Bootes Brochure 2012

20
1 2012 AVONTUREN AVONTUREN KAMPEN KAMPEN

description

De Bootesbrochure 2012. Met een overzicht van de avonturenkampen van deze zomer: NIEUW: SurvivalExpedition TopAdventure PaintAdventure ClubAdventure MTBAdventure Info en inschrijvingen: www.bootes.be

Transcript of Bootes Brochure 2012

Page 1: Bootes Brochure 2012

1

2012

avonturenavonturen kampenkampen

Page 2: Bootes Brochure 2012

2

Zin in een actieve, avontuurlijke zomer vol spanning? Zin in een zomer vol “action is the game”? Dan is Bootes zeker iets voor jou...

Al meer dan 25 jaar organiseert Bootes vzw avonturenkampen voor jongeren in de Morvan, het hart van de Franse Bourgogne-streek. We slaan onze tenten op in het pittoreske dorpje Anost en van daaruit maken we samen kennis met verschillende avontuurlijke outdoorsporten. We verkennen de streek met de quad of de mountainbike, bedwingen wilde wateren al raftend, spelen heuse paintball-battles, maken kennis met rotsklimmen, slapen in tenten en trekken zelfs de natuur in op survival!

Net als de voorbije jaren hebben we ook dit jaar weer een mooi aanbod aan kampen, waaronder ook een paar klassiekers. Wat dacht je van TopAdventure, waar je kennis maakt met een brede waaier aan avonturensporten? Of van ClubAdventure, voor de ietwat jongere deelnemers? De ouderen kunnen zich dan weer helemaal laten gaan in PaintAdventure en MTBAdventure.Nieuw dit jaar is SurvivalExpedition, speciaal voor de iets meer ervaren avonturier.

Heb je ook zin om er deze zomer eens helemaal in te vliegen? Neem dan onze brochure door en laat je meeslepen in de unieke Bootessfeer…

Tot op kamp!

Het BootesTeam

Page 3: Bootes Brochure 2012

LOCATiE: De kampplaats bevindt zich in het dorpje Anost, in het midden van de Franse Morvan, op zo’n 450 km van ieper. We logeren in legertenten (ruim voldoende, van gemengd slapen is geen sprake).

MONiTOrEN: Een dynamische groep enthousiaste en door ons opgeleide monitoren staat klaar om er ook dit jaar een fantastische zomer van te maken. Per groep van maximaal 10 deelnemers is er een groepsleider en een team van gespecialiseerde instructeurs.

VEiLigHEiD: Een doorgedreven opleiding en een strenge selectie zorgen ervoor dat je bij onze monitoren in goede handen bent. Er is op elk moment een EHBO-verantwoordelijke op het terrein en het materiaal wordt meermaals uitvoerig getest. Voor gespecialiseerde activiteiten doen we een beroep op lokale bedrijven die allen een attest hebben van de Fédération française des Sports et Loisirs. Die bekend staat om zijn uiterst strenge normen.

HygiëNE: Hoewel we in tenten slapen is een degelijke hygiëne voor ons zeer belangrijk. Er is een sanitair blok aanwezig op de kampweide, met toiletten en lavabo’s. Douches bevinden zich op de nabijgelegen camping municipal d’Anost.

ETEN: Een avontuur kan niet op een lege maag! Daarom verzorgt onze eigen logistieke ploeg het ontbijt en het middagmaal. Het warme avondmaal wordt bereid door het plaatselijke toprestaurant“La galvache”.

3

Page 4: Bootes Brochure 2012

4

PAiNTBALL: Met een gezonde portie lef, inzicht en strategie knal je erop los. De schitterende locaties in de bossen van de Morvan maken dit zeker tot een topactiviteit.

MOuNTAiNBikE: De prachtige streek is zo goed als geschapen om er met de mountainbike doorheen te razen. Met de juiste techniek raken we de berg op en zijn we zo weer beneden.

QuAD: We verkennen de Morvan met de quad. Eerst maken we tijd voor wat techniek en scheuren erna door de bossen.

met het aanbod van bootes

verveel je je geen minuut!

rAFTiNg / HOTDOg: Hou je van snelheid, water en kicks?Dan is de afdaling van de Chalaux zeker iets voor jou!raft; afdaling per 6 personenHotdog; afdaling per 2 personen

Page 5: Bootes Brochure 2012

5

VLOTTENTOCHT: Ben jij een echte waterrat en hou je van constructies sjorren? Dan is dit echt iets voor jou! We bouwen een vlot op Lac des Settons en maken het meer onveilig!

