Boemerang September 2012

18
September ‘12

description

Het programmaboekje van Scouts 48-11 voor de maand september.

Transcript of Boemerang September 2012

Page 1: Boemerang September 2012

September ‘12

Page 2: Boemerang September 2012

Boemerang 1

Voorwoord Een nieuw scoutsjaar staat voor de deur. Dit betekent dat het tijd is om die korte broeken en groene rokken terug aan te trekken. Gedaan met uitslapen op zondag… We gaan er weer hard tegen aan gaan dit jaar met een leidingsploeg die serieus uitgebreid is. En die nieuwe mannen en vrouwen hebben laten weten dat ze er ENORM VEEEEEEL GOESTING in hebben. Jullie toch ook?

Het nieuwe scoutsjaar brengt ook weer een aantal veranderingen met zich mee. Zo is ons lidgeld wat naar boven gegaan. De oorzaak hiervoor is tweedelig: de aansluiting bij Scouts & Gidsen Vlaanderen (je verzekering) is de laatste jaren telkens opgeslagen, ons lidgeld niet. En we hebben afgelopen jaar heel wat aanpassingen aan het lokaal gedaan (denk maar een die leuke verwarming in de winter!) en er staan er ook voor dit jaar nog heel wat gepland! We vinden het belangijk dat onze Scouts toegankelijk blijft voor iedereen. De groepsleiding wilt dus iedereen helpen zoeken naar een oplossing moest de verhoging van het lidgeld een probleem vormen.

Een tweede verandering is dat we dit jaar een wachtlijst hebben ingevoerd. Vanaf 15 augustus tot 15 oktober hebben de leden die reeds ingeschreven zijn in de Welpen, Jonggiver en Giver tak (of overgaan naar deze takken) voorinschrijvingsrecht. Geïnteresseerden voor een nieuwe inschrijving bij de Welpen, Jonggivers of Givers kunnen terecht op de wachtlijst. Wanneer op 15 oktober blijkt dat het maximum aantal leden per tak nog niet bereikt is schrijven wij, in volgorde van aanmelding, de mensen op de wachtlijst aan. Zo krijgen zij dus de kans om nog aan te sluiten bij onze groep. Moesten hier toch nog vragen of opmerkingen over zijn kan je de groepsleiding altijd contacteren ([email protected]).

Een derde verandering is uiteraard de leidingsploeg. Wie zal er dit jaar de kapoenen leren wat scouts is, de welpen leren kampen bouwen, de jonggivers leren koken, de givers een toontje lager doen zingen of de jins naar het buitenland leiden? Ontdek het op de Opendeurgang!

Groeten,

De oude & nieuwe leidingsploeg!

Page 3: Boemerang September 2012

Boemerang 2

Page 4: Boemerang September 2012

Boemerang 3

Sponsoren Zoals iedereen weet is een jeugdbeweging leiden niet echt een winstgevende business. Desondanks proberen we onze scouts met al zijn materieel en infrastructuur zo goed mogelijk te onderhouden. Daarom organiseren we verschillende activiteiten tijdens het jaar waarmee we de groepskas wat kunnen spijzen, zoals fuiven, eetfestijnen en groepsverkopen. Toch is het moeilijk om aan onze centjes te komen.

We bedanken natuurlijk alle ouders en vrienden om ons te steunen door naar onze activiteiten te komen. Maar om het ons toch wat eenvoudiger te maken stellen we deze boemerang, onze site en de flyers van onze evenementen ter beschikking om te adverteren. Zo kan u een pagina in de boemerang huren en een plekje op de site reserveren voor een heel scoutsjaar.

Interesse? Spreek ons dan zeker eens aan of stuur een mailtje naar: [email protected].

Materiaalverhuur

Bent u op zoek naar tafels, stoelen, bijlen, shelters of ander materiaal? Dan kan u terecht bij onze materiaalploeg. Hier kan u voor een bescheiden prijsje ons materiaal ontlenen. Vraag naar Rik Verschueren of stuur een mailtje naar: [email protected] of bel 0485/84.59.09

Page 5: Boemerang September 2012

Boemerang 4

Al wat je nodig hebt voor een scoutsjaar vindt je in de Hopper winkel (vroeger scoutsshop).

Lange Kievitstraat 74, 2018 Antwerpen dinsdag tot en met vrijdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u

zaterdag van 10u tot 12u en van 12u30 tot 17u in juli ook maandag open van 10u tot 12u en van 12u30 tot 18u

Vraag in de winkel naar je klantenkaart, ze geeft je recht op 5% korting! Vermeld bij je aankoop zeker ons groepsnummer. Zo krijgen wij op het einde van het jaar een fikse korting.

