Boemerang September 2011

19
September ‘11

description

Het maandelijks programmaboekje van Scouts 48-11.

Transcript of Boemerang September 2011

Page 1: Boemerang September 2011

September ‘11

Page 2: Boemerang September 2011

Boemerang 1

Voorwoord Een nieuw scoutsjaar staat voor de deur. Dit valt, louter toevallig, samen met het begin van een nieuw schooljaar. Iets waarvoor de meeste kinderen (en ouders) nu niet bepaald staan te springen. Hopelijk is dit voor het nieuwe scoutsjaar echter wel het geval. Wij van de leiding hebben er alvast véééél goesting in en staan klaar om er met een knal-maand in te vliegen.

Het nieuwe scoutsjaar brengt ook weer een aantal veranderingen met zich mee. De eerste verandering ziet u nu voor zich; de boemerang is gedigitaliseerd. Dit betekent minder papier en meer bomen (jaja, wij werken ecologisch bewust). Vanaf nu mag u dus op het einde van elke maand de boemerang in uw mailbox verwachten. Dit maakt het voor ons eenvoudiger om de informatie tot bij u te krijgen, en u hoeft het programma niet meer te missen wanneer uw kind niet op de vergadering was toen de Boemerang werd uitgedeeld.

Een tweede verandering is dat we dit jaar een ledenstop hebben moeten invoeren. Doordat jullie massaal enthousiasme erg aanstekelijk blijkt te werken bij al jullie vrienden en kenissen, kunnen wij de grote vraag naar inschrijvingen niet meer volgen. Met als gevolg dat de welpen en jonggivertak nu echt wel vol zitten. Omdat we het dit jaar met wat minder leiding moeten stellen kunnen we deze taken ook niet meer opsplitsen. De Bonzai en Baobab houden de concurrentie strijd dus even voor bekeken en zullen dit jaar terug verbroederen als Welpen. Het spijt ons dat we op deze manier heel wat van jullie vriendjes/vriendinnetjes moeten teleurstellen. Maar er zijn nog heel wat leuke scoutsen in de buurt, waar ze wel terecht kunnen. Moesten hier toch nog vragen of opmerkingen over zijn kan je de groepsleiding altijd contacteren ([email protected]).

Een derde verandering is uiteraard de leidingsploeg. Wie zal er dit jaar de kapoenen leren wat scouts is, de welpen leren kampen bouwen, de jonggivers leren koken, de givers een toontje lager doen zingen of de jins naar het buitenland leiden? Ontdek het op de Opendeurgang!

Groeten,

De oude & nieuwe leidingsploeg!

Page 3: Boemerang September 2011

Boemerang 2

1- Onbekende Giver 2 – De kapoenenleiding werd terug in de tijd gestuurd 3 – Het kapoenen kamp bevond zich in de prehistorie

4 – Dit sexy individu werd gespot in de Ardennen op jonggiverkamp 5 – De Givers klaar om terug te keren naar België na hun kamp in Kroatië.

Page 4: Boemerang September 2011

Boemerang 3

Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen.

We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar.

Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: [email protected].

Materiaalverhuur

Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: [email protected] of bel 0485/84.59.09

Page 5: Boemerang September 2011

Boemerang 4

Al wat je nodig hebt voor een scoutsjaar vindt je in de Hopper winkel (vroeger scoutsshop).

Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u

zaterdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 17u in juli ook maandag open van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u

Vraag in de winkel naar je klantenkaart, ze geeft je recht op 5% korting! Vermeld bij je aankoop zeker ons groepsnummer. Zo krijgen wij op het einde van het jaar een fikse korting.

