VMS Brochure 2012

13

description

12jarigen, vms

Transcript of VMS Brochure 2012

Page 1: VMS Brochure 2012
Page 2: VMS Brochure 2012

2

Beste kandidaat-leerling

Over enkele maanden zet je een grote stap in je jonge leven. Directie, leerkrachten en opvoeders van de VMS staan klaar om jou daarbij te helpen. Samen met jou over-bruggen we de overgang van lagere naar middelbare school. Daarbij staan studiemethode en studiebegeleiding centraal. Vóór de herfstvakantie weet elke leerling dat planning, herhaling en regelmaat heel belangrijk zijn. Tus-sentijdse evaluaties, maandrapporten en oudercontacten helpen de leerlingen verder op de goede weg. ‘Deskundig

begeleiden’ staat echter niet voor betuttelen. Zelfstandig kunnen werken als je na zes jaar de VMS verlaat op weg naar nog grotere studie-uitdagingen, dat is ons streefdoel. In deze infobrochure maak je kennis met onze school en ontdek je wat de VMS zo apart maakt. Wil je nog meer weten? Kom dan gerust even bij ons langs (zie ook pagina 23)!

Luc VanrobaeysWilly Phlypo

directie

MEER DAN EEN SCHOOL

VMSVrije Middelbare SchoolArme Klarenstraat 40 8800 Roeselare051 20 42 [email protected]

3

Page 3: VMS Brochure 2012

4

Een ruime accommodatie garandeert het pedagogisch comfort van leerlingen en leerkrachten. Ons hoofdge-bouw in de Arme Klarenstraat onderging de jongste ja-ren een grondige renovatie: zeven computerklassen met de nieuwste hard- en software, drie up-to-date uitgeruste wetenschapsklassen en vaklokalen voor onder meer aard-rijkskunde, geschiedenis en humane wetenschappen. De eerstejaars volgen de algemene vakken in ons gebouw

in de Blekerijstraat. Er zijn ook zes klassen en een nieuw sanitair complex op de Wallenspeelplaats. De VMS won 24 fitnesstoestellen die een plaatsje vonden in ons FitClass Centrum. Recent namen we ook de nieuwe site ‘Steenkap-perij’ in gebruik met onder meer een technologielokaal, een vaklokaal voor muzikale en plastische opvoeding, een expressieruimte, een nieuw onthaal en een overdekte fiet-senstalling.

In de eerste graad volg je bij ons moderne wetenschap-pen.

In de tweede graad kun je je verder ontplooien in wis-kunde, talen, economie en humane wetenschappen.

De derde graad rondt het geheel af met een ruime waaier aan afdelingen: moderne talen-wiskunde, economie-wis-kunde, economie-moderne talen, moderne talen-weten-

schappen, wetenschappen-wiskunde en humane weten-schappen.

We zijn niet weinig trots als enige in onze regio de afde-ling humane wetenschappen vanaf de tweede graad te kunnen aanbieden.

Zoals je zelf merkt, een bijzonder ruim aso-aanbod: alle moderne afdelingen in één school, uniek in Roeselare.

RUIME ACCOMMODATIEEEN COMpLETE ASO-SCHOOL

5

asoWetenschappen

asoModerne Talen -Wetenschappen

asoModerne Talen -

Wiskunde

asoWetenschappen -

Wiskunde

asoHumane

Wetenschappen

asoEconomie -Wiskunde

asoEconomie -

Moderne Talen

asoEconomie

asoHumane

Wetenschappen

asoModerne

Wetenschappen

1ste graad1ste jaar2de jaar

2de graad3de jaar4de jaar

3de graad5de jaar6de jaar

Page 4: VMS Brochure 2012

6

De VMS vindt het een prioriteit om haar leerlingen goed te begeleiden bij hun studies zonder aandacht te verliezen voor het psycho-emotionele aspect.

Iedere vrijdagavond krijgen eerste- en tweedejaars de kans om een sessie ‘leren leren’ te volgen. Zij studeren er onder begeleiding, krijgen er studietips en ontwikkelen geleidelijk aan een eigen studiemethode. De leerlingen

leren er onder andere dag- en weekplanning maken en hoe ze de leerstof kunnen schematiseren, samenvatten en inoefenen. Ook voor de leerlingen van de tweede en de derde graad organiseren we sessies leren leren.

