Boemerang maart '14

Click here to load reader

 • date post

  07-Feb-2016
 • Category

  Documents

 • view

  218
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Het maandprogramma van Scouts 4811

Transcript of Boemerang maart '14

 • Maart 14

 • Boemerang 1

  Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen.

  We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar.

  Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: groepsleiding@scouts4811.be.

  Materiaalverhuur Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Robbe Crauwels of stuur een mailtje naar: materiaal@scouts4811.be of bel 0471 02 92 26

 • Boemerang 2

  Belangrijke Data De volgende data zijn alvast belangrijk. Noteer ze dus al zeker in uw agenda! Hou deze pagina ook de volgende maanden nog in het oog, hij zal immers nog aangevuld worden.

  4-6 april: Groepsweekend

  26 april: Orintatieloop

  3 mei: Spaghetti-avond Givers

  2-4 mei: Takweekend Jonggivers

  9-11 mei: Takweekend Kapoenen

  9-11 mei: Takweekend Welpen

  29 juni 5 juli: Kapoenenkamp

  30 juni 9 juli: Welpenkamp

  1 15 juli: Jonggiverkamp

 • Boemerang 3

  Vrouwenweekend 2014 Beste vrouwen en mamas van den 4811, Het is weer bijna zo ver! Omdat we het allemaal wel eens leuk vinden om eens zonder man en kinderen weg te gaan en de vorige edities steeds een groot succes waren, trekken we er binnenkort weer met al het vrouwelijk schoon van den 4811 op uit! Het weekend zal dit jaar plaatsvinden van zaterdag 15 maart tot zondag 16 maart. We verwachten jullie s ochtends om 10u30 en sluiten de volgende dag rond 14u weer af. Het thema is Flower-Power, haal julie beste outfits dus maar uit de kast! Voor meer informatie kan je de weekendbrief raadplegen deze vind je terug op de website, via mail, of via onze facebookpagina

 • Boemerang 4

  Kapoenen

  Liefste kapoenen, er is weer een supertoffe maand voorbij en jammer genoeg moeten we nu afscheid nemen van Choco, Bingo en Smoothie. Maar wees niet getreurd want jullie favoriete leiding staat er deze maand ook weer! Smeer jullie benen al maar in en maak je borst maar nat, want er komt weer een geweldige scoutsmaand aan! Zondag 2 maart Pleinspelen op hoog niveau 9u30 tot 12u15 Omdat we een beetje moe zijn na een weekje les en onze spieren beginnen te verslappen, is het tijd om er nog eens waanzinnig in te vliegen. Hoe kan dit beter dan samen met ons mee pleinspelletjes te komen spelen? En zeg niet zo maar pleinspel tegen onze spelletjes die we gaan spelen deze zullen op een gekke manier gespeeld worden. Benieuwd hoe we dit gaan aanpakken? Kom dan zeker naar de vergadering! Zondag 9 maart Speeltuin vergadering 9u30 tot 12u15 Ook deze week steken onze jins weer de handen uit de mouwen door voor jullie een fantastisch cool spel te maken. Tijdens deze vergadering gaan we onze grenzen verleggen en dit bedoelen we letterlijk en figuurlijk! Jullie zullen moeten strijden om de titel van Speeltuin kampioen kapoen, hierbij moeten jullie het tegen elkaar opnemen. Wij zijn alvast benieuwd wie er zal winnen! Zondag 16 maart Zwarte ridder vergadering 10u30 tot 12u15 Hebben jullie het ook gezien? Wij waren even verbaasd als jullie toen we ons anders kraaknet lokaal aantroffen vol rommel. Dit is niet de eerst keer dat dit gebeurd, we moeten hier echt iets aan doen! We hebben het vermoeden dat de zwarte ridder, die trouwens lid van de Chiro is, hier iets mee te maken heeft. Ik denk dat het tijd wordt om onze kapoenenhanden in elkaar te slaan en dat we de zwarte ridder eens goed te grazen nemen. Dit kan de leiding niet alleen. Het zou leuk zijn moesten jullie ons hierbij kunnen helpen en we zo

 • Boemerang 5

  ervoor kunnen zorgen dat de zwarte ridder ons lokaal niet meer binnen durft komen. Zondag 23 maart Safari vergadering 9u30 tot 12u15 Gedurende dit jaar zijn we te weten gekomen dat jullie wel veel weten over dieren, maar weten jullie hoe je zon dieren moet vangen of kunt herkennen? In deze vergadering brengen we een bezoekje aan de jungle en de savanne vlaktes waar we zullen proberen om zo veel mogelijk verschillende dieren te vinden en eventueel te vangen. Takko heeft immers altijd al een naaktslak willen hebben als huisdier! Inka zou dan weer graag een zebra mee naar huis nemen. Ik ben alvast benieuwd of dit zal lukken en welke dieren we op ons pad zullen tegenkomen! Zondag 30 maart Superhelden vergadering 9u30 tot 12u15 Pel de pinda is ok, van je jodejadilee, We weten allemaal dat Pel de Pinda de superheld is van Telde omdat hij graag liedjes over hem zingt. Takko is stiekem een beetje verliefd op Mega Mindy en Riki is de grootste fan van kabouter Kwebbel. Wat zijn jullie favoriete superhelden? Dit zouden we graag te weten komen op deze vergadering. Verkleed je in een superheld naar keuze en vecht samen met ons tegen al het onrecht in de wereld! Hopelijk tot dan! Zo, dat ziet er weer een avontuurlijke maand uit! Hopelijk kunnen jullie elke vergadering mee doen, want ze zullen onvergetelijk worden. Wij kijken er alvast naar uit! Tot Snel!