SurViVAL: Haal je overlevingsskills maar boven! We koken zelf ons potje, zoeken ons een weg doorheen het bos en bouwen een eigen hut om in te overnachten.

rOTSkLiMMEN: Voor de klauteraars onder ons! Onder degelijke begeleiding en met een goede techniek kunnen we de steilste rotsmuur aan. Via de rappel geraken we natuurlijk weer beneden.

met het aanbod van bootes

verveel je je geen minuut!

COMMANDOPArCOurS: Voor wie over veel behendigheid en snelheid beschikt. Van sluipnetten tot slingertouwen en zelfs een heuse apenbrug. Ben jij de snelste?

FuNTuBE: Nieuw dit jaar op Lac des Settons! Houd je maar goed vast aan de band of je ligt zo in het water tijdens een wilde rit achter de motorboot.

AVONDANiMATiE: De ene avond gezellig aan het kampvuur, de dag erna reuzenmonopolie... En natuurlijk hebben we ook de mega Bootesfuif op vrijdagavond.

Page 6: Bootes Brochure 2012

survival

6

Page 7: Bootes Brochure 2012

survival20

12

7

Periode KamPen

PEriODE 1(VriJDAg* 03 - zat. 11 augustus)Vertek station ieper 13hAankomst 11 aug. station ieper 9h

TopAdventure

SurvivalExpedition

PaintAdventure

MTBAdventure

PEriODE 2(zat. 11 - zat. 18 augustus)Vertek station ieper 11hAankomst 18 aug. station ieper 9h

TopAdventure

ClubAdventure

PaintAdventure

PEriODE 3(zat. 18 - zat. 25 augustus)Vertek station ieper 11hAankomst 25 aug. station ieper 9h

TopAdventure

PaintAdventure

MTBAdventure

2012* zie onderaan

* Door de Franse regelgeving is het verboden om de eerste zaterdag van augustus kinderen onder de 18 jaar te vervoeren per bus.Daarom vertekt PEriODE idit jaar op vrijdag 3 augustus.Op www.bootes.be is een link te vinden met meer info.indien je meer info wenst, contacteer ons [email protected].

Page 8: Bootes Brochure 2012

8

topadventureraftingpaintball

mountainbikeQuad rotsklimmen

funPeriodes: Vrijdag* 03 - zaterdag 11 augustus Zaterdag 11 - zaterdag 18 augustus Zaterdag 18 - zaterdag 25 augustus

LeeftijdsgroePen: Jongens en meisjes van 12-14; 14-16; 16-18 jaar

accommodatie: Tentenbivak in Anost, Franse Bourgogne

VerVoer: Luxe autocar vanaf het station van ieper

Prijs: 410 euro all in.

TopAdventure is al jaren de Bootesklassieker!De monitoren nemen je mee op verkenning met de quad en we houden een legendarische paintballbattle in de bossen. Op survival oefenen we de basistechnieken, bouwen we onze eigen hut en koken ons eigen potje op een prachtige locatie in de Morvan. Verder bouwen we een vlot om het eiland op Lac des Settons te veroveren en geven ons helemaal over aan de kracht van het water tijdens de funtube en het raften.

8

* zie pagina 7

Page 9: Bootes Brochure 2012

99

ZATErDAg / VriJDAg PEriODE 1Transfer per luxeautocar ieper - Anost Welkomstdrink en welkomstwoordjeOpslaan van de tenten en kennismaking rond kampvuur

ZONDAgkamp-en omgevingsverkenningkennismakingsspelletjesSjorren van tafelsBootesChallenge

MAANDAgPaintballMountainbikeCommandoparcours

DiNSDAgBeachday Lac des SettonsVlottentochtNiEuW: funtubeSurvival: zelf koken en hutjes bouwen

WOENSDAgWatervallentochtBoogschieten

DONDErDAg2 uur durende quadtochtrotsklimmenOriëntatieloopCasino

VriJDAgraftafdaling van de ChalauxBarbecueAfscheidsfuif

ZATErDAgTransfer Anost-ieper

Page 10: Bootes Brochure 2012

Periode:Vrijdag 3*- zaterdag 11 augustus

LeeftijdsgroeP:Jongens en meisjes vanaf 15 jaar

accommodatie:Outdoor in de Morvan, Franse Bourgogne

VerVoer:Luxe autocar vanaf het station van ieper

Prijs:410 euro all in.

je ProfieL:Je bent tussen 15 en 18 jaar, sportief, avontuurlijk en je wil niets liever dan een week met de rugzak rondtrekken langs de oevers van de Cure op zoek naar een onvergetelijk avontuur, dit terwijl je zelf je potje kookt en je eigen schuilplaats bouwt.Onderweg vinden we steile rotswanden, bedwingen we kolkende rivieren, overnachten we aan de idyllische oevers van het meer van St-Agnan en aanschouwen we adembenemende panorama’s.Ook paintball-battles gaan we niet uit de weg. We sluiten de week af met een spannende individuele afdalingvan de Chalaux op een Hotdog, een 2-persoonsraft.