Ons groepsnummer is: A 11 48 G

Page 6: Boemerang September 2012

Boemerang 5

Op zaterdag 15 september is het weer zover: onze feestelijke opening van het nieuwe scoutsjaar! We nodigen jullie allen van harte uit voor een dag vol animatie! We beginnen om 14u met onze randanimatie. Neem dus vriendjes en vriendinnetjes mee om leuke spelletjes te spelen. Om 15u starten we met de overgang voor de tweedejaars kapoenen, derdejaars welpen, derdejaars jonggivers en derdejaars givers. Om van al dat spektakel te bekomen worden er om 18u ribbekes geserveerd. Hiervoor kan u inschrijven via de site: www.scouts4811.be waar er op de homepage een link staat voor het inschrijvingsformulier. De prijslijst: Ribbekes 13 euro p.p Vegetarisch menu 9 euro p.p Kindermenu 9 euro p.p Natuurlijk ook niet te vergeten: om 20.00u-20u30 worden de nieuwe leidingsploegen gepresenteerd. Zeker komen dus! Tot dan! Een stevig scoutshand van de leiding.

Page 7: Boemerang September 2012

Boemerang 6

SCOUTS 48/11 PRESENTEERT

Op zaterdag 15 september is het weer zover: onze feestelijke opening van het nieuwe scoutsjaar! We nodigen jullie allen van harte uit voor een dag vol animatie!

We beginnen om 14u met onze randanimatie. Neem dus vriendjes en vriendinnetjes mee om leuke spelletjes te spelen.

Om 15u starten we met de overgang voor de tweedejaars kapoenen, derdejaars welpen, derdejaars jonggivers en derdejaars givers.

Om van al dat spektakel te bekomen worden er om 18u ribbekes geserveerd.

Hiervoor kan u inschrijven via de site: www.scouts4811.be waar er op de homepage een link staat voor het inschrijvingsformulier.

De prijslijst:

Ribbekes 13 euro p.p

Vegetarisch menu 9 euro p.p

Kindermenu 9 euro p.p

Natuurlijk ook niet te vergeten: om 20.00u-20u30 worden de nieuwe leidingsploegen gepresenteerd. Zeker komen dus!

OPENDEURGANG 2012Zaterdag 15 september

Page 8: Boemerang September 2012

Boemerang 7

Uniform Wie de eerste vergadering alles pico bello in orde heeft, krijgt een verrassing! En wie na de overgang zijn botinnen er nog aan veegt, zal het geweten hebben…

Voor alle nieuwe leden (en ouders ook), of voor al diegenen die het vergeten zouden zijn, het scoutsuniform bestaat uit:

Een korte of lange groene broek van de Hopper. Een beige hemd van de Hopper. Onze groen/gele das die bij ons te koop is.

De groene scoutstrui is niet verplicht.

Wij bieden ook een groeps T-shirt aan. Dit is een leuke aanvulling op het uniform maar is niet verplicht. Ze zijn bij ons verkrijgbaar in het geel of in het zwart.

Wij hebben ook een 2e handsshop aan het lokaal. Hier worden 2e handsuniformen en lang verloren voorwerpen (zonder naam) verkocht tegen democratische prijzen. (U doet ons altijd een plezier met oude uniformen of dassen) Vergeet zeker niet je naam in je uniform en in je das te zetten.

Hiernaast vind je een overzicht waar de ken-tekens moeten hangen. Het jaarkenteken, groepslintje en het beloftekenteken krijg je van je leiding. De andere kentekens kan je aankopen in de hopper.

Page 9: Boemerang September 2012

Boemerang 8

Kapoenen Liefste kapoenen! De grote vakantie zit er op tijd voor weer naar school te gaan! BOEEEEE. Maar niet getreurd, dat betekent dat het weer een fantastisch nieuw scoutsjaar wordt! Maar voor jullie naar de welpen gaan, of 2e jaars kapoen worden, blikken we nog eens terug op ons fantastische kamp!