Leerlingen met leerproblemen worden met de nodige zorg omringd. In samenwerking met het CLB en de ouders wordt voor hen een zorgplan opgesteld.

Tussen 12 en 18 moet je leren omgaan met vreugde, hoop, conflicten en verdriet. Dat gaan wij niet uit de weg. Pesten op school? Natuurlijk bestaat het. Maar wie met anderen of zichzelf in de knoop ligt, vindt altijd een luisterend oor en een vangnet bij een van de drie fulltime-leerlingenbe-geleiders.

Wij willen zo snel mogelijk kunnen inspelen op problemen bij of onder leerlingen. Daarom zit de leraar niet op een troon. En toch vinden we discipline heel belangrijk. Dat moet leiden naar zelfdiscipline en de nodige feeling om de leraar en de opvoeder – naargelang de omstandigheden – met het nodige respect of in vertrouwen te benaderen.

LEERLINGENBEGELEIDINGEEN HART EN EEN VISIE

7

Page 5: VMS Brochure 2012

8

Een vlotte, aangename overgang van lagere school naar middelbare school is heel belangrijk. Om het de eerste-jaars nog makkelijker te maken, organiseert de leerlingen-raad elk jaar het initiatief ‘meters en peters’. Wil je iets weten of zoek je iemand voor een goede babbel, dan kun je ook bij je ‘peter’ of ‘meter’ terecht. Enkele enthousiaste ‘anciens’ bieden een luisterend oor en zoeken samen met jou een oplossing voor je kleine en grote problemen.

Elke klas in het eerste jaar heeft twee meters of peters. Dat zijn leerlingen uit het vierde, vijfde of zesde jaar die als extra aanspreekpunt willen fungeren en die activitei-

ten voor hun klas eerstejaars organiseren. De meters en peters zijn leerlingen die vaak ook in leiding staan in een jeugdbeweging. De leerlingen krijgen een bladwijzer voor hun agenda waarop een leuke foto van hun meter of peter staat, samen met haar of zijn e-mailadres. We merken dat de eerstejaars het fijn vinden om zo’n meter of peter op school te hebben.

De leerlingenraad pakt het hele schooljaar door trouwens uit met een waaier aan activiteiten: het bezoek van de Sint, een quiz, de Dag van de Jeugdbeweging, film…

In de VMS zorgt een vast team van zes klastitularissen voor de begeleiding van de eerstejaars. “Die begeleiding begint al op 1 september”, vertelt titularis Sabrine Gunst. “Tijdens de eerste week maken we de leerlingen wegwijs op school. We krijgen ook heel veel vragen van hen. Het is immers een grote stap van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs. Zo staat er in tegenstelling tot het zesde leerjaar elk uur een andere leerkracht voor het bord. We begeleiden onze eerstejaars bij alle nieuwigheden. Zo besteden we ook veel aandacht aan studietips en aan het examensysteem. Op onze school worden de klasgroepen zo klein mogelijk gemaakt. In het eerste jaar tellen we mo-menteel zes klassen van 19 leerlingen. Als titularis zijn we ook de contactpersoon tussen de leerlingen en de andere

leerkrachten. Zo pols ik vaak bij mijn collega’s hoe mijn leerlingen het bij hen in de klas doen. We zien er ook op toe dat de leerlingen tijdens de eerste weken van het schooljaar contact leggen met andere leerlingen. Dat is meestal geen probleem omdat we bij de verdeling van de klassen in het eerste jaar steeds rekening houden met wen-sen die geformuleerd worden. Zo wordt vaak gevraagd om bij een bepaald vriendje of vriendinnetje in de klas te zitten.”

De titularissen van het eerste jaar: Lindsey Cneut, Lore Vandamme, Saskia Vanderhaeghe, Friedl Roels, Sabrine Gunst en Hans Delafontaine.

