.lcr.nl.

Noord-Afrika maanden J F M A M J J A S O N D

Marokko Casablanca

°C 17 17 20 20 22 23 25 25 25 23 21 18

mm 57 53 51 38 21 6 0 1 6 34 65 73

Tunesië Tunis

°C 16 16 19 21 26 30 33 34 30 26 21 17

mm 62 52 46 38 22 10 3 7 32 55 54 63

Egypte Caïro

°C 18 20 22 27 31 33 34 34 33 29 24 20

mm 7 4 3 2 1 0 0 0 0 1 4 5

Egypte Luxor

°C 22 24 28 34 38 40 41 40 39 34 28 23

mm 0 1 0 0 0 1 0 0 0 1 0 0

Midden-Oosten maanden J F M A M J J A S O N D

Syrië Damascus

°C 13 15 18 25 31 35 37 37 33 28 20 15

mm 39 32 23 13 5 1 0 0 0 9 26 42

Jordanië Amman

°C 12 13 16 22 28 31 32 32 30 26 20 14

mm 63 63 44 17 4 0 0 0 0 6 28 48

Oman Muscat

°C 24 24 28 32 37 38 37 34 34 32 28 25

mm 30 22 11 10 0 3 0 0 0 5 8 22

Israël Tel Aviv

°C 17 17 19 23 26 28 31 31 30 27 18 13

mm 165 64 58 13 3 0 0 0 1 14 85 144

reISINFOrMAtIe

223

Land van geurenOman is het land van geuren: in elk huis wordt wierook gebrand. Schone kleren worden boven een wierookbrander gehangen om zo de geuren in de kleding te laten trekken, waardoor de Omani allemaal een heerlijke zoete wierook-geur om zich heen hebben hangen. De sultan heeft zelfs een eigen parfum laten ontwikkelen, het Amouage. Dit is zo specifiek dat de geur meteen valt te herkennen. Het staat symbool voor de rijke tradities van zijn land en de ingrediënten zijn alleen te vinden in het Arabische woes-tijnlandschap. Het bestaat uit een wierooksoort, die de

Wijzen uit het Oosten zouden hebben meegebracht als geschenk aan de pasgeboren Christus, en bladeren van een roos die alleen bloeit op droge, rotsachtige bodem. Het parfum is zeer succesvol en is vandaag de dag het meest luxueuze exportproduct van Oman geworden.

222223SRCZ12.indd 2 24-11-11 17:10

Page 14: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Zonsopgang bij Erg Chebbi, foto mevr. Hartwig-de Vries; Kasbah, foto A. Cassidy

226 l marokko

MarokkoKasbahs, medina’s en oases

Reisleidster Marja Holterman:‘Sprookjesachtige kasbahs, fantastische vergezichten, immense zandduinen, schilderachtige lemen dorpjes en groene oases tussen steile rode rotswanden onder een stralend blauwe hemel; het mooiste van marokko wacht op u!

In de oude stad Fès waant u zich terug in de middeleeuwen. Wandelend door de verschillende soeks worden al uw zintuigen geprikkeld: heerlijk geurende specerijen, felgekleurd keramiek, talloze winkeltjes en heel veel mensen. We zien ook prachtige paleizen, moskeeën en graftombes in de verschillende koningssteden. op het Djemaa el-Fnaplein ontmoet u slangen-bezweerders, waarzeggers, verhalenvertellers en tandentrekkers en in de zandduinen van Erg Chebbi kunt u genieten van de zonsopgang. Deze reis geeft u een compleet beeld van marokko: een overweldigend land met een gastvrije, vriendelijke bevolking. Een reis die u zeker niet mag missen!’

226227SRCZ12.indd 1 24-11-11 17:18

Page 15: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Oceaan en Algerije, rijden we naar Boulmane waar we de prachtige Dadèskloof bezoeken. Hierna gaan we naar El Kelâa, bekend van het rozenfestival. Via een totaal verlaten steen- en berglandschap, waar vele westerns en bekende films als ‘Lawrence of Arabia’ zijn opgenomen, rijden we voor de overnachting naar Ouarzazate. Hier bewonderen we de kasbahs van Tiffoul-toute en Taourirt. (ca. 200 km)

dag 7: Ouarzazate en MarrakechWe bezoeken de kasbah van Ait Ben Haddou, de best bewaarde van Marokko, die bescher-ming van UNESCO geniet. Hierna rijden we een prachtige route door de Hoge Atlas naar Marra-kech. We bereiken hier het hoogste punt van deze reis, de 2260 meter hoge Tizi-n-Tichka pas. In de middag arriveren we in Marrakech, waar we twee nachten verblijven. (ca. 205 km)