Zondag 2 september: Geen vergadering Toto moet vandaag voor het school werken (die heeft een examen!), Kerri zit in China (dat is daar waar ze veel rijst eten), Kora is op turnweekend (aan het oefenen voor een nieuwe schroef-salto) en Veva zit op HO (het startweekend van de Scouts voor alle leiding). Er zal dus niet veel te beleven zijn voor kapoenen deze zondagochtend. Tijd genoeg dus om jullie boekentas terug klaar te zetten voor morgen, want dan is het terug schooltijd…

Zondag 9 september: Fotovergadering Tijd om de leuke herinneringen van het kamp weer op te snuiven! De kapoenen kijken foto’s van half 10 (het gewone uur) tot kwart voor 11, dan is het de beurt aan de welpen. Mama’s & papa’s welkom om te komen mee kijken! Na de foto’s doen we nog een paar leuke pleinspelletjes tot 12u15.

Zaterdag 15 september: Opendeurgang Vandaag is het de grote dag, onze 2e jaars kapoenen gaan over naar de welpen! Dit gaat niet zomaar, ze moeten namelijk een heel parcours afleggen! De 2e jaars kapoenen worden TEN LAATSTE verwacht rond kwart voor drie (14u45). Denk eraan kleren aan te doen die VUIL en NAT mogen worden. Maar al vanaf 14uur zijn er spelletjes en animatie voorzien voor iedereen. ’s Avonds is er ook nog een gezellige Ribbetjes BBQ vanaf 18uur. Hiervoor moet je wel inschrijven via onze website (www.scouts4811.be). Na het eten stellen de nieuwe leiding ploegen zichzelf voor op het podium. Niet te missen dus!

Page 10: Boemerang September 2012

Boemerang 9

Zondag 23 september: Kennismaking! Jullie hebben nog een laatste super leuke vergaderingen met jullie oude leiders en leidsters gehad, maar nu komen de super deluxe leuke spelletjes met jullie nieuwe en betere leiders eraan!!! Omdat we elkaar nog niet zo goed kennen en er wel heel veel nieuwe namen om te onthouden zijn, spelen we vandaag kennismaking spelletjes. Dus kom met je goede been uit bed en wees op tijd (om half tien) aan het lokaal. Tegen 12u15 mogen jullie papa en mama je daar weer komen ophalen. Vandaag mogen jullie ook vriendjes en vriendinnetjes meepakken die nog twijfelen om in de scouts te komen. Ze kunnen vandaag is komen proberen of ze dit wel leuk vinden (natuurlijk vinden ze dit leuk!!!).

Zondag 30 september: 1 tegen alle superhelden Nu we elkaar al een beetje beter kennen zijn we eens benieuwd hoe sterk jullie als groep zijn. Zijn jullie sneller en slimmer dan de leiding of worden jullie toch makkelijk ingemaakt? We komen het deze zondag te weten! Kom verkleed als super held of super heldin en zorg dat je speciale krachten zijn opgeladen om de slechteriken te verslaan. Wij verwachten jullie om half tien aan het lokaal als een echte super held of super heldin. Tegen 12u15 mogen jullie papa en mama je daar weer komen ophalen. Groeten van de oude én nieuwe leidingsploeg! (SPANNEND!!!!)

Page 11: Boemerang September 2012

Boemerang 10

Welpen Beste welpen, Wij hebben de hele zomer genoten, maar niet zo hard genoten van het goeie weer, de fantastische sfeer, jullie gewelige glimlachjes en de verterende momenten als op het spetterende kamp! Deze maand kijken we daar nog eens op terug tijden de foto vergadering. Maar daarna is het aan de nieuwe leiding… Benieuwd wie dat zijn? Kom dan zeker naar de OPENDEURGANG!!!

Zaterdag 2 september: Geen Vergadering Jullie leiding is dit weekend op Herfstontmoeting, dit is een weekend met alle leiders en leidsters van heel België. Hier mogen wij eens spelletjes spelen en kunnen we veel inspiratie op doen voor leuke spelletjes die we dit jaar met jullie kunnen spelen.

Zondag 9 september: Waanzinnig welpenspel + fotovergadering Ooooooooh, pfffffff, hmmmmm, dit is de aller aller aller laatste vergadering met jullie oude leiding. Vanaf volgende week zal er een nieuwe leidingsploeg voor jullie klaar staan, maar vandaag gaan we er voor de laatste keer nog eens volop van genieten! Daarom spelen we het enige echte waanzinnige welpenspel, bereid jullie maar voor op een spel dat jullie nooit meer geen vergeten. En achteraf bekijken we samen met jullie mama's en papa's de foto's van ons geweldige kamp. Jullie worden in uniform om 9:30 verwacht aan het lokaal en om 11 mogen jullie ouders komen om mee naar de foto's te komen kijken.