METERS EN pETERS BEGELEIDING VANAf DE EERSTE SCHOOLDAG

9

Page 6: VMS Brochure 2012

10

De VMS beschikt over zeven volledig uitge-ruste computerklassen en alle vakken hebben tegenwoordig ICT-pakketten ter ondersteuning van leerkrachten en leerlingen. Vanaf het eerste jaar heeft iedereen het vak ICT in het lessenpakket en de hoofdvakken worden min-stens één uur per week in een computerklas gegeven. Sinds dit schooljaar beschikt elke klas over een beamer aan het plafond met in-ternetaansluiting. Geleidelijk aan worden ook digitale borden geïnstalleerd die de klassieke schoolborden met krijt vervangen.

Sinds enkele maanden zit ook de schoolweb-site in een nieuw jasje. “We opteerden voor een overzichtelijke menubalk waarop je on-middellijk de verschillende rubrieken terug-vindt”, vertelt webmaster Isabel Vandeputte. “Op de openingspagina vind je een up-to-date nieuwsoverzicht en de kalender. Er is ook een directe link naar de fotopagina’s. Er is een ru-briek waarop ouders alle brieven terugvinden die met de leerlingen worden meegegeven. De startpagina geeft ook toegang tot het digitaal leerplatform Dokeos en het educatief portaal waar leerlingen snel extra oefenmateriaal vin-den.” Ontdek de nieuwe website opwww.vmsroeselare.be.

n Studeren kan tijdens de avondstudie (16.20 uur tot 17.45 uur) die gratis en niet verplicht is. Ook op woens-dagnamiddag (13 uur tot 15 uur) en tijdens de examen-periode heb je de mogelijkheid om op school te studeren.

n Leerlingen die door ziekte afwezig waren op een toets krijgen de kans die op woensdagnamiddag te komen in-halen.

n Bij afwezigheid van een leerkracht krijgen de leerlingen een klassikale bijles van een andere leerkracht.

n Boeken kunnen opgeborgen worden in de leerlingen-kluisjes. Op die manier vermijd je een zware boekentas.

n Op woensdagnamiddag kan je op vrijwillige basis deel-nemen aan tal van sportactiviteiten.

n Tussen de middag vinden activiteiten plaats voor de leerlingen die op school blijven eten (activiteiten van de leerlingenraad, film, dans, dactylolessen, mogelijkheid om opdrachten op computer af te werken…).

n Organisatie van ‘Rijbewijs op school’, gratis theore-tische rijopleiding voor de zesdejaars.

KLEMTOON Op ICTEEN VERZORGDE SERVICE

11

Page 7: VMS Brochure 2012

Een blijvende stempelElk jaar maken de eerstejaars begin september een uitstap naar het Zwin. Onze VMS-sfeer komt er niet zomaar. Daar bouwen wij aan, elke dag. En ook dit jaar zetten we een goede VMS-traditie verder: het meerdaagse kamp voor de eerstejaars. Drie dagen lang trekken we naar het West-Vlaamse Heuvelland waar de leerlingen en hun leerkrach-ten-begeleiders zich uitleven, leren samenwerken en elkaar beter leren kennen.

Een competitieve geestOnze VMS’ers meten zich regelmatig met leerlingen uit an-dere Vlaamse scholen. We moedigen onze leerlingen aan om deel te nemen aan taalwedstrijden en wetenschaps-competities zoals het Groot Dictee van het Davidsfonds, Olyfran en de Vlaamse Olympiades voor wiskunde, biolo-gie, chemie, fysica en humane wetenschappen.

De sportweek ‘Forza’De week voor de krokusvakantie beleeft de school haar jaarlijkse Forza-sportweek. Daar waar de negatieve as-pecten van de sport al te vaak een plaats in de spotlights opeisen, willen we als school vooral de positieve waarden van de sport aan onze leerlingen meegeven: inzet, door-zettingsvermogen, fair play, je grenzen verleggen, tegen je verlies kunnen… De leerlingen kiezen uit een waaier aan sportieve workshops.

