Boemerang Februari 2013

15
Februari 13

description

Het programmaboekje van scouts 48/11 voor de maand februari 2013

Transcript of Boemerang Februari 2013

Februari ‘13

Boemerang 1

Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen.

We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar.

Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: [email protected].

Materiaalverhuur Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: [email protected] of bel 0485/84.59.09

Boemerang 2

Belangrijke Data De volgende data zijn alvast belangrijk. Noteer ze dus al zeker in uw agenda! Hou deze pagina ook de volgende maanden nog in het oog, hij zal immers nog aangevuld worden.

Maart Vrouwenweekend 1-3/03

Bonte avond 16/03

Groepsweekend 29-31/03

Data 2e takweekend:

Kapoenen van 19/04 tot 21/04

Welpen van 10/05 tot 12/05

Jonggivers van 03/05 tot 05/05

Givers van 03/05 tot 05/05

Kampdata:

Kapoenen van 29/06 tot 04/07

Welpen van 30/06 tot 09/07

Jonggivers van 01/07 tot 15/07

Givers van 01/07 tot 15/07

Jins van 29/06 tot 14/07

Boemerang 3

Boemerang 4

Bonte avond 4811 Oscarnight

16 maart is het weer zover: BONTE AVOND!

Dit jaar steken we deze traditie van den 4811 in een nieuw jasje, we maken er

namelijk een echte Holywood Oscarnight van! Zet deze datum dus alvast in je

agenda, zodat je iedereen kan zien schitteren en wie weet gaat jouw kind en zijn tak

wel naar huis met een of meerdere awards!

Wij willen zeker ook alle kids aanmoedigen om zelf een actje in elkaar te

steken! Alleen of met vriendjes of vriendinnetjes, alles kan en mag! Dus smeer

allemaal jullie engelenstemmetjes of haal jullie dansbenen uit de kast en overdonder

ons met jullie talent! Andere dingen zijn zeker ook toegestaan, een prijs voor

originaliteit zit er zeker tussen! Hiervoor moet ingeschreven worden op het

mailadres [email protected] uiterlijk voor zondag 24 februari!

Verdere informatie over het inschrijven voor het eten en de uren volgt nog. Dit zal

gecommuniceerd worden via onze site www.scouts4811.be en via de nieuwsbrief.

Hou dit dus zeker in de gaten!

Wij kijken er alvast naar uit en hopen dan ook op een talrijke opkomst!

Boemerang 5

Kapoenen

. Dag allerliefste kapoenen, Nu alle nieuwjaarsbrieven gelezen zijn en de grote toetsen van de leiding gedaan zijn we klaar om er helemaal in te vliegen! Het zal een maand zijn waar niet alleen wij vanalles moeten verzinnen maar ook jullie! Want het is bijna BONTE AVOND, dit is een avond waar wij zullen optreden voor alle mama’s en papa’s, een avond om niet te missen! Maar wij gaan natuurlijk ook weer zorgen voor knotsgekke vergaderingen die jullie niet snel zullen vergeten! Hopelijk vergeten ook jullie ouders niet om ons te mailen of sms’en als jullie niet kunnen komen ;) Zondag 3 februari – Voorbereiden Bonte Avond- 09u30 tot 12u15 Zoals al gezegd is het bijna bonte avond. Natuurlijk zullen we hiervoor een beetje moeten voorbereiden zodat we kunnen laten zien dat wij de coolste, knapste, schattigste en deftigste kapoenen zijn van heel het land. Daarom gaan we vandaag een beetje knutselen en al wat oefenen voor ons actje. Kom dus om half tien naar het lokaal en om kwart na twaalf mogen jullie mama en papa jullie komen halen. Zondag 10 februari - Voorbereiden Bonte avond - 09u30 tot 12u15 We hebben vorige week al een beetje geoefend voor de bonte avond maar natuurlijk willen we dat het NOG BETER wordt! Daarom gaan we vandaag nog een beetje verder oefenen en knutselen, als jullie denken dat jullie thuis nog iets hebben liggen dat we kunnen gebruiken mogen jullie dat altijd meenemen!

