Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

13
Juni 13

description

Het programmaboekje van scouts 48/11 voor de maand juni 2013

Transcript of Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Page 1: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Juni ‘13

Page 2: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 1

Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen.

We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar.

Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: [email protected].

Materiaalverhuur Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: [email protected] of bel 0485/84.59.09

Page 3: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 2

Belangrijke Data De volgende data zijn alvast belangrijk. Noteer ze dus al zeker in uw agenda! Hou deze pagina ook de volgende maanden nog in het oog, hij zal immers nog aangevuld worden.

Kampdata

Kapoenen van 29/06 tot 04/07

Welpen van 30/06 tot 09/07

Jonggivers van 01/07 tot 15/07

Givers van 01/07 tot 15/07

Jins van 29/06 tot 14/07

2 3 9 " w r w " 4 7 2 3 : 7 2 3 :

Page 4: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 3

Kapoenen

. Halloooo lieve kapoentjes Dit is jammer genoeg de laatste boemerang van het jaar, maar dat wil wel zeggen dat het kamp in zicht is. JOEPIE JEEJ!! Hebben jullie er al zin in? Wij alvast wel! Vooraleer we op kamp kunnen vertrekken, moet de leiding eerst nog een paar moeilijke examens afleggen daarom zijn er deze maand maar twee (wel super spetterend leuke) vergaderingen. Zondag 2 juni – GEEN VERGADERING Deze zondag is het geen vergadering omdat de leiding hard aan het studeren is en de meeste kapoenen wel ontzettend moe zullen zijn van het schoolfeest dat gisteren plaatsvond in de rozenkransschool. Wij willen alle kapoenen die naar de rozenkransschool gaan dan ook super veel succes wensen met hun optreden! Zondag 9 juni – ZOMERSPEL – 9u30 tot 12u15 Vandaag worden jullie helemaal klaar gestoomd voor de zomer en daarom spelen we ook het zonnige zomerspel! Dus bereid jullie danspasjes al maar goed voor want Rikkie zal jullie de zonnigste zonnedans ooit aanleren! Ik kan jullie ook verklappen dat Telde in de zomer graag rondloopt met een bloemenkrans op zijn hoofd dus verzamel al maar snel de mooiste bloemen die jullie vinden en knoop ze aan elkaar zodat het een mooie krans wordt. Zondag 16 juni – HET GROTE-ZIJN-JULLIE-KLAAR-VOOR-HET-KAMP-SPEL – 9u30h tot 12u15 Deze zondag is het de allerlaatste vergadering van het schooljaar (ooooo), maar dat wil ook zeggen dat het bijna zover is voor het…. KAAAAAMP!! Ja ja, ik denk dat het wel duidelijk is dat wij super hard uit kijken naar het kamp!! Om nu te testen of jullie er ook helemaal klaar voor zijn moeten jullie zeker naar de vergadering komen van 9h30 tot 12h15 aan het scoutslokaal.

Page 5: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 4

Zondag 23 juni – GEEN VERGADERING Helaas pindakaas vandaag is het geen vergadering omdat de leiding het kamp moet voorbereiden en Gigi morgen haar laatste examen heeft. Het is natuurlijk niet omdat er geen vergadering is dat jullie allemaal moeten uitslapen hé. Integendeel, jullie moeten vandaag extra vroeg opstaan om jullie ouders een onvergetelijk ontbijt op bed te berzorgen. Pas natuurlijk wel op dat je geen sinaasappelsap op de propere lakens morst. Zo dat was het al weer… TOT OP KAAAAMP! (De kampbrief verschijnt begin juni op de site.) Dikke knuffels