HET DNA VAN DE VMS

13

Activiteiten op woensdagnamiddag

Verkeerslessen voor de eerstejaars

Aandacht voor de praktijk

Memorial Rudy Bekaert

Het VMS-kamp in Westouter

De sport- en cultuurweek ‘Forza VMS’

Page 8: VMS Brochure 2012

14

De VMS kreeg dit schooljaar als eerste secundaire school in Vlaanderen het label ‘Oudervriendelijke School’ toege-kend. Het label is een initiatief van alle Vlaamse ouder-koepels die de scholen positief willen stimuleren om aan ouderparticipatie te werken. Het label ‘Oudervriendelijke School’ is een mooie erken-ning voor de VMS en voor onze Ouderraad, want het gaat immers om een kwaliteitslabel”, vertelt voorzitter Johan Pluy van de Ouderraad. “Het warme onthaal, de bereik-baarheid van en het vlotte contact met zowel directie als leerkrachten is een van de sterke troeven van de VMS. Het nieuwe onthaal in de Steenkapperij is het kloppende hart van de school waar alle ouders met hun vragen terecht kunnen. Van hieruit kan je meteen doorverwezen worden naar de leerkracht of de directeur die je wenst te spreken.

Ouders en leerkrachten zijn in de VMS ook partners in het leerproces van de leerlingen. De VMS probeert uit elke leerling het beste te halen. Zowel vanuit de ouders als van-uit de school worden elementen aangereikt waardoor de leerlingen ondersteuning krijgen bij het ‘leren leren’.” In 2004 werd de Ouderraad van de VMS door het VCOV al uitgeroepen tot ‘Oudervereniging van het jaar’.

De Ouderraad van de VMS met staand Greet Vanhecke, Peter Hoorne, Koen Hillewaere, Marc Verbeke, Peter

Haeghebaert, voorzitter Johan Pluy, Jean-Claude Alleman en directeur Willy Phlypo.

Zittend directeur Luc Vanrobaeys, Caroline Depoorter, Krista Dewulf, Tamara Ollevier en Mieke Jonckheere.

OUDERS GETUIGEN OVER DE VMS EErsTE ‘OudErvriEndElijkE scHOOl’ van vlaandErEn

15

peter Callewaert, Els feys en dochter Bauke (2MWc) uit Hooglede“Wij ervaren de VMS als een school zonder drempel met een ideale overgang van het basis- naar het secundair on-derwijs. De sfeer en de goede studiebegeleiding waren voor ons belangrijk. We ervaren de VMS als een open school waar er een goede communicatie is tussen leerlin-gen en leerkrachten. De school besteedt aandacht aan het welbevinden van de leerlingen en geeft hen de mogelijk-heid om zich persoonlijk te ontwikkelen.”

Hilde Dewanckele en zoon Wout pareyt (3WETa) uit Beveren“We kozen voor een school met het idee dat Wout hier zes jaar zou kunnen blijven. De VMS hanteert een geleide vrij-heid en een open visie. Initiatieven als het kamp voor de eerstejaars, de Forzaweek en 75 jaar VMS zijn pareltjes van organisatie en creativiteit. Wout heeft op school een leuke vriendenkring en haalt goede resultaten. We zijn dus tevreden!”

Veronique Deryckere en zoon Michiel Verlinde (5MTWe) uit Rumbeke“Papa Marnik is zelf oud-leerling van de VMS en heeft heel goede ervaringen met de school. Dit is een kleinscha-lige school met een jong leerkrachtenteam. Van bij het eerste bezoek voelde Michiel zich goed in deze school. De VMS biedt veel mogelijkheden om zich als leerling te ontplooien, zowel op het vlak van studies, cultuur en sport. We merken een aangename mentaliteit tussen leerlingen en leerkrachten. De oudercontacten verlopen hier vlot en spontaan.”

Page 9: VMS Brochure 2012

Na de VMS zet je opnieuw een grote stap: die naar de hogeschool of universiteit. Onze aso-richtingen bereiden je uitstekend voor op de meest diverse studierichtingen. Elk jaar bereiken ons tal van resultaten van geslaagde oud-leerlingen. Een stevig hart onder de riem. Omdat je een beeld zou hebben van de mogelijkheden na de VMS, geven we hieronder enkele gekozen studierichtingen van onze zesdes van vorige schooljaren:

n uit de afdelingen wiskunde en wetenschappen: farmaceutische wetenschappen, industrieel ingenieur, wis-kunde, geneeskunde, biologie, kinesitherapie, burgerlijk ingenieur, bioingenieur…