dag 8: Kleurrijk MarrakechVolgens velen is Marrakech de interessantste en levendigste stad van Marokko. We zien hier de graven van de Saadische koningen: eeuwen-lang lag deze graftuin achter muren verborgen. Ook gaan we naar het weelderig gedecoreerde Bahiapaleis. In het hart van de medina bekijken we de koranschool Ben Youssef met de prachtig versierde binnenplaats. De middag is ter vrije besteding: laat u zich verrassen op het Djemaa el-Fnaplein? (ca. 20 km)

dag 9: Vissersstadje EssaouiraWe rijden naar het sfeervolle plaatsje Essaouira, ook wel bekend onder de oude naam Mogador, waar ons hotel staat. Ooit was hier een beruch-te piratenenclave. Vanaf de vestingmuren hebben we een prachtig uitzicht over de Atlan-tische Oceaan en de eilandjes voor de kust. U kunt hier heerlijk dwalen door de smalle straatjes met wit en blauw gekleurde huizen. (ca. 175 km)

dag 10: Via El-Jadida naar CasablancaWe rijden via El-Jadida naar Casablanca, de grootste stad van Marokko, waar we over-nachten. Na aankomst kunt u een strandwande-ling maken of neerstrijken op een terras aan de boulevard. (ca. 320 km)

dag 11: Casablanca – NederlandTransfer naar de luchthaven voor de terug-vlucht. (ca. 30 km) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Reiscode BB0022Minimaal 15 deelnemersMaximaal 29 deelnemers

Vertrekdata14 februari6, 13 en 27 maart10 en 24 april8 mei25 september9 en 23 oktober20 november18 december

Extra optiesKorting reis zonder vluchten, zie onze website

Inbegrepen• Lijnvlucht Amsterdam − Casablanca vice versa met Royal Air Maroc • Luchthavenbelastingen en heffingen • Vervoer in een lokale touringcar met airconditioning • Verblijf in middenklassehotels; in Essaouira verblijft u in een goed toeristenklasse-hotel • Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van bad of douche en toilet • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner), beginnend met het ontbijt op dag 2 • De excursies zoals omschre-ven • Informatieboekje • Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider, soms bijgestaan door een lokale Engelssprekende gids

Niet inbegrepen• Entreegelden, circa € 30,-, te voldoen in lokale valuta • Fooien en kofferservice

Marokko

58

dag 1: Amsterdam – CasablancaTransfer naar het hotel in Rabat. (ca. 100 km)

dag 2: Rabat, Meknès en VolubilisIn Rabat, de eerste koningsstad van onze reis, zien we het koninklijk paleis. Alleen het 1200 meter lange paradeplein is toegankelijk, maar de aanblik van de façade is al zeer indrukwek-kend. Via de mystieke dodenstad Chellah gaan we naar het symbool van Rabat: de Toren van Hassan. In de kasbah van Oudaïa wandelen we door de kleine Andalusische tuin. We vervolgen onze reis naar de volgende koningsstad: Meknès. Hier bezoeken we de moskee met het mausoleum van de bloeddorstige sultan Moulay Ismaïl, die Meknès als een vesting liet bouwen. Onderweg naar Fès, waar we twee nachten verblijven, stoppen we bij Volubilis, de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. (ca. 250 km)

dag 3: Fès, de oude koningsstadTe midden van de vruchtbare heuvels ligt de koningsstad Fès, waar we genieten van de authentiek Arabische sfeer. De medina Fès el-Bali herbergt enkele fraaie voorbeelden van Arabisch-Andalusische bouwkunst. We bekijken hier de imposante Karaouïnemoskee en de Nejjarinefontein. Tevens bezoeken we een 14e-eeuwse koranschool en zien we rond het Seffarineplein hoe leerlooiers hun vak uitoefenen. (ca. 20 km)

dag 4: Het land van het grote lichtWe rijden dwars door de prachtige cederwou-den van het Midden Atlasgebergte en steken de Hoge Atlas over. Wanneer we in de Zizvallei de talloze palmbomen zien, hebben we het zuiden van Marokko bereikt. De contrasten die we vandaag zien, zijn overweldigend. We over-nachten in Erfoud. (ca. 500 km)

dag 5: Zandduinen en de Todrakloof’s Ochtends vroeg maken we een excursie naar Merzouga om daar in de zandduinen van Erg Chebbi de zonsopgang boven de woestijn te beleven. Na het ontbijt rijden we naar Tinghir, waar ons hotel staat. Hier wandelen we door de beroemde Todrakloof, met loodrechte rots-wanden van wel 300 meter hoog. (ca. 200 km)

dag 6: Route van de 1000 kasbahsVia de route van de 1000 kasbahs, een zeer oude verkeersweg tussen de Atlantische