Rikkie Telde Takko Gigi

Page 6: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 5

Welpen Ons zeeweekend was toch echt weer een toppertje!! Het heeft ons nog meer zin doen krijgen in ’t KAAAAMP!!! Hadden we maar een tijdmachine…Maar we kunnen toch wel al beginnen aftellen: over exact 29 dagen, 18uur, 30 minuten en 37 seconden begint ons waanzinnig avontuur! Alle info daaromtrent volgt dadelijk. Het kampboekje wordt jullie bezorgd via mail en zal tijdig verschijnen op de site. Het enige wat ons nog van ons kamp scheidt, is de maand juni. Maar wij hebben horen zeggen dat de tijd sneller gaat als ge u amuseert, dus…alles wat we deze maand voor jullie in petto hebben, gaat de klok zeker en vast een tikje sneller doen tikken! Zondag 2 juni – GEEN VERGADERING Jullie leiding heeft het nogal druk druk druk met studeren, studeren en nog eens studeren…want het zijn examens! Maar als alle welpen nu eens hun twee duimen in de lucht steken ( 53 welpen x 2 duimen = 106 duimen!!), gaan die examens als een fluitje van een cent verlopen. Dus voor zij die graag een keertje uitslapen kunnen dat doen deze zondag! Zondag 9 juni – Appel- en eitocht – 9u 30 tot 12u 15 We gaan toveren! We vertrekken in groepjes met een appel en een ei en komen hopelijk terug met meer dan een kassei of een aardbei. Het komt er vandaag op aan al ons talent in onderhandelen op tafel te smijten zodat we met onze charmes iets banaal als een ei krijgen gewisseld tegen iets dat veel meer waard is. Om jullie te motiveren maken we er een competitie: de groep die aan het eind van de vergadering de beste deals hebben kunnen sluiten, wordt beloond! Afspraak op gewone uren aan het lokaal in uniform! Zaterdag 15 juni – Filmavond – 19u 30 tot 21u 30 Vandaag gaan we is op onze luie kont zitten want we bouwen ons lokaal om in een heuse cinemazaal!! Zorgen jullie voor een leuke film, wij zorgen voor al de rest. Jammer genoeg is bestaat er nog geen Spongebob The Movie II, dus het is aan jullie om een film mee te brengen die Spongebob kan overtreffen.

Page 7: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 6

We spreken af om 19u 30 aan de lokalen en je mag een keer je uniform thuis laten! Zondag 23 juni – Verassingsspel – 9u 30 tot 12u15 Vandaag is het wel een heel speciale dag…het is de allerlaatste scoutsvergadering dit jaar. Het was precies gisteren dat we jullie leerden kennen (behalve Hati, want die kennen jullie al een jaartje langer). Zo ’n prachtjaar hoort dan ook afgesloten te worden in stijl. Daarom spelen we vandaag nog eens een echt scoutesk spel. Wat dat precies zal worden, is voorlopig nog een groot geheim. Maar als het weer mee zit, zou het wel eens nattig kunnen worden en dan bedoelen we niet van de regen! We hopen dat jullie er op deze speciale dag allemaal zullen bij zijn. Afspraak op gewone uren aan het lokaal in uniform! Zondag 30 juni – KAMP!!! Vorige week was misschien wel de laatste vergadering, maar wat is een scoutsjaar zonder kamp?! Jaja we hebben het leukste, zotste, waanzinnigste voor het laatste gehouden. Het kamp wordt de spreekwoordelijke kers op de taart! En je kan wel zeggen dat het om een reusachtige kers gaat. Wij hebben er SUPERVEEL zin in, jullie ook? Alle info kan je vinden in het kampboekje op dat ergens in de eerste week van juni in jullie mama’s of papa’s mailbox zal verschijnen. Tot dan!!! Zo dat was het dan weer voor deze laatste maand… We hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn op onze vergaderingen en uiteraard ook op ons kamp! Moest je een keertje niet kunnen, laat dan iets weten via mail of gsm. Kusjes, King louie, Jacala, Hathi, Sambuhr, en Chil

Page 8: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 7

Jonggivers

JUNI, de eerste maand van de zomer !!!! Dat is toch het eerste wat ik denk als ik Juni hoor. Het tweede wat ik denk is dat het na Juni Juli wordt en dus ook dat ons kamp er zeer snel aan komt, HOERA !! Natuurlijk moeten wij ons nog bewijzen voor het superleuke en toffe kamp, want wij hebben last van de vervelende ziekte; examenkoorts. Wij hebben onze zware examens voor de boeg, net als jullie, maar voor ons komen de scouts en de Jonggivers op de eerste plaats. Wij offeren maar al te graag onze studiepunten op om er voor te zorgen dat jullie je kunnen ontspannen tijdens deze vermoeiende periode. Weetje (voor het aardrijkskunde-examen): 21 Juni is het zomerzonnewende, deze dag duidt het begin van de zomer aan en is tevens de langste dag van het jaar. Zondag 2 Juni: Bosspel van 9u30-12u15 Vlak voor we ons op onze boeken werpen voor te studeren willen we nog eens ten volle beleven wat een bosspel allemaal met ons doet. Huilen, lachen, winnen en verliezen horen er allemaal bij, maar plezier maken doen we altijd. Jullie ouders mogen jullie toch niet binnen laten zitten terwijl het mooi weer is en zeker niet als het scouts is. Beweging en frisse lucht heb je altijd nodig voor je gaat studeren, dit zal dus de perfecte pauze worden.