Ons groepsnummer is: A 11 48 G

Page 6: Boemerang September 2011

Boemerang 5

Op zaterdag 18 september is het weer zover: onze feestelijke opening van het nieuwe scoutsjaar! We nodigen jullie allen van harte uit voor een dag vol animatie! We beginnen om 14u met onze randanimatie. Neem dus vriendjes en vriendinnetjes mee om leuke spelletjes te spelen. Om 15u starten we met de overgang voor de tweedejaars kapoenen,derdejaars jonggivers en derdejaars givers. Om van al dat spektakel te bekomen worden er om 18u ribbekes geserveerd. Hiervoor kan u inschrijven via de site: www.scouts4811.be waar er op de homepage een link staat voor het inschrijvingsformulier. De prijslijst: Ribbekes 12 euro p.p Vegetarisch menu 10 euro p.p Kindermenu 8 euro p.p Natuurlijk ook niet te vergeten: om 20.00u-20u30 worden de nieuwe leidingsploegen gepresenteerd. Zeker komen dus! Tot dan! Een stevig scoutshand van de leiding.

Page 7: Boemerang September 2011

Boemerang 6

Page 8: Boemerang September 2011

Boemerang 7

Uniform Wie de eerste vergadering alles pico bello in orde heeft, krijgt een verrassing! En wie na de overgang zijn botinnen er nog aan veegt, zal het geweten hebben… J

Voor alle nieuwe leden (en ouders ook), of voor al diegenen die het vergeten zouden zijn, het scoutsuniform bestaat uit:

§ Een korte of lange groene broek van de Hopper. § Een beige hemd van de Hopper. § Onze groen/gele das die bij ons te koop is.

De groene scoutstrui is niet verplicht.

Wij bieden ook een groeps T-shirt aan. Dit is een leuke aanvulling op het uniform maar is niet verplicht. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in het geel of in het zwart.

Wij hebben ook een 2e handsshop aan het lokaal. Hier worden 2e handsuniformen en lang verloren voorwerpen (zonder naam) verkocht tegen democratische prijzen. (U doet ons altijd een plezier met oude uniformen of dassen) Vergeet zeker niet je naam in je uniform en in je das te zetten.

Hiernaast vind je een overzicht waar de ken-tekens moeten hangen. Het jaarkenteken, groepslintje en het beloftekenteken krijg je van je leiding. De andere kentekens kan je aankopen in de hopper.

Page 9: Boemerang September 2011

Boemerang 8

HUDO

1. Een zwarte man met zwarte kleren loopt op straat, in het midden van de weg. De straatverlichting is uit en opeens komt er een zwarte auto, met gedoofde lichten, recht op hem afgereden. Toch kan de auto de man nog op tijd ontwijken. Hoe kan dat?

2. DROEDEL

3. DROEDEL

A1: Het is gewoon overdag, en alles is dus ook zonder verlichting goed zichtbaar. A2: achtereenvolgens A3: Onderzeeër

Page 10: Boemerang September 2011

Boemerang 9

Kapoenen Liefste kapoenen! De grote vakantie zit er op L tijd voor weer naar school te gaan! BOEEEEE. Maar niet getreurd, dat betekend dat het weer een fantastisch nieuw jaar scouts wordt! Maar voor jullie naar de welpen gaan, of 2e jaars kapoen worden, hebben we nog 2 vergaderingen met jullie allerbeste leiding Kobe, Telde, Ashra, Kerri & Bitse.

Zondag 4 september: Overgang spel Op deze vergadering gaan de 2e jaars kapoenen moeten bewijzen dat ze scouts genoeg zijn om naar de welpen te gaan! Ze zullen dus de strijd moeten aangaan met de leiding en de 1e jaars! Wie zou er winnen? We verwachten jullie op de gewoonlijke: 9u30 tot 12u15 aan het lokaal!

Zondag 11 september: Fotovergadering Tijd om leuke herinneringen van het kamp weer op te snuiven! De kapoenen kijken foto’s van half 10 (het gewone uur) tot kwart voor 11, dan is het de beurt aan de welpen. Mama’s & papa’s welkom natuurlijk.