ATLAS-GEBERGTEMarrakech

Casablanca

Rabat

Erfoud

Fès

OuarzazateEssaouira

11 dagenv.a.1098

ROuTE 2020 KM

HOOgTEpuNTEN• Kasbah Ait Ben Haddou • Fès, Rabat, Meknès en Marrakech • Route 1000 kasbahs • Midden en Hoge Atlasgebergte • Romeins Volubilis en vissersstadje Essaouira

uNIEKWoestijnexcursie naar de zandduinen van Erg Chebbi inbegrepen

227

Voor algemene voorwaarden en informatie zie pagina 312 en verder.

Voor informatie, prijzen en boeken zie onze website of vraag uw reisadviseur.

226227SRCZ12.indd 2 24-11-11 17:18

Page 16: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Reisleidster Willy Siegers:‘Deze indrukwekkende reis is een ideale kennismaking met Egypte en zijn vriendelijke en gastvrije bevolking. We beginnen in Caïro, de levendige metropool aan de Nijl met vele bezienswaardigheden zoals musea, sfeervolle soeks, eeuwenoude moskeeën, piramiden en sfinxen.

Na een binnenlandse vlucht begint de schitterende cruise over de Nijl, de levensader van Egypte. Vanaf het zonnedek genieten we een bijzonder afwisselend landschap dat aan ons voorbij trekt: de zandkleurige woestijn, groene akkers en lemen huizen. Onderweg passeren we de sluizen bij het plaatsje Esna. Aangekomen in Luxor bezoeken we natuurlijk de Vallei der Koningen, waar recentelijk nieuwe ontdekkingen zijn gedaan, en dwalen we door het imposante tempelcomplex van Karnak: het oude Thebe. Kortom: een prachtige reis waar u nog lang van zult nagenieten!’

Felucca’s op de Nijl; Piramides van Gizeh, foto A. Cassidy; Skyline van Caïro, foto P. Horree

230 l EgypTE

Hoogtepunten EgypteHet land van de farao’s vanaf de Nijl

230231SRCZ12.indd 1 24-11-11 17:16

Page 17: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Caïro

Luxor

Aswan

El Gouna

NIJL

route 285 km

hoge dam, de granietgroeven en de ‘nooit vol-tooide’ obelisk. Tevens bekijken we de Philae-tempel. In de middag kunnen we na de lunch genieten van een boottochtje over de Nijl met een felucca, een Egyptische zeilboot. (ca. 50 km)

dag 5: De dubbeltempel van kom omboIn de loop van de ochtend varen we richting Kom Ombo. Tijdens de tocht hebben we een schitterend uitzicht en zien we het Egyptische leven op de oevers van de Nijl. In de namiddag bezoeken we de dubbeltempel van Kom Ombo. Hierna koersen we naar Edfu, waar ons cruise-schip zal afmeren.dag 6: edfu en LuxorNa een bezoek aan de tempel van Horus in Edfu, een van de best bewaard gebleven tempels in Egypte, varen we verder en passeren de sluizen van Esna. Later bezichtigen we de prachtige tempel van Luxor. We genieten van onze laatste nacht aan boord van het cruise-schip. (ca. 65 km)

dag 7: Het oude thebe en karnakOp de beroemde westoever van de Nijl lag het oude Thebe. Hier zien we de Vallei der Konin-gen, de Vallei der Koninginnen, de Kolossen van Memnon en de Dodentempel van Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao’s van Egypte. Ook bezoeken we de indrukwekkende tempel van Karnak. We overnachten in Luxor. (ca. 5 km)

dag 8: Luxor – Caïro – AmsterdamTransfer naar de luchthaven voor de terug-vlucht. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

reiscode BB0536Minimaal 10 deelnemersMaximaal 29 deelnemers

Vertrekdata19 en 26 februari11 en 25 maart15 en 29 april13 mei23 september14, 21 en 28 oktober4 en 18 november23 december

extra opties / verlengingFacultatieve extra’s, verlenging bij El Gouna, zie onze website