Zondag 9 Juni: Geen vergadering Omdat wij volop aan het studeren zijn om te proberen nog met de hakken over de sloot te slagen laten wij jullie vandaag rustig uitslapen. Wij zien jullie deze week wel niet, maar we blijven natuurlijk allemaal aan jullie denken. Droog die traantjes maar, want we zullen jullie de week erna terug zien.

Page 9: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 8

Zaterdag 15 Juni: Filmavond 19u00 tot 21u00 Nadat we al een tijdje aan het studeren zijn geweest is het tijd om nog eens te ontspannen. Ik kan mij bijna geen beter ontspanningsmoment voorstellen als liggen in de zetel terwijl je kijkt naar één van je favoriete films. Dat is dan precies wat wij ook gaan doen. Kom allemaal zeker naar het lokaal, breng gerust je lievelingsfilm mee die iedereen gezien moet hebben, want anders gaan we klank en licht hebben, maar geen beeld. Belangrijk: Na de filmavond doen wij onze kampvoorstelling, deze is bedoeld voor de ouders die eens willen weten waar ons kamp plaatsvindt en wat een tentenkamp zo allemaal inhoudt. U kan ons daar ook altijd vragen stellen. Deze voorstelling duurt niet al te lang en op die manier bent u zeker goed op de hoogte. Wij verwachten u dus graag. Zaterdag 22 Juni: Avondspel van 19u30 tot 21u30 De examens zijn bijna ten einde en sommige van ons zijn er al door geworsteld. Natuurlijk willen wij ons terug volledig uitleven, maar deze keer doen we dit eens ’s avonds. Het wordt natuurlijk even leuk als altijd, maar deze keer zal het anders zijn dan anders. Wat we dan allemaal gaan doen, zullen jullie dan moeten zien. Zondag 30 Juni: de camion inladen-18u00 De dag voor we op kamp vertrekken !! (met de derdejaars op voorkamp). Vlak voor we naar ons kampterrein vertrekken moeten we nog zorgen dat ons materiaal ook op die bestemming geraakt. We verwachten daarom dat iedereen om 18u aan het lokaal staat met zijn zak en ook zijn steentje kan bijdragen met het inladen van de camion. IEDEREEN MOET AANWEZIG ZIJN, ANDERS HEB JE GEEN GROTE ZAK MEE OP KAMP. We moeten genoeg balken meenemen en al onze tenten. Als alles is ingeladen, mogen jullie verlangend uitkijken naar het vertrek op kamp. Be there or be square ! Dat was het dan voor Juni, de laatste maand voor het kamp. Wij weten dat het een zware maand zal worden, maar iedereen zal zich er door slaan en zal zich zeker amuseren. Linde, Timo, Thomas, Robbe, Mathias, Eva en Yanni

Page 10: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 9

Givers

Ja het is bijna zover, nog 1 maand en we vertrekken naar die deutsheshweinehunde!! Deze maand krijgen jullie ook het kampboekje en zo ook het mysterieuze thema van ons kamp… SPANNEND! Voor het overige kan het kilometer tellen van onze knuffelrace bijna beginnen, de slot datum waarop we alles afsluiten is 16juni tijdens de laatste vergadering. De verliezer maakt zich schuldig aan een tegenprestatie op kamp en ik kan jullie zeggen dat wij nog iets waanzinnig achter da hand hebben gehouden in het geval van… Hier het programma voor de maand juni. Deze maand staat bekend voor zijn vele depressies en stress momentjes omwille van de examens, rede te meer om veel naar de vergaderingen te komen om even stoom af te blazen of om aanmoedigende schouderklop van jullie leiding te krijgen! Maar laat ook nu tijdig iets weten indien je niet kan komen. ANDERS BLACKLIST KUT!