  Telde Takko Rikkie Inka

 • Boemerang 6

  Welpen Zondag 2 maart - Action painting 9u30 tot 12u15 Verf is de algemene term voor producten die bedoeld zijn om een voorwerp te beschermen of te verfraaien door het van een pigmenthoudende laag te voorzien. Ja beste welpies jullie horen hem al aankomen Het is weer tijd voor de jaarlijkse painting vergadering! Maak jullie borst maar nat om eens lekker vol met verf te hangen en leuke spelletjes te spelen met verf! Neem zeker wat vuile kleren mee (eventueel reserve warme kledij, extra kousen enzovoort), een witte doek om op te verven en jullie creatieve geest om een leuk kunstwerk te maken. Tot dan! Zondag 9maart - #Instagram spel - zondag 9maart, 9u30 12u15 #wat is instagram#? hoor ik jullie al vragen#geen probleem#dat wordt vandaag allemaal duidelijk#neem jullie beste fotolooks mee#beste selfies(fotos van je zelf)#beste fotobeweringsskills#zotste ideen om een leuke foto te trekken#want vandaag gaan we hier een zot spel mee spelen#zot spel#crazy spel#allemaal komen#Rama is de tofste#Chill heeft het bruinste haar#Shere khan is de grootste#Baloe de dappertste#jacala de mooiste#chicai de grappigste#mang de liefste.

 • Boemerang 7

  Zaterdag 15 maart Sluipmania 19u30 tot 21u30 sluipen werkw.Uitspraak: [slyp(n)] Verbuigingen: sloop (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen: is geslopen (volt.deelw.) voorzichtig lopen zodat niemand het merkt Voorbeeld: De kat sluipt naar de vogel in de tuin.` Vanavond is het jullie beurt om de beste James bond of spionageheld te zijn! Ja, zoals jullie al zien gaan we deze avond een tof sluipspel spelen in het donker. Neem allen je beste camouflage kleren mee om onopgemerkt te kunnen sluipen want je zult het nodig hebben! Zondag 25 maart Heuvelspel 9u30 tot 12u15 Een heuvel is een verhoging in het land. In de geomorfologie onderscheidt men heuvels en bergen. Een top die minder dan 200 meter boven zijn omgeving uitsteekt is een heuvel. Is het hoogteverschil met de omgeving groter dan heet het een berg. Om eens van de typische bosspelletjes af te stappen gaan we vandaag geen bosspel spelen maar een heuvelspel! Allemaal van harte welkom op de gewone scoutsuren, wij hebben er alvast goesting in, jullie toch ook??? Als laatste nog een zin om over na te denken liefste welpies. In een put van 20 meter diep zit helemaal onderin een slak. De slak wil naar boven en begint te klimmen. Overdag stijgt de slak 5 meter, maar 's nachts daalt de slak 4 meter. Dat gaat zo elke dag door. Na hoeveel dagen heeft de slak de rand van de put bereikt? Dikke knuffels van jullie allerliefste leiding!!!!! Rama, Shere khan, Baloe, Chill, Chicai, Jacala, Mang en de 3 geheimzinnige Jins.

 • Boemerang 8

  Jonggivers

  Februari is voorbij gevlogen (Ah ja, februari telt maar 28 dagen). Hopelijk hebben jullie de code gekraakt tijdens het sluipspel en zijn jullie buikjes rond gegeten tijdens de kookvergadering. Want maart laat niet op zich wachten. Jullie leiding heeft weer een hele maand vol leuke activiteiten voorzien. Wij zijn er helemaal klaar voor, hopelijk jullie ook! Zondag 2 maart Olympische Winterspelen 9u30 tot 12u15

  Wat al die professionele atleten kunnen in Sotji, dat kunnen wij jonggivers ook in Wilrijk. We zien jullie al denken: Maar er ligt geen sneeuw in Belgi of Ik heb geen skilatten, wat nu?. Geen zorgen! Voor het eerst in de geschiedenis zullen de Olympische Winterspelen op gras worden gespeeld. Warm die benen dus al maar op en bedenk al maar wie je gaat bedanken als je de medaille in ontvangst neemt.

  Zondag 9 maart Zwemmen 9u45 tot 12u15 BOMMETJEEEEEE! Eindelijk is het zo ver: we gaan zwemmen. Deze vergadering is een echte klassieker en elk jaar opnieuw een succes. Dus verwachten wij jullie om 9u45 aan het zwembad van Beveren (Pastoor Steenssensstraat 108 a) met een zwemzak (zwembroek/bikini/badpak + zwembril + handdoek) en 5.

 • Boemerang 9

  Zondag 16 maart Geen vergadering Di