We leggen tijdens dit kamp elke dag een redelijk afstand af te voet of per mtb. Een stevige wandeling mag dus geen probleem zijn.

raftingpa

intb

all mountainbike

rotsklimmen

10

* zie pagina 7

Page 11: Bootes Brochure 2012

11

VriJDAgTransfer per luxeautocar van ieper naar AnostWelkomstdrink en welkomstwoordjeOpslaan van de tenten en kennismaking rond kampvuur

ZATErDAgBriefing en skills aanleren; vuur maken, oriëntatie. Survivalkit samenstellenDagtocht naar Lac des Settons

ZONDAgriviertochtrotsklimmen

MAANDAgZelf ontbijt voorzien (brood bakken)DagtochtNachtspelSurvival aan Lac de Saint-Agnan

DiNSDAgMountainbiketocht naar Chapelle du BanquetSurvival nabij Chapelle du Banquet.

WOENSDAgTocht naar Lac de ChaumeçonPaintball

DONDErDAgHotdogafdaling op ChalauxWandeltocht naar Dun-les-Places

VriJDAgrelaxationday

ZATErDAgTransfer Anost-ieper

Page 12: Bootes Brochure 2012

12

paintadventurepaintball12h

battle

ambush

rafting mountainbike

* zie pagina 7

Periodes: Vrijdag* 03 - zaterdag 11 augustusZaterdag 11 - zaterdag 18 augustusZaterdag 18 - zaterdag 25 augustus

LeeftijdsgroePen: Jongens en meisjes vanaf 14 jaar

accommodatie: Tentenbivak in Anost, Franse Bourgogne

VerVoer: Luxe autocar vanaf het station van ieper

Prijs: 390 euro all in.

Zin in wat meer paintball? Dan is dit kamp zeker iets voor jou! Het is de ultieme mix tussen Paintball en Adventure. uithouding, conditie en tactiek zijn hier de sleutelwoorden. We leren enkele handige paintballtechnieken maar spelen vooral verschillende Paintballgames met als hoogtepunt van de week zeker de 12-urenbattle!

En er is meer dan dat: We trekken erop uit met de mountainbike, gaan op survival en we ronden af in stijl met de schitterende raft afdaling van de Chalaux.

Page 13: Bootes Brochure 2012

13

ZATErDAg/VriJDAg PEriODE 1Transfer ieper-Anost per luxeautocarWelkomstdrink & welkomstwoordjeOpslaan van tentenindelen groepen + uitleg weekthema

ZONDAgSjorren tafels + kennismakingsspelletjesOverhandiging uitrusting + veiligheidstrainingPaintball death match

MAANDAgMountainbiketocht rondom AnostTactical combat paintballSurvival in de donkere bossen

DiNSDAgPaintball bij ochtenddauwBosspelWoudloperkeuken / Survival

WOENSDAgBouwen versterkte burchtenVerfrissende duik in de baignadeStart 24u paintball-battle

DONDErDAg24u battle: the morning after24u battle: critical fight24u battle: the finalkampvuur

VriJDAgraftafdaling van de Chalauxuitreiken diplomaBarbecue en fuif

ZATErDAgTransfer Anost – ieper

Page 14: Bootes Brochure 2012

14outdoor

Periode: Zaterdag 11 - zaterdag 18 augustus

LeeftijdsgroePen: Jongens en meisjes van 9-11; 11-13

accommodatie: Tentenbivak in Anost, Franse Bourgogne

VerVoer: Luxe autocar vanaf het station van ieper

Prijs: 330 euro all in.

Bootes voor de jongste avonturier. We trekken er samen op uit met de mountainbike en sjorren een heus vlot om er het eiland mee te veroveren.

We klauteren over elke rots, houden een heuse paintball-initiatie en trekken de bossen in op zoek naar een ideale plaats om te overnachten en ons eigen potje te koken. ’s Avonds komen we tot rust aan het kampvuur of tijdens de vele avondactiviteiten.