Zaterdag 17 september: Opendeurgang Vandaag is het de grote dag, onze 2e jaars kapoenen gaan over naar de welpen! Dit gaat niet zomaar, ze moeten namelijk een heel parcours afleggen! De 2e jaars kapoenen worden verwacht rond half drie (14u30). Maar al vanaf 14uur zijn er spelletjes en animatie voorzien voor iedereen. ’s Avonds is er ook nog een gezellige Ribbetjes BBQ vanaf 18uur. Hiervoor moet je wel inschrijven via onze website (www.scouts4811.be). Na het eten stellen de nieuwe leidingsploegen zichzelf voor op het podium. Niet te missen dus!

Page 11: Boemerang September 2011

Boemerang 10

Zondag 25 september: Kennismaking! Vorige week hebben jullie ontdekt wie die nieuwe leiders en leidsters nu juist zijn. Maar kennen jullie deze mensen ook? En kennen jullie trouwens al die nieuwe kapoentjes die er bij zijn gekomen al? Ik hoor jullie al denken: “Nee, tuurlijk niet. Dat zijn veel te veel namen”. Awel, daarom gaan we vandaag kennismaking spelletjes spelen. Jullie zullen al snel ontdekken dat het héél leuk is om iemand anders te leren kennen. Moest je trouwens nog vriendjes of vriendinnetjes hebben die nieuwsgierig zijn naar scouts; neem ze mee! Vandaag mag iedereen vrij komen proberen of zo’n kapoenenvergadering wel écht zo leuk is als ze vertellen. We verwachten jou, en je vrienden, om 9u30 aan het lokaal. Om 12u15 zit de vergadering erop en kunnen je papa of mama je weer komen halen. Groeten van de oude én nieuwe leidingsploeg! (SPANNEND!!!!)

Page 12: Boemerang September 2011

Boemerang 11

Welpen Beste welpen, Wij hebben de hele zomer genoten, maar niet zo hard genoten van het goeie weer, de fantastische sfeer, jullie gewelige glimlachjes en de verterende momenten als op het spetterende kamp in Wespelaar. Wat was ons dat allemaal, met Tabaqui die in klauwen van de draak verzeild was geraakt, Dirkules de drakenjager, voorbijrazende treinen, honderden vliegtuigen, ... Amai! Hopelijk hebben jullie alle spannende verhalen kunnen delen met familie, of stiekem ook met andere welpen in de vakantie. Maar nu, 't is weer voor echt. Jeeej, naar school gaan! 1 september is er al snel, en dat betekent veel nieuw gedoe. Gelukkig twee dagen later alweer weekend. En bij de scouts houden wij het in het begin graag gewoon. Daarom gaan we er nog 2 keer een lap op geven, voordat alles gaat veranderen (boeehoee, er zal leiding ons verlaten, boehoeeèè, er zullen nog meer lieve welpen naar de jonggivers verhuizen, woohoo, er komen nieuwe gezichten bij!). Dat doen we als volgt: 4 september - bosspel - lokaal - gewone uren (=9u30-12u15) Omdat de zomer veel te kort was, de aanhoudende regen ons heeft belemmerd om vaak in de open natuur te spelen, komen we vandaag samen aan het lokaal. Vervolgens trekken we naar het park of een andere struik om daar een knotsgek spel te spelen. Kom in uniform met een lach op je gezicht. En voor je het weet zijn we weeral vertrouwd met elkaar en kunnen we er een heerlijke voormiddag van maken. 11 september - fotovergadering - lokaal - gewone uren Met een snik en een snotter zullen we vandaag gezellig samenzitten. Niet alleen om afscheid te nemen van de derdejaars, maar ook om ons jaar af te sluiten in stijl! We bekijken vandaag samen de foto's van het