n uit de afdeling economie: handelswetenschappen, toegepaste economische wetenschappen, rechten, accoun-tancy en fiscaliteit, toegepaste informatica, officemanage-ment, bedrijfsmanagement…

n uit de afdelingen talen: bachelor of master secundair onderwijs, toegepaste taalkunde, logopedie, vertaler-tolk, communicatiemanagement…

n uit de afdeling humane wetenschappen: toegepas-te psychologie, criminologie, vroedkunde, sociaal werk, maatschappelijke veiligheid, bachelor lager onderwijs, kleuteronderwijs, orthopedagogie, journalistiek, politieke en sociale wetenschappen, communicatiewetenschappen...

De VMS wil haar leerlingen begeleiden om een zo vlek-keloos mogelijk parcours af te leggen en hen goed voor te bereiden op hogere studies.

Directeur Willy Phlypo: “De klastitularis is een spilfiguur. In het bijzonder voor onze eerstejaars fungeert hij/zij als een echte vertrouwenspersoon voor de leerlingen van zijn/haar klasje dat maximaal twintig leerlingen telt. Een al even belangrijke rol vervult de leerlingenbegeleider die het psycho-emotionele functioneren, zeg maar het-zich-goed-in-zijn-vel-voelen, van nabij opvolgt. Hij of zij biedt steeds een luisterend oor wanneer een leerling eens in de knoop zit met zichzelf, geconfronteerd wordt met een moeilijke of pijnlijke thuissituatie of problemen heeft met klasgenootjes.”

Directeur Luc Vanrobaeys: “Ook is er een graadcoördina-tor die waakt over de schoolprestaties van onze leerlingen en die hen waar nodig bijstuurt. Wanneer onze leerlingen in het tweede jaar zitten, gaan zij op bezoek bij de derde-jaars. Ze volgen dan een les wetenschappen, een les eco-nomie en een les gedragswetenschappen of cultuurweten-schappen. Zo maken ze eens kennis met de hoofdvakken van de afdelingen wetenschappen, economie en humane wetenschappen waaruit ze moeten kiezen. We geven hen zo veel mogelijk informatie mee en ook de ouders van de tweedejaars worden uitgenodigd om te luisteren naar leer-krachten van het derde en vierde jaar. Dit moet allemaal helpen om een zo goed mogelijke keuze te maken naar de tweede en de derde graad toe.”

Directeur Willy Phlypo: “Wij zijn er van overtuigd dat dit een heel goede voorbereiding is op de hogeschool of de universiteit. De resultaten die onze leerlingen daar halen, sterken ons trouwens in die overtuiging. We zijn zeer te-vreden over het slaagpercentage van onze oud-leerlingen in het hoger onderwijs.”

EN WAT NA DE VMS?EEN pROfESSIONELE BEGELEIDING

17

Page 10: VMS Brochure 2012

18

EERSTEjAARS SCHOOLjAAR 2011-2012

19

1AbStaand van links naar rechts:

Jorgo Volckaert, klastitularis Lindsey Cneut, Mathisse Despierre, Lotte Callewaert, Romy Vervisch, Lies Bucsan, Lore Lecointre, Astrid Deknudt, Laure Pieters, Ellen Leterm,

Robbe Bouvry en Gilles Bouffanna.Zittend van links naar rechts: Robbe Dujardin, Kay

Wyffels, Darlene Fraeye, Charlotte De Wulf, Maaike Noyez, Louise Ver Eecke, Dries Debusschere en Victor

Dierickx.

1AcStaand van links naar rechts:

klastitularis Friedl Roels, Inara Billiaert, Lise Cottenier, Michelle Dejaegher, Raquel Viaene, Hermien De Backer,

Justine Verhelst, Amber Stevens, Tibo Velghe,Andreas De Decker, Ward Vermeersch, Lize Eeckhout,

Jari Braekeveldt.Zittend: Yasmine Verhelst, Hélène Van Neste,

Miguel Storme, Emmy Bondue, Veerle Houthoofd, Nathan Vandeweghe.

Ontbreekt op de foto: Morgan Alleman.