Inbegrepen• Lijnvluchten Amsterdam – Caïro en Luxor – Amsterdam met Egypt Air, met op de terugvlucht een overstap in Caïro • Binnenlandse vlucht Caïro − Aswan met Egypt Air • Luchthavenbelastingen en heffingen • Vervoer tijdens de rondreis in een lokale touringcar of minibus met airconditioning • Verblijf in goede middenklassehotels en gedu-rende de cruise op een vijfsterrenschip (Egyptische classificatie) • Overnachting in 2-persoonskamers en -hutten voorzien van douche en toilet • Ver-zorging in de hotels op basis van halfpension (ontbijt en lunch of diner), beginnend met het ontbijt op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 8 • Verzorging op het cruiseschip op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner) • De excursies zoals omschreven • Audiosysteem • Fooien en koffer service • Informatieboekje • Begeleiding tijdens de rondreis door een des-kundige Nederlandssprekende reisleider

Niet inbegrepen• Entreegelden, circa € 110,-, te voldoen in euro’s • Visumkosten, circa € 17,-, te voldoen bij aankomst aan de plaatselijke agent in euro’s

Hoogtepunten egypte

dag 1: Amsterdam – CaïroTransfer naar het hotel in Caïro, waar we drie nachten verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: egyptisch museum en islamitisch CaïroWe bezoeken het indrukwekkende Egyptisch museum en bewonderen onder meer de schat-ten van Toet-Anch-Amon. Vervolgens verkennen we het islamitische deel van Caïro met onder andere de Mohammed Alimoskee. Deze mos- kee is gebouwd op de citadel van Saladin en gesticht door Mohammed Ali, de grondlegger van het moderne Egypte. Tevens bezichtigen we de Nassermoskee en wandelen we over de bruisende Khan el Khalili, de kleurrijke bazaar van Caïro. (ca. 45 km)

dag 3: Sfinxen en piramidesMemphis was ooit de hoofdstad van het oude Egypte. Hier zien we het beeld van Ramses II en de albasten sfinx. Vervolgens bezoeken we Sakkara, waar we de trappiramide van Djozer en graven met wandschilderingen aantreffen. In Gizeh bewonderen we de machtige piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos en de eeuwige sfinx. (ca. 80 km)

dag 4: Cruise over de NijlZeer vroeg in de ochtend vliegen we naar Aswan voor een van de hoogtepunten van deze reis: een cruise over de Nijl naar Luxor. Geïnte-resseerden kunnen met het vliegtuig een excur-sie maken naar Aboe Simbel (kosten niet inbe-grepen). U vliegt dan meteen door naar Aboe Simbel en bent rond de middag terug. Met de achterblijvers brengen we een bezoek aan de

8 dagenv.a.1069

HoogtepuNteN• Cruise over de Nijl • Caïro, Gizeh en Sakkara • Aswan, Luxor en Karnak • Phileatempel en ‘felucca’-tochtje

uNIekDoor de binnenlandse vlucht van Caïro naar Aswan worden de excursiedagen volop benut

231

53 3

Voor algemene voorwaarden en informatie zie pagina 312 en verder.

Voor informatie, prijzen en boeken zie onze website of vraag uw reisadviseur.

230231SRCZ12.indd 2 24-11-11 17:16

Page 18: Brochure SRC-Cultuurvakanties 2012

Deze brochure werd samengesteld door: SRC-Cultuurvakanties® Postbus 1657 9701 BR GroningenTelefoon: 050 – 3 123 123 Fax: 050 – 3 126 408 [email protected] www.src-cultuurvakanties.nl

AustraliëNieuw-Zeeland

India

China Marokko Tunesië Egypte

Zuid-AfrikaTanzania Kenia

Vietnam Cambodja

Botswana Zimbabwe Namibië

Panama

Argentinië Costa Rica Peru

Cuba

MexicoBolivia Guatemala

ChiliEcuador

Tibet

SpanjePortugalItalië

Jordanië OmanIsraël

Verenigde Staten

Turkije

Syrië

Malta Cyprus

Canada

Griekenland

België Frankrijk Tsjechië

Oostenrijk Hongarije Slowakije

Groot-Brittannië IerlandNoorwegen Finland Estland LetlandIJsland

Azerbeidzjan Roemenië

Bulgarije

Macedonië Kroatië

Montenegro

Thailand Sri Lanka Indonesië

Duitsland

RuslandZwitserland

Litouwen

Polen

Georgië Oekraïne

324001SRCZ12DK.indd 1 28-11-11 10:22