Page 12: Boemerang September 2012

Boemerang 11

Zaterdag 15 september - Opendeurgang! De spectaculaire opening van het nieuwe scoutsjaar! Meer informatie over de Overang vind je vooraan in deze boemerang of op onze website: www.scouts4811.be. We verwachten alle derde jaars zeker om 14u45 aan het lokaal zodat ze zeker op tijd zijn voor wanneer zij moeten overaan. Vergeet ook niet in te schrijven voor de BBQ s‘avonds!

Zondag 23 september: Kennismaking Omdat er weer heel wat nieuwe leden én leiding bij gekomen zijn gaan we ons vandaag is concentreren op het leren kennen van al die nieuwe gezichten. Wie zijn ze, wat doen ze en vooral: zijn ze welp-waardig? Kom kennismaken aan de lokalen van 9u30 tot 12u15.

Zondag 30 september: Verrassing Nu jullie de nieuwe leiding wat beter kennen gaan ze jullie ineens in de watten leggen met een verrassing vergadering. Nieuwsgierig? Kom naar het lokaal op de gewone uren! (9u30-12u15). Veel lieve knuffels, scouts handen en zomerse groeten... Jullie geweldige leiding!

Page 13: Boemerang September 2012

Boemerang 12

Jonggivers

HOWDIE!!! We zijn terug: en hoe! Wel… eigenlijk nog altijd hetzelfde zoals jullie ons verlaten hebben. Maar dat is goe é?

Zondag 2 september – Geen vergadering De leiding is dit weekend op HO(herfstontmoeting). Een weekend met alle leiding van heel vlaanderen, dus het is vandaag GEEN VERGADERING!! Aangezien het morgen weer schoolgaan is voor jullie, kan je nog één keer uitslapen, hoe lief is dat wel niet van ons ?

Zondag 9 september – Foto vergadering Vandaag gaan we onze waanzinnige foto’s eens bekijken van op kamp! Sommige van jullie hebben er al een paar op facebook gezien, maar vandaag bekijken we onze hilarische momenten terug van ons 15-daagse beachavontuur. Jullie worden verwacht om 09u30 aan het lokaal. De fotosessie is dan weer afgelopen om 12u15.

Zaterdag 15 september – OPENDEURGANG!!! Vandaag is het zoals elk jaar den overgang! De 3e jaars gaan ons verlaten voor de givers, en we krijgen er een hoop nieuwe jonggivertjes bij van de welpen. De 3e jaars mogen vandaag vuile kleren meepakken om het overgang-parcours af te leggen. Achteraf mogen diegene die niet overgaan het parcours ook eens proberen, dus als je dat wilt neem dan kleren mee die vuil mogen worden! Den overgang sluiten we dan ook af met een ribbekes feest dus vergeet je zeker niet in te schrijven! Ben je ook benieuwd naar je nieuwe leidingsploeg voor het komende jaar kom dan zeker naar de avondshow kijken!(alle info ivm den overgang staat in deze boemerang én op de website). Dikke lebbers van uw helden: Dries, Fabs, Robbe & Timo

Page 14: Boemerang September 2012

Boemerang 13

Zondag 23 september: Kennismaking Haa de Jonggivers! Vandaag, tijdens de eerste vergadering met jullie nieuwe leiding (spaneeeund!), zullen we kennismakingsspelletjes spelen zodat we iedereen zijne naam leren kennen en dus ineens veel nieuwe vrienden zullen maken! Want ook dit jaar komt er een nieuwe lading kersverse eerstejaars Jonggivers bij. We spreken af op de gewone uren aant lokaal (9u30-12u15).

Zondag 30 september: Bosspel Na een geslaagde eerste vergadering zullen we jullie vandaag kennis laten maken met wat scouts echt is! Jawel, ravotten in’t brandpark tijdens ons eerste bosspel van het jaar. Dat wordt gegarandeerd nen knaller dus zie maar dat ge er bij bent! Ook vandaag weer op de gewone uren aan het lokaal. Groetjes, Annoniempje!

Page 15: Boemerang September 2012

Boemerang 14

Givers

Beste givers, Snif, sniffer, snifferst, snot… Het scoutsjaar zit erop. Er rest ons slechts één vergadering, alvorens jullie het met nieuwe leiding zullen moeten doen. Wij hebben van het jaar genoten en wij hopen jullie ook! Laten we het bij een korte pijn houden en direct overgaan naar het programma.