De allerjongsten worden onderverdeeld in kleine groepjes en bijgestaan door ervaren monitoren. Zo vervelen ze zich geen moment!

clubadventuremini surivival

paintballinitiatie

avontuurslapen in tentenkam

pvuur

inschrijven via bootes.be

14

Page 15: Bootes Brochure 2012

15outdoor 15

ZATErDAgTransfer per luxe autocar naar AnostWelkomstdrink en welkomstwoordjeTenten opslaankampvuur

ZONDAgTafels SjorrenCamouflage en SluiptechniekenFrisse duik in de Baignade

MAANDAgMTB-tochtCommandoparcourskampvuur

DiNSDAgOriëntatietochtWoudloperkeukenkampvuur

WOENSDAgVlottentocht‘Explore the Beach’Survival: overnachten in het Bos

DONDErDAgBoogschietenrotsklimmenCasino

VriJDAgPaintball-initiatieBBQFuif

ZATErDAgTransfer Anost-ieper

Page 16: Bootes Brochure 2012

16

Periodes: Vrijdag* 03 - zaterdag 11 augustusZaterdag 18 - zaterdag 25 augustus

LeeftijdsgroePen: Jongens en meisjes vanaf 15 jaar

accommodatie: Tentenbivak in Anost, Franse Bourgogne

VerVoer: Luxe autocar vanaf het station van ieper

Prijs: 375 euro all in.

Zin om er met de mountainbike op uit te trekken in een fantastische streek? Dan is dit iets voor jou! We leren belangrijke technieken, maar trekken er vooral heel vaak op uit om de bossen en heuvels van de Morvan te verkennen. Naast de focus op mountainbiken gaan we ook paintballen, survivalen en doen we de afvaart van de Chalaux per raft.

Je eigen fiets meebrengen kan, maar Bootes verhuurt voor een kleine meerprijs ook mountainbikes De begeleiding gebeurt in kleine groepen een helm is steeds verplicht!

Heb je vragen ivm het huren van een mountainbike? Neem dan contact met ons op via mail of via de BootesFoon: 0475 42 36 00

mtbadventuremountainbikeendurance

techniek

downhill

bootesbiker

inschrijven via bootes.be

* zie pagina 7

Page 17: Bootes Brochure 2012

17

ALgEMEENOmdat dit kamp volledig aangepast is aan het niveau van de deelnemers is het moeilijk om een gedetailleerd programma te publiceren.

Op het programma staan sowieso:NiEuW: Downhill-initiatieTrektochten per MTBTechniek (zowel techniek bij het rijden als techniek van de fiets)PaintballAfdaling van de Chalaux per raft

Page 18: Bootes Brochure 2012

outdoor adventure

18

je kan op onze website bootes.be terecht om je in te schrijven voor één van onze kampen.

Dit gebeurt via een inschrijvingsmodule. Vul je deze correct in, dan krijg je per mail een bevestiging van inschrijving. Enkele weken later krijg je een officiële bevestiging per post, alsook de vraag het verschuldigde bedrag over te schrijven.

Je inschrijving is pas definitief nadat je het verschuldigde bedrag over-geschreven hebt.

inLichtingen via BootesFoon 0475 42 36 00 via mail [email protected] www.bootes.be

aLgemene Voorwaarden Te vinden op www.bootes.be of op aanvraag toegestuurd met de post.

inbegrePen in de Prijs zijn reis heen en terug per luxe autocar vanuit ieper, alle activiteiten, overnachtingen in vol pension, fooien en lokale verblijfstaksen, persoonlijke ongevallenverzekering en een verzekering Burgelijke Aansprakelijkheid t.a.v. derden.

niet inbegrePen zijn Persoonlijke uitgaven (dit blijft beperkt, 15 euro moet zeker volstaan) reisbijstandsverzekering (gratis te verkrijgen bij ziekenfonds).

VerzeKering Bootes sluit voor elke deelnemer een persoonlijke ongevallenverzekering af en een verzekering Burgelijke Aansprakelijkheid. De annulatie- verzekering is optioneel.

schrijf je in voor een zomer

gevuld met fun en avontuur

Page 19: Bootes Brochure 2012

outdoor adventureTe oud om mee te gaan op kamp als deelnemer en toch nog zin om de unieke Bootessfeer mee te maken?

Word dan monitor bij Bootes! Stuur je kandidatuur door [email protected]

19

met dank aan

monitor worden?

Page 20: Bootes Brochure 2012

20

bootes.be

zin in watavontuur deze zomer?

ontdek ons aanbod aan kampenin deze brochure, ga naar onze website of scan de Qr- code.