Zaterdag 1 juni: klakkenbuizenspel 20u-22u Zij die vorige week op hun honger zijn blijven zitten omdat het klakkenbuizenspel niet doorging omwille van de voetbal, komen vanavond volledig aan hun trekken. Haal allemaal jullie beste camouflage outfit en counter strike skills maar boven, want vanavond is het WOII all over again.

Zaterdag 8juni: filmvergadering 20u-22u Pfffff, , KUT, SAAAI, schijt omhoog!, aaaaaaarrrrgh,… laat deze examen frustraties even thuis en kom met zijn allen even pauzeren in het lokaal. We kijken lekker gezellig samen een filmke en blazen wat stoom af meer moet dat niet zijn.

Page 11: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 10

Zondag 16juni: Simon says… GET THE F*CK UP! 9u30-12u15 JAAAAAAAH EINDELIJK!!!! Simon is terug en monsterlijker dan ooit! Speciaal om jullie terug te verwelkomen heeft hij een waanzinnig spel voor jullie gemaakt. 4 maanden lang heeft hij gewerkt aan zijn masterpiece: Het Grote Simons says… get the f*ck up spel. De boodschap: ALLEMAAL KOMEN OM SIMON DOOD TE KNUFFELEN EN TE GENIETEN VAN DE LAATSTE VERGADERING VAN HET JAAR! Zo dit was het dan van vergaderingen voor dit jaar, hopelijk hebben jullie er evenveel van genoten als ons! Wij kijken er alvast ENORM naar uit om met jullie op kamp te vertrekken, alle verdere info hierover vinden jullie in het kampboekje. Toedels, Sam Dries Simon

Page 12: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 11

Leidingsploeg 2011 – 2012

Kapoenen – [email protected]

Takko Andreas Vanderoost

De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0493 73 16 82

Telde Stijn Beirnaert

Hof van Tichelen 43, 2610 Wilrijk

0476 65 33 34

Rikkie Janne Fillet

Boomgaardstraat 102 2600 Berchem

0479 91 30 10

Gigi Sofie Dael

Acacialaan 70, 2610 Wilrijk

0479 52 41 68

Welpen – [email protected]

Hathi Larissa Bleys

Flamingolaan 24 2610 Wilrijk 0485 34 71 28

Jacala Inti Molins

Smaragdstraat 32, 2600 Berchem

0485 84 68 33

Sambuhr Seppe Crauwels

Heistraat 262 2610 Wilrijk

03 830 28 68

Chill Fien Devolder

Transvaalstraat 75 2600 Berchem

0477 28 24 01

Chua Johan Peeters

Standonklaan 32 2610 Wilrijk

0489 41 47 43

King Louis Sebastiaan Van den Noortgate

Kruishofstraat 217 2610 Wilrijk

0491 04 39 34

Page 13: Boemerang Juni 2013 | Scouts 48/11

Boemerang 12

Jonggivers – [email protected]

Robbe Crauwels Heistraat 262 2610 Wilrijk 0471 02 92 26

Timo Haesaerts Legerstraat 65 2610 Wilrijk

0472 63 24 39

Thomas Peeters Standonklaan 32 2610 Wilrijk

0489 41 47 40

Linde Peeters

Begijnenstraat 61 2000 Antwerpen

0475 98 88 48 Eva Engelen

volhardingstraat 67 2020 Antwerpen

0475 55 86 99

Yanni Ratajczyk

Pastoor Bauwenslaan 24 bus 2 2610 Wilrijk

0488 12 09 31

Mathias D’Haen Frans Nagelsplein 18 2610 Wilrijk

0476 38 32 13

Givers – [email protected]

Andries Demeulenaere Singel 17 2640 Mortsel 0478 74 37 22

Sam Keunen Jozefkennislei 21 2610 Wilrijk 0478 45 30 98

Simon Van den Hende Hof ter Schriecklaan 35 2600 Berchem

0499 37 63 95

Groepsleiding – [email protected]

Pieter Vanderoost De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0499 13 70 30

Jente De Ridder Varenlaan 19 2610 Wilrijk

0474 78 21 49

Inge Verhoeven Valaarstraat 90 2610 Wilrijk 0484 14 25 44

Matthias Levrie Tentoonstellingslaan 40 2020 Antwerpen 0493 02 01 93