1AdStaand van links naar rechts:

Cil Masschelein, klastitularis Saskia Vanderhaeghe, Elisa Devooght, Febe Degryse, Floor Vandewiele,Lisa Degandt, Ine Vandewiele, Anne Baekelandt,

Lore Pattyn, Lotte Mallezie, Aline Spillebeen, Nel Samoy, Ruben Fossez en Stijn Hernalsteen.

Zittend: Tom Demeulenaere, Louis Bouckaert, Alejandro-Daniël Samaey, Lennart Carbon, Lennert Masselin en

Camille Gryspeerdt.

1AaStaand van links naar rechts:

Nina Van Coillie, Louise Vandepitte, klastitularis HansDelafontaine, Robin Sanders, Benjamin Robbe, Lukas

Remaut, Febe Decadt, Adeline Desplenter, Lucas Dutry, Emilie De Moor, Michaël Wybo, Laura-May Coene,

Fleur Goddeeris, Remi Vandaele en Charlotte Lesage.Zittend van links naar rechts: Drieke Soenen, Marieke Blockeel, Emiel Raveschot, Hermien Dedrie en Febe

Deraeve.

Op 1 september 2011 hebben deze meisjes en jongens bij ons de eerste stap gezet. Er is vast wel iemand bij die jij ook kent!

Page 11: VMS Brochure 2012

20

EERSTEjAARS SCHOOLjAAR 2011-2012

21

1AfStaand van links naar rechts:

Stefanie de Ruytter, klastitularis Lore Vandamme, Vincent Van de Sompele, Emiel Vanhee, Louis Devisch,

Charlotte Azou, Marlies Bulcke, Mariet Lamote, Justine Dierickx, Helena Decloedt, Aurélie Huyghe,

Renaat Lotthior en Arne Godderis.Zittend: Delphine Vandewiele, Luna Naert, Bartel

Deburghgraeve, Niels Grimonprez, Lowie Vanpeteghem, Niels Vantorre en Narelle Latré.

1AeStaand van links naar rechts:

David Demaré, Thomas Vansteelandt, Morgana Six, Amber Deprez, Milan Anckaert, Michiel Six,

Joyce Louage, Hanne Boussery, Arthur Deman, Carlien Dupon, Louis Carpentier, Luna Van Paemel, Leonie Pattyn

en klastitularis Sabrine Gunst.Zittend: Wout Degline, Jill Priem, Yrani Vandecandelaere, Louise Swaenepoel, Indra Claeys en Daan Desloovere.

Op 1 september 2011 hebben deze meisjes en jongens bij ons de eerste stap gezet. Er is vast wel iemand bij die jij ook kent!

1. directeur Willy Phlypo, 2. directeur Luc Vanrobaeys, 3. Bart Caes, 4. Goedele Geeraert, 5. Mieke Boesmans, 6. Dominique Coudron, 7. Isabel Vandeputte, 8. Vincent Vanhoorne, 9. Alexander Willaert, 10. Lore Vandamme, 11. Dries Vandergunst, 12. Marino Mercier, 13. Bart Raveschot, 14. Eddy Debruyne, 15. Friedel Roels, 16. Kurt Velghe, 17. Ann Castelein, 18. Jurgen Degeyter, 19. Ann De Splenter, 20. Ingrid Vandamme, 21. Veroniek Desom-bere, 22. Heidi Debrauwer, 23. Lieselot Tally, 24. Gwen-dolyn Valcke, 25. Inge Oosterlinck, 26. Lindsey Cneut, 27. Jan Vanhecke, 28. Ward Braekevelt, 29. Frederik Lie-vens, 30. Jacques Declercq, 31. Griet Claeys, 32. Carl Walravens, 33. Lieven Dejonckheere, 34. Friedel Forret, 35. Mike Loose, 36. Sabrine Gunst, 37. Veronique Ver-plancke, 38. Frederik Depaepe, 39. Laura Devynck, 40. Maaike Decock, 41. David Vanclooster, 42. Griet Wyffels,