Boemerang 6

Zondag 17 februari – Konging- Koninginnespel – 09u30 tot 12u15 Ahum! Ahum! Ahum! Maak plaats voor de koning en koningin van Pinkieland want zij hebben een belangrijke boodschap voor jullie: “ Beste onderdanen, wij worden al een beetje ouder en hebben helaas geen kinderen. Daarom organiseren wij op 24 februari een wedstrijd, iedereen die denkt dat hij of zij de nieuwe heerser kan worden van Pinkieland mag deelnemen. De wedstrijd zal om half tien beginnen en om kwart na twaalf zullen wij kiezen wie de nieuwe heersers zijn.” Wil jij graag koning of koningin worden? Kom dan zeker naar het lokaal in jullie koning/koninginnekledij. Zondag 24 februari – Bosspel – 09u30 tot 12u15 Nadat we de afgelopen weken ons actje wat hebben voorbereid is het tijd om nog eens een bezoekje te brengen aan den Bloten David. Daarom gaan we vandaag een bosspel spelen, welk spel we juist gaan spelen verklappen we nog niet Dus ben je nieuwsgierig naar het spel ? Kom dan naar het lokaal om half tien! Om kwart na twaalf mogen jullie ouders jullie komen halen en zullen onze hartjes weer volledig opgeladen zijn met liefde! Zo kapoenen, dit was het weer voor deze maand! Hopelijk zien we jullie allemaal verschijnen! Dikke knuffels en vuistjes Takko Rikki Gigi Telde

Boemerang 7

Welpen Dag allerliefste Welpen, De maand februari is weer voorbij en dat heeft twee voordelen: De examens van jullie liefste leiding zijn voorbij, dus we hebben weer veeel meer tijd om nog gekkere spelletjes te maken! Februari staat bekend als de koudste maand van het jaar, vanaf nu wordt het dus alleen maar WARMER! Dit wil zeggen dat in het bos spelen nog leuker wordt dan het al was! IJsschaatsen, sneeuwballen gooien en bibberen in het bos is verleden tijd, er staan een heleboel nieuwe activiteiten op jullie te wachten! Wij hebben er alvast zin in! JIEEEHAAA! Zondag 3 februari – Verrassing - 9u30 tot12u15 – Lokaal Vandaag wordt een heel mysterieuze dag. Niemand weet precies wat er gaat gebeuren en hoe alles zal aflopen, maar een ding is zeker: jullie zullen alles op alles moeten zetten om te laten zien of jullie slimme en moedige welpen zijn. Durven jullie dit aan? Wees dan zeker op tijd aan het lokaal! Zondag 10 februari – Bonte avond repetitie - 9u30 tot 12u15 – lokaal Misschien hebben jullie het al gehoord en anders weten jullie het nu: zaterdag 16 maart is het BONTE AVOND op de scouts. SPANNEND! Die avond zullen wij met de hele welpentak optreden voor alle mama’s en papa’s. Om iedereen omver te blazen met wat we kunnen zullen we goed moeten oefenen. Vandaag doen we dan ook onze eerste bonte avond-repetitie! Zie dat je er bent, zodat we al die andere takken eens kunnen laten zien wie de beste, grappigste en origineelste tak van den 4811 is!

Boemerang 8

Zondag 17 februari – Bonte avond repetitie 2 - 9u30 tot 12u15 –lokaal Om onze bonte avond-act helemaal op punt te krijgen, geven we vandaag nog eens alles! Voor wat afwisseling én omdat het drie dagen geleden Valentijn was én omdat wij, als leiding, jullie o zo graag zien zal er een heuse Valentijns-surprise zijn! Allen komen dus! Zondag 24 februari – Natuurspel - 9u30-12u15 – lokaal Februari is bijna gedaan en de komst van de maand maart betekent ook de komst van… DE LENTE!! De blaadjes groeien terug aan de bomen, de vogels fluiten heel de dag. Nu zei Sambuhr mij daarnet dat hij meer van de herfst houdt: kastanjes eten, alle kleuren in het bos,… Nu vroegen wij ons af wat jullie favoriete seizoen is? Dit komen we vandaag te weten in ons grote natuurspel of anders gezegd de ‘BATTLE OF THE SEASONS’. Ziezo, februari zit er al weer op. Hopelijk zien we jullie allemaal elke week aan het lokaal. Vergeet geen mailtje te sturen als je niet kan komen, zo zijn wij ook op de hoogte. En voor de nieuwsgierigen onder jullie hebben we goed nieuws, want volgende maand gaan we terug op WEEKEND! Meer nieuws hierover vinden jullie in de volgende boemerang en in de komende weekendbrief. DIKKE KUSSEN EN TOT ZONDAG! Sambuhr, Jacala, King Louie, Chil, Chua, Hathi en Shere-Khan.