Page 13: Boemerang September 2011

Boemerang 12

kamp en het voorbije jaar. Nadien krijg je ook een foto cd'tje mee om binnen 10 jaar nog eens terug te blikken... Ouders zijn ook welkom! 17 september - overgang! De spectaculaire opening van het nieuwe scoutsjaar! Meer informatie over de Overang vind je vooraan in deze boomerang of op onze website: www.scouts4811.be. We verwachten alle derde jaars zeker om 14u45 aan het lokaal zodat ze zeker op tijd zijn voor wanneer zij moeten overaan. Vergeet ook niet in te schrijven voor de BBQ ‘s avonds! 25 september - kennismaking - lokaal - gewone uren We gaan van start met een fijne voormiddag. We leren mekaar kennen, we spelen gewoon knotsgekke typische welpenspelletjes en creeëren sfeer waar niemand nog nee tegen zal kunnen zeggen. Klaar voor het nieuwe jaar? JAAA, wij zeker en vast! Wees welkom! Veel lieve knuffels, scouts handen en zomerse groeten... Jullie geweldige leiding (voor nog even), Kaa, Shere Khan, Rikki Tikki Tavi, Bagheera, Tabaqui, Toko, Nathoe, Chil en Baloe! (Helaas kunnen we dit jaar geen plaats bieden aan nieuwe gezichten, enkel ex-kapoenen zijn welkom. Dit om wille van de kleinere leidingsploeg. Dank voor jullie begrip.)

Page 14: Boemerang September 2011

Boemerang 13

Jonggivers

HOWDIE!!! We zijn terug: en hoe! Wel… eigenlijk nog altijd hetzelfde zoals jullie ons verlaten hebben. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe vriendjes voor op ons Facebook profiel en we zijn ook nog steeds even creatief met zotte spelen. Dat gaan we jullie deze maand nog is een (misschien wel laatste) keer bewijzen! Zondag 4 september – lokaal -9u30 tot 12u15 We verwachten jullie aan het lokaal op de gewone uren voor een waanzinnig bosspel in de sfeer van ons kampthema: Facebook. We spelen namelijk het grote Foto Tag spel. Hoeveel vrienden kan jij tagen in de korte tijd? (Pieter sowieso niet veel, want die heeft maar 2 vrienden). Zondag 11 september – lokaal- 9u30 tot 12u15 Ook deze week brengen we jullie terug naar het kamp-gevoel. Wij hebben een kick-ass foto voorstelling in elkaar gestoken en die gaan we deze voormiddag gezellig samen bekijken. Wil jij die sexy topless foto’s van Tom niet missen? Komen dan! Zaterdag 17 september – OPENDEURGANG!!! Eindelijk! We zijn van de derdejaars vanaf. Want laten we eerlijk zijn, die hebben er ni veel van terecht gebracht het laatste jaar é. Maar vandaag is dus een heugelijke dag: die derdejaars zullen moeten afzien, de leuke jonggivers blijven én we krijgen er geweldige welpen bij. Dit moet gevierd worden met Ribbekes! Vergeet je zeker niet in te schrijven via de website. Meer info over de overgang vind je ook op de website of hier ergens in de boemerang. De derdejaars worden om 15u aan het lokaal verwacht voor hun moddertocht. Zondag 25 september – lokaal – 9u30 tot 12u15

Page 15: Boemerang September 2011

Boemerang 14

Hier kunnen we nog niet veel over zeggen. De nieuwe leiding vertikt immers om iets door te geven aan ons. Ze willen immers geen enkele hint geven over wie ze zijn of wat ze van plan zijn. Jullie zullen dus gewoon moeten afkomen vandaag om te ontdekken wat deze snoodaards van plan zijn… Dikke kussen van your magnificent 5, Stijn, Pieter, Tom, Roxanne en Robbe! Ps: we verwachten dit jaar zoveel leden bij de jonggivers dat we hopeloos VOLZET zijn. Hierdoor kunnen er geen nieuwe leden inschrijven voor de jonggivers. Enkel 3e jaars welpen die overgaan. Onze excuses, we begrijpen dat we hierdoor heel wat mensen moeten teleurstellen.

