Airbloc Overzicht 2011

4
Overzicht ENERGIE BESPARENDE LUCHTGORDIJNEN

description

Overzicht ENERGIE BESPARENDE LUCHTGORDIJNEN

Transcript of Airbloc Overzicht 2011

Page 1: Airbloc Overzicht 2011

OverzichtENERGIE BESPARENDE LUCHTGORDIJNEN

Page 2: Airbloc Overzicht 2011

IntroductieDistributiecentra, fabrieken, winkelpanden en koelcellen kampen allemaal met het-zelfde probleem bij frequent opengaandedeuren. Een open deur zorgt niet alleen voor ongemak, maar ook voor oplopendenergieverlies, wat weer zorgt voor extra energiekosten. De Airbloc luchtgordijnen zorgen voor kosten en energie effectieve oplossingen voor dit probleem, door de energie kosten tot 80% te verminderen.

De Airbloc luchtgordijnen kunnen worden geleverd als: alleen lucht of die wordenverwarmt door gas, electriciteit of warm

water. In goed geïsoleerde gebouwen, biedt het Airbloc luchtgordijn een energie concept, door het wegnemen van een belangrijkebron van energie verlies.

Product Portfolio

Commercieel /winkel luchtgordijnen

Airbloc luchtgordijnen kunnen vrij wordenopgehangen of in systeemplafonds wordenweggewerkt. Het is ook mogelijk om het luchtgordijn met een speciale ombouw

Plafond tegel verwarming

Om de Airbloc luchtgordijn reeks compleette maken, zijn er modellen ontwikkeld in de vorm van een plafond tegel. Dit is een kosteneffectieve oplossing voor verwarming bedoeld voor o.a. winkels en restaurants e.d..

Industriëel luchtgordijn

Ontworpen voor de industrie en groteopslag loodsen. De krachtige Airbloc AB reeks industriële luchtgordijnen, zorgen voorlucht bescherming van deuren tot zes meter.Industriële units zijn beschikbaar in gas, water, (LPHW) of elektrisch.

Simpele veelzijdigeinstallatieAirbloc units worden geleverd in een compact

formaat en zijn eenvoudig te monteren. De luchtgordijnen zijn ontworpen voor deuren tot maximaal 6 meter hoog. Voor industiële toe-passingen waarbij de units niet horizontaal kunnen worden gemonteerd is er nog de optie om ze vertikaal te monteren aan beide zijden van de deur.

VoedselveiligheidEuropean Food Safety Inspection Service(EFSIS) adviseerd daar waar voedsel wordt verwerkt of wordt opgeslagen dat de deuren goed moeten sluiten. Als deuren geopend worden ,dan zorgen Airbloc luchtgordijnen voor een perfecte lucht scheiding, zodat er geen stof, insecten e.d. naar binnen kunnen, voor een optimaal binnenklimaat. Door het gebruik van een luchtgordijn, vermindert tevens de ijsvormingop vloeren en condensors.

OverzichtENERGIE BESPARENDE LUCHTGORDIJNEN

te monteren tegen het plafond. Dit zorgt voor uiterst flexibele installatie mogelijkheden.

Page 3: Airbloc Overzicht 2011

Als er deuren worden geopend in verwarmdegebouwen en buiten is het koud, zal er door hetonderste gedeelte koude lucht naar binnenkomen en door het bovenste gedeelte warmelucht naar buiten gaan.

Omgekeerd zal dit gebeuren in gekoelde ruimtes,hoe kouder het in deze ruimte is, hoe meer koude lucht er van binnen uit naar buiten gaat en wordt ingenomen door warme vochtige lucht.

Het probleem

Zonder luchtgordijn

De oplossing

Horizontale montage

De technologieOm tot een effectieve oplossing van lage energiekosten te komen zijn de luchtstraal breedte, de snelheid en het patroon van de uitblaas van cruciaal belang. Een Airbloc unitbevat de volgend ontwerpkenmerken voor een

• Gelijkmatig linearire doorstroming over degehele deur breedte.

• Ventilator snelheids controle met extra breedte instelbare uitblaasopening voorde juiste luchtstraal instelling.

Buiten Binnen

Lucht inlaat

Patroon van luchtstroom

Airbloc selectie hulp

Eec

tieve

ver

tical

elu

chtw

orp

afst

and

Capacteit 3kW 4.5kW 6kW Standaard Hoog Mini Mini Standaard Hoog Hoog3kW 4.5kW & 6kW

Verticale montage

0m

1m

2m

3m

4m

5m

6m

Reeks Plafond tegel ACT reeks Inbouw ACR reeks Commerciële - AC reeks Industriële - AB reeks

optimale prestatie:

Door het installaeren van een Airbloc energiebesparend luchtgordijn wordt er d.dm.v. eenbarrière van lucht gezorgd dat de natuurlijkeluchtstroom wordt onderbroken en de geconditioneerde lucht blijft binnen.

Het Airbloc luchtgordijn zorgt voor een optimaleprestatie, doordat lucht met de juist gekozensnelheid, het juiste volume en de juiste temperatuur wordt uitgeblazen.

Airbloc luchtgordijnen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd.

Page 4: Airbloc Overzicht 2011

Op aanvraag ontworpenHoewel de drie Airbloc reeksen over het algemeen aan alle standaard situaties kunnenvoldoen, kunnen Airbloc luchtgordijnen ook

D.w.z. speciaal ontworpen voor in het plafond

uitblaaspatroon.

Controle optiesAlle units (behalve de Mini AC600SE3) zijnstandaard voorzien van een bedraade afstand-bediening om de ventilatorsnelheid en de capaciteit te regelen. De bedraade afstand- bediening kan op een plaats, tot 50 meter, vanaf het luchtgordijn worden gemonteerd.

De Airbloc SmartElec energy saving controlbediening zijn te gebruiken op alle AirblocAC en ACR drie fase electrische verwarmde units. De SmartElec is simpel te installerenen te bedienen en hoeft niet door een specialist te worden gemonteerd. Wat nogbelangrijker is dat het energie verbruik en de energie kosten met 50% worden gereduceerd.

OverzichtENERGIE BESPARENDE LUCHTGORDIJNEN

Airbloc SmartElec bediening

Importeur voor de Benelux:

L.J. Costerstraat 4postbus 3155900 AH Venlo-NLind.nr. Venlo 2408

tel. +31 (0)77 354 03 41fax +31 (0)77 351 09 49 [email protected]

Uw leverancier:

Afstandbediening