Boemerang 9

Jonggivers

Februari, de maand waarin wij allemaal nog vrolijker zijn dan we al waren, WANT HET IS WEER LENTE, HOERA !!. Natuurlijk is februari niet alleen de maand waar het ’s morgens weer sneller licht wordt, maar is het voornamelijk weer een Super-keileuke-mega-coole en nog allemaal positieve woorden-maand waarin we weer leuke vergaderingen zullen meemaken. Wij zijn minstens even blij als jullie, want onze examens zitten erop, wij hoeven niet meer te studeren of te stressen, Nee niets van dat allemaal. Wij gaan ons voluit amuseren in Februari ! Zondag 3 Februari - Bosspel - 9u30 tot 12u15 Aangezien we in Januari vaak binnen hebben gezeten, ook al hebben we wel gezwommen, is het nog eens tijd voor een “goei” bosspel waar we ons nog eens zullen moeten inspannen. Jullie kunnen al beter eens nadenken over strategieën, want zoals één van mijn leerkrachten ooit zei “goed begonnen is half gewonnen”. Niet dat ik ooit naar zulke dingen luisterde, maar soms zit er wel iets handigs tussen. Zondag 10 Februari - Kookvergadering - 9u30 tot 13u15 Nu het al wat zonniger (en hopelijk ook warmer weer) is, is het nog eens tijd voor een Kookvergadering waarbij we ons eigen middageten klaarmaken. Waarom doen we dit ?, vragen sommigen zich misschien af. Om ons voor te bereiden voor het kamp natuurlijk ! We verwachten van iedereen dat hij 4 euro meebrengt, zodat we geen appel- en eitocht moeten doen voor de ingrediënten te verzamelen. BELANGRIJK: laat zeker goed op voorhand (liefst een weekje) weten als je niet kan, zodat wij weten hoeveel we moeten gaan kopen in de winkel Zondag 17 Februari - Actje Bonte Avond – 9u30 tot 12u15 Vandaag gaan we al eens massaal brainstormen voor onze spetterende act tijdens de Bonte Avond. Voor de mensen die al rondlopen met ideeën, die horen we natuurlijk graag. Als je zelf een act wil doen mag je daar ook al over nadenken. Wij hebben al massa’s ideeën, maar die zijn nog volledig aan te passen aan opmerkingen of aanpassingen die jullie willen zien.

Boemerang 10

Zondag 24 Februari - Stadsspel – 9u30 tot 13u00 Om Februari af te sluiten gaan we een zot, speciaal spel spelen in ’t Stad, ook wel bekend als Antwerpen. Wat we allemaal gaan doen is natuurlijk nog een grote verrassing, maar het wordt zeker heel plezant, zoals gewoonlijk. We verzamelen om 9u30 aan het lokaal, Maar degenen die dichter bij de Groenplaats wonen mogen daar naartoe gaan. Zij moeten daar zijn tegen 10 uur. Wij zullen ons spel beginnen op de Groenplaats en om 1 uur zullen we terug aan het lokaal zijn. Aan alle mooie liedjes komt jammer genoeg een eind (we houden het zingen wel tot de Bonte Avond), maar dit was het dan voor Februari. Natuurlijk sluiten we af met een ferme scoutshand en dan zien we jullie terug in Maart. Robbe, Eva, Timo, Mathias, Linde, Yanni en Thomas

Boemerang 11

Givers

We gaan een droeve maand tegemoet, sommigen weten het al, sommigen niet. Ik (Simon) ga voor mijn studie een half jaar naar Finland. Ik ga daar mijn thesis maken. Duussss je gaat mij tot midden juni niet meer zien :(. Maar wees gerust, vanaf nu zal ik op iedere verandering van uw profielfoto "cutie<3", "bestieeessxxx", "Chille Ftoowww", "Ja lap, we zitten met nen tijger", "Mokeeuuu", "Patron jwz" of "Poeskeuuu" posten, dat je nog weet dat ik er ben! Het is daar -25°C dus ik ik kan al wennen aan de temperaturen op de moment... FROST! Voor volgende maand (maart), mag je 3, 10 & 16 maart al inschrijven als heel belangrijk! Het is bonte avond, en wij gaan echt iets graaf doen (hint = blacklight + rondzwierende dingen). Nog een weetje, nadat Loïc de Master Patron was op de casino vergadering heeft hij besloten te kiezen voor een klakkenbuizen vergadering. Dit hebben we vorig jaar reeds gedaan en was een succes. Enkel was het toen heel koud (vingers zijn anders weg) en hebben we toen gezegd... in de zomer! Bij deze kan je al raden wat we in mei/juni gaan doen! Zondag 3 februari - SURPRISE! – 9u30 tot 12u15