Zondag 2 september: Fotovergadering We weten het, jullie moeten morgen naar school, maar omdat wij nog op vakantie gaan, is onze laatste vergadering ZONDAGAVOND! We houden het simpel en gezellig, we bekijken de foto’s van op kamp en praten wat bij. Er wordt voor een chipke gezorgd, dus ge hebt direct een reden om te komen. Afspraak om 19u30 op het lokaal, ten laatste om 21u kunnen jullie thuis in jullie bed kruipen om fris te zijn op school!

Zondag 9 september: Geen vergadering Vandaag zijn wij allebei op vakantie, dus jullie kunnen heel de dag flink studeren om maandag naar school te gaan! Geen vergadering dus.

Zaterdag 15 september: Opendeurgang Vandaag is het OVERGANG! Meer info vanvoor in deze boemerang én op de website. Sniffers en snotters, Simonneke en Wilhelm

Page 16: Boemerang September 2012

Boemerang 15

Dit deel is al geschreven door de nieuwe leiding... Daarom zijn we zeer formeel en sec, zodat jullie absoluut nog niet kunnen raden wie wij zijn. Wat wel duidelijk is, is dat dit jaar waanzinnigbqqsausgeweldig gaat zijn en 10 keer zo goed als die vorige pummels!

Zondag 23 september: Kennismaking Geen 1e vergadering zonder dikke berta, verkrachtertje, levend lijk!!! Toch blijven we niet bij de old school games, jullie hebben al een opdracht voor een "jaarspel" . Zoek samen een knuffel die graag op reis gaat en neem deze mee naar de vergadering. Bespreek dit eventueel op facebook! Verder bespreken we ook nog al de regels en afspraken van dit jaar, niet onbelangrijk! Laat zeker iets weten als je er niet kan zijn

Zondag 30 september: Bosspel -een C attest, HARD ZEN!!!- Hopelijk kennen jullie deze fantastische facebook pagina ook. Zoniet, zo snel mogelijk liken. Als jullie echt willen meemaken wat HARD ZEN is, moet ge er deze vergadering zijn! Mr X Mr Y Mss Z & Mr P

Geen stijltang kunnen betalen, HARD ZEN!

Page 17: Boemerang September 2012

Boemerang 16

Leidingsploeg 2011 – 2012

Kapoenen – [email protected] Veva Pieter Vanderoost

De Lescluzestraat 39 2600 Berchem 0499 13 70 30

Kora Roxanne Keunen

Jozefkennislei 21 2610 Wilrijk 0477 22 68 32

Kerri Inge Verhoeven

Valaarstraat 90 2610 Wilrijk 0484 14 25 44

Toto Jente De Ridder

Varenlaan 19 2610 Wilrijk 0474 78 21 49

Welpen – [email protected] Bagheera Sam Keunen

Jozefkennislei 21 2610 Wilrijk 0478 45 30 98

Akela Sanne De Ridder

Varenlaan 19 2610 Wilrijk 0477 77 91 99

Raksha Hannah Corbett

Della Faillelaan 18 2020 Antwerpen 0484 17 51 96

Rikki Tikki Tavi Laura Corbett

Della Faillelaan 18 2020 Antwerpen 0498 73 61 03

Kaa Mathias D’Haen

Frans Nagelsplein 18 2610 Wilrijk 0476 38 32 13

Page 18: Boemerang September 2012

Boemerang 17

Jonggivers – [email protected]

Fabrice Skaric Malisgoed 18 2610 Wilrijk 0473 83 44 27

Timo Haesaerts Legerstraat 65 2610 Wilrijk 0472 63 24 39

Robbe Crauwels Heistraat 2610 Wilrijk

0471 02 92 26

Andries Demeulenaere Dennenlaan 94 2610 Wilrijk 0478 74 37 22

Givers – [email protected]

Willem Migom Mevr. Courtmansstraat 17 2600 Berchem 0494 75 32 22

Simon Van den Hende Hof ter Schriecklaan 35 2600 berchem 0499 37 63 95

Groepsleiding – [email protected]

Pieter Vanderoost De Lescluzestraat 39 2600 Berchem 0499 13 70 30

Jente De Ridder Varenlaan 19 2610 Wilrijk 0474 78 21 49

Inge Verhoeven Valaarstraat 90 2610 Wilrijk 0484 14 25 44

Matthias Levrie Perckhoevelaan 40 2610 Wilrijk 0493 02 01 93