Page 16: Boemerang September 2011

Boemerang 15

Givers

De vakantie is gedaan (oooh) and we’re back! (hell yeah) Zondag 4 september: We sluiten ons jaar af in stijl. Kom van 09.30u tot 12.15u naar het lokaal om te weten hoe precies… Zaterdag 10 september: Van 20.30u tot 22.30u brengen we jullie helemaal terug naar Kostrena om ons zalig kamp te herbeleven tijdens onze foto-avond… Neem allemaal ook een chipeke, popcorn of iets anders om te knabbelen mee. Zaterdag 17 september: Opendeurgang!!! Meer info elders in deze boemerang… Allemaal komen!!!!!!! En hier houdt het voor ons op. Houduuuuuuuuuuuuuuuu! For the last time your DREAMTEAM:

Dave: Willy:

Gary: Ludo:

Page 17: Boemerang September 2011

Boemerang 16

Er is ook nog een bericht van onze opvolgers:

Zondag 25 september: Kennismakingsvergadering Tijd om jullie nieuwe leiding te leren kennen! Zullen we strenger zijn? Zullen we sterker zijn? (sowieso) We overlopen dit jaar wat we allemaal van plan zijn te doen & vragen wat jullie verwachtingen zijn. Wees aanwezig, want we starten ook een jaar spel dat je zeker wilt meedoen. Meneeren en Mevrouwen X

Page 18: Boemerang September 2011

Boemerang 17

Leidingsploeg 2010 – 2011

Kapoenen – [email protected] Kobe Andries Demeulenaere

Dennenlaan 94 2610 Wilrijk

0478 74 37 22

Telde Simon Van den Hende

Hof ter Schriecklaan 35 2600 berchem

0499 37 63 95

Kerri Inge Verhoeven

Valaarstraat 90 2610 Wilrijk

0484 14 25 44

Ashra Fabrice Skaric

Malisgoed 18 2610 Wilrijk

0473 83 44 27

Bitse Timo Haesaerts

Legerstraat 65 2610 Wilrijk

0472 63 24 39

Bonzai – [email protected] Bagheera Sam Keunen

Jozefkennislei 21 2610 Wilrijk

0478 45 30 98

Tabaqui Matthias Levrie

Perckhoevelaan 40 2610 Wilrijk

0493 02 01 93

Toko Stefan Decaigny

Strijdhoflaan 9 2600 Berchem

0497 16 64 89

Chil Lieven Van Dercruyssen

Heistraat 251 2610 Wilrijk

0493 50 17 62

Baobab – [email protected]

Shere Khan Olivier Loos

Jacob Smitslaan 52 2630 Aartselaar

0485 19 09 25

Baloe Wouter Demeulenaere

Dennenlaan 94 2610 Wilrijk

0498 25 14 45

Nathoe Willem Migom

Mevr. Courtmansstraat 17 2600 Berchem

0494 75 32 22

Page 19: Boemerang September 2011

Boemerang 18

Rikki Tikki Tavi Laura Corbet

Della Faillelaan 18 2020 Antwerpen

0498 73 61 03

Kaa Mathias D’Haen

Frans Nagelsplein 18 2610 Wilrijk

0476 38 32 13

Jonggivers – [email protected]

Tom Waegemans Eric Sasselaan 63 2020 Antwerpen

0472 51 84 21

Pieter Vanderoost De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0499 13 70 30

Roxanne Keunen Jozefkennislei 21 2610 Wilrijk

0477 22 68 32

Robbe Crauwels Heistraat 2610 Wilrijk

0471 02 92 26

Stijn Waegemans Eric Sasselaan 63 2020 Antwerpen

0496 96 41 41

Givers – [email protected] Bart Desmit

Eglantierlaan 82 2610 Wilrijk

0499 26 91 90

Jorn Bergs

Pastoor Bauwenslaan 41 2610 Wilrijk

0485 46 85 61

Koen Janssens

Rederijkersstraat 40 2610 Wilrijk

0472 22 87 96

Jente De Ridder

Varenlaan 19 2610 Wilrijk

0477 77 56 23

Groepsleiding – [email protected]

Pieter Vanderoost De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0499 13 70 30

Jente De Ridder Varenlaan 19 2610 Wilrijk

0477 77 56 23

Inge Verhoeven Valaarstraat 90 2610 Wilrijk

0484 14 25 44

Matthias Levrie Perckhoevelaan 40 2610 Wilrijk

0493 02 01 93