Ok het is eigenlijk geen surprise, ik ben er nog voor een laatste vergadering voor ik vertrek! Nee geen grap, ik vertrek maandag ochtend om 4u! Bereid je nog eens voor op een echte vieze verfschmutz actieve scoutsvergadering waar we van houden. Meenemen, kleren die vuil mogen worden! Gewone uren aan het lokaal. Zondag 10 februari – Fail

Ja lap ik ben een week weg en het loopt al mis met die charels. Die dachten, de Simon op verlof, wij ook!! Het is dus geen vergadering deze week! Zondag 17 februari - Game-vergadering – 9u30 tot 12u15

Het jaarlijkse moment is aangebroken dat wij de grootste nerds in ons bovenhalen! Kom als boekenworm/seut/gamefreak naar het lokaal. Bril verplicht! We zullen deze keer eens zie wie de echte nerds zijn. (OPROEP AAN IEDEREEN: Als je thuis ps3 controllers(of beter gezegd bakskes), xbox 360 controllers, singstar, kinect, laptop, computermuis, … hebt liggen dat je mag meepakken, neem het dan mee!! Zou zeer handig zijn!!!)

Boemerang 12

Er zullen verschillende toernooien plaatsvinden: • Singstar • Fifa • Unreal Tournament (fps) • Dansen (iets op de Wii) • Tekken • Andere suggesties?

Voor welk toernooi maak jij kans? 24 februari: Patrouille spel Jules – 9u30 tot 12u15

Na een ongetwijfeld fantastisch spel in het stad door de patrouille van Marie is het nu de beurt aan Jules. RUGBY OFNI!!! Wees gerust ik zal er niet zijn om jullie pijn te doen :(, allemaal komen dus! Normale uren op het lokaal tenzij het anders gezegd wordt! Info krijg je altijd via mail/sms/facebook en natuurlijk op de vergaderingen.(Oproep aan Jules: het lokaal is verhuurd dit weekend, dus maak je spel zodanig dat we in het bos of op het grasveld kunnen spelen)

Groeten Sam, Dries (& Simon?)

Boemerang 13

Leidingsploeg 2011 – 2012

Kapoenen – [email protected] Takko Andreas Vanderoost

De Lescluzestraat 39 2600 Berchem 0493 73 16 82

Telde Stijn Beirnaert

Hof van Tichelen 43, 2610 Wilrijk

0476 65 33 34 Rikkie

Janne Fillet

Boomgaardstraat 102 2600 Berchem

0479 91 30 10

Gigi Sofie Dael

Acacialaan 70, 2610 Wilrijk

0479 52 41 68

Welpen – [email protected] Hathi Larissa Bleys

Flamingolaan 24 2610 Wilrijk

0485 34 71 28

Jacala Inti Molins

Smaragdstraat 32, 2600 Berchem

0485 84 68 33

Sambuhr Seppe Crauwels

Heistraat 262 2610 Wilrijk

03 830 28 68

Chill Fien Devolder

Transvaalstraat 75 2600 Berchem

0477 28 24 01

Chua Johan Peeters

Standonklaan 32 2610 Wilrijk

0489 41 47 43

Shere Khan Sebastiaan Van den Noortgate

Kruishofstraat 217 2610 Wilrijk

0491 04 39 34

Boemerang 14

Jonggivers – [email protected]

Robbe Crauwels Heistraat 262 2610 Wilrijk 0471 02 92 26

Timo Haesaerts Legerstraat 65 2610 Wilrijk

0472 63 24 39

Thomas Peeters Standonklaan 32 2610 Wilrijk

0489 41 47 40

Linde Peeters

Begijnenstraat 61 2000 Antwerpen

0475 98 88 48

Eva Engelen

volhardingstraat 67 2020 Antwerpen

0475 55 86 99

Yanni Ratajczyk

Pastoor Bauwenslaan 24 bus 2 2610 Wilrijk

0488 12 09 31

Mathias D’Haen Frans Nagelsplein 18 2610 Wilrijk

0476 38 32 13

Givers – [email protected]

Andries Demeulenaere Singel 17 2640 Mortsel 0478 74 37 22

Sam Keunen Jozefkennislei 21 2610 Wilrijk 0478 45 30 98

Simon Van den Hende Hof ter Schriecklaan 35 2600 Berchem

0499 37 63 95

Groepsleiding – [email protected]

Pieter Vanderoost De Lescluzestraat 39 2600 Berchem

0499 13 70 30

Jente De Ridder Varenlaan 19 2610 Wilrijk

0474 78 21 49

Inge Verhoeven Valaarstraat 90 2610 Wilrijk 0484 14 25 44

Matthias Levrie Tentoonstellingslaan 40 2020 Antwerpen 0493 02 01 93