43. Ann Renier, 44. Nele Goethals, 45. Tine Acx, 46. Kristof Lammertyn, 47. Filip Tanghe, 48. Ignace Dumortier, 49. Geert Beuselinck, 50. Chris Vermeersch, 51. Dieter Desmedt, 52. Patrick Van Colen, 53. Mieke Hoornaert, 54. Martine Warnez, 55. Isabel Bostyn, 56. Luc Demey, 57. Johny Denorme, 58. Natasha Staelens, 59. Bart Defor-che, 60. Hans Lesage, 61. Hans Delafontaine, 62. Goede-le Vandenbussche, 63. Bart Fiems, 64. Jan Desimpele, 65. Nele Desplentere, 66. Steven Selschotter, 67. Bernd Ver-beke, 68. Dries Gruyaert, 69. Johan Vanoverberghe, 70. Evelyne Raes, 71. Lieven Verstraete, 72. Virginie Buyse, 73. Lorenzo Louagie, 74. Dirk Decae, 75. Wim Berteloot. Ontbreken op de foto: Jens Baekelandt, Jolien Cneut, Peter Soete, Saskia Vanderhaeghe.

dirEcTiE, lEErkracHTEn En OpvOEdErs HETEn jE WElkOM!

12

1412

10

11987

54

31

42

2927

3028

2625

2423

3

54 5553

39

5251

37 38

36

1513

32

6160

5941

58

5756

40

44

7473

7170

726968

67

6665

63

43

6264

47

1816

4645

3534

33

22

2050

49

48

75

2119

17

6

Page 12: VMS Brochure 2012

22

n Wil u meer informatie of wil u uw zoon of dochter in-schrijven in de VMS, dan ontvangen wij u graag op vol-gende momenten:- elke schooldag van 8.30 uur tot 16.30 uur; - tijdens de twaalfjarigenavond op woensdag 18 april om 19 uur;- tijdens het schoolfeest op zondag 6 mei vanaf 15 uur;- tijdens de extra infodagen (zie hieronder);- of op afspraak op een moment naar uw keuze na telefo-

nisch contact via 051 20 42 48.

n Extra infodagen (informatie, rondleidingen en inschrij-vingen) voor kandidaat-leerlingen op onderstaande data. Op woensdag van 13.30 uur tot 16.30 uur, op zaterdag van 9 uur tot 12 uur.

ApRIL MEI jUNI

zat. 21 woe. 2 zat. 2woe. 25 zat. 5 woe. 6zat. 28 woe. 9 zat. 9

zat. 12 woe. 13 zat. 19 zat. 16 woe. 23 woe. 20 woe. 30 zat. 23 woe. 27

zat. 30

n Administratieve sluiting van woensdag 11 juli tot en met woensdag 15 augustus 2012.

1. Een dagje VMS 8.15 u. begin eerste lesuur 9.10 u. begin tweede lesuur

10.00 u. speeltijd 10.15 u. begin derde lesuur 11.05 u. begin vierde lesuur 11.55 u. einde voormiddag

13.15 u. begin vijfde lesuur 14.10 u. begin zesde lesuur 15.00 u. speeltijd 15.15 u. begin zevende lesuur 16.05 u. einde schooldag

2. Gymkledij Gymbroekje, gymtruitje en fluohesje worden op school aangekocht.

3. Boeken De school organiseert een systeem dat toelaat de handboeken tweedehands of nieuw aan te kopen en daarna opnieuw

te verkopen. Zo wordt een groot deel van de aankoopprijs teruggewonnen en is dit systeem zeker niet duurder dan een huursysteem. Bovendien worden vele boeken verschillende jaren gebruikt. In juni ontvang je thuis alle info over de boekenverkoop.

4. Middagmalen De leerlingen kunnen op school een warme maaltijd nemen of zelf een lunchpakket meebrengen. Warme soep en drank-

jes kunnen op school aangekocht worden. Het gebruik van de eetzaal is gratis.

MEER INfO EN INSCHRIjVINGENpRAKTISCHE INfORMATIE

23

“We zien jou volgend schooljaar graag in de VMS!”

Niels en Louise, leerlingen uit het eerste jaar

Page 13: VMS Brochure 2012

VMS Vrije Middelbare SchoolArme-Klarenstraat 40 - 8800 RoeselareT 051 20 42 48 - F 051 26 11 99

[email protected]

www.sint-michiel.be